Zugo.md

Acum 12 ore
19:40
La 22 de ani a devenit deputat, fiind și cel tânăr parlamentar din actualul Legislativ. Este vorba despre Eugeniu Sinchevici, protagonistul de astăzi al rubricii „TINERI pentru TINERI”. Află despre hobby-urile sale, cum este să fii implicat în politică, dar și despre cum crede că va arăta Republica Moldova și tânăra generație peste trei decenii. … Articolul TINERI pentru TINERI | Despre generația tânără, politică, hobby-uri și motivația de a rămâne în R. Moldova. Cunoaște-l pe Eugeniu Sinchevici apare prima dată în ZUGO.
18:10
Republica Moldova își propune să îndeplinească toate condițiile pentru a începe negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană până la sfârșitul lunii aprilie. Afirmaţia a fost făcută de şefa statului, secretara generală a Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić. Este vorba de nouă condiții formulate în opinia Comisiei Europene și aprobate de Consiliul European … Articolul video | Sandu, după întrevederea cu secratara Comisiei Europene: Trebuie să îndeplinim condițiile UE până la sfârșitul lui aprilie apare prima dată în ZUGO.
17:50
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii Serviciului Vamal, în baza grupului comun de investigații format cu DIICOT, EUROPOL,  și cu sprijinul EUROJUST, au desfășurat 37 de percheziții în Republica Moldova și România în schema cu anabolizante. În rezultat 11 persoane au fost reținute. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În rezultatul acestor percheziții au fost descoperite … Articolul video | Schemă cu anabolizante de un milion de lei: 37 de perchiziții în R. Moldova și România apare prima dată în ZUGO.
17:40
Jurnalistul Evan Gershkovich, care lucrează la publicaţia The Wall Street Journal, a fost plasat în arest preventiv în Rusia, printr-o decizie judiciară luată astăzi după-amiază, după ce fusese reţinut de agenţi ai Serviciului Federal de Securitate (FSB) sub acuzaţia de spionaj, transmite Mediafax. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „A fost decisă măsura arestării preventive până pe 29 … Articolul Jurnalistul de la Wall Street Journal reţinut de FSB pentru spionaj, plasat în arest preventiv apare prima dată în ZUGO.
17:00
Șoferița troleibuzului care a lovit mortal fetița de 12 ani pe o trecere de pietoni din capitală a fost eliberată din penitenciar și plasată în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Decizia a fost luată joi 30 martie, de magistrații de la Curtea de Apel Chișinău.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. … Articolul Șoferița troleibuzului care a lovit mortal o fetiță, eliberată din penitenciar și plasată în arest la domiciliu apare prima dată în ZUGO.
16:40
Nouă spitale raionale și o instituție republicană au primit mese de operație, aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților, lămpi chirurgicale și truse medicale de urgență. La fel, au fost livrate kituri, care conțin instrumente chirurgicale, dispozitive pentru imobilizarea fracturilor, etc. la alte opt spitale republicane, municipale și raionale. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Echipamentele … Articolul Zece spitale raionale au fost dotate cu echipamente moderne apare prima dată în ZUGO.
16:40
Starea de urgență a fost prelungită cu încă 60 de zile. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței Parlamentului joi, 30 martie. Decizia va intra în vigoare începând cu 5 aprilie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În discursul său, Recean a menţionat că prelungirea stării de urgență este necesară și din cauza faptului că Republica … Articolul ultima oră | Starea de urgență a fost prelungită cu încă 60 de zile apare prima dată în ZUGO.
16:30
Aproximativ 30% din teritoriul ucrainean este contaminat cu explozibili şi mine, a declarat joi ministrul adjunct de Interne de la Kiev, Bogdan Drapyatyi, care a anunţat totodată că guvernul lucrează la crearea unui centru specializat de găsire şi dezactivare a minelor, transmite Agerpres. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „În prezent, aproximativ 30% din teritoriul statului nostru … Articolul Oficial de la Kiev: Explozibili şi mine, pe aproximativ 30% din teritoriul Ucrainei apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
16:00
Șoferița troleibuzului de pe ruta numărul 22, care acum o zi a pus la pământ o femeie un cu copil mic în brațe, a fost lipsită de prima lunară. Totodată, aceasta împreună cu taxatoarea s-au ales și cu o mustrare aspră. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Felicia Rusu … Articolul Cum a fost pedepsită șoferița de troleibuz care ar fi pus la pământ o mamă cu un copil apare prima dată în ZUGO.
15:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis un nou Cod galben de îngheț pentru raioanele de est a Republicii Moldova. Alerta este valabilă pe parcursul nopții și în dimineața zilei de 31 martie. Potrivit meteorologilor, se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-2°C. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Specialiștii afirmă că înghețurile pot afecta pomii fructiferi … Articolul Meteorologii au emis un nou Cod galben de îngheț. Este valabil pentru raioanele de est ale R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
15:20
Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) a adresat o scrisoare premierului, Dorin Recean. Formațiunea se arată îngrijorată de încetinirea politicilor de liberalizare a pieței energetice în Republica Moldova. În document aceștia susțin că consumatorii casnici și industriali din Republica Moldova achită cele mai scumpe tarife din Europa la gazele naturale și curent.  Urmărește-ne pe Telegram … Articolul CUB a adresat o scrisoare premierului Recean: Suntem îngrijoraţi de încetinirea politicilor de liberalizare a pieței energetice apare prima dată în ZUGO.
15:10
Premierul, Dorin Recean, a venit în Parlament şi solicită prelungirea stării de urgenţă cu 60 de zile. În discursul său, Recean a menţionat că prelungirea stării de urgență este necesară și din cauza faptului că Republica Moldova se confruntă, în continuare, cu elemente ale unui război hibrid, iar acest lucru împiedică Republica Moldova să fie … Articolul Discursul lui Recean în Parlament: Prelungirea stării de urgență e absolut necesară, ne confruntăm cu un război hibrid apare prima dată în ZUGO.
14:50
Judecătorii și candidații la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ) vor fi supuși evaluării externe. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat, în a doua lectură, în cadrul ședinței plenare. Această reformă este una dintre condiționalitățile de bază din Acordul de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Urmărește-ne … Articolul Judecătorii Curții Supreme de Justiție și candidații la această funcție vor fi supuși evaluării externe apare prima dată în ZUGO.
14:50
Ședința de judecată în cazul tinerei care a rămas fără picioare în urma unui accident de pe viaduct, Marcela Paladi, a fost reluată. Dosarul este examinat de Judecătoria Chișinău cu sediul Buiucani. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Astfel, astăzi, 30 martie, magistrații au aprobat cererea avocatului Marcelei Paladi de a sechestra bunurile inculpatului, valoarea cărora … Articolul Continuă ședinţa de judecată în cazul Marcelei Paladi: Magistrații au aprobat cererea de a sechestra bunurile învinuitului apare prima dată în ZUGO.
14:20
Administrația prezidențială îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și precauți față de informațiile false distribuite în spațiul public. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „În contextul atacurilor hibride cu care ne confruntăm în ultima perioadă, observăm faptul că imaginea șefei statului este utilizată în diferite tipuri de publicitate cu caracter de înșelăciune, fraudă și escrocherie prin care … Articolul Publicitate cu Maia Sandu: Cetățenii sunt îndemnați să fie precauți față de informațiile false care apar în spațiul public apare prima dată în ZUGO.
14:10
Rapperul rus Morgenstern organizează la Chișinău un concert solo. Evenimentul este stabilit pentru data de 21 mai 2023. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Concertul se va desfășura la Chișinău Arena. Anunțul a fost făcut de compania Bis Concert. Potrivit organizatorilor, din data de 3 aprilie până pe 10 aprilie vor fi în vânzare biletele. La … Articolul Rapperul Morgenshtern vine la Chișinău: Când ar urma să aibă loc concertul apare prima dată în ZUGO.
14:00
Fracțiunea PAS are un nou deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat atribuit lui Gheorghe Cojoc, candidat supleant, pe lista Partidului politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Parlamentarul a fost salutat, astăzi, 30 martie, în cadrul ședinței plenare a legislativului. Vacanța mandatului a intervenit ca urmare … Articolul Fracțiunea PAS din Parlament are un nou deputat apare prima dată în ZUGO.
