Vocea Basarabiei

Acum 24 ore
20:10
În ediția de azi: – A fost lansat site-ul pentru.md, o platformă ce conține informații despre beneficiile aderării la Uniunea Europeană, iar Maia Sandu solicită Parlamentului să înceapă procesul de organizare a referendumului; – Două state europene se află, în război cu Federația Rusă: Ucraina – militar și Republica Moldova – informațional. Declarația a fost […] Articolul VIDEO/Știrile serii prezentate de Nicoleta Toacă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:10
Subiectul privind combaterea fenomenului dezinformării și al știrilor false a fost abordat în cadrul unui seminar organizat în parteneriat și cu suportul Organizației Internaționale a Francofoniei. Seminarul a avut loc în contextul organizării în Republica Moldova a Conferinței Președinților Regionalei Europa din cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), care va avea loc mâine și va reuni […] Articolul Combaterea dezinformării și lupta contra știrilor false, abordate la un seminar al Organizației Internaționale a Francofoniei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Procuratura Generală a confirmat pentru Ziarul de Gardă că, la 6 martie, procurorii i-au înaintat fostului șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, învinuirea în dosarul penal privind atacul de pe Aeroportul Chișinău. În spațiul public, informația a apărut abia azi, la aproape două săptămâni de la demersul propriu-zis al procurorilor prin care Rosian Vasiloi […] Articolul La două săptămâni, societatea află că Rosian Vasiloi este învinuit oficial de procurori în cazul tragic de la Aeroport apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Noul penitenciar din Chișinău, care va înlocui Penitenciarul nr.13, și care urma să fie dat în exploatare încă cinci ani în urmă, va costa mai mult decât a fost planificat inițial, chiar dacă va avea o capacitate mai mică. Clădirea va avea o capacitate de 1.050 de locuri în loc de 1.536, iar valoarea totală […] Articolul Reconstrucția Penitenciarului nr. 13 din Chișinău va fi mai scumpă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Șefa statului, Maia Sandu, vrea ca scandalul „dintre biserici să nu se extindă” și să fie „asigurată pace între credincioși”. Președintele Republicii Moldova a evitat să se expună direct și oficial în scandalul dintre Mitropolia Basarabiei și cea a Chișinăului, subordonată Moscovei, dar a precizat că „enoriașii sunt cei care trebuie să decidă”. ”Vreau pace […] Articolul Mesajul Maiei Sandu pentru enoriași apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
În ediția de azi: – Președinta Maia Sandu a făcut un apel către Parlament să inițieze procesul propriu-zis pentru organizarea referendumului în această toamnă; – Creștinii ortodocși au intrat de astăzi în Postul Mare, cel mai aspru post de peste an; – Vladimir Putin și-a asigurat un nou mandat de președinte al Rusiei, al cincilea. […] Articolul VIDEO/Știrile de la ora 17.00 cu Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Ministrul de Externe, Mihai Popșoi, va avea o săptămână plină. Demnitarul se va întâlni cu secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, și cu șeful diplomației UE, Josep Borrell. Ministerul de Externe anunță că demnitarul va avea, mâine, la Bruxelles, întrevederi cu Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell și […] Articolul Mihai Popșoi se va întâlni cu Mircea Geoană apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Misiunea de apărare franceză, care urmează să ajungă la Chișinău, se limitează la o singură persoană. Aceasta va avea funcția de atașat militar, precizează Maia Sandu, în contextul în care în spațiul public au apărut informații eronate care au speriat cetățenii. MAIA SANDU președinta Republicii Moldova: Am văzut aceste atacuri din partea Kremlinului inclusiv despre […] Articolul VIDEO / Misiunea de apărare franceză va ajunge curând în Republica Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:00
