TVR Moldova

Acum 5 minute
07:50
„De la 1 iunie intră iarăși în vigoare liberalizarea completă, noi nu avem niciun fel de cotă până la data de 1 iunie 2025. Prin urmare cât putem atât exportăm. Noi avem șapte cote, dintre care șapte produse sunt cu cote, iar cele mai importante pentru noi sunt merele, strugurii, cireșele și prunele,” a declarat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii "Punctul pe AZi", de la TVR MOLDOVA
Acum 10 minute
07:40
Astăzi vom avea parte de mult soare și temperaturi de până la 28 grade Celsius, anunță Serviciul Hidrometereologic de Stat.
Acum 12 ore
23:10
În perioada 13-19 mai, au fost înregistrate 15 cazuri de COVID-19, în descreștere cu 25% comparativ cu săptămâna precedentă de monitorizare. Dintre acestea, patru cazuri au fost raportate la copii, informează Agenția Națională în Sănătate Publică.
22:50
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare prezintă rezultatele celei de-a XXI-a ediții a Vernisajului Vinului, desfășurat sub egida brandului național „Vinul Moldovei. O legendă vie.” Acest eveniment, care a avut loc vineri, 17 mai curent, a înregistrat o participare impresionantă și a evidențiat calitatea vinurilor din R. Moldova.
22:30
Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 2 iunie 2024 turul doi al alegerilor locale noi în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni și în orașul Bucovăț, raionul Strășeni.
22:10
Astăzi, 21 mai 2024, la Bruxelles, ministrul Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, Alexei Buzu, a semnat acordul între Uniunea Europeană și Republica Moldova privind participarea R. Moldova la componenta privind ocuparea forței de muncă și inovare socială (EaSI) a Fondului social european (FSE+).
21:50
Petru Buzdugan, Cristian Constantinov și Dmitrii Ceacusta și-au îmbogăţit palmaresul cu medaliile de aur de la Campionatul European de MMA. Au fost şi alte distincții, iar în clasamentul final al seniorilor, Republica Moldova a ocupat treapta secundă, fiind depășită doar de Polonia.
21:30
Zeci de jurnaliști sportivi au demonstrat că se pricep nu doar la scris știri, dar și la fotbal. Opt echipe, din șapte țări, au concurat la turneul "Chișinău Media Cup 2024". A participat și echipa TVR MOLDOVA. Trofeul competiției a ajuns la jurnaliştii din Azerbaidjan.
21:10
Selecționerul Serghei Cleșcenco a decis cine va face parte din naționala de fotbal a Republicii Moldova în partidele amicale cu Cipru și Ucraina. Tehnicianul a convocat 25 de jucători, dintre care doar patru evoluează în campionatul intern.
20:50
Avem 31 de dosare cu o sumă totală a proiectelor de 21 milioane de dolari depuse din partea agricultorilor din Republica Moldova. Este în premieră absolută când o măsură a epuizat toți banii care au fost prevăzuți până în 2027 printr-un singur apel. Asta a declarat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul emisiunii "Punctul pe AZi", de la TVR MOLDOVA. Potrivit acestuia, pe data de 16 mai s-a închis prima măsură de proiect de grant.
20:30
Basarabenii consumă de două ori mai multă sare decât norma recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Consumată în cantităţi mari, sarea este una dintre cauzele apariției hipertensiunii arteriale, boală care provoaca aproape 60 de decese in fiecare zi, in Republica Moldova. Potrivit nutriţioniştilor, produsele de panificație și alimentele procesate sunt adesea principalii vinovați.
20:10
Până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare, în legislaţia Republicii Moldova va fi introdusă noţiunea de ,,femicid". Deşi termenul nu se regăseşte în dicţionarul limbii române, specialiştii în drepturile omului spun că "femicid" înseamnă ucidere intenționată a femeilor, un fenomen devenit îngrijorător în Republica Moldova. Autorităţile îşi propun ca, în baza modificărilor, agresorii femeilor să fie pedepsiţi mult mai dur.
19:50
Aproape un milion de basarabeni care dețin cetățenie română pot influența direct deciziile Uniunii Europene. Ei sunt așteptați, pe 9 iunie, să aleagă europarlamentarii din partea României, la cele 52 de secții de vot organizate in Republica Moldova. Una dintre acestea va fi deschisă în orașul Florești și a fost vizitată de ambasadorul României, Cristian-Leon Țurcanu.
19:30
Cel puţin şapte persoane au fost rănite în urma atacurilor aeriene ale Rusiei lansate noaptea trecută asupra regiunii Harkov din nord-estul Ucrainei. Potrivit forţelor armate ucrainene, sistemele sale de apărare antiaeriană au doborât douăzeci şi opt dintre cele 29 de drone în timpul atacurilor nocturne ale ruşilor.
19:10
Un șofer de autobuz a mărturisit procurorilor că ar fi primit 20 de mii de lei pentru a transporta persoane la protestele organizate în Chişinău de către cei din Partidul Şor, scos în afara legii. Șoferul este martor in procesul privind finanţarea ilegală a unui partid politic în care e învinuită Marina Tauber.
