Democracy.md

Acum 4 ore
20:40
“Oamenii m-au întrebat despre pensii, salarii, aprovizionarea cu apă potabilă, gazificarea localităților, renovarea grădinițelor și școlilor, dar și alte subiecte de importanță majoră. Am răspuns detaliat la toate întrebările adresate și am menționat că vom continua să muncim activ pentru a obține rezultate concrete în domeniile respective”, a povestit Dodon.Ulterior, în piața centrală din Taraclia, candidatul independent la funcția de președinte al Republicii Moldova s-a întâlnit cu locuitorii orașului, dar și a satelor Novosiolovca, Albota de Sus, Albota de Jos. „Am discutat cu cetățenii despre situația din țară, despre viziunile noastre privind viitorul Moldovei. Etnicii bulgari din Taraclia sunt adepți fideli ai statalității Republicii Moldova. Le sunt recunoscător pentru faptul că mereu au susținut acțiunile noastre social-economice și culturale.
Acum 6 ore
19:40
Investiția totală în construcția și montarea acestuia a constituit 8,5 milioane de lei, dintre care 6,9 milioane de lei au fost alocați din bugetul de stat prin Fondul Ecologic Național. Ambasada Poloniei a oferit un suport de 550 de mii de lei, bani ce au fost cheltuiți pentru conectarea la apeduct a gospodăriilor, iar Consiliul raional Edineț și Primăria satului Tîrnova au avut o contribuție de 500 de mii de lei și, respectiv, 590  de mii lei.”Obiectivul de a asigura accesul la apă de calitate a tuturor cetățenilor este o prioritate la nivel național. Investițiile pe care le facem din bugetul de stat și cu suportul partenerilor de dezvoltare sunt binevenite și sperăm să multiplicăm aceste inițiative, să reușim să sporim ritmul de implementare a proiectelor de aprovizionare cu apă și sanitație”, a declarat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, prezent la evenimentul de dare în exploatare a apeductului.
19:00
În opinia expertului în drept constituțional Vitali Catană, Maia Sandu dă dovadă de impostură, atunci când se autoproclamă de dreapta.„Progresismul neo-marxist este de o perversitate inegalabilă. Nu le-a mers cu bolșevismul și comunismul și ce au zis... hai să ne camuflăm în liberalism. Toate nebuniile neo-marxiste de astăzi sunt mascate în formule ce țin de liberalism și drepturile omului. Efectul îl constituie relativizarea și compromiterea unor repere solide ale civilizației, pe de o parte, și impunerea unor idei degradante ascunse în concepte și formule atestate deja ca fiind decente, ”de dreapta”... Nu are nimic progresismul neo-marxist cu liberalismul, așa cum în RM Maia Sandu nu are nimic comun cu dreapta. Este o impostură”, scrie Catană, într-o postare pe Facebook.
19:00
Primarul Igor Grozavu s-a arătat mulțumit de această vizită, pe care a calificat-o ca una încurajatoare. Edilul a declarat că datorită implicării premierul urmează să fie soluționată una dintre cele mai dureroase probleme a satului și anume reabilitarea râului Cubolta. ”Domnul premier ne-a încurajat într-o problemă foarte enormă - reabilitarea râului Cubolta. Ne-a dat viață, dar noi am transformat râul într-o groapă de gunoi. Fără implicarea statului noi nu vom face față”, a declarat primarul.Premierul a vizitat drumul locale care se află în reparație în cadrul proiectului ”Drumuri bune pentru toți”. Aici lucrările se desfășoare conform graficului, iar drumarii dau asigurări că într-o săptămână vor reuși să repare sectorul selectat.Chicu a mers și la Stația de epurare din localitate. În urma vizitei s-a decis alocarea de mijloace din Fondul Ecologic Național pentru extinderea activității acesteia.
Acum 12 ore
15:30
 Ceban a scris într-o postare pe Facebook că există și alte proiecte mari și ambițioase pe lângă cele de îmbunătățire a infrastructurii care trebuie realizate cu efort comun. Este vorba despre finalizarea construcției drumului de centură a Chișinăului, reabilitarea completă a albiei râului Bîc, dar și crearea unei zone economice libere și a unui parc industrial în zona municipală, fapt care va duce la crearea a cel puțin 25.000 de locuri de muncă bine plătite.Totodată, Ion Ceban a menționat faptul că în premieră, în Republica Moldova, Președinția, Parlamentul, Guvernul și Primăria Capitalei fac o echipă comună și muncesc în favoarea cetățeanului. “Astăzi nu avem situații când Parlamentul – Guvernul – Primăria instalează fiecare „BRADUL” sau, dar lucrează în comun la proiecte ambițioase”, mai spune Ceban.
