Observatorul de Nord

Acum 5 minute
19:50
Am primit recent un mesaj de la o locuitoare din partea din deal a municipiului care bate alarma în legătură cu faptul că deși în centrul Sorocii farmaciile sunt adunate buluc, lipsește măcar una în deal de care ar putea beneficia locuitorii regiunii Planul Nou și „Hidroimpex”.  „Din motiv că transportul public este sistat oamenii […] Post-ul „Cum poate o bătrână să se deplaseze pe jos în centrul orașului ca să-și ia medicamentele vitale?” apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:50
Astăzi Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Soroca s-a întrunit într-o ședință unde s-a decis cum va decurge regimul de carantină pe teritoriul municipiului Soroca. Printre cele mai importante decizii este cea de modificare a bugetului Consiliului Raional Soroca prin majorarea cu un milion și cinci sute mii de lei a Fondului de rezervă ce […] Post-ul Unele străzi de acces spre municipiul Soroca vor fi blocate cu paliere de beton apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 2 ore
18:10
După ce au fost procesate 329 de probe, astăzi au fost confirmate alte 70 de cazuri noi de COVID-19 în Republica Moldova. Patru cazuri noi sunt din raionul Soroca, astfel, numărul total al sorocenilor bolnavi de coronavirus a ajuns la 41. Informațiile au fost prezentate, recent, de Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, […] Post-ul PATRU cazuri noi de COVID-19 în raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
15:50
Acum când echipamentul de protecție, alături de substansțele dzinfectante sunt la mare căutare și destul de greu de găsit, câțiva agenți economici din municipiul Soroca au început să le producă pe loc. Cererea este destul de mare, spun antreprenorii, care se străduie să producă suficiente articole ce ajută persoanele care le poartă să nu înhațe […] Post-ul Viziere de protecție pentru medici și polițiști, confecționate la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
  Autoritățile din Turkmenistan au interzis cuvântul „coronavirus”, încercând să blocheze toate informațiile despre pandemie. Reporteri fără frontiere avertizează însă că astfel este pusă în pericol populația. Turkmenistan este una dintre cele 21 de ţări din lume care nu au raportat până acum cazuri de coronavirus.    Mass media controlate de stat nu mai au voie să […] Post-ul În Turkmenistan, cei care poartă mască în public pot fi arestați apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:30
Centrul Multifuncțional Soroca își sistează de astăzi activitatea pentru o perioadă nedeterminată, anunță conducerea instituției. Pentru solicitarea serviciilor publice de eliberare a actului de identitate provizoriu și de înregistrare a decesului cetățenii sunt rugați să apelați la telefonul de contact al CALL-centru-lui 14909. Pentru informații suplimentare referitoare la serviciile prestate persoanelor fizice și juridice, accesați […] Post-ul Centrul Multifuncțional Soroca își sistează de astăzi activitatea apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Comisia pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova prin Dispoziția nr. 10 din 31 martie 2020 a introdus începând de astăzi, de la ora 8:00 dimineața regimul de carantină în municipiul Soroca. Totodată surse din administrația locală ne-au informat că regimul de carantină din municipiul Soroca a fost amânat pentru ora 21:00. În Soroca au fost […] Post-ul Regimul de carantină din municipiul Soroca s-a amânat pentru mai în seară apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
13:50
Din 1 aprilie, toate pensiile vor fi indexate cu 4,83%. Potrivit Casei Naționale de Asigurări Sociale, cuantumul pensiei minime pentru limită de vârstă va constitui 1131,46 de lei. Totodată, cuantumul pensiei minime de dizabilitate va fi: în cazul unei dizabilități severe – 848,60 lei, în cazul unei dizabilități accentuate – 792,02 lei, în cazul unei […] Post-ul Fără glumă, de astăzi pensionarii primesc alocații mai mari apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
