NewsMaker

Acum 12 ore
20:50
Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului tinerei în vârstă de 19 ani, însărcinată în luna a șasea, Ana-Maria, pledează nevinovat și cere testarea la poligraf. Declarația a fost făcută de avocatul suspectului pentru jurnaliștii Life Moldova. Apărătorul declară că clientul său „se simte rău” în izolator, acesta fiind bolnav și la evidența medicului. „Înțeleg […] The post Principalul suspect în cazul Ana-Maria cere să treacă poligraful. Avocat: „Se simte rău, este bolnav” appeared first on NewsMaker.
19:40
Președintele american Joe Biden a promulgat miercuri, 24 aprilie, legea privind securitatea națională care prevede alocarea unui nou pachet de asistență militară Ucrainei, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Liderul de la Casa Albă a precizat că Washingtonul va trimite echipament militar Kievului în „câteva ore”, scrie publicația „Meduza”. „Este o zi bună […] The post Biden a promulgat legea privind ajutorul de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina. SUA va trimite echipament militar în „câteva ore” appeared first on NewsMaker.
19:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Guțul ar fi adus în țară milioane de lei: dosarul, expediat în judecată. Noi șefi la Moldsilva, IT Park și Agenția Relații Interetnice. Guvernul a decis: 5000 de tone de păcură vor fi arse. Încercat să aducă în Moldova 600.000 de hrivne. 1,3 milioane de […] The post (VIDEO) Chișinăul arde păcura, mitropolitul îndeamnă la „pocăință”, stilul moldovenesc: ce spun designerii?/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
19:10
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) cer ca „neutralitatea permanentă a Republicii Moldova” să fie protejată de lege. Deputații din opoziția parlamentară au înregistrat un proiect de lege în acest sens, pe 24 aprilie, la doi ani după ce un proiect de lege similar a fost respins de majoritatea parlamentară. Inițiativa legislativă a fost prezentată de […] The post Comuniștii și socialiștii nu cedează: cer mai multe garanții de neutralitate în lege. Proiectul, înregistrat în Parlament appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
18:30
Anatolie Donțu, ales primar de Căușeni pe listele Platformei „Demnitate și Adevăr” (DA), rămâne fără fotoliul de edil. Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat pe 24 aprilie că un nou scrutin va fi organizat la toamnă, pe data de 17 noiembrie 2024. Donțu a fost decăzut din dreptul de a-și exercita funcția pe o perioadă […] The post Anatolie Donțu a rămas fără fotoliul de primar. CEC a anunțat data la care căușenenii își vor alege un nou edil appeared first on NewsMaker.
18:10
Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, acuzată că ar fi acceptat cu bună știință bani din partea unui grup criminal organizat, a venit cu o primă reacție, după ce dosarul penal în care figurează a fost transmis pe masa judecătorilor. Guvernatoarea autonomiei susține că cauza penală este fabricată și că aceasta ar fi fost pornită „la ordinul […] The post Guțul, prima reacție după ce a fost trimisă pe banca acuzaților: „Un dosar fabricat” appeared first on NewsMaker.
17:30
Un tânăr în vârstă de 25 de ani, originar din Ucraina, a fost recunoscut vinovat de escrocherie, cu cauzarea daunelor în proporții considerabile. Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a condamnat la 7 ani de închisoare. Inculpatul urmează să achite și o amendă, în mărime de 2 500 unități convenționale, echivalentul a 125 000 lei, anunță Procuratura […] The post S-a „îmbogățit” în 2 zile cu aproape 1 milion de lei. Pedeapsa primită de un tânăr implicat în schema „accident rutier” appeared first on NewsMaker.
17:10
Reprezentanții Guvernului de la Chișinău ar fi găsit peste 100 de profiluri false care „aparțin grupării criminale șor”. Profilurile, cu nume ca „Sasha Torres” sau „Megan Smith”, ar scri comentarii denigratoare la adresa autorităților și ar lăuda reprezentanții grupării Șor. Conturile vor fi transmise reprezentanților de la Facebook, dat fiind faptul că „boții falși promovează […] The post Guvernul, cu ochii pe Facebook: a găsit peste 100 de profiluri false care îl laudă pe Șor și „promovează neadevăruri” appeared first on NewsMaker.
