Acum 10 minute
10:10
O companie obscură, apropiată de familia președintelui uzbec, a obținut contracte cu statul de peste 100 de milioane de dolari. Printre acestea se numără și o afacere profitabilă, de livrare a gazelor naturale cu prețuri supraevaluate celui mai mare producător național de ciment, arată o investigație RFE/RL. Contractele guvernamentale profitabile obținute de firma Ultimo Group Limited evidențiază modul în care cei cu relații politice – inclusiv rudele președintelui Șavkat Mîrzioev și asociații l...
10:10
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au luat-o în seamă. Ce au descoperit după i-a șocat: „Un coșmar” - VIDEO
10:10
Mia Rusu, o adolescentă de 12 ani din Republica Moldova, s-a calificat în etapa următoare a renumitului concurs „Românii au talent”. S-a întâmplat după ce, în timpul ediției competiției din 26 aprilie, tânăra a obținut patru de „Da” din partea membrilor juriului, pe care i-a impresionat interpretând o piesă în limba franceză.  Mia Rusu a […] The post VIDEO O adolescentă din Moldova a impresionat la „Românii au talent”: „Este foarte curajoastă, a ales o melodie atât de grea” appeared first on NewsMaker.
10:10
Zilele trecute am provocat cititorii Observatorului de Nord să participe la MARATONUL FOTO dedicat aniversării a 34 de ani de la desemnarea tricolorului  drapel oficial de stat, cu genericul ”Trei culori şi-o singură iubire”. Zeci de cititori au dat curs acestui îndemn și au postat pe pagina Observatorului de Nord din Facebook fotografiile lor cu […] Post-ul VIDEO: ”Trei culori şi-o singură iubire” în fotografiile cititorilor Observatorului de Nord apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
10:10
10:10
Mia Rusu are 12 ani, este din Chișinău, Moldova, și a dovedit că este talentată și foarte ambițioasă. Pasiunea pentru muzică a descoperit-o la vârsta de 5 ani, când a început să cânte melodiile din filmele și desenele animate pe care le urmărea, scrie protv.ro.
10:10
Peste 2700 de hectare în gestiune, un asolament bogat cu peste 10 culturi, tranziția către agricultura conservativă și o tehnologie la nivel am putut aprecia în cadrul CAP Elita-Alexanderfeld. Sergiu Ciobanu, agronom experimentat al Elita-Alexanderfeld, cu o experiență de decenii, spune că, investiția în tehnologii și produse performante își are tot timpul locul în agricultură. […]
10:10
19 persoane au ajuns la spital, după ce au mâncat la un restaurant din capitală. Medicii suspectează că au facut toxiinfectie alimentară din cauza alimentelor infestate cu Salmonella. Responsabilii de ... Post-ul Peste 15 persoane au ajuns la spital după ce au luat masa la un restaurant din Capitală apare prima dată în Unica.md.
10:10
Cetățenii țării vor putea discuta direct cu membrii cabinetului de miniștri pe data de 9 mai, de Ziua Europei. Acest lucru va fi posibil în pavilionul Guvernului din Piața Marii Adunări Naționale, începând cu ora 12.00, transmite IPN.Oamenii care vor veni la pavilion vor putea discuta „despre efortul comun în procesul de construire a unui stat prosper, modern și european”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului. Persoanele interesate s
10:10
A onora drapelul de stat înseamnă să-l păstrăm mereu în suflet și să nu uităm niciodată unde ne-am început drumul în viață, unde ne sunt rădăcinile și amintirile, dar și aspirațiile și visele – a declarat președinta Maia Sandu la ceremonia solemnă organizată în fața Guvernului cu ocazia Zilei Drapelului de Stat. Șefa statului mai menționează că, atunci când privesc drapelul, cetăț
Acum 30 minute
10:00
Mioara de la Bălți, delapidată. Mascații au descins cu percheziții în România. Bunuri de 1,5 milioane de euro, sub sechestru - FOTO
10:00
Astăzi, în Republica Moldova este marcată Ziua Drapelului de Stat. Cu acest prilej, în fața Guvernului a avut loc o ceremonie festivă, la care a participat conducerea de vârf a țării. Maia Sandu a transmis un mesaj cu ocazia acestei zile, menționând că „de fiecare dată când privim drapelul de stat trebuie să fim mândri de ceea ce am realizat și să fim încrezători în puterea noastră de a mai adăuga zi de zi câte o cărămidă la construcția Moldovei europene”.
