Vocea Basarabiei

Acum 8 ore
19:50
Un polițist a fost prins la data de 24 iulie în stare de ebrietate la volan, iar astăzi Inspectoratului General al Poliției al MAI anunță că acesta a fost sancționat disciplinar cu concedierea din funcția publică cu statut special, fiind ridicată legitimația de serviciu. „În urma anchetei de serviciu, inițiată de Inspectoratul General al Poliției, […] Articolul Polițist, concediat după ce a fost prins beat criță la volan. IGP: Nu vom tolera un astfel de comportament! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 12 ore
19:40
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 26 iulie. Invitat: Anatol Șalaru, ex-ministru al Apărării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Ucraina a anunțat, vineri, că forţele sale au efectuat o lovitură cu rachete asupra unui aerodrom militar rusesc din Crimeea care a fost folosit pentru atacuri cu rază lungă de acţiune împotriva sa. Aeasta e cea mai recentă dintr-o serie de lovituri date armatei ruse în peninsula ocupată, scrie Reuters. În ultimele luni, Ucraina a […] Articolul Ucraina revendică un atac cu rachete asupra unei baze aeriene ruse din Crimeea apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: – În ultima perioadă, procesului de creditare de către sectorul bancar din Republica Moldova a cunoscut o înviorare semnificativă. O spune expertul economic, Veaceslav Ioniță. – Pe parcursul ultimelor trei săptămâni, prețurile produselor petroliere au înregistrat ieftiniri în mod constant. Potrivit ANRE, fenomenul se datorează scăderii cotațiilor Platts pe bursele internaționale. […] Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Un ales local a fost depistat cu avere nejustificată de peste 2 milioane 800 mii lei. Despre aceasta anunță Autoritatea Națională de Integritate, după ce a finalizat controlul averii și intereselor personale în privința acestuia pentru perioada 05.11.2019 – 31.05.2023. În urma verificărilor, inspectorul de integritate a constatat o diferență substanțială și deținerea averii cu […] Articolul Ales local, depistat cu avere nejustificată de circa 3 milioane de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
În contextul în care Republica Moldova se află în proces de comunicare intensă cu Uniunea Europeană, țara noastră va fi eligibilă în anul 2027 pentru a primi fonduri de pre-aderare și atunci trebuie să fortificăm capacitățile la nivel național pentru a putea implementa și-n continuare proiecte importante în domeniul educației. Declarațiile aparțin Ludmilei Pavlov, secretară […] Articolul Ludmila Pavlov: Datorită suportului UE, educația din Republica Moldova trece la un nou nivel apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:10
Instanţe din Rusia au condamnat la pedepse între 10 şi 22 de ani de închisoare cinci inculpaţi în dosare diferite pentru înaltă trădare sau terorism, transmite vineri AFP. Agenţia observă că astfel de acuzaţii au devenit frecvente în Rusia în contextul reprimării oricărei opoziţii reale sau presupuse faţă de războiul din Ucraina. Mii de cetăţeni […] Articolul Mii de ruși au fost condamnați la închisoare, într-o reprimare a opoziției față de războiul din Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
„Susținem poporul prieten ucrainean în lupta sa pentru libertate și vom înainta împreună, ca buni vecini, pe calea de integrare în Uniunea Europeană, demonstrând că oamenii din ambele țări doresc să trăiască într-un spațiu al păcii, libertății și solidarității europene”. O declarație în acest sens a fost făcută de premierul Dorin Recean, în cadrul unei […] Articolul Dorin Recean, întrevedere de rămas bun cu ambasadorul Ucrainei: Vom înainta împreună, ca buni vecini, pe calea de integrare în UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:10
Televiziunea rusă de stat va boicota Jocurile Olimpice pentru prima dată în ultimii 40 de ani din cauza reprezentării reduse a sportivilor ruşi ca urmare a războiului din Ucraina. Unii comentatori sportivi au lansat ideea că adevăratul motiv al boicotului JO Paris 2024 este de ordin financiar. Rossia-1 nu va difuza evenimentul, nici măcar disciplinele […] Articolul Boicot. Televiziunea rusă de stat nu va transmite Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
