Agro TV

Acum 8 ore
17:30
Criza energetică de gaze naturale deja provoacă probleme grave pentru mai mulți agricultori și întreprinderi. Printre ei sunt și producătorii de sfeclă de zahăr. În acest an, recolta este de aproximativ 60 de tone la hectar. Însă e posibil ca fermierii să nu aibă ce face cu marfa, din cauză că cea mai mare întreprindere […] Articolul Producătorii de sfeclă de zahăr riscă pierderi enorme apare prima dată în AgroTV.
16:30
Miercuri, leul moldovenesc se depreciază în raport cu moneda euro și leul românesc. Dolarul american, hrivna ucraineană și rubla rusească rămân neschimbate.    Astfel, pentru 20 octombrie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.29 de bani pentru un dolar. Moneda euro crește cu 10 bani și va costa 20.15 bani. Hrivna ucraineană […] Articolul Curs valutar 20.10.2021 apare prima dată în AgroTV.
15:50
O colecţie unicat de unelte şi echipamente utilizate în vechime de meşteşugarii saşi este adăpostită de Cetatea Medievală din Sighişoara, în expoziţia Casa Breslelor. În colecție se regăsesc obiecte reprezentative cuprinse între secolele XVI – XIX ce au fost folosite de opt bresle ale meșteșugarilor saşilor din Transilvania. Casa Breslelor este amenajată în imediata apropiere […] Articolul Colecţie unică de unelte şi echipamente utilizate de meşteşugarii din vechime apare prima dată în AgroTV.
15:50
Poliția continuă măsurile de anihilare a comerţului stradal, pe teritoriul municipiului Chișinău. În urma verificărilor, persoanele care au fost depistate că au admis încălcări a legislației, practicând comerțul neautorizat, s-au ales cu procese verbale. De la începutul anului, au fost efectuate peste 1 200 de razii, în rezultatul cărora au fost întocmite mai mult 2 […] Articolul Amenzi în sumă de 3,5 milioane de lei pentru comerțul stradal neautorizat apare prima dată în AgroTV.
Acum 12 ore
15:40
Morile și batozele au devenit utilaje importante în creșterea animalelor. Dacă locuiești la țară sau ai o mica fermă de animale, sigur îți dorești cea mai bună, rapidă și sigură metodă de hrănire a acestora. Diferența dintre moara și batoza Pentru a avea animale cat mai productive si mai sănătoase, pentru a le menține starea […] Articolul Tipuri de mori și batoze în funcție de cerealele prelucrate apare prima dată în AgroTV.
15:40
Nu-i așa că urăști când găsești gândaci, țânțari sau alte insecte în casa ta? Cei pe care îi întâlnim cel mai des sunt urâți și mai ales neigienici. Și nu știu niciodată când să plece. Așadar, vă îndreptați spre magazin (sau oriunde), pentru un spray cu craniu și oase încrucișate (sau orice altceva), dar problema […] Articolul Plantele care resping țânțarii, gândacii și alți dăunători apare prima dată în AgroTV.
15:20
Catina alba este o planta cu fructe, frunze si lemn cu continut bogat si variat de vitamine si substante cu rol biologic activ. Aceasta nu necesita tratamente chimice de combatere a bolilor si daunatorilor, fiind o alternativa pentru multe culturi nerentabile, sau singurul mod de valorificare a unor terenuri improprii altor specii. Produse recomandate Catina […] Articolul Tutorial: Cum creștem corect cătina apare prima dată în AgroTV.
15:10
Usturoiul este una din cele mai populare legume la noi în țară, foarte utilizată în gastronomie, motiv pentru care este cultivată aproape în toate regiunile. Deși cultura usturoiului s-a adaptat rapid la condițiile meteo din România, este necesar să cunoști cum poți proteja cultura de buruieni, boli și dăunători, dar și cum poți să obții […] Articolul Află ce trebuie să faci pentru a obține o roadă bogată de usturoi apare prima dată în AgroTV.
