Adevarul (Moldova)

Acum 10 minute
00:40
Igor Dodon a împlinit luni, 18 februarie, 44 de ani. Cu această ocazie, preşedintele ţării a primit la Preşedinţie mai mulţi oaspeţi, în mare parte apropiaţi ai şefului statului, care nu au venit cu mâna goală.
Acum o oră
00:10
Preşedintele organizaţiei teritoriale Chişinău a Partidului Acţiune şi Solidaritate, Vladimir Bolea, consideră că Partidul Socialiştilor, Partidul Democrat şi Partidul Şor „sunt un tot întreg”. În acest sens, politicianul crede că aceste trei formaţiuni politice vor face o alianţă, iar dacă scenariul respectiv nu va avea loc, atunci există probabilitatea alegerilor anticipate.
Acum 8 ore
18:20
Partidul Socialiştilor constată că, în ultima perioadă, apar mari semne de întrebare faţă de legitimitatea alegerilor parlamentare din 24 februarie. Într-o conferinţă de presă ţinută în ultima săptămână de campanie electorală, reprezentanţii PSRM au spus că alegătorii sunt corupţi la greu de unii concurenţi electorali, transmite IPN.
Acum 12 ore
15:10
Partidul Regiunilor din Moldova pledează pentru anularea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, care, potrivit formaţiunii, „a îngenunchiat producătorii moldoveni şi a dus la invadarea economiei moldoveneşti cu produse de proastă calitate, modificate genetic, provenite din ţările europene”.
15:10
Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a sesizat mai multe organizaţii internaţionale privind acţiunile inadmisibile ale Federaţiei Ruse în cazul celor doi piloţi moldoveni eliberaţi recent din prizonierat din Afganistan şi transportaţi la Moscova.
15:10
Cel mai mare proiect de interconectare energetică dintre Republica Moldova şi România continuă prin prelungirea gazoductului Iaşi-Ungheni, până la Chişinău. Lucrările de construcţie a conductei Ungheni – Chişinău au demarat luni, 18 februarie. La eveniment a fost prezent prim-ministrului Pavel Filip şi vicepremierul român pentru implementarea parteneriatelor strategice, Ana Birchall.
14:20
Un tânăr din Chişinău a fost reţinut luni, 18 februarie, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, pentru trafic de influenţă. Acesta ar fi cerut de la o femeie 1.900 de euro ca să o ajute să obţină permisul de conducere, categoria B.
14:00
Ilan Şor, preşedintele Partidului Politic „Şor”, concurent electoral la alegerile din 24 februarie, susţine că municipiul Chişinău se află într-un proces de degradare continuă şi arată mai mult ca o provincie, nu ca o Capitală, iar partidul pe care-l reprezintă are un plan pentru „reanimarea” oraşului, transmite IPN.
13:20
„Duminică, 24 februarie, va fi momentul în care Republica Moldova îşi va număra cetăţenii liberi, demni, cinstiţi şi curajoşi. Va fi momentul istoric al eliberării de sub dictatura unui regim care ţine ţara în întuneric”. Declaraţiile au fost făcute de către liderii blocului electoral ACUM DA PAS, într-o conferinţă de presă, în ultima săptămâna de campanie electorală, transmite IPN.
13:20
Investiţiile în copii sunt investiţii în viitor şi în o societate mai bună. Este motivul pentru care Partidul Democrat a promovat şi va pune în aplicare mai multe iniţiative sociale de susţinere a familiilor cu copii. Declaraţia a fost făcută de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, duminică, 17 februarie, în cadrul unor întâlniri cu alegători de la Nisporeni, acolo unde candidează pe circumscripţia uninominală, transmite IPN.
12:50
O grupare infracţională, specializată în prepararea  şi comercializarea drogurilor de tip PVP, a fost destructurată în urma unor ample acţiuni întreprinse  de către oamenii legii. Patru persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile.
Acum 24 ore
11:00
Igor Dodon împlineşte astăzi, 18 februarie, 44 de ani. Primele felicitări cu acest prilej la adresa preşedintelui Republicii Moldova au venit din partea liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, premierului rus, Dmitrii Medvedev, Patriarhului Rusiei, Kiril, şi inclusiv de la căpitanul unei nave a companiei Air Moldova cuc are şeful statului se întorcea de la Moscova.
Ieri
00:20
Preşedintele organizaţiei teritoriale Chişinău a Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea, este invitatul emisiunii „Adevărul Live Moldova” de luni, 18 februarie. Discutăm cu unul dintre liderii PAS despre şansele Blocului electoral ACUM de a prelua guvernarea de la Chişinău în lupta contra Socialiştilor lui Igor Dodon şi a Democraţilor lui Vlad Plahotniuc. Totodată, vor fi abordate şi alte subiecte de actualitate.
17 februarie 2019
20:30
Campania electorală i-a adus faţă-n faţă, pe străzile din Orhei, pe Democraţi şi activiştii Partidului Şor. Preşedintele Parlamentului, democratul Andrian Candu, nu a ezitat să se apropie de echipa formaţiunii lui Ilan Şor şi să schimbe câteva vorbe.
19:50
Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susţine că Democraţii au găsit resurse financiare pentru repararea de drumuri, măriri de salarii, compensaţii etc., datorită luptei anticorupţie pe care formaţiunea condusă de Vlad Plahotniuc ar fi iniţiat-o în ianuarie 2016.
