SafeNews

Acum 12 ore
22:50
Pandemia a dus la creșterea timpului de lucru cu 48 de minute, la sporirea numărului ședințelor și întâlnirilor și la un număr mai mare de mesaje electronice trimise. Despre aceasta arată un studiu la care au participat 3,1 milioane de persoane din Nordul Americii, Europa și Orientul Mijlociu, anunță Bloomberg. Cercetătorii au comparat comportamentul angajaților […] Articolul Pandemia a dus la creșterea timpului de lucru cu 48 de minute apare prima dată în SafeNews.
22:50
Minerul din Tanzania care a devenit milionar peste noapte a mai încasat două milioane de dolari după ce a reușit să vîndă o altă piatră prețioasă rară, scrie BBC. Saniniu Laizer a descoperit în luna iunie două pietre prețioase imense, cele mai mari descoperite vreodată în Tanzania. Grație acestei descoperiri, el a primit un cec […] Articolul Minerul din Tanzania care a devenit milionar peste noapte a mai încasat 2 milioane de dolari apare prima dată în SafeNews.
22:20
Sanatoriul „Moldova” din Truscoveț, Ucraina, aflat în proprietatea Republicii Moldova, ar fi fost scos la vânzare în condiții neclare. Despre aceasta susține deputatul fracțiunii DA, Chiril Moțpan, într-o postare pe pagina sa de Facebook. Cu această ocazie, deputatul a adresat un demers către Guvernul Republicii Moldova. „În calitate de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, mi […] Articolul Sanatoriul „Moldova” din Truscoveț, Ucraina, aflat în proprietatea Republicii Moldova, ar fi fost scos la vânzare în condiții neclare apare prima dată în SafeNews.
22:20
Preşedintele Igor Dodon, 20 de deputaţi şi alte persoane cu demnitate publică au fost vizate în controalele iniţiate de Autoritatea Naţională de Integritate în prima jumătate a anului curent. Faţă de aceştia încă nu a fost finalizată procedura de verificare şi nu există un act de constatare a încălcărilor. Potrivit ANI, în cele mai multe […] Articolul Preşedintele Igor Dodon, 20 de deputaţi au fost vizate în controalele iniţiate de ANI apare prima dată în SafeNews.
22:20
Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, în cadrul unei adresări către popor, a declarat că Federația Rusă nu mai are relații „frățești” cu Belarusul, ci relații de simpli „parteneri”. Totodată, Lukașenko a subliniat că Rusia rămâne aliatul cel mai apropiat al Minskului, potrivit Kommersant. „Rusia întotdeauna a fost, este și va rămâne cel mai apropiat aliat al […] Articolul Alexandr Lukașenko a declarat că Federația Rusă nu mai are relații „frățești” cu Belarusul, ci relații de simpli „parteneri” apare prima dată în SafeNews.
22:10
Grantul în valoare de 10 milioane de euro, parte componentă a tranșei a doua din Programul de asistență macrofinanciară a Uniunii Europene pentru Republica Moldova, a intrat pe contul Ministerului Finanțelor. Un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor precizează că debursarea mijloacelor aferente tranșei a doua din Programul de asistență macrofinanciară a fost posibilă datorită […] Articolul A doua tranșă din partea UE de 10 milioane de euro ajunși in Moldova apare prima dată în SafeNews.
22:10
În majoritatea familiilor, mai ales în cazul celor cu copii, femeile sunt cele care aleg destinaţia de vacanţă şi tot ele rezervă, efectiv, şi hotelul, arată un studiu al portalului Litoralulromanesc.ro care a luat în calcul circa 40.000 de rezervări din lunile iunie şi iulie ale acestui an. Tendinţa se menţine la toate categoriile de […] Articolul STUDIU// În majoritatea familiilor, femeile sunt cele care aleg destinaţia de vacanţă apare prima dată în SafeNews.
