Agro TV

Acum 24 ore
16:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare meteorologică de COD GALBEN DE ÎNGHEȚ. Mai exact, pe data de 31 martie, în jumătate de est a țării, în orele nocturne și ale dimineții se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-2°C. Articolul COD GALBEN DE ÎNGHEȚ. Pericol pentru sectorul agricol apare prima dată în AgroTV.
15:40
Reprezentanții mediului de afaceri din Republica Moldova din domeniul producerii și exportului de cereale ecologice, în comun cu reprezenanții Camerei de Comerț și Industrie  din țară, au comunicat despre interesul SUA de a importa din țara noastră cereale ecologice. „Autoritățile naționale își vor uni eforturile pentru dezvoltarea exporturilor de produse agricole către noi piețe cu […] Articolul Culturile ecologice din RM, solicitate pe piața din SUA apare prima dată în AgroTV.
15:00
Agricultorii au început lucrările agricole de primăvară. Se bucură de precipitații și speră că vor fi ocoliți anul acesta de secetă. Chiar dacă dispun de material semincer, producătorii agricoli se plâng pe prețurile mari la inputuri, scrie nordnews.md, cu referire la ipn.md Despre aceasta au declarat șefii direcțiilor agricole raionale, în cadrul unei discuții cu […] Articolul An agricol promițător, dar cu investiții mult mai mari apare prima dată în AgroTV.
14:20
Cabinetul de miniștri a oferit aviz pozitiv unei inițiative legislative ce prevede modificarea Legii nr. 92/2022 privind activitatea de asigurare sau reasigurare. Inițiativa prevede majorarea numărului de zile de la 180 la 360 la data scadentă prevăzută în contractul de asigurare pentru asigurarea riscurilor de producție în agricultură și piscicultură, ceea ce va oferi posibilitatea unei valorificări mai eficiente a activelor […] Articolul Modificări în procesul de asigurare a riscurilor de producție în agricultură apare prima dată în AgroTV.
14:00
Ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA și procurorii din cadrul oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție, au efectuat percheziții la Postul de Inspecție la Frontiera Giurgiulești al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în cadrul unor dosare pornite pe fapte de corupere pasivă. În urma acțiunilor de urmărire penală, 11 angajați ai ANSA au fost reținuți […] Articolul Un șef de la ANSA și 10 subalterni, reținuți de CNA / FOTO apare prima dată în AgroTV.
13:40
Temperaturile scăzute din ultimele zile au afectat suprafețe din livezi de caiși și migdali din Rep. Moldova, în special din regiunile de nord și de centru. Experții recomandă măsuri de precauție suplimentare pentru prevenirea pierderilor agricole. Fermierii care au suferit pagube substanțiale, sunt îndemnați să se adreseze autorităților pentru actul constatator necesar pentru a primi […] Articolul Temperaturile scăzute au afectat livezile de caiși și migdali apare prima dată în AgroTV.
13:20
Și vineri, vremea de afară va continua să se încălzească, informează Serviciul Hidrometeorologic de Stat.   Mai exact, în următoarele 24 de ore, maxima va mai urca câteva grade, urmând să atingă chiar valoare de +15 grade Celsius. De asemenea, cerul va fi parțial senin, respectiv, doar izolat, s-ar putea să mai cadă câteva precipitații […] Articolul Vremea de afară va continua să se încălzească apare prima dată în AgroTV.
13:10
Important pentru părinții din Moldova. Ministerul Educației informează că a aprobat orarul înscrierii copiilor în clasa I pentru anul de studii 2023-2024.  Potrivit sursei citate, părinții pot depune cererile pentru înscriere, începând cu trei aprilie, ținând cont că admiterea se va desfășura în două etape. Prima va avea loc în perioada 3 aprilie – 26 […] Articolul Ministerul Educației a dat start înscrierii copiilor în clasa întâi apare prima dată în AgroTV.
