Zugo.md

Acum 24 ore
11:20
Noi restricții pentru fumători. Fumatul va deveni interzis în spațiile publice deschise, cum ar fi terase, stații de așteptare, parcuri de distracții. Mai mult, restricțiile se aplică nu doar pentru țigările obișnuite, dar și pentru țigările electronice. Ministrul Sănătății spune că proiectul de lege se află pe agenda Guvernului, a trecut prin consultări publice și … The post Noi restricții pentru fumători. Fumatul va deveni interzis în spațiile publice deschise first appeared on ZUGO. Articolul Noi restricții pentru fumători. Fumatul va deveni interzis în spațiile publice deschise apare prima dată în ZUGO.
11:00
De la începutul anului 2024 au fost raportate 110 cazuri de agresiuni, dintre care 94 verbale și 16 fizice, anunță Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cel mai mare număr a fost înregistrat în regiunea de centru a țării – 66 agresiuni (55 verbale și 11 fizice), urmate de … The post Peste 100 de agresiuni asupra medicilor de pe ambulanță au fost înregistrate de la începutul anului first appeared on ZUGO. Articolul Peste 100 de agresiuni asupra medicilor de pe ambulanță au fost înregistrate de la începutul anului apare prima dată în ZUGO.
10:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, participă la deschiderea Jocurilor Olimpice de Vară 2024 de la Paris, alături de peste 100 de lideri din întreaga lume, anunță Președinția de la Chișinău. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Republica Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi, care au în palmares 9 titluri de campioni mondiali și 11 … The post Peste 100 de lideri din toată lumea vin la deschiderea Jocurilor Olimpice de Vară. Maia Sandu, printre ei first appeared on ZUGO. Articolul Peste 100 de lideri din toată lumea vin la deschiderea Jocurilor Olimpice de Vară. Maia Sandu, printre ei apare prima dată în ZUGO.
08:30
Republica Moldova va beneficia de finanțare nerambursabilă în valoare de 10,5 milioane de dolari, acordată de Banca Mondială pentru necesitățile bugetului de stat. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Parlamentul a votat, în prima lectură, pentru ratificarea unui Acord de grant încheiat între țara noastră, Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, în vederea … The post R. Moldova va primi un grant de 10.5 milioane de dolari. Cum urmează a fi cheltuiți banii first appeared on ZUGO. Articolul R. Moldova va primi un grant de 10.5 milioane de dolari. Cum urmează a fi cheltuiți banii apare prima dată în ZUGO.
08:30
Mijloacele de transport din stânga Nistrului vor putea fi înmatriculate cu numere neutre până în data de 31 decembrie 2026. Un proiect de lege care prevede extinderea acestui termen a fost votat în a doua lectură de 72 de deputați. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului, proiectul de … The post Termenul-limită de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului, extins first appeared on ZUGO. Articolul Termenul-limită de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului, extins apare prima dată în ZUGO.
08:30
Kirill Griaznov a fost arestat în Franța pentru „organizarea de acțiuni care ar putea duce la o destabilizare în timpul Jocurilor Olimpice”. O anchetă The Insider în colaborare cu Le Monde arată cine este bărbatul, un avocat rus devenit bucătar care anterior a apărut și într-un reality show de dating, dar și legăturile sale cu Serviciul Federal … The post Cine e spionul rus care plănuia atacuri la Jocurile Olimpice de la Paris first appeared on ZUGO. Articolul Cine e spionul rus care plănuia atacuri la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în ZUGO.
08:30
ONU lansează, pentru prima dată, un apel global la acţiune împotriva căldurii extreme. „Căldura extremă este noua anormalitate”, spune Antonio Guterres. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut joi ţărilor să abordeze urgenţa epidemiei de căldură extremă, alimentată de schimbările climatice – la câteva zile după ce lumea a … The post ONU lansează, pentru prima dată, un apel global: „Căldura extremă este noua anormalitate” first appeared on ZUGO. Articolul ONU lansează, pentru prima dată, un apel global: „Căldura extremă este noua anormalitate” apare prima dată în ZUGO.
