Zugo.md

Acum 4 ore
19:20
Fiind criticată de statele europene precum Franţa, Irlanda şi Finlanda, administraţia din Brazilia a luat măsuri în ceea ce privește incendiile din Pădurea Amazoniană, ordonând armatei să intervină în stingerea acestora. Potrivit preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, Bolsonaro – președintele Braziliei – „a minţit” în legătură cu angajamentele de protejare a mediului. De aceea, el a anunțat … Articolul După criticile mai multor țări, armata braziliană a început stingerea incendiilor din Pădurea Amazoniană apare prima dată în ZUGO.
19:00
NASA cercetează o situație, potrivit căreia o astronaută ar fi accesat de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) contul bancar al fostei sale soţii. Cazul este acum anchetat în cadrul unui dosar ce presupune „prima infracţiune comisă în spaţiu cosmic”. Deși astronauta, revenită din spațiu, a recunoscut că a recurs la acest pas, ea susține că … Articolul Ar putea fi prima infracțiune făcută de om în cosmos. De ce este acuzată o astronaută NASA? apare prima dată în ZUGO.
Acum 6 ore
18:30
Cu „gust” de folclor moldovenesc, dar și în ritm de hip-hop – așa sună o nouă colaborare muzicală a formației Subcarpați cu Surorile Osoianu, care au lansat astăzi prima lor piesă împreună.  Cântecul „Limba noastră” este pe cât de tradițional, pe atât și de energic, clipul prezentând peisaje din țara noastră, dar și „nebunia” din … Articolul video | Tradițional, dar și energic: Formația Subcarpaţi şi Surorile Osoianu ne surprind cu prima lor lansare muzicală apare prima dată în ZUGO.
18:20
video | Cum arată o zi din viața unui student UTM? Echipa de #ITişti a pregătit un filmuleț de bun venit pentru „boboceii” acestui an Studenții IT-işti de la Universitatea Tehnică din Moldova, nerăbdători să-i primească pe „boboceii” din acest an, au decis să le pregătească un filmuleț de întâmpinare, pentru a le arăta cum arată o zi din … Articolul video | Cum arată o zi din viața unui student UTM? Echipa de #ITişti a pregătit un filmuleț de bun venit pentru „boboceii” acestui an apare prima dată în ZUGO.
17:30
Președintele PLDM, Tudor Deliu, este cel care candidează din partea formațiunii la funcția de deputat în Parlament. Acesta va lupta pe circumscripției nr.33, care cuprinde și suburbiile Băcioi, Codru, Durlești, Sângera și Trușeni. Decizia a fost anunțată după ședința Consiliului Politic Național al Partidului Liberal Democrat din Moldova, care a avut loc astăzi și la care s-a decis participarea … Articolul Președintele PLDM, Tudor Deliu, candidat la alegerile parlamentare. În ce circumscripție va lupta? apare prima dată în ZUGO.
17:00
Declarații șocante au fost făcute de către o internaută. Fiind martoră la o discuție, într-un  troleibuz de pe ruta nr. 24 , aceasta ar fi aflat de la taxatoare că șoferul unui troleibuz ar fi leșinat ieri în timp ce conducea. Tot aceeași angajată i-ar fi povestit că șoferul a reușit să evite un posibil … Articolul Șoferul unui troleibuz din capitală ar fi leșinat în timp ce conducea. Declarațiile șocante ale unei pasagere apare prima dată în ZUGO.
Acum 8 ore
15:10
Săptămâna viitoare, Republica Moldova va fi vizitată de către John Bolton – consilierul președintelui SUA pentru securitate națională. Despre aceasta a anunțat prim-ministra țării noastre, Maia Sandu. Ea a mai comunicat că urmează să facă, la rândul ei, o vizită oficială în America, alături de mai mulți membri ai Guvernului. „Timp de mulți ani, Republica … Articolul Moldova va fi vizitată de consilierul președintelui SUA pentru securitate națională. Sandu: Acesta este un semnal puternic de sprijin apare prima dată în ZUGO.