15:10
“Apariția PAS și PPDA pe scena politică moldovenească a fost posibilă grație poziționării lor ca antipodul partidelor politice deja existente. Liderii PAS și PPDA timp de 3 ani au turnat în urechile cetățenilor mesaje precum că ei sunt altfel decât cei care au fost și sunt la conducerea țării”, spune Florea într-o înregistrare video pe Facebook. Vloggerul susține că deși se declarau curați și cinstiți, “s-a adeverit că cele două partide nu au nimic în comun cu îngerii”. „În realitatea avem o adunătură de moldoveni, strânși de prin alte partide politice eșuate, cu apucături și ambiții tipice, dornici și ei oleacă să „rulească” țărișoara Moldova, iar în frunte se află prosta Maia și prosta Andrușa”, mai spune vloggerul.
14:40
„Ca în orice dezbatere pornită în Republica Moldova, fiecare parte vede doar ceea ce are chef să vadă. E perfect valabil și pe tema ONG urilor din Moldova.Dacă interesează pe cineva punctul meu de vedere, el este cam așa:- cunosc oameni și organizații pe acest domeniu de o calitate și verticalitate excepțională, oameni de la care încă învăț, organizații cu care colaborarea profesională a fost și este ireproșabilă (uneori chiar peste prestația pe care noi, imas, o putem oferi), organizații la care valoarea adăugată oferită societății este indiscutabilă!- tot aceasta este aria care a produs și cele mai mari dezamăgiri la nivel personal (și nu politicienii); și asta pentru că am fost suficient de naiv să am așteptări din partea unora în care am crezut, mai ales că sunt persoane care și acum dau lecții despre valori europene,  democrație, justiție, vă fac analize etc.
14:40
Cercetarea conține documente oficiale prin care se arată că, între anii 1990-2018, donatorii externi din SUA și UE au finanțat societatea civilă din Moldova cu peste 1 miliard de euro.”Ați simțit acest miliard donat? Ați observat cumva consolidarea democrației sau că a fost îmbunătățit indexul de percepere a corupției, ori că avem transparență și îmbunătățirea nivelului de trai? Nu? Vă pot arăta datele că, Moldova a degradat la acești indicatori, indiferent de faptul că a fost pompat acest miliard de euro între 1990-2018.
14:30
“Oamenii m-au întrebat despre pensii, salarii, aprovizionarea cu apă potabilă, gazificarea localităților, renovarea grădinițelor și școlilor, dar și alte subiecte de importanță majoră. Am răspuns detaliat la toate întrebările adresate și am menționat că vom continua să muncim activ pentru a obține rezultate concrete în domeniile respective”, a povestit Dodon.Ulterior, în piața centrală din Taraclia, candidatul independent la funcția de președinte al Republicii Moldova s-a întâlnit cu locuitorii orașului, dar și a satelor Novosiolovca, Albota de Sus, Albota de Jos. „Am discutat cu cetățenii despre situația din țară, despre viziunile noastre privind viitorul Moldovei. Etnicii bulgari din Taraclia sunt adepți fideli ai statalității Republicii Moldova. Le sunt recunoscător pentru faptul că mereu au susținut acțiunile noastre social-economice și culturale.
13:20
Potrivit cercetării, între anii 1990-2018, donatorii externi din SUA și UE au finanțat societatea civilă din Moldova cu peste 1 miliard de euro. Cea mai mare pondere o are Fondația Soros - 129,1 milioane de dolari, urmată de National Endowment for Democracy (NED) - 11,3 milioane de dolari, Departamentul Românii de Pretutindeni - 4,7 milioane de dolari și European Endowment for Democracy (EED) - 2,5 milioane de euro. Documentele prezentate în lucrare indică asupra faptului că Fundația Soros, NED, EED au contribuit la organizarea în Moldova a unei rețele de peste 100 de ONG-uri, numită rețeaua Soros, care acționează coordonat și colectiv, executând anumite acțiuni și campanii politico-sociale convenabile donatorilor.În baza documentelor colectate, autorul face și un top 10 acțiuni colective în care s-au implicat ONG-urile din rețeaua Soros.
