Realitatea.md

Acum 6 ore
23:00
Un copil de 6 ani a dispărut astăzi în localitatea Logofteni din raionul Fălești. Polițiștii s-au mobilizat și întreprind măsuri complexe de căutare. Copilul a plecat dimineață împreună cu mama sa să pască bovinele, iar în jurul orei 18:00  a observat lipsa acestuia și a anunțat poliția. „Semnalmente: înălțimea până la un metru, păr blond, […] Articolul A dispărut un copil de 6 ani din Fălești! Poliția cere ajutorul oamenilor apare prima dată în Realitatea.md.
22:40
Uniunea Europeană a anunțat vineri că a transferat Ucrainei un ajutor de 1,5 miliarde de euro, reprezentând prima tranșă din veniturile generate de activele rusești blocate după declanșarea războiului, transmite AFP. UE a blocat active de circa 200 de miliarde de euro ale Rusiei după ce forțele ruse au invadat Ucraina în februarie 2022. Circa […] Articolul UE va transfera Ucrainei primele 1,5 miliarde de euro din activele ruseşti blocate în țările din blocul comunitar apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
21:40
Deocamdată nu se știe dacă președinta Maia Sandu va candida la alegerile prezidențiale din partea Partidului Acțiune și Solidaritate sau independent, precizarea a fost făcut de președintele Parlamentului, Igor Grosu, la o emisiune de la TVR Moldova. Potrivit lui, decizia oficială va fi luată în luna august. „Legătura dintre PAS și Maia Sandu este una […] Articolul VIDEO Va candida sau nu Maia Sandu din partea PAS la prezidențiale? Răspunsul șefului Parlamentului apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Primăria Chișinău informează că în weekendul: 27 – 28 iulie 2024, în sectoarele Capitalei vor fi desfășurate iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone. Sectorul Botanica: Parcul „Valea Trandafirilor”, pe 27-28 iulie 2024 – Târg al micilor antreprenori, organizat în colaborare cu AO „Perspectiva”; Sectorul Buiucani: Pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford”, bd. Ștefan cel […] Articolul Hai la cumpărături în acest weekend! Lista locațiilor din Capitală unde se vând produse și mărfuri autohtone apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
19:50
Direcția Republicii Moldova era clară încă acum 15 ani. Despre asta a asigurat fosta vicepreședinta a Parlamentului, Liliana Palihovici, în prezent preşedinta Asociaţiei Obşteşti „Institutum Virtutes Civilis”, reprezentantă Specială a Președintei în Exercițiu a OSCE privind dimensiunea de gen. „Și acum, și atunci eram convinsă că Republica Moldova trebuie să meargă pe calea integrării europene”. […] Articolul VIDEO Direcția R. Moldova era clară încă acum 15 ani. Liliana Palihovici: Sunt convinsă că trebuie să mergem spre UE apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Christopher Wray, directorul FBI, a ridicat semne de întrebare cu privire la faptul dacă Donald Trump a fost de fapt împușcat de un glonț în timpul tentativei de asasinat împotriva fostului președinte de la începutul acestei luni sau dacă a fost în schimb lovit de șrapnel. În timpul unei audieri care a avut loc miercuri, […] Articolul Directorul FBI a ridicat semne de întrebare cu privire la faptul dacă Donald Trump a fost împușcat cu un glonț apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
După ce Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) din România a anunțat joi, 25 iulie, primul caz de infectare cu West Nile, la un pacient aflat în grupa de vârstă 60-69 de ani, îngrijorările în rândul vecinilor cu privire la acest virus au crescut. Ce-i drept și printre moldoveni au început să apară întrebări, însă […] Articolul Cum îți dai seama că te-ai infectat cu virusul West Nile, după o mușcătură de țânțar apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Poliţiştii care anchetează uciderea doctoriţei stomatolog din Brăila, originară din Republica Moldova, au făcut percheziţii la domiciliul principalului suspect în acest dosar, dar şi acasă la mama acestuia, de unde au ridicat un cuţit cu lama de 17 centimetri, pe care urmează să îl analizeze. Anchetatorii spun că se fac progrese în dosarul privind moartea prin […] Articolul VIDEO Omorul dentistei moldovence: Ce spune mama suspectului despre cuțitul ridicat de la ea de acasă? apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit cu ambasadorul Ucrainei, Marko Şevcenko, care își încheie misiunea diplomatică în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat emis de guvern, seful Executivului a apreciat relația de prietenie și cooperare continuă între cele două țări, menționând că, în pofida crizelor generate de războiul Federației Ruse împotriva țării vecine, Republica Moldova și Ucraina […] Articolul Întâlnire de rămas-bun. Recean s-a văzut cu ambasadorul Ucrainei, care își încheie misiunea la noi în țară apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Fostul președinte Barack Obama și soția sa, Michelle, au anunțat-o pe Kamala Harris că îi susțin candidatura la preşedinţie, într-un videoclip de circa un minut care a surprins convorbirea telefonică privată purtată de aceştia, transmite Reuters. „Am sunat să spunem că Michelle și cu mine nu am putea fi mai mândri să te susținem și să […] Articolul VIDEO Barack și Michelle Obama susțin candidatura Kamalei Harris la Președinția SUA. Conversația telefonică apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Bev Priestman, antrenoarea echipei olimpice de fotbal feminin a Canadei, a fost demisă din funcție în urma unui scandal controversat. Decizia a venit după ce Priestman a ordonat utilizarea unei drone pentru a spiona adversarele din Noua Zeelandă, transmite evz.ro. Andy Spence, antrenorul secund, a preluat conducerea echipei. Priestman nu a fost prezentă la meciul […] Articolul Caz grav de spionaj la Jocurile Olimpice. Antrenoarea Canadei, dată afară apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Rămășițele unor drone rusești, de tip Geran 1/2, au ajuns din nou pe teritoriul României, în noaptea de 24 spre 25 iulie 2024, în zona localității Plauru din județul Tulcea. România protestează după atacurile rusești cu drone. Ambasadorul Rusiei a fost convocat la MAE Ministerul Apărării Naționale a României (MAPN) a transmis, joi, că a […] Articolul Expert militar: După drone, trebuie să luăm în calcul și rachete care ar putea ajunge în România apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Hermes, compania care deține celebrul brand de genți Birkin, a raportat joi o creștere de 13% a vânzărilor, relatează Reuters. Rezultatele grupului francez ies în evidență după o serie de rezultate dezamăgitoare ale vânzărilor din partea rivalilor – inclusiv Kering și LVMH – care au sporit îngrijorarea investitorilor cu privire la perspectivele incerte ale sectorului de […] Articolul BANI.MD: Brandul de lux Hermes, car își vinde gențile cu 100 mii de euro, a anunțat creșterea vânzărilor apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
În primele cinci zile de la începutul admiterilor în universitățile din Republica Moldova, 11 043 de mii de candidați au depus dosarele pe platforma eadmitere.gov.md. Potrivit ministrului Dan Perciun, acesta este un rezultat bun, comparativ cu 14 mii, numărul total de studenți de anul trecut. „Arată promițătoare admiterea de anul acesta. Mai sunt câteva zile […] Articolul O să fie mare concurența. În cinci zile, peste 11 mii de candidați au depus dosarele de admitere în universități apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
Un cunoscut om de afaceri român a murit în urma unui grav accident produs. Acesta conducea o motocicletă până la tragedie. Este vorba despre Denis Repka, devenit celebru în mediul online, după ce a făcut parte din echipa de campanie electorală a lui Donald Trump, scrie evz.ro. La sosirea medicilor de pe ambulanță, potrivit sursei […] Articolul FOTO Om de afaceri român, mort într-un accident rutier. A lucrat cu Donald Trump apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
„Imnul României este operă muzicală de excepție”, declară Lia Anton, președinta Asociației YUFest, care organizează la Chișinău, al doilea an consecutiv, Ziua Imnului. În acest an la concertul de muzică clasică pot fi ascultați tenorii românie Andrei Fermeșanu, Andrei Apreotesei și Andrei Guzgă. Organizația pe care o conduce Lia Anton vrea să creeze o tradiție […] Articolul VIDEO Lia Anton, în studioul RLIVE TV: Imnul României este operă muzicală de excepție apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Donald Trump consideră „nepotrivit” să participe la dezbateri cu Kamala Harris atât timp cât aceasta nu este desemnată oficial de Partidul Democrat drept candidata sa la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a declarat joi echipa de campanie a republicanului, relatează Agerpres, citând AFP. „Ar fi nepotrivit