12:50
Două tractoare, mărcile John Deere și Deutz Fahr, au fost găsite la intrarea în România prin punctul de trecere a frontierei Borș II, de pe autostradă, la câteva zile după ce fuseseră declarate furate în Germania, respectiv în Belgia. Polițiștii de frontieră au estimat că cele două utilaje agricole valorează în total 700.000 de lei. „În […] Articolul Două tractoare furate în Germania și Blegia, găsite în România / FOTO apare prima dată în AgroTV.
12:40
Trei poduri rutiere, care fac legătura dintre Moldova și România, vor fi modernizate. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor cu Bucureștiul, pentru încheierea unor acorduri în acest sens. Este vorba despre podurile Leușeni – Albița, Cahul – Oancea și Sculeni – Sculeni. Expertiza tehnică a arătat că toate cele […] Articolul Trei poduri rutiere peste Prut vor fi modernizate apare prima dată în AgroTV.
12:20
Ultima zi a lunii martie aduce scumpiri la pompă. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează că costul unui litru de benzină și motorină standard, de pe piața produselor petroliere din Moldova, va crește cu câțiva bani. Astfel, pe 31 martie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică […] Articolul Prețul carburanților va crește din nou în Moldova apare prima dată în AgroTV.
12:10
Schimbările climatice nu au doar un impact direct asupra pomiculturii, cauzând înghețuri de primăvară, pagube în urma cauza grindinei, secetei, a arsurilor solare sau a ploilor abundente, ci și unul indirect. Cel din urmă se referă la impactul asupra dăunătorilor și bolilor și asupra insectelor polenizatoare. La o conferință pentru producătorii de fructe, organizată de […] Articolul Influența climei asupra culturilor, dăunătorilor și bolilor apare prima dată în AgroTV.
12:10
Situația actuală și statistici Din cauza secetei severe, recolta anului 2022 cu greu a ajuns la valoarea de 405 mii tone de mere, ceea ce constituie cu 40% mai puțin decât în sezonul precedent (2021). Din volumul total de producție, cca 250 mii tone de mere au mers la procesare, 50 mii tone constituie consumul […] Articolul Retrospectiva sectorului de producere a merelor în Moldova apare prima dată în AgroTV.
11:50
Premierul polonez Mateusz Morawiecki solicită Comisiei Europene să-și folosească toate instrumentele pe care le are la dispoziție pentru a limita cantitatea de cereale din Ucraina care este adusă în blocul comunitar, pe fondul furiei în creștere în rândul fermierilor cu privire la efectul importurilor asupra prețurilor cerealelor poloneze, relatează Libertatea. Polonia a fost unul din statele […] Articolul Polonia solicită limitarea cantității de cereale aduse din Ucraina apare prima dată în AgroTV.
11:00
După operarea modificărilor la bugetul de stat pe anul 2023, care este planificată pentru aprilie, Fondul de subvenţii de stat pentru agricultură va creşte cu 624 de milioane de lei. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, acest lucru a fost declarat de ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare politică externă şi integrare europeană. În prezent, […] Articolul Fondul de subvenționare va crește, promite ministrul Agriculturii apare prima dată în AgroTV.
Ieri
18:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare de COD GALBEN DE ÎNGHEȚ, valabil pe întreg teritoriul țării. Mai exact, pe data de 30 martie, în orele nocturne și ale dimineții se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1 -6℃.   Articolul COD GALBEN de îngheț! Ce temperaturi se prognozează? apare prima dată în AgroTV.
16:40
Potrivit informațiilor, la data de 1 ianuarie curent, din suprafața totală a terenurilor din Moldova, 2,39 milioane de hectare, 70 la sută din total erau terenuri agricole, 0,4 milioane de hectare, 13 la sută sunt terenuri din fondul forestier, iar 0,3 milioane de hectare, 9 la sută – terenuri intravilane. Terenurile din Republica Moldova sunt […] Articolul Care este suprafața terenurilor agricole din Moldova? apare prima dată în AgroTV.
