Zugo.md

Acum 30 minute
08:00
Consiliul European a impus joi, 22 februarie, măsuri restrictive împotriva a șase persoane și a unei entități responsabile pentru acțiuni care vizează destabilizarea, subminarea sau amenințarea suveranității și independenței Republicii Moldova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Pe lista sancțiunilor Consiliului European se află mai mulți apropiați ai oligarhului fugar Ilan Șor. Este vorba despre Alina … The post UE a sancționat șase persoane pentru amenințări la adresa independenței R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul UE a sancționat șase persoane pentru amenințări la adresa independenței R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
14:30
Președinta „Platformei Moldova”, Irina Vlah, a ținut un discurs la cel de-al 27-lea Summit Economic Eurasiatic de la Istanbul, o platformă internațională la care participă peste 300 de personalități marcante din 40 de state. Tema discursului său, rostit în limba engleză, a fost „Devalorizarea drepturilor pe timp de criză. Republica Moldova se confruntă cu noi … The post Irina Vlah, apel către comunitatea internațională în discursul rostit la Summit Economic Eurasiatic de la Istanbul first appeared on ZUGO. Articolul Irina Vlah, apel către comunitatea internațională în discursul rostit la Summit Economic Eurasiatic de la Istanbul apare prima dată în ZUGO.
11:30
Agenția Națională Transport Auto (ANTA) va interveni dur ca să aplice legea pentru toți cei care nu vor ieși pe rute. Declarația a fost făcută de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu. Se întâmplă după ce în ajun, Asociația Patronală a Operatorilor Auto (APOTA) a anunțat că microbuzele de pe rutele raionale și internaționale … The post Andrei Spînu, după ce transportatorii au anunțat că nu vor ieși pe rute: „ANTA va interveni dur” first appeared on ZUGO. Articolul Andrei Spînu, după ce transportatorii au anunțat că nu vor ieși pe rute: „ANTA va interveni dur” apare prima dată în ZUGO.
10:50
Ministerul Educației și Cercetării (MEC) informează că profesorul din gimnaziul Sărăteni, Leova, care ar fi lovit un copil a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei. Totodată, direcția raională de învățământ a sancționat (cu avertizare) directoarea gimnaziului pentru neraportarea cazului suspect de violență. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „MEC s-a autosesizat cu privire la acest … The post Profesorul de la gimnaziul Sărăteni, care ar fi lovit un elev, a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei first appeared on ZUGO. Articolul Profesorul de la gimnaziul Sărăteni, care ar fi lovit un elev, a fost suspendat din funcție pe perioada anchetei apare prima dată în ZUGO.
10:30
Compania Air Moldova se confruntă cu o datorie de aproximativ 180 de milioane de lei către peste 28 de mii de clienți. Aceștia își așteaptă banii, însă conform declarațiilor ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, „banii sunt blocați pe conturile acestei companii”. Ministrul a făcut aceste afirmații în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la … The post „Banii sunt blocați”: Datoria „Air Moldova” către clienți se ridică la 180 de milioane de lei first appeared on ZUGO. Articolul „Banii sunt blocați”: Datoria „Air Moldova” către clienți se ridică la 180 de milioane de lei apare prima dată în ZUGO.
10:10
Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a venit cu o reacție pe marginea unor informații apărute în spațiul public, referitoare la presupusa implicare a unui procuror în acțiuni ce au avut ca scop „ducerea în eroare” a organelor de anchetă în cazul minorului în vârstă de 14 ani, lovit mortal pe 19 februarie, în localitatea Boldurești. … The post CSP, despre presupusa implicare a unui procuror în incidentul soldat cu decesul unui minor first appeared on ZUGO. Articolul CSP, despre presupusa implicare a unui procuror în incidentul soldat cu decesul unui minor apare prima dată în ZUGO.
