SafeNews

Acum 4 ore
14:20
Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a prezentat marţi în Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului, un proiect de lege prin care este denunţat Tratatul „Cer Deschis” al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), ca răspuns la retragerea SUA din acest pact. Se întâmplă după ce pe 15 ianuarie anul curent, Ministerul Afacerilor […] Articolul Vladimir Putin vrea să scoată Rusia din Tratatul Cer Deschis apare prima dată în SafeNews.
14:10
Banca Națională a Moldovei constată că recuperarea banilor de pe urma fraudei bancare se transformă într-un instrument de scoatere în evidență a imaginii unor politicieni și reflectă o acțiune de dezorientare a publicului. BNM precizează că încurajează faptele și contribuțiile reale, dar nu declarative, și care să aducă o finalizare de succes cât mai rapidă […] Articolul BNM, despre intenția lui Ilan Șor de a recupera banii din frauda bancară: ”BNM încurajează faptele și contribuțiile reale, dar nu declarative” apare prima dată în SafeNews.
14:10
Deși suntem deja mai mult de un an în pandemie, numărul de treceri ale frontierei de stat este în creștere față de anul precedent. Poliția de Frontieră explică aceasta prin faptul relaxării restricțiilor de circulație transfrontalieră. Astfel, pentru săptămâna 03 – 09 mai 2021, polițiștii de frontieră au înregistrat circa 129.000 de traversări persoane, în […] Articolul Oficial: Câți moldoveni au revenit acasă în perioada pascală din 2021 apare prima dată în SafeNews.
13:50
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță că a pornit o cauză contravențională pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale de către Dumitru Pulbere, membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). În declarația de avere și interese personale pentru anul 2020, Dumitru Pulbere a indicat că a ridicat un salariu de 142.455 de […] Articolul DOC // Cine e membrul CSP cu pensie de 25.700 lei care riscă să fie sancționat apare prima dată în SafeNews.
13:40
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a introdus la data de 7 mai vaccinul Sinopharm în Lista de utilizare în urgențe (EUL), fiind aprobată utilizarea acestuia la nivel mondial. Vaccinul Sinopharm este produs de Beijing Bio-Institute of Biological Products Co Ltd, filială a China National Biotec Group (CNBG). Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, acordarea autorizației […] Articolul OMS a aprobat urgent vaccinul Sinopharm: Câte doze sunt în R. Moldova apare prima dată în SafeNews.
13:30
Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins recursul avocatului Vadim Vieru în numele familiei lui Dumitru Jomir, tânărul omorât în bătaie la Costești, de Anul Nou 2020, în legătură cu casarea parțială a deciziei Curții de Apel Chișinău prin care i-a fost redusă pedeapsa cu 160 de zile principalului învinuit Simion Midoni. O decizie […] Articolul CSJ a respins recursul familiei tânărului omorât la Costești apare prima dată în SafeNews.
Acum 6 ore
12:30
Echipa de consilieri locali ai PSRM din satul Zastânca, Raionul Soroca, ANUNȚĂ că nu sunt de acord cu politica promovată de PSRM și că alegătorii sunt dezamăgiți de atitudinea iresponsabilă a conducerii partidului. Acest fapt se arată ântro declarație, semnată de câțiva consilieri, prin care informează despre faptul că părăssc formațiune PSRM. Cu regret, în […] Articolul ULTIMA ORĂ! DOC // Începe PRĂBUȘIREA PSRM? Consilierii PSRM din Zastânca părăsesc formațiunea și se declară neafiliați apare prima dată în SafeNews.
12:20
Spre regret, în elanul de a se evidenția pe orice căi și prin orice mijloace, deputatul Iurie Reniță, dând dovadă de lipsa celor mai elementare cunoștințe juridice, a acceptat să fie folosit de anumite grupări criminale în campanii de manipulare a opiniei publice și discreditare a Procuraturii – activitate incompatibilă cu statutul de ales al […] Articolul Reacția PG după noile detalii prezentate de Reniță: ”Deputatul Reniță operează cu frânturi de acte pentru a manipula societatea” apare prima dată în SafeNews.
