Democracy.md

Acum 4 ore
16:00
O dronă de proveniență necunoscută s-a prăbușit vineri peste un bloc de locuit din regiunea Voronej, Rusia. Din imaginile surprinse de internauți se observă că aeronava fără pilot a început să coboare brusc, ceea ce ar putea indica faptul că au intervenit sistemele de război electronic – construite să detecteze și să anihileze dronele inamice […] Articolul Rusia: O dronă necunoscută s-a prăbușit peste un bloc de locuit din Voronej apare prima dată în DemocracyMD.
15:00
Doi șoferi ai unei autobasculante de mare tonaj și-au pus viața în pericol în urma unor acțiuni ilegale și extrem de periculoase în zona de protecție a LEA 10 kV, nemijlocit sub conductorii aflați sub tensiune. Potrivit unui comunicat Premier Energy, incidentul s-a soldat cu electrocutarea mortală a uneia dintre persoanele implicate și suferirea șocului […] Articolul Un bărbat a murit electrocutat la Ialoveni. Premier Energy explică cauza apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
În perioada 16 – 18 iunie, Rezervația Cultural – Naturală „Orheiul Vechi” va fi din nou gazda festivalului „DescOperă” – unicul festival de muzică clasică în aer liber din Europa de Est. În premieră, „DescOperă” va fi în formatul Chișinău-Odesa-Iași, un triunghi al solidarității, un triumf al artei lirice! Evenimentul de deschidere a festivalului va […] Articolul Festivalul de Muzică Clasică în Aer Liber „DescOperă” revine la Orheiul Vechi cu cea de-a șasea ediție. Fii oaspetele nostru la „DescOperă”! apare prima dată în DemocracyMD.
14:30
OrheiLand – cel mai mare parc din țară și din regiune, construit la inițiativa lui Ilan Șor și unde totul este gratuit, este locul familiei și copilăriei fericite. De la deschiderea sezonului estival, din 1 iunie, parcul continuă să fie plin de copii și părinți care se distrează de minune. Zilnic, parcul este vizitat de […] Articolul OrheiLand, construit la inițiativa lui Ilan Șor și unde totul este gratuit, atrage ca un magnet mii de oameni apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 6 ore
14:00
Primarul Ion Ceban a susținut o conferință de presă pentru a prezenta noul Portal de Transparență al Primăriei Chișinău, subliniind importanța acestuia în îmbunătățirea accesului la informații și eficiența serviciilor publice. “Am invitat astăzi toți cei interesați pentru a prezenta noul Portal de Transparență al Primăriei Chișinău. Este un moment semnificativ în modernizarea administrației locale […] Articolul Ceban: Am invitat astăzi toți cei interesați pentru a prezenta noul Portal de Transparență al Primăriei Chișinău apare prima dată în DemocracyMD.
14:00
Un bărbat de 37 de ani a fost condamnat la 14 ani de închisoare după ce a violat două minore. Potrivit materialelor cauzei, în vara lui 2016, inculpatul având intenția de-aș satisface poftele sexuale și aflându-se la domiciliul părinților săi din centrul R. Moldova, a violat cele două victime prin amenințări cu moartea și bruscări. […] Articolul Bărbat, condamnat la 14 ani de închisoare pentru violarea a două minore apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Universitățile din Republica Moldova oferă trei programe complexe care pregătesc studenții pentru o carieră de succes în industria jocurilor video, la specialitatea Game Design. Aceste programe sunt concepute pentru a oferi studenților cunoștințe teoretice și practice în domeniul gamingului, astfel încât aceștia să fie pregătiți să facă față provocărilor și să își construiască o carieră […] Articolul Învață ceea ce îți place, alege Profesiile Viitorului. Tinerii pasionați de jocurile video pot să aibă o carieră de succes în Game Design – VIDEO apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Pompierii din Canada continuă să lupte cu sute de incendii care fac ravagii în toată țara. Fumul s-a răspândit în SUA, unde se înregistrează cel mai toxic aer de zeci de ani, chiar din istorie în unele orașe, relatează The Guardian și BBC, citate de Digi24. În context, Ministerul Afacerilor Externe al României a emis o […] Articolul Incendiile din Canada, scăpate de sub control apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 8 ore
