Realitatea.md

Acum 10 minute
17:40
Odată cu anunțarea și învestirea noului Cabinet de miniștri din cadrul Guvernului Gavrilița, președinta țării, Maia Sandu va rămâne fără câțiva consilieri prezidențiali, iar Administrația Prezidențială ar urma să fie lipsită și de secretarul general. Din cei care urmează să părăsească fotoliile prezidențiale în favoarea celora de la Guvern se numără: consiliera în domeniul Sănătății, […] Articolul Natalia Gavrilița „e de vină”. Maia Sandu rămâne fără o parte din echipa prezidențială odată cu formarea Guvernului apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 30 minute
17:30
Aproximativ 20 de participanţi din mai multe judeţe vor fi prezenţi la ediţia din acest an a Târgului Meşterilor Populari, care va avea loc între 12 şi 15 august în centrul municipiului Târgu Jiu, a informat, marţi, purtătorul de cuvânt al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj, Daniela Gapşea. Potrivit acesteia, […] Articolul Târgului Meşterilor Populari la Târgu Jiu! Printre meșteri și cetățeni ai Republicii Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Compania rusească de inginerie constructoare de mașini “Power Machines” a intrat pe piața moldovenească prin offshore-uri dubioase și în ultimii 2 ani a încheiat contracte de sute de milioane de lei. Power Machines a intrat pe lista sancțiunilor americane în 2018 iar în 2019 contractul companiei incheiat cu Vietnam de aproape 1 miliard de dolari […] Articolul DISINFO: O companie rusă de pe listele de sancțiuni ale SUA și UE “face ordine” pe piața energiei electrice din țară apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Numărul cazurilor de COVID-19 din Republica Moldova pare că nu scade. Astfel, în ultimele 24 de ore, din cele 5 635 de teste efectuate, au fost confirmate alte 161 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Mai mult, din numărul total de cazuri, 14 sunt de import: 4-Rusia, 3-România, 2-Germania, 2-Italia, 1-Franța, 1-SUA, 1-Turcia. Astfel, potrivit statisticilor, […] Articolul Statistica autorităților de MARȚI: 14 cazuri de IMPORT și PATRU decese apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Oamenii legii vin cu noi detalii despre accidentul din Cupcini, raionul Edineț. Potrivit poliției, totul s-a produs în jurul orei 12:30, iar vinovat de accident se face șoferul de pe ambulanță. „Ajunși la fața locului, în procesul examinării circumstanțelor, angajații au constatat că accidentul rutier s-a produs la intrarea în Cupcini, cu implicarea a 2 […] Articolul Ambulanța e de vină, spune poliția după accidentul de la Edineț! Ambii șoferi au refuzat ajutorul medicilor apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
16:50
În urma protestului organizat astăzi, 3 august, la apelul Mișcării Juriștilor Ortodocși din Moldova la care au participat zeci de preoți, măicuțe și enoriași, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove a venit cu o reacție. „În contextul acțiunii organizate de Mișcarea Juriștilor Ortodocși din Moldova, la care au participat clerici și credincioși, Mitropolia Chișinăului și […] Articolul Mitropolia comentează protestul anti-vaccin al preoților din Chișinău: Înțelegem complexitatea și varietatea opiniilor apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
FOTO Ne duce faima… dar nu-i de bine! Un moldovean de la CNOS a încălcat regulile JO Tokyo „A venit timpul ca Nicolae Juravschi să plece din fruntea sportului moldovenesc”. Cu o asemenea solicitare a venit deputatul PAS Lilian Carp către președintele Comitetului Național Olimpic (CNOS), profund marcat de faptul că delegația Republicii Moldova a […] Articolul „Juravschi să plece”! Solicitarea unui deputat după incidentul rușinos cu un membru din delegația RM la Tokyo apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
16:40
