TV Nord

Acum 2 ore
16:30
Prevederile noului curriculum școlar sunt apreciate de părinți, care cred că acestea vor ajuta la atingerea unui nou nivel în învățământ. Totodată, aceștia au apreciat centrarea per elev și oferirea unei mai mari libertăți elevilor în alegerea disciplinelor în care aceștia să-și aprofundeze cunoștințele. Părerile au fost exprimate în cadrul dezbaterilor publice cu părinții, organizate […] Acest articol Nou curriculum școlar. Părinții se arată mulțumiți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 6 ore
13:30
O persoană și-a pierdut viața în urma nerespectării regulilor de comportament în timpul scăldatului. În seara zilei de 22 iunie 2024 către ora 20:15 salvatorii și scafandrierii IGSU au fost solicitați pentru efectuarea lucărilor subacvatice, după ce o persoană se presupune că s-ar fi înecat. Cazul a avut loc în lacul din Parcul Valea Trandafirilor, […] Acest articol Un bărbat de 31 de ani s-a înecat în lacul dea Valea Trandafirilor: A fost căutat toată noaptea de scafandrieri a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:00
Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Mare sau Rusaliile. Acesta este unul din praznicele împărătești ale Bisericii Ortodoxe, fiind sărbătorit la cincizeci de zile după Sfintele Paști. Potrivit clericilor, în ziua Cincizecimii Duhul Sfânt a pogorât peste Ucenicii lui Iisus şi astfel a luat naştere Biserica Creştină. Sfântul Evanghelist Luca, în „Faptele Apostolilor” istoriseşte momentul în care […] Acest articol Creștinii ortodocși sărbătoresc Duminica Mare. De ce nu trebuie să te cerți azi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 8 ore
10:40
Republica Moldova sărbătorește astăzi Ziua Suveranității. Declarația de Suveranitate a fost adoptată acum 34 de ani, pe 23 iunie 1990, de către deputații Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești, informează MOLDPRES. Potrivit istoricilor, Declarația a fost adoptată într-un context istoric complex, marcat de o paradă a suveranităților, proces care a cuprins întreg spațiul sovietic. […] Acest articol Republica Moldova marchează Ziua Suveranității a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 12 ore
08:10
Căldura extremă este un pericol important pentru mediu și pentru sănătatea muncii. Stresul termic este cauza principală a deceselor cauzate de vreme și poate exacerba bolile subiacente, inclusiv bolile cardiovasculare, diabetul, sănătatea mintală, astmul și poate crește riscul de accidente și transmiterea unor boli infecțioase. Codurile galben și, mai ales, portocaliu sub care se află întreaga […] Acest articol Cum ne protejăm de caniculă a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 24 ore
18:00
Din 1 august, cetățenii din țările care au regim fără vize cu Israel vor trebui să dețină o autorizație electronică de călătorie pentru a putea intra în acest stat. Măsura, introdusă de autoritățile de la Tel Aviv, va viza inclusiv persoanele din Republica Moldova. Ambasada Moldovei la Tel Aviv a criticat noua condiție pentru călătoriile […] Acest articol Moldovenii vor avea nevoie de o autorizație specială pentru a intra în Israel a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Ieri
16:10
Cazul fetiței de 6 ani, din Balș, Olt, despre care primele date indicau că s-ar fi aruncat de la fereastra apartamentului situat la etajul IV, pe fondul unui conflict între părinți, se complică. Anchetatorii au o nouă pistă, în dosar fiind efectuate cercetări pentru tentativă de omor, transmite adevărul.ro.  Evenimentul șocant a avut loc joi-dimineață, […] Acest articol Cazul șocant al fetiței de 6 ani care s-a aruncat de la etajul 4: cercetări pentru tentativă de omor a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:20
O scenă de vară amenajată ca la carte, se construiește astăzi în comuna Burlănești din raionul Edineț. Acest lucru a devenit posibil, datorită implicării active a comunității și a grupului de inițiativă local, care are o colaborare fructuoasă cu autoritățile locale și susținuți de programul de capacitare EU4Accountability cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Lucrările sunt […] Acest articol /VIDEO/ Locuitorii din Burlănești construiesc singuri o scenă de vară a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:00
