SafeNews

Acum 24 ore
09:40
În 11 luni ale anului 2022, la bugetul public național (BPN) au fost acumulate venituri în sumă de 81,0 miliarde de lei, fiind în creștere cu 13,1 miliarde de lei, față de perioada similară a anului trecut. Cheltuielile au constituit 86,2 miliarde de lei, mai mult cu 15,2 miliarde de lei decât în aceeași perioadă […] Articolul Veniturile la bugetul public național, în creștere cu 13,1 miliarde de lei apare prima dată în SafeNews.
09:30
RMB Group, companie multimiliardară din Emiratele Arabe Unite, își retrage intenția de a investi în Republica Moldova pe o perioadă nedeterminată. Potrivit unui comunicat de presă, decizia survine în urma unor „măsuri demotivante”pe care le-ar fi întreprins organele de drept în privința companiei și a partenerilor ei de la Chișinău. De precizat este faptul că odată […] Articolul ULTIMA ORĂ! O companie multimiliardară din Emirate își retrage intenția de a investi în Moldova. Statul pierde cca 7 milioane de euro apare prima dată în SafeNews.
09:30
Recenta mobilizare decretată de Moscova a sporit ameninţarea militară rusă la adresa Ucrainei, prin soldaţi mai bine antrenaţi care sosesc în prezent pe linia frontului, a spus luni comandantul forţelor terestre ucrainene. Însă, a adăugat el, Rusia foloseşte acum o mulţime de echipament vechi pentru că nu are alte căi de completare a proviziilor şi […] Articolul Rusia cheltuiește miliarde de dolari pentru salariile militarilor trimiși pe frontul din Ucraina apare prima dată în SafeNews.
09:30
Sute de benzinării din Ungaria au rămas fără carburanţi de câteva zile, ceea ce, potrivit presei, situaţie provocată de măsurile Guvernului ultranaţionalist, precum plafonul de preţ introdus în 2021, precum şi de războiul din Ucraina. Potrivit portalului HVG, circa 500 din cele 2.000 de benzinării care există în ţară nu au suficienţi carburanţi. Guvernul premierului […] Articolul Sute de benzinării din Ungaria au rămas fără carburanți. Care e motivul apare prima dată în SafeNews.
09:10
Astăzi nu a fost nicio pană de curent, deoarece două unități de la MGRES au funcționat. În urmă cu două săptămâni, centrala nu a fost încărcată, astfel că lumina a fost oprită timp de câteva ore în toată Moldova și Transnistria, declară așa-zisul ministru al Economiei din regiunea transnistreană, Serghei Obolonik. „Astăzi s-a întâmplat același […] Articolul Tiraspolul se laudă că a salvat Moldova de o nouă pană de curent apare prima dată în SafeNews.
09:10
Financial Times l-a desemnat „Personalitatea anului” pe președintele ucrainean, care se descrie ca un om obișnuit, cu „gusturi umile și un profund simț al umanității”, scrie The Guardian. Zelenski a spus că este „mai mult responsabil decât curajos” și urăște să dezamăgească oamenii. Într-un interviu acordat FT, care l-a numit „personalitatea anului” și l-a comparat […] Articolul Zelenski, desemnat Personalitatea anului de Financial Times apare prima dată în SafeNews.
09:10
Comisia Europeană a aprobat patru noi programe Interreg, la care participă 10 state membre UE, Ucraina și Republica Moldova, în valoare de 533 de milioane de euro din fondurile UE pentru perioada 2021-2027. Obiectivul Programului Interreg NEXT România-Republica Moldova vizează consolidarea cooperării transfrontaliere, impulsionarea tranziției ecologice și sprijinirea asistenței medicale și a educației. Aceste programe […] Articolul Peste 533 mln. euro, acordați pentru 10 state UE, Moldova și Ucraina apare prima dată în SafeNews.
Ieri
13:20
Doi tineri în vârstă de 24 și 27 de ani, au fost condamnați la închisoare pe un termen de 15 ani, și respectiv 11 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și acțiuni violente cu caracter sexual, săvârșite în privința unei persoane care nu a împlinit vârsta de […] Articolul Ani grei de închisoare pentru doi indivizi, după ce și-au bătut joc de o minoră de nici 14 ani din Călărași apare prima dată în SafeNews.