10:30
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 9 iunie 2023. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 9 iunie 2023 apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 24 ore
18:20
Primarul Ion Ceban a anunțat demararea celei de-a II-a etape de înscriere a copiilor în clasa I în instituțiile de învățământ primar și secundar, ciclul I, din municipiul Chișinău. “Suntem în plin proces de înscriere a copiilor în clasa I pentru anul de studii 2023-2024. Le oferim părinților și copiilor oportunitatea de a accesa educația […] Articolul Ceban anunță începerea celei de-a II-a etape de înscriere a copiilor în clasa I pentru anul de studii 2023-2024 apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
17:20
Directorul și președintele Consiliului de Administrație a întreprinderii SA „Apă Canal Cahul”, cât și o persoană juridică și administratorul acesteia deferiți justiției pentru fapte de corupție. Procuratura Anticorupție oficiul Sud anunță despre finalizarea urmăririi penale și remitere în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a directorului și președintelui Consiliului […] Articolul Doi angajați de la conducerea Apa Canal Cahul, judecați pentru corupere apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Parlamentul a votat, în a doua lectură, PROIECTUL de lege privind Serviciul de Informații și Securitate.  Documentul are scopul de a asigura independența activității SIS, de a revizui mandatul conducerii instituției, de a concretiza atribuțiile etc. De menționat că, în vederea asigurării unui proces legislativ și obiectiv, a fost solicitată opinia Comisiei de la Veneția pe marginea […] Articolul Proiectul de lege privind Serviciul de Informații și Securitate, adoptat de Parlament apare prima dată în DemocracyMD.
15:20
Decizia Uniunii Europene de a o include pe politiciana Marina Tauber pe lista persoanelor sancționate i-a deschis o rană veche și dureroasă. Aceasta i-a adus aminte despre rudele ei, care au fost arse de vii în camerele de gazare în timpul Holocaustului, în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. „Eu vreau ca statele europene să-și […] Articolul Marina Tauber: Maia Sandu, susținută de UE, comite un genocid împotriva evreilor pe teritoriul Republicii Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
14:50
Astăzi, primarul Ion Ceban a anunțat lansarea proiectului “MEDIA HUB CHIȘINĂU”, având ca scop susținerea tinerilor în dezvoltarea abilităților lor în domeniul editării și montajului video, filmării și competențelor digitale. “Suntem încântați să lansăm proiectul MEDIA HUB CHIȘINĂU, prin intermediul căruia ne propunem să sprijinim tinerii care își doresc să se dezvolte în domeniul media […] Articolul Primăria Chișinău lansează proiectul “MEDIA HUB CHIȘINĂU” pentru tineri. Ion Ceban: Un pas în susținerea dezvoltării abilităților în domeniul media și digital apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Trei poduri rutiere, care fac legătura dintre Republica Moldova și România, vor fi modernizate. La ședința plenară de astăzi, au fost ratificate trei acorduri cu Guvernul României, care prevăd acest lucru. Astfel, vor fi renovate podurile rutiere Leușeni – Albița, Cahul – Oancea și Sculeni – Sculeni. Acestea au fost construite între anii 1958 și […] Articolul Trei poduri rutiere peste Prut vor fi modernizate apare prima dată în DemocracyMD.
