Observatorul de Nord

Acum 2 ore
14:50
Convenția de la Istanbul „distruge valorile și tradițiile creștine”, „promovează avortul”, „legalizează căsătoriile între persoanele de același sex”, „interzice Paștele” sau „profanează sistemul educațional”. Acestea sunt doar câteva falsurile despre Convenția Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenței împotriva femeilor şi a violenței domestice (numită și Convenția de la Istanbul). Cel mai frecvent, falsurile despre […] Post-ul Miturile despre Convenția de la Istanbul – strategie de PR pentru unii politicieni apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 4 ore
13:40
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat astăzi contigentele de persoane din etapa a treia de vaccinare împotriva COVID-19, care urmează să fie imunizate începând cu ziua de astăzi, comunică MOLDPRES. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, etapa a treia de vaccinare a populației generale va începe cu imunizarea persoanelor care își […] Post-ul De astăzi începe a treia etapă de vaccinare. Toată lumea la imunizare! apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
12:20
În ajunul SĂRBĂTORILOR PASCALE, pentru crearea în casele noastre a atmosferei irepetabile a ÎNVIERII, redacția ziarului Observatorul de Nord a  organizat un CONCURS FOTO de încondeiere a ouălor, cu genericul „OUL ÎNCONDEIAT — TRADIȚII PASCALE DE NEUITAT”! Recent am făcut totalurile și în urma votării, au fost desemnați deținătorii locurilor I, II și III a […] Post-ul VIDEO: Observatorul de Nord a făcut totalurile concursului de fotografii „ OUL ÎNCONDEIAT — TRADIȚII PASCALE DE NEUITAT” apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
    Cu regret, în ultima perioadă Republica Moldova se află pe făgașul instabilității politice. În aceste condiții, aleșii locali devin principala verigă, menită să apere interesele cetățenilor. Pentru aceasta, însă, aleșii locali au nevoie de o conducere puternică, care să le ofere susținere. Până recent, această conducere se întruchipa în Partidul Socialiștilor din Republica […] Post-ul Declarație: Consilierii PSRM din Zastânca părăsesc formațiunea și se declară neafiliați apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
În Dealul Pietrarilor, din satul Cosăuţi, Soroca, nu se mai lucrează la foc continuu ca pe vremuri. Unde şi unde se mai aude câte o daltă lovită de piatră, iar atelierele meșterilor din zonă sunt pline cu monumente nevândute. Pandemia a afectat mult vânzările iar meșterii spun că stau cu monumentele funerare în depozit.   […] Post-ul Pandemia a afectat activitatea meșterilor din Cosăuți apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Un tânăr de 28 de ani a ajuns la spital după ce a intrat cu automobilul într-un pilon electric, la Soroca.    Contactată de Știri.md, ofițerul de presă din cadrul IP Soroca, Svetlana Talpă ne-a declarat că accidentul a avut loc la data de 10 mai, în jurul orei 11:00, pe strada Turghenev din orașul […] Post-ul Un sorocean de 28 ani a intrat cu automobilul într-un pilon electric apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
10:20
Pentru a facilita libera circulație în Europa și a reînvia turismul, autoritățile de la Bruxelles au definit un pașaport Covid, un certificat sau adeverință verde. Ar trebui să intre în circulație începând cu luna iunie, dacă țările membre UE se vor grăbi să realizeze partea logistică a implementării proiectului, scrie Playtech.  Indiferent dacă îi spui […] Post-ul Din iunie, ar putea intra în circulație Certificatul sanitar european/Pașaportul Covid apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
 Ieri, 10 mai, Comitetul National pentru Situații de Urgență din România a actualizat lista statelor și zonelor considerate cu risc epidemiologic ridicat. În această listă nu se regăsește și Republica Moldova.     Astfel, moldovenii care merg în România nu trebuie să stea în carantină. Post-ul Moldovenii care merg în România nu trebuie să stea 14 zile în carantină. apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
   Concursul republican „ARS ADOLESCENTINA”, care de ani buni promovează cei mai buni și mai talentați copii din Republica Moldova se bucură de mare popularitate printre elevii Gimnaziului „Dinastia Romanciuc” din satul Vădeni.      Altfel, activismul și implicarea plenară a elevilor de la această instituție de învățământ au fost răsplătite pe merit, anul acesta. […] Post-ul Succes de răsunet al elevilor Gimnaziului „Dinastia Romanciuc”, la un concurs republican apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
 Un nou succes de răsunet a obținut Corul academic „Belcanto” de la Școala de Arte „Eugen Coca” din municipiul Soroca. Sub bagheta magică a cunoscutei dirijoare sorocene, Ludmila Samarin, ai noștri au fost cei mai buni la Festivalul-Concurs de muzică sacră „Hristos a Înviat”, care a avut loc, pentru a treia oară, în satul Sireți. […] Post-ul Corul academic „Belcanto”: încă un PREMIU MARE! apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
