Zugo.md

Mai mult de 2 zile în urmă
11:30
Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost semnat de Maia Sandu, vineri, 21 iunie 2024, anunță șefa statului. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Maia Sandu a subliniat că Republica Moldova a îndeplinit toate recomandările Comisiei Europene. Astfel, la doi ani de la obținerea statutului de țară candidată, va … The post foto | Maia Sandu a semnat Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană first appeared on ZUGO. Articolul foto | Maia Sandu a semnat Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană apare prima dată în ZUGO.
11:00
Mașinile fugarului Ilan Șor vor fi scoase la licitație. Este vorba despre un automobil marca GAZ 2410 din 1988 și un Bentley Continental din 2010. Prețul de pornire pentru aceste vehicule este de 281.598 de lei, respectiv 1.970.752 de lei, scrie tv8.md. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Licitația publică este programată pentru data de 9 iulie … The post foto | Mașinile lui Ilan Șor vor fi scoase la licitație first appeared on ZUGO. Articolul foto | Mașinile lui Ilan Șor vor fi scoase la licitație apare prima dată în ZUGO.
10:40
Este cod roșu în Grecia. Atena și regiunea înconjurătoare sunt sub alertă maximă de incendii. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Serviciile de urgență sunt în alertă maximă, parcurile au fost închise, iar localnicii și turiștii au interdicție să staționeze în zone cu vegetație.  Mai multe incendii au izbucnit inclusiv ieri, iar vântul crește riscul extinderii lor. Pompierii au desfășurat, joi, avioane și elicoptere pentru a stinge flăcările izbucnite la mai puțin de 25 de kilometri de Atena și poliția a … The post Cod roșu de incendii în Grecia. Parcurile sunt închise, serviciile de urgență sunt în alertă maximă first appeared on ZUGO. Articolul Cod roșu de incendii în Grecia. Parcurile sunt închise, serviciile de urgență sunt în alertă maximă apare prima dată în ZUGO.
10:10
Ofițerii CNA și procurorii au reținut-o pe șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți în dosarul în care este cercetată o schemă de corupție, manifestată prin deposedarea abuzivă de bunuri patrimoniale a unor persoane social-vulnerabile. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Aceasta a fost reținută pentru 72 de ore și este bănuită de … The post Noi rețineri în cazul schemei de corupție de la Bălți, prin care persoane în etate rămâneau fără locuințe first appeared on ZUGO. Articolul Noi rețineri în cazul schemei de corupție de la Bălți, prin care persoane în etate rămâneau fără locuințe apare prima dată în ZUGO.
09:40
Suma a fost anunţată în timpul unei întâlniri de la Paris. Gavi a spus că a strâns deja 2,4 miliarde de dolari, 1,58 miliarde de dolari fiind din Statele Unite ale Americii, scrie Mediafax. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În paralel a fost lansată o schemă de 1,2 miliarde de dolari pentru a stimula producţia de … The post O organizaţie caută 9 miliarde de dolari pentru a-i vaccina pe cei mai săraci copii din lume first appeared on ZUGO. Articolul O organizaţie caută 9 miliarde de dolari pentru a-i vaccina pe cei mai săraci copii din lume apare prima dată în ZUGO.
09:30
Parlamentul olandez a votat joi pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE a Moldovei și Ucrainei, eliminând ultimul obstacol formal pentru ca UE să deschidă în mod oficial discuțiile de aderare cu ambele țări săptămâna viitoare. Deși încă înainte de aceasta noul guvern olandez, condus de prim-ministrul Dick Schoof, a făcut publică decizia că va … The post Parlamentul olandez a votat pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE a R. Moldova și a Ucrainei first appeared on ZUGO. Articolul Parlamentul olandez a votat pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE a R. Moldova și a Ucrainei apare prima dată în ZUGO.
