Adevarul (Moldova)

Acum o oră
10:40
Directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Vitalie Pîrlog, a solicitat Parlamentului luni, 19 februarie, iniţierea procedurilor privind demisia sa din funcţie.
Acum 2 ore
10:00
În urma selecţiei naţionale pentru concursul internaţional de frumuseţe „Miss Europe World Moldova 2018”, românca Alina Leu a fost desemnată să reprezinte Republica Moldova. Într-un comunicat de presă al organizatorilor, citat de IPN, se spune că Alina Leu are 23 de ani, 1,7 m înălţime, iar dimensiunile sale sunt 85-60-90 şi că a fost una dintre cele 24 de finaliste Miss Univers Romania 2017.
10:00
Organizaţiile de media condamnă intimidările şi ameninţările la adresa jurnalistei RISE Moldova Liuba Şevciuc, după ce portalul de investigaţii pentru care lucrează a postat o investigaţie despre nişte posibile escrocherii în care ar fi fost implicată o fundaţie de caritate, transmite IPN.
09:40
Un locuitor al raionului Cahul va face 16 ani de închisoare pentru violul fiicei sale minore. Potrivit procurorilor, începând cu anul 2016, bărbatul a manifestat un comportament agresiv faţă de fiica sa, nu-i permitea frecventarea liceului şi o limita în comunicarea cu mama sa, care se afla de mai mulţi ani la muncă peste hotare.
09:40
Partidul Socialiştilor este pregătit pentru alegerile anticipate în municipiul Chişinău şi reprezentantul formaţiunii va câştiga acest scrutin. Declaraţia a fost făcută de către Ion Ceban, şeful fracţiunii PSRM în Consiliul Municipal Chişinău şi secretarul preşedintelui Republicii Moldova, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul de televiziune TV8, transmite IPN.
Acum 12 ore
03:00
Ex-primarul de Chişinău Dorin Chirtoacă afirmă că demisia sa nu înseamnă că ar fi cedat în faţa guvernării. Potrivit lui, dacă ar fi rămas în continuare în calitate de primar suspendat al Capitalei ar fi însemnat că a cedat „în faţa acestui regim dictatorial”.
02:50
Primarul demisionar al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, susţine că legea îi obligă pe membrii Comisiei Electorale Centrale să anunţe data alegerilor anticipate din Capitală pentru ziua de 20 mai. Totodată, fostul primar admite că ar putea avea loc şi alte scenarii.
02:00
Fostul primar de Chişinău Dorin Chirtoacă afirmă că primarii liberali din localităţile Republicii Moldova sunt ameninţaţi cu dosare penale pentru ca aceştia să adere la Partidul Demorat (PD) sau la Partidul Unităţii Naţionale (PUN). Din acest motiv, vicepreşedintele PL consideră că PUN ar fi o formaţiune afiliată PD.
01:00
Valoarea mărfurilor exportate de Moldova pe parcursul întregului an 2017 a crescut cu 18,6% sau cu 380,5 milioane de dolari faţă de 2016. Din totalul mărfurilor exportate, 67,7% sunt mărfuri autohtone, iar restul 32,3% – mărfuri reexportare.
Acum 24 ore
14:40
Locuinţele a peste 800 de familii care fac parte din grupurile de risc vor fi dotate gratuit cu detectoare de fum. Primele dispozitive au fost instalate în câteva locuinţe din satul Făureşti din mun. Chişinău. Acţiunea face parte din campania naţională cu genericul: „O casă protejată. O viaţă salvată”, lansată luni, 19 februarie, de Ministerul Afacerilor Interne, în comun cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, transmite IPN.
14:00
Jurnaliştii de la RISE Moldova au realizat o investigaţie în care au demonstrat că unele site-uri de caritate de la Chişinău, de fapt, adună bani în scopuri meschine, dar nu conform destinaţiei.
12:00
În cadrul unor acţiuni speciale de investigaţii, angajaţii Direcţiei de Poliţie Chişinău au reţinut în flagrant delict o femeie de 36 ani, în momentul primirii unui colet transmis din Italia. Conform informaţiilor speciale obţinute de către poliţişti, în coletul cu produse alimentare primit de către bănuită, erau camuflate pastile cu efect psihotrop.
Ieri
10:40
Ambasadorul SUA la Chişinău, James Pettit, afirmă că cea mai mare problemă cu care se confruntă Republica Moldova este anume corupţia, însă aceasta nu este şi unica problemă a ţării.
10:00
De Ziua Iertării, 18 februarie, Igor Dodon a mers împreună cu soţia şi feciorii săi în vizită la o familie din localitatea Râşcova, raionul Criuleni, care creşte în condiţii grele nouă copii. Familia prezidenţială a adus în dar mai multe cadouri, printre care aragaz, frigider, televizor, lenjerie de pat, haine, ghiozdane cu rechizite şcolare, produse alimentare, transmite IPN.
09:30
Premierul Pavel Filip susţine că este în interesul comun al tuturor ca situaţia în regiunea Europei de Est să fie cât mai previzibilă şi stabilă. Potrivit prim-ministrului, rolul principal în realizarea acestui obiectiv le revine însuşi ţărilor est-europene – să devină mai prospere şi să-şi consolideze rezilienţa în faţa provocărilor interne şi externe.