21:50
Numărul infectărilor cu noul coronavirus în Italia ar putea fi de şase ori mai mare decât cazurile raportate oficial. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de autorităţile sanitare şi de biroul de statistică Istat, care au cercetat pe un eșantion reprezentativ câți italieni au dezvoltat anticorpi. Rezultatele studiului arată că 1,5 milioane de persoane (reprezentând […] Articolul Numărul infectărilor cu noul coronavirus în Italia ar putea fi de şase ori mai mare apare prima dată în SafeNews.
21:40
Vizită secretă a președintelui Igor Dodon la Moscova. Potrivit unor surse, care au declarat în exclusivitate pentru postul nostru de televiziune, noaptea trecută, șeful statului a zburat în Federația Rusă, fiind însoțit de fratelui său Alexandru Dodon și finul său de cununie Lilian Filipov, care este și ofițer de protecție în paza de stat. Despre […] Articolul Președintele rus Vladimir Putin anunță că nu are planificată o întrevedere cu Dodon apare prima dată în SafeNews.
19:40
Zeci de oameni au fost răniţi în urma unei explozii de origine necunoscută în portul Beirut, o parte dintre ei fiind îngropaţi sub moloz, a informat Crucea Roşie a Libanului marţi, 4 august, conform DPA, citată de Agerpres. Explozia puternică s-a auzit în tot oraşul, provocând panică în capitala libaneză. Ferestre ale unor clădiri din oraş […] Articolul VIDEO// LIVE// Deflagrație puternică în portul Beirut. Sunt zeci de răniți apare prima dată în SafeNews.
Acum 24 ore
19:20
La începutul lunii iulie a anului curent, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului așteptau să fie examinate 1 020 de cereri împotriva Republicii Moldova. Președintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, susține că dintre acestea, 980 erau cereri cu mari șanse de succes. Într-un interviu pentru IPN, Vladislav Gribincea a menționat că cifra este […] Articolul În iulie, împotriva Moldovei la CEDO așteptau să fie examinate peste o mie de cereri apare prima dată în SafeNews.
19:10
Ex-ministra Justiției în Guvernul Maiei Sandu, Olesea Stamate critică dur „reacțiile iresponsabile” ale actualei guvernări Dodon-Chicu la decizia provizorie a Arbitrajului de la Stockholm. Amintim că, recent, această instituție a interzis executării notificării de reziliere a concesiei Aeroportului Internațional Chișinău de către „Avia Invest”.  „Nu pot să cred ca în jurul lui Dodon și Chicu […] Articolul Ex-ministra Justiției, Olesea Stamate în contextul dosarului „Avia Invest”: „Dodon ne fură țara în fiecare zi” apare prima dată în SafeNews.
19:00
Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din satul Sadova, raionul Călărași, a decedat pe patul de spital după ce a fost bătut cu cruzime de către mai mulți consăteni în urma unui conflict. Cazul a avut în seara de 25 iulie, iar decesul a survenit la câteva zile de la conflict. Cu toate […] Articolul Omor în satul președintelui: Un bărbat a fost ucis în bătaie de către mai mulți consăteni, dar nicio persoană nu a fost reținută. Familia acuză: „Vreo șase persoane îl băteau. Îl băteau cu bâtele, săreau pe pieptul lui”// ZdG apare prima dată în SafeNews.
19:00
Se pare că unde apare Boris Golovin, actualul șef al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), au loc schemele, licitațiile incorecte și favoritismul.  O dovadă în acest sens poate servi și o investigație realizată de jurnaliștii de la portalul Deschide.md despre cum CNAMUP era la un pas de a vicia o licitație cu combinezoane de […] Articolul Investigație despre licitații trucate cu combinezoane pe timp de pandemie, la instituția condusă de Golovin apare prima dată în SafeNews.
