Observatorul de Nord

Acum 12 ore
20:50
În curând ar putea începe etapa a doua de restaurare a cetății Soroca, după ce a fost desemnat câștigătorul licitației. Despre aceasta a fost informat Ambasadorului Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks. Oficialul a încheiat ziua de azi de la Soroca cu o vizită la Cetatea Soroca, monument medieval ce se află în proces […] Post-ul La doi ani de la semnarea contractului încep lucrările de restaurare a Cetății Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
20:10
Andrian Dumitraș este un tânăr fermier care și-a propus să reanimeze zootehnia și să aducă produse eco pe piața din Republica Moldova. De afacerea sa s-a auzit departe, inclusiv la Chișinău, nu în zadar una dintre vizitele din agenda Ambasadorului Uniunii Europene, Jānis Mažeiks, de azi de la Soroca, a fost și ferma de la […] Post-ul Zootehnia renaște cu suportul Uniunii Europene și în raionul Soroca / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
20:00
În municipiul Soroca a avut loc inaugurarea Centrului multifuncțional pentru copii în situații de risc și copii cu dizabilități „O șansă”. Acest centru a fost finanțat din resursele Uniunii Europene. La lansare au participat autoritățile municipiului, iar ca invitat special a fost prezent ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, JĀNIS MAŽEIKS.  E venimentul a fost […] Post-ul „O șansă” – astfel se numește un nou Centru multifuncțional pentru copii cu sprijinul Uniunii Europene / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:00
Primul ministru, Dorin Recean, a solicitat prelungirea Stării de Urgență cu 60 de zile. Deși opoziția parlamentară a fost împotrivă, o hotărâre în acest sens a fost votată cu majoritate de voturi. Astfel, începând cu data de 5 aprilie, Starea de urgență a fost prelungită pe motiv că „… ne confruntăm, în continuare, cu elemente […] Post-ul Legislativul a decis: Starea de urgență în Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile începând cu data de 5 aprilie apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
16:30
 9.600.000 de lei a alocat Guvernul Republicii Moldova, din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală. pentru renovarea acoperișului Gimnaziului ”Grigore Vieru” din satul Vasilcău, în total 514 metri pătrați.   Această lucrare este una din cele 97 de șantiere pe care se produc lucrări de renovare a clădirilor publice. Conform Oficiului Național de Dezvoltare […] Post-ul Acoperișul Gimnaziului din Vasilcău va vi reînnoit, În cadrul Programului ”Satul European” apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
Te provocăm la un test de cultură generală! Raspunde corect la toate întrebările și află câteva curiozități!       Post-ul TEST: Răspunde corect la toate întrebările și află câteva curiozități! apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Astăzi, 30 martie 2023, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, JĀNIS MAŽEIKS, a mers în vizită la Liceul Teoretic „Constantin Stere” din Soroca. La activitatea cu genericul „Europa vorbește cu tinerii din regiunea Soroca” au participat tinerii din toate instituțiile de învățământ din municipiu, dar și cadrele didactice. Cei prezenți în sală, au discutat deschis […] Post-ul Tinerii din Soroca au dialogat cu ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău, despre valorile și principiile europene / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
Eveniment important astăzi la Spitalul raional „Anatolie Prisacari” din Soroca, care a primit „o injecție” din partea Uniunii Europene (UE) și Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Aceasta a constat din 40 de truse pentru ajutor de urgență, 20 de mese pentru operații, 30 de monitoare pentru monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților și câteva zeci de […] Post-ul Spitalul raional din Soroca a primit „o injecție” din partea Uniunii Europene și Organizației Mondiale a Sănătății / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