15:20
Producătorii de struguri sunt obligați să-și înregistreze plantațiile viticole în Registrul Vitivinicol. Potrivit autorităților, încă nu au fost înregistrate circa 15 mii de hectare de vie. Producătorii sunt atenționați să o facă. În caz contrar, nu-și vor putea vinde la toamnă strugurii pe care îi cresc, transmite radiochisinau.md, cu referire la ipn.md. În cadrul unei […] Articolul Viticultorii obligați să se înregistreze în Registrul Vitivinicol apare prima dată în AgroTV.
14:50
Activitatea școlilor auto și cea a instituțiilor care pregătesc personalul în domeniul transportului rutier va fi reglementată. Noile prevederi au scopul de a elimina corupția din sistem și de a asigura recunoașterea internațională a permiselor de conducere eliberate în țara noastră, informează Guvernul, printr-un comunicat de presă. Potrivit sursei citate, serviciile respective vor putea fi […] Articolul Guvern: Activitatea școlilor auto va fi reglementată apare prima dată în AgroTV.
14:10
Un proprietar de parc fotovoltaic, de nevoie, devine și expert în pronosticuri meteo, glumește Ruslan Bumbu din Strășeni, care administrează împreună cu tatăl lui, Dumitru, o afacere în domeniul energie regenerabile. Punerea în aplicare a regulilor pieței energiei electrice, la 1 iunie 2022, a însemnat și trecerea producătorilor de energie regenerabilă la altfel de pronosticuri […] Articolul Frigider alimentat de baterii solare, la Strășeni / FOTO apare prima dată în AgroTV.
13:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează că costul unui litru de benzină standard, de pe piața produselor petroliere din Moldova, va crește, joi, pentru a doua oară la rând. Astfel, pe 30 martie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 24,63 de lei, cu șapte […] Articolul Costul benzinei mai crește cu șapte bani apare prima dată în AgroTV.
13:40
Cetățenii asigurați vor beneficia de consultațiile medicilor specialiști de profil, din spitalele raionale și municipale, fără bilet de trimitere eliberat de medicul de familie. Astfel, va fi exclusă necesitatea programărilor suplimentare și a îndreptărilor neargumentate. În același timp, va fi lărgit spectrul de servicii medicale gratuite.  Extinderea numărului de investigații și alte modificări la Programul […] Articolul Cetățenii asigurați vor avea acces mai bun la servicii medicale apare prima dată în AgroTV.
13:20
Fermierii ucraineni au în față o decizie dificilă: să stea încă un an fără venituri sau să curețe ei minele din pământ punându-și viața în pericol. Aproximativ o treime din Ucraina este „contaminată” cu muniții terestre neexplodate. Ar putea dura ani de zile pentru a le îndepărta pe toate, scrie CNN. Deși operațiunile de înlăturare […] Articolul Fermierii ucraineni au de ales: Încă un an fără venituri sau își riscă viața apare prima dată în AgroTV.
13:10
Începând cu 5 aprilie, starea de urgență în țara noastră ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri, la propunerea Comisiei pentru Situații Excepționale. Documentul urmează a fi prezentat spre adoptare Legislativului. Necesitatea prelungirii stării de urgență este argumentată prin […] Articolul Starea de urgență ar putea fi prelungită cu încă 60 de zile apare prima dată în AgroTV.
12:40
Riscurile de îmbolnăvire cu virusul rabic a animalelor și a oamenilor va fi redus. În acest sens, Guvernul a aprobat o normă sanitar-veterinară care stabilește măsurile de prevenire, combatere, control și eradicare a rabiei la animalele domestice și sălbatice. Astfel, deținătorii de animale, medicii veterinari și reprezentanții autorităților publice locale și centrale vor avea posibilitatea […] Articolul Riscul de îmbolnăvire cu rabie va fi redus apare prima dată în AgroTV.
