Albasat

Acum 24 ore
19:00
Un nou caz de infectare cu COVID-19 a fost confirmat astăzi, în raionul Nisporeni. Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în Nisporeni a ajuns la 2.269, de la începutul pandemiei, potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Alte 54 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate... The post Un nou caz de coronavirus, confirmat în raionul Nisporeni appeared first on Portal de știri.
18:40
Alte 54 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, trei sunt de import: 3 – Rusia. Numărul total de teste efectuate – 5.768, dintre care 1.084 – teste Rapid – Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a... The post 54 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore appeared first on Portal de știri.
Ieri
14:10
Un bărbat din nordul țării, acuzat că și-a abuzat și hărțuit sexual fiicele minore, a fost condamnat la detenție pe viață. Procuratura raionului Ocnița i-a înaintat învinuirea pe trei capete de acuzare: viol, acțiuni violente cu caracter sexual și hărțuire sexuală. Sentința de condamnare a fost dictată de Judecătoria Edineţ, sediul Ocnița, și... The post Bărbat acuzat că și-a abuzat fiicele minore, condamnat la detenție pe viață appeared first on Portal de știri.
13:00
Platforma DA solicită procurorului general, Alexandr Stoianoglo, informații privind procesele penale ale persoanelor implicate în fraudarea concursului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău. De asemenea, formaţiunea solicită informații privind procesele penale ale persoanelor care au alocat și nu au restituit banii din buget în anii 2014-2015 ca susţinere pentru deponenții... The post Platforma DA solicită procurorului general informații privind câteva procese de rezonanţă appeared first on Portal de știri.
12:10
Un lot de 100 800 doze de vaccin împotriva COVID-19, donate ca ajutor umanitar Republicii Moldova de către România, va ajunge astăzi, cu autocamionul, în Vama Leușeni, în intervalul orar 17.00-18.00. Ceremonia specială de înmânare a donației de către ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, va fi organizată la... The post Un nou lot de peste 100 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 ajunge la Chișinău appeared first on Portal de știri.
12:10
Astăzi, 11 iunie, este ultima zi în care pot fi depuse actele la Comisia Electorală Centrală pentru participarea la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Documentele pentru înregistrare în calitate de concurenți electorali mai pot fi depuse până la ora 16.00. În cazul în care doi sau mai mulţi pretendenți... The post Azi e ultima zi de depunere a actelor pentru anticipate appeared first on Portal de știri.
08:40
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.8476 Coroana daneza 208 DKK 1 2.8944 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.4637 Coroana norvegiana 578 NOK 1 2.1250 Coroana suedeza 752 SEK 1 2.1373 D.S.T. 960 XDR 1 25.5164 Denar macedonian 807 MKD 10 3.4940 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 11.06.2021 appeared first on Portal de știri.
08:40
Asociația publică a victimelor represiunilor politice „Dreptul la Dreptate” a dat publicității o investigație privind proprietățile imobiliare și activele aflate în posesia familiei ex-procurorului șef Viorel Morari, notează IPN. Apărătorii depturilor omului au publicat fragmente de documente cadastrale care probează că părinții fostului șef al procuraturii anticorupție dețin câteva apartamente... The post Foști deținuți politici publică o investigație privind proprietățile familiei lui Viorel Morari appeared first on Portal de știri.
10 iunie 2021
19:40
Ostaşii români căzuţi în cel de-al doilea război mondial au fost comemoraţi  la Nisporeni. Un grup de  preoţi de pe cele două maluri ale Prutului a oficiat o slujbă de pomenire iar un ansamblu popular a insufleţit şi mai mult momentul, prin cântece patriotice. „Hristos s-a înalţat la cer şi... The post Ostaşii români, comemoraţi la Nisporeni appeared first on Portal de știri.
19:10
Un tânăr de 25 de ani a decedat într-un accident rutier în apropierea satului Trifești, raionul Rezina. Tânărul conducea cu exces de viteză și a pierdut controlul volanului într-o curbă. Automobilul a ieșit pe banda de circulație cu sens opus, tamponându-se frontal cu un camion de mare tonaj. Accidentul a... The post Un tânăr de 25 de ani a decedat într-un accident rutier la Rezina appeared first on Portal de știri.