  În meciul recent din cadrul preliminariilor CE-2024, dintre naționele Moldovei și Cehiei (0:0), de la stadionul Zimbru din Chișinău, atacantul Vitalie Damașcan s-a accidentat deja în minutul 14 de joc. Jucătorul formației române Voluntari, nu a mai putut continua jocul și a fost înlocuit. Vicepreședintele Federației Moldovenești de Fotbal Dragoș Hîncu, care a discutat cu […] Post-ul Trauma soroceanului Vitalie Damașcan din meciul cu Cehia nu pare a fi una gravă apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
  Astăzi a fost publicat, în Monitorul Oficial, Decretul de promulgare și Legea privind modificarea articolului 2 din Legea nr. 121/2001 cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație, scrie moldpres.md Astfel, începând cu 1 aprilie vor crește alocațiile oferite participanților la războiul de pe Nistru, la acţiunile de luptă din Afganistan […] Post-ul Fără glumă, de la 1 aprilie, pentru mai multe categorii de populație vor crește alocațiile lunare apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
     Guvernul Republicii Moldova a alocat 898.000 de lei pentru schimbarea acoperișului Grădiniței de copii din satul Hristici, în cadrul Programului Național „Satul European”. La evenimentul de recepție a lucrării a fost prezent și domnul Mihail Croitoru, directorul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală.   Acesta a menționat că, „Proiectul reflectă sprijinul autorităților […] Post-ul Grădinița de copii din satul Hristici are acoperiș nou, care a costat 898.000 de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
Reducerea impactului negativ asupra mediului și sănătății populației prin abordarea sistematică și integrată a gestionării deșeurilor, începând cu depozitarea separată a deșeurilor din plastic – acesta este obiectivul general al proiectului întitulat „Fii primul: colectează și depozitează separat deșeurile din plastic”, implementat de Asociația Obștească „Eco-Sor”, la Soroca. Dat fiind faptul că unul din obiectivele […] Post-ul „Fii primul: colectează și depozitează separat deșeurile din plastic” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Potrivit datelor oficiale de schimb valutar afișate de Banca Națională a Moldovei, astăzi leul moldovenesc se depreciază în raport cu moneda unică europeană și se apreciază în raport cu dolarul american.   Astfel, un euro are valoarea de 20 lei și un ban, Dolarul american costă 18 lei și 43 de bani, Leul românesc costă […] Post-ul Curs valutar: Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro și se apreciază în raport cu dolarul apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
  În raioanele de nord ale Republicii Moldova, potrivit prognozei meteorologilor, astăzi, 30 martie, se așteaptă cer noros, iar vântul va sufla din nord-vest.  Termometrele vor arăta temperaturi cuprinse între +8…-6°C. Post-ul Meteo: vremea caldă se lasă așteptată, iar minimile de azi ar putea fi de -6 grade Celsius apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
18:10
Cu o pasiune neîncetată pentru muzica corală, membrii Corului „Orantis” de la Palatul de Cultură din Soroca, au participat la Festivalul Concurs coral de muzică sacră din Botoșani. La ediția a IV-a a acestui festival, membrii corului „Orantis” au obținut locul II. Acest eveniment a reunit coruri de adulți și copii din întreaga țară și a […] Post-ul Locul II pentru Corul „Orantis” la Festivalul Concurs coral de muzică sacră din Botoșani apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
În cadrul ședinței de Guvern, s-a decis că douăsprezece centre de tineret din Republica Moldova vor fi modernizate și vor deveni mai atractive, oferind noi facilități pentru tineri. Acestea vor fi dotate cu mobilier, laptopuri și alte echipamente IT, din sursele Ministerului Educației și Cercetării. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 685 000 de […] Post-ul Centrele de Tineret din satele Vasilcău și Badiceni vor fi dotate cu echipamente și mobilier, gratuit apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
Baba Dochia încă nu a plecat de la Soroca. Astăzi în satul Rudi, probabil, își scutură cojoacele. Chiar dacă mulți se întreabă de cât timp Baba Dochia își mai poate strânge forțele pentru acest ritual, nimeni nu se îndoiește de puterea sa interioară și de hotărârea de a rămâne alături de fenomenele naturii.   Post-ul Baba Dochia își mai scutură cojoacele în raionul Soroca / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
