Democracy.md

Acum 24 ore
17:20
Expertul economic Veaceslav Ioniță susține că, dacă ANRE va accepta solicitarea Moldovagaz de a majora tariful, accesibilitatea gazului pentru populație va fi de 5,2 ori mai mic decât acum jumătate de an. Asta înseamnă cea mai mare scădere din istoria Moldovei, scrie Ioniță pe blogul său.  Creșterea accesibilității gazului pentru populație în ultimii 5 ani […] Articolul Veaceslav Ioniță: Moldova a ajuns la cel mai scăzut nivel privind accesibilitatea gazului natural pentru populație apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
21:00
Primăria Chișinău organizează în acest weekend activități în cadrul Proiectului municipal „Dialog cultural cu chișinăuienii”. Potrivit primarului general Ion Ceban, evenimentul are loc sâmbătă, 28 mai 2022, orele 11:00 -13:00. „În Scuarul Complexului Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”, str. Miron Costin, sectorul Rîșcani, se va desfășura manifestarea cultural – artistică cu genericul „Fii activ […] Articolul Primăria Chișinău organizează în acest weekend activități în cadrul Proiectului municipal „Dialog cultural cu chișinăuienii” apare prima dată în DemocracyMD.
20:40
Este exclus, ca șeful statului să nu cunoască despre faptul că se pregătește reținerea predecesorului său. Declarația a fost făcută de către secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, la postul de televiziune „Primul în Moldova”. Reacția vine după ce Maia Sandu a anunțat că a aflat din presă despre reținerea lui Igor Dodon. „Nu poate […] Articolul Vlad Batrîncea este convins că Maia Sandu cunoștea despre pregătirea reținerii lui Igor Dodon apare prima dată în DemocracyMD.
16:50
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) își exprimă îngrijorarea și, totodată, condamnă reformele preconizate ale legislației muncii, adoptate de deputații PAS, în prima lectură. Potrivit sindicatelor proiectul PAS diminuează drepturile și garanțiile salariaților.”Modalitatea de adoptare a inițiativei legislative, fără o abordare constructivă a consultării partenerilor sociali și mai ales, fără avizul Guvernului, nu poate […] Articolul CNSM acuză deputații PAS de interesul de a ”exploata prin muncă cetățenii Republicii Moldova în favoarea businessului și a investitorilor străini” apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Grădinițele nr.3 și nr.18 au fost reabilitate, iar din luna septembrie, acestea își vor începe activitatea. Despre acesta a anunțat primarul general Ion Ceban, care spune că în 2021 a inițiat reabilitarea fostei grădinițe nr. 3 (activitate sistată în 2000) și nr. 18 (activitate sistată în 2001). “În acest sens, Primăria Chișinău, în total pentru […] Articolul Grădinițele nr.3 și nr.18 au fost reabilitate, iar din luna septembrie, acestea își vor începe activitatea apare prima dată în DemocracyMD.
15:20
Deputaţii PAS i-au dat indicaţii directe, de la tribuna Parlamentului, procurorului general, Dumitru Robu, să-l bage la puşcărie pe Ilan Şor, ceea ce reprezintă o ingerinţă directă în actul justiţiei. Declaraţia aparţine preşedintelui Mişcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4. Potrivit lui, reprezentanţii guvernării nu-şi dau seama ce fac […] Articolul Deputaţii PAS i-au dat indicaţii directe procurorului general să-l bage la puşcărie pe Ilan Şor (video) apare prima dată în DemocracyMD.