să programăm ceva cu Harris, deoarece democraţii s-ar putea răzgândi”, […] Articolul Donald Trump refuză să participe la vreo dezbatere cu Kamala Harris. Motivul invocat apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Fondatorul posturilor Next TV și Premiera TV a fost sancționat, în ședința de vineri, 26 iulie curent, a Consiliului Audiovizualului (CA), cu opt amenzi în sumă de 92 000 de lei pentru lipsa programelor locale, a celor în limba română, în orele de maximă audiență și în primă difuzare. Pentru neprezentarea înregistrărilor, acesta a mai […] Articolul Posturile Next TV și Premiera TV au difuzat…. zero produs local. Pentru asta au fost amendate! apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
64 de partide politice din Republica Moldova au dreptul să-și înainteze candidați pentru alegerile prezidențiale din toamnă. Totodată, aceleași partide au dreptul să participe și la referendumul republican constituțional care se va desfășura în aceeași zi, adică pe 20 octombrie curent. Comisia Electorală Centrală (CEC) a făcut publică lista partidelor. Printre acestea se numără: Partidul […] Articolul Peste 60 de partide politice au dreptul să participe la alegerile prezidențiale din toamnă. Care sunt acestea apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
14:50
Un bărbat de 68 de ani a fost salvat dintr-un rezervor cu apă. Totul s-a întâmplat vineri, 26 iulie, în localitatea Malovata, raionul Dubăsari. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), strigătele acestuia au fost auzite de către vecini, care au apelat imediat serviciile de urgență. Ulterior, la fața locului a intervenit un echipaj de […] Articolul Un bărbat din Dubăsari a fost salvat dintr-un rezervor cu apă. S-a ales cu o fractură la mână apare prima dată în Realitatea.md.
14:50
Un bărbat din raionul Ialoveni s-a pornit după pâine, dar a primit cu o răzătoare metalică pentru curățarea încălțămintei în cap. Totul s-a întâmplat pe 18 iulie 2020, când victima revenea acasă de la un prieten și a decis să se oprească la magazinul din localitate. Lângă clădire se aflau două persoane în stare de […] Articolul S-a pornit după pâine, dar a primit cu răzătoarea în cap. Cazul unui bărbat din Ialoveni apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Premierul Ungariei, Viktor Orban, a sosit la București în această dimineață pentru o întâlnire cu premierul Marcel Ciolacu. Unul dintre subiectele discutate a fost aderarea României la spațiul Schengen. Orban a anunțat că va pleda pentru această problemă în cadrul întâlnirilor liderilor europeni din această toamnă, având în vedere că Ungaria deține în prezent președinția […] Articolul După discuția cu Ciolacu, Viktor Orban a promis că va pune aderarea completă a României la Schengen pe agenda UE apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Poșta Moldovei pune în circulație, începând cu 26 iulie curent, seria de mărci poștale „Jocurile Olimpice de Vară. Paris, 2024.” Seria cuprinde două mărci poștale – „Tir cu arcul” (cu valoarea nominală de 5,20L), „Lupte libere feminine” (cu valoarea nominală de 12,00L) și plic „Prima zi” a emisiunii. „Prin emiterea acestor mărci poștale ne dorim […] Articolul Poșta Moldovei susține moldovenii plecați la Jocurile Olimpice. O serie de mărci poștale, lansate la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Un individ și-a bătut cu bestialitate amicul de pahar, după ce victima nu i-a permis să facă sex cu fiica sa minoră. Cazul a avut loc în iulie 2023, într-o localitate din raionul Ștefan Vodă. Agresorul a mers împreună cu o amică la victimă, pentru a servi băuturi alcoolice. Fiica persoanei agresate i-a spus că […] Articolul Un bărbat, bătut cu bestialitate după ce nu i-a permis amicului de pahar sexul cu fiica sa minoră. A murit în reanimare apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Un moldovean, căutat de autoritățile din Austria, a fost reținut de polițiștii de frontieră. Cazul a fost înregistrat în frontiera Albița. Potrivit Poliției de Frontieră Iași, acesta este cercetat pentru trafic de migranți pe teritoriul austriac. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Articolul Un moldovean, aflat în căutare internațională, reținut la Albița. A comis o infracțiune în Austria apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Un bărbat a fost înjunghiat de vecinul său în ochi și a primit mai multe lovituri de cuțit în regiunea capului. Cazul a avut loc într-o localitate din Ștefan Vodă.  