Adevarul (Moldova)

Acum 10 minute
12:16
Primarul Dorin Chirtoacă sugerează că unii oamenii în loc să iasă la curăţat oraşul după dezastrul provocat de ninsorile abundente din aprilie, când peste 10 mii de copaci au fost doborâţi, aceştia ar fi ieşit la furat masă lemnoasă.
Acum o oră
11:26
Primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a primit în dar luni, 24 aprilie, în cadrul şedinţei operative a Primăriei, un nou cadou din partea consilierilor municipali ai PSRM. De data aceasta, socialiştii i-au adus edilului un fierăstrău, mănuşi şi cizme, lucruri necesare pentru înlăturarea consecinţelor provocate de ninsorile din 20-21 aprilie.
Acum 2 ore
10:56
Autorităţile municipale informează că, în urma ninsorilor abundente din 20-21 aprilie, pagubele materiale preliminare sunt estimate la circa 50-70 de milioane de lei. Peste 10.000 de copaci şi 130 de piloni au fost doborâţi şi nu mai puţin de 200 de maşini au fost avariate doar în Capitală.
Acum 4 ore
10:06
Ministerul Economiei de la Chişinău a anunţat în dimineaţa zilei de luni, 24 aprilie, că peste 20 de echipe de intervenţie operativă continuă lucrările de lichidare a consecinţelor calamităţilor naturale, concentrându-şi eforturile în raioanele din centrul şi sudul Republicii Moldova
Acum 12 ore
00:16
Preşedintele Dodon anunţă că este dispus să solicite demisia premierului Pavel Filip, în cazul în care Guvernul va refuza să ofere bani pentru organizarea referendumului republican consultativ din 24 septembrie, aşa precum afirma prim-ministrul recent.
00:16
Igor Dodon va efectua în luna iulie al acestui an o vizită oficială la Minsk, unde se va întâlni cu Alexandr Lukaşenko. În acest context, şeful statului a subliniat că Belarus este un exemplu pentru Republica Moldova la capitolul dezvoltării economice a ţării.
Acum 24 ore
14:16
Unul dintre cei mai bogaţi oameni din Republica Moldova omul de afaceri Anatol Stati s-a mutat în anul 2014 în casă nouă. Reşedinţa de lux a acestuia seamănă izbitor cu Palatul Culturii din Iaşi.
Ieri
05:17
Pe 14 aprilie a avut loc premiera unuia dintre cele mai aşteptate filme ale anului, „The Fate of The Furious”, a opta producţie cinematografică din seria „Fast & Furious“ (Furios şi Iute). Pe lângă celebrii actori de la Hollywood precum Vin Diesel, Dwayne Johnson şi Jason Statham, şi actorul din Republica Moldova Alexandru Babara a făcut parte din film, interpetând rolul ajutorului ministrului rus al Apărării.
22 aprilie 2017
14:06
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunţă pentru ziua de sâmbătă, 22 aprilie, temperaturi de până la +11 grade Celsius ziua şi minime de -4 grade noaptea. În acelaşi timp, se menţine avertizarea Cod galben de îngheţuri la suprafaţa solului, pe întreg teritoriul ţării.
14:06
Peste 1500 de oameni au fost ajutaţi de poliţişti în ultimele două zile, fiind deblocaţi din zăpadă. Poliţiştii au intervenit în peste 900 de cazuri de urgenţă şi circa 200 de cazuri de deszăpezire a curţilor de locuit, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei.
14:06
Accesul din circa 30 de localităţi spre centrele raionale, dar şi pe o porţiune din drumul R26 Ucrainca – frontiera cu Ucraina mai rămâne închis, iar peste 400 de localităţi sunt parţial sau total deconectate de la curentul electric. În cadrul şedinţei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, sâmbătă, s-a anunţat că celula de criză mai rămâne funcţională, transmite IPN.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:46
Primăria Capitalei anunţă că practic toate rutele de troleibuz şi-au reluat activitatea, cu excepţia rutei numărul 3. Totodată, troleibuzele de pe rutele nr. 4, 10, 24, 2 şi 13 circulă pe trasee modificate. La traseu au fost emise 197 de troleibuze din 215, conform graficului zilei de sâmbătă, transmite IPN.
10:36
Cei care nu vor reuşi să ajungă de Paştele Blajinilor în localităţile unde îşi au înmormântate rudele pot să le pomenească la cea mai apropiată biserică, pe parcursul zilei de duminică şi luni, 23-24 aprilie. O circulară în acest sens a fost emisă de către Mitropolitul Chişinăului şi Întregii Moldove, Vladimir, transmite IPN.