14:00
Declarații contradictorii la cel mai înalt nivel, cu privire la intenția țărilor NATO de a-i oferi Republicii Moldova arme letale. Președintele țării, Maia Sandu, care este și Comandantul Suprem al Forțelor Armate, susține că a aflat din presă, că NATO analizează posibilitatea trimiterii în Republica Moldova a armamentului modern, ”pentru a o proteja de invazia […] Articolul Maia Sandu, Comandantul Suprem al Forțelor Armate, a aflat din presă, că NATO vrea să ne înarmeze apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Primăria Chișinău a transmis către instituțiile de stat mai multe sesizări cu privire la prețurile pentru carburanți. Primarul spune că „Monopolul și intervenția inadecvată a statului duc la scumpiri necontrolate”! “În fiecare zi oamenii sunt furați, iar întreprindere au cheltuieli suplimentare enorme. Justificarea” că războiul provoacă aceste scumpiri, este o justificare grosolană din partea autorităților”, […] Articolul Ceban: Justificarea” că războiul provoacă aceste scumpiri, este o justificare grosolană din partea autorităților apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
A doua ediție a Festivalului ,,Zilele municipiului Chișinău în județul Buzău”, se va desfășura în perioada 2-5 iunie curent, în Buzău, România. Potrivit primarului general Ion Ceban, timp de patru zile în municipiul Buzău în cadrul festivalului dublei sărbători „Buzău Fest” și ,,Zilele Chișinăului la Buzău” va prezenta cultura, tradițiile și obiceiurile noastre. Evenimentul are […] Articolul ,,Zilele municipiului Chișinău în județul Buzău” se va desfășura în Buzău apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Șoc! Prețul la benzină a depășit pragul psihologic de 31 de lei și va costa în următoarele zile 31,15 lei pentru un litru. Informațiile au fost publicate pe site-ul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Astfel, carburant s-a scumpit cu încă 20 de bani. Motorina se scumpește cu 15 bani și va fi vândută la […] Articolul Record istoric: Prețul la benzină – 31,15 lei, motorină – 27,29 lei apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Briefing de presă susținut de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate din 27 mai 2022. Articolul LIVE// Briefing de presă susținut de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
Doi tineri de 23 și, respectiv,  24 de ani, originari din raioanele Leova și Cantemir, au fost reținuți pentru 72 de ore, fiind suspectați de jaf. Polițiștii de la Ciocana au fost sesizați de o femeie care a comunicat că două persoane, pe timp de zi, au intrat în ogradă și în mod deschis au sustras […] Articolul VIDEO// Reținuți pentru jaf apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
Duminică, 29 mai, PSRM va organiza un miting, care se va desfășura fără drapele de partid, conform principiului microfonului liber. Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, evenimentul va începe la ora 12.00, în fața Parlamentului Republicii Moldova. „În cadrul acestuia, toți doritorii vor putea să-și expună public dezacordul cu politica antisocială a guvernării actuale, […] Articolul PSRM anunță organizarea unui miting, care va avea loc în această duminică apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Inspecție la blocurile de locuit unde au început reparațiile rețelelor, acoperișurilor și schimbarea geamurilor din scări. Astfel, Viceprimarii Ilie Ceban și Fadei Nagacevschi, împreună cu responsabilii de la Direcția Generală Locativ – Comunală, Preturii Rîșcani și agentul economic care a câștigat licitația au efectuat o vizită de lucru în teren. “Aceștia au inspact adresele unde […] Articolul Ion Ceban: Blocurile de locuit unde au început reparațiile rețelelor, acoperișurilor și schimbarea geamurilor din scări, au început să fie inspectate apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:30
Cei din PAS au tot interesul să ascundă adevărul despre furtul miliardului și adevărații beneficiari, pentru că fac parte din schemă și pentru că PAS reprezintă aceeași grupare, reprezentată întâi de Sturza, apoi de Filat, iar acum de Maia Sandu. Așa a comentat liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, decizia de astăzi a Parlamentului, prin care […] Articolul VIDEO// Ilan Șor: PAS reprezintă aceeași grupare, reprezentată întâi de Sturza, apoi de Filat, iar acum de Maia Sandu apare prima dată în DemocracyMD.
20:10
Membrii și simpatizații Partidului Comuniștilor din Republica Moldova și cei ai Partidului „ȘOR” au organizat un nou protest comun față de politicile antipopulare ale actualei guvernări. De această dată, manifestația a avut loc în fața Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Protestatarii și-au exprimat nemulțumirea față de lipsa de susținere a cetățenilor din partea statului, care o duc […] Articolul PCRM și Partidul „ȘOR” au organizat un nou protest comun față de politicile antipopulare ale actualei guvernări apare prima dată în DemocracyMD.
