Realitatea.md

Acum 5 minute
14:50
FOTO Focuri de armă asupra mașinii primului asistent al lui Zelenski Președintele ucrainean, Vladimir Zelenski, a venit cu o primă reacție, după tentativa de asasinat a primului său asistent, Serghei Șefir. Și deși susține că nu știe cine ar putea fi în spatele acesteia, bănuiește forțe interne sau externe. De altă parte, și Kremlinul s-a […] Articolul VIDEO Zelenski: Să-mi dai „privet” împușcând în mașina prietenului este o slăbiciune. Kremlinul neagă vreo implicare apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Guvernul Republicii Moldova anunță că ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, va anunța noi măsuri în contextul pandemic din țară. Potrivit instituției, declarațiile vor avea loc ca urmare a ședinței Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Conferința se va desfășura în Casa Guvernului începând cu ora 16:00. Grupul de presă Realitatea va transmite evenimentul live pe RLIVE TV, RLIVE.MD și […] Articolul VIDEO O nouă săptămână cu noi restricții? Guvernul anunță astăzi noi măsuri în contextul pandemic apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Președinta țării, Maia Sandu, a avut ieri seara, 21 septembrie curent, o întrevedere cu un grup de cetățeni moldoveni stabiliți cu traiul la New York, SUA, în timp ce participă la cea de-a 76 sesiune a Adunării Națiunilor Unite (ONU). Șefa statului a vorbit cu cetățenii moldoveni despre „viața și activitatea din străinătate, planurile de […] Articolul Maia Sandu și-a făcut timp pentru diaspora din SUA, la Adunarea ONU. S-a întâlnit cu un grup de moldoveni din New York apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 15 minute
14:40
Simona Halep (14 WTA) a anunțat azi, 22 septembrie curent, pe rețelele sociale despre despărțirea de antrenorul Darren Cahill. Sportiva româncă nu a menționat și care este motivul pentru care a rupt colaborarea cu australianul. “După 6 ani minunați în care am lucrat împreună, Darren Cahill și cu mine am decis că este momentul să punem […] Articolul Simona Halep a anunțat despărțirea de Darren Cahill apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
14:10
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat în cadrul celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU la o reuniune a șefelor de state și de guverne pe subiectul promovării egalității de gen Evenimentul s-a desfășurat la inițiativa președintelui Adunării Generale a ONU, Abdullah Shahid, având ca scop să accentueze efortul femeilor-lidere de a […] Articolul FOTO Maia Sandu, printre președintele ce promovează egalitatea de gen. A avut loc o reuniune a acestora la New York apare prima dată în Realitatea.md.
14:00
Fără succes. Atât fosta directoare a Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Silvia Cibotari, cât și vice-directorul companiei „Farmaco”, Vladimir Carauș, nu au trecut de concursul organizat de Guvernul Gavrilița pentru postul de director general adjunct al Agenției. Evaluarea CV-urilor a avut loc astăzi, în incinta Casei Guvernului. Amintim că potrivit unui comunicat de presă al […] Articolul Concurs EȘUAT la AMDM! Silvia Cibotari și Vladimir Carauș nu au fost „pe placul” Guvernului Gavrilița apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
13:50
Paradoxal, unii moldoveni nu reușesc să gestioneze profitabil o firmă, însă când este vorba despre finanțele și averea personală – capacitățile de gestionare a banilor sunt mai mult decât strălucitoare. Este și cazul afaceristului Vitalie Perciun care a dus o firmă profitabilă la pierderi de peste 2 milioane de lei în 2018 și 2019, însă […] Articolul Bani.md | SCHEMA: Delapidarea bugetului de stat, falimentare firmă, 3 mașini de lux și „palat” de peste 1.000.000 euro apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Umeno Sumiyama şi Koume Kodama, două japoneze în vârstă de 107 ani și 300 de zile, au intrat în Cartea Recordurilor, după ce au fost recunoscute oficial drept cei vârstnici gemeni din lume. Anteriorul record fusese stabilit tot de două surori japoneze, Kin Narita şi Gin Kanie, care aveau 107 ani şi 175 de zile. […] Articolul FOTO Un nou record mondial. Ele sunt cele mai în vârstă gemene din lume apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Primăria municipiului Chișinău informează că joi, 23 septembrie 2021, ora 11:00, în Sala de Ședințe a CMC va avea loc o reuniune comună a responsabililor municipali și a fermierilor (producători