Acum 10 minute
11:50
Bulgaria: Unele hoteluri de la malul Mării Negre ar putea rămâne închise din cauza lipsei de personal Pe măsură ce se apropie vara, industria turismului de la malul mării din Bulgaria se confruntă cu o provocare descurajantă, deoarece hotelurile ar putea rămâne închise din cauza unei lipse severe de personal. Situația dificilă provine din reticența lucrătorilor de a accepta salarii mici, exacerbată de întârzierile în procedurile de obținere a vizelor pentru angajații sezonieri din țări terțe, sc...
11:50
Design-ul leului moldovenesc ar putea fi schimbat. Anunțul a fost făcut de guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, în cadrul unor declarații de presă din 26 aprilie, pentru TV8. Cum va arăta leu moldovenesc și ce schimbări vor fi operate, se va anunța ulterior, după ce vor avea loc discuții suplimentare la acest subiect.  […] The post Design-ul leului moldovenesc s-ar putea schimba. Precizările guvernatoarei BNM appeared first on NewsMaker.
11:50
Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele. Cu toate acestea, vehiculele puternice au sisteme de frânare mai avansate și o manevrabilitate mai bună, ceea ce le face mai ușor de condus. carVertical, o companie de date auto, a […] Articolul Un nou STUDIU despre mașini: Cele cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Parlamentul European a votat, miercuri, noi norme rutiere pentru țările UE. Eurodeputaţii au consolidat cooperarea transfrontalieră a statelor membre în investigarea încălcărilor normelor rutiere pentru a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, scrie digi24.ro.
11:50
Într-o demonstrație a solidarității și a angajamentului comun față de mediu, Asociația „Sprijin Pentru Comunitatea Ucraineană” din municipiul Galați, România și Asociația Obștească „Luceafarul Răutului” din comuna Gura Camencii, raionul Florești, Republica Moldova se vor uni pentru a participa la o amplă activitate de ecologizare. Evenimentul va avea loc pe Faleza Inferioară a Dunării, ora […] Post-ul Eveniment de ecologizare: Unirea ucrainenilor, moldovenilor și românilor pentru o planetă mai curată apare prima dată în Provincial.
11:50
La 26 aprilie curent, Clusterul Apicol Cahul în parteneriat cu Consiliul Raional Cahul și Asociația de Produse Apicole IGP din Aria Codrilor, au organizat seminarul de instruire „Apicultura Modernă”. În cadrul seminarului au participat Vasile Raru, șef al Secției agricultură, Anatol Nebunu, directorul Centrului de business Cahul, Ștefan Condratiuc, directorul executiv al Asociației de produse […] Post-ul Seminar de instruire pentru apicultorii din Cahul apare prima dată în Provincial.
11:50
La 26 aprilie 2024, în raionul Glodeni au fost desfășurate aplicații complexe la protecția civilă cu genericul „Acțiunile organelor de conducere și forțelor protecției civile ale raionului Glodeni la organizarea lichidării consecințelor cutremurului de pământ, inundațiilor catastrofale, alunecărilor de teren, avariilor de producție și epizootiilor”. Aplicațiile se vor desfășura în mai multe locații pe teritoriul […] Post-ul Aplicații complexe la protecția civilă desfășurate în raionul Glodeni apare prima dată în Provincial.
11:50
Un bărbat de 48 de ani a murit după ce automobilul pe care îl conducea s-a ciocnit frontal cu au autobuz. În urma impactului autocarul s-a răsturnat pe acostament, iar mai mulți pasageri au fost transportați la spital.Contactată de IPN, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Căușeni, Mariana Didenco, a declarat că accidentul s-a produs în apropierea localității Grigorievca. A
11:50
Acum 15 minute
11:45
Pe 19 mai la Cahul va avea loc cursa gratuită de alergare pentru sportivi și iubitori ai mișcării, EU4Cahul Marathon – Aleargă pentru TINEri Evenimentul, aflat...
Acum 30 minute
11:40
FOTOREPORTAJ // Ziua Drapelului, marcată în inima capitalei; Maia Sandu: „Tricolorul - o fereastră spre trecut și viitor” Anual, pe 27 aprilie, Republica Moldova celebrează Ziua Drapelului Național - simbol al identității, indeprendenței și suveranității țării. În centrul capitalei au avut loc o serie de evenimnete pentru a marca această zi. Printre participanți s-au făcut remarcați exponenții conducerii de vârf ai țării: președinta Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean și speakerul Parlamentu...
