Observatorul de Nord

Acum 12 ore
15:10
Comuna Pîrlița din raionul Soroca, Republica Moldova, are în componența sa satele Vanțina și Vanțina Mică (Hrușca), sat pe cale de dispariție. A fost atestat în anul 1457, dar documente, informații despre comună apar tocmai în anul 1631, când Moise Movilă, domnul Moldovei, îi dăruiește lui Eustrate, al treilea logofăt, om de cultură al Moldovei, […] Post-ul Comuna Pîrlița: file de istorie apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
09:00
Pe o bancă, nu departe de noi, stăteau două fete mărişoare, în uniforme de eleve. Vecina mea s-a dus la ele şi a stat un timp de vorbă cu ele. O fetiţă s-a sculat, a venit la mine spunînd: „Deadinca (uncheşule), nu refuzaţi să luaţi de la mine şi de la colega mea, eleve la […] Post-ul Fapte văzute, auzite și trăite (XXIV) apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
15:00
Cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat în rândul femeilor din lumea întreagă. Anual sunt depistate aproximativ 1,7 milioane de cazuri noi de cancer mamar. Circa 900 de femei din Republica Moldova află, în fiecare an, că au dezvoltat cancer la sân. 10% din numărul total de adresări la medicul mamolog […] Post-ul Nedescoperit la timp, cancerul la sân poate ucide! Mergi la control acum! apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Marți, Lilia Pilipețchi a preluat funcția de primăriță a municipiului Soroca, după ce a câștigat la alegerile locale din 3 noiembrie 2019. Ea a mulțumit pentru activitate fostului primar Victor Său și a menționat că va continua cele începute în mandatul acestuia. Lilia Pilipețchi a făcut cunoștință cu echipa primăriei și a instituțiilor subordonate, cu […] Post-ul Lilia Pilipețchi a preluat funcția de primăriță a municipiului Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:00
Faptul că Guvernul Sandu a căzut nu a fost o noutate și nici o surpriză pentru multă lume. Comportamentul din ultima vreme, dar mai ales discursul agresiv al lui Dodon în adresa unor membri ai cabinetului, nu a lăsat loc pentru interpretări, or era foarte clar că îndată după alegerile locale generale urmează să se […] Post-ul 12 noiembrie: am pierdut un PREMIER, dar am câștigat un PREȘEDINTE!? apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Astăzi este ce-a de-a treia tentativă de a convoca aleșii locali în ședința de constituire a Consiliului raional Soroca, după alegerile din 20 octombrie. Potrivit regulamentului, dacă în primele două tentative nu s-au convocat cel puțin 2/3 dintre consilierii aleși, astăzi, consiliul poate fi constituit cu participarea majorității celor aleși, adică 17 consilieri. Urmăriți ședința […] Post-ul (LIVE) A fi sau a nu fi? Astăzi este ultima șansă de constituire a Consiliului raional Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
În ultimii cinci ani, numărul de studenți în învățământul superior este în scădere. Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, la începutul anului de studii 2018-2019, învățământul superior cuprindea 60,6 mii de studenți. Tendința de descendență se menține la toate tipurile de programe de studii. În cazul studiilor superioare de licență, acum avem cu 25,2 de […] Post-ul De ce scade continuu numărul de studenți în Republica Moldova? Experții vs universitățile apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
Vezi cum va fi timpul în această săptămână și asortează garderoba micuților ca să le fie cald și comod. Sponsorul rubricii este magazinul de haine pentru copii „Baby Rose”. Meteo Soroca / 15-17 noiembrie 2019 Vezi cum va fi timpul în această săptămână și asortează garderoba micuților ca să le fie cald și comod. Sponsorul […] Post-ul Meteo Soroca / 15-17 noiembrie 2019 apare prima dată în Observatorul de Nord.
14 noiembrie 2019
16:00
Vineri, 15 noiembrie apare  o nouă ediție a ziarului Observatorul de Nord. Iată câteva dintre titlurile pe care le găsiți în nr 42 al săptămânalului: SOCIAL// 86% din femeile rome din Republica Moldova nu au un loc de muncă TABLETA DE VINERI// 12 noiembrie: am pierdut un PREMIER, dar am câștigat un PREȘEDINTE!? ULTIMA ȘANSĂ// […] Post-ul Citește mâine în săptămânalul Observatorul de Nord! apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Un sorocean a surprins astă noapte o secvență video cu o mașină care mergea prin Parcul „Grigore Vieru” din municipiul Soroca, făcând cercuri în jurul havuzului. Amintim că primăria a instalat camere de supraveghere în acest parc, astfel că depistarea făptașului ar fi bine să fie făcută cât mai repede, iar organele de drept să […] Post-ul (VIDEO) Obrăznicie fără margini în Soroca: plimbare cu mașina prin parc apare prima dată în Observatorul de Nord.
