Democracy.md

Mai mult de 2 zile în urmă
19:10
Prim-ministrul a apreciat rolul ONU în procesul de modernizare a țării noastre, remarcând asistența valoroasă în realizarea priorităţilor de dezvoltare a Republicii Moldova, inclusiv prin implicarea activă a echipei ONU în procesul de reevaluare a Strategiei Națională de Dezvoltare „Moldova 2020”. În context, Pavel Filip a exprimat gratitudine înaltului oficial pentru suportul acordat în naționalizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă încorporate în viitoarea strategie Moldova 2030. În particular, șeful Executivului s-a referit la aprobarea noului program de ţară pentru perioada 2018-2022, care este rezultatul unui amplu proces naţional de consultare şi reflectă priorităţile de dezvoltare ale Republicii Moldova. „Vom continua să edificăm o relaţie bazată pe încredere pentru a asigura implementarea eficientă a noului program de ţară”, a remarcat Pavel Filip.
18:40
În cazul elevilor cu vârsta de până la 18 ani cererea este completată de reprezentantul legal. Iar studenții și elevii cu vârsta de peste 18 ani depun personal cererea la medicul de familie ales, transmite Democracy.md. cu referire la un comunicat de presă al CNAM.  Dacă elevul sau studentul revine zilnic la locul de trai, cererea este depusă la medicul de familie care deservește familia acestuia, conform locului de trai. Iar dacă nu revine zilnic la locul de trai, cererea poate fi depusă la medicul de familie care deservește teritoriul unde își are locul de trai permanent sau temporar, la cămin sau gazdă. La schimbarea medicului de familie într-o altă instituție medicală, solicitanții vor depune personal cererea semnată de medicul ales la Serviciul teritorial de relații cu beneficiarii al CNAM.
18:10
Mihai Ghimpu susține că Dorin Chirtoacă a adus economii bugetului municipal, de circa 100 de milioane de lei, oferindu-le compensanții, în loc de apartamente, familiilor care trebuiau să fie asigurate cu spațiu locativ de către administrația locală. 70% din cei care au primit bani pentru locuințe sunt polițiști, iar 30% sunt judecători. „Acum problema este dacă e vinovat sau nevinovat primarul. Vă amintiți vorba lui Filat, că primarul capitalei are 600 de dosare? Iată, aici este vorba despre 600 de cereri de acordare de apartamente, pentru care trebuia să fie cheltuiți peste 300 de milioane de lei”, a mai spus Mihai Ghimpu, amintind că municipalitate a fost amendată de mai multe ori pentru neexecutarea hotărârilor judecătorești de acordare a spațiului locativ.
17:40
Examinând sesizarea avocatului CC a constat că suspendarea din funcție a primarului este un mecanism uzual prevăzut de sistemele de drept europene. Curtea a observat că potrivit dispozițiilor legale contestate, în cazul săvârșirii unei infracțiuni primarul poate fi suspendat din funcție până la soluționarea definitivă a cauzei de către instanța de judecată. Menționăm că Dorin Chirtoacă a fost suspendat din funcție deoarece pe rol la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, se află cauza penală privind învinuirea lui Dorin Chirtoacă, Primar General al municipiului Chișinău, de comiterea infracțiunilor corupere pasivă și trafic de influență. Iar, la 26 iulie 2017, Procuratura Anticorupție a înaintat la  Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un demers, prin care a solicitat suspendarea din funcție a Primarului General al municipiului Chișinău, până la emiterea unei sentințe definitive. Cerere care a fost admisă la 28 iulie curent.
17:10
Avertismentul a fost făcut într-un comunicat de presă şi vine după ce directoarea unei unei grădiniţe din Capitală a fost reţinută de ofiţerii CNA pentru că ar fi pretins 1.800 de lei de la părinţii unui copil pe care l-ar fi înscris la grădiniţă, scrie anticoruptie.md. Reprezentanţii direcţiei fac trimitere la un ordin semnat de Alexandru Fleaş, şef interimar al instituţiei. „Se interzic colectările ilicite de bani sub orice pretext (presupusele taxe de înmatriculare în instituţiile cu finanţare de la buget, asigurarea cu manuale de alternativă, prestarea serviciilor educaţionale suplimentare la programele de studii, consultaţii academice, efectuarea lucrărilor de reparaţie, amenajarea şi dotarea instituţiilor de învăţământ, organizarea activităţilor extraşcolare, etc.) sau acceptarea altor beneficii din partea copiilor/elevilor şi familiilor acestora”, se arată în ordin.
