Acum 5 minute
07:50
07:50
Miniştrii de externe ai UE au convenit să impună sancţiuni unor persoane şi organizaţii responsabile de moartea lui Navalnîi
07:50
Un român stabilit în Spania și-a otrăvit cele două fiice, una de 2 ani și o alta de 4 ani, după care s-a sinucis. Gestul reprobabil al acestuia a fost generat de faptul că a fost părăsit de soția sa. O comunitate rurală din Spania este în stare de șoc după ce un bărbat de origine română […] Articolul Un român supărat că l-a părăsit soția și-a otrăvit copiii, apoi s-a sinucis apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
Bani, noroc și iubire pentru o zodie. Horoscop 19 martie
07:50
Pentru astăzi, 19 martie 2024, Banca Națională a Moldovei a stabilit următorul curs valutar: un euro valoreză 19 lei și 27 de bani, iar un dolar este cotat la valoarea de 17 lei și 67 de bani.  Leul românesc costă 3 lei și 87 de bani, hrivna ucraineană valorează 45 de bani, iar rubla rusească […]
07:50
7:50 Țările UE trebuie să-și pună economiile pe picior de război și să facă tot posibilul pentru a asigura victoria Ucrainei asupra Rusiei, declară șeful Consiliului European, Charles Michel. „Rusia reprezintă o amenințare militară serioasă pentru continentul nostru european și pentru securitatea globală. Dacă nu oferim răspunsul necesar UE și nu oferim suficientă asistență Ucrainei,...
07:50
Președinta Maia Sandu a ales să-și petreacă weekend-ul la hotelul și restaurantul unei vinării din Republica Moldova, în compania câtorva prietene. Fotografii cu șefa statului au fost publicate de jurnalistul Gabriel Călin, care susține că suma achitată pentru cazarea celor patru oaspeți și pentru o cameră destinată pazei de corp a Maiei Sandu ar fi […] Articolul (Video) Maia Sandu, fotografiată la una dintre cele mai exclusive vinării, în timpul weekend-ului: Se presupune că ar fi cheltuit 11 mii de lei doar pentru cazare. Cum a reacționat președinta? apare prima dată în ea.md.
07:50
Kremlinul a criticat văduva lui Aleksei Navalnîi într-o declarație transmisă luni, după realegerea președintelui Vladimir Putin cu 87% dintre voturile exprimate, afirmând că Iulia Navalnaia a pierdut „legătura cu patria” și „pulsul” rușilor, conform informațiilor de pe digi24.ro. „Această Iulia Navalnaia pe care aţi menţionat-o face în continuare parte dintre aceşti oameni care-şi pierd rădăcinile, […] Articolul Iulia Navalnaia, criticată de Kremlin după realegerea lui Putin: A pierdut legătura cu patria, nu mai simte pulsul rușilor” apare prima dată în ea.md.
07:50
La data de 24 decembrie, Dan Balan a venit cu un super concert pe una din scenele Capitalei. Însă, publicul nu a rămas tocmai mulțumit, acuzând artistul că ar fi urcat pe scenă beat sau drogat. Ce spune Dan Balan? Aproximativ după 3 luni de la concert, Dan Balan comentează acuzațiile internauților. „Tu când ai […] Articolul A urcat pe scenă beat sau drogat! Prima reacție a lui Dan Balan la acuzațiile publicului: „Adevărul poate fi doar unul” apare prima dată în ea.md.
07:50
Președinta Maia Sandu s-a simțit deranjată de întrebările adresate de o jurnalistă de la Canal 5 în cadrul conferinței de presă de ieri și a decis să o întrebe pe reporteră despre bugetul instituției de presă pe care o reprezintă. Aceste nemulțumiri au apărut în urma unei întrebări referitoare la licitația pentru spațiile comerciale de […] Articolul Replici „iuți” între Maia Sandu și o jurnalistă: Compania personajului pentru care dvs. lucrați va fi scoasă din Aeroport(…) S-ar putea să fiți plătită din bani furați apare prima dată în ea.md.