16:40
Pe 28 și 29 aprilie, președinta Maia Sandu se va afla la Bruxelles. În capitala Belgiei, șefa statului va avea întrevederi cu mai mulți oficiali europeni și va susține un discurs la deschiderea Conferinței anuale privind bugetul Uniunii Europene. Precizările au fost făcute de reprezentanții instituției prezidențiale de la Chișinău.  Reprezentanții Președinției au declarat că […] The post Maia Sandu pleacă la Bruxelles. În agendă – întrevederi cu oficiali europeni și discuții despre „accelerarea procesului de aderare” appeared first on NewsMaker.
16:00
Șeful bisericii ortodoxe din Moldova Vladimir a chemat preoții care au plecat la Mitropolia Basarabiei să se reîntoarcă „în sânul bisericii”. Înainte de aceasta, mitropolitul îi îndeamnă să „mediteze asupra greșelilor comise”, după care „să se pocăiască”. Acesta nu este doar un îndemn, a spus capul bisericii ortodoxe din Moldova, ci o necesitate stringentă. „Fraţilor, […] The post Mitropolitul Vladimir cheamă înapoi preoții care au plecat la Mitropolia Basarabiei: „Fraţilor, renunţaţi la orgolii” appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Guțul ar fi adus în țară milioane de lei: dosarul, expediat în judecată. Noi șefi la Moldsilva, IT PARK și Agenția Relații Interetnice. Guvernul a decis: 5000 de tone de păcură vor fi arse. 1,3 milioane de lei pentru repararea sălii ansamblului „HECENII”. Nisip saharian, […] The post (VIDEO) Surplusul de păcură va fi ars, dosarul lui Guțul, trimis în judecată, praf saharian, deasupra Moldovei/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:00
Republica Moldova nu planifică să introducă regim de vize pentru cetățenii Federației Ruse, or o interdicție în acest sens ar primi un răspuns „în oglindă” din partea Moscovei. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe, Mihai Popșoi, într-un interviu pentru NewsMaker. „Regimul de vize are efectul de oglindă și nu putem expune concetățenii noștri […] The post Moldova va impune regim de vize Rusiei? Răspunsul ministrului de Externe, Mihai Popșoi appeared first on NewsMaker.
14:40
Republica Moldova a încălcat dreptul la asociere şi libertatea de exprimare în încercarea de a contracara influența rusă. Concluzia aparține Amnesty International (AI) și a fost făcută publică în raportul anual al organizației privind situația drepturilor omului în lume. Raportul a fost publicat miercuri, 24 aprilie, scrie Agerpres cu referire la EFE. Printre acțiunile care […] The post Amnesty International: Moldova a încălcat drepturile omului, în încercarea de a contracara influența rusă appeared first on NewsMaker.
14:10
Mai multe postere în care oamenii sunt îndemnați să se angajeze în serviciul militar pe contract pot fi observate lipite pe stâlpi și clădiri din întreaga țară. Ministerul Apărării comunică că anunțurile nu îi aparțin și declară că oamenii legii întreprind toate acțiunile pentru a identifica și localiza persoanele care au răspândit postere sau sunt […] The post „Șansa ta de a fi erou”: Moldova, împânzită cu postere despre angajarea în serviciul militar. Precizările Ministerului Apărării appeared first on NewsMaker.
13:50
Ministerul Afacerilor Externe se află în atenția Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) și a ofițerilor Serviciului de Informații și Securitate (SIS). În cadrul instituției au avut loc acțiuni procesual-penale. Actualmente nu sunt reținuți. Precizările au fost făcute pe 24 aprilie de reprezentanții PCCOCS în contextul în care pe online a apărut […] The post Procurorii și SIS – la Ministerul de Externe: au loc acțiuni procesual-penale appeared first on NewsMaker.