Un oficial olimpic moldovean care activează ca ofițer de legătură COVID-19 la Tokyo 2020 a fost acuzat de „încălcări grave” ale regulilor pademiei în vigoare la Jocurile Olimpice (JO), după ce a făcut turism în capitala Japoniei. Cornel Josan, directorul de marketing al Comitetului Național Olimpic al Republicii Moldova (CNOS), a postat fotografii în afara […] Articolul FOTO Ne duce faima… dar nu-i de bine! Un moldovean de la CNOS a încălcat regulile JO Tokyo apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Serghei Naryshkin, Şeful Serviciilor de Informaţii Externe, spune ca CIA are printre cele mai bune servicii secrete din lume. Naryshkin mai spune că americanii alocă serviciilor un buget de zece ori mai mare decât ruşii. Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) a Statelor Unite se numără printre primele trei servicii de informaţii din lume, a spus […] Articolul Şeful Serviciului de Informaţii Externe rus recunoaşte: CIA e între primele servicii secrete din lume apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Veaceslav Paton are o primă reacție privind situația prezentă care-l vizează și a fost publicată marți, 3 august curent, pe una din pagina sa de Facebook. „Am citit discursurile deputaților PAS, Sergiu Litvinenco și Dumitru Alaiba, și sunt uimit. De unde au luat astfel de proști?”, se întreabă acesta. „Incompetență completă, multiplicată de narcisism și îndrăzneală […] Articolul Platon citește de undeva știrile care-l vizează. Despre Litvinenco și Alaiba: „De unde au luat astfel de prostuți apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
14:50
Mai multe ilegalități au fost depistate în punctul de trecere Cahul, în această dimineață, în jurul orei 06:30. Astfel, documentați sunt doi frați. Primul este cercetat pentru încălcarea regulilor de transportare a persoanelor în regim internațional, iar cel de-al doilea riscă dosar penal pentru deținerea actelor oficiale false. „În baza analizei de risc, polițiștii de […] Articolul FOTO Dețineau acte false și transportau ilegal pasageri. Ce riscă doi FRAȚI originari din Bender apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Ministrul Afacerilor de Interne a dat startul antrenamentelor pentru parada militară, care se va desfășura în data de 27 august, având în vedere programul național de acțiuni consacrate sărbătoririi a 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova. Șase formațiuni ale Ministrului Afacerilor Interne din cadrul IGSU, IGPF, IGC, IGP, BPDS ”Fulger” și Academiei […] Articolul GALERIE FOTO MAI în plin proces de pregătire pentru parada consacrată celor 30 de ani de la proclamarea Independenței apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Cecan propune micșorarea numărului membrilor CEC și atribuirea de statut permanent tuturor acestora, nu doar pentru trei dintre ei. Propunerea este făcută de Cecan în contextul expirării mandatului actualei componențe a Comisiei. Iurie Cecan afirmă că, noua componență a CEC trebuie să fie votată de către Parlament […] Articolul De la 9 la 7. Un ex-președinte CEC propune micșorarea numărului membrilor. Cine ar avea de câștigat din asta? apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Grav accident la Edineț. O ambulanță s-a răsturnat după ce ar fi fost tamponată de o mașină. S-a întâmplat în apropiere de satul Cupcini, anunță martorii oculari. Din imaginile video postate pe Facebook, observăm că la fața locului se alfă și polițiștii. Cu detalii revenim… Articolul VIDEO O ambulanță a ajuns cu roțile în sus! S-a întâmplat la Edineț, pe marginea traseului apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Sute de enoriași au ieșit marți, 3 august 2021, în centrul Capitalei pentru a protesta împotriva vaccinări obligatorii care nu a fost impusă în Republica Moldova. Manifestația a fost organizat de către Mișcarea Juriștilor Ortodocși din Moldova. Oamenii conduși de către zeci de preoți susțin că nu-și doresc vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19. Nu este clar în ce […] Articolul Preoți, măicuțe de la mănăstiri și enoriași au protestat la Chișinău împotriva vaccinării obligatorii care nu există apare prima dată în Realitatea.md.
