Acum 5 minute
19:25
Preşedintele american, Donald Trump, a declarat marţi, 24 aprilie, că Iranul se va confrunta cu probleme şi mai mari dacă Teheranul îşi va reporni programul nuclear, calificând totodată acordul nuclear cu Iranul drept "nebunesc".
19:20
Președintele american Donald Trump a criticat din nou politica Iranului în Orientul Mijlociu, afirmând că „oriunde sunt probleme, în Yemen sau Siria, Iranul este în spate” dar a apreciat că „acum, și Rusia se implică din ce în ce mai mult” în această parte a lumii. Vorbind la Casa Albă, înainte de începerea discuțiilor oficiale cu președintele francez Emmanuel Macron, Trump a avertizat Iranul să nu reia cumva programul nuclear pentru că „vor avea probleme mai mari decât au avut vreodată”. Teheranul a avertizat Statele Unite că ar putea relua acest program dacă Washingtonul denunță unilateral acordul nuclear internațional din 2015, încheiat cu principalele șase puteri ale lumii. Un acord pe care președintele Trump l-a criticat mereu, spre deosebire de invitatul său, Emmanuel Macron care crede că acordul „nu este perfect” dar pentru moment este „cea mai bună alternativă”.
19:20
Macron a fost primit la Casa Albă cu 21 de salve de tun
19:20
Președintele belarus Alexandr Lukașeka a criticat atât Occidentul cât și Rusia pentru că ar lansa războaie comerciale. În discursul anual ținut în Parlamentul de la Minsk, Lukașenko a acuzat în special Rusia că a blocat importurile din Belarus. El a atras atenția Moscovei, că nu va renunța la încercarea de a avea relații mai bune… Articolul Alexandr Lukașenko acuză Rusia de blocarea importurilor din Belarus apare prima dată în Telegraph Moldova.
19:20
Mijloacele de transport din regiunea transnistreană vor avea plăcuţe auto neutre şi vor fi admise în traficul internaţional începând cu 1 septembrie 2018. Autorităţile de la Chişinău şi Tiraspol au...
19:20
În comentariul făcut de SIS pentru Balkan Insight se mai arată că dovezile ce demonstrează implicarea moldovenilor se află pe masa procurorilor, iar 17 mercenari au fost deja condamnați de instanțele din țară. Publicația îl citează pe expertul în securitate, Rosian Vasiloi, care a menționat că serviciile de informații din Moldova și Ucraina au lucrat […]
19:20
Astăzi a avut loc inaugurarea grădiniței din satul Gangura, raionul Ialoveni, după ce instituția a fost reabilitată și modernizată din grantul oferit de Guvernul României, administrat de Fondul de Investiţii Sociale din Moldova. Instituția a beneficiat de lucrări în valoare de circa două milioane de lei.
19:20
19:20
Copiii de clasa întâi pot fi înscrişi la şcoală până la 29 iunie. Potrivit Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării, perioada de înscriere este împărţită în două etape, iar rezultatele vor fi făcute publice pe 24 august, la instituţiile şcolare şi pe site-ul ministerului, relatează Radio Moldova Actualităţi.
19:20
Boxerul moldovean Constantin Ursu şi-a asigurat, cel puţin, medalia de bronz la Campionatul European, rezervat juniorilor, care se desfăşoară în Italia. Asta după ce în sferturile de finală ale turneului, în cântarul de 64 de kg, l-a învins cu scorul 5-0 pe francezul Ali Galtier, relatează Mesager.
19:15
Partidul Democrat (PD) de centru-stânga al Italiei a declarat marţi că e dispus să poarte negocieri pentru o coaliţie cu Mişcarea de 5 Stele, cu condiţia ca partidul antiestablishment să renunţe la orice contact cu formaţiunile de centru-dreapta.
Acum 10 minute
19:30
Un sistem fotovoltaic ca va produce energie electrică a fost instalat în cadrul Școlii Profesionale Nr. 4, mun. Bălți. Echipamentul modern va fi utilizat de către profesori/maiștri electricieni în procesul de instruire a viitorilor specialiști. Totodată, energia electrică produsă de sistemul fotovoltaic urmează a fi vândută, iar venitul generat va fi utilizat pentru susținerea procesului […] The post Sistem fotovoltaic, instalat la Școala Profesională Nr. 4 din Bălți. Energia electrică produsă urmează a fi vândută appeared first on Moldova.org.
