Vocea Basarabiei

Acum 15 minute
14:40
Două treimi sau 63,2% din populația adultă a Republicii Moldova este consumatoare de alcool. Conform ultimului raport, Republica Moldova se menține printre țările cu cel mai înalt consum de alcool per persoană adultă – de 12,9 litri. Datele au fost făcute publice de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) în contextul marcării Zilei naționale fără […] Articolul Peste 63% din populația adultă a R. Moldova este consumatoare de alcool apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum o oră
14:00
Un bărbat de 44 de ani din Căușeni a fost prins beat la volan. Totul s-a întâmplat după ce polițiștii au stopat pe o stradă din oraș un Opel, care se deplasa neuniform. Șoferul s-a ales cu dosar penal anunță Poliția R. Moldova. Potrivit oamenilor legii, în timpul documentării, de la conducătorul auto s-a simțit […] Articolul VIDEO/ Dosar penal pentru un șofer din Căușeni, după ce a urcat beat la volan apare prima dată în Vocea Basarabiei.
14:00
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a plecat într-o vizită de patru zile în peninsula Iberică, acolo unde va participa inclusiv la o nouă reuniunea a Comunității Politice Europene. Până miercuri, 4 octombrie, șefa statului se va afla în Portugalia, acolo unde va discuta cu demnitari de la Lisabona despre aderarea țării noastre la Uniunea Europeană. […] Articolul Maia Sandu, vizite în Portugalia și Spania apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 2 ore
13:40
Update: Bombardamentele rusești asupra regiunii Herson, în sudul Ucrainei, în cursul nopții, au ucis cel puțin o persoană și au rănit șase, inclusiv doi copii, au informat autoritățile ucrainene pe Telegram. Trei persoane, o mamă şi două fiice, în vârstă de 12 şi 13 ani, au fost rănite într-un bombardament rusesc duminică seara. „În ultimele […] Articolul Război în Ucraina, ziua 586: Șase răniți, inclusiv doi copii, în urma bombardamentelor din Herson apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Ediția din acest an a Zilei Vinului va aduna demnitari europeni, miniștri ai Agriculturii din UE, care vor participa la deschiderea festivalului din Piața Marii Adunări Naționale, reprezentat în acest an de 94 de vinării, un număr record din istoria evenimentului. Printre oficialii europeni se numără miniștri ai Agriculturii din România, Germania, Austria, Polonia, Estonia, […] Articolul Ziua Vinului, cu invitați speciali. Demnitari europeni vor participa la festivalul din PMAN și la culesul strugurilor pe podgorii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:10
În ediția de azi: Articolul VIDEO/ Știrile zilei prezentate de Sandu Scobioala apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Acum 4 ore
12:40
Noul ministru al Finanțelor, Petru Rotaru, a fost prezentat echipei ministerului, în prezența premierului Dorin Recean și a fostei conducătoare a instituției, Veronica Sirețeanu.  Șeful Guvernului i-a mulțumit Veronicăi Sirețeanu pentru faptul că și-a asumat conducerea unei instituții publice care stă la fundamentul structurii guvernamentale și i-a urat succes în activitate noului ministru.  „Am toată […] Articolul Noul ministru al Finanțelor, prezentat echipei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:30
Statele Unite au evitat la limită un blocaj guvernamental. În ultimul moment, Congresul a ajuns la un acord privind finanțarea bugetului federal. Președintele american Joe Biden a semnat documentul cu jumătate de oră înainte de termenul limită. Proiectul de lege menţine finanţarea guvernului până la jumătatea lunii noiembrie, dar nu include niciun ajutor nou pentru Ucraina.  Proiectul de lege […] Articolul SUA au evitat un blocaj guvernamental prin votarea de urgență a unui acord. Documentul nu prevede ajutor suplimentar pentru Ucraina apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:20
Sute de ha de teren cu vegetație au fost mistuite de flăcări în ultimele două zile. În zilele de 30 septembrie și 1 octombrie pompierii au intervenit în 45 cazuri de lichidare a incendiilor de vegetație uscată, fiind compromise circa 540 ha de teren. În amiaza zilei de 01 octombrie în apropierea localității Roșcani și […] Articolul 45 de incendii în weekend. Circa 540 de ha de vegetație, compromise de flăcări apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Turcia a efectuat duminică seara atacuri aeriene care au vizat mai multe sectoare în Kurdistanul autonom din nordul Irakului, Ankara confirmând că a vizat 20 de ţinte folosite de luptătorii kurzi din PKK, transmite BBC. Partidul Muncitorilor din Kurdistan  a anunțat, duminică seară, faptul că atentatul cu bombă din capitala turcă a fost organizat de […] Articolul Turcia a lansat atacuri aeriene împotriva luptătorilor kurzi din nordul Irakului după atacul terorist din Ankara apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