14:00
Fostul șef al Căii Ferate din Moldova, Iurie Topală, a fost plasat sub control judiciar. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit informațiilor, solicitarea procurorilor PCCOCS de prelungire a arestului la domiciliu (arestul preventiv nu putea fi solicitat, la acea etapă judiciară) a … Articolul Fostul șef al Căii Ferate, Iurie Topală, scapă de arest la domiciliu apare prima dată în ZUGO.
13:50
Reforma Curții Supreme de Justiție (CSJ) a fost votată de Parlament în a doua lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi. PROIECTUL de lege a fost votat de 63 de deputați. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Documentul a fost elaborat în cadrul unui grup de lucru, creat de Ministerul Justiției. Acesta prevede reorganizarea CSJ, inclusiv … Articolul Reforma Curții Supreme de Justiție a fost adoptată de Parlament: Principalele prevederi apare prima dată în ZUGO.
13:40
La ședința Parlamentului de joi, 30 marte, deputații BCS au venit cu mai multe pancarte. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Socialiștii le cer foștilor lor colegi, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, să-și depună mandatele de deputat. „Trădătoare Lozovan, predă mandatul popular”, este îndemnul socialiștilor către Lozovan care a anunțat pe 25 martie curent că părăsește … Articolul video | Socialiștii și comuniștii au venit cu pancarte la ședința Parlamentului apare prima dată în ZUGO.
13:40
Tatiana Ciaglic, Ion Guzun și Alexandru Postica au fost numiți, pe un mandat de șase ani, în funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. La ședința de astăzi, 30 martie, Parlamentul a votat trei proiecte de hotărâri care prevăd acest lucru. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Candidaturile au fost propuse Parlamentului după desfășurarea concursului … Articolul Consiliului Superior al Magistraturii are trei membri noi. Cine sunt aceștia apare prima dată în ZUGO.
13:20
În după amiaza zilei de miercuri, 29 martie, Curtea de Apel Chișinău a admis recursul avocaților fondatorului grupului de companii „Bis Mobil Kitchen” specializate în fabricarea mobilei de bucătărie în vederea plasării lui în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Așadar, prin decizia irevocabila adoptată, Curtea a respins argumentele … Articolul Fondatorul Bismobil Kitchen, din penitenciar, în arest la domiciliu: Cine a luat decizia apare prima dată în ZUGO.
13:00
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat joi,30 martie, prețuri maxime de comercializare pentru litrul de motorină și benzină în Republica Moldova valabile pentru mâine, 31 martie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Astfel, litrul de benzină va costa 24,76 lei, iar cel la motorină 20,89 lei. Precizăm că Parlamentul a decis că ANRE … Articolul ANRE anunță scumpirea carburanților. Prețurile stabilite pentru vineri apare prima dată în ZUGO.
12:20
O nouă inculpare a fost pronunţată miercuri în Franţa împotriva unui medic anestezist suspectat că ar fi otrăvit 30 de pacienţi, provocând moartea a 12 dintre ei. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Între 2008 şi 2017, doctorul Frederic Pechier ar fi modificat conţinutul pungilor de perfuzie ale pacienţilor din două clinici private din Besançon (estul … Articolul Un medic anestezist a otrăvit conștient 30 de pacienți: Cum a fost prins apare prima dată în ZUGO.
12:10
Internaţionalul brazilian Neymar, atacantul echipei de fotbal Paris Saint-Germain, a pierdut suma de un milion de euro în timp ce juca la un cazinou online, informează presa franceză. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Sesiunea respectivă a fost difuzată pe canalul de Twich al fotbalului brazilian, în cadrul unui parteneriat comercial cu un operator care nu … Articolul Cum a pierdut Neymar un milion de euro în câteva minute: Ce făcea starul de la PSG apare prima dată în ZUGO.