  Caz șocant în satul Corlăteni, raionul Râșcani – un bărbat a rămas fără câteva mii de Euro, după ce persoane necunoscute au dat buzna în beciul acestuia și a furat borcanul în care se aflau banii, scrie echipa.md   Oamenii legii au fost sesizați despre furt în această dimineață, în jurul orei 09:48, de […] Post-ul Au dat buzna în beci, de unde au furat un borcan cu peste 6.000 de euro apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Pentru astăzi, Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunțăi Cod Galben de intensificări ale vântului din nord-vest, înclusiv până la 15-18 metri pe secundă.  Noaptea, preponderent în zraioanele de nord, mercurul termometrelor încă va coborî sub zero grade. De asemenea, se prevăd precipitaţii sub formă de ploi slabe. Avem și o veste bună – în următoarele zile vremea […] Post-ul Meteorologii anunță Cod Galben de intensificări ale vântului, iar în următoarele zile vom avea și până la +15 grade Celsius apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea pe https://www.facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce context a fost făcută, iar […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Produs în Soroca, vândut în Irlanda apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Vremea frumoasă de la sfârșitul săptămânii trecute a adus cocostârcii pe meleagurile noastre. Un fenomen mai puțin obișnuit pentru locuitorii satului Rublenița a fost remarcat de către locuitorii din partea din valea satului, care le-a captat atenția și le-a stârnit și curiozitatea, a fost stolurile de cocostârci care s-au așezat de-a lungul râpei. După cum […] Post-ul Cocostârcii au revenit și la Rublenița / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Există mai multe semne care pot indica faptul că ar trebui de înlocuit ferestrele vechi cu noi. Iată câteva indicii dintre cele mai comune: Scăderea eficienței energetice: Dacă observați că factura de energie electrică sau de încălzire a crescut semnificativ în ultima perioadă, poate fi un semn că ferestrele nu mai sunt suficient de eficiente. […] Post-ul PUBLICITATE: Când ne dăm seama că trebuie să schimbăm ferestrele? apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:40
    Construcția și amenajarea parcului de pe strada Vasile Stroiescu, din Dealul Sorocii,  intră pe ultima sută de metri. „Au fost deja pavate aleile și s-a început și instalarea băncilor. În cel mai apropiat timp, vor fi instalate felinarele, și vor fi plantați arbuștii și florile”, scrie Serviciul de presă al primăriei municipiului Soroca. […] Post-ul Parcul de pe strada Vasile Stroiescu, din Soroca, prinde contur – au fost pavate aleile și se instalează băncile apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
  Primăria municipiului Soroca a alocat circa 50.000 de lei pentru reparația unei porțiuni a zidului de protecție de pe Cheul Nistrului, care era gata să cadă. Despre zidul deteriorat scrisese anterior Observatorul de Nord, la sesizarea cititorului nostru, Valeriu Malcic. FOTO: Așa arăta zidul anterior Vă reamintim că, acea porțiune deteriorată de zid prezenta […] Post-ul Segmentul zidului de protecție de pe Cheiul Nistrului, care era gata să cadă, a fost reparat de primărie apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
  În baza unei Note informative parvenite pe adresa primăriei mun. Soroca, din partea Direcției Situației Excepționale Soroca, privind incendiul de vegetație uscată, care s-au produs pe data de 24.03.2023, în mun. Soroca, str. Cosăuților, 46, primăria solicită cetățenilor să nu incendieze vegetația uscată, să nu utilizeze focul deschis în apropierea locuințelor, anexelor gospodărești, depozitelor de […] Post-ul Incendierea resturilor vegetale se sancționează cu amenzi de 10.000 – 40.000 de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
