Zugo.md

Acum o oră
22:40
Începutul anului 2021 va fi dificil pentru Moldova din punct de vedere financiar. Declarația îi aparține lui Oleg Tofilat, consilierul premierului Ion Chicu. Responsabilul de la Guvern a precizat, în studioul emisiunii Politica de la TV8, că în bugetul de stat există bani pentru onorarea obligațiunilor spre plată în sectorul public până la sfârșit de … Articolul Consilierul lui Chicu: La începutul lui 2021 am putea avea unele întârzieri la plăți în sectorul public apare prima dată în ZUGO.
Acum 2 ore
22:10
Maia Sandu susține că alianța cu socialiștii a fost unica soluție pentru a-l înlătura pe Plahotniuc de la putere. În același timp, ea afirmă că Executivul pe care l-a condus nu a abdicat, ci a fost înlăturat. Potrivit ei, socialiștii și democrații ar fi simțit că reforma justiției se materializează. În cadrul dezbaterilor de la … Articolul Maia Sandu, despre alianța cu socialiștii și căderea Executivului condus de ea: „Nu am plecat. Am fost înlăturați” apare prima dată în ZUGO.
21:30
Dacă Maia Sandu devine președintă, iar Guvernul Chicu cade, politiciana va ține cont de părerea majorității parlamentare. Aceste lucru, însă, se va realiza cu anumite condiții. Persoana desemnată trebuie să fie onestă și profesionistă, pentru a stabiliza situația, inclusiv în domeniul sănătății, a declarat Maia Sandu în cadrul dezbaterilor de la ProTV. În același timp, … Articolul Condițiile în care Maia Sandu ar numi un nou premier dacă devine președintă: „Să fie o persoană…” apare prima dată în ZUGO.
Acum 4 ore
21:10
Candidatul PLDM la prezidențiale, Tudor Deliu, susține că multe dintre promisiunile electorale, de fapt, nu ar avea nici o legătură cu atribuțiile șefului statului. El le recomandă contracandidaților săi să răsfoiască Legea Supremă. Politicianul își acuză oponenții că aceștia mint alegătorii. Totodată, conform lui, șeful statutului nu trebuie să se transforme în brigadier, a relatat … Articolul Tudor Deliu, despre atribuțiile șefului statului: „Nu trebuie să se transforme în președinte de colhoz și să dea naread” apare prima dată în ZUGO.
20:50
Blocul Unirea, Plarfotma DA, PAS și PUN au convenit asupra securizării voturilor. Potrivit lui Ion Terguță, reprezentantul lui Andrei Năstase la dezbaterile de la TVR Moldova, a anunțat că formațiunile își vor conjuga eforturile pentru a preveni o eventuală fraudare a alegerilor. Politicianul a apreciat inițiativa CEC a de interzice „turismul electoral”. Pe de altă … Articolul Patru partide au convenit asupra securizării voturilor. „Sperăm că nu există strategii de aducere la urne a alegătorilor din stânga Nistrului” apare prima dată în ZUGO.
20:20
Dacă nu va reuși să modifice articolul 47 al Constituției în Parlament, Andrei Năstase intenționează să organizeze un referendum în caz că învinge la prezidențiale. Declarația a fost făcută de Ion Terguță, reprezentantul candidatului din partea Platformei DA la scrutinul prezidențial, în studioul TVR Moldova. Terguță a precizat că este vorba despre faptul că pensiile … Articolul Dacă nu va reuși să modifice Constituția în Parlament, Năstase intenționează să organizeze un referendum: „Să vedem dacă cetățenii vor fi împotrivă” apare prima dată în ZUGO.
20:10
În pofida pandemiei, Viena nu va renunța la tradiționalele târguri de Crăciun. Autoritățile au anunțat deja că vor deschide 18 spații de acest gen, însă comercianții vor trebuie să respecte anumite condiții și să se adapteze circumstațelor existente. Fiecare antreprenor care va participa la târg urmează să identifice măsuri de prevenire a răspândirii virusului. Cerințele … Articolul Pandemia nu va „fura” și Crăciunul! La Viena se vor deschide 18 târguri tradiționale apare prima dată în ZUGO.
