Zugo.md

Acum 30 minute
10:00
Doi polițiști s-au stins ieri din viață, în rezultatul a două accidente rutiere. Unul dintre ei a decedat după ce automobilul a fost cuprins de flăcări, iar pasagera a reușit să iasă dintre fiare în ultimele momente. Așadar, primul accident s-a produs aseară, în jurul orei 20:17, pe traseul M3 km 14, la intrare în … Articolul foto | Tragedie pe traseele din țară. Doi polițiști au decedat aseară, unul fiind blocat într-o mașină cuprinsă de flăcări apare prima dată în ZUGO.
Acum o oră
09:40
Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pe parcursul zilei de 24 februarie, angajații IGSU au intervenit în mai multe situații la lichidarea consecințelor în urma vântului puternic. În raionul Căușeni, salvatorii au fost solicitați pentru a întări porțiuni de acoperiș avariat a sediului Consiliului  raional Căușeni, care risca în orice moment să se … Articolul foto, video | Acoperișuri smulse, mașini distruse și clădiri avariate. Pagubele create ieri de vânt  apare prima dată în ZUGO.
09:20
A fost emis cod galben de alertă națională cu privire la situația epidemiologică prin infecția cu virusul ucigaș COVID-19. Anunțul a fost făcut ieri de ministra Sănătății, care a precizat că există riscul posibil de declanșare a urgenței de sănătate publică. Potrivit autorităților, în acest sens, la punctele de trecere a frontierei persoanele sunt verificate minuțios, … Articolul A fost emis Cod galben de alertă privind coronavirusul în Moldova. „Există riscul posibil de declanșare a urgenței de sănătate publică” apare prima dată în ZUGO.
Acum 24 ore
20:40
Potrivit datelor colectate din subdiviziunile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), astăzi – 24 februarie – salvatorii au intervenit în mai multe situații de risc provocate de vântul puternic. Astfel, pompierii au fost solicitați pentru a defrișa copaci doborâți pe trasee din raionul Nisporeni, Călărași și Soroca. Totodată, salvatorii au intervenit pentru a debloca … Articolul foto | Acoperișuri smulse, copaci doborâți la pământ și drumuri blocate. Intervențiile pompierilor în urma pagubelor provocate de rafalele de vânt puternic care au cuprins țara apare prima dată în ZUGO.
17:50
Din moment ce coronavirusul a băgat în sperieți întreaga populație italiană, iar oamenii sunt îndemnați să nu își părăsească locuințele, străzile orașului Milano sunt pustii. Cel puțin, așa se pare din imaginile apărute pe internet. Presa italiană a publicat aceste fotografii și a menționat că nu doar străzile au rămas pustii, ca după apocalipsă, ci … Articolul foto | Străzi pustii și rafturi goale. Orașul Milano ar arăta acum ca după apocalipsă apare prima dată în ZUGO.
17:50
Fiecare zi e perfectă pentru a spune „Te iubesc”, iar Dragobete ne amintește cât de frumoase pot fi momentele petrecute cu acel El sau acea Ea. Chiar dacă nu celebrezi această sărbătoare, cine zice că nu ai voie „să savurezi” din scenele pline de emoții ale filmelor romantice?! ZUGO îți propune o listă cu filmele-simbol … Articolul video | Sărbătorește Dragobete cu filme perfecte! 10 pelicule de iubire care te vor cuceri pe tine și jumătatea ta apare prima dată în ZUGO.
16:50
În luna iubirii, astrologii vin cu recomandări importante pentru toți cei care vor să aibă o sărbătoare de neuitat de Dragobete. După ce cuplurile au sărbătorit cu fast Ziua Îndrăgostiților, horoscopul anunță noi răsturnări de situație pentru ziua de 24 februarie. Berbec Nativii au norocul de a revedea o persoană foarte dragă, cunoscută poate în copilărie. … Articolul horoscop | Dragobetele e pe sfârșite, iar tu încă nu ți-ai întâlnit jumătatea? Vezi ce-ți „promit” azi astrele apare prima dată în ZUGO.
