NewsMaker

Acum 15 minute
15:20
Cetățenii capitalei sunt invitați să participe la concursul „Dictare pentru fiecare”, organizat în contextul sărbătorii Limba Noastră cea Română, celebrată anual pe 31 august. Cei mai buni vor primi și premii. Evenimentul va avea pe 24 august 2022, în incinta Universității de Stat din Moldova. „Concursul are drept scop motivarea publicului larg de a-și testa […] The post „Dictare pentru fiecare”. Locuitorii capitalei, invitați la un concurs de cunoaștere a limbii române appeared first on NewsMaker.
15:20
Republica Polonă a oferit un lot de echipament medical Institutului Mamei și Copilului din Chișinău (IMC). Ajutorul a fost livrat prin mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene. Echipamentul, vital pentru sănătatea oamenilor, va ajuta sistemul medical din Republica Moldova să răspundă necesităților oamenilor, inclusiv refugiaților din Ucraina. La eveniment de înmânare oficială a echipamentului […] The post Republica Polonă a oferit un lot de echipament medical Institutului Mamei și Copilului din Chișinău appeared first on NewsMaker.
15:20
Problema feribotului uzat, care asigură legătura dintre cele două maluri ale Nistrului, între Molovata și Cocieri, ar putea fi soluționată, în curând. Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, spune că achiziționarea unui nou pod plutitor a ajuns pe ultima sută de metri. Potrivit lui, urmează a fi înlăturate doar anumite probleme tehnice, care țin de transportarea […] The post Bacul de la Molovata ar putea fi înlocuit. Serebrian: „Banii au fost promiși și contăm că în curând vom avea un feribot nou” appeared first on NewsMaker.
Acum o oră
15:00
Cetățenii capitalei sunt invitați să participe la concursul „Dictare pentru fiecare”, organizat în contextul sărbătorii Limba Noastră cea Română, celebrată anual pe 31 august. Cei mai buni vor primi și premii. Evenimentul va avea pe 24 august 2022, în incinta Universității de Stat din Moldova. „Concursul are drept scop motivarea publicului larg de a-și testa […] The post „Dictare pentru fiecare”. Locuitorii capitalei, invitați la un concurs de cunoaștere de limba română appeared first on NewsMaker.
Acum 2 ore
14:30
Informația privind furtul din Grădina Zoologică din Chișinău a unei broaște țestoase este falsă. O declarație în acest sens a fost făcută pentru NM de șeful pazei Grădinii Zoologice, Ion Barcari, și de ofițerul de presă al poliției Natalia Stati. Informația cu privire la furt a fost publicată și pe site-ul oficial al Grădinii Zoologice, însă doar […] The post Furtul țestoasei de la Zoo, învăluit în mister. Administrația spune că e un fals, iar comunicatul de pe site-ul oficial – contrariul appeared first on NewsMaker.
14:20
Șeful regiunii Zaporojie, Evgheni Balițkii a semnat un ordin de organizare a unui referendum privind reunificarea regiunii cu Rusia, transmite RIA Novosti. Balițki a semnat documentul în cadrul forumului mișcării sociale din regiunea Zaporojie „Suntem împreună cu Rusia”, care se desfășoară la Melitopol. La eveniment au participat peste 700 de delegați din toată regiunea care au votat în […] The post VIDEO Șeful regiunii Zaporijie a semnat un decret privind organizarea unui referendum de reunificare a regiunii cu Rusia appeared first on NewsMaker.
14:20
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, dă asigurări că cei care au furat din banul public vor ajunge după gratii, iar averile dobândite ilegal vor fi confiscate și întoarse în posesia statului. Promisiunea a fost făcută de Litvinenco astăzi, 8 august, în cadrul unei ședințe la Guvern, unde membrii Cabinetului de miniștri au prezentat raportul primului an […] The post Sergiu Litvinenco, la un an de mandat: „Vreau ca cei care au furat de la oameni să fie condamnați, iar bunurile lor – confiscate” appeared first on NewsMaker.