15:00
De Ziua Independenței Ucrainei, prim-ministra țării noastre – Maia Sandu – le-a transmis un mesaj de felicitare locuitorilor din țara vecină, menționând „obiectivul comun” al celor două state. „З Днем Незалежності, Україна! Dragi ucraineni, vă felicit cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei! Mă bucur mult că am reușit să ridicăm la alt nivel relația dintre țările … Articolul Prim-ministra țării noastre a felicitat ucrainenii cu ocazia Zilei Independenței. Ce mesaj le-a transmis Maia Sandu? apare prima dată în ZUGO.
Acum 12 ore
14:40
Un accident grav a avut loc de curând în capitală, după ce o mașină s-a răsturnat în plin trafic, la intersecția străzilor Alecu Russo și Mihail Sadoveanu. La fața locului s-au deplasat echipajele de salvare, inclusiv poliția și pompierii. Nu cunoaștem, încă, dacă a avut cineva de suferit în urma impactului. Revenim cu detalii… Articolul video | Accident pe o stradă din capitală: O mașină s-a răsturnat în plin trafic apare prima dată în ZUGO.
14:20
Chiar și pe temperaturile caniculare, se pare că – atât unii pasageri, cât și unii șoferi ai microbuzelor din capitală – nu renunță să recurgă la varianta „înbulzeală până la limită”. Un asemenea caz a fost surprins de curând pe una dintre străzile Chișinăului. O internaută a filmat cum, într-un maxi-taxi de pe ruta 186, … Articolul video | „Nimic neobișnuit”: Pasagerul unui microbuz, surprins cu jumătate de corp afară, iar ceilalți oameni – înghesuiți până la limită apare prima dată în ZUGO.
13:50
Deși a fost făcută doar o mică „repetiție” pentru inaugurarea oficială, noul havuz din Parcul Valea Trandafirilor a bucurut aseară trecătorii din Chișinău cu un spectacol „răcoros” și muzical. Havuzul a „dansat” pe melodia „Dulcea și tandra mea fiară” a marelui nostru compozitor Eugen Doga, dar și pe notele celebrei piese „I Will Always Love … Articolul video | A „valsat” pe notele lui Eugen Doga și Whitney Houston. Havuzul muzical din Valea Trandafirilor ne-a bucurat cu un „trailer” până la inaugurare apare prima dată în ZUGO.
13:10
Astăzi, 24 august, ucrainenii sunt în plină sărbătoare, celebrând Ziua Independenței țării lor. În acest sens, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a transmis un mesaj de felicitare omologului său din statul vecin, Vladimir Zelenski. „Îi adresez Președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski, cele mai calde urări de bine cu ocazia Zilei Independenței țării. Această sărbătoare îmi oferă … Articolul Ucrainenii sărbătoresc astăzi Ziua Independenței. Cum l-a felicitat Igor Dodon pe președintele din țara vecină? apare prima dată în ZUGO.
12:50
Când „nu-i de unde”, oricum există o soluție pentru a ieși din situație – asta rezultă dintr-un caz „enigmatic” observat în Chișinău, în care trapa unui maxi-taxi pare a fi nefuncțională, iar – drept soluție – șoferul s-ar fi gândit să-i găsească o înlocuitoare. Un internaut, fiind pasager într-un maxi-taxi de pe ruta 103 din … Articolul video | Sistem de ventilare „inteligent” într-un microbuz din capitală. Cum a acoperit șoferul trapa vehiculului? apare prima dată în ZUGO.
12:10
Deținătorii de butelii de gaz de uz casnic nu pot să-și alimenteze cu gaze petroliere lichefiate la stațiile PECO din țară. Potrivit Ministerului Economiei, acest lucru este prevăzut în legislație, precizând că îmbutelierea se efectuează la stații de distribuție și îmbuteliere a gazelor lichefiate (SDÎG) sau la stații de îmbuteliere a gazelor lichefiate (SÎG). De … Articolul Buteliile de gaz nu pot fi alimentate la stațiile PECO din țară. Ce spune Ministerul Economiei? apare prima dată în ZUGO.
12:10
Moldova are tot mai puține „generații noi” – asta ne-o demonstrează, încă o dată, datele prezentate la Forumul cadrelor didactice din Chișinău, desfășurat de către Direcția generală educație, tineret și sport. Astfel, potrivit sintezei, în ultimii 11 ani (perioada 2008-2019), 17.318 de elevi din municipiu au plecat peste hotarele țării împreună cu familia lor – număr … Articolul În Chișinău rămân tot mai puțini tineri. Peste 17.000 de elevi au plecat peste hotarele țării în ultimii 11 ani apare prima dată în ZUGO.
