Observatorul de Nord

Acum 5 minute
11:50
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: O ghiulea din sec. XV-XVI a fost găsită azi de arheologi în preajma Cetății Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum o oră
11:10
Citiți în Observatorul de Nord, care apare vineri, 19 iulie: ACTUAL// Noi cercetări arheologice în subteranele Sorocii TABLETA DE VINERI// O veste bună — VLAD FILAT NU SE VA OCUPA DE POLITICĂ și o veste rea — IGOR DODON CERE DE LA AMERICANI LUCRURI IMPOSIBILE SITUAȚIE//Jumătate de milion de lei pentru irigare… de ploaie INTERVIU// […] Post-ul Mâine apare o nouă ediție a ziarului Observatorul de Nord apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 2 ore
10:10
La data de 16 iulie, în incinta Incubatorului de Afaceri din Soroca, a avut loc un seminar pentru specialiştii şi părinţii ce au copii cu tulburări din spectrul autism şi retard psihoverbal. Autismul este o tulburare de dezvoltare, care afectează comportamentul, modul de comunicare şi apare la o vârstă fragedă 2-3 ani. „Statul este obligat […] Post-ul Colaborare pentru copiii cu autism din raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
12:10
Una dintre cele două autospecialele TOMA (utilizate pentru intervenție în timpul protestelor), donate anul trecut de președintele turc Recep Erdogan Republicii Moldova, va ajunge la Soroca. Acestea au fost transmise, astăzi, de la Departamentului trupelor de Carabinieri la Inspectoratul General pentru Servicii de Urgență. În cadrul unei ceremonii de transmitere a autospecialelor, ministrul Afacerilor Interne, […] Post-ul TOMA vine la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
11:00
Un sector din drumul public (L102) de acces spre satul Racovăț, deteriorat considerabil în ultima vreme, a fost asfaltat, iar gropile de pe restul traseului au fost plombate cu asfalt. Lucrările au durat mai multe zile și au fost executate de SRL ,,Magistrala Nord” Drochia și finanțate din Programul Raional pentru reparația și întreținerea drumurilor […] Post-ul Drumul de acces spre satul Racovăț a fost asfaltat parțial. Ce trasee din raion vor mai fi reparate? apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Pavajul apare – indicatorul dispare? apare prima dată în Observatorul de Nord.
16 iulie 2019
17:10
Sobari — leagănul meu de dor În satul meu de lângă râu Îmi place tot ce este viu: Grădini cu foarte multe flori, Livezi cu pomii roditori. Fiecare om își are baştina sa — acel colţ de rai purtat în suflet, indiferent de locul aflării, care păstrează unele dintre cele mai frumoase amintiri din viaţa noastră. Și […] Post-ul SOBARI — leagănul meu de dor apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
O familie de cocostârci, care îşi aveau cuibul în satul Inundeni, comuna Vasilcău, pe un copac de salcâm, a fost salvată de localnici și autorități. În urma ploilor din anul curent şi a vântului, copacul era pe cale de a se prăbuşi peste casa unui vecin, cât şi peste liniile de electricitate, păsările, ca și […] Post-ul O familie de cocostârci a fost salvată la Inundeni apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
Mult stimați cetățeni ai municipiului și raionului Soroca! Datorită dumneavoastră, celor care ați votat Blocul ACUM pe data de 24 februarie, astăzi avem la guvernare o echipă de oameni care-și doresc cu adevărat să aducă țara pe făgașul normalității. ACUM ca niciodată această echipă are nevoie de susținerea și implicarea în teritoriu a tuturor oamenilor […] Post-ul ACUM ca niciodată are nevoie de susținerea oamenilor de bună-credință apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Post-ul ADMITEREA 2019 IP COLEGIUL TEHNIC AGRICOL SOROCA apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:10
Până în anul 2050, clima din 520 de orașe mari ale lumii se va schimba esențial. Vremea la Londra va fi asemănătoare cu cea de la Madrid de acum. La Stockholm va fi ca la Budapesta, iar la Paris, ca la Canberra, conform unui studiu care a luat în calcul scenariul cel mai optimist al […] Post-ul Cum va fi vremea în Moldova în anul 2050? apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:30
