Comisia Pre-Vetting a finalizat...
Comisia Pre-Vetting a finalizat evaluarea candidatilor non-judecatori propusi de pe Parlament la functii in CSM. Cati au promovat evaluarea

Ultimele știri la acest subiect

22:40 30/03
Tatiana Ciaglic, Ion Guzun și Alexandru Postica au fost numiți, pe un mandat de șase ani, în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. [...] Articolul Parlamentul a numit în funcție trei membri ai Consiliului Superior al Magistraturii apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
21:40 30/03
Ce au raspuns la intrebarile deputatilor cei trei candidati non-judecatori la functii in CSM care au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting - VIDEO
19:10 30/03
Chișinău, 30 martie 2023 – Tatiana Ciaglic, Ion Guzun și Alexandru Postica au fost numiți, pe un mandat de șase ani, în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. La ședința de astăzi, Parlamentul a votat trei proiecte de hotărâri care prevăd acest lucru. Candidaturile au fost propuse Parlamentului după desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.
19:10 30/03
Tatiana Ciaglic, Ion Guzun și Alexandru Postica au fost numiți, pe u...
15:30 30/03
Parlamentul i-a votat astăzi pe cei trei membri ai Consiliul Superior al Magistraturii, din rândul non-judecătorilor, care au fost promovați de comisia pre-vetting. Pentru Tatiana Ceaglic, Alexandru Postică și Ion Guzun au votat 62 de deputați ai puterii. Cei trei au fost numiți pentru mandate de câte șase ani. CSM a devenit astfel funcțional cu patru membri, dintre care trei non-judecători, dar și judecătoarea Nina Cernat, singura care nu a demisionat din cadrul Consiliului. Pentru a fi pe deplin reprezentativ, noul CSM trebuie să fie format din șase judecători, aleși prin vot secret de Adunarea Generală a Judecătorilor, și ați șase membri non-judecători, numiți de Parlament.
LIVE. Dorin Recean cere de la tribuna...
Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, cere, de la tribuna centrală a Parlamentului, prelungirea stării de urgență în Republica Moldova cu încă 60 de zile. Oficialul argumentează necesitatea prelungirii stării de urgență prin continuarea războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, care are impact și asupra țării noastre, relatează Radiomoldova. Vă amintim că membrii Cabinetului …

Ultimele știri la acest subiect

22:40 30/03
Chișinău, 30 martie 2023 – Starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 5 aprilie. Un PROIECT de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 61 de deputați. Potrivit Premierului Dorin Recean, prelungirea stării de urgență este necesară în contextul mai multor riscuri și amenințări existente, printre care provocările de natură energetică,
20:20 30/03
DECIS! Încă 60 de zile „STARE DE URGENȚĂ” în Republica Moldova. Cum argumentează Dorin Recean decizia
19:50 30/03
Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu încă 60 de zile.
19:50 30/03
Starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 5 aprilie. Un proiect de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 61 de deputați. Potrivit Premierului Dorin Recean, prelungirea stării de urgență este necesară în contextul mai multor riscuri și amenințări existente, printre care provocările … Articolul Starea de urgență pe întreg teritoriul țării a fost prelungită cu 60 de zile apare prima dată în Punctul pe i.
18:00 30/03
Starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 5 Articolul Starea de urgență pe întreg teritoriul țării a fost prelungită cu 60 de zile apare prima dată în Dosar Media.
(FOTO) Cum ajung unele produse în R....
Percheziții au avut loc joi, 30 martie, la Postul de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța... Articolul (FOTO) Cum ajung unele produse în R. Moldova fără să fie verificate și cât se achită? 11 angajați ANSA, reținuți într-un dosar de corupție apare prima dată în Cotidianul.