14:10
Sute de enoriași au ieșit marți, 3 august 2021, în centrul Capitalei pentru a protesta împotriva vaccinări obligatorii care nu a fost impusă în Republica Moldova. Manifestația a fost organizat de către Mișcarea Juriștilor Ortodocși din Moldova. Oamenii conduși de către zeci de preoți susțin că nu-și doresc vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19. Nu este clar în ce […] Articolul FOTO Preoți, măicuțe de la mănăstiri și enoriași au protest la Chișinău împotriva vaccinări obligatorii care nu există apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
13:30
Municipalitatea a venit cu precizări referitor la informaţia difuzată pe 2 august curent privind numărul beneficiarilor de ajutor material unic în mărime de 700 de lei, pentru pregătirea către noul an de studii 2021-2022. „Conform informaţiei actualizate, cca 8000 de elevi din familii defavorizate din municipiu vor primi acest ajutor, la fel ca și în […] Articolul RECTIFICARE: Circa OPT mii de elevi din familii defavorizate vor primi ajutor material UNIC în valoare de 700 de lei apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Maestrul Nicolae Botgros a făcut primele declarații în presă din România, după înmormântarea artistei Lidiei Bejenaru, care i-a fost soție. A dezvăluit că se simte mai singur decât oricând. Totodată, recunoaște că a greșit și că a încercat să facă posibilul ca familia să fie „în regulă”. Aici a dat de bănuit că s-a referit […] Articolul VIDEO „Ne-am sfădit”. Botgros recunoaște că a greșit în viața de familie. Primele declarații după moartea soției apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Noi loturi de vaccin anti-COVID vor ajunge, în curând, în țara noastră. Unele fac parte din contractele guvernării de la Chișinău cu companiile producătoare, iar altele sunt donații. Potrivit informației prezentate de secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea, două loturi de ser vor fi donate de Letonia și Lituania. […] Articolul VIDEO Moldova va mai beneficia, în august, de câteva loturi de ser anti-COVID! Țările care ne sar în ajutor apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Un incendiu a izbucnit într-un local de pe strada Renașterii Naționale 5 din Capitală. Potrivit informațiilor, pompierii au fost alertați pentru lichidarea incendiului în jurul orei 11:38. „Conform primelor informații înregistrate a fost observat fum de la un panou electric. Ajunși la fața locului pompierii au stabilit că arderea s-a produs într-un canal de ventilare […] Articolul FOTO Incendiu într-un LOCAL din Capitală. Flăcările au mistuit bunuri MATERIALE din interiorul bucătăriei apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
11:30
Doi minori de 13 și 16 ani au fost reținunți de către polițiștii capitalei după ce au vandalizat mai multe autoturisme în sectorul Ciocana. Conform poliției, minorii nu se află la prima abatere de acest gen. Mai exact, tinerii au fost cercetațipenal pentru infracțiuni analogice, jaf și tâlhărie. În urmă măsurilor întreprinse de către ofițeri, suspecții au fost reținuți și escortați la Inspectoratul de poliție. Minorii și-au recunoscut vina, comunicând că au deteriorat gemurile de la automobile cu scopul de a sustrage bunuri materiale și mijloace […] Articolul VIDEO 16 autoturisme au fost vandalizate în sectorul Ciocana de către doi minori: Am furat carduri, bunuri apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Comisia Electorală din Unitatea  Administrativ Teritorială Găgăuzia a înregistrat până astăzi 82 de candidați la funcția de „deputat local”, în cadrul alegerilor parlamentare din regiune. Potrivit Comisie, în cadrul celor 35 de circumscripții electorale, în unele s-au înregistrat câte 5 candidați, în unele câte unul singur, iar în altele nu sunt încă pretendenți (cum ar […] Articolul Peste 80 de candidați, înregistrați pentru alegerile din Găgăuzia. În unele circumscripții – zero pretendenți apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Halterofila moldoveancă Elena Cîlcic a ocupat locul 8 la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea a înregistrat rezultatul 240 kg la general, debutând la o ediție a Jocurilor Olimpice. În context, campioană olimpică în categoria de greutate 87 kg a devenit chinezoaica Zhouyu Wang. „Am resimțit accidentările mai vechi, iar acest lucru m-a împiedicat să […] Articolul Elena Cîlcic și-a încheiat EVOLUȚIA la Jocurile Olimpice de Tokyo. Halterofila a OCUPAT locul OPT apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Liderul nord-coreean Kim Jong-un nu are probleme grave de sănătate, potrivit serviciilor de informații sud-coreene. Acest lucru a fost raportat de agenția Renhap cu referire la deputații parlamentului sud-coreean. Anterior, Televiziunea Centrală a RPDC a arătat imagini din discursul lui Kim Jong-un