TVR Moldova

Acum 8 ore
23:10
Sheriff Tiraspol a rămas fără antrenor principal. Roman Pilipciuc a fost demis după ce echipa a înregistrat doar două rezultate de egalitate în primele meciuri din faza secundă a Super Ligii din Republica Moldova. Locurile de frunte sunt ocupate acum de Petrocub Hîncești și Zimbru Chișinău.
Acum 12 ore
22:50
Fotbalistul Nicolae Solodovnicov a adus a doua victorie la rând pentru gruparea Kukesi în Superliga Albaniei. Atacantul din Republica Moldova a semnat o dublă în meciul cu formația Vllaznia, care luptă pentru titlul de campioană.
22:30
Patru luptători de stil liber din Republica Moldova au urcat pe podiumul de premiere la o competiție internațională, desfășurată în Estonia. Pavel Graur și Gheorghe Erhan și-au adjudecat medaliile de aur.
22:10
Tineri din comunităţile IT şi profesionişti din diverse domenii din Republica Moldova au participat la un Hackaton împotriva singurătăţii, Tineri pentru Vârstnici. Participanţii maratonului digital au creat o aplicaţie ce are ca scop susţinera persoanelor de vârsta a treia. Marele premiu, în valoare de 15 mii de dolari, va fi folosit pentru implementarea proiectului.
21:50
Studenții din Chișinău ce au decis să devină membri ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români din cadrul Mitropoliei Basarabiei sunt dornici să se implice în tot mai multe actiuni de voluntariat. Organizația s-a relansat recent, iar toţi membrii-voluntari și-au stabilit prioritățile. La eveniment au fost prezenți și voluntarii de la ASCOR Iași.
21:30
Anul trecut, oamenii legii au investigat zeci de infracţiuni comise cu arme deţinute ilegal. Una dintre acestea s-a încheiat tragic. Pentru a preveni alte nenorociri, Poliţia Naţională a început o campanie de informare şi îndeamnă oamenii să predea benevol armele neînregistrate. Până la sfârşitul lunii mai, vor fi verificaţi toţi posesorii de arme.
21:10
Republica Moldova mai are gaze în stoc până la sfârșitul lunii aprilie, când expiră contractul dintre Energocom și Moldovagaz. Din mai, însă, Moldovagaz va cumpăra lunar gaze naturale de pe bursa română de mărfuri, de la traiderul care va oferi cel mai avantajos preț. Declarațiile au fost făcute de ministrul Energiei, Victor Parlicov, în cadrul unui club de presă. Potrivit ministrului, regiunea transistreană trebuie să-și crească pe interior prețurile la gaz, pe care să şi le plăteasă.
20:50
Creştinii ortodocşi au intrat, de astăzi, în Postul Paştelui. Este o perioadă de pregătire spirituală, în care credincioșii sunt chemați să se concentreze asupra rugăciunii, postului alimentar şi spiritual, pocăinței și împărtășirii, pentru a întâmpina sărbătoarea Învierii lui Hristos cu inimă şi gând curat.
20:30
Reprezentanţii primăriei Chișinău acuză Ministerul Educaţiei că ar încerca să reducă numărul de angajaţi în sistemul de educație. Aceştia susţin că ministrul a semnat un ordin prin care, din luna august, ar putea fi concediați mai mulți angajați. Ministerul Educaţiei respinge acuzaţiile şi susţine că, de fapt, va crește numărul de specialişti în şcoli.
20:10
Președintele Maia Sandu a cerut Parlamentului să înceapă procedurile pentru organizarea referendumului constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Şeful statului a mai solicitat stabilirea datei referendumului, care cel mai probabil ar putea avea loc în luna octombrie. Potrivit Maiei Sandu, Moscova este cu ochii pe Chişinău şi e gata să saboteze acest proces.
19:50
Un nou protest al agricultorilor. De astă dată, fermierii s-au adunat în faţa Inspectoratului de poliție Hîncești şi au cerut anularea amenzilor primite după protestele din februarie. În replică, reprezentanţii poliţiei au declarat că sancţionile au fost aplicate pentru blocarea traseelor naţionale, huliganism şi alte încălcări, în baza unor probe.
19:30
Generalul-locotenent Igor Konașenkov, vocea oficială a Ministerului Apărării din Federația Rusă, a ascuns ani la rând în declarațiile lui de avere că deținea un apartament la Chișinău, orașul său natal, scrie RISE Moldova. Konașenkov a intrat în proprietatea imobilului în 2010, iar doi ani mai târziu l-a vândut.
19:30
Consiliul UE, ce reuneşte statele membre, a adoptat luni un acord convenit de acestea săptămâna trecută pentru a creşte cu 5 miliarde de euro ajutorul oferit armatei ucrainene prin fondul extrabugetar constituit din contribuţiile statelor UE denumit Facilitatea Europeană pentru Pace (EPF), relatgează Agerpres.