  Inspectoratul de Poliție Soroca informează despre demararea procesului de recrutare și formare a echipei de voluntari în cadrul entității pentru anul 2023. Ai și TU șansa să devii voluntar şi parte a echipei Inspectoratului de Poliție Soroca.   Dacă ești interesat, nu ezita să te înscrii, oportunitățile oferite sunt: Alăturarea unei echipe și integrarea […] Post-ul Inspectoratul de Poliție din Soroca recrutează voluntari. Tu poți fi unul din ei apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
Pentru pregătirea jucătorilor din loturile naționale ale Republicii Moldova, antrenorul sorocean Vasile zăbrian a fost remunerat, de Federația Moldovenească de Fotbal, (FMF) cu un premiu în mărime de 218 euro. Printre cei premiați se mai regăsește un alt antrenor cu origini sorocene, Denis Cilipic, care în prezent este antrenorul echipei Real Succes din capitală. În […] Post-ul Vasile Zăbrian, unul din cei mai titrați antrenori soroceni de fotbal a intrat în posesia unui premiu de 218 euro apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
  Banca Națională a Moldovei anunță că, moneda unică europeană va costa astăzi, 29 martie, 19 lei și 99 de bani, iar dolarul american va avea o cotație de 18 lei și 47 de bani. Astfel, euro se va scumpi cu șase bani, iar dolarul se va ieftini cu patru bani. Totodată, leul românesc va avea […] Post-ul Curs valutar: astăzi euro se scumpește cu șase bani, iar dolarul se ieftinește cu patru bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
  În raioanele de nord, potrivit prognozei meteorologilor, astăzi, 29 martie, se așteaptă cer noros,  iar vântul va sufla din nord-vest. Termometrele vor arăta temperaturi cuprinse între +2…-5°C. Post-ul Meteo: astăzi vom avea cer noros și temperaturi cuprinse între +2…-5°C. apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:50
Lidia Lungu, meșterul popular din satul Vădeni, a moștenit dragostea față de brodat de la mama sa și a devenit un expert în tehnicile tradiționale ale broderiei. De-a lungul anilor, a reușit să brodeze peste 200 de lucrări, depunând multă muncă și pasiune în fiecare proiect. În fiecare zi, își dedică timpul liber acestei activități și […] Post-ul Lidia LUNGU: „Broderia – o artă transmisă din generație în generație în familia noastră” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
 Tragedii în lanț, în Republica Moldova. Doi bărbați au fost găsiți strangulați, iar un al treilea ar fi încercat să-și pună capăt zilelor, provocându-și o rană de cuțit, scrie echipa.md Unul dintre cazuri a avut loc în noaptea de 27 martie, în capitală. Un bărbat de 36 de ani a fost găsit strangulat în camera […] Post-ul Doi bărbați s-ar fi strangulat, iar al treilea s-ar fi înjunghiat cu un cuțit în abdomen apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:30
În satele Volovița, Alexandru cel Bun, Vasilcău și Căinarii Vechi, din cauza vântului puternic au fost înregistrate întreruperi de curent electric. După cum ne-a relatat Dumitru Chistol, șeful Oficiului raional Soroca a SA „Rețelele Electice de Distribuție Nord”, în trei sate din patru a fost restabilită aprovizionarea cu curent electric. În prezent electricienii mai lucrează […] Post-ul Din cauza vântului puternic, în câteva sate din raionul Soroca au fost înregistrate întreruperi de curent electric apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
Trei elevi de la Liceul Teoretic „Constantin Stere” au reprezentat școala cu succes la Concursul Național „Octavian Goga sau ecoul cântecului pătimirii noastre în mileniul III”, care a avut loc în Sibiu, România. Cătălin Mușcinschi a obținut Premiul I, Nicoleta Chinzeaeva a primit Premiul III, iar Alexandra Cazacu a primit o mențiune. Cătălin Mușcinschi a […] Post-ul Elevii de la Liceul Teoretic „Constantin Stere” au strălucit la Concursul Național de poezie dedicat lui Octavian Goga apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
Bun venit la prezentarea noastră despre unul dintre cele mai impresionante complexe imobiliare din Soroca! În acest video, veți descoperi cum acest complex îmbină perfect stilul modern cu funcționalitatea și luxul pentru a crea o experiență unică de locuire. Aici, veți descoperi o varietate de opțiuni de apartamente și facilități, concepute pentru a satisface cele […] Post-ul PUBLICITATE: ÎNVESTEȘTE ASTĂZI ÎN SIGURANȚA ȘI CONFORTUL TĂU apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