19:10
Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, pentru data de 11 iulie curent – când vor avea loc alegerile parlamentare anticipate –desfășurarea referendumului local în satul Dancu, raionul Hâncești. Plebiscitul a fost iniţiat de către un grup de cetăţeni pentru revocarea primarului din localitate. La şedinţa de astăzi, Comisia a aprobat Programul calendaristic pentru... The post Pe 11 iulie se va desfășura și un referendum local appeared first on Portal de știri.
19:10
National Geographic Society a anunțat că va recunoaște un nou ocean în zona Antarcticii, crescând astfel numărul total de oceane la nivel global la 5.  Lumea va avea un nou ocean. Nu este vorba de o nouă descoperire, ci de o nouă împărțire a apelor. National Geographic, o organizaţie ştiinţifică şi... The post Lumea are 5 oceane, nu 4. National Geographic anunță că recunoaște noul Ocean Sudic appeared first on Portal de știri.
19:00
Un nou caz de infectare cu COVID-19 a fost confirmat astăzi, în raionul Nisporeni. Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în Nisporeni a ajuns la 2.268, de la începutul pandemiei, potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Alte 60 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate... The post Un nou caz de coronavirus, confirmat în raionul Nisporeni appeared first on Portal de știri.
19:00
Legea din decembrie 2019 prin care a fost modificată Legea cu  privire la Consiliul Superior al Magistraturii, dar și hotărârea Parlamentului din martie 2020 privind numirea în funcția de membru al CSM a patru profesori titulari de drept au fost declarate neconstituționale. Consiliul Superior al Magistraturii revine la componența numerică... The post CC a declarat neconstituțională majorarea numărului membrilor CSM de la 12 la 15 appeared first on Portal de știri.
18:50
Alte 60 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, două sunt de import: 1- Rusia, 1 – Italia. Numărul total de teste efectuate – 4.946, dintre care 1.202 – teste Rapid – Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara... The post 60 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore appeared first on Portal de știri.
17:10
Combaterea pandemiei COVID-19, organizarea corectă a alegerilor anticipate și redresarea economică a Republicii Moldova au fost subiectele discutate astăzi de președintele Maia Sandu cu cei 27 de ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene acreditați la Chișinău. Discuția a avut loc în format de videoconferință și a fost moderată de... The post Maia Sandu a discutat cu ambasadorii statelor UE appeared first on Portal de știri.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:50
Cetățenii Republicii Moldova pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, dacă vor prezenta obligatoriu la punctul de trecere a frontierei de stat polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină, transmite IPN cu referire la un... The post Acte necesare la intrarea pe teritoriul Ucrainei appeared first on Portal de știri.
14:30
Partidul Socialiștilor solicită premierului interimar, Aureliu Ciocoi, să ajute agricultorii afectați de grindină și ploi abundente, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al socialiștilor. Deputatul Radu Mudreac, președinte al Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară și candidat la alegeri pe listele Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor,... The post PSRM cere Guvernului susținerea agricultorilor afectați de calamitățile naturale appeared first on Portal de știri.
14:20
Partidul Legii şi Dreptății s-a lansat în campanie și a prezentat programul electoral pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. În cadrul unei conferințe de presă organizată la Agenția de Presă IPN, președintele formațiunii, Nicolae Alexei, a declarat că fără a rezolva problema corupției, Republica Moldova nu va putea atrage... The post Partidul Legii şi Dreptății s-a lansat în campania electorală appeared first on Portal de știri.
14:20
Cele mai răsunătoare cazuri de corupţie şi infracţiuni grave din ultimii ani, în care făptaşii au rămas nepedepsiţi, iar statul a fost prejudiciat cu sune enorme de bani, arată că nu poţi face dreptate în ţară dacă sistemul funcţionează după principiul „o mână spală pe alta”. Este declaraţia Olesei Stamate,... The post PAS îşi asumă readucerea dreptăţii şi justiției în Republica Moldova appeared first on Portal de știri.
13:40
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat astăzi la ceremonia de transmitere a unui lot de ajutor în valoare de peste 200 de milioane de lei, oferit țării noastre de Guvernul Germaniei, pentru lupta cu pandemia Covid-19. Șefa statului a menționat că acum instituțiile medico-sanitare din țară sunt asigurate cu... The post Republica Moldova a primit un lot de ajutor în valoare de peste 200 de milioane de lei din partea Germaniei, pentru lupta cu pandemia appeared first on Portal de știri.