11:50
Decretul privind numirea Olgăi Roșca în funcţia de consilier al preşedintelui Republicii Moldova pentru afaceri externe și comunicare strategică a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit documentului, în temeiul art. 8 alin. (3) din Legea cu privire la statutul personalului din cabinetul persoanelor cu funcții de demnitate publică, şeful … Articolul Șefa statului va avea un nou consilier pentru afaceri externe și comunicare strategică apare prima dată în ZUGO.
11:30
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, miercuri, că Vladimir Putin ar putea vizita Turcia, la 27 aprilie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Motivul: inaugurarea primului reactor nuclear al ţării construit de compania de stat rusă pentru energie nucleară Rosatom, informează stirileprotv.ro. „Poate că există posibilitatea ca domnul Putin să vină pe 27 aprilie sau … Articolul Erdogan: Putin ar putea vizita Turcia în aprilie pentru inaugurarea unei centrale nucleare apare prima dată în ZUGO.
11:20
Ofensiva rusă în Ucraina a scăzut în intensitate, potrivit armatei ucrainene, care arată că numărul zilnic al atacurilor s-a înjumătățit față de începutul lunii martie. Rusia a reușit avansuri mici în zona Bahmutului, însă ucrainenii spun în continuare că orașul este sub controlul lor, iar pierderile sunt grele de ambele părți. Consumul de muniție pe … Articolul 400 de zile de la începutul războiului: Numărul atacurilor rușilor a scăzut la jumătate apare prima dată în ZUGO.
11:20
Nadeja Crajevschi și Irina Sciogoleva, originare din Republica Moldova, sunt mama și fiica și au reușit  să încânte publicul, dar și juriul cu vocile lor la „Românii au Talent”, primind patru de DA. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Irina are 47 de ani și este angajată a „Teatrului National de Operă și Balet” din Chișinău. … Articolul video | Două moldovence, mamă și fiică, au primit patru de DA la concursul „Românii au Talent” apare prima dată în ZUGO.
11:00
Fracțiunea PAS din CMC a depus un denunț la CNA pe numele lui Ion Ceban pentru încălcarea atribuțiilor de serviciu cu privire la nedelegarea de către primarul mun. Chișinău a unui secretar interimar al Consiliului Municipal Chișinău. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Pe 29 decembrie 2022, fracțiunea PAS din CMC a depus un denunț la … Articolul video | Fracțiunea PAS din CMC a depus un denunț la CNA pe numele lui Ion Ceban apare prima dată în ZUGO.
10:40
Un angajat al ASP a fost trimis în instanță pentru trafic de influență. Persoana este învinuită că a pretins 2000 de euro pentru a intermedia procedurile. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Persoana de la care s-au cerut banii nu deținea acte permisive pentru construcția unei anexe. Învinuitul ar fi susținut că are influență că are … Articolul Cât costă să construiești ilegal o anexă? Un angajat al ASP, trimis în fața instanței apare prima dată în ZUGO.
10:10
În a treia ediție a emisiunii române „Chefi la cuțite” de la Antena 1, moldoveanca Nina Hartion a devenit cuțitul de aur al lui Sorin Bontea.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Nina Hariton a reușit la Chefi la cuțite sezonul 11 o performanță la care nimeni nu s-ar fi așteptat. Practic, concurenta a primit nu … Articolul foto | Performanțe neașteptate pentru o moldoveancă la Chefi la cuțite: A primit nu unul, ci toate cele trei cuțite de aur apare prima dată în ZUGO.
10:10
Studenții, persoanele în etate și persoanele străine sunt ținta escrocilor la închirierea apartamentelor. Persoanele care doresc să-și închirieze un spațiu locativ pot cădea în plasa pseudo-agenților imobiliari sau a infractorilor din mediul online care înceracă să le propună în locațiune apartamente deja închiriate altor persoane. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Solicitată de IPN, Diana Fetco, … Articolul Atenție, escroci la închirierea apartamentelor! La ce detalii trebuie să fiți atenți apare prima dată în ZUGO.