12:20
Serviciul Vamal informează că, astăzi, postul vamal de tip debarcader „Molovata” și-a reluat activitatea. Acesta și-a întrerupt marți activitatea din cauza rafalelor de vânt și a valurilor puternice, care a perturbat circulația pe râul Nistru. Celelalte puncte de trecere activează, de asemenea, în regim normal. Articolul Postul vamal „Molovata” și-a reluat activitatea apare prima dată în AgroTV.
12:10
Lipsa cadrelor didactice, condițiile proaste de muncă, bugetele mici, dar și digitalizarea, au adunat zeci de directori de școli și grădinițe din municipiul Edineț la întânirea cu secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Adriana Cazacu-Țigaie. Aceștia și-au spus păsul și au cerut soluții, relatează NordNews.  Daria Topală, directorul grădiniței din Burlănești: „Deci, cadrele medicale […] Articolul Probleme în învățământ. Pedagogii cer soluții apare prima dată în AgroTV.
11:00
Cu tradiții vechi în creșterea materialului săditor pentru livezi, locuitorii satului Zaim, din raionul Căușeni afirmă că anul curent au produs material săditor calitativ și că pot garanta cea mai înaltă calitate. În cele 33 de gospodării sătești în care se produc puieți de cireșe, caise, piersici, mere, pere, prune și cele mai inedite feluri […] Articolul Prune japoneze, piersici italieni și vișine grecești, la Căușeni apare prima dată în AgroTV.
10:30
Valul de aer rece care s-a abătut deasupra Moldovei în acest început de săptămână se va termina, începând cu joi, informează Serviciul Hidrometeorologic de Stat.   Mai exact, în următoarele 24 de ore, maxima va urca simțitor, ajungând până la +12 grade Celsius. Cerul va rămâne însă acoperit de nori, iar izolat s-ar putea să […] Articolul Vremea de afară se încălzește, prognozează sinopticienii apare prima dată în AgroTV.
10:10
Aproximativ 11.600 de locuri de muncă vacante, număr în creștere cu circa 900 de locuri, în raport cu prima jumătate a lunii martie, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați, sunt în evidență pe întreg teritoriul țării, informează Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cele mai multe locuri libere sunt […] Articolul Peste 11.600 de locuri de muncă vacante în Moldova apare prima dată în AgroTV.
10:00
În Moldova se atestă o descreștere a numărului cazurilor de COVID-19 și de infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Pe de altă parte însă, continuă să fie înregistrate mai multe cazuri de gripă sezonieră. Astfel, informează Ministerul Sănătății, în perioada 20 – 26 martie, au fost înregistrate 1.491 de cazuri de COVID-19, în scădere cu […] Articolul Numărul cazurilor de COVD-19 și IARCS, în scădere apare prima dată în AgroTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:50
Asociația ”Forța Fermierilor” a avut o ședință de lucru cu Domnul Prim-ministru, Dorin Recean. În cadrul acesteia, membrii Consiliului au atras atenția șefului Executivului că de la ultima întâlnire, situația în sectorul agrar s-a agravat în legătură cu prăbușirea cu peste 30% a prețurilor la materia primă agricolă, cum ar fi grâu, porumb, floarea soarelui. […] Articolul Fermierii tot așteaptă ajutorul autorităților / FOTO apare prima dată în AgroTV.
18:50
Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă să intervină în lichidarea situațiilor de risc în urma rafalelor de vânt puternic înregistrate pe teritoriul țării. Astfel, salvatorii din capitală au fost solicitați pentru a efectua lucrări de defrișare a copacilor căzuți pe străzile: Vissarion Belinski, Cetatea Albă, dar și șoseaua Muncești, unde arborii blocau circulația […] Articolul Vântul puternic a făcut ravagii în toată țara / FOTO apare prima dată în AgroTV.