Consătenii îl pomenesc doar de bine pe Spiridon Vangheli și îi mulțumesc pentru poveștile lăsate copiilor. „El cuminte tare a fost pentru noi în sat, că dacă este de la noi din sat. Tare ne-am iubit unul cu altul. Tare bun om a fost. Prieteni noi am fost cu dânsul, tare bine trăiam cu dânsul. […] Acest articol /VIDEO/ Grinăuți a îmbrăcat straie de doliu. Satul de baștină al lui Guguță îl deplânge pe Spiridon Vangheli a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:00
Forţele armate ruse au lansat un nou atac „masiv” asupra infrastructurii energetice din vestul şi din sudul Ucrainei în noaptea de vineri spre sâmbătă, a anunţat Ministerul ucrainean al Energiei, relatează AFP, citat de agerpres.ro.  „Instalaţii ale Ukrenergo (operatorul ucrainean) din regiunile Zaporojie (sud) şi Liov (vest) au fost avariate”, a adăugat ministerul, precizând că […] Acest articol UCRAINA // Un nou atac al forțelor ruse asupra infrastructurii energetice a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:40
Prima conferință interguvernamentală Republica Moldova – Uniunea Europeană înseamnă pentru cetățenii Republicii Moldova că Uniunea Europeană este hotărâtă să continue parcursul european al țării și este hotărâtă să îl continue cu viteză. „Este realmente o decizie istorică, fiindcă știm din luna decembrie că negocierile de aderare vor începe și ne-am propus să înceapă în acest […] Acest articol Siegfried Mureșan: UE este hotărâtă să continue parcursul european al Republicii Moldova cu viteză a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:00
Sfârșit de săptămână incendiar anunță meteorologii pentru ziua de astăzi, 22 iunie. Temperaturile maxime vor ajunge până la +33 de grade. De duminică apare instabilitatea atmosferică, pe alocuri se prevăd averse însoțite de descărcări electrice. Nopțile vor fi mai călduroase, maximele vor ajunge până la +20°C. Ziua, maximele prognozate se vor încadra între +28 și […] Acest articol /METEO/ Temperaturi mari și mult soare. Cum va fi vremea de astăzi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
21 iunie 2024
17:40
Într-un oraș mic și primitor, locuitorii își doresc să se implice mai activ și să contribuie la proiectele de dezvoltare a localității sau al cartierului unde locuiesc, prin alocarea de resurse proprii sau influențarea priorităților în procesul de bugetare. Acțiunea este una complicată, ce presupune documentare și monitorizare. „Salutare dragi prieteni! Astăzi vreau să vă […] Acest articol De ce este importantă monitorizarea bugetului public în bugetare participativă? a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:00
În nordul țării au pornit combinele. DORIN RUSU, jurnalist TVN: „În nordul țării recoltarea orzului este în plină desfășurare, iar în câteva zile începe și recoltarea grâului. Chiar dacă am avut un an secetos, agricultorii anticipează o roadă de circa 3,5 tone la hectar.” Agricultorii au  început recoltarea orzului MIHAIL, combiner: „Până când salvă Domnului […] Acest articol /VIDEO/ „Roadă avem, preț nu avem”. Agricultorii din nordul țării au început recoltarea grâului și orzului a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:50
Un copil de 9 ani s-a ales cu un traumatism abdominal după ce a căzut dintr-un copac. Totul s-a întâmplat în seara zilei de 19 iunie. Părinții l-au dus de sine stătător la spital, de unde a fost preluat în stare gravă și transportat cu monitorizarea parametrilor vitali de echipa SAMU Ocnița la IMSP Spilalul […] Acest articol Un copil din Ocnița, internat în stare gravă la spitalul din Bălți. A căzut dintr-un pom a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:50
Spiridon Vangheli a murit la vârsta de 92 de ani, la o săptămână de la ziua lui de naștere, 14 iunie. Despre asta au anunțat rudele scriitorului.  „Suntem profund îndurerați de trecerea în neființă a Maestrului Spiridon VANGHELI, care a adus bucurie și inspirație în inimile a milioane de copii din întreaga lume. Moștenirea sa […] Acest articol Tatăl lui Guguță a murit la 92 de ani. Spiridon Vangheli a trecut la cele veșnice a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:40