10:00
Dacă Ucraina va cădea pradă Rusiei, Republica Moldova știe că va fi următoarea victimă și românismul a fost declarat dușmanul Moscovei în Republica Moldova, scrie în editorialul său istoricul și analistul politic, Anatol Țăranu, care susține că sperietoarea jandarmului român a fost reanimată pentru a camufla imixtiunea evidentă a Federației Ruse în treburile interne ale Republicii Moldova – sunt printre principalele subiecte ale preseI.
10:00
Au mers la Moscova ca să participe la lansarea unui nou proiect politic coordonat de oligarhul Ilan Șor, iar la revenire au încercat să introducă în R. Moldova peste 20 de milioane de lei. Tot astăzi vorbim despre cutremurătorul caz al Anei-Maria, o tânără de 19 ani, însărcinată, care a fost dată dispărută apoi găsită...
10:00
​Sărbătoarea Învierii Domnului este una dintre cele mai aşteptate, iar noi, echipa TVR Moldova şi invitaţii noştri speciali, ne-am adunat sa trăim bucuria sărbătorii prin cântec, rememorând o dată în plus tradiţiile de odinioară.
10:00
Un grav accident rutier s-a produs în raionul Căușeni, în seara zilei de 26 aprilie. Un autoturism s-a ciocnit cu un autobuz, care avea la bord 46 de pasageri. În ... Post-ul Un autobuz cu 46 de pasageri, implicat într-un grav accident la Căușeni. O persoană a decedat apare prima dată în Unica.md.
10:00
Pretura sectorului Centru din capitală a venit cu precizări în contextul unei secvențe video, care a fost publicată în spațiu public, cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit.{{744151}} Potrivit reprezentanților Preturii, casa a fost construită în anul 2016.Autoritatea publică locală susține că a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică, responsabil de verif
10:00
Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova este sărbătorită la 27 aprilie. Este o sărbătoare națională instituită de Parlamentul Republicii Moldova la 23 aprilie 2010.Prima Sesiune a Sovietului Suprem al R.S.S. Moldova din 27 aprilie 1990a legiferat oficial Drapelul de Stat în culorile albastru, galben şi roşu cu stema amplasată în centrul fîşiei galbene. Pentru prima dată Drapelul de Stat
10:00
09:55
Ediția a II-a a Festivalului Tradițiilor Românești aduce anul acesta, în capitala Republicii Moldova, un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României. Organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, din cadrul Guvernului României, sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, E.S. Klaus Werner Iohannis, Festivalul Tradițiilor Românești va avea loc în perioada 17 – 19 mai 2024, în Grădina Botanică din Chișinău.
09:50
Erdogan amână vizita de pe 9 mai de la Casa Albă (surse) Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a amânat vizita pe care urma să i-o facă preşedintelui american Joe Biden la Casa Albă în ziua de 9 mai, transmit vineri Reuters şi AFP, preluate de Agerpres, citând oficiali turci care au solicitat anonimatul. O nouă dată va fi stabilită în curând, a indicat unul dintre oficiali, potrivit căruia motivul amânării nu este clar. De cealaltă parte, un responsabil american a arătat că o întâlnire între ce...