09:40
Persoanele asigurate din R. Moldova și din Letonia vor avea posibilitatea să beneficieze de pensie indiferent de locul unde domiciliază. Mai exact, fiecare stat va aplica legislaţia naţională în domeniu, iar pensia va fi transferată lunar beneficiarului pe teritoriul statului unde acesta locuiește. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Guvernul de la Chișinău a aprobat miercuri, … The post Moldovenii care au muncit legal în Letonia ar urma să beneficieze de pensii first appeared on ZUGO. Articolul Moldovenii care au muncit legal în Letonia ar urma să beneficieze de pensii apare prima dată în ZUGO.
09:30
Trei bărbați din satul Congaz sunt suspectați că au incendiat la comandă mașini ale refugiaților ucraineni și centre de plasament din Găgăuzia, instigând la ură și violență împotriva celor care au fugit de război. Indivizii au fost reținuți pentru 72 de ore. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Poliția spune că cei trei, unul dintre care … The post video | Indivizi reținuți pentru incendierea mașinilor și sediilor de plasament a refugiaților ucraineni din Găgăuzia first appeared on ZUGO. Articolul video | Indivizi reținuți pentru incendierea mașinilor și sediilor de plasament a refugiaților ucraineni din Găgăuzia apare prima dată în ZUGO.
09:20
Ministrul Energiei, Victor Parlicov, anunță posibila scădere a prețurilor la energie termică și electrică în urma noilor tarife la gazele naturale Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că prețul la energia termică și electrică ar putea înregistra o scădere în viitorul apropiat, susținută de noile tarife la gazele naturale. Potrivit … The post Prețul la energia termică și energia electrică ar putea scădea, afirmă ministrul Energiei first appeared on ZUGO. Articolul Prețul la energia termică și energia electrică ar putea scădea, afirmă ministrul Energiei apare prima dată în ZUGO.
08:40
Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, a declarat că unele puncte de trecere locale, în special din nordul R. Moldova, ar urma să fie închise, iar în altele va fi redus personalul.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În cadrul emisiunii Rezoomat de la RliveTV, ministrul a fost întrebat despre inițiativa discutată recent privind desființarea unor puncte … The post Ministrul MAI: Unele puncte de trecere a frontierei vor suferi schimbări first appeared on ZUGO. Articolul Ministrul MAI: Unele puncte de trecere a frontierei vor suferi schimbări apare prima dată în ZUGO.
08:30
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto) anunță proteste pentru perioada 27-29 februarie 2024, ca urmare a nemulțumirii legate de modificările la Codul transporturilor rutiere adoptate în decembrie 2023. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „În perioada 27, 28, 29 februarie vor fi sistate rutele regulate raionale și internaționale”. Un anunț în acest sens a fost … The post Transportatorii anunță un nou protest. Timp de trei zile vor fi suspendate rutele raionale și interraionale first appeared on ZUGO. Articolul Transportatorii anunță un nou protest. Timp de trei zile vor fi suspendate rutele raionale și interraionale apare prima dată în ZUGO.
08:00
În marja vizitei sale de lucru la Bruxelles, vicepremierul pentru integrare europeană Cristina Gherasimov a avut pe 21 februarie o întrevedere cu comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhelyi.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Oficialii au discutat despre progresele înregistrate de Republica Moldova de la decizia istorică a Consiliului European de a deschide negocierile … The post Vicepremiera pentru Integrare Europeană a RM a avut o întrevedere cu comisarul european pentru vecinătate și extindere first appeared on ZUGO. Articolul Vicepremiera pentru Integrare Europeană a RM a avut o întrevedere cu comisarul european pentru vecinătate și extindere apare prima dată în ZUGO.
Ieri
23:00
Un tânăr din Republica Moldova, student la Timișoara, a murit înecat în apele râului Bega din oraș. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Tânărul de 19 ani era căutat de mai multe ore de scafandri în râul Bega, în apropiere de Parcul Copiilor din Timişoara. Acesta a fost scos din apă, însă nu a răspuns manevrelor … The post Un student din R. Moldova a murit înecat în România, după ziua sa de naștere first appeared on ZUGO. Articolul Un student din R. Moldova a murit înecat în România, după ziua sa de naștere apare prima dată în ZUGO.
