Zugo.md

Acum 8 ore
19:50
Statele Unite ale Americii – locul unde visele devin realitate, unde totul pare să se coloreze în roz și unde distracția își are locul chiar și la școală. O țară unde mulți își doresc să ajungă și unii reușesc să o facă chiar de la o vârstă fragedă. Unul dintre aceștia este Mihai Munteanu. Prin … Articolul video | A gustat din viața de adolescent american și a locuit în sânul unei familii de localnici. Povestea unui tânăr care și-a petrecut un an pe tărâmul visurilor împlinite apare prima dată în ZUGO.
Acum 12 ore
19:30
În perioada anilor 2004 – 2018, bugetul alocat justiției s-a mărit de opt ori, iar grosul majorării se datorează creșterii salariilor judecătorilor și procurorilor. Datele se arată într-un studiu realizat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM).  Astfel, dacă în 2004, statul cheltuia pentru domeniul justiției 4,6 de milioane de euro, în 2018, bugetul alocat … Articolul infografic | Cât se cheltuie în Moldova pentru domeniul justiției? În ultimii 14 ani, bugetul s-a majorat de opt ori apare prima dată în ZUGO.
19:00
Anual, în Republica Moldova sunt înregistrate 370 de cazurile noi de cancer la col uterin. Conform datelor Institutului Oncologic, circa 4200 de femei trăiesc astăzi cu acest diagnostic. Cazurile de boală depistate în stadii precoce de evoluție constituie 47%. În perioada 20 – 27 ianuarie se derulează săptămâna europeană de prevenire a cancerului de col … Articolul Peste 4000 de femei din Republica Moldova sunt afectate de cancer la col uterin. Cum poate fi prevenit acesta? apare prima dată în ZUGO.
18:20
După ce au anunțat că renunță la titlul de membri seniori ai Casei Regale, pentru a fi mai independenți, ducii de Sussex au decis să plece în Canada. Primele apariții de acolo au fost surprinse de jurnaliști, iar Meghan a fost deja criticată pentru un anumit aspect. Ducesa, împreună cu fiul lor – Archie, a … Articolul foto, video | Primele apariții cu Harry și Meghan, ajunși în Canada pentru o viață „mai independentă”. De ce a fost criticată ducesa? apare prima dată în ZUGO.
18:20
Inspectoratul Pentru Protecția Mediului anunță că s-a autosesizat după ce presa a scris despre comercializarea resurselor piscicole incluse în Cartea Roşie pe teritoriul Pieței Centrale din capitală.  Specialiștii au constatat că unul dintre vânzătorii de la Piața Centrală comercializa două exemplare de peşte de specia „Babuşca pontică” (Rutilus frisii), incluse în Cartea Roşie a Republicii Moldova, acţiune … Articolul foto | Ce amendă riscă comerciantul de la Piața Centrală care vindea peşte inclus în Cartea Roşie? Constatările specialiștilor de mediu apare prima dată în ZUGO.
17:30
Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” anunță că optează în continuare pentru candidatura lui Mihail Druță la alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hâncești, însă acesta nu a fost desemnat oficial, deocamdată, deoarece își dorește să întrunească sprijinul mai multor forțe proeuropene.  „Dumnealui, fiind persoană responsabilă, care ține foarte mult la unitatea forțelor democratice, acceptă înaintarea … Articolul PPDA explică de ce nu a desemnat oficial candidatura lui Mihail Druță la alegerile din Hâncești: „Așteptăm ca oferta să fie acceptată…” apare prima dată în ZUGO.
17:20
35 de mistreți au fost găsiți fără suflare în rezervația naturală „Pădurea Domnească”, situată de-a lungul Prutului, în vestul raioanelor Glodeni și Fălești. Anunțul a fost făcut de ANSA într-un comunicat oficial, prin care a explicat cauza decesului. Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, un focar de pestă porcină africană la mistreți a dus la moartea … Articolul Peste 30 de mistreți au fost găsiți morți în rezervația naturală „Pădurea Domnească”. Cum explică ANSA? apare prima dată în ZUGO.