13:30
Statele Unite ale Americii (SUA) și țările din Uniunea Europeană (UE) pregătesc noi sancțiuni pentru cei care încearcă să destabilizeze situația în Republica Moldova. Declarația a fost făcută de șeful diplomației de la Chișinău, Mihai Popșoi, într-un interviu pentru NewsMaker. Ministrul de Externe a dat asigurări că autoritățile nu vor permite ca oligarhii fugari, care […] The post Noi sancțiuni, din partea SUA și UE, pentru cei care încearcă să destabilizeze Moldova? Precizările lui Popșoi appeared first on NewsMaker.
13:10
Premierul Dorin Recean a declarat că utilizarea bătrânilor, de către „grupul criminal Șor”, în calitate de transportatori de bani „asta e foarte cinic”. Oficialul a spus că „astfel de tentative vor continua” și va solicita instituțiilor statului să fie vigilente. „Acești bani sunt bani murdari”, a menționat Recean la ședința Guvernului. „Am văzut că mai […] The post „E cinic să utilizezi bătrânii”. Recean, despre „curierii” lui Șor care au adus de la Moscova peste 20 mln lei într-o singură zi appeared first on NewsMaker.
12:20
Noi șefi la Agenția Moldsilva, Agenția Relații Interetnice și Moldova Innovation Technology Park. La ședința Guvernului, fostul primar al satului Ghidighici a fost numit director al Agenției Moldsilva iar expertul național în culturologie Veaceslav Reabcinschi – director general al Agenției Relații Interetnice. La Moldova Innovation Technology Park, pe un termen de 5 ani, a fost […] The post Un fost primar al satului Ghidighici este noul director Agenției Moldsilva: numirile de la Guvern appeared first on NewsMaker.
12:10
Alexei Cotorobai, fratele lui Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul omorului tinerei de 19 ani care era însărcinată, Ana-Maria, este acuzat că ar fi omorât un copil de 10 luni acum 14 ani, dar cazul ar fi fost mușamalizat. Pentru decesul copilului a fost condamnată mama acestuia, care era minoră atunci. Mama fetei, adică bunica […] The post Fratele principalului suspect în cazul Ana-Maria, acuzat că ar fi omorât un copil de 10 luni. A candidat și la funcția de primar appeared first on NewsMaker.
11:50
Ținându-se de mână și ajutându-i pe alții, așa își trăiesc povestea Larisa și Ion Chirilenco din Cazangic, raionul Leova. I-am cunoscut într-o dimineață de martie, chiar de Sfinții 40 de Mucenici. Larisa Chirilenco, alături de alte gospodine din sat, dădeau ultimul clocot la sarmalele din oală. Iar Ion Chirilenco, cu grijă, așeza în coșuri fel de fel de produse alimentare. Atât soții, cât celelalte femei care puneau umărul […] The post Implicați și activi, indiferent de vârstă: povestea soților Chirilenco din Cazangic appeared first on NewsMaker.
11:30
Mai multe partide afiliate lui Șor au organizat un congres la Moscova şi s-au unit în blocul politic „Victorie” . Atracția acestei „sărbători” a fost oligarhul fugar Ilan Șor, care a condus „blocul victorios”. NM vă povestește ce partide s-au adunat în jurul lui Șor, cine are de câștigat din crearea „Victoriei”, și dacă noul bloc […] The post „Victoria” a venit de unde nu ne așteptam. Cum a obținut Șor „Victorie” la Moscova și nu o va obține în Moldova appeared first on NewsMaker.
11:30
Bărbatul suspectat în cazul morții Anei Maria, fata dispărută la Orhei și care a fost găsită moartă la Telenești, a activat în sistemul penitenciar din noiembrie 2020 până iunie 2023. În această perioadă nu au fost plângeri din partea deținuților sau a angajaților în privința comportamentului acestuia. A plecat din sistem din cauza unor probleme de […] The post Suspectul în cazul morții Anei Maria: ce spune Administrația Penitenciarelor despre ex-angajatul sistemului  appeared first on NewsMaker.