08:50
GirlsGoIT a dat startul  înscrierilor pentru cea de-a 10-a ediție a taberei de vară, un eveniment devenit deja tradiție și punct de referință în domeniul educației IT pentru fete. Această ediție promite nu doar învățare intensă, ci și distracție pe măsură. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În perioada 19-28 iulie 2024, la Chișinău, 100 de … The post 10 ani de GirlsGoIT: Înscrierile pentru Tabăra de Vară 2024 sunt deschise first appeared on ZUGO. Articolul 10 ani de GirlsGoIT: Înscrierile pentru Tabăra de Vară 2024 sunt deschise apare prima dată în ZUGO.
08:40
Mai mulți tineri din zonele rurale ale țării beneficiază de cursuri gratuite în cadrul Programului de educație extrașcolară privind sănătatea reproductivă a adolescenților și tinerilor. La aceste cursuri, adolescenții completează un chestionar, apoi sunt repartizați în mai multe grupuri, după care participă la diverse exerciții și discursuri. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit organizatorilor, scopul … The post Mai mulți tineri din zonele rurale au parte de cursuri gratuite privind sănătatea reproductivă first appeared on ZUGO. Articolul Mai mulți tineri din zonele rurale au parte de cursuri gratuite privind sănătatea reproductivă apare prima dată în ZUGO.
08:40
Armata rusă a utilizat joi pentru prima oară o bombă glisantă de trei tone (FAB-3000) împotriva unui punct de concentrare a trupelor ucrainene în regiunea Harkov (nord-est), potrivit EFE. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Forţele aerospaţiale ruse au utilizat pentru prima oară o bombă FAB-3000 cu modul de glisare şi control al zborului UMPK”, a … The post Rusia ar fi folosit pentru prima oară în Ucraina o bombă de 3 tone first appeared on ZUGO. Articolul Rusia ar fi folosit pentru prima oară în Ucraina o bombă de 3 tone apare prima dată în ZUGO.
08:10
Activitatea agenților imobiliari din Republica Moldova va fi reglementată prin lege. Asta prevede proiectul prezentat joi, 20 iunie, de către deputații fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian și Marina Morozova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Radu Marian a explicat că vine cu un set de propuneri legislative, după ce ar fi primit foarte multe … The post Cursuri și contracte: Activitatea agenților imobiliari ar urma să fie reglementată first appeared on ZUGO. Articolul Cursuri și contracte: Activitatea agenților imobiliari ar urma să fie reglementată apare prima dată în ZUGO.
20 iunie 2024
10:50
Ministerul Mediului îndeamnă oamenii să evite scăldatul în râu, în urma unei avarii la sistemul de canalizare din Tighina. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Laboratorul Agenției de Mediu urmează să preleve și să examineze de urgență probe din mai multe zone ale fluviului, inclusiv în regiunea municipiului Tighina. Conform informațiilor preliminare, avaria la sistemul de … The post Ministerul Mediului îndeamnă oamenii să evite scăldatul în râul Nistru: „Avarie la sistemul de canalizare” first appeared on ZUGO. Articolul Ministerul Mediului îndeamnă oamenii să evite scăldatul în râul Nistru: „Avarie la sistemul de canalizare” apare prima dată în ZUGO.
10:30
Solstițiul de vară 2024 va avea loc joi, 20 iunie, și va fi cel mai devreme solstițiu din ultimii 228 de ani. În următoarele decenii, solstițiul se va produce tot mai des pe 20 iunie, și nu doar în 21, cum suntem obișnuiți. Până acum 30-40 de ani era ceva normal ca „ziua cea mai … The post Solstițiul de vară 2024 vine cu un record: 20 iunie, cea mai lungă zi din ultimii 228 de ani first appeared on ZUGO. Articolul Solstițiul de vară 2024 vine cu un record: 20 iunie, cea mai lungă zi din ultimii 228 de ani apare prima dată în ZUGO.