09:50
Cântărețul de muzică populară, Gabriel Nebunu, trist și dezămăgit din cauza vecinilor săi din Cahul. Cât stăpânul nu-i acasă, aceștia i-au stropit cu noroi gardul proaspăt instalat la casa părintească. Gabriel Nebunu se află acum într-o vacanță în India, dar veștile de acasă l-au îndurerat. Tânărul spune că din imaginile surprinse de camerele video se […] Articolul „N-am văzut nație mai rea ca a noastră!” Ce i-au făcut vecinii lui Gabriel NEBUNU, cât acesta lipsește de acasă? apare prima dată în CanCan.
09:50
Președintele Maia Sandu de ziua Drapelului de Stat: „De fiecare dată când privim drapelul trebuie să fim mândri de ceea ce am realizat și să continuăm să contribuim la construcția Moldovei europene”
09:50
09:50
Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. „Fie ca poporul moldovenesc să își păstreze identitatea, memoria istorică, tradițiile creștine și coeziunea socială”, a scris ex-președintele țării pe rețele.
09:50
Care este cel mai important motiv pentru evaluarea aleasă?...
09:50
Acum o oră
09:45
Centrul de Politici și Reforme al Republicii Moldova lansează o nouă ediție a programului „Instigare la Democrație”. Oportunitatea este destinată activiștilor, cetățenilor, dar și ONG-urile și inițiativelor civice nou-formate. Programul se concentrează pe învățarea metodelor și instrumentelor de acțiune democratică.  Сообщение Înscrie-te la programul „Instigare la Democrație” și învață cum să dezvolți un plan de acțiuni pentru îmbunătățirea localității tale появились сначала на #diez.
09:40
Ziua Drapelului de Stat - marcată astăzi în Republica Moldova - VIDEO
09:40
Președintele polonez Andrzej Duda a cerut altor țări NATO să-și majoreze cheltuielile respective pentru apărare la 3% din PIB, argumentând că situația de securitate s-a schimbat și că acordurile anterioare vechi de zece ani sunt lipsite de ambiție.
09:40
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) reamintește că termenul limită de depunere a declarațiilor rectificate de avere și interese personale anuale este 30 aprilie. De asemenea, la această data expiră termenul limită de depunere a declarațiilor anuale pentru subiecții declarării care au această calitate începând cu 29 martie 2024. Astfel, pentru a reuși consultarea și ghidarea […] Articolul ANI, anunț important pentru moldoveni: Expiră termenul de depunere a declarațiilor rectificate de avere apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
09:40
09:40
Regele Charles al Marii Britanii își va relua îndatoririle publice pe 30 aprilie, după aproape trei luni de tratament pentru cancer, a anunțat vineri Palatul Buckingham, relatează Reuters, citat de hotnews.ro.
09:40
Rusia şi-a intensificat atacurile asupra reţelei feroviare ucrainene pentru a „paraliza” aprovizionările militare cu material din Occident, în vederea unei noi ofensive, a declarat vineri un oficial ucrainean de rang înalt în domeniul securităţii, transmite Digi24.ro cu referire la AFP și News.ro. Infrastructura feroviară este deosebit de vitală în Ucraina, atât în transportul pasagerilor şi comerţ, cât şi armatei, deoarece de la începutul invaziei ruse, în februarie 2022, întregul trafic aerian...
09:30
Femeia care a uimit juriul de la „Românii au Talent” cu ideea sa inedită - VIDEO
09:30
În această noapte, ocupanții ruși au atacat patru centrale termice ale DTEK, ceea ce a dus la deteriorarea gravă a echipamentelor, a anunțat serviciul de presă al agenției, transmite Unian.
09:30
Regele Charles al Marii Britanii, în vârstă de 75 de ani, va reveni la îndatoririle publice săptămâna viitoare, după aproape trei luni de tratament pentru cancer, a anunțat vineri Palatul Buckingham.
