Adevarul (Moldova)

Acum 10 minute
17:00
Faptele de stare civilă produse şi înregistrate în stânga Nistrului şi la Bender vor putea fi confirmate de către autorităţile competente ale Republicii Moldova, prin eliberarea de acte de stare civilă, în cazul în care înregistrarea lor a avut loc în condiţii identice cu cele reglementare de cadrul legal moldovenesc.
17:00
Miniştrii Justiţiei din Republica Moldova şi România, Vladimir Cebotari şi Tudorel Toader, în cadrul ediţiei a doua a forumului juridic bilateral joi, 23 noiembrie, au semnat un protocol pentru dezvoltarea sistemelor de probaţiune din cele două state.
Acum 15 minute
16:40
Deputaţii au votat în lectură finală un proiect de lege care urmează să eficientizeze administrarea întreprinderilor de stat şi a celor municipale. Documentul reglementează particularităţile fondării, funcţionării şi încetării activităţii întreprinderilor de stat şi municipale, dar şi modul de administrare a bunurilor transmise acestora, transmite IPN.
16:40
Autorităţile municipale informează despre modificarea regimului de lucru a semafoarelor la intersecţia Bulevardul Iurie Gagarin cu strada Albişoara, Bulevardul Dimitrie Cantemir şi Bulevardul Constantin Negruzzi. Şoferii sunt obligaţi să circule conform regimului galben intermitent, transmite IPN.
Acum 2 ore
15:40
Deputatul rus Oleg Paholkov, venit în vizită în Republica Moldova la invitaţia lui Igor Dodon, s-a lăudat pe pagina sa de Facebook duminică, 19 noiembrie, că a intonat în beciul reşedinţei prezidenţiale de la Condriţa imnul Federaţiei Ruse alături de un cor bisericesc moldovenesc.
Acum 4 ore
14:50
Secretarul General al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat joi, 23 noiembrie, că Biroul de legătură NATO de la Chişinău va fi inaugurat la începutul lunii decembrie.
13:00
România este interesată de stabilitatea şi modernizarea Republicii Moldova, de consolidarea instituţiilor şi de menţinerea parcursului european. Adoptarea agendei de asociere dintre Republica Moldova şi UE demonstrează încă o dată voinţa Guvernului de la Chişinău de a continua parcursul său european.
Acum 6 ore
12:50
Reprezentanţii organizaţiilor obşteşti „Voievod”, „Urmaşii lui Ştefan” şi „Scutul moldovenesc” condamnă activitatea politică în Moldova a fostului preşedinte al României Traian Băsescu, prin care este promovată unirea. Joi, 23 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, liderii celor trei ONG-uri au cerut autorităţilor să anuleze articolul din Constituţie care le permite cetăţenilor străini implicarea în politica moldovenească.
12:40
Distracţie de zile mari pentru Igor Dodon weekendul trecut, când urma să aibă loc referendumul de revocare din funcţie a primarului general Dorin Chirtoacă. Preşedintele ţării a fost surprins distrându-se prin pădurile Moldovei alături de deputarul rus Oleg Pohalkov, aflat în lista de sancţiuni a Ucrainei.
12:00
Igor Dodon a anunţat joi, 23 noiembrie, că va deschide birouri publice pentru stabilirea unui dialog direct cu locuitorii oraşelor şi satelor din raioanele de pe ambele maluri ale Nistrului.
11:40
Fostul viceministru de Externe al Republicii Moldova Andrei Popov afirmă că Igor Dodon se comportă ca un ambasador al Rusiei la Chişinău şi ca un „mega om de legătură dintre Moldova şi Rusia”.
11:20
Fracţiunea Partidului Comuniştilor în Parlament are un deputat nou. Este vorba despre Alla Mironic, al cărei mandat a fost validat de către Curtea Constituţională, fapt despre care Legislativul a luat act în şedinţa de joi, 23 noiembrie, transmite IPN.
11:20
Schimb de replici în Parlamentul Republicii Moldova între deputaţii socialişti şi liberali. Mărul discordiei şi de această dată a fost legat de subiectul referendumului de demitere a primarului Dorin Chirtoacă, din 19 noiembrie. Deputata PL Alina Zotea a solicitat în plenul Legislativului ca reprezentanţii PSRM să întoarcă statului cele 9 milioane de lei cheltuiţi pentru plebiscit. Replica socialiştilor nu s-a lăsat mult aşteptată.
Acum 8 ore
10:00
Republica Moldova nu trebuie să aibă mari aşteptări de la summit-ul Parteneriatului Estic din 24 noiembrie. Declaraţii în acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la postul de televiziune Jurnal TV, transmite IPN.
