Politik

Acum o oră
12:40
Prețul carburanților continuă să se micșoreze. Mâine, benzina va costa cu 22 de bani mai puțin, iar motorina – cu 19 bani mai puțin. Astfel, potrivit ANRE, marți, 29 noiembrie, un litru de benzină va costa 25,10 lei. Un litru de motorină va costa 25,19 lei. The post Vești bune! O nouă ieftinire a carburanților – Cât va costa mâine benzina și motorina appeared first on Politik.
12:30
Dezbaterea publică organizată de Agenția de presă IPN la tema „Compensațiile pe timp de criză. S-a putut și mai mult? Cine ar fi putut mai mult, din ce surse și cu ce preț?”, ediția a 268-a din ciclul „Dezvoltarea culturii politice în dezbateri publice” Până în prezent, circa 700 de mii de cereri au fost ... LIVE// Puterea și opoziția, la aceiași masă pe subiectul compensațiilor The post LIVE// Puterea și opoziția, la aceiași masă pe subiectul compensațiilor appeared first on Politik.
12:20
Berbec Va fi o perioadă plină de suișuri și coborâșuri. Unele schimbări majore pot fi observate în viața ta până la sfârșitul lunii, deoarece planetele își vor schimba brusc poziția și acest lucru va avea un impact mare asupra vieții tale. Vei avea ceva probleme de sănătare la începutul intervalului dar în a doua parte ... Horoscopul lunii decembrie – zodiile au parte de surprize la final de an The post Horoscopul lunii decembrie – zodiile au parte de surprize la final de an appeared first on Politik.
Acum 2 ore
12:00
Urmare a trimiterii în judecată a unui dosar penal gestionat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), doi bărbați de 31 și 23 de ani, care locuiau în Chișinău au fost condamnați la 12 și 5 ani închisoare pentru trafic de droguri de tip PVP, în valoare de circa 800.000 lei.La pronunțarea ... Doi bărbați, condamnați la 12 și 5 ani închisoare pentru trafic de droguri de tip PVP, în valoare de circa 800.000 lei The post Doi bărbați, condamnați la 12 și 5 ani închisoare pentru trafic de droguri de tip PVP, în valoare de circa 800.000 lei appeared first on Politik.
11:50
Creștinii ortodocși de stil vechi au început astăzi Postul Crăciunului. Acesta îi pregătește pe creștini pentru marea sărbătoare a Nașterii lui Iisus Hristos, notează Moldpres. Postul Nașterii Domnului este de asprime mijlocie. Timp de șase săptămâni, credincioșii nu vor mânca ouă, carne și lactate. În zilele de sâmbătă și duminică, precum și în cele de ... De azi începe postul Crăciunului – Cât de aspru este The post De azi începe postul Crăciunului – Cât de aspru este appeared first on Politik.
Acum 4 ore
10:40
Gazprom anunță că nu va reduce livrările de gaze naturale destinate consumatorilor din Republica Moldova. Potrivit concernului rus, compania Moldovagaz a efectuat plata pentru livrările de gaze naturale în luna noiembrie. „De la Gazprom au fost primite fonduri pentru gazele depozitate pe teritoriul Ucrainei, destinate consumatorilor din Moldova. În acest sens, s-a decis să nu ... Ultima oră! Gazprom anunță că păstrează volumele de gaz pentru Moldova  și nu va reduce furnizarea prin stația de măsurare „Sudja” The post Ultima oră! Gazprom anunță că păstrează volumele de gaz pentru Moldova  și nu va reduce furnizarea prin stația de măsurare „Sudja” appeared first on Politik.
10:20
Mediul de afaceri din Moldova solicită partidului de guvernământ să corecteze proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul 2023 pentru a elimina din document mai multe prevederi contradictorii și abuzive în raport cu business-ul. Politica bugetar-fiscală, pentru anul viitor, urmează să fie aprobat de Guvern, iar documentul conține câteva elemente noi cum ar fi propunerea de a ... Mediul de afaceri nemulțumit de politica fiscală pentru 2023 – Ce-i supără pe antreprenori The post Mediul de afaceri nemulțumit de politica fiscală pentru 2023 – Ce-i supără pe antreprenori appeared first on Politik.