19:40
Dorin Chirtoacă îl compară pe Igor Dodon cu fostul președinte ucrainean, Victor Ianukovici. Acesta susține că actualul șef al statului nu ar avea viitor în țara noastră.  Fostul primar al capitalei susține că deține acte prin care s-ar demonstra că Dodon ar fi coordonat discursul său de la Munchen cu serviciile speciale ale Kremlinului. Acestea … Articolul Chirtoacă susține că Dodon ar fi prezentat la Munchen un document secret despre federalizare: „Nu are nici un fel de viitor în Republica Moldova” apare prima dată în ZUGO.
19:30
Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo a fost din nou testat pozitiv la COVID-19, la nouă zile după un prim rezultat similar. Informația a fost făcută publică de cei de la Correio de Manha și preluată de Gazzetta Dello Sport și Marca. Juventus a transmis că va oferi o reacție oficială doar în momentul în care starul … Articolul Cristiano Ronaldo, testat pozitiv la noul coronavirus pentru a doua oară. Fotbalistul va rata duelul cu Barcelona apare prima dată în ZUGO.
Acum 6 ore
19:10
Tinerii profesioniști sunt invitați să genereze soluții inovatoare pentru atenuarea unor probleme sociale sensibile. În contextul Zilei Europene de luptă împotriva traficului de ființe umane se organizează „Anti-Trafficking Hackathon”. Evenimentul își propune să ofere instrumente pentru prevenirea și combaterea fenomenului. Hackathonul se va desfășura online, în perioada 6-8 noiembrie, participanții fiind implicați în crearea și … Articolul Tu poți salva destine! La Chișinău se vor crea soluții IT pentru combaterea traficului de ființe umane apare prima dată în ZUGO.
19:10
O femeie în vârstă de 52 de ani și fiicele sale, de 22 și, respectiv, 28 de ani, din municipiul Bălți, sunt cercetate penal pentru proxenetism. Acestea ar fi racolat și determinat mai multe tinere cu vârste cuprinse între 23 și 26 de ani, din diferite raioane ale țării, să practice prostituția pe teritoriul Republicii … Articolul O mamă și două fiice, cercetate penal pentru proxenitism. Ar fi determinat mai multe tinere să se prostitueze în Grecia apare prima dată în ZUGO.
18:50
Multe dintre fraudele din mediul online sunt deja cunoscute, dar specialiștii în securitate cibernetică din cadrul Poliției avertizează și oferă informații importante despre cum să vă protejați, astfel încât să nu deveniți victime ale escrocilor. Phishing-ul reprezintă o fraudare a informațiilor bancare. De obicei, acest tip de atac apare ca un mesaj online care pretinde … Articolul Atenție! Cum funcționează phishing-ul, o metodă tot mai răspândită de înșelătorie online. Recomandările polițiștilor apare prima dată în ZUGO.
18:50
Un tânăr din capitală a fost jefuit în timp ce se deplasa spre casă. Acesta a fost urmărit de un individ care intenționa să îi vândă un parfum, apoi amenințat cu un cuțit. Totul s-a întâmplat în noaptea de 19 octombrie pe str. Ismail din capitală. Victima, în vârstă de 22 de ani, le-a comunicat … Articolul video | Nu a vrut să cumpere un parfum, dar a rămas fără bani. Un bărbat din capitală, amenințat cu un cuțit și jefuit apare prima dată în ZUGO.
18:30
Legendara franciza „Fast and Furious”, cu Vin Diesel în rol principal, se încheie odată cu apariția celui de-al 11-lea film, ultimele două lungmetraje din serie urmând să fie regizate de Justin Lin. Legendarele filme din seria „Fast and Furious” au fost un adevărat succes nu doar pe piața americană, dar pe plan mondial. Acestea s-au … Articolul Legendara franciză „Fast and Furious” se încheie odată cu al 11-lea film apare prima dată în ZUGO.
18:20
Un astronaut american şi doi cosmonauţi ruşi de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS) s-au întors acasă, pe Terra, după ce s-au aflat timp de șase luni în cosmos. Aceștia au revenit cu bine joi din misiunea începută în plină pandemie de coronavirus. Este vorba despre Chris Cassidy şi ruşii Anatoli Ivanişin şi Ivan Vagner. Aceștia … Articolul foto | „Mamă, mă întorc acasă”. Momentul în care trei astronauți revin din cosmos: Cât timp au fost plecați? apare prima dată în ZUGO.