Femeile se așteaptă ca bărbații să aducă banii în casă, iar bărbații spun despre femei că ele trebuie să se ocupe de gospodărie, voi cum credeți, pentru ce trebuie bărbat la casă? Post-ul Sondaj: Pentru ce trebuie bărbat la casă? apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:30
Fribourg este un orășel mic (40 mii locuitori) așezat pe malul râului Saane (în germană) ori Sarinne (în franceză). Fiind chiar la hotarul dintre regiunea germanofonă și cea francofonă aici ne pomenim în exemplul perfect de bilingvism și nu doar pentru râul local. În această regiune se poate face carieră și e posibil să muncești […] Post-ul Moldova cinematografică lansată în Elveția apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Persoanele care suferă de mai multe boli cronice cunosc bine faptul că multe din ele poartă un caracter sezonier, inclusiv bolile reumatice. Pe de altă parte, în ultima vreme se atestă o „ștergere”  a acestor „granițe” sezoniere, dar … în multe cazuri sfârșitul de toamna și începutul de primăvara rămân perioade critice pentru unele persoane […] Post-ul Doctorul Dorina Procopii: Totul despre acutizările de toamnă a bolilor reumatice apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Ai fotografiat ceva deosebit și vrei ca imaginea să fie apreciată de cât mai multă lume? Ai surprins cu telefonul o problemă și vrei ca autoritățile să afle de ea? Atunci rubrica FOTOGRAFIA ZILEI de pe www.observatorul.md este locul perfect pentru imaginea ta. Trimite-ne imaginea pe https://www.facebook.com/observatorul.md și descrie când, unde și în ce context a fost făcută, iar […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Vântul a doborât un copac vis-a-vis de Liceul „Ion Creangă” din Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
  În perioada 31 martie – 30 aprilie 2023, la Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca, puteți vizita expoziția de artă handmade cu genericul „FANTEZIA SUFLETULUI”. Lucrările aparțin meșteriței populare Svetlana Șapovalov. Vă invităm la vernisaj vineri, 31 martie, ora 15:00. Post-ul „Fantezia sufletului” – expoziție de artă handmade a meșteriței populare Svetlana Șapovalov, la Muzeul din Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
În perioada 20-21 martie 2023, am participat la Cursul „Coordonarea activităților de răspuns la dezastre și urgențe de sănătate publică, primul ajutor și resuscitarea cardio-pulmonară”, împreună cu domnul primar al comunei Cosăuți, raionul Soroca, Mihai Gîtlan, specialistul pentru reglementarea proprietății funciare, Ion Tașnic, curierul Adriana Roșca și subsemnata. Cursul a fost organizat de Societatea de Simulare […] Post-ul Fiecare dintre noi deja poate salva o viață apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
Secţia Cultură şi Turism Soroca organizează un concurs pentru ocuparea postului de director al Muzeului de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” din Soroca. Candidații eligibili sunt cetățenii Republicii Moldova cu studii superioare corespunzătoare profilului instituției muzeale, care nu au împlinit încă vârsta de 65 de ani, cunosc limba română, nu au antecedente penale și sunt […] Post-ul Se caută director pentru Muzeul de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” din Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
  Potrivit datelor oficiale de schimb valutar afișate de Banca Națională a Moldovei, leul moldovenesc se depreciază în raport cu moneda unică europeană și se apreciază în raport cu dolarul.   Astfel, pentru astăzi, 28 martie, un euro are valoarea de 19 lei și 93 de bani, Dolarul american costă 18 lei și 51 de bani, […] Post-ul Curs valutar: Leul moldovenesc se depreciază în raport cu euro și se apreciază în raport cu dolarul apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
  În raioanele de nord, potrivit prognozei meteorologilor, astăzi, 28 martie, se anunță ploi puternice care se pot transforma în precipitații sub formă de lapoviță.    Vântul va sufla din sud, iar termometrele vor arăta temperaturi cuprinse între 0…0°C. Post-ul Meteo: astăzi vom avea vânt și ploi care se pot transforma în lapoviță apare prima dată în Observatorul de Nord.