10:20
Ultima apariție în public a șefului Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, la un post de televiziune, a stârnit din nou un val de comentarii, acide, despre misiunea ei la șefia unei instituții care se vrea schimbată și care trebuie să eradicheze corupția. Întrebată cât de atașată sau apropiată este de actuala guvernare și dacă face bine ... Cât de atașată este Veronica Dragalin de partidul de guvernământ și de ce a ignorat scurgerile pe Telegram The post Cât de atașată este Veronica Dragalin de partidul de guvernământ și de ce a ignorat scurgerile pe Telegram appeared first on Politik.
10:00
Astăzi la ora 15:00, la CSJ, se va examina recursul depus de procurori  împotriva încheierii instanței privind măsurile preventive aplicate și prelungirea duratei lor. Cauza a fost  distribuită completului judecătorilor Colegiului Penal al CSJ: Nadejda Toma, Victor Boico și Iurie Diaconu. Petru Iarmaliuc, procurorul anticorupție care gestionează dosarul „Dodon”, a depus recurs la Curtea Supremă ... Procurorii nu vor să-l vadă pe Dodon umblând prin țară – Au atacat cu recurs încheierea instanței privind măsurile preventive aplicate fostului președinte The post Procurorii nu vor să-l vadă pe Dodon umblând prin țară – Au atacat cu recurs încheierea instanței privind măsurile preventive aplicate fostului președinte appeared first on Politik.
Ieri
22:50
O schimbare de guvern în urma scandalului Telegram nu se așteaptă, pentru că partidul de guvernământ, PAS, nu are destule cadre, dar guvernarea „trebuie curățată”, dacă discuțiile unor demnitari scurse în presă sunt adevărate, spune analistul Igor Boțan într-un interviu săptămânal la Europa Liberă. Director al Asociației pentru Democrație Participativă (ADEPT), Boțan crede că PAS ... Igor Boțan: După scandalul cu Telegram, m-aș mira dacă oameni de calitate din alte partide pro-europene ar mai dori să vină la guvernare cu PAS The post Igor Boțan: După scandalul cu Telegram, m-aș mira dacă oameni de calitate din alte partide pro-europene ar mai dori să vină la guvernare cu PAS appeared first on Politik.
21:10
Începând de astăzi cetățenii au început să afle în ce categorie de vulnerabilitate, din cele patru anunțate de autorități, urmează să fie clasați după ce s-au înregistrat pe platforma compensații.md. Asta spun responsabilii de la Ministerul Muncii și Protecției sociale transmite PROTV Chișinău. Sistemul procesează cererile, iar rând pe rând cetățenii sunt informați prin sms, ... Începe momentul adevărului – Cetățenii află în ce categorie sunt plasați pentru a beneficia de compensații la căldură The post Începe momentul adevărului – Cetățenii află în ce categorie sunt plasați pentru a beneficia de compensații la căldură appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:00
Consiliul municipal Chișinău a aprobat  ajustarea tarifului pentru serviciul public de alimentare cu apă. Noile tarife sunt provizorii, desi legislația nu prevede noțiunea de tarif provizoriu. Hotărârea CMC ar urma să intre în vigoare dacă o semnează secretarul CMC, Adrian Talmaci. El a declarat pentru Politik.md că se mai gândește să semneze sau nu acest ... Majorarea tarifelor la apă în Chișinău este în suspans – Ce au decis consilierii și ce spune ANRE The post Majorarea tarifelor la apă în Chișinău este în suspans – Ce au decis consilierii și ce spune ANRE appeared first on Politik.
11:00
The post Conferință de presă a Prim-ministrului Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, și Comisarul UE pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius după Semnarea Acordului de aderare al Republicii Moldova la Programul Uniunii Europene pentru mediu și politici climatice appeared first on Politik.
25 noiembrie 2022
22:40
Circa 40 000 de gospodării vulnerabile vor putea beneficia, timp de 6 luni, de un ajutor financiar în valoare de 700 de lei lunar, suplimentar la ajutorul social și ajutorul pentru perioada rece a anului oferite de stat. Suportul financiar va fi acordat prioritar familiilor care au în componență persoane cu dizabilități, familiilor cu trei ... Un nou program de asistență pentru familiile vulnerabile din Moldova – Cine sunt beneficiarii The post Un nou program de asistență pentru familiile vulnerabile din Moldova – Cine sunt beneficiarii appeared first on Politik.
