Observatorul de Nord

Acum 4 ore
14:50
   După cum vă anunțasem anterior, tinerii fizicieni soroceni, ghidați de profesorii Victor Ciuvaga și Rodica Roman, au ocupat locul III pe echipe, în cadrul ediției cu nr.X a Consursului republican, dedicat memoriei fizicianului Mihai Marinciuc, pământeanul nostru. Acum vă anunțăm numele celor, care ne-au dus faima și ne-au făcut să afirmăm că … la […] Post-ul Vezi cine ne-a dus faima la Concursul de fizică „Mihai Marinciuc” apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:50
Mâine ne luăm rămas bun de la toamnă și intrăm, cel puțin calendaristic, de marți, în iarnă. Dacă vă este frig, atunci savurați toamna din Soroca măcar din aceste secvențe video…   Post-ul La revedere toamnă! /VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 6 ore
13:40
Tinerii fizicieni de la LT „Constantin Stere” din Soroca ne-au deprins deja cu succese memorabile la diferite consursuri republicane, iar de curând discipolii profesorilor Victor Ciuvaga și Rodica Roman și-au mai înscris în palmares un succes remarcabil. După cum scrie pe pagina sa de Facebook, profesorul Ciuvaga, la Consursul republican, dedicat memoriei celui care a […] Post-ul Încă un succes de răsunet a tinerilor fizicieni de la LT „Constantin Stere”. Bravos !!! apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
09:40
    Asociația de Volei din raionul Soroca, cu suportul administrativ și financiar a Consiliului Raional Soroca, Președintelui raionului Soroca Rusnac Veaceslav, organizează turneul raional la volei „Cupa Președintelui Raionului Soroca 2020”, la care pot participa echipele care reprezintă selecționatele satelor, comunelor, instituțiilor de drept, cartiere din raionul și  municipiul Soroca.    La turneu pot […] Post-ul Participă și tu la Cupa Președintelui raionului Soroca la volei apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:40
Primăria Soroca a decis să marcheze piste pentru bicicliști pe cheiul Nistrului. Benzile au fost aplicate pe o porțiune de 280 de metri între vamă și cetate. Conducerea primăriei își planifică în următorii trei ani să extindă pista la 1 km. Am publicat anterior o secvență video cu aceste lucrări și am rugat internauții să […] Post-ul Ce spun internauții despre pistele pentru bicicliști de la Soroca? /VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 24 ore
21:10
ONOMASTICA − Ce să-ți dăruiesc, soție? O întreabă Ionuț. − Fă-mi, bărbate,-o bucurie: Fii și tu o zi… trezuț! • UNUI INDIVID CARE-ȘI FACE SOMNUL SUB GARD Doarme dumnealui buștean – Dezmățatele-l adapă. Îl privește-un consătean: − Uimitor e că nu crapă!… • SOLUȚIE − Ce să fac eu, ce să fac, Dacă mie toate-mi […] Post-ul Să râdem împreună cu epigramistul Aurel Lozanu apare prima dată în Observatorul de Nord.
20:10
Suntem tentați de-o lume ireală, Vrem semafor c-o singura culoare, Baghete fermecate, magi ca-n basme Să ne rezolve orice întrebare. Nu mai contează care este prețul Și de urmări păcat că nu ne pasă, Încătușați de oarba nepăsare Nu ne mai vrem stăpâni la noi acasă. Ghidați viclean de umbre trecătoare, Robiți de îngâmfare și […] Post-ul POST-FACTUM, de Rodica CUȚESCU, satul Hristici apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:10
În urma efectuării a 3993 de teste, alte 1712  cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, inclusiv 10 persoane din raionul Soroca. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 105 852 cazuri. Din numărul total de cazuri, 113 sunt lucrători medicali: medici-39, asistenți medicali-60, personal auxiliar-14. În […] Post-ul Record de infectări cu coronavirus – 1712. Printre cele 19 persoane decedate sunt și două sorocence, inclusiv medicul Alexandra Crăciun apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
16:10
Cetățenii români cu drept de vot cu domiciliul sau reședința în străinătate vor putea să îsi exercite dreptul la vot la secțiile de votare care vor fi organizate în străinătate la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților în zilele de 5 și 6 decembrie 2020. Sorocenii – cetățeni ai României, vor putea vota în incinta […] Post-ul Strada Independenței, 74 din mun. Soroca – adresa unde vor putea vota sorocenii, care sunt cetățeni ai României apare prima dată în Observatorul de Nord.