   Banca Națională Moldovei anunță că astăzi, 11 mai, euro își întărește astăzi poziția, în timp ce dolarul american pierde câțiva bani.  Astfel, un dolar american echivalează cu 17,81 lei, un euro – cu 21,51 lei, o hrivnă ucraineană – cu 64 de bani, un leu românesc – cu 4 lei și 36 de bani […] Post-ul Euro mai puternic, iar dolarul mai slab în raport cu leul moldovenesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
    Conform prognozelor meteorologilor, astăzi vom avea cer senin și până la 20 grade Celsius în termometre, în raioanele de nord. Mâine și poimâine timpul se răcește cu 4-5 grade și sunt posibile ploi răzlețe. Post-ul Astăzi va fi cald și fără ploaie apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
20:50
După efectuarea a 1123 de teste, alte 49 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 252.798. Din numărul total de cazuri, niciunul nu e în rândul lucrătorilor medicali. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 1.401 pacienți confirmați cu infecția […] Post-ul Astăzi, doar 48 de persoane infectate și 6 decese. apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:10
Dragi prieteni, din acest moment oprim procesul de votare în concursul foto „OUL ÎNCONDEIAT — TRADIȚII PASCALE DE NEUITAT”, lansat de Observatorul de Nord. Urmează să facem totalul concursului și să desemnăm câștigătorii premiilor oferite de partenerii concursului. Rezultatele concursului vor fi publicate la 11 mai pe site-ul www.observatorul.md. Despre modalitatea de a intra în […] Post-ul STOP VOT în concursul foto „OUL ÎNCONDEIAT — TRADIȚII PASCALE DE NEUITAT”! apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:10
În toamna anului 2020 AO ”Info-DAVA” din Soroca în parteneriat cu redacția ziarului „Observatorul de Nord” lansa proiectul ”Comunicare pentru schimbare”. Asociația obștească ”Info-DAVA” a fost selectată printre beneficiarii Programului de Granturi Locale lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova.  Scopul proiectului: creșterea nivelului de informare a publicului referitor la […] Post-ul UE // Comunicare pentru Schimbare: cum a fost și ce am realizat? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
13:40
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord” sau de către cititorii noștri. Sorocenii pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă. Vă rugăm să menționați […] Post-ul Fotografia zilei: Nici nu-mi pasă că s-a scumpit benzina și motorina!!! apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord” sau de către cititorii noștri. Sorocenii pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă. Vă rugăm să menționați […] Post-ul Fotografia zilei: Nici nu-mi pasă că sa-a scumpit benzina și motorina!!! apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
Știu că cei de la primăria municipiului Soroca, în general și cei de la Spațiile verzi și amenajare, în special nu suportă orice fel de critică, inclusiv sau, poate în primul rând, critica constructivă, dar…îmi asum obrăznicia să-mi pun ai mei doi bănuți, fiindcă chiar nu mai pot suporta lipsa crasă a spiritului de responsabilitate […] Post-ul Încă o bilă neagră pentru Serviciul înverzire și amenajare a primăriei Soroca – de ce nu strângeți iarba cosită în parcul de lângă Cetate, domnilor! apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
    Direcția Situații Excepționale Soroca vă aduce la cunoștință că de la începutul anului curent pe teritoriul Republicii Moldova au fost depistate 1212 de muniții neexplodate din perioada  celui de-al II Război Mondial.  De altfel, în raionul Soroca la data de 14.04.2021 pe teritoriul comunei Cosăuți, în timpul lucrărilor agricole a fost depistat un […] Post-ul pe teritoriul comunei Cosăuți, în timpul lucrărilor agricole a fost depistat un proiectil de artilerie calibru 76mm. apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
    Sera construită de primărie la Soroca Nouă își demonstrează efectul. Or, florile crescute acolo vor fi sădite în diferite cartiere ale orașului și pe teritoriile aferente Grădinițelor de copii.     Altfel, după cum scrie Serviciul de presă al primăriei, datorită faptului că răsadul a fost crescut în acea seră s-au făcut economii […] Post-ul Florile din sera construită la Soroca Nouă vor fi sădite în mai multe sectoare ale orașului și pe teritoriul Grădinițelor de copii. apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
    Vă informasem anterior că, primăria municipiului Soroca a admis, pentru etapa a doua a Programului „Bugetare participativă” 7 idei, prezentate de Asociațiile de locatari și Grupurile de inițiativă din municipiul Soroca.     Aceste idei vizau probleme legate de sistemul de canalizare, funcționarea ascensoarelor, amenajarea terenurilor de joacă pentru copii. Recent, Comisia specială […] Post-ul Primăria Soroca: 6 din cele 7 idei de proiecte venite de la cetățeni au fost promovate în etapa a treia apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
   Meteorologii promit pentru astăzi, 10 mai, vreme frumoasă, soare și lipsă de precipitații. În termometre vom avea și peste 20 de grade Celsius.     Post-ul Astăzi, +20 de grade Celsius în termometre și fără precipitații apare prima dată în Observatorul de Nord.
