TVR Moldova

Acum 8 ore
23:10
Pentru prima dată în istorie, şi Republica Moldova va avea un reprezentat în competiția de tenis de masă de la Jocurile Olimpice. Vorbim despre Vladislav Ursu. Jucătorul vrea să treacă de faza preliminariilor și să ajungă, cel puțin, în runda secundă a play-off-ului de la Paris.
22:50
Urmăriți Jocurile Olimpice de la Paris la TVR Moldova alături de partenerii Chateau Purcari, Rețeaua de Farmacii Elody, Moldinconbank-mereu alături.
22:30
Atletul Andrian Mardare propune ca sportivii din Republica Moldova să fie sponsorizaţi pe termen lung, nu doar la anumite evenimente. Să-i urmărim declarațiile.
22:10
La fel ca la ediția din 2021, Guvernul de la Chişinău a promis premii de milioane pentru sportivii din Republica Moldova care vor avea prestații remarcabile la Olimpiada de la Paris. Sumele variază între 200 de mii și trei milioane de lei. Vor fi recompensați cei care se vor clasa în Top 8, în probele lor.
Acum 12 ore
21:50
Medaliile olimpice reprezintă visul fiecărui sportiv. Cum arată aceste distincții ne-a prezentat colegul nostru de la TVR Sport, Dragoș Bocanaciu.
21:30
Aproximativ 500 de şoferi au fost sancţionaţi, în ultimele 24 de ore, pentru că maşinile lor aveau defecţiuni tehnice serioase. Printre neregulile descoperite de poliţiştii se numără lipsa reviziei periodice, defecţiuni la sistemele de frânare sau lumini ori chiar modificări făcute în mod ilegal la autoturisme. Asta în timp ce pe drumurile din Republica Moldova circulă sute de mii de maşini vechi, poluante şi nesigure.
21:20
Arcașii Alexandra Mîrca și Dan Olaru vor fi portdrapelul delegației Republicii Moldova la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice organizate pe Sena, din centrul Parisului.
21:20
„Noi nu ne facem iluzii că Federația Rusă s-a împăcat cu gândul că R. Moldova este un stat european, care vrea să introducă în Constituție foarte clar : integrarea europeană este unica și corecta decizie democratică a cetățenilor. Încercările din partea Federației Ruse sunt, continuă și vor continuă chiar și după ce noi vom deveni membri UE. Încercările Kremlinului de a distabiliza, de a influența lucrurile nu în direcția bună în R. Moldova, o să persiste, ” a declarat Președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.
21:10
Exporturi de peste 800 de mii de euro. Sunt rezultatele înregistrate de antreprenorii din Republica Moldova, care au încheiat contracte cu parteneri de peste Prut, în cadrul Programului "Export Missions România 2023". În cadrul unui atelier de lucru, oamenii de afaceri basarabeni au fost încurajaţi să participe şi la alte misiuni de afaceri, planificate în această toamnă.
20:50
64 de partide au dreptul să participe la alegerile prezidențiale și la Referendumul republican constituțional din 20 octombrie 2024 din Republica Moldova.
20:30
Căminele studenţeşti au intrat în febra pregătirilor pentru noul an de studiu. Camerele sunt curăţate, dezinfectate şi aerisite, iar cot la cot cu muncitorii lucrează şi unii studenţi. Cazarea va începe la sfârşitul lunii august.
20:10
Universităţile din Republica Moldova sunt tot mai atractive pentru tinerii din străinătate. Autoritățile se aşteaptă şi în acest an la un număr mare de studenţi străini, aşa că au pregătit o ofertă educaţională diversă dar care vine la pachet şi cu taxe mai mari.
19:50
Copila de trei ani, grav rănită weekendul trecut după ce a căzut în gol de la etajul trei al unui bloc din Chişinău, este în stare stabilă, iar viaţa ei este în afara oricărui pericol.
