Politik

Acum 6 ore
13:20
Vizită de rang înalt în Ucraina. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, prim-ministra Italiei, Georgia Meloni, premierul canadian, Justin Trudeau, şi premierul belgian, Alexander De Croo, au sosit la Kiev pentru a marca doi ani de când Rusia a invadat Ucraina. Cei patru au călătorit împreună noaptea cu trenul, din Polonia. „La Kiev pentru ... Șeful Comisiei Europene și trei premieri în vizită la Kiev pentru a marca doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina – Mesajul lui Zelenski The post Șeful Comisiei Europene și trei premieri în vizită la Kiev pentru a marca doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina – Mesajul lui Zelenski appeared first on Politik.
Acum 24 ore
00:00
FOTO: ProSport.ro Iga Swiatek și Sorana Cîrstea out în semifinalele de la Dubai Open – Finala va fi disputată de două jucătoare fără trofee în carieră Sorana Cîrstea, aflată pe locul 22 WTA, nu a mai reușit miracolul din sferturi și a cedat în minimum de seturi în semifinalele de la Dubai în fața ocupantei ... Lovitură de teatru la Dubai Open – Iga Swiatek a luat-o pe urmele Soranei Cîrstea – Finala se va disputa între două jucătoare fără trofee în carieră The post Lovitură de teatru la Dubai Open – Iga Swiatek a luat-o pe urmele Soranei Cîrstea – Finala se va disputa între două jucătoare fără trofee în carieră appeared first on Politik.
23 februarie 2024
23:10
În tim ce o parte din agricultori protestează pe traseele naționale și negociază cu guvernul problema restructurării datoriilor, premierul Dorin Recean a participat astăzi la Adunarea Generală a Federației Naționale a Fermierilor din Moldova. Șeful Executivului a vorbit despre măsurile pe care Guvernul le întreprinde în acest domeniu, menționând că autoritățile rămân antrenate în identificarea ... Promisiuni generoase ale premierului Recean la Adunarea Generală a Federației Naționale a Fermierilor din Moldova – Credite de lungă durată și ajutoare țintite The post Promisiuni generoase ale premierului Recean la Adunarea Generală a Federației Naționale a Fermierilor din Moldova – Credite de lungă durată și ajutoare țintite appeared first on Politik.
23:00
R. Moldova reprezintă un loc sigur pentru orice investiție în domeniul energetic, iar Ministerul Energiei este ferm angajat în promovarea proiectelor și investițiilor în sectorul energetic. Declarația a fost făcută de ministrul Energiei, Victor Parlicov, la cea de-a doua ediție a Forumului Economic de la Chișinău, cu genericul „Investiții, Inovare, Integrare Europeană”, care a întrunit ... Ministrul Parlicov invită companiile străine să investească în domeniul energetic din Moldova The post Ministrul Parlicov invită companiile străine să investească în domeniul energetic din Moldova appeared first on Politik.
22:40
Statele Unite ale Americii anunță sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi. Despre aceasta a informat ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, notează IPN. „Cetățenii Republicii Moldova merită instituții și procese democratice libere și ... SUA anunță sancțiuni în raport cu Marina Tauber pentru subminarea proceselor electorale din Moldova – Reacția deputatului – „De când un ambasador decide ce este sau nu este dăunător pentru țara noastră” The post SUA anunță sancțiuni în raport cu Marina Tauber pentru subminarea proceselor electorale din Moldova – Reacția deputatului – „De când un ambasador decide ce este sau nu este dăunător pentru țara noastră” appeared first on Politik.
22:30
Procurorul general interimar, Ion Munteanu, a depus la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) cereri în contextul concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general la care a participat pentru funcție deplină. Acestea urmează să fie examinate de membrii CSP în ziua de luni, 26 februarie curent, o dată cu aprobarea rezultatelor concursului public pentru ... Unul din aspiranții la funcția de procuror general, Ion Munteanu nemulțumit de corectitudinea punctajului acordat de CSP – A depus două cereri…. The post Unul din aspiranții la funcția de procuror general, Ion Munteanu nemulțumit de corectitudinea punctajului acordat de CSP – A depus două cereri…. appeared first on Politik.
