Observatorul de Nord

Acum 6 ore
16:10
Dilema „la ce ne uităm și noi în seara asta?” există de când a apărut posibilitatea de a privi filme pe internet. Serile de weekend sunt făcute special pentru relaxare, iar un film este opțiunea perfectă. Totuși, lipsa de inspirație atunci când este vorba despre alegerea filmului poate fi uneori atât de puternică încât îți […] Post-ul Sofia Cebotari vă recomandă trei filme pentru weekend / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
  Astăzi, 9 decembrie, în Sala de protocol a Consiliului raional Soroca a avut loc o întâlnire de lucru dintre președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, și vice-președintele Consiliului Județean Brăila, Ionel Epureanu și directorul Liceului Tehnologic „Constantin Anghelescu” din localitatea Ianca, județul Brăila, Emil Ștefănuț.   Oficialii au discutat despre  încheierea Acordului de parteneriat între […] Post-ul Oficiali din raionul Soroca și Județul Brăila au discutat despre încheierea Acordului de parteneriat dintre două instituții de învățământ apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:50
La 5 decembrie 2022, în Soroca s-a instalat Pomul de Crăciun și datorită acestui fapt am decis să creăm un sondaj, în care să întrebăm sorocenii cum vor să fie decorat Pomul de Crăciun anul acesta. Iată rezultatele sondajului: Post-ul Rezultatul Sondajului: Tu cum vrei să fie decorat Pomul de Crăciun anul acesta? apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
  Astăzi, 9 decembrie 2022, a fost semnat un acord de parteneriat între Consiliul Raional Soroca, reprezentat de Președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac, și Asociația Obștească „Angelus Soroca” reprezentată de administratorul Sergiu Dobrovolschi, a fost semnat Acordul de Parteneriat cu privire la implementarea Proiectului „Acordarea serviciilor medico-psihosociale persoanelor grav bolnave și imobilizate la pat”. Este […] Post-ul AO „Angelus” + CR Soroca = implementarea Proiectului „Acordarea serviciilor medico-psihosociale persoanelor grav bolnave și imobilizate la pat”. apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Vă invităm la o plimbare virtuală printre atracțiile turistice ale lumii. Răspunde la testul nostru de cultură generală și află câte dintre aceste obiective turistice celebre recunoști. Post-ul Test de cultură generală: Câte dintre aceste obiective turistice celebre recunoști? apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
13:40
  La ședința parlamentului, 70 de deputaţi au votat proiectul de lege care prevede deconectarea consumatorilor casnici de la sursa de alimentare cu gaz, energie termică şi energie electrică,  în a doua lectură. Această decizie este valabilă în perioada 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023 și se extinde asupra gospodăriilor casnice, în cazul în […] Post-ul Până la 31 martie 2023, este interzisă deconectarea consumatorilor casnici de la sursa de energie apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
12:10
La Societatea pe Acțiuni „Hidroinpex” s-a schimbat conducerea de vârf – Grigore Policinschi, care a fost timp de aproximativ un an director la această întreprindere strategică a fost numit vice-pretor la Botanica, iar numele noului conducător  este Viorel Andriuță. Viorel Andiuță lucrează la această întreprindere de mai mulți ani, ocupând diferite funcții  – inginer, șef […] Post-ul Viorel Andriuță este noul director al SA „Hidroinpex”. Fostul director, Grigore Policinschi a fost numit vice-pretor la Botanica apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
 Consumatorii care au indicat eronat venitul mediu lunar, numărul de persoane în locuință sau au solicitat din eroare atribuirea categoriei de consumatori non vulnerabili, pot cere redeschiderea cererii pentru corectarea datelor, comunică moldpres.md Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, pentru consumatorii care au indicat greșit numărul locului de consum în cererea depusă […] Post-ul Dacă ați comis erori la completarea cererii de atribuire a compensației la energie puteți solicita redeschiderea cererii apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