În ultimii ani, în ziarul “Observatorul de Nord” am scris adesea despre starea trotuarelor din centrul municipiului Soroca, în care s-au pomenit după schimbarea bordurilor. Deși în toate proiectele de reparație este obligatoriu să fie prevăzuți bani și pentru restaurarea porțiunilor deteriorate în timpul lucrărilor, autoritățile au ignorat acest aspect. Prin urmare, sorocenii au rămas […] Post-ul Trotuare — da, transparență — ba! apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Pentru astăzi sinopticienii prognozează ploi pe întreg teritoriul țării, scrie Noi.md În nord termometrele vor indica +12..+15°C noaptea și +20..+23°C ziua, în centru minimele vor fi de +13..+16°C și maximele – de +21.+24°C. În sudul țării mercurul din termometre va indica valori cuprinse între +14..+17°C noaptea și între +22..+25C ziua. Presiunea atmosferică va fi scăzută. […] Post-ul Ploi pe întreg teritoriul Republicii Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Săpături arheologice în preajma Cetății medievale din Soroca. Опубликовано Observatorul de Nord Понедельник, 15 июля 2019 г. Post-ul (LIVE) Discuții cu arheologii care efectuează săpături la Cetatea Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Iconiță din secolul XVI găsită de arheologi la poalele Cetății Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Secretariatul Parlamentului a anunţat achiziţii de două milioane de lei. Printre cumpărăturile planificate, care a stârnit deja critici în spaţiul public, se numără un aparat foto de opt mii de euro. Potrivit site-ului achiziţii.md, suma alocată pentru echipamentul fotografic se ridică la aproape 156 de mii de lei. De un milion de lei urmează să […] Post-ul Secretariatul Parlamentului a anunţat achiziţii de două milioane de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
În 40 la sută din casele de locuit din ţară a fost depistat un nivel mărit de gaz radioactiv radon, scrie publika.md. Este vorba de un gaz natural nevăzut, dar periculos, care poate fi eliminat din sol şi piatra de căptuşeală şi provoca probleme serioase de sănătate. Pentru a scădea la maxim influența negativă a […] Post-ul Un gaz natural, radioactiv a fost depistat în 40 la sută din blocurile din ţară. La Soroca, norma este depășită de opt ori apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:30
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord”. Cititorii și vizitatorii noștri ne pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă  sau Adaugă o știre. Vă rugăm să menționați […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: Teren de joacă pentru copii, în loc de havuz apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:30
Au început înscrierile la facultate. Ca și în anii precedenți, fiecare universitate și-a stabilit propriile termene de depunere a actelor şi propria metodologie de admitere… Potrivit lui Radu Melnic, secretar responsabil al comisiei de admitere la Universitatea Tehnică a Moldovei, citat de IPN, depunerea dosarelor pentru ciclul întâi licență a început pe 15 iulie și […] Post-ul A început admiterea la universități. Ce trebuie să știe tinerii care se vor studenți apare prima dată în Observatorul de Nord.
15 iulie 2019
09:40
”Traversăm acum din nou un proces de adaptare reciprocă, de convergență. Am locuit sute de ani împreună, însă doar acum învățăm să ne autoreglementăm”, — Ian Feldman, președintele Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării V-ați gândit vreodată de ce naționalitate este cel mai bun prieten al Dvs.? Dar părinții? Dar persoana iubită? Cel mai probabil, […] Post-ul ”A cincea rubrică”: multiculturalismul în oameni apare prima dată în Observatorul de Nord.
14 iulie 2019
14:00
Veneam deunăzi la Soroca împreună cu primarul de Cosăuți, domnul Mihai Gîtlan. Discutând despre una, despre alta am ajuns și la tema bibliotecilor. Domnul primar își aminti cum cândva se organizau seminare/instruiri la locul de muncă, în biblioteci: lucrătorii mai avangardiști își demonstrau experiența și competențele colegilor, iar cei mai puțin inițiați profesional se organizau […] Post-ul Prietenie dintre bibliotecă și primar: „Bibliotecile sunt cartea de vizită a unei națiuni, fața ei spirituală” apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
Îi schimbau pe aceştia. Veneau alţii mai şireţi, mai dibaci, te luau de o parte, îţi şopteau la ureche “tainele” lor, dar eu le dădeam acelaşi răspuns, mai “discret, mai conspirativ”. Judecătorul de instrucţie îi chema zilnic, la raport, pentru reacţiile mele. Aşteptam să mi se aducă vreo acuzaţie, dar nimic. Toate chemările acestea aveau […] Post-ul Fapte văzute, auzite și trăite (XVII) apare prima dată în Observatorul de Nord.