17:00
Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în această după-amiză pentru a stinge un autocar de model MAN. Unitatea de transport a luat foc în timpul deplasării pe traseul Peresecina – Gornoe din raionul Orhei. Din fericire, nici o persoană nu a avut de suferit. Incendiul a fost lichidat complet în jumătate de … Articolul foto, video | Un autocar a izbucnit în flăcări din mers la Orhei. Focul a distrus în întregime vehiculul apare prima dată în ZUGO.
16:40
Dispoziția bună începe cu o dimineață perfectă. Pentru a fi productiv/ă și fericit/ă în fiecare zi este suficient să își creezi câteva obișnuințe pe care să le practici regulat. ZUGO îți recomandă cinci exerciții care te vor face să zâmbești și îți vor schimba viața. 1. Steluța de mare. De fiecare dată când te trezești, înainte … Articolul Nu mai sta supărat/ă toată ziua! Cinci exerciții pe care să le practici pentru a avea mereu dispoziție bună apare prima dată în ZUGO.
16:40
Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în această după-amiză pentru a stinge un autocar de model MAN. Unitatea de transport a luat foc în timpul deplasării pe traseul Peresecina – Gornoe din raionul Orhei. În momentul intervenției, în interiorul autocarului nu au fost persoane, respectiv, nimeni nu a avut de suferit. Incendiul … Articolul foto | Un autocar a izbucnit în flăcări din mers la Orhei. Focul a distrus în întregime vehiculul apare prima dată în ZUGO.
16:20
Cine a zis că succesul îl cunoști doar dacă frecventezi o școală în sistemul public? Numeroase celebrități demonstrează că ne putem educa viitorul prin mai multe căi, cum ar fi în sistem de home schooling. Așadar, prin istoriile unor oameni înțelegem că putem crește intelectual cu ajutorul mai multor metode. Bright Side prezintă exemplele unor vedete care … Articolul foto | Au demonstrat că nu este o formulă unică a succesului. 10 vedete care au renunțat la școală, însă… nu în zadar apare prima dată în ZUGO.
16:20
Deputații Partidului „Acțiune și Solidaritate” se arată nemulțumiți de lipsa implicării actualei guvernări în cazul lui Alexandru Rjavitin, tânărul care a dispărut acum o lună în regiunea transnistreană. Declarații în acest sens au fost făcute astăzi de Doina Gherman, Mihai Popșoi și Oazu Nantoi, în cadrul unei conferințe de presă. „Președintele Dodon a organizat Consiliul Suprem de … Articolul video | Igor Dodon, acuzat de deputații PAS că tranzacționează interesele statului în cazul Rjavitin: „Îl doare în cot de soarta cetățenilor” apare prima dată în ZUGO.
16:10
Copilul de 12 ani din Orhei, omorât în noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost petrecut astăzi pe ultimul drum. Sicriul cu trupul neînsuflețit al acestuia a fost adus în fața școlii unde studia, iar clopoțelul a răsunat pentru el ultima dată. Băiatul de 12 ani a fost găsit fără suflare în beciul unei case … Articolul foto | Durere nemărginită la Orhei. Copilul de 12 ani, omorât acum câteva zile de un amic pentru o consolă de jocuri, a fost petrecut pe ultimul drum apare prima dată în ZUGO.
15:40
Dispoziția bună începe cu o dimineață perfectă. Pentru a fi productivă și fericită în fiecare zi este suficient să își creezi câteva obișnuințe pe care să le practici regulat. ZUGO îți recomandă cinci exerciții care te vor face să zâmbești și îți vor schimba viața. 1. Steluța de mare. De fiecare dată când te trezești, înainte … Articolul Nu mai sta supărată toată ziua! Cinci exerciții pe care să le practici pentru a avea mereu dispoziție bună apare prima dată în ZUGO.
15:10
O căţeluşă de Husky Siberian, cu o deformare la nivelul pleoapelor, a fost adoptată de la un adăpost din New Jersey, după ce fotografiile cu ea au devenit virale pe Facebook. Aceasta a fost lăsată în azil, deoarece stăpânul precedent nu a putut-o vinde. Pentru a-i găsi o casă, angajații adăpostului a publicat pe rețeaua … Articolul foto | Defectul pe care îl are a lăsat-o fără stăpân, dar a făcut-o celebră. O cățelușă Husky a cucerit internetul cu privirea sa apare prima dată în ZUGO.