07:50
Simplu și modest, unii cred că trebuie să evităm fructele de mare și alimentele din soia care imită carne sau brânzeturi, în timp ce alții, precum călugării de la Muntele Athos din Grecia, le consumă de peste 1000 de ani în post. Astfel, rămâne neclar dacă credincioșii ar trebui sau nu să consume fructe de […] Articolul Consumăm sau nu fructe de mare în timpul postului? apare prima dată în ea.md.
07:50
Gina Pistol și Smiley alcătuiesc o familie frumoasă și locuiesc într-o casă de vis în Cernica. Fiind foarte activi pe rețelele de socializare, cei doi au distribuit de-a lungul timpului mai multe imagini din interiorul casei lor. Ei au avut nevoie de timp pentru a trece la următorul pas în relația lor și de a […] Articolul Așa arată casa de 300.000 de euro a lui Smiley și a Ginei Pistol, unde camera micuței Josephine este preferata artistului apare prima dată în ea.md.
07:50
Uniunea Europeană este unicul proiect care asigură astăzi securitatea R. Moldova și unica soluție pentru ca R. Modova să se dezvolte. Iar referendumul de aderare la Uniunea Europeană va defini prezentul și viitorul R. Moldova și va consfinți alegerea cetățenilor în Constituție. Opinii în acest sens au fost expuse în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR MOLDOVA. Totodată, invitații emisiunii au opinat că vor exista tentative de discreditare a votului și încercări de a reduce participarea la acest exercițiu.
07:50
Mergi într-o călătorie mult așteptată. Află ce îți rezervă astrele pentru ziua de luni, 19 martie 2024. Berbec O excursie la un muzeu sau la o galerie de artă ți-ar putea aduce câteva informații interesante. Poate că vei ignora picturile și fotografiile realiste care te interesau înainte și vei admira în schimb lucrările abstracte. Acestea […] Articolul Horoscop 19 martie 2024. ZODIA care va merge într-o călătorie apare prima dată în ea.md.
Acum 10 minute
07:40
07:40
Radio Moldova vă prezintă Calendarul Zilei - cele mai importante evenimente, pe care le consemnăm astăzi, 19 martie.
07:40
Potrivit ministrului de externe Alexander Schallenberg, Austria nu dorește să se alăture NATO. Chiar și cu o cooperare sporită cu Parteneriatul pentru Pace, nu ar exista „în niciun caz” vreo „dorință de a se alătura” NATO. Citând neutralitatea, el a spus că Austria nu va livra niciodată Ucrainei „material de război, arme, muniție sau ceva […] The post Ministrul de externe austriac susține că Austria nu va livra niciodată arme Ucrainei și nu are nicio dorință de a se alătura NATO appeared first on Omniapres.
07:40
07:40
Se propune majorarea cu aproximativ 157 de lei a cuantumului pensiei minime pentru limita de vârstă, conform unui proiect de hotărâre elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale. Conform documentului, începând cu 1 aprilie, pensia minimă pentru limita de vârstă va fi de 2.777,86 de lei, față de 2.620,62 de lei în anul 2023, scrie […] Articolul Veste bună pentru cetățeni: Pensia minimă pentru limita de vârstă, a fost majorată. Care este suma anunțată de Executiv apare prima dată în ea.md.
07:40
Rosian Vasiloi, fostul șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, a fost pus sub învinuire în dosarul penal referitor la atacul de la Aeroportul Internațional Chișinău din 30 iunie 2023, în urma căruia au decedat două persoane.  Procuratura Generală a confirmat pentru Zdg.md că pe 6 martie, procurorii i-au adus la cunoștință învinuirea în […] Articolul Atacul terorist de pe Aeroportul Chișinău: Rosian Vasiloi, pus sub învinuire apare prima dată în ea.md.
