Vocea Basarabiei

Acum 12 ore
21:20
Invitat: Gabriel Ursescu, activist civic, România Invitatul a vorbit despre principalele probleme de mediu din Bucovina, România. În cadrul emisiunii au fost făcute similitutini între problemele ecologice de pe ambele maluri ale Prutului. Un capitol aparte a fost dedicat educației ecologice a tinerei generații Articolul AUDIO/ Gabriel Urcescu: Avem probleme de mediu comune apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:00
Fără o justiție funcțională și corectă, nu putem avea o economie dezvoltată sau drepturi garantate de stat, iar reformarea sistemului justiției este o condiție pentru consolidarea Republicii Moldova și pentru parcursul european al țării. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă, susținută împreună cu secretarul general al Consiliului […] Articolul Maia Sandu: O justiție corectă și independentă este o precondiție pentru o economie dezvoltată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Ministerul Energiei vine cu un proiect inedit de pregătire a viitorilor specialiști din domeniu. În premieră pentru sectorul energetic din țară, 23 de tineri ingineri, economiști, juriști și specialiști IT vor beneficia de stagii plătite, timp de jumătate de an, în cadrul a 11 instituții publice și private. Programul ”Tinerii de azi – viitorul energiei […] Articolul Stagii plătite pentru viitorii specialiști în energetică apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
În ediția de azi: – Starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu data de 5 aprilie; – Moldova îşi respectă neutralitatea. Maia Sandu îndeamnă cetățenii să nu se lase manipulaţi de discursul din Transnistria; – Viitorul relaţiilor între Uniunea Europeană şi China depinde în mare […] Articolul VIDEO/Știrile serii prezentate de Nicoleta Toacă 30.03.2023 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
Pachetul legislativ privind activitatea Serviciului de Informații și Securitate a fost aprobat, în această după-amiază, de deputații PAS. Ca și în timpul consultărilor, documentul, votat în prima lectură, a fost criticat de fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Amintim, la începutul lunii martie, Comisia de la Veneția a confirmat, printr-un aviz, că în pachetul de legi […] Articolul Pachetul legislativ privind SIS, aprobat în prima lectură apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
Partidul ”Șor” în mod ostentativ violează legile, inclusiv cea a finanțării formațiunilor politice, iar acest lucru e demonstrat de multiplele percheziții și ridicări de bani. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, în cadrul emisiunii Puncte de Reflecție. Politicianul susține însă că o eventuală declarare în afara legii a Partidului ”Șor” nu […] Articolul Ștefan Gligor: Partidul „Șor” demonstrativ și insistent violează legea, inclusiv cea a finanțării partidelor politice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
UPDATE. Regele Charles al III-lea avertizează joi împotriva „ameninţării” pe care invazia rusă a Ucrainei o reprezintă la adresa securităţii Europei şi „valorilor noastre democratice”, într-un discurs istoric în Bundestag, relatează AFP. „Lumea nu s-a uitat fără să facă nimic”, a declarat suveranul britanic, subliniind „rolul major” asumat de Regatul Unit şi Germania în susţinerea […] Articolul Război în Ucraina, ziua 400. Invazia rusă a Ucrainei „ameninţă securitatea Europei”, avertizează Charles al III-lea în Bundestag apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Despre situatia din justiție, despre rezultatele luptei împotriva corupției, despre miza alegerilor locale din toamnă, despre posibilitatea soluționării problemei transnistrene, o convorbire cu președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor. Vocea Basarabiei: Credeți în finalitatea reformei justiției în acest important domeniu? Și de ce insist, totuși, pe un răspuns clar? Pentru că Republica Moldova, ajungând să fie […] Articolul Ștefan Gligor: Țara s-a săturat, ea este devorată de crimă organizată, iar PA este mama, tata, fiica și fiul corupției din acest stat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal, în baza grupului comun de investigații format cu DIICOT, EUROPOL,  și cu sprijinul EUROJUST, au desfășurat 37 de percheziții în R. Moldova și România într-o cauză penală pe faptul contrabandei cu substanțe anabolizante și spălare de bani. În urma perchezițiilor, 11 persoane au fost reținute pentru 72 […] Articolul VIDEO/ Schemă cu anabolizante de peste un milion de euro. 11 persoane, reținute în urma a 37 de percheziții efectuate în R. Moldova și România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:00