16:30
Singura categorie de vârstă care nu a fost afectată de coronavirus, este cea a copiilor de până la 9 ani. Aparent, aceștia au cel mai puternic sistem imunitar, care nu a fost încă doborât de pneumonia virală. Din studiile și statisticile publicate de chinezi, până la momentul actual nu a fost înregistrat niciun caz de … Articolul Copiii nu pot fi afectați de coronavirus? Statisticile în timp real și categoriile de vârstă care suferă cel mai puțin de pe urma maladiei apare prima dată în ZUGO.
16:10
Numărul cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus în Italia crește de la oră la oră. Conform autorităților italiene, la această oră se înregistrează șase morți și 219 persoane infectate înregistrate oficial. Regiunile afectate sunt:  Lombardia -167 cazuri; Veneto -27 cazuri; Emilia Romagna -18 cazuri; Lazio -3 cazuri; Piemonte -3 cazuri Amintim că, în doar 24 de … Articolul Numărul victimelor din Italia crește în mod alarmant. Șase persoane au murit, iar 219 s-au infectat cu coronavirus apare prima dată în ZUGO.
15:50
Nicoleta Dara, cu numele ei de scenă Dara, a vorbit într-un interviu despre ce este pentru ea dragostea, primii pași în lumea muzicii și despre decizia de a se muta definitiv în România. Pentru interpreta basarabeancă: „Dragostea este atunci când simți, nu atunci când trebuie s-o faci. Dragostea „se dă” și nu așteaptă ceva în … Articolul video | „Am început să mă sufoc în Moldova și să înțeleg că nu poți câștiga bani”. Dara vorbește despre dragoste, prietenia cu The Motans și decizia de a pleca definitiv în România apare prima dată în ZUGO.
15:20
Dragobetele este o sărbătoare întâmpinată cu mult fast în mai multe instituții de învățământ din țară. Printre acestea se numără și liceul „Spiru Haret” din capitală. Aşa cum se obişnuieşte deja de două decenii, holul liceului s-a umplut de zâmbete și voie bună, iar elevii au decorat etajele instituției cum au știut mai bine. Pe … Articolul foto | Avalanșă de inimioare, bilețele secrete și declarații de iubire la liceul „Spiru Haret” din capitală. Cum a fost sărbătorit Dragobetele? apare prima dată în ZUGO.
15:20
În primele ore ale dimineții de azi, aproape nici un microbuz nu a circulat prin Chișinău. Dacă unii oameni știau de acest protest anunțat de transportatori, alții au așeptat minute în șir cu speranța că vor urca într-un maxi-taxi. Săptămâna trecută, transportatorii au anunțat că, în semn de protest, vor opri circulația microbuzelor până la … Articolul video | Dimineață fără microbuze în capitală. Cum au reacționat oamenii când au aflat că nu vor putea urca în nici un maxi-taxi până la 10:00? apare prima dată în ZUGO.
14:50
Codul portocaliu de vânt puternic, care este valabil pe tot teritoriul țării, pune pe jar mai mulți oameni. Recent, carcasa unui panou publicitar din fața Palatului Național „Nicolae Sulac” a căzut peste mașinile parcate alături. „Vântul face ravagii, aveți grijă unde parcați”, a scris o internaută pe pagina sa de Facebook, atașând câteva fotografii de … Articolul foto | „Aveți grijă unde parcați”. Vântul puternic a doborât peste mașini carcasa unui panou publicitar din fața Palatului Național apare prima dată în ZUGO.
14:40
Potrivit datelor colectate din subdiviziunile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, astăzi 24 februarie 2020, salvatorii au intervenit în mai multe situații de risc provocate de vântul puternic. Astfel, pompierii au fost solicitați pentru a defrișa copaci doborâți pe trasee din raionul Nisporeni, Călărași și Soroca. Totodată, salvatorii au intervenit pentru a debloca drumul local … Articolul foto | Acoperișuri smulse, copaci doborâți la pământ și drumuri blocate. Intervențiile pompierilor în urma pagubelor provocate de rafalele de vânt puternic care au cuprins țara apare prima dată în ZUGO.