07:40
„Cer Parlamentului să inițieze procesul propriu-zis și să pornim activitățile pentru organizarea referendumului în această toamnă.” Afirmația îi revine președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, care a subliniat într-o conferință de presă că rezultatul referendumului va influența prezentul și viitorul țării. „În acest an avem de trecut printr-un moment de cotitură. Republica Moldova va trece printr-un […] Articolul Oficial: Referendumul privind aderarea la Uniunea Europeană va avea loc în toamnă apare prima dată în ea.md.
07:40
Un adolescent de 15 ani a decedat după ce căruța în care se afla a fost lovită de un BMW, în Telenești. În plus, un alt adolescent de aceeași vârstă a fost transportat în stare gravă la spitalul raional. Evenimentul tragic a avut loc pe 16 martie, în jurul orei 20:11, pe traseul dintre satele […] Articolul Tragedie la Telenești: Un adolescent în vârstă de 15 ani a murit, în timp ce altul se află în stare gravă la spital apare prima dată în ea.md.
07:40
Vremea posomorâtă continuă, din cauză traversării teritoriului R. Moldova a unui front atmosferic . Ceea ce presupune, că se prevăd precipitații slabe, care vor cădea izolat sub formă de ploaie, și în nord sub forma de lapoviță.
07:40
Exista posibilitatea ca permisele de conducere din Republica Moldova să fie recunoscute în Italia, iar Guvernul a inițiat negocieri pentru a semna un acord care să permită convertirea reciprocă a documentelor. Executivul a publicat proiectul care urmează să fie supus aprobării. Conform acestuia, cabinetul de miniștri va trebui să aprobe și lista negociatorilor. Se inițiază […] Articolul Noi oportunități pentru cetățeni: Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute în Italia apare prima dată în ea.md.
07:40
Poliția informează că smishing-ul, adică trimiterea de link-uri frauduloase prin SMS, continuă să afecteze victime. Mesajul SMS primit de cetățeni conține informații false despre necesitatea furnizării unor date suplimentare pentru a recepționa un presupus colet care urmează a fi livrat. De asemenea, pot fi întâlnite și mesaje cu informații neautentice despre o ofertă greu de […] Articolul Tot mai multe victime în urma fraudei online-smishing. Recomandările poliției apare prima dată în ea.md.
07:40
Conform informațiilor furnizate de Administrația de Stat a Drumurilor (ASD), reparația podului de pe drumul R16 Bălți–Fălești–Sculeni–Ungheni, la kilometrul 62,38, a fost completată. Potrivit ASD, reabilitarea podului în apropierea comunei Petrești va îmbunătăți accesul transporturilor, în special către vama Sculeni. „S-au executat lucrări de reparație a podului, care are o lungime de 27,82 m, 3 […] Articolul Finalizată reparația podului din raionul Ungheni, care duce spre vama Sculeni apare prima dată în ea.md.
07:40
Dan Balan descusut de secrete de  către jurnaliștii de peste Prut. După ce a anunțat despre super duetul cu Irina Rimes, bărbatul a povestit și cu ce se ocupă în ultimii 5 ani.   Dan Balan a admis că și-a transferat în mare parte activitatea în Ucraina, unde a fost membru al juriului într-un cunoscut […] Articolul (Video) Dan Balan – interpret, dar și… Care este noua profesie a artistului apare prima dată în ea.md.
07:40
La data de 18 martie, interpreta Adriana Ochișanu și-a celebrat ziua de naștere. Femeia împlinit 46 de ani. Ce-și dorește cel mai mult cântăreața de ziua ei? „Ce îmi doresc astăzi, 18 martie, de ziua mea? Să îmi trăiesc clipa, să fiu fericită, să îmi văd copiii realizați. Astăzi e cea mai frumoasă zi din […] Articolul Adriana Ochișanu și-a sărbătorit ziua de naștere! Ce-și dorește cel mai mult artista, de ziua ei apare prima dată în ea.md.