O persoană a fost salvată de angajații IGSU dintr-un rezervor cu apă. Incidentul s-a produs în după amiaza zilei de 26 iulie, în localitatea Malovata din raionul Dubăsari. Apelul de la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 11:52. Potrivit IGSU, vecinii au auzit strigătele bărbatului și au apelat Serviciile de urgență. „În scurt timp […] Articolul Dubăsari: Un bărbat, salvat dintr-un rezervor cu apă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) a făcut publică lista partidelor, care au dreptul să participe la alegerile prezidențiale și referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024. Menționăm în conformitate cu prevederile legislației electorale, dreptul de a desemna candidați pentru alegeri și participanți la referendum, îl au partidele înregistrate la Agenția Servicii Publice, în modul determinat, până […] Articolul Lista partidelor politice care pot participa la alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie 2024 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, pentru data de 17 noiembrie 2024, alegeri locale noi pentru funcția de primar în comuna Antonești, raionul Cantemir. Decizia vine urmare a sesizării Autorității Naționale de Integritate (ANI) prin care a informat CEC despre actul de constatare, rămas definitiv, prin care l-a decăzut pe primarul localității din dreptul de a exercita o funcție publică sau […] Articolul Alegeri locale noi pentru funcția de primar în comuna Antonești, raionul Cantemir apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Uniunea Europeană va transfera Ucrainei o primă tranșă de 1,5 miliarde de euro din profiturile generate de activele ruseşti îngheţate, a anunțat vineri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ţările occidentale au blocat active ruseşti suverane în valoare de aproximativ 300 de miliarde de dolari după ce Moscova a trimis trupe în Ucraina în […] Articolul UE transferă Ucrainei 1,5 miliarde de euro din profiturile generate de activele ruseşti îngheţate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Numărul companiilor moldovenești care exportă în UE se află într-o continuă creștere. O spune ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, care subliniază că de la 1.375 de companii în 2018, în anul 2023 s-a ajuns la 1825. „Numărul companiilor care resimt direct beneficiile integrării europene și a Acordului de liber schimb. Și vă zic clar – în […] Articolul Dumitru Alaiba: Numărul companiilor moldovenești care exportă în UE se află într-o continuă creștere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis Cod Galben de caniculă și Cod Galben de pericol de incendiu. Astfel, în perioada 27-28 iulie temperatura maximă a aerului în jumătatea de sud a țării va atinge valori de +33°C și mai mult. Totodată, în intervalul 27 iulie – 2 august pe arii extinse se va menține […] Articolul Gata cu ploile! Meteorologii au emis Cod Galben de caniculă și pericol de incendiu apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
14:10
Președinta țării, Maia Sandu, a publicat pe pagina sa de Facebook un video de la Paris. În imagini, vedem cum șefa statului laudă sportivii moldoveni pentru faptul că au ajuns la Jocurile Olimpice și le urează succes. „Hai, Moldova! Azi le-am urat noroc olimpicilor noștri și le-am mulțumit pentru că știu că vor reprezenta țara […] Articolul VIDEO/ Maia Sandu, mesaj pentru sportivii moldoveni care participă la JO: Sunteți cei mai buni dintre cei mai buni! apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, a avut astăzi o întrevedere cu șeful Delegației Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, E.S. Jānis Mažeiks. Potrivit unui comunicat remis presei, oficialii au discutat despre situația actuală în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, acțiunile prioritare în sfera politicilor de reintegrare a țării și măsurile dispuse pentru rezolvarea problemelor curente ale […] Articolul Oleg Serebrian, întrevedere cu șeful Delegației UE: Situația actuală în dialogul dintre Chișinău și Tiraspol, pe agendă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:30