16:50
Carburanții continuă să se ieftinească și în weekend. Potrivit prețurilor plafon stabilite de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, benzina se va ieftini cu 20 de bani, iar motorina – cu 17 bani. De sâmbătă și până luni, benzina va fi vândută cu până la 25 de lei și 32 de bani, litrul, iar motorina ... Cât vor costa carburanții în weekend – Cât turnăm în rezervor The post Cât vor costa carburanții în weekend – Cât turnăm în rezervor appeared first on Politik.
16:30
După o lună perioadă de prăbușire, euro se întărește tot mai mult. Dacă astăzi și în zilele de weekend valoarea monedei euro este de 20 de lei și 7 bani, luni, moneda europeană va crește cu 6 bani și va avea o valoare de 20 de lei și 13 bani. Dolarul va putea fi comercializat ... ULTIMĂ ORĂ! Creștere colosală a cursului euro pentru luni, 27 noiembrie 2022 – Ce se întâmplă cu dolarul The post ULTIMĂ ORĂ! Creștere colosală a cursului euro pentru luni, 27 noiembrie 2022 – Ce se întâmplă cu dolarul appeared first on Politik.
16:20
Premierul Natalia Gavrilița a explicat de ce vor crește prețurile la energie electrică. Ea a punctat că cea mai mare parte a curentului este procurat de pe piața României. Șefa cabinetului de miniștri a mai precizat că Guvernul că moldovenii vor beneficia și compensații la electricitate, dacă tariful crește. Autoritățile spun că vor continua să ... FLASH// Va crește din nou prețul la energia electrică pentru că ,,moldovenii au economisit prea mult” – Explicațiile premierul și furnizorilor The post FLASH// Va crește din nou prețul la energia electrică pentru că ,,moldovenii au economisit prea mult” – Explicațiile premierul și furnizorilor appeared first on Politik.
16:10
Alte șapte cazuri de gripă sezonieră au fost confirmate în Republica Moldova, săptămâna trecută. Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Morbiditatea prin infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare a înregistrat creșteri față de săptămâna precedentă (de 12,8%) și, în comparație cu perioada similară a sezonului anterior, cu 42,8%. În total, au fost înregistrate 7 mii ... Crește numărul cazurilor de gripă sezonieră în Republica Moldova The post Crește numărul cazurilor de gripă sezonieră în Republica Moldova appeared first on Politik.
16:10
În weekend-ul: 26-27 noiembrie 2022, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace cu produse și mărfuri autohtone. Acțiunile au drept scop susținerea producătorilor locali și asigurarea locuitorilor capitalei cu mărfuri agricole de sezon. În sectorul Botanica, pe bd. Dacia, 16/1, va avea loc Târgul de weekend al producătorilor autohtoni, organizat de AO „Perspectiva”, în colaborare cu Pretura ... Încurajează producătorii autohtoni și în acest weekend – Noi târguri agricole vor fi organizate în Capitală The post Încurajează producătorii autohtoni și în acest weekend – Noi târguri agricole vor fi organizate în Capitală appeared first on Politik.
16:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat, până la sfârşitul lunii noiembrie, Cod Portocaliu de creştere a nivelului apei în râul Nistru. Potrivit hidrologilor SHS, prognoza este în legătură cu mărirea deversării apei din lacul de acumulare Dnestrovsk (râul Nistru).  „Criza energetică enormă din Ucraina impune sporirea producerii energiei electrice la Centrala Hidroelectrică de la ... Cod Portocaliu de inundații în Republica Moldova – Ce se întâmplă cu râul Nistru The post Cod Portocaliu de inundații în Republica Moldova – Ce se întâmplă cu râul Nistru appeared first on Politik.
14:40
Patruzeci de mii de familii defavorizate din Republica Moldova vor beneficia de un ajutor suplimentar, oferit de Agențiile Organizației Națiunilor Unite (ONU) care activează în țara noastră. Despre acest lucru a fost anunțat astăzi, 25 noiembrie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, și reprezentanți-rezidenți ai entităților ... ONU va acorda un ajutor suplimentar familiilor defavorizate din Moldova The post ONU va acorda un ajutor suplimentar familiilor defavorizate din Moldova appeared first on Politik.
14:30
Doi minori de 13 și, respectiv, 16 ani sunt cercetați penal, fiind suspectați că au jefuit vânzătoarea unui magazin de flori din Chișinău, informează poliția. Aceștia ar fi intrat într-un magazin de flori din sectorul Botanica al capitalei, unde s-au dat drept potențiali clienți. După care, profitând de lipsa vânzătoarei, au luat geanta acesteia și ... Doi minori au jefuit vânzătoarea unei florării din capitală The post Doi minori au jefuit vânzătoarea unei florării din capitală appeared first on Politik.