Acum 30 minute
07:30
Mai mulți elevi de la Liceul Teoretic Republican „Aristotel” au avut ocazia să-și aplice cunoștințele în domeniul economic, în cadrul unui atelier organizat de Banca Națională a Moldovei (BNM). Aceștia au simulat procesul de luare a deciziei de politică monetară, sub îndrumarea guvernatoarei Anca Dragu. Elevii au remarcat că educația financiară este esențială pentru dezvoltarea tinerilor ca personalități.
07:30
Premiera unui spectacol de Luminița Țâcu a avut loc la Cahul
07:30
Un canal de Telegram popular în Rusia l-a declarat mort, luni, pe regele Charles al III-lea, susținând că vestea a fost dată de Palatul Buckingham. „Palatul Buckingham a anunțat moartea regelui Charles al III-lea al Marii Britanii. Regele britanic a murit la vârsta de 75 de ani. El a ocupat tronul mai puțin de un […] Articolul Rușii l-au „omorât” pe regele Charles al III-lea. Reacția Palatului Buckingham apare prima dată în Disinfo.
07:30
Horoscop 19 martie 2024 Berbec Berbecii au o gândire foarte pozitivă astăzi. Acest lucru vă ajută să atrageţi foarte uşor o sumă de bani, pe care o puteţi cheltui, de altfel, cu familia. Horoscop 19 martie 2024 Taur Taurii sunt originali, dar şi curioşi. Sunteţi dornici de cunoaştere, aşa că puteţi începe să studiaţi. Comunicarea […]
07:30
Meci de foc pentru Simona Halep la revenirea în circuitul mondial. Adversara din primul tur de la Miami va fi Paula Badosa, a doua jucătoare a lumii în 2022, scrie observatornews.ro.
07:30
Potrivit ASD, comisia de recepție, formată din reprezentanți ai Administrației de Stat a Drumurilor, companiei de proiectare și antreprenorului, au
07:30
Pentru astăzi, meteorologii prognozează cer parțial noros, vreme răcoroasă și ploi.Ziua în nordul țării termometrele vor indica +2...+4°C, iar în centru se așteaptă +4...+6°C.În sudul țării, temperatura maximă va fi de +7...+9°C.
07:30
La un centru de refugiați din capitală a fost depistat un focar de infectare cu rujeolă.În urma investigațiilor, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a confirmat trei cazuri de rujeolă și alte șapte persoane cu suspiciuni de infectare, notează Noi.md cu referire la agora.{{736996}}Astfel, pînă în prezent, au fost confirmate trei cazuri de rujeolă la copii cu vîrste de cinci, 12
07:30
Persoana care este bănuită de declanșarea unui incendiu la Ambasada Federației Ruse din Chișinău, în timp ce avea loc procesul de vot pentru alegerile prezidențiale ruse, riscă pînă la șapte ani de închisoare, fiind suspectată de „huliganism agravat”.Pe acest caz a fost pornită urmărirea penală, spune pentru AGORA procurora responsabilă de relația cu presa a Procuraturii Generale, Violina Mora
07:30
Leul moldovenesc s-a mai devalorizat puțin față de dolar, dar a slăbit și față de euro.Astfel, pe parcursul unei zile, el a cedat dolarului american mai mult de 3 bani, iar monedei unice europene – mai mult de 5 bani, transmite Noi.md.Banca Naţională a Moldovei a stabilit pentru ziua de 19 martie un curs oficial de schimb valutar egal cu 17,6783 lei pentru un dolar (+3,01 bani) și 19,2765
07:20
În ciuda protestelor „Amiază împotriva lui Putin” care au avut loc la Moscova, Sankt Petersburg și la ambasadele Rusiei din întreaga lume, despotul a mers în capitală pentru a sărbători votul zdrobitor. Ucraina a intrat în ziua 755 a războiului. Vladimir Putin urmărește o nouă ordine mondială și intenționează să conteste dominația occidentală, după ce […] Articolul Cum vrea Putin să schimbe lumea: planul de a da peste cap dominația Occidentului apare prima dată în Realitatea.md.
