Observatorul de Nord

Acum 2 ore
09:20
Pe mai multe edificii și stâlpi din Republica Moldova au început să apară postere care îndeamnă la încadrarea în serviciul militar în Armata Naţională în bază de contract. Unele canale de Telegram scriu că, în acest mod, puterea „va târî Moldova în război” (în original: «затащит в Молдову войну»), iar „ura faţă de Rusia, pe […] Post-ul FALS: Ministerul Apărării cheamă lumea să se înroleze în armată în bază de contract prin postere afișate pe stâlpi apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 4 ore
08:20
Tableta de vineri  Se pare că toate cuvintele mobilizatoare și cu iz pozitiv din dicționarul limbii române vor fi „privatizate” de formațiunile politice, care își „trag” denumiri pentru a fi cât mai definitorii pentru scopurile propuse și cât se poate de atrăgătoare și, implicit, convingătoare pentru urechile electoratului. De parcă cele utilizate de „predecesori” și-au […] Post-ul La Chișinău, aproape ca la Snagov: ÎMPREUNĂ să apropiem VICTORIA! apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
06:50
Ratele oficiale de schimb valutar pentru vineri, 26 aprilie 2024, comunicate de Banca Națională a Moldovei: Euro a înregistrat o creștere cu 3 bani, stabilindu-se la un curs de 19 lei și 16 bani. Dolarul american a scăzut cu 2 bani, având un curs de 17 lei și 87 de bani. Leul românesc a crescut cu 1 bani și s-a stabilit […] Post-ul Curs valutar pentru vineri, 26 aprilie 2024 : Euro crește ușor, în timp ce dolarul scade apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Horoscop Berbec – 26 aprilie 2024: Ar fi bine să îți temperezi orice pornire mai războinică, mai ales față de cei din mediul de la serviciu, ca să eviți probleme de care chiar nu ai nevoie. Este important să îți păstrezi calmul și să exersezi o oarecare disciplină interioară. Horoscop Taur – 26 aprilie 2024: […] Post-ul Horoscopul zilei de vineri, 26 aprilie 2024: Nativii Berbec sunt sfătuiți să păstreze calmul și să exerseze o disciplină interioară, află ce spun astrele pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Serviciul Meteorologic de Stat a anunțat prognoza meteo pentru vineri, 26 aprilie 2024. Vremea ușor se răcește, dimineața cerul va fi mai mult noros, cu averse slabe, posibil însoțite de descărcări electrice. Temperatura maximă va atinge aproximativ 13 grade Celsius, iar temperatura minimă se va situa în jur de 4 grade Celsius noaptea. Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru vineri, 26 aprilie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
19:10
Poate chiara acum șezi întins pe canapea și te uiți în tavan. Deasupra trece zburând o muscă, un gândac sau alt reprezentant al lumii uimitoare a artropodelor. Nu te-ai întrebat niciodată cum reușesc ei să se deplaseze pe suprafețe verticale perfect netede sau chiar pe tavan cu capul în jos? Haideți să analizăm acest lucru. […] Post-ul De ce nu cad muștele de pe tavan? Află acum apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
Petre Ispirescu este un nume venerat în literatura românească pentru contribuția sa la colectarea și popularizarea basmelor și poveștilor populare românești. De la origini modeste în mahalalele Bucureștiului până la influența sa durabilă asupra culturii române, viața lui Ispirescu este o poveste remarcabilă despre pasiune, determinare și devotament față de tradiție. Băiatul din mahala ascultă […] Post-ul Petre Ispirescu, o viață lipsită de basme. Născut în mahala, salvat într-o frizerie, aruncat în închisoare apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Inspectoratul de Poliție Soroca a desfășurat astăzi, la 25 aprilie 2024, o activitate de educație rutieră pentru copii din Grădinița nr.16 “Izvoraș” din municipiul Soroca. Evenimentul, coordonat de Inspectoratul de Poliție Soroca, a adunat în jur de 100 de copii, împreună cu educatoarele lor, pentru o experiență interactivă și educativă. Printre momentele memorabile ale evenimentului […] Post-ul