Politik

Ieri
17:30
Procuratura Anticorupție (PA) anunță că, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani au fixat prima ședință de judecată în care este vizat Ruslan Popov, fostul adjunct al Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo. Conform responsabililor, ședința de judecată urmează să aibă loc la data de 15 iulie 2022, începând cu ora 15:30. Ruslan Popov este învinuit de îmbogățire ilicită și ... A fost fixată prima ședință de judecată în care este vizat Ruslan Popov, fostul adjunct al Procurorului General The post A fost fixată prima ședință de judecată în care este vizat Ruslan Popov, fostul adjunct al Procurorului General appeared first on Politik.
17:20
Să purtăm ie cu mândrie! Acesta este îndemnul venit din partea președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, de Ziua Internațională a Iei. Șefa statului a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia acestei zile. „Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Iei – cămașa tradițională românească. Pentru neamul nostru, ia nu este un simplu obiect vestimentar, ci un ... Îmbrăcată în ie tradițională, Maia Sandu ne vorbește despre simbolistica zilei de astăzi The post Îmbrăcată în ie tradițională, Maia Sandu ne vorbește despre simbolistica zilei de astăzi appeared first on Politik.
17:00
Invitatul emisiunii POLITIK LIVE este Iulian Groza, directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE). Discutăm despre cât ar putea dura calea spre aderare a Republicii Moldova – ani sau decenii? Puteţi urmări interviul LIVE pe pe pagina de Facebook POLITIK.MD, începând cu ora 17:00. The post POLITIK LIVE // Iulian Groza, despre cât ar putea dura calea spre aderare a Republicii Moldova – ani sau decenii? appeared first on Politik.
16:50
Redactorul-șef al ziarului „Literatura și Arta”, Doina Dabija (Dobzeu), fiica regretatului scriitor Nicolae Dabija, a suferit un accident rutier. Incidentul s-a produs sâmbătă seara, 18 iunie, la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, în apropiere de punctul vamal Leușeni. O persoană a murit, iar alte trei au fost transportate de urgență la Spitalul raional Hâncești pentru ... Fiica regretatului scriitor Nicolae Dabija, Doina Dabija, a suferit un grav accident rutier The post Fiica regretatului scriitor Nicolae Dabija, Doina Dabija, a suferit un grav accident rutier appeared first on Politik.
16:30
Un carabinier de 34 de ani, a decedat astăzi, 24 iunie, la spital, fiind internat în stare extrem de gravă, în urma unui grav accident, care s-a produs la 7 iunie, în mun. Chișinău, în timp ce se deplasa cu trotineta la serviciu. Inspectoratul General de Carabinieri îşi exprimă profundul regret la trecerea în nefiinţă ... Un carabinier a murit la spital, după ce a căzut de pe trotinetă, în timp ce se deplasa la muncă The post Un carabinier a murit la spital, după ce a căzut de pe trotinetă, în timp ce se deplasa la muncă appeared first on Politik.
16:00
Primăria municipiului Chișinău, anunță că, în acest weekend, 25- 26  iunie, în Capitală vor fi organizate mai multe târguri cu produse autohtone. Astfel, în sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, va avea loc Târgul EcoLocal, organizat de  producătorii locali cu produse alimentare și nealimentare ecologice autohtone (sâmbătă, 25 iunie); ... Târguri cu produse autohtone în weekend. Locațiile din Capitală unde poți merge să faci cumpărături The post Târguri cu produse autohtone în weekend. Locațiile din Capitală unde poți merge să faci cumpărături appeared first on Politik.
15:50
„Moldova vrea să devină mai europeană chiar și decât europenii înșiși”, susține Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin. Reacția vine după decizia Consiliului European de a acorda Moldovei statut de țară candidat la UE. El a adăugat că Kremlinul regretă că Republica Moldova asociază acordarea statutului de candidat UE cu un curs anti-rus. „Acum ... Peskov: Moldova vrea să devină mai europeană chiar și decât europenii înșiși The post Peskov: Moldova vrea să devină mai europeană chiar și decât europenii înșiși appeared first on Politik.