la un seminar pentru comandanți și lucrători de partid din Armata Populară Coreeană. […] Articolul Serviciile de informații sud-coreene dezvăluie date despre starea sănătate ale lui Kim Jong-Un apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a elaborat un proiect de hotărâre de Guvern privind rechemarea din funcție a ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, în urma scandalului de hărțuire sexuală, a unei angajate a misiunii diplomatice. Informația a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă. Potrivit sursei citate, decizia […] Articolul Golovatiuc va fi demis. MAEIE a pregătit proiectul, Guvernul urmează să aprobe, iar Maia Sandu să semneze apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Deși anterior președintele Parlamentului, Igor Grosu anunțase că candidatul desemnat de șeful statului la funcția de premier ar urma să-și prezinte luni echipa și programul de guvernare, acest lucru așa și nu s-a întâmplat. Natalia Gavrilița ar urma abia astăzi să anunțe pe cine vrea să ia la Guvern. Contactat de Realitatea.md, comunicatoarea PAS, Aurica […] Articolul Natalia Gavrilița va face public astăzi echipa guvernamentală! Va fi ședință la PAS apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Oamenii de știință au constatat că activarea modului de noapte nu afectează în mod semnificativ autonomia smartphone-urilor. Concluziile au fost publicate în urma unui studiu realizat de către Universitatea Purdue, SUA. Producătorii de smartphone-uri cu afișaje OLED citează modul de noapte ca o modalitate de a crește durata de viață a bateriei. Echipa a creat o […] Articolul Utilizezi modul de noapte ca o modalitate de a crește durata de viață a bateriei smartphone-ului? Este inutil! apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Te poți vaccina doar cu buletinul de identitate. Astfel, astăzi, 3 august, cele două puncte de vaccinare mobile, un troleibuz și un autobuz, se vor afla în sectorul Râșcani și în orașul Sângera. În context, Primăria municipiului Chișinău informează că în intervalul orelor 10:00-18:00, punctele mobile de imunizare se vor afla în următoarele locații: troleibuzul […] Articolul Ia-ți buletinul și hai la VACCINAREA pe roți. Vezi unde se vor afla ASTĂZI punctele mobile de imunizare apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Alexandru Pînzari, care în prezent își ispășește măsura preventivă de detenție fiind vizat într-un dosar interesant, a deținut mai multe funcții în Republica Moldova. O perioadă scurtă a fost director al Departamentului Instituțiilor Penitenciare, acum Administrația Națională a Penitenciarelor, după care în 2016, pe vremea când ministrul de Interne era Alexandru Jizdan, a devenit șeful […] Articolul Ironia sorții! De la șef la 13. Ce scrie în ultimele declarații de avere ale lui Pînzari din funcții oficiale apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
Asistența medicală de urgență este tot mai solicitată, mai ales în perioada estivală. Astfel, în perioada 26 iulie – 1 august 2021, intervenția ambulanței a fost solicitată de 14549 oameni. Mai mult, după acordarea primului ajutor medical, echipele AMU au transportat asistat 5974 pacienți, dintre care 4496 maturi și 1481 copii în cadrul departamentelor de […] Articolul Urgențele respiratorii, cauza cea mai frecventă a solicitării asistenței MEDICALE apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
Precipitațiile abundente de ieri au provocat mai multe pagube în țară. Salvatorii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost solicitați să intervină în mai multe raioane, printre care Anenii Noi, Nisporeni, Sîngerei, Bălți, Fălești, Glodeni, Drochia și Ungheni, acolo unde apele au făcut prăpăd. Potrivit IGSU, în localitatea Biruința, raionul Sângerei, salvatorii au fost […] Articolul Copaci căzuți peste țevi de gaz, blocuri, apă în subsoluri și sate fără lumină! Tabloul sumbru lăsat de ploile de ieri apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
S-a spus că Darvaza, cunoscută și ca „Porțile Iadului”, a fost incendiată intenționat de autoritățile sovietice, sperând că focul se va stinge în câteva săptămâni. Cu toate acestea, aproape 50 de ani mai târziu, craterul este încă aprins și adevăratele sale origini sunt încă învăluite în mister, relatează BBC. În 2013, exploratorul George Kourounis a […] Articolul VIDEO Cum sovieticii au descoperit accidental „Porțile Iadului” apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Belarusul Vitali Șișov, care a dispărut ieri, 2 august la Kiev, a fost găsit spânzurat astăzi, lângă casa unde locuia, în unul din  parcurile capitalei Ucrainei. Informația a fost confirmată de poliția națională din Ucraina. Potrivit oamenilor legii, telefonul mobil al lui Vitali și lucrurile personale i-au fost furate.  Poliția a deschis un dosar penal […] Articolul Spânzurat și fără lucrurile personale. Belarusul care-și ajuta conaționalii să fugă din țară, găsit fără viață în parc apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