13:20
Milioane de utilizatori de Windows sunt în mare pericol, după ce compania fondată de Bill Gates a anunțat oprirea suportului pentru unul dintre sistemele sale de operare. După Windows7, care a fost unul din cele mai iubite sisteme de operare pentru calculatoare, a venit și rândul lui 8.1 să fie abandonat de compania mamă. Sistemul, […] Articolul Pericol pentru utilizatorii de calculatoare care folosesc Windows apare prima dată în SafeNews.
13:10
Comisia pentru Situații Excepționale va cere Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică micșorarea tarifului la energia electrică. Anunțul a fost făcut de către Andrei Spînu în cadrul unei conferințe de presă. „În ultima perioadă am avut negocieri complicate cu reprezentanții Tiraspolului și am ajuns la o înțelegere care asigură țara cu electricitate. Prețul la electricitate […] Articolul VIDEO // CSE va cere ANRE micșorarea tarifului la energia electrică apare prima dată în SafeNews.
13:10
Apa caldă, iluminatul stradal, circulația troleibuzelor revin la funcționarea normală în regiunea transnistreană. Deciziile au fost luate în cadrul unei ședințe, condusă de așa-zisul președinte al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski, privind situația în sectorul energetic. În cadrul ședinței s-a mai stabilit că întreprinderile Uzina Metalurgică din Râbnița (MMZ) și Uzina de ciment (RCC) vor funcționa […] Articolul Locuitorii din stânga Nistrului nu vor mai avea apă caldă pe ore apare prima dată în SafeNews.
13:10
Un cetățean al Turciei, dat în căutare prin Interpol, a fost reținut la Aeroportul Internațional Chișinău. Pe numele lui a fost emis un mandat de arest pentru trafic de droguri. Incidentul a avut loc ieri, 4 decembrie. Bărbatul de 59 de ani era pasager al cursei Londra-Chișinău. În cadrul procedurilor de control, polițiștii de frontieră […] Articolul Un cetățean străin căutat prin Interpol, reținut la Aeroportul Chișinău apare prima dată în SafeNews.
07:10
Ritmul luptelor din Ucraina a încetinit și probabil că se va menține la acest nivel și în următoarele luni, pe durata iernii, cred agențiile de informații americane. Totuși, nu există nicio dovadă că rezistența din partea forțelor ucrainene ar fi în scădere, a spus directoarea comunității americane de informații, Avril Haines, transmite SafeNews.md cu referire la digi24.ro. Ambele […] Articolul SUA: Războiul din Ucraina va avea un ritm redus în următoarele luni apare prima dată în SafeNews.
07:00
Reprezentanții regimului separatist de la Tiraspol sunt foarte mulțumiți de înțelegerea la care au ajuns cu autoritățile de la Chișinău privind livrarea în Transnistria a întregului volum de gaz primit de la „Gazprom” în decembrie – 5,7 milioane de metri cubi de gaze pe zi. Așa-zisul ministru al economiei din Transnistria, Serghei Obolonik, susține că […] Articolul Uzina metalurgică de la Râbnița și cea de ciment își reiau activitatea apare prima dată în SafeNews.
06:50
O femeie din Minnesota și-a pierdut parțial vederea și, din neatenție, și-a expus întreaga familie la pericol de otrăvire cu mercur, cel mai probabil din cauza utilizării cremelor de înfrumusețare care conțin niveluri ridicate de substanță chimică toxică, potrivit unui raport obținut în exclusivitate de CNN. Raportul, întocmit de dr. Erin Batdorff, descrie simptomele cu […] Articolul O femeie și-a pierdut parțial vederea din cauza cremelor de înfrumusețare apare prima dată în SafeNews.
06:40
Președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat, sâmbătă, la Minsk, în cadrul unei întâlniri cu ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, că forțele armate ale Republicii Belarus și ale Federației Ruse se antrenază pentru a respinge posibile agresiuni din exterior „ca un singur grup, o singură armată”, informează agenția rusă de presă Interfax. „Cred că ministrul […] Articolul Alexander Lukașenko: Rusia și Belarus se pregătesc ca o singură armată apare prima dată în SafeNews.
06:30
Preşedintele bulgar Rumen Radev a calificat drept cinic refuzul unor parteneri din UE de a primi ţara sa în Spaţiul Schengen, în timp ce ministrul de Interne a respins acuzaţiile conform cărora autoritățile nu iau suficiente măsuri pentru a stăvili valul de migranţi ilegali, relatează duminică agenţia EFE. ”În locul solidarităţii europene, Bulgaria primeşte cinism”, […] Articolul Bulgaria vrea în Schengen, dar Austria şi Olanda îi blochează aderarea apare prima dată în SafeNews.