16:40
Doritorii de a beneficia de pîine gratuită se pot adresa pentru a fi înregistrați și ulterior a primi tichete. Pentru înregistrarea cererii, bătrînii trebuie să prezinte doar o copie a actului de identitate. De menționat că în fiecare lună Primăria Comrat eliberează tichete pentru pîine gratuită persoanelor cu dizabilități, bolnavilor de tuberculoză, familiilor cu mulți copii, persoanelor încadrate în serviciul de asistență socială la domiciliu. În momentul de față, circa 700 de locuitori ai orașului beneficiază de astfel de tichete. În baza tichetelor, beneficiarii primesc pînă la 10 pîini lunar.
16:10
Modificările au fost propuse de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și discutate în cadrul platformei Consiliului Economic pe lîngă prim-ministru. În prezent, legea prevede că incinerarea şi coincinerarea deşeurilor de orice proveniență este interzisă, cu excepția deșeurilor rezultate din activitatea medicală. Odată cu modificarea legislației, va fi elaborat un regulament care va reglementa acest fenomen. Or, la momentul actual, deși nu au voie, unii agenți economici incinerează deșeurile, susțin autoritățile. Și incinerarea deșeurilor rezultate din activitatea medicală, permisă de lege, se face în instalații care nu pot fi verificate la capitolul emisiilor în aer, asta pentru că nu există niciun document care să reglementeze acest proces. Autorii modificărilor susțin că regulamentul ce va fi elaborat va stabili foarte clar ce fel de instalații pot fi folosite la incinerarea sau coincinerarea deșeurilor.
15:10
„Vedeți că anterior au plecat doi deputați din PL (Vladimir Cernat și Artur Gutium n.r.), iar acum alți doi parlamentari (Iurie Dârda și Oleg Ogor n.r.). E bâta organelor de drept asupra lor. Se dau cu capetele de asfalt cei cu afaceri. Unde mergem noi? Partenerii europeni cunosc tot ce se întâmplă aici”, a declarat Mihai Ghimpu astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta menționează că cei doi deputați care au părăsit ieri fracțiunea și partidul ar fi fost constrânși să plece din PL. „Măcar cunoașteți cine sunt cei doi? Nici lumea nu-i cunoaște. Nu au deschis niciodată gura la ședințele biroului și nici în Parlament. Aceasta e dovada că asupra lor e bâta lui Plahotniuc și au scris ce au scris sub presiune. Mă tem că cei care au plecat au fost cu Ghimpu, acum sunt cu Plahotniuc, iar după alegeri vor rămâne pe drumuri.
14:10
Lucrările de reabilitare a drumului au început acum două luni. 35 de muncitorii lucrează de cu zor pe şantier pentru a finaliza lucrările la timp. „Noi reparăm fundaţia din piatra spartă , din calcar şi două straturi asflat şi podeţele trebuie de reparat”, a spus şef şantier, Vitalie Mrug. „Bine că au venit şi fac drumul asta, avem locuri de muncă. Punem beton, turnăm, punem burlane de-acelea.” „Acum turnăm fundamentul şi azi trebuie să punem burlane. O să fie într-o stare mai normală faţă de cum era.” „Avem planificat ca în 27 de luni să finisăm aceste lucrări la această porţiune de drum, dar vreau să vă spun că după cum se efectuează lucrările de către agentul economic este unul responsabil şi văd că vom avea lucrări chiar şi peste aşteptările noastre”, a spus ministru Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtcă.
