Observatorul de Nord

Acum 5 minute
17:20
După efectuarea a 4838 de teste, alte 1518 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, inclusiv 4 cazuri în raionul Soroca. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 184 856. Din numărul total de cazuri, 69 sunt lucrători medicali: medici-25, asistenți medicali-34, personal auxiliar-10. În total, în cadrul instituțiilor […] Post-ul 1518 persoane infectate și 25 decese au fost înregistrate astăzi. În raionul Soroca – 4 persoane infectate apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum o oră
16:30
Primăria satului Redi-Cereşnovăţ ANUNŢĂ CONCURS pentru ocuparea  funcției vacante de specialist pentru reglementarea regimului funciar, 0,5 unitate de funcție. Pentru a râvni la această funcție, candidații trebuie să fie cetățeni al Republicii Moldova; să nu atingă vârsta  necesară obținerii dreptului la pensie pentru limita de vârstă; să aibă studii superioare sau medii de specialitate; să […] Post-ul Primăria Redi-Cereșnovăț angajează specialist pentru reglementarea regimului funciar apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
13:00
   Primăria comunei Rublenița, raionul Soroca, anunță concurs pentru ocuparea funcției publice vacante de specialist în reglementarea regimului proprietății funciare.  Scopul – realizarea concepției unice de dezvoltare a relațiilor funciare pe teritoriul gestionat, indiferent de forma organizațional-juridică, tipul de proprietate asupra pământului și hotarele administrativ-teritoriale. Sarcinile de bază: dirijarea procesului de reglementare a regimului proprietății […] Post-ul Primăria Rublenița angajează specialist în reglementarea regimului proprietății funciare. apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 8 ore
11:00
Redacția “Observatorul de Nord” continuă emisiunea – “Interviu cu soroceni”, unde ne-am propus să invităm oameni din ținutul Sorocii care au ce spune celor din jur. Urmăriți interviul cu conducătoarea corului „Belcanto” din Soroca, Ludmila Samarin cu care am discutat despre părinți, de ce a abandonat dansul, cum a făcut cunoștință cu soțul, familie, corul […] Post-ul Interviu cu soroceni – Ludmila Samarin / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:20
Acum jumătate de an a luat start proiectul „Participarea cetățenilor din Regiunea de Dezvoltare Nord în procesul de eficientizare energetică a L.T. „Pan Halippa” (Edineț), orientată spre îmbunătățirea calității serviciilor educaționale”. Proiectul este implementat de Asociația Obștească „DEMOS” din Edineț în parteneriat cu administrația instituției de învățământ și Consiliul Raional. Proiectul a fost lansat la […] Post-ul UE // Eficientizarea energetică mobilizează comunitatea apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
09:20
Procesul de construire a modelului de educaţie în şi pentru democraţie e complex şi trebuie să angajeze nu numai grupul de cadre didactice din sistemul naţional de învăţământ, ci şi părinţii, instituţiile culturale, mijloacele de comunicare în masă — într-un cuvânt, societatea în ansamblul său. Scopul final al educaţiei îl constituie dezvoltarea copilului pentru a […] Post-ul Succesul înseamnă să obții ceea ce-ți dorești apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
Discuție între el și ea, proaspăt căsătoriți: − Iubitule, te rog să mă înțelegi! Abia ne-am căsătorit. Nu-mi este ușor să mă despart de obiceiurile mele de fată. Cel puțin, nu imediat. − Nici nu e nevoie. Continuă să ceri bani de la ai tăi, ca și cum nimic nu s-ar fi schimbat!   […] Post-ul Dacă iubim Parisul și Madridul, atunci ne uităm la … PSG – Real apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:00
* Culmea frigidităţii: Ori intri, ori ieşi, şi nu te mai foi atâta! * Culmea tehnologiei: să alungi musca de pe monitor cu mouse-ul. * Culmea puterii de convinegere: soţul să-şi convingă soţia că toate blănurile îngraşă. * Culmea exagerării: o furnică să pretindă că i-a intrat praf în ochi. * Culmea îngîmfării: o rîmă […] Post-ul CULMEA CULMELOR: Să îmbraci fundul mării în chiloți de damă apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
21:50
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică /CNESP/ constată că situația epidemiologică în Republica Moldova se agravează rapid, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. În timp ce în țările din regiunea europeană, în ultimele săptămâni, se atestă o micșorare a numărului de cazuri noi până la 50%, apoi în Republica Moldova […] Post-ul Vezi ce nu poți face în perioada 1-15 martie, în regimul special instituit de CNESP apare prima dată în Observatorul de Nord.