Am primit recent un mesaj de la o locuitoare din partea din deal a municipiului care bate alarma în legătură cu faptul că deși în centrul Sorocii farmaciile sunt adunate buluc, lipsește măcar una în deal de care ar putea beneficia locuitorii regiunii Planul Nou și „Hidroimpex”.  „Din motiv că transportul public este sistat oamenii […] Post-ul „Cum poate o bătrână să se deplaseze pe jos în centrul orașului că să-și ia medicamentele vitale?” apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 822 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 836 traversări persoane,  dintre care 1 113 treceri la frontiera moldo-română, 488 treceri la frontiera cu Ucraina și 235 treceri a […] Post-ul Situația la frontieră apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: La cumpărături… cu respectarea distanței sociale apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Prima tranșă de echipamente medicale de importanță vitală a fost livrată autorităților din Republica Moldova, ca parte a eforturilor Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) și ale Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) de a susține țara în lupta cu pandemia de COVID-19. Uniformele medicale de protecție vor ajuta personalul medical din prima linie […] Post-ul Elveția și PNUD oferă echipamente de protecție cadrelor medicale din Republica Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
10:50
Gradele de dezabilitate care expiră în perioada stării de urgență vor fi prelungite din oficiu, până la expirarea stării de urgență. O dispoziție în acest sens a fost emisă de Comisia Situații Excepționale, pentru ca deținătorii de grade de dizabilitate să poată beneficia de pensii, compensații și alte prestații sociale în această perioadă.   Anunțul […] Post-ul Ministra Sănătății: Gradele de dizabilitate care expiră, vor fi prelulgite din oficiu până la finalul stării de urgență apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Actualmente, în Republica Moldova sunt confirmate 353 cazuri de COVID-19, dintre care 73 sunt de import, iar 280 cu transmitere locală, informează Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în briefingul matinal despre controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou, la nivel național. Referitor la starea de sănătate a pacienților, ministra menționat că dintre […] Post-ul Ultimele date despre COVID-19 în Republica Moldova, încă o pacientă ar putea fi externată curând apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
Înmormântarea persoanelor decedate din cauza virusului COVID-19 trezește nedumerire și provoacă confuzie în rândul oamenilor în contextul în care autoritățile centrale nu au elaborat o instrucțiune privind modul de înhumare, iar municipalitatea a decis ca toate persoanele care mor din cauza noului tip de coronavirus să fie înmormântate într-un cartier special amenajat la Cimitirul “Sfântul […] Post-ul „Toți cei care vor fi din Soroca, Glodeni, Hâncești și alte raioane vor fi înhumați în cimitirul Sfântul Lazăr din Chișinău” apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
Capii bisericilor ortodoxe din România și Rusia au venit în aceste zile cu mesaje pentru credincioși. Patriarhii au vorbit despre această perioadă grea și au venit cu îndemnuri față de enoriași să se roage acasă. Îndemn la credință și curaj al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Îndemnul Preafericitului Părinte Patriarh Kiril Post-ul VIDEO: Mesajele patriarhilor Daniel și Kiril: „Stăm acasă prin rugăciuni și activități bune” apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
În legătură cu stoparea transportului public pe perioada de urgență (17.03-15.05.2020) Consiliul Raional Soroca, începând cu data de 01.04.2020, oferă transport gratuit angajaților IMSP „Spitalul raional Soroca „A. Prisacari” din municipiul și raionul Soroca, către locul de muncă, după cum urmează: RUTA nr.1 a/m ”Renault Master” cu numărul de înmatriculare XOK 677, șofer Caldare Marin, […] Post-ul Consiliul Raional Soroca oferă de astăzi transport gratuit angajaților Spitalul raional Soroca din satele raionului apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
21:40
După stabilirea regimului de carantină, autoritățile din unitățile administrativ–teritoriale de nivelul I ar trebui să asigure următoarele măsuri: a) izolarea localității; b) eliberarea permiselor de circulație; c) interzicerea intrării/ieșirii din localitate, cu excepția persoanelor ce desfășoară activități de asigurare a localității cu servicii (poştale, bancare) şi produse (alimentare, farmaceutice, petroliere, sanitaro-igienice), precum și lucrători ai […] Post-ul Ce prevede instrucțiunea standard privind instituirea regimului de carantină? apare prima dată în Observatorul de Nord.
