Democracy.md

Acum 24 ore
19:50
 La Reuniunea de iarnă a Adunării Parlamentare a OSCE, deputata Veronica Roșca a vorbit despre situația din Republica Moldova. În cadrul ședinței Comitetului general pentru afaceri politice și securitate, șefa delegației naționale la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Veronica Roșca, a susținut un discurs, în care a relatat despre impactul […] Articolul Deputata Veronica Roșca a vorbit despre situația din Republica Moldova la Reuniunea de iarnă a AP OSCE apare prima dată în DemocracyMD.
19:40
În cadrul unei transmisiuni live pe rețelele de socializare, politicianul Ilan Șor și-a împărtășit impresiile privind discuțiile pe care le-a purtat cu oficialii și oamenii de afaceri ruși, care au avut loc în cadrul vizitei efectuate recent la Moscova.  Liderul partidului politic „ȘOR” susține că a efectuat vizita la Moscova pentru a înțelege mai clar […] Articolul Ilan Șor a făcut bilanțul vizitei la Moscova: „Pentru Moldova astăzi nu există o altă cale de dezvoltare în afară de Rusia, UEEA și CSI” apare prima dată în DemocracyMD.
19:30
O nouă rundă de consultări publice pe subiectul referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană a avut loc, astăzi, la Președinție. La discuțiile cu Președinta Maia Sandu au participat antrenori și sportivi din țară, care au obținut performanțe la competițiile internaționale. Șefa statului a menționat că integrarea europeană este despre pace și demnitate umană, […] Articolul Șefa statului a discutat cu reprezentanții Comitetului Național Olimpic și cu mai mulți sportivi despre referendumul de aderare la UE apare prima dată în DemocracyMD.
19:20
Orheienii continuă să discute și să se minuneze de parcul modern construit din temelii de echipa lui Ilan Șor la Orhei. În ultima săptămână, aceasta a fost cea mai discutată noutate în municipiu – în familii, în locurile publice și la muncă. Oamenii încă nu pot să creadă că cel mai frumos și modern parc […] Articolul Noul parc din Orhei este o altă atracție pentru locuitorii și oaspeții orașului apare prima dată în DemocracyMD.
18:50
Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru că l-ar fi ajutat pe Ilan Șor să cumpere voturi la alegerile din toamnă. „SUA au impus sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor lui lan Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi. Statele Unite salută progresele […] Articolul SUA au impus sancțiuni împotriva Marinei Tauber apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
16:00
O delegație formată din funcţionari şi consilieri din cadrul administraţiei municipale Chișinău se află în aceste zile într-o vizită de lucru în Alba Iulia, România. Echipa de la Chișinău a participat la un schimb de bune practici în organizarea și gestionarea parcărilor publice și de reședință. Discuțiile s-au axat pe soluțiile implementate în comuna Ighiu […] Articolul Administrarea parcărilor: Chișinăul învață de la Alba Iulia apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va oferi Moldovei un grant de 5.400.000 milioane de euro pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii în domeniul gestionării deşeurilor solide. Grantul va susţine implementarea proiectului „Deşeuri solide în Republica Moldova”. De menționat că acest lucru este stipulat în acordul semnat de ministrul Mediului, Iordania-Rodica Iordanov, şi […] Articolul BERD va acorda un grant de 600 mii EURO pentru finanțarea asistenței tehnice de implementare a proiectului „Deșeuri solide în R. Moldova” apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Vedetele de la Hollywood, printre care Eric Roberts, Brian Baumgartner, Xzibit, Dolph Lundgren și Lindsay Lohan, au apărut într-un deepfake care îndeamnă societatea să o dea jos pe Maia Sandu. În cadrul clipului fals, vedetele susțin că sprijină poporul moldovean în dorința de a o răsturna pe Sandu și se alătură flashmobului #DavaiteSkinemSandu (Dați-o jos […] Articolul VIDEO// Vedete de la Hollywood îndeamnă la răsturnarea lui Sandu într-un nou deepfake apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Mai multe percheziții au fost autorizate în cadrul unei cauze penale, instrumentate de CNA, care vizează abuzul de serviciu comis de persoane publice din cadrul Întreprinderii Municipale „Regia Transport Electric” (ÎM „RTEC”). Ofițerii CNA au descins în această dimineață în birourile de serviciu ale funcționarilor vizați și la domiciliile acestora, precum și la reprezentanții unor […] Articolul CNA desfășoară percheziții într-un dosar de fraudare a achizițiilor publice apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Două expoziții documentare ce marchează data tragică din 24 februarie, când se împlinesc doi ani de la începutul războiului din Ucraina, au fost vernisate la Muzeul de Istorie al Orașului Chișinău. Este vorba despre expoziția „War up close”(Război în apropiere) și „Fracture. Ukraine” (Fractura. Ucraina), organizate de Ambasada Ucrainei în Republica Moldova, în colaborare cu […] Articolul Solidaritate cu poporul ucrainean: Expoziții documentare vernisate la Muzeul de Istorie al Orașului Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