18:20
După efectuarea a 4673 de teste, alte 1.452 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, inclusiv 13 cazuri în raionul Soroca. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19  a ajuns la 183.338.    Altfel, din cauza numărului mare de persoane infectate cu coronavirus, Gimnaziul și Grădinița de copii din satul Bulbici […] Post-ul Gimnaziul și Grădinița de copii din satul Bulboci sunt în carantină. În raionul Soroca au fost înregistrate 13 noi cazuri de Covid-19. apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
16:50
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale /MSMPS/ a aprobat astăzi lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova. Lista conține 26 de țări și va intra în vigoare de luni, 1 martie, comunică MOLDPRES. Potrivit MSMPS, lista a fost elaborată în conformitate cu decizia Comisiei Naționale Extraordinare de […] Post-ul 26 de țări se regăsesc pe „Lista roșie” a RM. România nu este printre ele. apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
Porțiunea de câteva zeci de metri de pe strada Bechir, din municipiul Soroca, despre care s-a scris în ultima vreme, a intrat în vizorul primăriei. După cum scrie Serviciul de presă al primăriei Soroca, pentru reparația în „varianta albă” a străzii au fost alocați 24.000 lei. Aceasta urmează să fie stradă pietonală. (FOTO: Serviciul de […] Post-ul 24.000 de lei pentru construcția drumului de pe strada Bechir apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:50
  Ucraina actualizează „lista roșie” o dată la 7 zile (vineri) și după evaluările de astăzi, Republica Moldova rămâne în această listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat până vinerea viitoare, cel puțin.    Adică, moldovenii care intenționează să meargă sau să tranziteze țara vecină vor fi nevoiți să prezinte rezultatul negativ la testul PCR, […] Post-ul În atenția sorocenilor care vor să meargă în Ucraina: ori test negativ, ori carantină 14 zile apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a lansat primul apel de depunere a cererilor pentru solicitarea plăților directe per cap de animal. Astfel, în perioada 1 aprilie – 4 iunie 2021, deținătorii de animale pot depune dosarele de solicitare a plăților la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, transmite MOLDPRES. Conform Regulamentului, aprobat […] Post-ul Deținătorii de animale din raionul Soroca pot solicita plăți directe per cap de animal apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
ATENȚIE! CONCURS!  Direcția Învățământ Soroca anunță concurs pentru ocuparea funcției de  director al următoarelor instituții de învățământ:  *Școala primară-grădiniță Slobozia Nouă  *Școala primară-grădiniță Tătărăuca Nouă  *Școala primară-grădiniță Niorcani  *IP Gimnaziul Cremenciug  *IP Gimnaziul Șolcani   La concurs pot participa cetățeni ai Republicii Moldova, cu studii superioare universitare, care au o vechime de muncă în activitatea […] Post-ul În cinci localități din raionul Soroca sunt anunțate concursuri pentru ocuparea funcției de director apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Proiecte în derulare: ABILITAREA CETĂȚENILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA Comunicare pentru schimbare: SESIZEAZĂ O PROBLEMĂ     Dacă o să facem o „excursie” prin orașul Soroca o să sesizăm un lucru care, unora le face cinste, iar altora ar trebui să le fie rușine. Am în vedere evacuarea gunoiului din tomberoanele și containerele publice, care se face […] Post-ul Celor de la salubrizare – BRAVO, unor locatari iresponsabili – RUȘINE! apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Iată numele fericitelor mămici: Prozorovschii Valentina, Hristici, 18 februarie, fetiță Iavorschi Cristina, Redi Cerișnovăț, 18 februarie, fetiță Balta Daniela,, Cosăuți, 19 februarie, fetiță Țenti Irina, Tătărăuca Veche, 21 februarie, fetiță Chiabur Gabriela, Țepilova, 21 februarie, băiat Preida Sofia, Soroca, 21 februarie, băiat Cojocaru Tatiana, Soroca, 22 februarie, băiat Babii Aliona, Dubna, 22 februarie, fetiță Borozan […] Post-ul Barza a mai adus 10 copii: 6 fetițe și 4 băieței apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
Proiecte în derulare: ABILITAREA CETĂȚENILOR DIN REPUBLICA MOLDOVA Comunicare pentru schimbare: SESIZEAZĂ O PROBLEMĂ    Am revenit recent de la București și am văzut că pereții și fațadele multor blocuri de locuit sunt izolate termic. Mi s-a părut foarte importante aceste lucrări, dar și mai mult m-a interesat faptul că lucrările sunt efectuate de primăriile […] Post-ul    Izolarea pereților și fațadelor – un „lux” sau o „metodă” de a păstra căldura? apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:10
Ziarul „Observatorul de Nord” din 26 februarie 2021 este gata pentru a ajunge la cititori, iată ce puteți găsi în el… „PROGRAMUL de evoluare a colectivelor artistice „model” din cadrul Secției Cultură şi Turism în cadrul Festivalului Internațional de muzică „Mărțișor”, ediția a 55-a, 1-10 martie 2021”,un AFIȘ al Festivalului „Mărțișor”-2021. „PAS și ceilalți sau […] Post-ul Iată ce puteți citi în ziarul „Observatorul de Nord” de astăzi / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