18:50
Compania GG Moldova sărbătorește un moment important în istoria sa – 12 ani de la înființare! Începând cu 22 Februarie 2012, compania a contribuit la dezvoltarea sectorului industrial din Republica Moldova și a devenit unul dintre principalii angajatori din nordul țării! Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. GG Moldova face parte din familie a companiei austriece … The post GG Moldova sărbătorește 12 ani de succes! first appeared on ZUGO. Articolul GG Moldova sărbătorește 12 ani de succes! apare prima dată în ZUGO.
12:50
Compania GG Moldova sărbătorește un moment important în istoria sa – 12 ani de la înființare! Începând cu 22 Februarie 2012, compania a contribuit la dezvoltarea sectorului industrial din Republica Moldova și a devenit unul dintre principalii angajatori din nordul țării! Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. GG Moldova face parte din familie a companiei austriece … The post GG Moldova sărbătorește 12 ani de succes! first appeared on ZUGO. Articolul GG Moldova sărbătorește 12 ani de succes! apare prima dată în ZUGO.
11:40
În urma incendiului care a avut loc la Centrul de Informare NATO din Chișinău, oamenii legii au reușit să identifice și să rețină o persoană bănuită de a fi provocat incidentul. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Persoana bănuită de provocarea incendiului a fost reținută și escortată la Inspectoratul de Poliție Buiucani pentru audieri, cu ulterioara … The post Incendiul de la Centrul de Informare NATO din Chișinău: A fost reținută o persoană first appeared on ZUGO. Articolul Incendiul de la Centrul de Informare NATO din Chișinău: A fost reținută o persoană apare prima dată în ZUGO.
11:10
Gazul va fi mai ieftin. Consumatorii casnici vor achita pentru un m3 de gaz natural 13,39 lei, fără TVA. Decizia a fost luată de ANRE, miercuri, 21 februarie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Decizia a fost luată la aproximativ o lună după ce Moldovagaz a expediat către ANRE solicitarea de ajustarea a tarifelor. Noul tarif … The post Gazul se ieftinește! ANRE a aprobat tarife noi first appeared on ZUGO. Articolul Gazul se ieftinește! ANRE a aprobat tarife noi apare prima dată în ZUGO.
11:10
Olga Golban devine noua șefă a Serviciului Fiscal de Stat (SFS), începând cu 28 februarie. Anterior, funcționara a exercitat atribuțiile de secretară de Stat la Ministerul Finanțelor. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Decizia a fost aprobată miercuri, de către cabinetul de miniștri. Locul acesteia va fi ocupat de Cristina Ixari, care a fost numită în funcția … The post Serviciul Fiscal de Stat are un nou șef first appeared on ZUGO. Articolul Serviciul Fiscal de Stat are un nou șef apare prima dată în ZUGO.
10:40
Comisia Europeană anunță despre acordarea unui ajutor umanitar de 83 de milioane de euro în sprijinul persoanelor afectate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Din cele 83 milioane de euro de finanțare umanitară: 75 milioane de euro sunt alocate pentru proiecte umanitare în Ucraina, pentru a oferi ajutor de urgență, inclusiv … The post UE acordă un ajutor umanitar în valoare de 83 de milioane de euro în sprijinul persoanelor afectate de războiul din Ucraina first appeared on ZUGO. Articolul UE acordă un ajutor umanitar în valoare de 83 de milioane de euro în sprijinul persoanelor afectate de războiul din Ucraina apare prima dată în ZUGO.
10:30
Poliția anunță că mesajele de la escroci cu conținut fals din numele conducătorilor instituțiilor publice continuă, atenționând cetățenii că pe adresele electronice sunt distribuite mesaje cu conținut fals. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Pentru a spori credibilitatea escrocheriei, infractorii cibernetici folosesc logourile instituțiilor publice și numele conducătorilor acestora. Aceștia expediază pe e-mail o citație falsă … The post Atenție! Mesaje de la escroci cu conținut fals din numele conducătorilor instituțiilor publice first appeared on ZUGO. Articolul Atenție! Mesaje de la escroci cu conținut fals din numele conducătorilor instituțiilor publice apare prima dată în ZUGO.