10:36
Mai multe posturi vamale şi-au reluat activitatea, după ninsorile de vineri. Tranzitul transfrontalier se desfăşoară fără impedimente prin posturile vamale „Săiţi” şi „Cişmichioi”. În regim normal activează şi posturile vamale „Sculeni” şi „Leuşeni”, fiind scoase limitările de circulaţie pe teritoriul României.
10:16
Dorin Chirtoacă, primarul de Chişinău, spune că autorităţile locale vor avea nevoie de aproape un an pentru înlăturarea consecinţelor dezastrului provocat de ninsoarea târzie din aprilie. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la PRO TV Chişinău, transmite IPN.
09:27
Numărul cazurilor de tuberculoză depistate tardiv va fi redus cu 10 la sută până la sfârşitul anului 2018, potrivit Planului de consolidare a serviciului de ftiziopneumologie.
09:27
Ministerul Justiţiei anunţă concurs pentru funcţia de agent guvernamental la Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Termenul de depunere a dosarului de participare este 10 mai, ora 17.00, transmite IPN.
21 aprilie 2017
21:36
O reţea de benzinării din Republica Moldova a anunţat vineri, 21 aprilie, că va dona 500.000 de lei (aproape 25.000 de dolari) în sprijinul celor care au avut de suferit pe urma ninsorilor din ţară.
19:46
Un bărbat din Bălţi a fost reţinut vineri, 21 aprilie, fiind bănuit că a încercat să mituiască doi poliţişti cu scopul de a muşamaliza un dosar penal.
19:27
O companie de taxi din Chişinău a decis să transporte vineri, 21 aprilie, toţi pasagerii gratis. Asta, în timp ce şoferii altor firme de taxi au majorat preţurile la călătorii, profitând de vremea nefavorabilă de afară, cauzată de ninsori ce au dus la sistarea transportului public şi la o cerere mai mare a serviciilor de taxi.
17:46
Aeroportul Internaţional Chişinău şi-a reluat activitatea după ce în prima parte a zilei unele zboruri fost anulate, iar o bună parte au fost reprogramate pentru după amiază, din cauza stratului mare de zăpadă de pe pista de decolare şi aterizare, transmite IPN
16:27
Străzile principale din Chişinău, pe unde circulă transportul public, au fost curăţate, atât de zăpadă, cât şi de copacii căzuţi, informează autorităţile municipale într-un comunicat de presă.
15:57
Ministerul Mediului de la Chişinău a anunţat în după-amiaza zilei de vineri, 21 aprilie, că în anumite zone ale ţării există risc sporit de inundaţii. În ultimele 24 de ore, în zona centrală şi de sud a Republicii Moldova au căzut cantităţi-record de precipitaţii (ninsoare şi ploaie), doar într-o zi înregistrându-se norma pentru o lună.
14:46
Cele mai multe precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare au căzut noaptea trecută în raioanele din centrul şi sudul ţării. Stratul de zăpadă măsoară între 5 şi 57 de centimetri, fiind cel mai generos la Chişinău.
14:26
Fostul vicepreşedinte al raionului Criuleni şi şoferul ex-preşedintelui de raion au fost reţinuţi de ofiţerii şi procurorii anticorupţie.
13:37
Autorităţile îndeamnă cetăţenii să nu părăsească locuinţele pe parcursul zilei de vineri, 21 aprilie, întrucât vremea de afară poate crea dificultăţi majore de deplasare, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Guvernului.
12:36
Caisul, persicul, nucul, dar şi suprafeţele însămânţate cu rapiţă sunt cel mai mult afectate de temperaturile scăzute şi de ninsorile târzii. Cel mai rezistent este mărul. Concluziile aparţin specialiştilor din cadrul Direcţiilor Agricultură şi Alimentaţie din teritoriu, care în regim de urgenţă au vizitat plantaţiile pomicole multianuale, viile şi culturile cerealiere.
12:06
Gas Natural Fenosa în Moldova a anunţat că, la ora 09.00 a zilei de vineri, 21 aprilie, în urma numeroaselor rupturi de conductor şi a deteriorării izolatoarelor, dar şi a diferitor deranjamente şi avarii din instalaţii, au rămas parţial sau în totalitate fără energie electrică 560 de localităţi. Cea mai complicată situaţie este în raioanele de centru şi sud ale ţării, transmite IPN.
11:57
Prim-ministrul Pavel Filip îndeamnă populaţia să se abţină de la deplasări cu ocazia Paştelui Blajinilor, având în vedere faptul că meteorologii anunţă în continuare vreme rea. Premierul a dispus ca şcolile, grădiniţele şi spitalele să fie conectate la căldură, precum şi să fie întreprinse măsurile pentru reconectarea localităţilor la energie electrică.
11:57
Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor de la Chişinău informează că toate cursele auto spre regiunea de Centru-Sud a ţării au fost anulate din cauza drumurilor acoperite cu zăpadă.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.