Albasat

Acum 8 ore
18:00
Șeful Secției terapie generală din cadrul Spitalului raional Anenii Noi, Mihail Preotesa, diagnosticat cu noul coronavirus, s-a stins din viață. Informația a fost confirmată pentru IPN de către directorul instituției, Nicolai Usatîi. Medicul a fost internat în spitalul din Anenii Noi pe data de 28 iulie, iar pe 6 august... The post Medic din Spitalul raional Anenii Noi, răpus de COVID-19 appeared first on Portal de știri.
17:50
Încă 3 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate astăzi în raionul Nisporeni. Cele 3 persoane infectate sunt din oraşul Nisporeni. Bilanțul ajunge la 109 de infectări. Dintre acestea, 77 s-au tratat deja. Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei  Sociale a anunţat astăzi alte 390 de cazuri noi cu COVID-19, în... The post Trei noi cazuri de COVID-19, confirmate astăzi în raionul Nisporeni appeared first on Portal de știri.
17:40
Alte 390 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 8 în Transnistria. Numărul total de cazuri în regiunea transnistreană a ajuns la 1647. Din numărul total de cazuri, 2 sunt de import (România-1, Turcia-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns... The post Alte 390 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 29 087 appeared first on Portal de știri.
Acum 12 ore
15:40
Biroul regional UNICEF a lansat un exercițiu în cinci țări, printre care și Republica Moldova, pentru a face o evaluare privind introducerea intervențiilor de stimulare a cererii pentru imunizare în politicile, programele și bugetele naționale. Subiectul a fost discutat la o întrevedere a directorului general al Companiei Naționale de Asigurări... The post UNICEF evaluează cererea pentru imunizare la nivel de comunitate și familie appeared first on Portal de știri.
15:40
Grupul de lucru creat pentru a soluționa criza în agricultură propune identificarea soluțiilor suplimentare pentru majorarea compensațiilor pentru agricultori. Totodată, propune ca agricultorii care au fost afectați de secetă și alte calamități naturale să fie scutiți în perioada următoare de achitarea taxelor aferente salariilor. Declarații în acest sens au fost... The post Propunerile grupului de lucru creat pentru a soluționa criza în agricultură appeared first on Portal de știri.
15:00
Atacantul naționalei Moldovei, Alexandru Boiciuc, a revenit în campionatul României. Jucătorul de 22 de ani a semnat cu Academica Clinceni, unde îl va avea coleg pe Eugeniu Cebotaru, transmite IPN. Boiciuc s-a lansat în fotbalul mare la Politehnica Iași, reușind să debuteze în Liga 1 când avea 17 ani. În... The post Alexandru Boiciuc revine în campionatul României appeared first on Portal de știri.
14:20
Instituirea stării de urgență în sectorul agricol și eliberarea certificatelor de forță majoră ar crea un mai mare haos. O spune deputatul democrat Nicolae Ciubuc, conducătorul grupul de lucru pe domeniul agriculturii, creat de cele patru fracțiuni parlamentare ale PSRM, PDM, PAS și Platforma DA. Potrivit lui, ca urmare a... The post Instituirea stării de urgență în sectorul agricol ar crea un mai mare haos, deputat appeared first on Portal de știri.
14:10
Cetățenii care planifică o călătorie în Ucraina trebuie să cunoască faptul că la punctele de trecere a frontierei trebuie să prezinte polița de asigurare pentru COVID-19. Ca să nu stea în autoizolare timp de 14 zile, vor prezenta rezultatul negativ al testării la noul coronavirus. Testul poate fi efectuat și... The post Reguli noi la traversarea frontierei cu Ucraina appeared first on Portal de știri.
14:10
Plasarea la vedere a produselor din tutun în spațiile comerciale se interzice începând cu data de 15 august. Interdicția se referă și la produsele conexe, transmite IPN. Conform prevederilor, lista produselor din tutun și a produselor conexe, disponibile pentru comercializare, cu indicarea prețurilor acestora, va fi prezentată de către vânzător... The post Produsele din tutun nu mai pot fi plasate la vedere appeared first on Portal de știri.
12:40
Numărul de nașteri înregistrate în prima jumătate a anului este cel mai mic din ultimii șapte ani, potrivit datelor Institutului Național de Statistică analizate de Edupedu.ro. În perioada ianuarie-iunie 2020 s-au înregistrat 79.712 nașteri, cu 16.682 mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut, scăderea fiind cea mai mare... The post România a înregistrat, în prima jumătate a anului, cel mai mic număr de nou-născuți din ultimii 7 ani appeared first on Portal de știri.
