Observatorul de Nord

Acum 2 ore
20:40
La 13 martie 1918, sorocenii au fost printre primii care au votat Moţiunea de Unire cu România. Avem datoria sfântă să ţinem trează memoria înaintaşilor noştri şi să continuăm cauza lor. În acest an istoric, aflat sub semnul Marii Uniri, societatea civilă, locuitori ai vechiului judeţ Soroca, intelectuali, fermieri, pensionari, tineri se asociază Declaraţiilor de Unire cu Ţara-mamă făcute de conaţionalii noştri din Republica Moldova”, așa începea Declaraţia de Unire […] Post-ul Noi semnatari ai Declaraţiei de Unire apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:50
Astăzi primarul de Soroca, Victor Său, a prezentat raportul de activitate al Primăriei municipiului pentru anul 2017. Prezenți la ședință au fost reprezentanții instituțiilor publice din municipiu, consilieri, societatea civilă și cetățeni. Astfel, au fost enunțate veniturile și cheltuielile pentru anul trecut, activitățile susținute în domeniul social, sportiv, tineretului, urbanismului și altele. La capitolul achiziții […] Post-ul Raportul activității Primăriei pentru anul 2017 (VIDEO INTEGRAL) apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
15:31
În timp ce președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, tună și fulgeră când aude de Centenarul Unirii și de evenimentele legate cu această importantă dată din istoria poporului nostru, iar retorica lui este una mai mult decât sărită de pe fix — acesta, în clipele de nervozitate maximă și de accese de românofobie, sperie lumea cu nu […] Post-ul Unirea înseamnă pace, dar nu dezbinare și război apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
Astăzi primarul de Soroca, Victor Său, a prezentat raportul de activitate al Primăriei municipiului pentru anul 2017. Prezenți la ședință au fost reprezentanții instituțiilor publice din municipiu, consilieri, societatea civilă și cetățeni. Astfel, au fost enunțate veniturile și cheltuielile pentru anul trecut, activitățile susținute în domeniul social, sportiv, tineretului, urbanismului și altele. La capitolul achiziții […] Post-ul Raportul activității Primăriei pentru anul 2017 (VIDEO INTEGRAL) apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:01
Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a publicat rezultatele testelor de laborator privind calitatea produselor lactate, comercializate pe teritoriul țării, inclusiv în raionul Soroca. Astfel, a fost verificată producția din lapte a mai multor întreprinderi din țară, dar și cea importată. Conform studiului, au fost prelevate 141 de produse lactate, dintre care 107 produse autohtone […] Post-ul Produse lactate, cu exces de grăsimi vegetale. ANSA a publicat lista întreagă apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
12:30
O fetiță în vârstă de 7 ani din Cureșnița, raionul Soroca, a fost grav lovită de un automobil, îndată după ce se coborâse din microbuzul școlar. Tânărul în vârstă de 16 ani, care se afla la volanul mașinii de model Mazda 323, nu deținea permis de conducere. Potrivit unui comunicat emis de IP Soroca, eleva, […] Post-ul O elevă din Cureșnița, tamponată de un automobil (FOTO) apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
În mai multe şcoli din raionul Soroca au loc activităţi de aniversare a 100 zile de şcoală pentru picii din clasa întâi. Printre cei care marchează „centenarul” sunt şi elevii clasei a I-a „b” de la Liceul „Petru Rareş” din Soroca. Şcolarii, îndrumaţi de prima lor învăţătoare Marianna Haric, au raportat ce au învăţat la […] Post-ul 100 de zile în lumea cunoştinţelor apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Ninsori slabe ne așteaptă astăzi la Soroca, cu temperaturi de până la -1..-6 grade Celsius. Sâmbătă se prevăd -5..-8 grade, iar duminică -10..-14 grade. În următoarele zile temperatura aerului va coborî simțitor, iar săptămâna viitoare se vor înregistra până la -10..-19 grade Celsius. Post-ul METEO: Vreme geroasă, cu temperaturi în scădere, la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
16:20
Astăzi primarul de Soroca, Victor Său, a prezentat raportul de activitate al Primăriei municipiului pentru anul 2017. Prezenți la ședință au fost reprezentanții instituțiilor publice din municipiu, consilieri, societatea civilă și cetățeni. Astfel, au fost enunțate veniturile și cheltuielile pentru anul trecut, activitățile susținute în domeniul social, sportiv, tineretului, urbanismului și altele. La capitolul achiziții […] Post-ul Raportul activității Primăriei pentru anul 2017 (VIDEO) apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:00