10:10
Specialiștii ne avetizează că înțepărturile de țânțar devin tot mai periculoase. Pe lângă speciile tradiţionale, schimbările climatice au dus la răspândirea altor specii. Țânțarul tigru Asiatic a apărut și pe la noi iar mușcătura acestuia poate cauza boli deosebit de grave, scrie TVR Moldova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Mirosul corpului, produsele cosmetice sau chiar … The post Specialiștii avertizează că înțepăturile de țânțar devin tot mai periculoase first appeared on ZUGO. Articolul Specialiștii avertizează că înțepăturile de țânțar devin tot mai periculoase apare prima dată în ZUGO.
09:30
Pe 27 iunie, Moldova sărbătorește inovația și spiritul antreprenorial al tinerilor și tinerelor prin evenimentul de absolvire a programului național Startup School, ediția 5. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Învățăm despre startup-uri, de la Cahul la Ocnița În această ediție a Startup School by Dreamups, 2500 de tineri/tinere și 101 profesori/profesoare din Moldova au aplicat … The post Vino la evenimentul de absolvire a programului național Startup School și află care vor fi cele trei echipe câștigătoare first appeared on ZUGO. Articolul Vino la evenimentul de absolvire a programului național Startup School și află care vor fi cele trei echipe câștigătoare apare prima dată în ZUGO.
09:20
În acest an, R. Moldova s-a clasat pe locul 13 din 146 de țări în clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen. Cu 6 poziții superioare comparativ cu 2023. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Mai multe servicii de ocupare, mai multe creșe și mai multe grădinițe reparate, mai multe programe de susținere a afacerilor, … The post Republica Moldova a urcat în clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen first appeared on ZUGO. Articolul Republica Moldova a urcat în clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen apare prima dată în ZUGO.
09:00
Revolut Lite, serviciul de online banking, a anunțat că își va înceta activitatea în Republica Moldova începând cu 20 iulie. Informația a fost comunicată utilizatorilor aplicației printr-un mesaj. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Revolut Lite nu a oferit detalii suplimentare despre motivele acestei decizii. Pe măsură ce se apropie data de 20 iulie, utilizatorii sunt … The post Revolut Lite își închide operațiunile în R. Moldova. Ce mesaj au primit utilizatorii first appeared on ZUGO. Articolul Revolut Lite își închide operațiunile în R. Moldova. Ce mesaj au primit utilizatorii apare prima dată în ZUGO.
08:40
Federația de Judo a Republicii Moldova contrazice informațiile Ministerului Educației și Cercetării și declară că nu a delegat niciun sportiv la competiții BRICS, o versiune rusească a Jocurilor Olimpice organizate în orașul Kazan, Rusia. „Informația este falsă”, precizează Federația. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Federația de Judo a Republicii Moldova declară că este falsă și … The post „Informația este falsă”: Una dintre Federațiile vizate în scandalul sportivilor care ar participa la versiunea rusă a JO respinge acuzațiile MEC first appeared on ZUGO. Articolul „Informația este falsă”: Una dintre Federațiile vizate în scandalul sportivilor care ar participa la versiunea rusă a JO respinge acuzațiile MEC apare prima dată în ZUGO.
08:00
Un șofer, implicat într-un accident rutier, a fost preluat de o ambulanță. Însă în drum spre spital, mașina de salvare a fost tamponată de un alt automobil. În urma impactului, felcerul ambulanței a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar șoferul a decedat. Informația a fost confirmată pentru Agora, de către ofițera de presă a Inspectoratului … The post Un bărbat a fost rănit într-un accident, dar a murit în altul, în ambulanță first appeared on ZUGO. Articolul Un bărbat a fost rănit într-un accident, dar a murit în altul, în ambulanță apare prima dată în ZUGO.
19 iunie 2024
11:30
Biroul Național de Statistică (BNS) a anunțat că, după încheierea Recensământului Populației și Locuințelor din acest an, în mai multe localități din Republica Moldova se va desfășura Ancheta Postrecenzare (APR). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Ancheta Postrecenzare include un subset de întrebări din chestionarele utilizate la recensământ și este realizată pe un eșantion reprezentativ din … The post După Recensământ, în mai multe localități se va desfășura Ancheta Postrecenzare. Precizările BNS first appeared on ZUGO. Articolul După Recensământ, în mai multe localități se va desfășura Ancheta Postrecenzare. Precizările BNS apare prima dată în ZUGO.