14:10
 Procuratura raionului Anenii Noi, în colaborare cu angajații Ministerului Afacerilor Interne, investighează o cauză penală pornită pe faptul săvârșirii mai multor infracțiuni. Conform datelor preliminare, la 04 iunie 2023, aproximativ la orele 16:00, primul învinuit conducea un automobil pe un drum public din raionul Anenii Noi. Fiind stopat de către doi angajați ai Inspectoratului de […] Articolul Pe cazul unui polițist care a rămas fără o ureche după ce a fost agresat în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, procurorii au solicitat aplicarea arestului preventiv față de învinuiți apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Cetățenii moldoveni sunt în drept să cunoască suma indicată în nota de plată pe care au achitat-o pentru organizarea Summit-ului Comunității Politice Europene, din 1 iunie 2023, la inițiativa Maiei Sandu și PAS. Din acest motiv, deputatul fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, solicită Guvernului, ca în termen de o săptămână, să prezinte informații […] Articolul Deputatul Vadim Fotescu: Cetățenii sunt în drept să știe ce notă de plată au achitat pentru organizarea summitului european apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Ofițerii Direcției investigații criminale a INI,  în comun cu angajații Inspectoratelor de Poliție Buiucani și  Hîncești, sub conducerea Procuraturii Hîncești și cu suportul angajaților BPDS „Fulger”, au destructurat un grup infracțional specializat în comiterea furturilor din case și apartamente din municipiul Chișinău și zona centrală a țării. Suspecții, trei la număr, cu vârste de 19 și 22 […] Articolul Grup infracțional specializat în comiterea furturilor din locuințe, destructurat de polițiști. Trei tineri reținuți apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
Ziua Mondială a Mediului este aniversată în fiecare an pe 5 iunie. Ea a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite la Conferința de la Stockholm în domeniul mediului și reprezintă elementul cel mai important al „Programului pentru Mediu” al Națiunilor Unite. Prin marcarea acesteia, ONU promovează preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului […] Articolul Mesajul Președintelui Parlamentului, Igor Grosu, în contextul Zilei Mondiale a Mediului apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Agricultorii din mai multe raioane au ieșit și astăzi, 8 iunie, să protesteze. Fermierii anunță că intenționează să blocheze mai multe trasee naționale, lângă punctele de frontieră Sculeni și Leușeni. „Vă informăm că azi sunt posibile în intervalul orelor 11/00-13/00 blocarea de către fermierii traseelor naționale lăngă vamele Sculeni și Leușeni, precum și drumurilor Hâncești-Leova, […] Articolul Agricultorii din mai multe raioane au ieșit și astăzi să protesteze apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
În Penitenciarul nr. 4 – Cricova și Penitenciarul nr. 5 – Cahul au fost efectuate percheziții, anunță ANP. Acțiunile au fost întreprinse în scopul prevenirii săvârșirii noilor infracțiuni. Astfel, de către angajații Penitenciarului nr. 4 – Cricova au fost descoperite locurile/ascunzișurile bine camuflate, iar ca urmare au fost ridicate telefoane mobile cu cartele SIM, fișe […] Articolul Percheziții în două penitenciare din țară: Ce ascundeau deținuții apare prima dată în DemocracyMD.
10:20
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 8 iunie 2023. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 8 iunie 2023 apare prima dată în DemocracyMD.
7 iunie 2023
20:10
Guvernul a aprobat o propunere de dezincriminare a finanţării ilegale a partidelor, cu condiţia cooperării cu ancheta. Potrivit Infotag, modificările în acest sens la Codul penal vor fi discutate de parlament. Potrivit notei explicative a proiectului de lege, recent, chestiunea finanţării ilegale a partidelor politice a devenit acută pentru Republica Moldova, deoarece acest fenomen subminează principiile […] Articolul Guvernul a aprobat anularea finanţării ilegale a partidelor cu o condiție apare prima dată în DemocracyMD.
20:00
Primăria municipiului Chișinău, prin intermediul Întreprinderii Municipale “Ape, Gospodărie Comunală și Servicii în Construcții” (Î.M. AGSV), atrage atenția asupra necesității respectării regulilor de siguranță și evitarea scăldatului în locuri interzise. Primarul Ion Ceban a subliniat importanța acestui aspect și a vorbit despre măsurile luate pentru sezonul estival. “Siguranța cetățenilor noștri este o prioritate pentru noi, […] Articolul Primaria capitalei indeamna locuitori sa nu se scalde in locuri interzise apare prima dată în DemocracyMD.
20:00
Primăria municipiului Chișinău anunță organizarea în premieră a evenimentului sportiv de amploare – Festivalul “Chișinăul Sportiv 2023”. Primarul Ion Ceban a subliniat importanța acestui festival și implicarea municipalității în promovarea activităților sportive. “Suntem încântați să organizăm Festivalul “Chișinăul Sportiv 2023″, un eveniment dedicat tuturor iubitorilor de sport din capitală. Dorim să aducem comunitatea sportivă împreună […] Articolul Primăria Chișinău aduce Festivalul “Chișinăul Sportiv 2023” în premieră în capitală. Ion Ceban: Un eveniment de excepție dedicat pasionaților de sport apare prima dată în DemocracyMD.
