Acum 5 minute
15:00
În perioada 2 - 4 octombrie, șefa statului Maia Sandu efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză pentru a promova aderarea țării noastre la Uniunea Europeană și a aprofunda relațiile bilaterale. În cadrul vizitei, Președinta va avea o întâlnire și cu cetățenii noștri stabiliți în Portugalia, informează Președinția.
15:00
Au început cercetările arheologice în Cetatea Soroca, parte a celei de-a doua etape de restaurare a fortăreței. De această dată, arheologii au cercetat cazematele și au descoperit o porțiune de pardoseală din cărămidă de la nivelul doi, construită acum patru secole.
15:00
Primul hackaton pentru femei, ce abordează tehnologiile pentru economia verde, a avut loc la Bălți și Comrat, organizat de Tekwill și Asociația Companiilor din Domeniul IT (ATIC). Evenimentul inovator a adus  împreună femeile pasionate de tehnologie și sustenabilitate, având scopul de a dezvolta soluții inedite pentru provocările din domeniul economiei verzi, transformând ideile în acțiuni […] Articolul Hackaton-ul pentru femei „Tehnologii pentru Economia Verde” și-a desemnat câștigătoarele apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
Comisiile parlamentare permanente s-au convocat luna trecută în 58 de ședințe
15:00
Primăria Chișinău a început lucrările de reparație a accesului către grădinița-creșă „Romanița” nr 159, de pe strada Gheorghe Madan 85/2, și spre o altă grădiniță și școală din zonă. Acest… Articolul Primarul Ion Ceban inițiază lucrările de reabilitare pentru asigurarea siguranței copiilor și părinților din zona grădinițelor apare prima dată în Good News.
15:00
Noua ambasadoare a UE în Ucraina, Katarina Mathernova nu crede că cineva asigură Moldova că nu e nevoie să-și rezolve conflictul transnistrean Un raport scris de 12 experți franco-germani despre extinderea UE, publicat la 19 septembrie, atrăgea atenția printre altele că nu vor putea adera țări care au conflicte militare de durată. Chiar dacă nu […] The post ULTIMA ORĂ Ambasadoare UE: „Nu prea cred că cineva din UE ar fi dat Moldovei asemenea asigurări appeared first on Omniapres.
15:00
15:00
Două treimi (63,2%) din populația adultă a Republicii Moldova este consumatoare de alcool, iar 13,5% din decesele în rândul tinerilor sunt atribuite consumului de alcool. Datele au fost făcute publice de Agenția Națională pentru Sănătate Publică /ANSP/ în contextul marcării Zilei naționale fără alcool.
15:00
O copilă de 13 ani a fost spitalizată, după ce a căzut de la etajul doi al unei clădiri părăsite. Incidentul a avut loc în stânga Nistrului, la Rîbnița.
15:00
În perioada 02 – 20 octombrie 2023, reprezentanții Agenției Servicii Publice (ASP) se vor afla într-o misiune de lucru în Franța. Împreună cu funcționarii Ambasada Republicii Moldova în Franţa, aceștia vor oferi servicii de eliberare a actelor de identitate și stare civilă. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cetățenii Republicii Moldova care se află pe teritoriul … The post Moldovenii aflați în Franța își pot perfecta actele de identitate la Paris. Unde să se adreseze first appeared on ZUGO. Articolul Moldovenii aflați în Franța își pot perfecta actele de identitate la Paris. Unde să se adreseze apare prima dată în ZUGO.
15:00
Primăria Chișinău a început lucrările de reparație a accesului către grădinița-creșă „Romanița” nr 159, de pe strada Gheorghe Madan 85/2, și spre o altă grădiniță și școală din zonă. Acest drum era complet deteriorat, iar municipalitatea s-a autosesizat, după apelul mai multor localnici, inclusiv părinți care zilnic își aduc copiii la această grădiniță. „Am primit […] Articolul Primăria Chișinău demarează reparațiile urgente pe drumul de acces către grădinița “Romanița” nr. 159 apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Capitala regională a disputatului teritoriu Nagorno-Karabah, Stepanakert, se prezintă acum ca un oraș pustiu, părăsit de peste 100.000 de etnici armeni. Străzile sunt goale, iar imagini cu zeci de câini vagabonzi în căutare de hrană în piața principală ilustrează starea de abandon a locului. Această situație vine în urma intrării sub controlul total al Azerbaidjanului […] Articolul Criză umanitară în Nagorno-Karabah: Etnici armeni în fugă masivă din capitala Stepanakert apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Un accident cu implicarea unui maxi-taxi s-a produs astăzi în capitală. În urma impactului a avut de suferit un copil cu vârsta de aproximativ 12 ani. Informația a fost confirmată pentru #diez de către ofițera de presă a Inspectoratului General al Poliției Svetlana Scripnic. Сообщение Un accident cu implicarea unui microbuz de rută s-a produs în capitală. În urma acestuia, un copil a fost transportat la spital появились сначала на #diez.
