Vocea Basarabiei

Acum 5 minute
14:10
Codul portocaliu de pericol de inundații din cauza creșterii nivelului apei Nistrului a fost prelungit până la 30 noiembrie. Despre aceasta anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat. ”În legătură cu mărirea debitului mediu zilnic de apă deversat din Lacul de acumulare Dnestrovsk (râul Nistru), Serviciul Hidrometeorologic de Stat avertizează creșterea nivelului apei pe sectorul orașuș Soroca – orașul […] Articolul Codul portocaliu de pericol de inundații, prelungit până la 30 noiembrie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 30 minute
13:40
Cauza penală privind învinuirea unei femei de 51 de ani, locuitoare a unui sat din raionul Criuleni, a fost trimisă în judecată. Aceasta este acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari. Femeia este învinuită că, în perioada anilor 2014-2018, având scopul dobândirii prin înșelăciune și abuz de încredere a bunurilor altei persoane, sub pretextul […] Articolul O femeie din Criuleni, trimisă în judecată pentru escrocherie: A cauzat prejudicii de peste 12 milioane de lei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum o oră
13:20
În această ediție a matinalului „Te salută Vocea Basarabiei”! Mihaela Cîrnov și Andrei Porubin vă invită să-i descoperiți pe: – Doinița Gherman, interpretă, o fire plină de energie edificatoare și de dragoste de viață. O ascultăm live în studio cu piesele „Zi-i bade cu fluierul” și „Tu mă iubești” – Omul zilei- Anton Rubinstein – Viorica Atanasov, vocalistă, dansatoare, songwriter, […] Articolul Te salută Vocea Basarabiei cu Mihaela & Andrei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 2 ore
13:00
Prețul mediu ponderat pentru 1 MWh de energie electrică procurat de pe bursa din România timp de o lună a constituit 231 de euro. Despre aceasta anunță compania de stat Energocom. ”De când SA Energocom a început să cumpere electricitate de pe OPCOM (compania statului creată pentru liberalizarea pieței de energie electrică), întreprinderea a achiziționat […] Articolul Energocom anunță prețul pentru 1 MWh de energie electrică procurat de pe bursa din România apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Serviciul Vamal de Stat (SV) a emis un comunicat prin care anunță că în perioada 21-27 noiembrie, încasările SV la bugetul de stat se ridică la peste 710,25 milioane de lei. De la începutul anului curent, SV a colectat la bugetul de stat circa 30,1 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 19,0 % față […] Articolul Serviciul Vamal raportează încasări la bugetul de stat de peste 700 de milioane de lei, în ultimele șase zile apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Pentru prima dată din ianuarie 2022, cotația Brent pentru petrol a scăzut la 80 de dolari. Despre aceasta anunță deputatul PAS, Radu Marian. Potrivit lui, scăderea e cauzată scăderea cererii de petrol din China, care vine urmare a numărului record de cazuri de Covid-19, restricțiile anti-COVID extrem de dure și protestele de ultimele zile împotriva […] Articolul Cotația Brent pentru petrol a scăzut la 80 de dolari: Cum influențează asupra prețurilor la carburanți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Rusia a bombardat regiunea ucraineană Dnipropetrovsk în noaptea de duminică spre luni, acuză luni şeful Administraţiei Militare a regiunii, Valentin Reznicenko, relatează CNN. Aceste bombardamente nu s-au soldat cu victime, însă trei comunităţi de lângă oraşul Nikopol au fost bombardate cu artileria grea. „Peste 30 de obuze au căzut în zone rezidenţiale”, denunţă Valentin Reznicenko […] Articolul Rusia a bombardat regiunea ucraineană Dnipropetrovsk apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Peste 2.300 de conducători auto au încălcat regulile de circulație rutieră în acest weekend. Despre aceasta anunță Inspectoratul Național de Securitate Publică. Potrivit unui comunicat remis presei, 27 de șoferi au fost depistați și înlăturați de la volan pentru conducere în stare de ebrietate; iar 2361 au fost sancționați pentru că au ignorat prevederile regulamentului […] Articolul Statistica de weekend a INSP: Peste 2.300 de șoferi amendați. Principalele încălcări depistate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
12:10