15:00
Cultivarea topinamburului ar putea fi o nouă oportunitate de investiții în agricultura autohtonă pentru investitori. În acest sens, Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare Vasile ȘARBAN, a avut o ședință cu experții unei companii, specializați în oferirea consultanței în managementul și dezvoltarea afacerilor. Părțile au discutat despre conceptul modelului de business pentru […] Articolul Topinambur – o cultură profitabilă pentru Moldova? apare prima dată în AgroTV.
14:30
De la începutul campaniei de vaccinare împotriva infecției cu noul coronavirus, în Republica Moldova s-au imunizat cu schema completă mai mult de 832 de mii de oameni.   Potrivit Ministerului Sănătății, până în prezent, țara noastră a recepționat 1.697.980 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Au fost înregistrate peste 1,5 mii de reacții adverse, dintre care […] Articolul Cum decurge procesul de vaccinare în Moldova apare prima dată în AgroTV.
14:20
Pentru miercuri, 20 octombrie meteorologii prognozează cer variabil, fără precipitații în toată țara. Vântul va sufla slab, la moderat din sud, cu viteza maximă de 7 m/s. Presiunea atmosferică va fi ridicată. La nord, noaptea, mercurul din termometre va coborî până la +2°C, iar ziua, va atinge +16°C.  În centrul republicii, în orele nocturne, temperatura […] Articolul Vremea se încălzește. VEZI PROGNOZELE METEOROLOGILOR apare prima dată în AgroTV.
13:20
Cercetarea românească în legumicultură pare că nu are limite,  cel puțin asta deducem dacă aruncăm o privire asupra a ceea ce face cercetătorul Costel Vânătoru la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău. Aici există deja peste 10.000 de genotipuri de legume și plante aromatice, dintre care peste 2.000 numai de tomate. Multe dintre ele provin […] Articolul Castravetele grenadă, dovlecelul șarpe și ardeiul iute cu petale – Ciudatele legume cultivate la Buzău apare prima dată în AgroTV.
12:50
11 idei de proiecte care arată cum ar putea arăta cele două parcuri din centrul orașului: Grădina Publică și Parcul Catedralei au fost depuse pentru concursul lansat de A. O. Salvați Chișinăul. Soluțiile arhitecturale prezentate sunt diverse de la transformarea destul de radicală a unor spații din parcuri la amenajări peisagere. Proiectele sunt puse votului […] Articolul Votează cum îți dorești să arate Parcul Catedralei și Grădina Publică Ștefan cel Mare din Chișinău apare prima dată în AgroTV.
12:40
Recordurile negative ale prețului la benzina și motorina standard continuă să atingă noi cote. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că și miercuri, costurile celor două tipuri de combustibil se vor majora. Mai exact, un litru de motorină va costa 21.55 de lei, cu 5 bani mult decât marți. Prețul unui litru de […] Articolul După benzină și motorină, se scumpește și gazul lichefiat apare prima dată în AgroTV.
12:30
Articolul VEZI prețurile de astăzi la fructe și legume apare prima dată în AgroTV.
12:30
Tone de poamă nerealizată, la piața de struguri din Capitală. Vânzătorii, dar și producătorii se plâng că nu-și pot vinde marfa, iar aceasta se strică pe podgorii. Însă, chiar și așa, prețurile nu scad, deoarece, spun ei, cheltuielile pe tratamente la vița-de-vie în acest an au fost foarte mari. Calitatea bobițelor lasă de dorit. La […] Articolul De ce nu se vinde poama la piața angro apare prima dată în AgroTV.
12:00
Articolul #maib – noua identitate de brand! Transformarea primei sucursale apare prima dată în AgroTV.