18:10
Savanții ucraineni lucrează la un vaccin împotriva virusului COVID-19. Aceștia i-au prezentat deja președintelui Zelensky primele rezultate ale cercetărilor. Specialiștii afirmă că în trei luni ar putea fi produs un lot pentru prima fază de testări, transmite RBC. Totuși, deocamdată este devreme de vorbit despre lansarea preparatului pe piață, acest lucru fiind posibil în aproximativ … Articolul Savanții ucraineni lucrează la un vaccin împotriva virusului COVID-19. Testările pe oameni ar putea începe în trei luni apare prima dată în ZUGO.
18:00
Muzeul Pergamon, Alte National Galerie și Muzeul Neues au fost ținta unor adepți ai teoriilor conspiraționale. Făptașii au distrus zeci de opere de artă și artefacte antice. Aproximativ 70 de artefacte au fost stropite cu un lichid uleios în mai multe spaţii ale acestui complex muzeal, inclus pe lista patrimoniului mondial de către UNESCO şi … Articolul 70 de opere de artă și artefacte antice au fost vandalizate de conspiraționiști în trei muzee din Berlin apare prima dată în ZUGO.
17:50
Muzeul Pergamon, Alte National Galerie și Muzeul Neues au fost ținta unor adepți ai teoriilor conspiraționale. Făptașii au distrus zeci de opere de artă și artefacte antice. Aproximativ 70 de artefacte au fost stropite cu un lichid uleios în mai multe spaţii ale acestui complex muzeal, inclus pe lista patrimoniului mondial de către UNESCO şi … Articolul 70 de opere de artă și artefacte antice au fost vandalizate în trei muzee din Berlin. Făptașii – adepți ai teoriilor conspiraționale apare prima dată în ZUGO.
17:50
Moldovenii din Spania vot avea nevoie de o scrisoare de recomandare pentru a merge la vot pe 1 noiembrie. Ambasada Moldovei la Madrid anunță că documentul urmează a fi prezentat polițiștilor în cazul unor dificultăți cauzate de restricțiile impuse. Misiunea diplomatică atenționează că, pe lângă documentul menționat conațional trebuie să dețină asupra loc un document … Articolul Moldovenii din Spania vor avea nevoie de această scrisoare pentru a merge la vot. Explicațiile misiunii noastre diplomatice de la Madrid apare prima dată în ZUGO.
17:30
Astăzi în Moldova s-au confirmat încă 777 de infectări cu virusul COVID-19. Cinci dintre ele au fost importate din Italia, Turcia, Ucraina și România. Bilanțul persoanelor infectate cu virusul COVID-19 a ajuns la 69.568. Pe parcursul a 24 de ore s-au realizat 3441 de teste, dintre care 3082 primare. Astăzi s-au îmbolnăvit 39 de cadre … Articolul Astăzi s-au confirmat 777 de infectări noi cu virusul COVID-19. De unde sunt originari pacienții diagnosticați? apare prima dată în ZUGO.
17:20
Astăzi în Moldova s-au confirmat încă 777 de infectări cu virusul COVID-19. Cinci dintre ele au fost importate din Italia, Turcia, Ucraina și România. Bilanțul persoanelor infectate cu virusul COVID-19 a ajuns la 69.568. Pe parcursul a 24 de ore s-au realizat 3441 de teste, dintre care 3082 primare. Astăzi s-au îmbolnăvit 39 de cadre … Articolul Astăzi s-au confirmat 777 infectări noi cu virusul COVID-19. De unde sunt originari pacienții diagnosticați? apare prima dată în ZUGO.
Acum 8 ore
17:10
Pe numele lui Igor Dodon a fost depus joi, 22 octombrie, un denunț la Procuratura Generală pentru săvârșirea infracțiunilor de trădare de Patrie, abuz de putere și depășire a atribuțiilor de serviciu. Cel puțin așa consideră Andrei Năstase, autorul denunțului. Liderul Platformei DA a făcut trimitere la informațiile dintr-o investigație Rise Moldova unde se arată că … Articolul „Disperarea unor contracandidați nu are limite”. Reacția lui Dodon, după ce s-a ales cu un denunț pentru trădare de Patrie apare prima dată în ZUGO.
17:10
La Chișinău a fost dat startul Zilelor Filmului Românesc. În acest an, la cea de-a șasea ediție, vor fi proiectate 11 lungmetraje. Festivalul se va desfășura online în perioada 22 – 25 octombrie. La inaugurarea ediției din acest an va fi rulat filmul „Heidi” (2019), de Cătălin Mitulescu. Pe lângă acesta, programul mai cuprinde două … Articolul foto | La Chișinău au început Zilele Filmului Românesc! Cele 11 producții cinematografice care pot fi vizionate gratuit apare prima dată în ZUGO.