Inflația la nivel global și-a atins probabil vârful în această toamnă și va încetini în lunile următoare. Prețurile nu vor scădea ci vor continua să crească, dar într-un ritm mai redus, relatează Financial Times. Financial Times a consultat o serie de analiști care urmăresc indicatori cheie la nivel global, așa cum ar fi prețurile de […] Articolul Analiză: Inflația la nivel global și-a atins vârful în această toamnă și va încetini în lunile următoare. Prețurile nu vor scădea ci vor continua să crească apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:00
Un fost director adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor a fost trimis în judecată pentru falsuri în declarația de avere. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), acesta nu a indicat în declarația de avere peste 1.000.000 lei. ”Învinuitul și-a declarat fals cifra veniturilor și proprietăților pe parcursul a cinci ani, începând […] Articolul Fost adjunct al Administrației Naționale a Penitenciarelor, trimis în judecată pentru falsuri în declarația de avere apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continue să monitorizeze dinamica nivelului apei în râul Nistru la 8 posturi de observare. Potrivit unui comunicat remis presei, în ultimele 24 de ore a fost atestată o descreștere a nivelului apei la punctele de măsurare Rezina, Șoldănești (Vadul-Rașcov), Criuleni (Zolonceni), dar și la Vadul lui Vodă. ”În cooperare […] Articolul A scăzut nivelul apei în râul Nistrul: IGSU anunță câte posturi de observare monitorizează situația apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:30
SA „Moldovagaz” a transferat către SAP „Gazprom” partea restantă a plații pentru gazele naturale furnizate pentru prima jumătate a lunii noiembrie 2022 (avans), în valoare de 21,41 milioane dolari SUA. În acest sens, administrația întreprinderii le mulțumește consumatorilor, care au achitat înainte de termenul limită facturile pentru gaze naturale. Actualmente, în activitatea sa, compania este […] Articolul Moldovagaz a transferat către „Gazprom” partea restantă a plații pentru gazele naturale furnizate pentru prima jumătate a lunii noiembrie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
Polițiștii de frontieră și funcționarii vamali au acționat în comun pe linia contracarării a două tentative de transportare ilicită a țigărilor, prin Aeroportul Internațional Chișinău. Cazurile au fost înregistrate ieri, 27 noiembrie în cadrul controlului de specialitate al pasagerilor de la ruta Chișinău – Londra. În primul caz, în bagajul unui bărbat de 27 de […] Articolul Un cuplu a încercat să transporte ilegal peste 500 de pachete de țigări din Chișinău spre Londra apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Pacienții oncologici beneficiază de tratament radioterapeutic eficient datorită acceleratorului liniar performant, instalat la Institutul Oncologic în luna februarie curent. Pentru sporirea accesului pacienților la proceduri avansate de radioterapie instituția urmează să fie dotată cu încă un accelerator liniar. În Departamentul Oncologie Radiologică, unde a fost instalat acceleratorul liniar la începutul acestui an, pentru pacienții cărora […] Articolul FOTO/ Institutul Oncologic va fi dotat cu încă un aparat performant de radioterapie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 6 ore
10:00
Concernul rus Gazprom anunță luni, 28 noiembrie, că nu va reduce livrările de gaze naturale prin stația de măsurare a gazului „Sudja”, pentru tranzitul către R. Moldova. Gazprom susține că o decizie în acest sens a fost adoptată după ce Moldovagaz a eliminat „încălcările privind plățile către Gazprom pentru livrările curente de gaze rusești”. „Compania […] Articolul Gazprom susține că nu va reduce livrările de gaze naturale către R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:20
Inspectoratul de Poliție (IP) Bălți anunță că în acest weekend a efectuat razii în mai multe cartiere și stații Peco din Bălți pentru previnirea şi combatrea criminalității pe timp de noapte. Astfel, în vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță în comunitate, descurajării comportamentului delincvent prin prezența polițiștilor și realizarea activităților de […] Articolul Poliția a efectuat razii nocturne la Bălți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:30
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat duminică, 27 noiembrie, într-un nou discurs, că ruşii pregătesc noi atacuri pe teritoriul Ucrainei şi că el este de părere că prin solidaritate ucrainenii vor trece peste „încercarea Rusiei de a folosi frigul împotriva oamenilor”. „Înţelegem că teroriştii pregătesc noi atacuri. Ştim asta sigur. Şi atât timp cât au […] Articolul VIDEO/ Zelenski: Teroriştii pregătesc noi atacuri. Ajutându-ne unii pe alţii vom trece de această iarna şi de încercarea Rusiei de a folosi frigul împotriva oamenilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 24 ore