14:00
Protestele fermierilor au persistat și astăzi, cu mai multe drumuri naționale rămase blocate, inclusiv accesul către Vama Leușeni. Fermierii și-au intensificat demonstrațiile, cerând guvernului să ia măsuri în sprijinul sectorului agricol, în contextul dificultăților economice și sociale. Poliția de Frontieră anunță că este la fața locului și asigură ordinea publică și securitatea în trafic, „inclusiv […] Articolul Continuă protestele fermierilor: Vama Leușeni, din nou, blocată apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Joe Biden s-a întâlnit joi cu văduva lui Aleksei Navalnîi, Iulia Navalnaia, și cu fiica opozantului rus mort în închisoare, Daria (Dasha) Navalnaia, în California, a anunțat Casa Albă, informează The Guardian. Navalnîi, principalul lider al opoziției președintelui rus, Vladimir Putin, a murit vinerea trecută într-o colonie penală arctică, după ce a fost închis de […] Articolul Joe Biden s-a întâlnit cu Iulia Navalnaia apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
30 de incendii de vegetație au avut loc în ultimele 24 de ore în R. Moldova, fiind afectate peste 110 ha de teren, potrivit IGSU. Astfel, specialiștii atenționează oamenii să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul. Pompierii au intevenit în raioanele Ialoveni, Soroca, Șoldănești, Cahul, Călărași, Căușeni, Edineț, Ungheni, Cimișlia, Telenești, Sângerei, Fălești, […] Articolul 30 de incendii de vegetație au avut loc în ultimele 24 de ore apare prima dată în DemocracyMD.
12:30
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță ridicarea a circa 8.000.000 lei proveniți din spălare de bani comisă prin intermediul unor întreprinderi interdependente. Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală desfășurate, oamenii legii au descins cu percheziții în mai multe locații din republică, de unde au fost ridicați bani […] Articolul (VIDEO) 8.000.000 lei ridicați, în cadrul unei cauze penale privind spălarea banilor comisă de un grup criminal organizat apare prima dată în DemocracyMD.
11:50
Prioritățile de dezvoltare și planurile de activitate pentru 2024 ale direcțiilor municipale din Chișinău au fost discutate în cadrul unor ședințe de lucru organizate de viceprimarul Capitalei, Angela Cutasevici. La întâlniri au participat șefii și responsabilii subdiviziunilor. Proiectele culturale în curs de realizare au fost discutate de viceprimarul Angela Cutasevici cu responsabilii Direcției Generale Cultură […] Articolul Viceprimarul Chișinăului discută prioritățile de dezvoltare pentru direcțiile municipale apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Startup City Cahul a organizat la Inotek cea de-a șasea ediție a evenimentului Business Breakfast, la care au participat antreprenori și alte persoane interesate. Invitatul special al evenimentului a fost Sabina Crigan, Partener Gateway&Partners în Moldova și România. Este vorba despre o companie specializată în dezvoltarea internațională a exportatorilor locali. Misiunea acesteia este de a […] Articolul Antreprenorii din Cahul au aflat cum să-și pregătească afacerile pentru export. Subiectul a fost discutat în cadrul unei noi ediții de Business Breakfast apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Așa-zisa presă independentă, afiliată guvernării PAS, a luat apă în gură în scandalul licitației de la Aeroportul Internațional Chișinău. Cazul companiei Lagardere, participantă la concurs, fie nu a fost relatat deloc de așa-zisele instituții mediatice libere, fie au reflectat superficial subiectul. Este reacția primarului Capitalei, Ion Ceban, care repetat condamnă atitudinea duplicitară a presei. „„Pamperșii […] Articolul Primarul Capitalei, Ion Ceban, acuză presa independentă de tăcere în scandalul licitației de la Aeroportul Internațional Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
11:20
Grație eforturilor procurorilor, la 20 februarie 2024, a fost pronunțată o sentință, prin care un bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost recunoscut vinovat pentru violul unei persoane minore (art.171 alin.(2) lit.b) din Codul penal), stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de […] Articolul A violat o minoră în pădure după ce au consumat împreună droguri apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Un cetățean albanez de 49 de ani din Piacenza, Italia, a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu suspendare, după ce și-a persecutat fosta concubină, o tânără de 33 de ani din R. Moldova. Potrivit autorităților din Italia, o perioadă îndelungată moldoveanca era supusă violenței din partea fostului concubin. La un […] Articolul Un albanez, condamnat pentru persecutarea unei moldovence apare prima dată în DemocracyMD.