15:40
Meteorologii anunţă pericol excepţional de incendiu pe întreg teritoriul țării. Codul galben de pericol excepțional de incendiu intră în vigoare sâmbătă, 25 iunie, și este valabil până vineri, 1 iulie. RISCURI: este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti. SE RECOMANDĂ: evitarea utilizării focului deschis în apropierea ... Atenție! Pericol excepţional de incendii pe teritoriul Republicii Moldova The post Atenție! Pericol excepţional de incendii pe teritoriul Republicii Moldova appeared first on Politik.
15:20
Noul statut al Republicii Moldova de candidat oficial la aderarea la UE, este un vis ce deschide noi perspective și, mai ales, ne oferă și ne integrează într-un model de dezvoltare ce și-a dovedit viabilitatea, susține fosta prim-ministră Mariana Durleșteanu. Ea venit cu o reacție după ce ieri, Parlamentul European a votat pentru statutul de ... Ce spune fosta prim-ministră Durșelteanu, despre statutul de candidat la aderare pentru Moldova The post Ce spune fosta prim-ministră Durșelteanu, despre statutul de candidat la aderare pentru Moldova appeared first on Politik.
15:00
Directorul Moldovagaz, Vadim Ceban, sugerează că s-a traumat. Cel puțin asta putem înțelege din fotografia și descrierea postată de către responsabil pe pagina sa de Telegram. „Cu fotbalul sunt nevoit să termin o perioadă de timp”, a scris el. Ceban nu a oferit alte detalii. The post Şeful „Moldovagaz” Vadim Ceban s-a traumat appeared first on Politik.
14:50
La Chișinău a avut loc lansarea primei stații automate de monitorizare a calității aerului atmosferic de tip trafic. Aceasta se află la intersecția bulevardului Ștefan cel Mare cu strada Mihai Viteazul. Stația reprezintă o construcție modulară, din tablă zincată, camuflată color specific, echipată cu 5 analizoare de gaze pentru monitorizarea oxizilor de azot, dioxidului de ... La Chișinău a fost lansată prima stație de monitorizare a calității aerului The post La Chișinău a fost lansată prima stație de monitorizare a calității aerului appeared first on Politik.
14:30
Moldova și România au semnat Planul comun de acțiuni privind fluidizarea traficului transfrontalier în punctele de trecere a frontierei. Documentul a fost semnat în marja întrevederii trilaterale a conducătorilor autorităților vamale și de frontieră din Republica Moldova, România și Ucraina, desfășurate la punctul de trecere a frontierei dintre România și Ucraina Siret-Porubne, România. Principalele subiecte ... Măsuri noi de fluidizare a traficului la frontiera moldo-română The post Măsuri noi de fluidizare a traficului la frontiera moldo-română appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:30
Adresarea Președintei Maia Sandu către cetățeni după decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Stimați cetățeni, Ieri, Consiliul European a decis să acorde Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. E un obiectiv spre care am mers mulți ani, și pe ... Adresarea președintelui Maia Sandu către cetățeni după decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană The post Adresarea președintelui Maia Sandu către cetățeni după decizia Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană appeared first on Politik.
13:20
Semințele de chia sunt extrem de populare printre adepții unui stil de viață sănătos, acestea fiind extrem de hrănitoare și, totodată, foarte sănătoase. Aceste semințe provin de la plantă Salvia Hispanică, originară din America de Sud. Proprietățile semințelor de chia sunt folosite încă de pe vremea civilizației mayașe, “chia” însemnând în limba maya putere. De asemenea, și luptătorii azteci foloseau semințele de chia pentru a avea energie și anduranță la lupta. În ciuda cantității reduse de calorii, semințele de chia au cantități impresionante de nutrienți: Fibre: 11 grame Proteine: 4 grame Grăsimi: 9 grame (dintre care 5 g de acizi grași Omega-3) Magneziu: 30% din doză zilnică recomandată Fosfor: 27% din doză zilnică recomandată *cantități semnificative de zinc, vitamina B3, vitamina B1, vitamina B2 și potasiu Beneficii semințe de chia ... Semințele de chia: beneficii și recomandări The post Semințele de chia: beneficii și recomandări appeared first on Politik.
12:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a anunțat noile prețuri maxime de referință valabile pentru acest weekend. Astfel, în perioada 25-27 iunie, prețul pentru un litru de benzină A95 nu trebuie să depășească 33,11 lei, iar cel pentru motorină – 32,40 lei.  Prețurile respective ar însemna o ieftinire cu 17 bani la benzină și ... Benzina și motorina se ieftinessc în weekend – ANRE a publicat noile prețuri plafon The post Benzina și motorina se ieftinessc în weekend – ANRE a publicat noile prețuri plafon appeared first on Politik.
