TVR Moldova

Acum 5 minute
17:10
Anatol Curechi, președintele Federației de Rugby ne-a spus cât de pregătiți sunt sportivii noștri și cât este de important meciul din data de 4 mai cu echipa din Bulgaria.
Acum 30 minute
16:50
În Republica Moldova în ultima săptămână au fost înregistrate 44 de cazuri de COVID-19 și nouă cazuri de gripă.
Acum o oră
16:40
Mircea Surdu, jurnalist, director al studioului „TeleFilm Chișinău”ne-a vorbit despre rolul televiziunii publice și al oamenilor ei, dar și cum era atmosfera la Televiziune, în anii”90 perioadă complicată - social și economic.
16:30
Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, în parteneriat cu Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Fundația Soros Moldova și Institutul pentru Politici și Reforme Europene, a organizat astăzi, 30 aprilie, evenimentul de lansare a proiectului „Consolidarea cadrului de protecție a consumatorilor în Republica Moldova”. Un proiect de importanță majoră pentru țara noastră, dat fiind faptul că acest domeniu este indispensabil pentru asigurarea unei concurențe sănătoase și a unei economii de piață funcționale și integre, dar și datorită faptului că protecția consumatorilor este o componentă-cheie a procesului de integrare europeană.
16:20
Conducerea Serviciului Vamal împreună cu reprezentanții Organizației Internaționale pentru Migrație din R. Moldova și ai Misiunii EUBAM au desfășurat două vizite de monitorizare privind testarea la nivel național a sistemului de control video VICOS (VIdeoCOntrolSystem), în cadrul posturilor vamale de la frontiera moldo-ucraineană: Criva-Mămăliga și Otaci-Moghileov Podolsk.
Acum 2 ore
16:10
Sistemul electroenergetic al Republicii Moldova va fi conectat la rețeaua românească și cea europeană printr-o nouă linie electrică aeriană de 400 kV cu o lungime estimativă de 190 kilometri, fiind a treia conexiune directă dintre Moldova și România, unind stațiile electroenergetice Strășeni și Gutinaș.
16:00
Recent, sportivele Andreea Paraschiv și Elena Măgureanu au cucerit medalia de bronz la Cupa Spaniei, rezervată probei sprint la caiac-canoe, în categoria de juniori.
15:50
Nimeni nu a pus vreodată la îndoială curiozitatea copiilor, care vor mereu să cunoască, să audă, să vadă cu ochii lor. Iar pentru a ști cum funcționează lucrurile într-o televiziune, trebuie să vii, să vezi și să pui întrebări – ceea ce s-a și întâmplat, de curând, când un grup de elevi din Chișinău a fost într-o vizită la TVR Moldova.
15:40
În contextul celebrării Zilelor Europei în Republica Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” în colaborare cu partenerii săi tradiționali - Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, Ambasada României în Republica Moldova, Consulatele Generale ale României la Bălți și Cahul și Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” organizează, în perioada 9 – 20 mai o serie de evenimente la Chișinău, Bălți, Cahul și Ungheni.
15:20
Începând cu 7 mai 2024, Inspectoratul Control Financiar de Stat va avea un nou director. Candidatura Svetlanei Țurcanu a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, la propunerea ministrului Finanțelor, Petru Rotaru.
Acum 4 ore
15:10
Primăria Municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii orașului să evite văruirea copacilor și a bordurilor, în contextul curățeniei din preajma Paștelui, deoarece această practică este depășită și lipsită de utilitate în cazul localităților urbane.
14:50
Patru unități de pompieri și salvatori urmează să fie date în exploatare pe parcursul anului 2024, după ce astăzi a fost aprobat proiectul hotărârii Guvernului privind transmiterea unor bunuri imobile din proprietatea orașului Otaci, raionul Ocnița, în proprietatea statului.
14:40
În contextul sărbătorilor de Paști, autoritățile municipale din Chișinău au anunțat extinderea programului de transport public pentru a asigura mobilitatea locuitorilor.
14:40
Președinta Maia Sandu a felicitat-o pe campioana Daria Kozorez, prima femeie din istoria țării noastre care a obținut o medalie de aur la box feminin. Daria, tânăra sportivă din Republica Moldova cu origini ucrainene, a câștigat în categoria de greutate +81 kg.
14:20
Cabinetul de miniștri a aprobat mai multe modificări la Legea monumentelor de for public. Proiectul urmărește descentralizarea competenței în materia înființării monumentelor de for public.
14:10
Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, a postat pe platforma X, povestea unui apărător ucrainean, rănit pe frontul din Doneţk.
13:50
Infrastructura drumurilor din țara noastră va fi monitorizată mai eficient, datorită unui sistem informațional de profil. Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, o hotărâre pentru crearea Registrului drumurilor publice.