15:00
Polițiștii de frontieră au dejucat planurile unui moldovean care transporta mărfuri în lipsa actelor de proveniență. Automobilul acestuia a fost indisponibilizat la sediul punctului de trecere Leușeni, iar bărbatul riscă să se aleagă cu o amendă contravențională. Mijlocul de transport de model Mercedes Sprinter a fost stopat pe traseul Leușeni – Chișinău. Conducătorul auto, un locuitor … Articolul video | Produse italiene, ascunse în rezervorul unei stropitori. Un bărbat din Nisporeni riscă amendă după ce a dat ochii cu polițiștii de frontieră apare prima dată în ZUGO.
14:50
O tânără de 34 de ani s-ar fi aruncat în gol de la etajul 10 al unui bloc de locuit din capitală. Tragedia a avut loc în această dimineață. Potrivit ofițerei de presă a Direcției de Poliție Chișinău, Natalia Stati, oamenii legii au fost alertați la ora 10:14. La fața locului s-a deplasat imediat grupa … Articolul Caz tragic în sectorul Ciocana al capitalei. O tânără s-ar fi aruncat în gol de la etajul 10 al unui bloc apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
14:30
Începând cu 17 februarie 2020, procedura de vămuire electronică va fi aplicabilă și pentru destinația vamală de „reexport”, anunță Serviciul Vamal.  Mai mult, noile modificări vor permite agenților economici să utilizeze procedura de vămuire electronică la importul mărfurilor consolidate într-un sigur mijloc de transport, prin intermediul trimiterilor poștale internaționale sau la export, în cazul mărfurilor … Articolul Anunț important privind procedura de vămuire. O nouă modificare care îi vizează pe agenții economici intră în vigoare în februarie apare prima dată în ZUGO.
14:20
Zeci de lebede și rațe sălbatice au rămas să ierneze în satul Vălcineț din raionul Ocnița. Păsările sunt admirate de localnici, care le aduc de mâncare. Oamenii spun că picii sunt bucuroși de prezența lor, dar regretă că în fiecare an numărul lebedelor devine tot mai mic, relatează nordnews.md. Totuși, ele s-au obișnuit deja cu … Articolul video | Plutesc grațios pe Nistru, se lasă admirate, dar și fotografiate. Zeci de lebede au rămas să ierneze într-un sat din raionul Ocnița apare prima dată în ZUGO.
14:10
Un tânăr în vârstă de 23 de ani a încercat să traverseze pe jos hotarul de vest al Republicii Moldova, prin ocolirea punctului de trecere din proximitate, însă polițiștii de frontieră i-au dat planul peste cap. Acesta a fost reținut și este documentat penal. Cazul a avut loc ieri, 20 ianuarie, în punctul de trecere … Articolul A luat-o la fugă când a văzut polițiștii. Cazul unui tânăr care nu avea acte de identitate, dar intenționa cu orice preț să ajungă în România apare prima dată în ZUGO.
14:00
Un obiect asemănător cu o icoană, pe care este reprezentat chipul lui Putin, a fost observat de un internaut la Aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg. Acesta se vinde în set cu icoana sfântului Nicolae și valorează peste 1000 de dolari. Potrivit fontanka.ru, după publicarea imaginilor pe rețelele de socializare, mai multe persoane au spus că … Articolul foto | „Icoane” cu chipul lui Putin, vândute la un Aeroport din Rusia. Una valorează peste 1000 de dolari apare prima dată în ZUGO.
13:40
Autoritățile Republicii Moldova examinează trei opțiuni de reziliere a contractului de concesionare a Aeroportului Internațional Chișinău (AIC). Despre aceasta a anunțat astăzi președintele Igor Dodon după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). Potrivit șefului statului, prima cale ține de atacarea în instanța de judecată a corectitudinii întocmirii contractului de concesiune, deoarece ar fi fost încălcate mai … Articolul Autoritățile insistă pe anularea contractului de concesiune a Aeroportului Chișinău. Trei căi prin care ar putea fi realizat acest lucru apare prima dată în ZUGO.