Tableta de vineri Situația creată în sistemul energetic mă face să mă simt deopotrivă îngrijorat de ceea ce se întâmplă și afectat de faptul că gazele și curentul electric ne-ar costa mai mult decât cifrele incluse în facturi. Or, marja de „satisfacție/frustrare” este mai mare decât ne-am fi dorit-o: de la unele ieftiniri și promisiuni […] Post-ul Nu doresc ca pentru confortul meu cineva să sufere politic apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
  Colete cu cărți, dulciuri, rechizite școlare au donat copiii germani și olandezi semenilor de la Soroca. Darurile au venit în cadrul Proiectului „Caravana de Crăciun”, organizat de organizația de caritate Round Table Moldova și Germania.   Cei circa 1.200 de copii norocoși au fost selectați de către directorii instituțiilor de învățământ și preșcolare, la […] Post-ul „Caravana de Crăciun” a adus daruri de sărbători pentru 1.200 de copii din Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
  În raioanele de nord, potrivit prognozei meteorologilor, astăzi, 9 decembrie, se așteaptă cer noros, termometrele vor arăta până la +7 grade pe timp de zi, iar noaptea vom avea minime de până la 0 grade Celsius.    Sâmbătă temperatura aerului crește până la +10 grade Celsius, iar duminică sunt posibile ploi. Post-ul Azi și mâine vom avea cer noros, iar duminică sunt posibile ploi apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
15:30
Calea Ferată din Moldova (CFM) a anunţat astăzi că din 11 decembrie 2022, trenul de pe cursa Chișinău- București va circula în fiecare zi, transmite moldpres.md Cursa va avea următorul grafic: 17.20 Plecarea din Chișinău, ajunge la București la ora 06.17; 19.20  Plecarea din București, ajunge la Chișinău la ora 08.15. Prețul unui bilet de […] Post-ul Începând cu data de 11 decembrie, trenul Chișinău – București va circula în fiecare zi apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Veronica Ghervas în vârstă de 34 de ani, este mamă a doi copii și o bună soție. Pe lângă grijile casnice ea are un hobby sau mai bine zis o ocupație, ce-i aduce plăcere și venit. Femeia de aproape șase ani este manichiuristă. Această meserie nu a planificat să o învețe și nici habar nu […] Post-ul Veronica Ghervas: „Îmi place foarte mult meseria mea, în ea mă regăsesc” apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Astăzi, 8 decembrie 2022, la ieșirea din satul Rublenița, raionul Soroca, au avut loc mai multe accidente rutiere. Cauzele acestora nu au fost doar ceața și ghețușul, dar și nerespectarea regulamentului de către șoferi și lipsa cauciucurilor de iarnă. Potrivit ofițerului de presă Svetlana Talpă: „Azi dimineață, în jurul orei 09:10 , în serviciu de […] Post-ul Rublenița: azi, „capitala” accidentelor din raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
Dacă încă nu aveți planuri pentru weekend-ul acesta, acum e momentul potrivit ca să vi le faceți. Sâmbăta și duminica vine cu evenimente deosebite, spectacole, expoziții și cinema în aer liber. Deci, scoateți pixul, agenda și notați-vă. Mai jos puteți găsi lista cu o gamă largă de activități, care pot deveni preferatele voastre sau ale […] Post-ul Invitație la vals dar și Colivia cu nebune, vă așteaptă în acest weekend să le vizitați apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Vremea rea provoacă noi accidente. Un automobil s-a ciocnit violent cu un microbuz. În urma impactului, mai multe persoane au ajuns la spital, scrie stiri.md Contactată de Știri.md, Ina Banari, ofițer de presă al IP Florești, ne-a comunicat că accidentul s-a produs în jurul orei 07:05, în preajma satului Gura Căinarului, raionul Florești, între un automobil […] Post-ul Accident grav în raionul Florești. Patru persoane au fost spitalizate apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