Planul de admitere în învățământul superior pentru anul de studii 2024-2025 a fost aprobat de Guvern. Astfel, în instituțiile de învățământ superior, cu finanțare de la bugetul de stat, vor fi admise 8.697 de persoane. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, cele mai multe locuri bugetare vor fi oferite pentru domeniile: științe ale educației; inginerie; tehnologia informațiilor […] Acest articol Peste 8.000 de locuri bugetare în universități, aprobate de Guvern a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:50
Mai mulți copii din Pelinia, Corlăteni, Călugăr, Fălești și Bălți au avut parte de o săptămână plină de creativitate și culoare. Școala de Arte din Bălți a organizat trei ateliere și un concurs. De asemenea aproximativ 50 de copii vor merge în excursii la muzeele din capitală și la Pădurea Domnească. PATRICIA ROGHINSCHI, participantă: „Cea […] Acest articol /VIDEO/ Săptămână plină de creativitate pentru copiii din nordul țării. Tinerii artiști au participat la un concurs a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:10
Cabinetul 107, mărul discordiei la ședința Consiliul Municipal Bălți. Mai mulți consilieri îl acuză de minciună pe primarul de Bălți, după ce acesta ar fi ieșit într-un live și ar fi zis că Organizația Veteranilor din oraș ar fi rămas fără birou de întâlnire în primărie, din cauza unor consilieri.  NICOLAI GRIGORIȘIN, consilier municipal „PS”: […] Acest articol /VIDEO/ Cabinetul 107 – mărul discordiei la Consiliul Municipal Bălți. Petkov – acuzat de minciună de către unii consilieri a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:10
Un bărbat de 37 de ani din raionul Drochia a căzut în plasa escrocilor, fiind deposedat în mod fraudulos de 8.500 de euro, prin abuz de încredere și inducere în eroare.  Escrocii au plasat un anunț pe o platformă de comerț online, precum că vând un tractor de marca „Belorus-820”. Victima, având intenția reală de a […] Acest articol /VIDEO/ Un bărbat din raionul Drochia a căzut în plasa escrocilor. A rămas fără 8.500 de euro a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi 21 iunie, Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. „Republica Moldova a îndeplinit toate recomandările Comisiei Europene. Astfel, la doi ani de la obținerea statutului de țară candidată, va avea loc prima Conferință Interguvernamentală Moldova – UE, la 25 iunie, care fixează […] Acest articol Maia Sandu a semnat Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:30
Echipa de karate kyokushin din raionul Florești, care a participat la Turneul Internaţional de karate kyokushin, ediția a 10, organizat în județul Tulcea, România, a venit acasă cu 9 medalii din 9 posibile. La competiție au participat 400 de participanți din 5 țări. Republica Moldova a fost reprezentată de către cluburile de karate kyokushin: Budokan […] Acest articol /FOTO/ Echipa de karate kyokushin din raionul Florești a revenit de la o competiție cu 9 medalii din 9 posibile a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:30
Un băiețel din Bălți are nevoie urgent de ajutor. Dumitraș a fost diagnosticat cu cancer osos acum un an de zile, iar acum starea copilului s-a acutizat. „Mă adresez tuturor oamenilor cu suflet mare. Cu sufletul răvășit de durere cerem ajutorul si rugăciunile dumneavoastră. Băiețelul nostru mai mic, Dumitraș, are nevoie mai mult ca oricând […] Acest articol Un băiețel din Bălți are nevoie urgentă de ajutor. Fiecare din noi îl poate ajuta pe Dumitraș a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:00
Un bărbat de 31 de ani a fost reținut fiind bănuit de circulația ilegală a drogurilor în regiunea de nord a țării, preponderent pe teritoriul raionului Fălești. În urma celor trei percheziții efectuate la domiciliul suspectului, polițiștii au depistat și ridicat droguri de tip hașiș în cantitate de 250 grame, plante de mac, mijloace bănești […] Acest articol /VIDEO/ A adus droguri din Portugalia și le vindea în raionul Florești. Un bărbat, reținut a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:50
Ofițerii CNA și procurorii au reținut-o pe șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți în dosarul în care este cercetată o schemă de corupție, manifestată prin deposedarea abuzivă de bunuri patrimoniale a unor persoane social-vulnerabile. Aceasta a fost reținută pentru 72 de ore și este bănuită de acceptarea, prin intermediul unui mijlocitor, […] Acest articol Șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți, reținută de CNA pentru 72 a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:20