11:40
În dimineața zilei de 11 mai au fost trase focuri de armă la școală 175 din Kazan, Rusia. Potrivit informațiilor preliminare, un băiat înarmat de 19 ani a intrat în școală și a deschis focul asupra elevilor. Elevul a fost reținut imediat. Atacul s-a soldat cu 13 persoane decedate. Potrivit unor date difuzate de Interfax, […] Articolul NEWS ALERT // VIDEO // Atac armat într-o școală din Rusia: Cel puțin 13 persoane au murit apare prima dată în SafeNews.
11:20
Începând cu astăzi, 11 mai, procesul educațional cu prezență fizică a elevilor a fost reluat. Totodată, măsurile anti-epidemiologice rămân în vigoare, iar în cazul unei componențe mari a clasei, în unele instituții se va activa în două schimburi. Informaţia a fost comunicată de şeful interimar al Direcției educație, tineret şi sport din municipiul Chişinău, Andrei […] Articolul Elevii au revenit din vacanța de Paști: Prezența fizică, obligatorie apare prima dată în SafeNews.
Acum 8 ore
11:10
Un tânăr de 22 de ani a fost prins în plină stradă plimbându-se cu droguri în buzunar. Incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de ieri, 10 mai, în sectorul Centru al capitalei, la intersecția străzilor B. Bodoni și 31 august 1989. Potrivit informației, tânărul avea un comportament suspect, fapt ce i-a determinat pe carabinieri […] Articolul FOTO // Tânăr, prins în centrul capitalei cu droguri în buzunar apare prima dată în SafeNews.
11:10
Articolul LIVE // Prezentarea de către Partidul Democrat din Moldova a Planului de țară „Moldova Altfel” apare prima dată în SafeNews.
11:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, se va întâlni vineri, 14 mai, cu omologul său lituanian, Gitanas Nauseda. Întrevederile vor avea loc cu ocazia vizitei oficiale pe care, în zilele de 13-14 mai, Gitanas Nauseda o va efectua în Republica Moldova, la invitația Maiei Sandu. Aceasta este prima vizită a unui președinte lituanian în R.Moldova în […] Articolul Președintele Lituaniei, în vizită oficială la Chișinău apare prima dată în SafeNews.
10:50
Compania americană Apple a intentat un proces împotriva Serviciului Federal Antimonopol din Rusia, contestând amenda de 12 milioane de dolari. În luna august a anului trecut, Rusia a acuzat compania de abuz, declarând că este dominantă pe piața software-ului iOS. Motivul pentru aceasta a fost obstrucționarea dezvoltatorilor de aplicații de control parental și a regulilor […] Articolul Apple se va judeca cu Rusia pentru o amendă de 12 milioane de dolari apare prima dată în SafeNews.
10:50
Un copil de trei ani din Comrat a fost transportat la spital, după ce a fost lovit de o motocicletă condusă de un minor de 14 ani, din satul Chioselia Mare, raionul Cahul. Totul s-a întâmplat în seara zilei de 9 mai în UTA Găgăuzia. Potrivit informațiilor, accidentul s-a produs în jurul orei 20:00, pe […] Articolul Un copil din Comrat, transportat la spital după ce a fost lovit de o motocicletă apare prima dată în SafeNews.
10:40
Duminică, 9 mai 2021, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Inspectoratului Național de Investigații de  comun cu ofițerii de urmărire penală de la Direcția Generală Urmărire Penală ai IGP al MAI, au mai reținut un complice în cazul răpirii fostului judecător din Ucraina, Mykola Chaus, se arată într-un comunicat […] Articolul ULTIMA ORĂ! Încă un complice la răpirea ex-judecătorului ucrainean Mykola Chaus, reținut apare prima dată în SafeNews.
10:30
Premierul Florin Cîţu merge în această după-amiază la Bruxelles, pentru negocieri privind Planul Național de Redresare și Reziliență, în baza căruia România ar urma să primească fonduri europene de 29 miliarde de euro. Potrivit agendei premierului de pe site-ul Guvernului, Cîţu se va afla în această seară la Bruxelles, unde are programată o cină de […] Articolul Florin Cîțu merge la Bruxelles pentru negocieri pe PNRR. Azi se întâlnește cu Ursula von der Leyen apare prima dată în SafeNews.
