Adevarul (Moldova)

Acum 6 ore
23:20
Candidatul PL la funcţia de primar de Chişinău, Dorin Chirtoacă, s-a resemnat cu înfrângerea încă de la anunţarea rezultatelor preliminare. Liberalul a îndemnat alegătorii să voteze în turul doi de scrutin contra socialistului Ion Ceban.
23:10
Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, conduce detaşat în alegerile locale din municipiul Bălţi. Acesta ar putea ajunge în funcţia de primar de Bălţi chiar din primul tur.
22:30
Alegerile locale din Republica Moldova s-au încheiat. În Chişinău s-au prezentat la urnele de votare 36% din alegători, iar în ţară aproape 42%.
Acum 8 ore
21:30
Premierul Maia Sandu a declarat, duminică, după închiderea secţiilor de votare, că alegerile s-au desfăşurat în condiţii bune, dar că mai sunt unele aspecte la care mai trebuie de lcurat.
21:30
Candidatul Blocului ACUM la funcţia de primar de Chişinău, Andrei Năstase, a declarat, după închiderea secţiilor de votare, că aceste alegeri au fost cele mai importante din ultimii ani. Potrivit lui, scrutinul s-a desfăşurat în condiţii mult mai bune decât anterior şi fără incidente semnificative.
Acum 12 ore
17:30
În Chişinău au votat mai bine de 25% sau peste 160 de mii de alegători şi scrutinul poate fi declarat valabil. Pragul de validare a fost atins către ora şaisprezece şi un sfert, transmite IPN.
17:10
Cel puţin nouă cazuri de transportare organizată a alegătorilor au fost raportate către ora 13.30 de către observatorii Asociaţiei Promo-LEX. Cazurile au fost înregistrate la secţiile de votare din ţară, dar şi în oraşul Iaşi din România, unde  se votează la alegerile parlamentare noi din circumscripţia uninominală nr. 50, transmite IPN.
16:20
Observatorii Asociaţiei Promo-LEX raportează către ora 13.30 aproape 200 de incidente în cadrul alegerilor locale generale şi alegerilor parlamentare noi în cele patru circumscripţii uninominale, transmite IPN.
Acum 24 ore
14:00
Către ora 13.00, la alegerile locale se înregistrează o prezenţă la vot de peste 20%, mai scăzută în comparaţie cu scrutinul electoral local din anul 2015, când la urnele de vot se prezentaseră circa 28% din alegători. Astăzi, în municipiul Chişinău, către această ora votaseră peste 14%, transmite IPN.
13:20
Ion Diacov, candidatul Partidului Politic Partidul Nostru la funcţia de primar general al municipiului Chişinău, a votat pentru un oraş lipsit de corupţie. După ce şi-a exprimat dreptul la vot, candidatul a spus că „primarul Chişinăului este persoana care poate pune punct corupţiei în capitală”, transmite IPN.
12:30
Candidatul Partidului Unităţii Naţionale la funcţia de primar al Capitalei, Octavian Ţîcu, spune că este pentru prima dată când votează în Chişinău fără mustrări de conştiinţă. Aceasta pentru că „nu votează răul cel mai mic, dar pentru cineva care va răspunde în faţa sa despre toate lucrurile care le-a promis şi nu le-a făcut”, declarat concurentul electoral după ce şi-a exercitat dreptul vot, transmite IPN.
11:30
Lidera socialiştilor, Zinaida Greceanîi, şi-a exprimat dreptul la vot, duminică, în alegerile locale din Chişinău. Ea este convinsă că alegerile vor fi câştigate din primul tur de candidatul pentru care a votat.
11:00
Preşedintele Igor Dodon şi-a exprimat dreptul vot, duminică, în alegerile locale din Chişinău. Şeful statului a menţionat că îşi doreşte un primar care nu va face politică şi nici geopolitică, dar care se va preocupa doar de problemele Capitalei.
10:40
Candidatul Mişcării „Forţa Nouă” pentru funcţia de primar de Chişinău, Victor Chironda, a declarat, după ieşirea de la urne, că şi-a dat votul pentru un oraş cu oportunităţi, confort şi siguranţă şi care să ofere oamenilor lucrurile simple de care au nevoie în fiecare zi.
10:20
Candidatul PDM la funcţia de primar de Chişinău, Vladimir Cebotari, spune că a votat „pentru ceea ce aşteaptă Chişinăul şi chişinăuienii: Ordine, curăţenie, transport public mai bun, drumuri reparate, grijă pentru oameni, grijă pentru persoane în etaje, locuri în grădiniţe pentri copii, pentru un miros mai bun”.
10:20
Candidatul socialiştilor la funcţia de primar de Chişinău, Ion Ceban, şi-a exprimat dreptul la vot, duminică, în cadrul alegerilor locale din Capitală. Ion Ceban a afirmat că a votat „pentru ca oraşul să se dezvolte”.