19:20
Igor Dodon, la ieșire din sala de judecată, a declarat că în dosarul intentat pe numele său este vizat și Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Potrivit lui Dodon, actuala putere vrea să lichideze opoziția și să instituie dictatura în țară. „Scopul este lichidarea forței de opoziție, pentru că este atras în dosar și PSRM. Vrea […] Articolul Igor Dodon susține că Maia Sandu vrea să lichideze PSRM apare prima dată în DemocracyMD.
18:50
Trei procurori coordonează, din umbră, dosarul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Este vorba despre adjunctul Procurorului General Interimar, Eduard Bulat, procurorul anticorupție, Dorin Compan, și fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Despre aceasta Igor Dodon a anunțat la ieșire din sala de judecată. Dodon a mai spus că cei trei magistrați sunt […] Articolul Morari, Bulat și Compan, procurorii, care coordonează, din umbră, dosarul lui Igor Dodon apare prima dată în DemocracyMD.
18:20
Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a ieșit din sala de judecată, unde era așteptat de mai mulți cetățeni, care l-au aplaudat și care scandau „Dodon, nu ceda!”. Igor Dodon a declarat pentru presă că acest dosar este o comandă politică, coordonată de Ambasada SUA la Chișinău cu acceptul Maiei Sandu. „Consider acest dosar […] Articolul Igor Dodon, întâmpinat cu aplauze, la ieșire din sala de judecată apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
Lansarea cărții Identitățile Chișinăului: Arheologia Urbană, a avut loc astăzi. Aceasta a fost posibilă datorită coordonatorilor Sergiu Musteață și Alexandru Corduneanu. Potrivit primarului general Ion Ceban, lucrarea a fost realizată cu sprijinul financiar al Primăriei Chișinău de 150 de mii de lei. „Actualul volum este al șaptelea din seria „Identitățile Chișinăului” și este dedicat totalmente […] Articolul Ceban: Lansarea cărții Identitățile Chișinăului: Arheologia Urbană, a avut loc astăzi. Ce valoare culturală prezintă aceasta apare prima dată în DemocracyMD.
16:20
Chiar dacă prețul de achiziție a gazului se va ieftini pe parcursul verii, Moldovagaz nu va solicita o micșorare de tarif, după ce ANRE va aproba creșterea solicitată de furnizor de peste 24 de lei pentru un metru cub. Despre aceasta a vorbit directorul companiei într-un interviu pentru presa de la Chișinău. Vadim Ceban a […] Articolul Directorul Moldovagaz: Consumatorii vor plăti tariful majorat la gazul natural, indiferent dacă prețul de cumpărare va scădea în perioada verii apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Acuzații grave aduse au răsunat astăzi în Parlament. Deputații Partidului „ȘOR” au venit cu mai multe dezvăluiri referitoare la dosarul furtului miliardului, în contextul în care procurorul general interimar a cerut ridicarea imunității lui Ilan Șor și a Marinei Tauber. Printre cei vizați este fostul premier, Vladimir Filat, precum și mai mulți reprezentanți ai PLDM, […] Articolul Tauber: Se vede foarte clar că Filat îl obliga pe Ilan Șor să facă diverse lucruri, ca apoi să-l facă țap ispășitor apare prima dată în DemocracyMD.