12:20
”Simbolismul acestui moment istoric crește și mai mult odată cu faptul că decizia a fost votată în ziua când în urmă cu peste trei decenii a fost adoptată Declarația de Suveranitate a Republicii Moldova” – Este opinia președintelui Partidului Popular din Republica Moldova, ex-deputatul independent, Alexanadru Oleinic, după ce UE a oferit statutul de candidat ... Alexandru Oleinic: Simbolismul acestui moment istoric crește și mai mult odată cu faptul că decizia a fost votată în ziua când în urmă cu peste trei decenii a fost adoptată Declarația de Suveranitate a Republicii Moldova The post Alexandru Oleinic: Simbolismul acestui moment istoric crește și mai mult odată cu faptul că decizia a fost votată în ziua când în urmă cu peste trei decenii a fost adoptată Declarația de Suveranitate a Republicii Moldova appeared first on Politik.
11:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, susține astăzi, 24 iunie, un briefing de presă ca urmare a deciziei Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidată la aderare la Uniunea Europeană. Imediat după anunțul UE, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că odată cu acest pas, țara noastră ”pornește pe drumul spre ... LIVE// Președintele Maia Sandu susține un briefing de presă The post LIVE// Președintele Maia Sandu susține un briefing de presă appeared first on Politik.
11:00
Republica Moldova poate pierde statutul de țară candidat la aderare, dacă nu îndeplinește condițiile impuse de Uniunea Europeană. Acestea prevăd o serie de măsuri care să fie racordate la standardele UE. Comisia va monitoriza progresul Republicii Moldova în îndeplinirea acestor pași și va raporta asupra modului în care sunt implementați aceștia, împreună cu o evaluare ... Republica Moldova poate pierde statutul de stat candidat la aderare, iată în ce condiții The post Republica Moldova poate pierde statutul de stat candidat la aderare, iată în ce condiții appeared first on Politik.
10:30
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată patru bărbați, care în martie curent au comis un atac tâlhăresc asupra unui cetățean din Ucraina, pe care l-au lăsat fără geanta cu bani, în sumă totală de peste opt milioane lei. Urmare a investigațiilor comune ale procurorilor PCCOCS și ofițerilor INI, ... Patru inculpați trimiși în judecată, după atacul tâlhăresc asupra unui cetățean din Ucraina, care a fost lăsat fără opt milioane lei The post Patru inculpați trimiși în judecată, după atacul tâlhăresc asupra unui cetățean din Ucraina, care a fost lăsat fără opt milioane lei appeared first on Politik.
10:00
Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție au descins vineri dimineață, 24 iunie, în orășelul Codru. Aceștia efectuează acțiuni de urmărire penală într-un dosar de trafic de influență în care sunt vizați mai mulți funcționari ai Primăriei și agenți economici. Funcționarii și agenții economici sunt suspectați că ar fi eliberat acte permisive pentru diferite ... Primăria de la Codru, luată pe sus de către procurori – Au loc 35 de percheziții The post Primăria de la Codru, luată pe sus de către procurori – Au loc 35 de percheziții appeared first on Politik.
09:50
Fostul premier, Vlad Filat, a comentat decizia Uniunii Europene, care a oferit Republicii Moldova statutul de țară candidat la Aderare. Liberal-democratul menționează că ” speranța a renăscut”. ”Verde pentru Moldova! Am depășit o etapă importantă și începe un drum deloc ușor. Odată cu obținerea statutului de țară candidat la aderarea în Uniunea Europeană, trebuie să ... Reacția lui Vlad Filat după anunțul UE: Verde pentru Moldova! Se vor schimba instituții, mentalități, iar istoria va intra pe un alt făgaș… The post Reacția lui Vlad Filat după anunțul UE: Verde pentru Moldova! Se vor schimba instituții, mentalități, iar istoria va intra pe un alt făgaș… appeared first on Politik.