Acum 24 ore
18:50
Reforma Justiţiei, în special, alegerea procurorului general, este restanţa Chişinăului pentru a putea începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană, în luna iunie. Declaraţiile au fost făcute de comisarul pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Oliver Varhelyi, la Reuniunea Consiliului de asociere Uniunea Europeană-Republica Moldova. La forum a fost semnat Parteneriatul de Securitate și Apărare cu UE, Republica Moldova fiind prima ţară ce are o asemenea înţelegere cu Bruxelles-ul.
18:40
Toţi procurorii anticorupţie urmează să treacă prin comisia de evaluare. Lista acestora a fost aprobată astăzi de către Consiliul Superior al Procurorilor şi urmează să fie expediată comisiei. După ce vor fi evaluați, procurorii au la dispoziţie 20 de zile pentru a decide dacă îşi dau demisia dacă nu sunt de acord să le fie verificată averea şi integritatea.
18:30
Toţi procurorii anticorupţie urmează să treacă prin comisia de evaluare. Lista acestora a fost aprobată astăzi de către Consiliul Superior al Procurorilor şi urmează să fie expediată comisiei. După ce vor fi evaluați, procurorii au la dispoziţie 20 de zile pentru a decide dacă îşi dau demisia dacă nu sunt de acord să le fie verificată averea şi integritatea.
18:10
Fostul comandant al Armatei a 58-a a Rusiei, generalul-maior Ivan Popov, a fost reținut în cadrul unui dosar penal pentru fraudă la scară deosebit de mare, a anunțat marți după-amiază agenția publică de știri Tass, scrie hotnews.ro
17:50
Prim-ministrul Dorin Recean și vicepreședintele Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell Fontelles, au semnat Parteneriatul pentru Securitate și Apărare dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Premierul a menționat că documentul ne va ajuta să consolidăm domeniul apărării, să sporim securitatea cibernetică și să contracarăm tentativele Rusiei de a interveni în procesele noastre democratice.
17:40
Șefa statului întreprinde, astăzi, o vizită de lucru în raionul Hâncești în cadrul căreia s-a întâlnit cu mai mulți primari și reprezentanți ai autorităților locale. Președintele a precizat că 29 de proiecte în 16 localități au fost realizate în cadrul Programului „Satul European”.
17:20
Președintele Partidul Social Democrat European (PSDE), Ion Sula, împreună cu vicepreședintele Eremei Priseajniuc au avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadorul României la Chișinău, E.S. Cristian-Leon Turcanu.
17:20
Klaus Iohannis și Volodimir Zelenski au avut marți o discuție telefonică, au confirmat cei doi șefi de stat în postări pe Twitter. Dacă președintele român a precizat că discuții s-au concentrat „pe sprijinul continuu acordat Ucrainei”, liderul la Kiev a precizat că au vorbi despre „un nou pachet de ajutor militar care este în prezent în curs de pregătire”, fără a oferi detalii suplimentare, scrie Hotnews.ro
17:10
Elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic vor avea posibilitatea să învețe meserii din domeniul energiei regenerabile. Organizația Internațională a Muncii, cu suportul Guvernelor Austriei și a Principatului Liechtenstein, a lansat proiectul „Competențe pentru tranziția verde și dezvoltarea durabilă”, care are scopul de a consolida eforturile de adaptare la cerințele actuale ale pieței muncii în sectorul energiei regenerabile.
16:50
Ministerul Afacerilor Externe organizează în premieră Ziua Ușilor Deschise pe data de 27 mai 2024.
16:40
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) va colabora pe durata săptămânii curente cu Ramona Clep, șefă a Serviciului Igienă în cadrul Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor din România, care va analiza legislaţia Uniunii Europene, transpusă în Republica Moldova.
16:20
Zece soldați ucraineni au finalizat pregătirea pentru întreținerea avioanelor F-16 în Olanda, potrivit Ministerului olandez al Apărării, relatează tvrinfo.ro.
16:10
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) informează consumatorii despre faptul că retrage din comercializare un lot de ciuperci conservate.
15:50
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a prezentat topul celor mai bine plătite locuri de muncă. Acesta a fost realizat în baza ofertelor de pe piața muncii din întreaga țară, informează MOLDPRES.
15:40
Uniunea Europeană a înfiinţat marţi Academia Diplomatică Europeană, cu scopul de a forma viitori diplomaţi cu o viziune comună despre cum ar trebui să fie politica externă comunitară, informează EFE, preluată de Agerpres.
15:40
Consiliul Uniunii Europene a adoptat marți o serie de acte juridice care garantează că profiturile nete rezultate din activele înghețate ale Rusiei vor fi utilizate pentru a sprijini militar Ucraina, dar și reconstrucția acestei țări, decizia fiind luată având în vedere continuarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, informează Consiliul într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.
15:20
Procuratura Anticorupție a contestat la Curtea de Apel Chișinău, sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 7 mai 2024 prin care instanța a hotărât că fapta incriminată lui Vladimir Filat nu întrunește elementele infracțiunii de spălare de bani și acesta fiind reabilitat.