13:00
Câți dintre voi ar putea merge pe această stradă cu mașina? Noi nu riscăm… Post-ul Strada Baștina din Soroca: drum bun… doar pentru mașini de teren / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:00
Instituția își are începuturile în anul 1940 ca Şcoală Republicană de Iluminare Politică, menită să pregătească cadre calificate pentru instituţiile de cultură şi biblioteci. Războiul a suspendat pe un timp funcţionarea şcolii. În vederea perfecţionării şi reprofilării pregătirii cadrelor pentru instituţiile de cultură din republică, în iunie 1957, Tehnicumul de Bibliotecari din Soroca este reprofilat […] Post-ul Colegiul de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca la 80 de ani / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:00
   Un studiu cu genericul „Muncă inegală”, prezentat recent de organizația care apără drepturile omului „Parteneriat în scopul dezvoltării” arată că, în pofida măsurilor luate pentru a micșora sau reduce la net diferența dintre munca plătită bărbaților și femeilor, diferența dintre acești indici rămâne mare. Astfel, salariul mediu anual al femeilor este cu 14.490 lei […] Post-ul Femeile primesc, anual, salarii mai mici cu 14.490 lei decât bărbații apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
   Conform   studiului cu genericul „Muncă inegală”, prezentat de organizația care apără drepturile omului „Parteneriat în scopul dezvoltării”, 85 la sută din bărbați și femei consideră că sunt șomeri pe motiv că nu sunt locuri de muncă, iar 77,7 la sută nu-și pot găsi un loc de muncă în satul/orașul natal. Pe de altă […] Post-ul Bărbații sunt de acord să muncească pentru 6000 de lei lunar, iar femeile se „mulțumesc” și cu 4000 de lei apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Tableta de vineri   După ce alegerile prezidențiale au devenit istorie, iar rezultatele lor au arătat cine și cât costă astăzi în Republica Moldova, cei doi (deja) candidați au avut și mai au un comportament exact în nota și în „stilul” etalat în campania electorală — unul demonstrează decență și responsabilitate, iar altul se dă […] Post-ul Cântecul de lebădă al lui Dodon în turneul de adio prin republică apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:00
Comisia naţională extraordinară de sănătate publică a constatat la ultima ședință că situaţia epidemiologică pe întreg teritoriul ţării se agravează alarmant. Astfel pe teritoriul întregii republici este stabilit nivelul de alertă ”Cod Roşu”, care va intra în vigoare de luni, 30 noiembrie și până la mijlocul lunii ianuarie.  Una dintre prevederile comisie se referă și la […] Post-ul Și în raionul Soroca masca devine obligatorie pe străzi și în parcuri apare prima dată în Observatorul de Nord.
27 noiembrie 2020
18:50
  Președintele în exercițiu, Igor Dodon, este tentat să refuze la îndemnizația care i se cuvine după expirarea mandatului. Este vorba de 39.000 lei, pe care acesta îi va transmite unei familii cu mulți copii. Familia norocoasă se numește Irina și Marin Cij, care cresc opt copii. Altfel, Dodon a declarat de curând că în […] Post-ul Igor Dodon va refuza la 39.000 de lei în folosul unei familii cu mulți copii apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:40
Autoritățile medicale au raportat, bineri, alte 1.246 cazuri noi de infectare cu COVID-19, după efectuarea a 3.115  de teste, dintre care primar – 2.713 şi repetat – 402. Și în raionul Soroca au fost depistate alte 20 de persoane infectate. Din numărul total de cazuri, patru persoane s-au întors de peste hotare, din Italia, Ucraina […] Post-ul Astăzi : +1246 persoane infectate, + 21 persoane decedate apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:40
Comisia națională extraordinară de sănătate publică (CNESP) a decis instituirea stării de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul țării în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021. Decizia a fost luată astăzi, în cadrul unei noi ședințe a CNESP, condusă de premierul Ion Chicu. În scopul prevenirii răspândirii infecției COVID-19, CNESP a decis […] Post-ul CNESP a decis instituirea Stării de Urgență în Republica Moldova, în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021 apare prima dată în Observatorul de Nord.