09:30
Rușii care îndrăznesc să-l critice pe Putin și au curajul să meargă la proteste sunt prinși cu ajutorul inteligenței artificiale. Camerele de supraveghere din Moscova sunt legate la un program avansat de recunoaștere facială. Programul recunoaște automat persoanele vizate și informează poliția. Sistemul este creat cu ajutorul unor algoritmi americani și folosește cipuri americane. Urmărește-ne … Articolul Rușii care îl critică pe Putin și merg la proteste, prinși cu ajutorul inteligenței artificiale apare prima dată în ZUGO.
09:20
Potrivit secretarului de stat al Ministerului Energiei, Constantin Borosan, malul drept al Republicii Moldova consumă din volumele de gaz stocate, iar autoritățile din Republica Moldova se pregătesc din timp pentru aprovizionarea cu gaz în iarna viitoare și planifică să cumpere gaz atunci când prețul acestuia va scădea, ulterior suplinind stocurile curente din depozitele din țările … Articolul Planul strategic al autorităților pentru iarna viitoare: „Vom cumpăra gaz atunci când prețul acestuia va scădea” apare prima dată în ZUGO.
09:00
Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că neregulile depistate și rapoartele întocmite privind calitatea alimentației în mai multe maternități din Republica Moldova au fost transmise Poliției. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Au fost finalizate rapoartele de evaluare a calității alimentației în patru maternități. Este vorba despre Institutul Mamei și a Copilului, Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe … Articolul Neregulile și rapoartele privind alimentația în spitale au fost transmise Poliției apare prima dată în ZUGO.
08:30
Municipalitatea a început procesul de instalare a parcărilor de biciclete #bune, un proiect din inițiativa Alianța Biciclete Chișinău (ABC), propus 2 ani în urmă la Direcția transport a mun. Chișinău. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Proiectul prevede instalarea a 300 de bare (600 locuri de parcare) la 90 de instituții publice majore din Chișinău. „Să … Articolul foto | În capitală a început procesul de instalare a parcărilor de biciclete apare prima dată în ZUGO.
08:20
Republica Moldova se poziționează pe locul 40 din 180 în Indicele privind Libertatea presei la nivel mondial, în creștere cu 49 de puncte față de anul 2021. Moldova a obținut un scor de 73,47 din maximum 100 de puncte, în raport cu scorul de 68,39 din anul precedent, se arată în raportul făcut public de … Articolul Pe ce loc se află R. Moldova în clasamentul privind libertatea presei pentru anul 2022 apare prima dată în ZUGO.
07:50
Șefa statului, Maia Sandu, a ținut un discurs la „Summit-ul pentru Democrație”, găzduit de președintele Statelor Unite, Joe Biden. Maia Sandu a declarat că democrația Republicii Moldova este amenințată de atacurile hibride ale Federației Ruse, dar a dat asigurări că autoritățile de la Chișinău nu vor permite ca situația din țara noastră să fie destabilizată. … Articolul Discursul integral al Maiei Sandu la Summitul Democrației: „Stabilitatea noastră este în „interesul” dumneavoastră” apare prima dată în ZUGO.
Ieri
18:20
O mamă cu copil în brațe povestește că La nici o săptămână de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. E vorba despre o femeie care, … Articolul Un nou incident cu implicarea șoferilor de troleibuz. O mamă cu un copil de trei ani ar fi la fost un pas de tragedie apare prima dată în ZUGO.
17:40
Paramentul va examina inițiativa legislativă care prevede delimitarea competențelor Procuraturii Anticorupție (PA) și ale Centrului Național Anticorupție (CNA) la investigarea cauzelor de corupție de nivel înalt. La ședința de astăzi, membrii Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică au aprobat coraportul pentru acest PROIECT de lege. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Autorii proiectului propun ca funcția … Articolul Cazurile de corupție la nivel înalt vor fi investigate de Procuratura Anticorupție apare prima dată în ZUGO.
17:30
În urma ploilor și vântului puternic, înregistrate pe parcursul zilelor de 28 – 29 martie curent, au fost provocate prejudicii pe drumurile publice naționale din țară. Astfel, unitățile teritoriale S.A „Drumuri” au fost implicate în înlăturarea consecințelor și avarierilor provocate de vânt, executând următoarele lucrări: evacuarea crengilor și copacilor de pe acostamentele și părțile carosabile … Articolul foto | Aproximativ 100 de copaci de pe drumurile naționale au fost doborâți de vântul puternic apare prima dată în ZUGO.
