Adevarul (Moldova)

Acum 12 ore
16:10
Parlamentarul Radu Marian califică întâlnirea opoziției privind identificarea unui candidat la scrutinul prezidențial drept o adunare a „corupților și trădătorilor”, aceștia având un dușman comun Maia Sandu și PAS. nu lupta împotriva corupției.
Acum 24 ore
11:30
Mai multe formațiuni, între care Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Liberal Democrat din Moldova s-au întâlnit pentru a identifica un candidat la scrutinul prezidențial din data de 20 octombrie, dar admit că dacă nu vor ajunge la un consens, vor participa separat la alegeri.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:30
Ion Munteanu a fost învestit în funcția de procuror general în prezența președintelui țării și a șefului CSP, evenimentul având loc la o zi după ce Maia Sandu a semnat decretul de numire a acestuia în funcție.
31 mai 2024
19:40
Pe site-urile internaționale cu filme piratate sunt promovate videoclipuri în limba română în care se anunță că Ministerul Educației de la Chișinău cu suportul UE va învăță copiii moldoveni să mânuiască armele, iar Guvernul moldovean și UE avertizează că sunt falsuri menite să cultive frica.
30 mai 2024
21:00
60 de aleși moldoveni au votat o declarație prin care condamnă deportarea copiilor ucraineni în Rusia, după ce Kievul a solicitat Chișinăului acest lucru luna trecută.
10:40
Pe teritoriul unei stații electrice din Rep. Moldova vor fi instalate baterii de stocare a energiei cu suportul financiar al SUA, proiectul fiind lansat miercuri seara în timpul vizitei la fața locului a șefului diplomației americane, Antony Blinken, împreună cu premierul moldovean, Dorin Recean.
29 mai 2024
20:20
Secretarul de stat Antony Blinken a anunțat că SUA oferă 50 de milioane de dolari Rep. Moldova, banii fiind destinați pentru organizarea alegerilor libere și corecte, dar și consolidarea capacităților țării pentru a rezista tentativelor de destabilizare din partea Kremlinului, anunț făcut după o înt
15:00
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a ajuns la Chișinău, unde va avea întrevederi cu președintele Maia Sandu și premierul Dorin Recean, discuțiile fiind menite să arate un sprijin puternic Chișinăului din partea Occidentului, scrie AFP.
28 mai 2024
15:40
Oligarhul fugar Ilan Șor a anunțat că Congresul blocului Victorie care este anti- aderării Republicii Moldova la UE va avea loc în data de 9 iunie la Moscova. Unii experți de la Chișinău afirmă că pentru desfășurarea acestuia, Kremlinul va cheltui cel puțin patru milioane de dolari.
27 mai 2024
19:40
Rudele și membrii trupe celebre Bi-2 în Rusia au primit cetățenia moldovenească, în urma decretului semnat de președintele Maia Sandu, potrivit reprezentanților Administrației Prezidențiale de la Chișinău.
15:10
Ion Ceban, primarul pro-rus al Chișinăului, nu va participa la alegerile prezidențiale din toamna acestui an din Republica Moldova, susținând că va continua să-și exercite al doilea mandat de edil pentru că nu poate să-i dezamăgească pe chișinăuienii care i-au dat votul.
26 mai 2024
15:30
Chișinăul va solicită extrădarea oligarhului fugar, Ilan Șor, condamnat pentru fraudă bancară anul trecut după ce în 2019 a fugit din țara sa și a plecat în Israel, a declarat sâmbătă ministrul moldovean al Justiției pentru Reuters.
14:10
Treisprezece partide parlamentare sau extraparlamentare au semnat Pactul pentru Europa, acestea asumându-și să contribuie la integrarea Repepublicii Moldova în Uniunea Europeană, dar și să condamne războiul de agresiune și ocupare a teritoriilor statelor suverane și independente.
24 mai 2024
20:50
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va întreprinde săptămâna viitoare o vizită în Republica Moldova, unde va avea mai multe întrevederi, inclusiv cu președintele Maia Sandu, potrivit responsabililor Departamentului de Stat al Americii.
20:20
Ministrul român al Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a dat asigurări că România va oferi sprijin în acest sens, inclusiv expertiza și experiența proprie Rep. Moldova în pregătirea cadrului de negociere, în timpul unei întrevederi la București cu omologul său moldovean.
14:10
Șeful FSB, Aleksandr Bortnikov, avertizează că NATO atrage Chișinăul într-o confruntare militară cu Rusia și Belarus, avertizarea fiind făcută în contextul evaluării amenințărilor la adresa Comunității Statelor Independente (CSI), potrivit presei ruse de stat, TASS.
23 mai 2024
19:20
Ministrul moldovean al Energiei, Victor Parlicov, și ministrul român al Energiei, Victor Parlicov, au cântat împreună piesa ,,Trenulețul” a formației Zdob Zdub și fraților Advahov, aceasta fiind dedicată unui tren care circulă între Capitala Republicii Moldovei și a României.
14:10
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Republica Moldova urmează să beneficieze de un nou pachet de ajutor din partea României, subliniind că astfel ,,planul Rusiei de a îngenunchea Rep. Moldova folosind arma energiei a eșuat”, anunț făcut în debutul ședinței de joi a Guvernului.
21 mai 2024
16:30
Parteneriatul de Securitate și Apărare al Rep. Moldova cu UE a fost semnat la Bruxelles de șeful diplomației europene, Josep Borrell, și premierul moldovean, Dorin Recean.
14:20
Oficialii de la Bruxelles fac eforturi pentru a începe negocierile oficiale privind aderarea Rep. Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană luna viitoare, mai exact în data de 25 iunie, potrivit unor diplomați care nu și-au dezvăluit identitatea, anunță Politico.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.