08:20
O fetiță de 11 ani a murit electrocutată în parcul Sarmizegetusa din capitală pe 18 iulie. Renovarea parcului a costat milioane de lei, finanțarea venind de la o companie privată. Deși lucrările electrice au fost incluse în reparație, din comisia de recepție a lipsit un expert în electricitate, se arată investigația ZdG.md. Urmărește-ne pe Telegram … The post Lipsea un expert în electricitate. Filmul evenimentelor care au precedat tragedia din parcul în care au fost electrocutați doi copii first appeared on ZUGO. Articolul Lipsea un expert în electricitate. Filmul evenimentelor care au precedat tragedia din parcul în care au fost electrocutați doi copii apare prima dată în ZUGO.
08:00
Anchetă amplă în cazul uciderii doctoriţei din Brăila! Poliţiştii au făcut astăzi percheziţii la casa suspectului, dar şi la locuinţa mamei sale. Acolo au găsit ascuns un cuţit cu lama de aproape 20 de centimetri. Nu s-a stabilit dacă este arma crimei. Anchetatorii au refăcut pas cu pas traseul bărbatului arestat în acest caz. Şi … The post Percheziții în dosarul crimei stomatologului de la Brăila. Ce au găsit anchetatorii în casa familiei principalului suspect first appeared on ZUGO. Articolul Percheziții în dosarul crimei stomatologului de la Brăila. Ce au găsit anchetatorii în casa familiei principalului suspect apare prima dată în ZUGO.
Ieri
11:30
Republica Moldova va fi reprezentată de 5 sportivi la Jocurile Paralimpice de la Paris, care vor avea loc în perioada 28 august – 8 septembrie. Echipa națională va concura pentru medalii în trei probe sportive- para judo, para powerlifting și para atletism. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Pentru prima dată, trei membri ai echipei naționale … The post Cinci sportivi vor reprezenta R. Moldova la Jocurile Paralimpice de la Paris first appeared on ZUGO. Articolul Cinci sportivi vor reprezenta R. Moldova la Jocurile Paralimpice de la Paris apare prima dată în ZUGO.
11:20
Preşedintele Joe Biden a spus că va „predă ştafeta unei noi generaţii”, explicând pentru prima dată, miercuri noaptea, ieşirea sa bruscă din cursa prezidenţială din 2024, într-un discurs rostit în Biroul Oval, la capătul a peste 50 de ani în politică, scrie Mediafax. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Joe Biden s-a adresat Americii din Biroul Oval … The post Joe Biden, prima declaraţie după retragerea istorică din cursa prezidenţială first appeared on ZUGO. Articolul Joe Biden, prima declaraţie după retragerea istorică din cursa prezidenţială apare prima dată în ZUGO.
10:40
Autoritățile israeliene au amânat până la 1 ianuarie 2025 introducerea permiselor electronice obligatorii (Electronic Travel Authorization – ETA-IL) plătite pentru intrarea în țară, anunță Ministerul de Externe de la Chișinău. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Obținerea ETA-IL urma să devină obligatorie și plătită din 1 august 2024 pentru călătorii din toate țările cu care Israelul … The post Atenție! Israelul amână introducerea permiselor electronice obligatorii până în 2025 first appeared on ZUGO. Articolul Atenție! Israelul amână introducerea permiselor electronice obligatorii până în 2025 apare prima dată în ZUGO.
10:10
Petru Rotaru a demisionat din funcția de ministru al Finanțelor. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dorin Recean a scris că Petru Rotaru își va continua activitatea profesională în serviciul public la Banca Națională a Moldovei. „Mulțumesc domnului Petru Rotaru pentru … The post Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a demisionat first appeared on ZUGO. Articolul Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a demisionat apare prima dată în ZUGO.
09:40
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie ar fi cea mai bună instituție de învățământ superior din R. Moldova, conform topului publicat de Webometrics (Ranking Web of Universities). Într-un raport în care au fost incluse mii de universități din întreaga lume, au fost analizate și 24 de instituții din țara noastră. Urmărește-ne pe Telegram și … The post Webometrics: Topul celor mai bune universități din R. Moldova în anul 2024 first appeared on ZUGO. Articolul Webometrics: Topul celor mai bune universități din R. Moldova în anul 2024 apare prima dată în ZUGO.
09:10
Mai multe persoane s-au adunat în fața Ambasadei Federației Ruse la Chișinău pentru a protesta față de atacurile asupra Ucrainei. Evenimentul a marcat 29 de luni de la începutul conflictului din țara vecină și a fost inițiat de organizația „Stop Russian Aggression – Moldova” Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Participanții la miting au mai purtat … The post foto | Manifestație în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău: „Ucraina, suntem cu tine” first appeared on ZUGO. Articolul foto | Manifestație în fața Ambasadei Rusiei la Chișinău: „Ucraina, suntem cu tine” apare prima dată în ZUGO.