Micuții de la Grădinița nr.16 “Izvoraș” din Soroca au învățat cum să fie pietoni disciplinați / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Astăzi, la Soroca, a fost marcată Ziua Comemorării Victimelor Catastrofei Nucleare. Evenimentul a debutat în Piața Libertății, cu un marș solemn spre monument, unde au participat foștii eroi implicați în lichidarea consecințelor avariei, reprezentanți ai Asociației Obștești “Cernobîl” din raionul Soroca, autoritățile locale și reprezentantul Guvernului în teritoriu. Ziua de 26 aprilie marchează 38 de […] Post-ul Ziua Comemorării la Soroca: 38 de ani de la Tragedia din Cernobîl apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
Ministerul Muncii și Protecției Sociale a anunțat că ziua de 10 mai nu va fi zi liberă. Această decizie vine după numeroase întrebări de la angajatori și angajați. Totuși, conducătorii companiilor private pot decide să mute zilele de lucru sau de repaus după ce discută cu reprezentanții angajaților. Pentru autoritățile și instituțiile publice, orice schimbare […] Post-ul Ziua de 10 Mai: lucrătoare sau liberă? Ce spune Ministerul Muncii apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
10:50
În semn de solidaritate și ca răspuns la cazul tragic al Anei-Maria , elevii de la Liceul Teoretic ”Ion Creangă” din Soroca s-au alăturat campaniei de sensibilizare ”Denim Day”. Prin această inițiativă, tinerii fac apel la autorități să intensifice eforturile de combatere a violenței împotriva femeilor. Aceasta este o chemare la acțiune, subliniind necesitatea unor […] Post-ul Campania ”Denim Day” la liceul ”Ion Creangă” un semn de sensibilizare împotriva violenței / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
  În perioada 08.04.-31.10.2024 pe întreg teritoriul Țării se vor întreprinde măsuri de prevenire pentru redresare a situației accidentare,  mai cu seamă în rîndurile conducătorilor MOTO. Astfel  Inspectoratul de poliție Soroca intervine cu acest articol întru a sensibiliza și de a informa societatea despre impactul negativ în cazul nerespectării cerințelor Regulamentului circulației rutiere aprobat prin […] Post-ul Până la 31 octombrie 2024, conducătorii motocicletelor vor fi în vizorul poliției apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:30
Ratele oficiale de schimb valutar pentru joi, 25 aprilie 2024, comunicate de Banca Națională a Moldovei: Euro a înregistrat o scădere cu 21 bani, stabilindu-se la un curs de 19 lei și 13 bani. Dolarul american a crescut cu 16 bani, având un curs de 17 lei și 89 de bani. Leul românesc a scăzut […] Post-ul Cursul valutar pentru joi, 25 aprilie 2024: Euro scade azi cu 21 bani, exact cu cât a crescut ieri apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:20
Horoscop Berbec – 25 aprilie 2024: Este o zi care aduce o revenire la o normalitate, dar este o revenire incompletă, așa că ar fi bine să nu te grăbești cu concluziile. Comunicarea revine la normal , la fel și viteza de circulație a informațiilor. Horoscop Taur – 25 aprilie 2024: Devine ceva mai ușor […] Post-ul Horoscopul zilei de joi, 25 aprilie 2024: Pentru Vărsător deplasările de orice fel redevin o plăcere, află ce spun astrele pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Recent la Soroca, a venit cu un schimb de experiență, colectivul Grădiniței cu Program Prelungit Nr.6 din orașul Botoșani. De fapt vizita este una de răspuns, în cadrul unui proiect educațional transfrontalier, după ce mai multe educatoare de la Instituția de Educație Timpurie Nr. 16 “Izvoraș” din municipiul Soroca, au făcut în toamna anului trecut […] Post-ul Colegii de la Botoșani au venit în vizită la Grădinița nr. 16 “Izvoraș” din Soroca / GALERIE FOTO și VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Serviciul Meteorologic de Stat a anunțat prognoza meteo pentru joi, 25 aprilie 2024. Pe parcursul zilei și la începutul nopții, cerul va fi mai mult noros, cu averse slabe, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va atinge aproximativ 18 grade Celsius, iar temperatura minimă se va situa în […] Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru joi, 25 aprilie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
