Acum 5 minute
08:50
Multă lume frumoasă a găzduit „Poienița Însorită” din orașul Drochia, în sfânta duminică de 19 mai curent, unde s-a desfășurat cel mai așteptat eveniment al anului – Festivalul Familiei, ediția a V-a, cu tradiționalul generic „Familia – comoara societății”. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Raional Drochia, sub egida președintelui raionului, Vasile Cemortan, în parteneriat […] Post-ul Atmosferă de sărbătoare la Drochia de Ziua Familiei / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Premierul Dorin Recean, după reuniunea Consiliului de Asociere RM-UE: „Republica Moldova are parteneri de încredere. Împreună construim Europa acasă și o viață mai bună pentru cetățeni”
08:50
Comunicat de presă al Poliției de Frontieră
08:50
Ajutorul umanitar sosit în portul temporar construit de Statele Unite în largul coastelor Fâşiei Gaza nu a fost încă distribuit populaţiei, ameninţată cu foametea în teritoriul devastat de războiul dintre Israel şi Hamas, a anunţat marţi Departamentul american al Apărării, notează AFP. Încărcat în Cipru, acest ajutor urma să fie distribuit „rapid”, au promis săptămâna … Articolul Israel-Hamas: Ajutoarele din portul temporar american aşteaptă să fie distribuite în Fâşia Gaza apare prima dată în Punctul pe i.
08:50
08:50
Creștinii ortodocși pe stil vechi îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Nicolae, făcătorul de minuni. Sărbătoarea Sfântului Nicolae este cinstită de către Biserica Ortodoxă de două ori pe an. Sărbătoarea Sfântul Nicolae „de iarnă”, cum i se mai spune în popor, se sărbătorește la 19 decembrie, iar la 22 mai se sărbătorește Sfântul Nicolae „de vară”.
08:50
Creştinii ortodocşi prăznuiesc astăzi, 22 mai, mutarea moaştelor Sfântului Ierarh Nicolae din Mira Lichiei în cetatea Bari din Italia. În popor această sărbătoare mai este numită Sfântul Nicolae de vară.
08:50
Serghei Lebediuc, unul dintre cei cinci magistrați repuși în funcție după ce au fost urmăriți penal în dosarul Laundromat, va primi jumătate de million de lei prejudicii morale de la stat, pentru tragere ilegală la răspundere penală și aplicarea măsurilor preventive pe parcursul urmăririi penale.
08:50
Moneda națională se apreciază astăzi față de euro și dolar, potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei (BNM), transmite Moldpres.
08:50
Legislația națională ar putea fi completată cu alte două temeiuri de decădere din drepturile părintești. Este vorba despre acumularea restanței la plata pensiei de întreținere a copilului mai mult de 24 de luni sau când se demonstrează că copilul a fost supus alienării părintești. Cu o inițiativă în acest sens vine deputata PAS Angela Pojoga-Munteanu. Proiectul a fost discutat în cadrul consultărilor publice, transmite IPN. Potrivit Angelei Munteanu-Pojoga, proiectul vine să îmbunătățească legis...
Acum 10 minute
08:45
Războiul lui Putin din Ucraina și-a schimbat evoluția în anul 2024, când Rusia a câștigat sute de kilometri pătrați, pe fondul lipsei de muni...
Acum 15 minute
08:40
Curs de instruire la USMF privind comportamentul în caz de calamități, situații de urgență și acordarea primului ajutor La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” se desfășoară un curs de instruire privind comportamentul în caz de calamități și situații de urgență, precum și acordarea primului ajutor. Activitatea de instruire este organizată în perioada 20-24 mai, în comun cu reprezentanți ai Gărzii Naționale din statul Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, în...
08:40
Un avion de linie turcesc a ajuns pe frontul din Bahmut. Cum a pătruns în zona fierbinte a războiului din Ucraina
08:40
Leul se apreciază față de euro și dolar
08:40
Președintele Maia Sandu s-a întâlnit cu jucătorii de la „Petrocub Hâncești” și i-a felicitat pentru titlul de campioni ai Moldovei 
08:40
Statele Unite ale Americii ar putea anunța un nou pachet de ajutor pentru Ucraina până la sfârșitul acestei săptămâni, scrie Politico, care adaugă că administrația Biden plănuiește să revină la programul anterior, conform căruia livrarea stocurilor de obuze și echipamente americane pentru Ucraina era anunțată aproximativ o dată la două săptămâni. citat de ziua.md Potrivit … Articolul SUA ar putea anunța un nou pachet militar pentru Kiev săptămâna viitoare. Sistemele de apărare aeriană sunt o prioritate apare prima dată în Punctul pe i.