17:00
Trei cățeluși de câteva săptămâni ar fi fost îngropați de vii la Botanica. Voluntarii afirmă că animalele ar fi petrecut sub pământ o zi și jumătate. Curatorii care au grijă de câinii din zonă susțin că au aflat despre cele întâmplate în jurul orei 10:00 și au alertat Secția de Control ți Protecția Animalelor din … Articolul foto, video | Strigau de disperare și așteptau să fie salvați. Trei cățeluși de câteva săptămâni, îngropați de vii la Botanica apare prima dată în ZUGO.
16:50
Ofițerii CNA percheziționează Consulatul Republicii Moldova la București, România. Informația a fost confirmată de reprezentanții Centrului Național Anticorupție. „Confirm ca CNA efectueaza acțiuni de urmărire penală la Consulatul RM la București în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul abuzului de serviciu, comis de către foști angajați ai misiunii diplomatice. Acum sunt audiate persoane și … Articolul Ofițerii CNA au descins la Consulatul Republicii Moldova la București. Motivul perchezițiilor apare prima dată în ZUGO.
16:40
Colegii lui Leonid Nagacevschi, medicul care activa la Institutul de Medicină Urgentă, însă care a fost răpus de coronavirus, au publicat un mesaj de condoleanțe adresat familiei, rudelor și prietenilor decedatului. „Conducerea Institutului de Medicină Urgentă exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, colegilor de serviciu, prietenilor, rudelor, în legătură cu trecerea în … Articolul „Cuvintele nu sunt îndeajuns să aline durerea”. Un neurochirurg din Chișinău, răpus de COVID-19 apare prima dată în ZUGO.
16:30
O specialistă care a dedicat aproape jumătate de secol meseriei de medic a fost răpusă de COVID-19. Femeia era angajată la Centrul de Sănătate Publică Hîncești.  Aceasta activa în calitate de dezinfecționistă în Secția controlul bolilor transmisibile și managementul urgențelor  și s-a stins din viață din cauza complicațiilor provocate de boală. Potrivit ANSP, ea și-a … Articolul A dedicat aproape jumătate de secol pentru a salva vieți, iar virusul COVID-19 a „furat-o” pe a ei. Încă o specialistă a fost răpusă de maladie apare prima dată în ZUGO.
16:30
Colegii lui Leonid Nagacevschi, medicul care activa la Institutul de Medicină Urgentă, însă care a fost răpus de coronavirus, au publicat un mesaj de condoleanțe adresat familiei, rudelor și prietenilor decedatului. „Conducerea Institutului de Medicină Urgentă exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, colegilor de serviciu, prietenilor, rudelor, în legătură cu trecerea în … Articolul Mesajul transmis de colegii lui Leonid Nagacevschi, medicul răpus de coronavirus: „Cuvintele nu sunt îndeajuns să aline durerea, suferinţa şi deznădejdea” apare prima dată în ZUGO.
16:30
Deputatul și vicepreședintele Parlamentului, Alexandr Slusari, susține că situația financiar-bugetară din Moldova este una gravă, mai mult – că din noiembrie ar urma să fie probleme cu achitarea salariilor și pensiilor. Afirmațiile au fost negate de Ministerul Finanțelor. „Cetățenii trebuie să cunoască faptul că situația financiar-bugetară în Republica Moldova este gravă. Acest lucru este confirmat … Articolul „Din noiembrie vor fi probleme cu achitarea salariilor și pensiilor”, susține Slusari. Cum a reacționat Ministerul Finanțelor? apare prima dată în ZUGO.
16:10
Sala cu Orgă își redeschide larg ușile. Primul concert cu public în sală, după șapte luni de restricții, se va desfășura astăzi, la ora 18:00. Pe scenă vor evolua soliștii: Tatiana Costiuc, soprană, Ion Negură, flaut, Reghina Nadkrenicinaia, organista Catedralei Romano-Catolice „Providența Divină” din Chișinău, și Olga Iuhno, clavecin, informează Moldpres. Solicitat de agenție, dirijorul … Articolul Sala cu Orgă își redeschide larg ușile după șapte luni de restricții. Artiștii care vor evolua în cadrul primului concert apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.