Acum 5 minute
10:00
Bogdat Țîrdea (numele din acte al deputatului, dar cunoscut și ca Bogdan Țîrdea) locuiește, împreună cu familia sa, într-un imobil care costă acum, la preț de piață, aproximativ 3 milioane de lei. L-a cumpărat în 2017, când nu era finisat, indicând în declarația sa de avere și interese că acesta avea o valoare oficială de 597 de mii de ei. Tranzacția a fost posibilă deși, în ultimii opt ani, politologul devenit deputat a indicat venituri oficiale cumulate de doar 1,88 milioane de lei, echivalentul a aproximativ 20 de mii de lei pe lună.
10:00
Conducerea socialist-democrata din Drochia iroseste banii publici pe timp de pandemie. O spun cei de la Pro Moldova
10:00
10:00
10:00
Șeful statului a îndemnat opoziția Parlamentară să dea jos Guvernul Chicu dacă nu este mulțumit de activitatea acestuia. În cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, acesta le-a sugerat să depună moțiunea de cenzură la următoarea ședință a Parlamentului, care potrivit lui, va avea loc săptămâna viitoare. În același timp, el susține că opoziția nu va face acest lucru fiindcă se tem și nu știu ce să facă, scrie tv8.md Opoziția noastră vorbește mult și nu face nimic. Dacă nu vă place acest Guvern, înregistrați moțiunea de cenzură de ce vă jucați. Moțiunea de cenzură este 26 de deputați, semnați-o și depuneți-o la […]
10:00
ALARMANT: În spitalele din Moldova mai sunt locuri doar pentru câteva zile. Premierul îndeamnă cetățenii să stea acasă
10:00
LIVE // Briefing de presă susținut de Monica Babuc - Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova
10:00
Un incident șocant s-a petrecut pe străzile orașului american Buffalo. Doi ofițeri de poliție a fost filmați în timp ce au bruscat un bătrân, care a căzut cu capul de asfalt și a început să sângereze. În videoclip se vede cum bătrânul se apropie și încearcă să vorbească cu personalul poliției din Buffalo. În acel moment, este împins de doi polițiști, după care cade și se lovește puternic cu capul de trotuar, începând imediat să sângereze. Pe moment, cei doi polițiști nici nu s-au oprit să vadă dacă bătrânul pățise ceva, până când un alt ofițer a alertat că acesta sângerează. În cele din urmă a fost chemată o ambulanță, care l-a transportat de urgență la spital, relatează New York Post. Deși bătrânul a fost grav rănit, starea acestuia este una stabilă. În urma incidentului, cei doi ofițeri care l-au împins au fost suspendați. Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a transmis într-o postare pe Twitter că a fost de acord cu suspendarea acestora.
10:00
Pe 5 iunie este marcată Ziua Mondială a Mediului. Cu acest prilej, pe parcursul acestei săptămâni, în Republica Moldova a fost desfăşurată campania „E timpul pentru Natură!”, iar Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM), Agenţia de Mediu, au făcut publice mai multe informaţii privind situaţia ecologică din ţara noastră, transmite MOLDPRES.   Tematica din acest an a Zilei Mondiale a Mediului este biodiversitatea - un apel la acțiuni pentru combaterea accelerării pierderii și degradării speciilor din lumea naturală. Un milion de specii de plante și animale riscă să dispară, în mare parte din cauza activităților umane. În cadrul săptămânii de informare, MADRM și subdiviziunile subordonate au distribuit informații de interes public referitor la importanța biodiversității pentru starea de bine a oamenilor, deoarece oferă servicii ce susțin economia societății noastre. De asemenea, au fost emise comunicate informative despre inițiativele și proiectele de protecție a mediului și a resurselor naturale, diminuării impactului și consecințelor calamităților naturale, acțiuni susținute, inclusiv financiar, de partenerii de dezvoltare și organismele internaționale. De asemenea, pe parcursul zilei de astăzi urmează să fie difuzat un spot video consacrat tematicii din acest an, realizat cu suportul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare Moldova și al Programului de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu cu scopul de a informa și a sensibiliza publicul, în acest sens. „Intenţiile exagerate de exploatare a resurselor naturale au impact negativ asupra mediului şi omului. Aceste fenomene sunt caracteristice şi pentru Republica Moldova, pornind de la faptul că mediul înconjurător nu are frontiere. Ţara noastră  se confruntă cu un şir de probleme de impact asupra mediului atât de ordin local, cât şi transfrontalier, impunându-se definirea problemelor şi identificarea cauzelor ce le provoacă”, indică MADRM. Ziua mondială a Mediului a fost instituită în 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei „Ecologia Umană” de la Stockholm şi reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite. Evenimentul este marcat în peste o sută de ţări şi constituie un prilej pentru instituţiile guvernamentale, administraţiile locale, asociaţiile de tineri, organizaţiile non-guvernamentale, întreprinzători, mass-media de a se mobiliza prin manifestări comune menite să atragă atenţia asupra necesităţii protejării factorilor de mediu.           sursa: moldpres.md
10:00
Un pieton care dormea băut în mijlocul drumului, călcat de o mașină, pe șoseaua Muncești din capitală.