11:20
Senatul a adoptat şi amendat, marţi, în plen un proiect de completare a Legii cetăţeniei, iniţiat de Guvern, care stabileşte că cetăţenia română se poate acorda, la cerere, unei persoane străine care este căsătorită şi convieţuieşte în afara graniţelor cu un cetăţean român, de cel puţin 10 ani, potrivit Agerpres. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Senatul … The post Legea se modifică: Străinii căsătoriți de 10 ani cu cetățeni ai României ar putea obține cetățenia română first appeared on ZUGO. Articolul Legea se modifică: Străinii căsătoriți de 10 ani cu cetățeni ai României ar putea obține cetățenia română apare prima dată în ZUGO.
11:10
„Europa, şi odată cu ea Germania, se află în vizorul organizaţiilor jihadiste, în special ISIS şi ISIS-K”, a declarat, marţi, ministrul german de Interne Nancy Faeser, făcând referire la filiala cu sediul în Afganistan numită Isis-Khorasan, care a revendicat masacrul din martie din Moscova, informează Financial Times, citat de Mediafax. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Un … The post Germania avertizează că mai multe organizaţii teroriste plănuiesc atentate la EURO 2024 precum atacul de la Moscova first appeared on ZUGO. Articolul Germania avertizează că mai multe organizaţii teroriste plănuiesc atentate la EURO 2024 precum atacul de la Moscova apare prima dată în ZUGO.
10:40
Un copil de doar doi ani a ajuns la spital infectat cu salmonella și alți viruși periculoși după ce s-a bălăcit în fântâna arteziană de la intrarea în Parcul „Valea Trandafirilor”. Mama copilului a făcut public cazul, pe Internet. Inspectorii Centrului de Sănătate Publică s-au autosesizat și analizează calitatea apei, scrie TVR Moldova. Urmărește-ne pe … The post Un copil de doi ani, infectat cu salmonella și alți viruși după ce s-a jucat într-un havuz din Chișinău first appeared on ZUGO. Articolul Un copil de doi ani, infectat cu salmonella și alți viruși după ce s-a jucat într-un havuz din Chișinău apare prima dată în ZUGO.
10:20
Halterofilul Alexandru Baldji a devenit în premieră campion european printre juniori. Sportivul a cucerit trei medalii de aur la europenele de haltere din Grecia, în categoria de greutate de până la 67 kg. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. La proba smuls, Alexandru Baldji a înregistrat rezultatul de 124 kg, iar la proba aruncat a ridicat … The post Halterofilul Alexandru Baldji a devenit în premieră campion european first appeared on ZUGO. Articolul Halterofilul Alexandru Baldji a devenit în premieră campion european apare prima dată în ZUGO.
09:40
Italia sprijină cu fermă convingere parcursul european al Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute de președintele italian, Sergio Mattarella, care s-a aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă cu șefa statului, Maia Sandu. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Totodată, în debutul evenimentului a fost semnate două acorduri în acest … The post Italia sprijină parcursul de aderare a R. Moldova la UE. Mattarella: „Sunteți la nivel istoric parte a familiei europene” first appeared on ZUGO. Articolul Italia sprijină parcursul de aderare a R. Moldova la UE. Mattarella: „Sunteți la nivel istoric parte a familiei europene” apare prima dată în ZUGO.
09:10
Teatrul Național Eugene Ionesco te așteaptă la ultimul spectacol din această stagiune. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Sâmbătă, 22 iunie, ora 18:30 „GAIȚELE” de Alexandru KIRIȚESCU #comedie tragică +15 Piesa „Gaițele” (sau „Cuibul de viespi”) este una dintre comediile de valoare ale perioadei interbelice din dramaturgia națională. O comedie tragică în două acte. Autorul atacă … The post Teatrul Național Eugene Ionesco te invită la spectacolul „Gaițele” first appeared on ZUGO. Articolul Teatrul Național Eugene Ionesco te invită la spectacolul „Gaițele” apare prima dată în ZUGO.