12:40
Cele mai mari sume pentru programul media sunt alocate în anii electorali și preelectorali. Astfel, de la un buget de aproape 551 de mii de lei în 2009, suma este aproape dublată în anul viitor și crește până la peste 853 de mii de dolari. ”De ce? Pentru că sunt alegeri parlamentare. PCRM-ul încă mai era puternic și trebuia oprit”, susține autorul.În 2011, anul în care în țară au avut loc alegerile locale generale, bugetul alocat de Soros unor instituții media se ridică la aproape 846 de mii de dolari. Anul următor, finanțarea mass-media de către Soros scade până la 360 de mii de dolari. În anii 2013-2016, sumele anuale variază între 257 de mii și 305 mii de dolari. În anul 2014, când în țară au avut loc alegerile parlamentare Soros a alocat proiectelor media 361 de mii de dolari.
12:10
Premierul a menționat că Guvernul va continua implementarea proiectului "Drumuri bune pentru toți", care contribuie la creșterea nivelului de trai în regiuni."Conducerea raionului Glodeni a semnalat săptămâna trecută că există unele abateri în implementarea programului de reparație a drumurilor în raionul Glodeni, iar Guvernul nu poate să tolereze astfel de situații. Trebuie să vedem cum putem interveni, astfel încât procesul de reabilitare a infrastructurii să fie finalizat cu succes. Am discutat cu agenții economici, care vor mobiliza echipe suplimentare, ca lucrările să fie executate în termeni”, a declarat premierul Chicu.
11:50
”Până acum nu am primit niciun răspuns de la autoritățile din Turcia, dar pot să vă spun, în premieră, că Procuratura Generală a expediat cereri de extrădare a domnului Plahotniuc și din Cipru, și Arabia Saudită. Până acum avem doar răspunsuri din Arabia Saudită că domnul Plahotniuc nu a traversat hotarele Arabiei Saudite. Suntem în așteptare”, a declarat procurorul. Igor Dodon a declarat, într-un interviu pentru presa de la Chișinău, că Vladimir Plahotniuc nu va putea fugi toată viața dintr-o țară în alta și mai devreme sau mai târziu va fi găsit și adus acasă pentru a răspunde în fața legii.  Vladimir Plahotniuc este acuzat de procurori în dosarul fraudei bancare. Potrivit organului de urmărire penală, Plahotniuc este unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului.
11:40
Informația este prezentată în lucrarea ”Societatea civilă a Republicii Moldova: Sponsori. ONG-crație. Războaie culturale”, al cărui autor este deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea.Autorul prezintă și un top al ONG-urilor finanțate de Fundația Soros. Cea mai mare sumă alocată de fundație, între anii 2009-2018, care depășește suma de 3,5 milioane de dolari a fost acordată AO Keystone Human Servicies International.Aproape 1 milion de dolari a primit în această perioadă Asociația Presei Independente, al cărui coordonator este Petru Macovei. Expert Group a beneficiat de peste 748 de mii de dolari, iar Institutul de Politici Publice - peste 684 de mii de dolari.În lista organizațiilor care a primit o finanțare impunătoare din partea Soros se află și Asociația ADEPT, coordonată de expertul Igor Boțan, autor a mai multor emisiuni la TV8. Boțan a primit în acești ani doar din partea Fundației Soros - peste 665 de mii de dolari.
Acum 24 ore
11:00
”În mare parte, arena noastră politică s-a înecat în agresiune și minciuni și ne dăm seama cât de manipulat este tabloul politic pentru alegători. Cunosc această bucătărie a politicii din interior și cunosc personal mulți politicieni - știu ce fel de oameni sunt ei și în ce domenii sunt competenți. Observând din exterior bătăliile și atacurile asupra liderilor politici, îmi dau seama cât de dificil le este cetățenilor să facă o alegere, în contextul unei intense dezinformări”, scrie Ceban pe pagina sa de socializare.  Potrivit lui Ceban, la aceste alegeri cea mai mare parte a eforturilor sunt îndreptate pe atacul concurenților, dar mai puțin pe promovarea programelor electorale a fiecărui candidat.  ”Aproape toți candidații sugerează alegătorilor să voteze împotriva lui Igor Dodon, în loc să-l convingă pe alegător să voteze pentru programele și echipele lor, în cazul în care dispun de acestea.