06:20
Suedia a extrădat pentru prima oară un membru al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Mahmut Tat, condamnat în Turcia la șase ani de închisoare. Tat a fugit în Suedia în 2015, dar Stockholm i-a respins cererea de azil. Acest lucru marchează primul pas concret al Suediei privind punerea în aplicare a Memorandumului de aderare la […] Articolul Suedia a extrădat pentru prima dată un membru PKK la cererea Turciei apare prima dată în SafeNews.
06:10
Alina Kabaeva, fostă gimnastă și presupusa iubită a lui Vladimir Putin, a avut o apariție publică rară la inaugurarea unui centru de gimnastică din Soci, vestul Rusiei. Aceasta a ținut un discurs, dar nu a vorbit despre războiul din Ucraina sau despre sănătatea președintelui, transmite tabloidul britanic Daily Mail. Potrivit sursei, femeia de 39 de […] Articolul VIDEO// Apariție rară în public a presupusei iubite a lui Putin, Alina Kabaeva apare prima dată în SafeNews.
Mai mult de 2 zile în urmă
06:00
Ungaria va achiziţiona de la Israel unul din cele mai moderne sisteme de radar din lume, a declarat ministrul ungar al Apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky. Livrarea sistemului de radar, care face parte din sistemul antirachetă israelian Domul (sau Cupola) de Fier, precum şi a rachetelor norvegiano-americane aferente va începe în prima parte a lui 2023, a […] Articolul Ungaria se dotează cu super-sistemul antirachete israelian Iron Dome apare prima dată în SafeNews.
05:50
Poliţia moravurilor din Iran, care în principal veghea la respectarea codului vestimentar de către femei, a fost dizolvată, a anunţat duminică procurorul general iranian. „Poliţia moravurilor a fost dizolvată, dar autoritatea judiciară va continua să se ocupe de această provocare socială”, a declarat procurorul general Mohammed Jafar Montazeri, citat de cotidianul Shargh. Nu au fost […] Articolul După două luni de proteste, Iranul a dizolvat poliția moravurilor apare prima dată în SafeNews.
05:40
Sprijinul din partea opiniei publice ruse pentru războiul din Ucraina „scade substanţial“, a anunţat duminică Ministerul Apărării britanic în buletinul său informativ zilnic, potrivit DPA, informează Agerpres. „Cu Rusia improbabil să obţină succese majore pe câmpul de luptă în următoarele câteva luni, menţinerea unei aprobări chiar tacite a războiului, în rândul populaţiei, va fi probabil […] Articolul Regatul Unit: Rușii sprijină tot mai puțin războiul lui Putin în Ucraina apare prima dată în SafeNews.
05:30
Guvernul nigerian spune că armele furnizate din Vest către guvernul ucrainean au început să apară în regiunea Africii de Vest. Armele ilegale au început să „se strecoare” în regiune, a spus președintele Nigeriei, scrie publicația ZeroHedge. Avertismentul a fost emis recent de însuși președintele Muhammadu Buhari, transmite SafeNews.md cu referire la protv.ro. O declarație oficială postată pe site- […] Articolul Liderul Nigeriei: Armele din Vest pentru Ucraina se strecoară în Africa apare prima dată în SafeNews.
05:20
Casa familiei alpinistei iraniene Elnaz Rekabi, care a concurat în străinătate fără să poarte hijab, a fost demolată, iar autorităţile spun că acest lucru s-a întâmplat din cauza „’construcţiei şi utilizării neautorizate a terenului”. Activiştii antiguvernamentali spun că a fost, de fapt, ţintă, transmite SafeNews.md cu referire la Mediafax. Casa familiei alpinistei iraniene Elnaz Rekabi, care a concurat […] Articolul Locuinţa alpinistei iraniene care a apărut fără hijab a fost demolată apare prima dată în SafeNews.
05:10
Ex-președintele Georgiei, Mihail Saakașvili, ar fi fost otrăvit cu mercur și arsenic și se află în stare extrem de gravă. Conform presei georgiene, Saakașvili a pierdut 42 kilograme, ceea ce e foarte grav, transmite SafeNews.md cu referire la Știri.md. Detoxifierea este foarte urgentă acum – situația este foarte gravă, a declarat Giuli Alasania, mama fostului președinte […] Articolul Presa georgiană: Fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, otrăvit cu mercur apare prima dată în SafeNews.