  Deputatul sorocean, Ion Babici, scrie pe pagina sa de Facebook că, în legislativ s-a votat în două lecturi  ”Proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de modificare nr. 3 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare privind realizarea lucrărilor de construcție şi reabilitare a drumurilor în Republică”.   […] Post-ul Deputatul Ion Babici: Anul 2023 va fi unul de șantier pentru raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Ieri, 7 decembrie 2022, un deținut al Penetenciarului din Soroca s-a sinucis. În urma cercetărilor nu s-au depistat alte cauze ale morții tânărului, decât urma strangulării.  „La 7 decembrie, în jurul orei 16²⁵, poliția din Soroca a fost sesizată telefonic de Penitenciarul nr. 6 Soroca, care a comunicat că a fost depistat strangulat un tânăr […] Post-ul La Penetenciarul din Soroca s-a sinucis un tânăr de 20 de ani apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
După accidentul tragic de la Fălești, în urma căruia a decedat un copil de 10 ani, pe rețelele sociale și în unele surse media au apărut informații cu privire la identitatea tinerei de 24 de ani, originară din Soroca, care a spulberat pe trecerea de pietoni copilul care trecea drumul regulamentar, la „zebră”. Mai mulți […] Post-ul Cazul tragic de la Fălești: oficial, numele sorocencei care a săvârșit accidentul este X apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
   Chiar dacă luni,5, decembrie, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a declarat că în două zile prețul la curentul electric va fi micșorat, până astăzi, 8 decembrie, acest lucru nu s-a întâmplat.    Cauza ar fi că furnizorii de curent electric, Premier Energy și FEE-Nord, nu au trimis încă solicitări de micșorare a […] Post-ul Ieftinirea curentului electric cu 25 la sută se amână, pentru sfârșitul săptămânii apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
  Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, scrie pe pagina sa de Facebook că a trimis  în Parlament proiectul de inițiativă de modificare a legislației pentru ca tinerii absolvenți medici și asistenți medicali angajați în instituții medico-sanitare publice raionale, din sate sau comune, să primească indemnizațiile unice într-o singură tranșă.   Astfel, începând cu anul viitor, după […] Post-ul În anul viitor îndemnizațiile unice, de 120.000 și 96.000 de lei, ar putea fi achitate tinerilor absolvenți medici și asistenți medicali, într-o tranșă apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
  SA „Moldovagaz” informează despre finalizarea procesului de emitere și distribuire a facturilor de plată pentru gazele naturale consumate în luna noiembrie a anului curent. În acest proces, au fost identificate cazuri când gradul de vulnerabilitate socială a unor consumatori, indicat în aceste acte de plată, diferă de statutul stabilit de Guvern prin intermediul platformei www.compensatii.gov.md. […] Post-ul S-a finalizat procesului de emitere și distribuire a facturilor de plată pentru gazele naturale în luna noiembrie. Dacă aveți întrebări sunați la 1304 apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
15:50
Pentru persoanele fără adăpost „sezonul estival” a luat sfârșit, iar unii din ei riscă, la propriu, să înghețe de frig. Or, clădirile părăsite din municipiul Soroca (multe la număr, de altfel) nu le pot servi drept refugiu. Paradoxal, însă, este faptul că la Centru Social „Revenire” există destule locuri de cazare, unde celor fără acoperiș […] Post-ul La Centrul Social „Revenire” sunt circa 50 de locuri disponibile, iar oamenii străzii riscă să înghețe de frig / VIDEO/ apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
