Realitatea.md

Acum 30 minute
21:40
Administraţia Joseph Biden a anunţat, vineri, asistenţă militară suplimentară în valoare de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina, inclusiv pentru sisteme antiaeriene mai eficiente, în scopul contracarării atacurilor Rusiei, scrie Mediafax. Preşedintele Joseph Biden a emis un decret prezidenţial care prevede acordarea a încă 275 de milioane de dolari Ucrainei, inclusiv prin furnizarea de […] Articolul Statele Unite anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
21:20
Consiliului Local Irpin a luat decizia de a-i acorda lui Bansky titlul de cetățean de onoare al orașului ucrainean, după ce renumitul artist stradal britanic, a cărui identitate nu e cunoscută, „a atras atenția comunității mondiale asupra distrugerii Irpenului”, informează Ukrainska Pravda. „În lucrările sale, el a imortalizat istoria tragică a luptei orașului și ideea […] Articolul Renumitul artist stradal Bansky a primit titlu de cetățean de onoare al orașului ucrainean Irpin apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
20:50
Bulgaria va trimite primul său ajutor militar în Ucraina de la începutul invaziei ruse, după ce parlamentul din această ţară a aprobat o listă înaintată de guvernul interimar cu armele care pot fi cedate, informează Agerpres. Parlamentul a aprobat de asemenea trimiterea a până la 50 de militari în misiunea UE de instruire a forţelor […] Articolul Ajutor pentru Ucraina! Bulgaria va sprijini țara vecină cu arme uşoare şi muniţie apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și-a exprimat îngrijorarea că luptele din Ucraina ar putea scăpa de sub control. Oficialul mai spune că acest conflict ar putea să devină un război între Rusia și NATO, scrie libertate.ro cu referire la Al Jazeera. „Dacă lucrurile merg prost, pot merge chiar groaznic de prost. Este un război […] Articolul Stoltenberg se teme că actualul conflict din Ucraina ar putea deveni un război major între Rusia și NATO apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
Atmosferă de sărbătoare la Tiraspol. În această seară au fost aprinse luminițele pe pomul de Crăciun. Astfel, a fost dat startul oficial pentru acțiunile de sărbătoare. Sute de persoane au venit în centrul orașului pentru a asista la eveniment. Imagini de la fața locului au fost publicate de presa din stânga Nistrului. Pentru cele mai […] Articolul VIDEO Atmosferă de sărbătoare la Tiraspol! Au fost aprinse luminițele pe pomul de Crăciun apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
Niciodată nu este prea târziu să-ți schimbi obiceiurile culinare. Dacă vrei să slăbești nu înseamnă că trebuie să ții diete draconice, ci să consumi alimente care și-au dovedit eficacitatea în creșterea duratei de viață și în buna funcționare a corpului și a minții. Consumarea alimentelor neprocesate este un prim pas către o minte și un […] Articolul Alimente pe care trebuie să le consumi atunci când vrei să slăbești apare prima dată în Realitatea.md.
20:10
Deși femeile și bărbații sunt diferiți și e firesc, există șiretlicuri care să îi apropie și să îi facă să se simtă atrași unii de alții. Psihologii spun că o singură expresie ar putea face bărbații să se îndrăgostească, iar dacă pe lângă faptul că o spui, acționezi corespunzător, va fi mereu alături de tine. […] Articolul De câte ori le-ai spus partenerului? Cele patru cuvinte care fac orice bărbat să se îndrăgostească apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
19:40
Pe pagina web a Guvernului a apărut pentru consultări proiectul cunoscut drept legea Magnitsky. Dacă vor fi aprobate, reglementările ar urma să fie aplicate contra persoanelor implicate în fapte ce au atentat la drepturile fundamentale ale omului, la democrație și statul de drept, conform documentului. Vizate ar putea fi persoanele fizice și juridice care au […] Articolul DOC Guvernul a publicat proiectul legii Magnitsky pentru consultări publice. Toate prevederile documentului apare prima dată în Realitatea.md.