18:50
Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a dat câștig în dosarul Partidului „Patria”, din lista căruia făcea parte și Renato Usatîi, exclusă din campania parlamentară din 2014, din cauza folosirii mijloacelor bănești din străinătate. Anunțul a fost făcut de actualul edil de Bălți în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui Usatîi, magistrații de la […] Articolul Victorie pentru Usatîi la CEDO. Partidul „Patria”, exclus ilegal din alegerile parlamentare din 2014 apare prima dată în SafeNews.
14:40
Articolul VIDEO// Briefing de presă susținut de către deputații din Grupul parlamentar PRO MOLDOVA apare prima dată în SafeNews.
14:10
Temperaturile din regiunea arctică din Siberia au crescut până la o medie record, pe fondul unui val de căldură care alimentează unele dintre cele mai grave incendii de vegetaţie din această zonă. Efectele schimbărilor climatice au dus la o creștere alarmantă a craterului Batagai, cunoscut drept și “Poarta Iadului”, acesta atingând un diametru de aproape […] Articolul VIDEO// Efectele schimbărilor climatice au dus la o creștere alarmantă a craterului Batagai, cunoscut drept și “Poarta Iadului” apare prima dată în SafeNews.
14:00
În centrele de plasament copiii sunt supuși la violență, uneori de către educatori, a declarat Angela Munteanu-Pojoga, consilieră PAS. Copiii aleg uneori să ajungă în stradă sau se revoltă prin implicarea în activități criminale. Această situație, conform consilierei, se atestă din cauza lipsei de transparență în centrele de plasament. În cadrul ședinței Consiliului municipal Chişinău, consiliera a […] Articolul Consilieră PAS, în centrele de plasament copiii sunt supuși la violență apare prima dată în SafeNews.
14:00
Consiliul municipal Chișinău a aprobat astăzi, 4 iulie, acceptarea donației în valoare de 846.000 euro din partea Primăriei sectorului 6 a municipiului București, pentru lucrările de reabilitare a Parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani. Beneficiar al proiectului este Pretura sectorului Buiucani. Pretorul Vadim Brînzaniuc, raportor asupra proiectului de decizie, a informat că Acordul de parteneriat dintre […] Articolul Consiliul municipal Chișinău primit o donație în valoare de 846.000 euro din partea Bucureștiului apare prima dată în SafeNews.
13:50
Pentru prima dată, turiştii care intră în Grecia vor trebui să plătească în curând o suprataxă de 20 de euro pentru serviciile de sănătate oferite în timpul şederii lor în ţară. Până acum, turiştii care veneau în Grecia nu plăteau nimic pentru serviciile medicale, indiferent de locul de unde proveneau, cu excepţia spitalizărilor.  De-a lungul […] Articolul Turiştii care intră în Grecia vor trebui să plătească în curând o suprataxă de 20 de euro pentru serviciile de sănătate apare prima dată în SafeNews.
13:40
Un minor de 15 ani a ajuns la spital după ce a fost tamponat de un motociclist. Accidentul rutier s-a produs pe 3 august, la ora 23:25, în satul Hâncești din raionul Fălești. Ofițerul de presă Eugenia Molceanov a declarat că un tânăr de 26 de ani, care se deplasa cu motocicleta de model Motomax, […] Articolul Un minor de 15 ani a ajuns la spital după ce a fost tamponat de un motociclis apare prima dată în SafeNews.
13:40
O moldoveancă de 51 de ani a ajuns pe mâna polițiștilor din orașul Petah Tikva, Israel. Aceasta după ce femeia care activa ca badanta ar fi agresat sexual o bătrână de 84 de ani pe care o îngrijea. Potrivit presei străine, poliția a pornit o anchetă după ce fiica victimei s-a adresat la organele de drept. […] Articolul Moldoveancă care activa ca badanta ar fi agresat sexual o bătrână de 84 de ani apare prima dată în SafeNews.
