Zugo.md

Acum 6 ore
22:30
CEC a procesat primele procese verbale din cadrul scrutinului din capitală. Potrivit lor, cele mai multe voturi le-au obținut Andrei Năstase și Ion Ceban. Cei doi candidați sunt urmați de Dorin Chiroacă, Octavian Țîcu, Valerii Klimenko și Victor Chironda. Pe de altă parte, la capătul listei sunt Serghei Toma, Vitalie Voznoi și Lilia Ranogaeț. Aceeași … Articolul infografic | CEC a procesat primele procese verbale de la scrutinul din capitală. Care sunt rezultatele preliminare? apare prima dată în ZUGO.
22:20
CEC a anunțat că scrutinul local poate fi declarat valabil. În scurt timp vor apărea primele rezultate preliminare ale alegerilor locale de astăzi. Totdată, potrivit lui Dorin Cimil, secțiile de votare de peste hotare urmează să se închidă într-o oră, iar rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare noi. Oficialul a spus că peste hotare au votat … Articolul video | CEC face publice primele rezultate preliminare: „Scrutinul local poate fi declarat valabil” apare prima dată în ZUGO.
21:50
Dorin Chirtoacă a făcut primele declarații după alegeri. Potrivit lui, prezența mică se datorează faptului că oamenii s-au săturat de alegeri. Candidatul declară că politicienii sunt taxați pentru tot ce se întâmplă în ultima perioadă în țară. La fel, acesta a spus că toți concurenții electorali trebuie să insufle speranță cetățenilor. „Este cea mai mică … Articolul video | Dorin Chirtoacă face primele declarații după ce s-a finalizat votarea: „Este cea mai mică prezență din 1990 încoace” apare prima dată în ZUGO.
21:30
În capitală a fost înregistrată cea mai mică prezență la vot. La alegerile locale generale 229.635 chișinăuieni, adica 36,05% din numărul total de alegători și-au exercitat dreptul de a alegere. Cele mai active au fost suburbiile, unde au votat 41,74% din numărul de alegători înscriși pe liste. Pe de altă parte, cei care au viza de … Articolul infografic | Locuitorii capitalei nu s-au grăbit la alegeri. La Chișinău s-a înregistrat cea mai mică prezență la vot apare prima dată în ZUGO.
21:20
Candidatul PSRM la funcția de primar general al mun. Chișinău face totalurile din ziua alegerilor. Ion Ceban a susținut o conferință de presă de la sediul formațiunii. Ceban le-a mulțumit cetățenilor care au mers la vot și că, indiferent pentru cine și-a dat votul, au dat dovadă de exemplu civic. Șirul mulțumirilor a continuat cu … Articolul video | Ion Ceban, după închiderea secțiilor de vot: Voi respecta decizia chișinăuienilor apare prima dată în ZUGO.
21:20
Candidatul la funcția de primar al capitalei, Andrei Năstase, a făcut declarații de presă după închiderea secțiilor de votare. Cei doi le-au mulțumim oamenilor care au fost prezenți la vot. Maia Sandu a menționat că așteaptă cu nerăbdare rezultatele. În același timp, oficiala a promis să se apuce de treabă chiar de mâine acolo unde … Articolul video | Andrei Năstase și Maia Sandu fac declarații de presă după închiderea secțiilor de votare: „Le mulțumim cetățenilor care au mers la vot” apare prima dată în ZUGO.
21:20
La ora 21:00, toate secțiile de votare au fost închise. Pe parcursul zilei, la alegeri au participat 1.173.704 moldoveni, adică 41,68%  din numărul total de votanți. Potrivit CEC, numărul femeilor care au participat la acest scrutin a fost mai mare decât cel al bărbaților. De asemenea, cei mai mulți alegători care și-au exercitat dreptul la vot … Articolul infografic | Secțiile de votare au fost închise. Câți moldoveni au participat la alegerile locale generale? apare prima dată în ZUGO.
21:00
Candidatul PSRM la funcția de primar general al mun. Chișinău face totalurile din ziua alegerilor. Ion Ceban susține în aceste clipe o conferință de presă de la sediul formațiunii. Articolul urmărește LIVE | Ion Ceban face declarații de presă după închiderea secțiilor de vot apare prima dată în ZUGO.
