Adevarul (Moldova)

Acum 4 ore
19:20
Proiectul bugetului regiunii transnistrene pentru anul 2019 prevede un deficit de 1,8 miliarde de ruble. Veniturile, cu excepţia fondurilor speciale, sunt planificate în sumă de peste un miliard de ruble, iar cheltuielile – 2,8 miliarde de ruble. Presa locală scrie că bugetul, la fel ca în anii precedenţi, îşi păstrează orientarea socială, transmite IPN.
19:20
O fabrică de confecţii sub brandul „Nike” urmează a fi construită în următoarele 14 luni în oraşul Taraclia, de către compania turcească „Asena Textile”. Firma a dobândit dreptul de a închiria terenul pentru fabrică în urma unei licitaţii cu strigare, desfăşurată pe 11 septembrie, transmite IPN.
Acum 8 ore
15:00
Traficul rutier pe strada Columna, tronsonul cuprins între străzile Al. Puşkin şi M. Eminescu, va fi restricţionat începând cu data de 28 septembrie, ora 18.00, şi până pe 30 septembrie, ora 23.00, transmite IPN.
15:00
Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt” se va transforma duminică, 23 septembrie, pentru câteva ore, într-o bibliotecă modernă. Biblioteca municipală „B.P. Hasdeu” îi invită pe cei interesaţi să participe la diverse activităţi interactive şi să cunoască serviciile şi oportunităţile de care pot beneficia în bibliotecile publice din ţară, transmite IPN.
15:00
Fostul ministru al Finanţelor Veaceslav Negruţa, expert Transparency International, consideră că nu are loc niciun fel de recuperare a fondurilor fraudate în cazul furtului miliardului. Încasările care s-au făcut de către administratorii de lichidare ai celor trei bănci comerciale sunt proceduri de insolvabilitate, din vinderea activelor şi recuperarea acelor credite care vin conform graficului se rambursează.
15:00
Marşul automobilistic unionist, programat pentru duminică, 23 septembrie, a fost amânat. Solicitat de IPN, preşedintele Blocului Unităţii Naţionale, Ion Leaşcenco, a spus că evenimentul a fost amânat deoarece, la o zi după ce a fost anunţată acţiunea, Partidul Liberal a anunţat că organizează în aceeaşi zi un marş automobilistic şi o strângere de semnături pentru unire.
Acum 24 ore
22:20
Preşedintele Igor Dodon spune că Federaţia Rusă a fost, este şi va rămâne un partener strategic pentru Republica Moldova, iar cea mai importantă componentă a parteneriatului strategic este cooperarea economică. În cadrul Forumului economic moldo-rus, care are loc la Chişinău, şeful statului a declarat că, în vederea susţinerii proiectelor comune de business, va veni cu iniţiativa de creare a unui Fond de dezvoltare moldo-rus, transmite IPN.
Ieri
21:50
Timpul se răceşte brusc duminică, 23 septembrie, cu aproximativ 10 grade Celsius. Maximele vor varia între 15 şi 18 grade, iar pe parcursul săptămânii viitoare scad şi mai pronunţat, astel încât la suprafaţa solului sunt posibile îngheţuri. Valentina Beghina, inginer-sinoptician la Serviciul Hidrometeorologic de Stat, a declarat pentru IPN că temperaturile scad în legătură cu traversarea unui front atmosferic rece.
21:50
Europarlamentarul Petras Austrevicius a declarat că UE vrea să rămână parteneri cu Republica Moldova, dar doreşte ca ambele părţi să îşi respecte angajamentele, nu doar UE. Oficialul susţine că banii din asistenţa macrofinanciară aprobată de UE pentru Moldova vor veni la Chişinău abia după februarie 2019, după instalarea noii puteri.
15:20
Un grup de deputaţi ai Partidului Democrat a depus vineri, 21 septembrie, o sesizare la Curtea Constituţională prin care solicită constatarea circumstanţelor care justifică interimatul funcţiei de preşedinte al Republicii Moldova în vederea exercitării atribuţiilor constituţionale de numire a candidaţilor la funcţia de miniştri propuşi de prim-ministru, dat fiind refuzul repetat al şefului statului de a numi noii miniştri.
15:00
Staţii de alimentare a automobilelor electrice instalate pe principalele trasee urbane, palmieri solari de generare a energiei electrice din surse regenerabile, staţii de colectare a PET-urilor, platformă online de participare civică a chişinăuienilor, sunt câteva din activităţile ce vor fi realizate în Chişinău de Proiectul „Oraşe verzi durabile pentru Moldova” în perioada 2018-2019, informează Primăria Capitalei.
14:30
SummaryChisinau (IPN)Cu ocazia aniversării a 74-a de la crearea Aviaţiei Civile din Republica Moldova, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, sâmbătă, 21 septembrie, va avea loc un show aviatic grandios, potrivit organizatorilor.