10:50
Praful saharian, format din particule fine de nisip și sol care sunt ridicate din deșertul Sahara de vânturi puternice, a ajuns pe 23 aprilie și în Republica Moldova. Drept consecință, mai multe automobile au fost acoperite de un strat fin de nisip. Agenția de Mediu a declarat că în după-amiaza zilei norul de praf saharian […] The post FOTO Praful saharian a venit peste Moldova. Agenția de Mediu a explicat dacă este periculos  appeared first on NewsMaker.
10:20
Vameșii din Moldova au găsit, într-un autocar cu pasageri care venea din Rusia, trei genți cu 600 000 de grivne (peste 270 mii de lei). Potrivit vameșilor, gențile aparțin unuia dintre șoferi – un bărbat în vârstă de 45 de ani, cetățean al Republicii Moldova. El nu a explicat de ce a adus banii din […] The post VIDEO Șoferul unui autocar care venea din Rusia a încercat să aducă în Moldova 600 mii de grivne: acțiunile vameșilor appeared first on NewsMaker.
10:10
Vameșii din Moldova au găsit, într-un autocar cu pasageri care venea din Rusia, trei genți cu 600 000 de grivne (peste 270 mii de lei). Potrivit vameșilor, gențile aparțin unuia dintre șoferi – un bărbat în vârstă de 45 de ani, cetățean al Republicii Moldova. El nu a explicat de ce a adus banii din […] The post VIDEO Șoferul unui autocar care venea din Rusia a încercat să aducă în Moldova 600 mii de grivne, fără a-i declara  appeared first on NewsMaker.
09:40
O fată de 19 ani a murit după ce ar fi pierdut controlul mașinii și s-a tamponat într-un copac de pe marginea drumului. Accidentul a avut loc în seara zilei de 23 aprilie, în raionul Hîncești. Polițiștii au declarat că în seara zilei din ajun, între localitățile Pereni și Pașcani din raionul Hîncești, s-a produs […] The post Accident mortal la Hîncești: o fată de 19 ani a decedat după ce a ajuns cu mașina într-un copac appeared first on NewsMaker.
09:30
Căutările Anei Maria, fata dispărută la Orhei și care a fost găsită moartă la Telenești, au durat opt zile din cauză că poliția a fost dusă pe piste greșite. Cel puțin aceasta a declarat șeful Inspectoratului General al Poliției Viorel Cernăuțeanu, relatează tv8.md. Totuși, potrivit lui Cernăuțeanu, investigațiile au început a doua zi după dispariție, […] The post „Am fost duși și pe piste eronate”. Poliția despre căutările Anei Maria, fata găsită moartă la Telenești appeared first on NewsMaker.
09:10
Cauza penală în privința Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor” a fost trimisă în instanța de judecată. Procurorii au constatat că Evghenia Guțul, în perioada 2019–2022, fiind secretară în cadrul unui departament al fostului Partid Şor „a fost activ implicată în activitate de introducere sistematică a […] The post Evghenia Guțul va compărea în fața judecătorilor. Procuratura Anticorupție: a acceptat finanțare din partea unui grup criminal organizat appeared first on NewsMaker.
08:40
Cauza penală în privința Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor” a fost trimisă în instanța de judecată. Procurorii au constatat că Evghenia Guțul, în perioada 2019–2022, fiind secretară în cadrul unui departament al fostului Partid Şor „a fost activ implicată în activitate de introducere sistematică a […] The post Cauza penală în privința Evgheniei Guțul și a unei secretare a fostului partid „Șor” – trimisă în judecată appeared first on NewsMaker.