Cetățenii Republicii Moldova pot solicita schimbarea prenumelui sau a numelui de familie dacă pentru aceasta există motive temeinice. De exemplu, în cazul în care numele este format din expresii indecente, ridicole sau dacă numele este pronunțat dificil. De asemenea, schimbarea poate cerută dacă persoană își dorește un nume sau prenume corespunzător naționalității pe care o […] Articolul În ultimii ani, 12.000 de cetățeni și-au schimbat numele sau prenumele în acte apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Parlamentul se va convoca în ședință solemnă dedicată celebrării a 30 de ani de la adoptarea Constituției. Decizia de convocare a sesiunii speciale a fost aprobată de Biroul permanent al Parlamentului, iar evenimentul va avea loc luni, 29 iulie, începând cu ora 11:00. Potrivit Legislativului, ședința solemnă va reuni actuali și foști deputați, foști președinți […] Articolul 30 de ani de la adoptarea Constituției: Parlamentul se convoacă luni în ședință solemnă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Cinci bărbați din Bălți au fost reținuți de mascați la Bălți. Totodată, oamenii legii au ridicat o captură de trei tipuri de droguri de circa 100.000 lei – prezumtiv marijuana, cocaină și hașiș. De asemenea, au fost ridicate și dispozitive de consumare a drogurilor, cântar electronic pentru porționarea lor, un pistol și o armă pneumatică […] Articolul VIDEO/ Cinci traficanți de droguri, reținuți la Bălți: Cine este liderul grupării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:50
Delegația Parlamentului Republicii Moldova va participa la Reuniunea Președinților Conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale parlamentelor din Uniunea Europeană (COSAC). Evenimentul va avea loc în perioada 28-29 iulie, la Budapesta și va fi găzduit de Adunarea Națională a Ungariei. Parlamentul Republicii Moldova va fi reprezentat la reuniune de către deputații Ina Coșeru, președinta Comisiei […] Articolul O delegație din Moldova va participa la Reuniunea Președinților Conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale parlamentelor din UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:40
Donald Trump consideră „nepotrivit” să participe la dezbateri cu Kamala Harris atât timp cât aceasta nu este desemnată oficial de Partidul Democrat drept candidată la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a declarat joi echipa de campanie a republicanului. „Ar fi nepotrivit să programăm ceva cu Harris deoarece democraţii s-ar putea răzgândi foarte bine”, a indicat echipa […] Articolul Condiția lui Trump pentru a participa la o dezbatere cu Kamala Harris apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
Anual, pe data de 20 mai, în Republica Moldova va fi marcată Ziua Națională a Albinei. Un proiect de lege în acest sens a fost votat de Parlamentul R. Moldova. Propunerea de a institui sărbătoarea vine din partea apicultorilor din cadrul Asociației Naționale a Apicultorilor și are drept scop promovarea consumului de miere și produse […] Articolul În Republica Moldova va fi marcată Ziua Națională a Albinei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Parlamentul a votat ieri, un proiect de modificare a Anexei la Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice. Documentul conține lista bunurilor proprietate publică nepasibile de privatizare, întocmită în baza propunerilor autorităților administrației publice centrale și locale. Astfel, întreprinderile de stat și societățile comerciale cu capital de stat vor fi grupate în 5 categorii: întreprinderi nepasibile de […] Articolul Vot final: Activele întreprinderilor de stat nu vor putea fi privatizate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Peședinta Republicii Moldova, Maia Sandu, participă la deschiderea Jocurilor Olimpice de Vară 2024 de la Paris, alături de peste 100 de lideri din întreaga lume. Despre aceasta anunță Președinția într-un comunicat remis presei. Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi, care au în palmares 9 titluri de campioni mondiali și 11 de campioni europeni, […] Articolul Maia Sandu participă la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris, alături de peste 100 de lideri din întreaga lume apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:00