13 noiembrie 2019
17:00
Doar 8 persoane cu dizabilități au fost alese în funcția de consilier local la alegerile din acest an. Experții sunt îngrijorați că atât partidele politice, cât și cetățenii încă mai au prejudecăți față de persoanele cu nevoi speciale și nu le acordă încrederea de a se implica în rezolvarea problemelor comunităților locale. Cu doi ani […] Post-ul Dizabilitatea nu este un impediment pentru participarea în procesul de guvernare locală apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
Portalul Sputnik.md a publicat la 30 octombrie o știre  în care autorul accentuează că în ultimele luni se înregistrează o scădere a exporturilor Republicii Moldova în țările membre UE. Știrea este construită tendențios, deoarece autorul nu descrie situația generală a exporturilor din țara noastră în ultimele luni. Dacă ar fi fost analizate datele statistice, s-ar fi văzut […] Post-ul Speculații despre exporturile moldovenești: Sputnik vede scăderea exporturilor în UE, dar nu vede scăderea și mai mare în cazul CSI apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
În perioada 8-10 noiembrie s-a adunat Reţeaua Naţională a Consiliilor Locale ale Tinerilor din Moldova în cadrul ultimei Conferinţe Naţionale a Consiliilor Raionale/Municipale ale Tinerilor din Moldova din acest an, desfăşurată la Soroca. Realizată în cadrul Zilelor Naționale ale Tineretului, CRT Soroca a avut onoarea să o găzduiască, în premieră – acasă. Conferinţa a reprezentat […] Post-ul Soroca a găzduit Conferinţa Naţională a Consiliilor Raionale și Municipale ale Tinerilor din Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Acum la Palatul de Cultură din municipiul Soroca are loc un atelier de confecţionare a măștilor populare pentru sărbătorile de iarnă. Meșterii populari din raionul Soroca și conducătorii colectivelor artistice sunt instruiți de Marcel Ostrovschi, cunoscut meșter popular de la Edineț.    Post-ul (VIDEO) Atelier de confecţionare a măștilor populare pentru sărbătorile de iarnă apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Colaborarea Soroca-Buzău într-o altă dimensiune apare prima dată în Observatorul de Nord.
12 noiembrie 2019
14:00
Două spectacole ale Ateneului Național din Iași vor fi jucate săptămâna viitoare pe scena Teatrului „Veniamin Apostol” din Soroca. Este vorba despre „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov care va fi prezentat marți, 19 noiembrie, la ora 17:30 și „Aventuri cu… DL GOE” de Ioan Luca Caragiale, va fi pus pe scenă la 20 noiembrie, […] Post-ul Spectacole de la Iași pe scena de la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
Astăzi Lilia Pilipețchi a preluat funcția de primară a municipiului Soroca, după ce a câștigat la alegerile locale din 3 noiembrie 2019. Lilia Pilipețchi a făcut cunoștință cu echipa primăriei și a instituțiilor subordonate, cu care urmează să colaboreze pe viitor. După care de azi urmează să realizeze primele activități în calitate de primară. Post-ul (VIDEO) Lilia Pilipețchi a preluat funcția de primară a municipiului Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Colaborarea Soroca-Buzău într-o altă dimensiune apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul Astăzi, Lilia Pilipețchi a preluat funcția de primar al municipiului Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Agenția Pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței lansează un concurs  pentru elevii claselor V-XII, cu tematica : ’’Protecția Consumatorilor în Culori ’’. Cele mai bune lucrări vor fi premiate. Potrivit unui comunicat emis de agenție, scopul concursului este de a promova importanța respectării drepturilor consumatorilor, stimulând și valorificând potențialul creativ al copiilor. Desenele care ilustrează […] Post-ul Concurs cu premii pentru elevii claselor V-XII apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
Cetățenii Republicii Moldova vor putea călători în Ucraina în baza buletinelor de identitate, informează unimedia.md. Miniștrii au aprobat semnarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind călătoriile fără vize ale cetăţenilor. Acordul a fost încheiat pentru o perioadă nedeterminată. Post-ul Moldovenii vor putea călători în Ucraina doar cu buletinul de identitate apare prima dată în Observatorul de Nord.