11:40
Vineri, 26 aprilie, șefa statului i-a înmânat titlul onorific de ,,Artist al Poporului” violonistei Alexandra Conunova, anunță Președinția într-un comunicat. Ceremonia de înmânare a distincției s-a desfășurat pe scena Sălii cu Orgă din Chișinău. „Este un titlu binemeritat, Alexandra este nu doar o mare artistă a poporului nostru, ea este admirată și dincolo de hotarele țării...
11:40
Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat vineri o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un moment în care Washingtonul încearcă să recupereze întârzierile în livrările către Kiev după luni de blocaj în Congres, transmite AFP.
11:40
Astăzi, 27 aprilie 2024 este marcată Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Angajații IGSU din toată țară au onorat cu demnitate simbolul statului. Foto: IGSU Efectivul IGSU a organizat ... Post-ul Salvatorii și pompierii din țară au marcat ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova apare prima dată în Unica.md.
11:35
A onora drapelul de stat înseamnă să-l păstrăm mereu în suflet și să nu uităm niciodată unde ne-am început drumul în viață, unde ne sunt rădăcinile și amintirile, dar și aspirațiile și visele – a declarat președinta Maia Sandu la ceremonia solemnă organizată în fața Guvernului cu ocazia Zilei Drapelului de Stat. Șefa statului mai menționează că, atunci când privesc drapelul, cetățenii trebuie să-și amintească că suveranitatea și dreptul de a ne făuri destinul trebuie apărate de toți, mai ales în aceste vremuri tulburi, transmite IPN.
11:30
FOTOREPORTAJ // Ziua Drapelului, marcată în inima capitalei; Maia Sandu: „Tricolorul - o fereastră spre trecut și viitor” Anual, pe 27 aprilie, Republica Moldova celebrează Ziua Drapelului Național - simbol al identității, indeprendenței și suveranității țării. În centrul capitalei au avut loc o serie de evenimnete pentru a marca această zi. Printre participanți s-au făcut remarcați exponenții conducerii de vârf ai țării: președinta Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean și speakerul Parlamentu...
11:30
GALERIE FOTO Republica Moldova marchează Ziua Drapelului de Stat
11:30
Telefoanele sunt o necesitate pentru noi în ziua de astăzi. Nu plecăm niciodată fără el de acasă. Avem informații foarte importante pe el, precum cardurile sau alte date. Din acest motiv, bateria trebuie să fie mereu încărcată. Dacă s-a întâmplat să rămâneți fără baterie la telefon, există un loc unde n-ar trebui să o încărcați […] Post-ul Locul în care să nu îţi încarci niciodată telefonul apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
11:30
Președintele raionului Leova, Nicolae Popa, recent, a participat în cadrul vizitei de lucru desfășurate de Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, la punctul de trecere a frontierei Leova (MD) – Bumbăta (RO). Acest proiect este foarte valoros pentru raionul Leova, datorită căruia raionul  devine mai atractiv din punct de vedere economic și creează condiții […] Post-ul Podul peste râul Prut Leova (MD) – Bumbăta (RO), o oportunitate de dezvoltare social-economică și de cooperare în zona transfrontalieră apare prima dată în Provincial.
11:30
Membrii Consiliul Regional pentru Dezvoltare (CRD) Nord de legislatura a V-a s-au reunit joi, 25 aprilie curent, în cadrul primei ședințe regionale. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) și Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord. Cei 30 de membri ai CRD Nord prezenți la ședință au ales, cu unanimitate de […] Post-ul Ședința de constituire a Consiliului Regional pentru Dezvoltare Nord a avut loc la Bălți apare prima dată în Provincial.
11:30
Astăzi, 27 aprilie, este marcată Ziua Drapelului Național al Republicii Moldova. Cu această ocazie, în fața Casei Guvernului s-a desfășurat o ceremonie festivă. În cadrul evenimentului a participat și președintele ... Post-ul Maia Sandu, de Ziua Drapelului Republicii Moldova: Să fim mândri când privim spre tricolor apare prima dată în Unica.md.
11:30
ValutaCodABRRataCursulCoroana ceha 203 CZK 1 0.7604 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5695 Coroana islandeza 352 ISK
11:30
Moldretail Group S.R.L s-a alăturat campaniei Moldova pentru Educație, un proiect lansat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), care încorporează reformele sistemului educațional în Republica Moldova. Această campanie are drept scop atragerea fondurile necesare pentru renovarea capitală și modernizarea a 35 de școli din țară. MEC își propune crearea unei rețele de școli model, câte una în fiecare raion, pentru a oferi tinerilor accesul la educație de calitate. Сообщение Linella susține cel mai ambițios proiect al Ministerului Educației și Cercetării – renovarea capitală și modernizarea a 35 de școli din țară появились сначала на #diez.