15:30
Acțiune de protest organizată de PCRM și Partidul „ȘOR” în fața Ministerului Muncii și Protecției Sociale. Articolul LIVE// Acțiune de protest organizată de PCRM și Partidul „ȘOR” în fața Ministerului Muncii și Protecției Sociale apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Procuratura nu are pretenții față de foștii prim-miniștri Vlad Filat și Iurie Leancă în dosarul fraudei bancare și nici față de alți funcționari și demnitari de stat, care au contribuit cu vârf și îndesat la furtul din sistemul bancar moldovenesc. Unii dintre ei o duc destul de bine și lucrează sub tutela PAS. Dezvăluirile au […] Articolul Tauber: Cei care au comis furtul din sistemul bancar moldovenesc sunt protejați de PAS apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
Acces liber pentru copii, de ziua lor, la Grădina Zoologică! De 1 iunie, intrarea la Grădina Zoologică pentru copiii până la 16 ani va fi gratuită. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, într-o postare pe rețelele de socializare. „Direcțiile Primăriei vor organiza mai multe grupuri de copii, pentru a vizita Grădina Zoologică. […] Articolul Edilul capitalei:„Intrarea în Grădina Zoologică – gratuită pentru copii, de 1 iunie!” apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
Suntem martorii creării unui precedent periculos și neconstituțional, când puterea în stat este folosită în scopul răzbunării personale. Așa a calificat cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, liderul PCRM, dosarul intentat de autorități pe numele fostului șef al statului Igor Dodon. Voronin a declarat, în cadrul unui briefing, că ceea ce face […] Articolul Cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova: Arestul lui Igor Dodon este o comandă politică și un exemplu când puterea în stat este folosită în scopul răzbunării personale apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Martorii în dosarul în care Vlad Filat a fost condamnat pentru corupere pasivă confirmă că Ilan Şor a fost obligat şi ameninţat de fostul premier să cumpere datorii ale BEM. Este vorba de mărturii ale fostului guvernator al Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, şi al fostului secretar general al Guvernului şi fost preşedinte al Consiliului de […] Articolul Drăguţanu şi Bodiu au confirmat implicarea lui Filat în furtul miliardului: Ilan Şor a fost amenințat să cumpere datoriile BEM apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Locuitorii satului Sadova, localitatea de baștină a ex-președintelui țării, au venit la Judecătoria Ciocana pentru a-l susține pe Igor Dodon. Oamenii spun că nu vor pleca, până Igor Dodon nu va fi eliberat. „Igor Dodon este un patriot al Republicii Moldova, un economist bun și bun guvernant. Guvernarea PAS nu poate face nimic, vedem că […] Articolul Locuitorii din Sadova, satul de baștina a lui Igor Dodon, au venit să îl susțină pe ex-președintele țării apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Zinaida Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a BCS a susținut un briefing în cadrul căruia a menționat că majoritatea parlamentară ignoră inițiativele legislative înaintate de opoziție și acest lucru nu poate fi tolerat. Zinaida Greceanîi a menționat că fracțiunea BCS, care în Parlament reprezintă 1/3 din populația Republicii Moldova a înregistrat 56 de proiecte de lege […] Articolul Greceanîi: Majoritatea parlamentară ignoră inițiativele legislative înaintate de opoziție și acest lucru nu poate fi tolerat apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
Șoc pentru șoferii moldoveni. Benzina a ajuns să coste aproape 31 de lei. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că vineri, pe 27 mai, un litru de benzină va costa 30,95 lei per litru, cu 19 bani mai mult, decât azi. Motorina rămâne la un preș aproape neschimbat, 27,14 lei pentru un litru. Articolul BREAKING! Benzina mâine va costa aproape 31 de lei apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
Vicepremierul PAS, Andrei Spînu, a declarat că tarifele la gaz pentru consumatorii casnici trebuie majorate, deoarece prețul de achiziție a gazului nu mai poate fi acoperit din tariful actual de 15,18 lei. „Calculele arată că tariful care este acum nu acoperă costul gazului pe care-l achiziționăm de la Gazprom. În aprilie am avut un preț […] Articolul Andrei Spînu declară că tarifele la gaz pentru consumatorii casnici trebuie majorate apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
Trădători de țară sunt exponenții actualei conduceri de la Chișinău, care au mai multe cetățenii, dar nu Igor Dodon cu o singură cetățenie, cea a Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, la protestul organizat în fața Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, unde este examinată cererea procurorilor de a-l plasa […] Articolul Batrîncea: Cine este trădător de țară? Cel care are doar cetățenia Republicii Moldova sau cei cu trei-patru pașapoarte în buzunar apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Reținerea lui Igor Dodon este o încercare a guvernării de a-și ascunde incompetența. Declarația a fost făcută de către deputatul socialist Vladimir Odnostaloc, în timpul protestului organizat la Judecătoria Ciocana, acolo unde PSRM protestează împotriva arestării fostului președinte de țară. „Dodon este un exemplu pentru cei, care vor veni cu critici la adresa guvernării și […] Articolul Deputat PSRM: Prin arestarea lui Igor Dodon, guvernarea încearcă să închidă gurile celor, care îi vor critica apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Membrii și simpatizanții PSRM protestează, în aceste clipe, la Judecătoria Ciocana, unde procurorii vor cere, azi, arestarea fostului președinte al țării, Igor Dodon. Manifestanții cer eliberarea lui Igor Dodon și oprirea dezmățului și ilegalităților guvernării PAS. „Această guvernare coruptă, care nu a făcut absolut nimic, a început răfuiala cu opoziția. În istoria Republicii Moldova nu […] Articolul Membrii și simpatizanții PSRM protestează, în aceste clipe, la Judecătoria Ciocana apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
Fostul președinte al țării, Igor Dodon, a fost adus la Judecătoria Ciocana, acolo unde procurorii vor cere arest preventiv pe numele lui, pentru o perioadă de 30 de zile.Între timp, membrii și simpatizanții PSRM protestează în fața sediului Judecătoriei și cer eliberarea lui Igor Dodon. PSRM califică acest dosar drept o comandă politică, iar conducerea […] Articolul ULTIMA ORĂ! Igor Dodon a fost adus la Judecătoria Ciocana apare prima dată în DemocracyMD.