10:30
Pompierii și salvatorii au intervenit în peste 90 de situații de risc în perioada sărbătorilor de Paști. Astfel, pe parcursul a 3 zile de odihnă și sărbători, salvatorii și pompierii au realizat 94 de intervenții la lichidarea consecințelor situațiilor de risc. Acțiunile angajaților IGSU au fost orientate pentru stingerea incendiilor, focarelor de ardere, deblocare dar […] Articolul IGSU: Câte intervenții au avut pompierii de Paștele Blajinilor apare prima dată în SafeNews.
10:30
Creșterea populației chineze în ultimul deceniu a scăzut la cel mai mic nivel din rapoartele oficiale care datează din 1950, alimentând presiunile asupra Beijngului de a intensifica stimulentele pentru cupluri să facă mai mulți copii și astfel să fie evitat declinul, relatează Reuters. La finalul anilor 1970 a fost introdusă politica „un copil” de familie, […] Articolul China a înregistrat în 2020 cea mai scăzută creștere a populației din toate timpurile apare prima dată în SafeNews.
10:20
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 17.637 de traversări, dintre care cele mai multe au fost efectuate de către moldoveni pe sensul de intrare în țară. Astfel, potrivit informației oferite de către Poliția de Frontieră, în doar 24 de ore 9.636 de cetățeni au revenit […] Articolul Situația la frontieră: 44 de amenzi pentru nerespectarea regulilor COVID apare prima dată în SafeNews.
10:20
Peste 100 de carabinieri au activat la menținerea și asigurarea ordinii publice săptămâna trecută, în mai multe localități din țară. Astfel, în urmă misiunilor, carabinierii au documentat 130 de contravenții. – Consumul de băuturi alcoolice în locuri publice şi apariția în astfel de locuri în stare de ebrietate produsă de alcool – 43 cazuri (art. […] Articolul Peste 100 de contravenții, depistate de carabinieri timp de o săptămână: 9 persoane reținute apare prima dată în SafeNews.
09:50
Puțin peste 70.300 de cetățeni moldoveni, aflați peste hotare, s-au înregistrat prealabil pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Cei mai mulți sunt din Italia, în număr de 14.234 de înregistrări din 799 de localități. Urmează Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, cu 11.292 de înregistrări și Germania, cu 8.483 de înregistrări. […] Articolul Țări din care moldovenii s-au înregistrat la anticipate: Italia e lider apare prima dată în SafeNews.
09:40
Alte 20 zile de arest preventiv pentru șeful de departament de la Banca Națională a Moldovei, pentru abuz de serviciu în dosarul „fraudei bancare”. Despre acest lucru a anunțat Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Investigațiile vizează garanțiile bancare acordate Băncii de Economii, Unibank și Băncii Sociale. Potrivit PCCOCS, măsura aplicată a fost […] Articolul Furtul miliardului: Arest preungit pentru șeful de departament de la BNM apare prima dată în SafeNews.
09:40
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă din România a actualizat, luni, lista statelor şi zonelor considerate cu risc epidemiologic ridicat. R. Moldova se menține, în continuare, în afara listei țărilor din zona galbenă pentru care este obligatoriu regimul de carantină la intrarea în România. Lista a fost actualizată de către Guvernul României la 10 mai […] Articolul DOC // România a actualizat lista țărilor pentru care se impune carantină apare prima dată în SafeNews.
Acum 12 ore
09:10
Ex-procurorul general Eduard Harunjen confirmă spusele deputatului Iurie Reniță care a declarat că fostul președinte al PDM Vladimir Plahotniuc, și vicepreședintele PDM, Serghei Iaralov, au deput un autodenunț la Procuratura Generală în privința unor finanțări dubioase ale PSRM numit sub genericul ”kuliok”. Acest fapt se arată într-un raport al fostului șef de la Procuratura Generală, […] Articolul EXCLUSIV // DOC // Ex-procurorul general Eduard Harunjen CONFIRMĂ autodenunțul făcut de Plahotniuc și Iaralov în dosarul ”kulionk”. Reniță către Stoianoglo: ”Oare se poate să mințiți cu atâta nesimțire?” apare prima dată în SafeNews.