08:40
Un tânăr în vârstă de 29 de ani, originar din R. Moldova și rezident de mult timp într-o localitate italiană de lângă Torino, a decedat în cursul zilei de duminică, 16 iunie 2024, într-un grav accident de motocicletă, anunță presa locală. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Accidentul s-a produs pentru că motociclistul s-ar fi implicat … The post Un tânăr moldovean, lovit mortal de o mașină în Italia first appeared on ZUGO. Articolul Un tânăr moldovean, lovit mortal de o mașină în Italia apare prima dată în ZUGO.
08:30
Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat cu privire la presupusele participări ale sportivilor moldoveni la așa-zisele competiții BRICS, organizate în orașul Kazan, Rusia. Ministerul a solicitat explicații de la federațiile din care fac parte sportivii – Asociația de Lupte la Brâu, Federația de Judo, Federația de Sambo, Federația de Gimnastică Ritmică. Urmărește-ne pe Telegram și … The post Sportivi moldoveni participă la „versiunea rusească” a Jocurilor Olimpice. Reacția Chișinăului first appeared on ZUGO. Articolul Sportivi moldoveni participă la „versiunea rusească” a Jocurilor Olimpice. Reacția Chișinăului apare prima dată în ZUGO.
08:00
Un moldovean de 26 de ani din raionul Cahul a murit, după ce a fost împușcat mortal de polițiști în orașul Viena, din Austria. Asta după ce acesta și-ar fi ucis colega de apartament, iar ulterior ar fi amenințat oamenii legii cu toporul. Despre asta scrie presa locală. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Crima ar … The post Un moldovean, împuşcat la Viena de poliţişti după ce şi-a ucis iubita first appeared on ZUGO. Articolul Un moldovean, împuşcat la Viena de poliţişti după ce şi-a ucis iubita apare prima dată în ZUGO.
18 iunie 2024
11:30
Șeful NATO a declarat pentru BBC că Beijingul ar trebui să suporte consecințele pentru că a sprijinit războiul Rusiei în Ucraina, dacă nu își schimbă modul de acțiune. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Jens Stoltenberg a afirmat că Beijingul încearcă să joace la ambele capete, susținând efortul de război al Rusiei și încercând în același … The post Șeful NATO: „China ar trebui să plătească pentru sprijinul acordat Rusiei în războiul din Ucraina” first appeared on ZUGO. Articolul Șeful NATO: „China ar trebui să plătească pentru sprijinul acordat Rusiei în războiul din Ucraina” apare prima dată în ZUGO.
11:10
La data de 16 iunie 2024 numărul de locuințe în R. Moldova este cu minim 21% sau 284 mii locuințe, mai mare decât s-a știut până acum. Astfel oficial, în Moldova sunt înregistrate circa 1.330 mii locuințe, dar deja la data de 23 Mai 2024, în procesul de Recensământ această cifră a fost depășită, iar … The post Expert: Recensământul a arătat că moldovenii sunt cu 4,4 miliarde de dolari mai bogați decât credeau first appeared on ZUGO. Articolul Expert: Recensământul a arătat că moldovenii sunt cu 4,4 miliarde de dolari mai bogați decât credeau apare prima dată în ZUGO.
10:30
Lucrările de amenajare a punctului de trecere a frontierei Leova-Bumbăta, a drumului de acces și a parcării pentru camioane au fost finalizate. De la deschiderea sa, au avut loc deja peste 39.100 de traversări ale frontierei, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Autoritățile moldovenești și române vor colabora … The post foto | Amenajarea punctului de trecere a frontierei Leova-Bumbăta a fost finalizată first appeared on ZUGO. Articolul foto | Amenajarea punctului de trecere a frontierei Leova-Bumbăta a fost finalizată apare prima dată în ZUGO.