22:10
Vicepremierul Vladimir Bolea, ministru al agriculturii și industriei alimentare, a avut astăzi o nouă discuție cu agricultorii. Au fost abordate punctual toate problemele, iar unele din ele deja sunt în proces de soluționare, a precizat oficialul după ședință. De asemenea, urmează discuții și cu reprezentanții băncilor pentru ca agricultorii să poată accesa credite, notează IPN. ... Ministrul Bolea, anunță crearea a încă unei comisii pentru soluționarea problemelelor agricultorilor, iar fermierii rămân sceptici in raport cu activitatea ei The post Ministrul Bolea, anunță crearea a încă unei comisii pentru soluționarea problemelelor agricultorilor, iar fermierii rămân sceptici in raport cu activitatea ei appeared first on Politik.
Ieri
15:10
The post LIVE: Fermierii discută cu ministrul Bolea – Mecanismul de creditare garantată din partea statului trebuie coordonat cu băncile comerciale appeared first on Politik.
14:10
Fermierii au blocat, din nou, traseul spre vama Leușeni. Poliția de Frontieră informează că drumul de acces spre vama Leușeni-Albița este blocat la această oră, din cauza protestului organizat de fermieri. Agricultorii au programată astăzi o a treia întâlnire cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, Autoritățile le-au propus garantarea pentru micii agricultori a unor credite de ... Fermierii au blocat, din nou, traseul spre vama Leușeni – Sunt șanse mici ca ei să se înțeleagă cu ministrul Bolea – Vor cere garanții în scris   The post Fermierii au blocat, din nou, traseul spre vama Leușeni – Sunt șanse mici ca ei să se înțeleagă cu ministrul Bolea – Vor cere garanții în scris   appeared first on Politik.
13:40
Primarul localității Boldurești, Nicanor Ciochină, care a lovit mortal cu mașina un copil de 14 ani și a fugit de la locul accidentului, va sta în arest preventiv pentru 30 de zile, în Penitenciarul nr. 13. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Ședința în care a fost examinată solicitarea procurorilor a avut ... Primarul de la Boldurești, care a lovit mortal cu mașina un copil de 14 ani va sta 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 – Era beat la volan The post Primarul de la Boldurești, care a lovit mortal cu mașina un copil de 14 ani va sta 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 – Era beat la volan appeared first on Politik.
13:40
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto condamnă amenințările la adresa transportatorilor venite din partea ministrului Andrei Spînu, care a spus că ANTA va pedepsi transportatorii care nu vor ieși pe rutele naționale și internaționale în semn de protest. Astfel, transportatorii susțin că vor sesiza instituțiile europene despre modul cum autoritățile răspund revendicărilor transportatorilor de ... Transportatorii, nemulțumiți de amenințările ministrului Spînu – Vor sesiza instituțiile europene despre modul cum autoritățile răspund revendicărilor The post Transportatorii, nemulțumiți de amenințările ministrului Spînu – Vor sesiza instituțiile europene despre modul cum autoritățile răspund revendicărilor appeared first on Politik.
13:40
Termoelectrica și RED Nord au depus solicitări la Agenția pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru reducerea prețului la căldura furnizată consumatorilor din Chișinău și Bălți. Aceste solicitări ar putea aduce o ușurare financiară semnificativă pentru locuitorii din cele două municipii, notează Bani.md. Pentru consumatorii din Capitală, furnizorul propune un tarif de 2.442 de lei pentru ... Furnizorii de căldură cu solicitări la ANRE – Sunt șanse mari ca tariful pentru agentul termic, în Bălți și Chișinău, să scadă The post Furnizorii de căldură cu solicitări la ANRE – Sunt șanse mari ca tariful pentru agentul termic, în Bălți și Chișinău, să scadă appeared first on Politik.
13:40
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va avea în dotare 35 de unități de transport noi, echipate pentru desfășurarea atribuțiilor de serviciu. Astăzi s-a desfășurat evenimentul de predare – primire a unităților de transport, care au fost repartizate Subdiviziunilor teritoriale pentru siguranța alimentelor ale ANSA. „Scopul nostru este să avem un stat eficient și funcțional. ... Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor își fortifică potențialul – Va avea în dotare noi unități de transport The post Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor își fortifică potențialul – Va avea în dotare noi unități de transport appeared first on Politik.
22 februarie 2024
22:20
Agricultorii moldoveni își vor putea exporta produsele în UE fără taxe pînă iulie 2025 fără taxe și restricții cantitative. O decizie în acest sens a fost aprobată pe 21 februarie 2024 de către Consiliul Uniunii Europene. Astfel, producătorii moldoveni vor putea să își exporte produsele pe piața europeană, fără a plăti taxe și cote de ... Uniunea Europeană extinde termenul de export fără taxe pentru produsele agricole moldovenești The post Uniunea Europeană extinde termenul de export fără taxe pentru produsele agricole moldovenești appeared first on Politik.