13:20
 „Nu critica lui ne deranjează, ci trădarea lui. Cu mai multă vreme în urmă am fost informaţi, chiar de reprezentanţii taberei dezirabilităţii lui cum s-a produs dezirabilitatea lui Anatol Ţăranu. Şi un ultim accent. Analistul vorbeşte onctuos despre un oarecare adevărat finanţator al Jurnal TV pe care, trebuie să înţelegem, dumnealui îl cunoaşte personal. Spunând asta, Ţăranu nu se deosebeşte cu nimic de giruetele mai vechi ale lui Plahotniuc”, a scris Val Butnaru într-un editorial pentru Jurnal.md. Butnaru afirmă că singurul finanțator al Jurnal TV este acum Uniunea Europeană și îl acuză pe liderul PDM, Vlad Plahotniuc, că a pus la cale distrugerea postului, prin alungarea din sediul pe care îl ocupa într-o clădire din centrul capitalei. Acesta nu pomenește nimic, însă, despre datoriile de milioane de lei pe care Jurnal TV le avea pentru chirie.
13:10
După ce, anterior, Veaceslav Platon şi avocaţii săi au depus mai multe cereri, la această şedinţă, Galina Moscalciuc a pronunţat deciziile. Printr-o încheiere protocolară, judecătoarea a respins solicitarea afaceristului de a fi audiat, iar ulterior s-a retras în camera de deliberare pentru a lua o hotărâre cu privire la expertizele solicitate de apărători. În decizia sa, judecătoarea a calificat cererile avocaţilor drept abuzive şi a menţionat că ele ar fi fost depuse pentru a tergiversa examinarea dosarului. Ulterior, în faţa instanţei a compărut unul dintre presupuşii complici ai lui Platon, care este cercetat sub control judiciar pentru tentativă de escrocherie în proporţii deosebit de mari. Timp de aproximativ trei ore, inculpatul a povestit cu lux de amănunte activitatea sa din ultimii ani şi a declarat că nu-şi recunoaşte vina. Nici el şi nici avocatul său nu au dorit însă să facă declaraţii în faţa presei.
12:10
Proiectul prevede mai multe activităţi regionale, printre care şi un concurs de idei pentru programe în vederea identificării măsurilor şi soluţiilor energetice  prietenoase climei.  Acesta va derula până pe data de 25 septembrie cu moto-ul “Alege să fii promotor al reducerii efectelor negative ale schimbărilor climatice”. La concurs sunt invitaţi să participe grupuri de iniţiativă sau de elevi/tineri inventatori dintr-o instituţie din Ungheni, care vor prezenta machete sau desene tehnice. “Scopul  proiectului este de a stimula creativitatea şi inovaţia copiilor şi a tinerilor privind utilizarea raţională şi economisirea surselor de energie pentru atenuarea şi reducerea efectelor negative ale schimbărilor climatice.
11:50
În editorialul ”Alegători de pripas sau Despre soarta electoratului unionist din Moldova (I), autorul îi reproșează liderului PAS modul în care a tratat electoratul cu viziuni unioniste din țară. ”O speranță a unioniștilor era PAS-ul Maiei Sandu. Una foarte slabă și care s-a vaporizat odată cu Congresul PAS din 10 septembrie”, scrie Ciubotaru. Autorul nu se oprește însă aici. Potrivit lui, până acum, Maia Sandu a lucrat mai mult la crearea unei imagini de politician idelalist și principial, dare care nu este capabil să se lupte cot la cot cu adversarii de pe scena politică autohtonă.
11:30
„Dacă ne amintim, în 2014, fiind întrebat, președintele Băsescu a spus că România nu poate să-și asume unirea cu Republica Moldova, că unirea este o opțiune. Dar că în Republica Moldova ar trebui să existe suficient sprijin pentru aceasta”, a declarat Maia Sandu în emisiunea „În Profunzime”. În continuare, ea a spus că ”președintele actual nu ne-a spus încă ce crede la acest subiect, dar știm că se lucrează la o strategie”. În același timp, lidera PAS consideră benefic faptul că fostul președinte al României a hotărât să se implice în politica din Moldova. ”Cu siguranță că o să fie mult mai interesant”, a declarat Maia Sandu.