Premierul Dorin Recean i-a primit în vizită la Guvern pe reprezentanții delegației Comitetului Internațional al Crucii Roșii, cu sediul în Republica Moldova. Discuția s-a concentrat pe activitățile întreprinse de organizația internațională în țara noastră, de la începutul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, pe aportul acesteia în gestionarea crizei umanitare și ajutorul oferit refugiaților ucraineni în cooperare […] Articolul Cooperarea pe dimensiunea umanitară, discutată la Guvern cu reprezentanții Comitetului Internațional al Crucii Roșii în R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
UPDATE. Aproximativ 30% din teritoriul ucrainean este contaminat cu explozibili şi mine, a declarat joi ministrul adjunct de Interne de la Kiev, Bogdan Drapyatyi, care a anunţat totodată că guvernul lucrează la crearea unui centru specializat de găsire şi dezactivare a minelor. „În prezent, aproximativ 30% din teritoriul statului nostru este contaminat cu obiecte explozive, […] Articolul Război în Ucraina, ziua 400. Oficial de la Kiev: 30% din teritoriul ucrainean e contaminat cu explozibili şi mine apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
16:50
Echipamente medicale, în valoare de 11,5 milioane de lei, au ajuns în 10 spitale din Republica Moldova. Instituțiile au primit 40 de truse medicale de urgență, 30 de aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților, 20 de mese de operație și zece lămpi chirurgicale. Echipamentele au fost procurate de Organizația Mondială a Sănătății, cu sprijinul […] Articolul Echipamente de peste 11 mil. de lei pentru 10 spitale din țară apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Starea de urgență în R. Moldova a fost prelungită cu încă 60 de zile, în contextul amenințărilor la adresa securității naționale. Propunerea Guvernului privind prelungirea stării de urgență pe întreg teritoriul țării, începând cu data de 5 aprilie 2023, a fost aprobată de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în cadrul ședinței Parlamentului din 30 […] Articolul Starea de urgență în R. Moldova, prelungită cu încă 60 de zile. Recean: Guvernul este pregătit pentru orice provocare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Problema posturilor ilegale în Zona de Securitate s-a aflat în centrul discuțiilor desfășurate în cadrul ședinței săptămânale a Comisiei Unificate de Control (CUC) din 30 martie 2023. Delegația Republicii Moldova și-a reafirmat poziția privind necesitatea eliminării oricăror posturi amplasate în Zona de Securitate fără acceptul CUC, anunță într-un comunicat CUC. Drept reacție la informațiile despre […] Articolul Problema posturilor ilegale în Zona de Securitate, discutată de către membrii CUC apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:20
Utilizarea criptomonedelor va fi reglementată, de acum încolo, de legislația națională. Parlamentul a adoptat proiectul care prevede introducerea în legile țării a unor noțiuni noi, precum „monedă virtuală” și „furnizor de servicii privind monedele virtuale”. Potrivit parlamentarilor, modificările sunt necesare în contextul dezvoltării rapide a acestui sector și a riscului utilizării abuzive a monedelor virtuale […] Articolul Monedele virtuale, în legalitate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a declarat că vizita sa de miercuri la centrala nucleară de la Zaporojie din Ucraina a confirmat evaluarea sa cu privire la „gravitatea situației de securitate și securitate nucleară” la cea mai mare centrală din Europa, într-o perioadă de intensificare a activităţii militare în […] Articolul Şeful AIEA după vizita la centrala Zaporojie: „Activitatea militară este în creştere. Trebuie evitată o catastrofă” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Anul trecut, veniturile medii lunare ale moldovenilor au fost de 4250 de lei. Chiar dacă această cifră a crescut în comparație cu 2021, puterea de cumpărare a moldovenilor a scăzut. Conform indicelui mediu al prețurilor de consum, veniturile cetățenilor au fost în diminuare cu 6 procente.   