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul Fotografia zilei: Urbanism modern apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
Citește în numărul ziarului „Observatorul de Nord” de mâine: Îndrăgostiţii de pe strada Speranţei Tableta de vineri/ Unirea înseamnă pace, dar nu dezbinare și război Să luptăm paşnic pentru Unire… Noul șef al Biroului pentru Europa și Eurasia al USAID are rădăcini sorocene Producătorii de miere pot beneficia de subvenții Iluminare modernă avem — stație de epurare nu […] Post-ul Citește mâine în ziarul „OBSERVATORUL DE NORD” apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:10
Anul acesta în comuna Volovița, raionul Soroca, vor avea loc alegeri locale. Locuitorii comunei urmează să aleagă un nou primar la 20 mai curent. Potrivit CEC, alegeri locale se vor desfășura în mai multe localități din țară. Post-ul Află în ce comună din raion vor avea loc alegeri locale în 2018 apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
Astăzi va fi prezentat raportul de activitate al Primăriei municipiului Soroca pentru anul 2017, în sala de ședințe a Consiliului raional, începând cu ora 10.00. Ședința este publică, anunță Primăria municipiului, astfel încât toți doritorii sunt invitați să participe. Post-ul Astăzi va fi prezentat raportul de activitate al Primăriei pentru anul 2017 apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
La 1 martie sorocenii sunt invitați tradițional la Spectacolul muzical „Mărţişor în prag de primăvară”, care va avea loc în incinta Palatului de Cultură, cu începere de la ora 17.00. La eveniment vor evolua Orchestra de fanfară, Teatrul dramatic „Prometeu”, Clubul de dansuri sportive ,,Prestij”, Corul ,,Belcanto” de la Şcola de Arte „E.Coca”, Colegiul de […] Post-ul MĂRȚIȘOR 2018: Vezi programul artistic apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:20
Se caută „Miss Soroca 2018”! Organizatorii concursului de frumusețe, devenit tradițional la noi, anunță înscrierea la o nouă ediție. Astfel, dacă vrei să obții titlul onorific “Miss Soroca 2018” și crezi că ai toate calitățile necesare pentru a obține câștig în acest concurs — ÎNSCRIE-TE ACUM! Înscrierea la concurs se face prin depunerea dosarului de participare […] Post-ul Ai șansa să devii „Miss Soroca 2018” apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
Mâine va fi inaugurată o expoziție de artă a elevilor Colegiului de Arte „Nicolae Botgros”, în incinta Muzeului de Istorie și Etnografie Soroca. Evenimentul va începe la ora 13.00. Potrivit directorului muzeului, Nicolae Bulat, invitați sunt toți doritorii, iar intrarea este gratis. Mai multe lucrări, vedeți mâine, la expoziție. Post-ul Sorocenii sunt invitați să se delecteze cu artă apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
O nouă sesiune de informare în localităţile din câmpia Sorocii a avut loc la Băxani. Circa douăzeci de locuitori ai satului, printre care elevi, pensionari, consilieri locali, primarul satului, s-au adunat la primărie, unde a fost desfășurat evenimentul. Băxănenii au fost informați de reprezentanții Observatorului de Nord despre ce înseamnă jurnalismul cetățenesc, cum își pot […] Post-ul Jurnalismul cetățenesc, promovat la Băxani apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
La alegerile locale din ultimele decenii candidaţii la funcţia de primar şi consilierii orăşeneşti ne-au promis că vor construi o staţie de epurare, dar nu se ţin de cuvânt. Iată ce spune acum primarul Victor Său, care în perioada electorală a declarat că va construi staţia de epurare în primii doi ani ai mandatului său. […] Post-ul Victor Său despre promisiunea de a construi staţia de epurare timp de doi ani apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
Alți 12 bebeluşi au mai văzut lumina zilei în perioada  12 -19 februarie 2018, 4 băieți și 8 fete. Fericitele mămici ale nou-născuţilor soroceni sunt: Prodius Ana, Slobozia- Nouă, 12 februarie, fată Ursu Angela, Stoicani,  13 februarie, fată Babenco Tatiana, Bulboci, 13 februarie, fată Smochin Maria,Rublenița, 14 februarie, băiat Cvasniuc Tatiana,Volovița, 16 februarie, băiat Revenco […] Post-ul Barza a adus noi soroceni… apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Mâine va fi prezentat raportul de activitate al Primăriei municipiului Soroca pentru anul 2017, în sala de ședințe a Consiliului raional. Ședința este publică, anunță Primăria municipiului, astfel încât toți doritorii sunt invitați să participe. Post-ul Va fi prezentat raportul de activitate al Primăriei pentru anul 2017 apare prima dată în Observatorul de Nord.