10:10
O boală provocată de o bacterie „mâncătoare de carne” care poate ucide oamenii în 48 de ore se răspândește în Japonia, după ce restricțiile din pandemia de Covid-19 au fost reduse, scrie Bloomberg, citat de Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Numărul de cazuri de sindrom de șoc toxic streptococic (STSS) înregistrate anul acesta, până la … The post O bacterie rară, „mâncătoare de carne”, face ravagii în Japonia. Unii pacienți mor în doar 48 de ore de la infecție first appeared on ZUGO. Articolul O bacterie rară, „mâncătoare de carne”, face ravagii în Japonia. Unii pacienți mor în doar 48 de ore de la infecție apare prima dată în ZUGO.
09:50
Primăria Municipiului Chișinău informează că, începând de marți, 18 iunie, și până pe 22 iulie, va fi suspendat parțial traficul rutier (pe benzi) pe bd. Moscova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Măsura a fost luată în legătură cu necesitatea executării lucrărilor de restabilire a învelișului asfaltic din bd. Moscova. Conducătorii auto sunt îndemnaţi să se … The post Traficul rutier pe bulevardul Moscova va fi parțial suspendat first appeared on ZUGO. Articolul Traficul rutier pe bulevardul Moscova va fi parțial suspendat apare prima dată în ZUGO.
09:20
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) avertizează despre două noi focare de pestă porcină africană (PPA) confirmate la porcii domestici din fermele comerciale mici din satele Gîrbova, raionul Ocnița, și Vărăncău, raionul Soroca. Virusul a fost identificat pe 14 și 16 iunie 2024 de către Centrul Republican de Diagnostic Veterinar (CRDV). Urmărește-ne pe Telegram și … The post Alertă de pestă porcină: ANSA oferă recompense pentru cei care găsesc cadavre de mistreț first appeared on ZUGO. Articolul Alertă de pestă porcină: ANSA oferă recompense pentru cei care găsesc cadavre de mistreț apare prima dată în ZUGO.
09:00
Moldoveanca Alisa Glinka (37 de ani) care a reușit în luna ianuarie să se califice oficial la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 la proba de echitație, a fost descalificată. Potrivit forului internațional de profil, ea și-a asigurat la începutul acestui an un loc în concursul individual de dresaj. Alisa ar fi fost prima sportivă … The post Sportiva din R. Moldova, Alisa Glinka, testată pozitiv la dopaj first appeared on ZUGO. Articolul Sportiva din R. Moldova, Alisa Glinka, testată pozitiv la dopaj apare prima dată în ZUGO.
08:30
Halterofila din Republica Moldova Nicoleta Cojocaru a devenit pentru a doua oară consecutiv campioană europeană la categoria sub vârsta de 15 ani. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. La ediția din acest an a europenelor de haltere de la Thessaloniki, Grecia, sportiva de 14 ani, care a evoluat în limitele categoriei de greutate de până la … The post Halterofila Nicoleta Cojocaru a devenit pentru a doua oară campioană europeană first appeared on ZUGO. Articolul Halterofila Nicoleta Cojocaru a devenit pentru a doua oară campioană europeană apare prima dată în ZUGO.
08:10
Ilan Șor, Marina Tauber și Evghenia Guțul au fost incluși în lista dușmanilor Ucrainei de organizația Mirotvoreț, aceasta întocmind din 2014 lista persoanelor care promovează propaganda Kremlinului sau atacă suveranitatea Ucrainei. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Ilan Șor este acuzat de Mirotvoreț de „negarea agresiunii ruse asupra Ucrainei”, „manipularea informației”, „participarea în procese de destabilizare … The post Ilan Șor, Marina Tauber și Evghenia Guțul, interziși în Ucraina: Numele lor, inclus în baza de date „Mirotvoreț” first appeared on ZUGO. Articolul Ilan Șor, Marina Tauber și Evghenia Guțul, interziși în Ucraina: Numele lor, inclus în baza de date „Mirotvoreț” apare prima dată în ZUGO.