24 aprilie 2024
16:10
Intrarea României în spațiul aerian și maritim Schengen aduce beneficii considerabile pentru moldovenii cu cetățenie română. În același timp, au devenit mai stricte cerințele față de moldovenii care călătoresc în spațiului Schengen, inclusiv în România, cu pașaportul biometric. Pedepsele pentru încălcarea regimului celor 90 de zile de ședere variază de la o amendă la deportarea […] Post-ul JustConsult: Ce se schimbă pentru moldoveni după intrarea României în spațiul aerian și maritim Schengen? /PUBLICITATE apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
La 24 aprilie, a avut loc Ziua ușilor deschise la Școala Profesională din orașul Soroca. Elevii atât din oraș, cât și din unele localități din raion au fost invitați să exploreze fiecare colț al școlii și să se familiarizeze cu diverse specialități oferite. Printre specialitățile prezentate s-au numărat următoarele: Bucătar-Chelner (durată de studii 3 ani); […] Post-ul Ziua ușilor deschise la Școala Profesională din Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:50
Originară din Drochia, tânăra mămică de 38 de ani, Dorina Josu încă din copilărie visa la propriul salon de frumusețe. Aflată peste hotare mulți ani, revenirea în Republica Moldova a însemnat pentru Dorina un nou început. Și-a deschis o mică afacere, dar simțea că încă nu și-a atins potențialul maxim. Totuși, viața a avut modul […] Post-ul A muncit ca să-și vadă împlinit, visul din copilărie apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
În luna mai, va avea loc o nouă ședință ordinară a Consiliului Raional Soroca. Printre proiectele de pe ordinea de zi este și cea cu privire la constituirea alianței PSRM și Platforma DA. Cele două fracțiuni au anunțat la începutul mandatului că au creat o alianță, care a și votat conducerea raionului Soroca. Dar era […] Post-ul “Nuntă la Palat”: PSRM și Platforma DA își oficializează relația la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Pe 20 aprilie curent, a fost marcată Ziua Internațională a Dansului. Cu prilejul acestei sărbători, Centrul Cultural Drochia a găzduit un spectacol coregrafic de zile mari, unde au evoluat cele mai talentate colective de dansatori din raionul Drochia, dar și invitați din raionul Rîșcani. Evenimentul a fost organizat de Direcția Cultură, Turism, Tineret și Sport, […] Post-ul Un omagiu adus frumuseții – Ziua Internațională a Dansului la Drochia / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Locul soroceanului Sergiu Lazarencu, care a fost numit ministru al Mediului, în legislativul de la Chișinău va fi ocupat de Grigore Grădinaru,  este economist de profesie și în vârstă de 46 de ani. Până a deveni deputat în parlament, Grigore Grădinaru a fost  consilier în Consiliul Municipal Chișinău pe lista fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate…  […] Post-ul În parlamentul de la Chișinău vor fi doi deputați cu numele Grădinaru apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
10:20
Grație unui proiect finanțat de Banca Europeană de Investiții, Colegiul Agricol din Soroca va primi un grant în valoare de 168 de mii de euro – bani pe care îi va investi în tehnică și utilaj agricol de ultimă generație. Directorul instituției, Constantin Nisterenco, ne-a oferit detalii despre acest proiect: „Am planificat achiziționarea de echipamente […] Post-ul Colegiul Agricol din Soroca se modernizeaza cu suportul Băncii Europene de Investiții / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