08:40
În vârstă de 77 de ani, Maslov (foto) a fost cercetător principal la Institutul de Mecanică Teoretică și Aplicată din Novosibirsk, fiind arestat în urmă cu doi ani și acuzat de trădare. El a pledat nevinovat și a fost condamnat, marți, la 14 ani de închisoare într-o colonie penală cu regim strict. Instanța a luat decizia în […] Articolul Un fizician care ar fi trădat secretele rachetelor hipersonice rusești, condamnat la ani grei de închisoare apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Justiţie După ce concursul pentru desemnarea unui nou procuror general, anunțat la sfârșitul anului trecut, a eșuat cu scandal, Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat un nou concurs. Acesta se va desfășura cu participarea acelorași principali concurenți, dar cu reguli modificate. NM a relatat despre cariera, veniturile și proprietățile candidaților, precum și despre noile reguli, care, potrivit Consiliului Procurorilor, ar trebui să elimine manipularea notelor și să se evite compromiterea competiției. Citiți mai multe în materialul […] The post NM Espresso: cine luptă pentru funcția de Procuror General, de ce Recean și Spânu au plecat la Bruxelles și de ce locuitorii satului Ișnovăț nu mănâncă iepuri appeared first on NewsMaker.
08:40
Creştinii ortodocşi pe stil vechi îl cinstesc astăzi, 22 mai, pe Sfântul Nicolae. Sf. Nicolae este sărbătorit de două ori pe an: la 19 decembrie (în ziua cînd a murit sfîntul) – zi numită în popor Sf. Nicolae de Iarnă și la 22 mai, sărbătoare căreia în popor i se mai zice ‒ Sf. Nicolae […] Acest articol Creştinii ortodocşi îl prăznuiesc azi pe Sfântul Nicolae de Vară a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
„Aici m-am născut, aici am născut copiii, aici îi cresc și suntem bucuroși că suntem din Bălți.” Orașul Bălți împlinește azi 603 ani de la fondare „Orașului Bălți îi doresc tot ce e mai bun, dispoziție bună, toți să trăiască în pace, totul să fie bine.” Mulți bălțeni îi urează orașului prosperitate economică, creștere, dezvoltare […] Acest articol /VIDEO/ Ziua orașului Bălți! Ce îi doresc locuitorii, dar și de ce îl iubesc a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu,  s-a întâlnit cu jucătorii de la „Petrocub Hâncești”, la care sunt legitimați și doi soroceni – antrenorul Marcel Reșitca și Ion Borș, membru și al selecționatei de tineret a Republicii Moldova. Maia Sandu i-a felicitat pe jucătorii de la „Petrocub Hâncești” care, în frunte cu antrenorul Andrei Martin, au câștigat […] Post-ul Sorocenii Marcel Reșitca și Ion Borș au fost felicitați de președinta Maia Sandu apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
Procurorii anticorupție au în gestiune 220 de dosare, iar activitatea Procuraturii Anticorupție ar putea fi accelerată dacă instituția ar fi capacitată așa cum prevede legea. O spune procurorul-șef adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, potrivit căruia lipsa unui sediu adecvat limitează procurorii anticorupție în activitatea lor. Potrivit adjunctului Veronicăi Dragalin,... The post Octavian Iachimovschi: Procuratura Anticorupție are în gestiune 220 de dosare. Problema sediului este una tristă appeared first on ALBASAT.
08:40
În perioada 22-23 mai 2024, Curtea Constituțională a R. Moldova va găzdui cel de-al XIX-lea Congres al Conferinței Curților Constituționale Europene (CCCE), cu tema „Formele și limitele deferenței judiciare: cazul curților constituționale”. Potrivit unui comunicat al instituției, acest eveniment este organizat în cadrul Președinției CCCE a Curții Constituționale a R. Moldova. Conferința Curților Constituționale Europene reunește...