11:10
Accidentul s-a produs în data de 9 septembrie, în satul Palanca, din raionul Ştefan Vodă. Procuratura a stabilit mai târziu că Papuc se afla la volan, după martorii au spus anterior că pasagera era, de fapt, cea care conducea maşina. Fostul demnitar va fi audiat, după ce oamenii legii vor examina rezultatele expertizei medico-legale, iar pedeapsa va fi stabilită în funcţie de leziunile provocate victimei. Conform legii, în astfel de situaţii, şoferul riscă până la şapte ani de închisoare, cu suspendarea permisului pentru o perioadă de până la patru ani. Gheorghe Papuc a fost ministru de Interne în perioada 2002 - 2009. După protestele din 7 aprilie, acesta a fost acuzat de neglijenţă de serviciu soldată cu moartea lui Valeriu Boboc. El s-a ales cu o amendă de 20 de mii de lei.
10:40
„Eu insist ca în organele de vârf ale statului să fie doar cetăţeni ai Republicii Moldova. Cum poţi avea încredere într-un ministru, sau într-un deputat, s-au într-un membru al Curţii Constituţionale dacă membrul Curţii Constituţionale a jurat credinţă, de exemplu, României. Ale cui interese le va realiza acelaşi Tănase, ex-preşedintele CC, care este unionist şi care a jurat credinţă României. Sângele lui e de moldovean, însă a jurat credinţă altui stat, desigur că va îndeplini interesele altui stat, ceea ce am avut la CC”, a declarat Igor Dodon într-o ediţie specială la AccentTV. Preşedintele Republicii Moldova a precizat că un astfel de proiect de lege, ce ar interzice dubla cetăţenie pentru demnitarii de rang înalt există, doar că acesta ar fi fost contestat de structurile europene şi ulterior anulat.
10:10
„Discutăm în echipă și vedem. Nu am asemenea planuri, dar nici nu exclud 100% acest lucru. O să vedem ce e mai potrivit”, a declarat Maia Sandu. De asemenea, lidera PAS consideră că referendumul de demitere a primarului Dorin Chirtoacă, inițiat de Partidul Socialiștilor, trebuie boicotat. „Pentru a evita niște costuri suplimentare, probabil, primarul actual ar trebui să-și dea demisia și să fie organizate alegeri locale, dar nu așa cum vrea Dodon și Plahotniuc, făcând acest joc cu referendumul”, a spus Maia Sandu. Referitor la alegerile parlamentare de anul viitor, Maia Sandu a menționat că va participa la scrutin într-un anumit parteneriat cu Partidul Platforma Demnitate și Adevăr.
09:40
"Militanţi islamişti au lansat o ofensivă majoră în zona de securitate Idlib, în nord-vestul Siriei. (...) Aproximativ 850 de terorişti au fost ucişi", a transmis miercuri seară Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia Interfax. Aceeași sursă mai precizează că în decursul operațiunii, trei militari ruşi au fost răniţi pe teren. Russia Today anunță că în confruntările la care au participat şi militari sirieni, au fost vizați membri ai organizaţiei teroriste Jabhat Fateh al-Sham (Frontul Al-Nusra). Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.
09:20
Fiind întrebată de Lorena Bogza, realizatoarea emisiunii În profunzime, dacă are dovezi în susţinerea demersului depus la Procuratura Generală împotriva lui Vlad Plahotniuc, Maia Sandu a recunoscut că sunt doar concluzii. „Sunt concluzii, dovezile vor fi prezentate mai târziu”, a promis ea.  Amintim că preşedintele PAS a depus a cerut Procuraturii Generale să iniţieze o cauza penală împotriva lui Vlad Plahotniuc pe motiv că acesta ar fi uzurpat puterea în stat. Un demers similar a fost depus în august împotriva preşedintelui Igor Dodon. Asta chiar dacă şefa de la PAS afirmă că nu recunoaşte legitimitatea Procuraturii Generale, iar acţiunile sale aduc mai mult a PR politic.
09:10
”M-a amuzat postarea lui Vasile Năstase. Chiar dacă înțeleg perfect adevăratele motive ale întrebării lui ușor ipocrite, răspund pe cât se poate de serios: nu sunt prins de nimeni, sunt liber ca niciodată în cuget și exprimare! Sunt atât de liber, încât singur decid la care TV să merg și ce anume să spun în comentariile mele”, a scris analistul pe facebook. Țăranu mai scrie că regretă faptul că în campania prezidențială a tăcut și, din considerente de falsă solidaritate cu cauza partidei pro europene, a asistat tacit la jocul stupid al veleităților unor lideri, fapt ce a adus la determinarea unicului candidat al dreptei doar cu o săptămână înainte de alegeri. ”Știu că am devenit indezirabil la Jurnal TV după ce într-o emisiune l-am criticat pe unul din stăpânii de facto ai televiziunii, pentru mișcări de aliere cu stânga antieuropeană și acțiuni ostile unioniștilor.