17:10
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a utilizat un avion pentru zboruri charter în 72 dintre cele 112 călătorii oficiale efectuate de la începerea mandatului său în 2019 până în decembrie anul trecut, ceea ce înseamnă o proporţie de 64%, potrivit unui articol publicat miercuri de Politico, transmite Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Michel a utilizat … Articolul Charles Michel a folosit un avion privat în 64% din deplasările sale din străinătate apare prima dată în ZUGO.
16:50
Meteorologii au emis un nou Cod galben de îngheț. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în noaptea de 30 martie, se vor înregistra temperaturi de până la minus 6 grade. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. De asemenea, meteorologii a anunţat astăzi, 29 martie, Cod Galben de intensificări ale vântului. Pe arii extinse se prevăd intensificări ale … Articolul Meteorologii au emis Cod galben de îngheț. La noapte vom avea minus 6 grade apare prima dată în ZUGO.
16:20
Trei poduri rutiere, care fac legătura dintre Republica Moldova și România, vor fi modernizate. La ședința de miercuri, 29 martie, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv inițierea negocierilor cu România, pentru încheierea unor acorduri în acest sens. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Este vorba despre podurile rutiere Leușeni – Albița, Cahul … Articolul Trei poduri rutiere peste Prut vor fi modernizate apare prima dată în ZUGO.
15:50
Fostă ministră a Culturii, Monica Babuc, în Guvernul PDM, este noua șefă a Institutului Cultural Român de la Chișinău. Candidatura acesteia a obținut vot favorabil Comisiile din Senat pentru cultură și politică externă, cu 13 voturi pentru. Cinci voturi au fost împotriva acesteia. Babuc a primit deja avizul ICR și cel al Ministerului Culturii, transmite … Articolul Fostul ministrul al Culturii, Monica Babuc, deține o funcție nouă. Despre ce este vorba apare prima dată în ZUGO.
15:20
Partidul CUB este profund îngrijorat de situația gravă legată de accidentele rutiere din Republica Moldova și declară că nici o moarte pe șoselele și drumurile naționale nu se justifică. Sute și mii de oameni mor anual ori sunt traumatizați, în Republica Moldova, unde se înregistrează cel mai înalt grad de cazuri letale din Europa. Plătim … Articolul Coaliția pentru Unitate și Bunăstare cere adoptarea unui Program Național de măsuri urgente pentru garantarea siguranței rutiere apare prima dată în ZUGO.
15:10
Fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a ajuns în vizorul Centrului Național Anticorupție (CNA). Motivul fiind pretinse conturi bancare deținute în străinătate. Purtătoarea de cuvânt al CNA, Angela Starinschi a menţionat că pentru verificarea informațiilor menționate, CNA a interpelat Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor care, la rândul său urmează să ofere … Articolul Andrei Spînu, în vizorul CNA pe subiectul conturile bancare din străinătate. Reacția oficialului apare prima dată în ZUGO.
14:50
La Judecătoria Buiucani are loc prima ședință de judecată în cazul Marcelei Paladi, tânăra care a rămas fără ambele picioare în urma accidentului de acum două luni de pe viaduct. În sala de judecată a fost prezentă Marcela, dar și bărbatul care a lovit-o cu mașina.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. La proces a venit … Articolul Şedinţa de judecată în cazul Marcelei Paladi a fost întreruptă. Avocaţii cer sechestru pe maşinile şoferului apare prima dată în ZUGO.
14:30
Statele Unite au anunţat marţi o creştere a preţurilor la vizele de turism, de afaceri, pentru studenţi, lucrători sezonieri şi investitori şi care va intra în vigoare începând cu data de 30 mai. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Mai exact, costul vizelor de turism şi afaceri (categoriile B1/B2 şi BCC) şi pentru studenţi va creşte … Articolul SUA au scumpit vizele turistice pentru studenţi şi lucrători sezonieri apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.