12:00
În atenția exportatorilor producției vegetale în Federația Rusă! Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, începând cu data de 20 octombrie 2021, controlul fitosanitar al producției vegetale cu codurile pozițiilor tarifare 0808 (mere, pere și gutui proaspete) și 0809 (caise, cireșe, vișine, piersici (inclusiv piersici fără puf și nectarine), prune și porumbe, proaspete) se va efectua […] Articolul În atenția exportatorilor producției vegetale în Federația Rusă! apare prima dată în AgroTV.
11:40
Campania de recoltare a strugurilor este în plină desfășurare, în raioanele țării fiind recoltate circa 65 la sută din suprafețele totale de struguri pentru vin, iar întreprinderile vinicole au procesat până în prezent peste 110 mii tone de struguri pentru vin. În regiunea vitivinicolă Sud au fost recoltate circa 70% din suprafețele de struguri pentru […] Articolul Cum decurge campania de recoltare a strugurilor apare prima dată în AgroTV.
11:30
În luna august curent, valoarea anuală a importurilor moldovenești a ajuns la 6,5 miliarde de dolari, în creștere cu 1,1 miliarde față de 2020. Până la finele anului importurile ușor vor trece de 7 miliarde de dolari, valoare record pentru Moldova, scrie expertul în economie, Veaceslav Ioniță. Potrivit lui, creșterea importurilor este determinată de câțiva […] Articolul Importurile moldovenești au ajuns maxima istorică apare prima dată în AgroTV.
11:10
Recoltarea cerealelor din grupa a II-a în unele raioane a început, iar în altele, se mai tărăgănează, mai ales în cazul porumbului, care se află încă pe câmp. Roada acestuia poate fi compromisă de ploile care inevitabil vor urma în perioada următoare. Astfel, agricultorii ar putea suporta pierderi uriașe, deși recolta va mai bogată decât […] Articolul Probleme la recoltarea porumbului apare prima dată în AgroTV.
Acum 24 ore
10:40
Localitatea Șestaci, din raionul Șoldănești este prima care a reușit realizarea unui proiect de îmbunătățire a iluminatului stradal. Iacob Guja, primar, s. Șestaci, r. Șoldănești: ”Am fost primii din Moldova care am reușit să finalizăm implementarea proiectului. Prin proiectul finanța de Agenția pentru Eficiență Energetică au fost alocați 720 de mii și au fost procurate […] Articolul Cum satul Șestaci economisește 15 mii de lei pe an / VIDEO apare prima dată în AgroTV.
10:30
În Gimnaziul Revaca deșeurile se colectează separat. Elevii și profesorii au fost instruiți la subiect, iar de curând au fost instalate containerele de interior și exterior pentru colectare selectivă a deșeurilor. Potrivit Hai Moldova, toate deșeurile colectate vor fi preluate de o companie autorizată, scrie ecopresa.md. Deșeurile vor fi colectate în patru fracții: hârtie, reciclabile […] Articolul FOTO/ Exemplu demn de urmat, elevii colectează separat deșeurile apare prima dată în AgroTV.
10:30
Microorganisme înfometate, capabile să supravieţuiască în condiţii extreme, au reuşit să „mănânce” un cui în trei zile în cadrul unui experiment desfăşurat în Chile. O tânără cercetătoare din această ţară speră să folosească aceste „bacterii care devorează metale” pentru ca extracţia minieră să devină mai puţin poluantă, relatează AFP și digi24.ro. În laboratorul său, situat într-o […] Articolul O tânără cercetătoare a găsit un mod de a scăpa de metalele care nu pot fi reciclate. Un cui a fost dezintegrat în trei zile apare prima dată în AgroTV.
10:30
A pus pe roate o afacere la doar 16 ani. Vorbim de Andrian Popescul, un tânăr din Tiraspol care confecționează jucării din lemn, scrie ecopresa.md. Totul a început acum patru ani, când la lecțiile de educație tehnologică a învățat să lucreze cu placajul și lemnul. I-a plăcut procesul și a început a se perfecționa în […] Articolul VIDEO/ Și-a transformat pasiunea în afacere. Un tânăr din Tiraspol confecționează jucării din lemn apare prima dată în AgroTV.
