Observatorul de Nord

Acum 8 ore
15:40
În ziarul de vineri, 26 aprilie găsiți articole și știri, printre care: CARITATE//Peste trei tone de alimente au fost donate pentru “Masa bucuriei”! TABLETA DE VINERI// A câștigat Ucraina un președinte sau a pierdut un actor? TRADIȚII// Încondeierea ouălor — o frumoasă tradiție păstrată la Vădeni MEMORIE// Grigore CALISTRU: „Ecoul Cernobâlului mai este viu și astăzi” […] Post-ul Mâine apare ediția de Paști a ziarului “Observatorul de Nord” apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Copiii care se vor deplasa la instituțiile de învățământ cu unități de transport școlar vor avea un însoțitor instruit în aspectul siguranţei rutiere, potrivit modificărilor operate astăzi de guvern la Regulamentul cu privire la transportarea elevilor. Proiectul are la bază premiza că siguranța elevilor constituie „una din condițiile fundamentale pentru organizarea procesului de transportare”, informează […] Post-ul Reguli noi pentru transportarea copiilor la școală apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
13:30
Sute de lucrări executate manual de elevii din raionul Soroca sunt prezentate în cadrul Conferinței științifico-practică cu genericul „Tinere talente sorocene”. Evenimentul  include o expoziție de lucrări executate din diverse materiale și prin diferite tehnici precum croșeta, desen, pictură, decupaj, origami, quilling, modelare, sculptură etc. și un mastesclass de încondeiere a ouălor de Paști.  Astfel, […] Post-ul (Foto/video) Elevii din raionul Soroca și-au expus lucrările în cadrul expoziției „Tinere talente sorocene” apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:40
În ajunul comemorării a 33 de ani de la tragedia din Cernobîl, accident nuclear pentru lichidarea consecinţelor căruia au fost antrenaţi peste 50 de locuitori ai raionului Soroca, sorocenii s-au adunat la o masă de pomenire în memoria camarazilor care nu mai sunt printre noi. Conducerea raionului Soroca a fost reprezentată de Ghenadie Muntean, președintele […] Post-ul Sorocenii au comemorat 33 ani de la tragedia din Cernobîl apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
A devenit o frumoasă tradiție la Soroca, precum și în țară, în ajunul sfintelor sărbători de Paști, ca sorocenii mărinimoși să doneze produse alimentare pentru alți soroceni, care nu își pot permite mari bucate de sărbători. Campania de Paști Masa Bucuriei, este desfășurată de mai mulți ani de Misiunea Socială „Diaconia” și parohiile din raionul […] Post-ul (Video) Donațiile sorocenilor pentru „Masa bucuriei”, au ajuns la beneficiari apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
08:20
La 26 mai, va avea loc ediția a II-a a iarmarocului Produs de Soroca, menit să promoveze producătorii locali, întreprinderile din Soroca ce oferă servicii, procesează produsele agricole sau carnea și alți agenți economici din câmpia Sorocii. Vă îndemnăm să vizitați evenimentul și să vă umpleți coșurile cu bunătăți sau mărfuri de la sorocenii harnici. […] Post-ul Produs de Soroca: SRL ”Debut-Sor” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
11:20
Ediția a XXIII-a a Festivalului-concurs de muzică sacră “Cu noi este Dumnezeu” vine cu recitalurile corurilor și ansamblurilor din raionul Soroca, iar invitați speciali sunt membrii corului “Milcovia” al parohiei Broșteni din județul Vrancea.  Evenimentul va avea loc marți, 30 aprilie, de la ora 10:30 în Palatul de Cultură din Soroca. Vă așteptăm! Post-ul În a treia zi de Paște la Soroca va avea loc tradiționalul Festival-concurs de muzică sacră “Cu noi este Dumnezeu” apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Pregătiri pentru sărbătorile de Paști la Vădeni apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
La 26 mai, va avea loc ediția a II-a a iarmarocului Produs de Soroca, menit să promoveze producătorii locali, întreprinderile din Soroca ce oferă servicii, procesează produsele agricole sau carnea și alți agenți economici din câmpia Sorocii. Vă îndemnăm să vizitați evenimentul și să vă umpleți coșurile cu bunătăți sau mărfuri de la sorocenii harnici. […] Post-ul Produs de Soroca: SRL “Lefrucom” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
16:20
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat graficul de lucru al instituțiilor medicale, în perioada Sărbătorilor Pascale şi a anunţat că toate instituțiile vor activa în regim obișnuit, asigurând o vigilență sporită în acordarea asistenței medicale populației în volum deplin, comunică moldpres. Potrivit sursei citate, în această perioadă, administrația fiecărei instituții va nominaliza personal […] Post-ul Instituţiile medicale din ţară vor activa în regim obişnuit în timpul Sărbătorilor Pascale apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