05:00
Neymar a fost marele absent al Braziliei în ultimele două partide de la Cupa Mondială, chiar dacă gruparea Selecao a terminat faza grupelor pe prima poziție. El s-a accidentat la gleznă în partida de debut cu Serbia și a trebuit să urmărească din tribune următoarele două jocuri, cu Camerun și Elveția, transmite SafeNews.md cu referire la spotmedia.ro. Dar […] Articolul Ultimele detalii despre revenirea lui Neymar în echipa Braziliei apare prima dată în SafeNews.
04:50
Timpul sărbătorilor de iarnă în New York se începe odată cu iluminarea Pomului de Crăciun din Rockefeller Center (SUA). Aceasta este o tradiție anuală, iar în acest an, evenimentul s-a desfășurat în seara zilei de 30 noiembrie. Iluminarea acestui Pomul de Crăciun de la Rockefeller Center este un eveniment așteptat de mulți oameni, transmite SafeNews.md cu referire […] Articolul VIDEO// Cel mai scump și mare brad din lume, inaugurat în orașul New York apare prima dată în SafeNews.
04:40
Costurile de trai au crescut cu 8,1% în 2022, din cauza războiului Rusiei din Ucraina şi a efectelor pandemiei, Potrivit Indexului privind costul traiului la nivel global din acest an publicat de Economist Intelligence Unit (EIU). „Războiul din Ucraina, sancţiunile occidentale împotriva Rusiei şi politicile Chinei împotriva Covid au cauzat probleme în lanţul de aprovizionare […] Articolul Care sunt top zece cele mai scumpe oraşe de locuit din lume în 2022 apare prima dată în SafeNews.
04:30
Catherine, Prinţesa de Wales, şi-a făcut apariţia, vineri seară, la decernarea Premiilor Earthshot 2022, într-o rochie închiriată pe care a accesorizat-o cu un colier de smarald purtat cândva de soacra ei, Diana, potrivit CNN. Colierul de smarald şi diamant, în stil art deco, a fost una dintre bijuteriile preferate ale prinţesei Diana, pe care a […] Articolul FOTO// Accesoriul Prințesei Diana cu care a făcut furori Prințesa Kate apare prima dată în SafeNews.
04:20
Volumul de gaze procurat de „Moldovagaz” pentru luna decembrie, de 5,7 milioane de metri cubi, va reveni Centralei de la Cuciurgan în schimbul a 20% de energie electrică consumată de malul drept al Nistrului. Informațiile au fost anunțate de vicepremierul Andrei Spînu și confirmate de șeful „Moldovagaz”, Vadim Ceban, care a anunțat că pentru luna […] Articolul Chișinăul cedează Tiraspolului întregul volum de gaze. Ce spune Ceban apare prima dată în SafeNews.
04:10
Preşedintele rus Vladimir Putin va vizita „cu siguranţă” regiunile anexate din Ucraina, a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, fără să precizeze însă şi o dată la care se va întâmpla acest lucru, scrie CNN, citând agenţia TASS. „Se va întâmpla cu siguranţă, la timpul potrivit, pentru că fac parte din Federaţia Rusă”, a declarat […] Articolul Putin va merge pe front în Ucraina. Vrea să viziteze teritoriile anexate apare prima dată în SafeNews.
04:00
Legenda fotbalului mondial, în vârstă de 82 de ani, a ajuns în spital, pentru a i se reevalua tratamentul pentru cancer și ulterior a fost diagnosticat cu o infecție respiratorie, potrivit rapoartelor medicale, scrie The Guardian. Folha de S. Paulo relatează că medicii au oprit tratamentul cu chimioterapie al lui Pelé și că acesta a […] Articolul Legendarul fotbalist Pelé, internat în stare gravă într-un spital din Brazilia apare prima dată în SafeNews.
03:50
Aproape 18,1 milioane de tone de cereale a exportat Ucraina până în prezent în sezonul iulie 2022-iunie 2023, înregistrându-se o scădere de 29,6% față de cele 25,8 milioane de tone livrate peste hotare în același stadiu al sezonului trecut, conform datelor publicate de Ministerul Agriculturii. Datele Ministerului Agriculturii indică faptul că Ucraina a exportat până […] Articolul Exporturile de cereale ucrainene au scăzut în acest an cu aproape 30% apare prima dată în SafeNews.
03:40
Rusia nu va exporta petrol care face obiectul unui plafon de preț impus de Occident, chiar dacă trebuie să accepte o scădere a producției de petrol, a declarat duminică responsabilul energetic al președintelui Vladimir Putin. „Lucrăm la mecanisme care să interzică utilizarea unui instrument de plafonare a prețurilor, indiferent de nivelul stabilit, deoarece o astfel […] Articolul Responsabilul lui Putin: Rusia nu va exporta petrol la preț plafonat apare prima dată în SafeNews.