10:30
Procurorii PCCOCS, cu suportul informațional al SIS, anunță destructurarea activității unui grup infracțional care în decursului anului 2023 promova pe un canal de Telegram mesaje fasciste și antisemite și nega Holocaustul. Urmare a documentării activității infracționale, au fost indicați și citați spre audiere la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) doi bănuiți. […] Articolul Grup infracțional care promova fascismul și nega Holocaustul – destructurat apare prima dată în DemocracyMD.
22 februarie 2024
20:30
Danemarca a anunțat semnarea unui acord cu Ucraina privind furnizarea de garanții de securitate. Acordul prevede că Danemarca va sprijini Ucraina în domeniul militar și în alte sfere timp de 10 ani. „Aceasta este cea mai gravă situație în domeniul securității politice de la sfârșitul Războiului Rece. Guvernul danez nu poate exprima suficient de mult […] Articolul Danemarca a semnat acordul bilateral de securitate pe termen lung cu Ucraina apare prima dată în DemocracyMD.
20:20
Maia Sandu și Dorin Recean au făcut tot posibilul să distrugă compania națională aeriană Air Moldova. Iar premisele pentru falimentarea transportatorului au fost create chiar de către principalul sponsor al PAS Iulian Scorpan, fost director Air Moldova. Dezvăluirea a fost făcută de Ilan Șor, miercuri, în cadrul unei transmisiuni în direct pe rețelele de socializare. […] Articolul Ilan Șor: Sandu și Recean au distrus compania națională Air Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:30
Primarul mun. Chișinău, Ion Ceban, a avut astăzi o întâlnire cu ambasadoarea Marii Britanii în Republica Moldova, Fern Horine. Potrivit unui mesaj al misiunii diplomatice, în cadrul întrevederii s-a discutat despre politicile locale și naționale, precum și despre ideile și planurile de dezvoltare a Chișinăului. Aceasta este prima întrevedere a edilului Ion Ceban cu ambasadoarea […] Articolul Planurile de dezvoltare a Capitalei, discutate de primarul Ion Ceban cu ambasadoarea Marii Britanii apare prima dată în DemocracyMD.