13 iulie 2019
10:30
Post-ul ADMITEREA 2019 Școala Profesională Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Iată numele fericitelor mămici: Șindirinschii Livia, Visoca, 3 iulie, fată Berzoi Veronica, Soroca, 3 iulie, băiat Strelciuc Olga, Oclanda, 3 iulie, fată Dudnic Ana, Vasilcău, 3 iulie, fată Mînăscurtă Elena, Rublenița, 4 iulie, fată Solovei Tamara, Vasilcău, 4 iulie, fată Morari Doinița, Soroca, 5 iulie, fată Somalatîi Ana, Soroca, 5 iulie, băiat Josanu Ecaterina, Bulboci, […] Post-ul Alți soroceni s-au născut în perioada 3-8 iulie apare prima dată în Observatorul de Nord.
12 iulie 2019
17:20
La începutul acestei săptămâni, președintele Igor Dodon „s-a otcituit”, cum ziceau înainte șefii de la colhoz, (a făcut un raport) despre prima lună de activitate a Alianței ACUM-PSRM. Acesta a fost foarte vocal și a enumerat un șir de rezultate care, cum crede el, au demonstrat viabilitatea acestei construcții, pe cât de stranii, pe atât […] Post-ul După prima lună de guvernare a Alianței: VREAU DEMNITATE ȘI ADEVĂR! apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Temperaturile înalte ne duc cu gândul la râu și la bazinele acvatice, unde ne putem bronza și răcori în apă. În Soroca însă locuri publice bine amenajate nu prea sunt. În urma unui sondaj, realizat pe străzile municipiului, aflăm că cetăţenii au o atitudine negativă faţă de starea plajelor din preajma Râului Nistru.  Din cauza […] Post-ul (FOTO) Plajele din Soroca neatractive pentru cetățeni. Unde se odihnesc sorocenii? apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Mai mulți soroceni sunt nemulțumiți de faptul că microbuzele de linie (NR. 3,7 și 2/4) din municipiul Soroca circulă cu abateri de la orar, iar ei sunt nevoiți să aștepte zeci de minute în stații. Cititorii Observatorului de Nord ne-au expediat imagini video în care oamenii se revoltă de situația apărute, iar autoritățile își cer […] Post-ul (Video) Microbuzele din Soroca circulă cu abateri, pasagerii așteaptă în stații nemulțumiți apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
În perioada 4 iunie-4 iulie, s-a desfășurat sesiunea de bază a examenelor de Bacalaureat (inclusiv contestațiile). În acest an, cca 300 de elevi, absolvenți ai liceelor și elevi la colegiile din raionul Soroca, dar și restanțieri din anii precedenți, au fost admiși la examene. Unii s-au bucurat de note bune — rezultat al muncii asidue printre […] Post-ul Rezultatele la BAC în raionul Soroca, după sesiunea de bază apare prima dată în Observatorul de Nord.
11 iulie 2019
16:50
Prognoza specialiștilor se adeverește, or actualul campionat al raionului Soroca la fotbal este unul foarte disputat și nimeni nu se poate încumeta să spună care echipe vor lupta pentru titlu și care vor ocupa ultimile locuri în clasament. Dacă în alți ani lucrurile erau clare după primele meciuri, iar sorocenii și racovițenii se luptau mai […] Post-ul După patru etape, TREI LIDERI ȘI UN OUTSIDER apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:40
Duminică, 7 iulie 2019, în incinta Palatului de Cultură din Soroca a avut loc adunarea de constituire a Organizației Teritoriale Soroca a Partidului Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”. La propunerea Biroului politic raional, adunarea a ales în calitate de președinte al Organizației de femei a OT Soroca PPDA pe doamna Maria Ciobanu, asistent medical, reprezentant […] Post-ul A fost constituită Organizația de femei a OT Soroca a PPPDA apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.