Acum 8 ore
20:10
Până la această oră, observatorii Promo-LEX au înregistrat peste 320 de rapoarte de incidente. Printre cele mai frecvente încălcări se numără agitația electorală în ziua alegerilor și amplasarea publicității concurenților electorali în preajma secției de votare. La o secție de votare din capitală, doi observatori ai con curenților electorali s-au certat. Aceștia ar fi utilizat … Articolul Doi observatori s-au certat, iar o femeie a aplicat ștampila „votat” și pe buletinele soțului. Ce incidente a mai înregistrat Promo-LEX până la această oră? apare prima dată în ZUGO.
19:50
Chiar dacă sunt în spatele gratiilor, deținuții au participat astăzi la alegeri. Dintre cei 2068 de cetățeni privați de libertate, 1851 au votat, iar altele 207 au refuzat să participe la scrutin. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, procesul electoral s-a desfăşurat în locuri special amenajate din incinta instituțiilor vizate, prin intermediul urnelor mobile ale secțiilor … Articolul foto | Chiar dacă sunt după gratii, nimeni nu i-a privat de dreptul la vot. Deținuții din țară au participat la alegeri apare prima dată în ZUGO.
19:30
Un cuplu a mers să voteze chiar în ziua căsătoriei. Îndrăgostiții au pășit pragul secției de votare în straie de nuntă. Totul s-a întâmplat în satul Inești, raionul Telenești. Cei doi au fost admirați și felicitați de oamenii care i-au văzut la votare, iar unii chiar i-au fotografiat și au expediat imaginile instituțiilor media. Se … Articolul foto | Au luat decizii importante pentru viitorul lor. Un cuplu și-a exercitat dreptul de vot chiar în ziua nunții apare prima dată în ZUGO.
19:20
Un grup de moldoveni din Constanța îndeamnă conaționalii să iasă la vot. Ei spun că nimeni nu poate să le decidă viitorul în locul locul. Tinerii au votat la alegerile parlamentare noi, scrutin la care prezența este foarte mică. Unul dintre aceștia a scris pe rețelele de socializare că astfel le-au amintit celor de acasă … Articolul foto | Mesajul unui grup de moldoveni din Constanța în ziua alegerilor: „Noi, tinerii avem datoria morală de a ieși la vot” apare prima dată în ZUGO.
Acum 12 ore
18:40
Dumitru Matcovschi ar fi împlinit astăzi 80 de ani. Pe lângă opera sa literară, acesta mai este cunoscut și ca autorul versurilor pentru mai multe piese, devenite în timp șlagăre. De ziua de naștere a poetului, ZUGO a selectat 10 melodii, lăsate drept moștenire moldovenilor de Dumitru Matcovschi. Suntem siguri că majoritatea celor care sau … Articolul video | Dumitru Matcovschi ar fi împlinit astăzi 80 de ani. Top 10 melodii, versurile cărora au fost scrise de poet apare prima dată în ZUGO.
18:20
Comisia Electorală Centrală a prezentat informații actualizate despre alegerile parlamentare noi. Conform informațiilor, la 8 secții de votare de peste hotare nu s-a prezentat nici un alegător. Potrivit lui Dorin Cimil, la alegerile pentru cele patru circumscripții s-a înregistrat următoarea prezență: circumscripția nr. 17 (Nisporeni) – 23.000 de alegători circumscripția nr. 33 (Chișinău) – 30000 … Articolul video | CEC prezintă informații actualizate despre alegerile parlamentare noi. La 8 secții de votare din Transnistria nu s-a prezentat nici un alegător apare prima dată în ZUGO.
17:30
În timp ce unii se vor concentra pentru a fi mai eficienți la serviciu sau pentru a obține un venit suplimentar, alții vor avea nevoie de un moment de respiro și mai multă distracție. În orice caz, nativii horoscopului vor avea parte de o săptămână „plină” de activități. Iată previziunile pentru săptămâna care urmează (21 … Articolul Vărsătorii au nevoie de distracție, iar Fecioarele – de un venit suplimentar. Ce ne prezic astrele pentru săptămâna următoare apare prima dată în ZUGO.