17:30
Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse Dmitri Medvedev a vorbit despre Iulia Navalnaia, care a anunțat că intenționează să continue cauza soțului ei, regretatul opozant rus Alexei Navalnîi. Într-un interviu pentru instituțiile media de stat, publicat pe 22 februarie, Medvedev a sugerat că Iulia Navalnaia ar fi „așteptat” moartea soțului pentru a-și construi propria […] Articolul Primele declarații ale lui Medvedev după moartea lui Navalnîi apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
Consilierului municipal din fracțiunea Platforma „Demnitate și Adevăr”, Victor Chironda, i-a solicitat primarului Capitalei, Ion Ceban, să dea curs unei solicitări pentru a redenumi o stradă din Chișinău în memoria opozantului rus Alexei Navalnîi. „Astăzi am înaintat o solicitare, în care i-am cerut domnului primar, în calitate de președinte al Comisiei pentru reglementarea denumirilor urbane, […] Articolul Victor Chironda solicită ca o stradă din Chișinău să fie redenumită în memoria lui Alexei Navalnîi apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
 Circa 300 de companii din Republica Moldova, România, Polonia și Italia s-au reunit la cea de-a doua ediție a Forumului Economic de la Chișinău, cu genericul „Investiții, Inovare, Integrare Europeană”. La evenimentul organizat sub auspiciul Familiei Regale a României au participat premierul Dorin Recean, președintele Parlamentului, Igor Grosu, și Alteța Sa Regală Principele Radu. În […] Articolul Premierul Dorin Recean, la Forumul Economic de la Chișinău: „Acum, investitorii străini au și mai multe motive să aleagă să investească în Republica Moldova” apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Primarul orașului Orhei, Tatiana Cociu, a invitat locuitorii din toată țara să viziteze o nouă atracție turistică inaugurată în municipiu la inițiativa lui Ilan Șor. Ea se referă la Grădina Publică din Orhei, faima căruia, datorită designului său excepțional și unic, a depășit chiar și granițele țării. „Vreau să vin cu un îndemn pentru locuitorii […] Articolul Primarul Tatiana Cociu invită cetățenii din toate colțurile țării să viziteze noua atracție turistică a municipiului Orhei apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Astăzi, 22 februarie, la sediul Partidului Nostru, Renato Usatîi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Yan Wenbin, la solicitarea Excelenței Sale. „În cadrul discuției am subliniat cu satisfacție dezvoltarea dinamică a Chinei care este una din cele mai inovatoare economii de pe glob, cu o […] Articolul Renato Usatîi a avut o întrevedere cu ambasadorul Chinei în Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Ofițerii  Direcției investigații „Nord” a INI documentează un grup de persoane suspectate de încălcarea regulilor de păstrare, deţinere, transport, port şi folosire a armelor şi muniţiilor. Pe parcursul investigațiilor au fost acumulate informații operative și probe pertinente în privința acestora, precum că păstrează ilegal la domiciliu mai multe arme de foc și muniții, unele dintre ele […] Articolul Percheziții la Ocnița: Arme și muniții deținute ilegal, depistate la domiciliile a patru persoane apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Alteța Sa Regală Principele Radu, care se află în țara noastră cu ocazia organizării, sub auspiciile Familiei Regale a României, a Forumului Economic de la Chișinău.  Premierul Dorin Recean i-a mulțumit Alteței Sale Regale, Principele Radu pentru susținerea necondiționată și pentru că încurajează comunitatea de afaceri din […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean, în dialog cu Alteța Sa Regală Principele Radu apare prima dată în DemocracyMD.
11:20
Un nou caz de deteriorare a elementelor de infrastructură rutieră a ajuns în atenția municipalității. Primarul Capitalei, Ion Ceban, cheamă șoferii la responsabilitate și să nu distrugă indicatoarele, bornele sau alți piloni de pe străzile Capitalei. Reacția edilului vine în urma unor imagini apărute în spațiul public unde un camion a fost surprins cum, în […] Articolul Ceban atenționează șoferii care deteriorează infrastructura rutieră: Cu atâta nerușinare să distrugi bunurile municipale nu am mai văzut apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Compania Air Moldova este datoare clienților săi cu aproximativ 180 de milioane de lei. Cei peste 28 de mii de persoane își așteaptă banii. Oamenii trebuie să știe că „banii sunt blocați pe conturile acestei companii”, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, transmite democracy.md. „Peste […] Articolul Air Moldova, datoare pasagerilor cu 180 milioane lei apare prima dată în DemocracyMD.
10:50
Ian Lisnevschi, directorul companiei “Intellect Group”, a efectuat o analiză asupra dinamicii politice actuale din Republica Moldova. Potrivit cercetărilor sale, una dintre prioritățile esențiale ale opoziției este de a promova o competiție sănătoasă a ideilor și propunerilor prin oferirea de alternative constructive. “Studiul a identificat o tendință interesantă: deși nemulțumirea publică și lipsa de încredere […] Articolul Probleme politice și căi de îmbunătățire: Analiza detaliată a lui Ian Lisnevschi pentru opoziția din Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
21 februarie 2024
21:00
Cabinetul de miniștri, condus de Dorin Recean, a votat azi împotriva finanțării grupelor cu program prelungit în toate școlile din țară. Executivul PAS a dat aviz negativ la un amendament propus, în acest sens, de deputatul Gaik Vartanean. La decizia Guvernului a reacționat și primarul Capitalei, Ion Ceban, care a declarat că, prin avizul lor, […] Articolul Ion Ceban: Guvernul respinge finanțarea grupelor școlare prelungite – o lovitură contra Chișinăului și a țării apare prima dată în DemocracyMD.