10:00
Mama lui Aleksei Navalnîi i-a cerut public președintelui rus Vladimir Putin să-i predea corpul neînsuflețit al fiului ei. Într-un videoclip, Ludmila Navalnaia a spus că nu a reușit să ajungă deja de cinci zile să afle unde este ținut trupul fiului său. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „În spatele meu se află colonia IK-3 „Lupul … The post video | Mama lui Aleksei Navalnîi, adresare către Putin: „Lasă-mă să-mi văd în sfârșit fiul” first appeared on ZUGO. Articolul video | Mama lui Aleksei Navalnîi, adresare către Putin: „Lasă-mă să-mi văd în sfârșit fiul” apare prima dată în ZUGO.
09:40
Primarul din Boldurești, Nisporeni, este șoferul care a lovit mortal cu mașina un copil de 14 ani și a fugit. Anunțul a fost făcut de IGP, pe 21 februarie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Bărbatul a încercat în toată această perioadă să ducă în eroare de nenumărate ori Poliția pentru a se eschiva de la … The post video, foto | Primarul satului Boldurești, arestat pentru tamponarea mortală a copilului de 14 ani din Nisporeni first appeared on ZUGO. Articolul video, foto | Primarul satului Boldurești, arestat pentru tamponarea mortală a copilului de 14 ani din Nisporeni apare prima dată în ZUGO.
09:10
Compania „Teleradio Moldova” a răspuns contestației depuse de interpreta Valeria Pasha, care își exprimă nemulțumirea față de decizia comitetului organizatoric al preselecției naționale a Concursului Eurovision, de a o desemna pe interpreta Natalia Barbu ca învingătoare. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Teleradio Moldova” subliniază că În conformitate cu reglementările Uniunii Europene pentru Radio și Televiziune, … The post „Teradio-Moldova” a răspuns contestației depusă de Valeria Pasha. Reacția interpretei first appeared on ZUGO. Articolul „Teradio-Moldova” a răspuns contestației depusă de Valeria Pasha. Reacția interpretei apare prima dată în ZUGO.
08:40
După o ședință cu premierul Dorin Recean și ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, fermierii au anunțat că rămân nemulțumiți de propunerile făcute de autorități. Cele două părți au decis să se întâlnească din nou într-o ședință repetată, programată pentru miercuri, 21 februarie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Conform unei declarații transmise presei, fermierii au subliniat că … The post Nemulțumiți de propunerea Guvernului, fermierii ar putea reveni din nou la proteste first appeared on ZUGO. Articolul Nemulțumiți de propunerea Guvernului, fermierii ar putea reveni din nou la proteste apare prima dată în ZUGO.
08:00
Polițista care a urcat beată la volan și a lovit mortal o femeie la Sîngera va sta patru ani după gratii într-un penitenciar de tip deschis. Decizia a fost luată marți, 20 februarie, de magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul Buiucani. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Avocata părților vătămate susțin că decizia magistraților este prea blândă: … The post Avocata în dosarul accidentului de la Sângera, indignată de sentința pentru polițistă: Instanța nu a apreciat corect viața unui om first appeared on ZUGO. Articolul Avocata în dosarul accidentului de la Sângera, indignată de sentința pentru polițistă: Instanța nu a apreciat corect viața unui om apare prima dată în ZUGO.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:50
Polițista care a adormit la volan și a accidentat mortal o persoană, urmare a conducerii mijlocului de transport în stare de ebrietate, va sta 4 ani după gratii. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Procuratura mun. Chișinău a obținut condamnarea femeii de 22 de ani pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a … The post Pedeapsa primită de polițista beată la volan, care a omorât o femeia la Sângera first appeared on ZUGO. Articolul Pedeapsa primită de polițista beată la volan, care a omorât o femeia la Sângera apare prima dată în ZUGO.