17:40
   Dacă până acum venirea iernii adevărate ne părea o glumă, mâine în raioanele de Nord, după cum promit meteorologii, vom avea lapoviță și ninsoare, iar duminică va ninge în toată republica. Presiunea atmosferică va fi ridicată. Vântul va sufla din sud-est, cu o viteză de până la 5 metri pe secundă. În noaptea spre […] Post-ul Mâine vine iarna ! apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Anterior ați citit despre cum găsești un loc de muncă și cum scrii un CV bun, care ar scoate în valoare calitățile și aptitudinile tale, astfel încât să atragă atenția potențialului angajator. Interviul este a doua treaptă spre un job râvnit. Dacă ai fost invitat/ă la interviul de angajare, înseamnă că ai șanse să obții […] Post-ul Interviul de angajare: Cum îl treci cu succes? apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
Ce NU TREBUIE sa faci la un interviu de angajare Când se pune la bătaie un loc de muncă foarte bun din toate aspectele, cu siguranță că sunt mulți doritori de a-l obține. Astfel, e bine să te prezinți la interviul de angajare cel mai bine dinte candidați, ca să ieși învingător, adică angajat. Detaliile […] Post-ul Ce NU TREBUIE sa faci la un interviu de angajare apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:00
O acțiune de voluntariat este organizată la Soroca de AO „Eco-Sor” în parteneriat cu Consiliul Local al Tinerilor. Aceștia au început a face curățenie și s-au dat cu părerea privitor la starea sanitară a cheiului. Primul popas a fost la izvorul de lângă vamă. Post-ul Timp de două zile salubrizează cheiul Nistrului / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
  Președintele în exercițiu, Igor Dodon, este tentat să refuze la îndemnizația care i se cuvine după expirarea mandatului. Este vorba de 39.000 lei, pe care acesta îi va transmite unei familii cu mulți copii. Familia norocoasă se numește Irina și Marin Cij, care cresc opt copii. Altfel, Dodon a declarat de curând că în […] Post-ul Igor Dodon va refuza la 39.000 de lei în folosul unei familii cu mulți copii apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:50
   Comisia Națională a Pieței Financiare a decis că, începând cu data de 1 decembrie 2020, primele de referință pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă se scumpesc în medie cu 14,94%. Conform aceleiași decizii , pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto externă, primele de referință stabilite anterior rămân în vigoare. Pe de […] Post-ul Veste proastă pentru automobiliști : primele de referință pentru asigurarea obligatorie RCA s-au scumpit cu 14,94 la sută apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Deseori, persoanele care vor să aibă o slujbă nu știu de unde să înceapă căutarea unui loc de muncă vacant. Recomandările prietenilor nu întotdeauna răspund cerințelor, așa că trebuie să ai inițiativă și să cauți bine, dar mai întâi trebuie să știi unde. Manager vînzări *Centrul comercial ”Avangard” T.023026270, 069046180, 060222261 Vînzător *Rețea de magazine […] Post-ul Locuri de muncă în Soroca: angajăm specialiști în comerț apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
   Mai multă lumea și-a manifestat îngrijorarea cu privire la absența liderului Partidului Nostru și primarului municipiului Bălți, Renato Usatâi, din spațiul public. Or, cel care a făcut lumină la acest capitol a fost chiar domnul Usatâi, care a declarat în Instragam că mulțumește celor, care își fac griji și că în prezent și-a permis […] Post-ul Renato Usatâi nu „s-a prăpădit”, pur și simplu se află la odihnă apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
Paritate totală, săptămâna trecută, la capitolul „nou-născuți” în raionul Soroca. Iată cine sunt fericitele mămici: Mazur Alina, Schineni, 17 noiembrie, băiat Moldovan Cristina, Soroca, 17 noiembrie, băiat Ștefăneț Liuba, Rudi, 18 noiembrie, fetiță Vlaicu Veronica, Racovăț, 19 noiembrie, fetiță Coșciug Natalia, Soroca, 19 noiembrie, băiat Scutari Victoria, Căinarii Vechi, 19 noiembrie, băiat Rotari Marina, Dărcăuți, […] Post-ul Nasc și la Soroca … 6 fetițe și 6 băieței apare prima dată în Observatorul de Nord.
11:50
   Acest lucru se va întâmpla grație unui proiect de dezvoltare regională implementat de ADR Nord din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR).    Recent, la Călărășeuca au demarat lucrările de construcție a drumului de acces către lăcașul de cult. Este vorba de o porțiune de drum cu o lungime de 4,62 km. Totodată, […] Post-ul Mănăstirea „Adormirea Maicii  Domnului” din satul Călărășeuca va deveni mai accesibilă pentru vizitatorii apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
Uniunea Europeană a oferit în această săptămână 50 de milioane de euro pentru Republica Moldova, în cadrul programelor de asistență macrofinanciară. Nu este pentru prima dată când țările Uniunii Europene susțin dezvoltarea statului nostru, iar pe lângă astfel de programe de ani buni UE finanțează sute de proiecte în diverse regiuni ale republicii. Și raionul […] Post-ul UE // Susținerea Uniunii Europene se simte și la Edineț / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:50
  Ambasada României la Chișinău reamintește cetățenilor români din Republica Moldova că în zilele de 5 și 6 decembrie 2020 se vor desfășura alegerile pentru Parlamentul României. Secțiile de votare sunt deschise între ora 7.00 și ora 21.00 (ore locale). Alegătorii cu domiciliul sau reședința în străinătate votează în cadrul alegerilor parlamentare pentru senatorii și […] Post-ul În atenția cetățenilor români din raionul Soroca: cum vom vota la alegerile din 6 decembrie apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.