Agresorul este o persoană vulnerabilă și obișnuia să consume alcool. În ziua tragediei, pe 3 august 2022, victima intenționa să își cheme vecinul la masă, […] Articolul Un bărbat și-a înjunghiat vecinul în ochi. Victima și-a spălat fața, crezând că nu e grav apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru împlinește astăzi, 26 iulie, 30 ani de la fondare. La evenimentul aniversar al instituției a participat premierul Dorin Recean și peste 200 de angajați din toată țara. „Am felicitat astăzi echipa Agenției de Geodezie, Cartografie și Cadastru cu cei 30 de ani de activitate – ani în care instituția a […] Articolul FOTO Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru împlinește 30 ani de la fondare. Dorin Recean a venit cu un mesaj apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Uniunea Europeană a anunțat transferul unei tranșe de 1,5 miliarde de euro către Ucraina din profiturile generate de activele rusești înghețate. Acest lucru a fost scris pe Twitter (X) de către președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează presa ucraineană. Potrivit ei, banii sunt destinați sprijinirii apărării și reconstrucției Ucrainei. „Nu există un simbol […] Articolul UE a transferat Ucrainei 1,5 miliarde de euro din profiturile generate de activele rusești înghețate apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
În Republica Moldova urmează să fie creată Arhiva Naţională de Film. Ministerul Culturii pregătește un proiect care va reglementa activitatea instituției. Autoritățile susțin că arhiva urmează să protejeze, să dezvolte şi să pună în valoare patrimoniul cinematografic. De asemenea, responsabilii vor crea politici în domeniu. Arhiva Națională de Film va fi subdiviziune а Centrului Național […] Articolul Moldova va avea Arhivă Naţională de Film! Ministerul Culturii pregăteşte reglementarea activităţii apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Uniunea Europeană a anunțat transferul unei tranșe de 1,5 miliarde de euro către Ucraina din profiturile generate de activele rusești înghețate. Acest lucru a fost scris pe Twitter (X) de către președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează presa ucraineană. Potrivit ei, banii sunt destinați sprijinirii apărării și reconstrucției Ucrainei. „Nu există un simbol […] Articolul UE a tranferat Ucrainei 1,5 miliarde de euro din profiturile generate de activele rusești înghețate apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Tatiana Salcuțan și Pavel Alovațki sunt cei doi sportivi care vor concura la proba de înot pentru a reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris. Tatiana Salcuțan este sportiva care în 2020 la Jocurile Olimpice de la Tokyo a obținut locul 11. Olimpica a stabilit un record personal la 200 metri spate, cu […] Articolul Mândria Republicii Moldova. Află cine sunt cei doi olimpici la proba de înot apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Cinci bărbați din Bălți au fost reținuți cu droguri de circa 100.000 lei. Aceștia au fost monitorizați de oamenii legii din luna decembrie 2023. În urma unor percheziții, de la domiciile acestora au fost depistate și ridicate droguri, dispozitive de consumare a acestora, cântar electronic pentru porționarea lor, un pistol și o armă pneumatică deținute […] Articolul VIDEO Cinci traficanți de droguri, reținuți de mascații de la Fulger. Liderul ar fi membrul unui partid politic apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Un bărbat a fost condamnat la 5 ani și 9 luni de închisoare cu executare, iar cel de-al doilea a fost sancționat cu 2 ani și 9 luni de închisoare, pentru trafic de droguri în proporții mari și păstrarea ilegală a munițiilor. Din anul 2023, până la data de 25 ianuare 2024, primul inculpat de […] Articolul Doi bărbați din Strășeni – condamnați la închisoare. Ce infracțiuni au comis apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Premierul francez Gabriel Attal, care va părăsi în curând funcția, consideră foarte probabile tentativele de atacuri cibernetice împotriva țării în timpul Jocurilor Olimpice, care încep oficial vineri, raportează BFMTV. Attal a declarat că amenințarea atacurilor cibernetice este întotdeauna prezentă, și chiar mai mult în timpul evenimentelor importante de