08:00
Alegerile prezidențiale din R. Moldova reprezintă o „oportunitate istorică”, iar miza este mare, întrucât țara se confruntă cu interferența și dezinformarea rusească, a declarat un oficial al departamentului de stat american, în cadrul unor audieri în Congres, la 23 iulie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Vedem acțiuni foarte clare ale rușilor pentru a submina aceste … The post Oficial american: Rusia folosește R. Moldova ca „un teren de testare” pentru dezinformare first appeared on ZUGO. Articolul Oficial american: Rusia folosește R. Moldova ca „un teren de testare” pentru dezinformare apare prima dată în ZUGO.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:20
Vasile Tarlev, fost prim-ministru al Republicii Moldova, și-a anunțat intenția de a candida la funcția de președinte al țării, miercuri, 24 iulie, în cadrul unei conferințe Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. El a declarat că va candida „independent”. Zugo.md amintește că alegerile prezidențiale și referendumul privind integrarea R. Moldova în UE vor fi organizate pe … The post Vasile Tarlev și-a anunțat candidatura la președinția Republicii Moldova first appeared on ZUGO. Articolul Vasile Tarlev și-a anunțat candidatura la președinția Republicii Moldova apare prima dată în ZUGO.
11:00
Produsele de slăbit sunt printre cele mai profitabile afaceri. Nu e de mirare că firmele farmaceutice se bat să dezvolte medicamente în acest scop. Pfizer a ajuns mai aproape de soluția unei pastile pe zi, e drept, nu a comunicat și cât putem slăbi cu ea. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Știm, de exemplu, că … The post Pfizer creează o nouă pastilă pentru slăbit. Cum funcționează medicamentul first appeared on ZUGO. Articolul Pfizer creează o nouă pastilă pentru slăbit. Cum funcționează medicamentul apare prima dată în ZUGO.
10:30
Un ex-angajat al Poliției din R. Moldova a fost condamnat după ce ar fi lovit cu palma și pumnul doi minori și i-ar fi obligat să facă genuflexiuni și să stea cu mâinile ridicate circa 5-10 minute la inspectorat . Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Acestuia i-a fost stabilită o pedeapsă sub formă de amendă … The post Doi minori, bătuți și puși să facă genuflexiuni. Pedeapsa pe care a primit-o un ex-angajat al poliției first appeared on ZUGO. Articolul Doi minori, bătuți și puși să facă genuflexiuni. Pedeapsa pe care a primit-o un ex-angajat al poliției apare prima dată în ZUGO.
10:10
În anul 2023, exportul agenților economici din regiunea transnistreană către țările din UE a constituit 70,48%, o cifră-record de la semnarea Acordului de Asociere cu Republica Moldova, fiind marcată o creștere cu peste 20,58% în raport cu anul 2019, când procentul de export era doar 49,9%. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Tot în anul 2023, … The post Record de exporturi din Transnistria către UE de la semnarea Acordului de Asociere first appeared on ZUGO. Articolul Record de exporturi din Transnistria către UE de la semnarea Acordului de Asociere apare prima dată în ZUGO.
09:20
Proiectul de modificare a Legii serviciului diplomatic, care prevedea acordarea de indemnizații lunare de până la 500 de euro pentru copiii diplomaților moldoveni, urmează să fie suspendat sau scos de pe ordinea de zi a Parlamentului. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe, Mihai Popșoi, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RLive TV.  Urmărește-ne … The post „Constatăm o reacție virulentă”. Proiectul privind indemnizațiile copiilor diplomaților ar urma să fie retras first appeared on ZUGO. Articolul „Constatăm o reacție virulentă”. Proiectul privind indemnizațiile copiilor diplomaților ar urma să fie retras apare prima dată în ZUGO.
08:50
Republica Moldova trimite ambasadori noi în șase state. Țările vizate sunt Austria, Letonia, Estonia, Cehia, Italia și Emiratele Arabe Unite. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a aprobat avizele consultative pentru cele șase candidaturi agreate. Noii șefi de misiuni își vor putea începe activitatea doar după numirea în … The post Republica Moldova va avea șase ambasadori noi în șase state first appeared on ZUGO. Articolul Republica Moldova va avea șase ambasadori noi în șase state apare prima dată în ZUGO.