11:50
Fostul consilier municipal și ex-membrul Consiliului Superior al Magistraturii, Teodor Cârnaț, vrea să devină primarul capitalei Republicii Moldova. Acesta și-a anunțat candidatura pentru Primăria Chișinău, printr-o postare pe Facebook.  În mesajul său spune că este susținut în totalitate de Partidul „Voința Poporului”, dar și că a decis să se implice în această cursă pentru a schimba … Articolul Un fost consilier municipal vrea să devină primarul Chișinăului: Spune că un singur mandat îi va fi de ajuns să transforme capitala apare prima dată în ZUGO.
11:40
O catastrofă aviatică ar fi putut avea loc în Republica Moldova. Despre un asemenea caz a semnalat un angajat al companiei „Moldatsa”, care susține într-o postare pe Facebook că totul s-ar fi putut întâmpla din cauza insuficienței de personal care să asigure controlul navigației. Angajatul nu a explicat ce s-a întâmplat, însă a ținut să menționeze … Articolul În Moldova s-ar fi putut întâmpla o catastrofă aviatică: Cazul grav iese abia acum la iveală apare prima dată în ZUGO.
11:30
Polițiștii din Telenești, salvatorii și oamenii din satul Chiștelnița au avut noapte albă. Oamenii s-au mobilizat pentru a găsi o fetiță de doi ani, care a dispărut aseară de acasă. Potrivit oamenilor legii, micuța a plecat din ogradă într-o direcție necunoscută, în jurul orei 20:00, rudele alertând poliția. Copila a fost căutată toată noaptea, fiind … Articolul O fetiță de doi ani, găsită dormind în apropiere de o livadă din Telenești. Micuța dispăruse de acasă aseară apare prima dată în ZUGO.
11:10
Poliția de Frontieră informează că, la ora actuală, în trei puncte de trecere se semnalează trafic intensiv. De la ora 03:30, pe sensul de ieșire din țară a început să crească timpul de așteptare în punctul de trecere comun Palanca. Astfel s-au deschis spre circulație toate pistele. Polițiștii de frontieră comunică cu cetățenii, iar majoritatea … Articolul foto | Cozi infernale la vamă. Oamenii așteaptă ore întregi ca să poată trece frontiera apare prima dată în ZUGO.
Ieri
22:00
Totul a început acum 68 de ani, în 1951, când tinerii consomoliști, înarmați cu mult entuziasm, aproape cu mâinile goale au săpat groapa care urma să fie umplută cu apa izvorului din Durlești, un afluent drept al râului Bâc. În jurul lacului cu o suprafață de 34 de hectare s-a format un parc, teritoriul căruia … Articolul foto | Îmbătrânește, însă arată la fel de bine: Evoluția „Lacului Consomolist”, cunoscut acum drept iazul de la „Valea Morilor” apare prima dată în ZUGO.
21:20
Președintele formațiunii politice Uniunea Salvați Basarabia, Valeriu Munteanu, a manifestat un gest „generos” față de președintele Igor Dodon, căruia i-a oferit „un cadou” cu ocazia a 80 de ani de la semnarea pactului Ribbentrop-Molotov. Acesta i-a oferit o hartă a României Mari, dar nu înainte de a-l desemna pe șeful statului drept „nepot politic al … Articolul foto | Valeriu Munteanu, „generos” cu președintele Igor Dodon. Ce cadou i-a oferit liderul USB șefului statului? apare prima dată în ZUGO.
21:00
O femeie din Australia se poate lăuda cu miere de calitate, direct de la producător. Totul pentru că locuința sa a devenit și locuința albinelor, care au tranformat tavanul casei într-un adevărat stup. Proprietara știa foarte bine că insectele au găsit confort în casa ei, însă nu a voit să le izgonească, întrucât, după cum … Articolul video | Îi zumzăiau în pod, dar nu o deranjau: O femeie a trăit aproape un an cu 60.000 de albini în tavan apare prima dată în ZUGO.