14:00
Grădina Zoologică din Chișinău a rămas fără o broască țestoasă. Declarația a fost făcută pe 8 august, pe Facebook, de reprezentanții Grădinii, care menționează că reptila a fost furată de un grup de vizitatori. Informația a fost publicată și pe site-ul oficial al Grădinii Zoologice, însă doar în versiunea rusă a acestuia. UPDATE: Informația privind furtul din […] The post UPDATE Informația privind furtul unei broaște țestoase din Grădina Zoologică din Chișinău – falsă appeared first on NewsMaker.
Acum 4 ore
13:30
Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove în colaborare cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS) din Republica Moldova a tipărit un tiraj de 100 000 de iconițe cu Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor, Pantelimon iar pe verso cu mesaj din Sfânta Scriptură ce ne îndeamnă la păstrarea sănătății și importanța medicului în viața omului. „Dragi și […] The post „Medicina și religia au găsit limbă comună. OMS și Mitropolia au tipărit 100 000 de iconițe” appeared first on NewsMaker.
13:20
Condamnările Republicii Moldova la CtEDO privind detenția inumană în penitenciare determină autoritățile să ia măsuri în acest sens. Prim-ministra Natalia Gavrilița i-a solicitat ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, să prezinte, până în septembrie, curent, un plan privind construcția unui nou penitenciar în Moldova. „De ani de zile vorbim, dar executare eu nu văd”, a spus șefa […] The post Litvinenco: „La sfârșit de an trebuie să avem construit acel penitenciar de care are nevoie Moldova” appeared first on NewsMaker.
13:20
Conducătorul unei motociclete din raionul Fălești a pierdut controlul și s-a tamponat într-un copac. Urmare a accidentului, acesta a decedat iar persoana care se afla în calitate de pasager a părăsit locul accidentului.  Poliția din Fălești a fost sesizată în această dimineață în jurul orei 07:25 de către un trecător. Cel din urmă a anunțat […] The post FOTO Accident fatal la Fălești. Motociclistul a murit, iar pasagerul a dispărut appeared first on NewsMaker.
13:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noi tarife la carburanți pentru 9 august. Un litru de benzină se ieftinește cu 0,24 de bani și va costa 27,03 lei, iar pentru motorină șoferii vor trebui să achite cu 26,48 lei cu 0,18 bani mai puțin decât astăzi. Scăderile prețurilor de comercializare a carburanților […] The post ANRE a stabilit noi tarife la carburanți. Cât vor achita șoferii pentru benzină și motorină appeared first on NewsMaker.
12:30
Grădina Zoologică din Chișinău a rămas fără o broască țestoasă. Declarația a fost făcută pe 8 august de reprezentanții Grădinii, care menționează că reptila a fost furată de un grup de vizitatori.  „Oamenii au venit să se odihnească cultural, și-au adus copiii cu ei… apoi au furat pur și simplu un animal de la Grădina […] The post Un grup de vizitatori, surprinși cum fură o broască țestoasă de la Grădina Zoologică din Chișinău  appeared first on NewsMaker.
12:00
Aeroportul de la Mărculești ar putea fi modernizat și reabilitat. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul prezentării raportului de activitate al Cabinetului de miniștri la un an de învestire. Potrivit lui Spînu, autoritățile vor prezenta, în scurt timp, mai multe hotărâri în acest sens. „În premiera vom […] The post În curând vom zbura de la Aeroportul Mărculești? Spînu: „În premiera vom spune că lucram la modul cel mai serios” appeared first on NewsMaker.