09:30
Fostul ministru al Justiției, juristul Stanislav Pavlovschi susține că oferirea statutului de stat candidat la UE pentru Republica Moldova, practic nu acordă niciun avantaj cu excepția posibilității inițierii procesului de negocieri. ”Statutul de țară-candidat, practic nu acordă niciun avantaj cu excepția posibilității inițierii procesului de negocieri privind aderarea la UE. Însă, aici trebuie de făcut ... Fost ministru al Justiției: ”Statutul de țară-candidat, practic nu acordă niciun avantaj, cu o excepție însă…” The post Fost ministru al Justiției: ”Statutul de țară-candidat, practic nu acordă niciun avantaj, cu o excepție însă…” appeared first on Politik.
09:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va susține astăzi, 24 iunie, un briefing de presă ca urmare a deciziei Consiliului European de a acorda Republicii Moldova statutul de țară candidată la aderare la Uniunea Europeană. Imediat după anunțul UE, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că odată cu acest pas, țara noastră ”pornește pe drumul ... FLASH// Președintele Maia Sandu invită presa la Președinție după anunțul UE – Primele declarații The post FLASH// Președintele Maia Sandu invită presa la Președinție după anunțul UE – Primele declarații appeared first on Politik.
09:00
Deși partanerii europeni au promis sume importante de bani Republicii Moldova, se pare că, sursele financiare nu au cam prea ajuns pe conturile statului, fie chiar deloc. Expertul economic Veacelsav Ioniță este de părere că autoritățile ar trebui să pună niște întrebări concrete miniltrilor de resort. Și anume: Unde-s banii? ”Să ia doamna președinte sau ... OPINIE: Maia Sandu ar trebui să-și întrebe miniștrii unde-s banii din afara țării. Miroase a sabotaj The post OPINIE: Maia Sandu ar trebui să-și întrebe miniștrii unde-s banii din afara țării. Miroase a sabotaj appeared first on Politik.
09:00
Președintele Maia Sandu, a venit cu un mesaj după ce Consiliul European a oferit Republicii Moldova statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană (UE). „Zi istorică pentru Moldova: Consiliul European ne-a oferit statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Pornim pe drumul spre UE, care va aduce moldovenilor mai multă bunăstare, ... Maia Sandu a venit cu o reacție la decizia Consiliului European: „Avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort…” The post Maia Sandu a venit cu o reacție la decizia Consiliului European: „Avem în față un drum complicat, care va cere multă muncă și efort…” appeared first on Politik.
09:00
Primirea statutului de țară candidat ar trebui să conducă la construirea unui proiect de țară – consolidarea internă pentru pregătirea pentru aderare. Consider că este nevoie de organizarea unei întâlniri a delegațiilor tuturor partidelor parlamentare și ne-parlamentare pentru semnarea unui acord inter-partinic pentru susținerea reformelor necesare aderării la UE. Cecul în alb primit de oficialitățile ... Editorial de Victor Nichituș: ”Statut de țară candidat și un pic de fizică pentru politicienii moldoveni” The post Editorial de Victor Nichituș: ”Statut de țară candidat și un pic de fizică pentru politicienii moldoveni” appeared first on Politik.
23 iunie 2022
21:50
Republica Moldova și Ucraina au primit statut de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană (UE). Decizia a fost anunțară la Consiliul European de către președintele Charles Michel. Agreement. #EUCO has just decided EU candidate status to Ukraine and Moldova. A historic moment. Today marks a crucial step on your path towards the EU. Congratulations ... Ultima oră! Moldova și Ucraina au devenit state-candidat pentru aderare la UE The post Ultima oră! Moldova și Ucraina au devenit state-candidat pentru aderare la UE appeared first on Politik.
16:30
De sâmbătă, 25 iunie, noile abonamentele pentru călătoria cu transportul public, vor putea fi procurate. În cadrul unei conferințe de presă, primarul Capitalei, Ion Ceban și șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache au vorbit despre cum arată acestea, dar și de când pot fi achiziționate. Asta în contextului noului tarif ... Cât costă și de unde putem procura noile abonamente pentru călătoria cu troleibuzul și autobuzul The post Cât costă și de unde putem procura noile abonamente pentru călătoria cu troleibuzul și autobuzul appeared first on Politik.