10:00
În România este în plină desfășurare un dosar care vizează achizițiile de materiale de protecție împotriva infecției cu noul coronavirus, realizate de către compania Unifarm. Deputatul român Emanuel Ungureanu susţine că măşti şi echipamente de proastă calitate, achiziţionate de Unifarm şi refuzate de spitalele din România, ar fi fost donate Republicii Moldova, scrie ZdG.md. Agerpres notează că … Articolul „Am donat R. Moldova echipamentele pe care le-au refuzat spitalele din România”. Dosar legat de calitatea echipamentelor de protecție împotriva COVID-19 apare prima dată în TVC.
10:00
Articolul LIVE | Ministerul Sănătății prezintă informaţii actualizate despre virusul COVID-19 în R. Moldova apare prima dată în TVC.
10:00
Ambasadorii Republicii Moldova în Canada și Austria au fost rechemat din funcție. Decrete în acest sens au fost semnat de șeful statului, Igor Dodon, și publicate astăzi în Monitorul Oficial. Prin decret prezidențial, Ala Beleavschi a fost rechemată din funcția de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Canada. În același timp, Victor Osipov […] Articolul Ambasadorii Republicii Moldova în Canada, Austria și România, rechemați din funcție. Dodon a semnat decretele apare prima dată în Cotidianul.
10:00
Deputatul Andrian Candu susține că nu vrea să-i răspundă lui Andrei Năstase, după ce ultimul l-a acuzat de retorică propagandistică pe liderul Pro Moldova. Schimbul de replici a apărut după ce Candu a anunțat că grupul politic parlamentar pe care îl conduce nu are nicio problema în a-l susține pe Năstase la funcția de premier. […] Articolul Replica lui Candu pentru Năstase: „Aleg să fiu înțelept” apare prima dată în Cotidianul.
10:00
Un incident șocant s-a petrecut pe străzile orașului american Buffalo. Doi ofițeri de poliție a fost filmați în timp ce au bruscat un bătrân, care a căzut cu capul de asfalt și a început să sângereze. În videoclip se vede cum bătrânul se apropie și încearcă să vorbească cu personalul poliției din Buffalo. În acel [...] Articolul VIDEO // Un nou caz șocant în SUA. Un bătrân cade și își sparge capul, după ce este bruscat de poliție apare prima dată în Telegraph Moldova.
10:00
În orice zi este posibil ca doi frați să fie executați în singura țară din Europa în care încă mai există pedeapsa cu moartea, iar familia lor nu va știi niciodată când au fost împușcați sau unde vor fi înmormântați, scrie BBC. În urmă cu cinci luni, Hanna Kosteva a fost la tribunal, unde a aflat [...] Articolul Povestea a doi frați condamnați la moarte în Belarus. Familia nu va afla când și unde vor fi executați apare prima dată în Telegraph Moldova.
10:00
LIVE // Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prezintă situația epidemiologică privind controlul infecției COVID-19 Articolul LIVE // Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale prezintă situația epidemiologică privind controlul infecției COVID-19 apare prima dată în Telegraph Moldova.