11:50
Judecătoria Chișinău cu sediul în sectorul Rîșcani a respins cererea Cancelariei de Stat privind suspendarea și anularea noilor tarife la transportul public în Capitală. Un anunț în acest sens a fost făcut de edilul Ion Ceban, în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor primăriei Chișinău din 8 august.  Potrivit magistraților, a spus Ceban, această sesizare este neîntemeiată. „A […] The post Taxa de 6 lei în transportul din Chișinău rămâne în vigoare. Ceban: cererea Cancelariei de Stat a fost respinsă appeared first on NewsMaker.
Acum 6 ore
11:30
Cel mai mare magazin online din lume, Amazon, ar putea fi disponibil, în curând, și pentru cetățenii Republicii Moldova. Autoritățile centrale dau asigurări că lucrează la un plan în vederea implementării comerțului electronic în Republica Moldova, care ar permite antreprenorilor din țara noastră să se orienteze pe platformele internaționale. „Noi avem deja funcționale ai multe […] The post „De ce antreprenorii moldoveni mici nu pot să își listeze produsele pe Amazon?” Guvernul se orientează spre platformele internaționale appeared first on NewsMaker.
11:10
Salvatorii din municipiul Chișinău au intervenit pentru a salva un copil în vârstă de 11 ani, care a rămas blocat în gratiile de la o gură de scurgere. Băiatul și-a fi prins piciorul în grila de fontă de la canalul de scurgere, în drum ce se întorcea de la bazin. Cazul a avut loc pe […] The post (VIDEO) Gurile de scurgere din Chișinău, pericol public? Un copil a rămas cu piciorul blocat până la genunchi appeared first on NewsMaker.
10:30
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, vine cu precizări, după ce Guvernul a anunțat săptămâna trecută că elevii ar putea trece la învățământul online, zece zile în lună, în perioada rece a anului. Vicepremierul dă asigurări că măsura vizează strict acele instituții de învățământ care nu au o altă alternativă de încălzire decât gazele […] The post Spînu le răspunde părinților îngrijorați: În septembrie și octombrie, toții copiii vor învăța cu prezență fizică appeared first on NewsMaker.
10:30
Un tânăr de 20 ani, deținut în cadrul unul penitenciar din țară, a fost condamnat la 9 ani închisoare, cu ispășirea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru comiterea acțiunilor violente cu caracter sexual asupra unui deținut minor, din același penitenciar. În privința inculpatului, acuzatorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău au administrat suficiente probe care […] The post Un minor ar fi fost violat într-un penitenciar din Moldova de către un deținut appeared first on NewsMaker.
09:50
La un an de la învestirea în funcție a Cabinetului de miniștri condus de prim-ministra Natalia Gavrilița, garnitura guvernamentală a ieșit la raport. „A trecut unul dintre cei mai grei ani”, a declarat în debutul ședinței șefa Guvernului, Natalia Gavrilița. „Anul trecut porneam cu speranța că vom reuși să construim „Moldova vremurilor bune” – o […] The post Gavrilița a numărat succesele guvernului: „A trecut unul dintre cei mai grei ani din istoria țării” appeared first on NewsMaker.
Acum 8 ore
09:20
La un an de guvernare, miniștrii din cadrul guvernului condus de prim-ministra Natalia Gavriliță vin în fața premierului pentru a-și prezenta raportul de activitatea. Evenimentul, care începe la ora 09:00, poate fi urmărit în direct și pe NM. Amintim că Cabinetul de miniștri condus de premierul Natalia Gavrilița a depus jurământul de învestire în funcție […] The post LIVE Guvernul Gavrilița, un an de activitate. Miniștrii prezintă rapoartele appeared first on NewsMaker.