17 iunie 2024
11:40
Cadavrul unui turist american în vârstă de 55 de ani a fost descoperit duminică pe insula Corfu, ceea ce ridică la trei numărul turiştilor străini găsiţi morţi în Grecia în decurs de o săptămână. Alţi trei turişti străini sunt căutaţi pe alte insule greceşti, potrivit presei elene, citată de News.ro. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. … The post Căldura sufocantă face victime în Grecia. Trei turişti găsiţi morţi într-o săptămână first appeared on ZUGO. Articolul Căldura sufocantă face victime în Grecia. Trei turişti găsiţi morţi într-o săptămână apare prima dată în ZUGO.
11:00
Unii călători aleg un city break în funcție de oferta culturală a destinației – alegând cele mai bune muzee și galerii de artă pe care să le viziteze. Alții se uită la orașele cu viață de noapte agitată sau optează pentru o destinație care găzduiește un festival sau un eveniment. Dar pentru mulți turiști, cea … The post Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume, conform Time Out first appeared on ZUGO. Articolul Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume, conform Time Out apare prima dată în ZUGO.
10:50
Focare noi de rujeolă au fost înregistrate în raionul Sîngerei și Strășeni, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În raionul Sîngerei, recent a fost identificat un focar de rujeolă cu 39 de cazuri confirmate la copii nevaccinați, cu vârste între 2 și 19 ani, provenind din familii numeroase. Un … The post Autoritățile anunță că au înregistrat două focare noi de rujeolă first appeared on ZUGO. Articolul Autoritățile anunță că au înregistrat două focare noi de rujeolă apare prima dată în ZUGO.
10:30
Doi minori au fost salvați de la înec în timp ce se scăldau în lacul din parcul „Valea Trandafirilor” din municipiul Chișinău. Incidentul a avut loc duminică, 16 iunie, în jurul orei 16:40. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit IGSU, cei doi frați se scăldau în apa lacului, iar la un moment dat unul dintre … The post Doi minori, salvați de la înec într-un parc din capitală first appeared on ZUGO. Articolul Doi minori, salvați de la înec într-un parc din capitală apare prima dată în ZUGO.
10:00
Donald Trump, fostul președinte al SUA, care candidează din nou pentru funcția de la Casa Albă, a exprimat critici puternice față de ajutorul american acordat Ucrainei în cadrul unui miting de campanie la Detroit, pe 15 iunie. El îl descrie pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski ca fiind „cel mai bun vânzător” și spune că va … The post Trump amenință că va opri ajutorul acordat de SUA Ucrainei dacă va fi reales președinte first appeared on ZUGO. Articolul Trump amenință că va opri ajutorul acordat de SUA Ucrainei dacă va fi reales președinte apare prima dată în ZUGO.
09:20
Arcașa Alexandra Mîrca s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Sportiva din Republica Moldova a intrat în posesia cotei de participare la Olimpiada de Vară, după ce a acces în semifinalele turneului preolimpic din Antalya, Turcia. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În duelul decisiv, care i-a asigurat biletul pentru Jocurile Olimpice de la Paris, … The post Încă o sportivă din R. Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris first appeared on ZUGO. Articolul Încă o sportivă din R. Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în ZUGO.
09:20
Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de 17-18 iunie 2024, va fi limitat temporar accesul persoanelor în anumite locuri publice din capitală. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Măsura este luată de poliție, în contextul vizitei oficiale în Republica Moldova a lui Sergio Mattarella, Președintele Republicii Italiene, care va vizita Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova. … The post Președintele Italiei vine în R. Moldova. Accesul populației în mai multe locuri publice din Chișinău va fi limitat first appeared on ZUGO. Articolul Președintele Italiei vine în R. Moldova. Accesul populației în mai multe locuri publice din Chișinău va fi limitat apare prima dată în ZUGO.