13:30
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat modificările la Legea cu privire la avocatură. Șefa statului a spus că a luat această decizie după ce, săptămâna trecută, a discutat prevederile noii legi cu reprezentanții comunității avocaților din Republica Moldova. „A fost o dezbatere utilă și necesară, de vreme ce unele... The post Maia Sandu a promulgat modificările la Legea cu privire la avocatură appeared first on Portal de știri.
13:20
Republica Moldova va primi peste 700 de mii de doze de vaccin Pfizer/BioNTech, împotriva COVID-19. Contractul cu Pfizer este la Chișinău și autoritățile pot să-l semneze. Germania a ajutat Republica Moldova să înceapă negocierea contractului, a anunțat astăzi Maia Sandu, președintele țării, la ceremonia de înmânare a unui lot de... The post Moldova va primi peste 700 de mii de doze de vaccin Pfizer anti-COVID appeared first on Portal de știri.
13:10
Creștinii ortodocși prăznuiesc astăzi, 10 iunie, Înălțarea Mântuitorului Iisus Hristos, sărbătoare cunoscută în popor ca și Ispas. Înălțarea Domnului face parte din cele 12 sărbători domnești ale anului și este marcată la 40 de zile de la Învierea Domnului. În dimineaţa zilei, se face Sfânta Liturghie, iar creștinii se salută... The post Creștinii ortodocși prăznuiesc Înălțarea Mântuitorului Iisus Hristos appeared first on Portal de știri.
11:40
Membri și susținători ai mai multor concurenți electorali s-au adunat în fața Curții de Apel Chișinău, unde așteaptă decizia instanței privind decizia Comisiei Electorale Centrale de a constitui 146 de secții de votare în străinătate la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Decizia a fost contestată de concurenți, care cer... The post Protest la Curtea de Apel. Partidele cer mai multe secții de votare pentru diasporă appeared first on Portal de știri.
10:10
Premierul interimar Aureliu Ciocoi cere Comisiei Electorale Centrale să se asigure că deschiderea a trei secții de vot, în localități aflate doar parțial sub controlului autorităților consituționale, are acceptul misiunii OSCE, Comisiei Unificate de Control și al pretinselor autorități de la Tiraspol, notează IPN. Premierul nu vede o problemă în... The post Aureliu Ciocoi: Secțiile de la Tighina și Corjova pot fi deschise dacă OSCE va garanta securitatea votului appeared first on Portal de știri.
08:20
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.8499 Coroana daneza 208 DKK 1 2.9005 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.4683 Coroana norvegiana 578 NOK 1 2.1440 Coroana suedeza 752 SEK 1 2.1435 D.S.T. 960 XDR 1 25.5423 Denar macedonian 807 MKD 10 3.4980 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 10.06.2021 appeared first on Portal de știri.
9 iunie 2021
17:50
Un singur caz nou de infectare cu COVID-19 a fost confirmat astăzi, în raionul Nisporeni. Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în Nisporeni a ajuns la 2.267, de la începutul pandemiei, potrivit datelor transmise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Alte 60 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost... The post COVID-19 Nisporeni: Un singur caz de coronavirus, înregistrat în ultimele 24 ore în raion appeared first on Portal de știri.
17:40
Alte 60 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, unul e de import: 1-Franța. Numărul total de teste efectuate –5.051, dintre care 928 – teste Rapid – Antigen. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 255.601.... The post 60 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore appeared first on Portal de știri.
14:40
Directorul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, reținută la 7 iunie curent, ar fi favorizat companii pentru desemnarea acestora în calitate de câștigători la licitațiile publice pentru consumabile și produse parafarmaceutice, a anunțat astăzi Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă. În cadrul algoritmului de diagnostic, la prima... The post Iurie Sadovnic a fost petrecut pe ultimul drum appeared first on Portal de știri.
14:30
Parlamentul European a aprobat miercuri definitiv certificatul digital al UE privind COVID, menit să faciliteze călătoriile în interiorul UE și să contribuie la relansarea economică a blocului comunitar. Plenul PE a aprobat prin vot noile reglementări referitoare la certificatul COVID cu 546 voturi pentru, 93 împotrivă și 51 abțineri (cetățenii... The post Certificatul COVID al UE, aprobat în Parlamentul European appeared first on Portal de știri.