Datele Biroului Național de Statistică arată că salariile […] Articolul Puterea de cumpărare a moldovenilor a scăzut apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi a primit-o, joi, 30 martie, la sediul instituției pe șefa Direcției Parteneriat Estic, Divizia Afaceri Politice și Politici de Securitate NATO, Tanya Hartman, care a prezentat-o pe noua șefă a Oficiului de Legătură NATO la Chișinău, Michaela Šimáková. În cadrul întrevederii, oficialii au trecut în revistă cooperarea dintre Ministerul Apărării și NATO prin prisma programului Parteneriatului pentru Pace, proiectele de asistență direcționate spre dezvoltarea Armatei Naționale […] Articolul Noua șefă a Oficiului de Legătură NATO la Chișinău, prezentată ministrului apărării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
UPDATE: Serviciul de securitate FSB al Rusiei a anunțat joi că reporterul Evan Gershkovich de la Wall Street Journal a fost reținut fiind acuzat că este spion și a colectat informații secrete pentru SUA, a relatat Reuters. În comunicatul FSB se precizează că Gershkovich a fost însărcinat „de partea americană” să adune informaţii despre „activităţile uneia dintre […] Articolul Război în Ucraina, ziua 400: FSB a reținut un reporter al WSJ, fiind acuzat „de spionaj” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Ministerul Apărării din Marea Britanie susține că Rusia pregătește o nouă campanie de înrolare pentru a recruta 400 de mii de militari, transmite Sky News. Ministerul Apărării din Regatului Unit precizează că autoritățile de la Moscova prezintă această campanie ca pe una de recrutare de personal voluntar și profesionist, mai degrabă decât o nouă mobilizare obligatorie. […] Articolul Serviciile secrete britanice susțin că Rusia pregătește o nouă campanie de înrolare pentru a recruta 400 de mii de militari apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Judecătorii și candidații la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ) vor fi supuși evaluării externe. Un Proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat, în a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi. Evaluarea integrității judecătorilor CSJ reprezintă o obligație asumată de Republica Moldova atât la nivel național, cât și la […] Articolul Judecătorii CSJ și candidații la funcția de magistrat al CSJ vor fi supuși evaluării externe apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Cheltuielile lunare de consum ale moldovenilor au fost în 2022, în medie, de 3700 de lei. Cifra este cu 22 la sută mai mare față de anul 2021. Aproximativ 60 la sută din această sumă, adică 2100 de lei, s-au dus pe produse alimentare și întreținerea locuințelor, cum ar fi achitarea facturilor pentru apă, încălzire […] Articolul 60% din cheltuielile moldovenilor se duc pe mâncare și întreținere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Administrația prezidențială îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și precauți față de informațiile false distribuite în spațiul public. În contextul atacurilor hibride cu care ne confruntăm în ultima perioadă, Președinția susține că observă faptul că imaginea șefei statului este utilizată în diferite tipuri de publicitate cu caracter de înșelăciune, fraudă și escrocherie  prin care sunt promovate […] Articolul Președinția îndeamnă cetățenii să fie vigilenți față de informațiile false care apar în spațiul public însoțite de imaginea Maiei Sandu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
În doi ani, când va fi dată în exploatare linia electrică Vulcănești-Chișinău, care conectează direct R. Moldova cu piața europeană și cu piața românească, vom avea independență energetică totală față de Federația Rusă. Declarația a fost făcută de Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție”. Șefa statului a precizat că e foarte important ca […] Articolul Maia Sandu dezvăluie peste cât timp R. Moldova va avea independență energetică totală față de Federația Rusă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