08:30
Europarlamentarul român Rareș Bogdan a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul European. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul European. „Am fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe … The post Rareș Bogdan a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul European: „Prioritatea mea absolută este Republica Moldova” first appeared on ZUGO. Articolul Rareș Bogdan a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul European: „Prioritatea mea absolută este Republica Moldova” apare prima dată în ZUGO.
08:10
„Eu nu consider că am procedat contra legii, cu atât mai mult contra ansamblului”. Este reacția fostei directoare a Baletului Național „Joc”, Aliona Strîmbeanu, în legătură cu decizia Ministerului Culturii (MC) de a o elibera din funcție. Aceasta a mai declarat pentru Agora.md că „Ministerul nu se bucură de succesele ansamblului” și că „i se aduc învinuiri” pe … The post Cum comentează fosta directoare a ansamblului „Joc” eliberarea sa din funcție first appeared on ZUGO. Articolul Cum comentează fosta directoare a ansamblului „Joc” eliberarea sa din funcție apare prima dată în ZUGO.
23 iulie 2024
21:20
Ministerul Culturii a anunțat marți despre finalizarea anchetei de serviciu inițiată în privința directoarei interimare a Ansamblulului Național Academic de Dansuri Populare „JOC”, Aliona Strîmbeanu, după participarea a câtorva dansatori ai ansamblului, pe 6-7 iunie curent, la Forumul economic internațional din Sankt Petersburg, unde au dansat alături de oligarhul fugar Ilan Șor, condamnat la 15 … The post Șefa Ansamblului de Dansuri Populare „JOC” a fost demisă. Rezultatele anchetei Ministerului Culturii first appeared on ZUGO. Articolul Șefa Ansamblului de Dansuri Populare „JOC” a fost demisă. Rezultatele anchetei Ministerului Culturii apare prima dată în ZUGO.
11:30
Apar noi informații în dosarul crimei medicului stomatoolog de la Brăila. Bărbatul acuzat că a ucis-o pe doctoriță în cabinetul ei a încercat să-și facă un alibi, spun procurorii. Ca să nu pară ca era în Brăila, el a mers în acea zi la Galați.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. S-a întors cu mai multe … The post Apar noi detalii în cazul crimei medicului stomatolog din Brăila: Suspectul a încercat să-și creeze un alibi first appeared on ZUGO. Articolul Apar noi detalii în cazul crimei medicului stomatolog din Brăila: Suspectul a încercat să-și creeze un alibi apare prima dată în ZUGO.
10:50
Căldura și curentul electric produse de Termoelectrica se ieftinesc. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Conform deciziei aprobate în cadrul ședinței de marți, 23 iulie, tariful la căldură livrată de Termoelectrica va fi de 1 824 lei/Gcal (fără TVA), iar la curent – 2 lei/KWh. Amintim că este a doua solicitare depusă de furnizor într-o lună, … The post ANRE a aprobat! Căldura și curentul electric produse de Termoelectrica, mai ieftine first appeared on ZUGO. Articolul ANRE a aprobat! Căldura și curentul electric produse de Termoelectrica, mai ieftine apare prima dată în ZUGO.
10:40
Un bărbat din Nisporeni riscă să fie sancționat pentru că ținea în captivitatea două căprioare. Cazul a ajuns în atenția inspectorilor de mediu după un denunț telefonic. Animalele au fost eliberate în habitatul lor natural. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Inspecția pentru Protecția Mediului Nisporeni anunță că a primit un apel telefonic, precum, că  locuitor … The post Două căprioare, eliberate din captivitate de autorități la Nisporeni first appeared on ZUGO. Articolul Două căprioare, eliberate din captivitate de autorități la Nisporeni apare prima dată în ZUGO.
10:20
Căldura se ieftinește în Chișinău. ANRE a aprobat tarif mai mic cu 314 lei, adică 1.824 de lei pentru o gigacalorie, cu 14% mai puțin. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Amintim că este a doua solicitare depusă de Termoelectrica într-o lună, care motivează reducerea tariful prin diminuarea prețului de achiziție a gazelor naturale. Actualizăm știrea… The post ANRE a aprobat! Căldura, mai ieftină în Chișinău first appeared on ZUGO. Articolul ANRE a aprobat! Căldura, mai ieftină în Chișinău apare prima dată în ZUGO.