11:30
Caravana ,,România MARE în Europa’’ a candidatului independent în alegerile pentru Parlamentul European, George Simion, a fost interzisă în Republica Moldova. Poliţiştii de frontieră nu au permis accesul în Republica Molodva a microbuzului tricolor în care se aflau susţinătorii lui George Simion, care urmau să ajungă la Chişinău la întrevederi cu cetăţenii.
10:20
Igor Dodon pare să fie unul dintre cei mai urmăriţi lideri mondiali, cel puţin aşa rezultă din afirmaţiile preşedintelui ţării, care susţine că transmisiunile sale organizate pe pagina de socializare din Federaţia Rusă, Odnoklassniki”, au adunat peste 7 milioane de vizualizări.
10:10
Igor Dodon a avut o întrevedere sâmbătă, 16 februarie, la Munchen, cu Elmar Brock, europarlamentar german, în cadrul căreia a făcut un schimb de opinii privind relaţiile dintre Chişinău şi Bruxelles, dar şi privind situaţia politică internă şi externă din R.Moldova.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:00
Ministerul AfacerilorExterne şi Integrării Europene menţionează că, după o săptămâna de solicitărioficiale către autorităţile ruse, delegaţia Republicii Moldova a identificatprin eforturi proprii locul aflării cetăţenilor moldoveni, Lionel Buruiană şiMihai Crihan, eliberaţi din Afganistan, unde au fost ţinuţi ostateci din 2015.
15:00
Premierul Pavel Filip,candidat la funcţia de deputat, susţine că guvernarea a mărit pensiile, iarpentru pensionarii cu pensii mici au fost acordate şi ajutoare de Crăciun înmărime de 600 de lei. „Dacă pensionarii şi cetăţenii în genere vor avea încontinuare încredere în PDM, garantat vom veni cu aşa ajutor şi la Paşti”, a declaratPavel Filip la o întâlnire cu cetăţenii din raionul Ialoveni.
13:10
În ziua alegerilor, la ora21.00, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare anunţă încheiereaprocesului de votare, dispune închiderea secţiei de votare şi începe numărareavoturilor. Înainte de a se deschide urnele de vot, toate buletinele de votrămase neutilizate se numără, preşedintele biroului aplică pe ele ştampila„Anulat”, apoi le leagă separat şi le sigilează.
13:00
Femei de etnie romă, dindiferite localităţi ale ţării, sunt instruite şi încurajate să se implice înprocesul de luare a deciziilor politice la nivel local. În cadrul unui atelier,care are loc pe 16 şi 17 februarie, au fost invitate 22 de femei, iar pentrualtele 22 instruirile vor avea loc în luna martie. Activităţile sunt parte aprogramului „Femeile rome în politică”, transmite IPN.
11:00
Reformaadministrativ-teritorială nu este doar o idee care planează în RepublicaMoldova, dar ea este intens pregătită. Aceasta va fi implementată înainte deviitoarele alegeri locale care vor avea loc în acest an. Declaraţia aparţinesecretarei executive a Comitetului Central al Partidului Comuniştilor şideputată în Parlament, Elena Bodnarenco, transmite IPN.
15 februarie 2019
17:00
Occidentul ar putea încuraja forţe de dreapta din Republica Moldova să organizeze evenimente ca cele care au avut loc în Ucraina în Piaţa Maidan, la Chişinău şi să încerce să-l destituie pe preşedintele moldovean , în cazul în care socialiştii ar obţine o victorie în alegerile parlamentare moldovene, avertizează secretarul Consililui rus de Securitate Nikolai Patruşev, relatează Tass.
16:10
Promo-LEX susţine că a depistat apariţia în spaţiul public, în contextul alegerilor din 24 februarie, a pliantelor Blocului electoral ACUM care conţin sintagma „Turul doi nu va fi”, care este şi parte al sloganului campaniei Promo-LEX. În acest sens, Promo-LEX a făcut un apel către Blocul ACUM să nu mai folsoească sintagma respectivă.
15:50
Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, consideră că Republica Moldova ar putea dispărea de pe hartă sau să devină o Venezuelă a Europei, dacă Partidul Democrat (PDM) şi Socialiştii vor reuşi să obţină voturile necesare pentru formarea unei majorităţi parlamentare, după alegerile din 24 februarie.
15:00
Reprezentantul unui agent economic din capitală a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de CNA şi procurorii anticorupţie în dosarul “Centrul de Sănătate Publică”. Acesta este bănuit că ar fi mituit funcţionarii CSP pentru a obţine peste o sută de certificate medicale privind susţinerea cursurilor de instruire igienică de către angajaţii companiei.
15:00
Doar o parte din promisiunile electorale se transformă în obiective de guvernare. De obicei, programul Guvernului este elaborat reieşind din strategiile de dezvoltare, recomandările partenerilor sau obiective stabilite în documente de cooperare, nu se ţine cont de promisiunile din campanie. Constatările aparţin autorilor raportului „Republica Moldova de la promisiuni la realizări.
14:00
Partidul Democrat, aflat la guvernare, promite că salariul mediu se va apropia de 13.000 de lei în următorii patru ani. Declaraţi a fost făcută de către premierul Pavel Filip, la o întâlnire cu angajaţii de la SA „Drumuri Străşeni”, transmite IPN.
13:00
„Atât declaraţiile de ieri, care au fost făcute, dar şi declaraţiile de astăzi trebuie privite strict în contextul campaniei electorale”. Astfel a comentat, solicitat de IPN, purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, declaraţiile liderei PAS, Maia Sandu, care i-a acuzat pe democraţi că, „după ce trolii au fost deconspiraţi, au trecut la metode primitive de campanie, fabricând poze şi video”.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.