NewsMaker

Acum 10 minute
15:50
Reprezentanții Poliției Republicii Moldova declară că doi bărbați riscă să fie cercetați penal pentru corupere activă și refuzul de la testarea alcoolscopică. Ambii șoferi, pentru a scăpa de răspundere, au propus polițiștilor mită, unul din ei „a aruncat banii pe masa polițistului”, comunică oamenii legii.  Noaptea trecută în jurul orei 03:00, polițiștii de patrulare au […] The post Un șofer „a aruncat 1 200 lei pe masa polițistului” pentru a nu fi sancționat. Altul i-a lăsat în portiera automobilului  appeared first on NewsMaker.
Acum 30 minute
15:40
Grupul Trans-Oil a atacat în instanță decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE).  Se întâmplă după ce Comisia a decis excluderea TVA-ului fără drept de deducere la exportul și reexportul uleiului de floarea soarelui dezodorizat, inclusiv din Zona Economică Liberă și Portul Internațional Liber Giurgiulești. Potrivit companiei, decizia CSE va avea mai multe consecințe precum creșterea […] The post Trans-Oil a atacat în instanță decizia CSE: „Există amenințare pentru securitatea alimentară a statelor UE” appeared first on NewsMaker.
Acum o oră
15:10
Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, propune opoziției care protestează pe seama majorării prețurilor „să meargă la protest la Putin”. „De când Putin a început acest război sângeros împotriva Ucrainei, prețul de import al benzinei și motorinei s-a scumpit cu 40%, cel al grâului – cu 60%, cel al gazului natural european ajuns […] The post „Să meargă la protest la Putin”. Deputat PAS, despre manifestațiile opoziției  appeared first on NewsMaker.
Acum 2 ore
14:50
Solistul trupei ucrainene Kalush Orchestra care s-a clasat pe primul loc, în acest an, la Eurovision Song Contest, a acordat un interviu pentru postul național de televiziune al Republicii Moldova. Acesta și-a exprimat speranța că ediția de anul viitor a competiției va avea loc la Kiev. De asemenea, Oleg Psiuk a menționat că în timpul […] The post VIDEO Solistul Kalush Orchestra, interviu pentru Moldova 1: „Ne-am împrietenit cu băieții voștri, bună piesă, au evoluat foarte bine” appeared first on NewsMaker.
14:50
În râul Nistru, pe segmentul regiunii transnistrene, au fost depiste muniții, inclusiv grenade. Potrivit autorităților locale, acestea s-au aflat în apă timp de circa o săptămână. Informația a fost făcută publică, pe 20 mai, de „Ministerul de Interne” al regiunii. Munițiile au fost observate de un locuitor din Tighina, care a anunțat poliția locală. La […] The post În râul Nistrul au fost depistate grenade și gloanțe de la o armă Kalașnikov appeared first on NewsMaker.
14:30
Ministerul Apărării al Republicii Moldova a comentat informațiile apărute în presă cu privire la „furtul de amploare, depistat în Armata Națională a Moldovei”. Instituția precizează că pe acest caz, a fost desfășurată o cercetare administrativă de către reprezentanții Comenduirii militare a Armatei Naționale. Toate materialele acumulate au fost transmise, ulterior, la Inspectoratul de Poliție Buiucani, […] The post „Furt de amploare” la Armata Națională? Precizările Ministerului Apărării appeared first on NewsMaker.
14:20
Ministerul Mediului informează că nivelul fonului radioactiv pe teritoriul Republicii Moldova este în continuare stabil. Totodată, reprezentanții Ministerului declară că Agenția de Mediu monitorizează continuu nivelul de radiație și afirmă că nu înregistrează nici o creștere. Cei de la Minister menționează că valoarea maximă admisibilă este de 0,25 μSv/h. „Potrivit studiului privind deplasarea norului de fum […] The post Ministerul Mediului, despre incendiile în regiunea Cernobîl: „Monitorizăm continuu nivelul de radiație” appeared first on NewsMaker.
14:10
Mariana Durleșteanu și-a înaintat demisia din funcția de președinte al Partidului Legii și Dreptății. Într-o postare pe Facebook, pe 20 mai, aceasta a precizat că nu renunță la politică. „Cred că Republica Moldova are nevoie în continuare de un partid capabil să-i ofere o alternativă viabilă, să o transforme într-o țară în plenitudinea cuvântului. Aflați […] The post Mariana Durleșteanu a demisionat din funcția de președinte al Partidului Legii și Dreptății appeared first on NewsMaker.