21:50
Curtea Constituțională a suspendat până la 5 martie modificările la Codul Fiscal care prevedeau rambursarea cotei TVA agenților economici din UTA Găgăuzia din bugetul propriu, și nu din cel național. Decizia a fost luată în urma unor sesizări depuse la Înalta Curte de Adunarea Populară a Găgăuziei, și de către un grup de deputați din ... Curtea Constituțională mai ia o pauză și suspendă temporar modificările la Codul Fiscal privind restituirea taxelor din bugetul local al UTA Găgăuzia – Ce urmează The post Curtea Constituțională mai ia o pauză și suspendă temporar modificările la Codul Fiscal privind restituirea taxelor din bugetul local al UTA Găgăuzia – Ce urmează appeared first on Politik.
19:50
Adjunctul Procuraturii Anticorupție Octavian Iachimovschi a acumulat cel mai mare punctaj la proba de interviu din partea CSP în cursa pentru șefia Procuraturii Generale. CSP a hotărât transmiterea Comisiei de evaluare a procurorilor a informațiilor privind candidatul Octavian Iachimovschi în vederea evaluării externe a integrității etice și financiare a acestuia. Punctajul acumulat de cei patru candidați: ... ULTIMA ORĂ: Procurorul, Octavian Iachimovschi a acumulat cel mai mare punctaj la proba de interviu din partea CSP în cursa pentru șefia Procuraturii Generale – Urmează Comisia Vetting The post ULTIMA ORĂ: Procurorul, Octavian Iachimovschi a acumulat cel mai mare punctaj la proba de interviu din partea CSP în cursa pentru șefia Procuraturii Generale – Urmează Comisia Vetting appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:20
Autoritățile constituționale ale R. Moldova dau asigurări că situația în stânga Nistrului este stabilă și nu există, deocamdată, temei că s-ar putea deteriora, în contextul desfășurării, pe 28 februarie curent, a așa-zisului congres al „deputaților de toate nivelurile” din stânga Nistrului Potrivit Biroului Politici de Reintegrare, în prezent nu ar exista semne că Tiraspolul urmărește ... Reacția Guvernului la intenția Tiraspolului de a alipi Transnistria la Federația Rusă: „Suntem convinși că ei sunt conștienți de consecințele pe care și le asumă în cazul unor pași negândiți” The post Reacția Guvernului la intenția Tiraspolului de a alipi Transnistria la Federația Rusă: „Suntem convinși că ei sunt conștienți de consecințele pe care și le asumă în cazul unor pași negândiți” appeared first on Politik.
13:50
La congresul așa zișilor deputați de toate nivelele din Transnistria, care va avea loc pe 28 februarie, ar urma să fie adoptată o solicitare către Moscova privind alipirea regiunii separatiste la Federația Rusă. Declarația a fost făcută de opozantul transnistrean Ghenadie Ciorba, citat de INFOTAG, notează deschide.md Astfel, Ciorba a atras atenția la faptul că ... Mesaje alarmante din stînga Nistrului – Congresul așa zișilor deputați de toate nivelele de la Tiraspol va cere Moscovei alipirea Transnistriei la Rusia The post Mesaje alarmante din stînga Nistrului – Congresul așa zișilor deputați de toate nivelele de la Tiraspol va cere Moscovei alipirea Transnistriei la Rusia appeared first on Politik.
13:30
Prim-ministrul Dorin Recean susține că în ultimul an Republica Moldova a reușit să debirocratizeze economia pentru ca antreprenorilor să le fie mai ușor să investească. De asemenea, a reușit să aibă un sector financiar bancar mai puternic, mai capitalizat și mai capabil. „Republica Moldova are capacitate de a inova, are nevoie de capital pe termen ... Premierul Recean, la Forumul Economic: Suntem tot mai aproape să integrăm piețele de capital de la Chișinău și București The post Premierul Recean, la Forumul Economic: Suntem tot mai aproape să integrăm piețele de capital de la Chișinău și București appeared first on Politik.