Un bărbat în vârstă de 31 de ani, care își ispășea pedeapsa pentru omor în Penitenciarul nr. 6 din Soroca, a fost găsit strangulat. Incidentul s-a întâmplat în noaptea de 20 spre 21 aprilie.  Potrivit lui Oleg Pantea, ofițer de presă al Administrației Naționale a Penitenciarelor, corpul neînsuflețit al deținutului a fost depistat de un […] Post-ul Un deținut al Penitenciarului din Soroca a fost găsit strangulat apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:20
Duminică la Teatrul „Veniamin Apostol” a avut loc ediția a șaptea a concursului „Pe aripile muzelor”, unde au fost invitați să participe copii și tineri de la 7 la 25 de ani. Participanții au fost îndemnați să prezinte poezie și proză din creația lui Gheorghe Vodă, care în acest an ar fi împlinit vârsta de […] Post-ul Sorocenii au fost plimbați „PE ARIPILE MUZELOR” apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Ediția a doua a iarmarocului „Produs de Soroca” se va desfășura la 26 mai în municipiul Soroca împreună cu Festivalul de muzică populară „Victor Postolachi”. Agenții economici din raion își vor prezenta produsele pentru oaspeți și soroceni, iar orchestrele din nordul Republicii Moldova vor veni cu muzică bună. Invitați de onoare sunt Nicolae Botgros și […] Post-ul (VIDEO) Vă invităm la Iarmarocul „Produs de Soroca” și Festivalul „Victor Postolachi” apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:40
La 26 mai, va avea loc ediția a II-a a iarmarocului Produs de Soroca, menit să promoveze producătorii locali, întreprinderile din Soroca ce oferă servicii, procesează produsele agricole sau carnea și alți agenți economici din câmpia Sorocii. Vă îndemnăm să vizitați evenimentul și să vă umpleți coșurile cu bunătăți sau mărfuri de la sorocenii harnici. […] Post-ul Produs de Soroca: SA „Alfa-Nistru” apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
Ieri după amiază o autocisternă cu 23 tone de bitum a derapat și s-a răsturnat într-un șanț din apropierea satului Grigorăuca, din raionul Soroca. Fiind apelat Serviciul 112, la fața locului au fost solicitați pompierii și salvatorii cu o autospecială de intervenție. „Salvatorii au separat-o de autocamion după ce au efectuat lucrări de tractare, evitând […] Post-ul (VIDEO) O autocisternă cu 23 tone de bitum s-a răsturnat lângă satul Grigorăuca apare prima dată în Observatorul de Nord.
22 aprilie 2019
16:50
Nicolae Morari din Schineni, la cei 69 de ani, este un utilizator activ de internet. A învățat să utilizeze calculatorul de la unul dintre cei cinci nepoți ai săi, care i-a explicat nu doar avantajele rețelei globale de internet sau ale rețelelor sociale, ci și capcanele în care pot nimeri utilizatorii, dacă nu sunt atenți […] Post-ul Odnoklassnik-ul de la Schineni apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:10
Timp de trei zile, 21 de polițiști de frontieră alături de colegii patrupezi au participat în cadrul competiției chinologice ”Cea mai iscusită echipă canină”, organizată anual de către Poliția de Frontieră. Pentru demonstrarea abilităților de căutare a infractorilor, cât și de depistare a substanțelor stupefiante și a produselor de tutungerie, echipele au fost antrenate în […] Post-ul Agentul-șef Coșciug Grigore de la SPF Soroca și câinele de serviciu REX – printre cei mai buni apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Autoritățile vamale din Republica Moldova și România au convenit asupra unui set de acțiuni menite să accelereze trecerea frontierei comune în perioada sărbătorilor pascale. Măsurile, propuse de Vama moldovenească, sunt incluse într-un Plan comun de acțiuni semnat, astăzi, de către Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și Ștefan-Cosmin Doliș, Vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală […] Post-ul În perioada sărbătorilor pascale cetățenii vor trece Prutul mai ușor  apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
O profesie prin care eşti mereu aproape de cei care au nevoie, care necesită muncă și dăruire. Asistenţii sociali sunt cei care ştiu să ofere o mână de ajutor celor care au nevoie de ea. Direcția Asistență Socială și Protecție a Familiei Soroca oferă servicii persoanelor nevoiașe, excluse și celor care au acces limitat la […] Post-ul Asistenţa socială — o profesie aproape de oameni apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Pe traseele din ţară vor apărea mai multe indicatoare „Punct Negru”, ce vor avertiza că urmează un sector de drum, cu o lungime de maximum un kilometru, pe care, într-o perioadă de cinci ani, s-au înregistrat cel puţin cinci accidente rutiere grave. Şeful Inspectoratului Naţional de Patrulare, Marin Maxian, a declarat, pentru Radio Moldova Actualităţi, […] Post-ul Mai multe indicatoare „Punct negru”, pe traseele din ţară apare prima dată în Observatorul de Nord.