11:30
Organizația EU neighbours east invită tinerii să participe la o sesiune de jocuri de masă pentru a petrece util și distractiv timpul. În cadrul evenimentului, veți avea ocazia să descoperiți jocuri de societate și educative care vor aborda teme precum: educația, schimbările climatice și obiectivele de dezvoltare durabilă, dar și jocuri simple de cunoaștere și logică. Сообщение Petrece timpul util și distractiv! Pe 30 aprilie, vino la o sesiune de jocuri de masă prin care vei explora educația și valorile europene появились сначала на #diez.
11:30
Cele mai vechi mărturii gravate, brodate, scrise în analele vremii, demonstrează fără echivoc că culoarea steagului moldovenesc este roşie cu herbul Moldovei pe el – capul de bour, steaua cu cinci colțuri, soarele și semiluna, simboluri multiseculare ale Statului Moldovenesc, dovezi ale dăinuirii noastre în istorie.Despre existenţa steagurilor Moldovei aflăm de la Grigore Ureche, care, relatîn
11:30
Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare pentru toți cetățenii de Ziua Drapelului, notează Noi.md.{{219246}} ''De Ziua Drapelului, transmit felicitări tuturor cetățenilor care prețuiesc statalitatea și suveranitatea țării noastre. Fie ca Republica Moldova să aibă un viitor frumos, ca stat independent, pașnic și bine dezvoltat eco
11:30
Și acest weekend vine la pachet cu o serie de evenimente culturale, pe care ar fi păcat să le ratezi.Echipa portalului de știri Noi.md a făcut o listă și îți recomandă să o răsfoiești.Diverse: Troleibuzul turistic - 27 - 28 Aprilie 2024, Piaţa Marii Adunări Naţionale ZAXI MUSIC - 28 Aprilie 2024, 20:00, Zaxi Curs de Desen "Portret" - 28 Aprilie 2024, 10:00 ÎN RITMURI DE JAZZ -
11:30
Banca Națională a Moldovei ia în calcul schimbarea designului bancnotelor naționale. Guvernatoarea BNM, Anca Dragu, confirmă că există un plan de schimbare a felului în care arată leul moldovenesc. Urmează consultări și mai multe discuții la acest subiect, transmite IPN. „Nu o să comunic acum, vom lăsa surprizele pentru discuții viitoare la această temă, dar anul acesta, da, ne vom uita la designul bancnotelor leului moldovenesc”, a declarat Anca Dragu pentru TV8. Întrebată dacă va fi schimbat ș...
11:30
Serviciul Fiscal de Stat lansează în regim de pilotare 5 birouri de consultanță a contribuabililor în cadrul Direcțiilor deservire fiscală Buiucani (mun. Chișinău), Bălți, Florești, Comrat și Cahul, ceea ce va contribui la eficientizarea comunicării, diversificarea și îmbunătățirea spectrului de servicii prestate şi extinderea posibilităților de deservire a contribuabililor.Scopurile urmărite
11:30
Zeci de tornade au lovit centrul Statelor Unite vineri, 26 aprilie, provocând pagube semnificative şi rănind cel puţin trei persoane, potrivit autorităţilor.Peste 70 de tornade au fost înregistrate vineri de American Weather Services (NWS), majoritatea în jurul oraşului Omaha din Nebraska şi în apropiere de Iowa, transmite Noi.md.Imagini de la vânătorii de furtuni de la faţa locului public
Acum o oră
11:20
Agențiile de informații americane au stabilit că Putin probabil nu a ordonat uciderea lui Navalnîi - WSJ
11:20
Activează în Armata Națională de 21 de ani, iar în această perioadă a avut onoarea să poarte drapelul Republicii Moldova la ceremoniile oficiale naționale și misiunile internaționale, inclusiv în misiunea de menținere a păcii în Kosovo. Vorbim despre Vitalie Josan, ofițer principal Direcția planificare strategică a Ministerului Apărării. Într-un interviu pentru Radio Moldova, el a povestit cum a ajuns tricolorul nostru să fie ridicat la o altitudine de 1860 de metri în Kosovo dar și cât de mare este responsabilitatea pentru un militar să facă acest lucru.
11:20
Grațierea este actul prin intermediul căruia, persoana condamnată este liberată, în tot sau în parte, de pedeapsa stabilită sau pedeapsa stabilită este comutată. Actul de clemență se înscrie în atribuțiile Președintelui Republicii Moldovei, fiind acordat în mod individual. Grațierea nu are efecte asupra pedepselor complementare, cu excepția cazului în care se dispune altfel prin actul […] Articolul Aplicarea grațierii individuale în referința condamnaților minori  apare prima dată în JMD.