14:00
O delegație din partea Ministerului Antreprenoriatului și Turismului de la București a vizitat luni, 16 mai, Victoriabank, parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova. Delegația Guvernului României, condusă de secretarul de stat al Ministerului Antreprenoriatului și Turismului Angel Iulian Călin, însărcinatul cu afaceri ad interim al Ambasadei României […] The post Reprezentanți ai Guvernului de la București au vizitat Victoriabank, cea mai mare investiție românească în Republica Moldova appeared first on NewsMaker.
Acum 4 ore
13:40
Oamenii legii au documentat acțiunile pretins ilegale ale unor persoane care ar pune în circulație ilegal substanțe narcotice în proporții mari, în scop de înstrăinare, pe teritoriul raionului Comrat. Astfel, la 19 mai, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliile și birourile a șase figuranți pe dosar, printre care medici, farmaciști și consultanți de vânzări specializați […] The post VIDEO Medici, farmaciști și consultanți de vânzări – suspectați de punerea în circulație a substanțelor narcotice appeared first on NewsMaker.
13:30
În Duma de Stat a fost înregistrat un proiect de lege care prevede exluderea prevederii privind vârsta maximă admisă pentru încheierea primului contract cu privire la instruirea pentru serviciul militar, informează Novaya Gazeta pe 20 mai. Autorii inițiativei sunt deputatul partidului „Edinaya Rossia”  Andrei Kartapolov, președintele Comisiei de apărare, și adjunctul său, Andrei Krasov. „Realizarea […] The post Duma de Stat ar putea exclude limita de vârstă la încheierea primului contract pentru serviciul militar appeared first on NewsMaker.
13:00
Parlamentul organizează Ziua Ușilor Deschise luni, 23 mai, în ziua când Legislativul împlinește 31 de ani de la înființare. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, împreună cu alți deputați, vor fi ghizii oamenilor care vor veni să viziteze instituția parlamentară. Însoțiți de deputații-ghizi, ei vor vizita sălile în care se iau decizii importante pentru viitorul […] The post Parlamentul își deschide ușile pentru curioși. Ghid va fi speakerul Igor Grosu appeared first on NewsMaker.
13:00
Autoritățile locale susțin că termenul de execuție a lucrărilor de demolare a Hotelului Național din Chișinău a expirat, acesta nefiind prelungit. Mai mult, nici măcar autorizație pentru instalarea gardului în jurul clădirii nu a fost emisă. Precizările au fost făcute de către Natalia Ixari, consiliera primarului general Ion Ceban. Potrivit reprezentantei Primăriei Chișinău, autorizația de […] The post Reacția Primăriei cu privire la demolarea Hotelului Național: nu există autorizații nici măcar pentru gard appeared first on NewsMaker.
13:00
Vicepremierul, ministrul afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu participă la cea de-a 132-a Sesiune a Comitetului de miniștri al Consiliului Europei, care se desfășoară în Italia, la Torino. Oficialul moldovean le-a spus miniștrilor europeni că din primele zile ale războiului din țara vecină, Moldova și-a deschis ușile pentru refugiații ucraineni care au fugit de […] The post Nicu Popescu, către miniștrii Consiliului Europei: „Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a declanșat o tragedie de neimaginat” appeared first on NewsMaker.
12:40
Partidul Socialiștilor a venit cu o reacție la decizia lui Serghei Afanasenco de a părăsit fracțiunea Consiliului Municipal Chișinău. Reprezentanții formațiunii au precizat că au motive să creadă că acesta ar fi devenit „victima unor jocuri politice de culise”. Președintele fracțiunii PSRM din CMC Serghei Afanasenco a anunțat în seara zilei de 19 mai că […] The post Reacția PSRM la decizia lui Afanasenco, de a părăsi fracțiunea din CMC: „Jocuri politice de culise” appeared first on NewsMaker.
12:30
Centrul Național Anticorupție (CNA) a elaborat un studiu privind profilul infractorului acuzat de fapte de corupție în anul 2021. Documentul reprezintă o analiză a circa 140 de sentințe în privința a 180 de inculpați, pronunțate de instanțele judecătorești pe cauzele de corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență, luare de mită, precum şi primirea de […] The post Profilul infractorului, acuzat de corupție în Moldova. CNA: bărbatul are până la 50 de ani, femeia – între 30 şi 59 de ani  appeared first on NewsMaker.
