Zugo.md

Acum 4 ore
23:10
Un bărbat în vârstă de 65 de ani, originar din Bălți, a fost reținut după ce a primit 15.000 de lei, bani pe care i-a estorcat prin șantaj de la o persoană sub pretextul inventat că ar avea o datorie de 5000 de euro. Oamenii legii au documentat, pe parcursul a trei luni, un grup … Articolul video | Datorii de mii de euro inventate și amenințări cu moartea. Un bărbat din Bălți a fost reținut pentru șantaj apare prima dată în ZUGO.
23:00
Atragerea investițiilor în modernizarea țării și crearea locurilor de muncă este o prioritate pentru Guvern. În acest sens, premierul Ion Chicu a asigurat că investitorii vor fi susținuți la toate etapele de creare și gestionare a afacerilor. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu investitorul italian Carlo Arturo Garuzzo, specializat în domeniul producerii … Articolul Crearea locurilor de muncă – o prioritate a Guvernului. Premierul: Suntem deschiși pentru investitorii străini apare prima dată în ZUGO.
Acum 8 ore
19:50
Premierul Ion Chicu și directorul General BERD pentru Europa de Est şi Caucaz, Matteo Patrone, au semnat astăzi, 11 decembrie, un aranjament financiar în valoare de 50 milioane de dolari, care va permite procurarea rezervelor de gaze naturale pentru aprovizionarea timp de o lună a întreg teritoriului Republicii Moldova, în cazul situației excepționale. „Aranjamentul semnat … Articolul În caz de urgență, Moldova va putea să se asigure cu gaz pentru o lună în baza unui acord semnat cu BERD apare prima dată în ZUGO.
19:20
Experții Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a selectat 22 opere de artă plastică care vor completa colecțiile Muzeului Național de Artă al Moldovei. Creațiile artiștilor autohtoni au fost estimate la suma de 525.000 de lei.  În acest sens, au fost achiziționate lucrări de pictură, grafică, sculptură și artă decorativă realizate de către artiști notorii din … Articolul 22 de opere semnate de artiști moldoveni vor completa colecția Muzeului Național de Artă. Care este valoarea achiziției făcută de Ministerul Culturii? apare prima dată în ZUGO.
18:40
Curtea de Apel Chișinău a respins ca neîntemeiat recursul mebrilor Guvernului Filip privind ordonanța procurorilor de începere a urmăririi penale pe faptul uzurpării puterii de stat. Despre aceasta a anunțat Procuratura Generală ca urmare a prezentării argumentării juridice a procurorilor în fața magistraților. „Inițial, membrii fostului Guvern Filip – Pavel Filip, Alexandru Jizdan, Nicolae Ciubuc … Articolul Curtea de Apel a respins recursul democraților împotriva dosarului privind uzurparea puterii de stat. Procuratura: „Tentativa a eșuat” apare prima dată în ZUGO.
Acum 12 ore
18:00
Un moldovean a încercat să ajungă în România, eludând controlul trecerii frontierei de stat, deoarece nu deținea actele de călătorie. Bărbatul în vârstă de 38 de ani a fost identificat astăzi în punctul de trecere Leușeni, într-un autocar de pe ruta „Chișinău – București”. În lipsa actelor și fiind vizibil în stare de ebrietate, bărbatului nu … Articolul video | Un moldovean a încercat să treacă pe furiș frontiera după ce polițiștii l-au coborât dintr-un autocar care mergea spre București apare prima dată în ZUGO.
18:00
În timp ce numeroși oameni o critică, alții o aplaudă la scenă deschisă. Vorbim despre activista civică pentru mediu Greta Thumberg, care la vârsta de doar 16 ani a fost desemnată „Omul Anului” de către revista Time.  Fiind deja de aproape un secol o tradiție, revista numește în fiecare an o persoană (care poate fi … Articolul La cei 16 ani, Greta Thunberg a fost desemnată Omul Anului. Cu ce persoane controversate „a concurat”? apare prima dată în ZUGO.
17:30
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare va acorda Republicii Moldova un grant în valoare de până la 39,94 de milioane de euro pentru implementarea proiectului de interconectare a rețelelor de energie electrică cu România. Comisia politică externă și integrare europeană va propune plenului Parlamentului ratificarea unui acord în acest sens.  Documentul va facilita implementare proiectului … Articolul BERD ne va acorda suport financiar pentru interconectarea rețelelor de energie electrică cu România. Care este valoarea grantului? apare prima dată în ZUGO.