“Observatorul de Nord” a lansat recent un nou concurs dedicat Sărbătorilor de iarnă, la care pot participa copii cu vârsta de la o zi până la 17 ani, 11 luni și 31 de zile. Ce trebuie să faci? *Pentru a te înscrie în concurs, trebuie să urmărești pagina noastră pe Telegram – t.me/ObservatorulMD, unde vom publica […] Post-ul Iată primii participanți la concursul foto „Ajutorul lui Moș Crăciun!”. Încearcă-ți și tu norocul! apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
Interviu Zinaida BATÂRU Alec Zama, băștinaș din raionul Glodeni, satul Cobani, fost absolvent a facultății de horticultură a Universității Agrare din Republica Moldova, cunoscut şi apreciat peste Ocean.  Din 2005 predă Business și Administrarea Afacerilor la Universitatea Grand View din orașul Des Moines, statul Iowa. A deținut funcția de asistent profesor (assistant professor), profesor asociat […] Post-ul Alec ZAMA: ,,LIBERTATEA ACADEMICĂ” în Statele Unite apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Dumitrița Sisianu, la cei 29 de ani, este tânăra mămică a trei copilași mici. Pentru a fi mai aproape de copiii săi, femeia a hotărât timpul liber să-l dedice confecționării lucrărilor handmade. Deși este la început de cale, Dumitrița croșetează, împletește și face accesorii pentru păr. „Înca din școală iubesc sa croșetez, prima mea lucrare […] Post-ul Dumitrița Sisianu: „Sunt momente când îmi este greu, dar eu nu mă dau bătută” apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
  Începând cu data de 6 decembrie, examenului la proba practică pentru obținerea dreptului de a conduce vehicule la categoriile AM, A1, A2, A (motociclu/moped) este sistată temporar.    Decizia a fost anunțată de Agenția Servicii Publice, iar cauza sunt condițiile climaterice. În rest, examinarea la proba teoretică la categoriile menționate se desfășoară în modul […] Post-ul În atenția cursanților școlilor auto! Examenul la proba practică a fost sistat apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Astăzi, 7 decembrie, în raioanele de nord ale Republicii Moldova se așteaptă  lapoviță și ploi slabe. Termometrele vor arăta până la +6 grade Celsius pe timp de zi, iar noaptea vom avea minime de până la -3 grade Celsius.    În următoarele zile vremea se va încălzi și va fi fără precipitații, până duminică, când […] Post-ul Astăzi vom avea lapoviță și ploi slabe, iar de mâine vremea se mai încălzește apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
  Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spânu, a scris pe pagina sa de Facebook că, până în 2025, Republica Moldova va avea două centrale termoelectrice de cogenerare.   Noile centrale vor fi bazate pe tehnologia flexibilă – motoare cu ardere internă și vor avea o capacitate de 55 MW energie electrică și 43 Gcalh. […] Post-ul Republica Moldova va avea, până în anul 2025, două centrale termoelectrice de cogenerare apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Unul dintre sponsorii concursului „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022”, este „Photo Speciall Soroca”, care oferă servicii foto profesionale. „Photo Special Soroca” – fotografii pentru oameni speciali. Pentru mai multe detalii vizitaţi paginile: www.instagram.com/photo_special_soroca www.facebook.com/PhotoSpeciallSoroca Fotografiile câștigătoare vor fi premiate. Despre surprizele pregătite veți afla pe parcurs, iar cele mai […] Post-ul „Photo Speciall Soroca”, printre sponsorii concursului foto „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022” apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
Bugetul pentru anul 2023 vine cu majorări de salarii pentru sectorul bugetar. Ministrul Finanțelor spune că bugetarii vor avea parte, începând cu luna ianuarie 2023, de o majorare a salariilor în valoare de 1.300 de lei, iar pensiile vor fi indexate cu 14,1 la sută, scrie ipn.md   Pentru majorarea lefurilor bugetarilor în 2023 vor […] Post-ul De la 1 ianuarie 2023, salariile bugetarilor vor crește cu 1.300 de lei, iar pensiile vor fi indexate cu 14,1 la sută apare prima dată în Observatorul de Nord.
