Acum 5 minute
18:10
În Republica Moldova au loc filmările primului scurt metraj fantastic „Prevestitorii furtunii”, relatează locals.md. Lucrările la acest proiect au început în anul 2015. La realizarea filmului lucrează un grup de entuziaști din diferite țări. Printre aceștia sunt: regizorul Maxim Baraliuc, producătorul Serghei Budici și Vladislav Oleinicov, specialiști în domeniul 3D – Serghei Chirilov, Ghenadii Dochien, […] The post În Moldova este filmat primul scurt metraj fantastic appeared first on Moldova.org.
18:10
Comisia Națională a R. Moldova pentru UNESCO a făcut bilanțul activității pentru anul 2018
18:10
Votul de neincredere va avea loc in contextul nemultumirilor legate de acordul Brexit negociat cu oficialii
18:10
18:10
James Quincey, consilierul delegat şi viitorul preşedinte al Coca Cola, a respins marţi posibilitatea de a intra în afacerea cu... Articolul Un oficial al Coca Cola a anunțat când va introduce compania canabis în produsele sale apare prima dată în Cotidianul.
18:10
Judecătoria Chișinău a emis o hotărâre prin care îl obligă pe primarul ales al Chișinăului, Andrei Năstase, să achite un... Articolul Năstase, după ce a fost obligat să îi achite lui Ceban 1 leu: Dacă vrea 1 leu, să-l ceară de la stăpânul lui apare prima dată în Cotidianul.
18:10
La ultima ședință deplină a Parlamentului, Andrian Candu declara că ar putea să îi facă o surpriză lui Igor Dodon înainte de sărbătorile de iarnă și să îl demită din...
18:10
Programul „Prima Casă” a ajuns la o mie de credite acordate şi, respectiv, tot atâtea familii fericite. Beneficiarul cu numărul norocos este un tânăr căsătorit, în vârstă de 27 de ani, care de acum încolo va locui în propriul apartament, procurat în Capitală. Cifrele bucură deopotrivă şi autorităţile. Prim-ministrul Pavel Filip crede că, anul viitor, […] Post-ul O mie de beneficiari la Programul Prima Casă apare prima dată în CANAL 2.
18:10
 Potrivit lui Andrian Candu, Direcția juridică a Parlamentului a pregătit săptămâna trecută o notă informativă adresată Comisiei juridice a Parlamentului cu toate procedurile care există cu referire la demiterea președintelui. Acesta nu a precizat ce anume a spus Direcția juridică a Parlamentului, dând de înțeles că el nu este de acord și „pot să am opinia mea personală că probabil paharul se umple deja”. Totuși, „să nu uităm că noi ne apropiem de un proces electoral, alegerile parlamentare, iar procedura de demitere a președintelui presupune organizarea unui referendum național, ceea ce nu poate fi organizat în cadrul alegerilor parlamentare și a procedurilor electorale”, a spus președintele Parlamentului.„Să nu uităm că din data de 24 decembrie până în 24 ianuarie este perioadă pre-electorală legală, iar din 25 ianuarie până pe 24 februarie este deja campania electorală nemijlocită.
18:10
Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei, în cadrul ședinței din 12 decembrie 2018, în urma deliberărilor a adoptat hotărârea:1. Citește mai departe...
18:10
În luna noiembrie 2018, rata anuală a inflației a constituit 0,9%, mai puțin cu 0,3 puncte procentuale față de cea din luna precedentă. Similar ultimelor 6 luni, aceasta se află sub limita inferioară a intervalului de variație de ±1,5 puncte procentuale de la ținta de 5,0%.
18:10
La fața locului au fost îndreptate 4 autospeciale de intervenție. Ajunși, pompierii au stabilit că într-un apartament de la etajul 3 a izbucnit un incendiu, iar  în interiorul apartamentului se afla un bărbat. Salvatorii au evacuat din odaie înundată cu fum dens pe proprietarul apartamentului în vîrstă de 54 de ani în stare inconștientă. Bărbatul a fost predat echipei Serviciului asistenței medicală urgentă care ulterior a constatat decesul persoanei. În urma incendiului au fost distruse bunurile materiale din interiorul apartamentului cu suprafața de 20 m2. Cauza, circumstanțele și prejudiciul material urmează a fi stabilite ulterior. Conform datelor IGSU, în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 20 situații de risc. Potrivit datelor IGSU, pe parcursul anului 2018 în Republica Moldova s-au produs 1560 incendii în urma cărora și-au pierdut viața 104 persoane.