autohtoni). Ședința va avea loc în contextul inițiativei lui Ceban de a asigura elevii de la școlile din municipiul Chișinău cu mere proaspete și, respectiv, […] Articolul Ceban nu RENUNȚĂ! Invită producătorii autohtoni de fructe la o masă rotundă. Când? apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Biroul permanent al Parlamentului se întrunește astăzi în ședință la ora 16:00 și urmează să aprobe ordinea de zi a ședinței plenare, care va avea loc mâine 23 septembrie. Pe ordinea de zi a Biroului permanent figurează subiectul aprobării ordinii de zile de ședinței Parlamentului,  demersul privind desemnarea nominală a deputaților, membri ai Fracțiunii parlamentare […] Articolul DOC O nouă ședință a Biroului permanent a Parlamentului. Ar urma să fie publicată și stenograma apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
După ce a plecat din funcția de premier și a trecut prin campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din vara acestui an, despre Ion Chicu, ex-premier, nu se mai cunosc foarte multe. Chicu își face apariția periodic pe canalul de Telegram unde comentează o situație sau alta. Așa a făcut și astăzi. Azi la ONU […] Articolul Mesaje ascunse marca Chicu despre discursul lui Biden: Plăcut și trist, pe bune. Ce a vrut să zică fostul premier? apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
Un bărbat a fost reținut după ce oamenii legii au depistat la domiciliul acestuia din raionul Orhei, o seră pentru cultivarea plantelor de cânepă cu sistem de irigare. Polițiștii au depistat și ridicat aproximativ 60 de plante de cânepă indiană, cu înălțimea de peste 2 metri. „La fel, au fost depistate  mai multe pachețele cu marijuană […] Articolul VIDEO Business profitabil, însă ILEGAL la Orhei. Un bărbat comercializa droguri. În ogradă avea și o seră cu cânepă apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
12:40
Președintele raionului Florești, Ștefan Paniș, riscă să fie demis din funcție, după ce Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a depistat că, pe parcursul celor trei mandate pe care le are în această funcție averea dobândită și veniturile realizate diferă, fiind depistate aproximativ 2 milioane de lei diferența. De asemenea, acesta riscă să nu poată deține […] Articolul DOC Circa 200 de terenuri în valoare de 2 mln de lei, motiv de revocare din funcție a președintelui raionului Florești apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Caz scandalos în sudul țării. Ofițerii INSP au tras ieri pe dreapta un automobil condus de un șofer aflat vizibil în stare de ebrietate. Potrivit poliției, acesta a refuzat să treacă testarea alcoolscopică. Mai exact, soferului i-a fost interzis acest lucru de către soția acestuia care s-a luat la harță cu un polițist. Imagini video […] Articolul VIDEO Prins „mort” beat la volan. Soția șoferului a făcut un adevărat SHOW: Domn polițist, du-te de aici apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Azi are loc echinocțiul de toamnă, când ziua este, teoretic, egală cu noaptea. Din punct de vedere astronomic, acest moment marchează trecerea la anotimpul de toamnă. Totuși, distribuția luminii nu este perfect „egală”, așa cum am fost învățați. La latitudinea țării vecine, în aceste zile Soarele va culmina la amiază la o înălțime medie de 45°, […] Articolul Echinocțiul de toamnă 2021. De ce ziua, de fapt, nu e egală cu noaptea și când se va întâmpla asta la noi apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
Partenerii sociali din ramura construcțiilor au convenit să modifice și să completeze Convenția colectivă în ramura construcțiilor pentru anii 2018-2022. Acest lucru va fi posibil prin intermediul unui Acord de modificare a acesteia care prevede nivelul salariului tarifar pentru I-a categorie de calificare, coeficientul și valoarea minimă a salariului pentru unitățile care aplică sisteme netarifare […] Articolul Salarii majorate în ramura construcțiilor, însă insuficiente! Se prevăd unele majorări de la 1 ianuarie 2022 apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
Poziția de lider a Moldindconbank pe piața cardurilor bancare din Republica Moldova a fost confirmată, repetat, de către compania globală de plăți Mastercard Worldwide. Banca a fost distinsă cu titlul ”Market Leader 2021”. Trofeul a fost oferit în cadrul forumului anual Mastercard Day organizat în data de 17 septembrie. ”Moldindconbank a deschis aleea noastră de […] Articolul Poziția de lider a Moldindconbank pe piața cardurilor, confirmată de Mastercard apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