07:20
Euro și dolarul se scumpesc
07:20
Astăzi, 19 martie, conform prognozelor meteorologilor, în raioanele de nord probabilitatea unor ploi este de 35 la sută, iar temperatura aerului va oscila între -2 grade ți +4 grade Celsius. Umiditatea aerului va fi de 68 la sută, iar vântul va bate cu viteza de 13 km/oră. Mâine se așteaptă ploi și temperaturi cu semnul […]
07:20
Astăzi, Moldova se confruntă cu o zi predominant înnorată, potrivit Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Cerul va fi acoperit, cu o posibilitate de precipitații pe parcursul zilei.
Acum o oră
07:10
07:10
Horoscop 19 martie – o zi reușită. O să ne ocupăm de lucrurile pe care vrem să le ducem la bun sfârșit ca să începem ceva care să faca viața mai frumoasă. PEȘTI O să dați zor să terminați cât mai multe treburi ca să vi se dea ok-ul pentru noul proiect în care v-ați […] The post Horoscop 19 martie – o zodie va recupera acei bani pe care trebuia să-i ia de mult appeared first on Omniapres.
07:10
Uber a fost condamnat să plătească compensaţii în valoare de 271,8 milioane de dolari australieni (164 milioane de euro) taximetriştilor australieni din cauza unor pierderi de venit, au anunţat luni avocaţi ai taximetriştilor, după cinci ani de bătălie juridică, relatează digi24.ro.
07:00
La un an după inamicul său, Ucraina a început şi ea să construiască fortificaţii de-a lungul liniei frontului, semn că se pregăteşte pentru un război de durată, într-un moment în care pare să fi pierdut deocamdată iniţiativa operaţională, comentează AFP, potrivit Agerpres. Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit acum o săptămână despre „2.000 de kilometri de lucrări […] Articolul Analiză AFP. Ucraina construiește „dinți de dragon” și se pregătește de un război de durată apare prima dată în Disinfo.
07:00
Producătorii de struguri de masă sunt invitați la Forumul Național al Sectorului Strugurilor de masă. Forumul, organizat de Asociaţia Producătorilor și Exportatorilor de Struguri din Moldova, cu suportul proiectului Competitivitate și Reziliență Rurală în Moldova, finanțat de USAID Moldova, va avea loc pe data de 22 martie, 2024 în cadrul Centrului de Excelență în Viticultură […]
07:00
Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Maia Sandu, are șanse foarte reale de a cîștiga al doilea mandat de șef al statului. O astfel de opinie a exprimat fostul președinte al Parlamentului, fostul președinte de onoare al Partidului Democrat din Moldova, Dumitru Diacov, în cadrul emisiunii "Без галстуков cu Alexandru Stahurski" de la postul de televiziune N4, transmite Noi.md.Potr
Acum 2 ore
06:50
Loviturile pe teritoriul Ucrainei sunt efectuate de ruși după ce primesc imagini din satelit realizate de companii americane, scrie The Atlantic, citând o sursă militară ucraineană dar și oficiali ai oficialilor și companiilor Maxar și Planet. Secvența este clară: un satelit fotografiază un loc, apoi, câteva zile sau săptămâni mai târziu, o rachetă aterizează. Uneori, […] Articolul Rusia lansează lovituri cu rachete folosind imagini din satelit furnizate de companii americane apare prima dată în Realitatea.md.
06:40
Miniştrii de externe ai Uniunii Europene au convenit să impună sancţiuni persoanelor şi organizaţiilor care poartă responsabilitatea pentru moartea liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, a anunţat şeful politicii externe a UE, Josep Borrell. Decizia miniştrilor a fost luată la o zi după ce liderul rus Vladimir Putin a revendicat o victorie zdrobitoare în alegerile care […] Articolul Miniştrii de externe din UE au convenit să impună sancţiuni persoanelor vinovate de moartea lui Navalnîi apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.