03:30
„Șobolanii vor urî cu siguranță acest anunț. Dar șobolanii nu conduc acest oraș, noi o facem”. Când Jessica Tisch, care a preluat recent funcția de comisar pentru salubritate din New York a rostit aceste două propoziții în timpul unei conferințe de presă la mijlocul lunii octombrie în care anunța noi reguli pentru a pune saci […] Articolul VIDEO// Șefa salubrității la New York are trei diplome Harvard apare prima dată în SafeNews.
4 decembrie 2022
10:00
Ex-președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, riscă o nouă cauză, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a depistat neconformități la declararea veniturilor pentru trei ani. Acesta ar fi încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale, concluzie cuprinsă în actul de constatare emis, vineri, de ANI. Autoritatea a început să-l cerceteze pe Igor Dodon la mijlocul anului 2020. În cazul fostului […] Articolul DOC// Ex-președintele Republicii Moldova riscă o nouă cauză, după ce ANI a depistat neconformități la declararea veniturilor pentru trei ani apare prima dată în SafeNews.
09:40
Noua strategie rusă de a viza infrastructura ce aduce lumină, căldură şi apă în milioane de case ucrainene dezvăluie propria slăbiciune a Rusiei şi disperarea sa în faţa unei rezistenţe ucrainene sfidătoare, se arată într-o analiză marca The Guardian. Kremlinul a crezut că va captura cu uşurinţă Ucraina şi va cuceri Kievul în câteva zile, […] Articolul The Guardian: Tacticile distructive ale Rusiei își expun mai mult slăbiciunea apare prima dată în SafeNews.
09:40
Selecționata Argentinei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Australiei cu scorul de 2-1, sâmbătă seara, pe Ahmad Bin Ali Stadium din Ar-Rayyan, transmite digi24.ro. Selecționata Albiceleste a câștigat meritat, prin golurile marcate de Lionel Messi și Julian Alvarez , dar Australia a luptat […] Articolul Argentina a învins Australia și s-a calificat în sferturile Cupei Mondiale 2022 apare prima dată în SafeNews.
09:30
Autorităţile chineze folosesc datele de pe telefonul mobil pentru a-i depista pe cei care au protestat faţă de restricţiile stricte impuse de guvern împotriva COVID-19 la Beijing. Sute de demonstranţi s-au adunat de-a lungul râului Liangma din Beijing duminică seara, cerând încetarea testărilor şi a blocajelor neîncetate impuse în cadrul politicii ”0 COVID”. Unii au […] Articolul China folosește datele telefoanelor pentru a depista protestatarii apare prima dată în SafeNews.
09:30
Preşedintele francez Emmanuel Macron, care s-a aflat într-o vizită în Statele Unite, a declarat că platforma socială Twitter se angajează să elimine conţinutul online cu caracter extremist şi terorist, relatează sâmbătă dpa şi AFP. Macron s-a întâlnit vineri cu Elon Musk, noul proprietar al platformei Twitter, la New Orleans. Întâlnirea între cei doi a durat […] Articolul Întâlnire Macron-Musk. Ce a discutat liderul Franței cu cel mai bogat om apare prima dată în SafeNews.
09:30
Un scandal uriaș a izbucnit la finalul partidei dintre Uruguay și Ghana, scor 2-0, meci la capătul căruia naționala lui Suarez nu a reușit să se califice în optimile de finală ale CM din Qatar. Jose Maria Jimenez, fundașul în vârstă de 25 de ani din naționala Uruguayului a avut o ieșire extrem de vehementă […] Articolul Scandal uriaș după Uruguay – Ghana: Nenorociți și o adunătură de hoți apare prima dată în SafeNews.
09:20
Din 5 decembrie, UE va introduce un embargo asupra petrolului din Rusia. În plus, vor fi introduse și restricții privind prețul maxim de achiziție al petrolului, scrie publicația ucraineană Obozrevatel. Uniunea Europeană, în ciuda poziției sale generale de a pedepsi Rusia și de a sprijini Ucraina, este departe de a fi unită, transmite SafeNews.md cu referire la protv.ro. […] Articolul UE a pregătit un atac asupra Rusiei: La ce va duce embargoul petrolului apare prima dată în SafeNews.