Într-o suburbie a Kievului, Ucraina, s-au deschis focuri de armă asupra mașinii primului asistent al președintelui ucrainean, Vladimir Zelenski. În rezultat, a fost rănit șoferul. Poliția a demarat de urgență operațiunea „Sirena”, scrie presa locală. Persoane necunoscute au deschis focuri de armă asupra mașinii primului asistent al președintelui Ucrainei. Este vorba despre Serghei Șefir. În […] Articolul FOTO Focuri de armă asupra mașinii primului asistent al lui Zelenski! A fost demarată operațiunea „Sirena” apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
Președinta țării, Maia Sandu, a avut o întrevedere la New York cu omologul ei din Lituania, Gitanas Nauseda, discutând despre extinderea domeniilor de cooperare dintre țările noastre, întrucât a fost instaurat un nou Guvern și Parlament. De asemenea, în cadrul întrunirii s-a discutat și despre posibilitatea de a efectua un schimb de experiență între autoritățile […] Articolul Sandu gătește terenul schimbului de experiență între autoritățile din Moldova și Lituania. Discuție purtată la New York apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Un focus de trei filme dedicat actorului român de origine basarabeană Ion Sapdaru, două pelicule clasice ale regizorului Lucian Bratu, un film pentru copii şi mai multe scurtmetraje studenţeşti din arhiva UNATC completează programul celei de-a şaptea ediţii a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care va avea loc între 7 şi 10 octombrie. Ion Sapdaru, […] Articolul Focus Ion Sapdaru şi o retrospectivă Lucian Bratu, la ZFR Chişinău apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Valentina Severin, femeia din Strășeni care își maltratează micuțul de câțiva anișori pentru că acesta îi strică TikTok-urile a ajuns în vizorul autorităților, nu pentru prima data. Astfel, atât Inspectoratul de Poliţie din Străşeni, cât și Avocatul Poporului pentru Drepturile Copilului urmăresc cu atenție acest caz. De asemenea, viceprimarul raionului Străşeni a confirmat că femeia nu este la […] Articolul Din nou pe TikTok: Joacă cel rău pentru că s-a spânzurat tata. Femeia care își bate copilul, în vizorul Poliției apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Până la 300 de case au fost distruse de lava vulcanului Cumbre Vieja, care a început să erupă duminică, după 50 de ani, pe insula spaniolă La Palma, aflată în arhipelagul Canare, relatează publicația locală El Diario. Peste 6.000 de oameni au fost deja evacuați, în timp ce râurile de lavă scuipate de vulcan își […] Articolul Filmare spectaculoasă cu drona: momentul în care lava vulcanului din La Palma înghite o piscină apare prima dată în Realitatea.md.
11:10
Liderul PSRM, deputatul Igor Dodon, se pare că nu poate depăși orgoliul și critică faptul că, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a venit cu aprecieri și laude pentru poporul Republicii Moldova noua guvernare, în timpul discursului său de la tribuna ONU, la cea de-a 76 sesiune, la care participă și președinta Moldovei și […] Articolul Orgoliu sau invidie? Dodon comentează lauda lui Biden de la ONU, făcând o paralelă cu discursul din 2011 din Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
10:50
Oamenii legii au documentat, pe parcursul a cinci luni, activitatea unui agent economic care gestionează o carieră din zona de Nord a țării. În rezultat, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au depistat mai multe încălcări în privința reflectării în evidența contabilă a bunurilor comercializate. „Unitățile de transport utilizate nu dispuneau de testările tehnice anuale și […] Articolul FOTO Pericol la locul de muncă! Angajații INI au scos la iveală mai multe ilegalități la o carieră de piatră apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Președinta țării, Maia Sandu, i-a confirmat Secretarului general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), António Guterres, angajamentul Republicii Moldova de a sprijini efortul global de combatere a pandemiei de COVID-19 și de reconstrucție post-pandemică, de reducere a efectelor schimbărilor climatice și de menținere a păcii și stabilității în regiune și în lume, după discuția pe care […] Articolul Discuție la New York între Maia Sandu și Secretarul general ONU. Șefa țării noastre i-a confirmat niște lucruri apare prima dată în Realitatea.md.