La 18 aprilie, în fiecare an, comunitatea mondială marchează Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, inițiată în 1983 de către ICOMOS. Scopul acestei zile este de a sensibiliza cetățenii cu privire la importanța protejării și conservării monumentelor și siturilor la nivel național și global. La acest eveniment, organizat de Direcția Cultură Drochia, în incinta Muzeului […] Post-ul La Sofia a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Monumentelor şi Siturilor prin promovarea şi conservarea patrimoniului cultural apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Ploaia sahariană a ajuns și la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
  Republica Moldova și România vor fi acoperite de o masă de aer cu particule de praf saharian, în perioada 23-24 aprilie. Norul de praf din Sahara urmează să ajungă în țara noastră în anoaptea trecută. Informația a fost raportată Administrația Națională de Meteorologie (ANM) din România pe 23 aprilie, transmite newsmaker.md „În perioada 23 […] Post-ul Astăzi, Republica Moldova și România vor fi acoperite de o masă de aer cu particule de praf saharian apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Tânăra de 19 ani, din Orhei, răpită şi ucisă, a fost condusă ieri pe ultimul drum. Înmormântarea a avut loc în satul ei natal – Susleni (FOTO: Unimedia). Apropiaţii, dar şi zeci de oameni marcaţi de tragedie, au venit să-i aducă un ultim omagiu. Între timp, oamenii legii continuă investigaţiile. Urmează imagini şi informaţii cu […] Post-ul Durere și revoltă în satul natal al tinerei răpite și ucise. Ana-Maria a fost condusă astăzi pe ultimul drum / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
De Ziua Bibliotecarului, la Chișinău a avut loc Gala Laureaților Premiilor Naționale GALEX, ediția a XIII-a. Organizatorii evenimentului –  Ministerul Culturii, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, în colaborare cu Liga Bibliotecarilor din Republica Moldova „Alexe Rău”. La gală a participat și Sergiu Prodan, ministrul culturii, care a înmânat premiile GALEX  celor mai distinse personalități din […] Post-ul Soroceanca Cristina Țurcanu, sefa Direcției Cultură, Turism, Tineret și Sport Drochia a câștigat premiul „Cel mai bun fondator de biblioteci” apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
Ratele oficiale de schimb valutar pentru miercuri, 24 aprilie 2024, comunicate de Banca Națională a Moldovei: Euro a înregistrat o creștere cu 21 bani, stabilindu-se la un curs de 19 lei și 34 bani. Dolarul american a scăzut cu 23 bani, având un curs de 17 lei și 73 de bani. Leul românesc a crescut cu […] Post-ul Cursul valutar pentru miercuri, 24 aprilie 2024: Euro înregistrează o creștere semnificativă cu 21 bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Horoscop Berbec – 24 aprilie 2024: Mintea ta suferă astăzi de o lentoare neobișnuită, care te poate scoate din sărite, la un moment dat. Bine ar fi să dai dovadă de mai multă bunăvoință față de propria persoană, ca să poți fi la fel de cumsecade și cu ceilalți.  Horoscop Taur – 24 aprilie 2024: […] Post-ul Horoscopul zilei de miercuri, 24 aprilie 2024: Balanțele, păzea, există riscul unor confruntări, află ce spun astrele pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:40
Pentru ziua de azi, miercuri, 24 aprilie, meteorologii anunță ploi în prima parte a zilei. Vântul va sufla slab. Dimineața: temperaturi între +9°C și +11°C Ziua: temperaturi între +12°C și +16°C Seara: temperaturi între +9°C și +11°C În următoarele zile se așteaptă ușoară încălzire a timpului Post-ul Vremea la Soroca: Prognoza meteo pentru miercuri, 24 aprilie, 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
Pe lângă bucuria și lumina pe care o aduc  Sfintele Sărbători de Paşti, există și pericolul de înregistrare a incendiilor la lăcaşele de cult din ţară. Deseori acestea au fost generate de focuri deschise lumânări şi candele. Cauzele cele mai frecvente de producere a incendiilor pe parcursul acestor sărbători sunt prezența instalaţiilor electrice defecte sau […] Post-ul Acestea sunt măsurile de prevenire a incendiilor în perioada Sărbătorilor de Paşte apare prima dată în Observatorul de Nord.
