Zugo.md

Acum 8 ore
22:40
Șeful statului anunță că refuză să semneze decretul de numire a Silviei Radu și Nicolae Ciubuc în calitate de membri ai cabinetului de miniștri condus de Pavel Filip. În replică, prim-ministrul spune că prin această abordare Igor Dodon își anulează singur rolul de președinte.
Acum 12 ore
19:20
Cea mai mare colecție de vinuri din lume, înscrisă în Cartea Recordurilor Guiness în 2005, se află în Republica Moldova. Totuși, nu doar numărul impresionant de sticle este cel care atrage atenția presei străine, ci și calitatea produsului.
18:20
Centrul de formare Antreprenorială din cadrul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM), invită agenții economici să participle la Programul de pregătire și perfecționare a managerilor din diferite sectoare ale economiei Republicii Moldova și oferă posibilitatea de a cunoaşte piaţa germană, a stabili legături de afaceri cu firme germane şi a edifica parteneriate pe termen lung, fiind un instrument de promovare în domeniul comerţului extern.
18:00
Marea Britanie a fost lovită de prima furtună din acest sezon. În consecință, o turistă și-a pierdut viața după ce rulota în care se afla a fost aruncată de pe o stâncă, iar mai multe case au fost distruse de copacii care au căzut din cauza vânturilor.
18:00
Puse în circulație încă acum jumătate de an - la 28 februarie curent -, monedele de 1 și 2 lei încă nu sunt acceptate de moldoveni, mai cu seamă de agenții economici. Fie că sunt mari, fie că sunt grele sau incomode, oamenii nu se grăbesc să le utilizeze.
17:30
Puse în circulație încă acum jumătate de an - la 28 februarie curent -, monedele de 1 și 2 lei încă nu sunt acceptate de moldoveni, mai cu seamă de agenții economici. Fie că sunt mari, fie că sunt grele sau incomode, oamenii nu se grăbesc să le utilizeze.
17:10
Republica Moldova și UE își reconfirmă angajamentul comun pentru aprofundarea dialogului moldo-comunitar. Subiectul s-a regăsit pe agenda unei întrevederi dintre ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, și vicepreşedintele Comisiei Europene, Comisarul European pentru zona euro, dialog social, stabilitate financiară, servicii financiare şi pieţele de capital, Valdis Dombrovskis.
17:00
Talentul și vocea unui DJ din Moldova a lăsat fără cuvinte juriul de la X Factor. Iurie Zara a interpretat piesa „Boschetar” a lui Valy Boghean și a luat patru de „DA”. Mai mult, tânărul și-a îndeplinit un vis pe care îl avea de câțiva ani, și anume de a cânta în duet cu solistul trupei Carla’s Dreams.
16:50
O familie din Dondușeni s-a intoxicat cu vapori de mercuri după ce copilul a scăpat termometrul în cratița cu mâncare. Incidentul s-a petrecut acum câteva zile în Horodiște.
16:40
Republica Moldova a fost aleasăб astăzi, în calitate de membru al Comitetului Permanent al Biroului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății, în cadrul celei de-a 68-a Sesiune a forumului, care se desfășoară la Roma, Italia, în perioada 17-20 septembrie.
Acum 24 ore
16:00
Lumea animală nu te poate lăsa fără emoții, iar unele fapte din viața acestora pot topi și cele mai reci inimi. Astfel, indiferent că sunt catalogate ca animale „periculoase” sau „drăguțe”, animalele au multe caracteristici care sunt asemănătoare cu cele ale omului, însă de care s-ar putea să nu știi.
15:50
O femeie din Chișinău a rămas fără 400.000 de lei și alte bunuri materiale după ce ar fi mers la „ședințe de vindecare” la o clarvăzătoare. Suspecta de 62 de ani va compărea pe banca acuzaților pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari.
15:30
Peste 7 500 de localnici din Louisiana au rămas fără curent electric, timp de câteva ore, asta după ce o pisică a a rămas blocată într-o substaţie.
15:00
Starea de sănătate a omului poate fi verificată și fără multe analize sau ore piedute în spitale. Tehnologia, cu ajutorul căreia facem mai simplu acest proces, constă în utilizarea unui fir de păr a persoanei în cauză. Acum, procedura poate fi făcută și în Moldova.