20 februarie 2018
16:31
Mai mulți cititori, în primul rând pensionari, s-au adresat la redacție cu rugămintea de a explica ce înseamnă valorizarea și dacă nu cumva aceasta este „un fel de indexare”. Pentru a satisface curiozitatea cititorilor noștri ne-am adresat după explicații domnului Dumitru ZGARDAN, directorul Casei Teritoriale de Asigurări Sociale Soroca, cea mai indicată persoană de a […] Post-ul Dumitru ZGARDAN: „Valorizarea și indexarea – două lucruri diferite! apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:10
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul Urnă de gunoi în loc de fântână apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
Organizația veteranilor din raionul Soroca  a desfășurat o frumoasă serată de suflet, în care ritmurile și profunzimea romanței a creat o atmosferă nemaipomenită.  Evenimentul a avut loc la 16 februarie, în incinta Școlii de Muzică. Spectatorii au fost încântați de romanțele interpretate de eleva Colegiului „Mihai Eminescu” Maria Caprita, elevul Alexei Vicol și Crina Tureac […] Post-ul VÂRSTA A TREIA: Romanța-Regina sufletului apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:20
Lipsa stației de epurare la Soroca și promisiunile deșarte de ani de zile ale primarilor și consilierilor în privința rezolvării acestei probleme, a fost una dintre subiectele de discuție la ultima emisiune „Observatorul”. Iată ce crede Ion Babici,  reprezentant al societății civile ce trebuie să facă sorocenii, dacă aleșii se limitează doar la promisiuni.   Ce alte declaraţii […] Post-ul Ion Babici: „Eu aș avea dreptul să dau în judecată…” apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul Fotografia zilei: Staţie în stil naţional la Băxani apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Victor Său a declarat la ultima emisiune „Observatorul” că a „propus ca relaţia dată de înfrăţire dintre Suceava şi Soroca să ducă la o relaţie mai bună între autorităţile centrale şi să treacă deja la o acţiune concretă de Unire a acestor ţinuturi, Bucovina, Basarabia şi România”. Amintim că Victor Său a refuzat recent să […] Post-ul Ce spune primarul municipiului Soroca, Victor Său, despre Unire… apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
Mătuşa Ecaterina Branişte din satul Racovăţ s-a născut la 23 noiembrie 1936. Împreună cu soţul Clement, căruia în sat îi spuneau Mişa, au crescut şi educat doi băieţi şi trei fete. Mătuşa Ecaterina este văduvă de un an, iar acum stă mai mult prin casă. Uneori priveşte prin fereastră, citeşte cărţile de rugăciuni, iar alteori […] Post-ul De vorbă cu mătuşa Ecaterina apare prima dată în Observatorul de Nord.
19 februarie 2018
16:10
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul Urnă de gunoi în loc de fântână apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
Victor Său a promis în repetate rânduri că va amenaja plajele din oraşul Soroca, iată ce spune acum la acest subiect. Ce alte declaraţii au mai făcut participanţii la emisiune puteţi vedea aici – https://observatorul.md/emisiuni/emisiunea-observatorul/2018/02/18/41467_emisiunea-observatorul-victor-sau-si-ion-babici-probleme-si-solutii-administrarea-municipiului-soroca Post-ul Primarul Victor Său despre amenajarea plajelor din Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
În incinta Gimnaziului Volovița a avut loc o șezătoare cu genericul “La gura sobei”, la care au evoluat două colective, „Floare de noroc” din Volovița și „Țărăncuța” din Parcani, raionul Soroca.   Copiii, alături de cei maturi, au cântat cântece străvechi și au participat la activitate. Organizarea unor astfel de șezători reprezintă o tradiție pentru […] Post-ul Tradițiile au reînviat la Gimnaziul din Volovița apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.