19:30
Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a inspectat astăzi modul în care sunt asfaltate drumurile din Capitală. Edilul s-a arătat mulțumită de stadiul lucrărilor, dar a precizat că încă este mult de muncă. ”Am fost în control să văd stadiul lucrărilor de asfaltare. Mai este mult de lucru, dar oamenii sunt la datorie. Orașul va fi reparat!», a scris Silvia Radu, într-o postare pe Facebook. Amintim că încă la începutul lunii aprilie, primarul interimar al Capitalei ...
19:30
19:30
După Piața „Bogdan Voievod”, a venit și rândul Palatului de Cultură al Sindicatelor. Clădirea de pe strada Kiev din capitală a început să fie demolată astăzi. Presa a scris anterior că terenul este pregătit pentru construcția unui centru comercial și a fost vândut la pachet cu fosta cafenea „Guguță”, care s-a aflat în proprietatea „Finpar Invest”, firmă controlată de către șeful PD, Vladimir Plahotniuc.
19:30
Maşinile din regiunea transnistreană vor ajunge în traficul internațional. Şoferii din stânga Nistrului vor circula cu așa-numitele numere de înmatriculare neutre, printr-o decizie luată astăzi de către autorătățile de la Chișinău și administrația de la Tiraspol. Proiectul lasă mult loc pentru interpretări, afirmă experții, potrivit cărora, regimul separatist va obţine o legiferare, iar pe plan economic se creează un mediu fertil pentru evaziuni fiscale.
19:30
19:30
  „Incredibil: Câți moldoveni au obținut cetățenia română în 2016”, este titlul unei știri publicate de portalul Sputnik.md la 11 aprilie 2018. Cu trimitere la un raport publicat de Eurostat.com, în articol se afirmă că în anul 2016 doar 51 de moldoveni au obținut cetățenia României și că numărul moldovenilor care solicită pașaportul statului român este în scădere. În realitate, însă, potrivit datelor oferite de Autoritatea Națională pentru Cetățenie din România(ANC), numărul moldovenilor care au obținut cetățenia română în 2016 este de mii de ori mai mare față de cifra relatată în știre, iar în ultimii trei ani, această cifră este în creștere.
19:30
Scrutinul din 20 mai va fi monitorizat de reprezentanţi ai Consiliului Europei
19:30
Italia îl vrea selecţioner pe Carlo Ancelotti. Fostul antrenor al lui Real Madrid şi Bayern Munchen s-a întâlnit la Roma cu doi dintre şefii Federaţiei Italiene de Fotbal, şi şi-a dat acordul de principiu de a prelua "squadra azzurra", potrivit Corriere dello Sport.
19:30
Până acum au fost înregistrați: Vasile Costiuc (Partidul „Democrația Acasă”); Andrei Năstase (Partidul Politic Platforma Demnitate); Alexandr Roșco (Partidul „Casa Noastră-Moldova”); Reghina Apostolova (Partidului Șor); Valeriu Munteanu (Partidul Liberal) și Ion Ceban (Partidul Socialiștilor); Victor Strătilă (Partidul Verde Ecologist), Alexandra Can (Partidul Național Liberal). Anterior, și-au depus actele și așteaptă decizia Consiliului Electoral încă cinci pretendenți: Constantin Codreanu (Partidul Unității Naționale), Maxim Brăila (Partidul Popular), Andrei Munteanu (Partidul Societății Progresiste) și Alexandru Mâțu (Partidul Ruso-Slavean).    
19:30
DJ-ul suedez Avicii, a cărui moarte fulgerătoare a șocat întreaga lume artistică, s-ar fi plâns de nenumărate ori echipei sale de manageri că ritmul haotic al concertelor sale “îl va ... Post-ul Avicii a fost obligat să susțină concerte în ciuda stării sale de sănătate apare prima dată în Unica.md.