08:30
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu vor putea exista negocieri cu Ucraina sau cu aliații săi internaționali, dacă Moscova va organiza referendumuri privind aderarea la Rusia în zonele ocupate, scrie BBC. Declarațiile șefului statului ucrainean vin în contextul în care un raport al Institutului American pentru Studierea Războiului (ISW) a arătat că autoritățile […] The post Zelenski exclude orice negociere, dacă Rusia va organiza referendumuri în regiunile cucerite appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
23:20
Canoistul Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de aur în cadrul Campionatului Mondial la canoe pe distanța de 5000 de metri. Evenimentul s-a desfășurat în orașul Halifax din Canada. Sportivul Serghei Tarnovschi, de origine ucrainean, s-a clasat pe primul loc, cu un rezultat de 23:37.85. 1. MDA Serghei TARNOVSCHI 23:37.85 2. CUB Serguey MADRIGAL 23:37.94 3. GER […] The post (VIDEO) Aur pentru Moldova la Campionatul Mondial de canoe pe distanța de 5000 de metri appeared first on NewsMaker.
21:20
Construiesc drone de concepție proprie, pe care le exportă pe toate continentele. Vorbim de o echipă de tineri ingineri din Republica Moldova, încă studenți la facultate, care au reușit să proiecteze drone de o performanță tehnologică competitivă. Astăzi tinerii ingineri au încheiate contracte promițătoare cu diverse organizații din întreaga lume, inclusiv Crucea Roșie, pentru care […] The post O echipă de tineri ingineri din Moldova construiește drone de concepție proprie, pe care le-a exportat pe toate continentele appeared first on NewsMaker.
18:20
Organizația internațională pentru drepturile omului Amnesty International, care a publicat anterior un raport despre încălcarea de către Ucraina a dreptului umanitar și a regulilor războiului, și-a cerut scuze pentru „suferința și furia” pe care le-ar fi putut provoca raportul, scrie rbc.ru, cu referire la Reuters, care citează serviciul de presă al organizației. „Amnesty International regretă […] The post Amnesty International își cere scuze pentru „suferința și furia” ucrainenilor din cauza raportului său appeared first on NewsMaker.
18:20
Israelul a acceptat un armistițiu propus de Egipt în Fâșia Gaza, pe fondul noii escaladări armate cu gruparea Jihadul Islamic, au indicat duminică surse de securitate egiptene citate de Reuters şi AFP, scrie Agerpres. Un oficial palestinian a menționat pentru Reuters că încetarea focului ar urma să intre în vigoare duminică la ora 20:00 (19:00 […] The post Israelul a acceptat un armistițiu propus de Egipt în Fâșia Gaza appeared first on NewsMaker.
17:30
Un nou protest la Ceadîr-Lunga, Găgăuzia. Nemulțumiți de creșterea prețurilor, oamenii au ieșit, din nou în stradă, pentru a cere demisia guvernării de la Chișinău. Manifestanții au spus că vor cere demisia conducerii țării, până când lucrurile în țară se vor schimba spre bine. „Jos Maia Sandu”, „Rusia! Rusia!” – au scandat ei. „Ne-au promis […] The post Un nou protest împotriva guvernării în Găgăuzia: „Le vom cere demisia până când lucrurile se vor schimba” appeared first on NewsMaker.
17:30
Fostul vicepremier pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, are o nouă funcție. Acesta participă la inspectarea navelor în Bosfor, făcând parte din echipa ONU la Centru de Coordonare Comună (CCC). Anunțul a fost făcut de Institutul pentru Inițiative Strategice IPIS, pe pagina de Facebook. „Colegul nostru Vladislav Kulminski participă la inspectarea navelor în Bosfor, făcând parte din […] The post Vladislav Kulminski are o nouă funcție. Unde activează fostul vicepremier pentru Reintegrare appeared first on NewsMaker.
16:00
Cernăuți este singura regiune din Ucraina care nu a fot atacată de ruși de la începutul invaziei Federației Ruse pe teritoriul ucrainean. Anunțul a fost făcut de prim-viceministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Evgheni Enin, în cadrul telemaratonului din 7 august, scrie Ukrainskaia Pravda. „Dacă vorbim despre acele zone care suferă mai mult de obuzele rusești, […] The post La graniță cu Moldova. Singura regiune a Ucrainei care nu a fost atacată niciodată de Rusia, de la începutul războiului appeared first on NewsMaker.