6 decembrie 2022
20:00
A fost un adevărat iureș pe rețelele de socializare după ce un român a postat pe un grup dedicat fermierilor români o imagine cu o roșie pe care acesta ar fi cumpărat-o dintr-o piață bucureșteană. Vorbim despre Obor, poate cea mai cunoscută piață a Capitalei, loc unde oamenii vin la cumpărături din toate colțurile orașului, în […] Post-ul Ce a găsit un cumpărător într-o roșie! Imaginea care a șocat pe toată lumea. „Ne omorâți cu zile” apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:40
În ultima perioadă pe paginile de Facebook edinețenii se plâng pe mulțimea de câini vagabonzi, care sunt agresivi și sar la picioare. Locuitorii au publicat mai multe videouri și fotografii în care se vede câte un grup mare de maidanezi agresivi și flămânzi, care par a fi gata să atace. Știind că și municipiul Soroca, […] Post-ul Maidanezii continuă să atace oamenii. În Edineț locuitorii se plâng că nu mai pot să meargă fără frică pe drumuri din cauza câinilor vagabonzi / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:10
Atunci când Vă pregătiți să mergeți într-o vacanță, sunte-ți mai multe familii, cunoaște-ți destinația, dar nu aveți transport – „DIO-LUX TOUR” SRL vă oferă servicii de transport ocazional de pasageri și ajungeți la locul dorit în cel mai rapid, sigur și confortabil mod! Încredere, siguranță și confort. Aceste trei valori de bază definesc modul în […] Post-ul „DIO-LUX TOUR” SRL , printre sponsorii concursului foto „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022” apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:40
Unul dintre sponsorii concursului „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022”, este producătorul de sucuri naturale, Muntean Serghei, care produce și realizează sucuri naturale din fructe și legume, sută la sută naturale, fără apă și zahăr, stoarcere directă. Vintamine naturale pentru sănătatea ta! În timpul iernii, organismul nostru are nevoie de […] Post-ul Muntean Serghei: producător de sucuri naturale, printre sponsorii concursului foto „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022” apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:40
Prim-ministra Natalia Gavrilițaa efectuat o vizită oficială la Kiev, unde a avut o întâlnire și  cu omologul său ucrainean, Denis Șmigal. Aprofundarea cooperării moldo-ucrainene în sectorul energetic și economic, continuitatea proiectelor comune în domeniul transportului și al infrastructurii, viziunile ambelor state privind implementarea cu succes a agendei europene – au fost principalele subiecte examinate.  Șefii […] Post-ul Podul Cosăuți – Iampil din nou în vizorul premierilor Republicii Moldova și Ucraina apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:30
Recent, la Soroca a fost organizat pentru prima dată – Festivalul Păcii. Acest eveniment a reunit moldoveni, români și ucraineni. Oaspeții au avut parte de un program cultural-artistic cuprins din: cântece ucrainene interpretate de femeile refugiate conduse de Ludmila Samarin – conducătoarea corului „Belcanto”; recital de poezii a studenților Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” și […] Post-ul Târg de caritate, bucate tradiționale, dar și cântece ucrainene interpretate la Festivalul Păcii apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:00
Unul dintre sponsorii concursului „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022”, este „Apis Lux” SRL, afacere de familie în apicultură, care oferă produse naturale de înaltă calitate.   Atât lumânările cât și mierea de la Apis Lux, a ajuns departe de granițile țării noastre, cum ar fi Turcia, Anglia, Italia sau […] Post-ul „Apis Lux” SRL, printre sponsorii concursului foto „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022” apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:50
Autoritatea Naţională de Integritate (ANI) a obținut câștig de cauză la Curtea de Apel Chișinău în dosarul administrativ prin care a fost menţinut actul de constatare emis la 8 septembrie 2021 pe numele președintelui Consiliului Raional Florești, Ștefan Paniș, prin care a fost constatată diferenţa substanţială între averea dobândită şi veniturile obţinute de către acesta […] Post-ul Președintele raionului Florești, Ștefan Paniș, riscă să fie demis apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:30
Unul dintre sponsorii concursului „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022”, este magazinul pentru copii “Emy & Lia”, din mun. Soroca, str. Șt. cel Mare 18,(vis-a-vis de Complexul Modern). Magazinul vă propune hăinuțe, accesorii și jucării la un preț atractiv și de o calitate înaltă a produselor.  Director: „Suntem bucuroși să […] Post-ul Magazinul “Emy & Lia”, printre sponsorii concursului foto „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022” apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:20