Ieri
21:30
“Am încercat să-mi imaginez pentru o clipă ce ne-am face noi dacă n-ar exista actuala societate civilă. Câtă jale și durere ar fi în țara asta năpăstuită! Cine ne-ar mai ajuta să progresăm, cine ne-ar mai deschide ochii? Câte sedii, hoteluri, campinguri ar rămâne pustii, câte cafele și fursecuri ar rămâne nebăute/nemâncate, câtă hârtie ar rămâne nefolosită, câte emisiuni ar rămâne fără invitați, câte bilete la avion ar rămâne nevândute, câte flashmoburi n-ar mai fi organizate pur și simplu, câte..., câte..., câte...!!! Eu cred că merită toți banii din lume!”, a scris Federiuc.Amintim că recent fostul deputat PL, în prezent secretar de stat în Guvernul de la București Ana Guțu a declarat în presa română că ONG-urile din Republica Moldova care primesc finanțări inclusiv din partea unor instituții europene au făcut mai mult rău pentru țara noastră.
19:00
“Dacă în trecut Bucureștiul considera că atragerea Moldovei spre Vest va presupune automat o apropiere de România, s-a constatat că lucrurile nu stau chiar așa. A existat o singură perioadă scurtă în care România s-a simțit influentă în societatea civilă moldovenească: 2017-2018, când fondurile occidentale s-au redus drastic, iar ONG-urile din rețeaua lui Soros (IPP, CIJ, ADEPT) au fost nevoite să apeleze la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Așa anumite organizații civice, care niciodată nu erau suspectate de unionism, devenise pentru o scurtă perioadă adepți ai unirii (au devenit mai frecvente și sondaje despre unire). Însă totul a durat foarte puțin”, scrie Octavian Racu, într-o postare pe Facebook.În opinia jurnalistului citat, reluarea fluxului financiar dinspre Occident a determinat o schimbare de optică a așa-zisei societăți civile de la Chișinău.
18:40
“Nu știam că astăzi și donațiile ar putea provoca un atare interes. Mai ales că în acest caz nu este vorba de o sumă mare de bani. Da, am considerat oportun ca să ofer un ajutor material și pentru un partid politic. E și asta o crimă?”, a declarat Oleg Morari.Informația a fot confirmată și de către Maia Sandu la N4. Lidera PAS a mai declarat că banii au fost restituiți, după ce informația a devenit publică.Amintim că Oleg Morari este fratele procurorului Viorela Morari. Cel din urmă a fost șef la Procuratura Anticorupție în perioada guvernării lui Vlad Plahotniuc. Jurnaliștii au scris de nenumărate ori despre faptul că Viorel Morari a fost numit în această funcție la indicația fostului șef al PDM.Recent, în presă au apărut informații că Viorel Morari o consultă pe lidera PAS, Maia Sandu.
17:00
„Oamenii au speranțe și doresc fapte reale și rezultate concrete. Am menționat că prin eforturi conjugate, promovând activ inițiative de dezvoltare a orașelor și satelor, implementând noi proiecte, vom reuși să oferim oamenilor o viață decentă și confortabilă. Le-am mulțumit celor prezenți pentru încrederea în echipa noastră. Depunem tot efortul ca, Republica Moldova să devină o țară prosperă!”, a menționat Igor Dodon.
17:00
Liderul PN a declarat că dacă va ajunge președinte va „da cu mantirovka” pentru a rezolva unele probleme în Republica Moldova.Această declarație a atras dezaprobul liderului Platformei DA, care afirmă că problemele trebuie soluționate într-un mod legal și democratic.„Vreau să spun că în momentul în care asemenea abordări se vor mai întâmpla în Republica Moldova, cu „cuvalda”, cu ciocanul, cum spune Renato Usatii, așa cum au fost pe timpul lui Plahotniuc și mai devreme, nu va fi bine.Asemenea abordări în Republica Moldova a secolului XXI, în Republica Moldova DE MÂINE nu vor exista. Indiferent cine va fi – Usatîi, Dodon sau altcineva, se vor întâlni și vor da „buna ziua” cu mine. Nu înseamnă că dacă l-a fugărit pe Plahotniuc, acum trebuie să vină un alt Plahotniuc care să „dea cu cuvalda”, a replicat Andrei Năstase în cadrul unei dezbateri electorale de la Radio Moldova.
