Observatorul de Nord

Acum 15 minute
12:50
De joi, 8 noiembrie, după vestea din noaptea târzie a  lui 7 noiembrie a Curții Supreme de Justiție referitoare la retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu, tot așteptam o reacție firească a lui Nicolae Timofti, cel care a oferit prin decret prezidențial cetățenia fostului președinte al României. De ce tace fostul șef al statului? Tărășenia cu […] Post-ul De ce tace Nicolae Timofti? apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au monitorizat timp de șase luni un grup de persoane bănuit că ar comercializa, păstra și transporta substanțe narcotice, inclusiv peste frontiera de stat. Ofițerii de investigație au intervenit prompt la sfârșitul saptămânii trecute, în cadrul unor percheziții realizate la mai multe adrese din orașul Otaci și localități […] Post-ul Substanțe interzise depistate în timpul perchezițiilor apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 2 ore
11:10
Ieri a avut loc ședința Coaliției locale pentru transparența bugetară a Consiliului municipal Soroca care a solicitat includerea unor recomandări în procesul elaborării și aprobării Proiectului de decizie ”Cu privire la aprobarea bugetului Primăriei mun. Soroca pentru 2019”. Acestea urmează să fie transmise primarului municipiului Soroca, Victor Său și consilierilor municipali. Inițial proiectul de decizie a fost […] Post-ul Primele recomandări ale coaliției locale pentru transparența bugetară vor fi transmise autorităților apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 4 ore
10:10
În data de 18 noiembrie, la Teatrul “Veniamin Apostol” din Soroca, va avea loc premiera spectacolului “Ai zis ceva…”. În spectacol:  Rinat KURMAȘHEV-pian live; George CIOLPAN; Mihai ZAGAIEVSCHI; Petre POPA și studioul „CORTINA”. Și în acest an biletele se vor cumpăra după vizionarea spectacolului, anunță organizatorii. Astfel, la final, spectatorii vor achita biletul, în funcție […] Post-ul Premiera toamnei: “Ai zis ceva…” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
16:20
Astăzi la Soroca s-a desfășurat o Conferință Știnițifică dedicată Centenarului și Făuritorilor Marii Uniri, organizată de Mitropolia Basarabiei în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca. Dis de dimineață a avut loc o Liturghie la Biserica Ortodoxă cu hramul “Sf. Cuv. Parascheva” cu participarea Episcopului de Bălți, PS Antonie. Slujba a fost urmată […] Post-ul (VIDEO) Conferință Știnițifică dedicată Centenarului și Făuritorilor Marii Uniri apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Semafoare noi pe str. Calea Bălțului apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
12:30
Datele preliminare indică o productivitate medie pe hectar mai mare faţă de anul trecut, transmite moldpres cu referire la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM). Potrivit datelor oferite de către Direcțiile raionale pentru agricultură și alimentație, în ţară au fost recoltate în jur de 95% din suprafața totală de 344 mii de hectare, cultivate […] Post-ul Recoltarea culturilor de gradul II este aproape de finalizare apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală calculată în sumă fixă, se stabileşte la nivelul anilor 2014- 2018, adică 4056 de lei. Cifra este menționată în proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pentru anul 2019, aprobat ieri de Guvern. În proiectul legii FAOAM pe anul 2019 este păstrată reducerea cu 50% a primei de […] Post-ul Cât va costa poliţa medicală în anul 2019? apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
Săptămâna aceasta vremea se răcește considerabil. Ziua maximele temperaturii aerului vor fi în medie de +6… +9 grade, iar noaptea minimele vor coborî până la -3… -5 grade Celsius. Astăzi, cerul va fi preponderent noros, iar maximele temperaturii aerului vor fi  +7… +9 grade Celsius. Începând cu ziua de miercuri și până duminică, noaptea minimele […] Post-ul Vremea se răcește considerabil săptămâna aceasta. apare prima dată în Observatorul de Nord.