TABLETA DE VINERI. Decizia Curții Constituționale (CC) de marți nu a limpezit apele și nu a liniștit clasa politică de pe malul Bâcului. Ba dimpotrivă, ostilitățile dintre formațiunile politice care văd diferit situația creată și la fel de diferit văd și căile de ieșire din această criză parlamentară (politică, constituțională, socială, economică, pandemică, identitară… și […] Post-ul PAS și ceilalți sau Năluca alegerilor anticipate abia de se întrezărește apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
  În ultima vreme se vorbește tot mai des despre o eventuală reformă teritorial-administrativă. Bunăoară, această întrebare i-a fost pusă președintei Maia Sandu și de primarul comunei Dărcăuți, Oleg Rozimovschi, în cadrul vizitei doamnei președinte la Soroca. În acest context, merită atenție declarațiile făcute unui portal de la Chișinău de ex-președintele Comisiei Electorale Centrale și […] Post-ul Numărul primăriilor ar putea scade de la 896 la 93, iar numărul raioanelor de le 35 la 5 apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:40
 Înainte de zilele de odihnă, moneda europeană crește cu 7 bani, iar dolarul pierde 3 bani  în raport cu leul moldovenesc.  La cursul Băncii Naționale a Moldovei  pentru vineri, 26 februarie, și care va fi valabil și în zilele de weekend, 27 și 28 februarie, un dolar american este cotat cu 17,45 lei, un euro – cu 21,34 […] Post-ul Euro recuperează ce a pierdut la începutul săptămânii, iar dolarul coboară cu 3 bani apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
  Înaintea zilelor de odihnă, când temperaturile vor scădea simțitor și vor fi posibile precipitații, astăzi  va fi o zi foarte caldă și însorită, cu maxime de +17 grade Celsius în raioanele de nord Mâine se va răci cu vreo 8 grade, iar duminică termometrele vor arăta cu încă vreo 4 grade mai puțin. În […] Post-ul Astăzi mai este vreme călduroasă, dar sâmbătă și duminică se răcește apare prima dată în Observatorul de Nord.
06:10
PROIECTE ÎN DERULARE: Proiectul Dezvoltarea Zonelor Rurale din Republica Moldova (DevRAM) este implementat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, cu finanțare din partea Uniunii Europene și a Cooperării Austriece pentru Dezvoltare. Proiectul are două părți, PARTEA I are ca scop creșterea competitivității sectorului agroalimentar în Moldova, prin integrarea în lanțurile valorice domestice și globale, în special […] Post-ul Proiectul „Dezvoltarea Zonelor Rurale în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare apare prima dată în Observatorul de Nord.
25 februarie 2021
18:00
După efectuarea a 4560 de teste, alte 1736 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, inclusiv 7 cazuri în raionul Soroca. Bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 181 886. Din numărul total de cazuri, 63 sunt lucrători medicali: medici-18, asistenți medicali-32, personal auxiliar-13. În total, în cadrul instituțiilor […] Post-ul Astăzi, persoane infectate – 1736, persoane decedate – 25. În raionul Soroca – 7 persoane infectate. apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:10
Proiecte în derulare: ABILITAREA CETĂȚENILOR ÎN REPUBLICA MOLDOVA   Chiar dacă la moldoveni se spune că „nimic nu poate fi mai bun decât apa de izvor (fântână)”, sursele noastre de apă prezintă astăzi mai mult o cale sigură de a te molipsi și de a te îmbolnăvi, decât a-ți potoli setea… În acest context, Asociația […] Post-ul VIDEO//Nimic nu poate fi mai gustos decât apa din fântână și din izvor, dar… apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Datele oficiale prezentate de autoritățile Republicii Moldova nu lasă loc pentru interpretări — alături de câteva raioane, Soroca este teritoriul care gestionează bine situația pandemică. Or, timp de câteva luni, numărul de persoane infectate în raionul Soroca este de ordinul unităților, fapt care ne-a permis să fim incluși în lista raioanelor cu „cod portocaliu”, ceea […] Post-ul Raionul Soroca — printre cele „de mijloc” la gestionarea  pandemiei apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
 De la începutul pandemiei, în raionul Soroca au fost înregistrate 2223 cazuri de infectare, dintre care 83 sunt active (la data de 24 februarie), majoritatea dintre care s-au soldat că însănătoșirea persoanelor, iar în 61 de cazuri bolnavii au pierdut, cu părere de rău, lupta cu virusul. Harta alăturată reflectă starea de lucruri la capitolul […] Post-ul În 20 de sate din raionul Soroca (încă) se atestă cazuri active de COVID-19 apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:40
 Despre aceasta a declarat ministrul de externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis.  Înaltul oficial lituanian s-a aflat într-o vizită oficială la Chișinău, în cadrul căreia s-a întâlnit cu premierul în exercițiu, Aureliu Ciocoi. Post-ul După România, și Lituania va dona Republicii Moldova vaccinuri anti – COVID apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:10
   După o perioadă, în care numărul de persoane infectate cu COVID-19 scăzuse simțitor, astăzi în țara vecină s-a  înregistrat un salt cu aproape 40% a noilor cazuri de contaminare, în comparație cu ziua precedentă.    Astfel, un total de 8.147 de cazuri de infecții cu SARS-CoV-2 au fost raportate joi dimineață, pe când miercuri […] Post-ul Ucraina vecină înregistrează un număr mare de persoane infectate apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.