Zugo.md

Acum 2 ore
14:20
Sute de persoane s-au adunat și astăzi în Piața Marii Adunări Naționale pentru a-și manifesta nemulțumirea față de decizia luată de Judecătoria Chișinău sediul Centru de a nu valida alegerile locale noi desfășurate în municipiul Chișinău.
Acum 4 ore
14:00
Această săptămână încheie prima lună a verii, iar astrele prezic că va fi una a curajului. Cei mai mulți nativi vor vrea să-și trăiască autentic viața sau să facă lucrurile în felul lor, pe când unii vor avea nevoie doar de liniște și iubire.
13:20
Cu doar câteva ore înainte de protestul care urmează să aibă loc în Piața Marii Adunări Naționale, primarul ales, Andrei Năstase, îndeamnă oamenii să iasă la manifestație.
12:40
James D. Pettit, actualul ambasador al SUA în Moldova, ar putea fi înlocuit de Derek J. Hogan din Virginia. Acest anunț a fost făcut pe pagina oficială a Casei Albe, după ce Donald Trump și-a anunțat intenția de a numi un nou ambasador SUA la Chișinău.
12:20
Artista și prezentatoarea TV, Gloria Gorceag, a hotărât să-și bucure fanii cu o nouă fotografie în care apare alături de soțul ei. Cei doi sunt îmbrăcați în costumele tradiționale cadonate la nunta acestora, care a avut loc acum un an.
Acum 6 ore
11:40
În urma ploilor torențiale ce au avut loc pe 22 iunie, sute de gospodării din întreaga țară au fost afectate, iar în unele cazuri a fost nevoie de intervenția pompierilor. Astfel, pagubele cresc pe zi ce trece, iar oamenii se declară disperați după ce culturile agricole au fost parțial distruse.
11:10
Pe 30 iunie, pe malul lacului Ghidighici, pe teritoriul Goodzone, pământul va fi zguduit de cel mai tare festival al acestei veri - FOSFOR. 14 artiști din Moldova și Europa își vor mixa cele mai bune piese. Line-up-ul divers, care îți va extinde cunoștințele despre muzica electronică, îți va dărui o gamă largă de vibrații pozitive!
11:00
Sute de persoane s-au adunat ieri în Piața Marii Adunări Naționale pentru a protesta împotriva deciziei luate de mitropolia Moldovei prin care interzice parohului Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, Maxim Melinti, să oficieze slujbe pentru că ar fi promovat și încurajat minoritățile sexuale.
11:00
Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai mare festival de film din România, revine la Chișinău, în perioada 12-15 iulie. Cele mai așteptate titluri ale anului, premiere, proiecții în aer liber și workshopurile dedicate cinefililor vor transforma Chișinăul, timp de patru zile, în capitala filmului. Cea de a III-a ediție TIFF Chișinău va fi găzduită de Cinematograful Odeon, scuarul Liceului „Gh. Asachi” și Cinema Buiucani.
Acum 24 ore
21:30
Expoziția de caricatură, care a avut loc ieri la iHub, a prezentat creațiile realizate de artistul Alex Buretz. Lucrările au trezit amuzamentul celor prezenți, dar și multe semne de întrebare, temele acestora reprezentând momente reale din viața unui moldovean. Organizat pentru un scop caritabil, evenimentul a demonstrat, încă o dată, că arta rămâne vie.
18:00
Unul dintre cei mai buni fotografi din Moldova, Valerii Corcimari, și-a pierdut viața într-un tragic accident în munții din Italia. Acesta era fotograful președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.
18:00
Oamenii pasionați de mașini și viteză au ocazia să-și testeze forțele la cea de-a două etapă a Campionatului Moldovei de Autoslalom. Competiția se va desfășura duminică, 24 iunie, în Capitală, pe şoseaua Hânceşti.
Ieri
15:10
Oamenii pasionați de mașini și viteză au ocazia să-și testeze forțele la cea de-a două etapă a Campionatului Moldovei de Autoslalom. Competiția se va desfășura duminică, 24 iunie, în Capitală, pe şoseaua Hânceşti.
15:00
În cadrul unei ceremonii oficiale la Casa Albă, Cristina Balan a prezentat, Președintelui Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, scrisorile de acreditare în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotențiar al Republicii Moldova.
14:20
A nins la cota 2000, în Munţii Făgăraş din România. Imaginile au fost postate pe Facebook de şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, transmite presa de peste Prut.