12:20
Hotelul Național urmează să fie demolat. Oamenii legii au confirmat că actele privind demolarea acestui edificiu au fost semnate și urmează a fi puse în executare, astăzi fiind efectuate lucrări de marcare a zonei de siguranță în jurul clădirii. The post LIVE Pregătiri pentru demolarea clădirii fostului Hotel Național appeared first on NewsMaker.
12:00
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) anunță că a retras produsul neconform de lapte praf „Numil”, un amestec de lapte praf cu prebiotici pentru copii.  ANSA spune că a fost dispusă retragerea lotului din 28 aprilie 2022 și din 2 mai anul curent, în urma unei notificări de alertă cu privire la produsul neconform. Agenția declară […] The post FOTO Un amestec de lapte praf pentru copii – retras de pe piață. Ce spune ANSA appeared first on NewsMaker.
Acum 6 ore
11:50
Legislativul american a aprobat cel mai mare pachet de ajutor militar, economic şi umanitar destinat Ucrainei în valoare de aproximativ 40 de miliarde de dolari, scrie CNN.  Proiectul de lege a primit 86 de voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”. Toţi democraţii au votat în favoarea proiectului, în timp ce 11 senatori republicani au votat împotrivă. […] The post Cum vor fi utilizate cele $40 miliarde, oferite de SUA Ucrainei? Documentul, trimis lui Biden pentru semnare appeared first on NewsMaker.
11:40
Doi frați de 30 de ani, originari din mun. Bălți, sunt suspectați de omorul unui bărbat. Audiați de polițiști, bănuiții au declarat că împreună cu victima au consumat băuturi alcoolice, iar la un moment dat între ei s-a iscat un conflict în rezultatul căruia bărbatul a decedat. Cei doi frați au fost reținuți pe un […] The post Doi frați din Bălți sunt suspectați de omor: după ce au consumat alcool, între ei și victimă s-a iscat un conflict appeared first on NewsMaker.
11:20
Reprezentanții Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) au organizat, pe 20 mai, o acțiune de protest în fața sediului central al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentar. Manifestanții și-au arătat dezacordul cu privire la majorarea prețurilor la produsele alimentare. Dacă socialiștii, într-un comunicat emis presei, declară că acțiunea lor a luat sfârșit atunci cei de la PCRM […] The post VIDEO Socialiștii și comuniștii iar protestează separat. PCRM și „ȘOR” la ANRE, iar PSRM la Ministerul Agriculturii appeared first on NewsMaker.
11:00
Președintele Parlamentului, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu i-a sugerat purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova să se obișnuiască cu ideea că în R. Moldova cetățenii pot protesta liber, inclusiv în fața misiunilor diplomatice. Declarația a fost făcută după ce diplomata rusă a remarcat că, din cauza protestelor, Ambasada […] The post Grosu, replică pentru Zaharova despre protestele la Ambasada Rusiei: „Obișnuiți-vă!” appeared first on NewsMaker.
10:50
La finalul unei săptămâni pline, cu activități la birou, echipa Moldindconbank s-a distins cu plăcere la cursa Volvo Ultra Race. Moldindconbank a fost partener general al evenimentului, organizat într-o locație pitorească, în Codri, pe tărâmul cerbilor. Cei 26 de membri ai echipei Moldindconbank au alergat cu succes pe traseul de cross și la finalul celor […] The post Echipa Moldindconbank la cursa Volvo Ultra Race – energie și limite depășite appeared first on NewsMaker.
10:30
După ce presa din Ucraina a scris, pe 18 mai, despre cel mai mare incendiu de la începutul acestui an în zona stației de la Cernobîl, autoritățile din România și Republica Moldova reacționează. Administrația Națională de Meteorologie din România transmite că un nor de fum din zona Cernobîl se deplasează către sud, respectiv spre sud-vestul Ucrainei […] The post DOC Incendii în regiunea Cernobîl. Care este nivelul radioactiv în R. Moldova? appeared first on NewsMaker.
Acum 8 ore
09:50
Reprezentanții Poliției au fost sesizați că în incinta Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, este amplasat un obiect explozibil. Forțele de ordine menționează că imediat au încercuit zona. În jurul orei 08:38, angajații Inspectoratului de Poliție Ciocana au fost sesizați prin intermediul serviciului unic 112, despre apelul făcut de un bărbat care a comunicat că în incinta […] The post Alertă cu bombă la Judecătoria Chișinău din sectorul Ciocana: angajații și cetățenii, care se aflau în clădire, evacuați appeared first on NewsMaker.