19:00
Deputata Adela Răileanu critică intenția autorităților de a închide televiziunile controlate de opoziție. Vicepreședinte Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media susține că libertatea de exprimare și cea a presei sunt condiții fundamentale pentru un stat de drept și pentru funcționarea democrației.  Conform oficialei, puterea ar încerca astfel să atenteze la normele internaționale, […] Articolul „Abuz și ilegalitate”. Adela Răileanu critică intenția puterii de a închide televiziunile opoziției apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Elena Arbuz este psiholog de specialitate, iar în concediul de maternitate a descoperit un nou hobby, cel de a crea lumânări aromate din ceară de soia. Povestea ei a fost descoperită de colega noastră de la bani.md, Dumtirița Culiuc, care a încercat să afle mai multe despre pasiunea Elenei. Lumânările sunt create cu dăruire și […] Articolul BANI.MD De la psihologie până la artă e doar un pas. Povestea tinerei care „creează magie” din ceară de soia apare prima dată în Realitatea.md.
18:20
Presa rusă publică noi imagini din apropierea Moscovei, unde un magazin a fost cuprins de flăcări. O persoană a decedat, iar circa 17.000 de metri pătrați s-au transformat în ruine. Aproximativ 130 de pompieri cu 40 de unități de tehnică au intervenit vineri dimineața. Preliminar, cauza izbucnirii flăcărilor a fost un scurtcircuit, însă deocamdată nu […] Articolul 17.000 de metri pătrați s-au făcut ruine. VIDEO dezolant de lângă Moscova, unde un magazin a fost distrus de flăcări apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
17:50
Oseminte umane au fost identificate de muncitorii care săpau canalizarea într-o gospodărie din Butuceni, Rîbnița. La adâncimea de doi metri, aceștia au dat de oase. Descoperirea macabră a fost făcută în seara de marți, șase decembrie. Oasele au fost scoase și depozitate într-un recipient de aluminiu, apoi au fost alertate autoritățile publice locale. Pentru cele […] Articolul FOTO Descoperire macabră: Muncitorii săpau canalizare, dar au dat de oseminte umane apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Problemele cu care se confruntă țara noastră în contextul dezinformării și propagandei și despre identificarea unor mecanisme de contracarare a interferențelor străine în țara noastră au fost discutate la cea de-a doua sesiune din cadrul Programului „Triunghi pentru Democrație”, dedicat prevenirii și combaterii dezinformării. La eveniment au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor mass-media din țară, […] Articolul „Triunghi pentru Democrație”, la cea de-a doua sesiune la Parlament. Dezinformarea și propaganda, pe agenda discuțiilor apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Cu mari emoții și mândrie, UN Women și XY Partners anunță despre încheierea Programului de Accelerare: Antreprenoriat Feminin I. Pentru a prezenta rezultatele obținute, pe 8 decembrie, am organizat Demo & Alumni Day unde participantele au prezentat afacerile în fața donatorilor, mentorilor și mentorelor, a reprezentanților și reprezentantelor mediului de afaceri din Republica Moldova și […] Articolul Absolventele Programului de Accelerare: Antreprenoriat Feminin I și-au prezentat afacerile în cadrul Demo & Alumni Day apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Un procuror din cadrul Procuraturii raionului Călărași a fost reținut, fiind bănuit de corupere pasivă. „Urmărirea penală pe acest caz a fost începută de către Procurorul General, pe faptul acțiunilor procurorului în Procuratura raionului Călărași, manifestate în pretinderea mijloacelor bănești în schimbul susținerii cererii de reabilitare a condamnatului, aflată spre examinare pe rolul instanței de […] Articolul De la Procuratură – direct în izolator! Un procuror din Călărași a fot reţinut pentru corupere pasivă apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Patru copii din stânga Nistrului s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Totul s-a întâmplat joi seara, după ce mama i-a trimis la culcare. Copiii de 6, 5, 4 ani și un micuț de un an și jumătate s-au simțit rău la scurt timp. Primul, s-a plâns pe greață și dureri abdominale unul dintre minori, apoi […] Articolul S-au simțit rău după ce mama i-a trimis la culcare. Patru copii s-au intoxicaat cu monoxid de carbon apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