Ucraina nu-și apără doar propriul teritoriu, ci și Republica Moldova, iar agresiunea Rusiei în statul vecin a determinat Chișinăul să-și schimbe politica de securitate și de apărare. Declarația aa fost făcută de ministrul de Externe, Nicu Popescu, într-un interviu pentru Deutsche Welle. Demnitarul a precizat că Republica Moldova nu se confruntă în prezent cu riscuri […] Articolul Nicu Popescu: Armata ucraineană rezistă și nu-și apără doar propriul teritoriu, ci și Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Reforma Curții Supreme de Justiție (CSJ) a fost votată de Parlament în a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi. Proiectul de lege a fost votat de 63 de deputați. Documentul a fost elaborat în cadrul unui grup de lucru, creat de Ministerul Justiției. Acesta prevede reorganizarea CSJ, inclusiv revizuirea competențelor Curții Supreme de Justiție. De […] Articolul DOC/ CSJ va avea competențe mai restrânse. Reforma CSJ, adoptată de Parlament apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:30
Serviciul Fiscal anunță că în primele două luni ale anului au fost înregistrate 3900 de contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile. Cifra este cu 17 la sută mai mare decât în aceeași perioadă din 2022. Potrivit Fisc, încasările de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu peste 45 […] Articolul Aproximativ 4000 de contracte de locațiune, înregistrate de Fisc în ianuarie-februarie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:20
În ediția de astăzi: – România solicită sprijinul UE pentru a sancționa persoanele responsabile de acțiuni de destabilizare a ordinii constituționale a Republicii Moldova; – Parlamentul a votat astăzi trei noi membri ai Consiului Superior al Magistraturii; – Rusia a reușit avansuri mici în zona Bahmutului, însă ucrainenii spun în continuare că orașul este sub […] Articolul VIDEO/Știrile zilei prezentate de Sandu Scobioala 30.03.2023 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:20
Tatiana Ciaglic, Ion Guzun și Alexandru Postica au fost numiți, pe un mandat de șase ani, în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. La ședința de astăzi, Parlamentul a votat trei proiecte de hotărâri care prevăd acest lucru. Tatian Ciaglic a activat la Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești, în perioada 2008 – 2013. […] Articolul Parlamentul a numit în funcție trei membri în CSM din rândul non-judecătorilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Update: Britanicii estimează că peste 220 de mii de soldați ai Armatei Ruse au fost scoși din luptă, morți sau răniți, în ultimul an, scrie Sky News. Ben Wallace, secretarul britanic al Apărării, susține că estimările informațiilor militare britanice arată că Rusia a pierdut de la începutul războiului în Ucraina peste 220 de mii de soldați, […] Articolul Război în Ucraina, ziua 400: Rusia a pierdut de la începutul războiului în Ucraina peste 220 de mii de soldați, susțin autoritățile britanice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
În această ediție a matinalului „Te salută Vocea Basarabiei”! Mihaela Cîrnov și Andrei Porubin vă invită să-i descoperiți pe: 1. Katy Rain, interpretă. Discutăm despre „Desenele” interpretei Katy Rain. Ascultăm piesele „Desene” și „Marea-Magnet”. 2. Omul zilei- Nicolae Steinhardt 3. Marcel Toma, jurnalist 4. Diana Botnaru, jurnalistă Vocea Basarabiei: despre povești, istorii de viață și reportaje sociale. 5. Helen Monroe, […] Articolul Te salută Vocea Basarabiei cu Mihaela & Andrei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Fostul șef al Căii Ferate din Moldova (CFM) Iurie Topală, învinuit de abuz în serviciu, a fost plasat sub control judiciar. O hotărâre în acest sens a fost pronunțată joi, 30 martie, de către magistrații Judecătoriei Chișinău. „Solicitarea procurorilor PCCOCS de prelungire a arestului la domiciliu (arestul preventiv nu putea fi solicitat, la acea etapă judiciară) […] Articolul Fostul șef al CFM Iurie Topală, învinuit de abuz de serviciu, plasat sub control judiciar apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Sabia lui Iosif e de ceară ca să ia forma ce-l îndestulează cel mai bine pe șeful de la Kremlin. Cealaltă, a lui Evgheni cel groaznic, e de tinichea. Mai avană, mai cumplită, mai și zdrăngănește, dar oricum e maleabilă ca nu cumva să-l supere pe Putin. Ambele imită slugarnic loialitatea. În realitate i-ar tăia […] Articolul Minutul lui Vasile Botnaru- Două săbii din teaca lui Putin: Iosif și Evgheni Prigojin apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