09:10
Conform documentului, începînd cu 28 octombrie curent, toate entitățile ce dețin statut de plătitor al TVA cît și cele care nu sînt înregistrate în calitate de plătitor al TVA, care potrivit legislației în vigoare, au obligativitatea ținerii contabilității, vor utiliza în procesul desfășurării activității economico-financiare formularul cu regim special „Factura fiscală”. Astfel, factura fiscală va fi folosită în cazul: livrării mărfurilor (impozabile cu TVA, conform Titlului III din Codul fiscal; neimpozabile cu TVA), pentru prestarea serviciilor și executarea lucrărilor (impozabile cu TVA; neimpozabile cu TVA), la transportarea/transmiterea activelor fără dreptul de proprietate, la transmiterea activelor în leasing, arendă și locațiune și refacturarea cheltuielilor compensate. Azi, în Monitorul Oficial va fi publicată instrucțiunea privind completarea facturii fiscale.
09:00
“Liderii Partidului Liberal încurcă politica partidului, iar până la urmă a ţării, cu propriile interese. Raţiunea a fost înlocuită cu emoţiile, iar argumentele logice – cu bâlbîeli în spaţiul public. Un astfel de comportament al conducerii formaţiunii distruge şi acel gram de încredere, ce a mai rămas în privinţa Partidului Liberal”, a scris deputatul. Acesta a anunțat că, de astăzi, se retrage din fractiune, dar și din Partidul Liberal. “Voi activa în continuare în calitate de deputat neafiliat, pledând pentru realizarea acelor promisiuni făcute de Partidul Liberal în campania electorală şi pentru susţinerea vectorului european de dezvoltare a ţării”, mai scris Oleg Ogor. tratează ca „Partidul sunt Eu”. Oleg Ogor a ajuns deputat în 2016. Amintim că recent și Iurie Dard și-a anunțat plecarea din fracțiunea Partidului Liberal. PL a rămas cu opt deputați.
08:40
Liderul PL declară că altfel procesul de integrare în UE a Republicii Moldova nu este posibil. „Nu-i corectă sintagma „integrare europeană”. Integrarea europeană e o expresie politică. Corect e „integrare în Uniunea Europeană”. E puțin, dacă ne dorim integrarea în Uniunea Europeană, trebuie să ne unim cu România. De aceea trebuie completat: „Integrarea în Uniunea Europeană prin unire cu România” și atunci la sigur noi ne integrăm în UE. Noi vom susține inițiativa doar cu completarea „prin unire cu România”. Credeți-mă, eu nu-s politicianul care să spună minciuni sau să manipulez, vă spun, dacă-n anii 2009 eu credeam în integrarea în UE, acum nu mai cred”, a declarat Mihai Ghimpu.
08:10
"Este mai uşor pentru partea moldovenească să exercite o presiune complexă asupra Transnistriei şi să intesifice blocada republicii decât să convină asupra eliminării unor probleme sociale şi umanitare concrete. Prin urmare, nu este necesar să vorbim despre lucruri pozitive în negocieri", a spus Ignatiev. În opinia sa, "reţeta pentru depăşirea acestei pauze continue şi a crizei în dialog este evidentă: în primul rând, trebuie să fie respectate principiile şi procedurile de negociere care definesc în mod clar procedura de desfăşurare a reuniunilor în format internaţional "5+2". În al doilea rând, trebuie organizate şedinţe periodice ale Reuniunii Permanente, fără pauze şi precondiţii inventate.