14:50
Carla’s Dreams a hotărât să le joace o farsă colegilor săi cu ajutorul unui participant din Republica Moldova. Astfel, în timpul celei de-a patra ediții a concursului X Factor, Sergiu Bunescu a venit machiat ca solistul trupei reușind să primească patru de „DA” și șansa de a trece în etapa următoare.
14:50
Pe 30 septembrie capitala va găzdui cea de-a patra ediție a „Maratonului Internațional Chișinău”. Anul acesta, participanții sunt așteptați de o mulțime de surprize plăcute. Una dintre cele mai amuzante și spectaculoase va fi cursa „Fun Run by Iute Credit”.
14:10
Pe 30 septembrie capitala va găzdui cea de-a patra ediție a „Maratonului Internațional Chișinău”. Anul acesta, participanții sunt așteptați de o mulțime de surprize plăcute. Una dintre cele mai amuzante și spectaculoase va fi cursa „Fun Run by Iute Credit”.
13:40
Merele din Republica Moldova vor fi exportate pe una dintre cele mai mari piețe din lume – cea a Indiei. Partea indiană a stabilit cerințele fitosanitare de import, iar în timpul apropiat urmează a fi identificat exportatorul din țara noastră și importatorul din India, pentru a organiza exportul primului lot – probă.
13:20
Deși încă nu și-au ocupat fotoliile de miniștri, Silvia Radu și Nicolae Ciubuc au deja o agendă plină de sarcini înaintate de PDM. Vicepreședintele partidului, Vladimir Cebotari, a menționat în cadrul emisiunii „Fabrika” de la PublikaTV că aceștia vor trebui să muncească mult pentru că cerințele sunt mari.
12:10
Un șofer de pe ruta 124 a locit în această dimineață o tânără de 19 ani chiar pe trecerea de pietoni. Accidentul s-a produs la intersecția străzilor Ion Creangă cu Tudor Vladimirescu din Durleşti.
11:40
La 10 zile de la accidentul produs pe traseul Chișinău-Ungheni, în care a fost implicat șeful statului și alți membri ai familie sale, Igor Dodon spune că nu pretinde la compensații materiale sau de altă natură din partea bărbatului care s-ar face vinovat de producerea impactului.
11:40
O rezoluție în susținerea Republicii Moldova a fost înregistrată în Senatul Statelor Unite. Documentul vine să confirme poziția Senatului de întărire a relațiilor SUA – Republica Moldova și reafirmă suportul pentru integritatea teritorială a țării.
11:10
Șeful adjunct al Inspectoratului general al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a rămas impresionat de inițiativa nobilă a polițiștilor din Germania care dăruiesc câte o jucărie copiilor afectați emoțional de cazuri de violență în familie sau implicați în accidente rutiere grave.
11:10
Președintele țării a semnat astăzi demiterea ministrei Sănătății, Muncii și Protrecției Sociale, Svetlana Cebotari și a ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici.
10:50
Au dat o nouă viața unei instalații de metal. Câțiva localnici din satul Rădoaia și-au unit forțele pentru a readuce la frumusețea de altă dată cumpăna unei fântâni, ridicată pe un deal din localitate.
10:50
Mai multe grădinițe din capitală își vor relua activitatea după ce, la inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării și a Direcției Generală Educație, Tineret și Sport a mun. Chișinău, vor fi angajați 54 de elevi care învață în ultimul an la Colegiul „Alexei Mateevici”.
10:40
Procuratura raionului Criuleni a finalizat şi transmis în judecată cauza penală de învinuire a unui locuitor al satului Bălăbăneşti de omorul intenţionat al fostei sale concubine şi păstrarea ilegală a muniţiilor.
10:30
Liderul statului a participat aseară la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune. Acesta a fost rugat să comenteze speculațiile precum că cei 7 cetățeni turci au fost expulzați în Turcia ca o favoare președintelui turc pentru că a acceptat să repare clădirea Președinției.
10:20
Un moldovean, aflat la volanul unui TIR, a lovit mortal o fetiță de 10 ani pe o trecere de pietoni din localitatea Loloiasca din România.
10:10
Un bărbat din Germania, pentru a economisi, a procurat un dulap de bucătărie la mâna a doua. Ajuns acasă, acesta însă a trăit o experiență pe care nu o va uita curând. Mai exact, neamțul a găsit trei lingouri de aur în interiorul mobilierului.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.