23 aprilie 2024
18:10
În Republica Moldova este în toi Recensământul Populației și a Locuințelor. Timp de două săptămâni a fost recenzată aproximativ 30% din populația raionului Soroca, în acest proces fiind antrenați 121 de recenzori. Aceștia merg pe la casele cetățenilor pentru a afla răspunsul la întrebările din Recensământ. În mare parte sorocenii sunt binevoitori și acceptă să […] Post-ul 30% din populația raionului Soroca a participat deja la Recensământ / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:40
E o salată ușoară, răcoritoare și totodată delicioasă, în ciuda denumirii atipice. Este o garnitură perfectă pentru carnea de porc sau de pui, chiar și pentru pește. Acest fel de mâncare polonez se potrivește în sezonul cald chiar și cu preparate pregătite la grătar. Denumirea salatei de castraveți în smântână îi este atribuită reginei Bona […] Post-ul „Mizeria”, rețeta din secolul XVI care încă face furori. Cum se pregătește apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:30
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea ta pe facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Cine-i oare vinovat? apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
Elevii de toate vârstele de la Liceul ”Constantin Stere” din Soroca au trăit azi, de Ziua Internațională a Cărții, bucuria de a participa la o întâlnire cu scriitorul Arcadie Suceveanu. Interesul elevilor pentru creația scriitorului a fost amplificată de o legătură personală specială: atât directorul liceului, Vasile Baș cât și domnul Suceveanu sunt originari din […] Post-ul Elevii liceul ”C. Stere” sărbătoresc Ziua Internațională a Cărții împreună cu scriitorul Arcadie Suceveanu / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
Pe 21 aprilie, într-unul dintre hotelurile din Moscova, partidele de opoziție afiliate fugarului Ilan Șor au anunțat crearea blocului politic „Victorie”. Post-ul Sondaj: Ce credeți despre crearea blocului politic „Victorie”la Moscova? apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
Ziua Covrigilor este sărbătorită pe 26 aprilie în Republica Moldova. Este o zi în care se celebrează acest produs de patiserie popular, fiind adesea asociată cu tradiția și cultura locală. Covrigii sunt apreciați pentru gustul lor specific și pentru diversitatea modurilor în care pot fi preparați și consumați, fie că sunt simpli sau umpluți cu […] Post-ul La sfat cu Inteligența Artificială: Sărbătorind Ziua Covrigilor în Republica Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Recent, la Drochia a avut loc lansarea Alianței Femeile Moldovei, un eveniment semnificativ ce a reunit femei lider din diverse localități ale raionului. Adriana Bejenari, membră a Clubului Tinerilor Scriitori și Jurnaliști din Drochia, a profitat de ocazie pentru a realiza un interviu cu interpreta Tania Turtureanu, care a fost prezentă la eveniment.   -În […] Post-ul Tatiana Turtureanu: ”Eu consider că fiecare om este un creator” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
 Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis astăzi o avertizare hidrologică, care se încadrează în Cod galben. Potrivit hidrologilor, în legătură cu mărirea în continuare a deversării apei din Lacul de acumulare Dnestrovsk (râul Nistru) până la 1800 m3/s, în intervalul 23-26 aprilie, pe sectorul Naslavcea – Dubăsari va continua creșterea nivelului apei, cu creșterea totală […] Post-ul Codul galben de creştere a nivelului apei în Nistru, valabil până la 26 aprilie apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Astăzi de Ziua profesională a Bibliotecarilor ne gândim la munca lor modestă, dar foarte importantă, chiar dacă nu se vede mereu. Ei sunt profesioniștii care nu doar păstrează cărțile, dar  organizează evenimente și ajută oamenii să învețe lucruri noi. Bibliotecarii aduc cultura mai aproape de oameni. Iar în ultima vreme, constatăm cu bucurie, o transformare […] Post-ul Ludmila Petraș: „Biblioteca – o lume vastă către cunoștințe…” apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