În această ediție a matinalului „Te salută Vocea Basarabiei”! Mihaela Cîrnov și Andrei Porubin vă invită să-i descoperiți pe: 1. LAURENȚIA FILIPSCHI, director general ”junior achievement moldova”– CREȘTEM ȘI EDUCĂM ANTREPENORII VIITORULUI 2. VICTORIA TOMUZ, jurnalistă, autoarea cărții ”Duruitoarea Veche – vatră de istorie, vatră de dor”- CU DRAG – DESPRE SATUL NEPERECHE, DURUITOAREA VECHE 3. Nicoleta MURADU, interpretă, ALEXANDRU […] Articolul Te salută Vocea Basarabiei cu Mihaela & Andrei apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Preşedintele american Joe Biden a dat asigurări duminică Ucrainei că Statele Unite nu o vor abandona în războiul cu Rusia, după ce un ajutor financiar pentru Kiev a fost eliminat ca un compromis între republicani şi democraţi pentru a se evita încetarea finanţării guvernului american. Joe Biden sugerează că a încheiat un acord separat cu […] Articolul Război în Ucraina, ziua 586: Joe Biden asigură că SUA va continua să ofere sprijin esențial Ucrainei. Situația pe front apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Scriitorul Ion Druță este condus astăzi pe ultimul drum. Regretatul scriitor va fi înmormântat la Soroca, lângă Lumânarea Recunoștinței.  Ceremonia funerară are loc la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău și începe la ora 9:00. Ulterior, cortegiul funerar se va deplasa la Soroca, unde va avea loc slujba religioasă. După ora 14:30 Ion Druță va […] Articolul LIVE/ Ceremonia funerară a scriitorului Ion Druță apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Construcții locative, terenuri de construcție, un cont bancar și un automobil, în valoare totală de peste 12 milioane de lei, au fost sechestrate de Agenția de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI) din cadrul CNA, săptămâna trecută. Potrivit Centrului Național Anticorupție, bunurile au fost indisponibilizate în baza unor delegații recepționate de la Serviciul Fiscal de Stat […] Articolul Terenuri, un cont bancar și un automobil în valoare de peste 12 milioane de lei, sechestrate de ARBI apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
În primele nouă luni ale anului curent, Serviciul Vamal (SV) a colectat la bugetul de stat circa 25,3 miliarde de lei. Doar în ultima săptămână, încasările Serviciului Vamal la buget se ridică la peste 745,9 milioane de lei. Potrivit Serviciului Vamal se atestă o creștere de 3,2 % față de încasările din aceeași perioadă a […] Articolul Peste 25 de mld. de lei, adunate de Serviciul Vamal la buget în anul curent apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Deputatul transfug Alexandr Nesterovschi, cercetat penal și care se află în arest preventiv în dosarul ce vizează finanțarea ilegală a partidelor politice, este candidatul Partidului „Renaștere” la funcția de primar al municipiului Bălți. Anunțul a fost făcut de formațiunea politică într-o postare pe Telegram. „Autoritățile au făcut o încercare nereușită de a ne scoate, ca […] Articolul Alexandr Nesterovschi, înaintat de Partidul „Renaștere” la funcția de primar al mun. Bălți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Progresele Chișinăului în realizarea dosarului cu cele nouă recomandări ale Comisiei Europene au fost abordate de ministrul de Externe, Nicu Popescu, într-o discuție telefonică detaliată cu șeful Direcției Generale Vecinătate și Negocieri a Comisiei Europene, Gert Jan Koopman.   ”De curând, am trimis cele mai recente actualizări referitoare la implementarea acestor recomandări, înaintea raportului de […] Articolul Progresele recente în parcursul european, discutate de Nicu Popescu și Gert Jan Koopman apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Miniştrii de externe ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene s-au convocat luni, 2 octombrie, la Kiev într-o „reuniune istorică” pentru a exprima solidaritatea pentru Ucraina. „Convocăm o reuniune istorică a miniștrilor de externe ai UE aici, în Ucraina, țară candidată și viitor membru al UE. Suntem aici pentru a ne exprima solidaritatea […] Articolul VIDEO/ Miniştrii de externe din UE s-au convocat într-o „reuniune istorică” la Kiev  apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, un susținător al parcursului european al Republicii Moldova, este favorit la alegerile prezidențiale din România, care urmează să fie organizate la sfârșitul anului viitor. Un sondaj, realizat la comanda news.ro, arată că oficialul ar acumula, în primul tur, aproximativ 25% din sufragii. Studiul, efectuat de INSCOP Research, arată […] Articolul Mircea Geoană, favorit la prezidențialele din România de anul viitor apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Ieri