9 mai 2021
18:30
După efectuarea a 2393 de teste, alte 145 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19  a ajuns la 252.749. Din numărul total de cazuri, niciunul nu e în rândul lucrătorilor medicali. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 1.424 pacienți confirmați cu […] Post-ul Astăzi, 145 de persone au fost confirmate cu COVID-19, iar 9 persoane au decedat. În raionul Soroca – o persoană infectată. apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:40
Produs de EU NEIGHBOURS east în cooperare cu OMS și EUvsDisinfo  1. Care sunt beneficiile vaccinării? În prezent există vaccinuri pentru a proteja împotriva a cel puțin 20 de boli, cum ar fi difteria, tetanosul, gripa și rujeola. Împreună, aceste vaccinuri salvează viața a până la 3 milioane de oameni în fiecare an – adică […] Post-ul Tot ce trebuie să știi despre vaccinare în perioada COVID-19 apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Comisia Raională Extraordinară de Sănătate Publică Soroca la solicitarea societăţii civile şi a preoților din raion, la ședința din 08 mai 2021 a decis MODIFICAREA punctului 2 din Hotărârea nr.37 din 06 mai 2021. Astfel, SE PERMITE, în data de 9 și 10 mai curent, accesul în toate cimitirele localităţilor din raion, cu portul obligatoriu […] Post-ul ATENȚIE: Deja SE PERMITE accesul în cimitirele din raionul Soroca de Paștele Blajinilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
8 mai 2021
19:50
  Meciurile etapei a 14, care au inaugurat etapă de primăvară-vară a campionatului Republicii Moldova la fotbal, Divizia B, zona Nord a fost de bun augur pentru echipele sorocene. Astfel, echipa Inter (Soroca) a remizat, 2-2, la Camenca, cu fotbaliștii formației Cruiz din localitate, deși au fost la conducere. Pe de altă parte, echipa FC […] Post-ul În etapa a 14, Divizia B, zona Nord, fotbaliștii soroceni au acumulat 4 puncte din 6 posibile apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:40
După efectuarea a 4525 de teste, alte 191 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 252.604. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 1.457 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 177 în stare extrem de gravă (28 pacienți […] Post-ul Astăzi și mai bine ca ieri: doar 1 persoană din 24 testate a fot confirmată cu COVID-19. Alte 14 persoane au decedat din cauza virusului. apare prima dată în Observatorul de Nord.
7 mai 2021
19:30
După efectuareaa 5222 de teste, alte 260 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 252.413. Din numărul total de cazuri, niciunul nu e în rândul lucrătorilor medicali. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 1.515  pacienți confirmați cu infecția […] Post-ul Virusul cedează – doar o persoană din 20 testate a fost confirmată cu COVID-19. apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:10
     Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca vă aduce la cunoştinţă că de la începutul anului curent pe teritoriul Republicii Moldova au fost depistate 1212 de muniţii neexplodate din perioada  celui de-al II Război Mondial.  Ceea ce ține de raionul Soroca la data de 14.04.2021 pe teritoriul comunei Cosăuți, în timpul lucrărilor agricole a fost depistat un […] Post-ul În atenţia cetăţenilor – viaţa are prioritate! apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
     Veste bună de la primăria Soroca. Urbea ar putea avea o Întreprindere municipală de transport public!    După cum scrie Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca, „..aceasta este noua idee a primăriei mun. Soroca, în cadrul Proiectului de dezvoltare intercomunitară privind îmbunătățirea serviciilor de transport public”.   În acest context, administrația municipiului […] Post-ul Municipiul Soroca ar putea avea o Întreprindere de transport public apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Profesoara Ana Bejan, fost prefect al județului Soroca, a acceptat să răspundă la întrebările noastre în cadrul emisiunii “Interviu cu soroceni”, realizată de redacția Observatorul de Nord. “Doamna de fier“ a politicii autohtone ne-a vorbit despre cum a fost făcută destrămarea județelor și trecerea la raioane. Urmăriți mai jos întreaga emisiune „Interviu cu soroceni”, în […] Post-ul Soroca: i-a fost mai bine județ sau raion? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
