Observatorul de Nord

Acum 8 ore
09:20
   În ultimii cinci ani, procesul de reformare a sistemului național de integritate s-a desfășurat anevoios și fără rezultate importante, iar una din cauze a fost lipsa voinței politice și a acțiunilor ferme de a schimba starea de lucruri. Cadrul normativ în acest domeniu rămâne în continuare defectuos, iar actorii politici și partidele care s-au […] Post-ul Experți anticorupție cer un randament mai mare din partea ANI apare prima dată în Observatorul de Nord.
Acum 12 ore
08:20
Raionul Soroca, oraşul Vulcăneşti şi regiunea transnistreană se află din nou sub cod roşu de alertă epidemiologică. Autorităţile locale susţin că au luat această decizie, după ce în ultimele două săptămâni a crescut numărul infectărilor cu noul coronavirus, iar tot mai multe cazuri sunt de import. Totodată, în aceste regiuni rata de vaccinare anti-COVID-19 este […] Post-ul Municipiul și raionul Soroca se află sub COD ROȘU de alertă epidemiologică apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
După efectuarea a 3141 de teste, alte 118 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri în Republica Moldova, inclusiv 11 cazuri de infectare în raionul Soroca.  Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 259.667. Din numărul total de cazuri, niciunul nu e în rîndul lucrătorilor medicali. În total, în […] Post-ul Încă 11 soroceni au fost depistați cu COVID apare prima dată în Observatorul de Nord.
Ieri
15:40
Mai mulți reprezentanți ai societății civile din municipiul și raionul Soroca, au venit cu un demers adresat Primăriei Municipiului Soroca în care solicită aprobarea ”Strategiei de dezvoltare a sectorului de aprovizionare cu apă și canalizare a municipiului Soroca și a Planului de Acțiuni pentru perioada 2020-2025”, elaborat în cadrul Proiectului ”Măsuri de modernizare a securității […] Post-ul Reprezentanți ai societății civile din Soroca vin cu un apel față de primărie / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
10:11
   Sfântul Ilie a venit pe lume cu peste 800 de ani î. Hr., în ţinutul Tesvi din Galaad, într-o familie de preoţi, într-o perioadă în care iudeii se închinau idolilor şi zeilor străini, pe vremea împăratului Ahab. Se spune că la naşterea sa tatăl său a văzut oameni îmbrăcaţi în alb învelindu-l în scutece […] Post-ul Făcătorul de minuni și aducătorul de ploi, Sf.Ilie, este sărbătorit astăzi de creștinii de rit vechi apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:41
   După ce alaltăieri în raionul Soroca se înregistrase doar un caz de infectare cu COVID, ieri numărul celor afectați de virus a fost de 4 persoane.   Or, după efectuarea a 3493 de teste, alte 71 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în […] Post-ul Soroca revine în TOP-ul raioanelor cu cele mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 apare prima dată în Observatorul de Nord.
1 august 2021
17:10
   Conform datelor oficiale, în raionul Soroca a fost depistată, ieri, doar o persoană infectată cu COVID. În total pe republică, în urma efectuării a 5603 teste, au fost înregistrate  122 de cazuri noi de infectare.   Pe de altă parte, ieri nu au fost înregistrate decese din cauza virusului. Post-ul După mai multe săptămâni, situația epidemiologică, în raionul Soroca s-a îmbunătățit apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:10
Satul Redi-Cereșnovăț de prin părțile Sorocii după datele statistice este menționat documentar într-o carte domnească scrisă în slavonă și eliberată de cancelaria lui Constantin Movilă în cea de-a treia domnie a sa. În ea se arată că înaintea domnului și a tuturor boierilor s-au înfățișat toți copoii lui Șotropa spătarul, care a vândut satul, anume […] Post-ul Istoria satului Redi-Cereșnovăț apare prima dată în Observatorul de Nord.