20:50
În perioada 25 august, ora 23:00 – 28 august, ora 05:00 va fi sistată circulația traficului rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni și str. A. Pușkin, în legătură cu organizarea în Piața Marii Adunări Naționale a repetiției și a manifestărilor consacrate Zilei Independenței Republicii Moldova. Mai … Articolul Chișinăul, în plină pregătire de sărbătoare: Traficul rutier pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt va fi sistat timp de două zile apare prima dată în ZUGO.
20:20
În cadrul unei întrevederi care a avut loc vineri în incinta Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, Secretarul de Stat al MAI al României, Raed Arafat, dar și șefii IGSU ai Republicii Moldova și României, Mihail Harabagiu și, respectiv, Dan-Paul Iamandi, au discutat despre dezvoltarea proiectului Serviciului Mobil de Reanimare … Articolul SMURD-ul de la Iași și Galați va continua să salveze vieți în Moldova: Protocolul semnat în 2014 a fost prelungit apare prima dată în ZUGO.
19:50
Persoanele care intenționează să călătorească la finele acestei luni în Spania au primit o dublă avertizare. Este vorba despre două probleme care afectează momentan țara de pe peninsula Iberică, și anume riscul izbucnirii unor incendii puternice de vegetație și activitatea stagnată a aeroporturilor spaniole. Astfel, oamenii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în … Articolul Dublă avertizare pentru persoanele care merg în Spania la final de august. Ce riscuri prevede o călătorie pe peninsula Iberică? apare prima dată în ZUGO.
19:30
Fiecare este conștient de oportunitățile pe care le are odată ce cunoaște mai multe limbi, însă când e vorba despre unul dintre cele mai vorbite dialecte din lume, valoarea sa în CV crește. Anume din acest motiv, studierea limbii engleze reprezintă una dintre prioritățile doritorilor de a învăța ceva nou. Cu toate acestea, la fel … Articolul Vrei să-ți construiești o bază în limba engleză, dar conștientizezi că necesită investiții? Participă la workshopurile gratuite organizate de AISE apare prima dată în ZUGO.
19:00
Festivalul „Cerbul de Aur”, care în anul 2019 a ajuns la cea de-a XIX-a ediție și a debutat aseară la Brașov, a adunat pe marea scenă voci impecabile și inedite, fiecare din ele luptând pentru marele premiu de 55.000 de euro. Una dintre ele a fost a unei lituaniene, Monika Marija, care cântat piesa „Mă ucide ea”, … Articolul video | „Ne ucide ea” cu vocea sa: O lituaniană a cântat la „Cerbul de Aur” piesa prin care s-a făcut renumit Mihail apare prima dată în ZUGO.
18:20
Un tânăr de 28 de ani s-a înecat în această după-amiază în lacul din parcul „Valea Morilor” din capitală. Un martor ocular a declarat că acesta a fost căutat în apă de către salvatori timp de o oră, iar când a fost scos la suprafață, medicii nu au avut decât să-i constate decesul. Potrivit ofițerei … Articolul Un tânăr de 28 de ani s-a înecat în această după-amiază în lacul de la „Valea Morilor”: Salvatorii l-au căutat în apă timp de o oră apare prima dată în ZUGO.
18:10
Șoferul unui automobil luxos s-ar fi simțit mai șmecher decât alții și ar fi încercat să ocolească rândurile kilometrice de la punctul de trecere Palanca, mergând pe contrasens. Se pare că acest lucru a stârnit și revolta șefului Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, care a desemnat acest gest drept unul nepoliticos. Într-un mesaj publicat pe … Articolul video | S-ar fi simțit mai șmecher decât alții? Un șofer ar fi încercat să trecă granița de la Palanca fără a sta în rând apare prima dată în ZUGO.
17:40
Ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane, în comun cu procurorii PCCOCS, pe parcursul lunilor iunie-august 2019, au documentat activitatea unor întreprinderi care recrutau moldoveni în scopul exploatării prin muncă în Polonia. În cadrul urmării penale, oamenii legii au stabilit că, o persoană neidentificată pe nume „Nicolae”, acționând din numele unei întreprinderi, împreună cu alte … Articolul Ar fi dus de nas șomerii disperați: Câteva întreprinderi ar fi recrutat moldoveni în scopul exploatării prin muncă în Polonia  apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.