08:40
Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, menționează că pentru alegerile libere, corecte și petrecute calitativ bani trebuie să se găsească întotdeauna. Deputatul s-a referit la informațiile precum că în bugetul de stat nu ar fi bani pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate, mai ales pentru organizarea acestora în Diaspora. „Acei „tehnocrați”, acei care încearcă […] Articolul Deputat, despre finanțarea alegerilor: Nici nu îndrăzniți să vă gândiți la asta apare prima dată în SafeNews.
08:30
Articolul LIVE // Ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău din 11 mai 2021 apare prima dată în SafeNews.
08:00
Compania farmaceutică chineză Fosum Pharma a ajuns la un acord cu partenerul său german BioNTech, care îi va permite să producă un miliard de doze anuale de vaccin Pfizer-BionNTech împotriva COVID-19. Compania chineză şi cea germană au ajuns la un acord de cooperare cu privire la diferite aspecte legate de producţia vaccinurilor şi de stocarea […] Articolul Compania chineză Fosum Pharma va produce 1 miliard de doze de vaccin Pfizer-BionNTech apare prima dată în SafeNews.
07:50
Un băiat a fost surprins agățat de scara din spate a unui troleibuz din capitală. Deși a fost supus pericolului de a cădea jos, băiatul a circulat astfel câțiva metri, iar apoi a coborât. Troleibuzul se deplasa pe bulevardul Moscova din sectorul Râșcani al capitalei. Băiatul a riscat și a coborât de pe scară pe […] Articolul FOTO // Un copil, surprins agățat de scara din spate a unui troleibuz din capitală apare prima dată în SafeNews.
07:40
În noaptea de 9 mai curent, aproximativ la ora 23:00, pe traseul R-13 în apropiere de localitatea Biruința din raionul Sîngerei, a avut loc un accident rutier în urma căruia un barbat a decedat. La fața locului polițiștii au stabilit că, automobilul de marca Volkswagen, la volanul căruia se afla un bărbat de 33 de […] Articolul FOTO // Un bărbat din Glodeni a decedat la spital după ce a fost lovit de o mașină apare prima dată în SafeNews.
07:30
Politicianul laburist Sadiq Khan a declarat luni că în al doilea mandat de primar al Londrei vrea depăşirea clivajelor şi îmbunătăţirea situaţiei din capitala Marii Britanii, pledând pentru unitate în scopul depăşirii problemelor generate de Brexit. Sadiq Khan, membru al Partidului Laburist (centru-stânga), a obţinut 55,2% din voturi în scrutinul pentru postul de primar al […] Articolul Partidul Laburist, victorie în Londra. Sadiq Khan a obţinut un nou mandat apare prima dată în SafeNews.
07:20
Imagini macabre în India, după ce zeci de cadavre ale unor presupuși morți de COVID-19 au eşuat pe malurile fluviului Gange în nordul Indiei. Pandemia se extinde puternic în vastele zone rurale din India, iar structurile sanitare, crematoriile şi cimitirele sunt depăşite. Un funcţionar local, Ashok Kumar, a spus că circa 40 de cadavre au […] Articolul VDEO // Imagini macabre în India, după ce zeci de cadavre ale unor presupuși morți de COVID-19 au eşuat pe malurile fluviului Gange apare prima dată în SafeNews.
07:10
Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, compania de furnizare a energiei electrice anunţă că marți, 11 mai 2021, vor avea loc lucrări programate de întreținere și modernizare a rețelelor electrice. Adresele și intervalele de timp, sunt indicate mai jos: – Chişinău, sectorul Botanica, com. Băcioi: s. Bacioi: str. Albişoara, Băcioi, Crizantemelor, Cuza-Vodă, Garofiţa, Iurie Gagarin, Salcâmilor, Sfânta […] Articolul Mai multe sectoare din Chișinău și localități din țară ar putea rămâne mâine fără lumină apare prima dată în SafeNews.
07:00
București a ajuns luni, 10 mai, la o rată de infectare de 1,59 la mia de locuitori, fiind tot mai aproape de a trece în scenariul verde. Acest lucru ar putea ducea la relaxarea mai multor restricții, transmite SafeNews.md cu referire la Protv.ro. Prefectura municipiului București a anunțat luni că va fi nevoie să așteptăm 48 de ore […] Articolul București se apropie de scenariul verde. Ce restricții ar putea fi relaxate apare prima dată în SafeNews.