17:30
Aproape 2 000 de familii din mai multe sate din Republica Moldova beneficiază de furaje gratuit, ca să-și hrănească animalele din gospodărie, prin prisma unui proiect în valoare de 2 milioane de euro. Acesta este implementat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), în parteneriat cu Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și […] Articolul 2000 de familii vor primi furaje ca să-și hrănească animalele apare prima dată în AgroTV.
16:50
Miniştrii Energiei din 11 state membre UE, conduşi de Austria, au format marţi o alianţă pentru a contracara încercările Franţei şi ale altor ţări de a permite energiei nucleare să contribuie la atingerea obiectivelor blocului comunitar în domeniul energiilor regenerabile, transmite Reuters, scrie digi24.ro. Intitulându-se „Prietenii energiei regenerabile”, guvernele vor să elimine încercările alianţei rivale […] Articolul Vor să blocheze folosirea energiei nucleare ca parte a energiilor regenerabile apare prima dată în AgroTV.
16:20
Proiectul USAID Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova acordă granturi pentru transformarea digitală cu participarea tinerilor în sectoarele țintă. Scopul este de a susține inițiativele de implicare a tinerilor în activități de transformare digitală a agriculturii cu valoare adăugată, sectorului vitivinicol și al turismului prin parteneriate între instituțiile de învățământ și companiile private. Activitățile finanțate […] Articolul Tinerii pot beneficia de granturi pentru proiecte digitale în agricultură apare prima dată în AgroTV.
16:00
Cineva îi numește eroi, alții își pun toată speranța în ei, dar un lucru este cert – AGRICULTORII sunt de neînlocuit! Ce poate fi mai valoros decât să dezvolți o afacere proprie, la tine acasă?! Puțini cunosc însă, câtă muncă și implicare zilnică necesită… SMART CREDIT crede în AGRICULTURA din Moldova și susține agricultorii prin […] Articolul SMART CREDIT crede în AGRICULTURA din Moldova și susține agricultorii! apare prima dată în AgroTV.
15:00
Morbiditatea prin infecții virale ale căilor respiratorii acute s-a aflat, în perioada 20 – 26 martie, la nivelul de intensitate joasă, cu 6.988 de cazuri, în descreștere cu 15,3% față de săptămâna precedentă. Din numărul total de bolnavi, 3% au fost spitalizați, iar 60% au fost copii cu vârsta de până la 14 ani, informează […] Articolul Numărul cazurilor de IACRS, în descreștere / FOTO apare prima dată în AgroTV.
14:10
Provocările din ultimii ani la care a fost supus sectorul de producere a fructelor în stare proaspătă din Moldova a determinat Asociația Moldova Fruct la analiza minuțioasă a factorilor care influențează acest domeniu și resetarea priorităților, catalizând inițiative din partea reprezentanților sectorului pentru a valorifica întregul potențial. Constatările și obiectivele Moldova Fruct ce vizează sectorul […] Articolul Strategii de dezvoltare a sectorului de fructe pentru anii 2023-2025 apare prima dată în AgroTV.
13:50
Articolul Diolsem: “Producem fertilizanți și produse de uz fitosanitar, conform standardelor europene” apare prima dată în AgroTV.
13:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează că, miercuri, costul unui litru de benzină standard, de pe piața produselor petroliere din Moldova, va crește cu 4 bani. Astfel, pe 29 martie, conducătorii auto vor scoate din buzunar pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 – 24,56 de lei, cu 4 bani mai mult […] Articolul Prețul benzinei crește, iar cel al motorinei va scădea apare prima dată în AgroTV.
13:20
Mecanismele de redresare a situației în serviciul veterinar în zonele rurale au fost discutate, astăzi, de către mediul de afaceri, reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, exponenții Colegiului Medicilor Veterinari și comunității academice. Conform cadrului normativ, crescătorii de animale, la obținerea Autorizației sanitare veterinare de funcționare, sunt obligați să încheie contracte cu medicii veterinari, pentru […] Articolul Lipsa medicilor veterinari, una din problemele din sectorul zootehnic apare prima dată în AgroTV.
