Zugo.md

Acum 12 ore
13:17
Apelul de mobilizare a premierului Pavel Filip a scos astăzi din case mai mulți cetățeni pentru a-și face ordine pe străzi și în curțile blocului. Totuși, ajutorul care l-a uimit pe prim-ministru a fost cel al unui patruped, care s-a apucat, și el, să facă ordine.
12:37
Un analist rus recunoaște că tentativa de asasinare a liderului PD, Vlad Plahotniuc, a fost organizată de Kremlin pentru a face loc la putere forțelor pro-ruse. Stanislav Belkovskii dedică un compartiment întreg Republicii Moldova într-un editorial publicat pe o platformă civică rusească.
12:07
În primul trimestru al acestui an, veniturile în bugetul de stat s-au majorat cu aproape 30%, comparativ cu perioada similară a anului trecut. Astfel, doar în primele trei luni din 2017 au fost înregistrate venituri de 7,746 miliarde lei sau aproape 400 de milioane de dolari americane.
10:57
În cadrul plenului Parlamentului, la 28 aprilie, a fost votat proiectul de lege ce prevede declararea drept sărbătoare oficială a Zilei Europei în Republica Moldova. Acesta va fi sărbătorită pe 9 mai, precum în Uniunea Europeană. Totodată, pe 9 mai, moldovenii vor celebra și Ziua Victoriei, precum în spațiul ex-sovietic.
10:47
Un impact violent între două autoturisme a avut loc în această dimineață în apropierea satului Chetrosu din raionul Anenii Noi. Potrivit poliției, șoferul unui taxi, în vârstă de 27 de ani, a adormit la volan, a ieșit pe contrasens și a lovit frontal un automobil marca Mazda, la volanul căruia se afla un bărbat de 43 de ani.
10:47
Prima evoluție a moldovencei de 19 ani, Antonina Goloseev, la show-ul „Românii au Talent” a devenit o adevărată senzație pe internet. Plasticitatea ei i-a oferit șansa să evolueze în prima semifinală de ieri seara și a reușit să impresioneze și de această dată.
10:27
Prima evoluție a moldovencei de 19 ani, Antonia Goloseev, la show-ul „Românii au Talent” a devenit o adevărată senzație pe internet. Plasticitatea ei i-a oferit șansa să evolueze în prima semifinală de ieri seara și a reușit să impresioneze și de această dată.
10:07
Inspectoratul de Poliţie Nisporeni este în căutarea minorului Chira Tudor Marin, în vârstă de 13 ani, originar din satul Mileşti, raionul Nisporeni, care aproximativ la data de 8 aprilie 2017 a plecat de la domiciliu într-o direcţie necunoscută şi până în prezent locul aflării acestuia nu se cunoaşte.
09:57
Radu Tudorean, în vârstă de 28 de ani, este de profesie salvator-pompier din cadrul Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI. Timp de opt ani, aproape zilnic a protejat și a salvat vieți, luând la piept copii mici din flăcări, parinți și tineri răniți descarcerându-i din fiarele autoturismelor, a participat la stingerea și prevenirea nenumărator incedii.
Acum 24 ore
06:07
Pe 28 aprilie, rușii s-au bucurat de un spectacol adevărat oferit de finaliștii show-ului „The Voice Kids Russia”. Iuliana Beregoi, originară din Orhei, a cântat, cu această ocazie, o piesă în limba română.
06:07
Liliana Palihovici a anunțat că își depune mandatul de deputat și pleacă inclusiv din funcția de vicepreședinte a Parlamentului. Motivul care ar fi stat la baza deciziei este faptul că Palihovici își dorește schimbări în viață.
06:07
Marmura a intrat în vogă, figurând pe huse pentru telefoane, imprimări pe tricouri şi elemente de bijuterii. Industria modei nu s-a limitat doar la aceste curente, roca calcaroasă a metamorfozat într-un trend al machiajului.
06:07
Pavel Filip face totalurile primelor zile de curățenie din urma intemperiei de săptămâna trecută. Prim-ministrul a transmis un mesaj de recunoștință celor care s-au implicat până acum și vine cu un nou îndemn către locuitorii capitalei.