10:10
mMinistrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, s-a văzut în cadrul unei întrevederi de la New York cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavuşoğlu. Într-o postare pe Facebook, ministrul susține că a reconfirmat interesul Republicii Moldova pentru aprofundarea dialogului bilateral în spiritul relațiilor de cooperare strategică între țările noastre. „Am salutat creșterea […] Articolul Ministrul de Externe de la Chișinău, la aceeași masă la New York, cu omologul de la Ankara. I-a lansat o invitație apare prima dată în Realitatea.md.
10:00
Ana Calinici, una din cele cinci persoane cărora le-a fost validat ieri mandatul de deputat de Curtea Constituțională, din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) ar urma să se decidă dacă rămâne în funcția de parlamentară sau cea de șefă de Cabinet a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. În cazul în care, Ana Calinici va da […] Articolul Cu mandat abia validat, însă pusă în situația să aleagă între deputată sau șefă de Cabinet a ministrului apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Campania de vaccinare este în toi în Moldova. Specialiștii din sănătate recomandă oamenilor să meargă cu încredere și să beneficieze de serul salvator, întrucât astfel putem scăpa mai rapid de pandemie și COVID-19. Municipalitatea, la fel, continuă să vină în ajutorul oamenilor și anunță că pe parcursul zilei de astăzi, 22 septembrie, în intervalul orelor […] Articolul Ciocana și Trușeni! Adresele punctelor mobile de vaccinare anti-COVID. De ce ai nevoie pentru imunizare? apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
În timp ce prețurile la carburanți în Moldova cresc ca pe drojdii, reprezentanții Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică sunt preocupați de un alt subiect. Expertul economic de la IDIS „Viitorul”, Veaceslav Ioniță, anunță că a fost invitat la Centrul Național Anticorupție, după ce conducerea agenției a sesizat CNA și SIS. ANRE a rămas nemulțumit […] Articolul Scumpirea carburanților: Un expert economic, invitat la CNA. Ioniță: Voi povesti cu ce se ocupa ANRE apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
La 27 de ani, Ana Maria Trăsnea candidează din partea Partidului Social Democrat din Germania (SPD) pentru un loc în viitorul Bundestag, Parlamentul german. S-a născut la Piatra Neamț și s-a mutat în Germania la 13 ani, iar după experiențe nefericite de bullying și discriminare, a decis acum să candideze pe lista social-democraților în cartierul […] Articolul FOTO O tânără din România candidează pentru Parlamentul german. Ce a făcut-o să intre în politică apare prima dată în Realitatea.md.
09:20
Deputatul Fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, afirmă că încă nu s-a luat o decizie privind identificarea candidaților pentru funcția de membru al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF), însă în curând vor fi nominalizați. Reacția lui Dumitru Alaiba vine după ce unele surse media ar fi publica o eventuală listă […] Articolul Dumitru Alaiba ne spune „ce se aude cu membrii CNPF”: Încă nu e, dar va fi în curând apare prima dată în Realitatea.md.
09:00
Xenia Sobchak, prezentatoarea TV din Rusia, s-a sărutat pe buze cu influencera Nastya Ivleeva, care a devenit populară, în special, după ce a participat într-o emisiune televizată, „Orel i Reshka”.  Din imaginile video putem observa că, după un sărut fierbinte, Nastya s-a îndepărtat de Xenia și și-a șters buzele cu mâna. Această acțiune a avut […] Articolul VIDEO 18+ Sărutul pasional al Xeniei Sobchak cu o influenceră renumită de la ruși. Chiar în fața spectatorilor! apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
08:50
În marja Segmentului înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite care se desfășoară la New York, viceprim-ministrul, ministrul de Externe, Nicu Popescu, a discutat cu Augusto Santos Silva, ministrul de Externe al Republicii Portugheze, despre susținerea plenară a autorităților de la Lisabona pentru parcursul european al Republicii Moldova. În […] Articolul FOTO Nicu Popescu, la vorbă cu omologul din Portugalia: vaccin, experiență și digitalizare apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Motorina este mai scumpă miercuri, 22 septembrie curent. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noile prețuri maxime de referință. Astfel, șoferii vor fi nevoiți să scoată din buzunar 16,88 lei pentru un litru. Totodată, benzina s-a ieftin, adică azi va costa 20,86 per litru, ceea ce înseamnă cu 6 bani mai puțin […] Articolul Mergeți azi să vă alimentați mașina cu carburanți? Iată ce prețuri veți vedea afișate la benzinării apare prima dată în Realitatea.md.