10:00
LIVE // Briefing de presă susținut de Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Monica Babuc Articolul LIVE // Monica Babuc susține un briefing de presă apare prima dată în Telegraph Moldova.
10:00
Un băiat de 17 ani a murit într-un accident cu motocicleta în seara de 4 iunie. Tânărul a pierdut controlul ghidonului și motocicleta s-a lovit într-un copac de pe marginea drumului ce duce spre satul Cotiujeni, raionul Briceni. Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Briceni, Svetlana Talpă, a declarat... The post Un minor a murit într-un accident cu motocicleta appeared first on Portal de știri.
10:00
I-a promis unei femei că o ajută să obțină permisul de conducere, dar a ajuns pe mâna oamenilor legii. Un student din Capitală a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, în comun cu reprezentanți ai Agenției Servicii Publice, într-un dosar de trafic de influență. Tânărul ar fi cerut de la femeie 20 000 de lei. […]
10:00
10:00
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale susține o conferință de presă în care urmează să fie prezentate informațiile actualizate privind starea epidemiologică din țară.
10:00
Primăria Capitalei a semnat un Acord de colaborare cu Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF). Scopul documentului este dezvoltarea și îmbunătățirea proceselor contabile în domeniul finanțelor publice din cadrul subdiviziunilor structurale municipale. Obiectivul de bază al colaborării este promovarea serviciilor publice digitale în procesele operaționale din cadrul APL. „Îmi doresc centralizarea datelor contabile și […]
10:00
10:00
Președintele țării, Igor Dodon, afirmă că opoziția parlamentară vorbește mult și nu face nimic. Șeful statului a declarat, în cadrul emisiunii săptămânale ”Președintele răspunde”, că opoziția, deși vorbește despre demiterea Guvernului, nu va înainta moțiunea de cenzură, deoarece îi este frică să își asume responsabilitatea în această perioadă dificilă pentru țară când se confruntă cu […]
10:00
LIVE! Conferința de presă organizată de Ministerul Sănătății despre situația epidemiologică din cauza noului tip de coronavirus
10:00
Andrei Năstase nu va mai candida la șefia Capitalei, deoarece a pierdut o dată, spre deosebire de Maia Sandu care vrea să candideze la șefia statului, chiar dacă a pierdut în fața lui Igor Dodon în 2016. Despre aceasta liderul Platformei DA a declarat în cadrul emisiunii “Puterea a Patra” de la N4. „Eu consider […]
10:00
Supoziţia vine din partea deputatului PSRM, Vasile Bolea, şi a fost făcută la postul de televiziune NTV Moldova.„Andrian Candu spunea că ei, cei de la Pro Moldova, poartă discuţii cu Platforma DA, cu PAS, pentru a închega o altă majoritate sau pentru a da jos Guvernul Chicu. Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a spus ca nu este adevărat. Deci cine minte? Candu sau PAS? Este o enigmă: sau ei personal nu au discutat? Probabil că discuţiile se duc prin soli, sfetnici etc”, a declarat Vasile Bolea.Amintim că deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco, a declarat că formaţiunea condusă de Maia Sandu nu negociază cu grupul Candu debarcarea Guvernului Chicu şi formarea unui nou Cabinet de Miniştri.
10:00
Mai mulți primari de orașe cer Comisiei Situații Excepționale să interzică activitățile religioase în zilele de 7 și 8 iunie, cel puțin în cimitirele din toate orașele, în contextul în care Secretarul de Stat al Ministerul Sănătății, Constantin Râmiș, a îndemnat aleșii locali să nu încurajeze participarea oamenilor la Paștele Blajinilor, să nu organizeze transport […] Сообщение Primarii cer intetzicerea Blajinilor în plină pandemie: „Mii de oameni vin special pentru a participa la eveniment” появились сначала на BTV.
10:00
Ana Ciorici, femeie de afaceri și cunoscută bloggeriță, a dezvăluit, recent, că s-a despărțit de soțul său, Pavel Ciorici. Deocamdată, însă, nu au divorțat în acte, informează SHOK.md. Ea nu a dezvăluit motivul despărțirii, însă a spus că se întâmplă așa ceva și la cuplurile în care este dragoste și pasiune. „Oficial încă nu. Coronavirus […]
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.