15:00
Echipele mobile de medici specialiști continuă să ofere populației consultații profilactice gratuite, acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Astfel, în perioada 2-6 octombrie, vor fi prestate gratuit servicii medicale stomatologice copiilor în diferite localități din raioanele Edineț și Soroca, și anume: – pe 2 și […] Post-ul Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din diferite localități ale raioanelor Edineț și Soroca apare prima dată în Provincial.
15:00
În perioada 2 – 4 octombrie, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită de stat în Republica Portugheză pentru a promova aderarea țării noastre la Uniunea Europeană și a aprofunda relațiile bilaterale. În cadrul vizitei, Președinta va avea o întâlnire și cu cetățenii noștri stabiliți în Portugalia. La 5 octombrie, Președinta va participa la […] Articolul Președinta Maia Sandu începe vizita de stat în Portugalia și urmează să participe la summitul Comunității Politice Europene la Granada, Spania apare prima dată în DemocracyMD.
15:00
15:00
15:00
Ideea fostului ministru britanic al Apărării, Ben Wallace, de a chema mai mulți tineri în rîndurile Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) reprezintă o intenție de a curăța Ucraina de populație. Despre acest lucru a declarat Ian Gagin, consilier al liderului Republicii Populare Donețk (RPD), relatează RIA Novosti“Este o nouă inițiativă de recrutare a tinerilor. Domnul Ben Wallace din Marea Britani
15:00
Bulgaria va opri intrarea pe teritoriul țării a mașinilor cu numere de înmatriculare rusești pînă la sfîrșitul zilei de 2 octombrie, a anunțat Anton Zlatanov, directorul Poliției de Frontieră bulgare.„Am lucrat foarte activ ca interdicția de intrare a autoturismelor rusești în țara noastră să intre în vigoare în Bulgaria”, a declarat Zlatanov.El a precizat că o astfel de interdicție este î
15:00
În data de 01.10.2023, au intrat în vigoare normele modificate privind examinarea medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permisului de conducere.Potrivit Agenției Servicii Publice (ASP), modificările operate au drept scop simplificarea procedurii privind examinarea medicală a conducătorilor de vehicule și a candidaților pentru obținerea permiselor de conducere
Acum 15 minute
14:50
14:50
Premiul Nobel pentru Medicina 2023 a fost castigat de Katalin Kariko si Drew Weissman pentru vaccinurile ARN mesager contra Covid-19
14:50
La deschiderea noului an universitar, susținători ai AUR au distribuit pliante, în curtea și în sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), prin care îi îndeamnă pe tineri să renunțe la studii și să se înscrie în partid, transmite Euractiv. Informația a fost anunțată de rectorul SNSPA, Remus Pricopie, care spune că prin pliantele […]
14:50
Partidul SMER al politicianului pro-Rusia Robert Fico, în vârsta de 59 de ani, a obținut duminică 23,37% din voturi la alegerile legislative din Slovacia, scrie euronews.com. Deși fostul prim-ministrul de stânga Robert Fico a câștigat alegerile legislative în Slovacia, el va trebui să-și găsească aliați pentru a reuși să formeze un nou guvern. Deoarece partidul lui […]
14:50
În PREMIERĂ, a treia săptămână consecutiv, pe portalul nostru avem o nouă rubrică, denumită sugestiv Caricatura săptămânii. Noua rubrică reflectă capodoperele cunoscutului caricaturist Unghenean – Alexandru [...] Articolul [CARICATURĂ] Mulți, dar de fapt doi. START pentru fotoliul de Primar al municipiului Ungheni apare prima dată în Știri din regiunea Ungheni.
14:50
Renovarea sistemului termic a blocurilor de locuit și elaborarea, la nivel municipal, a unui cadru normativ în domeniul energetic sunt doar câteva obiective pentru a asigura eficienţa energetică a Chişinăului, prezentate de către Adrian Albu, candidatul PSRM pentru funcția de primar al Capitalei. Despre acestea el a declarat pentru Curentul.md. „Conceptul de eficienţă energetică a […] The post Adrian Albu: Sunt posibile progrese esenţiale în domeniul eficienţei energetice în Chişinău appeared first on Omniapres.