08:10
„Noi avem astăzi pensionari la vârsta de 32 de ani. Persoane, care lucrează în Penitenciare, unde se calculează un an lucrat – cât trei, după care au lucrat în structurile de forță. Și sunt cazuri de pensionare la vârsta de 32 de ani, unde statul va achita toată viața pensia respectivă”. Declarațiile aparțin președintelui Comisiei […] Articolul Guvernarea vrea să revizuiască vârsta de pensionare. „Sunt cazuri de pensionare la 32 de ani” apare prima dată în Realitatea.md.
08:10
Serviciul „InfoTrafic” al INSP informează că în dimineața zilei de miercuri, 22 septembrie curent, la ora 08:00, se circulă în condițiile unui carosabil uscat prin toată țară și nu sunt alte obstacole care ar putea crea impedimente șoferilor în trafic. În schimb, la Chișinău, se atestă flux sporit de transport în special la Botanica și […] Articolul Drumurile din țară sunt uscate, însă atenție mare spre două sectoare, când ajungeți la Chișinău. Sunt ambuteiaje! apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
Încă din 2009, Bitcoin a fost una din cele mai controversate monede virtuale, la fel ca și celelalte monede care au urmat după. Deși criticat pe scară largă pentru volatilitatea sa, Bitcoin este văzut de unii, în special în lumea în curs de dezvoltare, ca un mecanism sigur în timpul furtunilor economice. Dar, pe măsură ce […] Articolul Cele 12 țări din lume în care Bitcoin este restricționat sau chiar ilegal! apare prima dată în Realitatea.md.
07:40
Ministrul de Externe, Nicu Popescu, care face parte din delegația Republicii Moldova condusă de președinta Maia Sandu în vizita oficială de la New York, SUA, pare a fi mândru de ceea ce a auzit de la Joe Biden la a 76-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU). „Debut inspirațional pentru țara noastră”, […] Articolul Popescu, inspirat de aprecierile lui Biden. „Alături de doamna președinte și delegație, am fost onorați” apare prima dată în Realitatea.md.
07:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) ne-a avertizat de săptămâna trecută că, între 21 și 24 septembrie curent, vom avea Cod Galben de îngheț în toată țară. În dimineața de miercuri, 22 septembrie curent, termometrele au înregistrat minime de +2..+4 grade Celsius, la sol fiind între -1..-3 grade Celsius. Potrivit prognozei meteo pentru azi, la mijlocul […] Articolul E toamna sau deja iarna? +2 azi-dimineața. Cât va dura Godul Galben de îngheț apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
06:50
O fabrică de urși de pluș din Coburg, Germania a creat un ursuleț de pluș cu ocazia plecării cancelarului german Angela Merkel din funcție, scrie antena3.ro. Potrivit sursei, ursulețul poartă numele de „Merkel” și are înălțimea de 40 de cm, costă 189 de euro.  Colierul, sacoul și coafura ursulețului îl fac să semene cu Angela […] Articolul „Angela Merkel” – scoasă la vânzare. Un ursuleț de pluș îi poartă numele apare prima dată în Realitatea.md.
05:50
Deputații din Comisia parlamentară Economie, Buget și Finanțe urmează să discute astăzi despre noile modificări la Legea privind gazele natural, informează Realitatea.md. În ședința Comisiei urmează să se ofere și avizul pentru aceste modificări. Propunerile vin din partea deputatului PAS, Dumitru Alaiba. Printre alte subiecte discutate în ședința Comisiei se numără: modificări în Legea privind […] Articolul Audieri publice în Parlament și modificări în Legea privind gazele naturale. În direct pe RLive apare prima dată în Realitatea.md.
05:30
Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, s-a întâlnit cu șeful adjunct al administrației președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak, și i-a cerut un nou lot de vaccinuri anti Covid-19 de tip „SputnikV”, informează Realitatea.md cu referire la agenția de presă Tass. „În regiunea transnistreană acest ser a obținut încrederea populației. S-a discutat despre posibilitatea de a […] Articolul Krasnoselski i-a cerut lui Kozak un nou lot de vaccinuri SputnikV apare prima dată în Realitatea.md.