12:30
Autoritățile chineze au descoperit urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate livrate din Brazilia, conform presei locale din orașul Shenzen, relatează Agerpres. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Shenzhen a anunțat că virusul a fost descoperit pe suprafața produselor, iar testele pentru detectarea sa au fost... The post China a depistat urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate provenite din Brazilia appeared first on Portal de știri.
12:30
Consumatorii din strada Alexandru cel Bun, 1-13, 2-26, din capitală vor rămâne vineri, 14 august, fără apă la robinet. Apa va fi sistată și pe strada Tighina, 48, 50, 65, transmite IPN. Potrivit SA „Apă-Canal Chișinău”, furnizarea apei va fi întreruptă între orele 09.00 și 21.00. În această perioadă vor... The post Sistări de apă în centrul capitalei appeared first on Portal de știri.
12:10
Deputatul PAS, Dan Perciun, face apel repetat către guvernare şi deputaţii din Parlament să întreprindă măsuri de susţinere pentru oamenii împotmoliţi în datorii la companiile de microfinanţare. Printre soluțiile pe care le-ar putea promova statul, în opinia parlamentarului, ar fi amânarea plăţilor la credite, cumpărarea acestor datorii de la companiile... The post PAS cere Guvernului să susţină oamenii care au credite la companiile de microfinanțare appeared first on Portal de știri.
Acum 24 ore
10:20
Air Moldova, timp de şase luni, depune toate eforturile pentru a face față acestei crize fără precedent şi luptă, în egală măsură, atât pentru a evita propriul faliment, cât și pentru a-și onora pe deplin obligațiunile față de pasageri. Este răspunsul companiei la acuzaţiile aduse ieri, 12 august, de către... The post Reacţia Air Moldova la acuzaţiile că nu-și onorează drepturile față de consumatori appeared first on Portal de știri.
10:10
Comisia pentru decernarea Premiului Naţional a desemnat 13 câștigători ai concursului. Cele mai multe premii, șase la număr, vor fi acordate specialiștilor din sectorul medical, care au demonstrat exemple de competență în lupta cu COVID-19. În domeniul culturii au fost desemnați cinci câștigători și câte un câștigător în știință și... The post Au fost desemnați 13 câștigători ai Premiului Naţional appeared first on Portal de știri.
10:10
Un polițist a murit în această dimineață, 13 august, într-un accident rutier produs în apropierea satului Bulboaca, raionul Anenii Noi. Tânărul de 21 de ani a pierdut controlul volanului, iar automobilul a derapat, izbindu-se într-un copac, transmite IPN. Inspectoratul General al Poliției precizează că tânărul își desfășura activitatea la Inspectoratul... The post Un polițist a murit într-un accident produs în apropierea satului Bulboaca appeared first on Portal de știri.
08:40
Casa Națională de Asigurări Sociale a efectuat pe 12 august transferul pentru plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii și a indemnizațiilor paternale, a ajutorului social și a ajutorului în perioada rece a anului. De asemenea – pentru plata ajutoarelor materiale, a compensațiilor participanților la lichidarea de la Cernobîl și a... The post De la începutul lunii, au fost transferați 1 650 mln lei pentru plata prestațiilor sociale appeared first on Portal de știri.
08:30
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7491 Coroana daneza 208 DKK 1 2.6268 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2145 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.8543 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.9061 D.S.T. 960 XDR 1 23.3750 Denar macedonian 807 MKD 10 3.1733 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 13.08.2020 appeared first on Portal de știri.
Ieri
22:50
Guvernul a avizat negativ o inițiativă legislativă, propusă de un grup de deputați, privind modificarea articolului 8 din Legea privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare. Autorii inițiativei au propus etichetarea obligatorie a produselor alimentare cu mențiunea „data fabricării, termenul de valabilitate sau data-limită de consum”, transmite IPN. Ministrul... The post Guvernul nu susține marcarea obligatorie a produselor alimentare cu data fabricării appeared first on Portal de știri.
22:40
Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău urmează să fie inaugurat pe 27 august, când este marcată Ziua Independenței Republicii Moldova. Despre aceasta a anunță premierul Ion Chicu, care spune că a remis în adresa premierului român, Ludovic Orban, o invitație să participe la acest eveniment, transmite IPN. „După cum cu toții știm, 27 august... The post Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău va fi inaugurat de Ziua Independenței appeared first on Portal de știri.