13:30
Neatenţia unui şofer a fost pe cale să provoace un dezastru în Rusia, unde o benzinărie a sărit în aer. S-a întâmplat în sud-vestul țării, după ce șoferul a vrut să plece din benzinărie fără să scoată furtunul de alimentare. Combustibilul s-a scurs pe jos și a durat foarte puțin până la izbucnirea unui incendiu. […] Articolul VIDEO// Neatenţia unui şofer a fost pe cale să provoace un dezastru în Rusia apare prima dată în SafeNews.
13:00
Mai multe percheziţii au fost efectuate, astăzi, de către ofiţerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA şi procurori în dosarul traversării punctului de trecere a frontierei Giurgiuleşti-Galaţi. Este vorba despre doi transportatori internaţionali de călători care sunt suspectaţi că ar fi pretins mită în valoare de 100 de euro de la un pasager pentru a-i […] Articolul Percheziții CNA la Giurgiuleşti. Noi rețineri în dosarul certificatelor COVID-19 falsificate apare prima dată în SafeNews.
13:00
Reprezentanții Agenției Proprietăți Publice (APP) au emis o notă informativă prin care menționează că la data de 3 august 2020, instituția a fost informată despre emiterea deciziei Institutului de Arbitraj de pe lîngă Camera de Comerț din Stockholm din 2 august 2020,  prin care s-a recomandat statului Republica Moldova să se abțină de la acțiunile […] Articolul Agenția Proprietăți Publice a venit cu o reacție oficială la decizia Curții de la Stockholm referitor la concesionarea aeroportului apare prima dată în SafeNews.
12:50
În plină pandemie, Procuratura Generală a anunțat lucrări de repație, ce depășesc câteva milioane de lei. Potrivit informațiilor, lucrările de reparație capitală vor fi realizate în sediile câtorva Procuraturi din raioanele țării. Potrivit M Tender, sediile Procuraturilor raionelor Cantemir, Leova și Soroca, vor fi renovate capital, iar costul lucrărilor de repație este de puțin peste […] Articolul DOC// FOTO// Achiziții de milioane, în plină pandemie. Procuratura Generală anunță lucrări de reparație apare prima dată în SafeNews.
11:50
Procuratura Generală vine cu detalii despre perchezițiile efectuate ieri în cadrul dosarului MetalFeros. În total au fost făcute 31 de percheziții la sediile firmelor-căpușe și intermediare din jurul companiei Metalferos, prin care erau achiziționate metalele, iar banii lichefiați. Acțiuni de urmărire penală au fost efectuate și la sediul Inspectoratului Național de Investigații al MAI. În […] Articolul Dosarul MetalFeros// 16 persoane, printre care 4 polițiști, reținuți, în urma a 31 de percheziții apare prima dată în SafeNews.
11:30
Briefing de presă susținut de către deputatul Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Vladimir Bolea, despre reformarea Laboratorului central fitosanitar Articolul VIDEO// Briefing de presă susținut de către deputatul Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Vladimir Bolea apare prima dată în SafeNews.
11:30
Procuratura municipiului Chișinău informează despre finalizarea și expedierea în judecată a dosarului de învinuire a lui Vasile Sinigur, activistul, care în martie curent, a spart ușa Guvernului cu un buzdugan. Incidentul a avut loc pe 2 martie curent, în Piața Marii Adunări Naționale, în timpul unui protest al veteranilor războiului de pe Nistru. În timp […] Articolul Dosarul lui Vasile Sinigur – veteranul care a stricat sticla ușii de la intrarea în Guvern cu buzduganul în timpul unui protest, trimis în judecată apare prima dată în SafeNews.
10:40
Procurorul Pavel Vinițchi din Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cazuri Speciale (PCCOCS) a lăsat în libertate un tânăr învinuit de trafic de droguri, deși pe numele acestuia exista un mandat de arestare. Acuzatorul a fost cel care a insistat asupra mandatului de arestare și a întocmit proces-verbal de reținere. Bărbatul învinuit, Anton Zaharov, susține […] Articolul Greșeala procurorului Vinițchi: a lăsat în libertate un tânăr învinuit de trafic de droguri apare prima dată în SafeNews.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.