19:50
Dorin Recean cere pedepse mai dure pentru fraudele electorale. Premierul a făcut solicitarea în cadrul sedinței Guvernului de astăzi, transmite democracy.md cu referire la tv8.md. „Am câteva observații la ce văd eu referitor la cum progresează investigațiile și cum sunt gestionate pedepsele pentru fraudele electorale. Consider că trebuie să revenim și să aplicăm pedepse mai mari.  Pedepsele pentru […] Articolul Recean cere pedepse mai dure pentru fraudele electorale apare prima dată în DemocracyMD.
19:40
Sute de membri și simpatizanți ai Partidului „ȘOR” au organizat miercuri, 7 iunie, un flashmob în fața Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, în susținerea deputatului Marina Tauber. Manifestanții au cerut eliberarea politicianului din arest la domiciliu, unde a fost plasată ilegal, pe data de 2 mai. Înainte de începerea ședinței de judecată, unde a fost examinată […] Articolul Marina Tauber, susținută de simpatizanții Partidului „ȘOR”: „Marina suntem cu tine! Victorie!” apare prima dată în DemocracyMD.
18:20
Ministrul Justiţiei, Veronica Mihailov-Moraru, va pleca mâine, 8 iunie, într-o vizită de lucru la Veneția. Demnitara va cere opinia Comisiei de la Veneția cu referire la planul de deoligarhizare și Legea privind evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor. Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, ministra se va afla la Veneția până pe data […] Articolul Ministra Justiției pleacă într-o vizită de lucru la Veneția apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:20
Reprezentanții și sute de susținători ai partidelor „ȘOR” și „Renaștere” au protestat miercuri, 7 iunie, în fața sediului ANRE, cerând ieftinirea gazelor naturale pentru consumatori până la aproximativ 6 lei, pentru un metru cub. De asemenea, zeci de cetățeni de rând s-au alăturat flashmob-lui pentru a-și manifesta nemulțumirea față de costurile exagerate pentru serviciile de […] Articolul Partidele „ȘOR” și „Renaștere” au cerut micșorarea tarifului pentru gaze naturale până la 6 lei apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
Mai multe instituții publice vor plăti salarii prin sistemul Mpay. Guvernul a dat undă verde pilotării unui proiect până la sfârșitul anului. Ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, susține că astfel se va pune capăt „proiectelor salariale” în sectorul public, iar instituțiile nu vor decide la ce bancă își țin banii angajații, transmite democracy.md cu referire la Realitatea.  „Angajații din […] Articolul Mai multe instituții publice vor plăti salariile prin Mpay apare prima dată în DemocracyMD.
16:50
Summitul comunității politice europene, care a avut loc recent în satul moldovenesc Bulboaca, nu a durat mai mult de o jumătate de oră, cel puțin atâta timp cât să se poată cuprinde participanții la acest forum, a declarat marți, în cadrul unei conferințe eNews despre summit, cel de-al treilea președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, […] Articolul Voronin: Fără un parteneriat cu Rusia, nimic nu va funcționa, nici integrarea europeană. Fie că îi place cuiva sau nu apare prima dată în DemocracyMD.
16:50
Primăria municipiului Chișinău anunță cu entuziasm lansarea Festivalului de Film în aer liber, care se va desfășura în sectoarele Buiucani și Botanica. Primarul Ion Ceban a făcut această anunțare, subliniind importanța evenimentului și bucuria de a oferi comunității o experiență cinematografică de neuitat. “Suntem încântați să vă anunțăm lansarea Festivalului de Film în aer liber […] Articolul Primăria municipiului Chișinău anunță lansarea Festivalului de Film în aer liber apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Sute de oameni au urmărit filmul „VARVARA” în cadrul premierei naționale, care a avut loc în clădirea Președinției. Lungmetrajul, produs de Sergiu Cumatrenco Jr și regizat de Anatol Durbală, a fost proiectat în Sala Mare, acolo unde a fost votată Declarația de Independență a Republicii Moldova. La eveniment a fost prezentă șefa statului, Maia Sandu, […] Articolul Filmul „VARVARA”, lansat cu aplauze și ovații. Află cum a avut loc premiera lungmetrajului în Sala Mare a Președinției apare prima dată în DemocracyMD.