11:10
Trei deținuți din Penitenciarul nr.10 din satul Goian, destinat pentru minori, au evadat în noaptea de 1 octombrie curent. Tinerii sunt originari din Nisporeni, Anenii Noi și Cantemir. Responsabilii de la penitenciar anunță că semnalmentele lor sunt generale. Aceștia purtau îmbrăcăminte sportivă neagră și pantaloni gri. În cazul în care i-ați văzut, apelați la 022350890 sau la 078777450. Articolul FOTO/Trei deținuți din Penitenciarul pentru minori din satul Goian au evadat! Cum arată adolescenții apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
Începând cu acest an, vor exista două feluri de compensații pentru perioada rece a anului: aplicate direct în facturi pentru familiile care se încălzesc cu energie termică, gaz și energie electrică, precum și un ajutor bănesc lunar, pentru familiile care utilizează combustibili solizi. Despre aceasta a anunțat ministrul muncii și protecției sociale, Alexei Buzu în […] Articolul Ministrul Muncii: Familiile care utilizează combustibili solizi vor beneficia de ajutor bănesc lunar apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:00
Mai mulți părinți care și-au pierdut copiii în urma accidentelor rutiere produse în ultima perioadă în R. Moldova, organizează astăzi, 1 octombrie, un marș pașnic în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Participanții cer înăsprirea legilor cu privire la șoferii care provoacă accidente fiind la volan în stare de ebrietate sau fără permis de conducere. „Mamele […] Articolul Mamele mai multor copii care au decedat în urma accidentelor rutiere organizează astăzi un marș în Capitală apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:40
În noaptea de 1 octombrie, rușii au atacat mai multe regiuni ale Ucrainei cu drone de atac. Armata rusă a lansat un atac cu drone asupra orașului natal al președintelui Zelenski, Krivoi Rog, avariind infrastructura civilă. „Noaptea, inamicul a atacat Krivoi Rog cu drone. Din păcate, infrastructura civilă a fost lovită”, a postat Serhiy Lysak, […] Articolul Război în Ucraina, ziua 585: Rușii au atacat Krivoi Rog cu drone. Infrastructura civilă, avariată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
09:10
Vocea Basarabiei: Pentru că suntem în ajunul sezonului rece, am decis să-l reinvităm la Vocea Basarabiei pe ministrul muncii și protecției sociale, dl Alexei Buzu. Bine ați revenit la Vocea Basarabiei! Alexei Buzu: Bine v-am regăsit! Mulțumesc pentru invitație! Vocea Basarabiei: Mulțumim pentru disponibilitate! Încă nu știm când va începe sezonul rece, dar pregătirile sunt […] Articolul VIDEO/ Alexei Buzu: Nu dorim să ne aflăm într-o situație în care putem fi șantajați prin sistemul energetic, de aceea consolidăm independența energetică a țării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
30 septembrie 2023
17:50
Vocea Basarabiei: Pentru că suntem în ajunul sezonului rece, am decis să-l reinvităm la Vocea Basarabiei pe ministrul muncii și protecției sociale, dl Alexei Buzu. Bine ați revenit la Vocea Basarabiei! Alexei Buzu: Bine v-am regăsit! Mulțumesc pentru invitație! Vocea Basarabiei: Mulțumim pentru disponibilitate! Încă nu știm când va începe sezonul rece, dar pregătirile sunt […] Articolul Alexei Buzu: Nu dorim să ne aflăm într-o situație în care putem fi șantajați prin sistemul energetic, de aceea consolidăm independența energetică a țării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:50
Norvegia s-a alăturat țărilor care au interzis accesul mașinilor cu numere de înmatriculare rusești pe teritoriul lor. Norvegia a anunțat că își închide frontiera, cu anumite excepții, vehiculelor înmatriculate în Rusia, o înăsprire suplimentară din cauza Războiului din Ucraina. Ministerul norvegian al Afacerilor Externe a informat despre decizie , spunând că este o reacție la războiul pe […] Articolul Norvegia interzice intrarea mașinilor cu numere de înmatriculare rusești pe teritoriul țării apare prima dată în Vocea Basarabiei.