13:30
În Federația Rusă urmează să fie construită cea mai mare biserică ortodoxă din lume. Intenția aparține unui influent lider spiritual din țară, iar lăcașul ar urma să aibă 25 de etaje. Totodată, conform proiectului, edificiul va fi construit pe locul unde există acum o mânăstire de femei, în regiunea Sverdlodvsk, şi va putea găzdui 37.000 de … Articolul video | În Rusia va fi construită cea mai mare biserică ortodoxă din lume. Edificiul ar urma să aibă 25 de etaje apare prima dată în ZUGO.
13:20
Un ofițer din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger” s-ar fi împușcat accidental în picior în afara orelor de serviciu. Contactată de ZUGO, ofițera de presă a Inspectoratului General de Poliție, Mariana Bețivu, ne-a comunicat că incidentul a avut loc în amiaza zilei de duminică, 19 ianuarie, în locuința bărbatului din satul Bahmut, raionul Călărași. … Articolul Un ofițer de la „Fulger” s-ar fi împușcat accidental în propria locuință apare prima dată în ZUGO.
13:00
Dosarul cu privire la finanțarea externă a PSRM ar fi fost intentat de regimul lui Plahotniuc pentru a șantaja formațiunea. Cel puțin asta susține președintele Igor Dodon, potrivit căruia socialiștii sunt primii interesați să fie clarificată această situație. Declarația a fost făcută șeful statului după ședința de astăzi a Consiliului Suprem de Securitate. Dodon a ținut … Articolul video | Dodon: „Dosarul privind finanțarea PSRM a fost intentat de regimul lui Plahotniuc pentru a șantaja formațiunea” apare prima dată în ZUGO.
12:40
Denunțul pregătit de liderul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, în privința președintelui Igor Dodon a fost semnat deja de aproape 2000 de persoane. Despre aceasta a anunțat astăzi vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, care menționează într-o postare făcută pe pagina sa de Facebook că el, la rândul său, a expediat către Autoritatea Națională de Integritate … Articolul doc | Denunțul PPDA împotriva lui Dodon, semnat de 2000 de persoane. Slusari: „Am sesizat ANI și Fiscul ca să-i verifice cheltuielile” apare prima dată în ZUGO.
12:40
Patru chișinăuieni au fost reținuți, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pentru că ar fi acționat în cadrul unui grup criminal organizat, în scop de producere, contrabandă și circulație ilegală a drogurilor sintetice, estimate la peste 150.000 de lei. Oamenii legii au documentat activitatea grupului pe parcursul a patru luni, … Articolul video | Droguri ascunse în apropierea mai multor școli și grădinițe. Patru chișinăuieni, printre care și un minor, au fost reținuți apare prima dată în ZUGO.
12:30
O operațiune de salvare neobișnuită a avut loc în capitală. Pompierii de la Botanica au scos dintr-o gaură de canalizare un cățel.  Potrivit echipa.md, patrupedul a fost găsit astăzi, în jurul orei 09:00, pe str. Cuza Vodă. Acesta se afla într-o groapă de canalizare de circa un metru și jumătate. Salvatorii presupun că el s-ar fi … Articolul foto | L-au salvat și îi caută stăpânul! Pompierii de la Botanica au scos dintr-o gaură de canalizare un cățel apare prima dată în ZUGO.
12:20
Un alt oraș din Italia se alătură campaniei pentru repopularea zonei și anunță că vinde zeci de locuințe abandonate la prețul de un euro. Bisaccia se află într-o regiune rurală din sudul țării, considerată o destinație turistică pitorească. Campania include și câteva orașe din Sicilia, care vând casele la același preț, și presupune comercializarea a 90 de locuințe. … Articolul foto | Un oraș italian vinde casele abandonate la prețul de un euro. Cândva, aici a fost ascunzătoarea bandiților și refugiul domnitorilor apare prima dată în ZUGO.
12:20
Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost salvat de angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență după ce a căzut într-o fântână de canalizare. Cazul a avut loc în seara zilei de ieri, 20 ianuarie, la intersecție străzilor Cetatea Chilia și Dante Alighieri din sectorul Botanica al capitalei, Serviciul 112 fiind alertat la … Articolul Un bărbat din capitală a fost la un pas să-și piardă viața într-o fântână de canalizare. Salvatorii i-au venit în ajutor apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.