Albasat

Acum 2 ore
18:00
În ultimele 24 de ore, în raionul Nisporeni au fost confirmate 17 cazuri de infecție cu coronavirus. În total, până la ziua de astăzi, în raion au fost înregistrate 904 de cazuri de COVID-19, comunică ALBASAT. Alte 1165  cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica... The post NISPORENI: 17 cazuri noi de COVID-19, depistate în ultimele 24 de ore appeared first on Portal de știri.
17:50
Republica Moldova revine la starea de urgență în sănătate publică, la nivel național. Decizia a fost luată de Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică, în urma creşterii cazurilor de coronavirus. Măsura este valabilă pentru perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021. Prin decizia Comisiei, se interzice activitatea cluburilor de... The post Începând cu 30 noiembrie se instituie stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova appeared first on Portal de știri.
17:50
Alte 1165  cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (România). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 107 017 cazuri. Total teste efectuate – 2733 dintre care primar – 2532 şi repetat... The post Alte 1165 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova appeared first on Portal de știri.
17:30
O plantație de goji gestionată corect aduce profituri ridicate pe termen lung și nu presupune costuri ridicate, spun cei care au investit în această cultură în țara noastră. Pentru că există un interes crescut din partea publicului larg pentru produsele naturale sau bio, cultivarea arbuștilor fructiferi de goji în sistem... The post Cultura de goji, o afacere profitabila pentru agricultorii din Chirileni, raionul Ungheni. Agricultura are viitor appeared first on Portal de știri.
Acum 6 ore
13:50
Și-au creat propria vinărie, propria marcă comercială şi au obținut medalii de aur la concursuri internaționale. Profesorii de la Școala Profesională din Nisporeni au încercat să iasă din tipare și să ridice școala la un alt nivel și au reușit. Toate au fost posibile grație proiectelor în care s-au implicat.... The post Prima școala profesională din Moldova care produce și comercializează propriul vin. Laboratorul modern de microvinificație al școlii profesionale din Nisporeni – o șansă pentru viitorul tinerilor. Agricultura are viitor appeared first on Portal de știri.
Acum 8 ore
12:40
La Sydney s-a înregistrat cea mai călduroasă noapte de noiembrie de când se fac măsurători, cu o minimă de 25,4 grade Celsius, scrie BBC. Duminică, pe timul zilei, sunt așteptate temperaturi de 40 de grade. Cea mai ridicată temperatură pe parcusul nopții de sâmbătă a fost înregistrată de stația Observatory... The post Sydney, cea mai călduroasă noapte de noiembrie din istoria măsurată. Ziua, temperaturile ajung la 40 de grade, iar plajele sunt pline appeared first on Portal de știri.
12:40
Premierul Croației, Andrej Plenkovic, a intrat în carantină pentru zece zile, după ce soţia sa a fost testată pozitiv COVID-19, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al guvernului de la Zagreb, informează dpa şi Reuters, potrivit Agerpres. „Premierul Plenkovic a fost testat sâmbătă şi rezultatul este negativ. I s-a ordonat... The post Premierul Croației a intrat în izolare. Soţia lui a fost depistată pozitiv COVID-19 appeared first on Portal de știri.
12:30
În ultimele 24 de ore au fost înregistre 587 de noi decese și 51.922 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în Brazilia, a treia cea mai afectată țară de pandemie în ce privește numărul de infectări și a doua în ce privește numărul de decese. Brazilia a depășit deja... The post Brazilia, țara în care valurile 1 și 2 ale pandemiei s-au suprapus, depășește 170.000 de decese din cauza Covid-19 appeared first on Portal de știri.
Acum 24 ore
22:30
Franţa a relaxat restricţiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus, după aproape o lună de carantină strictă care a făcut ca numărul de contaminări zilnice cu COVID-19 să scadă până la 12.450 de cazuri, comparativ cu peste 60.000, cât se înregistrau la începutul lui noiembrie, informează Agerpres. Ridicarea restricţiilor le permite... The post Franţa relaxează restricţiile odată cu scăderea numărului de îmbolnăviri cauzate de COVID-19 appeared first on Portal de știri.
22:20
Aflarea în locurile publice – păduri, parcuri, alei, plaje etc. – în grupuri mai mari de trei persoane este interzisă. Respectarea distanţei fizice de un metru este obligatorie, indiferent de numărul de persoane prezente în locurile publice. Prevederile se conțin în hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 27... The post Este interzisă aflarea în parcuri în grupuri mai mari de trei persoane appeared first on Portal de știri.