14:30
Directorul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, reținută la 7 iunie curent, ar fi favorizat companii pentru desemnarea acestora în calitate de câștigători la licitațiile publice pentru consumabile și produse parafarmaceutice, a anunțat astăzi Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă. În cadrul algoritmului de diagnostic, la prima... The post MAI face precizări legate de reținerile în dosarul transfuziilor de sânge appeared first on Portal de știri.
14:00
Omul de afaceri Veaceslav Platon susține că ar fi putut fi eliberat din închisoare, în dosarul în care a fost condamnat ilegal la 18 de ani de detenție, încă în luna septembrie 2019, la trei luni după ce fostul președinte democrat Vlad Plahotniuc a părăsit țara. Însă, potrivit lui, acest... The post Veaceslav Platon spune că trebuia să iasă din închisoare încă în 2019 appeared first on Portal de știri.
12:50
10 iunie curent este ultima zi de depunere cererilor privind declararea locului nou de ședere, amintește Comisia Electorală Centrală (CEC). Pentru a putea vota la o altă secție de votare decât conform domiciliului sau reședinței valabile, alegătorul va depune o declarație de ședere la autoritatea administrației publice locale din localitatea... The post 10 iunie este ultima zi de depunere a cererilor privind declararea locului de ședere appeared first on Portal de știri.
12:40
Consiliul Raional (CR) Nisporeni vine cu un anunț important în atenția agenților economici din  sectorul Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ÎMM). CR dă start concursului „Cel mai bun antreprenor din sectorul Întreprinderilor Mici și Mijlocii al anului 2020”. Concursul are ca obiectiv: Stimularea dezvoltării antreprenoriatului, precum și promovarea produselor și serviciilor agenților... The post Consiliul raional Nisporeni dă start concursului „Cel mai bun antreprenor din sectorul ÎMM”. Află cine și cum poate participa appeared first on Portal de știri.
12:30
Un nisporenean, care intenționa să ajungă în Europa, avea în posesie un act cu semne de falsificare. Pe numele acestuia, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Sud au inițiat o documentare penală. Incidentul a fost înregistrat în seara zilei de 7 iunie curent, în punctul de trecere a frontierei... The post Un nisporenean intenționa să ajungă în Europa cu un permis de conducere fals, perfectat în Rusia appeared first on Portal de știri.
09:10
Perioada estivală și migrarea cetățenilor dintr-un stat în altul ar putea duce la apariția tulpinii indiene a coronavirsului în Republica Moldova. Specialiștii avertizează că noua tulpină, care a fost deja identificată în România, este mult mai contagioasă și mai agresivă în comparație cu cea britanică. Potrivit specialiștilor, numărul redus de... The post Există riscul apariției tuplinii indiene în Moldova, medici appeared first on Portal de știri.
09:00
Decizia Comisiei Eelectorale Centrale de suplimentare a secțiilor de vot din străinătate de la 139 la 146 este una formală și insuficientă, a declarat Maia Sandu. Potrivit șefei statului, CEC nu a abordat „cu toată seriozitatea” problema secțiilor de vot din Europa, cel puțin 10 la număr, în care la... The post Maia Sandu: Decizia CEC este formală și insuficientă appeared first on Portal de știri.
08:20
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.8478 Coroana daneza 208 DKK 1 2.8951 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.4657 Coroana norvegiana 578 NOK 1 2.1429 Coroana suedeza 752 SEK 1 2.1361 D.S.T. 960 XDR 1 25.5058 Denar macedonian 807 MKD 10 3.4960 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 09.06.2021 appeared first on Portal de știri.
8 iunie 2021
16:20
Responsabili de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pe domeniul transfuziei sângelui conlucrează cu ancheta după reținerea directoarei Centrului Național de Transfuzie a Sângelui, Svetlana Cebotari, și a juristului instituției, suspectați că au trucat licitații de transfuzie a sângelui. Declarații în acest sens a făcut astăzi Denis Cernelea, secretar... The post Ministerul Sănătății conlucrează cu ancheta în dosarul transfuziilor de sânge appeared first on Portal de știri.
16:00
Vă invităm să urmăriţi un interviu cu ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Kestutis Kudzmanas. Diplomatul vorbește despre experiența Lituaniei de stat membru UE; despre relațiile de cooperare bilaterală moldo- lituaniene, ajutorul și susținerea oferită de Lituania în implementarea reformelor în Republica Moldova dar și alte subiecte de actualitate. The post Ambasadorul Lituaniei în Republica Moldova, Kestutis Kudzmanas, la ALBASAT appeared first on Portal de știri.