09:10
Peste o sută de tancuri petroliere au fost achiziționate de Rusia, pentru a transporta petrol rusesc în India, China și Turcia, pentru a eluda sancțiunile, titrează publicaţia ‘Financial Times’, citând experți de pe piață. Au fost achiziționate până la 109 tancuri petroliere, pentru a transporta petrol din Rusia, pe fondul sancțiunilor, transmite SafeNews.md cu referire la Rador. În […] Articolul Rusia ar fi cumpărat petroliere pentru a se sustrage de la sancțiuni apare prima dată în SafeNews.
3 decembrie 2022
12:50
Şase copii au murit în Marea Britanie din cauza unor infecţii invazive cu streptococul A, care provoacă scarlatina, o boală uşoară, dar a cărei incidenţă este în creştere în această ţară, au anunţat, vineri, autorităţile sanitare.Foto: protv.ro Agenţia pentru Sănătate şi Siguranţă din Marea Britanie (UKHSA) a îndemnat părinţii să fie vigilenţi, după ce în […] Articolul Marea Britanie: Şase copii au murit din cauza infecţiei cu streptococul A apare prima dată în SafeNews.
12:20
La finele lunii septembrie 2022, în Republica Moldova se atestau 684 de staţii de alimentare cu produse petroliere (benzină, motorină şi gaz lichefiat), arată date ale Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Comparativ cu finele lunii septembrie 2021, numărul stațiilor de alimentare cu carburanţi este în scădere cu 25 de unităţi, adică cu peste […] Articolul Dispar benzinăriile: Într-un an numărul lor s-au redus cu 25 de unităţi apare prima dată în SafeNews.
12:10
Banca Națională a Moldovei (BNM) constată că, pe parcursul a 9 luni ale anului 2022, a avut loc înrăutățirea indicatorilor calității portofoliului de credite, comparativ cu finele anului 2021. Astfel, activele totale ale sectorului bancar au constituit 125 miliarde lei, majorându-se pe parcursul a 9 luni ale anului 2022 cu 5,5% (6,5 miliarde lei), transmite SafeNews.md cu […] Articolul BNM: Băncile se confruntă cu majorarea creditelor expirate apare prima dată în SafeNews.
12:10
Echipa națională a Portugaliei a fost învinsă de selecționata Coreei de Sud cu scorul de 2-1 (1-1), vineri, pe Education City Stadium din Doha, la Cupa Mondială din Qatar, dar Seleccao a câştigat Grupa H. Cristiano Ronaldo, cel mai titrat fotbalist al Portugaliei, a comis o gafă de zile mari în meciul pierdut de echipa […] Articolul Gafa imensă a lui Cristiano Ronaldo în meciul cu Coreea de Sud. Ce a făcut când echipa sa era în avantaj apare prima dată în SafeNews.
10:40
Un grup de producători de energie electrică regenerabilă din Republica Moldova anunță grevă japoneză. Așa vor să semnaleze situația de faliment în care s-au pomenit după ce se văd nevoiți să-și vândă energia doar către doi distribuitori care dețin monopolul. Ei acuză statul că nu vine cu soluții. Una ar fi – achiziționarea energiei de […] Articolul VIDEO // Producători de energie electrică regenerabilă, în prag de faliment: ”Am bătut la atâtea uși, am purtat discuții, dar decizii pentru soluționarea problemelor așa și nu sunt”. Oferta acestora pentru familiile social vulerabile apare prima dată în SafeNews.
10:20
Institutul Pantone a ales culoarea anului 2023: Viva Magenta. Nuanța se află undeva între roșu și albastru, între cald și rece. Este, potrivit celor de la celebrul institut, o culoare „curajoasă și vibrantă”, transmite SafeNews.md, cu referire la Digi24.ro. După nuanța de albastru stins din 2020, după două nuanţe de gri şi galben în 2021 şi nuanţa […] Articolul Care este culoarea anului 2023, aleasă de Pantone apare prima dată în SafeNews.
10:10
„Tripla epidemie” cu care se confruntă Franţa, odată cu circulaţia simultană a virusurilor care dau Covid, bronşiolită şi gripă, este „complet inedită”, iar evoluţia sa este încă greu de prevăzut, a subliniat, vineri, serviciul de sănătate publică. Sezonul de gripă a venit mai devreme ca de obicei, adăugându-se cazurilor de Covid şi bronşiolită în creştere […] Articolul O triplă epidemie fără precedent, îngrijorează specialiştii din Franţa apare prima dată în SafeNews.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.