06:50
Dispozitivele folosite pentru taxarea electronică în transportul public din capitală le dau mari bătăi de cap angajaților și călătorilor. După aproape două luni de la implementarea proiectului pilot, aceștia spun că terminalele de plată se blochează deseori. Proiectul-pilot privind sistemul de taxare electronică în transportul public municipal a fost lansat în 16 martie în 102 […] Articolul Terminalele pentru taxarea electronică le dau bătăi de cap angajaților și călătorilor apare prima dată în SafeNews.
06:40
O balenă de mici dimensiuni blocată în râul Tamisa, în sud-vestul Londrei, a fost mutată după aproape patru ore de eforturi ale echipe de salvatori. Echipa de salvatori a ajuns la faţa locului, în apropierea unei ecluze din Richmond, în jurul orei 21:00 (20:00 GMT) la scurt timp după ce cetaceul, o balenă minke, a […] Articolul O balenă de mici dimensiuni, blocată în râul Tamisa. Operațiunea de salvare a durat 4 ore apare prima dată în SafeNews.
06:30
Un fost procuror anticorupție, care a documentat mai multe dosare de rezonanță, ar urma să fie numit șef-adjunct al Serviciului de Securitate și Informație. Potrivit unor surse deschide.md, ar fi vorba despre ex-procurorul Eugen Rurac, care a demisionat din procuratură în ianuarie 2020. Candidatura lui Rurac ar fi fost înainată recent Președintelui R.Moldova, Maia Sandu, […] Articolul SURSE: Un fost procuror anticorupție, ar putea fi numit adjunct la SIS apare prima dată în SafeNews.
06:20
11 oameni au murit, iar alte zeci au fost răniți în Afganistan în urma unui atac cu bombă asupra unui autobuz, au anunțat oficiali afgani, luni, conform Reuters. Atacul este ultimul dintr-un lung șir de violențe și atacuri în Afganistan, în contextul în care trupele NATO încep retragerea din această țară, transmite SafeNews.md cu referire la digi24.ro. Dispozitivul […] Articolul Afganistan: 11 oameni au murit după un atac cu bombă asupra unui autobuz apare prima dată în SafeNews.
06:10
Polițiștii de frontieră români au reținut la punctul de trecere Albița un automobil care figura în baza de date ca fiind furat din Danemarca. Mașina era înregistrată în Republica Moldova. Totul s-a întâmplat duminică 9 mai, în jurul orei 00:00. La punctul de control s-a apropiat un moldovean de 37 de ani, la volanul unui […] Articolul Un moldovean, oprit la trecerea frontierei cu România: Automobilul era dat în căutare apare prima dată în SafeNews.
06:00
Aproximativ 75.000 de persoane au susținut o scrisoare deschisă semnată de mai mulți militari care avertizează în privința riscului de război civil din Franța. Mesajul, publicat într-o revistă de dreapta, acuză guvernul francez că a făcut „concesii” în fața islamismului, relatează SafeNews.md cu referire Digi24.ro. „Este vorba despre supraviețuirea țării noastre”, se arată în textul publicat inițial anonim […] Articolul O nouă scrisoare controversată: Războiul civil se pregătește în Franța apare prima dată în SafeNews.
05:50
Un bărbat de 44 de ani din Republica Moldova a fost prins ieri, 9 mai, de polițiștii români, în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera cu România înotând peste râul Prut. Totul s-a produs în jurul orei 16:20, atunci când polițiștii de frontieră se aflau în misiune de supraveghere și l-au observat pe bărbat, […] Articolul Un moldovean, prins în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera cu România apare prima dată în SafeNews.
05:40
Vladimir Putin, a vorbit despre efectele de după vaccinarea împotriva coronavirusului. În timpul unui interviu de la canalul de știri Russia 24, președintele a precizat că i-au fost luate recent teste și că totul este în regulă. „Considerând nivelurile normale despre care vorbesc acum  experții, la mine, coeficientul de pozitivitate, s-a dovedit a fi 15. […] Articolul Putin face dezvăluiri cu privire la nivelul anticorpilor săi de după vaccinare apare prima dată în SafeNews.