08:40
Premierul român Marcel Ciolacu a afirmat că sunt discuţii cu oficialii turci pentru retrocedarea sabiei lui Ştefan cel Mare, precizând că sunt două copii ale acesteia, una în biroul său, iar cealaltă donată de fostul prim-ministru Adrian Năstase la Putna. Ciolacu a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul vizitei în Turcia, dacă în discuţiile avute cu oficialii turci a fost abordată şi tema retrocedării sabiei lui Ştefan cel Mare. ”Sunt două copii. Una primită de fostul prim-ministru - şi făcute de acelaşi lucrător, armurier. Una este în biroul meu şi una a fost primită de Adrian Năstase, fiind donată la Putna. Avem discuţii pe acest subiect”, a declarat Marcel Ciolacu. Timp de 460 de ani, sabia nu a mai părăsit Turcia. Ea a fost expusă ultima dată în România în iulie 2004, la Muzeul Național de Artă al României. Cu această ocazie Guvernul Turciei a donat o copie a sabiei statului român. Sabia, făcută din oțel de Toledo, a fost primită de Ștefan cel Mare după bătălia de la Vaslui din partea papei Sixt al VI-lea, în semn de recunoaștere a rolului decisiv al Moldovei în apărarea creștinătății. Există două variante distincte referitoare la modul în care sabia a părăsit Moldova. Conform uneia dintre ele, sabia a fost dăruita de Ștefan cel Mare sultanului, cu putin timp înainte de a muri. Cea de-a doua legendă plasează momentul pierderii sabiei la sfârșitul primei domnii a lui Petru Rareș. Atunci, turcii au jefuit tezaurul Moldovei înainte de a se retrage, luând cu ei și sabia lui Ștefan cel Mare. În prezent ea se află în sala dedicată armelor, în muzeul Topkapî din Istanbul, marele palat al sultanilor otomani.
08:40
În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 47 117 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 24 389 traversări persoane.
08:40
Comisia Electorală Centrală a stabilit pentru data de 2 iunie 2024 turul doi al alegerilor locale noi în comuna Tîrnova, raionul Dondușeni și în orașul Bucovăț, raionul Strășeni.
08:40
Există mai multe alimente care pot ajuta la scăderea glicemiei în sânge. Printre acestea se numără: Legume verzi: Spanacul, varza kale, broccoli și alte legume cu frunze verzi sunt bogate ... Post-ul Ce alimente scad rapid glicemia din sânge apare prima dată în Unica.md.
08:40
Acum 30 minute
08:35
„Accesul neautorizat în instituțiile de învățământ și ultragierea personalului didactic trebuie sancționate. Hărțuirea profesorilor și a directorilor de școală este inacceptabilă și duce la consecințe grave. În Estonia, unde suntem la moment alături de colegi și în majoritatea lumii civilizate - nu intră nimeni în școală fără programare,” scrie Ministrul Educației, Dan Perciun, într-o postare pe Facebook.
08:30
Cum a reușit Putin să-și reconstruiască rapid armata și să-i surprindă pe vestici
08:30
LIVE TEXT. Război în Ucraina - ziua 819: Zelenski spune că un val puternic de lupte are loc în Donbas. Ucraina, forțată să facă „manevre” pe frontul din Pokrovsk. Kievul propune ca aliații să doboare rachete rusești de pe teritoriul lor
08:30
Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae de Vară, făcătorul de minuni
08:30
O tornadă puternică a distrus, marţi, un mic oraş din Iowa, ucigând mai multe persoane şi lăsând cel puţin o duzină de răniţi, au anunţat autorităţile, transmite Reuters. citat de news.ro Imaginile din oraşul Greenfield arată o traiectorie de distrugere totală, cu case transformate ruine, moloz împrăştiat peste tot şi mai multe turbine eoliene mari … Articolul Orăşel din SUA, distrus de tornadă / ”Mai multe” persoane au murit, multe fiind rănite apare prima dată în Punctul pe i.
08:30
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 22 mai, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 10:00 Briefing de presă susținut de Fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor 10:30 Cel de-al XIX-lea Congres al Conferinței Curților Constituționale Europene cu tema „Formele și limitele deferenței judiciare: cazul curților constituționale” 11:00 Conferință de presă cu genericul: „Prezentarea rezultatelor […] Articolul Evenimentele pe care le poți urmări astăzi în direct pe RLIVE TV și rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Peste 3.000 de deţinuţi de drept comun încarceraţi în închisorile din Ucraina au cerut să fie mobilizaţi în armată, după ce preşedintele Volodimir Zelenski a promulgat vineri o lege care permite eliberarea condiţionată a deţinuţilor dispuşi să meargă pe front pentru a lupta în războiul cu Rusia, potrivit datelor prezentate marţi de vice-ministrul ucrainean al […] Articolul Peste 3.000 de deţinuţi ucraineni au cerut mobilizarea în armată pentru a beneficia de eliberarea condiţionată apare prima dată în Disinfo.