10:10
Un tânăr de 22 de ani a fost lovit mortal de fulger, în munți unde se afla cu mama și fratele său. Acesta mergea în fiecare duminică în regiunea din Tirolul de Est al Apilor cu familia sa, iar acum cei trei au fost surprinși de o furtună foarte violentă, sc b1.ro. Urmărește-ne pe Telegram … The post Un tânăr și-a găsit sfârșitul în timpul unei excursii în munți first appeared on ZUGO. Articolul Un tânăr și-a găsit sfârșitul în timpul unei excursii în munți apare prima dată în ZUGO.
09:30
În mai puțin de o lună, rezervația naturală Orheiul Vechi, se va cufunda în atmosfera distracției și a muzicii live la cel mai așteptat festival de camping al acestei veri — Festivalul Lupilor. În perioada 9-11  august, vizitatorii vor avea parte de trei zile de muzică, distracție și divertisment într-o locație pitorească. Acest festival va … The post Distracție fără limite la Festivalul Lupilor 2024! first appeared on ZUGO. Articolul Distracție fără limite la Festivalul Lupilor 2024! apare prima dată în ZUGO.
09:10
Mitropolia Moldovei a emis o reacție la decizia parohului bisericii „Sfântul Alexandru din Svir” și a enoriașilor din Cricova de a trece sub oblăduirea Mitropoliei Basarabiei. Mitropolitul Vladimir a semnat decretul în care îl eliberează din funcția de preot al acestei Mitropolii pe preotul Andrei Percic. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În decret se spune … The post Preotul de la Cricova, oprit de mitropolitul Vladimir să oficieze slujbe după ce a părăsit Mitropolia Moldovei first appeared on ZUGO. Articolul Preotul de la Cricova, oprit de mitropolitul Vladimir să oficieze slujbe după ce a părăsit Mitropolia Moldovei apare prima dată în ZUGO.
08:10
22 iulie 2024, după finalizarea procesului de evaluare a ofertelor, CNAIR a comunicat rezultatul procedurii de atribuire a contractului Proiectare și Execuție „Pod peste Prut la Ungheni”. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Ofertantul desemnat câștigător este NESS PROIECT EUROPE S.R.L., cu preţul de 151 687 968.58 ROL fără TVA, informează Compania Nationala de Administrare a … The post Pod peste Prut la Ungheni: Cine a fost desemnat câștigător first appeared on ZUGO. Articolul Pod peste Prut la Ungheni: Cine a fost desemnat câștigător apare prima dată în ZUGO.
22 iulie 2024
14:50
Primăria Chișinău urmează să elaboreze un regulament prin care se vor stabili parcări cu plată, în primul rând în zona istorică a municipiului și ulterior, în celelalte sectoare ale capitalei – anunță municipalitatea. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit Primăriei, la această etapă urmează să se stabilească un tarif pentru parcările închise și cele din … The post Atenție, șoferi! Primăria Chișinău elaborează un regulament al parcărilor cu plată: Propunerile de prețuri first appeared on ZUGO. Articolul Atenție, șoferi! Primăria Chișinău elaborează un regulament al parcărilor cu plată: Propunerile de prețuri apare prima dată în ZUGO.
14:00
eadmitere.gov.md, platforma pe care viitorii studenți se pot înscrie la universitate, înregistrează probleme tehnice. Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, speră ca problemele să fie remediate „azi-mâine” și să se întreprind măsuri. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Anul acesta avem o modalitate nouă de depunere a cererilor, online. Astăzi este prima zi, respectiv mai avem … The post Admitere cu probleme tehnice. Ministrul Educației speră ca erorile să fie reparate într-o zi first appeared on ZUGO. Articolul Admitere cu probleme tehnice. Ministrul Educației speră ca erorile să fie reparate într-o zi apare prima dată în ZUGO.
11:30
Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de argint, două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Internațională de Matematică, desfășurată în Bath, Marea Britanie, în perioada 11-22 iulie 2024, anunță Ministerul Educației. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit sursei, medalia de argint a fost obținută de Marius Cerlat, elev … The post Olimpiada Internațională de Matematică: Elevii din Republica Moldova au obținut mai multe medalii first appeared on ZUGO. Articolul Olimpiada Internațională de Matematică: Elevii din Republica Moldova au obținut mai multe medalii apare prima dată în ZUGO.