12:40
Procurorii PCCOCS au depus demers de aplicare a arestului preventiv pentru 30 de zile în privința conducătorului automobilului, care a lovit un luni un copil la Boldurești, Nisporeni. Urmează ca Judecătoria Chișinău (Sediul Ciocana) să stabilească data și ora examinării demersului. În spațiul public au apărut informații referitor la implicarea unui procuror, care este rudă cu ... Procurorii, PCCOCS, cer instanței 30 de zile de arest pentru primarul din Boldurești, care a lovit mortal un minor The post Procurorii, PCCOCS, cer instanței 30 de zile de arest pentru primarul din Boldurești, care a lovit mortal un minor appeared first on Politik.
12:20
Fermieri cu tractoare au blocat, din nou, accesul spre vama Leușeni, indignați că autoritățile statului nu au răspuns la solicitările lor și trag din timp, după ce au promis că vor veni, ieri, cu răspunsuri la mai multe propuneri ale agricultorilor.   „Ați văzut întâlnirile mimate la Ministerul Agriculturii. Am solicitat întrevederi cu factori de decizie, ... Vama Leușeni blocată din nou de fermieri – „Marți, am pupat ușa minstrului Bolea, pentru că el umblă pe la televiziuni și numără milioanele și miliardele” The post Vama Leușeni blocată din nou de fermieri – „Marți, am pupat ușa minstrului Bolea, pentru că el umblă pe la televiziuni și numără milioanele și miliardele” appeared first on Politik.
11:50
Reacții dure în adresa transportatorilor din partea ministrului Andrei Spînu. Oficialul a dat de înțeles că nu acceptă protestele și nu înțelege ce vor transportatorii Este inacceptabil ca transportatorii să își suspende activitatea, chiar și pentru trei zile, iar cei care nu vor ieși la traseu, riscă să fie sancționați. Mai mult, ministrul Infrastructurii spune ... Ministru Spînu nu înțelege ce vor transportatorii și condamnă greva anunțată de ei – Vom interveni cu ANTA, inclusiv cu sancțiuni – Reacția APOTA The post Ministru Spînu nu înțelege ce vor transportatorii și condamnă greva anunțată de ei – Vom interveni cu ANTA, inclusiv cu sancțiuni – Reacția APOTA appeared first on Politik.
11:50
Patru partide politice – Platforma Demnitate și Adevăr (DA), Liga Orașelor și Comunelor (LOC), Partidul Schimbării și Coaliția pentru Unitate și Bunăstare (CUB) – cer demisia lui Vladimir Bolea din funcția de ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare. Formațiunile politice îl acuză pe vicepremierul Bolea că ar fi gestionat prost problema fermierilor. Liderii celor patru ... Câteva partide extraparlamentare cer demisia ministrului Bolea – Nu este avocatul fermierilor, s-a transformat în groparul agriculturii naționale The post Câteva partide extraparlamentare cer demisia ministrului Bolea – Nu este avocatul fermierilor, s-a transformat în groparul agriculturii naționale appeared first on Politik.
11:50
Majorarea tarifelor la lumină s-ar putea amâna din cauza ieftenirii tarifelor la gaz. La începutul lunii februarie furnizorul de energie electrică din centrul, sudul și nordul țării au venit cu o solicitare către ANRE de a amajora prețul la lumină. Ministrul Energie Victor Parlicov spune că dimpotrivă noile tarife la gaz schimbă datele problemei pentru ... Majorarea tarifelor la lumină se amână – Noile tarife la gaz schimbă datele problemei pentru furnizorii de energie – Ce spune ministrul Parlicov The post Majorarea tarifelor la lumină se amână – Noile tarife la gaz schimbă datele problemei pentru furnizorii de energie – Ce spune ministrul Parlicov appeared first on Politik.
11:40
Primarul de Boldurești, care ar fi lovit mortal cu mașina un băiat de 14 ani ar fi fost ajutat să ascundă urmele crimei de un procuror. Reacția avenit imediat din partea Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) care susține că s-a autosesizat și subliniază că „orice om trebuie considerat nevinovat până la probarea culpabilității sale”, notează ... Noi detalii de la accidentul din Boldurești – Primarul făptaș ar fi fost ajutat să ascundă urmele crimei de un procuror – Reacția CSP-lui The post Noi detalii de la accidentul din Boldurești – Primarul făptaș ar fi fost ajutat să ascundă urmele crimei de un procuror – Reacția CSP-lui appeared first on Politik.