Ultimele știri la acest subiect

19:00 30/03
Șeful Postului de Inspecție de la Frontiera Giurgiulești, department al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor, dar și 10 subalterni, au fost reţinuţi de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie și sunt cercetați pentru corupţie. Ei sunt bănuiţi că ar fi perceput plăți ilegale de la mai mulţi agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.
15:40 30/03
Unsprezece angajați ai Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au fost reținuți. Aceștia sunt bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri.
15:30 30/03
Șeful Postului de inspecție la frontiera Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și zece subalterni ai acestuia au fost reținuți pentru 72 de ore într-un dosar de corupție.
14:30 30/03
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a venit cu o reacție după ce 11 angajați din cadrul instituției au fost reținuți de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), fiind suspectați de corupție pasivă. Agenția a declarat că va acorda tot suportul și va colabora activ cu organul de urmărire penală în partea ce ține de investigarea […] The post ANSA se „disociază” de angajații corupți, după reținerile CNA și cere moldovenilor să le trimită sesizări appeared first on NewsMaker.
14:00 30/03
Ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA și procurorii din cadrul oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție, au efectuat percheziții la Postul de Inspecție la Frontiera Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în cadrul unor dosare pornite pe fapte de corupere pasivă. În urma acțiunilor de urmărire penală, 11 angajați ai ANSA au fost reținuți […] Articolul Un șef de la ANSA și 10 subalterni, reținuți de CNA / FOTO apare prima dată în AgroTV.
Reforma Curtii Supreme de Justitie a...
Reforma Curtii Supreme de Justitie a fost adoptata de Parlament. Proiectul - votat in lectura a doua de deputati

Ultimele știri la acest subiect

21:50 30/03
Reforma Curții Supreme de Justiție (CSJ) a fost votată de Parlament în a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi. PROIECTUL de lege a fost votat [...] Articolul Parlamentul a adoptat Reforma Curții Supreme de Justiție apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
19:30 30/03
Judecătorii și candidații la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ) vor fi supuși evaluării externe. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat, în a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi.
19:20 30/03
Chișinău, 30 martie 2023 – Judecătorii și candidații la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ) vor fi supuși evaluării externe. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat, în a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi. Evaluarea integrității judecătorilor CSJ reprezintă o obligație asumată de Republica Moldova atât la nivel național, cât și la nivel internațional.
19:20 30/03
Chișinău, 30 martie 2023 – Reforma Curții Supreme de Justiție (CSJ) a fost votată de Parlament în a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi. PROIECTUL de lege a fost votat de 63 de deputați. Documentul a fost elaborat în cadrul unui grup de lucru, creat de Ministerul Justiției. Acesta prevede reorganizarea CSJ, inclusiv revizuirea competențelor Curții Supreme de Justiție.
15:40 30/03
Reforma Curții Supreme de Justiție (CSJ) a fost votată de Parlament în a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi. PROIECTUL de lege a fost votat de 63 de deputați. Documentul a fost elaborat în cadrul unui grup de lucru, creat de Ministerul Justiției. Acesta prevede reorganizarea CSJ, inclusiv revizuirea competențelor Curții Supreme de Justiție. De […]
Secretarul General al Consiliului...
Secretarul General al Consiliului Europei, primit la Chisinau: „Condamn toate inventiile de a destabiliza securitatea democratica in Republica Moldova” - VIDEO