09:30
UPDATE 9:15 În noaptea de 27 aprilie, rușii au lansat un atac combinat asupra Ucrainei cu 34 de rachete de diferite tipuri. Potrivit comandantului forțelor aeriene ale Forțelor Armate Ale Ucrainei, Mikola Oleșciuk, ucrainenii au reușit să doboare 21 dintre ele. Celelalte rachete au lovit instalații energetice din regiunile Dnipropetrovsk, Ivano-Frankivsk și Lviv. Există daune...
09:30
O tânără de 19 ani însărcinată în luna a șaptea, pe nume Ana-Maria, a dispărut la 12 aprilie din municipiul Orhei, după ce a urcat într-un automobil  care s-a îndreptat într-o direcție necunoscută. La căutarea ei au fost mobilizați timp de mai multe zile sute de polițiști și voluntari. Tânăra a fost găsită fără suflare...
09:30
Tripleții au fost aduși pe lume la Centrul perinatal din regiunea Cernăuți. Înainte de a fi externați, cei trei băieți au fost îngrijiți
09:30
Astăzi, 27 aprilie, este marcată Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Cu acest prilej, în faţa Casei Guvernului, a fost organizată ceremonie solemnă prezidată de şefa statului Maia Sandu, speakerul Parlamentului Igor Grosu și premierul Dorin Recean.
09:30
Dimineața nu este doar începutul unei noi zile, ci uneori și culmea stresului pentru mulți oameni. Potrivit unor studii recente, tocmai în acest moment al zilei nivelul de stres atinge cote înalte. În agitația de plecare la muncă, capriciilor copiilor și a alarmei care nu sună, dimineața devine o adevărată încercare pentru mulți. De ce […]
09:30
Meteorologii prognozează pentru astăzi înnorări variabile.Ziua în nordul țării termometrele vor indica +13...+15°C,În centrul republicii, temperatura maximă va fi cuprinsă între +16 ... +18°C.Iar în sudul țării se vor înregistra +18...+20°C.În următoarele zile, vremea nu se va schimba semnificativ.Vîntul va sufla din direcția sud-vest, cu 9 km/h.
09:30
Liberalizarea regimului de vize cu UE pentru cetățenii moldoveni, acum 10 ani, pe 28 aprilie 2014, este una dintre deciziile cu cel mai mare impact pentru cetățenii moldoveni, a subliniat ambasadoarea Rep. Moldova la Uniunea Europeană, Daniela Morari, în cadrul emisiunii Dialog European de la Radio Chișinău. Obiectivul autorităților este adoptarea cadrului de negocieri de aderare la UE pe parcursul președinției Belgiei la Consiliul Uniunii Europene.
09:20
Se așteaptă înghețuri în raioanele de nord a țării: Ce temperaturi promit meteorologii pentru acest weekend Serviciul Hidrometeoroogic de Stat (SHS) anunță prognoza meteo pentru intervalul 27-29 aprilie. În acest weekend, se așteaptă înghețuri în în raioanele de nord. Meteorologii spun că vremea devine stabilă pentru intervalul următor. Precipitații nu se prevăd. Vântul va sufla din sectorul de nord slab la moderat. Temperaturile noaptea vor fi normale pentru această perioadă, oscilând în genera...
09:20
Te iau fiorii. O adolescentă din Republica Moldova a făcut juriul de la „Românii au talent” să se ridice în picioare - VIDEO
09:20
„Wow! Afrodita și Ghiță” - Reacții la noul videoclip lansat de Cleopatra Stratan și Edward
09:20
Parlamentul a votat în lectură finală proiectul de lege, privind modificarea unor acte normative în domeniul controlului activității de întreprinzător. Reglementările vor micșora timpul procedurilor de control cu cel puțin 74 mii om-ore pe an și vor aduce economii de cel puțin 71 milioane lei pe an, pentru antreprenori. În plus, aceste modificări vor diminua […] Articolul Parlamentul a aprobat în lectură finală. Controale de stat mai eficiente: 70 mil de lei și 74 mii ore anuale salvate pentru antreprenori apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.