05:30
Tenismanul moldovean Radu Albot a urcat patru poziții în clasamentul mondial și este acum pe locul 77. Compatriotul nostru a jucat ultima dată în calificările turneului de la Madrid, însă a fost învins de italianul Lorenzo Musetti, transmite SafeNews.md. Apoi, Albot s-a retras de la competiția de la Roma, unde, la fel în calificări, trebuia să […] Articolul Tenismanul Radu Albot a urcat patru poziții în clasamentul mondial apare prima dată în SafeNews.
05:20
Comisia Europeană a anunțat luni că actualul contract semnat cu compania farmaceutică AstraZeneca rămâne în vigoare şi după luna iunie. Anunțul vine după declarațiile făcute de comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, potrivit cărora Uniunea Europeană nu a reînnoit contractul pentru furnizarea vaccinurilor împotriva COVID-19 cu AstraZeneca după luna iunie. Termenul ”reînnoire” a contractului ”se pretează […] Articolul Comisia Europeană: Contractul cu AstraZeneca nu se încheie în iunie apare prima dată în SafeNews.
05:10
Încasările la Bugetul public național administrate de Serviciul Fiscal de Stat au constituit în 4 luni ale anului curent 14,6 miliarde lei, ceea ce denotă o creștere cu peste 2,1 miliarde lei sau cu 17,5 % în raport cu perioada similară a anului precedent. Astfel, la Bugetul de stat s-au încasat 6,4 miliarde lei, ceea […] Articolul Veniturile la bugetul de stat, în creștere cu peste 17% apare prima dată în SafeNews.
04:40
Președintele Klaus Iohannis a declarat, după lucrările summit-ului B9 la care a participat și președintele SUA, Joe Biden, că a pledat, inclusiv în discuția cu liderul de la Casa Albă, pentru creșterea prezenței militare a NATO în Româna și în sudul Flancului Estic. „Situaţia îngrijorătoare de securitate din Marea Neagră – despre care am discutat […] Articolul Iohannis i-a cerut lui Biden o creștere a prezenței militare a NATO în România apare prima dată în SafeNews.
Acum 24 ore
03:50
Certificatul sanitar european, menit să faciliteze călătoriile în interiorul blocului comunitar în condiţiile pandemiei şi care încă face obiectul negocierilor politice în cadrul UE, a intrat luni într-o fază de teste care ar trebui să-i permită să fie operaţional din punct de vedere tehnic în luna iunie, înaintea începerii sezonului estival, a anunţat luni Comisia […] Articolul Certificatul european de vaccinare a intrat în etapa testelor tehnice apare prima dată în SafeNews.
03:30
Premierul britanic Boris Johnson face obiectul unei investigaţii cu privire la vacanţa de lux pe care a petrecut-o în Caraibe după victoria sa în alegerile legislative de la sfârşitul anului 2019, a declarat luni (10 mai) autoritatea responsabilă de asigurarea respectării normelor parlamentare. Liderul conservator şi logodnica sa, Carrie Symonds, au petrecut Anul Nou pe […] Articolul Vacanţa de lux a lui Boris Johnson în Caraibe, vizată de o anchetă. Cât a costat sejurul apare prima dată în SafeNews.
03:10
Un cutremur cu magnitudinea 3,4 s-a produs luni, la ora locală 17:13, în zona seismică Vrancea, judeţul Vrancea, relevă datele publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul a avut loc la o adâncime de 80 de kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 80 km Est de Braşov, 95 km Sud de Bacău, […] Articolul Un cutremur cu magnitudinea 3,4 a avut loc în apropiere de R. Moldova apare prima dată în SafeNews.
02:50
În România se desfășoară exerciţiului Swift Response 21/Defender Europe 21, în perioada 1 – 15 mai. Divizia 82 Aeropurtată americană (82nd Airborne Division) va executa „trei operaţii aeropurtate multinaţionale pentru a demonstra capacitatea strategică de reacţie, interoperabilitatea şi determinarea de a sprijini Alianţa Nord-Atlantică”, potrivit Ministerului Apărării Naţionale din România, transmite SafeNews.md cu referire la mediafax.ro. În acest […] Articolul Exerciții militare în România. Participă mii de parașutiști, inclusiv străini apare prima dată în SafeNews.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.