17:10
Un bărbat în vârstă de 65 de ani, originar din Bălți, a fost reținut după ce a primit 15.000 de lei, bani pe care i-a estorcat prin șantaj de la o persoană sub pretextul inventat că ar avea o datorie de 5000 de euro. Oamenii legii au documentat, pe parcursul a trei luni, un grup … Articolul video | Datorii de mii de euro inventate și amenințări cu moartea. Un bărbat din Bălți a fost reținut pentru șantaj apare prima dată în ZUGO.
17:00
Atragerea investițiilor în modernizarea țării și crearea locurilor de muncă este o prioritate pentru Guvern. În acest sens, premierul Ion Chicu a asigurat că investitorii vor fi susținuți la toate etapele de creare și gestionare a afacerilor. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri cu investitorul italian Carlo Arturo Garuzzo, specializat în domeniul producerii … Articolul Crearea locurilor de muncă – o prioritate a Guvernului. Premierul: Suntem deschiși pentru investitorii străini apare prima dată în ZUGO.
16:40
Ministrul Economiei, Anatol Usatîi, este dispus să discute cu toate asociațiile patronale din domeniul transporturilor rutiere de persoane în vederea identificării unor soluții durabile de eliminare a constrângerilor normative și birocratice pentru dezvoltarea eficientă a ramurii. „Suntem conștienți de faptul că problema tarifară din domeniu este una ce a fost neglijată pe parcursul mai multor … Articolul Ministrul Economiei și Infrastructurii: Pentru a scumpi biletele de călătorie, transportatorii trebuie să ofere mai multă calitate și siguranță pasagerilor apare prima dată în ZUGO.
16:40
Știai că semnele de îmbătrânire ale feței încep să fie vizibile cu mult înainte de 35 de ani? Tocmai de aceea e timpul să te gândești la niște proceduri de întinerire a pielii care îi vor îmbunătăți elasticitatea și îți vor dărui tinerețea pierdută. În medicina estetică apar tot mai multe metode și tehnici noi … Articolul Întinerește-ți tenul și menține-l mereu sănătos! Apelează la Clinica Alter-MED și beneficiază de un lifting facial endoscopic apare prima dată în ZUGO.
16:20
Serviciul Vamal a autorizat, pe parcursul anului 2019, distrugerea a peste 1.700 de articole vestimentare, de încălțăminte și alte mărfuri de larg consum contrafăcute, care aduceau atingere unor drepturi de proprietate intelectuală. Aplicarea acestei măsuri de protecție este dispusă de Serviciul Vamal doar la solicitarea titularului de drept ori reprezentantului acestuia, în cazul în care … Articolul Haine și încălțăminte, care puteau ajunge la orfelinate și aziluri, au fost distruse cu buldozerele de Serviciul Vamal. Care este motivul? apare prima dată în ZUGO.
16:00
În timp ce procurorul general Alexandr Stoianoglo declară că rapoartele Kroll 1 și Kroll 2 nu conțin numele beneficiarilor finali ai jafului din sistemul bancar, iar președintele Comisiei parlamentare care a anchetat furtul miliardului, Alexandru Slusari, susține că Stoianoglo fie nu a citit documentele, fie minte, în presă au apărut listele respective cu persoanele presupuse a … Articolul doc | A fost publicată lista beneficiarilor fraudei bancare, despre care Stoianoglo susține că nu există. Ce zice Slusari despre autenticitatea acesteia? apare prima dată în ZUGO.
15:10
Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr” propun micșorarea cheltuielilor pentru întreținerea Aparatului Președintelui cu 18.000.000 de lei, bani care să fie realocați inclusiv pentru majorarea indemnizațiilor veteranilor invalizi. Acest amendament și alte 19 au fost propuse de deputații PPDA la legea bugetului de stat pentru anul 2020. Inițiativele prevăd diminuarea cheltuielilor unor instituții … Articolul video | Deputații PPDA îi propun lui Dodon „să-și taie din pofte în 2020”. Au cerut micșorarea cheltuielilor Președinției și realocarea acestora apare prima dată în ZUGO.