08:30
Premierul moldovean Dorin Recean și înaltul diplomat al Uniunii Europene, Josep Borrell, au semnat marți, 21 mai, un parteneriat de securitate și apărare, a declarat Borrell pe rețeaua socială X. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „R. Moldova a devenit prima țară care a semnat un astfel de document cu UE, care este menit să „consolideze … The post R. Moldova, prima țară care semnează un Parteneriat pentru Securitate și Apărare cu UE first appeared on ZUGO. Articolul R. Moldova, prima țară care semnează un Parteneriat pentru Securitate și Apărare cu UE apare prima dată în ZUGO.
08:30
Valuta Cod ABR Rata Cursul Coroana ceha 203 CZK 1 0.7775 Coroana daneza 208 DKK 1 2.5717 Coroana islandeza 352 ISK 10 1.2767 Coroana norvegiana 578 NOK 1 1.6556 Coroana suedeza 752 SEK 1 1.6569 D.S.T. 960 XDR 1 23.3961 Denar macedonian 807 MKD 10 3.1169 Dinar kuweitian 414 KWD... The post Cursul valutar oficial la 22.05.2024 appeared first on ALBASAT.
08:30
UPDATE 08:20 Forțele rusești au atacat 11 localități din regiunea Sumî, rănind o persoană și provocând pagube la infrastructura energetică. Au fost vizate mai multe localități, printre care Konotop, Myropillia și Esman, scrie presa ucraineană. În orașul Konotop, o persoană a fost rănită ca urmare a unei lovituri cu rachete rusești asupra infrastructurii industriale. Nu...
08:30
Conjuncția planetară de astăzi ne îndeamnă să ne reevaluăm prioritățile și să ne aliniem acțiunile cu adevăratele noastre dorințe. Fiecare semn zodiacal va resimți această influență într-un mod unic, iar arhetipurile astrologice vor juca un rol esențial în modul în care fiecare nativ va naviga prin aceste energii. Horoscopul zilnic de astăzi ar putea dezvălui indicii valoroase despre cum să vă folosiți cel mai bine intuiția și să luați decizii înțelepte.
08:30
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a intervievat patru can...
08:30
Un al doilea oraș din România va avea linie de metrou. Autoritățile au anunțat că s-a semnat autorizația de construire. Iată despre ce oraș este vorba, scrie evz.ro! Românii se ... Post-ul Al doilea oraș din România care va avea linie de metrou apare prima dată în Unica.md.
08:30
Meseria de inginer nuclear pare să revină în forță, având în vedere ultimele evoluții pe acest plan la nivel mondial. Drept dovadă multe țări printre care SUA, Polonia, dar și ... Post-ul Meseria foarte bine plătită, dar unde nu se înghesuie nimeni apare prima dată în Unica.md.
08:30
Vara anului 2024 aduce mult noroc pentru o zodie. Acești nativi se vor îmbogăți începând cu data de 15 iunie, după cum arată astrele. Pent...
08:30
Londra a permis Kievului să lovească ținte din peninsula Crimeea cu arme britanice, după cum a declarat secretarul britanic al Apărării, Grant S...
08:30
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, conduce personal procesul penal în care figurează, fosta membră a Comisiei Pre-vetting și vetting Tatiana Răducanu.Declarațiile au fost făcute de șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, la emisiunea Rezoomat.{{748066}}„Vorbim despre un proces penal care se află în gestiunea nemijlocită a doamnei Veronica Dragal
08:30
Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, promite reguli mai stricte în instituțiile de învățămînt.Astfel, potrivit lui, accesul neautorizat în școli și ultragierea personalului didactic trebuie sancționate. Hărțuirea profesorilor și a directorilor de școală este inacceptabilă și duce la consecințe grave. În Estonia, unde sîntem la moment alături de colegi și în majoritatea lumii civiliz
Acum o oră
08:20
Procesul lui Donald Trump se apropie de final: Avocații au chemat doi martori în apărarea acestuia Avocații fostului președinte au chemat doi martori în apărarea lui Donald Trump, fără a-l cita și pe fostul președinte al SUA să depună mărturie. Luni, fostul său avocat și ultimul martor al acuzării, Michael Cohen, și-a încheiat mărturia. Avocații lui Trump i-au cerut judecătorului Juan Merchan să respingă cazul înainte de a ajunge la juriu, argumentând că se bazează pe mărturia eronată a fostului...
08:20
Va ploua în nordul țării. Câte grade se vor înregistra astăzi, dar și în următoarele zile. Prognoza meteo
08:20
Curs valutar BNM pentru 22 mai. Cât costă astăzi un euro și un dolar - FOTO
08:20
Descoperirea despre moartea lui Matthew Perry care a schimbat cursul anchetei. Anunțul autorităților americane
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.