22:40
La funcția de primar al satului Târnova, raionul Dondușeni, în cadrul alegerilor locale din 6 septembrie, s-au înregistrat trei candidați, transmite IPN. Primul în buletinul de vot este Victor Bodorin. Acesta candidează din partea Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, la care încă nu este membru, dar intenţionează să... The post Trei candidați la primăria satului Târnova, raionul Dondușeni appeared first on Portal de știri.
22:30
Partidul Acțiune și Solidaritate anunță un protest împotriva guvernării, duminică, 16 august. Acesta va începe la ora 11.00, în Scuarul Teatrului de Operă și Balet. Sunt îndemnați să se alăture protestului „cei care au ceva a-i spune acestei guvernări, care vor să-și apere drepturile și să ceară de la această... The post PAS anunță protest pe 16 august appeared first on Portal de știri.
17:50
Șase cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate astăzi, în raionul Nisporeni. Astfel, de la începutul pandemiei şi până la ora actuală, 106 de persoane din raionul Nisporeni s-au infectat cu acest virus. Astăzi, în R. Moldova alte 474 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate. Din numărul... The post 6 cazuri noi de COVID-19, confirmate în raionul Nisporeni. Bilanțul a ajuns la 106 appeared first on Portal de știri.
17:30
Alte 474 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 10 în Transnistria. Numărul total de cazuri în regiunea transnistreană a ajuns la 1639. Din numărul total de cazuri, 3 sunt de import (Franța-1, Turcia-1, Germania-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a... The post Alte 474 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 28 697 appeared first on Portal de știri.
16:10
6.000 de persoane au fost arestate în Belarus, în urma protestelor care au avut loc după după ce preşedintele în exerciţiu Aleksandr Lukaşenko a obţinut o victorie clară în alegeri care sunt contestate, scrie The Guardian. Inclusiv Uniunea Europeană a denunțat scrutinul prezidențial, spunând că nu a fost „nici liber, nici... The post 6.000 de persoane au fost arestate în urma protestelor din Belarus, a anunțat ministrul de Interne appeared first on Portal de știri.
15:50
Germania a raportat miercuri cea mai mare creştere zilnică de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus din ultimele trei luni, transmite Agerpres. Institutul Robert Koch (RKI) a anunţat miercuri 1.226 de cazuri noi confirmate de la precedenta raportare. Această creştere, cea mai mare începând din data de 9 mai,... The post Germania a anunțat astăzi cea mai mare creştere zilnică de cazuri noi de coronavirus din ultimele trei luni appeared first on Portal de știri.
15:50
Liderul grupului politic „Pentru Oameni, Natură și Animale” (PONA), Ion Dron, susține că Ministerul Justiției și Agenția Servicii Publice refuză să înregistreze partidul politic cu același nume, blocând astfel procesul democratic în Republica Moldova. Într-o conferință de presă la IPN, Ion Dron a relatat că, în luna februarie 2018, grupul... The post Ion Dron: Ministerul Justiției și ASP refuză să înregistreze Partidul PONA appeared first on Portal de știri.
15:10
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare menționează că a aflat cu îngrijorare despre acuzațiile intentate de Procuratura Anticorupție a Republicii Moldova băncii comerciale Victoriabank. Precum și despre recentul mandat al instanței care autorizează Procuratura să pună sub sechestru activele Victoriabank în legătură cu investigarea activităților frauduloase în sectorul bancar moldovenesc... The post BERD se declară serios îngrijorată de acuzațiile împotriva Victoriabank appeared first on Portal de știri.
15:00
Numărul persoanelor internate la Centrul COVID-19 de la Moldexpo este în creștere. Doar în ultimele 24 de ore, au fost internate 128 de persoane cu suspecție la noul coronavirus. Despre aceasta anunță ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, care a efectuat o vizită la Centru, transmite IPN. Potrivit... The post Numărul internaților la Centrul COVID-19 de la Moldexpo este în creștere appeared first on Portal de știri.
14:10
Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Galina Sajin, pregătește o acțiune colectivă în instanța de judecată împotriva companiilor aeriene Air Moldova și Fly One, pe motiv că acestea nu-și onorează drepturile față de consumatori. Anunţul a fost făcut la un briefing de presă, transmite IPN. ,,În câteva rânduri, am cerut companiilor... The post Un deputat pregătește o acțiune colectivă în instanță împotriva a două companii aeriene appeared first on Portal de știri.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.