Patru partide politice ar accede în Parlament, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare. Asemenea date oferă sondajul Institutului Republican Internațional, prezentat astăzi, 9 decembrie. Potrivit cercetării, PAS ar acumula cele mai multe voturi – 24%, PSRM – 15%, Partidul Șor – 10% și PCRM – 5%, la limita pragului electoral. Totuși, 18 la […] Articolul VIDEO Sondaj nou, rezultate vechi! Partidele care ar accede în Parlament dacă duminica viitoare s-ar desfășura alegeri apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Moldovenii care se află în străinătate se vor putea programa online, pentru a beneficia de serviciile misiunilor diplomatice. Ministerul de Externe anunță lansarea unui portal național în acest scop. Programari.gov.md oferă  cetățenilor din diasporă posibilitate să se înregistreze rapid și comod la cea mai apropiată misiune diplomatică, pentru orice serviciu disponibil. La prima etapă, în regim […] Articolul Veste bună pentru moldovenii din străinătate! Se vor putea programa online la 13 misiuni diplomatice apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Un deținut de 33 de ani, originar din raionul Ungheni, a fost condamnat la 3 ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunii de escrocherie. Individul este învinuit că, în perioada decembrie 2021 – mai 2022, în timp ce își ispășea pedeapsa într-un penitenciar din țară, a inventat o schemă frauduloasă pentru obținerea mijloacelor bănești. „Deținutul a […] Articolul „Lemne ieftine”, vândute de un deținut! Metoda prin care un individ din Ungheni „câștiga” bani apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Comisiile parlamentare de profil au examinat proiectele legii bugetului de stat pentru anul 2023, proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat, proiectul politicii fiscale și vamale, precum și proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM), în cadrul ședințelor de astăzi, 9 decembrie și au aprobat rapoartele asupra acestor documente, care vor fi supuse […] Articolul Cele 4 legi, ce vizează bugetul anului 2023, au primit avizele Comisiilor parlamentare, iar rapoartele au fost aprobate apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Europenii vor să impună noi sancțiuni contra Rusiei. Pachetul conține și restricții pentru mai multe canale de televiziune, inclusiv posturi retransmise în Republica Moldova. Așadar, se vor revoca licențele de difuzare pentru NTV și NTV Mir, Rossia 1, REN TV și Pervîi Kanal. Aceste posturi au conexiuni cu televiziuni autohtone sau producția lor este difuzată […] Articolul Canalele-mame ale mai multor televiziuni din Moldova ar putea rămâne fără licență în UE. Lista posturilor vizate apare prima dată în Realitatea.md.
16:10
Tinerii care apar în imaginile video sunt căutați de poliție, fiind suspectați că la sfârșitul lunii noiembrie ar fi distrus o cuvă decorativă din bronz, de pe aleea pietonală Grigore Vieru din Capitală. Aceștia ar fi însușit și un element de decor de pe cuvă, după care au părăsit locul infracțiunii. Conform poliției, prejudiciul material […] Articolul VIDEO ATENȚIE la tinerii din imagini! Au cauzat orașului un prejudiciu de 20 de mii de lei apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
15:50
Volumul consumului de gaze naturale în luna noiembrie curent a constituit 63,1 milioane de metri cubi, ceea ce este cu circa 55,5 % mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului 2021. Totodată, potrivit serviciului relații publice al Moldovagaz, față de luna octombrie 2022 acest indicator a crescut cu 33,5  milioane de metri cubi […] Articolul Moldovenii economisesc! În luna noiembrie au consumat cu 55% mai puțin gaz apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
„Planul investițional de 10 miliarde de euro, anunțat recent este singura cale de a scoate Republica Moldova din criza severă în care se află”. Declarația a fost făcută astăzi, 9 decembrie de către președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, într-o conferință de presă. Șor a explicat că „lupta împotriva corupției, reformarea justiției și alte deziderate politice […] Articolul Ilan Șor: Planul investițional de 10 miliarde de euro este singura șansă de a scoate țara din criză apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Weekendul va fi cald, dar și ploios, anunță meteorologii. Temperaturile depășesc +10 grade Celsius în următoarele zile, însă vom avea și averse. La nord se vor înregistra minime de +2 grade Celsius noaptea. Ziua se vor înregistra temperaturi cuprinse între +7 și +10 grade, iar duminică sunt prognozate ploi. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la […] Articolul METEO O zi caldă, iar alta ploioasă! Ce temperaturi se vor înregistra în weekend? apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