Într-un centru de refugiați din Capitală, de pe str. N. Testemițanu, au fost înregistrate cinci cazuri de rujeolă. Instituția a fost plasată în carantină pentru trei săptămâni. Anunțul a fost făcut la ședința de azi a Primăriei Chișinău.  În total, în instituție se află până la 160 de persoane, dintre care peste 60 sunt copii. […] Articolul Cazuri de rujeolă înregistrate într-un centru de refugiați din Capitală. A fost instituită carantină apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) consideră că incidentul cu lansarea unei drone în regiunea transnistreană este o încercare a Rusiei de a destabiliza din interior situația din Moldova. Canalele de informare din regiunea transnistreană au susținut că pe 17 martie o dronă a lovit un elicopter pe teritoriul unei unități militare nespecificate, publicând și imagini video cu […] Articolul ISW: Incidentul cu lansarea dronei pe teritoriul unității militare de lângă Tiraspol, o tentativă a Rusiei de destabilizare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Poate era și timpul să ia un șut zdravăn în fund junele Dorin Galben, contaminat de virusul vedetismului nociv. Poate-poate îl duce mintea să facă un pas înainte, vorba dictonului despre perpetuum mobile în versiunea românească. Și nicidecum să-și plângă de jale, că o lume întreagă-nțelegea, tu nu m-ai înțeles! Și, mai cu seamă, ferească […] Articolul VIDEO / MATRIOȘKA DE LA CAPĂTUL TUNELULUI / Minutul lui Vasile Botnaru apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:10
Peste 105 milioane de dolari vor fi investiți în modernizarea infrastructurii rutiere și a punctelor de frontieră de pe teritoriul Republicii Moldova. Un acord privind inițierea negocierilor cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID) și cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) în vederea realizării Proiectului „Conectivitate rurală în Moldova” a fost avizat azi de […] Articolul Un împrumut de peste 100 de mil. de dolari pentru modernizarea infrastructurii rutiere și a vămilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Incidentul de la unitatea militară din regiunea transnistreană, unde a fost distrus un elicopter vechi, și atacul cu recipiente cu substanțe inflamabile aruncate peste gardul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău seamănă a acțiuni de provocare pentru a alimenta frica și pentru a crea situație tensionată. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, solicitată să […] Articolul Incidentul de la unitatea militară din stânga Nistrului și cel de la Ambasada Rusiei seamănă a provocări, susține Maia Sandu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă, în aceste zile, la Conferința președinților parlamentelor statelor membre ale Strategiei UE pentru regiunea Dunării. Reuniunea are loc la Viena și este găzduită de Parlamentul Austriei. Discuțiile purtate de președinții de parlament vor fi încadrate în trei secțiuni: securitatea în regiunea Dunării, educația pentru democrație, regiunea Dunării ca un spațiu […] Articolul Dezvoltarea potențialului statelor din regiunea Dunării, discutată de Igor Grosu în cadrul unei reuniuni de la Viena apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
În această săptămână, la Bruxelles, Cristina Gherasimov va avea noi sesiuni explicative la capitolele ce țin de justiție și securitate, control financiar și achiziții publice. Potrivit demnitarului, pe 18, 19 și 20, la Bruxelles, continuă sesiunile explicative pe marginea legislației europene, împreună cu colegii responsabili de domeniu de la ministerele Finanțelor, de Interne, Infrastructurii și […] Articolul Capitolele privind justiția, securitatea și controlul financiar, dezbătute la Bruxelles de vicepremierul pentru Integrare Europeană apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Toate partidele din R. Moldova și toată societatea va fi obligată să respecte rezultatele referendumului din toamnă privind integrarea europeană, după ce acest obiectiv se va regăsi în Constituție. Este declarația șefei statului, Maia Sandu, care, în cadrul unei conferințe de presă, a declarat că după plebiscitul din toamnă R. Moldova va avea o consecvență […] Articolul Maia Sandu: Decizia referendumului pro-UE va obliga, prin Constituție, toate partidele să respecte voința poporului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
Peste 46 de mii de locuitori din regiunea transnistreană s-au prezentat la secțiile de votare deschise ilegal în stânga Nistrului pentru scrutinul prezidențial din Rusia. Zonadesecuritate.md scrie că la cele șase secții ilegale s-au prezentat 46 179 de persoane. Cei mai mulți votanți au fost în Tiraspol, peste 24300, urmat de Tighina, cu 11000 de […] Articolul Peste 46 de mii de alegători s-au prezentat la secțiile de votare deschise ilegal în stânga Nistrului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