09:40
În anul 2021, în Republica Moldova s-au născut cu 5,2% mai puțini copii decât în 2020. Cu alte cuvinte, cu 1 604 copii mai puțin, informează Biroul Național de Statistică. Asta în condițiile în care, în 2019, s-au născut cu 7,8% mai puțini decât în 2018. Potrivit BNS, în anul 2021, numărul născuților-vii a fost de 29230 persoane, fiind […] The post Moldova fără copii. Cât de mult a scăzut numărul nou-născuților timp de un an appeared first on NewsMaker.
09:30
Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu Ambasadele Statelor Membre ale UE, marchează Ziua Europei 2022 printr-o serie de evenimente culturale și educative, în mai multe regiuni din Republica Moldova. La 22 mai 2022, locuitorii raionului Soroca sunt invitați la Orășelul European, care va avea loc în Parcul Cetății Soroca. Orășelul European va găzdui […] The post Ziua Europei la Soroca! Vă așteaptă activități culturale și interactive pentru toată lumea appeared first on NewsMaker.
09:30
Ministra Afacerilor Interne a Republicii Moldova Ana Revenco întreprinde o vizită de lucru la București. Oficialul moldovean a avut o întâlnire cu omologul ei român, ministrul Nicolae Lucian Bode. Potrivit reprezentanților MAI, cei doi au efectuat analiza situațională la zi a siguranței și securității în țările care au frontieră cu războiul. „Au pus în discuție […] The post R. Moldova și România discută despre pregătirea scenariilor de lucru comune, în caz de agravare a situației din regiune appeared first on NewsMaker.
09:10
Comandantul adjunct al batalionului „Azov” Sveatoslav Palamar a anunțat, în seara de 19 mai, că el și alți apărători ai Mariupolului rămân baricadați în uzina Azovstal, informează Hromadske.ua. Combatantul a publicat o adresare video. El a declarat că se desfășoară „o anumită operațiune”, ale cărei detalii nu le poate dezvălui. „Glorie Ucrainei! Este a 85-a […] The post VIDEO Conducerea apărătorilor Mariupolului rămâne baricadată în Azovstal appeared first on NewsMaker.
09:00
Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a devenit cea mai influentă persoană a anului 2022, potrivit cititorilor revistei Time. Zelenski s-a ales cu 3,3 milioane de voturi și a ocupat primul loc, cu 5% din numărul total de voturi. Pe locul doi s-a clasat Elon Musk, miliardarul care este CEO-ul Tesla şi SpaceX. În decembrie anul trecut, Musk a fost […] The post Vladimir Zelenski – cea mai influentă persoană a anului 2022, potrivit cititorilor Time. De cine este urmat appeared first on NewsMaker.
08:50
Salvatorii din raionul Ungheni au intervenit pentru a salva două vulpi de la înec. Cazul a fost înregistrat în după amiaza zilei de 19 mai, în apropierea satului Grozasca. Salvatorii au fost alertați de către trecători, care au auzit urletele desperate ale animalelor căzute într-un bazin acvatic. La fața locului a intervenit un echipaj de […] The post VIDEO Intervenție la Ungheni, pentru salvarea de la înec a unei vulpi și a puiului său appeared first on NewsMaker.
08:20
Moldova și UE Președintele Maia Sandu a solicitat Uniunii Europene „să anuleze cotele la exporturile mărfurilor moldovenești și să susțină achiziția de îngrășăminte pentru producătorii agricoli din Moldova”. Sandu a vorbit despre toate acestea după întrevederea de la Bruxelles cu președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen. La fel, Sandu a menționat că în cadrul […] The post NM Espresso: ce a solicitat Sandu de la UE, cum deputații și-au retras imunitatea și ce statut a obținut Circul appeared first on NewsMaker.
08:10
Șefa statului Maia Sandu, în urma întrevederii cu președintele francez Emmanuel Macron, spune că discutat cu omologul ei despre situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina, proiectele bilaterale pe care le-a lansat Moldova în ultimul an cu Franța, dar și despre determinarea noastră de a ne urma parcursul european. „Contăm pe sprijinul Parisului pentru […] The post Sandu, după discuția cu Macron: Contăm pe sprijinul Parisului ca Moldova să primească statutul de candidată la UE appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
21:20
Fondul Monetar Internațional (FMI) consideră că Banca Națională a Moldovei (BNM) este o instituție independentă, însă trebuie trasă la răspundere pentru acțiunile sale. Declarația a fost făcută de către reprezentantul FMI în Republica Moldova Rodgers Chawani, în cadrul ediției din 19 mai a emisiunii „Joi cu Liliana Barbăroșie”, de la postul național de televiziune.  Întrebat […] The post FMI, despre o eventuală demitere a lui Armașu: „BNM este independentă, însă trebuie trasă la răspundere pentru tot ce face” appeared first on NewsMaker.