11:40
Consiliul Superior al Procurorilor s-a întrunit în ședință. Astăzi are loc proba interviu pentru cei patru candidați la funcția de procuror general, în următoarea ordine: juristul Andrei Coca, procurorul Igor Demciucin, procurorul Octavian Iachimovschi și actualul procuror general interimar, Ion Munteanu. În urma interviului, CSP poate înainta până la doi candidați la procedura de vetting. ... LIVE: Start procedurii de selectare a Procurorului General – СSP în ședință – Are loc proba de interviu pentru candidații înscriși în cursă The post LIVE: Start procedurii de selectare a Procurorului General – СSP în ședință – Are loc proba de interviu pentru candidații înscriși în cursă appeared first on Politik.
11:40
Curtea Constituțională a reluat examinarea sesizării PSRM privind amendamentele care prevăd că TVA-ul în Autonomia Găgăuză nu mai este rambursat din bugetul național, dar din bugetul local Este vorba de amendamentele la Codul fiscal, operate de Parlament la sfârșitul anului trecut care prevăd că taxa pe valoare adăugată în Autonomia Găgăuză nu mai este rambursată ... LIVE: Curtea Constituțională decide dacă TVA-ul în Autonomia Găgăuză este sau nu rambursat din bugetul național The post LIVE: Curtea Constituțională decide dacă TVA-ul în Autonomia Găgăuză este sau nu rambursat din bugetul național appeared first on Politik.
21 februarie 2024
23:10
Membrii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și simpatizanții acestora au ieșit din nou la protest în fața Guvernului. Cu pancarte în mână, aceștia spun că sunt nemulțumiți de pensii mici, dar și de prețurile mari la unele produse și la facturi. La acțiune au participat deputați ai BCS, activiști ai PSRM, PCRM, reprezentanți ai organizațiilor de ... Opoziția parlamentară, din nou, la protest în fața Guvernului – Este nemulțumită de pensii mici și de prețurile mari la unele produse și la facturi The post Opoziția parlamentară, din nou, la protest în fața Guvernului – Este nemulțumită de pensii mici și de prețurile mari la unele produse și la facturi appeared first on Politik.
23:00
Actualul preşedinte al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este singura care s-a înscris în cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Popular European la preşedinţia executivului UE, până la expirarea perioadei de depunere a candidaturilor, miercuri, la ora locală 12:00, informează un comunicat al PPE, transmite Agerpres. Preşedintele PPE, Manfred Weber, a primit o scrisoare de ... Ursula von der Leyen, singura înscrisă în cursa pentru preşedinţia Comisiei Europene – Urmează evaluarea de Adunarea politică şi votul la Congresul PPE de la Bucureşti The post Ursula von der Leyen, singura înscrisă în cursa pentru preşedinţia Comisiei Europene – Urmează evaluarea de Adunarea politică şi votul la Congresul PPE de la Bucureşti appeared first on Politik.
22:50
Consiliul Suprem de Apărare al României (CSAT) a dispus miercuri, 21 februarie curent, măsuri de întărire a apărării statului vecin, după ce a analizat „grava situaţie de securitate” de la graniță şi „implicaţiile pentru România”, cauzate de războiul declanșat de Rusia în Ucraina acum doi ani, se menționează într-un comunicat al CSAT Principala temă abordată ... Măsuri sporite de forificare a sectorului de securitate pentru România după ședința Consiliul Suprem de Apărare al Țării – Este vizată și Republica Moldova The post Măsuri sporite de forificare a sectorului de securitate pentru România după ședința Consiliul Suprem de Apărare al Țării – Este vizată și Republica Moldova appeared first on Politik.
22:20
Deputații din fostul grup politic Șor au depus la Curtea Constituțională o sesizare în care solicită verificarea constituționalității refuzului președintelui Maia Sandu de a semna decretul de numire a bașcanei Găgăuziei, Evghenia Guțul, în calitate de membră a Guvernului. Potrivit documentului publicat într-un comunicat emis de partid, argumentele invocate de oficialități sunt „considerate nefondate și ... Curtea Constituțională pusă în dificultate – Va trebui să tranșeze problema refuzului președintelui Sandu de a semna decretul de numire a bașcanului Găgăuziei în componența Guvernului The post Curtea Constituțională pusă în dificultate – Va trebui să tranșeze problema refuzului președintelui Sandu de a semna decretul de numire a bașcanului Găgăuziei în componența Guvernului appeared first on Politik.