14:30
Tarifele la apă și canalizare pentru municipiul Chișinău vor fi majorate. CMC a aprobat un tarif mediu provizoriu de 23,69 lei, care va fi valabil până la avizul ANRE. Astfel, tariful aprobat de CMC pentru consumatorii casnici este de 22,93 lei metru cub, iar pentru consumatorii non- casnici de 26,58 lei metrul cub. Ieri, 24 ... LASH// Se scumpește apa în Capitală. Cât vor achita consumatorii The post LASH// Se scumpește apa în Capitală. Cât vor achita consumatorii appeared first on Politik.
13:40
A găsit un portmoneu cu bani și l-a adus la Poliție! Acum se caută proprietarul. La data de 5 noiembrie curent, o femeie în timp ce se deplasa prin parcul Afgan din sectorul Rîșcani al capitalei, pe o bancă a observat un portmoneu, pe care imediat l-a predat Poliției. Colegii noștri au efectuat verificări, însă ... A găsit un portmoneu cu bani și l-a adus la Poliție! Acum se caută proprietarul The post A găsit un portmoneu cu bani și l-a adus la Poliție! Acum se caută proprietarul appeared first on Politik.
13:20
Joi, la Parlament, s-a discutat și votat în primă lectură proiectul de lege cu privire la asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații cu privirea la transmiterea în folosință a infrastructurii de irigație. Modificările legislative propuse vor reglementa crearea asociațiilor utilizatorilor de apă pentru irigații la nivel de sector, în cazul sistemelor de irigare cu mai multe ... Răspunsuri ,,șchioape” la Parlament și la Ministerul Agriculturii – Cine și unde a blocat Strategia Națională de Dezvoltare a Sistemului de Irigare 2030 – Reacții The post Răspunsuri ,,șchioape” la Parlament și la Ministerul Agriculturii – Cine și unde a blocat Strategia Națională de Dezvoltare a Sistemului de Irigare 2030 – Reacții appeared first on Politik.
09:50
O invazie extraterestră, o furtună solară puternică și o explozie nucleară. Aceste lucruri se numără pe lista prezicțiilor clarvăzătoarei Baba Vanga pentru 2023. Clarvăzătoarea oarbă, cunoscută la nivel global ca Baba Vanga, care ar fi prezis atacurile de la 11 septembrie și Brexitul, a făcut o serie de previziuni înfricoșătoare și pentru 2023, conform Mirror. În ... Baba Vanga, profeții pentru 2023: Extratereștrii pe Pământ și o explozie nucleară The post Baba Vanga, profeții pentru 2023: Extratereștrii pe Pământ și o explozie nucleară appeared first on Politik.
24 noiembrie 2022
23:20
Legislativul moldovean a adoptat o Declarație cu privire la condamnarea Marii Înfometări din anii 1923-1933 din Ucraina. Inițiativa a fost elaborată în contextul comemorării a 90 de ani de la începutul Holodomorului și aparține unui grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” care a fost votată de 54 de parlamentari. Prin această declarație, ... Parlamentul de la Chișinău a condamnat Holodomorul din Ucraina, recunoscut drept un act de genocid The post Parlamentul de la Chișinău a condamnat Holodomorul din Ucraina, recunoscut drept un act de genocid appeared first on Politik.
23:10
Republica Moldova își propune, pentru următorii ani, să asigure independența energetică a țării și aprovizionarea cetățenilor cu energie accesibilă – atât ca sursă, cât și preț. Obiectivul este fixat în conceptul Strategiei Energetice a Republicii Moldova până în anul 2050 – un document de politici în care este redată viziunea Guvernului și care stabilește prioritățile ... Mulți nu vor apuca acele vremuri – Guvernul țintește către mijlocul secolului o independență energetică a Moldovei The post Mulți nu vor apuca acele vremuri – Guvernul țintește către mijlocul secolului o independență energetică a Moldovei appeared first on Politik.