20:20
Astăzi, în jurul orei 16.00, polițiștii au recepționat un apel de la Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime” din capitală, precum că un bărbat de 63 de ani ar fi  fost rănit  de un individ agresiv. Imediat la fața locului au venit polițiștii de la Botanica. Victima a spus oamenilor legii că a fost atacat cu un […] The post Botanica: Poliția a împușcat un bărbat care își amenința mama cu un cuțit appeared first on NewsMaker.
19:50
Tribunalul Districtual Pecersk din Kiev a decis joi arestarea fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, care a fugit în Rusia în 2014 şi este suspectat de trafic de migranţi, potrivit unui comunicat publicat joi de Procuratura Generală din Ucraina. Pe 23 februarie 2014, Ianukovici împreună cu personalul serviciilor secrete ucrainene şi reprezentanţi ai Federaţiei Ruse au […] The post Un tribunal ucrainean a decis arestarea fostului preşedinte Viktor Ianukovici. Este suspectat de trafic de migranţi appeared first on NewsMaker.
19:40
Legislativul a adoptat, în ședința din 19 mai, hotărârea privind atribuirea statutului de monument mai multor edificii cultural-istorice. Documentul are drept scop păstrarea autenticității și punerea în valoare a bunurilor cultural-istorice în calitate de elemente ale patrimoniului cultural național. Printre edificiile care vor fi incluse în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat sunt clădirea […] The post Circul din Chișinău – inclus în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat appeared first on NewsMaker.
18:20
Proiectul de lege privind identificarea electronică și serviciile de încredere, elaborat de Serviciul de Informații și Securitate (SIS), a fost aprobat pe 19 mai, de Parlamentul Republicii Moldova în a doua lectură. Având în vedere aspirațiile Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană, fapt care implică și armonizarea legislației naționale, unul din obiectivele legii constă în […] The post Un pas spre alinierea legislației naționale la normele europene. A fost aprobat proiectul de lege privind identificarea electronică și serviciile de încredere appeared first on NewsMaker.
18:20
Jurnaliștii care ilustrează materialele de presă cu panglica Sfântului Gheorghe și alte simboluri interzise nu încalcă legea în cazul în care „o fac într-o manieră compatibilă cu principiile democratice ale statului”. În același timp, ei pot fi sancționați dacă articolele respective „au menirea de a propaga valori contrare principiului democratic”. Precizarea a fost făcută de […] The post Media Azi: Jurnaliștii pot fi sancționați în unele cazuri, atunci când ilustrează materialele cu panglica Sf. Gheorghe appeared first on NewsMaker.
17:50
Președinta Maia Sandu a susținut pe 19 mai o conferință de presă comună cu președintele Franței Emmanuel Macron, la Paris. Șefa statutului i-a adresat felicitări cu ocazia investirii în funcția de președinte pentru al doilea mandat, menționând că Moldova și Franța au o cooperare bună pe mai multe domenii. Sandu a declarat că va discuta […] The post VIDEO Maia Sandu s-a întâlnit la Paris cu Emmanuel Macron. Declarațiile celor doi șefi de state appeared first on NewsMaker.
17:10
Participații la cel de-al Doilea Război Mondial vor ridica o alocație de stat lunară majorată. Parlamentul a aprobat în lectură finală proiectul care prevede majorarea cuantumului alocației respective de 950 la 1 250 de lei. Potrivit autorilor, proiectul are ca scop sporirea protecției sociale a participanților la cel de-al Doilea Război Mondial. Astfel, se majorează, […] The post Alocația lunară de stat pentru participanții la al Doilea Război Mondial, majorată de la 950 la 1 250 de lei appeared first on NewsMaker.
16:50
Doi directori de companii din Bălți vor compărea pe banca acuzaților. Ei sunt învinuiți de prejudicierea clienților cu peste 1,5 milioane lei, la cumpărarea semințelor de porumb și la vânzarea semințelor de floarea soarelui. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat pe 19 mai că a finalizat ancheta. Primul caz a […] The post Afaceri murdare la Bălți. Doi directori de companii au fost trimiși pe banca acuzaților appeared first on NewsMaker.