08:20
Energetică Compania de stat Energocom a câștigat licitația anunțată de Moldovagaz pentru furnizarea de gaze naturale în luna mai. Prețul de livrare va fi stabilit în ultima zi a lunii aprilie, iar formula de calcul al prețului va fi legată de indicele TTF Front Month (prețul mediu ponderat al tuturor tranzacțiilor pe contractele spot), a […] The post NM Espresso: despre «noua eră» pe piața gazelor naturale, 20 de milioane de lei la «curierii» lui Șor și despre exercițiile pacificatorilor din Transnistria appeared first on NewsMaker.
Ieri
00:00
Victoriabank și CCF Moldova își unesc forțele pentru a le schimba viața copiilor care se duc la culcare flămânzi. În preajma Paștelui, fiecare faptă bună contează. Noi am decis să lansăm prima campanie de donație contactless din țară pentru a oferi suport micuților care trăiesc în sărăcie extremă sau absolută. Victoriabank are un parteneriat frumos cu CCF Moldova deja de 10 ani, iar din dorința de a extinde această colaborare susținem încă […] The post Premieră în țară: Donații contactless pentru a susține campania CCF Moldova „Rostul Postului” appeared first on NewsMaker.
23 aprilie 2024
22:10
În fața sediului Guvernului de la Chișinău, în seara de 23 aprilie, a avut loc manifestația „Cerem dreptate pentru Ana-Maria”, în sprijinul tinerei însărcinate găsită fără viață la opt zile după ce a urcat într-o mașină de ocazie, la Orhei. Reprezentanții mai multor organizații neguvernamentale pentru drepturile omului, printre care Coaliția Națională „Viață fără Violență”, […] The post FOTO „Craniu crăpat de lovituri”. Manifestație, la Chișinău, în sprijinul tinerei însărcinate găsită moartă appeared first on NewsMaker.
21:00
Piața gazelor din Republica Moldova intră într-o „nouă eră”. Declarația a fost făcută de ministrul Energiei, Victor Parlicov, după ce compania de stat Energocom a câștigat licitația de pe bursă privind furnizarea gazelor pentru consumatorii MoldovaGaz, în luna mai. Victor Parlicov a reiterat că, în 2023, consumatorii din Moldova au economisit circa 60 milioane de dolari […] The post „Piața gazelor din Moldova intră într-o nouă eră”. Reacția lui Parlicov la licitația câștigată de Energocom appeared first on NewsMaker.
20:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Tudor Ulianovschi va candida la alegerile prezidențiale. Energocom a câștigat licitația pentru furnizarea de gaz în luna mai. Membrii trupei Bi-2 vor să fie cetățeni ai Moldovei. Un nou cod galben: crește nivelul apei în Nistru. Un nou incendiu la un liceul din capitală: cine […] The post (VIDEO) Milioanele „Victoriei” aduse în Moldova, 10 căprioare au petrecut o zi la vamă, Nistrul iese din albie/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
20:10
Republica Moldova și România vor fi acoperite de o masă de aer cu particule de praf saharian, în perioada 23-24 aprilie. Norul de praf din Sahara urmează să ajungă în țara noastră în această noapte. Informația a fost raportată Administrația Națională de Meteorologie (ANM) din România pe 23 aprilie.  „În perioada 23 aprilie ora 09:00 […] The post (FOTO) Un nor de praf din Sahara se îndreaptă spre Moldova. Precizările meteorologilor appeared first on NewsMaker.
19:50
Bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul – afiliată oligarhului fugar Ilan Șor – a declarat că Consiliul Audiovizualului (CA) consideră televiziunea publică din autonomie, Gagauziya Radio Televizionu (GRT), o „amenințare la adresa securității naționale”. Precizarea a fost făcută după ce a intrat în posesia unui raport de monitorizare al GRT, realizat de CA. Guvernatoarea a solicitat Adunării […] The post Televiziunea publică din Găgăuzia, amenințare la adresa securității naționale? Ce a declarat Guțul și ce a răspuns CA appeared first on NewsMaker.