21:10
Prim-ministrul Chicu a convocat în ședință Comisia pentru Situații Excepționale. Membrii Comisiei au prezentat informația despre evoluția situației epidemiologice și au discutat eficiența măsurilor întreprinse pentru a preveni răspândirea infecției. La Soroca va fi concentrat un număr mai mare de polițiști și militari care vor supraveghea circulația persoanelor. „În municipiu nu va putea intra și […] Post-ul Nu este o glumă: De la 1 aprilie Soroca intră în carantină! apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
19:00
Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Soroca informează că dimineața din cele 28 de cazuri confirmate cu infecția COVID – 19: „14 sunt angajați ai SAMU, 3 angajați ai IMSP SR Soroca; 20 de cazuri sunt din municiul Soroca și 8 cazuri din alte localități ale raionului (angajați ai SAMU și IMSP SR Soroca). Conform […] Post-ul Сea mai tânără soroceancă depistată cu Coronavirus este o femeie cu vârsta de până la 29 de ani apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:10
Astăzi, după procesarea a 280 de probe pentru depistarea COVID-19,  55 dintre acestea s-au confirmat. O bună parte dintre cazurile noi sunt din raionul Soroca. Informația a fost comunicată de Ministra Sănătății, Municii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 Potrivit sursei, dintre […] Post-ul GRAV: Încă 9 cazuri noi de coronavirus la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:20
Toate pensile vor fi indexate cu 4,83%, din 1 aprilie 2020. Coeficientul de indexare constituie media creșterii anuale a indicilor prețurilor de consum pentru ultimii trei ani, anunță Casa Naţională de Asigurăti Sociale citat de IPN. La 1 aprilie vor fi indexate pensiile pentru 682194 de beneficiari. Indexarea este prevăzută pentru toate pensiile stabilite şi […] Post-ul SOCIAL: 682 de mii de pensionari vor primi pensii indexate apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:10
Asociația Presei Independente (API) și redacțiile publicațiilor periodice membre API informează autoritățile Republicii Moldova, publicul larg, cititorii și abonații ziarelor și revistelor că Întreprinderea de Stat „Poșta Moldovei” care este cel mai mare operator naţional de servicii poştale, a anunțat redacțiile despre „sistarea pe un termen nedeterminat” a distribuției ziarelor și revistelor. „Poșta Moldovei” invocă regimul special […] Post-ul Stare de urgență. Ce se întâmplă cu ziarele? apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Pe perioda stării de urgență, Portugalia a decis să acorde refugiaților și celor care cer azil aceleași drepturi cu ale rezidenților, mai ales în privinţa accesului la sistemul de sănătate, în tentativa de a încetini răspândirea epidemiei de coronavirus. Poliţia de frontieră nu a precizat câte persoane sunt vizate de această măsură, intrată în vigoare […] Post-ul Portugalia acordă migranților toate drepturile pe perioada stării de urgență apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Primăriile satelor și comunelor din raionul Soroca au luat decizia să transfere cam câte nouă mii de lei pe contul Consiliului Raional Soroca, iar din acești bani se va mai cumpăra un aparat de ventilare respiratorie, ne-a informat vicepreședintele raionului Svetlana Păunescu. „Este o inițiativă foarte frumoasă ca fiecare primărie să doneze acești bani și […] Post-ul Primăriile din raionul Soroca au transferat bani pentru procurarea unui aparat de ventilare respiratorie apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
Uniunea Europeană spune că alocă 140 milioane de euro țărilor din Parteneriatul Estic ca să le ajute să facă față „nevoilor celor mai urgente” legate de epidemia de coronavirus. Potrivit unui comunicat de presă al Comisiei Europene, alte până la 700 de milioane de euro vor fi direcționate spre atenuarea impactului social-economic al crizei de […] Post-ul Uniunea Europeană alocă 140 milioane de euro ajutor pentru țările Parteneriatului Estic, inclusiv și Republica Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de înghețuri. Avertizarea este valabilă în perioada 1-4 aprilie. În orele nocturne și ale dimineții, pe arii extinse se prevăd înghețuri la suprafața solului și în aer cu intensitatea de -1..-6°С, informează sursa. Potrivit prognozelor, în această săptămână, la nordul țării, temperaturile maxime vor oscila între +4 […] Post-ul COD GALBEN: În zilele următoare se așteaptă înghețuri apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Consiliul Raional Soroca anunță că de mâine, 01 aprilie 2020, va oferi transport gratuit angajaților IMSP „Spitalul raional Soroca „A. Prisacari” spre locul de muncă.  Transportul va trece la ora 07:35 la intersecția străzilor Calea Bălțiului – Renașterii, 07:45 la uzina SA „Hidroimpex” (strada Vasile Stroescu), 07.30 SA „Gara Auto Soroca” (strada Independenței), 07.45 Liceul […] Post-ul Consiliul Raional va oferi transport gratuit pentru angajații Spitalului raional Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
18 pacienți au fost tratați de coronavirus în Republica Moldova de la începutul epidemiei. Printre aceștia sunt doi copii, externați ieri, când au fost externați și trei maturi. În același timp, alți 298 de pacienți sunt internați în spitalele din țară și primesc tratament împotriva virusului COVID-19. Din numărul total de cazuri confirmate, 65 sunt […] Post-ul 18 pacienți au fost tratați de coronavirus în Republica Moldova până acum apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
Consiliul Raional Soroca anunță că de mâine, 01 aprilie 2020, va oferi transport gratuit angajaților IMSP „Spitalul raional Soroca „A. Prisacari” spre locul de muncă.  Transportul va trece la ora 07:35 la intersecția străzilor Calea Bălțiului – Renașterii, 07:45 la uzina SA „Hidroimpex” (strada Vasile Stroescu), 07.30 SA „Gara Auto Soroca” (strada Independenței), 07.45 Liceul […] Post-ul Consiliul Raional va oferi transport gratuit pentru angajații Spitalui raional Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.