Adevarul (Moldova)

Acum 15 minute
17:40
Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 184.856, după ce sâmbătă, 27 februarie, au fost înregistrate 1.58 de cazuri, în urma procesării a 4.503 de probe. Pe parcursul zilei de astăzi, 25 de persoane au fost răpuse de noul coronavirus.
Acum 2 ore
16:50
Primele doze de vaccin împotriva COVID-19 au ajuns pe Aeroportul Internaţional Chişinău sâmbătă, 27 februarie. Este vorba despre 21.600 de doze donate de România, care au fost transportate cu avionul SMURD.
Acum 8 ore
11:30
Cele 21 600 de doze de vaccin AstraZeneca, oferite ca ajutor umanitar de către România Republicii Moldova, vor  fi aduse cu o aeronavă SMURD pe Aeroportul Internaţional Chişinău, astăzi, 27 februarie, în jurul orei 14.00, transmite IPN.
10:30
Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse îndeamnă Uniunea Europeană să se abţină de la ingerinţă în afacerile interne ale Republicii Moldova şi să dea dovadă de respectarea unor norme elementare de etică diplomatică.
Acum 12 ore
09:20
„După hotărârea CC din 23 februarie, Maia Sandu trebuie să vină cu un mesaj foarte clar: a existat opţiunea alegerilor parlamentare anticipate, dar, pentru că unele partide şi-au schimbat poziţia, eu mă conformez deciziei înaltei curţi şi merg la dialog, dar la care nu participă deputaţi toxici. Deputaţi toxici înseamnă traseiştii politici, dar şi cei care sunt afiliaţi cu un şef de partid fugar”, consideră expertul politic Igor Boţan.
09:10
Preşedintele Maia Sandu afirmă că procurorii sunt la etapa finală în ceea ce ţine de dosarul cu privire la concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău, iar în curând acesta urmează să ajungă în instanţa de judecată. Subiectul a fost discutat de către Consiliul Suprem de Securitate, transmite IPN.
09:10
Analistul politic Cornel Ciurea este de acord că la modul ideal, un „preşedinte infractor” care se prezumă că încalcă Constituţia, cum este Maia Sandu, trebuie să fie pedepsit prin instrumentul de imepechemnt. Spre regret, spune el, sunt şanse mici ca preşedintele actual să fie pedepsit. Probabil, Parlamentul va trebui să întrebe Curtea Constituţională, dacă sunt şi alte metode de pedepsire a „preşedintelui infractor”, transmite IPN.
09:10
Din 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. O decizie în acest sens a fost luată vineri, 26 februarie, de Comisia Naţională Extraordinară pentru Sănătate Publică, transmite IPN.
Acum 24 ore
19:50
CNESP constată că situaţia epidemiologică în Republica Moldova se agravează rapid. În timp ce în ţările europene în ultimele săptămâni se atestă o micşorare a numărului de cazuri noi până la 50%, în Republica Moldova se înregistrează o creştere esenţială a numărului cazurilor noi şi creşterea ponderii testelor pozitive. În plus, zilnic se înregistrează un număr mediu 20 de decese.
18:30
Preşedintele Maia Sandu susţine că, în contextul consecutivelor scumpiri la carburanţi din ultima perioadă, se poate constata că acţiunile petroliştilor sunt concertate. În opinia sa, soluţia pentru această situaţie ar fi revenirea la preţurile plafon pentru combustibil, transmite IPN.
18:30
Mii de susţinători ai opoziţiei au mărşăluit prin Erevan cerând demisia prim-ministrului Nikol Paşinian la o zi după ce premierul a vorbit despre o „tentativă de lovitură de stat” pusa la cale de către înalţi ofiţeri militari.
Ieri
17:20
Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 183.338, după ce vineri, 26 februarie, au fost înregistrate 1.452 de cazuri, în urma procesării a 4.277 de probe. Pe parcursul zilei de astăzi, 28 de persoane au fost răpuse de noul coronavirus.
17:20
Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a comunicat, vineri, că amestecul de anticorpi monoclonali REGN-COV2, dezvoltat de compania farmaceutică americană Regeneron, poate fi folosit pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19. Cocktailul Regneron a fost folosit în tratarea fostului preşedinte Donald Trump, care s-a îmbolnăvit de COVID-19 anul trecut.
17:00
Încă cinci persoane au fost reţinute, fiind suspectate de sustragerea banilor de pe cardurile bancare. Poliţia anunţă că unul din suspecţi s-a dovedit a fi cu funcţie de conducere în unul din penitenciarele din Republica Moldova, transmite IPN.