22:40
Ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, rămâne în funcție. Moțiunea simplă înaintată de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor  asupra politicilor în domeniul justiției nu a întrunit numărul necesar de voturi În luarea de cuvânt, ministrul Litvinenco a calificat moțiunea o scamatorie și a menționat că în textul ei nu se vorbește despre politicile ministerului. Evident subiectul principal ... Moțiunea pe justiție a picat – Litvinenco: Este o scamatorie – Bolea: Justiția dependentă de baronii mafiei de la guvernare The post Moțiunea pe justiție a picat – Litvinenco: Este o scamatorie – Bolea: Justiția dependentă de baronii mafiei de la guvernare appeared first on Politik.
14:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat în această dimineață Comisia Națională pentru Integrare Europeană (CNIE). În cadrul ședinței, a fost discutat progresul privind realizarea Planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor înaintate în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidată la UE și au fost stabilite prioritățile ulterioare de integrare europeană. Membrii Comisiei ... FLASH// Maia Sandu a solicitat creșterea gradului de alertă cu privire la identificarea incidentelor din sectorul energetic – Ce s-ar putea întâmpla? The post FLASH// Maia Sandu a solicitat creșterea gradului de alertă cu privire la identificarea incidentelor din sectorul energetic – Ce s-ar putea întâmpla? appeared first on Politik.
14:20
Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a făcut primele declarații după ce a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în contextul în care ieri, 23 noiembrie, rușii au atacat sistemul energetic al Ucraina, iar în consecință și 90% din teritoriul Republicii Moldova a rămas fără energie electrică. Potrivit informațiilor neanunțate oficial ... Ambasadorul rus la Chișinău a fost chemat la covor la MAEIE – Reacția lui Vasnețov The post Ambasadorul rus la Chișinău a fost chemat la covor la MAEIE – Reacția lui Vasnețov appeared first on Politik.
14:00
Rusia a anunţat, joi, că a distribuit paşapoarte ruseşti pentru peste 80.000 de locuitori din patru zone ale Ucrainei pe care Moscova afirmă că le-a anexat teritoriului său, informează AFP, citată de Agerpres. „De când cele patru regiuni au fost alipite Federaţiei Ruse şi în conformitate cu legea, peste 80.000 de persoane au primit paşapoarte în ... Rusia a distribuit peste 80.000 de paşapoarte locuitorilor din zonele anexate din Ucraina The post Rusia a distribuit peste 80.000 de paşapoarte locuitorilor din zonele anexate din Ucraina appeared first on Politik.
13:50
Cartea Recordurilor Guinness World Records a desemnat-o pe Flossie, o pisică din Orpington, drept cea mai bătrână din lume. Animalul de companie are 26 de ani, ceea ce înseamnă, în ani omeneşti, venerabila vârstă de 120 de ani. Stăpâna lui Flossie, Vicki Green, a descris pisicuţa cu cele mai frumoase cuvinte. A ştiut de la ... Câţi ani are cea mai bătrână pisică din lume – Flossie a intrat în Cartea Recordurilor The post Câţi ani are cea mai bătrână pisică din lume – Flossie a intrat în Cartea Recordurilor appeared first on Politik.
13:40
Poliţia din India dă vina pe şobolani pentru dispariţia a aproape 200 kilograme de canabis confiscat de la vânzătorii ambulanţi şi păstrat în secţiile de poliţie, după ce în trecut rozătoarele au fost învinuite că au consumat alcool. „Şobolanii sunt animale mici şi nu se tem de poliţie. Este dificil să fereşti drogurile de ei”, este concluzia ... Cazul a ajuns în instanță! Șobolanii au mâncat 200 de kilograme de canabis confiscat de polițiști The post Cazul a ajuns în instanță! Șobolanii au mâncat 200 de kilograme de canabis confiscat de polițiști appeared first on Politik.
13:30
Tiraspoltransgaz are o atitudine discriminativă la adresa consumatorilor de pe malul drept al Nistrului, care achită regulat și la timp consumul de gaze către Moldovagaz și fac economie de energie, în conformitate cu îndemnul autorităților centrale ale R. Moldova în contextul deficitului de resurse energetice. Declarația a fost făcută de președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, ca ... Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, contraatac dur în adresa Tiraspoltransgaz The post Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, contraatac dur în adresa Tiraspoltransgaz appeared first on Politik.
13:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru mâine, 25 noiembrie. Conform datelor prezentate, un litru de benzină va costa 25,52 lei, cu 21 bani mai puțin, iar un litru de motorină – 25,55 lei, cu 20 bani mai puțin. Amintim că, pe parcursul anului au avut loc ... Prețul carburanților se prăbușește? Anunțul ANRE The post Prețul carburanților se prăbușește? Anunțul ANRE appeared first on Politik.