18 februarie 2018
15:40
Un caz tragic s-a întâmplat în Chişinău în după-amiaza zilei de duminică, 18 februarie. Un bărbat de 34 de ani s-a aruncat de la etajul şapte a unui bloc din sectorul Telecentru al Capitalei. Sosiţi la faţa locului, poliţiştii au găsit în apartament cadavrul soţiei acestuia.
15:20
Ministrul Afacerilor Externe de la Chişinău, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere sâmbătă, 17 februarie, cu omologul său rus, Serghei Lavrov, în contextul Conferinţei de securtitate de la Munchen .
Mai mult de 2 zile în urmă
10:20
Larecenta reuniune europeană consacrată Balcanilor de Vest, comisarulpentru Extindere, austriacul Johannes Hahn, a ţinut să dea unsemnal şi autorităţilor de la Chişinău, transmiţând căBruxelles-ul îşi menţine susţinerea pentru traseul european alRepublicii Moldova.
17 februarie 2018
16:40
Reforma sistemului de învăţământ din Republica Moldova va beneficia de o finanţare adiţională de 10 milioane de dolari. Consiliul director al Băncii Mondiale a aprobat o decizie în acest sens vineri, 16 februarie, se spune într-un comunicat de presă al instituţiei, citat de IPN.
16:40
Patru companii şi-au anunţat intenţia de a livra energie electrică Republicii Moldova, în condiţiile unui concurs anunţat anterior de către Gas Natural Fenosa. Instituţia informează într-un comunicat de presă, citat de IPN, că a expediat deja solicitări acestor furnizori să participe la etapele următoare ale procesului de selectare a ofertelor.
16:40
Sectoarele de drum Criva – Bălţi (drumul naţional M5), cu o lungime de 133 de kilometri, şi Bălţi – Floreşti – Gura Camencii (drumul naţional R13), cu o lungime de 40 de kilometri, vor fi reparate. Autorităţile planifică în acest sens să contracteze un credit de la ce la cea mai mare bancă chineză – ICBC (Industrial and Construction Bank of China). Costul lucrărilor va fi estimat în urma negocierilor care se vor purta.
16:40
Republica Moldova este determinată să menţină ritmul înalt de implementare a condiţionalităţilor stabilite cu UE, asumându-şi obiectivul de a accelera procesul dat, în pofida faptului că anul 2018 este unul electoral, a spus premierul Pavel Filip în cadrul unei întrevederi cu Johannes Hahn, comisar european pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri de extindere, în marja conferinţei de securitate de la Munchen, Germania.
09:10
Primarul general al municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, va efectua o vizită oficială, în martie, la Chişinău. Vizita este programată pentru data de 6 martie. Anunţul a fost făcut de primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu, în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21, transmite IPN.
16 februarie 2018
18:20
Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, propune ca la alegerile locale anticipate din Chişinău partidele de dreapta să aibă un candidat comun, pentru a se consolida şi a crea în aşa fel o platformă cu şanse inclusiv pentru parlamentare. Însă Mocanu nu se referă la toate partidele de dreapta, ci doar la Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Mişcarea Populară Antimafie.
17:00
Producătorii autohtoni de lactate JLC şi Incomlac furnizează în reţeaua comercială produse cu cantităţi neconforme de grăsimi vegetale. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), probe prelevate pentru verificări au confirmat prezenţa grăsimilor vegetale în produsele lactate, transmite IPN.
16:20
Analistul politic Dionis Cenuşă consideră că alegerile locale din Chişinău, provocate de demisia primarului Dorin Chirtoacă, ar putea fi câştigate de Partidul Socialiştilor, pentru că partidele extraparlamentare nu ar avea lideri puternici „care să preia ştafeta”.
16:00
După ce şi-a anunţat demisia de la şefia Primăriei Chişinău, Dorin Chirtoacă a salutat gestul primarilor (din 31 de localităţi) care au semnat declaraţiile simbolice de unire cu România, dând de înţeles că aceasta ar fi unica soluţie corectă pentru viitorul Republicii Moldova.
15:10
Vicepreşedintele PUN, Ana Guţu, a criticat activitatea lui Dorin Chirtoacă la şefia Capitalei. Aceasta i-a reproşat fostului primar de Chişinău că s-ar fi înconjura la Primărie „cu oameni de nimic, tineri corupţi, neprofesionişti, care în final v-au vândut pe mâna justiţiei politic angajate”.
14:40
Primarul, un viceprimar şi şapte consilieri locali ai comunei Băcioi, municipiul Chişinău, au părăsit Partidul Liberal şi au aderat la Partidul Unităţii Naţionale (PUN). Anunţul a fost făcut vineri, 16 februarie în cadrul unei conferinţe de presă la IPN. Motivul invocat este faptul că în prezent doar PUN este capabil să pună în practică idealul de unire al tuturor românilor.
14:10
Proaspăt demisionat din funcţia de primar general de Chişinău, Dorin Chirtoacă a declarat că primarii din ţară sunt „presaţi să treacă la Partidul Democrat sau la alte partide din alianţa lor monstruoasă”. Acesta s-a referit şi la plecarea conducerii Primăriei Băcioi de la PL către PUN, care a avut loc vineri, 16 februarie.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.