Ministerul de Externe protestează în contextul resturilor de drone rusești prăbușite pe teritoriul românesc, la Tulcea. Însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost convocat la MAE. MAE a transmis protestul ferm al autorităților române oficialului rus. Ministerul a condamnat atacurile repetate ale forțelor ruse asupra infrastructurii civile ucrainene, solicitând încetarea […] Articolul România protestează după atacurile rusești cu drone: Ambasadorul Rusiei, convocat la MAE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:30
Jocurile Olimpice vor începe, vineri, la Paris, unde 10.500 de sportivi vor concura pentru a obţine medaliile râvnite de competitorii din întreaga lume. Deşi iniţial avea 107 sportiivi calificaţi, România va fi reprezentată de 106 sportivi, după ce atleta Florentina Iuşco a fost suspendată pentru dopaj. Cea de-a XXXIII-a Olimpiadă are 19 zile de competiţie […] Articolul Astăzi încep Jocurile Olimpice de la Paris: 10.500 de sportivi vor concura apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:10
Noi restricții pentru fumători. Fumatul va deveni interzis în spațiile publice deschise, cum ar fi terase, stații de așteptare, parcuri de distracții. Mai mult, restricțiile se aplică nu doar pentru țigările obișnuite, dar și pentru țigările electronice. Ministrul Sănătății spune că proiectul de lege se află pe agenda Guvernului, a trecut prin consultări publice și […] Articolul Noi restricții pentru fumători: Toate tipurile de țigări, interzise în spațiile publice deschise apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
20:10
Alunecarea de teren este cea mai mortală cunoscută în Etiopia – a doua cea mai populată ţară de pe continentul african – unde mai mult de trei sferturi din cei 120 de milioane de locuitori trăiesc în zone rurale. Bilanţul „a ajuns la 257 de morţi până la 24 iulie (miercuri)” şi „se preconizează că […] Articolul Imaginile disperării în Etiopia: 257 de oameni au murit după o alunecare de teren apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Articolul VIDEO/ Emisiunea FORUM din 25 iulie. Invitat  Dragoș Galbur, președinte PNM apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:30
„Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a Republicii Moldova în Uniunea Europeană”. O declarație în acest sens a fost făcută de viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, în cadrul unei întrevederi la Dublin cu viceprim-ministrul irlandez, Micheál Martin, ministrul afacerilor externe și apărării. „Irlanda este un susținător activ al procesului de […] Articolul Mihai Popșoi, întrevedere cu Micheál Martin: Irlanda este un susținător activ al procesului de integrare a R. Moldova în UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Anul trecut, 25 de partide politice au primit alocații de la bugetul de stat în valoare de peste 46 milioane de lei. Datele se conțin raportul Comisiei Electorale Centrale pentru anul 2023 privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale care a fost prezentat în cadrul ședinței plenare de astăzi. Potrivit documentului, mijloacele financiare au fost […] Articolul CEC la raport: Peste 46 milioane de lei, alocate pentru 25 de partide politice din Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
În ediția de azi: – Atunci când ne-a fost greu, mereu am avut parte de un ajutor substanțial din partea României. Declarația a fost făcută de viceprim-ministra pentru integrare europeană de la Chișinău, Cristina Gherasimov – Majoritatea cetățenilor Republicii Moldova ar vota pentru aderarea R.Moldova la Uniunea Europeană. Datele se regăsesc în „Barometrul Socio-Politic – […] Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Octav Tarlapan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Olanda şi Danemarca vor trimite Ucrainei, în această vară, încă 14 tancuri Leopard 2A4 reechipate, a anunţat, joi, noul ministru olandez al apărării, Ruben Brekelmans, potrivit Politico. Într-o declaraţie ce anunţă donaţia, guvernul neerlandez a afirmat că 12 dintre cele 14 tancuri au fost deja reechipate şi verificate de compania germană Rheinmetall. Ultimele două tancuri […] Articolul Danemarca şi Olanda anunţă că vor oferi Ucrainei încă 14 tancuri Leopard apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