31 iulie 2021
12:00
Activista de mediu, Valentina Jamba, este bine cunoscută în Soroca și nu numai. Este o voce care de ani buni apără Nistrul și mediul, are o poveste interesantă de viață, amintiri frumoase din Abaclia, Mongolia și Soroca, așa că are multe de spus despre frumosul neam din care ne tragem. Are doi frați bine cunoscuți […] Post-ul Valentina Jamba la “Interviu cu Soroceni” / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:10
  După efectuarea a 6077 de teste, alte 154 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate ieri în Rîepublica Moldova, inclusiv 4 cazuri în raionul Soroca. Bilanțul cazurilor de COVID-19  a ajuns la 259 356. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 282 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care […] Post-ul Ieri, 154 noi cazuri de infectare cu COVID, inclusiv 4 cazuri în raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:00
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că, ieri, încă două persoane au decedat în Republica Moldova după ce au luptat mai multe zile cu noul tip de coronavirus.  Astfel, numărul total al deceselor în Republica Moldova a ajuns la 6.255. Menționăm că noile victime a virusului sunt doi bărbați și o femeie. Deces […] Post-ul Virusul a mai ucis 2 persoane – o femeie de 80 ani și un bărbat de 55 ani apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:50
În conformitate cu p. 3.1. din Hotărîrea nr. 57 din 17 iulie 2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, lista statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, clasificate ca zonă roșie, pentru care se impune regimul de autoizolare la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova se actualizează […] Post-ul Vezi lista țărilor din „zona roșie”, pentru care se impune regimul de carantină, la intrarea în Republica Moldova apare prima dată în Observatorul de Nord.
30 iulie 2021
19:00
Ca de obicei în zi de vineri, vă prezentăm buletinului săptămânal de știri, în care prezentăm evenimentele din raionul Soroca din ultimele șapte zile. * La producerea buletinului de știri imaginea prezentatorului și vocea pentru reportaje, este generată de un soft de inteligență artificială. Dar de conținutul reportajelor este realizat de jurnaliștii redacției. Buletinul este […] Post-ul Buletinul săptămânal de retrospectivă a evenimentelor din Soroca – „Observatorul” din 30 iulie 2021 apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:00
În perioada caniculară oamenii care nu au posibilitatea să meargă la mare, preferă pentru odihnă, umbra pădurilor sau scăldatul. Deși tradițional de sute de ani strămoșii noștri se scăldau în Nistru, oriunde doreau, acum acest lucru este strict reglementat. Scăldatul în Nistru este pentru mulți locuitori ai raionului Soroca, mai ales pentru cei care trăiesc pe […] Post-ul Scăldatul în Nistru: în oraș da, în sate ba! / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
14:10
Unele fotografii spun mai multe decât cuvintele sau o parte din articolele scrise de jurnaliști. Astfel, această rubrică are menirea să mediatizeze cele mai sugestive fotografii realizate de către reporterii de la “Observatorul de Nord” sau de către cititorii noștri. Sorocenii pot trimite fotografiile lor prin intermediul rubricii Sesizează o problemă. Vă rugăm să menționați […] Post-ul FOTOGRAFIA ZILEI: O mașină parcată în centrul Sorocii… a ajuns într-un șanț apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:20
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, joi, Hotărârea nr. 52 privind actualizarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Conform acestei decizii, Republica Moldova rămâne în zona verde. Aceasta înseamnă că cetățenii care sosesc în România din Republica Moldova nu au restricții. Pe de altă parte, persoanele care sosesc în România din state aflate […] Post-ul La sosirea în România, cetățenii care vin din Republica Moldova rămân în „zona verde” apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:50
Vântul de ieri a cam dat probleme de cap autorităților și unor cetățeni. Acesta a doborât un copac peste rețelele electrice la Iarova, mai multe crengi au căzut pe locurile tradiționale de parcare a automobilelor, care din fericire la acel moment erau libere, ba chiar a dat jos și un gard temporar.  După cum ne-a […] Post-ul Vântul și-a făcut de cap aseară în raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
Assam își trage denumirea din cuvântul „Asama”, care înseamnă fără egal, și este cea mai mare regiune producătoare de ceai din lume. Statul indian este renumit pentru artele, meșteșugurile și industria producției de căsuțe, conține 17 zone industriale, 11 Consilii pentru Dezvoltarea Infrastructurii Industriale și food-park-uri, are 6 aeroporturi, 2 porturi și un depou de […] Post-ul Descoperiți India! Oportunități economice în Assam (P) apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