12 noiembrie 2018
17:10
Redacția săptămânalului independent Observatorul de Nord a sărbătorit aniversarea a 20 de ani de la fondare. Evenimentul, care  a fost o întâlnire de suflet cu cititorii și prietenii ziarului, a avut loc la 9 noiembrie, în Sala de la Colț a Muzeului de Istorie și Etnografie Soroca. Fondatorii ziarului, Elena și Victor Cobăsneanu au făcut […] Post-ul (Video) Aniversarea Observatorului de Nord – CA LA 20 DE ANI!   apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
După ce a lansat la Buzău prima sa carte de poezii, Ana-Maria Halupneac și-a adunat oamenii dragi acasă. Lansarea volumului “Perlele sufletului” la Soroca a avut loc în incinta unui restaurant, într-o atmosferă caldă și prietenoasă, condimentată cu cântec și poezie. In program au fost versurile Anei Maria, eleva Colegiului de Arte „Nicolae Botgros” din […] Post-ul Soroceanca Ana-Maria Halupneac și-a lansat volumul de poezii acasă apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Consumatorii de presă pot învăța cum să se apere de fals și manipulare dintr-un filmuleț video. Acesta a fost lansat, recent, în cadrul Campaniei STOP FALS!, desfășurată în țara noastră pe parcursul anilor 2018-2019. Grație celor opt pași, cetățenii vor putea depista ușor o știre falsă sau intenția autorului de a manipula. Iar Dvs. știți […] Post-ul (Video) Cum să te aperi de fals și manipulare în mass-media? apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
La 10 noiembrie, Consiliului Raional Soroca a semnată Înțelegerea de Cooperare și Înfrățire cu Județul Bacău din România. Părțile au fost reprezentate de Muntean Ghenadie Președintele raionului Soroca și Sorin Brașoveanu Președintele Consiliului Județean Bacău, se arată într-un comunicat emis de autoritățile sorocene, care au găzduit evenimentul. Oficialii şi-au exprimat dorința de a dezvolta relății […] Post-ul Raionul Soroca se înfrățește cu Județul Bacău apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:10
Ziarul „Observatorul de Nord” vine mai aproape de cititori. Acum săptămânalul independent din ținutul sorocii poate fi citit oriunde în lume, unde există acces la internet. Dacă vă abonați acum, primiți varianta electronică a ziarului GRATIS! Astfel, puteți primi varianta PDF a ziarului în poșta electronică, în timp ce rudele  de acasă îl citesc la […] Post-ul Cu Observatorul de Nord citești știrile de acasă oriunde te-ai afla! apare prima dată în Observatorul de Nord.
11 noiembrie 2018
15:50
La Soroca a fost deschis Centrului Raional pentru Elevii Capabili de Performanțe (CRECP). Ideea aparține autorităților sorocene din învățământ, iar scopul este de a crea condiții optime pentru pregătirea de olimpiade și concursuri a elevilor capabili de performanțe. La festivitatea de deschidere au participat elevi și profesori, autoritățile raionale. În aceeași zi a fost desfășurată […] Post-ul Peste 500 de copii vor studia la Centrul Raional pentru Elevii Capabili de Performanțe apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
„Observatorul de Nord” continuă rubrica „Provocarea săptămânii!”. De această dată, pictorița Chicot Milany a provocat sorocenii să pozeze pentru portrete. Vedeți în videoul de mai jos ce a ieșit din asta. Post-ul PROVOCAREA SĂPTĂMÂNII: Portrete pentru băieți și fete apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
Acum șapte luni m-am stabilit la București. De atunci, de fiecare dată când sunt întrebată “Cum te-ai adaptat?” răspund: “Ușor. Nu simt că am plecat de acasă, pentru că unde am venit tot acasă sunt”. Aceiași oameni, aceeași limbă, aceleași tradiții. România este o Țară dezvoltată, cu mare potențial de creștere în toate domeniile și […] Post-ul CENTENAR: Unirea să devină un proces conștient, dorit și asumat apare prima dată în Observatorul de Nord.
10 noiembrie 2018
14:30
Odată cu sunetul primului clopoțel la 1 septembrie a.c., și-a reluat activitatea cercul de jurnalism și științe ale comunicării de la Instituția Publică Liceul Teoretic „Ion Creangă” din orașul Soroca, cu care prilej noi, discipolii lui, am hotărât să facem o dare de seamă publică a colaborării dintre liceul nostru și redacția OdN, de la […] Post-ul „Observatorul de Nord”+ IPLT „Ion Creangă” = COLABORARE AVANTAJOASĂ! apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Este pedagog de vocație, prima femeie-prefect din spațiul românesc, o militantă pentru renașterea națională și, nu în ultimul rând, ex-deputată în Parlamentul Republicii Moldova. Se numește Ana Bejan și este persoana potrivită care ne poate vorbi despre votul mixt și despre eventualele scenarii care ar putea avea loc după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019… Post-ul (VIDEO) Ana BEJAN: „Mă îngrijorează alegerile care vin, deoarece societatea este mai dispersată ca niciodată” apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Republica Moldova și Italia vor recunoaște reciproc documentele emise de instituțiile de învățământ superior – semnarea Acordului privind recunoașterea actelor de studii, a fost aprobată astăzi de executiv, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a guvernului. Acordul prevede recunoașterea și echivalarea diplomelor de licenţă și masterat, având drept scop intensificarea schimbului de […] Post-ul Actele de studii din Republica Moldova ar putea fi recunoscute în Italia și Belarus apare prima dată în Observatorul de Nord.