13:00
Valorile mobiliare străine vor putea fi admise spre tranzacționare pe piața reglementată a Republicii Moldova. Deputații au votat în cea de-a doua lectură proiectul de modificare a Legii privind piața de capital. Valorile mobiliare străine pot fi admise spre plasare și tranzacționare pe piața reglementată a Republicii Moldova, dacă sunt întrunite anumite condiții. Vor fi ... Valorile mobiliare străine vor putea fi tranzacționate în Republica Moldova The post Valorile mobiliare străine vor putea fi tranzacționate în Republica Moldova appeared first on Politik.
12:40
Iarna nu schimbăm doar hainele, ci şi mâncarea pe care o punem pe masă. Temperaturile mici afectează organismul, iar imunitatea poate să scadă în această perioadă. Aşa că ne îmbolnăvim mai des şi ne revenim mai greu. Dar există soluţii. Specialiştii în nutriţie spun că anumite alimente ne pot ajuta să ne menţinem sănătoşi pe timpul iernii. ... Util în această criză! Reglează temperatura corpului – Alimentele care pot face „minuni” pentru sănătate iarna The post Util în această criză! Reglează temperatura corpului – Alimentele care pot face „minuni” pentru sănătate iarna appeared first on Politik.
12:40
Ședința Parlamentului a început cu reproșuri din partea deputatei Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Diana Caraman. Aceasta a anunțat în plen că-l dă în judecată pe președinte al Parlamentului, Igor Grosu, pentru acuzațiile denigratorii în adresa sa. Asta după ce speakerul a anunțat că Diana Caraman ar face parte dintr-o grupare de infractori. Caraman a anunțat ... Flash// Președintele Parlamentului, Igor Grosu, dat în judecată – Cui i-a trecut drumul? The post Flash// Președintele Parlamentului, Igor Grosu, dat în judecată – Cui i-a trecut drumul? appeared first on Politik.
12:20
La Parlament se discută pe tonuri aprinse despre proiectul de lege cu privire la asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații. Astfel, documentul prevede să fie înființate Asociații ale Utilizatorilor de apă pentru irigații. Documentul integral care se supune spre aprobare: Art. I. – Legea nr. 171/2010cu privire la asociaţiile utilizatorilor de apă pentru irigaţii (Monitorul ... LIVE// La Parlament se discută pe tonuri aprinse despre proiectul de lege cu privire la asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații The post LIVE// La Parlament se discută pe tonuri aprinse despre proiectul de lege cu privire la asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigații appeared first on Politik.
12:00
Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit, miercuri, cu încă 20 de zile măsura de arest la domiciliu în privința vicepreședintei partidului politic ȘOR, Marina Tauber. Aceasta a declarat, la ieșirea din instanță, unde o așteptau câteva zeci de susținători, că prin această decizie s-ar dori îndepărtarea ei de la organizarea protestelor antiguvernamentale. Aceasta a ... FLASH// Marina Tauber rămâne în arest! Ce a spus despre proteste The post FLASH// Marina Tauber rămâne în arest! Ce a spus despre proteste appeared first on Politik.
12:00
Cercetătorii au declarat că acest test ar ajuta la identificarea celor care suferă de miocardită, inflamaţie a muşchiului cardiac care poate fi adesea fatală, şi la acordarea unui tratament timpuriu care să le salveze viaţa. Testul se bazează pe o cercetare publicată în revista Circulation, care a arătat că celulele T, care sunt un anumit ... Un test de sânge revoluţionează modul în care este diagnosticată miocardita The post Un test de sânge revoluţionează modul în care este diagnosticată miocardita appeared first on Politik.
11:50
Tot mai încercuită şi mai neputincioasă pe front, armata lui Putin, cu aripa sa dură, Gruparea Wagner, dă semne de nervozitate extremă. Pe canalul de Telegram al Grupului Concord, societatea-mamă a lui Prigojin care controlează mai multe afaceri, apar imagini horror. Aseară, în jurul orei 19.00, redacţia RIA URA.RU i-a cerut lui Prigojin, alintat „bucătarul ... FOTO// Ruşii îşi pierd minţile! Aameninţă Uniunea Europeană cu ciocanul: Le rămas să mai scoată și secera The post FOTO// Ruşii îşi pierd minţile! Aameninţă Uniunea Europeană cu ciocanul: Le rămas să mai scoată și secera appeared first on Politik.