16:00
Igor Dodon, la rândul său, a menționat că se bucură să aibă alături oameni onești.„Am certitudinea că lucrurile bune și mărețe sunt mai ușor de realizat împreună. De-a lungul activității mele m-am confruntat de mai multe ori cu diverse provocări, situații dificile, conjuncturi politice. Alături de mine mereu s-au aflat persoane cărora le poți încredința cele mai complexe probleme”, a spus Igor Dodon.  Totodată, candidatul independent a menționat că are încredere deplină în primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, pentru că el a reușit să atragă în jurul său specialiști competenți și energici și s-a afirmat ca un bun gospodar și lider.“Pe parcursul acestui an, am discutat foarte mult despre proiecte, planuri și perspectiva orașului.
16:00
Liderul “WatchDog” și-a argumentat definitia, prin faptul că este finanțat de organizații europene și din SUA pentru a realiza o serie de proiecte de bine pentru cetățenii Moldovei. “WatchDog” descoperă, analizează și demontează noutățile false din spațiul nostru informațional. Încercați să determinați profilul profesional al angajaților, care se ocupă zilnic, la modul serios cu așa ceva și, probabil, veți fi tentat să alegeți ceva între “devoratorul de minciuni” și “luptătorul cu răul”, având în vedere presupusele activități mai înguste și mai largi.    E greu să-ți imaginezi, ce bugete ar trebui croite pentru a lupta, în general, cu minciuna, pentru că ea este  foarte bine mascată și este foarte răspândită, dacă pornim de la premiza că omul nu minte poate doar atunci când doarme...
15:50
 „Avem proiectul pentru localitățile din Lunca Prutului, vedem un progres în implementare și avem convingerea că le vom duce la bun sfârșit și pe cele în derulare. Însă nu este clară viziunea de aprovizionare cu apă a celorlalte localități din Hâncești. Obiectivul este să identificăm posibilitățile tehnice pentru a asigura accesul la apă potabilă tuturor locuitorilor raionului”, a specificat premierul.La etapa actuală, lucrările în cadrul proiectului „Construcția apeductului magistral pentru localitățile din lunca râului Prut” sunt finisate în proporție de 85%, în valoare totală de 62,2 milioane lei.
15:50
În aceste condiții, Guvernul va aloca suplimentar cca 130 de milioane de lei pentru reparația coridorului de drum local R3-Pojăreni-Costești-Horești-Țipala-R32, cu o lungime de 34 de km.  Mijloacele financiare vor fi repartizate din bugetul fondului rutier pentru următorii trei ani.Premierul a atras atenția oficialilor de la MEI și Administrația de Stat a Drumurilor privind calitatea lucrărilor efectuate.„Este important să ne încadrăm în termenii prevăzuți în contract și, în același timp, să nu admitem devieri de la standardele de calitate. Astfel, locuitorii acestor sate vor beneficia cât mai mult timp de drumurile bune din localități”, a menționat Ion Chicu.
15:50
Potrivit cercetării, cea mai mare pondere în finanțarea ONG o are Fondația Soros - 129,1 milioane de dolari, urmată de National Endowment for Democracy - 11,3 milioane de dolari, Departamentul Românii de Pretutindeni - 4,7 milioane de dolari și European Endowment for Democracy - 2,5 milioane de euro.Autorul prezintă top 15 ONG-uri conform bugetelor gestionate între anii 2014-2018 și care au legătură directă cu unele partide de dreapta și cu un candidat electoral la alegerile prezidențiale din noiembrie.Astfel, cel mai mare buget, de aproape 2,6 milioane de dolari, l-a obținut Asociația Promo- LEX. Centrul de Resurse Juridice din Moldova, al cărui președinte este Vlad Gribincea, rudă cu deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a primit din surse externe peste 2,3 milioane de dolari. Urmează Centrul de Politici și Analize în Sănătate - aproape 2 milioane de dolari; RISE-Moldova - peste 1,2 milioane de dolari; Expert Group - 1,11 milioane de dolari.