11:20
Andrie Sîli – noua identitate românească a fostului deputat Constantin Țuțu, judecat pentru mai multe infracțiuni. La Chișinău, unde e învinuit pentru trafic de influență, îmbogățire ilicită, dar și pentru huliganism într-un dosar de omor, se numește tot Constantin Țuțu. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Schimbarea numelui și menținerea unei identități diferite în două țări … The post RISE Moldova: Timofei Plahotniuc și Constantin Țuțu și-au schimbat identitatea în România first appeared on ZUGO. Articolul RISE Moldova: Timofei Plahotniuc și Constantin Țuțu și-au schimbat identitatea în România apare prima dată în ZUGO.
10:40
Marea Britanie, Germania, Finlanda, Suedia și Olanda i-au convocat pe ambasadorii Rusiei în țările lor, pentru explicații legate de moartea liderului opoziției ruse Alexei Navalnîi în închisoare, informează Politico, citat de Digi24. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Procedurile motivate politic împotriva lui Alexei Navalnîi și a numeroșilor altor critici ai guvernului rus și condițiile inumane ale … The post Diplomații ruși, chemați să dea explicații pentru moartea lui Navalnîi în mai multe țări europene first appeared on ZUGO. Articolul Diplomații ruși, chemați să dea explicații pentru moartea lui Navalnîi în mai multe țări europene apare prima dată în ZUGO.
10:30
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a comunicat marți, 20 februarie, despre trimiterea în judecată a unui fost șef al Căii Ferate din R. Moldova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Acesta este acuzat că, în absența unei necesități economice dovedite de către CFM, a încheiat un acord suplimentar în afara planului de … The post Fost șef al CFM, trimis în judecată! Ar fi cauzat prejudicii de peste 5 milioane de lei first appeared on ZUGO. Articolul Fost șef al CFM, trimis în judecată! Ar fi cauzat prejudicii de peste 5 milioane de lei apare prima dată în ZUGO.
10:10
Asociația „Forța Fermierilor” anunță noi proteste pentru marți, 20 februarie. Potrivit Asociației, fermierii din mai multe raioane din sudul Moldovei vor protesta la Vama Leușeni. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Agricultorii din raioanele Cahul și Cantemir se adună între satele Tretești și Roșu, pe traseu Cantemir – Cahul. Fermierii din raionul Taraclia și UTA Gagauzia ies … The post Fermierii anunță noi proteste! Manifestațiile vor avea loc pe mai multe drumuri naționale first appeared on ZUGO. Articolul Fermierii anunță noi proteste! Manifestațiile vor avea loc pe mai multe drumuri naționale apare prima dată în ZUGO.
09:40
George Simion, președintele partidului extremist AUR, „face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova”, acesta fiind motivul pentru care instituțiile de la Chișinău au luat decizia de a-i prelungi interdicția de intrare în țară, a declarat luni seară premierul Dorin Recean. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Instituțiile statului au determinat că George Simion face … The post Dorin Recean: „Liderul AUR, George Simion, participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova” first appeared on ZUGO. Articolul Dorin Recean: „Liderul AUR, George Simion, participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova” apare prima dată în ZUGO.
09:10
Fiica mai mare a artistei Georgeta Voinovan se confruntă cu o afecțiune gravă de șapte ani și, recent, a primit diagnosticul urgent de transplant renal. Georgeta Voinovan apelează la sprijinul comunității și solicită ajutor material pentru a face față costurilor necesare tratamentului, care s-au dovedit a fi prea mari pentru familia sa. Urmărește-ne pe Telegram … The post Fiica mai mare a Georgetei Voinovan are nevoie de transplant renal. Artista cere ajutorul oamenilor pentru a face față cheltuielilor first appeared on ZUGO. Articolul Fiica mai mare a Georgetei Voinovan are nevoie de transplant renal. Artista cere ajutorul oamenilor pentru a face față cheltuielilor apare prima dată în ZUGO.