10:00
Agenţia „Moldsilva” informează că în preajma sărbătorilor de iarnă vor fi scoşi la vânzare aproape 58 de mii de pomi de Crăciun, cu aproape 10 mii mai mult decât anul trecut. Tăierea acestora va începe la mijlocul lunii decembrie în pepinieriile întreprinderilor silvice subordonate agenţiei, transmite IPN.
09:30
În perioada 2014-2020, Republica Moldova poate accesa de la 610 milioane până la 740 de milioane de euro suport financiar din partea Uniunii Europene. Declaraţia în acest sens a fost făcută de ambasadorul Uniunii Europene, Peter Michalko, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.
09:30
Referendumul privind demiterea primarului Dorin Chirtoacă au provocat discuţii aprinse între exponenţii diferitor partide politice. În timp ce liberalii consideră că acest plebiscit a fost o răsplată oferită PSRM de către PDM pentru susţinerea sistemului electoral mixt, socialiştii spun că acest scrutin a arătat cine sprijină puterea şi cine este contra ei.
Acum 12 ore
07:20
Un protocol de colaborare în domeniul probaţiunii va fi semnat joi de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi de omologul său din Republica Moldova, Vladimir Cebotari, la Forumul România - Republica Moldova în domeniul justiţiei, care are loc la Bucureşti.
Acum 24 ore
01:10
Primarul de Orhei, Ilan Şor, califică drept „atacuri ieftine” afirmaţiile Maiei Sandu, conform cărora el nu va fi condamnat definitiv pe motiv că ar fi partenerul lui Vlad Plahotniuc.
00:20
Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a lăudat internauţilor că citeşte în mare parte doar biografiile personalităţilor marcante ale istoriei mondiale.
22 noiembrie 2017
17:00
În penitenciarele din Republica Moldova îşi ispăşesc pedeapsa peste 7700 de deţinuţi, în condiţiile în care capacitata sistemului penitenciar este de 6300 de persoane. Astfel, în sistem se deţin persoane cărora nu le poate fi garantat acel minim de patru metri pătraţi. Nici în izolatoarele de detenţie provizorie situaţia nu este mai bună.
17:00
Biroul permanent al Parlamentului a aprobat miercuri, 22 noiembrie, ordinea de zi a şedinţelor plenare pentru următoarele două săptămâni. Deputaţii vor examina proiecte de lege privind exercitarea unor activităţi necalificate cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, privind asigurarea obligatorie de asistenţă medicală, privind întreprinderea de stat şi municipală, privind cerinţele generale de igienă a produselor alimentare, transmite IPN.
Ieri
14:50
Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, aflat mai bine de un an de zile la Moscova fiind dat în urmărire naţională şi internaţională, susţine că Igor Dodon s-a adresat către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, cu rugămintea ca acesta să nu-i permită lui Usatîi să se mai întoarcă în Republica Moldova, pentru că ar putea lua din voturile socialiştilor.
14:40
Mensa Moldova anunţă că debutează în activitatea de identificare şi promovare a inteligenţei umane prin organizarea primei sale sesiuni de testare IQ la Chişinău. Actiunea este programată în data de 2 decembrie 2017, la Liceul Spiru Haret din Capitală.
14:10
Liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, susţine că este ruşinos pentru Igor Dodon faptul că nimeni nu-l ia în seamă. Fostul şef de stat afirmă că Preşedinţia s-a tranformat într-un loc gol din cauza actualului preşedinte de ţară.
14:10
Numărul cererilor depuse la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) împotriva Republicii Moldova este în scădere. În perioada anilor 2011-2017, se înregistrează o reducere a cererilor depuse la Înalta Curte cu circa 10% anual
13:20
Poliţiştii din Chişinău au fost alertaţi în ziua de 13 noiembrie despre faptul incendierii unui bărbat, pe strada Dumbravei din Capitală, care a fost transportat la spital în stare gravă. Ulterior, bărbatul în vârstă de 49 ani a decedat în Secţia traume termice a Spitalului de urgenţă.
12:40
Guvernul a aprobat Acordul-cadru de parteneriat dintre Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţie Sociale şi Oficiul Francez pentru Imigrare şi Integrare a Republicii Franceze pentru punerea în aplicare a Programului de ajutor pentru reintegrare în Republica Moldova, transmite IPN.
12:30
Un bărbat din Orhei este cercetat penal de către ofiţerii şi procurorii anticorupţie. Acesta este bănuit că ar fi comis trafic de influenţă pentru eliberarea unui permis de conducere.
12:20
Igor Dodon afirmă că nu există vreo problemă între Chişinău şi Bucureşti, decât una singura: „faptul că unii dintre ei de acolo (din România) sprijină unioniştii de aici şi vor să distrugă statalitatea noastră”. Dacă această problemă este exclusă, preşedintele Republicii Molova este dispus să primească românii chiar la el în beci, pentru a-i servi cu un pahar de vin şi mămăligă.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.