10:20
Apărătorii lui Igor Dodon îl bănuiesc pe procurorul de caz, Petru Iarmaliuc, că ar îndeplini o comandă politică. Avocatul fostului președinte de țară, Nicolae Posturusu, spune că apariția unui procuror tânăr, necunoscut până azi, ridică multe semne de întrebare. „Acest tânăr, care nu are experiența necesară în domeniu, pentru a-i încredința un astfel de dosar, […] Articolul Avocat: Dosarul lui Igor Dodon este instrumentat de un procuror fără experiență, care a apărut peste noapte apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 26 mai 2022. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 26 mai 2022 apare prima dată în DemocracyMD.
09:40
Detalii scandaloase în dosarul fostului președinte al țării. Procurorul care l-a reținut pe Igor Dodon și care este responsabil de acest dosar, Petru Iarmaliuc, a fost implicat în campanie electorală împotriva lui Dodon. Mai exact, la alegerile locale din 2011, când în turul doi al scrutinului din Capitală au ieșit Igor Dodon, candidat PCRM, și […] Articolul Conflict de interese? Procurorul care l-a reținut pe Dodon a făcut agitație electorală împotriva acestuia apare prima dată în DemocracyMD.
25 mai 2022
22:20
Urmărirea penală a fostului președinte, Igor Dodon, este o comandă politică. Totodată, procesul inițiat împotriva lui Igor Dodon a fost compromis chiar de la bun început și asta pentru că nu poate exista o urmărire penală cu adevărat legitimă și profesionistă într-o țară în care Procurorul General a fost suspendat în urma unor acuzații false. […] Articolul Congresul Civic: Urmărirea penală a fostului președinte, Igor Dodon, este o comandă politică apare prima dată în DemocracyMD.
19:00
Astăzi, la sediul Parlamentului RM, a avut loc întrevederea Zinaidei Greceanîi, președintele fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, Secretar Executiv al PSRM, vicepreședintele Parlamentului RM și Olga Cebotari, membră a Comitetului Executiv al PSRM cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon. În debutul întrevederii, Zinaida Greceanîi a exprimat gratitudine pentru […] Articolul Сonducerea PSRM a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
Legea cu privire la îmbogăţire ilicită trebuie aruncată la gunoi. De această părere este Gheorghe Malic, fost procuror şi fost şef al Departamentului de anchetă al MAI, care a adăugat că reţinerile care au loc în ultima vreme sunt făcute în baza unei norme moarte, iar procurorii ar face jocul actualei puteri. Declaraţiile au fost […] Articolul VIDEO// Gheorghe Malic: Legea cu privire la îmbogăţire ilicită trebuie aruncată la gunoi apare prima dată în DemocracyMD.