08:40
Dosarul penal pornit pe numele fostului șef adjunct al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, a fost clasat. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. O decizie în acest sens a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău pe 15 februarie, după ce procurorul din cadrul PA, Liliana Partole, a emis o ordonanță de refuz în pornirea urmăririi penale în … The post Adriana Beţişor, fosta șefă adjunctă a Procuraturii Anticorupție, a scăpat de urmărire penală pentru corupere pasivă și abuz de serviciu first appeared on ZUGO. Articolul Adriana Beţişor, fosta șefă adjunctă a Procuraturii Anticorupție, a scăpat de urmărire penală pentru corupere pasivă și abuz de serviciu apare prima dată în ZUGO.
08:20
Iulia Navalnaia a postat luni, la orele prânzului, o declarație video puternică, în stilul soțului ei, în care spune că va continua munca acestuia și în care îi invită pe toți cei care l-au susținut pe Aleksei Navalnîi să i se alăture. „Nu mi-e frică”, spune Iulia, în mesajul ei în care, printre altele, spune … The post video | „Nu am dreptul să renunț!” Iulia Navalnaia anunță că va continua lupta soțului ei, Aleksei Navalnîi first appeared on ZUGO. Articolul video | „Nu am dreptul să renunț!” Iulia Navalnaia anunță că va continua lupta soțului ei, Aleksei Navalnîi apare prima dată în ZUGO.
08:00
Un minor de 14 ani a murit după ce a fost lovit de o mașină la Nisporeni, luni, 19 februarie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Ajunși la fața locului polițiștii au stabilit preliminar că un minor de 14 ani a fost tamponat mortal, iar șoferul care a comis accidentul a fugit.”, anunță oamenii legii. Oamenii … The post Un minor a murit după ce a fost lovit de o mașină la Nisporeni first appeared on ZUGO. Articolul Un minor a murit după ce a fost lovit de o mașină la Nisporeni apare prima dată în ZUGO.
19 februarie 2024
13:10
Președinta Maia Sandu donează Premiul „Timișoara pentru Valori Europene” organizației „Prietena Mea”, fondate de Ludmila Adamciuc, se arată într-un comunicat al Președinției publicat luni, 19 februarie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Citește și: video | Primarul Timișoarei, reacție privind scandalul din jurul premiului de 30 de mii de euro acordat Maiei Sandu „Asociația Obștească „Prietena … The post Maia Sandu a dat numele organizației căreia îi va dona premiul de 30.000 de euro „Timișoara pentru Valori Europene” first appeared on ZUGO. Articolul Maia Sandu a dat numele organizației căreia îi va dona premiul de 30.000 de euro „Timișoara pentru Valori Europene” apare prima dată în ZUGO.
11:40
A fost inițiată o petiție în sprijinul participantei Valeria Pașa, finalistă la selecția națională a Eurovision în urma deciziei televiziunii publice de a o desemna pe Natalia Barbu drept reprezentanta R. Moldova la Eurovision Song Contest 2024 cu piesa „In the middle”, în baza votului juriului. Asta după ce s-a înregistrat egalitate de puncte între … The post „Justiție pentru televoting”: Petiție inițiată după ce Natalia Barbu a fost declarată câștigătoare în baza votului juriului first appeared on ZUGO. Articolul „Justiție pentru televoting”: Petiție inițiată după ce Natalia Barbu a fost declarată câștigătoare în baza votului juriului apare prima dată în ZUGO.
11:20
Numărul de vizitatori (turiști și excursioniști) participanți la turismul organizat de agențiile de turism și tur operatori a crescut anul trecut cu 5,6% față de anul 2022 și a constituit 503,7 mii persoane. Turismul emițător și intern au deținut cea mai mare pondere, revenindu-le 72% și, respectiv, peste 19%. Iar turismului receptor a constituit aproape … The post Crește numărul turiștilor! Câți străini au vizitat Republica Moldova în 2023 first appeared on ZUGO. Articolul Crește numărul turiștilor! Câți străini au vizitat Republica Moldova în 2023 apare prima dată în ZUGO.