Ieri
15:30
Maria Rizea, mama lui Cristian Rizea i-a adresat o scrisoare deschisă președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care o roagă să asigure un proces de justiție corect în cazul fiului ei. Mama fostului deputat român îi scrie șefei statului că fiul ei a devenit „victimă” a răfuielilor politice și a sistemului de justiție corupt, pentru […] The post Mama lui Rizea îi cere Maiei Sandu să asigure un proces corect în cazul ex-deputatului fugar: „Vă asigur, nu am crescut un penal” appeared first on NewsMaker.
14:30
A scăpat ca prin urechile acului! Un băiat, în vârstă de 15 ani, a rămas în viață după ce a căzut de la etajul 9 al unui bloc aflat în construcție de pe bulevardul Mircea cel Bătrân din sectorul Ciocana al capitalei, scrie TV8. Potrivit sursei, care citează Poliția, minorul a ajuns la spital cu […] The post S-a „născut în cămașă”: Un băiat de 15 ani a rămas în viață după ce a căzut de la etajul 9 al unui bloc din capitală appeared first on NewsMaker.
14:20
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova condamnă agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Georgiei din august 2008 și a evenimentelor care au urmat. Într-o notă informativă emisă, MAEIE califică acțiunile militare al Rusiei împotriva Georgiei drept „o încălcare flagrantă a normelor și principiilor fundamentale ale dreptului internațional”. Astăzi, 7 august, se […] The post Moldova condamnă agresiunea militară a Federației Ruse împotriva Georgiei, la 14 ani după războiul ruso-georgian de 5 zile appeared first on NewsMaker.
12:50
A ratat propria nuntă, de dragul unei înțelegeri cu clubul suedez Malmö. Este vorba de atacantul din Sierra Leone, Mohamed Thurai, care a spus că și-a trimis fratele la propria sa nuntă, după ce Malmö i-a cerut jucătorului să sosească cu o zi înainte de termen. Thurai a decis să nu spună clubului despre căsătoria […] The post Și-a trimis fratele la nuntă în locul lui. Isprava unui fotbalist suedez care a ratat propria sa nuntă, de dragul unui nou contract appeared first on NewsMaker.
11:30
Duetul Daniela Cociu – Maria Olărașu a ocupat locul 7 la Mondialul din Canada pe distanța 500 metri, repetând același rezultat ca și la Jocurile Olimpice de la Tokyo, anunță Comitetul Național Olimpic și Sportiv. Potrivit sursei citate, sportivele moldovence au concurat și la 200 de metri, unde s-au clasat pe locul 6. La băieți, […] The post Performanță istorică: Daniela Cociu și Maria Olărașu, în top 10 la Mondialul din Canada appeared first on NewsMaker.
11:20
Jucărie de pluș, vază de cristal pentru dulciuri sau platou de aluminiu placat cu argint – sunt doar câteva dintre cadourile primite de prim-ministra Natalia Gavrilița în perioada aprilie-iunie 2022 din partea oficialilor străini. Potrivit Registrului de evidență a cadourilor admisibile, suma totală a darurilor primite de premier se ridică la puțin peste 10 mii […] The post DOC Comorile de la Guvern! Ce cadouri a primit prim-ministra Gavrilița în trei luni de guvernare appeared first on NewsMaker.
10:50
Jurnalistă rusă Daria Aslamova a fost reținută de poliția kosovară, scrie Radio Svoboda. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne al Kosovo, Jelal Svechliya, care a declarat că Aslamova este suspectată de spionaj, fără a dezvălui, însă, detaliile acuzațiilor. Potrivit sursei citate, jurnalista a fost arestată la granița cu Serbia, când a încercat să […] The post Jurnalistă Komsomolskaya Pravda, reținută în Kosovo. Este acuzată de spionaj appeared first on NewsMaker.