15:20
“Este un fenomen ciudat. Maia Sandu nu dorește să participe la dezbateri. Am analizat cu atenție fenomenul. Am atras atenția la acest fenomen absolut ciudat și neadecvat, neobișnuit și chiar periculos, care ne vorbește, de fapt, despre caracterul și natura acestei candidate la funcția de președinte, cine sau ce prezintă ea, ce de fapt dorește”, scrie Costandachi.În opinia expertului, analiza portretului social-psihologic a Maiei Sandu scoate în evidență o teamă cronică, un fel de nemulțumire. Costandachi consideră că Sandu nu iese la dezbateri publice, deoarece se teme că va suferi eșecuri stupide.“De fapt ea nu are nici program, nici strategii, nici idei, nici viziuni, nici planuri, nu cunoaște ce va face chiar în ziua de mâine. Am încercat cu echipa să o consiliem gratuit, dar a refuzat.
15:00
„Asta o să decidă cetățenii. O să facă unirea, n-o să facă unirea, asta e decizia cetățeanului. Noi facem ceea ce ne angajăm să facem. Eu mă angajez să contribui la curățarea instituțiilor statului în următorii patru ani de zile, la curățarea clasei politice de politicieni corupți, la reformarea justiției și la resetarea economiei”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.
14:00
Autorul susține că această rețea de ONG-uri a devenit o caracatiță, care s-a infiltrat în toate ramurile puterii, mass-media și domeniul științific. În lucrare sunt prezentate documente concrete cine finanțează aceste organizații, când, cât și cui sunt transferate milioane de euro și dolari pentru a denigra anumiți politicieni, partide și pentru a-i susține pe alții. Documentele pe care se bazează cercetarea au fost adunate pe parcursul mai multor ani, iar fiecare frază din lucrare are citat și sursă. Potrivit cercetării, din anul 1992 și până în prezent, numărul ONG-urilor pe teritoriul țării a crescut impunător, de la 38 la aproape 14 mii. Țîrdea susține că acest fapt se datorează semnării Acordului de Asociere RM -UE și Planului de Acțiuni RM-NATO. Potrivit informației prezentate în carte, în aceste 14 mii de ONG-uri lucrează mii de voluntari.
13:40
Primarul a punctat că depune efort ca, Chișinăul să devină un oraș modern și dezvoltat, însă acest lucru nu este posibil dacă nu ai susținerea structurilor de stat.„Am început renovarea străzilor, trotuarelor, trecerilor pietonale subterane, reabilităm parcuri și piețe, achiziționăm troleibuze și autobuze noi în capitală. Dar mai avem mult de muncit. Ceea ce am înțeles în această perioadă de când sunt în funcția de primar: este imposibil să faci lucruri importante și mari de unul singur și că doar în echipă și într-o bună colaborare cu toate structurile statului, Guvern, Parlament și nu în ultimul rând Președinție poți reuși în realizarea mai multor obiective pentru cetățeni.În ultima perioadă, tot mai des sunt confuzii în ceea ce privește mă implic sau nu în campania electorală, că aș face acest lucru fiind în funcția de primar sau alte comentarii care nu-și au locul.
13:30
„Eu nu o mai pot urmări. Nimic concret, fraze generale peste care trebuie să trec, ca sa aștept să aud ceva esențial. Această „mâncare" lâncedă ne-o toacă de când s-a făcut prezentă pe ecrane. Tot așteptând, schimb canalul”, a scris Galina Banaru.Mesajul Galinei Banaru a fost susținut de alți moldoveni. „Am înțeles promisiunea importantă a Maiei Sandu. Dacă vrem să ieșim din mocirlă să o alegem pe ea. Dar nu am înțeles cum va efectua ieșirea din mocirlă. Și nu ne-a asigurat că nu ne bagă în altă mocirlă și mai profundă”, spune Anna Vovc.Agapia Butuc este de părerea că Maia Sandu este o „descendentă directă din comsomolul sovietic”, iar Valia Clim a rămas indignată după ce Maia Sandu s-a declarat luptătoare.„Tu ai luptat? Ți-ai luat geanta și ai plecat ! Coaliții, kozacioci, incompetență, minciuni, ipocrizii”, scrie Clim.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.