Scrutinul prezidențial din Rusia, așa și cum era de așteptat, nu a adus nicio surpriză. Vladimir Putin și-a asigurat al cincilea mandat de președinte al Rusiei la finalul unor alegeri în care, potrivit rezultatelor anunțate de Moscova, a obținut aproximativ 88% dintre voturile exprimate. În acest context, Putin a vorbit despre „transparența” alegerilor, criticând în […] Articolul Putin și-a anunțat victoria categorică. Cu un scor de 88%, liderul de la Kremlin intră în al cincilea mandat apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
17:00
O unitate militară din regiunea transnistreană ar fi fost supusă unui atac, cel puțin asta scrie presa ucraineană, inclusiv unian.net. Zona ar fi fost lovită de drone kamikaze, iar în urma impactului mai multe depozite ar fi fost cuprinse de flăcări. Pe de altă parte, Unian, cu referire la canalele de telegram ale armatei ruse, […] Articolul O unitate militară din stânga Nistrului, ținta unui atac? apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
În ediția de azi: – Legea care prevede introducerea sintagmei limba română în toate documentele oficiale, în locul limbii moldovenești, a fost declarată constituțională; – Premieră în R. Moldova: BNM a lansat Sistemul de Plăți Instant MIA – transferuri de bani în 15 secunde fără comisioane; – Din întâi aprilie, pensiile vor fi indexate cu […] Articolul VIDEO/Retrospectiva săptămânii cu Nicoleta Toacă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Peste 2800 de jetoane transportate ilegal au fost găsite într-un microbuz ce se deplasa din regiunea transnistreană. Funcționarii postului vamal intern de la Hârbovăț au supus controlului un microbuz ce se deplasa din regiunea transnistreană. Șoferul a comunicat că nu transportă bunuri sau mărfuri ce sunt pasibile a fi declarate. În rezultatul controlului vamal, în […] Articolul Jetoane pentru cazinou aduse ilegal din regiunea transnistreană apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
Rușii din diasporă, organizați într-o acțiune masivă contra liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Un val enorm de alegători din orașele din afara Rusiei au convenit asupra unei acțiuni împotriva liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Inspirați de un apel al văduvei lui Aleksei Navalnîi, Iulia, în cele mai mari orașe străine, la ora 12.00, […] Articolul Rușii din afară reacționează dur. „Amiaza împotriva lui Putin”, o acțiune ce consolidează rușii din diasporă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Un bărbat a aruncat, azi-dimineața, peste gardul Ambasadei Rusiei câteva recipiente cu substanțe explozive, incident înregistrat în moment ce zeci de ruși se adunau la sediul misiunii pentru a vota în ultima zi a scrutinului prezidențial de trei zile din Rusia. „Un bărbat a aruncat două recipiente cu substanțe inflamabile peste gardul Ambasadei Federației Ruse […] Articolul Incident la Ambasada Rusiei. Un bărbat a aruncat peste gardul misiunii recipiente explozive apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, a fost convocat, azi-dmineața, la sediul Ministerului de Externe de la București, din dispoziția ministrului Luminița Odobescu, în legătură cu o serie de declarații recente ale Moscovei privind „teme importante, cu relevanță bilaterală, care își au originea în trecutul istoric”. Mai exact, diplomatul, care a fost șef de […] Articolul Ambasadorul rus la București, chemat pentru explicații după declarațiile „obraznice” ale lui Dmitri Medvedev apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
Culturista din Republica Moldova Leo Ciobu a învins la concursul mondial de bodybuilding „Arnold Classic”, fiind a doua competiție ca importanță la nivel internațional, după renumitul turneu ”Olympia”. Trofeul i-a fost înmânat sportivei chiar de Arnold Schwarzenegger, cunoscutul culturist, actor și politician american. „Stau pe scenă, aud numele și țara … se înmoaie picioarele și […] Articolul Pe podium cu Arnold Schwarzenegger. Culturista moldoveancă Leo Ciobu, învingătoare la al doilea cel mai mare concurs mondial de bodybuilding apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:50