11:20
Biserica din lemn, cu hramul „Sfântul Alexandru de Svir”, din orașul Cricova, municipiul Chișinău, trece de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Anunțul a fost făcut de parohul Andrei Percic. Preotul menționează că „aderarea nu este un moft personal, nici un act politic, economic sau social”. „Iubiți frați și … The post Încă o biserică trece de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei first appeared on ZUGO. Articolul Încă o biserică trece de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei apare prima dată în ZUGO.
11:10
Canotorii moldoveni Mihai Chihaia și Elena Glizan au cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial de canoe, rezervat sportivilor cu vârsta sub 23 de ani. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Tandemul Chihaia-Glizan au devenit vicecampioni mondiali în proba de canoe mixt pe distanța de 500 m. Aceștia au încheiat cursa cu timpul de 01:53.465, cu … The post Canotorii Mihai Chihaia și Elena Glizan au devenit vicecampioni mondiali first appeared on ZUGO. Articolul Canotorii Mihai Chihaia și Elena Glizan au devenit vicecampioni mondiali apare prima dată în ZUGO.
10:30
Starea de sănătate a băiatului de 6 ani, care a supraviețuit după ce a fost electrocutat într-un parc din Chișinău, s-a îmbunătățit și a transferat într-o secție obișnuită, potrivit purtătorului de cuvânt de la Institutul Mamei și Copilului din  capitală, Maxim Cazacu. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit sursei, în zilele următoare băiatul ar putea fi … The post Starea băiatului de 6 ani, electrocutat într-un parc din Chișinău, s-a îmbunătățit first appeared on ZUGO. Articolul Starea băiatului de 6 ani, electrocutat într-un parc din Chișinău, s-a îmbunătățit apare prima dată în ZUGO.
10:00
Candidații la studii de licență pot depune, începând de astăzi 22 iulie, dosarele pentru participare la concursul de admitere la instituțiile de învățământ superior din țară. În premieră, admiterea la licență se va face prin platforma eadmitere.gov.md. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În acest an 16 instituții de învățământ superior vor desfășura concursuri de admitere … The post Începe admiterea în universități. Câte locuri bugetare se vor oferi first appeared on ZUGO. Articolul Începe admiterea în universități. Câte locuri bugetare se vor oferi apare prima dată în ZUGO.
09:40
Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit mort în locuința sa din Italia, regiunea Parma, chiar de către mama sa. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit presei italiene, trupul bărbatului a fost descoperit de mama sa, în jurul orei 20.00, vineri seară, 19 iulie, în momentul în care a … The post Un bărbat din Republica Moldova a fost găsit mort de mama sa în locuința acestuia din Italia first appeared on ZUGO. Articolul Un bărbat din Republica Moldova a fost găsit mort de mama sa în locuința acestuia din Italia apare prima dată în ZUGO.
09:00
Un bărbat de 34 de ani a fost lovit mortal de o mașină, sub ochii fiicei sale de un an, pe care o ținea în brațe. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. La volanul mașinii de model Opel era tânăr de 20 de ani. Potrivit Poliției, bărbatul traversa strada într-un loc neiluminat. În urma traumatismelor cu … The post video | Accident de groază la Orhei: Un bărbat cu copilul în brațe a fost lovit mortal de o mașină first appeared on ZUGO. Articolul video | Accident de groază la Orhei: Un bărbat cu copilul în brațe a fost lovit mortal de o mașină apare prima dată în ZUGO.
08:40
Valentina Lazari, o tânără de 29 de ani, a murit în urma unei intervenții la stomac, care ar fi ajutat-o să scape de kilogramele în plus. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Valentina a făcut operația bariatrică pe data de 14 mai, la un spital privat din Chișinău, iar la 16 iulie a decedat. Fratele tinerei … The post O tânără ar fi murit după o intervenție la un spital din Chișinău. Ce spune medicul care a operat-o first appeared on ZUGO. Articolul O tânără ar fi murit după o intervenție la un spital din Chișinău. Ce spune medicul care a operat-o apare prima dată în ZUGO.
