Adevarul (Moldova)

Acum 8 ore
13:40
Partidul Socialiştilor se aşteaptă că Blocul ACUM va deveni mai flexibil în negocieri pe măsură ce se apropie finalul termenului de trei luni în care Parlamentul nou-ales ar urma să fie dizolvat, din cauza neformării unei majorităţi. Această opinie, exprimată anterior de preşedintele Igor Dodon, liderul neformal al PSRM, a fost reluată de deputatul socialist Vlad Batrîncea într-un interviu pentru postul de radio Europa Liberă, citat de IPN.
Acum 12 ore
11:40
Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, sugerează că Blocul Politic ACUM DA PAS ar trebui să continue discuţiile cu fracţiunea PSRM. În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, citat de IPN, Ion Sturza a declarat că nimeni nu-şi doreşte alegeri anticipate, scorul electoral nu se va schimba dramatic.
Ieri
16:20
Meteorologii au emis avertizare cod galben de îngheţ la suprafaţa solului. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele două dimineţi temperaturile minime vor oscila între -1 şi -3 grade Celsius.
11:20
Liderul PL, Dorin Chirtoacă, consideră că preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, va încerca să provoace alegeri parlamentare anticipate, pentru că democratul speră că va putea lua mai multe mandate în aşa caz, datorită faptului că scrutinul parlamentar va fi organizat cu alegerile locale.
10:50
Un adolescent din raionul Cahul a murit după ce i s-a administrat cutanat, în scopuri de tratament, o substanţă pregătită în condiţii de casă. Preventiv s-a stabilit că decesul a survenit în urma unei intoxicaţii, transmite IPN.
09:50
Secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea, spune că Socialiştii este gata să formeze un grup de lucru aşa cum a propus Blocul ACUM, dar acesta trebuie să fie pentru constituirea majorităţii parlamentare, stabilirea agendei şi pentru partajarea responsabilităţilor în stat cum ar fi prim-ministrul, preşedintele Parlamentului, componenţa Guvernului, transmite IPN.
09:40
Preşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, declară că dacă cetăţenii îşi vor dori, atunci va lua în calcul opţiunea de a candida pentru un nou mandat de primar general al municipiului Chişinău. Liberalul spune că intenţionează să întrebe cetăţenii despre acest lucru prin intermediul internetului şi presei. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.
09:40
Partidul Acţiune şi Solidaritate, unul din cele două partide care formează blocul ACUM, are trei potenţiali pretendenţi pentru a candida la alegerile locale din municipiul Chişinău, spune  deputatul blocului ACUM Vladimir Bolea. Potrivit lui, blocul ACUM va merge unit în alegerile locale şi va avea un singur candidat. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.
01:20
Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselskii, nu este de acord ca regiunea transnistreană să fie numită „Transnistria”, pentru că este o ofensă la adresa locuitorilor din stânga Nistrului. În opinia sa, acest teritoriu trebuie să fie numit „Prednistrovie”.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:40
Oamenii legii din Republica Moldova anunţă despre reţinerea a 17 persoane, suspectate că ar face parte din patru grupări criminale implicate în organizarea migraţiei ilegale, şantaj, spălare de bani şi falsificare de acte. Membrii celor patru grupări nu se cunoşteau între ei, însă îl aveau în calitate de intermediar la „prestarea” serviciilor pe un angajat al Ministerului Afacerilor Interne, transmite IPN.
15:50
Deputatul Blocului ACUM Dumitru Alaiba le promite deputaţilor PDM, care au decis că vor dona primul salariu din noul Parlament, că în câţiva ani vor trăi doar din salariu, fapt ce ar fi un coşmar pentru democraţi. În opinia sa, deputaţii PDM nu merită nici salariul pe care îl primesc, nici funcţia de parlamentar.
13:50
Inspectoratul Naţional de Patrulare din Republica Moldova a publicat noi imagini video cu şoferul care a fost reţinut marţi, 16 aprilie, după ce a fost prins beat la volan şi după ce a muşcat degetul poliţistului care a încercat să-l reţină.
13:10
Fostul vicepreşedinte PL, Valeriu Munteanu, susţine că Partidul Democrat îşi doreşte alegeri parlamentare anticipate, pentru care formaţiunea lui Vlad Plahotniuc „se pregăteşte puternic”, în timp ce PSRM „a fost trimis într-o misiune de discreditare a blocului ACUM”.
10:10
Preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM, Pavel FIlip, a anunţat că toţi deputaţii democraţi vor dona salariul primit pentru luna martie. Potrivit lui, fiecare parlamentar va alege „cauza socială” pentru care va oferi aceşti bani.
10:00
Un tânăr de 30 de ani din Chişinău a fost condamnat la o amendă de 30 de mii de lei pentru încălcarea inviolabilităţii vieţii personale, violarea dreptului la secretul corespondenţei şi fals informatic.