16:30
Update: Volodimir Zelenski a anunțat duminică crearea Alianței Industriilor de Apărare în cadrul primului Forum Internațional al Industriilor de Apărare. “În acest moment, cele mai puternice complexe militaro-industriale sunt în curs de stabilire, la fel ca și prioritățile lor și standardul global de apărare. Toate acestea sunt determinate în Ucraina”, a anunțat Zelenski pe Telegram. […] Articolul Război în Ucraina, ziua 584: Zelenski anunță o Alianță a Industriilor de Apărare. 38 de companii din 19 țări s-au alăturat deja Alianței apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:50
Sala cu Orgă din Chișinău, săptămâna trecută, a dat startul celei de-a 45-a stagiune, marcând astfel 45 de ani de la inaugurare. Larisa Zubcu, derectoarea generală a Sălii cu Orgă, a vorbit sâmbătă, 30 septembrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, despre cei 45 de ani, dar și despre cei 22 de ani de când […] Articolul AUDIO/ Larisa Zubcu: Sala cu Orgă, în cei 45 de ani de activitate, a devenit un pilon de bază al culturii și al muzicii academice de la noi apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:40
Un șir de activități și evenimente în întreaga lume, pentru a spori nivelul de cunoștințe despre prevenirea mortalității premature cauzată de bolile cardiovasculare, inclusiv de inimă și de accidentul vascular cerebral, au fost desfășurate la 29 septembrie, la Chişinău, fiind marcată astfel Ziua Mondială a Inimii. Elizaveta Varzari, medic la Agenția Națională de Sănătate Publică […] Articolul AUDIO/ Elizaveta Varzari, medic ANSP: Este alarmant că 30% din decesele cauzate de bolile cardiovasculare vizează persoane apte de muncă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:30
Ministerul Culturii a publicat programul funeraliilor prozatorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță. Acesta a fost elaborat în conformitate cu testamentul scriitorului, pentru a-i aduce un ultim omagiu, precizează instituția într-un comunicat. Astfel, pe 2 octombrie, va avea loc ceremonia funerară la Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău. Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu […] Articolul Programul funeraliilor scriitorului Ion Druță, anunțat de Ministerul Culturii apare prima dată în Vocea Basarabiei.
15:10
Sâmbătă, la împlinirea unui an de când Rusia a proclamat anexarea regiunilor ucrainene Herson, Zaporojie, Doneţk şi Lugansk, preşedintele rus Vladimir Putin a promis reconstrucţia regiunilor afectate de război, transmite dpa, citată de Agerpres. Vor fi reconstruite „şcoli, spitale, clădiri de locuinţe şi drumuri, muzee şi monumente”, a declarat Putin, conform unui comunicat difuzat de […] Articolul Putin promite reconstrucția școlilor și a spitalelor din teritoriile ocupate, la un an de la anexarea unor regiuni ucrainene apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:20
Vrem ca educația copiilor din Moldova să fie prioritate și la nivel de instituții ale statului, și la nivel de comunități locale, dar și la nivel de fiecare familie, a declarat președinta Maia Sandu la ceremonia de premiere a câștigătorilor concursului republican „Pedagogul anului”. Șefa statului a mulțumit dascălilor care „mi-au încurajat pasiunea pentru citit […] Articolul Maia Sandu: Vrem ca educația copiilor din Moldova să fie prioritate națională apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:40
Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, s-a întâlnit vineri, la Chișinău, cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Oficialii au reafirmat importanța relațiilor dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova. Potrivit delegației Uniunii Europene în țara noastră, discuțiile au vizat progresele înregistrate de Republica Moldova în drumul său către […] Articolul FOTO/ Josep Borrell, vizită la Chișinău: „UE va continua să fie solidară cu R. Moldova și să o sprijine pe calea reformelor” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
13:00
Update: Forțele aeriene ruse au pierdut un avion de luptă Sukhoi Su-35 modern peste Tokmak din Ucraina. Pilotul său nu a supraviețuit.  Unele canale de pe rețelele de socializare afirmă că antiaeriana rușilor a fost responsabilă de doborârea aeronavei Su-35. Moartea pilotului a fost confirmată de canalul Fighter Bomber Telegram, scrie defenseromânia unde a apărut […] Articolul Război în Ucraina, ziua 584: Rusia susține că a doborât 9 rachete ucrainene în Belgorod. Avion de luptă modern rusesc, doborât de antiaeriana rusă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:40
În ediția de azi: – Uniunea Europeană va deschide negocierile de aderar cu Ucraina și Republica Moldova până la sfârșitul anului, spune Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola; – Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri doar 4 partide ar accede în Parlament; – Noul ministru al Finanțelor a fost învestit în funcție; Articolul VIDEO/ Retrospectiva Săptămânii prezentată de Maria Filimon apare prima dată în Vocea Basarabiei.