16:30
Recentul summit al Comunității Politice Europene, desfășurat în satul Bulboaca, a fost folosit de Maia Sandu ca rampă de lansare a campaniei sale electorale. Declarația a fost făcută de bașcanul autonomiei găgăuze, Irina Vlah, în cadrul unei conferințe eNews, după summitul Comunității Politice Europene, relatează portalul eNews.md. “Am văzut de multe ori cum autoritățile centrale […] Articolul Vlah: Summitul a fost folosit de Maia Sandu ca rampă de lansare a campaniei sale electorale apare prima dată în DemocracyMD.
16:20
Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, critică dur activitatea Guvernului Recean, care a ajuns la 100 de zile de mandat. Potrivit lui Șor, întregul popor moldovenesc „a fost trăsnit cu capul de asfalt”, în numele bunăstării personale a lui Recean, care fură zilnic, inclusiv din tarifele pentru gazele naturale. Mai exact, susține Ilan Șor, din fiecare […] Articolul Ilan Șor: Din fiecare 100 de lei plătiți pentru gazele naturale, 60 de lei ajung în buzunarul lui Recean apare prima dată în DemocracyMD.
15:20
Ministerele Finanţelor din Moldova şi Polonia vor semna un Memorandum de înţelegere. Despre aceasta s-a discutat la o întâlnire a ministrului Finanţelor, Veronica Sireţeanu, şi a secretarului de stat Olga Golban cu reprezentantul Ambasadei Poloniei la Kiev, consilier pe chestiuni vamale şi fiscale, Bartosz Gruszecki. Aceştia au discutat aspecte legate de relaţiile bilaterale în domeniul […] Articolul Ministerele Finanţelor din Moldova şi Polonia vor semna un Memorandum de înțelegere apare prima dată în DemocracyMD.
14:00
Papa Francisc a fost internat, miercuri, la spitalul Gemelli din Roma, unde va fi supus unei operații abdominale, a anunțat Vaticanul într-un comunicat, potrivit Reuters. Exista riscul unei ocluzii intenstinale din cauza unei hernii mai vechi. Vaticanul a precizat că echipa sa medicală a decis în ultimele zile că este necesară o intervenție chirurgicală și […] Articolul Papa Francisc, operat de urgență la Roma apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
În cadrul conferinței eNews privind rezultatele summit-ului CPE, un cunoscut politolog a comentat summit-ul Comunității Europene desfășurat la 1 iunie în R. Moldova, relatează portalul enews.md. „Jumătate din populația Republicii Moldova este în favoarea integrării europene. Chiar și în acțiunea de pe 21 mai nu a existat un sens, a fost o oarecare înlocuire de […] Articolul Dragancea, concluzii despre Summitul CPE: Autoritățile nu se ocupă de problemele reale ale populației apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Procurorii PCCOCS anunță terminarea urmăririi penale în privința unui tânăr de 28 ani din Hâncești, învinuit de exploatarea sexuală a unei minore din Bălți la vârsta de 13 ani.  Potrivit documentării efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, sub conducerea procurorilor PCCOCS, faptele au avut loc din  aprilie până în mai 2022. Bărbatul […] Articolul Urmărire penală terminată în privința unui bărbat din Hâncești, care a exploatat sexual o adolescentă din Bălți apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
Primăria Chișinău și Primăria Trușeni se pregătesc să ofere o experiență delicioasă și plină de distracție în acest weekend. Sub sloganul “Cele mai gustoase cireșe le găsiți, în această sâmbătă, la Trușeni”, se va desfășura cea de-a doua ediție a Festivalului “Cireșar”. Evenimentul va avea loc în scuarul Casei de Cultură din Trușeni, începând cu […] Articolul Cireşe de toate soiurile – roşii, albe sau negre, dulci sau mare amare, la Festivalul “CIREŞAR” din satul Truşeni apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Republica Moldova va beneficia de asistență nerambursabilă în valoare de 40 de milioane de euro. Banii sunt oferiți în cadrul unui acord de finanțare cu Comisia Europeană, semnat pe 11 mai și ratificat astăzi de Guvern. Ministrul finanțelor, Veronica Sirețeanu, a declarat că este vorba despre Programul „UE pentru reziliență și guvernanță”, transmite democracy.md cu referire la IPN. […] Articolul Moldova va primi 40 de milioane de euro din partea Comisiei Europene apare prima dată în DemocracyMD.