27 martie 2023
18:00
   Vasile Apreotesei, originar din satul Vărăncău, de mic copil a fost educat în stil românesc de mama sa „naționalistă”. Cântecele românești și povestirile despre Regele Mihai, Ion Antonescu dar și alții, l-am marcat ca personalitate. Își aduce aminte despre mama, despre bunelul, despre deportări, despre viața pe care a trăit-o după serviciul militar din […] Post-ul Vasile APREOTESEI: „Sper ca dragostea față de România va fi transmisă din generații în generații” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:20
Astăzi s-a desfășurat concursul pentru poziția de director al Instituției Publice Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale „O Șansă”, care va fi inaugurat în noul sediu joi, 30 martie. Concursul a fost organizat de către Consiliul Raional Soroca și câștigătoare a fost selectată Tatiana Leșan. Tot atunci Comisia de concurs pentru postul vacant de director la […] Post-ul Tatiana Leșan a câștigat concursul pentru conducerea Centrului Multifuncțional de Servicii Sociale „O Șansă” apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
Fiind părinte, poate fi extrem de frustrant să te confrunți cu durerea dentară a copilului tău în timp ce stomatologia este închisă sau nu este disponibilă imediat. Cu toate acestea, există câteva lucruri pe care le poți face acasă pentru a-i ajuta pe cei mici să scape temporar de durerea și disconfortul dinților. Cu toate […] Post-ul Victoria Purici: „Ce facem dacă este seară, iar copiii acuză dureri de dinți?” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
Ieri, 26 martie 2023, în sala mare a Palatului de Cultură din municipiul Soroca a avut loc Festivalul de Teatru „Rampa Nistreană”, ediția a XXII-a. Anul acesta la festival au participat șapte colective şi au fost decernate cu Diploma Președintelui raionului Soroca pentru participare la Festival și cu prilejul Zilei Mondiale a Teatrului.   Cele […] Post-ul Nicoleta Babii: „Ne-a durut foarte mult… Pe scenă copii, iar în sală pustie…” apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:50
Asociația Obștească „Consiliul Unirii din Soroca” a organizat duminică, 26 martie 2023, mai multe activități, unele devenite deja tradiționale, dedicate aniversării a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România. „Observatorul de Nord” a transmis în direct evenimentul, ce poate fi vizionat aici. Ziua a început cu „Liturghia Unirii” la parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni” a Mitropoliei […] Post-ul 27 de fotografii de la sărbătoarea Unirii Basarabiei cu România de la Soroca / GALERIE FOTO apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:30
  Vânt puternic (18-23 m/s.) și ploi abundente (15-20 l/m.p) astăzi și mâine – despre aceasta comunică Serviciul Hidrometeorologic de stat, care a anunța COD GALBEN de schimbare bruscă a vremii. Aceste fenomene meteorologice vor fi completate și cu o scădere bruscă a temperaturii aerului, cu 5-7 grade Celsius.       Post-ul Cod Galben de schimbare bruscă a vremii – astăzi, de la ora 21:00 și mâine se anunță ploi abundente și vânt puternic apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Să vorbim și să scriem corect românește Au trecut mai bine de 30 de ani, de când limba română – această lacrimă blagiană, acest dor eminescian, această credință a lui Grigore Vieru și a multor alți scriitori a revenit acasă de acasă.  Acest „fagure de miere”, cum este numită limba română de poet,  este rezultatul […] Post-ul „Nu mă telefona”, dacă mi-ai „bronat” un bilet la concert, fiindcă „am pierdut rutiera” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.