12:10
România își mută apărarea aeriană mai aproape de satele sale de pe Dunăre, de cealaltă parte a fluviului față de instalațiile cu cereale de pe malul ucrainean, care au fost lovite în mod repetat de drone rusești, au declarat două surse de apărare de rang înalt pentru Reuters. De asemenea, autoritățile adaugă mai multe posturi […] Articolul Presa: România își întărește apărarea la granițele cu Ucraina pentru a împiedica războiul să ajungă în spațiul NATO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:20
Datoria externă brută a Republicii Moldova a crescut cu 6,8% comparativ cu finele anului 2022. La 30 iunie 2023 a totalizat 10 242,00 milioane de dolari. Conform datelor preliminare ale BNM, raportul datoriei externe brute la PIB a constituit 67,2%, fiind cu 1,1 puncte procentuale mai mare față de sfârșitul anului trecut, transmite IPN. Banca […] Articolul Datoria externă brută a crescut cu aproape 7% în prima jumătate a anului apare prima dată în Vocea Basarabiei.
11:10
În semn de profundă tristețe cauzată de decesul prozatorului, dramaturgului și eseistului Ion Druță, scriitor care a contribuit esențial la  dezvoltarea  literaturii,  artei  și  culturii  naționale, Președinta Maia Sandu a semnat un decret privind declararea zilei de 2 octombrie 2023 zi de doliu național. La ora 12.00, se va cinsti memoria scriitorului Ion Druță, prin păstrarea unui  […] Articolul Ziua de 2 octombrie, declarată zi de doliu național, în legătură cu funeraliile scriitorului Ion Druță apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:40
Bună dimineața, dragi prieteni ai Vocii Basarabiei! Sunt Iulian Ciocan, vă invit din nou la „Radiografia Săptămânii”, o emisiune în care iau în dezbatere teme de actualitate cu oameni pe care îi chem din zona artei și culturii. Invitatul meu din această dimineață este scriitorul Nicolae Rusu. Vocea Basarabiei: Dle Rusu, bine ați venit la […] Articolul VIDEO/ Nicolae Rusu: Spunea un actor din România că are un salariu de 1.000 – 1.500 de euro apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:30
Testamentul lui Ion Druță va fi îndeplinit, trupul neînsuflețit al scriitorului urmează să fie adus luni la Soroca, pentru a fi înhumat lângă Lumânarea Recunoștinței, după cum i-a și fost dorința. Mai întâi sicriul va fi depus la Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Chișinău, de la 10:00 la 12:00, ca de la scriitor să-și ia […] Articolul Ion Druță va fi înmormântat lângă Lumânarea Recunoștinței apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:20
Forțele aeriene ucrainene anunță că au doborât 30 de drone de atac rusești deasupra Ucrainei în noaptea de sâmbătă spre duminică. Forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniței cu România. Rusia a atacat în timpul nopții regiunea Vinița, a anunțat guvernatorul citat de hotnews.ro. O […] Articolul Război în Ucraina, ziua 584: Rusia a atacat în vestul Ucrainei. Dronele rusești au pătruns în spațiul aerian al României, membru NATO apare prima dată în Vocea Basarabiei.
10:00
Directorului executiv al Asociației ”Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari acuză autoritățile de complicitate cu holdingul Trans-Oil, controlat de Vaja Jhashi, în procesul distrugerii fermierilor mici și mijlocii, în situația în care autoritățile nu iau măsuri în legătură cu importul masiv de floarea soarelui din Ucraina.  Slusari dă exemplu Bulgariei care a interzis importul de floare soarelui […] Articolul Fermierii cer din nou interzicerea importului de floarea soarelui din Ucraina: „Autoritățile tac chitic. Au uitat de promisiuni” apare prima dată în Vocea Basarabiei.