19:10
Comisia Electorală Centrală de la Moscova a anunţat că preşedintele rus Vladimir Putin a câştigat alegerile prezidenţiale cu aproape 88 la sută dintre voturi. Sărbătorind victoria, Putin le-a mulţumit alegătorilor şi în mod special soldaţilor ruşi care luptă în Ucraina. Văduva fostului lider al opoziţiei ruse Alexei Navalnîi a numit alegerile o nouă farsă a Kremlinului şi a chemat comunitatea internaţională să nu recunoască legitimitatea acestora.
18:50
Autorităţile de la Chișinău dezmint informația despre un atac ce ar fi avut loc ieri în regiunea transnistreană. Președintele Maia Sandu a declarat că atât relatările despre atacul cu dronă de la Tiraspol, cât și incidentul de la Ambasada Federației Ruse la Chișinău au scopul de a provoca frică și panică.
18:30
Autoritățile sanitare au anunțat un focar de rujeolă într-un centru de plasament pentru refugiaţi din Chişinău. Sunt trei cazuri confirmate de ANSP. Alte şapte persoane sunt internate Spitalul de Boli Infecțioase "Toma Ciorbă", medicii fiind în aşteptarea probelor de laborator. Acum, Centrul de plasament pentru refugiaţi este în carantină.
18:10
Poliția Republicii Moldova, avertizează repetat cetățenii cu privire la tipul de fraudă online - smishing. Mesajul SMS primit de cetățeni conține informații false despre necesitatea furnizării unor date suplimentare pentru a recepționa un presupus colet care urmează a fi livrat.
Acum 24 ore
17:50
O femeie din Republica Moldova în vârstă de 33 de ani a fost condamnată pentru trafic de ființe umane, instanța aplicând pedeapsa cu închisoare pe un termen de 7 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții legate de transportarea persoanelor peste hotare sau angajarea persoanelor în câmpul muncii pe un termen de 4 ani.
17:40
Boris Sasu, conf. univer. USMF ,,Nicolae Testimițeanu,, șeful Secției Nefrologie și dializă la SCM ,,Sfânta Treime,, ne-a spus care sunt semnele care ne-ar da de înțeles că am putea suferi de afecțiuni la rinichi.
17:20
În perioada 18-20 martie, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, participă la Bruxelles, alături de colegii din mai multe ministere și instituții publice, la sesiunile explicative cu privire la legislația europeană.
17:10
Judocanul Adil Osmanov ne-a povestit despre începuturile sale.
16:50
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a declarat luni că Israelul provoacă foamete în Gaza şi foloseşte foametea ca armă de război, o acuzaţie respinsă de ministrul de externe israelian, Israel Katz, relatează Reuters.
16:40
Alături de secretarul de stat al Carolinei de Nord, Elaine F.Marshall, vicepremierul Mihai Popșoi a prezidat şedinţa aniversară a Comitetului bilateral, în cadrul căreia au fost apreciate succesele înregistrate în domeniul apărării, educațional, umanitar, medical, care au contribuit la dezvoltarea și extinderea Parteneriatului respectiv pe parcursul celor 25 ani de la stabilire (1999).
16:20
Alegerile prezidenţiale din Rusia nu au fost "nici corecte, nici democratice, nici libere", a declarat, luni, ministrul Afacerilor Externe din România, Luminiţa Odobescu, înainte de participarea la Consiliul şefilor diplomaţiilor din UE, care are loc la Bruxelles.
16:10
A fost lansat Programul de Susținere a Antreprenoriatului Feminin, finanțat de Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană. Acesta, oferă sprijin financiar și asistență tehnică femeilor antreprenoare și are scopul de a încuraja creșterea și durabilitatea afacerilor acestora.
16:10
Concursul organizat pe platforma Ministerului Justiției privind selectarea unui membru al Comisiei Europene împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI), din partea Republicii Moldova, a fost câștigat de Andrei Brighidin. Acesta a obținut majoritatea voturilor membrilor comisiei de selectare, din totalul celor patru candidați care au aplicat la concurs.
16:00
În perioada 19-22 martie, ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi, va întreprinde două vizite de lucru, una la Bruxelles și cealaltă la Budapesta.
15:50
Începem o nouă săptămână, cu dreptul, alături de "TeleMATINAL". De luni până vineri, dăm startul dimineților deosebite, cu informații actuale, din diferite domenii, premiere muzicale și invitați aleși. Să vedem acum, care au fost cele mai frumoase momente din edițiile de săptămâna trecută.
15:40
48 de șoferi au fost înlăturați de la volan, fiind depistați în stare de ebrietate, în weekend.
15:30
Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, filiala din Chișinău a Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR Chișinău) și-a reluat activitatea într-un cadru solemn, duminică, 17 martie, la sediul Mitropoliei Basarabiei.
15:20
Lidia Isac a vorbit astăzi la TELEMATINAL despre muzică, succes pe Tik Tok și planuri pe viitor.
15:10
Doi conaționali de 20 și 23 de ani au fost depistați cu patru cartușe și un document falsificat, pe Aeroportul Internațional Chișinău.