Pentru astăzi, 21 iunie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează soare și cer noros în mai multe regiuni ale țării. Ziua, temperatura maximă a aerului va oscila între +24..+29°C. Mâine, vremea nu se va schimba esențial. Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram. Acest articol /METEO/ Soare și temperaturi de până la +29 de grade Celsius a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:50
Un focar de tuberculoză a fost identificat la o grădiniţă privată din judeţul Iaşi, reprezentanţii Spitalului de Pneumoftiziologie şi ai Direcţiei de Sănătate Publică desfăşurând o anchetă epidemiologică, scrie news.ro. Reprezentanţii Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi au transmis, joi seară, că au identificat un focar de tuberculoză la o unitate de învăţământ în regim privat din […] Acest articol Focar de tuberculoză, depistat la o grădiniţă privată din Iaşi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
În Republica Moldova ar putea fi permisă cultivarea, prelucrarea și exportarea cânepei industriale. Un proiect în acest sens este pregătit de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Ministrul Vladimir Bolea spune că în țările europene cultivarea cânepei industriale este permisă, iar agricultorii din Republica Moldova își doresc și ei să cultive cânepă, întrucât este o plantă […] Acest articol Proiectul privind cultivarea cânepei industriale este pe ultima sută de metri a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
20 iunie 2024
18:00
10 români sunt cercetați de polițiști, după ce ar fi folosit diplome de Bacalaureat false, pentru a obține certificate de manager de transport marfă. Actele ar fi fost depuse de același centru de pregătire profesională din București, deși solicitanții aveau domiciliile în toată țara. Mai mult, spun anchetatorii, instituția școlară înscrisă pe diplome nici măcar […] Acest articol Mai mulți români sunt acuzați că au folosit diplome de Bacalaureat false pentru a obține certificate de manager de transport marfă a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:10
„Vă întâmpin cu gânduri bune, dragii mei, fiindcă, bine ați venit la această perlă a noastră, care ne adună, drept grăind, într-un univers al credinței, al dragostei, al rugăciunii.” Construcția bisericii a început în anul 1913 la inițiativa familiei boierului Bogdan și a fost finalizată în 1930 Serghei Graur, Protoiereul Bisericii „Sfânta Treime”: „A avut […] Acest articol /VIDEO/ Construită din dragoste, Biserica „Sfânta Treime” din Cuhureștii de Sus este o perlă a neamului. Ce secrete a lăsat familia Bogdanilor a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:00
Ofițerii Direcției investigații Centru și cei ai Direcției urmărire penală a INI, sub conducerea PCCOCS, au destructurat activitatea infracțională a unui grup criminal organizat, specializat în comercializarea drogurilor în mediul online, pe întreg teritoriul țării. În rezultatul măsurilor speciale de investigație și a acțiunilor de urmărire penală efectuate în ultimile două luni, ofițerii de investigație […] Acest articol Traficanți de droguri din capitală, reținuți de ofițerii INI a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:20
Președintele României, Klaus Iohannis, renunță la cursa pentru șefia NATO. În ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT) de azi, el a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației, scrie digi24.ro. Președintele Klaus Iohannis a anunțat cu o […] Acest articol Președintele României, Iohannis, se retrage din cursa pentru șefia NATO a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:10
Situație critică la întreprinderea municipală „Direcția Construcții și Reparații Drumuri” din Bălți. Potrivit directorului interimar, Cristina Sochircă, primăria datorează întreprinderii peste  5 milioane de lei. Din cauza acestor datorii angajații nu își primesc la timp salariile și sunt nevoiți să supraviețuiască dintr-un credit în altul.  „Salariile nu sunt achitate la timp, mereu sunt rețineri, datorită […] Acest articol /VIDEO/ Angajații DRCD Bălți rămân fără bani. Primăria le datorează peste 5 milioane de lei a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:00