10:00
De luni, 22 aprilie, şi până pe 7 mai, în sectoarele capitalei vor fi organizate târguri pascale.Pretura sectorul Centru informează, într-un comunicat de presă, că este permisă organizarea târgurilor pe Şoseaua Hânceşti, 58, str. Academiei, 7, str. Ismail, 84, bd. D. Cantemir, 5 şi str. M. Varlaam, 63.
09:40
Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale, Anatol Şalaru, susţine că formaţiunea pe care o reprezintă nu va participa la construcţia unui bloc unionist nou, pentru că „unificarea partidelor de dreapta sau unioniste este o lozincă falsă şi un scop fals, fiindcă scopul nostru este Unirea cu România, dar nu unirea partidelor unioniste”.
09:40
Reprezentantul Partidului Voinţa Poporului Teodor Cârnaţ susţine că pentru prima dată în istoria Republicii Moldova s-a creat o situaţie în care negocierile pentru o eventuală colaborare în Parlament se mimează. Declaraţia a fost făcută în platoul emisiunii „Butonul roşu” de la postul naţional de televiziune Moldova 1, transmite IPN.
09:40
Generaţia de copii, care la toamnă va merge în clasa întâi, se va bucura de o abordare nouă a predării, care nu se va limita doar la statul în bancă. Tot la 1 septembrie, pentru clasele întâi şi a doua vor fi distribuite generaţii noi de manuale, inclusiv abecedarul va fi într-un alt format, în unul interactiv.
09:40
Mihai Ghimpu, preşedintele de onoare al Partidului Liberal, consideră că Partidul Socialiştilor va accepta o alianţă cu Partidul Democrat sau cu blocul ACUM, dacă acestea din urmă îi vor accepta unele puncte-cheie din programul său partinic, care este unul prorus. Declaraţia a fost făcută la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.
00:40
Viziunea Blocului politic ACUM cu privire la soluţionarea problemelor acumulate în ultimii ani şi a impasului creat după alegerile parlamentare a fost expusă astăzi, 17 aprilie, de către liderii celor două partide constitutive ale blocului, Andrei Năstase şi Maia Sandu, la întrevederile avute cu ambasadorul SUA, Dereck Hogan, cel al Uniunii Europene, Peter Michalko, şi cu ambasadorul Federaţiei Ruse, Oleg Vasneţov.
00:10
Tottenham a dat lovitura pe terenul celor de la City şi, chiar dacă a pierdut cu 4-3, s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor. Liverpool a făcut instrucţie cu Porto, 4-1
00:10
Cel puţin 28 de persoane au fost ucise într-un accident de autobuz pe insula portugheză Madeira, relatează presa locală.
17 aprilie 2019
17:00
Pieţele din Chişinău nu sunt atractive pentru că sunt insalubre, au un aspect dezorganizat şi inestetic. Sunt contractările unei cercetări realizate de „Primăria Mea”, „o comunitate a cetăţenilor care doresc un Chişinău confortabil, accesibil şi frumos”, transmite IPN.
17:00
Flancat de către cântăreţirock cu salopete galbene şi tricouri negre cu cranii pe ele, preşedinteleUcrainei Petro Poroşenko şi-a strâns pumnul, a dansat pe ritmul muzicii şi le-afăcut cu mâna susţinătorilor din afara stadionului de fotbal din Kiev,duminică, scrie Reuters.
16:20
În premieră, Republica Moldova are ataşat militar în Canada, deşi colaborarea Armatei Naţionale cu Forţele Armate canadiene a fost iniţiată încă în 1996. Ataşatul militar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, colonelul Vitalie Micov, desemnat în această funcţie în octombrie 2018, a fost acreditat, prin cumul, ataşat militar în Canada, transmite IPN.
16:20
Pasca, cozonacul sau învârtita de Paşti vor apărea în vânzare la sfârşitul acestei săptămâni. Producătorii autohtoni promit şi noutăţi în oferta de sărbători.
14:00
Incident mai puţin obişnuit pe un drum din satul Bozieni, raionul Hânceşti al Republicii Moldova. Agenţii de patrulare au oprit un automobil marţi, 16 aprilie, la volanul căruia se afla un bărbat în stare de ebrietate.
13:30
Israel Folau este cel mai bun marcator de eseuri din istoria Super Rugby, una dintre cele mai puternice competiţii derugby din lume. De asemenea, el este cel maicunoscut şi cel mai bine plătit jucător de rugby al Australiei.În acelaşi timp, Israel Folau este şi un creştin evanghelic asumat.
13:30
Vitamina D este cunoscută înspecial pentru rolul ei în metabolismul calciului şi în formarea unor oaseputernice şi sănătoase. În plus, această vitamină produsă de organism subinfluenţa razelor solare contribuie şi la diferenţierea şi maturarea celulelorsângelui şi la funcţionarea normală a sistemului imunitar.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.