Ultimele știri la acest subiect

23:20 30/03
Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, a condamnat joi, 30 martie, tentativele Rusiei de destabilizare a Republicii Moldova.  Oficialul european, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, a remarcat ospitalitatea și generozitatea de care au dat dovadă cetățenii Republicii Moldova atunci când au primit refugiați din Ucraina. „Sunt încântată să mă aflu astăzi, […] Articolul Secretarul General al Consiliului Europei condamnă tentativele Rusiei de destabilizare a R. Moldova apare prima dată în InfoPrut.
21:00 30/03
Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, a avut astăzi la Chișinău o întrevedere cu preşedintele Maia Sandu și a declarat că Republica Moldova a avansat mult în procesul de implementare a reformelor şi de îndeplinire a condițiilor necesare pentru aderarea la Uniunea Europeană. Maia Sandu i-a mulțumit înaltului oficial european pentru tot suportul acordat în vederea consolidării rezilienței, securităţii şi stabilităţii Republicii Moldova.
20:50 30/03
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat-o astăzi la Chișinău pe Secretarul General al Consiliului Europei Marija Pejčinović Burić, aflată într-o vizită de lucru în țara noastră, informează TRIBUNA. „Astăzi am revăzut-o la Chișinău pe doamna Secretar General Marija Pejčinović Burić cu care am discutat despre cooperarea Republicii Moldova cu Consiliul Europei. În ultimii ani, […]
19:50 30/03
Consiliul Europei va susține în continuare eforturile Republicii Moldova privind consolidarea instituțiilor din justiție, cu scopul avansării pe calea aderării la Uniunea Europeană. ”Combaterea corupției este prioritară”, a declarat astăzi la Chișinău secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić. Oficialul a susținut o conferință de presă alături de președintele Maia Sandu.
19:40 30/03
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a salutat-o astăzi la Chișinău pe Secretarul General al Consiliului Europei Marija Pejčinović Burić, aflată într-o vizită de lucru în țara noastră. „Astăzi am revăzut-o la Chișinău pe doamna Secretar General Marija Pejčinović Burić cu care am discutat despre cooperarea Republicii Moldova cu Consiliul Europei. În ultimii ani, cu sprijinul … Articolul Președinta Maia Sandu a avut o întrevedere cu Secretarul General al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić apare prima dată în Punctul pe i.
DOC // Președinta Maia Sandu și-a...
Olga Roșca, șefa de cabinet a vicepremierului Nicu Popescu, a fost numită în calitate de consilier prezidențial pentru afaceri externe și comun...

Ultimele știri la acest subiect

18:00 30/03
Olga Roşca a fost numită în funcţia de consilieră a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru afaceri externe și comunicare... Articolul De la Nicu Popescu, la Maia Sandu. Olga Roșca, desemnată consilieră prezidențială pentru afaceri externe și comunicare strategică apare prima dată în Cotidianul.
17:50 30/03
Olga Roșca a fost numită consilier prezidențial pentru afaceri externe și comunicare strategică. Un decret în acest sens a fost semnat de către președinta Maia Sandu, transmite IPN.Mandatul începe din data de 3 aprilie.Din aprilie 2022, Olga Roșca a deținut funcția de șefă a cabinetului viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu. Anterio
17:40 30/03
Olga Roşca a fost numită în funcţia de consilieră a Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru afaceri externe și comunicare Articolul Maia Sandu are o nouă consilieră pentru afaceri externe și comunicare strategică apare prima dată în Dosar Media.
17:40 30/03
Olga Roşca a fost numită în funcţia de consilieră a Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru afaceri externe și comunicare strategică. Conform decretului semnat de șefa statului, consiliera își va începe mandatul din data de 3 aprilie. Din aprilie 2022, Olga Roșca a deținut funcția de șefă a cabinetului viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu ... Cine este noua consilieră a Maiei Sandu pentru afaceri externe și comunicare strategică The post Cine este noua consilieră a Maiei Sandu pentru afaceri externe și comunicare strategică appeared first on Politik.
16:20 30/03
Olga Roşca a fost numită în funcţia de consilieră a Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, pentru afaceri externe și comunicare strategică. Conform decretului semnat de șefa statului, consiliera își va începe mandatul din data de 3 aprilie. Din aprilie 2022, Olga Roșca a deținut funcția de șefă a cabinetului viceprim-ministrului, ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu […]
Monedele virtuale, reglementate prin...
Noțiuni care vizează monedele virtuale au fost introduse în legislația națională, după ce deputații au votat astăzi, în a doua lectură, un proi...