16:20
Peste 700 de medici de familie, ginecologi, pediatri şi asistenţi medicali au fost instruiţi cum să intervină în cazurile suspecte de abuz. Lucrătorii medicali din mai multe regiuni ale Republicii Moldova au fost informaţi despre modalităţile de identificare şi raportare a cazurilor de abuz sexual asupra copiilor.
16:00
În Republica Moldova a fost înregistrat oficial vaccinul rusesc împotriva COVID-19, Sputnik-V. Anunţul a fost făcut de către ex-preşedintele Igor Dodon vineri, 26 februarie.
14:50
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a primit pe vineri, 26 februarie, o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru Republica Moldova.
14:50
Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică a actualizat vineri, 26 februarie, lista statelor pentru care se impune regim de autoizolare la intrarea în Republica Moldova. Cătăţenii care vin în Republica Moldova din România sau Ucraina nu vor mai trebui să stea în carantină.
14:10
Deputatul Platformei Pentru Moldova, Sergiu Sîrbu, susţine că nu i-a fost permis accesul la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate de vineri, 26 februarie, şi că ar fi fost scos cu forţa din Preşedinţie. Potrivit lui, acest fapt reprezintă o încălcare a Constituţiei din partea preşedintelui Maia Sandu, deoarece dânsul este preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate şi ordine publică, ceea ce înseamnă că este membru din oficiu al CSS.
12:20
Un bărbat de 40 de ani, dat în urmărire naţională şi internaţională încă în anul 2004, a fost reţinut la Moscova şi extrădat în Republica Moldova. Acum 16 ani, acesta a evadat din penitenciarul din Cahul, transmite IPN.
11:20
Preşedintele PSRM, Igor Dodon, a dat de înţeles că organizarea unei revoluţii nu va duce la organizarea alegerilor parlamentare anticipate, aşa cum a propus primarul de Bălţi, Renato Usatîi.
10:40
Liderul PSRM, Igor Dodon, o acuză pe preşedinta Maia Sandu de tentativă de uzurpare a puterii de stat, după ce Maia Sandu a afirmat că nu a respecta hotărârea Curţii Constituţionale, din 23 februarie, şi nu va desemna la funcţia de premier candidatul propus de majoritatea parlamentară.
10:00
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, va efectua o vizită de lucru la Chişinău, pe 28 februarie, unde va avea o întrevedere cu preşedintele Maia Sandu.
09:20
Liderul fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiştilor, Corneliu Furculiţă, afirmă că Mariana Durleşteanu nu renunţă la propunerea de a fi desemnată în funcţia de prim-ministru. Însă în Parlament pot fi propuse şi alte candidaturi şi PSRM este gata să le discute, transmite IPN.
08:20
Preşedintele fracţiunii PSRM din Parlament, Corneliu Furculiţă, susţine că în cazul în care Maia Sandu va continua să refuze desemnarea candidatului la funcţia de premier propus de majoritatea parlamentară, actualul Guvern interimar va primi drepturi de la această majoritate să aibă obligaţii extinse, transmite IPN.
08:10
Preşedintele Maia Sandu spune că nu va demara consultările cu fracţiunile parlamentare, pe motiv că acestea îşi schimbă foarte frecvent deciziile, inclusiv în ceea ce priveşte dizolvarea Parlamentului şi alegerile anticipate, notează IPN.
08:00
Lipsă de consens între forţele proeuropene din Parlament privind depăşirea crizei politice în care se află Republica Moldova. În timp ce reprezentanţii PAS spun că învestirea unui Guvern plenipotenţiar nu face decât să amâne data alegerilor anticipate, cei ai Platformei DA spun că sunt gata să-şi asume responsabilitatea unui guvern minoritar, susţinut inclusiv de PSRM, transmite IPN.
08:00
Preşedintele Maia Sandu spune că venirea vaccinului anti COVID-19 în Republica Moldova este tergiversată de lipsa unui acord cu producătorii de vaccinuri. Potrivit şefului statului, reprezentanţii Pfizer şi Moderna nu ar avea încredere în justiţia din Republica Moldova, motiv pentru care ezită să semneze contractele cu Moldova. Totuşi, preşedinte susţine că, în 10 zile, la Chişinău ar urma să ajungă vaccinul Astra Zeneca, notează IPN.
25 februarie 2021
19:20
Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns la 180.150, după ce joi, 25 februarie, au fost înregistrate 1.736 de cazuri, în urma procesării a 4.254 de probe. Pe parcursul zilei de astăzi, 25 de persoane au fost răpuse de noul coronavirus.
19:20
Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a constatat o diferenţă de peste 600 de mii de lei între averea dobândită şi veniturile obţinute de către deputatul Partidului Democrat Dumitru Diacov şi soţia acestuia, în perioada 2014-2019. ANI va transmite cauza în instanţa de judecată pentru declanşarea procedurii de confiscare a averii nejustificate.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.