19:30
Posesorii de mașini din regiunea transnistreană vor primi plăcuțe neutre și vor fi admiși în traficul internațional începând cu 1 septembrie 2018, potrivit unei decizii semnate astăzi de către reprezentanții Chișinăului și Tiraspolului, la Bender.   Mijloacele de transport vor avea plăcuțe auto neutre, cu numere de înmatriculare format din trei litere și trei cifre, și un pașaport tehnic conform cerințelor Convenției de la Viena privind circulația internațională. Decizia vizează doar persoanele fizice.   Reînregistrarea autovehiculelor transnistrene se va face la cerere, în două oficii din orașele Tiraspol și Râbnița, care vor fi create cu asistența Misiunii OSCE în Republica Moldova. Un autovehicul nu va putea avea în același timp un număr neutru și un număr transnistrean. Locuitorii din stânga Nistrului care vor decide să-și păstreze numărul transnistrean vor putea călători cu mijloacele de transport respective doar pe teritoriul Republicii Moldova.   De asemenea, urmare a negocierilor purtate de către părți, a fost restabilit accesul agricultorilor din raionul Dubăsari la terenurile care le aparțin, situate după traseul Tiraspol-Râbniţa.   Accesul necondiționat al proprietarilor terenurilor agricole a fost obținut pe un termen de 20 de ani, cu eliberarea, în perioada imediat următoare, a certificatelor necesare pentru prelucrarea terenurilor și începerea utilizării acestora din 1 august 2018.   Din anul 2014, proprietarii nu au mai avut acces la terenurile lor, iar până atunci dreptul de utilizare era stabilit anual.
19:30
Astăzi se împlinesc 423 ani de la urcarea pe tronul Moldovei a lui Ştefan Răzvan, care a domnit în perioada aprilie-august 1595. Tatăl său a fost un țigan musulman din Imperiul Otoman care a emigrat la nord de Dunăre, în Valahia, iar mama sa, o moldoveancă. În această perioadă, țiganii stabiliți în Valahia și Moldova erau robi, cu excepția celor care proveneau din Imperiul Otoman. Beneficiind de a
19:30
Redacția Noi.md vă propune să citiți cele mai importante știri ale zilei. Ultima oră! Automobilele din Transnistria vor fi admise în traficul internaționalDosarul privind înstrăinarea ilegală a terenurilor din Bubuieci, pe masa judecatorilorCompanie farmaceutică, amendată pentru refuzul de a livra medicamente unui spitalDe la 1 septembrie, bursele studenţilor ar putea fi majora
19:30
Un bucătar japonez s-a făcut de râs atunci când a vrut să le pregătească o surpriză clienţilor săi. S-a întâmplat în momentul în care bucătarul a aprins plita pe care turnase ulei. Calculele nu i-au ieşit, însă, iar flăcările au ajuns aproape de tavan. Citește mai departe...
19:10
Vicepreședintele Platformei Demnitate și Adevăr solicită atenția sporită a partenerilor externi asupra modului de desfășurare a campaniei electorale în Chișinău. Asta după ce candidatul unic al forțelor anti-oligarhice pentru funcția de primar al capitalei, Andrei Năstase, a fost denigrat în nenumărate ori.
19:10
Doi piloți de pe diferite aeronave au raportat că au avut întâlniri apropiate cu un obiect misterios când zburau deasupra Arizonei în luna februarie, potrivit Administrației Federale a Aviației, scrie ABC News. Observările au avut loc la câteva minute una după alta în după-amiaza zilei de 24 februarie, la altitudinea 12.000 metri deasupra sudului Arizonei, […] Articolul (AUDIO) Doi piloți au raportat contacte cu OZN-uri în Arizona: „Ceva care a trecut peste noi” apare prima dată în Cotidianul.MD.
19:10
După o ceartă cu părinții, mulți copii se închid în camera lor, însă nu și un băiat de 12 ani din Sydney, Australia. Furios pe părinții lui, copilul a păcălit-o pe bunică să îi dea pașaportul, apoi a luat avionul până în Bali, să uite de supărare într-o vacanță exotică, notează Agora.md. Băiatul de 12 …
19:10
Primara interimară a capitalei, Silvia Radu, a fost înregistrată marți, 24 aprilie, în calitate de concurent electoral în alegerile din 20 mai pentru funcția de primar al mun. Chișinău. O...
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.