Inspectoratul de Poliție Soroca informează că operațiunea #MAC_2021 este în plină desfășurare și în raionul Soroca. Prin această operațiune oamenii legii își propun să combată consumul și traficul ilicit de droguri, în special a celor de origine vegetală.   Ieri polițiștii din Soroca au efectuat razii prin mai multă localități din raion, în căutarea terenurilor […] Post-ul Polițiștii din Soroca au depistat 500 de fire de cânepă și le-au ars apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
   După efectuarea a 5672 de teste, alte 184 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate, ieri, în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 259.202.  În prezent, în R. Moldova sunt 960 de cazuri active.   Post-ul Încă 13 soroceni au fost confirmați cu COVID apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:20
   Doi bărbați și o femeie au decedat, ieri, din cauza virusului. Astfel, numărul total al deceselor în Republica Moldova a ajuns la 6.253. Deces 6.251: Bărbat de 67 de ani din or. Cantemir, internat în SR. Cahul. Comorbidități: cardio-nefropatie hipertensiva, obezitate. Deces 6.252: Bărbat de 72 de ani din UTA Găgăuzia, internat în IMSP IMU. Comorbidități: hipertensiune […] Post-ul Virusul a mai făcut trei victime apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
Toți călătorii care sosesc în Germania începând cu acest weekend trebuie să prezinte dovada vaccinării anti-Covid, a recuperării după boală sau un test negativ la boală, conform guvernului german, citat de Reuters. Autoritățile germane se tem că creșterea numărului de cazuri în zonele turistice ar putea alimenta valul 4 al pandemiei la întoarcerea germanilor din concedii. […] Post-ul Dacă nu ai dovada vaccinării nu poți merge în Germania apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:40
TABLETA DE VINERI. După alegerile parlamentare din 11 iulie, majoritatea pro-europeană trebuie să purceadă la acțiuni concrete menite să schimbe lucrurile și să demonstreze că după 30 de ani de orbecăială, pe toate dimensiunile, și RM a găsit cărarea care ne va duce alături de lumea bună. Altfel spus, cei 63 de deputați nu au […] Post-ul Mai bine o foaie albă decât un cal care strică brazda apare prima dată în Observatorul de Nord.
29 iulie 2021
10:30
Municipiul Soroca a fost vizitat la începutul verii de către Ilya Varlamov, cunoscut vlogger rus cu peste 2,6 milioane de abonați pe Youtube. În doar o zi, emisiunea sa despre Soroca, și în special despre mahala romilor, a adunat peste un milion de vizualizări pe Youtube. Vă propunem să o vedeți și voi. Post-ul Mahala rromilor din dealul Sorocii, în prim planul unei emisiuni realizată de cunoscutul vlogger rus, Ilya Varlamov / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
Ieri a fost desfășurată etapa a treia și a patra a concursului pentru funcția de director a grădinițelor nr. 15 „Clopoțel” și nr. 16 „Izvoraș” din municipiul Soroca. La etapa finală au fost analizate de către membrii comisiei de concurs dosarul Valentinei Tihon, pentru grădinița 16 „Izvoraș”, și al Nataliei Cuciuc și Ludmilei Todirean, pentru […] Post-ul Valentina Tihon și Ludmila Todirean, anunțate câștigătoare la concursul pentru șefia grădinițelor 16 și 15 apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
  Conform informației oficiale, prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ieri, în Republica Moldova au mai fost confirmate 3 decese din cauza COVID-19.     Este vorba despre două femei și un bărbat. Astfel, numărul total al deceselor în Republica Moldova a ajuns la 6.250. Deces 6.248: Bărbat de 85 de ani din r. […] Post-ul Virusul a mai făcut două victime – două femei și un bărbat apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:50
   După efectuarea a 5601 de teste, alte 166 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate, ieri, în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19  a ajuns la 259.018.    Din cele 166 de cazuri, 12 sunt confirmate la locuitori ai raionului Soroca, care se află pe locul 4 în TOP-ul raioanelor infectate. […] Post-ul 12 soroceni confirmați cu COVID-19 apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:30
Asociația Obștească „Angelus Soroca” oferă, în special,  îngrijiri paliative la domiciliul pentru pacienți țintuiți la pat.  Misiunea organizației este de a alina durerea acestor pacienți, pentru care orice gest contează. Din ianuarie 2014, Asociația activează  atât în orașul Soroca, cât și în raion, reușind să facă  vizite la domiciliul la pacienți cu boli  grave, oferind […] Post-ul Dacă dorești să faci un bine, urmează exemplul AMG Kernel Group, vino la Angelus Soroca! apare prima dată în Observatorul de Nord.