Ultimele știri la acest subiect

19:30 30/03
Chișinău, 30 martie 2023 – În legislația națională vor fi introduse noțiuni care vizează monedele virtuale. Asta prevede un PROIECT de lege, care a fost votat, în a doua lectură, de 59 de deputați.Astfel, se propune introducerea unor noțiuni noi privind „moneda virtuală” sau „furnizor de servicii privind monedele virtuale”. Potrivit autorilor, modificările sunt necesare în contextul dezvoltării rapide a acestui sector și a riscului utilizării abuzive a monedelor virtuale cu scopul spălării banilor și finanțării terorismului.
18:30 30/03
În legislația națională vor fi introduse noțiuni care vizează monedele virtuale. Asta prevede un proiect de lege, care a fost votat astăzi, 30 martie, în a doua lectură. Сообщение Monedele virtuale vor fi reglementate prin lege în Moldova: „Fără spălări de bani și finanțări ale terorismului” появились сначала на #diez.
18:00 30/03
În legislația națională vor fi introduse noțiuni care vizează monedele virtuale. Asta prevede un proiect de lege, care a fost votat, în a doua lectură, de 59 de deputați. Astfel, se propune introducerea unor noțiuni noi privind „moneda virtuală” sau „furnizor de servicii privind monedele virtuale”. Potrivit autorilor, modificările sunt necesare în contextul dezvoltării rapide a acestui...
17:40 30/03
În legislația națională vor fi introduse noțiuni care vizează monedele virtuale. Asta prevede un PROIECT de lege, care a fost votat, în a doua lectură, de 59 de deputați, informează TRIBUNA.  Astfel, se propune introducerea unor noțiuni noi privind „moneda virtuală” sau „furnizor de servicii privind monedele virtuale”. Potrivit autorilor, modificările sunt necesare în contextul dezvoltării rapide […]
16:20 30/03
Utilizarea criptomonedelor va fi reglementată, de acum încolo, de legislația națională. Parlamentul a adoptat proiectul care prevede introducerea în legile țării a unor noțiuni noi, precum „monedă virtuală” și „furnizor de servicii privind monedele virtuale”. Potrivit parlamentarilor, modificările sunt necesare în contextul dezvoltării rapide a acestui sector și a riscului utilizării abuzive a monedelor virtuale […] Articolul Monedele virtuale, în legalitate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Informații false însoțite de...
Informații false însoțite de imaginea șefei statului. Cetățenii sunt îndemnați să fie vigilenți

Ultimele știri la acest subiect

17:30 30/03
Administrația prezidențială îndeamnă cetățenii R. Moldova să fie vigilenți și precauți față de informațiile false distribuite în spațiul public...
17:00 30/03
Instituția prezidențială îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și precauți față de informațiile false distribuite în spațiul public, însoțite de imaginea șefei statului, Maia Sandu. Сообщение În spațiul public au apărut informații false însoțite de imaginea Maiei Sandu. Cetățenii sunt îndemnați să fie vigilenți появились сначала на #diez.
16:20 30/03
Instituția prezidențială îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și precauți față de informațiile false care apar în spațiul public. „În contextul atacurilor hibride cu care ne confruntăm în ultima perioadă, observăm faptul că imaginea șefei statului este utilizată în diferite tipuri de publicitate cu caracter de înșelăciune, fraudă și escrocherie prin care sunt promovate produse farmaceutice […] Сообщение Nu toate fotografiile cu Maia Sandu sunt autentice. Președinția îndeamnă cetățenii să creadă doar surselor oficiale появились сначала на Accent.
14:40 30/03
Administrația prezidențială îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și precauți față de informațiile false distribuite în spațiul public. În contextul atacurilor hibride cu care ne confruntăm în ultima perioadă, Președinția susține că observă faptul că imaginea șefei statului este utilizată în diferite tipuri de publicitate cu caracter de înșelăciune, fraudă și escrocherie  prin care sunt promovate […] Articolul Președinția îndeamnă cetățenii să fie vigilenți față de informațiile false care apar în spațiul public însoțite de imaginea Maiei Sandu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30 30/03
Administrația prezidențială îndeamnă cetățenii să fie precauți față de informațiile false distribuite în spațiul public, însoțite de imaginea președintelui Maia Sandu, transmite IPN. În contextul atacurilor hibride, imaginea șefei statului este utilizată în diferite tipuri de publicitate cu caracter de înșelăciune, fraudă și escrocherie  prin care sunt promovate produse farmaceutice... The post Președinția atenționează privind informațiile false cu utilizarea imaginei Maiei Sandu appeared first on Portal de știri.
Fondatorul Bismobil Kitchen, din...
În după amiaza zilei de miercuri, 29 martie, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților fondatorului grupului de companii „Bis Mobil Kitchen” specializate în fabricarea mobilei de bucătărie în vederea plasării lui în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Așadar, prin decizia irevocabila adoptată, Curtea a respins argumentele … Articolul Fondatorul Bismobil Kitchen, din penitenciar, în arest la domiciliu: Cine a luat decizia apare prima dată în ZUGO.