05:10
Elon Musk se descrie ca fiind un nano-manager, așa cum a declarat chiar el pentru The Wall-Street Journal în 2015. Stilul său de management ridică multe semne de întrebare, mai ales că nu vorbim de un stil obișnuit și firesc de leadership, scrie Bani.md. „Elon face practic ceea ce vrea, oricând vrea”, a declarat pentru Business […] Articolul Ce greșeli de management face Elon Musk. Un angajat de-al miliardarului: Face practic ceea ce vrea, oricând vrea apare prima dată în Realitatea.md.
04:50
Deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au contestat la Curtea Constituțională modificările la Legea cu privire la Procuratură, informează Realitatea.md. Potrivit unui comunicat de presă al PSRM, cei din opoziție sunt indignați de modificările operate de către majoritatea PAS. „Împreună cu dl. Vladimir Voronin am semnat și am depus o sesizare la Curtea Constituțională, […] Articolul DOC Modificările Legii privind Procuratura – atacate la CC de către deputații PSRM și PCRM apare prima dată în Realitatea.md.
04:40
Patru artiști originari din Republica Moldova au făcut Show de zile mari la unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Craiova, România. Este vorba despre festivalul The Artist Awards, care a fost la III-a ediție, informează Realitatea.md. Interpreții basarabeni au luat și premii notorii, pentru munca lor. Printre cei premiați sunt: Iuliana Beregoi – […] Articolul VIDEO The Artist Awards: 4 artiști moldoveni – în topurile din România. Cu ce au impresionat vedetele apare prima dată în Realitatea.md.
04:10
În statul Australian, Victoria, au avut loc proteste violente împotriva obligativității de vaccinare anti Covid-19, informează Realitatea.md cu referire la BBC. Potrivit sursei, în orașul Melbourne s-au stopat lucrările de pe șantiere, lucrătorilor cerându-li-se certificate de vaccinare. Sute de oameni s-au adunat în Melbourne la un protest anti-vaccinare, unde au lansat rachete de semnalizare și […] Articolul VIDEO Proteste violente în Australia! Gloanțe de cauciuc și urină aruncată în jurnaliști apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
23:20
Studentul Timur Bekmansurov, care a omorât opt persoane la Universitatea de stat din Perm, a fost operat și i-a fost amputat un picior, informează Realitatea.md. Potrivit presei ruse, Meduza.io, este vorba despre piciorul stâng, fapt confirmat de către reprezentanții cadrelor medicale.  Sursele mai spun că Bekmansurov este în stare foarte gravă, în secția de reanimare, […] Articolul A rămas fără picior. Studentul, care a ucis oameni într-o universitate din Perm apare prima dată în Realitatea.md.
22:50
Un accident care a rezultat într-o cascadorie involuntară s-a produs astăzi, în jurul orei 16:00, într-o intersecție din oraşul Tiraspol, scrie autoblog.md. O ambulanţă a trecut la culoarea roşie a semaforului, având girofarul şi sirena inclusă, însă un şofer care se deplasa regulamentar nu ar fi observat-o şi nici timp de reacţie nu a mai […] Articolul VIDEO După lovitură, ambulanța a zburat pe capota unei mașini! Detalii noi despre victimele accidentului de la Tiraspol apare prima dată în Realitatea.md.
22:50
Ramzan Kadîrov l-a invitat în această seară pe președintele SUA, Ramzan Kadîrov, în Cecenia pentru a se asigura că „în țară nu există cocoși, ci doar soți de găini”. Așa că a comentat Ramzan Kadyrov apelul președintelui american de a proteja drepturile persoanelor LGBT de pretutindeni – din Cecenia până în Camerun. „Liderul celei mai problematice și […] Articolul Kadîrov îl invită pe Biden în Cecenia pentru a se convinge că „în țară nu există cocoși, ci doar soți de găini” apare prima dată în Realitatea.md.
22:40
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, în prima zi de participare la Adunarea Generală a ONU, a avut o primă întrevedere bilaterală, informează Realitatea.md. Șefa statului s-a întâlnit cu președintele Confederației Elvețiene, Guy Parmelin, cu care a discutat despre avansarea colaborării dintre țările noastre în domenii de interes comun. Am convenit să sporim relațiile comercial-economice moldo-elvețiene. […] Articolul Prima întrevedere a Maiei Sandu, la Adunarea Generală a ONU. Iată cu cine a discutat apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.