Casa Națională de Asigurări Sociale informează că astăzi a fost finanțată plata indemnizațiilor unice la naștere, indemnizațiilor pentru creșterea/îngrijirea copilului, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni, indemnizațiilor paternale, în valoare totală de 21,03 milioane lei, scrie cnas.gov.md Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară […] Post-ul 21,03 milioane de lei a alocat CNAS pentru plata indemnizațiilor unice la naștere, indemnizațiilor pentru unele categorii de cetățeni apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
De Ziua Bibliotecarului Biblioteca este o fereastră deschisă în lumea cunoașterii, iar bibliotecarul este cartea  deschisă peste vremuri ce emană în inima tuturor multă lumină, înțelepciune și căldură. Adevărata universitate a viselor noastre  și trăirilor noastre este o bibliotecă. Locul unde ne adunăm să lecturăm, să ascultăm, să discutăm, să ne întîlnim cu cartea, cu […] Post-ul O fereastră deschisă în lumea cunoașterii – BIBLIOTECA! apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
Proiecte   Într-o societate în care justiția și egalitatea sunt pietre de temelie ale democrației, accesul la sistemul judiciar este vital pentru fiecare individ, mai ales pentru femei. În perioada iulie 2023 – aprilie 2024, Asociația CRTF DACIA a derulat proiectul „Îmbunătățirea Accesului la justiție pentru a trăi în demnitate” în raionul Soroca. Această inițiativă […] Post-ul Pentru a trăi în demnitate trebuie îmbunătățit accesul la justiție apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
Ratele oficiale de schimb valutar pentru marți, 23 aprilie 2024, comunicate de Banca Națională a Moldovei: Euro a înregistrat o scădere de 3 bani, stabilindu-se la un curs de 19 lei și 13 bani. Dolarul american a scăzut cu 3 bani, având un curs de 17 lei și 96 de bani. Leul românesc a scăzut […] Post-ul Cursul Valutar pentru marți, 23 aprilie 2024: Euro și Dolarul american se depreciază cu 3 bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:00
Berbec Lumina Lunii pline te avertizează că pot apărea probleme în relaţia cu persoana iubită, mai ales dacă sunteţi căsătoriţi şi aveţi copii. În aceste zile, nu reuşiţi să ajungeţi la nici o înţelegere, dacă nu faceți compromisuri. Fiecare dintre voi doi trebuie să cedeze câte ceva și să renunțe, poate, la planurile cele mai […] Post-ul Horoscopul zilei de marți, 23 aprilie 2024: Scorpionii sunt sfătuiți să nu rateze nici o ocazie să se distreze. Află ce spun astrele pentru zodia ta apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat prognoza meteo pentru marți, 23 aprilie 2024: Dimineața: temperaturi între +6°C și +12°C Ziua: temperaturi între +13°C și +15°C Seara: temperaturi între +10°C și +12°C Pe parcursul nopții se vor înregistra precipitații sub formă de ploi slabe. Post-ul Vremea la Soroca: prognoza meteo pentru marți, 23 aprilie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
22 aprilie 2024
20:00
La intrarea în Soroca, în partea din deal a municipiului, a fost inaugurat un scuar cu alei, bănci și foișoare. Aflat pe strada Vasile Stroescu, acesta a fost realizat în mare parte cu banii cetățenilor Statelor Unite ale Americii. Valoarea totală a proiectului este de 100 mii de dolari USD, dintre care 70 mii dolari […] Post-ul Cum arată scuarul de 100 000$, inaugurat în Dealul Sorocii? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:50
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un cod galben de înghețuri pentru noaptea și dimineața zilei de 23 aprilie 2024. Fenomenele sunt așteptate să afecteze majoritatea raionaelor din nordul țării. Se prevăd înghețuri la suprafața solului, cu temperaturi între -1 și -3°C, iar izolat, temperaturile în aer pot scădea între -1 și -2°C. Ministerul Agriculturii […] Post-ul Cod Galben de înghețuri pentru mâine dimineața, 23 aprilie 2024 apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:30
Florile de liliac au multe utilizări în bucătărie. Unele gospodine obișnuiesc să le folosească pentru a prepara jeleuri sau gelatină de casă, sirop simplu de liliac, dar nu numai. Deserturile pe bază de liliac sun absolut delicioase, sunt ușor de preparat și au un gust unic. Aroma siropului are o notă închisă. Este aproape asemănătoare […] Post-ul Știai că florile de liliac sunt comestibile? Cum să le folosești pentru a prepara biscuiți apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.