21 aprilie 2019
15:30
  Eu vă întreb, dle general, care sînteţi un om la curent cu manierele publice, dacă un om, un ofiţer, se desparte de tine printr-o cordială strîngere de mînă, a doua zi îţi face o vizită de curtoazie la domiciliu, obţine ceea ce nu aştepta şi aici raportează superiorului său că a fost jignit şi […] Post-ul Fapte văzute, auzite și trăite (XXI) apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
Producătorii agricoli din țara noastră mai au în depozitele frigorifice circa o mie de tone de struguri. Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, a declarat că stocurile ar putea fi epuizate până la sărbătorile de Paști, transmite moldpres.   Datele au fost prezentate după ce Nicolae Ciubuc a solicitat o analiză a situației privind […] Post-ul Ce cantitate de poamă mai au producătorii agricoli în depozitele frigorifice apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: FC STEAUA (RACOVĂȚ), deținătoarea cupei preşedintelui raionului Soroca la fotbal apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:40
Post-ul (FOTO) FC STEAUA (Racovăț) — FC INTER 2 (Soroca) – goluri până la loviturile de departajare apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:20
Luna trecută, Gimnaziul Racovăț și Liceul Tehnologic din Vernești, județul Buzău, au pus temelia unui parteneriat. La data de 8 martie cele două instituții s-au înfrățit prin semnarea unui Acord de parteneriat pe o perioadă de cinci ani, timp în care cadrele didactice și elevii se vor cunoaște mai bine, vor face schimb de experiență […] Post-ul (Video/foto) Gimnaziul din Racovăț a primit oaspeți de peste Prut apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Zeci de bătrâni din raionul Soroca vor avea bucate mai gustoase pe masa de Paști, grație Campaniei „Masa bucuriei”. Campania este desfășurată de Misiunea socială „Diaconia” în colaborare cu parohiile din cadrul Protopopiatului Soroca și Florești. Mai multe detalii aflați în reportajul video, realizat de echipa noastră. Post-ul (Video) Campania de Paști „Masa bucuriei”, prezentă și în acest an la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
20 aprilie 2019
14:40
Ansamblul de dansuri populare “Moldova” din Atena (Grecia), din cadrul Uniunii de prietenie Moldo-Elene „Alexandros Ipsilantis”, a obținut Trofeul Festivalului internațional de dans folk din Sanremo – Cannes 2019 (Italia). Mai mulți membri ai ansamblului își au originea în raionul Soroca, fapt care ne face și mai mândri pentru această cucerire. Este vorba despre Larisa […] Post-ul (Foto/video) Dansul moldovenesc cucerește inimile în Europa! apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Iată numele fericitelor mămici: Lipa Ana, Soroca, 10 aprilie băiat Pogorevici Renata, Soroca, 10 aprilie fată Palamari Alina, Soroca, 12 aprilie, fată Ițco Veronica, Cerlina, 12 aprilie, fată Jidraș Corina, Mălcăuți, 12 aprilie, băiat Prisacaru Veronica, Soloneț, 14 aprilie, băiat Beșliu Liudmila, Soroca, 15 aprilie, fată Post-ul Alți soroceni s-au născut în perioada 10 aprilie- 15 aprilie apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
Asociaţia Presei Independente (API) din Republica Moldova a premiat câștigătorii concursurilor profesionale interne pentru anul 2018. Din cele 20 de premii, două au fost acordate Observatorului de Nord. Premiul pentru „Cel mai bun site” a fost oferit platformei web www.observatorul.md a ziarului „Observatorul de Nord”. Alt premiu din palmaresul redacției a fost acordat colegei noastre Tatiana […] Post-ul API a premiat presa independentă: două premii au ajuns la „Observatorul de Nord” apare prima dată în Observatorul de Nord.
19 aprilie 2019
16:50
Faptul că există pe lume (și) crize parlamentare este incontestabil și, dacă doriți, acestea nu înseamnă un capăt de țară. Până la urmă, lumea este frumoasă că este diferită și, în urma negocierilor și tatonărilor, aproape peste tot se găsește o ieșire din situație. Nu și în cazul Republicii Moldova, se pare. Or, au trecut […] Post-ul ACUM + PSRM = NICIODATĂ!? apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.