21:10
Vocea Basarabiei: Astăzi avem o invitată specială, este dna profesor universitar Liliana Groppa. Dumneaei este doctor habilitat în științe medicale, șefa Catedrei de reumatologie la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, președinta Asociației Reumatologilor din Republica Moldova. Probabil s-ar mai putea încă multe-multe să le mai spunem despre dna Groppa, dar o […] Articolul Video/ Liliana Groppa: La Medicină vin tot mai mulți elevi, anul acesta la Facultatea de Stomatologie au fost 60 de candidați la admitere, pe un loc apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Muzeului Național de Artă al Moldovei (MNAM) a împlinit 83 de ani de la înființare, la 26 noiembrie. Muzeul Național de Artă al Moldovei, una dintre cele mai prestigioase instituții muzeale din Moldova, fondat în anul 1939, este situat în centrul orașului Chișinău, în trei edificii, importante monumente de arhitectură de la sfârșitul sec. XIX […] Articolul Muzeului Național de Artă al Moldovei a împlinit 83 de ani de la fondare apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Kremlinul complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko și a prelua controlul armatei din Belarus, arată o analiză a RLI (Robert Lansing Institute). Potrivit unor surse din cadrul conducerii militare ruse, citate de RLI, Kremlinul a luat o decizie cu privire la o „soluție” radicală la problema antrenării Belarusului în agresiunea armată a Rusiei împotriva Ucrainei. Analiza specialiștilor […] Articolul Analiză RLI: Cum Kremlinul complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko și a prelua controlul armatei din Belarus apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:40
Poliția informează locuitorii capitalei că mâine, 28 noiembrie, la ora 13:00 este preconizată o nouă întrunire organizată de reprezentanții unui partid politic. Aceștia anunță că întrunirea se va desfășura în fața Procuraturii Generale. Forțele de ordine reiterează că vor fi la datorie pentru a asigura ordinea și securitatea publică, dar și circulația rutieră, în contextul […] Articolul Poliția informează despre o nouă întrunire organizată de reprezentanții unui partid politic apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:00
Cântecul popular se numeşte aşa deoarece este pentru popor. Cântecul trebuie să aibă sens, să pătrundă în inima omului. În trei, patru catrene trebuie să spui viaţa unui om, a poporului, chiar şi a unei naţiuni. Este o mică carte într-un cântec, consideră interpretul de muzică populară, Anatol Latîşev, care a fost duminică, 27 noiembrie, […] Articolul AUDIO/ Anatol Latîşev: Trebuie să cânţi ceea ce trăieşte omul de la ţară, atunci nu degeaba manânci pâinea neamului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:40
Circumstanțele avariei de la Termoelectrica sunt analizate de două grupuri de anchetă, fiind vorba despre o investigație internă și o anchetă externă cu implicarea reprezentanților SIS. O spune vicepremierul Andrei Spînu, potrivit căruia reprezentanții întreprinderii dau asigurări că defecțiunea va fi remediată până la 20 decembrie. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale mai spune că nu […] Articolul Andrei Spînu: Cauzele avariei de la Termoelectrica, investigate cu sprijinul SIS apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Ministrul Afacerilor Externe din Belarus, Vladimir Makei „a murit subit”, transmite presa de stat din Belarus, care precizează că oficialul a decedat în după amiaza zilei de sâmbătă, 26 noiembrie. Totodată, nu sunt cunoscute cauzele decesului care a intervenit înainte cu două zile de întrevederea pe care urma să o aibă cu omologul său rus, […] Articolul Presa de stat din Belarus: Vladimir Makei a „murit subit” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc la 7 ianuarie Crăciunul – Nașterea Domnului Iisus Hristos. luni, 28 octombrie, acestea intră în postul Crăciunului. Ce se mănâncă în postul Crăciunului este întrebarea care și-o pune orice bun creștin înaintea acestei perioade. Nutriționista, Olga Cara, a vorbit duminică, 27 noiembrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei ce […] Articolul AUDIO/ Olga Cara despre cum ne alimentăm în post: Punem accent nu pe restricţii, dar pe ceea ce se permite atât cantitativ, cât şi calitativ apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi, 27 noiembrie, cu prilejul Zilei Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare, un mesaj prin care și-a exprimat aprecierea față de oamenii care lucrează în acest domeniu. Totodată, în semn de apreciere a celor care și-au dedicat viața sectorului agricol, șefa statului a semnat un decret prin care a […] Articolul Maia Sandu de Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare: „Obiectivul nostru este să dezvoltăm o agricultură competitivă” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