Ministerul Afacerilor Externe de la București condamnă organizarea alegerilor prezidențiale din Rusia în regiunea transnistreană și pe teritoriile ocupate din Ucraina. „România condamnă cu fermitate deschiderea secţiilor de votare pentru alegerile ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova şi în regiunile Georgiei, Abhazia şi Osetia de Sud, fără acordul autorităţilor din Moldova şi, respectiv, Georgiei. […] Articolul Diplomația de la București condamnă deschiderea secțiilor de vot în regiunea transnistreană pentru scrutinul din Rusia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
Încă o rafinărie de petrol din Rusia a fost ținta unui atac efectuat de cel cinci drone. Presa rusă scrie că a fost lovit un terminal din orașul Slaveansk pe Kuban din regiunea Krasnodar, situat la câțiva kilometri de Marea Azov. În urma atacului a fost provocat un incendiu, iar administrația regională a raportat o […] Articolul Atacurile asupra rafinăriilor rusești continuă. Un terminal din Krasnodar, lovit de drone apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16 martie 2024
18:00
Cea de-a treia săptămână a lunii martie vine cu vreme rece și înghețuri pe timp de noapte. Valorile vor fi sub normele specifice acestei perioade. În Capitală, de exemplu, vom avea ziua cel mult șase grade, iar noaptea sunt anunțate zero grade. Cel mai frig va fi la nord, unde ziua vor fi cel mult […] Articolul Vreme rece de martie cu zile ploioase și înghețuri pe timp de noapte apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Sistemul prin care se poate vota electronic la alegerile prezidențiale din Rusia a fost atacat de specialiștii în securitate informatică din cadrul serviciilor militare de informații ale Ucrainei. „Sistemul de vot nu funcționează. Specialiștii cyber au trecut de toate sistemele de securitate. Atacul va continua până la finalizarea votării”, au precizat sursele ucrainene. De cealaltă […] Articolul Sistemul de vot electronic la scrutinul din Rusia, atacat de Kiev apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Poșta Moldovei a pus în circulație seria de mărci poștale „30 de ani de la aderarea Republicii Moldova la Parteneriatul pentru Pace”. Marca este tipărită în tiraj de 25 000 de exemplare, iar valoarea nominală a acesteia este de 12 lei. Marca poate fi achiziționată la magazinul filatelic al întreprinderii. Republica Moldova a aderat la […] Articolul Marcă poștală dedicată celor 30 de ani de parteneriat cu NATO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Toți aliații NATO sprijină Republica Moldova în calea aderării la Uniunea Europeană, iar parteneriatul comun trebui să fie din ce în ce mai solid. Noua declarație a fost făcută de secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană. Potrivit oficialului, după 30 de ani de parteneriat, NATO va continua să sprijine țara noastră, inclusiv în interesul […] Articolul Mircea Geoană: Parteneriatul NATO cu R. Moldova trebuie să fie din ce în ce mai solid apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Zeci de parlamentari din aproximativ 20 de țări europene vor vizita Republica Moldova, săptămâna viitoare, pentru a participa la o reuniune dedicată cooperării în spațiul francofon. În acest sens, Parlamentul va găzdui Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF). În deschiderea Conferinței vor adresa mesaje participanților Jean-Charles Luperto, delegat regional al […] Articolul Parlamentari din 20 de state europene se vor afla la Chișinău în cadrul unei reuniuni dedicată francofoniei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:30
În ediția de azi: – NATO va continua să sprijine Republica Moldova. Declarația a fost făcută de către șefa direcției Parteneriatului Estic al alianței, Tanya Hartman – Semnarea acordului de cooperare în domeniul apărării dintre Republica Moldova și Franța este un pas menit să intensifice colaborăriile bilaterale dintre cele două state – Președintele României, Klaus […] Articolul VIDEO/Retrospectiva Săptămânii cu Maria Filimon apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Incidentele din secțiile de vot din Rusia în prima zi a scrutinului prezidențial i-au supărat rău pe deputații ruși, care, în urma reacției dure a liderului de la Kremlin, anunță loial și imediatele soluții. Parlamentari din Duma de Stat propun până la opt ani de pușcărie pentru provocare incendiilor în birourile electorale.   