22:10
O femeie de 43 de ani a decedat aseară, 27 noiembrie, lovită de un automobil în apropierea satului Bamut, raionul Călărași. Șoferul a părăsit locul accidentului. Informația a fost confirmată pentru IPN de ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Călărași, Cristina Vicol. Accidentul s-a produs în jurul orei 20.00.... The post O femeie a fost accidentată în apropiere de satul Bahmut și lăsată să zacă pe șosea appeared first on Portal de știri.
22:00
Creștinii ortodocși care respectă calendarul bisericesc de stil vechi intră de astăzi, 28 noiembrie, în Postul Nașterii Domnului, cunoscut ca și Postul Crăciunului. Acesta ține până pe 6 ianuarie inclusiv, ajunul Nașterii Domnului. Preotul Andrei Pârgaru, de la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dumitru” din Chetrosu, Anenii Noi, a declarat pentru... The post Creștinii ortodocși au intrat în Postul Nașterii Domnului appeared first on Portal de știri.
22:00
Guvernul va remite în Parlament proiectul care prevede plafonarea taxelor locale și va insista pe aprobarea lui. O spune premierul Ion Chicu, într-o postare pe Facebook.„Orice speculație politică ieftină la acest capitol e scumpă (pentru economie și investitori). Atragerea investitorilor pe cele18 platforme industriale din raioane, dar și în celelalte... The post Guvernul va remite în Parlament proiectul care prevede plafonarea taxelor locale, premier appeared first on Portal de știri.
21:50
În ultimele 24 de ore, în raionul Nisporeni au fost confirmate 2 cazuri de infecție cu coronavirus. În total, până la ziua de astăzi, în raion au fost înregistrate 887 de cazuri de COVID-19, comunică ALBASAT. În total, în Nisporeni au murit 15 persoane infectate cu coronavirus. Alte 1712  cazuri... The post 2 cazuri noi de COVID-19, confirmate astăzi în raionul Nisporeni appeared first on Portal de știri.
21:40
Alte 1712  cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri sunt de import (România-1, Turcia-1, Ucraina-1, Italia-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 105 852 cazuri. Total teste efectuate – 3993 dintre care primar –... The post Alte 1712 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova appeared first on Portal de știri.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:20
Pentru prima dată în Republica Moldova a fost lansat un echipament de împachetare de tip flow-pack a fructelor și strugurilor de masă pentru export. Echipamentul a fost instalat cu suportul  Proiectului USAID Agricultura Performantă în Moldova (USAID/APM) în cadrul unei întreprinderi agricole din satul Costești, raionul Ialoveni, specializată de aproape 20... The post Agricultură modernă cu sprijinul USAID. Un agricultor din Ialoveni, a reuşit să achiziționeze primul echipament de ambalare flow pack a fructelor și strugurilor pentru export. Agricultura are viitor appeared first on Portal de știri.
09:30
Parlamentul a instituit dreptul de regres al statului împotriva judecătorilor ale căror acțiuni sau inacțiuni au contribuit la condamnarea Republicii Moldova de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Astfel, judecătorii vor purta răspundere materială proporțional gradului de vinovăție stabilit în acțiunea de regres a statului față de aceștia, prin care... The post Judecătorii vinovați de condamnarea la CEDO a R. Moldova vor plăti prejudiciile provocate appeared first on Portal de știri.
09:20
Mai multe cupluri  din oraşul Nisporeni, au serbat 50 de ani de căsnicie. Reprezentanţii administraţiei publice locale au felicitat familiile şi le-au oferit premii, pentru dragostea reciprocă ce dăinuieşte de jumătate de secol. Ei  menţionează că este o mândrie pentru fiecare familie să ajungă la această cifră de aur şi... The post 9 cupluri din Nisporeni și-au sărbătorit Nunta de aur appeared first on Portal de știri.
09:20
Președintele în exercițiu, Igor Dodon, spune că, până la sfârșitul mandatului, va promulga toate legile pe care le votează Parlamentul în această perioadă. De asemenea, până la inaugurarea noului președinte, va participa la unele ședințe pe platforme internaționale, cum ar fi ședința șefilor de stat din CSI, transmite IPN. „Asigurăm... The post Planurile lui Igor Dodon până la sfârșitul anului appeared first on Portal de știri.