21:00
Marea Britanie a sancționat șase persoane care conduc colonia penală în care a murit Alexei Navalnîi. Aceștia vor fi supuși înghețării activelor și li se va interzice intrarea în Regatul Unit, a anunțat Ministerul de Externe, transmite democracy.md cu referire la g4media.ro. „Este clar că autoritățile ruse l-au văzut pe Navalnîi ca pe o amenințare și au încercat […] Articolul Marea Britanie îi sancționează pe șefii închisorii unde a murit Navalnîi apare prima dată în DemocracyMD.
19:10
Incubatorul de Afaceri din Capitală va fi funcțional din această primăvară. Începând din 25 martie urmează să fie lansat apelul de selecție a rezidenților care vor activa în cadrul centrului și vor beneficia de instruiri. Tot atunci, va fi lansat și apelul de colectare a proiectelor investiționale în cadrul Programului Start Up pentru tineri și […] Articolul Incubatorul de Afaceri din Capitală va fi funcțional în primăvară. Ion Ceban: Avem obligația morală și administrativă să susținem tinerii de acasă și din străinătate apare prima dată în DemocracyMD.
18:40
Guvernul Republicii Moldova a adoptat miercuri o hotărâre despre iniţierea negocierilor şi semnarea unui acord cu guvernul francez privind cooperarea în domeniul apărării. După cum transmite Infotag, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a remarcat în cadrul întâlnirii că acordul va extinde cooperarea cu Franţa în domeniul militar. Domeniile de cooperare vor include: politica de apărare, pregătirea personalului, […] Articolul R. Moldova va semna cu Franța un acord de cooperare în domeniul apărării apare prima dată în DemocracyMD.
18:10
Obiectivele Executivului pentru perioada următoare și prioritățile de asistență externă pentru implementarea reformelor și avansarea pe agenda europeană au fost prezentate în cadrul reuniunii partenerilor de dezvoltare ai țării noastre, desfășurată la Guvern. Prim-ministrul Dorin Recean a apreciat sprijinul acordat țării noastre pentru dezvoltarea domeniilor cheie și îmbunătățirea calității vieții oamenilor, accentuând că eforturile autorităților […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean, către partenerii externi: „Ne dorim ca sprijinul pentru dezvoltare să fie resimțit de cetățeni prin fiecare proiect realizat” apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
Prim-ministrul Dorin Recean va întreprinde mâine, 22 februarie, o vizită de lucru în raionul Strășeni, unde va vizita mai multe obiective din raion, printre care Centrul medicilor de familie din localitatea Recea, construit prin intermediul programului guvernamental „Satul European” și proiectele implementate în satul Sireți. Conform programului, șeful Cabinetului de miniștri va avea și o întrevedere cu […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean va efectua o vizită de lucru în raionul Strășeni apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
Primarul General al Municipiului Chișinău declară că discriminarea financiară în raport cu Chișinăul este inacceptabilă, subliniind necesitatea de a fi oferite în mod egal din partea autorităților centrale a compensațiilor pentru chișinăuieni. „Nu există situație discriminatorie la Chișinău, Cahul sau Cantemir. Compensațiile le primim din partea donatorilor externi sub formă de granturi pentru perioada rece […] Articolul Ion Ceban denunță discriminarea financiară la adresa Chișinăului și solicită transparență de la guvern apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Programul „Restart” aprobat de Guvern, nu prevede finanțare pentru municipalitate. Primarul general se arată indignat de situație și insistă asupra reîntoarcerii în bugetul Capitalei a cel puțin 50% din impozitele achitate de chișinăuieni. „Programul „Restart” aprobat de Guvern, nu prevede finanțare pentru municipalitate. Considerăm că este o ingerință cu rea voință în activitatea nemijlocită a […] Articolul Ceban explică de ce Chișinăul cere 50% din impozite să rămână în Capitală apare prima dată în DemocracyMD.