Rusia îşi intensifică ofensiva pe mai multe sectoare ale frontului din estul Ucrainei, în timp ce trupele ucrainene încearcă să-şi menţină poziţiile şi caută să provoace inamicului rus cât mai multe pierderi, aşteptând creşterea ajutorului militar occidental şi sosirea unor noi soldaţi, în timp ce o campanie de mobilizare se desfăşoară în Ucraina, transmite Digi24.ro.  […] Acest articol Lupte crâncene pe frontul de est în Ucraina. Trupele ruse folosesc tactica pământului pârjolit a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
Cod Galben de vânt puternic, valabil de la ora 08:00 până la ora 20:00 a zilei de astăzi, 20 iunie, a fost emis de Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Temperaturile maxime ale zilei de astăzi vor oscila între +29 și +33°C în cea mai mare parte a teritoriului, cu excepția nordului unde vă fi mai confortabil […] Acest articol /METEO/ Cod galben de vânt. Cum va fi ziua de astăzi, 20 iunie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
19 iunie 2024
17:00
Tabăra prietenia din comuna Cuhureștii de Sus și-a deschis larg porțile pentru copii.  SEVIVI AIVOVA, elevă: „Mi-a plăcut că am făcut o grămadă de cunoștințe și noi prieteni. Educatorii sunt mereu comunicabili și mereu ne ajută când avem nevoie și mâncarea este destul de bună. Ieri am jucat volei, am luat locul doi, mi-a plăcut […] Acest articol /VIDEO/ Fericire mare pentru copii: S-a deschis tabăra din Cuhureștii de Sus a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:00
Un bărbat de 42 de ani din raionul Briceni a intrat cu mașina într-o casă, după ce a urcat beat la volanul automobilului. În urma cercetărilor preliminare desfășurate la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat în vârstă de 42 de ani din raionul Briceni, conducând un autovehicul de marcă Opel Astra fără a […] Acest articol /FOTO/ Un șofer băut și fără permis, a intrat cu mașina într-o casă, la Briceni a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:00
Un bărbat acuzat de două acte de trafic de influență a fost condamnat la trei ani de închisoare. Inculpatul ar fi solicitat și primit sume de bani, pretinzând că poate influența funcționari publici pentru a facilita redobândirea cetățeniei române pentru soția și copiii unui denunțător. De asemenea, el a cerut bani pentru a interveni în […] Acest articol Mită de 37.000 de euro. Un bărbat a pretins că poate influența funcționari de la Ambasada română și judecători a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:10
O șefă din cadrul Direcției Asistență Socială a primăriei municipiului Bălți a fost reținută pentru 72 de ore, după ce ofițerii CNA au efectuat mai multe percheziții la mai multe adrese, inclusiv la locul de muncă. Potrivit oamenilor legii, cel puțin două persoane în etate au rămas fără locuințe, după ce ar fi semnat acte […] Acest articol /VIDEO/ Înșelau bătrânii și îi lăsau fără locuință. Rețineri la Direcția Asistență Socială a primăriei mun. Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:00
40 de tineri din raionul Florești sunt instruiți în domeniul competențelor digitale și antreprenoriale. „Învățăm cum să construim un plan de afaceri și până când este foarte interesant. Mă gândeam cava la tehnologie să creez ceva, dar încă îmi fac planuri.” „Aici învățăm despre cum se face un plan. Eu vreau să devin un psihoterapeut, […] Acest articol /VIDEO/ Tinerii NEET din raionul Florești instruiți în domeniul competențelor digitale și antreprenoriale a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:00
Tudor Istrati, primarul satului Răuțel din raionul Fălești, situat în imediata apropiere a municipiului Bălți, conduce localitatea din 2015. Anul trecut, acesta împreună cu soția sa au avut un venit de peste 468.000 de lei, obținuți din salarii, arendă, indemnizații și vânzarea unui automobil. Suma acumulată de familie în 2023 este cu aproximativ 150.000 de […] Acest articol DOC// Primari de milioane. Top 5 edili din raionul Fălești cu cel mai mare venit în 2023 a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
O femeie din Fălești a fost condamnată la 135 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, pentru prezentarea cu bună-știință a declarațiilor mincinoase. Astfel, potrivit sentinței Judecătoriei Bălți, sediul Fălești din 18 iunie 2024, o femeie în vârstă de 48 de ani, a fost recunoscută vinovată de comiterea infracțiunii nominalizate, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de muncă […] Acest articol A mințit cu bună știință oamenii legii. Ce pedeapsă a primit o femeie din Fălești a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:40