17:30
Vloggerul Paul Cornel Dunas a devenit cunoscut după ce a provocat străinii să asculte cântece moldovenești sau să spună ceva în română. De această dată el le-a pregătit o nouă încercare americanilor și i-a îndemna să citească câteva versuri din poemul Luceafărul. Chiar dacă au stâlcit puțin cuvintele, cei din SUA s-au descurcat. Ei au … Articolul video | Eminescu a ajuns să fie cunoscut și de americani. Cum citesc străinii „Luceafărul”? apare prima dată în ZUGO.
17:10
La 14:34, pe pagina CEC erau indicate cu 20.000 de persoane mai mult decât au votat de fapt. Constatarea a fost făcută de asociația Promo-LEX. Organizația anunța că potrivit paginii Comisiei Electorale Centrale, în municipiul Chișinău au votat în total 147.400 alegători. În același timp, s-a stabilit numărul de alegători care au votat la ora … Articolul Pe pagina CEC au fost indicate cu 20.000 de persoane mai mult decât au votat de fapt. Explicația Comisiei Electorale Centrale apare prima dată în ZUGO.
16:50
Scrutinul de astăzi nu trece fără situații „deocheate”. Așadar, într-o secție de votare din capitală o moldoveancă a rupt toate cele 5 buletine de vot primite. Potrivit Promo-LEX, femeii care a venit la secția de votare din Băcioi i s-au oferit buletine de vot. Aceasta însă le-a rupt, declarând că nu înțelege nimic și că … Articolul Alegerile nu trec fără scandal: O femeie a rupt buletinele de vot, iar alta a scris în listele electorale „plecat” apare prima dată în ZUGO.
16:40
Petrecem această săptămână cu ceață și întâmpinăm alta cu același fenomen. Serviciul Hidrometeorologic de Stat ne atenționează că a fost prelungit Codul galben și pentru ziua de mâine.  Astăzi de la miezul nopții și până mâine, la ora 12:00, se prevede ceaţă cu vizibilitatea de 200 de metri şi mai puţin. În context, conducătorii auto … Articolul Începem o nouă săptămână cu ceață. Meteorologii continuă să prelungească Codul galben apare prima dată în ZUGO.
16:20
Astăzi, 20 octombrie 2019, cetățenii Republicii Moldova își aleg primarii, consilierii locali și raionali, dar și câțiva deputați. Dreptul la vot și l-a exercitat și candidatul Partidului Verde Ecologist la șefia capitalei, Vitalie Marinuța. „Am votat pentru aer curat la propriu și la figurat. Tu ai votat? Vă îndemn astazi să mergeți la vot și să … Articolul Candidatul Partidului Verde Ecologist, Vitalie Marinuța: „Am votat pentru aer curat la propriu și la figurat” apare prima dată în ZUGO.
16:20
Mihai Ghimpu a publicat o fotografie din cabina de vot. Chiar dacă imaginea nu este foarte clară, putem spune cu siguranță că aceasta reprezintă un buletin. Politicianul a însoțit fotografia cu un mesaj în care îndeamnă oamenii să se mobilizeze și să iasă la vot. Acesta spune că în 2007 a fost învinsă o guvernare, … Articolul foto | A încălcat legislația? Mihai Ghimpu a publicat o fotografie cu buletinul de vot apare prima dată în ZUGO.
15:40
Indignare și scandal la secția de votare numărul 235 din capitală, acolo unde candidatul Partidului Stânga Europeană, Vitalie Voznoi, a plecat să-și exercite dreptul la vot, însoțit fiind de un coleg „angajat” să îl filmeze. Voznoi a mers la secție în jurul orei 14:00, susținând că – astfel – jurnaliștii vor reuși să îl mediatizeze … Articolul video | Scandal la o secție de votare. Observatorii au chemat poliția după ce Vitalie Voznoi a intrat cu un coleg care să îl fimeze apare prima dată în ZUGO.