O femeie condamnată la 19 ani de închisoare și căutată de cinci ani a fost reținută la Botanica. Femeia are 37 de ani și este în vizorul oamenilor legii din 2017. Până acum, individa s-a eschivat de la răspundere penală. Sentința în privința ei a fost emisă de Judecătoria Chișinău, sediul Central, femeia fiind declară […] Articolul Pedeapsa a găsit-o peste cinci ani! O femeie condamnată pentru trafic de copii, reținută apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
Trei candidați au depus dosarele pentru ocuparea funcției de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI). Anunțul a fost făcut la 8 decembrie curent de către Consiliul de Integritate al ANI, care a finalizat procedura recepționării actelor. Potrivit Cosiliului de Integritate, este vorba de actualul președinte interimar al ANI, Lilian Chișca, Veaceslav Guțan și Alexandru […] Articolul Selecție pentru șefia ANI. Trei candidați au depus dosarele pentru a prelua președinția Autorității apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
De ce martorii violenței nu intervin și nu raportează cazurile de abuz? Cum se formează un comportament agresiv? De ce este necesar să apelezi la serviciile de consiliere psiho-socială? Dar și cum punem capăt violenței și discriminării în bază de gen? La toate aceste întrebări, dar și multe altele au răspuns participanții celei de-a II-a […] Articolul „A cere ajutor nu înseamnă a fi slab”: Află istorii ALTFEL despre violența în familie și egalitatea de gen apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Tinerii francezi vor primi gratuit prezervative. Anunțul a fost făcut de liderul de la Paris, Emmanuel Macron, care precizează că măsura urmează devină prevenție pentru răspândirea bolilor sexual-transmisibile. Potrivit președintelui francez, numărul cazurilor de boli cu transmitere sexuală este în creștere în rândul generației tinere. Acesta este motivul pentru care autoritățile se angajează „într-o mică […] Articolul Revoluția prezervativelor în Franța! Macron anunță cine le va primi gratuit apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Televiziunile controlate de persoanele incluse în lisat de sancțiuni urmează să rămână fără licență. Într-o conferință de presă, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco a declarat că Guvernul vine cu un proiect de lege, care transpune sancțiunile internaționale în legislația Republicii Moldova. Astfel, Ministerul Justiției a elaborat și va transmisă spre consultare publică așa numitul proiect al […] Articolul VIDEO Mai multe televiziuni din Moldova riscă să rămână fără licență! Află motivul apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Dragă Femeie, manageră, coordonatoare de echipe, traineră, antreprenoare, profesionistă în resurse umane, profesoară, artistă, fotografă, designeră, arhitectă sau din oricare alt domeniu cum ar fi aviatoare, ingineră, creatoare sau inovatoare. Trăiești în ultima perioadă provocări precum: epuizare profesională, oboseală și pierderea echilibrului, dezorientare, haos și reacții bazate pe frică, impulsivitate și nesiguranță, nesiguranță emoțională și […] Articolul Dezvoltă lidera din tine! Înscrie-te la programul „Leadership sistemic – conectare, creștere și contribuție”! apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Creştere alarmantă a cazurilor de gripă și răceală, mai ales în rândul copiilor. Zilnic, la spitalul pentru copii din Bălți, după consultații și ajutor se adresează zeci de mame. Medicii dau vina pe anularea măsurilor de protecție anti-COVID, scrie nordnews.md. Filadeia are nouă luni și a fost adusă astăzi la spital după ce tratamentul de acasă nu a […] Articolul VIDEO Cazurile de gripă și răceală au crescut alarmant în Bălți. Câți copii sunt internați în spital apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Săptămânal, societatea noastră este informată despre bunuri și proprietăți de lux obținute ilegal, pe care statul a reușit să le sechestreze în urma unor investigații în cadrul dosarelor penale. Puțini însă, cunosc despre rolul determinant al Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) în identificarea și conservarea acestora. Serghei Carapunarlî, directorul ARBI, a prezentat în […] Articolul Interviu exclusiv cu Serghei Carapunarlî, despre sechestrarea, înghețarea și confiscarea proprietăților obținute ilegal apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