14:50
Tineri din toată țara s-au adunat în acest weekend la festivalul Urban Vibes, organizat la Bălți. Graffiti, hip-hop, skating, muzică bună și concursuri, au fost de toate, iar participanții s-au arătat încântați și au spus că vor ca festivaluri de acest gen să fie organizate mai des în nordul țării. „Totul este superb, îmi place […] Acest articol /VIDEO/ Festivalul Urban Vibes, organizat la Bălți. Ce atmosferă au creat pictorii graffiti și hip-hoperii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:50
14:50
14:50
„Vinul nostru cucereşte lumea” este sloganul Zilei Naționale a Vinului din acest an, care va avea loc pe 7 și 8 octombrie. Cea de-a XXII-a ediție a evenimentului va celebra un deceniu de succese ale Vinului Moldovei, aşteptându-se peste o sută de mii de vizitatori, scrie MOLDPRES. „Este cea mai mare sărbătoare și unica zi […]
14:50
Chișinău, 2 octombrie 2023 – Pe parcursul lunii septembrie, Parlamentul s-a convocat în două ședințe plenare, iar deputații au votat 34 de acte normative. Totodată, în perioada august-septembrie 2023, 60 de acte normative au intrat în procedură legislativă.Potrivit datelor statistice, 16 inițiative legislative au fost votate în prima lectură, iar patru dintre ele au scopul de a armoniza legislația națională cu cea a Uniunii Europene.
14:50
14:50
14:50
14:50
Heritage a lansat noua aripă a școlii, unde elevii treptei liceale își vor continua studiile la standarde globale. Cei peste 80 de liceeni vor susține la absolvire examenele „A Level” și vor obține calificările/diplomele Cambridge recunoscute la nivel global, oferindu-le acces la peste 1400 de universități din 195 de țări. Treapta liceală, care include curriculumul...
14:50
Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a declarat luni, la Kiev, că Uniunea Europeană se va întinde în curând de la Lisabona la Lugansk, scrie G4Media.ro
14:50
Scriitorul Ion Druță va fi înmormântat astăzi la Lumânarea Recunoștinței din Soroca. Așa cum și-a dorit, scriitorul va fi înmormîntat într-o poeniță, lîngă lumânarea recunoștinței. Elevi, studenți, politicieni, scriitori, oameni ... Post-ul Sute de cetățeni au venit la Teatrul Național „Mihai Eminescu” pentru a aduce un ultim omagiu lui Ion Druță apare prima dată în Unica.md.
14:50
Deși Guvernul României a anunțat că alocațiile vor crește de la 1 ianuarie 2024, nu este exclusă posibilitatea, ca şi în cazul pensiilor, ca majorarea să se facă din martie, după ce INS anunţă oficial rata inflaţiei din anul precedent. Conform legislației actuale, alocațiile pentru copii vor fi majorate diferențiat în funcție de vârsta acestora. […] Articolul Alocații mai mari pentru copiii cu cetățenie română apare prima dată în InfoPrut.
14:50
 Pe parcursul lunii septembrie, comisiile parlamentare permanente s-au convocat în 58 de ședințe. În cadrul..
14:50
14:50
14:50
Acum 30 minute
14:45
Adunarea Nobel de la Institutul Karolinska a decis să acorde Premiul Nobel pentru Fiziologie și Medicină 2023 biochimistei maghiar-americane Katalink Karikó și omului de știință american Drew Weissman „pentru descoperirile lor în modificările bazei nucleozide care au permis dezvoltarea de vaccinuri ARNm eficiente împotriva COVID-19”. Сообщение Katalink Karikó și Drew Weissman au câștigat Premiul Nobel pentru Fiziologie și Medicină 2023 появились сначала на #diez.
14:45
O misiune arheologică egipteană, germană şi austriacă a descoperit în sudul Egiptului sute de vase de vin închise şi intacte, datând de acu...
14:45
Elevii claselor a X-a, a XI-a și a XII-a sunt invitați să se înscrie la un concurs unde vor avea oportunitatea să câștige o bursă... The post Elevii din Republica Moldova au posibilitatea să studieze timp de un an în Marea Britanie sau în SUA appeared first on Expresul.
14:40
Un copil de 12 ani a ajuns la spital, dupa ce un microbuz de ruta a intrat intr-un camion - FOTO
14:40
14:40
Premiul Nobel pentru Fiziologie sau Medicină pe 2023 a fost acordat lui Katalin Karikó și Drew Weissman pentru descoperirile lor privind modificările bazelor nucleozidice care au permis dezvoltarea unor vaccinuri ARNm eficiente împotriva COVID-19, a anunțat, luni, secretarul comisiei de Medicină Thomas Perlmann, transmite news.ro.
14:40
Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” va prezenta mai multe concerte în luna octombrie
14:40
Două treimi sau 63,2% din populația adultă a Republicii Moldova este consumatoare de alcool. Conform ultimului raport, Republica Moldova se menține printre țările cu cel mai înalt consum de alcool per persoană adultă – de 12,9 litri. Datele au fost făcute publice de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) în contextul marcării Zilei naționale fără […] Articolul Peste 63% din populația adultă a R. Moldova este consumatoare de alcool apare prima dată în Vocea Basarabiei.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.