21 septembrie 2017
19:10
"Cererea va fi depusă odată cu cererea părinților de acordare a cetățeniei române, în condițiile Legii nr. 21/1991, republicată în Monitorul Oficial nr. 576 din 13 august 2010. În propunerea de reglementare este prevăzută condiția ca, la data cererii, copiii minori să domicilieze, în condițiile legii, în România. De asemenea, sunt modificate şi dispozițiile cu privire la dobândirea cetăţeniei române de către copilul adoptat, fiind reglementate situaţiile în care adopţia se face de către soţul cetăţean român al părintelui firesc sau adoptativ, cetăţean străin, ori de către persoana de cetăţenie română care se află într-o relaţie stabilă şi conviețuiește cu acest părinte, în condițiile prevăzute de Legea nr. 273/2004 privind procedura adopției, republicată, cu modificările ulterioare.
18:40
„În total, 383 de persoane s-au adresat în instanță pentru a solicita locuințe din partea municipalității, dar bani au primit doar 81 dintre ei. De ce? Din spusele unora dintre ei, pentru a primi banii trebuia să dai mită în sumă de 10 mii de euro”, a declarat consilierul Alexandr Odințov, în cadrul conferinței de presă.  „Nu știm cât de veridică este această informație, dar acest lucru trebuie să fie verificat de organele de drept”, a continuat alesul local.
18:10
Comisia parlamentară protecţie socială, sănătate şi familie a aprobat, în şedinţa de miercuri, proiectul pentru ratificarea Acordului dintre cele două ţări în domeniul securităţii sociale, semnat la 5 mai 2017. Astfel, moldovenii vor putea beneficia în Turcia de indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă cauzată de boli profesionale sau accidente de muncă, indemnizaţii de maternitate, pensii pentru limită de vîrstă, pensii de dizabilitate cauzată de afecţiun i generale, pensii şi indemnizaţii de dizabilitate cauzată de accidente de muncă şi boli profesionale, pensii de urmaş, ajutoare de deces, ajutoare de şomaj. Totodată, la stabilirea şi calcularea pensiei, se vor totaliza perioadele de cotizare realizate pe teritoriul ambelor state, iar fiecare stat va aplica legislaţia naţională în domeniu. Comisia a recomandat Parlamentului să adopte proiectul de ratificare în două lecturi.
17:40
Evenimentul reunește șefii structurilor de combatere a criminalității organizate din statele membre ale Uniunii Europene, reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne din România, SUA, Republica Moldova, Arabia Saudită, Serbia, Turcia, Ucraina, Spania, Germania, Franța, Olanda, Bulgaria, Italia și Japonia. Totodată, la reuniune sînt prezenți și oficiali ai Fundației Hanns Seidel, SELEC, Consiliului Europei, Europolului, Interpolului, reprezentanți ai Ministerului Public din România, atașați de interne și ofițeri de legătură ai polițiilor străine acreditați în România. Scopul esențial al evenimentului este dezbaterea subiectelor privind identificarea, investigarea și reducerea evoluției amenințărilor crimei organizate transnaționale.
17:10
„Avînd în vedere că faptele descrise în adresare nu conțin nicio bănuială temeinică că a fost comisă vreo infracțiune, Procuratura Generală nu dispune de baze legale pentru a interveni cu vreun act de reacționare”, se arată în răspunsul dat Maiei Sandu de procurorul-șef al Direcției politici și reforme, Alexandru Nichita.  Procurorul a mai argumentat că nu pot fi examinate sub aspect penal nici declarațiile publice făcute de președinte, atît timp cît nu afectează în niciun fel libertatea de exprimare. Funcționarul a amintit că, potrivit Constituției, șeful statului se bucură de imunitate și nu poate fi tras la răspundere pentru opiniile exprimate. „Faptele enunțate în petiție relevă exprimarea de idei, atitudini și opinii redate de președinte în exercitarea mandatului constituțional.
16:40
Tot astăzi, la Cahul, alţi 196 de tineri au depus jurământul militar pe platoul Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia”. În cadrul ceremoniilor, oaspeţii au urmărit un program de exerciţii demonstrative la instrucţia de front şi elemente de luptă corp la corp. Totodată, orchestrele unităţilor au prezentat programe de muzică militară. După depunerea jurământului militar, soldaţii vor beneficia de patru zile de concediu, ulterior fiind repartizaţi în unităţile Armatei Naţionale. Serviciul militar în termen durează 12 luni.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.