14:30
Surprize, surprize – la emisiunea iUmor din România. Un tânăr de 16 ani a decis să-i impresioneze pe jurați cu un dans deosebit, creat chiar de el. Pentru momentul său, participantul a ales să fie ajutat de melodia „Crazy Loop (Mm-ma-ma)”, lansată acum circa 11 ani de moldoveanul Dan Balan. Încă de la primele mișcări, … Articolul video | Un participant la iUmor a dansat pe un cântec al lui Dan Balan. Mișcările au șocat jurații care au cerut o dublă pe „Dragostea din Tei” apare prima dată în ZUGO.
13:20
Un bărbat și-ar fi ucis soția cu un cuțit, în plină stradă. Cazul teribil a avut loc ieri, 23 februarie, în jurul orei 15:00, în satul Dolna din raionul Strășeni. Cei doi se aflau în proces de divorț. Atenție! Urmează detalii șocante ce vă pot afecta emoțional!  Poliția din Strășeni a fost sesizată, prin intermediul … Articolul Fără limite! Un bărbat și-ar fi ucis soția în stradă. Ce a spus, însă, poliției? apare prima dată în ZUGO.
13:00
În satul Doltu din raionul Fălești, la inițiativa lui Ilan Șor și a partidului acestuia, au fost demarate lucrările pentru implementarea sistemului de iluminat stradal. Deputata Partidului ȘOR, Marina Tauber, a monitorizat la fața locului felul în care decurg lucrările. Așadar, aici va fi montată o rețea electrică cu lungimea totală de 14 kilometri, fiind instalate circa 500 … Articolul foto | Un nou proiect de iluminare stradală cu sistem inteligent de funcționare a fost lansat de Partidul ȘOR la Fălești apare prima dată în ZUGO.
12:50
Din cauza vântului puternic care „s-a instalat” în țară, s-au înregistrat pagube pe întreg teritoriul țării. Crengi grele sau chiar copaci au fost doborâți la pământ, unii blocând drumuri, iar alții – distrugând bunuri. La Durlești, un arbore a căzut peste o stație de așteptare. Pe de altă parte, câțiva copaci au căzut în preajma terenurilor … Articolul foto | Codul portocaliu de vânt face ravagii. Mai mulți copaci au fost doborâți la pământ  apare prima dată în ZUGO.
12:00
Primăria Chișinău informează că operatorii privați de transport, care activează pe rutele municipale, riscă rezilierea contractelor de prestări servicii dacă vor refuza în continuare să iasă la linie. Subiectul a fost discutat luni, la ședința operativă. Primarul general a informat că vineri a fost creată o celulă de criză pe subiectul asigurării locuitorilor municipiului cu … Articolul Primăria Chișinău ar putea rezilia contractele cu administratorii microbuzelor care refuză să iasă la linie apare prima dată în ZUGO.
11:20
Posturile vamale de tip debarcader „Molovata”, „Soroca” și „Cosăuți” și-au întrerupt temporar activitatea din cauza valurilor puternice, care perturbă circulația pe râul Nistru. În aceste condiții, călătorii sunt îndemnați să opteze pentru alte posturi vamale, aflate în proximitate. Harta interactivă a punctelor de trecere poate fi vizualizată pe pagina web a Serviciului Vamal. Vom reveni cu actualizări. … Articolul În atenția călătorilor! Trei posturi vamale din țară și-au întrerupt activitatea apare prima dată în ZUGO.
11:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) ne avertizează să fim prudenți, în contextul în care vântul a devenit mai puternic, fiind emis Cod portocaliu. Fenomenul va persista astăzi, până la ora 20:00. În perioada indicată se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 17-22 m/s, izolat fiind de 23-25 m/s. Riscuri: sunt posibile întreruperi … Articolul Fiți prudenți! Meteorologii au emis Cod portocaliu de vânt în toată țara apare prima dată în ZUGO.
10:40
În ultimele 24 de ore, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au intervenit în 54 de cazuri pentru lichidarea focarelor de vegetaţie uscată. Cele mai extinse suprafeţe de ardere au fost înregistrate în apropiere de localitatea Ghidighici municipiul Chişinău, dar şi în raioanele Ştefan Vodă, Ialoveni şi Criuleni. Un focar de ardere care … Articolul foto | E de vină Codul galben sau iresponsabilitatea? Peste 50 de incendii au „nimicit” hectare întregi de vegetație în doar 24 de ore apare prima dată în ZUGO.