09:40
Liderul PDM, ex-premierul Pavel Filip, a votat în cadrul alegerilor din Chişinău, duminică, pentru ca municipiul Chişinău să aibă un primar gospodar.
09:40
Candidatul Blocului ACUM la funcţia de primar de Chişinău, Andrei Năstase, şi-a exprimat opţiunea de vot, duminică, în alegerile locale din Chişinău. Liderul PPDA a afirmat că a votat pentru viitor, pentru bunăstare şi dreptate. Politicianul este convins că de această dată alegerile locale nu vor mai putea fi anulate, precum s-a întâmplat în iunie 2018.
08:50
Candidatul PL la funcţia de primar de Chişinău, Dorin Chirtoacă, şi-a exprimat opţiunea de vot, duminică, în cadrul alegerilor locale din Chişinău. Fostul primar a declarat că a votat pentru continuarea proiectelor europene.
Ieri
00:30
Cetăţenii Republicii Moldova sunt aşteptaţi la vot duminică, 20 octombrie, pentru a alege primarii localităţilor. Bătălia cea mare se dă pentru Primăria Chişinău, unde principalii favoriţi sunt socialistul Ion Ceban şi candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, ambii fac parte din alianţa de guvernare ACUM-PSRM. De asemenea, în patru circumscripţii electorale se vor desfăşura alegeri parlamentare noi, ca urmare a demisiei unor deputaţi.
Mai mult de 2 zile în urmă
00:40
Comisia Europeană a aprobat vineri, 18 octombrie, plata sumei de 14,35 milioane de euro, sub formă de sprijin bugetar Republicii Moldova, pentru a contribui la realizarea reformelor care sunt continuate de noul Guvern de la Chişinău. Această asistenţă va sprijini reforma poliţiei, combaterea corupţiei şi a spălării banilor, modernizarea sectorului energetic şi eficientizarea şi transparentizarea finanţelor publice.
18 octombrie 2019
17:30
O iniţiativă legislativă care prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în cinci acte legislative şi normative a fost prezentată vineri, 18 octombrie, la un briefing de presă, de către deputatul fracţiunii ACUM, Platforma DA, Iurie Reniţă. Iniţiativa este înaintată „în vederea restabilirii adevărului lingvistic şi istoric cu privire la statutul limbii vorbite pe teritoriul Republicii Moldova”, transmite IPN.
17:30
La asigurarea şi menţinerea ordinii publice în ziua alegerilor vor fi implicaţi aproape 5 mii de angajaţi ai Inspectoratului General de Poliţie. „Nemijlocit, la secţiile de votare şi consiliile de circumscripţie vor fi antrenaţi 3.867 de angajaţi”, a declarat, la un briefing de presă, şeful adjunct al Direcţiei generale securitate publică a IGP Veaceslav Balan, transmite IPN.
15:20
Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au dispus pornirea urmăririi penale pentru abuz de serviciu comis de angajaţii Poliţiei de Frontieră al Aeroportului Internaţional Chişinău, atunci când au facilitat trecerea frontierei de stat pentru aşa-zisul ministru de Interne al regiunii transnistrene, Ruslan Mova
14:00
Preşedintele Igor Dodon planifică, la sfârşitul lunii octombrie, o întrevedere cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski. Şeful statului a examinat subiectele care vor fi discutate cu vicepremierul pentru reintegrare, Vasilii Şova, transmite IPN.
12:40
Deputatul din fracţiunea Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Sergiu Litvinenco sugerează că nu va sprijini iniţiativa deputatului Octavian Ţîcu, prin care să fie formată o comisie parlamentară de anchetă ce ar urma să investigheze presupusele acţiuni de trădare de patrie ale lui Igor Dodon.
11:50
Oamenii legii au efectuat 13 percheziţii vineri, 18 octombrie, la o companie imobialiară din Chişinău, într-un dosar penal deschis pentru abuz de serviciu şi evaziune fiscale. Descinderile au fost iniţiate după ce au fost depuse mai multe denunţuri pe numele unor persoane, care ar forma un grup criminal organizat.
11:30
Poliţiştii de frontieră au documentat un cetăţean al Ucrainei după ce s-a prezentat la linia de control pe direcţia intrare în Republica Moldova. Tânărul de doar 25 de ani este anunţat în căutare internaţională pentru tortură, violenţă şi alte infracţiuni săvârşite pe teritoriul Ucrainei.
10:40
Serviciul de Informaţii şi Securitate a efectuat măsuri speciale de investigaţii ce au condus la reţinerea, la 17 octombrie curent, a unui autocamion cu ţigări, fără timbre de acciz, pe traseul Bender-Anenii Noi-Chişinău.
10:00
În luarea de cuvânt de la tribuna Parlamentului, după prezentarea raportului privind frauda bancară, deputatul Dumitru Alaiba, membru al Comisiei de anchetă, a transmis autorilor furtului miliardului să nu spere, pentru că nu vor scăpa fără să răspundă în faţa legii, transmite IPN.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.