09:40
Un tânăr în vârstă de 27 de ani, locuitor al Capitalei riscă să-și petreacă următorii ani după gratii. Potrivit informațiilor, acesta ar fi sustras o bicicletă de model „Optima” din scara unui bloc de pe strada Ceucari. Astfel, oamenii legii au verificat imaginile de pe camerele de supraveghere din zonă. „Urmare a analizării imaginilor video, […] Articolul VIDEO Nu i-au plăcut toate bicicletele din scara blocului. A ales una mai „bunișoară”, iar apoi a furat-o. Ce RISCĂ apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Un grav accident rutier s-a produs noaptea trecută în Capitală, la intersecția bulevardului Dacia cu Cuza Vodă. Un conducător auto a pierdut controlul volanului și a ajuns într-un gard de pe marginea drumului. Potrivit poliției, totul s-a întâmplat în jurul orei 00:25. „Polițiștii Secției documentare accidente rutiere, în comun cu Serviciului urmărire penală accidente rutiere din […] Articolul FOTO A intrat într-un gard din Capitală cu BMW-ul! După impact, șoferul a ajuns în stare gravă la spital apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Un bărbat în vârstă de 45 de ani a decedat la spital după ce a fost înjunghiat în această dimineață. Potrivit informațiilor, poliția a fost sesizată în jurul orei 07:20 precum că pe teritoriul companiei de taxi din orașul Ungheni a fost depistată o persoană înjunghiată, dar încă în viață. Ulterior, s-a stabilit că bărbatul […] Articolul Taximestrist din Ungheni, înjunghiat de doi „clienți”. Acesta le-ar fi cerut să achite datoria în sumă de 200 de lei apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Un militant belarus, şef al unui ONG care îi ajută pe compatrioţi săi care au fugit din Belarus din cauza represiunii, a dispărut luni la Kiev, a indicat organizaţia sa pe Telegram, notează AFP. Vitali Şişov, şeful Casei belaruse în Ucraina, a plecat luni la dimineaţă să facă jogging la Kiev, dar nu s-a mai […] Articolul De negăsit! Un militant belarus care își ajuta compatrioții să fugă din țară, dat dispărut la Kiev apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Sportiva nord-americană Pamela Ware, în vârstă de 28 de ani, este prima sportivă de la această ediţie a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Japonia, care este notată cu 0.0. Canadiana a ratat complet exerciţiul din semifinalele concursului de sărituri în apă, scrie Bani.md. Pamela Ware a pierdut ocazia de a participa în finala probei de […] Articolul VIDEO Sportiva care a primit nota zero la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Prima atât de joasă! apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Un robot cu două picioare numit „Cassie” a făcut istorie. Este primul robot biped care a alergat cinci kilometri în aer liber, lungimea unei curse comune de alergare pe distanțe lungi. Cassie a finalizat traseul în puțin peste 53 de minute și cu o singură încărcare, a spus universitatea. A căzut de două ori, o dată pentru […] Articolul Premieră și record istoric pentru un robot biped: A alergat 5 kilometri în aer liber apare prima dată în Realitatea.md.
08:00
FOTO Secretele Direcției 5 care fila politicieni, jurnaliști și reprezentanți ONG, făcute publice. Numele celor vizați FOTO „Ținem stoiacul, că se rezolvă soarta țării”. Din mesajele „poliției politice” la protestele PDM de acum 2 ani Renumita Direcție nr.5 sau Direcția Operațiuni Speciale (DOS) din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii avea influență asupra judecătorilor, procurorilor, dar […] Articolul Oamenii DOS care s-au ocupat cu filajul ar fi încă în sistem! „Aveau influență asupra judecătorilor și procurorilor” apare prima dată în Realitatea.md.
07:40
Forțele afgane se luptă să împiedice căderea primului oraș capitală de provincie în mâinile talibanilor, care și-au intensificat atacurile în timpul weekend-ului. Pierderea unei capitale de provincie ar fi o lovitură majoră pentru guvernul afgan, care a promis că le va apăra cu orice preț, după ce a cedat controlul talibanilor în multe zone rurale […] Articolul Prima localitate din Afganistan, în pericol să cadă în mâinile talibanilor. Ce ar însemna asta pentru țară apare prima dată în Realitatea.md.
07:30
Turiştii care vizitează marile oraşe ale lumii sunt captaţi de atracţiile turistice şi nu mai sunt atenţi la genţi şi portofele. TripAdvisor a realizat o listă cu 10 oraşe în care pot fi întâlniţi cei mai mulţi hoţi de buzunare. Atunci când călătoresc în oraşe mari din lume, unul dintre cele mai importante lucruri de […] Articolul 10 orașe ale lumii în care sunt cei mai mulţi hoţi de buzunare apare prima dată în Realitatea.md.