14:30
Starea de urgență în Republica Moldova a fost extinsă cu încă 45 de zile, începând cu 24 iunie. Parlamentul a aprobat cererea Guvernului cu 59 de voturi. Autorităţile susţin că măsura este necesară în condiţiile în care există în continuarea multe riscuri la adresa securităţii ţării, cum ar fi aprovizionarea cu gaz şi energie electrică, ... Starea de urgență în Republica Moldova a fost extinsă cu încă 45 de zile The post Starea de urgență în Republica Moldova a fost extinsă cu încă 45 de zile appeared first on Politik.
12:20
Un bărbat de 46 de ani a fost reținut în flagrant pe o stradă din capitală, în timp ce vindea pachețele de tip zip-lock în care se afla o substanță vegetală cu miros specific de ,,marijuana”. Find documentată activitatea infracțională a bărbatului, polițiștii au  acumulate probe concludente ce demonstrează implicarea acestuia în comercializarea substanțelor interzise. În ... Droguri în valoare de 700 de mii de lei, ridicate de polițiști și procurori The post Droguri în valoare de 700 de mii de lei, ridicate de polițiști și procurori appeared first on Politik.
12:10
Deputații socialiști și comuniști au prezentat în plenul Parlamentului o cerere prealabilă pe numele șefului Legislativului Igor Grosu, care, în opinia lor, a avut, în ședința din 16 iunie, un discurs de ură și injurios la adresa lor. Ei i-au cerut șefului Parlamentului să-și ceară scuze publice – VIDEO Deputatul socialist Vasile Bolea, care a ... Socialiștii îi cer lui Grosu să prezinte scuze publice – Șeful Legislativului nici n-a privit în partea cererii The post Socialiștii îi cer lui Grosu să prezinte scuze publice – Șeful Legislativului nici n-a privit în partea cererii appeared first on Politik.
11:20
PSRM protestează la Parlament, în timp ce premierul Natalua Gavrilița se află în Legislativ și solicită prelungirea Stării de Urgență pentru încă 45 de zile. Aceștia cer demisia guvernării pe care o acuză „de înrăutățirea calității vieții cetățenilor” și ”creșterea prețurilor.  Protestatarii au venit cu pancarte: „Opriți starea de urgență, „Guvernul, demisie”, ”Nu avem nevoie de ... LIVE// Socialiștii cer demisia Guvernului: ”Nu avem nevoie de un premier care ne anunță că iarna va fi grea, iar prețurile vor crește” The post LIVE// Socialiștii cer demisia Guvernului: ”Nu avem nevoie de un premier care ne anunță că iarna va fi grea, iar prețurile vor crește” appeared first on Politik.
10:40
Premierul Natalia Gavrilița cere Parlamentului prelungirea Stării de Urgență în Moldova pentru încă 45 de zile. The post Premierul Natalia Gavrilița cere Parlamentului prelungirea Stării de Urgență în Moldova pentru încă 45 de zile appeared first on Politik.
10:40
Astăzi este sărbătorită Ziua Suveranităţii Republicii Moldova. Declaraţia de Suveranitate a fost adoptată acum 27 de ani, pe 23 iunie 1990, de către deputaţii Sovietului Suprem al Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti. Potrivit istoricilor, Declarația a fost adoptată într-un context istoric complex, marcat de o paradă a suveranităţilor, proces care a cuprins întreg spațiul sovietic. Președintele ... Astăzi, Republica Moldova marchează Ziua Suveranității – Grosu: ”Vrem ca următorul proiect de țară să fie Integrarea Europeană” The post Astăzi, Republica Moldova marchează Ziua Suveranității – Grosu: ”Vrem ca următorul proiect de țară să fie Integrarea Europeană” appeared first on Politik.
10:10
Parlamentul s-a convocat în ședință plenară astăzi, 23 iunie. Deputații vor examina astăzi propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență, precum și un șir de proiecte incluse anterior pe ordinea de zi de Biroul permanent. Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședinței plenare din 1 iulie. Săptămâna viitoare deputații vor supune dezbaterii ... LIVE// Ședința Parlamentului de astăzi – Ordinea de zi The post LIVE// Ședința Parlamentului de astăzi – Ordinea de zi appeared first on Politik.