10:20
Mai multe sticle de plastic au fost aruncate de participanții la Maratonul Chișinău pe traseu. Imagini în acest sens au fost publicate de Igor Hîncu pe o rețea de socializare. În replică, deputatul PAS, Dumitru Alaiba, care este unul dintre participanți a precizat că voluntarii au strâns sticlele după eveniment, scrie ecopresa.md. „Noi, oamenii care […] Articolul FOTO. VIDEO/ Zeci de sticle de plastic, aruncate de participanții la Maratonul Chișinău apare prima dată în AgroTV.
10:20
Satul Văleni din raionul Cahul poate deveni o destinaţie turistică locală şi internaţională, mai ales după ce s-au deschis patru case rurale noi: „La Savetuca”, „La Boieru”, „Popasul La taifas” și „Bujorii de acasă”. Tot aici, activează şi un târg unde se găsesc pește, legume și fructe, produse artizanale, specialităţi locale, mai ales pentru cei […] Articolul Turismul rural devine un brand la Văleni apare prima dată în AgroTV.
10:20
Pe 19 octombrie, în intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Centru, str. Miorița/șos. Hâncești, adiacent complexului locativ Miorița, iar autobuzul se va deplasa în comuna Ciorescu, str. Alexandru cel Bun, 11, adiacent Centrului de Sănătate. Cetățenii au posibilitatea de a se […] Articolul Amplasarea punctelor mobile pentru vaccinarea antiCOVID-19, un troleibuz și un autobuz: 19 octombrie 2021 apare prima dată în AgroTV.
10:10
Recent, la nord a început recoltarea în masă a merelor din soiul „Idared”. Producători agricoli remarcă despre calitatea ridicată a acestor produse – dimensiunea mare a fructelor și culoarea lor accentuată. Din acest motiv, potrivit monitoring-ului EastFruit, prețurile minime angro pentru merele Idared în ţară au crescut ușor – de la 3 la 3,5 lei […] Articolul Deși sunt calitative, prețul pentru merele „Idared” sunt joase apare prima dată în AgroTV.
10:10
Prețurile atipic de mici pentru cartofi în acest sezon în ţară au făcut din Republica Moldova, care de obicei este un importator net de tuberculi, un exportator destul de important în perioada septembrie-octombrie. Mai nou, primul lot de cartofi autohtoni a fost recent exportat în Macedonia de Nord. Acest lucru nu este prima surpriză a […] Articolul Cartofii moldovenești, exportați în Macedonia de Nord apare prima dată în AgroTV.
Ieri
17:20
Marți, leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda euro. Dolarul american, hrivna ucraineană, leul românesc și rubla rusească rămân neschimbate.  Astfel, pentru perioada 19 octombrie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.29 de bani pentru un dolar. Moneda euro scade cu 3 bani și va costa 20.05 bani. Hrivna ucraineană o […] Articolul Curs valutar 19.10.2021 apare prima dată în AgroTV.
16:10
În contextul situației pandemice și răspândirii virusului de COVID-19, elevii din învățământul primar, gimnazial şi liceal vor avea parte de mai multe zile de vacanță de toamnă. Un ordin în acest sens a fost semnat de către ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală. Mai exact, vacanța va dura 9 zile, în perioada 23.10.2021 – 31.10.2021. […] Articolul Mai multe zile libere pentru elevii. Cât va dura vacanța de toamnă apare prima dată în AgroTV.
15:50
Vladimir Burlac din satul Pîrîta, raionul Dubăsari împărtășește pe rețelele siciale  istoria sa de succes, și anume cum e să te întorci acasă după 5 ani de studii de peste hotare și să încerci să-ți faci un viitor în satul de baștină. „Totul a început de la livada de mere. Odată ce am ajuns acasă, […] Articolul Istoria de succes a lui Vladimir Burlac din satul Pîrîta apare prima dată în AgroTV.