22:10
FOTO: Libertatea.ro Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au anunțat miercuri într-o conferință de presă rezultatul negocierilor din coaliție. Cei doi au anunțat că PSD și PNL au convenit comasarea alegerilor locale cu europarlamentare și participarea pe liste comune la europarlamentare, dar pe liste separate la locale. Ciolacu a anunțat că ar exista un acord în ... Alegeri locale și europarlamentare comasate în România, urmate de prezidențiale în septembrie – Ce au decis liderii coaliției de guvernare PSD-PNL – Se ia în calcul și o funcție înaltă în UE pentru președintele Iohannis The post Alegeri locale și europarlamentare comasate în România, urmate de prezidențiale în septembrie – Ce au decis liderii coaliției de guvernare PSD-PNL – Se ia în calcul și o funcție înaltă în UE pentru președintele Iohannis appeared first on Politik.
16:50
Primarul satului Boldurești, suspectat că a accidentat mortal un băiat de 14 ani, a fost reținut de poliție. Potrivit oamenilor legii, tragedia s-a produs luni, iar șoferul a fugit de la locul faptei. Înainte de a fi prins, primarul ar fi încercat să ascundă urmele accidentului. Acesta a înscenat o altă coliziune cu implicarea mașinii ... Primarul de la Boldurești, suspectat că a accidentat mortal un băiat de 14 ani, a fost reținut de poliție – Riscă ani grei de pușcărie The post Primarul de la Boldurești, suspectat că a accidentat mortal un băiat de 14 ani, a fost reținut de poliție – Riscă ani grei de pușcărie appeared first on Politik.
16:10
Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 1000 de la Dubai, după ce a învins-o în 3 seturi pe Donna Vekic, scor 3-6, 6-3, 7-5. Pentru un loc în semifinale, sportiva din România se va duela cu Marketa Vondrousova, campioana de la Wimbledon 2023. Sorana Cîrstea se simte ca „peștele în ... Parcurs excelent al Soranei Cîrstea la Dubai Open – Românca e în sferturile turnelui WTA 1000 – Va da peste o campioană de Grand Slam The post Parcurs excelent al Soranei Cîrstea la Dubai Open – Românca e în sferturile turnelui WTA 1000 – Va da peste o campioană de Grand Slam appeared first on Politik.
15:40
Consiliul Concurenței a amendat 8 companii pentru participarea la achiziții publice cu oferte trucate. Potrivit unui comunicat emis de Consiliu, valoarea sancțiunilor aplicate este de aproximativ 37,2 milioane de lei. „Consilul a constatat că mai multe întreprinderi au conspirat prin încheierea unor acorduri anticoncurențiale de participare cu oferte trucate în cadrul procedurilor de achiziții publice. ... Amendă de 37 de milioane de lei aplicată de Consiliul Concurenței pentru câteva companii care se ocupă de procurarea cărbunelui – Sunt suspectate de oferte trucate în cadrul achizițiilor publice The post Amendă de 37 de milioane de lei aplicată de Consiliul Concurenței pentru câteva companii care se ocupă de procurarea cărbunelui – Sunt suspectate de oferte trucate în cadrul achizițiilor publice appeared first on Politik.
15:10
Fermierii reiau protestele în țară inclusiv la vama Leușeni. Agricultorii anunță că au rămas nemulțumiți de faptul că ministerul a amînat pentru vineri reluarea negocierilor, iar din informațiile pe care le dețin ei mecanismul de creditatre prin intermediul ODA propus de guvern nu poate fi aplicat. „ Fermierii care protesteaz, sunt extrem de nemultumiți de ... ULTIMA ORĂ: Fermierii reiau protestele la Vamă – Agricultorii nemulțumiți de amănarea întâlnirii cu ministrul Bolea – Mecanismul de garantare a creditelor, propus de Guvern, imposibil de realizat fară modificarea Regulamentului BNM The post ULTIMA ORĂ: Fermierii reiau protestele la Vamă – Agricultorii nemulțumiți de amănarea întâlnirii cu ministrul Bolea – Mecanismul de garantare a creditelor, propus de Guvern, imposibil de realizat fară modificarea Regulamentului BNM appeared first on Politik.
15:00
Simona Halep răsuflă ușurată după ce s-a apărat la TAS, convinsă că a făcut tot ce a depins de ea pentru a-și demonstra nevinovăția. „Coșmarul s-a terminat”, a anunțat campioana a două Grand Slamuri pe Instagram, mulțumită că a avut șansa facă tot ce i-a stat în putere pentru a își „curăța” numele. Sportiva a ... Mesajul de ultima oră al Simonei Halep –„Coșmarul s-a terminat” – Anunțul sportivei pe Instagram The post Mesajul de ultima oră al Simonei Halep –„Coșmarul s-a terminat” – Anunțul sportivei pe Instagram appeared first on Politik.