09:40
Statul va oferi cetățenilor compensații pentru a face față facturilor mari la energia electrică și gazele naturale. Asigurările sunt date de ministrul muncii și protecției sociale, Marcel Spatari. Marcel Spatari spune că, în prezent, este elaborat un nou mecanism de protecție socială pentru a le oferi cetățenilor sprijin la plata facturilor la electricitate și gaze ... Șase categorii de cetățeni ar putea primi compensații pentru a face față facturilor mari la energia electrică și gazele naturale The post Șase categorii de cetățeni ar putea primi compensații pentru a face față facturilor mari la energia electrică și gazele naturale appeared first on Politik.
09:30
Parlamentul se va convoca în ședință plenară astăzi, 23 iunie. Membrii Biroului permanent au aprobat completarea ordinii de zi a ședinței. Deputații vor examina astăzi propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență, precum și un șir de proiecte incluse anterior pe ordinea de zi de Biroul permanent. Biroul permanent a aprobat ordinea de zi ... Ultimă oră! Natalia Gavrilița va ajunge astăzi în fața deputaților – Aleșii poporului vor examina și moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor The post Ultimă oră! Natalia Gavrilița va ajunge astăzi în fața deputaților – Aleșii poporului vor examina și moțiunea simplă împotriva ministrului Finanțelor appeared first on Politik.
09:20
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost telefonată în seara zilei de ieri de către președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Potrivit președintelui țării vecine, cei doi lideri au discutat despre viitorul european al Ucrainei și Moldovei. ”Așteptăm cu nerăbdare decizia UE privind acordarea statutului de candidat statelor noastre. S-a convenit asupra asistenței reciproce pe calea către ... Zelenski a discutat cu Sandu la telefon: Așteptăm cu nerăbdare decizia UE The post Zelenski a discutat cu Sandu la telefon: Așteptăm cu nerăbdare decizia UE appeared first on Politik.
09:10
Postul vamal de tip debarcader „Molovata” și-a reluat activitatea și funcționează în regim normal. Amintim, că activitatea feribotului de la Molovata, care face legătura între cele două maluri ale Nistrului, a fost sistată din cauza condițiilor climaterice. The post Activitatea feribotului de la Molovata a fost reluată appeared first on Politik.
09:10
Consiliul European se reunește în zilele de 23 și 24 iunie, la Bruxelles, pentru a decide asupra cererilor de aderare ale Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei, dar și asupra crizei economice provocate de sancțiunile impuse de UE Federației Ruse. Ucraina a depus cererea de aderare la UE la 28 februarie 2022, iar Georgia şi Republica ... Cererea de aderare la UE a Republicii Moldova a ajuns pe masa Consiliul European The post Cererea de aderare la UE a Republicii Moldova a ajuns pe masa Consiliul European appeared first on Politik.
22 iunie 2022
20:30
Înotătorul român David Popovici a câștigat, miercuri, medalia de aur și la proba de 100 metri liber la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta. El a reușit un timp de 47 sec 58/100. Luni, Popovici a câștigat aurul și în proba de 200 de metri liber. Marți seara, românul s-a calificat în finala probei ... David Popovici este campion mondial și la proba de 100 metri liber. Are două medalii de aur la CM de natație de la Budapesta The post David Popovici este campion mondial și la proba de 100 metri liber. Are două medalii de aur la CM de natație de la Budapesta appeared first on Politik.
19:50
 Parlamentul va institui un cadru general permanent de reglementare pentru recensămintele populației și locuințelor, excluzând vidul legislativ existent. Comisia administrație publică și Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media au avizat o inițiativă legislativă în acest sens. Proiectul de lege stabilește modul de reglementare a recensămintelor, sub forma instituirii unor norme generale, care vor ... Parlamentul va institui un cadru permanent de reglementare pentru recensămintele populației și locuințelor The post Parlamentul va institui un cadru permanent de reglementare pentru recensămintele populației și locuințelor appeared first on Politik.
19:50
Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar ar putea fi simplificată. Comisia agricultură și industrie alimentară a aprobat, în ședința de astăzi, PROIECTUL de modificare a unor acte normative, în scopul asigurării pieței locale cu medicamente de uz veterinar calitative. Documentul prevede modificarea Legii cu privire la medicamentele de uz veterinar în scopul simplificării procedurii de ... Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar ar putea fi simplificată The post Procedura de înregistrare a medicamentelor de uz veterinar ar putea fi simplificată appeared first on Politik.