11:40
După întreruperea energiei electrice de ieri mai mulți oameni se plâng că le-au ”ars” cazanele. Din cauza panei de curent și a modului în care a fost întreruptă electricitatea, mai multor oameni li s-au defectat cazanele. Reparația acestora este una costisitoare și costă circa 5000 de lei, în funcție de cât de grav a fost ... Din ghinion în ghinion! Mulți oameni se plâng că le-au ”ars” cazanele, după întreruperea energiei electrice de ieri The post Din ghinion în ghinion! Mulți oameni se plâng că le-au ”ars” cazanele, după întreruperea energiei electrice de ieri appeared first on Politik.
11:40
Horoscop 24 noiembrie 2022. Vești bune azi. Se anunță câștiguri, atât în plan material, cat și sufletesc și o să fim plini de recunoștință pentru tot ce vom primi. Vibrația zilei este 6 și o să ne fie mai ușor decât altădată să păstram armonia la noi în familie.  Horoscop 24 noiembrie 2022 – SĂGETĂTOR Se ... Horoscop 24 noiembrie 2022 – Cine o să aibă magnet la bani, până la finalul anului The post Horoscop 24 noiembrie 2022 – Cine o să aibă magnet la bani, până la finalul anului appeared first on Politik.
11:40
Pompierii și salvatorii au fost solicitați să intervină în ultimele 24 de ore în 65 de misiuni de salvare. Potrivit datelor acumulate din subdiviziunile teritoriale, pompierii au lichidat 8 incendii, au efectuat 12 misiuni de deblocare a persoanelor din ascensoare, dar și au efectuat lucrări de tractare a automobilelor și descarcerare a persoanelor din autoturisme. ... Haosul creat de rachetele lui Putin: Pompierii și salvatorii moldoveni, solicitați să intervină în 65 de misiuni de salvare The post Haosul creat de rachetele lui Putin: Pompierii și salvatorii moldoveni, solicitați să intervină în 65 de misiuni de salvare appeared first on Politik.
11:20
Eveniment fastuos la Palatul Buckingham: primul banchet organizat de Regele Charles în calitate de monarh a atras atenţia unei lumi întregi. Prinţesa de Walles a strălucit la propriu într-o rochie albă accesorizată cu tiara preferată a prinţesei Diana, mama soţului său. În timp ce bijuteriile cu safire purtate de regina Consoartă Camilla au fost un ... Kate Middleton, strălucitoare la primul banchet regal în calitate de Prinţesă de Wales. Regele Charles a fost gazdă pentru prima dată ca monarh The post Kate Middleton, strălucitoare la primul banchet regal în calitate de Prinţesă de Wales. Regele Charles a fost gazdă pentru prima dată ca monarh appeared first on Politik.
11:20
Începând cu ziua de joi, 24 noiembrie, municipiul Chișinău ar putea rămâne fără apă. De data aceasta, cel care a bătut alarma a fost edilul Capitalei, Ion Ceban.  „Am adus toate argumentele tuturor autorităților centrale și responsabile că Apă Canal nu mai poate face față prețurilor mari la energia electrică și gaze naturale. Nu arătați ... FLASH// Situație critică!  De azi, Chișinăul ar putea rămâne și fără apă The post FLASH// Situație critică!  De azi, Chișinăul ar putea rămâne și fără apă appeared first on Politik.
11:20
The post LIVE: Parlamentul examinează moțiunea simplă asupra politicilor desfășurate de Ministrul Litvinenco în domeniul justiției appeared first on Politik.
11:10
Comisia Europeană este nemulțumită de stadiul reformelor în domeniul statului de drept din Ungaria și, pe fondul disensiunilor cu Guvernul Viktor Orban, vrea să blocheze fonduri de coeziune în următorii cinci ani, afirmă oficială de la Bruxelles citați de presa germană, potrivit Mediafax. Comisia Europeană vrea să activeze noul Mecanism UE în domeniul statului de ... Comisia Europeană vrea să blocheze alocarea de fonduri către Ungaria- Cum e motivată decizia The post Comisia Europeană vrea să blocheze alocarea de fonduri către Ungaria- Cum e motivată decizia appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.