19:30
Copilul de şase ani, care a supravieţuit după ce a fost electrocutat săptămâna trecută în timp ce se juca într-un parc din Chisinău, se simte mai bine. Ancheta penală, deshisă după tragicul incident în urma căruia a murit o fată de 11 ani, continuă. Oamenii legii iau în calcul şi versiunea potrivit căreia sistemul de irigare din parc a fost montat cu grave abateri, ceea ce a provocat scurtcircuitul.
19:10
Poliţistul scandalagiu, aflat în stare de ebrietate şi care ar fi pus în pericol traficul rutier şi pietonii din preajma Aeroportului Chişinău, ar putea fi eliberat din funcţie. Afirmaţia a fost făcută, pentru TVR MOLDOVA, de şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Viorel Cernăuţeanu.
18:50
La ceremonia deschiderii Jocurilor Olimpice de la Paris participă şi Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, alături de peste 120 de şefi de state şi de guverne. Aflată în capitala Franţei, ea le-a urat succes sportivilor care reprezintă ţara la competiţia mondială.
18:30
Jocurile Olimpice de la Paris încep în această seară, de la ora 20:30, şi vor fi transmise, în direct, la TVR MOLDOVA. Se anunţă o ceremonie de deschidere inedită, desfăşurată în premieră în afara unui stadion, pe fluviul Sena. Sunt 206 delegaţii care vor defila pe 80 de ambarcaţiuni ce vor trece pe lângă obiective turistice precum Catedrala Notre-Dame, Luvru, Muzeul Orsay şi faimosul Turn Eiffel. Peste 400 de dansatori şi 3.000 de artişti vor evolua în timpul ceremoniei. Printre starurile invitate se numără Celine Dion şi Lady Gaga, iar rapperul american Snoop Dogg va fi unul din cei care va purta torţa olimpică.
18:10
Forțele ucrainene au respins unul dintre cele mai ample atacuri mecanizate rusești din Ucraina din octombrie 2023, în vestul regiunii Donețk. Potrivit militarilor ucraineni, grupul rus de asalt a fost format din 57 de unități de vehicule blindate, 12 motociclete și 200 de militari.
17:50
Asigurările servesc drept scut de protecție și plasă de siguranță în situații imprevizibile din viață. Asigurările nu exclud riscurile care ne înconjoară în fiecare zi, dar amortizează loviturile financiare atunci când trecem prin evenimente nedorite. Sunt câteva tipuri de asigurări, iar a le înțelege înseamnă a ne face viața mai ușoară și a lua decizii fundamentate în recunoașterea celor mai mari riscuri.
17:40
Fondatorul posturilor „Next TV” și „Premiera TV” a fost sancționat, în ședința de azi a Consiliului Audiovizualului (CA), cu opt amenzi în sumă de 92 000 de lei pentru lipsa programelor locale, a celor în limba română, în orele de maximă audiență și în primă difuzare. Pentru neprezentarea înregistrărilor, acesta a mai fost amendat cu alte 10 000 de lei.
17:20
Ministerul Apărării informează că drapelul de stat al Republicii Moldova, pentru prima dată, a fost arborat în cadrul Misiunii Uniunii Europene de instruire militară din Somalia (EUTM Somalia).
17:10
Uniunea Europeană va transfera Ucrainei o primă tranșă de 1,5 miliarde de euro din profiturile generate de activele ruseşti îngheţate, a anunțat vineri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Acum 24 ore
16:50
Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că forțele de rachete ucrainene au lansat un atac asupra aerodromului militar rusesc „Saki” din Crimeea anexată, în cursul nopții de joi spre vineri, scrie G4Media.ro
16:40
În după amiaza zilei de 26 iulie, un bărbat a fost salvat de angajații IGSU dintr-un rezervor cu apă în raionul Dubăsari, localitatea Malovata.
16:20
Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Ucrainei, Marko Şevcenko, care își încheie misiunea diplomatică în țara noastră, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.