9 noiembrie 2018
16:50
În timp ce Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat grăbesc turațiile în materie de identificare și promovare a candidaților pe circumscripții și nu se sinchisesc să utilizeze, după cum se zvonește, și unele metode neortodoxe, partidele din opoziție, parlamentare și neparlamentare, s-au trezit din somnul cel de moarte și, la sfârșitul săptămânii trecute, au mimat un […] Post-ul ACUM = PAS + PPDA + (PLDM + PL)? apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Deținătorii de terenuri vor fi obligați să întreprindă măsuri de combatere și prevenire a răspândirii buruienilor. În caz contra, acești vor primi amenzi de la 1 500 lei, pentru persoanele fizice, și de 6 000 lei pentru persoanele juridice. Amenzile vor fi aplicate de către Inspectoratul de Protecție a Mediului, se arată într-un comunicat al […] Post-ul Amenzi  de 1500-6000 lei pentru acei, care lasă pământurile în pârloagă apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
Orașele Bălți, Cimișlia și Cahul sînt cele mai transparente localități din Republica Moldova, iar Strășeni, Fălești și Cahul – cele mai transparente raioane din țară în anul 2018, fapt pentru care au fost premiate. Clasamentul celor mai deschise autorități publice locale, realizat de Institutul pentru Dezvoltare şi Iniţiative Sociale (IDIS) „Viitorul” împreună cu INEKO Slovacia […] Post-ul Soroca nu se regăsește în topul  celor mai transparente localități apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
Persoanele cu dizabilităţi locomotorii vor putea importa mai uşor mijloace de transport şi vor fi scutite de taxa pentru folosirea drumurilor. La iniţiativa premierului Pavel Filip, Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi o serie de modificări legislative, care contribuie la incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale… În prezent, de facilităţi la importul transportului beneficiază […] Post-ul Persoanele cu dizabilităţi nu vor achita taxa pentru folosirea drumurilor şi vor importa mai uşor maşini apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Victoria și Eduard Pușcaș din Soroca au jucat nunta la 24 octombrie 1998, la doar câteva zile până la tipărirea primei ediții a ziarului “Observatorul de Nord”. Mare le-a fost surpriza când s-au regăsit pe prima pagină a primului număr de ziar. De atunci au trecut două decenii, au deja copii mari, iar de clipele […] Post-ul „Primul număr al ziarului “Observatorul de Nord” ne readuce în memorie clipe irepetabile din viața noastră” apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
Locuitorii  municipiului Soroca sunt așteptați la audieri  publice pe marginea proiectului de buget pentru anul 2019, în prima lectură. Invitația a fost lansată de Primăria municipiului Soroca. Astfel, la data de 15 noiembrie, va avea loc consultarea cetățenilor privind repartizarea banilor publici în anul care vine. Sorocenii pot face cunoștință cu proiectul de decizie, publicat […] Post-ul Sorocenii sunt așteptați la audieri publice pe marginea proiectului de buget pentru anul 2019 apare prima dată în Observatorul de Nord.
8 noiembrie 2018
14:40
Mâine, 9 noiembrie, apare o nouă ediție a ziarului „Observatorul de Nord”. Iată câteva dintre titlurile pe care le găsiți în nr. 42 al ziarului: TABLETA DE VINERI // ACUM = PAS + PPDA + (PLDM + PL)? ANIVERSARE // Observatorul de Nord – 20 de ani alături de soroca! 20 de ani pentru soroceni! […] Post-ul Citiți mâine în „Observatorul de Nord” apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
36 de ambulanțe moderne vor ajunge în țară până la sfârșitul lunii noiembrie. Dintre acestea, 35 de autospeciale vor fi distribuite substațiilor din municipiul Chișinău, iar una este pentru necesitățile Institutului Mamei și Copilului. Directorul adjunct al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească Tatiana (CNAMUP) Bicec a precizat că este vorba despre ambulanțe Mercedes, […] Post-ul 36 de ambulanțe Mercedes vor ajunge în Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Asociația Presei Independente (API) respinge cu fermitate acuzațiile absurde și false din articolul „Presa locală, disperată! Asociația Presei Independente instituie cenzura și protecționismul!”, publicat de site-ul Timpul.md și preluat de alte site-uri și bloguri afiliate politic. Menționăm că acest articol nu citează surse și, contrar normelor deontologiei jurnalistice, nu a fost solicitată opinia API, cu […] Post-ul Declarație. API respinge cu fermitate acuzațiile absurde și false publicate de Timpul.md apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Accident rutier la Alexandru cel Bun apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.