Consilierii municipali PAS cer demisia pretorului sectorului Botanica și a șefilor Spații Verzi și LUMTEH, după tragedia din parc, unde au fost electrocutați doi copii, dintre care unul a decedat. „Solicităm suspendarea din funcție, pe perioada anchetei privind tragedia din parcul Sarmizegetusa, soldată cu moartea unui copil, a mai multor directori și șefi din subdiviziunile […] Articolul DOC/ Copii electrocutați într-un parc din Capitală: Consilierii PAS cer demisia pretorului sectorului Botanica și a șefilor Spații Verzi și LUMTEH apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:00
„Construim acasă o viață bună, prosperă și decentă – servicii medicale, sociale și educative de o calitate înaltă, ca în Uniunea Europeană. Obiectivul nostru comun este să aducem Europa în fiecare localitate.” Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Dorin Recean, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții autorităților publice locale (APL) și ai serviciilor publice […] Articolul Dorin Recean, vizită de lucru la Ocnița: Oamenii cred în viitorul european al Republicii Moldova  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:00
Cu o investiție de peste 185.000 de euro, Uniunea Europeană și PNUD au modernizat laboratorul de radiologie și imagistică medicală a Centrului de Sănătate Criuleni. La noul aparat cu raze X se pot face nu doar radiografii pulmonare, dar și osoase, ceea ce le permite medicilor să identifice fracturile sau luxațiile. Pacienții nu vor mai […] Articolul Laboratorul de radiologie și imagistică medicală a Centrului de Sănătate Criuleni, modernizat cu suportul UE și PNUD apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
„Construim acasă o viață bună, prosperă și decentă – servicii medicale, sociale și educative de o calitate înaltă, ca în Uniunea Europeană. Obiectivul nostru comun este să aducem Europa în fiecare localitate.” Declarații în acest sens au fost făcute de premierul Dorin Recean, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții autorităților publice locale (APL) și ai serviciilor publice […] Articolul Dorin Recean, întrevedere cu primarii din Ocnița: Obiectivul nostru comun este să aducem Europa în fiecare localitate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Premierul Dorin Recean anunță că miercuri va anunța numele candidatului la funcția de ministru al Finanțelor. „Miercuri, când dl Rotaru va fi aprobat de Parlament în calitate de viceguvernator al Băncii Naționale, eu voi propune președintei Maia Sandu candidatura pentru funcția de ministru al Finanțelor”, a declarat Dorin Recean. Întrebat dacă poate să ofere un […] Articolul Dorin Recean dezvăluie când va anunța numele noului ministru al Finanțelor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei trece din subordinea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră în cea a Academiei „Ștefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege votat în a doua lectură de 55 de deputați. Inițiativa legislativă aparține Guvernului și a fost elaborată cu scopul de a îmbunătăți procesul […] Articolul Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei trece în subordinea Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Din 369.183 de locuitori domiciliați în regiunea transnistreană, 360.215 dețin cetățenia Republicii Moldova, cu 8,2% mai mult față de anul 2020. Datele sunt prezentate de Agenția Servicii Publice. Potrivit sursei citate, 339.377 dintre aceștia posedă pașapoarte ale cetățeanului Republicii Moldova, iar 303.708 au buletine de identitate. „Grație amendamentelor operate la cadrul normativ privind simplificarea procedurii […] Articolul Oficial: Câți transnistreni dețin cetățenia R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Deputații au votat în lectura a treia, astăzi, proiectul de modificare a Legii bugetului de stat pentru anul 2024. Potrivit Legislativului, ajustarea indicatorilor bugetari are loc ca urmare a prognozei revizuite a indicatorilor macroeconomici și pe fondul executării bugetului de stat în primele 5 luni ale anului curent. Modificarea propusă de Ministerul Finanțelor prevede o redistribuire a […] Articolul Legea bugetului de stat, modificată: 500 milioane de lei, alocate pentru construcția drumurilor regionale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Maia Sandu se va clasa pe primul loc la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Cel puțin asta arată cel mai recent sondaj publicat de compania IMAS. Potrivit sondajului, șefa statului va obține 33,7 la sută din voturi. Cu 11,5 la sută din voturi, urmează candidatul socialiștilor, fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, iar pe locul III se clasează […] Articolul Sondaj: Maia Sandu, favorită în cursa pentru prezidențiale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:20
Viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministrul afacerilor externe, întreprinde, în perioada 25-26 iulie 2024, o vizită de lucru în Irlanda, la invitația omologului său irlandez, Micheál Martin, viceprim-ministru și ministru al afacerilor externe și apărării de la Dublin. Potrivit MAE, vizita are loc în ajunul împlinirii a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica […] Articolul Viceprim-ministrul Mihai Popșoi a plecat în Irlanda: Anunțul MAE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Înainte de a lua o pauză pentru a petrece timp cu familia sa, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reconfirmată în funcţie săptămâna trecută în Parlamentul European, va solicita guvernelor naţionale din UE să-i trimită numele celor pe care îi doresc în viitoarea sa echipă de comisari, scrie POLITICO. Fiecare ţară are dreptul la […] Articolul Cine vor fi următorii comisari europeni? Ce se știe despre viitoarea echipă a Ursulei von der Leyen apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:40
Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul de Informații și Securitate vor putea bloca paginile web care vor plasa conținut cu caracter infracțional. Un proiect de lege care presupune acest lucru a fost votat, în a doua lectură, de Parlament. Astfel, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul de Informații și Securitate vor avea atribuția de a dispune sistarea […] Articolul Decis! Site-urile care vor plasa conținut cu caracter infracțional vor fi blocate pentru 30 de zile apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
Cel de-al 21-lea contingent de pacificatori moldoveni a fost detașat, astăzi, în misiunea de menținere a păcii KFOR, din Kosovo. Contingentul KFOR-21 al Armatei Naţionale, format din 41 de militari, infanteriști și specialiști în arma geniu, va executa misiuni de securitate şi pază a obiectivelor militare şi de patrulare a ariei de responsabilitate. Pentru al doilea an consecutiv, în această misiune participă și patru femei militare. Potrivit ministrului apărării, Anatolie Nosatîi, cei 41 de militari sunt pregătiți conform cerințelor […] Articolul Moldova trimite al 21-lea contingent de militari în Kosovo apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Deputații au votat în lectura a treia, astăzi, proiectul de modificare a Legii bugetului de stat pentru anul 2024. Potrivit Legislativului, ajustarea indicatorilor bugetari are loc ca urmare a prognozei revizuite a indicatorilor macroeconomici și pe fondul executării bugetului de stat în primele 5 luni ale anului curent. Modificarea propusă de Ministerul Finanțelor prevede o redistribuire a […] Articolul Legea bugetului de stat, modificată: 500 milioane de lei, alocați pentru construcția drumurilor regionale apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a venit cu un mesaj pe o rețea de socializare, după ce astăzi, premierul Dorin Receana anunțat că pleacă din funcție. “Stimați colegi și parteneri, toate începuturile au și un sfârșit. Mandatul meu în calitate de ministru al Finanțelor se apropie de final. În continuare, urmează să mă regăsesc tot în […] Articolul Mesajul ministrului Finanțelor, după ce Dorin Recean i-a anunțat demisia: „Toate începuturile au și un sfârșit” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Republica Moldova va beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de 10,5 milioane de dolari, acordată de Banca Mondială. Parlamentul a votat, în prima lectură, pentru ratificarea unui acord de grant încheiat între țara noastră, Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, în vederea cofinanțării Programului „Operațiunea Politica de Dezvoltare pentru Sprijinirea Creșterii și […] Articolul Banca Mondială oferă R. Moldova un grant de 10,5 milioane de dolari apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.