09:50
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a actualizat, pe 5 august, informațiile privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state. Informațiile se bazează pe cele mai recente date disponibile, fiind selectate din surse naționale autorizate și publice. Potrivit MAEIE, moldovenii care planifică să meargă în România nu mai trebuie să prezinte certificatul electronic […] The post DOC Pleci în vacanță? Vezi noile reguli de călătorie și de intrare pe teritoriul statelor străine appeared first on NewsMaker.
6 august 2022
18:30
Șefa biroului ucrainean al Amnesty International, Oksana Pokalchuk, și-a anunțat plecarea din organizație. Se întâmplă după ce organizația a publicat un raport privind încălcarea legilor războiului de către armata ucraineană și rusă, scrie NM. „Aceasta este o altă pierdere pe care mi-a adus-o războiul. Slujba preferată, 7 ani de viață, planuri de viitor și ultimele […] The post Responsabila Amnesty International pentru Ucraina demisionează după un raport criticat de Kiev appeared first on NewsMaker.
17:20
Compania ucraineană de stat din domeniul energiei nucleare, Energoatom, anunță că în urma atacului militar al forțelor rusești asupra zonei din apropierea centralei de la Zaporojie, există „un risc serios” pentru funcționarea în siguranță a centralei nucleare, scrie portalul Kiev Independent. Potrivit companiei, atacurile rusești cu rachete au dus la oprirea uneia dintre unitățile funcționale […] The post Pericol nuclear în Europa? Energoatom: Atacul rusesc asupra centralei de la Zaparojie – „un risc serios” appeared first on NewsMaker.
16:20
Decizia Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) de a majora rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt până la 21,50 la sută anual, a propulsat Republica Moldova pe locul șapte în topul țărilor din lume cu cea mai mare rată de bază. Potrivit portalului Trading Economics, țara cu […] The post Moldova, printre primele șapte țări din lume cu cea mai mare rată de bază la credite appeared first on NewsMaker.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:00
Patru persoane, între care trei cetățeni români, au murit, iar alte nouă persoane au fost rănite într-un accident rutier care a avut loc în Bulgaria, scrie Agerpres, cu referire la Ministerul Afacerilor Externe al României. MAE precizează că Ambasada României la Sofia a fost notificată pe telefonul de urgență de către un cetățean român cu […] The post Grav accident rutier în Bulgaria, cu implicarea cetățenilor români: Patru persoane au decedat, iar 9 – grav rănite appeared first on NewsMaker.
14:50
Trupele ruse se pregătesc pentru o nouă etapă a atacului, anunță Ministerul britanic al Apărării, într-un alt raport privind situația de pe front. Potrivit documentului, de această dată, se accentuează o mișcare a forțelor rusești în sudul Ucrainei, scrie BBC. Potrivit sursei, cel mai probabil, trupele ruse se adună în sud în așteptarea unei contraofensive […] The post Serviciile secrete britanice: „Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază”. Sudul țării, în vizorul Rusiei appeared first on NewsMaker.
13:20
O companie canadiană pune la bătaie un post de „șef al bomboanelor”, pentru care oferă un salariu anual de 78.000 de dolari (100.000 de dolari canadieni). Cel care va fi ales va lucra de la domiciliu și va avea ca sarcină să conducă ședințele consiliului administrativ și să guste dulciurile, scrie Digi24.ro, cu referire la […] The post O companie oferă un salariu de aproape 80.000 de dolari anual unei persoane care să mănânce bomboane appeared first on NewsMaker.
12:30
Omenirea „se joacă cu un pistol încărcat” în contextul actualelor crize cu conotație nucleară, a avertizat secretarul general al ONU, Antonio Guterres, sâmbătă, la Hiroshima, cu ocazia împlinirii a 77 de ani de la bombardamentului atomic american asupra Japoniei, scrie AFP, citat de Agerpres. În cursul unei ceremonii anuale organizate în orașul japonez în memoria […] The post Aflat la Hiroshima, șeful ONU face apel la liderii lumii să retragă armele nucleare: „Omenirea se joacă cu un pistol încărcat” appeared first on NewsMaker.
12:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat atenționează că în intervalul 5-15 august în râurile Republicii Moldova se va menține scurgerea scăzută a apei (cu excepția unor afluenți de stânga al râului Nistru) și va constitui: Cod galben în râul Nistru – 35-50 % din valorile medii multianuale lunare; Cod portocaliu în râul Prut pe sectorul satului Criva […] The post Seacă râurile din Moldova. Populația, îndemnată să consume apă rațional appeared first on NewsMaker.
11:30
Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, vine cu o reacție după ce Consiliul Suprem al Procurorilor l-a însărcinat pe procurorul Victor Furtună să investigheze presupuse fapte de îmbogățire ilicită în privința lui Stoianoglo. Șeful suspendat al Procuraturii Generale declară că, în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale Curții Europene a Drepturilor Omului, „continuă să […] The post Stoianoglo, reacție la faptul că ar putea fi cercetat într-un nou dosar: „Îi lovesc pe cei mai vulnerabili – fiica, mama – doar ca să mă doboare” appeared first on NewsMaker.
10:30
Fly One anunță modificări în orarul mai multor zboruri. Potrivit companiei aeriene, modificările se impun după ce, din cauza unei defecțiuni tehnice, o aeronavă operată de Fly One a staționat în Istanbul timp de 7 ore. „Din acest motiv, zborurile ulterioare vor avea modificări de orar”, anunță Fly One. În context, reprezentanții companiei roagă pasagerii […] The post Fly One anunță noi întârzieri de zboruri. Mai multe curse avia vor fi afectate appeared first on NewsMaker.
09:50
Gazele naturale și Rusia: «Demnitatea» autorităților și «căutarea consensului» lui ȘorPrețul de achiziție al gazelor naturale de la «Gazprom» pentru Moldova nu va deveni mai mic. Chiar dacă la negocierile de la Moscova ar pleca șeful statului și prim-ministrul. Reprezentanții guvernării sunt siguri de acest lucru. Natalia Gavrilița a menționat că anul trecut, nu a mers să negocieze cu Alexei Miller, deoarece știa că acest lucru nu ar fi soluționat nimic. «Nu există deschidere de cealaltă parte». În plus, guvernarea actuală «nu a sacrificat interesele […] The post NM Espresso: Despre «demnitate» la negocierile în privința gazelor naturale, sursele alertelor cu bombă și plățile unice appeared first on NewsMaker.
09:50
Producătorii agricoli afectați de secetă ar putea beneficia de rambursarea sumelor TVA. Declarația a fost făcută de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, în cadrul unei întrevederi cu membrii Asociației „Forța Fermierilor”. Potrivit ministrului, în vederea susținerii fermierilor moldoveni, autoritățile vor aloca, inclusiv, resurse suplimentare pentru susținerea gospodăriilor agricole. Potrivit unui comunicat emis de […] The post Producătorii agricoli afectați de secetă ar putea beneficia de rambursarea sumelor TVA appeared first on NewsMaker.
5 august 2022
22:20
Interpreta din Belarus, Meryem Gerasimenko, a fost arestată după ce a interpretat în centrul Minskului celebra melodie a trupei ucrainene Okean Elzî „Обійми”.  Cei prezenți și-au aprins lanternele telefoanelor și au ridicat mâinile în sus, susținându-i pe muzicieni, potrivit zerkalo.io. Între timp, canalele de telegram proguvernamentale au reacționat la reținerea cântăreței. Aceștia au menționat că […] The post VIDEO O interpretă din Belarus a fost arestată după ce a cântat în centrul orașului Minsk o piesă a trupei ucrainene Okean Elzî appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.