12:50
Și autoritățile publice locale din municipiul Bălți au decis să pună capăt sezonului de încălzire centralizat, începând cu 31 martie. Fără căldură în calorifere vor rămâne și locuitorii satelor Elizaveta și Sadovoe. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general, Nicolai Grigorișin. Potrivit actului emis, conducătorii întreprinderilor și instituțiilor trebuie să finalizeze […] Articolul Fără căldură în calorifere la Bălți și în satele Elizaveta și Sadovoe apare prima dată în AgroTV.
12:40
Un atelier de încondeiere a ouălor cu ceară a avut loc în incinta Bibliotecii Științifice a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, la care au participat zeci de studenți și profesori. Aceștia au fost ghidați de Sebastian Paic, colecționar de costume tradiționale din Cluj-Napoca, România, care de 18 ani practică tehnica de încondeiere a […] Articolul Înainte de Paști, gospodinele învață tehnici noi de încondeiere a ouălelor apare prima dată în AgroTV.
12:00
Asociația Obștească Centrul pentru Resurse Media lansează prima ediție a proiectului cultural-educativ ,,Teatru pe roți –  activități cultural – educative,  premise a  consolidării coeziunii comunităților locale prin asigurarea accesului liber la cultură”. Patru teatre din Chișinău vor susține spectacole pentru copiii și tinerii din 3 localități ale Republicii Moldova, în perioada 4 aprilie – 4 […] Articolul Teatru pe roți – activități cultural-educative apare prima dată în AgroTV.
11:50
Vor reduce consumul de energie electrică cu 30% pentru a se concentra pe calitatea serviciilor medicale. Spitalul raional Sîngerei a fost dotat cu un sistem fotovoltaic modern, cu o capacitate de 84 Kw, care a costat 100 de mii de dolari. Instalația fotovoltaică a fost dată în exploatare în prezența Ministrului Energiei al Republicii Moldova, […] Articolul Vor economisi anual 400 de mii de lei datorită sistemului fotovoltaic apare prima dată în AgroTV.
11:10
Postul vamal de tip debarcader „Molovata” și-a întrerupt temporar activitatea din cauza rafalelor de vânt și a valurilor puternice, care perturbă circulația pe râul Nistru, scrie unimedia.md. În aceste condiții, călătorii sunt îndemnați să opteze pentru postul vamal intern de control ”Criuleni 18”, aflat la circa 32 km distanță. Activitatea va fi reluată atunci când […] Articolul Feribotul de la Molovata și-a sistat activitatea apare prima dată în AgroTV.
11:10
Vremea de afară va rămâne instabilă atât termic, cât și atmosferic și în următoarele 24 de ore, informează Serviciul Hidrometeorologic de Stat.   Mai exact, miercuri, maxima își va păstra tendința negativă, urmând să atingă valori mult prea scăzute pentru sfârșitul lunii martie. Cerul va rămâne acoperit de nori groși, iar izolat s-ar putea să […] Articolul Vremea de afară se va mai răci miercuri apare prima dată în AgroTV.
10:50
În contextul condițiilor meteo prognozate pentru astăzi, precipitații puternice, 15-20 l/m2 în fază mixtă, vânt nord-estic în rafale de până la 18-23 m/s și yemperaturi scăzute, Agenția de Mediu vine cu recomandări:  „Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri […] Articolul Vânt puternic în toată țara. Autoritățile vin cu recomandări apare prima dată în AgroTV.
09:10
La Chișinău, a avut loc degustarea din cadrul etapei republicane a concursului pentru cel mai bun vin de casă “Polobocul de aur”, organizat anual de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. La ediția din acest an, pentru marele premiu au concurat 127 din cele peste 500 de probe de vinuri, prezentate de vinificatori […] Articolul La Chișinău s-a desfășurat concursul ”Polobocul de aur” apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.