13:40
Un nou atac rusesc a aut loc în Odessa. O rachetă a lovit o clădire supranumită de localnici "castelul lui Harry Potter" și care găzduiește Facultatea de Drept. Cel puțin patru oameni au fost uciși și 32 au fost răniți.
13:20
Infrastructura în domeniul managementului deșeurilor solide în Republica Moldova va fi dezvoltată cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În acest sens, Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea unui Acord de grant, în valoare de 5,4 milioane de euro.
Acum 6 ore
13:10
Sophie, ducesa de Edinburgh, a vizitat luni Kievul, marcând prima vizită a unui membru al familiei regale britanice în Ucraina de la invazia rusă, conform unui anunţ făcut de Londra. Ducesa a mers la Kiev într-o vizită de o zi, într-o demonstrație de solidaritate cu femeile, bărbații și copiii afectați de război.
12:50
Unul dintre cele mai vechi lăcaşuri de cult - Biserica „Adormirea Maicii Domnuluiˮ din Căușeni - a fost redeschis în acest an publicului după o perioadă de restaurare de aproape opt ani. Monumentul istoric de importanță națională, care datează din secolele XVI - XVIII, a fost restaurat cu finanțare din partea poporului american și contribuția Guvernului Republicii Moldova. Acesta este cel mai mare proiect de restaurare și conservare a unui monument finanțat de SUA în Republica Moldova. Istoria bisericii, picturile murale din interior şi strategiile de păstrare şi salvare a monumentelor istorice sunt subiectele emisiunii Obiectiv Comun de astăzi.
12:40
Republica Moldova a obținut, în premieră, dreptul de a exporta carne proaspătă de pasăre în Uniunea Europeană. Astfel, agenții economici își vor putea vinde produsele pe cea mai extinsă piață din lume și să-şi crească competitivitatea.
12:20
Interferențele GPS rusești deasupra Mării Baltice ar putea provoca un dezastru aerian, au declarat duminică miniștrii baltici pentru Financial Times, potrivit Novaia Gazeta Europa.
12:10
Situația de securitate impune un tratament special pentru Republica Moldova din partea Uniunii Europene. O spune europarlamentarul român, Eugen Tomac, după ce președinta Maia Sandu a cerut la Bruxelles ajutor financiar sporit pentru Republica Moldova. Eurodeputatul român spune că mesajul șefei statului este unul corect în contextul în care țara se confruntă cu provocări interne urmare a războiului hibrid purtat de Rusia, notează IPN.
11:50
Florin Piersic a fost operat de urgență. Actorul s-a simțit rău după un spectacol și a ajuns imediat pe mâinile medicilor.
11:50
Ofițerii CNA desfășoară mai multe percheziții în care este vizat directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți, un consultant juridic al instituției și reprezentantul unei persoane juridice într-un dosar penal de delapidare a bugetului instituției.
11:40
Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu delegația Fondului Monetar Internațional despre progresele înregistrate de țara noastră la implementarea agendei parlamentare.
11:20
Agenția Servicii Publice anunță că din cauza unor deficiențe tehnice ale Sistemului Guvernamental de plăți electronice MPAY a fost sistată temporar prestarea serviciilor publice ale ASP pe întreg teritoriul țării.
Acum 8 ore
11:10
Briefing de presă, susținut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.
10:50
Inaugurare demnă de cinema pe calea ferată, în Franța. A fost prezentată noua generație de trenuri de mare viteză TGV.
10:40
Banca Națională a Moldovei (BNM) a stabilit pentru astăzi un curs valutar oficial de 19 lei și 09 bani pentru un euro, în scădere cu șase bani.
10:20
Șeful NATO, Jens Stoltenberg, aflat luni, într-o vizită neanunțată la Kiev, a transmis că este încrezător că lucurile se vor schimba pe frontul ucrainean și a dat asigurări că fluxul de arme și muniții va crește: “Ucraina se află pe o „cale ireversibilă” către NATO, iar sprijinul va continua.”
10:10
Are loc ședința Guvernului Republicii Moldova.
09:50
Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale a aprobat acordarea unui pachet de finanțare Republicii Moldova în valoare de 105,98 milioane de dolari SUA destinat Proiectului “Conectivitate rurală în Moldova” (MRCP), care va ajuta R. Moldova să-și îmbunătățească conectivitatea rutieră rezilientă la schimbările climatice în comunitățile rurale, să sporească traficul de tranzit rutier prin punctele de trecere a frontierei cu România și să reacționeze prompt și mai eficient la crize și situații de urgență.
09:40
Ofițerii INI, de comun cu procurorii PCCOCS, anunță reținerea a patru bănuiți de contrabandă, furturi și spălare de bani, cu prejudicii evaluate preliminar la peste 5.000.000 lei în Uniunea Europeană, în 2017-2023.