Ultimele știri la acest subiect

22:30 30/03
Fondatorul companiei Bismobil Kitchen - eliberat din penitenciar si plasat in arest la domiciliu. Magistratii de la Curtea de Apel Chisinau a admis recursul avocatilor - VIDEO
16:00 30/03
Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților în privința fondatorului grupului de companii „Bis Mobil Kitchen”, Mihail Șaran. Astfel, acesta a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Așadar, prin decizia irevocabila adoptată, Curtea a respins argumentele procurorilor de prelungire a arestului preventiv. Prin urmare, acesta […]
15:40 30/03
În după amiaza zilei de miercuri, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților fondatorului grupului de companii „Bis Mobil Kitchen” specializate în fabricarea mobilei de bucătărie în vederea plasării lui în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Așadar, prin decizia irevocabila adoptată, Curtea a respins argumentele procurorilor de prelungire a arestului preventiv. Prin […]
13:20 30/03
În după amiaza zilei de miercuri, 29 martie, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților fondatorului grupului de companii „Bis Mobil Kitchen” specializate în fabricarea mobilei de bucătărie în vederea plasării lui în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Așadar, prin decizia irevocabila adoptată, Curtea a respins argumentele … Articolul Fondatorul Bismobil Kitchen, din penitenciar, în arest la domiciliu: Cine a luat decizia apare prima dată în ZUGO.
13:20 30/03
Fondatorul Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, a fost plasat în arest la domiciliu, în pofida insistenței procurorilor PCCOCS de prelungire a arestării preventive, anunță Procuratura Generală. În după amiaza zilei de ... Post-ul Fondatorul ”Bis Mobil Kitchen”, eliberat din arest preventiv și plasat la domiciliu, în pofida insistentei procurorilor PCCOCS de prelungire a mandatului apare prima dată în Unica.md.
Liber să iasă din casă. Fostul șef...
Fostul șef al Căii Ferate din Moldova, Iurie Topală, a fost plasat sub control judiciar. O decizie în acest sens a fost luată, joi, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. O anchetă a reporterilor Centrului de Investigații Jurnalistice din Moldova (CIJM) a demonstrat că principala problemă care a

Ultimele știri la acest subiect

16:00 30/03
Fostul șef al Căii Ferate din Moldova (CFM), Iurie Topală, a fost plasat sub control judiciar. Decizia în acest sens a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Astfel, solicitarea procurorilor PCCOCS de prelungire a arestului la domiciliu a fost respinsă de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Potrivit PCCOCS, aceeași instanță a respins anterior demersul procurorilor […]
14:00 30/03
Fostul șef al Căii Ferate din Moldova, Iurie Topală, a fost plasat sub control judiciar. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit informațiilor, solicitarea procurorilor PCCOCS de prelungire a arestului la domiciliu (arestul preventiv nu putea fi solicitat, la acea etapă judiciară) a … Articolul Fostul șef al Căii Ferate, Iurie Topală, scapă de arest la domiciliu apare prima dată în ZUGO.
14:00 30/03
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a informat că fostul șef al Calea Ferată din Moldova (CFM) a fost transferat din arest la domiciliu la cel de sub control judiciar. Сообщение Fostul șef al Căii Ferate din Moldova a fost transferat din arest la domiciliu la cel de sub control judiciar появились сначала на #diez.
13:50 30/03
Fostul șef de la Calea Ferată din Moldova, Iurie Topală, a fost plasat sub control judiciar. Anunțul a fost făcut de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.
13:30 30/03
Fostul șef de la CFM, Iurie Topală, a fost transferat din arest la domiciliu sub control judiciar.Decizia a fost luată după ce Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a respins solicitarea procurorilor PCCOCS de prelungire a arestului la domiciliu.În schimb, instanța de judecată a dispus aplicarea controlului judiciar, notează tv8.Anterior, aceeași instanță a respins demersul procuroril
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.