Deputata Partidului […] Articolul Acțiunile anti-Putin din secțiile de vot au lovit ca un fulger în deputații ruși, care vor 8 ani de pușcărie pentru incendiile provocate în birouri apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Episcopia de Bălți și Fălești a Mitropoliei Moldovei, condusă de arhiereul prorus și cu viziuni deschise antiromânești Marchel, a mai pierdut o parohie. Biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Glodeni și-a anunțat trecerea în subordinea canonică a Mitropoliei Basarabiei a Patriarhie Române. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, transmite nordnews.md. Anunțul vine la scurt timp, […] Articolul Încă o parohie a Episcopiei de Bălți a Mitropoliei Moldovei anunță aderarea la Mitropolia Basarabiei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Femeile aflate la început de drum în proaspetele afaceri lansate vor putea obține sprijin financiar nerambursabil de până la 200 de mii de lei. Granturile sunt oferite în cadrul Programului de susținere a Antreprenoriatului Feminin, lansat la o măcelărie din satul Bardar, raionul Ialoveni, administrată de o femeie de afaceri de succes. Programul mai prevede […] Articolul Antreprenoarele începătoare vor beneficia de granturi de până la 200 de mii de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
Prima navă care a remorcat o barjă de ajutoare umanitare către Gaza a descărcat proviziile pe ţărm. Nava spaniolă Open Arms, cu 200 de tone de alimente, a plecat din Cipru acum patru zile și au ajuns cu succes în Gaza, despre care ONU spune că este în pragul foametei. Acesta marchează începutul unui proces […] Articolul Primele ajutoare umanitare, transportate pe mare, au ajuns pe țărmul Fâșiei Gaza apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:00
Regiuni rusești din vestul țării au fost vizate, noaptea trecută, de noi atacuri cu drone puse de autoritățile ruse pe seama Ucrainei. Două rafinării de petrol din regiunea Samara s-au numărat printre ținte. De asemenea, drone au fost lansate în regiunile Kursk și Belgorod, în cea din urmă o mașină cu pasageri fiind lovită, potrivit […] Articolul Atacuri asupra regiunilor rusești, în a doua zi de scrutin prezidențial. Au fost vizate și rafinării din Samara apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
Mai mulți primari, consilieri locali și oameni de afaceri din raionul Cahul au avut o întâlnire cu președinta Maia Sandu, aflată în vizită în regiune. Șefa statului i-a îndemnat pe antreprenori să aibă încredere și să fie activi în atragerea investițiilor, care vor fi din ce în ce mai multe odată cu avansarea Republicii Moldova […] Articolul Aleșii și oamenii de afaceri din Cahul, la discuții cu Maia Sandu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15 martie 2024
21:30
Acordurile de înfrățire semnate între primăriile din R. Moldova și România rămân o punte de dezvoltare a satelor și orașelor, atât la nivel de reabilitare a infrastructurii, cât și la nivel de proiecte culturale. Subiectul a fost abordat la o nouă emisiune „Realitatea Românească” de la Vocea Basarabiei, realizată de Nelly Sambriș. Invitat în studio, […] Articolul Beneficiile înfrățirilor între primăriile din Republica Moldova și România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:10
În ediția de azi: – Cabină de vot incendiată și secţii lovite cu cocktail-uri Molotov. Incidente în prima zi a alegerilor din Rusia; – Deputata neafiliată Marina Tauber a rămas fără imunitate parlamentară; – Misiunea Socială „Diaconia” a lansat cea de-a 15-a ediție a campaniei „Masa Bucuriei”. Beneficiarii sunt, în special, bătrânii singuri, care din […] Articolul VIDEO/Știrile serii prezentate de Nicoleta Toacă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
20:00
Fostul președinte interimar al R. Moldova, Marian Lupu, își încheie mandatul la Curtea de Conturi. În locul acestuia a fost propusă Tatiana Șevciuc. Această candidatură va fi propusă plenului Parlamentului. Tatiana Șevciuc a ajuns membru al Curții de Conturi în 2022. Candidatura ei a fost selectată în urma organizării unui concurs public, unde au fost […] Articolul Marian Lupu, la final de mandat. Tatiana Șevciuc, noul candidat la șefia Curții de Conturi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