17:10
O delegație a Primăriei, condusă de viceprimarul Ilie Ceban, a întreprins o vizită de lucru în orașul Mannheim din Germania, înfrățit cu Chișinăul. Potrivit primarului general Ion Ceban, reprezentanții municipalității au avut o întrevedere cu primarul orașului, Peter Kurz, unde au fost abordate diverse subiecte de interes comun, inclusiv: organizarea expoziției BUGA 2023, o inițiativă […] Articolul Ce a făcut o delegație a Primăriei Chișinău, în Germania apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
15 sărărițe au fost procurate de către Direcția Generală Locativ – Comunală și Amenajare, iar 10 dintre acestea au ajuns deja în gestiunea DGLCA. Potrivit primarului general Ion Ceban, tehnica urmează ulterior să fie transmisă către Întreprinderile Municipale de Gestionare a Fondului Locativ. „Sărărițele urmează să fie folosite în sezonul de iarnă la împrăștierea materialului […] Articolul Ion Ceban: 15 sărărițe au fost procurate de municipalitate apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Rusia va monitoriza că drepturile fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, vor fi respectate, după ce acesta ieri a fost reținut. Despre aceasta a declarat ministrul-adjunct al afacerilor externe al Federaţiei Ruse, Andrei Rudenko, scrie presa rusă. „Considerăm că aceasta este o problemă internă a Republicii Moldova. Cu toate acestea, nu am vrea ca autorităţile aflate […] Articolul Diplomația rusă: Vom monitoriza situația pentru a ne asigura că drepturile fostului președinte al RM, Igor Dodon, sunt respectate apare prima dată în DemocracyMD.
14:00
PSRM este convins de faptul că autoritățile au decis să organizeze o represiune politică împotriva celui mai popular politician de opoziție din Moldova, acesta fiind doar primul pas spre lichidarea opoziției. Despre aceasta conducerea partidului l-a informat pe Ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova, Gürol Sökmensüer, în cadrul unei întrevederi oficiale, care a avut loc […] Articolul Conducerea PSRM a discutat cu ambasadorul Turciei despre reținerea lui Igor Dodon apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
PSRM va continua să protesteze și joi, 26 mai. Anunțul a fost făcut de către secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, după ce a reușit să intre în izolatorul de detenție și să discute cu ex-președintele țării, Igor Dodon. Batrîncea a chemat lumea să vină dimineața, în fața Parlamentului, pentru a cere libertatea lui Igor […] Articolul Protestele PSRM vor continua și joi, a anunțat Vlad Batrîncea apare prima dată în DemocracyMD.
12:50
Un tânăr de 24 de ani a fost arestat pentru 30 de zile, după ce a fost prins în flagrant în timp ce comercializa droguri de tip PVP. Polițiștii au dispus măsuri speciale de investigație și urmărire penală ca urmare a unei informații operative privind comercializarea drogurilor în sectorul Botanica. Acesta nu este la prima […] Articolul Tânăr plasat în arest fiind suspectat de comercializarea drogurilor pe teritoriul capitalei apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Un nou bloc de studii pentru Liceul teoretic Waldorf. Potrivit primarului general Ion Ceban, în urma semnării unui acord trilateral între Primăria municipiului Chişinău, Fundația IPWM (contribuții din partea părinților liceului) și LT Waldorf, a fost demarată construcția unui bloc nou de studii (6 spații de clasă și o sală de sport multifuncțională). „Adresez mulțumiri […] Articolul Copiii trebuie să învețe în condiții bune. Ion Ceban: Un nou bloc de studii pentru Liceul teoretic Waldorf. Despre ce este vorba apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
Protestatarii PSRM, în marș, se îndreaptă spre izolatorul, în care este deținut fostul președinte al țării, Igor Dodon. Manifestanții au mărșăluit prin centrul Capitalei, iar ajungând la Guvernul, au scandat „Jos Guvernul! Rușine Gavrilița!”. Membrii și simpatizanții PSRM continuă protestele împotriva ilegalităților și a dosarelor fabricate la comandă. În această dimineață, manifestanții s-au adunat în […] Articolul PSRM, în marș, se îndreaptă spre izolatorul, în care este deținut Igor Dodon apare prima dată în DemocracyMD.
11:30
Presa afiliată PAS publică fake news-uri despre solicitarea Moldovagaz de a majora tariful la gazele naturale. Astfel, portalul Anticoruptie.md a scris că „solicitarea Moldovagaz, subsidiara Gazprom în Republica Moldova, vine la doar o zi după ce procurorii l-au reținut pe fostul președinte Igor Dodon”. Este un fals. Solicitarea Moldovagaz, cu semnătura președintelui Consiliului de Administrație, […] Articolul Anticorupție.md a publicat un FLAS! Moldovagaz a solicitat majorarea tarifului la gaz înainte d a fi arestat Igor Dodon apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.