09:20
În Marțea Mare din Săptămâna Patimilor Domnului, la denie se citeşte pilda celor zece fecioare. Prin aceasta, credincioşilor li se prezintă importanța pregătirii în vederea judecății de apoi. Totodată, astăzi se fac treburile grele din casă şi de pe lângă casă. Potrivit tradiției, Marţea Mare este ultima zi când se mai face muncă la câmp, când se spală şi se face curăţenie generală în gospodării.
Acum 12 ore
09:10
Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg l-a invitat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să asiste la summitul Alianţei care va avea loc în iulie la Washington, dar a avertizat că nu se aşteaptă în stadiul actual la un acord între statele membre care să permită adresarea unei invitaţii de aderare Ucrainei, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.
08:50
Pe site-ul așa-zisului minister de externe de la Tiraspol a fost publicat un comunicat prin care se spune ca populația din autonomia găgăuză nu va putea merge în stânga Nistrului pentru a ridica banii promiși de Federația Rusă pe cardurile “Mir”.
08:40
„Cu cât mai mult R. Moldova va avansa în îndeplinirea acestor criterii, condiții, cu atât mai multe fonduri vom primi și cu atât mai repede vom putea să ajungem acele standarde minime de care avem nevoie de a fi acceptați ca și membri ai UE. Până la urmă procesul de negociere aderării asta va însemna, multă muncă, dar va conta calitatea versus cantitatea procesului și cel mai mult va conta capacitatea noastră ca instituții publice, va conta un efort comun”, spune directorul executiv IPRE, Iulian Groza.
08:20
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină.
08:10
Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere, la Bruxelles, cu președintele Consiliului European, Charles Michel.
07:50
„Problema cea mai mare a R. Moldova nu este atât influența externă, cât actorii politici interni care încearcă să submineze din interior toate acele eforturi ce s-au făcut în ultimii ani, de apropiere a R. Moldova față de Uniunea Europeană”, spune Angela Grămadă, președinta ESGA București. În cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR MOLDOVA, ea a opinat că vor exista foarte multe provocări din partea Federației Ruse îndreptate către R. Moldova în perioada ce urmează.
07:40
Soarele va străluci din plin, aducând cu el temperaturi tot mai calde. Ne vom bucura de vreme perfectă pentru plimbări în aer liber, grădinărit sau pur și simplu relaxare în natură.
Acum 24 ore
23:10
Naționala de juniori a Republicii Moldova a încheiat turneul internațional de la Chişinău cu o victorie minimă. Fotbaliștii, pregătiți de Vitalie Mardari, au avut câștig de cauză în partida de ieri cu selecționata Armeniei.
22:50
Petrocub Hîncești a făcut un pas important către primul său titlul de campioană în Super Liga Republicii Moldova. Trupa lui Andrei Martin s-a impus în confruntarea cu Sheriff Tiraspol și este la șapte puncte distanță de a triumfa în campionat.
22:30
Cristian Dros și-a trecut numele pe lista marcatorilor, în al doilea meci la rând, în eșalonul superior din Belarus. Fotbalistul din Republica Moldova a contribuit aseară la victoria categorică a clubului Slavia Mozyr.
22:10
Tradiţiile milenare ale poporului român sunt la mare cinste în Soroca. Colegiul de arte "Nicolae Botgros" a găzduit un festival al artei coregrafice la care au participat colective din trei raioane ale Republicii Moldova. Manifestaţia a debutat cu o paradă a dansatorilor, în Piaţa Libertăţii din oraş.
21:50
Academia de Securitate Cibernetică, "Cybercor", care urmează să fie lansată până la sfârşitul acestui an, a primit un prim lot de echipamente IT. Donaţia vine din partea USAID, prin intermediul Proiectului Tehnologiile Viitorului, finanţat de SUA, Suedia şi Marea Britanie. Lotul conţine calculatoare, servere, centre de procesare a datelor şi echipament de reţea în valoare de peste jumătate de milion de euro.
21:30
Republica Moldova şi Ucraina au același parcurs european şi ambele state fac eforturi importante și se ajută reciproc. Este declaraţia vicepreședintelui Radei Supreme a Ucrainei, Olena Kondratiuk, aflată în vizită la Chişinău. Oficialul ucrainean speră că negocierile de aderare cu Uniunea Europeană să fie deschise la mijlocul lunii iunie.
21:10
Situația de pe linia frontului din estul Ucrainei a devenit extrem de complicată, deoarece armata rusă depune eforturi maxime pentru a prelua inițiativa pe câmpul de luptă. E mesajul transmis de comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sîrski. El a precizat că în unele zone ale frontului, trupele ruse au obținut câștiguri tactice. Preşedintele ţării Volodymyr Zelenskyy le-a cerut din nou aliaţilor occidentali să grăbească livrarea sprijinului militar promis pentru a face faţă situaţiei de pe câmpul de luptă.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.