11:00
Comisia Electorală Centrală anunță că astăzi, 19 februarie 2024, începe perioada electorală pentru alegerile locale noi și parțiale din 19 mai 2024. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Conform prevederilor legale, perioada electorală se va încheia odată cu confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatelor de primar și consilier în consiliile locale. Amintim că pe data de 19 mai 2024 vor avea loc … The post CEC anunță că începe campania electorală pentru alegerile locale din șapte localități first appeared on ZUGO. Articolul CEC anunță că începe campania electorală pentru alegerile locale din șapte localități apare prima dată în ZUGO.
10:20
O tânără de 24 de ani a fost salvată de la înec de salvamari în parcul „Valea Morilor” din municipiul Chișinău. Cazul a avut loc în după amiaza zilei de duminică, 18 februarie, către ora 15:00. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit informațiilor, tânăra a intrat în apă, iar după ceva timp aceasta nu a … The post O tânără, salvată de la înec în parcul „Valea Morilor” din capitală. A fost preluată de medici first appeared on ZUGO. Articolul O tânără, salvată de la înec în parcul „Valea Morilor” din capitală. A fost preluată de medici apare prima dată în ZUGO.
10:00
Aleksei Navalnîi, cel mai cunoscut duşman intern al liderului rus Vladimir Putin, a murit vineri la închisoarea din regiunea arctică unde îşi ispăşea o pedeapsă de 30 de ani de închisoare. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. La câteva zile de la anunţul oficial al morţii sale, multe lucruri rămân încă învăluite în mister, un fapt … The post Ce se știe despre moartea lui Aleksei Navalnîi, survenită la două luni după transferul în colonia din Siberia first appeared on ZUGO. Articolul Ce se știe despre moartea lui Aleksei Navalnîi, survenită la două luni după transferul în colonia din Siberia apare prima dată în ZUGO.
09:20
Evoluţia comerţului extern al Republicii Moldova a continuat şi în 2023 să fie influențată și afectată de agresiunea rusească asupra Ucrainei şi criza energetică, scrie mold-street.com. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Astfel, exporturile țării au scăzut cu 6,5% față de 2022, constituind 4,05 miliarde de dolari, arată datele publicate de Biroul Naţional pentru Statistică. Volumul … The post R. Moldova a exportat în România mai mult decât în alte 26 state UE. Evoluţia comerţului extern first appeared on ZUGO. Articolul R. Moldova a exportat în România mai mult decât în alte 26 state UE. Evoluţia comerţului extern apare prima dată în ZUGO.
09:00
Pentru prima dată, în Republica Moldova vor fi lansate creșe de tip familial la domiciliu. Persoanelor care au participat, pe parcursul anului trecut, la ateliere de instruire în prestarea acestui tip de servicii alternative de îngrijire a copiilor le-au fost înmânate certificatele de participare și granturi pentru cele mai bune planuri de faceri. Organizația Internațională … The post În R. Moldova vor activa creșe de tip familial la domiciliu first appeared on ZUGO. Articolul În R. Moldova vor activa creșe de tip familial la domiciliu apare prima dată în ZUGO.
09:00
Justiţia rusă a condamnat la închisoare în acest week-end cel puţin 150 de persoane arestate în timpul activităţilor de omagiere a memoriei opozantului Aleksei Navalnîi pe motiv că au încălcat legislaţia strictă ce se aplică demonstraţiilor, transmite AFP, citat de Agerpres. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Doar la Sankt Petersburg, sâmbătă şi duminică, judecătorii au condamnat … The post Rusia: Peste 150 de persoane au fost condamnate pentru acţiuni de omagiere a memoriei opozantului Navalnîi first appeared on ZUGO. Articolul Rusia: Peste 150 de persoane au fost condamnate pentru acţiuni de omagiere a memoriei opozantului Navalnîi apare prima dată în ZUGO.