14:00
Potrivit prognozei meteorologice, în următoarele zile vom avea parte de cer noros și ploi cu descărcări electrice. Totuși, maximele termice ajung până la +23 grade Celsius pe timp de zi și +15 noaptea.
13:40
Cele mai stringente probleme ale locuitorilor din raionul Fălești și soluțiile pentru depășirea acestora au fost discutate ieri în cadrul unei ședințe comune a administrației publice centrale (APC) cu reprezentanții administrației publice locale (APL) din regiune. Premierul Pavel Filip a menționat că noul format de întrevederi, care presupune intervenția consolidată a echipei guvernamentale în fiecare raion al țării, va intensifica conlucrarea între APC și APL, sporind, astfel, receptivitatea autorităților la nevoile cetățenilor.
13:20
Votarea la ONU a rezoluției privind retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul țării noastre este un succes istoric, potrivit președintelui Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Într-un mesaj pe Facebook, politicianul a ținut să mulțumească moldovenilor pentru acest succes în fortificarea independenței Republicii Moldova.
13:10
Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în urma ploilor torențiale înregistrate în seara zilei de 22 iunie pompierii au intervenit în 21 de gospodării pentru pomparea apei.
13:00
Demersul Guvernului Filip la Adunarea Generală a ONU este o premieră pentru istoria contemporană a Republicii Moldova şi demonstrează curaj politic şi voinţa nedisimulată de a asigura suveranitatea reală a statului nostru asupra teritoriului naţional. Declarația a fost făcută de către Vlad Darie, ex-consilier prezidențial (1991-1993) și deputat în Parlamentul Republicii Moldova (1990-1994), transmite MOLDPRES.
12:50
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București salută rezoluţia Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) privind retragerea trupelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova, se arată pe contul de Twitter al MAE.
22 iunie 2018
19:50
Proiectul de rezoluţie propus de Republica Moldova la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite (ONU) privind retragerea trupelor ruse și a armamentului rusesc de pe teritoriul Transnistriei a fost votat.
19:30
Festivalul Medieval este un eveniment ce reflectă istoria secolelor XII-XVI cu antrenarea și participarea cluburilor de reconstituire istorică din Republica Moldova și din întreaga Europă. Se află la cea de-a patra ediție și se bucură de fiecare data de un succes enorm.
19:10
Instituirea ordinii în transportul rutier de persoane în regim de taxi, achitarea călătoriei conform indicațiilor de pe contor, amendarea companiilor de taxi care activează ilegal au fost unele dintre subiectele discutate la ședința reprezentanților Ministerului Economiei și Infrastructurii (MEI) și Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) cu membrii Asociației Transportatorilor Auto în regim de Taxi (ATAT).
19:10
Inspectoratul General al Poliției s-a autosesizat pe marginea afirmațiilor liderului PAS, Maia Sandu, despre cuţitele care ar fi fost depistate în gențile unor participanţi la protestul de ieri din faţa Primăriei mun. Chişinău.
19:00
Duminică, 24 iunie, între orele 11:00 - 16:00, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova invită doritorii la cea de a III-a ediție a Zilei Naționale a Portului Popular, care se va desfășura la Palatul Republicii, str. Maria Cibotari,16.
18:50
Conform unui comunicat de presă emis de Poliția Republicii Moldova, grupul de artiști ambulanți originari din Mali, membri ai Asociației Obștești Uniunea de creație „ART –LABYRINTH”, a fost chemat la IGP pentru a fi audiat pe marginea cazului de agresiune.
18:40
Ca urmare a avertismentelor emise de către Serviciului Hidrometeorologic de Stat, referitor la schimbarea bruscă a vremii în perioada 22.06, ora 17:00 - 23.06, ora 06:00 cu ploi puternice, descărcări electrice și intensificări ale vântului, Primăria municipiului Chișinău îndeamnă cetățenii și agenții economici din capitală să ia măsuri de precauție în vederea protecției oamenilor și a bunurilor materiale.
18:30
Guvernul a aprobat vânzarea a peste 40 la sută din acţiunile Moldova Agroindbank către un consorțiu internaţional. Un antecontract semnat astăzi precede organizarea ulterioară a unei licitaţii transparente.
18:30
Astăzi, în cadrul conferinței de presă susținută pentru a anunța despre protestul de duminică, Maia Sandu și Andrei Năstase au fost rugați de jurnaliști să comenteze incidentul de ieri, când câțiva protestatari au bruscat niște tineri care cântau în fața Oficiului Poștal Central. Întrebarea l-a nemulțumit pe liderul PPDA.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.