14:30
Atac cibernetic la Î.S. „Poșta Moldovei”. „ Guvernul a fost informat imediat despre incidentul cibernetic care a afectat recent Poșta Moldovei, o companie vitală în oferirea serviciilor poștale și financiare pentru cetățenii noștri.Autoritățile iau în serios acest incident și dorim să asigurăm publicul că suntem în colaborare strânsă cu întreprinderea afectată și cu autoritățile statului responsabile ... „Poșta Moldovei” atacată cibernetic – Specialiștii lucrează la restabilirea sistemului informațional de la întreprindere The post „Poșta Moldovei” atacată cibernetic – Specialiștii lucrează la restabilirea sistemului informațional de la întreprindere appeared first on Politik.
14:10
UE a aprobat miercuri cel de-al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, a anunțat președinția belgiană a UE pe platforma de socializare X, confirmând ceea ce sursele au declarat anterior pentru Reuters, citate de The Guardian. „Ambasadorii UE tocmai au ajuns la un acord de principiu asupra celui de-al 13-lea pachet de sancțiuni în cadrul ... UE aprobă al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – Aproape 200 de entități și persoane fizice vor fi adăugate pe listă The post UE aprobă al 13-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – Aproape 200 de entități și persoane fizice vor fi adăugate pe listă appeared first on Politik.
14:00
Interpreta Valeria Pasha, favorita publicului la preselecția națională al Eurovisionului a venit cu o reacție, după răspunsul Teleradio-Moldova la contestația depusă pe rezultatele votului. Artista se arată nedumerită de argumentele postului public de televiziune, care a depistat în procesul de verificare a voturilor din partea publicului 950 de voturi nevalabile. „Am primit răspuns la contestație, ... Scandalul Eurovision continuă – Moldova 1, intr-un con de umbră – Valeria Pasha nemulțumită de răspunsul primit de televiziunea publică The post Scandalul Eurovision continuă – Moldova 1, intr-un con de umbră – Valeria Pasha nemulțumită de răspunsul primit de televiziunea publică appeared first on Politik.
13:40
Olga Golban, a fost numită șef la Serviciul Fiscal de Stat. Decizia a fost luată la ședința Guvernului. Locul Olgă Golban la Ministerul Finanțe va fi ocupat de Cristina Ixari. Noul director al Fiscului a deținut din martie 2023 funcția de secretar de stat la Ministerul de Finanțe. Mandatul va fi preluat începând cu 27 ... Serviciul Fiscal de Stat din Moldova are un nou șef – Cine este Olga Golban The post Serviciul Fiscal de Stat din Moldova are un nou șef – Cine este Olga Golban appeared first on Politik.
12:50
Transportatorii anunță că în semn de protest vor sista rutele regulate din țară în perioada 27, 28 și 29 februarie „Pentru a ne face auziți și pentru a ne apăra de normele abuzive și de schemele guvernării și a clanurilor oligarhice transportatorii sunt nevoiți să continue protestele”, anunță Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto ... Transportatorii din Moldova nu renunță la protest – Vor sista rutele regulate din țară timp de 3 zile – Codul transporturilor rutiere nu este unul european The post Transportatorii din Moldova nu renunță la protest – Vor sista rutele regulate din țară timp de 3 zile – Codul transporturilor rutiere nu este unul european appeared first on Politik.
12:40
După o iarnă blândă, tariful la gaze în Moldova coboară la 14,47 lei. ANRE a acceptat solicitarea furnizorului de micșora tarifele. Astfel, consumatorii casnici vor plăti un tarif de 13,39 de lei (fără TVA) pentru un metru cub de gaze naturale, cu 3,33 de lei mai puțin decât acum. Noul tarif cu TVA constituie 14,47 ... Tariful la gaze coboară la 14,47 lei – Câți consumatori bor beneficia de această micșorare The post Tariful la gaze coboară la 14,47 lei – Câți consumatori bor beneficia de această micșorare appeared first on Politik.