10:20
În legătură cu solicitările și informațiile apărute în mijloacele de informare în masă, privind măsurile de prevenție a coronavirusului de tip nou (COVID-19), Poliția de Frontieră din Moldova a făcut câteva precizări. Pentru protecția individuală a polițiștilor de frontieră, în punctele de trecere a frontierei au fost transmise mănuși, măști și soluții dezinfectante pentru mâini. Totodată, … Articolul Măsurile de protecție și prevenire a coronavirusului, înăsprite. Precizările Poliției de Frontieră din Moldova apare prima dată în ZUGO.
Ieri
09:10
Țara în care locuiește o comunitate mare de moldoveni – Italia – a devenit în doar câteva ore cea mai afectată din Europa, din cauza coronavirusului, și a treia la nivel mondial, după China și Coreea de Sud. Potrivit ultimelor informații, trei persoane infectate au decedat și peste 150 luptă cu virusul. În țară s-a … Articolul Coronavirus: Italia devine cea mai afectată țară din Europa și a treia la nivel mondial. Trei persoane au decedat, iar 150 au fost infectate apare prima dată în ZUGO.
23 februarie 2020
16:00
În cadrul unui interviu acordat pentru Pro Tv, artista Irina Rimes a vorbit despre starea ei de sănătate, glumele neînțelese din România și „comuniștii” din Chișinău. Fiind întrebată despre afecțiunea medicală de la începutul anului curent, Irina a spus că: „Nu aș vrea să dezvălui foarte multe din ceea ce mi s-a întâmplat, pentru că … Articolul video | „Moldovenii sunt speriați să spună un adevăr”. Irina Rimes vorbește despre starea ei de sănătate, glumele neînțelese din România și „comuniștii” din Chișinău apare prima dată în ZUGO.
15:00
O sută de pasageri care așteptau să se îmbarce spre Treviso, Italia, de pe aeroportul Timișoara sunt blocați pe pistă. Cauza ar fi o alertă de coronavirus, după ce avionul care urma să plece spre destinație sosise de la Bergamo, iar autoritățile ar fi decis că trebuie făcută o dezinfecție de urgență. Românii care aveau … Articolul Alertă de coronavirus pe un Aeroport din România. Cum gestionează autoritățile situația? apare prima dată în ZUGO.
14:10
Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter a zguduiut pământul noaptea trecută. Seismul s-a produs la ora 00:53:06 în Vrancea, Prahova, la o adâncime de 139 de km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 47km N de Ploiesti, 50km SE de Brasov, 104km N de Bucuresti, 113km NE de Pitesti, 147km SV de … Articolul Cutremur în zona Vrancea. Unde și cât de tare s-a resimțit seismul de noaptea trecută? apare prima dată în ZUGO.
14:00
Oamenii de știință din China au aflat cum a ajuns să se răspândească virusul atât de rapid.  ranmiterea coronavirusului de la om la om a început după ce virusul ucigaș a ajuns la o piață de pește din Wuhan la sfârșitul anului trecut. De acolo, maladia a început să se răspândească în toată țara. La … Articolul Cum a ajuns să se răspândească virusul mortal în China? Concluziile șocante la care au ajuns specialiștii apare prima dată în ZUGO.
14:00
Seară plină de emoții, amintiri nostalgice, dar și voie bună. Așa putem descrie gala care i-a adunat, la sfârșit de săptămână, pe membrii foști și actuali ai Autoguvernării Studenților a Universității de Stat din Moldova (ASUSM). Tinerii activi au sărbătorit opt ani de la fondare. Actualii reprezentanți au venit cu mândrie, prezentând activitățile și evenimentele … Articolul foto | Nostalgie și emoții pentru ASUSM. Tinerii activi au primit diplome și au sărbătorit fastuos opt ani de la fondare apare prima dată în ZUGO.
13:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de vânt pentru întreg teritoriul țării. Acesta va fi valabil pe parcursul zilelor de astăzi și mâine. Astfel, în perioada 23-24 februarie se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s, dimineața și ziua izolat 19-24m/s. În acest context, specialiștii avertizează că sunt … Articolul Cod galben de vânt pe întreg teritoriul țării! Meteorologii vin cu îndemnuri și sfaturi pentru e evita incidentele neplăcute apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.