Zilele trecute pe traseul M2 (Chișinău-Ialoveni) mai mulți conducători auto au fost fixați cu aparatul de măsurat viteza TruCAM încălcând regimul de viteză. Un șofer la volanul unui BMW a fost fixat cu viteza de 178 km/h. Acesta are 29 de ani și este originar din municipiul Chișinău. Un tânăr de 21 de ani, originar […] Acest articol Câțiva vitezomani au rămas în acest weekend fără permisele de conducere a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:50
Un cetățeal al Turciei a încercat să traverseze frontiera moldo-ucraineană cu un act de indentitate fals. Cazul a fost înregistrat pe 17 iunie curent, în punctul de trecere al frontierei Tudora. Conform analizei de risc, străinul a fost supus unui control minuțios. Ca urmare, în bagajul de mână a fost depistat un permis de conducere […] Acest articol Un cetățean al Turciei, depistat cu un document falsificat a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
Ucraina are speranţa unor decizii „pozitive” din partea Uniunii Europene după recentele alegeri europene, marcate de ascensiunea extremei drepte, a declarat marţi şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene, Andrii Iermak, notează AFP, citat de agerpres.ro.  „Sper încă o dată, având în vedere poziţia societăţii europene, că opţiunile şi deciziile majore ale Consiliului European, ale Comisiei şi ale […] Acest articol După europarlamentare, Ucraina așteaptă decizii povotive din partea UE a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:20
Vreme caldă, dar înnorată, prognozează pentru asyăzi, 19 iunie, Serviciiul Hodrometeorologic de Stat. Ziua, temperaturile vor ajunge până la +30°C, iar noaptea maxima va fi de +22°C. În regiunile de nord, temperaturile maxime vor ajunge până la +30°C, iar noaptea vor coborâ până la +24 de grade. În centru, mercurul în termometre va urga până […] Acest articol /METEO/ Vremea se menține călduroasă. Pe alocuri va fi înnorat a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
18 iunie 2024
17:20
O expoziție dedicată victimelor Holocaustului a fost organizată la Edineț. Fotografii, documente și alte artefacte care au ilustrat ororile prin care au trecut comunitățile evreiești au putut fi văzute de către vizitatori. Expoziția a fost vizitată și de către Ambasadorul Cehiei în Republica Moldova. Stanislav Kázecký, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în RM: […] Acest articol /VIDEO/ „Asistăm la încercări de a rescrie istoria”. Victimele Holocaustului, comemorate la Edineț a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:10
Ungaria a renunțat la opoziția față de numirea lui Mark Rutte pe postul de secretar general al NATO, relatează presa din Țările de Jos, conform Reuters. Conform sursei citate, la opoziția față de Rutte a renunțat și Slovacia, singura care se mai opune fiind România. În cazul în care va reuși să obțină unanimitatea în […] Acest articol Ungaria și Slovacia nu se mai opun numirii lui Mark Rutte la șefia NATO. România rămâne ultima țară care se mai opune a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:20
Fiecare al 4-lea tânăr din Republica Moldova, cu vârsta între 15 și 36 de ani nu este angajat în câmpul muncii și nici nu învață, arată datele Biroului Național de Statistică. Potrivit „Anchetei Forței de Muncă” pentru trimestrul I al anului curent, cifra este ușor în scădere, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut […] Acest articol Unul din patru tineri din Republica Moldova nu muncește și nici nu studiază a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
Simbolul unei vieți lungi și prospere, cocostârcul revine an de an în Moldova din țările calde. Anul acesta este efectuat recensământul cocostârcilor și în nordul republicii. Oamenii sunt încântați de prezența acestor pasări și consideră că dacă cocostârcii și-au făcut cuib în ograda lor, este un semn de noroc. „Chiar este o bucurie mare când […] Acest articol /VIDEO/ Cocostârcii își fac cuibul alături de gospodari. Anul acesta are loc recensământul cuiburilor de cocostârc a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.