Preasfințitul Veniamin, episcop al Basarabiei de Sud, i-a primit în vizită pe șefa statului, Maia Sandu, și pe șeful legislativului, Igor Grosu. Întâlnirea a avut loc la Centrul Eparhial din Cahul al Mitropoliei Basarabiei. La finalul întrevederii, în semn de prețuire și în numele comunității credincioșilor din eparhie, episcopul Veniamin i-a oferit Maiei Sandu o […] Articolul Episcopul Basarabiei de Sud, Veniamin, i-a primit în vizită pe Maia Sandu și Igor Grosu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Comisia de anchetă creată de Consiliul ONU pentru Drepturile Omului după declanșarea agresiunii ruse contra Ucrainei a găsit „noi probe că autoritățile ruse au încălcat drepturile internaționale ale omului şi legile umanitare internaționale şi au comis crimele de război aferente”, notează AFP, citată de Agerpres. După ce a efectuat 16 noi vizite în Ucraina şi […] Articolul Noi probe ale crimelor de război comise de ruși în Ucraina, găsite de comisia specială a ONU apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:00
În această ediție a matinalului „Te salută Vocea Basarabiei” Andrei Porubin vă invită să urmăriți interviuri cu: Ionela MARCU, tânără interpretă FOLCLORUL NOSTRU – O PARTE DIN CODUL NOSTRU GENETIC Veronica CELAC, meșteriță O PASIUNE PROFITABILĂ GENERATĂ DE … PANDEMIE ANATOL NUNU, trompetist, Artist Emerit NAȘTEREA SA – UN CADOU DE 8 MARTIE PENTRU MAMA […] Articolul Te salută Vocea Basarabiei cu Andrei Porubin, 15.03.24 / VIDEO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Am ținut neapărat să-l iau pe Gheorghe Erizanu în recenta călătorie la Istanbul, unde am fost parte a mini-festivalului Mărțișor, organizat de consulul general al Moldovei Sergiu Gurduza, ghidat cu dibăcie exemplară de soția sa Natalia Bantuș. Despre programul festivalului de export ajuns la Istanbul i-am povestit deunăzi, cu lux de amănunte, lui Andrei Porubin, […] Articolul VIDEO / POVARA BUNĂTĂȚII NOASTRE TRECUTĂ ÎN TESTAMENT / Minutul lui Vasile Botnaru apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Directorul Agenției „Moldsilva”, Valeriu Caisîn, și-a anunțat azi demisia. Se întâmplă la o zi după învestirea noului ministru al Mediului, Sergiu Lazarencu. Demnitarul este cel care a și anunțat despre demisia șefului de la „Moldsilva”. „Curând voi identifica un nou director capabil și dedicat, care să preia conducerea și să asigure realizarea rapidă și eficientă […] Articolul La o zi de la învestirea noului ministru al Mediului, directorul Moldsilva și-a anunțat demisia apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:40
Un grav incendiu a izbucnit în această după-amiază la un depozit cu utilaje tehnice din sectorul Buiucani al Capitalei, de pe strada Columna. La fața locului au intervenit peste 50 de salvatori și pompieri, anunță IGSU. „În după amiaza zilei de 15 martie, pompierii IGSU din capitală au fost solicitaţi să intervină la lichidarea unui […] Articolul Grav incendiu la un depozit de utilaje tehnice din Capitală. Peste 50 de pompieri au intervenit pentru a stinge flăcările apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Guvernul anunță o soluție în scandalul asistenților personali din Capitală și anunță că va achita integral salariile acestor angajați, cu ulterioara retragere a banilor din bugetul municipal. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean. „Primarul Ceban a tăiat salariile asistenților personali din Chișinău, lăsându-i fără bani și într-o situație foarte gravă, iar persoanele cu […] Articolul Guvernul va achita salariile asistenților personali din Chișinău, cu ulterioara retragere a banilor din bugetul municipal apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
O fostă judecătoare, care a pretins 15 mii de dolar de la un agent economic, a fost condamnată la cinci ani de pușcărie, cu suspendare pe o perioadă de patru ani. Decizia a fost luată de Oficiul Ialoveni al Judecătoriei Hâncești. Cauza penală respectivă a fost pornită în luna martie 2021 de către Procuratura Anticorupție, […] Articolul O fostă judecătoare, care a cerut mită de 16 mii de dolari de la un agent economic, condamnată la închisoare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.