08:40
Autorităţile ucrainene au anunţat că au deschis o anchetă privind presupusa execuţie prin împuşcare de către forţele ruseşti a şase soldaţi ucraineni neînarmaţi în oraşul Avdiivka şi a doi într-un sat din aceeaşi regiune, după ce Rusia a revendicat controlul total asupra zonei, relatează Reuters. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „A fost lansată o anchetă … The post Ucraina acuză Rusia că a executat prizonieri răniţi la Avdiivka. A fost deschisă o anchetă first appeared on ZUGO. Articolul Ucraina acuză Rusia că a executat prizonieri răniţi la Avdiivka. A fost deschisă o anchetă apare prima dată în ZUGO.
08:20
„Este imposibil, atâta timp cât armata ucraineană duce lupte în sudul Ucrainei, în regiunile poziționate. Aceasta lucru face să fie imposibilă o invazie militară în acest moment”. Astfel a răspuns ministrul Apărării al R. Moldova, Anatolie Nosatîi, la întrebarea jurnaliștilor de la Deutsche Welle dacă există o amenințare concretă a unui atac militar din partea … The post Există o amenințare concretă a unui atac militar din partea Rusiei asupra R. Moldova? Ce spune ministrul Apărării first appeared on ZUGO. Articolul Există o amenințare concretă a unui atac militar din partea Rusiei asupra R. Moldova? Ce spune ministrul Apărării apare prima dată în ZUGO.
18 februarie 2024
13:30
Luptătorul din Republica Moldova, Valeriu Mircea, a devenit campion mondial la arte marțiale mixte, obținând titlul sâmbătă, 17 februarie, în cadrul galei Konfrontacja Sztuk Walki (KSW) desfășurată la Liberec, Cehia. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Valeriu Mircea l-a învins pe cehul Leo Brichta prin supunere în runda a patra devenind campion mondial la categoria de … The post video | Valeriu Mircea a devenit campion mondial la arte marțiale mixte first appeared on ZUGO. Articolul video | Valeriu Mircea a devenit campion mondial la arte marțiale mixte apare prima dată în ZUGO.
13:00
Rusia a susţinut sâmbătă că a preluat „controlul total” asupra localităţii Avdiivka din estul Ucrainei după retragerea anunţată de Kiev a soldaţilor săi din acest oraş, epicentru al luptelor de luni de zile, o „victorie importantă”, salutată de preşedintele Vladimir Putin, informează AFP, citat de Agerpres. Potrivit Ministerului rus al Apărării, ministrul Serghei Şoigu l-a informat … The post Rusia spune că a preluat „controlul total” asupra oraşului Avdiivka din estul Ucrainei. Putin: „O victorie importantă” first appeared on ZUGO. Articolul Rusia spune că a preluat „controlul total” asupra oraşului Avdiivka din estul Ucrainei. Putin: „O victorie importantă” apare prima dată în ZUGO.
13:00
Într-un interviu difuzat duminică, președintele rus Vladimir Putin a declarat că „ceea ce se întâmplă” în Ucraina este o „chestiune de viață și de moarte” pentru Rusia, în timp ce pentru Occident este vorba doar de „îmbunătățirea (poziției sale) tactice”, potrivit AFP, citat de HotNews. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Vladimir Putin a declarat că este … The post Putin afirmă că Ucraina este o „chestiune de viață și de moarte” pentru Rusia first appeared on ZUGO. Articolul Putin afirmă că Ucraina este o „chestiune de viață și de moarte” pentru Rusia apare prima dată în ZUGO.
17 februarie 2024
22:20
Natalia Barbu va reprezenta pentru a doua oară Republica Moldova la Eurovision Song Contest. Interpreta a câștigat cu piesa „In the middle” Finala Națională Eurovision Song Contest 2024, desfășurată sâmbătă, 17 februarie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cântecul a acumulat 60 de puncte din partea jurului și va răsuna pe scena din orașul suedez Malmo, … The post video | Natalia Barbu va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2024 cu piesa „In the middle” first appeared on ZUGO. Articolul video | Natalia Barbu va reprezenta Republica Moldova la Eurovision 2024 cu piesa „In the middle” apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.