14:50
Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică l-a așteptat astăi la raport pe noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, care urma să le comunice deputaților despre desfășurarea anchetei în dosarul furtului miliardului. Stoianoglo, însă, nu s-a prezentat la ședință, fiind înlocuit de adjunctul său, Ruslan Popov. Popov a declarat că Procuratura Generală abia ieri a intrat în posesia … Articolul video | „O nouă conducere a PG, scuze vechi”. Stoianoglo abia ieri a luat în mână dosarul privind furtul miliardului: Cine i-ar fi îngrădit accesul? apare prima dată în ZUGO.
14:10
Îndrăgit de milioane de fani din întreaga lume, Ed Sheeran a fost desemnat de Official Charts Company artistul britanic al deceniului. În perioada 2010 – 2019, cântărețul și compozitorul a fost timp de 79 de săptămâni în clasamentul albumelor și single-urilor. Totodată, 12 cântece ale lui Ed au fost pe primul loc în topul britanic. În … Articolul video | Ed Sheeran, desemnat artistul britanic al deceniului. Cum a reacționat cântărețul la aflarea vestei? apare prima dată în ZUGO.
14:10
Organele de drept din Republica Moldova au expediat demersuri la misiunile diplomatice din Chișinău în scopul orientării autorităţilor competente pentru identificarea locului aflării lui Vlad Plahotniuc. Centrul Național Anticorupție a anunțat astăzi că a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională (CCPI), Ambasadele României, SUA şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că fostul lider al PDM … Articolul doc | Noi detalii în cazul lui Plahotniuc: Este căutat în România, SUA și Marea Britanie, inclusiv sub numele Vladislav Novak apare prima dată în ZUGO.
13:40
Șase pelicani roz vor bucura vizitatorii Grădinii Zoologice din capitală. Păsările au fost schimbate pe un mascul de zebră de 3 ani. Pelicanii au fost aduși din orașul Harkiv. La început aceștia erau stresați, dar s-au acomodat repede, spun angajații de la Zoo, citați de ProTV. Acum fiecare pasăre mănâncă aproape două kilograme de pește pe … Articolul video | Au fost aduși din Ucraina ca să bucure privirile moldovenilor. Șase pelicani roz vor putea fi admirați la Grădina Zoologică din capitală apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
13:10
Inspectoratul Național de Patrulare a identificat și sancționat unul dintre conducătorii auto care a blocat ieri trecerea unui echipaj al IGSU. Este vorba despre o femeie de 36 de ani, locuitoare a orașului Codru. Șoferița s-a prezentat în această dimineață la sediul Brigăzii de Patrulare. Ea și-a recunoscut încălcarea, iar responsabilii i-au întocmit un proces-verbal pentru … Articolul Șoferița care a blocat ieri calea unei autospeciale a pompierilor, identificată. Ce pedeapsă i-a fost aplicată? apare prima dată în ZUGO.
13:10
Violența asupra profesorilor din partea elevilor sau părinților urmează a fi sancționată. Comisia juridică, numiri și imunități va propune plenului Parlamentului aprobarea unei inițiative legislative de completare a Codului Educației, Codului Penal și Codului Contravențional. Potrivit proiectului, acțiunile de violență asupra cadrelor didactice vor fi calificate ca și acțiuni de huliganism și vor fi pedepsite … Articolul Violența asupra profesorilor din partea elevilor sau a părinților va fi sancționată. Deputații, pregătiți să adopte o lege în acest sens apare prima dată în ZUGO.
12:50
În noaptea de 28 noiembrie, polițiștii din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău au fost alertați de către un bărbat, declarând că i-a fost răpit automobilul care era parcat pe bd. Negruzzi. La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă și grupa specializată a inspectoratului, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Polițiștii au fost întâmpinați de … Articolul video | Împart dragostea la doi… și nu numai. Pentru ce riscă să stea după gratii doi concubini? apare prima dată în ZUGO.