13:50
Asociația Obștească „Arta și Cultura Evenimentului” lansează emisiunea „PATRIMONIALE”, un nou produs disponibil pe RLIVE TV din 13 decembrie. Proiectul include o serie de interviuri realizate cu persoane relevante din diferite domenii aferente patrimoniului Republicii Moldova, care vor vorbi despre provocări, soluții și realizări. Inițiatorii și realizatorii proiectului își propun să creeze un produs media […] Articolul VIDEO „PATRIMONIALE” – O nouă emisiune despre patrimoniul Moldovei apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
„Lațul se strânge pentru fugarii corupți din Moldova”. Aceasta este prima reacției a Maiei Sandu după ce Ilan Șor și Vlad Plahotniuc au fost sancționați de britanici. Șefa statului a precizat că ministrul de Externe de la Londra a publicat vineri o listă care vizează 30 de indivizi din întreaga lume, implicați în abuzuri. Conform […] Articolul Sandu, după ce britanicii i-au sancționat pe Plahotniuc și Șor: „Lațul se strânge pentru fugarii corupți” apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Andrei Bolocan a publicat un video în care îl ia pe sus pe Gheorghe Cavcaliuc, vorbind despre controversele în care este implicat liderul pace. Drept urmare, fostul polițist a decis să scrie zeci de comentarii sub postarea blogherului. „Cel mai mare Coșmar al Maiei Sandu este venirea lui Gheorghe Cavcaliuc. Gheorghe Cavcaliuc, poet în exil, […] Articolul FOTO, VIDEO Războiul „Păcii și Luminii” pe Facebook. Cavcaliuc scrie zeci de comentarii după ce Bolocan l-a luat pe sus apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
Realizarea procesului de armonizare a legislației cu cea a Uniunii Europene, modernizarea proceselor operaționale și digitalizarea lor, precum și la  transparentizarea activității au fost temele de discuție între reprezentanții Secretariatului Parlamentului Republicii Moldova și cei ai Oficiului Adunării Naționale a Ungariei, după ce oficialii moldoveni s-au aflat, în perioada 4-7 decembrie curent, într-o vizită de […] Articolul Cooperarea dintre secretariate. O delegație de la Chișinău a mers „în inspecție” la Parlamentul din Ungaria apare prima dată în Realitatea.md.
13:00
Trupele ruse și-au intensificat represiunile împotriva lucrătorilor centralei nucleare de la Zaporojie. Mai mulți angajați au fost bătuți și duși în direcții necunoscute, în timp ce alții au fost închiși în subsolul clădirii, informează compania ucraineană Energoatom. „Ieri, 8 decembrie, soldații ruși au pătruns în încăperea în care se află Departamentul de Programe Sociale a […] Articolul Rușii continuă să-i terorizeze pe angajații centralei Zaporojie. Muncitorii – bătuți și aruncați în subsol apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Sergiu Litvinenco susține că declarațiile lui Alexandr Stoianoglo, care a cerut joi demisia sa, fac parte din strategia de apărarea a procurorului general suspendat. El a refuzat să comenteze declarațiile care au fost invocate. Ministrul Justiției afirmă că oficialul aflat sub urmărire penală este investigat inclusiv pentru pretinse relații cu liderul unei grupări oligarhice. Acesta […] Articolul VIDEO Reacția lui Litvinenco după ce Stoianoglo i-a cerut demisia: Are strategie de apărare apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a fost luat la întrebări în cadrul conferinței de presă de la Guvern. Oficialul a fost întrebat dacă a primit factura pentru căldură și dacă va beneficia de compensațiile oferite de stat pe perioada rece a anului. „ Nu am primit. Eu de exemplu fac economie. Acum am închis căldura cu […] Articolul VIDEO Economisește cum poate! Sergiu Litvinenco: Acum am închis căldura cu totul apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Călătoriile cu troleibuzele în municipiul Bălți se scumpesc. Consilierii municipali au aprobat în ședința de astăzi noul tarif. Astfel, din 1 ianuarie 2023, bălțenii vor achita 5 lei pentru o călătorie, față de 3 cât este acum, scrie presa locală. Potrivit șefei Întreprinderii Municipale „Direcția de troleibuze Bălți”, majorarea tarifului este condiționată de scumpirea energiei […] Articolul La Bălți s-a scumpit călătoria cu troleibuzul. Cât va costa din 1 ianuarie apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Cinci vânători, care au împușcat mai multe gâște decât permite legea, au fost identificați de inspectorii de mediu. Incidentul este raportat în apropierea satului Cazaclia, raionul Ceadîr-Lunga. În dimineața de miercuri, 7 decembrie, au fost identificați membrii Societății Vânătorilor și Pescarilor din Moldova. S-a constatat că aceștia au vânat cu 12 păsări mai multe decât […] Articolul FOTO Au vânat mai multe decât se poate! Cinci vânători, prinși cu gâște-n saci de Inspectorii de Mediu apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