09:00
Un sistem de alertă care ar avertiza moldovenii despre fenomene meteo extreme sau situații de urgență ar putea funcționa în Republica Moldova nu mai devreme de anul 2025. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență al MAI, Liliana Pușcașu, a declarat pentru radiomoldova.md că se întreprind măsuri pentru … The post Când ar putea fi funcțional sistemul de avertizare MD-Alert first appeared on ZUGO. Articolul Când ar putea fi funcțional sistemul de avertizare MD-Alert apare prima dată în ZUGO.
08:40
80 de ţări, inclusiv Republica Moldova, au cerut ca „integritatea teritorială” a Ucrainei să fie fundamentul oricărui acord de pace pentru a pune capăt războiului cu Rusia, într-un comunicat emis în cea de-a doua şi ultima zi a reuniunii lor într-o staţiune elveţiană. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Absenţa Rusiei de la Summit-ul mondial pentru … The post Summitul de pace din Elveția: 80 de țări, inclusiv Republica Moldova, susțin integritatea teritorială a Ucrainei first appeared on ZUGO. Articolul Summitul de pace din Elveția: 80 de țări, inclusiv Republica Moldova, susțin integritatea teritorială a Ucrainei apare prima dată în ZUGO.
08:00
Doi tineri din Republica Moldova au reușit să se claseze pe primul loc în cadrul concursul internațional Genius Olympiad, o competiție din Statele Unite ale Americii (SUA) care premiază proiectele legate de problemele de mediu ale liceenilor din întreaga lume. În urma acestei reușite, tinerii moldoveni vor beneficia și de o bursă de studiu la Universitatea … The post Doi tineri din R. Moldova s-au clasat pe primul loc în cadrul concursul internațional Genius Olympiad first appeared on ZUGO. Articolul Doi tineri din R. Moldova s-au clasat pe primul loc în cadrul concursul internațional Genius Olympiad apare prima dată în ZUGO.
16 iunie 2024
14:20
Desfășurarea Marșului Pride a determinat mai mulți cetățeni și preoți să facă acțiuni de contraprotest. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Astfel, lângă monumentului lui Ștefan cel Mare din centrul capitalei mai mulți preoți și enoriați au afișat icoane și pancarte cu mesaje ca „Când tac ortodocșii strigă pietrele” sau „Stop propagării homosexualității”. Foto: newsmaker.md Totodată, … The post foto, video | Contraprotest la Marșul Pride, cu mai mulți preoți și cetățeni. Unii au venit în costume de dezinfecție first appeared on ZUGO. Articolul foto, video | Contraprotest la Marșul Pride, cu mai mulți preoți și cetățeni. Unii au venit în costume de dezinfecție apare prima dată în ZUGO.
12:50
Comunitatea LGBT+ din Republica Moldova desfășoară duminică, 16 iunie, un Marș al Solidarității. Evenimentul a început la ora 12:00 la intersecția străzilor București și Ismail, participanții urmând să meargă până la scuarul Consiliului Europei de la intersecția străzilor Serghei Lazo și Mihail Kogâlniceanu. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Evenimentul are loc anual. Sloganul din acest … The post live | La Chișinău se desfășoară Marșul Pride, organizat de comunitatea LGBT+ first appeared on ZUGO. Articolul live | La Chișinău se desfășoară Marșul Pride, organizat de comunitatea LGBT+ apare prima dată în ZUGO.
11:50
O femeie din Missouri a fost găsită nevinovată după ce a stat 43 de ani în spatele gratiilor, pentru o crimă pe care s-a dovedit că nu a comis-o, relatează The Guardian, preluată de News.ro. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Sandra „Sandy” Hemme, în vârstă de 63 de ani, a fost declarată vinovată – şi … The post O condamnată la închisoare pe viață a fost găsită nevinovată, după 43 de ani petrecuți în spatele gratiilor first appeared on ZUGO. Articolul O condamnată la închisoare pe viață a fost găsită nevinovată, după 43 de ani petrecuți în spatele gratiilor apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.