16:10
„Numărul companiilor moldovenești care exportă în UE se află într-o continuă creștere. De la 1375 în 2018, la 1825 în 2023. O creștere stabilă an de an”, atransmis Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, într-o postare pe Facebook.
15:50
Autoritatea Națională de Integritate a finalizat controlul averii și intereselor personale în privința unui ales local – subiect al declarării averii și intereselor personale, în perioada 05.11.2019 – 31.05.2023.
15:40
15:20
Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) informează că toate persoanele asigurate pot accesa cu ușurință informațiile despre starea contului lor de asigurări sociale prin intermediul serviciu electronic „Contul personal de asigurări sociale” (Acces CPAS). Toată informaţia despre achitarea contribuţiilor de asigurări sociale pentru perioada de după 1 ianuarie 1999 declarată de angajator, se înscrie în conturile personale ale persoanelor asigurate.
15:10
Parlamentul se va convoca în ședință solemnă dedicată celebrării a 30 de ani de la adoptarea Constituției. Decizia de convocare a sesiunii speciale a fost aprobată de Biroul permanent al Parlamentului, iar evenimentul va avea loc luni, 29 iulie, începând cu ora 11:00.
15:00
Forţele române nu au tras asupra dronelor ruse din zona graniţei cu Ucraina, a transmis, vineri, Ministerul Apărării Naţionale (MApN) pe Facebook, drept răspuns la „acţiuni de dezinformare” pe acestă temă.
14:50
În weekendul: 27 - 28 iulie 2024, în sectoarele Chișinăului vor fi desfășurate iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone.
14:40
Vacanța de vară este ocazia perfectă pentru lectură. Fie că stăm la plajă cu o carte în mână sau pe terasa hotelului până seara târziu, lectura este terapie curată. Și, în ciuda faptului că anul trecut peste 11 milioane de români n-au citit nici măcar o carte, potrivit INS, în vacanță toată lumea are ceva de citit. Cel puțin, așa arată cel mai nou sondaj realizat de o librărie online, relatează tvrinfo.ro.
14:20
De la începutul anului, au fost raportate 110 cazuri de agresiuni, dintre care 94 verbale și 16 fizice, asupra colaboratorilor IMSP CNAMUP. Cel mai mare număr a fost înregistrat în regiunea de centru a R. Moldova – 66 agresiuni (55 verbale și 11 fizice), urmate de 27 agresiuni (23 verbale și 4 fizice) la nordul R. Moldova; 15 agresiuni (14 verbale și una fizică) la sudul țării și 2 agresiuni verbale în UTA Găgăuzia.
14:10
„În prezent, asistăm la o înviorare a creditării de către sectorul bancar. Însă, dacă în cazul populației vorbim de o înviorare calitativă, în cazul agenților economici – creditarea este una negativă. Acest lucru nu a fost înregistrat vreodată în vreo țară din Europa. Aceasta arată că situația din economie rămâne una complicată”, a declarat vineri, 26 iulie, Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul”.
14:00
Publicul interesat de cultură poate participa la activitățile organizate în cadrul Proiectului cultural „Imnul național, simbolul unității românilor! - ediția a II-a", în curtea Muzeului Național de Istorie a Moldovei, pe 28 iulie 2024. Scopul principal al evenimentului este promovarea valorilor și simbolurilor României, consolidarea identității naționale și informarea cetățenilor despre marcarea Zilei Imnului Național al României, sărbătorită anual pe 29 iulie. Anul trecut, proiectul a debutat la Chișinău, în incinta muzeului, cu un concert impresionant al Corului Marii Uniri, reunind 100 de participanți. Programul include un concert de operă susținut de cei ,,3 tenori ieșeni". Serata va fi moderată de istoricul Adrian Cioroianu. Promovarea valorilor și simbolurilor României şi ecourile evenimentului sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
13:50
Grație Programului național „Satul european”, cele mai importante obiective de menire social-culturală din satul Sarata-Galbenă, raionul Hâncești, beneficiază acum de servicii calitative de sanitație. Guvernul a investit peste 7 milioane de lei în construcția unei rețele centralizate de canalizare. Acum, la acest serviciu sunt conectați peste 800 de localnici.