14:00
Republica Moldova va primi un grant în valoare de trei milioane de euro din partea Fondului de Solidaritatea Voluntară din cadrul Eurocontrol. Anunțul a fost făcut de viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Potrivit vicepremierului, acest fond va fi utilizat pentru a acoperi costurile de personal și de instruire, precum și orice alte […] Articolul Republica Moldova va primi un grant în valoare de trei milioane de euro apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:50
Imaginați-vă că e o romaniță, floarea pe care se ghicește și se spune: „Mă iubește, nu mă iubește…” și astăzi încercăm să aflăm – oare presa iubește guvernarea? Mai ales invers, dacă cumva guvernarea iubește sau nu presa? Pentru că astăzi vom discuta despre pretențiile reciproce pe care le-a formulat a n oară presa față […] Articolul VIDEO/Ca să fie bună presa trebuie să fie rea apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Vocea Basarabiei: Astăzi discutăm cu dl Vladislav Gribincea, care este președintele Centrului pentru Resurse Juridice din Republica Moldova. D-lui mai este și avocat specializat în reprezentarea la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. De ce am făcut această precizare? Pentru că vom discuta astăzi și despre soarta dosarelor din Republica Moldova care ajung la Strasbourg, acolo […] Articolul Vladislav Gribincea: Noi avem o mare criză de moralitate deoarece timp de decenii în justiție s-a promovat loialitatea, lipsa de verticalitate și oportunismul apare prima dată în Vocea Basarabiei.
26 noiembrie 2022
18:10
Situația din Republica Moldova a fost prezentată la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE. Deputatul Igor Chiriac a ținut un discurs în cadrul reuniunii, vorbind despre impactul războiului din Ucraina asupra Republicii Moldova, criza energetică cu care se confruntă țara noastră, precum și ajutorul oferit refugiaților din Ucraina de către cetățeni și autorități. […] Articolul Situația din R. Moldova, prezentată la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:30
China a atins un nou record de infectări cu COVID-19, pentru a treia zi consecutiv. Există focare în aproape toate provinciile chineze, scrie Reuters. Totodată, au loc proteste masive în mai multe regiuni din cauza restricțiilor anti-Covid care nu se mai sfârșesc, iar oamenii strigă să fie eliberați de măsurile restrictive care le-au schimbat viața […] Articolul A treia zi cu număr record de infectări cu COVID-19 în China. Mii de oameni protestează împotriva interdicțiilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Republica Moldova ar putea beneficia de excluderea tarifelor de roaming în țările membre ale Uniunii Europene. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Andrei Spînu după întrevederea cu Președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, Vlad Stoica. „Am avut o întâlnire cu Vlad Stoica, Președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) […] Articolul R. Moldova ar putea beneficia de excluderea tarifelor de roaming în spațiul UE apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:00
Rusanda Alexandru Curcă, din comuna Hârtop, raionul Cimișlia, activistă de mediu,activistă civică și activistă în domeniul culturii, a vorbit sâmbătă, 26 noiembrie, în cadrulemisiunii Pulsul Basarabiei despre activităţile şi proiectele din domeniul culturii, pe carele coordonează. Una dintre acestea e despre implicarea directorilor caselor de culturădin mai multe localităţi din ţară pentru a spori accesul […] Articolul AUDIO/ Rusanda Curcă: Este o problemă la nivel naţional accesul la cultură şi artă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Ziua de 25 noiembrie a fost stabilită de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite ca fiind ZiuaInternațională pentru eliminarea violenței asupra femeilor. Data este aleasă pentru a comemoraasasinarea violentă a trei surori, care au fost ucise în Republica Dominicană în 25 noiembrie1960, în timpul dictaturii lui Rafael Trujillo. Victoria Zaharciuc, asistent social, manager de caz […] Articolul AUDIO / Victoria Zaharciuc: Dacă nu vom fi indiferenți față de acest fenomen, vom reuși sătrăim într-o societate fără violență, fără stereotipuri și fără prejudecăți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:10