09:00
Președinta aleasă, Maia Sandu, a fost invitată să efectueze o vizită în Polonia. Invitația a fost lansată în cadrul unei convorbiri telefonice a Maiei Sandu cu președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, transmite IPN. Ambasada Poloniei la Chișinău precizează într-un comunicat de presă că în cadrul discuțiilor au fost abordate temele... The post Președinta aleasă, invitată să efectueze o vizită în Polonia appeared first on Portal de știri.
08:50
Președintele Partidului Democrat din Moldova susține că votul masiv acordat de cetățeni președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, este un semnal pentru clasa politică din Republica Moldova. Astfel, în opinia acestuia, cetățenii își doresc o schimbare la nivel de guvernare. Declarațiile au făcut făcute în cadrul emisiunii „Punctul pe... The post Pavel Filip: Votul cetățenilor pentru noul președinte reprezintă un semnal appeared first on Portal de știri.
08:40
Președintele ales, Maia Sandu, nu va solicita o întrevedere cu liderul de-facto  de la Tiraspol Vadim Krasnoselskii. Potrivit Maiei Sandu, în prezent nu ar vedea necesitatea unei astfel de inițiative. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de l postul public de televiziune, notează IPN. „Eu voi... The post Maia Sandu susține că nu va solicita întrevederi cu Vadim Krasnoselskii appeared first on Portal de știri.
08:40
Deputații au votat în două lecturi un proiect de lege care va reglementa activitatea medicilor veterinari de liberă practică. Totodată, proiectul prevede acordarea unor facilități tinerilor specialiști medici veterinari, care să-i motiveze să activeze în mediul rural, creându-se astfel și o bază de cadre în domeniu, transmite IPN. Proiectul pentru... The post Activitatea medicilor veterinari de liberă practică va fi reglementată appeared first on Portal de știri.
08:30
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7850 Coroana daneza 208 DKK 1 2.7560 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2713 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.9402 Coroana suedeza 752 SEK 1 2.0191 D.S.T. 960 XDR 1 24.5679 Denar macedonian 807 MKD 10 3.3279 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 27.11.2020 appeared first on Portal de știri.
08:30
Traficul rutier pe strada Armenească, în perimetrul străzilor Alexandru cel Bun și Cojocarilor, va fi restricționat începând cu data de 28 noiembrie și până pe 6 decembrie, transmite IPN. Primăria municipiului Chișinău precizează că restricțiile au loc în legătură cu executarea lucrărilor de reabilitare a rețelei publice de distribuție a... The post Restricții de circulație pe strada Armenească din capitală appeared first on Portal de știri.
26 noiembrie 2020
20:00
Alte 1691 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 7 cazuri sunt de import (România-4, Cehia-1, Danemarca-1, Spania-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 102 894 cazuri. Total teste efectuate – 3927 dintre care primar –... The post Alte 1691 de cazuri noi de coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore în R. Moldova appeared first on Portal de știri.
20:00
În ultimele 24 de ore, în raionul Nisporeni au fost confirmate 11 cazuri de infecție cu coronavirus. În total, până la ziua de astăzi, în raion au fost înregistrate 862 de cazuri de COVID-19, comunică ALBASAT. Alte 1691 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica... The post 11 cazuri noi de COVID-19, confirmate astăzi în raionul Nisporeni appeared first on Portal de știri.
12:20
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, este așteptat în plenul Parlamentului să prezinte informații cu privire la investigarea fraudei bancare. O decizie în acest sens a fost adoptată la ședința de joi, 26 noiembrie, la propunerea fracțiunii Partidului Platforma Demnitate de Adevăr, transmite IPN. „Noi cunoaștem foarte bine că procurorul general nu... The post Procurorul general, invitat la audieri în Parlament appeared first on Portal de știri.
12:10
Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de circa 12 milioane de lei în cadrul unei cauze penale. Dosarul vizează evaziunea fiscală comisă de către o companie de vânzări online din Republica Moldova, învinuită că ar fi prejudiciat statul cu 30 de milioane de... The post Sechestru pe bunuri în valoare de 12 milioane de lei appeared first on Portal de știri.
10:40
Marea Britanie va împrumuta 400 de miliarde de lire sterline pentru a plăti preţul pandemiei de Covid-19. În plus, va avea loc o rectificare bugetară negativă.  Deficitul bugetar al ţării este cel mai mare înregistrat după cel de la Al Doilea Război Mondial.  Guvernul estimează că economia se va contracta cu 11,3%, cea mai... The post Marea Britanie înregistrează cea mai mare cădere a PIB din ultimii 300 de ani appeared first on Portal de știri.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.