20 februarie 2024
23:10
Uniunea Europeană va acorda Republicii Moldovei un nou pachet de ajutoare umanitare în valoare de 8 milioane de euro, a anunţat Comisia Europeană.  ,,8 milioane de euro sunt alocate pentru proiecte umanitare în Republica Moldova, care oferă asistență specifică celor mai vulnerabile persoane, inclusiv asistență umanitară în numerar pentru nevoi de bază, protecție și sănătate” ... Un nou sprijin pentru Moldova din partea UE – Comisia Europeană a anunţat ajutoare pentru statul nostru de 8 milioane de euro The post Un nou sprijin pentru Moldova din partea UE – Comisia Europeană a anunţat ajutoare pentru statul nostru de 8 milioane de euro appeared first on Politik.
22:50
Ucraina intenționează să folosească o rută suplimentară pe Dunăre pentru a crește exportul la nivelul de dinainte de război, deoarece blocada poloneză a produselor agricole închide frontiera terestră a Ucrainei cu UE, notează Bloomberg „Planificăm transportul de containere prin Dunărea superioară, deoarece România este mai previzibilă decât frontiera poloneză”, a declarat Oleksandr Kubrakov, ministrul ucrainean ... Ucraina țintește o nouă rută de export pe Dunăre, pentru a ocoli blocajul polonez The post Ucraina țintește o nouă rută de export pe Dunăre, pentru a ocoli blocajul polonez appeared first on Politik.
22:30
Compania „Air Moldova a intrat în disoluție. Autoritatea Aeronautică Civilă i-a revocat Certificatul de Operator Aerian (AOC) un document esențial pentru un agent economic în domeniul aviației civile Potrivit reprezentanților Autorității Aeronautice Civile, până în prezent, Air Moldova, aflată în proces de restructurare accelerată de mai bine de jumătate de an, nu a prezentat nicio ...  „Air Moldova” a rămas fără certificatul de operator aerian – Anunțul devastator al Autorității Aeronautice Civile The post  „Air Moldova” a rămas fără certificatul de operator aerian – Anunțul devastator al Autorității Aeronautice Civile appeared first on Politik.
21:10
Agenția Proprietății Publice a prezentat noul calendar al procesului de organizare a licitației publice pentru spațiile comerciale cu destinația de alimentație publică și comerț specializat pentru zona sterila din incinta Aeroportului Internațional Chișinău (RMO). Guvernul oferă termen restrâns pentru acest concurs repetat, iar Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a pezentat etapele care urmează ... Termen restrâns penrtu o nouă licitație pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău – Anunțul făcut de ministrul Andrei Spînu The post Termen restrâns penrtu o nouă licitație pentru spațiile comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău – Anunțul făcut de ministrul Andrei Spînu appeared first on Politik.
15:00
Polițista care, în vara anului trecut, a urcat în stare de ebrietate la volan și a accidentat mortal o femeie la Sîngera, va sta patru ani după gratii. Potrivit Hotărârii pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, inculpata a fost condamnată la închisoare pe un termen de 4 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace ... Patru ani de închisoare pentru polițista care a accidentat mortal o femeie la Sîngera The post Patru ani de închisoare pentru polițista care a accidentat mortal o femeie la Sîngera appeared first on Politik.
15:00
Fostul șef al Căii Ferate din Moldova (CFM), Iurie Topală, a fost trimis în judecată într-un alt dosar penal. Potrivit PCCOCS, acesta ar fi închiriat fraudulos locomotive din stânga Nistrului, fapt care a prejudiciat întreprinderea cu cinci milioane de lei. Procurorii i-au incriminat infracțiunea de depășire a atribuțiilor de serviciu Iurie Topală riscă amendă de ... Ar fi prejudiciat CFM cu cinci milioane de lei – Fostul șef Căilor Ferate, trimis în judecată pentru închirierea frauduloasă a locomotivelor The post Ar fi prejudiciat CFM cu cinci milioane de lei – Fostul șef Căilor Ferate, trimis în judecată pentru închirierea frauduloasă a locomotivelor appeared first on Politik.
14:50
Deputații Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian și Sergiu Lazarencu au prezentat o inițiativă legislativă, care vizează persoanele păgubite de compania Air Moldova. Parlamentarii au raportat că peste 28 000 de moldoveni nu și-au primit înapoi banii pentru biletele cumpărate, fiind vorba de circa 75 mii de bilete, în valoare de 9 ... Statul se ia de Air Moldova – Obligă prin lege compania să restituie banii pentru biletele la cursele anulate – Ce prevede o inițiativă legislativă The post Statul se ia de Air Moldova – Obligă prin lege compania să restituie banii pentru biletele la cursele anulate – Ce prevede o inițiativă legislativă appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.