Deputatul socialist Vladimir Odnostalco a fost obligat de instanță să dezmintă informațiile false răspândite despre ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Decizia a fost luată, vineri, 25 noiembrie de Judecătoria Chișinău, ca răspuns la cererea de chemare în judecată, depusă de Nemerenco, privind apărarea onoarei, demnității și reputației profesionale, încasarea prejudiciului moral și compensarea cheltuielilor de judecată. […] Articolul Odnostalco, obligat să-i ceară scuze publice ministrei Sănătății pentru falsurile în privința diplomelor ministrei  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:40
Republica Moldova se confruntă cu multiple atacuri hibride, care îmbracă cele mai variate forme, a declarat ministrul Afacerilor Externe din România, Bogdan Aurescu, precizând că este „remarcabilă vigoarea și determinarea” cu care autorităţile şi cetăţenii R. Moldova fac față acestor provocări masive. „Vorbim de crize suprapuse şi generate artificial. Scopul acestora este unul foarte simplu: […] Articolul Bogdan Aurescu: R. Moldova se confruntă cu multiple atacuri hibride apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Aproximativ 130.000 de persoane din Kiev, metropolă cu trei milioane de locuitori, sunt încă lipsiţi de electricitate sâmbătă, 26 noiembrie. Uniunea Europeană trimite Ucrainei generatoare și transformatoare electrice din rezervele de urgență aflate în România, Letonia și Lituania. Marile companii energetice din Europa sunt chemate și ele să transfere echipamente pentru refacerea infrastructurii ucrainene, bombardate […] Articolul Circa 130.000 de persoane din Kiev nu au electricitate. UE trimite Ucrainei generatoare și transformatoare electrice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:20
Prim-ministra Natalia Gavrilița și Comisarul UE pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, au avut, astăzi, o întrevedere la Guvern. Imediat după discuție, oficialii au semnat Acordul de asociere al Republicii Moldova la Programul Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice – LIFE și au susținut o conferință de presă comună.  Șefa Guvernului de la […] Articolul Republica Moldova a aderat la Programul UE pentru mediu și politici climatice apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit vineri, 25 noiembrie cu Prim-ministra Lituaniei, Ingrida Šimonytė, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Discuția a vizat riscurile de securitate provocate de războiul Rusiei în Ucraina, în special asupra sectoarelor energetic și economic, și agenda europeană a țării noastre. Șefa statului a mulțumit pentru susținerea […] Articolul Maia Sandu, întrevedere cu prim-ministra Lituaniei. Subiectele discutate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Vocea Basarabiei: În cele ce urmează vorbim cu dl Iulian Rusu, care este directorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Mulțumim mult că ați dat curs invitației noastre să veniți la Vocea Basarabiei, să vorbim a câta oară despre mica și marea corupție, despre nevoia stârpirii acestui flagel din societate, despre de ce atât de greu se […] Articolul VIDEO/Directorul CNA: Avem o cooperare bună cu majoritatea statelor UE, chiar și statele care au fost mai puțin deschise, acum oferă mai multă informație și în termene mai scurte, iar asta-i promițător apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:50
Bună dimineața, dragi prieteni ai Vocii Basarabiei! Sunt Iulian Ciocan și vă invit din nou la „Radiografia Săptămânii”, o emisiune în care luăm în discuție teme de actualitate. Invitatul meu de azi este Sergiu Orehovschi, profesor de limba și literatura română la Liceul „Mihai Viteazul”. Vocea Basarabiei: Sergiu Orehovschi, bine ai venit la noi! Sergiu […] Articolul VIDEO/Sergiu Orehovschi: Lumea așteaptă să i se dea și, după ce i se dă, se gândește cum să voteze apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:10
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, în legislativ ar accede 4 partide, arată datele proaspătului Barometru de Opinie Publică. Din respondenții deciși, aproape 37 la sută ar vota cu Partidul Acțiune și Solidaritate, iar aproape 29% ar vota cu Partidul Socialiștilor, alții 13 la sută din intervievați ar vota cu Partidul Politic „Șor”, iar […] Articolul VB la Bujor: Multă gălăgie fac corupții care au pierdut puterea iar acum vor să revină amăgind biata lume, ei vor să scape de pușcărie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