19:40
Parlamentul se va convoca în ședință plenară joi, 23 iunie. Membrii Biroului permanent au aprobat astăzi completarea ordinii de zi a ședinței. Deputații vor examina mâine propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență, precum și un șir de proiecte incluse anterior pe ordinea de zi de Biroul permanent. Tot astăzi, Biroul permanent a aprobat ... Proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de urgență va fi examinat mâine, la ședința plenară a Parlamentului The post Proiectul de hotărâre privind prelungirea stării de urgență va fi examinat mâine, la ședința plenară a Parlamentului appeared first on Politik.
19:40
Comisia de control al finanțelor publice a examinat, în cadrul ședinței de astăzi, Raportul auditului financiar al Curții de Conturi asupra Raportului Guvernului privind executarea bugetului de stat pe anul 2021. Obiectivul auditului a fost de a obține o asigurare că documentul elaborat de Executiv nu este afectat de denaturări cauzate de fraude sau erori. ... Comisia de control al finanțelor publice a examinat rezultatele auditului asupra raportului Guvernului privind executarea bugetului de stat The post Comisia de control al finanțelor publice a examinat rezultatele auditului asupra raportului Guvernului privind executarea bugetului de stat appeared first on Politik.
19:40
Comisia Europeană a adoptat miercuri propuneri novatoare în vederea refacerii ecosistemelor deteriorate și a readucerii naturii în întreaga Europă, de la terenuri agricole și mări, la păduri și medii urbane. Comisia propune, de asemenea, reducerea cu 50% a utilizării pesticidelor chimice și a riscului aferent acestora până în 2030. Aceste propuneri sunt propuneri legislative emblematice care ... Comisia Europeană vrea o reducere cu 50% a utilizării pesticidelor chimice până în 2030 The post Comisia Europeană vrea o reducere cu 50% a utilizării pesticidelor chimice până în 2030 appeared first on Politik.
13:10
Invitatul emisiunii POLITIK LIVE este liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor. Vorbim despre agenda europeană a Moldovei, activitatea Guvernului, schimbările din justiție, starea de urgență și alte subiecte de actualitate. Puteţi urmări interviul LIVE pe pe pagina de Facebook POLITIK.MD, începând cu ora 13:00. The post POLITIK LIVE// Ștefan Gligor, despre agenda europeană a Moldovei, activitatea Guvernului și schimbările din justiție appeared first on Politik.
12:00
Ucraina ar putea avea nevoie de o asistenţă externă de până la 1.000 de miliarde de euro pentru a repara pagubele provocate de invazia rusească, a declarat marţi Werner Hoyer, preşedintele Băncii Europene de Investiţii. „Am avansat cifra de un trilion pentru că am văzut cifrele care sunt vehiculate în spaţiul public şi pe care ... Suma astronomică necesară pentru reconstrucţia Ucrainei – Şeful BEI estimează costurile The post Suma astronomică necesară pentru reconstrucţia Ucrainei – Şeful BEI estimează costurile appeared first on Politik.
11:20
PPDA a venit cu mai multe recomandări față de guvernare în contextul posibilității oferirii statutului de stat candidat la UE a Republicii Moldova. Astfel, PPDA solicitat includerea membrilor partidelor de opoziție, inclusiv cele extraparlamentare în componența comisiei de Integrare Europeană și publicarea condiționalităților ce se impun în schimbul apromierii de UE. Mai mult decât atât, ... LIVE// Conferință de presă susținută de PPDA: Guvernarea să nu ascundă sub cortina UE toate eșecurile The post LIVE// Conferință de presă susținută de PPDA: Guvernarea să nu ascundă sub cortina UE toate eșecurile appeared first on Politik.
11:20
Mai mulți consumatori nu au primit facturile la gaz. Există mai multe motive pentru care facturile pentru luna precedentă a anului pot să nu ajungă la consumatori, explică Moldovagaz. Printre acestea se numără: – indicii curenți ai contorului nu au fost transmişi de către consumator prin intermediul site-ului www.moldovagaz.md , inclusiv serviciul „Cabinetul personal al ... Mai mulți consumatori nu au primit facturile la gaz –  Motivele anunțate de Moldovagaz și cum poți achita serviciile The post Mai mulți consumatori nu au primit facturile la gaz –  Motivele anunțate de Moldovagaz și cum poți achita serviciile appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.