15:00
Fostul președinte Igor Dodon a avut o întrevedere cu Patriarhul Kiril al Moscovei și întregii Rusii, se anunță într-un comunicat publicat de Patriarhia Rusă. Potrivit informației, întâlnirea a avut loc la cererea liderului socialiștilor și s-a desfășurat în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova. Discuția, potrivit Patriarhiei Ruse, s-a axat pe situația din R. Moldova și rolul […] Articolul Igor Dodon a avut o întrevedere cu Patriarhul Kirill al Moscovei apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Deputatul BCS Grigore Novac a declarat acest lucru în cadrul conferinței „Republica Moldova după PAS”. „Vă invit să vizitați parlamentul și să vedeți cum se comportă reprezentanții partidului de guvernământ. Și vei înțelege de ce trăim așa. Ei nu ascultă de nimeni, iar parlamentul a devenit în esență un instrument de luare a deciziilor. Majoritatea habar nu au […] Articolul Grigore Novac despre starea actuală a Parlamentului: “Ei nu ascultă de nimeni” apare prima dată în DemocracyMD.
14:30
În cadrul conferinței „Republica Moldova după PAS”, fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, a declarat că PAS-ul are ca scop distrugerea Moldovei, începând cu agricultura și terminând cu sistemul judiciar, conform eNews. „Nu vreau să spun că toți acești ani de independență ai Moldovei au fost senini. În special în primii cinci ani au […] Articolul VIDEO// Pulbere: Scopul PAS este distrugerea Moldovei, începând cu agricultura și terminând cu sistemul judiciar apare prima dată în DemocracyMD.
14:30
Polițiștii de frontieră au depistat asupra unui străin o carte de identitate cu semne rezonabile de falsificare. Acesta s-a prezentat astăzi, 21 februarie 2024, în Aeroportul Internțional Chișinău pentru a intra în Republica Moldova. Astfel, printre pasagerii sosiți cu ruta „Tbilisi-Chișinău” a fost identificat cetățeanul georgian în vârstă de 25 de ani. Acționând în baza […] Articolul Un cetățean al Georgiei, depistat cu identitate portugheză falsificată apare prima dată în DemocracyMD.
14:00
Șefa statului a avut astăzi o întrevedere cu Alain Berset, fostul Președinte al Confederației Elvețiene, aflat la Chișinău, ca parte a unor vizite în regiunea noastră.  Alain Berset este un bun prieten al țării noastre, iar în timpul mandatului lui prezidențial relația între Moldova și Elveția s-a aprofundat considerabil. În discuții, interlocutorii au reafirmat angajamentul […] Articolul Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu Alain Berset, fostul Președinte al Elveției apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Deputatul Ion Șpac, membru al Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, va participa la Forumul de Securitate de la Vilnius. Evenimentul reprezintă o platformă de dialog între autorități, politicieni, reprezentanți ai mediului academic și specialiști în domeniul securității. Reuniunea va avea loc în perioada 22-24 februarie, fiind găzduită de Parlamentul Lituaniei. Participanții la […] Articolul Deputatul Ion Șpac va participa la Forumul de Securitate de la Vilnius apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Agenția Proprietății Publice (APP) anunță relansarea licitației publice în vederea selectării unui locatar pentru spațiile comerciale din incinta Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Anunțul a fost făcut după ce la prima licitație au participat doar două companii.    Pe 19 februarie s-a încheiat etapa de înregistrare la licitația cu strigare în vederea selectării unui locatar pentru spațiile […] Articolul APP anunță o nouă licitație pentru spațiile comerciale din Aeroport apare prima dată în DemocracyMD.
12:10
Un copil de nouă ani suspectat că a ucis un membru al familiei cu o armă de foc a fost arestat în Utah, în vestul Statelor Unite, a anunţat marţi poliţia locală. Tragedia a avut loc vineri seară în oraşul Tooele, a precizat pentru AFP un agent al forţelor de ordine, fără a spune dacă […] Articolul Un copil de nouă ani din SUA și-a împușcat în cap un membru al familiei apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
O angajată a  Biroului Vamal Intern Comrat al Serviciului Vamal a fost reținută în această dimineață de ofițerii CNA într-un dosar de corupere pasivă. Funcționara este bănuită că pretindea și primea mijloace financiare ilicite de la persoanele care urmau procedura de vămuire a mijloacelor de transport. Acțiunile vameșei au fost documentate timp de două luni, […] Articolul O vameșă a fost reținută de CNA pentru corupere pasivă apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.