Raioanele Nisporeni, Ungheni și Călărași vor beneficia de un sistem modern de gestionare a  deșeurilor. Proiectul, în valoare de 5,6 milioane de euro, prevede achiziționarea containerelor pentru gunoi și a autospecialelor, precum și construcția platformelor și depozitelor pentru colectarea, sortarea și tratarea deșeurilor. Proiectul, destinat pentru 185 de mii de locuitori din regiune, va fi […] Articolul Grant de 5,6 mil. de euro pentru gestionarea deșeurilor în trei raioane apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
Fracțiunea PAS are un nou deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat atribuit lui Gheorghe Cojoc, candidat supleant, pe lista Partidului politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Parlamentarul a fost salutat în cadrul ședinței plenare a legislativului.   Vacanța mandatului a intervenit ca urmare a cererii de demisie depuse la 2 […] Articolul Fracțiunea PAS în Parlament are un nou deputat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Olga Roșca a fost numită prin decret prezidențial în funcția de consilier pentru afaceru externe și comunicare strategică. Decretul a fost semnat pe 29 martie. Potrivit decretului, Olga Roșca va ocupa funcția de consilier prezidențial începând cu 3 aprilie. „În temeiul art. 8 alin. (3) din Legea cu privire la statutul personalului din cabinetul persoanelor […] Articolul DOC/ Președinta Sandu va avea un nou consilier pentru afaceri externe și comunicare strategică apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va avea joi, 30 martie, o întrevedere cu Marija Pejčinović Burić, Secretarul General al Consiliului Europei, care se va afla într-o vizită în țara noastră. Începând cu ora 16.00 vor fi susținute declarații de presă comune. „Evenimentul va avea loc la Președinție iar accesul mass-media se va face în baza […] Articolul Secretarul General al Consiliului Europei vine joi la Chișinău apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
Ofițerii Direcției generale teritoriale (DGT) Sud a CNA și procurorii din cadrul oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție au efectuat percheziții la Postul de Inspecție la Frontiera (PIF) Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) în cadrul unor dosare, pornite pe fapte de corupere pasivă. În urma acțiunilor de urmărire penală, 11 angajați ai ANSA […] Articolul FOTO/ Șeful Postului de Inspecție la Frontiera Giurgiulești al ANSA și 10 subalterni, reținuți de CNA într-un dosar de corupție apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
Vocea Basarabiei: Să vorbim despre alegeri. Anul acesta vor fi alegeri – alegeri în UTA Găgăuzia, alegeri locale generale în toamnă, după care, anul viitor, alegeri prezidențiale, după alegerile prezidențiale vin și alegerile parlamentare. Găgăuzia, cum ați descrie dialogul pe care l-ați avut cu guvernatorul de acolo până acum și cum ați vrea să se […] Articolul VIDEO/Maia Sandu: Vrem să ne integrăm în UE împreună cu regiunea transnistreană, dar această problemă nu e un impediment pentru a deveni membru UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
În perioada 27 – 29 martie curent, șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a desfășurat o vizită de lucru la Berlin, Germania, unde a avut întrevederi cu mai mulți oficiali de rang înalt, inclusiv cu ministra afacerilor externe a Germaniei, Annalena Baerbock, cu care a discutat despre procesul de aderare a țării noastre la UE. […] Articolul Vicepremierul Popescu, la Berlin: Reiterez determinarea noastră de a continua implementarea reformelor pentru a aduce R. Moldova în UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Pentru a atenua criza energetică, Republica Cehă s-a oferit să acorde sprijin bugetar nerambursabil pentru Republica Moldova. Astfel, pe 27 martie, țara noastră a primit un grant în valoare de 400 mii de euro din partea Republicii Cehe. Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, după întrevederea cu ambasadorul Republicii Cehe […] Articolul R. Moldova a primit un grant de 400 mii de euro din partea Cehiei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