11 noiembrie 2019
16:30
Din an în an, în domeniul educației tot mai multe locuri rămân vacante. Deși mai puțini decât sunt așteptați, tinerii pedagogi revin în sate și în orașele din raioane pentru a contribui la educarea noilor generații de copii. În ajunul unui nou an școlar, ne-am propus să vă prezentăm câteva istorii ale pedagogilor din raionul […] Post-ul Cristina Nitrean. A fi pedagog… apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
Astăzi, consilierii aleși în consiliul raional, la scrutinul din 20 octombrie, au revenit în sala de ședințe. Este a doua oară când aleșii locali încearcă să desfășoare ședința de constituire a Consiliului raional. Prima tentativă a avut loc vineri, la data de 8 noiembrie, când numărul consilierilor prezenți era insuficient pentru a declara ședința deliberativă, […] Post-ul (LIVE) Va fi sau nu constituit consiliul raional? apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
Vezi cum va fi timpul în această săptămână și asortează garderoba copiilor după temperatura de afară. Sponsorul rubricii este magazinul de haine pentru copii „Baby Rose”. Post-ul Meteo Soroca / 11-14 noiembrie 2019 apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Astăzi, consilierii aleși în consiliul raional, la scrutinul din 20 octombrie, au revenit în sala de ședințe. Este a doua oară când aleșii locali încearcă să aleagă conducerea raionului. Prima tentativă a avut loc vineri, la data de 8 noiembrie, când numărul consilierilor prezenți era insuficient pentru a declara ședința deliberativă, pentru care este necesară […] Post-ul (LIVE) Va fi sau nu ales președintele raionului astăzi, la ședința consiliului raional? apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
La rezultatele alegerilor prezidențiale din România, și-a adus aportul atât diaspora cât și românii din zonele istorice ale Țării. La Soroca rezultatele preliminare prezentate de Biroul Electoral Central, după numărarea celor 651 de voturi au fost distribuite majoritar pentru Klaus Iohannis, Theodor Paleologu și Dan Barna. Vedeți Mai jos cum au votat sorocenii cu cetățenie […] Post-ul Sorocenii cu cetățenie română și-au ales președintele. În top 3 sunt Klaus Iohannis, Theodor Paleologu și Dan Barna, iar Viorica Dăncilă a luat 15 voturi. apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
La rezultatele alegerilor prezidențiale din România, și-a adus aportul atât diaspora cât și românii din zonele istorice ale Țării. La Soroca rezultatele preliminare prezentate de Biroul Electoral Central, după numărarea celor 651 de voturi au fost distribuite majoritar pentru Klaus Iohannis, Theodor Paleologu și Dan Barna. Vedeți Mai jos cum au votat sorocenii cu cetățenie […] Post-ul Sorocenii cu cetățenie română și-au ales președintele. În top 3 sunt Klaus Iohannis, Theodor Paleologu și Dan Barna, iar Viorica Dăncilă a luat 5 voturi. apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Zebră pentru furnici apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
O vorbă veche spune că toamna se numără bobocii, cei care-i au desigur, restul numără fiecare ce mai are. Au de numărat și fermierii soroceni, care au ales să se ocupe (și) de creșterea animalelor, fie pentru carne sau produse lactate. Am încercat să aflăm care sunt problemele cu care se confruntă și să înțelegem […] Post-ul Toamna se numără… copitele apare prima dată în Observatorul de Nord.
10 noiembrie 2019
13:10
După o pauză de o lună venim în fața cititorului „OdN” cu noi informații despre activitățile din cadrul proiectului ”Implică-te și Vom reuși”. Or, Ziua Mondială a Curățeniei, 23 septembrie, A.O. ”Eco-Sor” a marcat-o împreună cu mulți voluntari. Planificasem să curățim de deșeuri din plastic malul Nistrului pe segmentul Cetate — Autogara, dar… nu s-a reușit. […] Post-ul „Implică-te și Vom reuși”! apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.