Se întâmplă o singură dată în 1000 de ani. În acest an toată lumea are aceiași vârstă – 2022 de ani! Dacă nu mă credeți, adunați la vârsta care o aveți anul nașterii și … ce o să primiți? 2022! Acest „fenomen” nu pot să-l explice nici savanții.  De exemplu, eu sunt născut în anul […] Post-ul Incredibil! În acest an toată lumea are aceiași vârstă – 2022 de ani! apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:00
Unul dintre sponsorii concursului „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022”, este „Roll Kebab ” SRL, șaormerie autentică, fondată în 2015 ca o afacere de familie. Se poziționează pe producerea kebab-ului autohton, bazat pe produse locale în stare proaspătă și sosuri naturale 100%. Scopul companiei este de a demonstra că șaorma […] Post-ul „Roll Kebab ” SRL , printre sponsorii concursului foto „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022” apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
Unul dintre sponsorii concursului „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022”, este Studioul foto „StudioDELUXE99”, care vă poate oferi studiou amenajat pentru ședințe foto cu zone „Sărbători de iarnă”, „Căsuța lui Moș Crăciun”, zona retro ș.a. Poze orice format, pânză naturală, redactare poze,rame. Tipar pe orice suprafețe. Suvenire,cadouri personalizate,elemente decorative pentru […] Post-ul Studioul foto „StudioDELUXE99”, printre sponsorii concursului foto „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022” apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
Unul dintre sponsorii concursului „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2021”, este „John Pix” SRL , agenție de publicitate creativă ce oferă un spectru larg de servicii publicitare precum tipar poligrafie, cadouri Personalizate, căni, perne, maiou, puzzle breloace, poze diferite mărimi, tablou pânză, litere volumetrice, reclamă exterioară/interioară, etc. Compania oferă un […] Post-ul „John Pix” SRL , printre sponsorii concursului foto „Fii Alba ca Zăpada și Ajutorul lui Moș Crăciun în 2022” apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
Fostul deputat Iurie Roșca, care s-a manifestat pe timpul pandemiei ca un antivax, a postat în rețeaua Facebook un video în care afirmă că vaccinul intranazal împotriva coronavirusului administrat în Rusia ar fi mortal. Portalul Stopfals.md a discutat cu câteva experte în sănătate publică care infirmă declarațiile fostului politician, argumentând că vaccinul intranazal are aceleași efecte ca […] Post-ul FALS: Vaccinul intranazal anti-COVID 19 este administrat pentru uciderea în masă apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
În corul european și românesc quasi-general de susținere a Republicii Moldova pentru a o ajuta să facă față numeroaselor probleme economice, sociale și de securitate, generate de războiul hibrid pe propriul teritoriu și de cel de invazie al Rusiei în Ucraina, printr-o disonanță stridentă s-a evidențiat chemarea liderului AUR, George Simion. La congresul extraordinar AUR […] Post-ul Care este adevăratul adevăr al lui George Simion apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Polițiștii desfășoară acțiuni pentru depistarea unui minor de 17 ani din raionul Orhei, satul Neculăieuca, care a plecat de acasă la data de 22 noiembrie într-o direcție necunoscută și până la moment nu se cunoaște locul aflării, scrie echipa.md Semnalmente: înălțime 1.80 m, îmbrăcat în geacă galbenă, pantaloni sport de culoare gri și avea asupra […] Post-ul Doi minori, de 16 și 17 ani, ar fi fugit de acasă și sunt de negăsit. Poliția cere ajutorul cetățenilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Astăzi, 6 decembrie 2022, în municipiul Soroca, drumurile au fost acoperite cu prima zăpadă. Cunoscut este faptul că de obicei nepregătirea de sezonul rece, aduce la multe accidente rutiere. Astfel, am apelat la Ion Cojocaru, director SA „DRUMURI”, și l-am întrebat cum s-au pregătit pentru sezonul rece: „Ne-am pregătit ca de obicei, avem nisip, sare, […] Post-ul La Soroca, drumurile sunt pregătite de iarnă apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă sau Adaugă o știre. Vă […] Post-ul Fotografia zilei: Iarna la Soroca – câțiva centimetri de zăpadă, dar câtă bucurie! apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
  Conform datelor furnizate de Agenția Moldsilva, curând vor fi scoși în vânzare peste 50.000 de pomi de Crăciun, la un preț de circa 70 de lei pentru un pom cu înălțimea de un metru. Din acești pomi, cei mai mulți vor fi molizi – circa 45.000 și peste 5.000 – pini. Vor mai fi […] Post-ul Prețul unui brad de Crăciun, cu înălțimea de un metru, se ridică la vreo 70 de lei. apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.