16:30
Monumentul cneazului rus Alexandr Nevski din Harkov a fost demontat pe 19 mai. Lucrarea a fost amplasată, în 2004, într-un scuar situat vis a vis de biserica care îi poartă numele. Imaginile video au fost publicat pe internet. În acestea se vede cum monumentul este demontat cu ajutorul unui camion. În timpul căderii, a fost […] The post VIDEO La Harkov a fost demontat monumentul cneazului Alexandr Nevski appeared first on NewsMaker.
16:30
​Finlandeza Johanna Nordblad a înotat 103 metri sub gheață într-o singură respirație, stabilind un nou record mondial la scufundări nautice. Totodată, sportiva a folosit echipamentul efectuat în Moldova – încărcătura pentru gât Lobster Neck Weight.  Filmul „Ținând respirația: Scufundare sub gheață” (Hold Your Breath: The Ice Dive) este despre modul în care Johanna Nordblad stabilește noul record […] The post Record mondial la scufundări nautice, cu ajutorul unui echipament elaborat în Moldova appeared first on NewsMaker.
16:10
Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu Ambasadele Statelor Membre ale UE, marchează Ziua Europei 2022 printr-o serie de evenimente culturale și educative, în mai multe regiuni din Republica Moldova. La 21 mai 2022, locuitorii municipiului Edineț sunt invitați la Orășelul European, care va avea loc în Piața principală din Edineț. Vizitatorii vor avea […] The post Ziua Europei la Edineț. Locuitorii municipiului sunt invitați în Orășelul European appeared first on NewsMaker.
16:00
Rada Supremă de la Kiev a înregistrat un proiect de lege privind declararea lui Vladimir Putin drept „criminal de război”. Inițiativa aparține deputatului partidului de guvernare „Sluga Poporului”, Elizaveta Boguțka. Potrivit documentului, Vladimir Putin este acuzat de răspândirea informațiilor false despre istoria Ucrainei, de comiterea unor acțiuni îndreptate spre nimicirea poporului ucrainean, precum și de […] The post Vladimir Putin ar putea fi declarat criminal de război. Proiectul de lege, înregistrat de Rada Supremă appeared first on NewsMaker.
16:00
Zdob și Zdub și Frații Advahov ar putea primi titlul de cetățean de onoare al județului Iași, România. O declarație în acest sens a fost făcută pe 19 mai, de președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe. „Eurovisionul este despre unitate europeană, solidaritate și compasiune între țări și între oameni. Am propus să acordăm titlul de cetățean de […] The post Zdubii și frații Advahov ar putea primi titlul de cetățeni de onoare al județului Iași appeared first on NewsMaker.
Ieri
15:50
Președinta Maia Sandu și-a continuat vizita de lucru la Bruxelles „cu o discuție constructivă” cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. Șefa statului a solicitat abolirea cotelor de export pentru produsele moldovenești și sprijin pentru achiziționarea de fertilizanți, necesari pentru lucrările agricole De asemenea, oficialele au discutat despre impactul major al războiului din Ucraina […] The post Șefa statului a solicitat la Bruxelles abolirea cotelor de export pentru produsele moldovenești și sprijin pentru achiziționarea de fertilizanți appeared first on NewsMaker.
15:10
Redacția NewsMaker este în căutarea unui redactor de știri în limba română (știrist). EȘTI CANDIDATUL PERFECT DACĂ: — știi să faci diferența dintre știrile importante și cele care nu prezintă interes; — ai cel puțin un an de experiență în jurnalism; — știi foarte bine limba română și înțelegi rusa; — știi care sunt principiile […] The post NewsMaker angajează redactor-știrist pentru ediția în limba română appeared first on NewsMaker.
15:10
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, a publicat un video cu prilejul Zilei Mondiale a cămășii tradiționale „vîșivanka”. Zelenski, îmbrăcat într-o cămașă cu motive tradiționale a transmit un salut ucrainenilor. „Îți doresc sănătate. Să fiți puternici, de neînvins, curajoși și liberi. La mulți ani de vîșivanka, Ucraina!”, a spus Zelenski.   Vezi această postare pe Instagram   […] The post VIDEO Ziua mondială a cămășii tradiționale „vîșivanka”. Mesajul lui Vladimir Zelenski și a Maiei Sandu appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.