13:00
Experţii Institutului pentru Politici şi Reforme Europene (IPRE) au constatat că mass-media care promovează în Moldova interesele Federaţiei Ruse şi-au mărit numărul ştirilor manipulatorii pe parcursul ultimilor trei ani. Fenomenul propagandei mediatice ruseşti reprezintă una din principalele provocări pentru spaţiul informaţional al R. Moldova, iar acţiunile autorităţilor continuă să fie insuficiente pentru a opri propaganda externă prorusă.
12:40
Alegerile başcanului UTA Găgăuzia vor avea loc pe 19 mai 2019. O decizie în acest sens a fost aprobată vineri, 21 septembrie,  de către Adunarea Populară, transmite IPN.
10:30
Analistul politic Anatol Ţăranu crede că suspendarea creează o imagine proastă pentru Republica Moldova. Procedura respectivă spune că legalitatea nu este respectată, legile nu sunt perfecte şi nu sunt scrise în aşa fel încât să nu lase nicio posibilitate pentru demnitari să ocolească normele legale.
09:40
Fostul primar interimar şi candidatul la funcţia de ministru al Sănătăţii, Silvia Radu, ar putea fie examinată în calitate de premier de compromis după următorul scrutin. De această părere este expertul Ion Tăbârţă.
09:40
Partidul Democrat şi-a schimbat viziunea, poziţionându-se ca fiind un partid pro-Moldova, pentru că este înfrtânt pe câmpul european. În plus, această schimbare ar fi avut loc pentru că cetăţenii şi-ar fi pierdut încrederea în viziunea pro-europeană. Aceste opinii au fost exprimate în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.
01:00
Un bărbat de 47 de ani riscă până la doi ani de închisoare pentru că a sunat la 112 şi a comunicat că ar fi minată clădirea Parlamentului.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:10
Preşedintele Igor Dodon a primit joi, 20 septembrie, scrisorile de acreditare din partea a cinci ambasadori noi, transmite IPN.
16:10
O fetiţă de trei ani a murit înecată într-o gură de canalizare. Tragedia s-a produs miercuri, 19 septembrie, în satul Bulăieşti, raionul Orhei.
16:10
Situaţia R.Moldova nu este deloc fericită în contextul în care regimul lui Plahotniuc a ales să ”distrugă şi ultima brumă de democraţie”, prin anularea rezultatului alegerilor pentru primăria Chişinăului în vară, iar Occidentul a înţeles că politica acestuia vopsită în culori pro-europene este doar o cacealma.
14:10
Prim-ministrul Pavel Filip a vizitat joi, 20 septembrie, Baza militară de instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca. În cadrul vizitei, premierul a remarcat că în urma aprobării programului „Armata profesionistă 2018-2021”, în acest an numărul militarilor prin contract a crescut cu peste 300, iar numărul militarilor în termen a scăzut cu 400.
13:30
Poliţiştii din Chişinău au reţinut şase persoane, originare din Capitală şi raionul Ungheni, cu vârstele cuprinse între 32 ani şi 60 de ani, suspectate de păstrarea şi realizarea în cantităţi deosebit de mari a substanţelor stupefiante de tip ,,Heroină’’, pe teritoriul Capitalei
11:30
O fată de nouă ani, pe bicicletă, a fost accidentată mortal, în după-amiaza de miercuri, 19 septembrie, pe traseul Chişinău-Ungheni-Sculeni. Automobilul implicat în accident aparţine Primăriei Sculeni.
11:30
Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, afirmă că Igor Dodon este obligat de Constituţie să semneze decretul de numire în funcţie a miniştrilor propuşi de Guvern.
10:40
În Chişinău au început lucrările de modernizare a terenurilor de sport din curţile blocurilor de locuinţă, primul fiind terenul sportiv din strada Miron Costin, 10. Acestea vor avea gazon artificial, vor fi îngrădire şi iluminate pe timp de noapte.
10:40
Mai mulţi lucrători ai unei secţii de producere a ferestrelor şi uşilor din PVC, de pe strada Uzinelor, 206 din Chişinău, au fost evacuaţi după ce acoperişul încăperii în care se aflau a fost cuprins de flăcări. Potrivit Inspectoraului General pentru Situaţii de Urgenţă, o persoană a suferit intoxicaţie cu fum, fiind preluată de medici, transmite IPN.
01:40
Igor Dodon a anunţat în seara de miercuri, 19 septembrie, că a refuzat să semneze decretul de numire în funcţie a celor doi noi miniştri din Guvernul Filip. În rezultat, prim-ministrul Pavel Filip a comunicat că se va adresa din nou Curţii Constituţionale (CC) „pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituţional pe care şeful statului încearcă să-l provoace”.
19 septembrie 2018
18:40
„Ne asumăm în continuare realizarea programului de guvernare fundamentat pe Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, pentru că unicul parcurs pe care îl avem este parcursul european”, a declarat premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi de rămas bun cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, transmite IPN.
18:40
Porcii din localităţile din R. Moldova afectate de pesta porcină africană vor fi sacrificaţi, iar proprietarii animalelor - despăgubiţi. Totodată, perioada de vânat a mistreţilor va fi extinsă pe tot parcursul anului
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.