13:40
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință pentru produsele petroliere principale de tip standard valabile pentru acest weekend.
13:30
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI, anunță reținerea a cinci bărbați din Bălți, după o captură de trei tipuri droguri de circa 100 000 lei – prezumtiv marijuana, cocaină și hașiș.
13:20
„Hai, Moldova!”, acest îndemn, l-a adresat, astăzi, șefa statului sportivilor basarabeni care participă la Jocurile Olimpice de la Paris. Președinta Maia Sandu le-a urat noroc olimpicilor noștri și le-a mulțumit pentru că faptul că vor reprezenta țara noastră cu demnitate la Jocurile Olimpice.
13:10
În fiecare an, pe 28 iulie, este marcată Ziua mondială de combatere a hepatitei, care în 2024 are genericul „Este timpul pentru acțiune”. Acesta este un apel global pentru intensificarea eforturilor și accelerarea măsurilor necesare spre a îmbunătăți cunoștințele populației despre prevenirea, diagnosticul și tratamentul hepatitelor virale, spre extinderea accesului la diagnostic și tratament.
12:50
Cancelarul german Olaf Scholz a declarat într-un interviu publicat în ediţia de vineri a ziarului Saarbrucker Zeitung că intenţionează să menţină controale stricte la frontieră pentru a limita migraţia ilegală, informează dpa, potrivit Agerpres.
12:40
Cu o investiție de peste 185.000 euro, Uniunea Europeană și PNUD au modernizat laboratorul de radiologie și imagistică medicală. După aproape patru decenii, pacienții Centrului de Sănătate Criuleni pot beneficia de servicii radiologice modernizate. La noul aparat de imagistică se pot face nu doar radiografii pulmonare, dar și osoase, ceea ce le permite medicilor să identifice fracturile sau luxațiile. Astfel, pacienții nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la alte instituții medicale pentru a beneficia de servicii radiologice.
12:30
Eugen Gorean este artist plastic care a dezvoltat ca bază, tehnica acuarelei în pictură. În perioada 2013-2019 a mers frecvent în statele europene, în special în Franța, pentru a preda tehnica acuarelei.
12:20
Astăzi a avut loc întrevederea viceprim-ministrului pentru reintegrare Oleg Serebrian cu șeful Delegației Uniunii Europene (UE) în Republica Moldova, E.S. Jānis Mažeiks.
12:10
Anual, pe data de 20 mai, în Republica Moldova va fi marcată Ziua Națională a Albinei. Deputații au votat un proiect de completare a Hotărârii Parlamentului cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă.
12:00
Vandalii au atacat rețeaua TGV de mare viteză a Franței printr-o serie de acțiuni coordonate care au provocat perturbări majore pe unele dintre cele mai aglomerate linii de cale ferată din țară, înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, scrie TVRinfo.ro
11:50
Delegația Parlamentului Republicii Moldova va participa la Reuniunea președinților Conferinței organelor specializate în afaceri comunitare ale parlamentelor din Uniunea Europeană (COSAC). Evenimentul va avea loc în perioada 28-29 iulie, la Budapesta și va fi găzduit de Adunarea Națională a Ungariei. Parlamentul Republicii Moldova va fi reprezentat la reuniune de către deputații Ina Coșeru, președinta Comisiei politică externă și integrare europeană și Radu Marian, președintele Comisiei economie, buget și finanțe.
11:40
Analize economice cu Veaceslav Ioniță - 19 iulie 2024. Subiectul „Înviorarea procesului de creditare de către sectorul bancar”.
11:20
La Ministerul Mediului au avut loc consultări cu agenții economici care plasează pe piață echipamente electrice și electronice pentru a discuta ajustarea Regulamentului privind deșeurile de echipamente electrice și electronice, conform ultimelor modificări aduse Legii nr. 209/2016 privind deșeurile.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.