28 iulie 2021
17:50
Astăzi au fost desemnați câștigătorii concursului raional „Cel mai bun antreprenor al anului 2020”, la care au participat agenți economici din raionul Soroca, care activează în diverse sfere ale economiei. Evenimentul festiv s-a desfășurat la Palatul de Cultură din Soroca, iar mai jos urmăriți secvențe video de la eveniment. Transmisiune realizată în cadrul unui proiect […] Post-ul Cine sunt cei mai buni antreprenori ai anului din raionul Soroca? / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
16:20
  După ce 270 de persoane s-au vaccinat recent, în cadrul unui Maraton organizat în preajma Cetății Soroca autoritățile raionale au decis să mai organizeze un astfel de eveniment care ar capta atenția cetățenilor. Astfel, duminică, 1 august, un Maraton de vaccinare va avea loc în incinta Centrului de Sănătate Soroca și Centrul de Sănătate […] Post-ul La Soroca va mai fi organizat un Maraton de vaccinare. apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:30
  După efectuarea a 6060 de teste, alte 139 de persoane au fost confirmate cu COVID – 19, ieri. Din acestea, 14 cazuri de infectare sunt din raionul Soroca. Despre aceasta a anunțat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Bilanțul cazurilor de COVID-19  a ajuns la 258.852.  În prezent, în R. Moldova sunt 960 de […] Post-ul Crește numărul de persoane infectate cu COVID – 19, în raionul Soroca. Ieri – încă 14 persoane. apare prima dată în Observatorul de Nord.
09:20
  Ziua de sâmbătă, 24 iulie 2021, a fost un moment important pentru România. După 17 luni, a fost prima zi în care nu a fost înregistrat niciun deces cauzat de COVID-19 în România. Practic, în acest interval, de la peste 200 de morți pe zi, s-a ajuns la 0. Medicul Marius Geantă, co-fondatorul Centrului […] Post-ul După 17 luni, fără nici un deces din cauza COVID-ului. Vezi despre ce țară este vorba. apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
   La ziua de ieri, Republica Moldova înregistra o rată de vaccinare de 16,4%, ceea ce înseamnă un număr total de 973.797 de doze administrate la nivel național. Din numărul total de persoane vaccinate, 47% erau femei și 53% erau bărbați. O rată mică de vaccinare se număra în rândul populației cu vârsta cuprinsă între […] Post-ul Raionul Soroca ocupă locul VII în ceea ce privește ritmurile de vaccinare apare prima dată în Observatorul de Nord.