25 noiembrie 2022
20:10
În perioada 28 noiembrie 2022-11 decembrie 2022, va fi suspendat traficul rutier pe str. 31 August 1989, tronsonul cuprins între străzile Alexandr Pușkin și Mitropolit G. Bănulescu – Bodoni.   Potrivit Primăriei Capitalei, măsura a fost luată în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de branșare-racordare a rețelelor de apeduct nou construit. Pe perioada executării lucrărilor, circulația transportului […] Articolul Trafic suspendat pe o stradă din Capitală până pe 11 decembrie: Cum va circula transportul public apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Peste 3.500 kilograme de marfă nedeclarată, valoarea căreia se ridică la circa 30.000 euro, au depistat vameșii din cadrul postului vamal intern Chișinău 1 (PVI, Industrială). Este vorba despre un lot de piese auto. ”Funcționarii postului vamal Chișinău 1, în cadrul efectuării controlului documentar și fizic al unui lot de marfă declarat (piese auto), au […] Articolul Marfă nedeclarată în valoare de 30.000 de euro, depistată de vameși apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:20
Cadrul legal trebuie să fie completat pentru a asigura o mai mare protecție a jurnaliștilor care deseori sunt țintele atacurilor din partea politicienilor sau a susținătorilor lor. Este recomandarea experților Asociației Presei Independente care au prezentat un studiu despre atacurile asupra jurnaliștilor. „Apelul nostru către instituțiile de stat, în primul rând către Ministerul Justiției și […] Articolul API: Cadrul legal trebuie completat pentru a asigura o mai mare protecție a jurnaliștilor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:00
Bine ne-am regăsit la Știrile Zilei prezentate de Octav Tarlapan! În ediția de azi: – Energia electrică s-ar putea scumpi din nou după ce doi distribuitori au depus demersuri de majorare a tarifelor la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. – Patruzeci de mii de familii defavorizate din Republica Moldova vor beneficia de un ajutor […] Articolul VIDEO/ Știrile Zilei prezentate de Octav Tarlapan 25.11.2022 apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:50
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut ieri o intervenție la postul britanic de televiziune BBC. Oficialul a vorbit despre consecințele dramatice ale bombardamentelor brutale ruse din Ucraina, care au lăsat fără lumină țara noastră. “Acest război trebui oprit acum”, a declarat ministrul. Amintim că în după-amiaza zilei de 23 noiembrie, Rusia […] Articolul VIDEO/ Nicu Popescu, declarații pentru BBC: Acest război trebui oprit acum apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu comisarul european pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, care efectuează o vizită de lucru în țara noastră. Potrivit unui comunicat remis presei, oficialii au discutat despre provocările de mediu cu care se confruntă Republica Moldova și cooperarea în domeniu. ”Șefa statului a salutat […] Articolul Maia Sandu, întrevedere cu comisarul european pentru mediu, Virginijus Sinkevičius: Subiectele abordate apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:50
Compania aeriană Air Moldova a venit cu o reacție, după ce Autoritatea Aeronautică Civilă i-a interzis să vândă bilete pentru sezonul de vară 2023. Într-o declarație remisă presei, Air Moldova menționează că decizia AAC este nefondată și nelegitimă. ”Implicarea Autorității Aeronautice Civile, în activitatea comercială a companiei aeriene, este un abuz. În scurt timp compania […] Articolul Reacția Air Moldova, după ACC i-a interzis să vândă bilete pentru sezonul de vară apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:20
Preşedinţii României, Klaus Iohannis, Lituaniei, Gitanas Nauseda, Letoniei, Egils Levits şi Poloniei, Andrzej Duda au adoptat, vineri, 25 noiembrie o declaraţie comună privind securitatea regională şi integrarea europeană. Cei patru preşedinţi au participat la Kaunas la summitul dedicat întăririi Flancului Estic al NATO, susţinerii Ucrainei şi Republicii Moldova. Prin această declaraţie, cei patru preşedinţi au […] Articolul România, Lituania, Letonia şi Polonia, declaraţie comună privind consolidarea securității, stabilității şi rezilienței R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.