  „Construcția Centrului de plasament, temporar, pentru câinii fără stăpân este în toi”, – scrie într-un Comunicat emis de Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca.      Aceeași sursă afirmă că „…primarul Lilia Pilipețchi împreună cu viceprimarul Valerii Ghimpu au mers la fața locului pentru a vedea cum decurg lucrările. La construcția acestui centru […] Post-ul Primăria face pași concreți pentru soluționarea problemei cu maidanezii apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
   Conform unui Comunicat al Serviciului de presă al primăriei municipiului Soroca, în urbea de pe Nistru continuă instalarea indicatoarelor rutiere.    Sursa comunică că „.. chiar primarul Lilia Pilipețchi a mers la fața locului unde a discutat cu poliția referitor la corectitudinea instalării acestor indicatoare”. Altfel, în atenția autorităților este acum intersecția străzilor Ștefan […] Post-ul În cartierele municipiului se instalează indicatoare rutiere apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
TABLETA DE VINERI: Nu știu ce ziceți Dumneavoastră, dar eu întotdeauna mi-am pus în față careva repere/scopuri/obiective spre care am tins sau pe care am ținut să le ating, în măsura posibilităților. Acestea au fost, bineînțeles, de „uz personal” (chiar intim, dacă doriți), dar și cu tentă socială, or, dacă trăiești într-o comunitate, nu poți […] Post-ul Alegerile din 11 iulie: RAIONUL SOROCA VA AVEA DOI DEPUTAȚI, CEL PUȚIN… apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
Una dintre cele mai eficiente intervenții în domeniul sănătății  o reprezintă  vaccinarea care este o piatră de temelie pentru asigurarea unei societăți sănătoase optime pentru toți și  oriunde. De peste 200 de ani, vaccinurile ne-au protejat împotriva bolilor care amenință viețile și ne interzic dezvoltarea. Cu ajutorul lor, putem progresa fără povara unor boli precum […] Post-ul Vaccinurile care ne apropie apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Comunicat de presă  Tehnică IT performantă a fost distribuită către 12 colegii, centre de excelență și școli profesionale care participă  în cadrul proiectului „Dezvoltarea abilităţilor de viaţă şi a comportamentelor sănătoase în rândul elevilor din învăţământul profesional tehnic pentru o mai bună pregătire de angajare în câmpul muncii”, realizat de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație […] Post-ul Echipamente de ultimă generație, inclusiv ochelari VR, vor fi folosite în premieră în predarea educației pentru o viață sănătoasă în școlile profesional-tehnice din Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
   Conform Băncii Naționale a Moldovei, astăzi leul moldovenesc se depreciază în raport cu moneda unică europeană și dolarul american. Astfel,  un dolar are valoarea de 17 lei și 83 de bani, un euro costă 21 de lei și 48 de bani, Leul românesc costă 4 lei și 36 de bani, Grivna ucraineană și rubla rusească […] Post-ul Și astăzi, leul moldovenesc se depreciază în raport cu valutele de referință apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
   Pentru astăzi, meteorologii prognozează  vreme frumoasă și călduroasă, dar și ploi de scurtă durată pe alocuri. În raioanele de nord  vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică normal, iar temperaturile maxime vor fi de +23 grade Celsius.     Post-ul Vreme frumoasă – peste tot, ploi de scurtă durată – pe alocuri apare prima dată în Observatorul de Nord.