15:40
În această dimineață, secția de votare 148 din municipiul Chișinău s-a deschis mai târziu decât era stabilit. Asta pentru că președintele acesteia a întârziat cu 45 de minute. Așadar, primii alegători au venit la 7:!5, dar au fost nevoiți să aștepte. Incidentul a fost sesizat de observatorii Promo-LEX. Ulterior, în cadrul unui briefing, CEC a … Articolul De ce o secție de votare s-a deschis cu întârziere de 45 de minute? Explicația președintelui comisiei apare prima dată în ZUGO.
15:20
În cadrul declarațiilor de presă făcute după de au votat, Ion Ceban și Andrei Năstase au fost luați la întrebări de jurnaliști. Aceștia au fost „testați” cât de bine știu istoria și modul de administrarea a orașului. Întrebați ce buget are capitala, cei doi au dat răspunsuri diferite. Ceban  a spus „3,9 la venituri și … Articolul video | Testare „capitală”. Cum răspund Năstase și Ceban la întrebările jurnaliștilor despre Chișinău? apare prima dată în ZUGO.
15:20
Promo-LEX a anunțat că până la această oră s-au înregistrat peste 150 de rapoarte de incidente. Printre acestea se numără transportarea organizată a alegătorilor, dar și instalarea unui magazin ambulant în fața unei secții de votare. Conform unui briefing susținut de Asociație, o secție de votare a fost închisă temporar deoarece nu funcționa sistemul SIAS … Articolul video | O secție de votare din Cimișlia a fost temporar închisă. Ce încălcări au mai sesizat observatorii Promo-LEX până la această oră apare prima dată în ZUGO.
15:10
Va trece Moldova la ora de iarnă sau nu? La această întrebare cere să răspundem președintele țării, Igor Dodon, care a realizat un sondaj pe pagina sa de Facebook. Mai exact, șeful statului solicită să votăm pro sau contra faptului ca Parlamentul Republicii Moldova să adopte un proiect de lege în acest sens. Dodon a menționat … Articolul Va trece Moldova la ora de iarnă sau nu? Sondajul creat de președintele țării apare prima dată în ZUGO.
15:00
Săptămâna viitoare avem parte de temperaturi generoase pentru această perioadă. Soarele va lumina cerul Moldovei, iar vremea va fi potrivită pentru plimbări romantice. La nord vor fi cel mult +21 grade ziua. Pe parcursul nopții indicele termic nu va coborî mai jos de +5 grade Celsius. În localitățile de la centru vor fi cel mult … Articolul meteo | Ne bucurăm de soare și plimbări romantice. Cum va fi vremea săptămâna viitoare? apare prima dată în ZUGO.
14:30
Cazul în care o familie de moldoveni a rămas fără copii în Franța a ajuns și în vizorul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Aceasta spune că „personal” va încerca să rezolve problema. În context, șeful statului a trimis o solicitare omologului său din Franța, dar și a anunțat că va vizita personal această familie. „Am … Articolul Igor Dodon reacționează la cazul moldovenilor care au rămas fără copii în Franța: Mă implic personal în rezolvarea situației apare prima dată în ZUGO.
14:00
Agenția Servicii Publice informează cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot că – astăzi, 20 octombrie 2019 – în ziua desfășurării alegerilor parlamentare noi în unele circumscripții electorale uninominale și a alegerilor locale generale, subdiviziunile teritoriale ASP activează de la 07:00 până la 21:00. Astfel, cetățenii trebuie să cunoască faptul că ASP va elibera azi buletine de … Articolul Nu pierde șansa de a vota dacă nu ai buletinul de identitate cu tine. Până la cât vor lucra azi serviciile de eliberare a actelor? apare prima dată în ZUGO.
13:50
Ambasadorul SUA în Moldova, Dereck J. Hogan, și de această dată este observator la alegeri. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a instituției diplomatice. Din imaginile publicate de Ambasadă îl observăm pe Hogan în incinta unei secții de votare. Acesta discută cu responsabilii de pe loc și urmărește ce se întâmplă în cadrul acesteia. … Articolul foto | Ambasadorul SUA în Moldova, din nou observator la alegeri. „Încurajăm un scrutin liber, corect și transparent” apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.