15:20
Veaceslav IONIȚĂ, expert în economie: ”Pentru a înțelege mai bine fenomenele pe piața energetică a Republicii Moldova am considerat oportun să calculez Inflația Energetică a țării, care este determinată de creșterea prețurilor pentru principalele resurse energetice: Produse petroliere, gaze naturale și energia electrică. În primele 9 luni ale anului, Inflația energetică a fost de 12,5%, […] Articolul Ioniță: Inflația energetică în primele 9 luni a ajuns la maxima din ultimii 10 ani apare prima dată în AgroTV.
14:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică continuă să le dea bătăi de cap șoferilor din Moldova. ANRE a publicat o nouă majorare a prețurilor maxime de referință a combustibililor. Astfel, marți, un litru de motorină standard va costa 18.55 de lei, cu nouă bani mai mult decât astăzi. Ce ține de costul unui litru de […] Articolul Nu mai este știrea zilei: Carburanții s-au scumpit apare prima dată în AgroTV.
14:20
În contextul Zilei Științei, sâmbătă, 23 octombrie, la Grădina Botanică din Capitală, va avea loc ediția a doua a târgului „Crizantema de Toamnă”. Potrivit organizatorilor, în cadrul expoziției va fi prezentată o gamă variată de crizanteme, în mai multe culori și nuanțe. Nu vor lipsi nici plantele decorative, și acestea, într-un număr impunător. Directorul Grădinii […] Articolul Târg de crizanteme, la Grădina Botanică apare prima dată în AgroTV.
13:10
Cu albinele nu-i ușor – mai ales dacă fac purici sau devin agresive și înțeapă, așa cum a pățit Sergiu Parfene – apicultor începător, în timpul filmărilor acestui reportaj. Pe lângă ghidarea unui mentor-apicultor cu experiență, Sergiu are parte și de susținerea familiei sale. Cât tânărul e ocupat cu responsabilitățile de elev, tatăl lui are […] Articolul Apicultor la 14 ani / VIDEO apare prima dată în AgroTV.
13:00
Dumitru Mihov, din satul Burlacu, raionul Cahul gestionează peste 1900 hectare. Dar un loc aparte îl au plantațiile de viță-de-vie. Atreprenorul deține 50 de hectare pe care cresc struguri pentru export, cu un gust și o aromă deosebită. Însă, ca în orice domeniu, există nevoi și probleme. „Ca întotdeauna, sectorul strugurilor de masă necesită o […] Articolul O recoltă mai bună de struguri, la Burlacu     apare prima dată în AgroTV.
12:50
Săptămâna curentă, 11-17 Octombrie 2021, leul moldovenesc a continuat procesul de apreciere față de coșul valutar IVM-10, care include valutele principalelor parteneri comerciali ai Moldovei. Potrivit expertului în economie, Veaceslav Ioniță, este a 3-a săptămână de apreciere semnificativă a leului. În prezent el este mai puternic cu 2,7% decât la începutul acestui an, dintre care […] Articolul Expert: Leul moldovenesc, mai puternic apare prima dată în AgroTV.
12:10
Vom avea o săptămână cu vreme stabilă atât termic, cât și atmosferic, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat, potrivit căruia, în următoarele zile, se va încălzi. Și soarele va străluci în cea mai mare parte a zilei pe întreg teritoriul țării. Vântul va bate moderat, cu posibile intensificări. Precipitații nu se prevăd. Ce ține de valorile […] Articolul Săptămână cu vreme frumoasă apare prima dată în AgroTV.
11:40
În anul trecut, în Uniunea Europeană erau 96,5 milioane de persoane supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială, reprezentând 21,9 la sută din populaţie, scrie bani.md.   Peste un sfert din populație era supusă anul trecut riscului de sărăcie şi excluziune socială în patru state membre ale Uniunii Europene: România, Bulgaria, Grecia şi Spania. În […] Articolul Nivelul sărăciei, mult mai mare în regiunea de Sud apare prima dată în AgroTV.