6 mai 2021
19:40
  După efectuarea a 4.474 de teste, alte 333 de persoane au fost confirmate cu COVID-19.  În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 1.561 de pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 178, în stare extrem de gravă, 28 de pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată. Alte 451 de persoane au […] Post-ul Raionul Soroca rămâne în TOP, la capitolul „persoane infectate”. Astăzi, +9 persoane infectate. apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:10
Astăzi la Soroca a avut loc ședința Comisiei raionale extraordinare de sănătate publică. Prin hotărârea adoptată, se interzice accesul populației în cimitirele din teritoriul raionului Soroca în perioada 9-10 mai (Paștele Blajinilor), cu excepția procesiunilor funerare. Citiți mai jos hotărârea integrală: Hotărâre nr. 37          În temeiul art.55, art.58 din Legea nr.10/2009 privind supravegherea de […] Post-ul De Paștele Blajinilor se interzice accesul populației în cimitirele din raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
  În cadrul unei ședințe de lucru, ministerul Educației, Culturii și Cercetării a fost aprobată lista Centrelor de bacalaureat, sesiunea 2021.    În această listă se regăsesc 93 de centre, inclusiv 31 în capitală.  În sesiunea de examen 2021 sunt înscriși 16773 de candidați (în sesiunea 2020 – 17305 candidați; 2019 – 17442 candidați; 2018 […] Post-ul MECC a aprobat lista celor 93 Centre de bacalaureat. apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și compania franceză SEURECA au semnat astăzi un contract de consultanță pentru elaborarea Studiului de fezabilitate și de impact pentru Stația de epurare a apelor uzate din municipiul Soroca, transmite MOLDPRES. Studiul va fi elaborat cu scopul de a oferi o analiză complexă a situației privind starea sistemelor […] Post-ul O companie franceză va elabora studiul de fezabilitate pentru Stația de epurare din Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Autoritățile din România pregătesc măsuri de relaxare a restricțiilor din întâi iunie. Oamenii ar putea să nu mai fie obligați să poarte măști de protecție pe plajă sau la munte, în restaurante și chiar la nunți. Restricțiile vor fi relaxate doar dacă până la sfârșitul acestei luni numărul celor vaccinați va creste de la aproape 3 milioane și jumătate […] Post-ul Din 1 iunie, în România începe MAREA RELAXARE! apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
O fundație din Moldova lansează proiectul de informare și promovare a sănătății “O oră pentru sănătate”. Proiectul este destinat publicului larg și, în mod special, persoanelor sau rudele persoanelor cu diagnostic de boli cardiace, vasculare, diabet – pacienți care fac parte din grupurile de risc și pentru alte afecțiuni. Pacienții cronici, care urmează tratamente pe […] Post-ul “O oră pentru sănătate” – sesiuni de informare despre cele mai frecvente afecțiuni cronice apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
   După cum scrie Serviciul de presă al primăriei Soroca, „…la inițiativa și insistența primarului Lilia Pilipețchi s-a rezolvat o problemă majoră în cimitirul de la Bujorăuca- WC-ul. Aici a fost construit un WC din piatră, acesta a fost unicul tip pe care îl permiteau circumstanțele. La fel, aici a mai fost construit un zid de […] Post-ul O problemă mai puțin la Soroca – la cimitirul de la Bujorăuca a fost construit un WC apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
   Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Programul calendaristic de acțiuni pentru alegerile parlamentare anticipate, care vor avea loc pe data de 11 iulie 2021.     Astfel, perioada electorală pentru alegerile parlamentare anticipate a demarat pe data de 5 mai și prevede următoarele acțiuni:    *12-14 mai: CEC stabilește locul și timpul recepționării actelor […] Post-ul Start perioadei electorale, pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
   Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) și Oficiul Ambasadei Regatului Țărilor de Jos anunță rezultatele concursului Tulip Press Awards, care vine să aprecieze și să celebreze eforturile jurnaliștilor de a explora tematica drepturilor omului.  Concursul a încurajat fotojurnaliștii și jurnaliștii să abordeze în materiale jurnalistice (scrise și fotografice) diverse subiecte legate de respectarea drepturilor omului, […] Post-ul Jurnalistul Observatorului de Nord, Vadim Șterbate – câștigător al concursului Tulip Press Awards! apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
   „La inițiativa primarului mun. Soroca, Lilia Pilipețchi, prestatorii serviciilor de transport public au fost chemați la o întrevedere cu autoritățile publice locale, aici a fost abordată problema ce ține de nerespectarea orarului de lucru a microbuzelor” – scrie într-un Comunicat emis de Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca.      Conform sursei, „…respectarea […] Post-ul Primăria Soroca și prestatorii serviciilor de transport au discutat despre respectarea orarului de lucru. apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
   După cum scrie Serviciul de presă al primăriei Soroca, „…la inițiativa și insistența primarului Lilia Pilipețchi s-a rezolvat o problemă majoră în cimitirul de la Bujorăuca- WC-ul. Aici a fost construit un WC din piatră, acesta a fost unicul tip pe care îl permiteau circumstanțele. La fel, aici a mai fost construit un zid de […] Post-ul O problemă mai puțin la Soroca – la cimitirul de la Bujorăuca a fost construit un cimitir apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
   Toate valutele de referință își cresc valoarea, în raport cu leul moldovenesc – dolarul cu un ban, iar euro cu doi bani. Astfel, astăzi un dolar este cotat cu 17.77 de lei. Un euro este vândut astăzi, 6 mai, cu 21.36 de lei. Pentru un leu românesc vom scoate din buzunare 04.33 de lei, […] Post-ul Leul moldovenesc scade, în comparație cu dolarul, euro și leul românesc apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.