08:10
Joe Biden s-a retras din cursa pentru președinția SUA, o decizie extraordinară care aruncă nominalizarea democraților în incertitudine cu doar câteva luni înainte de alegerile din noiembrie împotriva lui Donald Trump. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Trump este un candidat despre care a avertizat că reprezintă o amenințare existențială la adresa democrației americane, transmite The … The post Joe Biden s-a retras din cursa alegerilor prezidențiale din SUA. Reacții first appeared on ZUGO. Articolul Joe Biden s-a retras din cursa alegerilor prezidențiale din SUA. Reacții apare prima dată în ZUGO.
21 iulie 2024
10:40
Principalul suspect în cazul crimei din Brăila a fost prins. Un bărbat din Brăila, cu mai multe antecedente penale, este cel suspectat că ar fi ucis-o cu sălbăticie pe femeia din Republica Moldova, medic stomatolog, marți seara, în cabinetul ei. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În jurul orei 21:00, principalul suspect în cazul crimei din … The post A fost reținut suspectul crimei din Brăila, care ar fi omorât-o pe medicul stomatologic din R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul A fost reținut suspectul crimei din Brăila, care ar fi omorât-o pe medicul stomatologic din R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
09:00
Inspectoratul de Poliție Botanica a pornit o urmărire penală în cazul celor doi copii electrocutați într-un parc din sectorul Botanica al capitalei, unul dintre care a murit. Tragedia s-a produs miercuri seara în scuarul de pe strada Sarmizegetusa, sub ochii a zeci de copii și părinți care se plimbau pe alee. Urmărește-ne pe Telegram și … The post Copii electrocutați într-un parc de la Botanica: A fost pornită o urmărire penală first appeared on ZUGO. Articolul Copii electrocutați într-un parc de la Botanica: A fost pornită o urmărire penală apare prima dată în ZUGO.
08:50
O crimă odioasă a zguduit un oraș din Germania. Un moldovean și-ar fi înjunghiat mortal soția, iar, ulterior și-ar fi pus capăt zilelor. Presa germană, citată de tv8.md, scrie că totul s-a întâmplat într-un hotel din Mainz. Astfel, când au intrat în cameră, polițiștii au găsit cadavrul bărbatului, dar și femeia grav rănită, care în … The post foto | Un moldovean și-ar fi omorât soția în Germania, după care s-ar fi sinucis. Doi copii, rămași orfani first appeared on ZUGO. Articolul foto | Un moldovean și-ar fi omorât soția în Germania, după care s-ar fi sinucis. Doi copii, rămași orfani apare prima dată în ZUGO.
20 iulie 2024
11:30
100 de fete, cu vârste între 14 și 20 de ani, participă la tabăra de vară GirlsGoIT, startul căreia a fost dat vineri, 19 iulie. În cadrul ceremoniei de deschidere a taberei, ajunse la a X-a ediție, tinerele participante din întreaga republică s-au familiarizat cu programul și specialiștii sub îndrumarea cărora vor dezvolta practici necesare … The post foto | A început tabăra de vară GirlsGoIT, ediția a X-a. Participantele vor învăța discipline din domeniul educației IT first appeared on ZUGO. Articolul foto | A început tabăra de vară GirlsGoIT, ediția a X-a. Participantele vor învăța discipline din domeniul educației IT apare prima dată în ZUGO.
11:10
Tânărul de 21 de ani, învinuit de omor intenționat al unui minor, săvârșit cu deosebită cruzime, a fost condamnat la închisoare prin sentința Judecătoriei Drochia, sediul Râșcani, din 18 iulie. Instanța i-a stabilit pedeapsa sub formă de 23 de ani de închisoare cu executare și a mai dispus încasarea a 1.500.000 de lei de la … The post 23 de ani de închisoare și prejudiciu de 1.500.000 de lei pentru tânărul care a omorât copila din Recea first appeared on ZUGO. Articolul 23 de ani de închisoare și prejudiciu de 1.500.000 de lei pentru tânărul care a omorât copila din Recea apare prima dată în ZUGO.
11:10
Asociația pentru Combaterea Izolării Informaționale „ECOU”, cu sprijinul generos al poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), implementează proiectul „Spectacole pentru democrație care inspiră și implică”. Scopul principal al proiectului este impulsionarea implicării civice a cetățenilor din sudul Republicii Moldova după modelul democrațiilor europene. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În cadrul … The post foto | Democrația în acțiune în sudul Republicii Moldova first appeared on ZUGO. Articolul foto | Democrația în acțiune în sudul Republicii Moldova apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.