Un iaht de lux deţinut de oligarhul rus Dmitri Mazepin, care a fost confiscat în temeiul sancţiunilor UE, a dispărut în mod misterios dintr-un port de pe insula italiană Sardinia în această vară. Este prima dată când rușii cu active îngheţate în Italia reuşesc să „fugă” de sancţiunilor UE, scrie The Guardian. Miliardarul rus deține […] Articolul Dispariție misterioasă: Un oligarh rus a reușit să-și scoată din Italia iahtul confiscat. Ce amendă riscă apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
„De Ziua internațională împotriva corupției, să ne reafirmăm cu toții angajamentul de a lupta cu acest flagel. Reforma justiției și consolidarea independenței și capacității instituțiilor de combatere a corupției sunt elemente cheie în această luptă. Curățarea tuturor instituțiilor publice, la nivel central și local, de persoane corupte este o sarcină majoră a Guvernului și a […] Articolul „Doar împreună putem scoate țara din zonă gri a corupției”. Mesajul Maiei Sandu, de Ziua internațională anticorupție apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat astăzi că Guvernul vine cu un proiect de lege, care transpune sancțiunile internaționale în legislația Republicii Moldova. Astfel, Ministerul Justiției a elaborat și va transmisă spre consultare publică așa numitul proiect al legii Magnițki Moldova. Este un proiect de lege complex, care a fost inspirat atât din legislația SUA, […] Articolul VIDEO Ministerul Justiției a prezentat așa numitul proiect al legii Magnițki! Ce sancțiuni vor primi cei vizați apare prima dată în Realitatea.md.
12:10
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a afișat prețurile la carburanți: benzină și motorină, pentru weekend, 10-12 decembrie. Benzina se ieftinește cu 29 de bani, iar un litru va putea fi cumpărat cu 23,49 lei. Motorina va fi mai ieftină cu 27 de bani. Pentru un litru, șoferii vor scoate din buzunar 23,57 lei. […] Articolul Șoferii pot face plinul în weekend! Benzina se ieftinește cu 29 de bani apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
Autoritățile belgiene acuză un român că a furat doi papagali, Păsările valorau 14.000 de euro și au fost revândute ulterior. Păsările au dispărut în noaptea de 7 spre 8 iunie din căsuța lor, amenajata în curtea proprietarilor. Conform acuzatorilor, făptașii au făcut o gaură în acoperișul adăpostului și a preluat papagalii. Pentru cele mai importante […] Articolul Șase luni de arest pentru doi papagali furați. Un român stabilit în Belgia – acuzat apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
Premierul Natalia Gavrilița a venit cu precizări despre sancțiunile impuse de Guvernul Marii Britanii cetățenilor Vlad Plahotniuc și Ilan Șor. Astfel, activele deținute de Vlad Plahotniuc și Ilan Șor în Marea Britanie vor fi înghețate, iar cetățenilor acestei țări le vor interzice să facă tranzacții economice cu persoanele din lista sancțiunilor. De asemenea, lui Vlad Plahotniuc și Ilan Șor i-a fost refuzată […] Articolul Gavrilița, despre sancțiunile impuse lui Șor și Plahotniuc: Activele deținute ei în Marea Britanie vor fi înghețate apare prima dată în Realitatea.md.
12:00
Un bărbat în vârstă de 37 de ani, cu dublă cetățenie, rusă și ucraineană, care era căutat pe Interpol a fost reținut pe PTF Criva. Cazul a fost înregistrat în data de 8 decembrie, pe sensul de intrare în Republica Moldova. „La linia de control s-a apropiat un autoturism cu numere de înmatriculare ucrainene. La […] Articolul A vrut să se ascundă în Moldova? Bărbat cu dublă cetățenie, căutat pe Interpol, reținut în PTF Criva apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
Echipa de deminare a Brigăzii  infanterie motorizată „Dacia” a identificat în centrul localității Copceac, raionul Ceadîr-Lunga, în perioada 02 – 08 decembrie, peste 155 de obiecte explozive – proiectile de artilerie, grenade de mână, bombe de aruncător și cartușe. Munițiile datau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial și prezentau pericol pentru populație. Ulterior descoperirii, […] Articolul VIDEO Pericol pentru populație! Zeci de obiecte explozive au fost găsite de geniști la Ceadîr-Lunga apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.