18:20
Cele zece căprioare care erau blocate la frontiera moldo-ucraineană, din cauza unor nereguli cu certificatul veterinar internațional eliberat, au fost lăsate să intre în Republica Moldova. Autoritățile din cele două țări au discutat, iar ulterior partea ucraineană a eliberat documentul necesar, care a permis ca căprioarele să poată trece granița. Informația a fost confirmată pentru […] The post Căprioarele blocate la frontieră au fost lăsate să intre în Moldova: „Ucraina a eliberat alt certificat” appeared first on NewsMaker.
17:50
Victoriabank și CCF Moldova își unesc forțele pentru a le schimba viața copiilor care se duc la culcare flămânzi. În preajma Paștelui, fiecare faptă bună contează. Noi am decis să lansăm prima campanie de donație contactless din țară pentru a oferi suport micuților care trăiesc în sărăcie extremă sau absolută. Victoriabank are un parteneriat frumos cu CCF Moldova deja de 10 ani, iar din dorința de a extinde această colaborare susținem încă […] The post Premieră în țară: Donații contactless pentru a susține campania CCF Moldova „Rostul Postului” appeared first on NewsMaker.
17:40
Compania de stat Energocom a câștigat licitația privind furnizarea gazelor naturale pentru MoldovaGaz, în luna mai, organizată pe platforma de tranzacționare BRM East Energy – filială locală a Bursei Române de Mărfuri. Aceasta este prima licitație organizată de Moldovagaz pe bursă după anularea deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale privind achiziționarea gazelor. Șeful MoldovaGaz, Vadim Ceban, […] The post MoldovaGaz a organizat prima licitația privind achiziționarea gazelor, după anularea deciziei CSE. Câștigătorul – Energocom appeared first on NewsMaker.
17:40
Compania Moldcell sărbătorește cea 24-a aniversare cu o realizare revoluționară: lansarea tehnologiei 5G, cu echipament exclusiv certificat european, conform celor mai înalte standarde de securitate. Acest eveniment semnificativ subliniază angajamentul Moldcell de a conduce progresul tehnologic și de a îmbunătăți conectivitatea clienților săi. Industria telecomunicațiilor, atât la nivel global, cât și în Republica Moldova, se dezvoltă puternic, iar introducerea tehnologiei 5G anunță o nouă eră a standardelor și soluțiilor de rețea pentru bandă largă […] The post Conectivitate fără limite: Moldcell a lansat tehnologia 5G în Republica Moldova appeared first on NewsMaker.
16:40
În perioada 27 aprilie-4 mai, la Chișinău, vor putea fi găsite târguri cu produse pascale. Acestea vor fi organizate în toate sectoarele capitalei.  Edilul capitalei Ion Ceban a declarat că în toate sectoarele capitalei vor fi organizate târguri și iarmaroace tematice, cu produse pascale. Târgurile vor fi organizate în: Sectorul Centru: str. Ismail colț cu bd. […] The post Târguri cu produse pascale, la Chișinău: adresele din fiecare sector appeared first on NewsMaker.
16:20
Ana-Maria, tânăra însărcinată, în vârstă de 19 ani, găsită fără viață la opt zile după ce a urcat într-o mașină de ocazie, la Orhei, a fost petrecută astăzi, 23 aprilie, pe ultimul drum. Zeci de oameni au venit la Susleni pentru a-și lua rămas-bun de la tânăra, dispariția și omorul căreia a șocat o țară […] The post Doliu la Orhei: Ana-Maria, gravida găsită moartă la Telenești, petrecută pe ultimul drum appeared first on NewsMaker.
16:20
În toamnă, pe moldoveni îi așteaptă un referendum , al cărui rezultat ar putea fi includerea în Constituție a unei clauze privind ireversibilitatea direcției europene de dezvoltare a țării. Întrebarea dacă există un consens în Moldova în privința ideii de integrare europeană rămâne deschisă. Partidele extraparlamentare pro-europene au propus semnarea unui pact de sprijinire a integrării europene […] The post Moldova caută un consens european. Cine este pentru și cine împotriva integrării țării în UE la referendum și va fi aceasta o idee națională? appeared first on NewsMaker.