06:07
Primarul de Bălți, Renato Usatîi, pare decis să șteargă orice legătură cu Grigore Karamalak după ce interlopul este vizat în dosarul penal privind tentativa de asasinare a liderului PD, Vlad Plahotniuc.
06:07
Poşta Moldovei a lansat, la 28 aprilie, o nouă serie de mărci poştale, cu genericul „Europa 2017. Castele”. Pe marca poştală este ilustrat Castelul Mimi, un monument de arhitectură de importanță națională din localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi, construit spre sfârșitul secolului al XIX-lea, din ordinul guvernatorului și vinificatorului basarabean Constantin Mimi.
06:07
După ce am aflat că Dara a mers în echipa românească Global Records, iată că Alla Donțu, fosta producătoare a acesteia, anunță că din familia Youbesc va face parte Xenia Chitoroagă. Astfel, tânăra care a făcut furori la X Factor România se alătură proiectelor Ola TABU, Alex MAN și altele.
06:07
Procuratura Anticorupție a dat publicității imagini video în care ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, primește o pungă în care se bănuiește că s-ar fi aflat o sumă impunătoare de bani.
06:07
Se pare că Alina Zotea, deputată în Parlamentul Republici iMoldova din partea Partidului Liberal, ar fi achiziționat o mașină nouă. Liberala ar fi mers cu un Mercedes GLK 220 ieri la consiliul politic al PL.
06:07
Moțiunea simplă împotriva activității ministrului Educației, Corina Fusu, nu a fost susținută de Parlament. Pentru demiterea liberalei, au votat doar 27 de deputați.
06:07
Chișinăul se numără printre cele cinci orașe care candidează la numele de Capitala Europeană a Tineretului pentru anul 2020 și au ieșit în finală după ce un juriu independent a analizat cererile de participare.
06:07
Șeful Procuraturi Anticorupție, Viorel Morari, susține că în cadrul investigațiilor de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, sunt mai multe capete de acuzare, decât cele cunoscute publicului.
06:07
Liderul PL, Mihai Ghimpu dezaprobă decizia colegului de partid, deputatul Lilian Carp, de a părăsi coaliția de guvernare. Potrivit lui Ghimpu, acuzațiile aduse de Carp sunt nemotivate.
06:07
Tenul perfect este mereu un obiectiv de investigare pentru femei, de aceea nu obosim să căutăm diverse trucuri care ne-ar oferi rezultatul mult-așteptat. Cu toate acestea, celebritățile mereu sunt invidiate pentru tenul impecabil. Oare ce trucuri utilizează ele?
06:07
Liderul democraților, Vlad Plahotniuc, a avut o întrunire cu reprezentantul diplomatic al Vaticanului în România și Republica Moldova, Nunțiul Papal Miguel Maury Buendia.
06:07
Pentru că polițiștii, militarii și angajații de la Spații Verzi sunt implicați în aceste zile într-o acțiune masivă de curățare a orașului, o locuitoare a decis, din propria inițiativă, să le mulțumescă. Astfel, ea a servit muncitorii cu plăcinte și ceai.
06:07
Designerii noștri au ajuns și în SUA. La data de 26 aprilie, în legendarul magazin american „Macy’s” au fost expuse lucrările a trei designeri din Moldova - Julia Allert, Georgette și Irina Madan.
06:07
După situația climaterică de săptămâna trecută, la inițiativa companiei „Ongan Tekstil” JSC, Centrul Naţional al Tineretului iYoung și organizația Orașul Meu realizează o acțiune de salubrizare a parcului Valea Trandafirilor la data de 29 aprilie, ora 11:00.
06:07
Tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani din Republica Moldova au posibilitatea să devină eroii celei de-a doua ediții a Galei Super Heroes of Moldova. Procesul de aplicație este deschis până la data de 21 mai.
06:07
Celor care sunt în căutarea unui post de muncă li se recomandă să se pregătească minuțios pentru interviul de angajare. Ce faci, însă, dacă ai puțină experiență, iar CV-ul nu este tocmai o demnă carte de vizită?
06:07
Fondatorii revistei VIP Magazin, Rodica Ciorănică și Sergiu Gavriliță, după ce au anunțat că nu mai sunt căsătoriți de câțiva ani și tot ce îi leagă acum este fiica și afacerea lor, au decis să-și scoată vila situată în Durlești la vânzare.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.