15:20
Circa 1 500 de elevi din clasa a IV-a de la opt instituții de învățământ din R. Moldova au studiat timp de trei luni despre viața albinelor. Inițiativa se înscrie în proiectul educațional „Albinele sunt prietenii noștri”, realizat cu sprijinul Ambasadei Republicii Slovenia în România și Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării și Asociația Națională a Apicultorilor.
15:10
Ministrul apărării Anatolie Nosatîi a avut astăzi o întrevedere cu noul Ambasador al Republicii Azerbaidjan, E. S. Ulvi Vagif oglu Bakhshaliyev.
15:10
În cadrul Consiliului de Asociere, care s-a desfășurat astăzi la Bruxelles, R. Moldova și UE au semnat un Parteneriat în domeniul de Securitate și Apărare, un aranjament politic privind cooperarea sporită a părților în sfera securității și apărării.
14:50
Cinci polițiști de investigație au fost decorați de Ambasadorul Republicii Franceze în Republica Moldova, Graham PAUL, cu medalia franceză de securitate internă pentru contribuția la încheierea cu succes a unei operațiuni speciale de destructurare a unei organizații criminale care își desfășura activitatea în Republica Moldova, Franța și România.
14:40
Conferința de presă de totalizare a celei de-a 8-a reuniune a Consiliului de Asociere UE-Republica Moldova
14:20
După cinci ani de la comiterea unei infracțiuni în Republica Moldova, un conațional a fost reținut. Bărbatul revenea acasă din Ucraina, fiind depistat în punctul de trecere a frontierei Otaci.
14:10
Cetăţenii români vor putea călători în Turcia în baza cărţii de identitate pe o perioadă de maxim 90 de zile, potrivit unui decret semnat de preşedintele republicii, Recep Tayyip Erdogan, scrie Agerpres.
13:50
Rusia a declanşat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României, prin care ameninţă siguranţa zborurilor şi navigaţiei în regiune. Sunt datele unui raport al Centrului Euro-Atlantic pentru Rezilienţă din care reiese că estul ţării e cel mai afectat de aceste operațiuni de bruiaj ale Federaţiei Ruse. Consecinţele pot fi dezastruoase: de la pierderi financiare masive și coliziuni între nave pină la pierderi de vieţi omeneşti.
13:40
În perioada ce urmează, elevii din școli, vor fi informați, în cadrul campaniei de cunoaștere și promovare a numărului de urgență 112, despre situațiile când pot apela numărul unic de urgență 112, ce trebuie să spună operatorului 112 și cum să recunoască o urgență.
13:20
Nivelul investiţiilor româneşti în afara graniţelor ţării a ajuns la aproape 4,5 miliarde de euro în 2023. Faţă de acum zece ani, suma a crescut de şapte ori. Suma de 4,5 miliarde de euro cuprinde atât soldul ISD al persoanelor juridice cât şi al persoanelor fizice.
13:10
Construirea unei economii dezvoltate, reziliente și competitive, care să asigure creșterea economică și accesul la piața internă a Uniunii Europene, a fost principala temă abordată la întrevederea dintre prim-ministrul Dorin Recean și Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, anunță Direcția de comunicare a Guvernului.
13:10
Aflat la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului de Asociere R. Moldova - Uniunea Europeană, premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu președintele Consiliului European, Charles Michel.
13:00
Domeniul educației joacă un rol esențial în dezvoltarea individuală și socială, având un impact profund asupra calității vieții și progresului economic. Educația nu doar că oferă cunoștințele și abilitățile necesare pentru un om în a-și atinge potențialul, dar contribuie și la crearea unei societăți echitabile. Prin asigurarea accesului la o educație de calitate pentru toți, societățile pot asigura o dezvoltare durabilă, echitabilă și prosperă pentru generațiile viitoare. Investiția în educație este, fără îndoială, una dintre cele mai valoroase investiții pe care o națiune o poate face.
12:50
Guvernul de la Moscova a dat instrucţiuni Gazprom să nu plătească dividende pentru 2023, conform unui decret publicat pe site-ul companiei de stat, care a raportat primele pierderi anuale începând din 1999, transmite Reuters, transmite Agerpres.
12:40
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează că începând cu ziua de astăzi, 21.05.2024, operatorii din domeniul alimentar au posibilitatea de a-și vizualiza și descărca rapoartele investigațiilor de laborator prin intermediul Sistemului Informațional „Portalul public e-ANSA”.
12:40
Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a participat marți dimineață, la Bruxelles, la deschiderea Reuniunii informale a celor 27 de miniștri ai Afacerilor Externe și Europene din țările UE. Evenimentul a fost organizat de Președinția belgiană a Uniunii Europene.
12:20
Astăzi Consiliul Superior al Magistraturii a declarat admisibile șase dosare ale candidaților pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție.
12:10
Hotărârea privind desfășurarea referendumului republican constituțional și cea cu privire la stabilirea datei alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial. Evenimentele ar urma să fie organizate în ziua de 20 octombrie, transmite Moldpres.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.