11:20
11:20
Nicolae Botgros povestește despre un caz din cariera sa muzicală care îl face să râdă în hohote și acum, peste ani de la acea întâmplare. „De ciudă îmi zice: Auzi, să cânți frumos aici, să se adune toți țiganii să-l ducă pe tata la groapă, că dacă nu, o să-l duci tu la groapă”, a relatat maestrul, în cadrul emisiunii „Cu ai mei”.
11:20
Prim-ministrul Dorin Recean a participat la lansarea Parteneriatului Național „Moldova pentru Educație”, care a avut loc în cadrul Săptămânii Educației. Foto: Guvernul Republicii Moldova În cadrul acestuia, 11 companii private ... Post-ul Conducerea Republicii Moldova a participat la evenimentul „Moldova pentru Educație” apare prima dată în Unica.md.
11:20
Rapperul disident Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte pentru implicarea sa în protestele de amploare care au avut loc în Iran, în 2022, potrivit avocatului său. „A fost emis ... Post-ul În Iran, un rapper a fost condamnat la moarte pentru că a ieșit la proteste apare prima dată în Unica.md.
11:10
Moment emoționant la bordul unui avion. Pilotul și-a cerut soția în căsătorie în fața pasagerilor - VIDEO
11:10
„Și telefoanele…” Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, percheziționată pe aeroportul din Chișinău la revenirea de la Moscova
11:10
Acest editorial este o constatare dureroasă! În această dimineața, 27 aprilie 2024, am avut ocazia să vorbesc cu mai multe persoane, inclusiv cu vârsta tânără, [...] Articolul [EDITORIAL] Dușul rece și Sfântul TRICOLOR apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
11:10
Pe data de 9 mai, vom celebra pacea și unitatea pe întregul continent european. În acest context, Guvernul, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre ale UE și cetățenii țării noastre, vor marca Ziua Europei.
11:10
Doina Sulac și-a surprins urmăritorii virtuali cu un mesaj deosebit despre iubire. Așa cum era așteptat, interpreta i-a dedicat răvașul soțului ei, alături de care trăiește o frumoasă poveste de ... Post-ul Doina Sulac i-a dedicat un mesaj emoționant soțului ei: ,,Pentru a iubi e nevoie să cunoști întâi omul de lângă tine” apare prima dată în Unica.md.
11:10
. Europarlamentarul Dan Nica a anunțat ieri, 26 aprilie, despre obținerea avizului de la ROMATSA pentru construcția Aeroportului Internațional Galați-Brăila menționându-se că acesta este unul dintre cele mai importante și greu de obținut avize. Este un proiect important, așteptat de milioane de oameni din Galați, Brăila, Vrancea și Bârlad, precum și din zona raionului Cahul din sudul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la presa regională din România.
11:00
Franța vrea să dezvolte reactoare nucleare modulare de mici dimensiuni: Verde de la Comisia Europeană Comisia Europeană a aprobat ieri un ajutor de stat de 300 de milioane de euro dat de guvernul Franței pentru a sprijini Nuward, filiala a companiei cu capital de stat Electricité de France (EDF) în cercetarea și dezvoltarea reactoarelor nucleare modulare de mici dimensiuni („SMR”), potrivit unui comunicat al executivului european. Tehnologia a fost deja dezvoltată în SUA de mai multe companii. C...
11:00
„Este cu adevărat o minunată ambasadoare muzicală a țării noastre". Șefa statului i-a oferit violonistei Alexandra Conunova distincția „Artist al Poporului” - FOTO
11:00
Mii de persoane protestează în Australia, după ce cinci femei au fost ucise în Sydney. „Este o epidemie” - FOTO
11:00
Președinta Maia Sandu i-a înmânat violonistei Alexandra Conunova titlul onorific de „Artist al Poporului”. S-a întâmplat pe 26 aprilie, la Sala cu Orgă din Chișinău, în timpul unui concert susținut de aristă.  „Alexandra este nu doar o mare artistă a poporului nostru, ea este admirată și dincolo de hotarele țării noastre. I-am mulțumit din numele […] The post FOTO Maia Sandu a înmânat violonistei Alexandra Conunova titlul onorific de „Artist al Poporului” appeared first on NewsMaker.
11:00
Astăzi, 27 aprilie, marcăm Ziua drapelului de Stat al R. Moldova. Cu această ocazie, mai mulți funcționari de stat și instituții au transmis mesaje de felicitare. La Ceremonia dedicată Zilei Drapelului de Stat, care a avut loc în Piața Marii Adunări Naționale, șefa statului Maia Sandu a ținut un discurs, prin care a îndemnat cetățenii...
11:00
  BERBECUL.  Chiar dacă vei fi tentat să ieși din ritmul și rostul tău, ar fi mai bine să faci un efort suplimentar
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.