27 iulie 2021
13:20
Ai noștri ca brazii Anul 2021 s-a dovedit a fi unul cu adevărat istoric pentru luptătorul sorocean Alexandru Solovei. Născut la Vasilcău, discipol al Școlii sportive din municipiul Soroca și al Liceulul sportiv din Chișinău, iar în prezent discipol al Clubului Sportiv „Heracle”, Alex a devenit eroul ultimilor zile, după ce a câștigat titlul de […] Post-ul Alexandru Solovei: primul sorocean-campion mondial la un sport olimpic! apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:50
  Ieri, în Republica Moldova a fost înregistrat un singur caz de deces, din cauza infectării cu COVID – 19. Victima este o femeie din municipiul Soroca, în vârstă de 56 ani, care suferea de diabet zaharat, hipertensiune, hepatită și obezitate. Post-ul O femeie de 56 ani, din Soroca, a fost răpusă de COVID – 19 apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
   După efectuarea a 3838 de teste, alte 89 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate, ieri, în Republica Moldova. Bilanțul cazurilor de COVID-19  a ajuns la 258.713. 4 cazuri de infectare au fost înregistrate în raionul Soroca. În prezent, în R. Moldova sunt 915 de cazuri active.   Post-ul Din cele 89 cazuri de infectare cu COVID, înregistrate ieri, 4 cazuri sunt din raionul Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
Oficial Începând cu ziua de luni, 26 iulie, persoanele care vin în Republica Moldova din 62 de țări vor completa în mod obligatoriu fișa epidemiologică și vor fi plasați în carantină pentru 14 zile. Lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare a fost actualizată.     De menționat faptul că în această listă […] Post-ul Persoanele care vin din 62 țări vor fi obligate să stea în carantină. Vezi despre ce țări este vorba. apare prima dată în Observatorul de Nord.
26 iulie 2021
17:20
Tradițional, vara, sunt înmânate majoritatea titlurilor de „Cetăţean de Onoare al Raionului Soroca”. Și nici viitoarea ședință a Consiliului Raional Soroca nu pare să fie o excepție. În ordinea de zi incompletă, se găsește un proiect de decizie cu privire la acordarea acestui titlu onorific, iar surse din cadrul administrației publice raionale ne-au spus că […] Post-ul Efim Zubcu a fost propus pentru Titlul de ”Cetățean de Onoare al Raionului Soroca” apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:50
Problema asigurării Republicii Moldova cu apă potabilă, în opinia șefei statului Maia Sandu, este una deosebit de importantă. În discursul său inaugural de la Parlament, președinta a pledat pentru gestionarea responsabilă a resurselor de apă și pentru construcția, „într-un final”, a stației de epurare de la Soroca. Moldova face parte din categoria țărilor cu insuficiență […] Post-ul În discursul său inauagural de la Parlament, președinta Maia Sandu a vorbit despre construcția Stației de epurare la Soroca apare prima dată în Observatorul de Nord.
15:20
Astăzi a avut loc prima ședință a Parlamentului ales al Republicii Moldova. Deputații proaspăt votați au fost convocați la această ședință festivă de constituire a noii legislaturi. Între timp undeva, departe de Parlament, la zeci și sute de kilometri de legislativ, există parcă o altă Republică Moldova. Una cu grijile și nevoile ei, unde deputații […] Post-ul Viața la țară departe de cea… din Parlament / VIDEO apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:30
Ultima oră   După ce a obșinut un succes istoric la campionatele mondiale de lupte de la Budapesta, Alexandru Solovei ar putea fi și cavaler al titlului de Cetățean de Onoare.   Cel puțin, la următoarea ședință a Consiliului local aleșii locali  voi veni cu un proiect de decizie în care domnul Alexandru Solovei va […] Post-ul Alex Solovei va fi înaintat la titlul de Cetățean de Onoare al comunei Vasilcău! apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:30
  După efectuarea a 2737 de teste, alte 43 de cazuri de infecție cu Covid au fost depistate ieri. Despre aceasta anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.  Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19  a ajuns la 258.624. În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 192 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 48 […] Post-ul 43 de persoane infectate cu COVID – 19 și 2 decese, înregistrate ieri apare prima dată în Observatorul de Nord.