11:40
Este tot mai întuneric zilele acestea și nu numai din cauza vremii. Am trecut deja de echinocțiul de toamnă, iar durata de lumină a unei zile se micșorează tot mai mult. Și schimbarea orei este aproape. Trecerea la ora de iarnă 2021 se va face în ultimul weekend din luna octombrie. Mai exact, în noaptea […] Articolul Când se schimbă ora? apare prima dată în AgroTV.
11:20
Ex-vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, este de părere că „modelul liberal al economiei și comerțului la etapa actuală ucide producătorii autohtoni”. Mai exact, susține că acest lucru are loc în contextul în care exportul a scăzut semnificativ. „În 8 luni importurile au crescut cu 32,5 %. Aproape dublu față de exporturi. Deficitul balanței comerciale a ajuns […] Articolul Slusari: Procesul degradării social-economice devine ireversibil apare prima dată în AgroTV.
11:10
În ultima săptămână, Moldova s-a aflat pe locul șase în lume la numărul  de decese provocate de complicațiile COVID-19 raportat la un milion de locuitori. În același clasament, România este lider. Țara noastră a înregistrat o medie de 54 de morți la un milion de locuitori, situându-se pe locul șase. Aceasta este urmată de Ucraina […] Articolul Moldova, pe locul 6 în lume la numărul de decese provocate de COVID apare prima dată în AgroTV.
11:00
Urmărire penală în cazul de la Sîngerei, unde mai multe căprioare au fost ucise. În braconaj ar fi implicat Dumitru Motruc, fiul șefului Inspecției pentru Protecția Mediului Sîngerei, scrie nordnews.md. Imaginile cu căprioarele ucise au fost publicate pe internet. În postare mai sunt acuzați de braconaj un angajat din cadrul Întreprinderii pentru Silvicultură din Bălți, […] Articolul „Sunt niște aberații. Niciodată n-am fost implicat în braconaj” apare prima dată în AgroTV.
11:00
Aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul dintre cele mai aglomerate din Europa, a recrutat o „patrulă de porci” pentru a ține departe păsările de pe terenurile agricole dintre piste. Anul trecut au existat peste 150 de incidente în care avioane au lovit păsări pe piste. Asta se întâmplă deoarece pământurile fertile din jurul aeroportului atrag gâște […] Articolul 20 de porci ”lucrează” pe un aeroport din Amsterdam apare prima dată în AgroTV.
09:20
Articolul AGRO TV News – Retrospectiva Săptămânii 16 octombrie 2021 apare prima dată în AgroTV.
09:10
Pentru a evita moartea albinelor produsă de otrăvirile cu pesticide, a fost creată aplicația BeeProtect. Urmăriți „Agricultura cu Valoare Adăugată” pentru a afla cum o puteți accesa și utiliza. Emisiunea a fost produsă cu suportul proiectului USAID – Agricultura Performantă în Moldova. Articolul O aplicație web care va aplana „conflictul de interese” dintre apicultori și agricultori apare prima dată în AgroTV.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:40
Miezul de nuci este la mare căutare la Bălți. Din cauza roadei mici din acest an, la punctele de colectare din piața centrală e liniște. Dacă în anii precedenți, vânzătorii făceau cozi, acum, cumpărătorii pot sta ore la rând fără a avea niciun client. Oamenii dau vina pe înghețuri și ploile cu grindină din acest […] Articolul Criză de nuci apare prima dată în AgroTV.
16:40
Luni, leul moldovenesc se apreciază în raport cu dolarul american și scade față de moneda euro. Hrivna ucraineană, leul românesc și rubla rusească rămân neschimbate.  Astfel, pentru perioada 18 octombrie, Banca Națională a Moldovei a stabilit un curs de 17.29 de bani pentru un dolar, cu 6 bani mai puțin decât vineri. Moneda euro crește […] Articolul Curs valutar 18 octombrie apare prima dată în AgroTV.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.