16:00
Partidul de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) are un nou deputat, după ce Curtea Constituțională a validat mandatul candidatului supleant Grigore Grădinaru. Acesta are o experiență de peste 20 de ani în mediul privat și în prezent este consilier în Consiliul Municipal Chișinău. Pe 24 aprilie își va depune mandatul de consilier.  Curtea Constituțională a examinat […] The post Schimbă fotoliul de consilier municipal pe cel de parlamentar. Cine este noul deputat PAS appeared first on NewsMaker.
15:30
Oamenii legii au descins cu 150 de percheziții, marea majoritate la Aeroportul Internațional Chișinău, după ce au fost informați că mai multe persoane care au participat, inclusiv, la Moscova, la crearea blocului „Victoria”, urmau să aducă în țară, prin contrabandă, mijloace bănești ce depășeau 16 mii unități convenționale, echivalentul a 800 de mii de lei. […] The post „Curierii” lui Șor au adus, de la Moscova, peste 20 de milioane lei într-o singură zi. Banii – destinați finanțării partidelor appeared first on NewsMaker.
15:30
Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a confirmat suspendarea serviciilor consulare pentru ucrainenii aflați la vârsta de recrutare din străinătate. Precizarea a fost făcută pe platforma X, pe 23 aprilie. Dmitro Kuleba a subliniat faptul că, dacă un cetățean al Ucrainei se află în străinătate, acest lucru nu îl scutește de îndatoririle sale față […] The post Ucrainenii aflați la vârsta de recrutare, din străinătate, nu vor putea beneficia de servicii consulare temporar. Precizările lui Kuleba appeared first on NewsMaker.
14:40
Mai mulți membri ai trupei Bi-2 și familiile lor au depus actele pentru dobândirea cetățeniei Republicii Moldova, anunță consilierul prezidențial Adrian Băluțel. Consilierul președintei Maia Sandu declară că dosarele de obținere a cetățeniei vor fi aduse la cunoștința șefei statului și vor fi examinate prin prisma „acordării cetățeniei în interesul Republicii Moldova”. „Țara noastră a […] The post Membri ai trupei Bi-2 vor să fie cetățeni ai Moldovei. Precizările instituției prezidențiale de la Chișinău appeared first on NewsMaker.
14:40
Noi detalii în cazul incendiului din data de 23 aprilie de la liceul „Liviu Deleanu” din Chișinău. Arderea s-a produs după ce un elev a dat foc unui caiet. Un profesor a localizat incendiul și a alertat 112. Între timp, profesorii au evacuat elevii iar la venirea pompierilor focul era deja stins. Peste 30 de […] The post Detalii în cazul incendiului de la liceul „Liviu Deleanu”: un elev a dat foc la un caiet appeared first on NewsMaker.
14:20
Pe 22 aprilie, este marcată Ziua Internațională a Pământului. Sărbătoarea a fost stabilită în 2009 la cea de-a 63-a sesiune a Adunării Generale a Națiunilor Unite. Acesta își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la problemele de mediu și să încurajeze oamenii să aibă grijă de planetă. Între timp, echipa NewsMaker i-a întrebat […] The post VIDEO „Merg la cumpărături cu geanta.” Locuitorii Chișinăului, despre ecologie și grija pentru planetă appeared first on NewsMaker.
14:10
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP) Viorel Cernăuțeanu, procurorul-șef interimar al PCCOCS Victor Furtună și șeful adjunct al Departamentul Venituri și Control Vamal Viorel Doagă susțin un briefing de presă. Anterior, IGP a anunțat că tema evenimentului este „Schema finanțării ilegale a unor partide politice din surse tenebre, cu introducerea mijloacelor financiare în țară prin […] The post LIVE Partide finanțate din bani aduși în Moldova prin contrabandă. Autoritățile anunță cui erau destinați appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.