12:30
Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, reiterează faptul că dezvoltarea localităților în care oamenii au acordat vot de încredere lui și echipei formațiunii sale continuă să fie o prioritate. Prin urmare, municipiul și raionul Orhei, care se dezvoltă din 2015 încoace, va fi modernizat în continuare. În următoarea perioadă, în acest scop, au fost prevăzute 350 […] Articolul Ilan Șor: Pentru următoarea perioadă, 350 de milioane de lei sunt prevăzuți pentru dezvoltarea municipiului Orhei și a localităților din raion apare prima dată în DemocracyMD.
11:20
Membrii și susținătorii Partidului „ȘOR” protestează în fața sediului ANRE. Cetățenii cer autorității să reducă tarifele pentru gazele naturale și aplicarea retroactivă a tarifului micșorat la gazele naturale. Acțiunea de protest a început înainte de ședința ANRE, în care s-au stabilit noile tarife la gaz, transmite democracy.md cu referire la Realitatea.md. ANRE a aprobat noul tarif la gaz. […] Articolul Protest la ANRE: Se cere aplicarea retroactivă a tarifului micșorat apare prima dată în DemocracyMD.
11:20
Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 7 iunie 2023. Articolul LIVE// Conferință de presă după ședința Guvernului Republicii Moldova din 7 iunie 2023 apare prima dată în DemocracyMD.
11:00
Creștere spectaculoasă în sondaje a Partidului „ȘOR”. Formațiunea condusă de Ilan Șor se află pe locul doi în preferințele alegătorilor și poate fi considerată ca fiind singura forță de opoziție din Republica Moldova. Sunt datele unui nou studiu, realizat de compania iData și prezentat astăzi, 7 iunie. Astfel, în cazul unor alegeri parlamentare, doar trei […] Articolul Sondaj: Partidul „ȘOR”, pe locul doi în preferințele alegătorilor    apare prima dată în DemocracyMD.
10:00
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 7 iunie 2023. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova din 7 iunie 2023 apare prima dată în DemocracyMD.
6 iunie 2023
16:00
Primăria municipiului Chișinău anunță rolul esențial pe care Biblioteca municipală “B. P. Hasdeu” îl are în viața chișinăuienilor și a oaspeților Capitalei. Primarul Ion Ceban subliniază importanța acestei instituții și gama largă de servicii pe care le oferă: “Biblioteca municipală reprezintă un loc de învățare, cultură și întâlnire pentru întreaga comunitate. Prin resursele informative, programele […] Articolul Ion Ceban: Biblioteca municipală “B. P. Hasdeu” promovează educația și cultura în Chișinău: un centru vital pentru comunitate apare prima dată în DemocracyMD.
16:00
Primăria municipiului Chișinău anunță implementarea unui meniu nou și sănătos în grădinițele din Capitală pentru sezonul vară-toamnă. Începând din 1 iunie 2023, instituțiile de educație timpurie vor aplica Meniul model unic, elaborat în conformitate cu recomandările Ministerului Sănătății. Primarul Ion Ceban subliniază importanța acestei inițiative și implicarea unui grup de lucru format din specialiști în […] Articolul Edilul capitalei: Grădinițele din Chișinău adoptă un meniu sănătos pentru sezonul vară-toamnă apare prima dată în DemocracyMD.
15:30
Premiera națională a lungmetrajului autohton „VARVARA”, realizat de echipa de producție a filmului „CARBON”, va avea loc astăzi, începând cu ora 18:30, în clădirea Președinției. Pentru prima dată în istorie, Sala Mare, unde a fost votată Declarația de Independență a Republicii Moldova, se va transforma pentru câteva ore într-o sală de cinema. Pentru a asigura […] Articolul Au rămas ore numărate până la premiera națională a filmului „VARVARA” apare prima dată în DemocracyMD.
13:00
Conferința internațională: „Summitul CPE în Moldova: între politică și geopolitică. Așteptări, realități, implicaţii”. Articolul LIVE// Conferința internațională: „Summitul CPE în Moldova: între politică și geopolitică. Așteptări, realități, implicaţii” apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.