12:40
Liderul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, spune că va face tot ce-i stă în puteri pentru a nu-i permite lui Igor Dodon să câștige alegerile prezidențiale din anul 2020. Despre aceasta politicianul a declarat în cadrul emisiunii „Politica” de la postul TV8, promițându-i șefului statului că „va fi coșmarul lui”.  Potrivit lui Năstase, discuțiile despre … Articolul video | Năstase: „Dodon e gata să dea foc acestei țări doar ca să obțină al doilea mandat”. Ce planuri pentru prezidențiale are liderul PPDA? apare prima dată în ZUGO.
12:10
Un alt accident cu implicarea unei mașini de taxi a avut loc acum câteva minute la Buiucani. Impactul s-a produs cu un automobil de model Mercedes la intersecția străzilor Nicolae Costin și Paris. La fața locului au plecat imediat medicii, salvatorii și polițiștii. În urma accidentului, unele persoane ar fi avut de suferit, iar mașina de … Articolul video | Un alt accident cu implicarea unei mașini de taxi. La fața locului sunt medicii și salvatorii apare prima dată în ZUGO.
12:00
Președintele Igor Dodon ar fi primit de la fostul liderul al PDM, Vlad Plahotniuc, câte un milion de lei pentru fiecare săptămână de proteste în anul 2015. Mai mult decât atât, o ofertă similară a primit și președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, însă acesta ar fi refuzat-o. Declarația aparține liderului Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, … Articolul video | Dodon a luat bani de la Plahotniuc pentru proteste și mai nu a luat bătaie de la Năstase? Liderul PPDA face dezvăluiri apare prima dată în ZUGO.
12:00
Un avion militar cu 38 de persoane la bord a dispărut acum trei zile deasupra Oceanului Arctic. Patru vapoare și 12 avioane au fost trimise în zona unde a fost observat ultima dată de radare pentru a-l căuta, dar în zadar. Aeronava decolase din Santiago, Chile și se îndrepta spre o bază militară din Antarctica. La … Articolul Dispariție misterioasă deasupra Oceanului Arctic. Un avion cu 38 de persoane la bord este căutat de trei zile apare prima dată în ZUGO.
11:40
Deși nu este o veste pentru majoritatea moldovenilor, situația unor trasee din capitală sunt mereu o întrebare fără răspuns. De curând, un pod principal din oraș a fost surprins într-o stare dezastruasă. De reparații capitale urgente ar avea nevoie, prioritar, podurile de pe arterele Mihai Viteazul, Ismail și Grigore Vieru, dat fiind faptul că valabilitatea acestora … Articolul foto | Cât o să mai țină? Un pod din Chișinău, ocolit de unii șoferi, a fost surprins în stare dezastruasă apare prima dată în ZUGO.
11:30
Ion Chicu a prezidat ședința comună a membrilor Guvernului cu președinții de raioane și primarii orașelor Chișinău și Bălți. La întrunire au participat consilierii prim-ministrului și șefii unor agenții de stat. Premierul a felicitat conducătorii nou-aleși pentru rezultatele obținute la scrutinul din 20 octombrie. Totodată, acesta a precizat faptul că asemenea ședințe de lucru trebuie să … Articolul foto | Conducătorii APL, dar și primarii de Chișinău și Bălți, invitați la Guvern. Chicu: „Vreau să vin în fiecare raion și să port discuții” apare prima dată în ZUGO.
11:10
Meteorologii au emis un nou Cod galben de ceață. Fenomenul a cuprins întreaga țară în această dimineață și se va menține pe tot parcursul zilei. Potrivit specialiștilor, vizibilitatea va fi de 200 de metri și mai puțin, fiind mai persistentă în prima jumătate a zilei. În funcție de evoluția fenomenelor, meteorologii vor actualiza prognoza. În … Articolul meteo | Conduceți cu prudență și traversați atent strada. Ceața învăluie din nou Moldova apare prima dată în ZUGO.
11:00
Procuratura Generală anunță trimiterea pe banca acuzaților a unui cetățean din raionul Hîncești care și-ar fi împușcat feciorul. Crima a avut loc pe 23 septembrie.  Conform informațiilor, bărbatul de 45 de ani a consumat băuturi alcoolice, după care ar fi inițiat un conflict cu fiul său. Situația a escaladat, iar tatăl a luat arma de vânătoare … Articolul S-a certat cu feciorul și l-ar fi împușcat. Ce pedeapsă riscă un bărbat din Hîncești pentru fapta sa? apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.