18:10
Unul dintre cele mai îndrăgite spectacole din toate timpurile a ajuns la ceas aniversar. „Chirița în provincie” va sărbători 25 de ani de când a fost pus în scenă pentru prima dată în țara noastră. Tot în această săptămână popularul spectacol „Căldură în noiembrie” va avea ultima reprezentație din acest an.
18:10
Fostul șef al Centrului Național Anticorupție (CNA), Viorel Chetraru a câștigat concursul pentru funcția vacantă de membru al Curții de Conturi al Republicii Moldova (CCRM). Informația a fost oferită pentru TRIBUNA, de surse bine informate. Viorel Chetraru a fost unul din cei doi candidați la funcția respectivă, și a însumat un număr mai mare de […]
18:10
Echipa națională de tineret până la 21 de ani a Republicii Moldova a avut ghinion la tragerea sorți pentru stabilirea grupelor preliminare a Campionatului European de fotbal din anul 2021. Așa consideră și selecționerul ei, Sergiu Cleșcenco. Citește mai departe...
18:10
157 de carabinieri nu vor mai locui cu chirie şi se vor muta într-o cameră de cămin oferită de stat. Clădirea se află chiar pe teritoriul unităţii militare şi a fost dată astăzi în exploatare după o renovare capitală. Citește mai departe...
18:10
Violator sau victima răzbunării? Aceasta este tema ediției de astăzi în cadrul emisiunii Vorbeşte Moldova.Se va vorbi despre drama unei familii, în care tatăl a fost condamnat la ani grei de pușcărie pentru că și-ar fi violat propriul copil. Citește mai departe...
18:10
În contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Institutul Cultural Român a amplasat, în orașul Ashford din Marea Britanie, un monument dedicat Reginei Maria, figură emblematică pentru istoria României. Dezvelirea statuii, a avut loc pe 12 decembrie.
18:10
În luna noiembrie 2018, rata anuală a inflației a constituit 0,9%, mai puțin cu 0,3 puncte procentuale față de cea din luna precedentă. Similar ultimelor 6 luni, aceasta se află sub limita inferioară a intervalului de variație de ±1,5 puncte procentuale de la ținta de 5,0%.
Acum 10 minute
18:05
Angajatorii vor stabili și vor plăti indemnizațiile adresate familiilor cu copii  pentru angajații a căror calitate se încadrează în condițiile Legii cu privire la secretul de stat. Modificări în acest sens Guvernul a aprobat în mai multe regulamente în vigoare, transmite IPN.
Acum 15 minute
18:01
Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor de la Bologna, deschis la inițiativa Partidului „ȘOR” a desemnat miercuri, 12 decembrie, prin tragere la sorți, cei 500 de moldoveni care vor avea posibilitatea să călătorească gratuit în Moldova, în perioada sărbătorilor de iarnă pentru a-și revedea familiile și pe cei dragi.
18:01
18:01
„Fiica lui Putin, care pana acum a evitat să apară în presă, a acordta un interviu la televizor. Acum rușii se întreabă dacă nu cumva Putin o consideră drept succesoarea sa, pentru că zvonurile despre plecarea presedintelui circulă deja de multă vreme”, scrie Die Welt.
18:01
18:01
Incidentul s-a produs ieri pe holul judecatoriei Chisinau cu sediul la Botanica. Din imagini se vede cum
18:01
18:01
Controlul presei, dosirea finanțatorilor sau coruperea alegătorilor sunt doar câteva dintre metodele de care politicienii fac deja uz.
18:01
Articolul Bibliotecile publice – platforme neutre de informare în domeniul electoral    apare prima dată în Buzz.md.
18:01
Madrid Arena din capitala Spaniei organizează începând de mâine cel mai mare turneu din istoria padelului - Turneul campionilor, care adună la start cei mai buni jucători ai anului 2018 din circuitul profesionist mondial al World Padel Tour. Aceasta fiind și ultima atracție a apdelului pentru acest an competițional.  Vor urma patru zile de foc, de padel senzațional, acasă la cei care au dat aripi acestui sport, în Spania.  Prima zi a competiției va programa două partide de pe tabloul masculin și...
18:01
Ex-vicepreședinta Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), demisia căreia a fost acceptată de Parlament la 30 noiembrie, Tamara Andrușca,... Articolul O persoană din anturajul lui Plahotniuc, numită șefă la CNAM apare prima dată în Cotidianul.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.