Comisia Pre-Vetting anunță că a finalizat evaluarea grupului de candidați propuși de pe Parlament la funcții în CSM și a emis ultima decizie în acest sens. Potrivit Comisiei, candidatul non-judecător la CSM, Alexandru Rotari, nu a promovat evaluarea integrității. Astfel, trei din cei 12 candidați au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting. Alexandru Rotari urmează să notifice […] Articolul Comisia Pre-Vetting: A fost finalizată evaluarea candidaților non-judecători la funcții în CSM apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan a declarat miercuri că omologul său rus Vladimir Putin ar putea să viziteze Turcia la 27 aprilie cu ocazia inaugurării primului reactor nuclear al ţării construit de compania de stat rusă pentru energie nucleară Rosatom, informează Reuters. „Există posibilitatea ca domnul Putin să vină pe 27 aprilie sau să ne […] Articolul Putin ar putea vizita Turcia în luna aprilie, spune Erdogan  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:30
Trei poduri rutiere, care fac legătura dintre Republica Moldova și România, vor fi modernizate. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor cu România, pentru încheierea unor acorduri în acest sens. Potrivit Parlamentului, este vorba despre podurile rutiere Leușeni – Albița, Cahul – Oancea și Sculeni – Sculeni. Acestea au fost […] Articolul Trei poduri rutiere peste Prut vor fi modernizate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Cauza penală în privința unui angajat al Agenții Servicii Publice (ASP), învinuit de trafic de influență, a ajuns pe masa magistraților, anunță joi, 30 martie, Procuratura Anticorupție (PA). Conform PA, cauza penală a fost inițiată în luna noiembrie a anului 2022, de către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție, în baza denunțului unui […] Articolul Un angajat al ASP, învinuit de trafic de influență, va compărea în fața judecătorilor  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:00
Doi deputați socialiști au părăsit ambarcațiunea PSRM, sărind în Partidul Șor și s-a strecurat un soi de neliniște în formațiunea socialistă. Igor Dodon a pronunțat chiar cuvântul trădare și a spus că așa ceva e inadmisibil. Și iată că, peste puțin timp, socialiștii au cerut interzicerea traseismului politic și vor să li se retragă mandatul […] Articolul AUDIO/ Socialiștii față cu… traseismul politic apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:50
Update:Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că forțele ucrainene ar putea planifica să lanseze o contraofensivă în aprilie sau mai, în funcție de condițiile meteorologice, scrie ISW, în raportul său zilnic, citând publicația de știri din Estonia ERR NEWS. Într-un interviu acordat presei din Estonia, Reznikov a declarat că Statul Major ucrainean ar putea […] Articolul Război în Ucraina, ziua 340. Autoritățile din Ucraina dezvăluie când ar putea lansa contraofensiva de primăvară apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:30
Premierul Dorin Recean este așteptat joi în plenul Parlamentului. Pe ordinea de zi a fost inclus proiectul cu privire la prelungirea stării de urgență, pe care șeful executivului urmează să-l prezinte. Deputații urmează să examineze și proiectul de lege privind Serviciul de Informații și Securitate, proiectul de lege privind activitatea contrainformativă şi activitatea informativă externă, […] Articolul Dorin Recean este așteptat joi în Parlament apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Când, fiind în armata sovietică, le povesteam rușilor că la noi în sat fiecare gospodar cât de negospodar ar fi el, numaidecât are beci și în beci stau în „stroi” câte două-trei rânduri de poloboace pline cu vin de tot felul: roșu, alb, negru, roz, ei nu mă credeau. Prima întrebare care mi-o puneau era: […] Articolul AUDIO/Butoaiele cu vin apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:00
Eu nu m-am implicat și nu am dat ordin nimănui niciodată ce decizie trebuie să ia într-un caz sau altul. Mi-am exprimat de nenumărate ori nemulțumirea de faptul că se tergiversează dosare la nesfârșit și asta este iresponsabil. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea […] Articolul Maia Sandu despre imixtiunea în justiție: „Nu m-am implicat și nu am dat ordin nimănui niciodată ce decizie trebuie să ia” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.