08:10
 Potrivit jurnalistului român Petru Clej, Nantoi „a avut un accident de parașutism în Bulgaria și este transportat de SMURD la Chișinău în stare destul de gravă”. Serviciul de presă al PAS a confirmat informația și spune că va reveni cu detalii luni dimineață.   Deocamdată nu se cunosc mai multe detalii despre starea în care […] Post-ul Oazu Nantoi, deputat PAS, a suferit un accident în Bulgaria apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:50
Ai noștri ca brazii!     Recent, soroceanul Alexandru Solovei a câștigat, în Bulgaria, titlul de campion european, printre cadeți.  Câteva ore în urmă a venit o veste foarte bună de la Budapesta – În finala categoriei 71 de kilograme a Campionatului Mondial de Lupte pentru cadeţi din capitala Ungariei, Alex a câștigat titlul și […] Post-ul După victoria la campionatul european, soroceanul Alex Solovei a devenit și campion mondial! apare prima dată în Observatorul de Nord.
25 iulie 2021
09:30
Muncitorii SA „Regia Apă-Canal Soroca” așa și nu au reușit să repare ruptura la rețeaua de apeduct din regiunea fostei fabrici de articole tricotate, care a lăsat fără apă câteva sectoare din municipiul Soroca. Este vorba de cartierul fostei fabrici de articole tricotate, o parte din Bujorăuca și centru municipiului. Deoarece mai mulți soroceni au […] Post-ul La Soroca sute de oameni rămân în continuare fără apă apare prima dată în Observatorul de Nord.
07:20
Scriitorul Vladimir Beșleagă a ajuns astăzi la frumoasa vârstă de 90 de ani. Acesta s-a născut în satul Mălăieşti din stânga Nistrului, în vara anului 1931. Eseist, jurnalist, prozator, scriitor şi traducător, aşa-l descrie wikipedia, pentru cei care caută informaţii despre el pe internet. Dar mai puţin se scrie despre OMul Vladimir Beşleagă, care şi-a […] Post-ul Vladimir Beşleagă: “Cultura autentică este absolut liberă şi independentă faţă de toate celelalte componente sociale” apare prima dată în Observatorul de Nord.
24 iulie 2021
12:20
Duminică, 25 iulie, de la ora 12:00, în Cetatea Soroca, la fel ca în scuarul monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău și în centrul municipiului Cahul, va fi vernisată expoziția de fotografii cu genericul „50 de umbre ale Covid-19”. Expoziția cuprinde fotografii realizate în perioada pandemiei, inclusiv din municipiul Soroca. Evenimentul este unul tradițional […] Post-ul Și la Soroca va fi lansată mâine expoziția de fotografii „50 de umbre ale Covid-19” apare prima dată în Observatorul de Nord.
12:00
Ca de obicei în zi de vineri, vă prezentăm buletinului săptămânal de știri, în care prezentăm evenimentele din raionul Soroca din ultimele șapte zile. Iată sumarul evenimentelor: Când urmează să fie închisă Cetatea Soroca și cum va arăta după a doua etapă de restaurare?; Indicatorul „Soroca” a fost restabilit de părinții făptașilor, care au plătit circa 21 mii […] Post-ul Buletinul săptămânal de retrospectivă a evenimentelor din Soroca – „Observatorul” apare prima dată în Observatorul de Nord.
23 iulie 2021
21:40
Issue 05, 2020 REMYA HARIDASAN | AUTHOR Centrul de cercetare atomică Bhabha a adus contribuții de neegalat în toate sectoarele construirii națiunii. De la generarea de energie electrică și securitatea națională la agricultură, asistență medicală, gestionarea deșeurilor, tehnologiile apei și prelucrarea alimentelor, cercetarea și inovațiile principalului institut de cercetare nucleară l-au plasat pe harta globală. […] Post-ul Centrul de putere al tehnologiei apare prima dată în Observatorul de Nord.
19:10
Ca de obicei în zi de vineri, vă prezentăm buletinului săptămânal de știri, în care prezentăm evenimentele din raionul Soroca din ultimele șapte zile. Iată sumarul evenimentelor: Când urmează să fie închisă Cetatea Soroca și cum va arăta după a doua etapă de restaurare?; Indicatorul „Soroca” a fost restabilit de părinții făptașilor, care au plătit circa 21 mii […] Post-ul Buletinul săptămânal de retrospectivă a evenimentelor din Soroca – „Observatorul” apare prima dată în Observatorul de Nord.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.