16:00
9 iunie, ziua în care vor avea loc funeraliile interpretului Iurie Sadovnic, este declarată zi de doliu național în toată țara. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi, 8 iunie, un decret în acest sens. Potrivit unui comunicat de presă al Președinției, „doliul național este instituit în legătură cu... The post 9 iunie – zi de doliu național în legătură cu funeraliile interpretului Iurie Sadovnic appeared first on Portal de știri.
14:50
A fost vaccinată 10,7% din populație cu prima doză de vaccin anti-COVID-19, iar cu ambele doze – 3,3%. În același timp, 363 de persoane sau 0,1% dintre persoanele imunizate au făcut COVID-19. Ninel Revenco, coordonatorul Campaniei naționale de imunizare, a  precizat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că semnele... The post 10,7% din populație a primit vaccinul anti-COVID appeared first on Portal de știri.
14:00
Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, fondat și condus de fostul premier Ion Chicu, s-a lansat astăzi, 8 iunie, în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iunie. Ion Chicu a declarat că de alegerea pe care o vor face cetățenii pe 11 iulie depinde dacă Moldova va adopta cursul... The post PDCM s-a lansat în campania electorală pentru anticipate appeared first on Portal de știri.
13:30
Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare anticipate, în Parlament ar accede Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor (BECS) și Partidul Politic Șor. Potrivit unui sondaj sociologic al Asociației Sociologilor și Demografilor, pentru PAS ar vota 35,5% din respondenții deciși, pentru BECS – 36,1%, iar... The post Două partide și un bloc ar accede în Parlament în cazul alegerilor, Asociația Demografilor appeared first on Portal de știri.
13:30
O decizie abuzivă și o intervenție brutală în procesul democrației electorale. Astfel califică unii deputați și experți politici decizia CEC privind majorarea numărului secțiilor de votare destinate cetățenilor din regiunea transnistreană și refuzul de a majora numărul secțiilor destinate diasporei. Deputații care au protestat ieri în fața instituției electorale, cerând... The post Decizia CEC privind votul în diaspora, criticată de deputați și experți appeared first on Portal de știri.
13:30
UTA Găgăuzia și raionul Taraclia au un potențial mare de dezvoltare a învățământului bilingv, fiind regiuni populate de grupuri etnice. Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu în cadrul unei discuții cu înaltul comisar al OSCE pentru minorități naționale, Kairat Abdrakhman, transmite IPN. Într-un comunicat de presă al Președinției,... The post Maia Sandu: Găgăuzia și Taraclia au un potențial de dezvoltare a învățământului bilingv appeared first on Portal de știri.
12:00
Organizațiile neguvernamentale de media condamnă acțiunile de intimidare și amenințare a unui jurnalist de la Ziarul de Gardă (ZdG), Victor Moșneag, exercitate de către pădurarul Dorin Merzâncu, angajat al Ocolului Silvic Bujor, în timpul documentării unei investigații jurnalistice referitoare la defrișările ilegale din fondul forestier. Mai exact, Dorin Merzâncu a... The post ONG-urile de media condamnă intimidarea unui jurnalist de către un pădurar appeared first on Portal de știri.
10:50
Președintele Comisiei Electorale Centrale Dorin Cimil recunoaște că există discuții privind demisia actualei componențe CEC. Șeful instituției spune că lui personal nimeni nu i-a sugerat să-și dea demisia, însă nu se poate pronunța și pentru ceilalți membri CEC. Mandatul actualei componențe CEC expiră la finalul lunii iunie, însă potrivit legii,... The post Dorin Cimil despre o eventuală demisie a membrilor CEC appeared first on Portal de știri.
08:20
Șoferul autoturismului arondat misiunii diplomatice de la Moscova a fost depistat cu permisul de conducere fals, la punctul de trecere al frontierei Palanca, luni, 7 iunie. Ministerul Afacerilor Externe precizează, într-un comunicat de presă, că a fost informat despre acest lucru de Poliția de Frontieră. Potrivit MAEIE, ambasada Republicii Moldova... The post Șoferul Ambasadei de la Moscova, prins cu permisul fals appeared first on Portal de știri.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.