15:10
Generalul-locotenent Igor Konașenkov, vocea oficială a Ministerului Apărării din Federația Rusă, a ascuns ani la rând în declarațiile lui de avere că deținea un apartament la Chișinău, orașul său natal, notează RISE Moldova.
14:50
Valul de căldură care afectează America Latină de la începutul anului a urcat temperatura resimțită la un record de 62,3°C grade Celsius la Rio de Janeiro, în Brazilia, în acest weekend, în timp ce ploile amenință sudul țării, transmite agenția AFP, scrie G4Media.ro
14:40
Peste 105 milioane de dolari vor fi investiți în modernizarea infrastructurii rutiere și a punctelor de frontieră de pe teritoriul Republicii Moldova. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID) și cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) în vederea realizării Proiectului „Conectivitate rurală în Moldova”.
14:20
Republica Moldova devine o destinație de explorat în materie de turism vinicol. Acum 10 ani, a fost lansat brandul de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie” şi a fost creat Oficiul Național al Viei și Vinului. În această perioadă, a fost depusă o muncă enormă pentru promovarea imaginii Republicii Moldova ca țară producătoare de vinuri. La nivel mondial, Moldova are cea mai mare densitate a podgoriilor pe cap de locuitor, raportată la suprafața totală de teren agricol, conform Asociației Americane a Economiștilor Vinului. Calitatea vinurilor autohtone, noutăţile inovatoare din domeniu şi priorităţile pentru Vinul Moldovei sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
14:20
Cahul Capitala Tineretului 2024 și-a intrat în drepturi. Motto-ul de anul acesta al programului – „Uniți prin Acțiune!” inspiră determinare, solidaritate și responsabilitate. Evenimentul de lansare a programului marchează începutul unei serii de activități plănuite pentru acest an, ce promovează implicarea civică și colaborarea între tineri și instituții, proiecte inovatoare și de susținere a dezvoltării personale și profesionale a tinerilor, transmite IPN.
14:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință pentru benzină și motorină, valabile pentru ziua de 19 martie.
13:50
ICR Chișinău în colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova și Asociația Tinerilor Diplomați din Moldova organizează, pe data de 25 martie 2024, ora 14.00, pentru a marca Unirea Basarabiei cu România, o conferință urmată de proiecția documentarului Maria - inima României (2018, regia Trevor Poots).
13:40
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
13:20
Serviciile de informații germane au pregătit guvernului un raport privind analiza amenințării militare din Federația Rusă, conform căruia Moscova se pregătește pentru un conflict cu țările NATO în următorii ani, scrie Business Insider. Pe fundalul unei astfel de pregătiri, Federația Rusă își poate dubla puterea militară.
13:10
O operă de artă care a apărut peste noapte pe lateralul unei clădiri de lângă Finsbury Park din Londra ar putea fi semnată de artistul stradal Banksy, potrivit BBC.
12:50
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a anunțat astăzi că, de la începutul anului 2024 până în prezent, suma debursată de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) pe conturile agricultorilor a atins cifra de peste 610 milioane de lei (30,5 mln de euro), fiind marcată o creștere considerabilă comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut când suma era 261 milioane de lei, transmite MOLDPRES.
12:40
Polițistul de frontieră Gheorghe Erhan a reprezentat cu succes Republica Moldova la Turneul Internațional de lupte libere UWW „Kristjan Paluslu”, desfășurat la Tallinn, Estonia, în perioada 14-18 martie 2024. Acesta a dominat în categoria de greutate 125 kg și a obținut locul întâi în competiția extrem de disputată.
12:20
Prețul Bitcoin este în creștere şi stabilește record după record. Moneda a atins la începutul săptămânii un maxim istoric. Asta după ce 2,7 miliarde de dolari au fost investiţi în criptomonede, cea mai mare parte din sumă mergând către Bitcoin.
12:10
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a doi bărbați din Edineț pentru contrabandă cu cherestea spre export ilegal în Bulgaria și Polonia, de circa 700 000 lei.
11:50
Ambasada Statelor Unite la București a transmis duminică un mesaj de solidaritate cu România după declarațiile fostului președinte rus Dmitri Medvedev cu privire la țara noastră, condamnând afirmațiile oficialului de la Moscova, scrie Caleaeuropeană.ro
11:40
Are loc conferință de presă susținută de Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, privind organizarea referendumului privind aderarea Moldovei la UE. Maia Sandu a declarat că trebuie să punem țara la adăpost cât mai repede, pentru că Kremlinul are gânduri proaste pentru Republica Moldova.
11:40
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, duminică seara, că România va avea cea mai modernă fabrică de pulberi pentru muniţie, la care va fi partener şi Uniunea Europeană.
11:20
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, participă la Conferința Președinților Parlamentelor statelor membre ale Strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării. Reuniunea are loc la Viena, în perioada 18-20 martie, fiind găzduită de Parlamentul Austriei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.