08:00
Președinta Maia Sandu rămâne lider la intenția de vot, potrivit celui mai proaspăt sondaj realizat de IMAS. Trei partide ar trece peste pragul electoral în eventualitatea unor alegeri parlamentare. Iar opțiunea pro-europeană este îmbrățișată de majoritateacetățenilor Republicii Moldova. Cercetarea sociologică a fost autorizată de Comisia Electorală Centrală. Despre încrederea în politicieni și perspectiva de dezvoltare a […] Articolul VB la Ulmu: Țara merge pe calea corectă. Dacă Maia Sandu va mai învinge o dată la alegeri, cu siguranță o să ajungem să trăim ca în Europa apare prima dată în Vocea Basarabiei.
29 septembrie 2023
20:10
Vocea Basarabiei: În cele ce urmează vom discuta cu directorul Serviciului Vamal, Igor Talmazan. Bine ați revenit la Vocea Basarabiei, dle director! Igor Talmazan: Bine v-am regăsit! Mulțumesc pentru invitație! Vocea Basarabiei: Mulțumim pentru disponibilitate! Ce este vama? Vama este o autoritate de stat învestită cu aplicarea reglementărilor vamale, respectiv cu exercitarea controlului asupra intrării […] Articolul Igor Talmazan, șeful Serviciului Vamal: Ne deranjează contrabanda de țigări la intrare, ceea ce n-a mai fost în Republica Moldova niciodată apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:40
Reprezentanții a trei formațiuni politice au venit astăzi la Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău să se înregistreze în cursa pentru șefia capitalei. Informația a fost confirmată pentru IPN de către președinta Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău, Viorica Gadîmba. După tragerea la sorți, lui Dragoș Galbur, de la Partidul Național Moldovenesc, i-a […] Articolul Încă trei pretendenți la fotoliul de primar al Capitalei au fost înregistrați pentru cursa electorală apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
„Statutul de țară candidată la UE, obținut de țara noastră, a devenit o forță motrice pentru reforme și modernizare. Contăm pe sprijinul politic al Germaniei pentru deschiderea negocierilor de aderare”. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi, la Berlin, de premierul Dorin Recean în cadrul întrevederilor cu mai mulți parlamentari germani. Potrivit serviciului de […] Articolul Dorin Recean, întrevederi cu parlamentari germani: Statutul de țară candidată la UE a devenit o forță motrice pentru reforme apare prima dată în Vocea Basarabiei.
19:10
Deputata Marina Tauber a fost înregistrată astăzi, 29 septembrie, în calitate de candidat pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Anunțul a fost făcut de politiciană pe o rețea de socializare. „Am încrederea că, de această dată, vom reuși! Сu ajutorul lui Dumnezeu! Îmi este dificil să-mi descriu emoțiile trăite astăzi…Dar sunt deosebite! În curând, […] Articolul Alegeri 2023: Marina Tauber, înregistrată în calitate de candidat pentru funcția de primar al municipiului Bălți apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:40
În ediția de azi: – Începând cu întâi noiembrie cetățenii se vor putea înregistra pe platforma online pentru perioada rece a anului; – Moldova este o destinație a oportunităților pentru investitorii străini. Prim-ministrul Dorin Recean dă asigurări că vor fi promovate politici orientate spre creșterea economică și susținerea oamenilor de afaceri; – În folosul cui […] Articolul VIDEO/ Știrile serii prezentate de Nicoleta Toacă apare prima dată în Vocea Basarabiei.
18:30
Update: Vladimir Putin a proclamat, prin decret prezidenţial, 30 septembrie drept “Ziua Reunificării” cu patru regiuni ucrainene. Este vorba despre Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie. Astfel, pentru marcarea unui un an de la anexare, sâmbătă ar urma să fie organizat un mare concert în Piaţa Roşie din Moscova. Deşi ruşii nu au în acest moment […] Articolul Război în Ucraina, ziua 583. Decret semnat de Putin: 30 septembrie – Ziua Reunificării regiunilor Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie apare prima dată în Vocea Basarabiei.
17:40
Cazul cu implicarea președintei ALDE, Arina Spătaru, este o inovație pentru Republica Moldova. O spune șeful Centrului Național Anticorupție, potrivit căruia, chiar dacă Arina Spătaru a cerut CNA să-i fie asigurată paza de corp, solicitarea este expediată procurorilor. În cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei, șeful CNA a menționat că măsurile speciale […] Articolul Șeful CNA, despre cazul Arinei Spătaru: O inovație pentru R. Moldova apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.