05:20
Unii șoferi sunt neatenți la trafic, vorbesc la telefon, ignoră semnalele ambulanțelor sau chiar le întretaie calea celor, care încearcă din răsputeri să salveze vieți. Bădărănismul unor șoferi, dar și drumurile prost construite, îi pun uneori în mai mare pericol pe cei de la Serviciul de Medicină Urgentă, informează Realitatea.md. Despre acest lucru a mărturisit […] Articolul VIDEO Șoferi bădărani și drumuri proaste: prețul unor vieți umane. Mărturii emoționante apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
22:20
Sportiva olimpică din Belarus, Kristina Timanovskaia, a obținut viză poloneză, după ce a cerut ajutor autorităților Poloniei ca să-i ofere azil, după ce a criticat dur autoritățile de la Minsk, informează Realitatea.md cu referire la BBC. Aflată la Tokyo, unde se desfășoară Jocurile Olimpice, Kristinei Timanovskaia i-a fost asigurată securitatea din partea poliției japoneze. Ea […] Articolul Olimpica Timanovskaia a obținut viză poloneză, fiind în pericol după ce a criticat antrenorii belaruși apare prima dată în Realitatea.md.
21:30
Fostul judecător ucrainean Nicolai Ceaus a fost adus cu transportul Serviciului de Securitate din Ucraina până la Kiev, informează Realitatea.md cu referire la publicația ucrainească Unian. Sursa scrie că ex-judecătorul a fost transportat cu un elicopter, precum și cu o mașină specială. Fostul justițiar a fost transportat dintr-un sat al localității Vinnița. Autorităților locale din […] Articolul Nicolai Ceaus – adus la Kiev cu transportul Serviciului de Securitate din Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.
20:20
După ce astăzi au fost înregistrate ploi abundente însoțite de rafale puternice de vânt, au fost înregistrate și primele pagube, informează Realitatea.md. Este vorba despre ruperea a sute de cabluri de rețele electrice din 31 de localități. Potrivit distribuitorului de energie electrică, ÎCS „Premier Energy Distribution” SA, fără energie electrică au rămas sute de case […] Articolul Pagube după ploile și vânturile puternice de azi. 31 de localități au rămas în beznă apare prima dată în Realitatea.md.
19:50
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a adresat președintelui  Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan, în legătură cu consecințele incendiilor forestiere din țară. Bașcanul și-a exprimat sentimentele de profundă compasiune   rudelor și apropiaților victimelor și sinistraților afectați în rezultatul situației de urgență. „În numele tuturor cetățenilor găgăuzi și în numele meu personal, Vă rog să acceptați cele mai […] Articolul Irina Vlah i-a adresat lui Recep Tayyip Erdogan mesaje de compasiune apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
În ultimele de 24 de ore, din cele 3 141 de teste efectuate, în Moldova au fost confirmate alte 118 cazuri noi de infectare cu COVID-19.Din numărul total de cazuri, cinci sunt de import: 2-Portugalia, 1-Ucraina, 1-Bulgaria, 1-SUA. Astfel, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 259.667. Din numărul total de cazuri, […] Articolul CINCI cazuri de import și DOUĂ decese. Câte cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate apare prima dată în Realitatea.md.
18:00
Fostul ministru al Afacerilor Interne, membru al Partidului Democrat din Moldova, Alexandru Jizdan a fost surprins luni, 2 august 2021, pe Aeroportul Internațional Chișinău. Imaginile au fost publicate pe un canal de Telegram cu mențiunea: Jizdan a fugit din tara? Cum credeți, el sa dus la odihna ori, dupa arestarea prietenului sau Pînzari, a fugit […] Articolul FOTO Alexandru Jizdan, surprins pe Aeroportul Internațional Chișinău: Nu am fugit nicăieri apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
17:20
Cadavrul unui bărbat în vârstă de 53 de ani a fost depistat în curtea unui bloc de locuit din municipiul Bălți. Potrivit informațiilor, poliția a fost sesizată în jurul orei 16:00. Astfel, la fața locului, oamenii legii au depistat trupul neînsuflețit al bărbatului u plagă în regiunea cutiei toracice provocată prin împușcătură. Mai mult, alături […] Articolul MACABRU! Cadavrul unui bărbat, depistat la sol. Ar fi fost împușcat de un individ care a fugit de la fața locului apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.