imagine, cum ar fi Jocurile Olimpice. Cuvintele […] Articolul Premierul francez se așteaptă la atacuri cibernetice în timpul Jocurilor Olimpice apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Un copil de 3 ani a fost transportat la spital, după ce a fost electrocutat. Tragedia s-a produs miercuri, 24 iulie, într-o localitate din Criuleni. Poliția a fost alertată de către mama micuțului. Aceasta a comunicat că a fost electrocutat la mână, dar este conștient. „Băiatul a intrat în contact cu un cablu electric aflat în […] Articolul La un pas de tragedie! Un copil din Criuleni, transportat la spital după ce a fost electrocutat apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Până la data de 30 august, statele membre ale Uniunii Europene sunt obligate să trimită președintei Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, numele a doi candidați – un bărbat și o femeie – pentru postul de comisar european. Unele guverne și-au făcut deja publice propunerile, înainte ca șefa CE să solicite acest lucru. Totuși, […] Articolul Cum va arăta noua Comisie Europeană, condusă tot de Ursula von der Leyen. Marile portofolii puse în joc apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Un copil de 3 ani a fost transportat la spital, după ce a fost electrocutat. Tragedia s-a produs miercuri, 24 iulie, într-o localitate din Criuleni. Poliția a fost alertată de către mama micuțului. Aceasta a comunicat că a fost electrocutat la mână, dar este conștient. „Băiatul a intrat în contact cu un cablu electric aflat în […] Articolul La un pas de tragedie! Un copil din Criuleni, transporat la spital după ce a fost electrocutat apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Maia Sandu asistă la deschiderea Jocurilor Olimpice de Vară de la Paris. Șefa statului se alătură celor peste 100 de lideri din întreaga lume, care participă la eveniment. Republica Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi, care au în palmares 9 titluri de campioni mondiali și altele 11 de campioni europeni. Aceștia vor participa […] Articolul Alături de peste 100 de lideri ai lumii! Maia Sandu asistă la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Jocurile Olimpice de la Paris au dat startul vineri, 26 iulie, 2024. Potrivit Comitetului Național Olimpic și Sportiv, primul sportiv moldovean care a dubutat la competiția olimpică din acest an este Alexandra Mîrca. „Arcașa Alexandra Mîrca este prima sportivă din Republica Moldova care a debutat la Jocurile Olimpice de la Paris! Republica Moldova marchează un […] Articolul Jocurile Olimpice au început. Prima sportivă moldoveancă care a debutat la Paris este Alexandra Mîrca apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Mereu orientată către clienți, Moldindconbank oferă soluții financiare și instrumente adaptate necesităților acestora, asigurându-le o experiență excelentă în banking. Dezvoltarea și menținerea relațiilor de încredere cu oamenii, care îi pășesc pragul, au permis băncii să-și consolideze poziția solidă în toate segmentele din sectorul bancar, potrivit datelor din primul semestru al anului 2024. „Pas cu pas, […] Articolul Moldindconbank, prima alegere a clienților care au nevoie de un card sau visează la o casă proprie apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a rămas fără conexiune la internet. Anunțul a fost făcut de reprezentanții instanței pe contul de Facebook. În mesajul publicat, cetățenii sunt rugați să verifice „confirmarea recepționării cererilor de amânare depuse prin intermediul factorului poștal electronic”. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Articolul Magistrații se pot relaxa? Sediul Centru al Judecătoriei Chișinău a rămas fără conexiune la internet apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
O femeie a ajuns la spital, după ce a fost implicată într-un accident grav. Totul s-a întâmplat joi, 25 iulie, pe traseul Chișinău-Orhei Bălți. Potrivit Poliției, o șoferiță de 52 ani, aflată la volanul unui Lexus CT, s-a tamponat cu un automobil de marca Opel Astra, care era condus de un bărbat de 53 ani. […] Articolul FOTO Grav accident rutier la Orhei: O persoană a ajuns la spital. Cum s-a întâmplat totul apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Ministerul de Externe al României își exprimă protestul în urma descoperirii resturilor de drone rusești care s-au prăbușit pe teritoriul român, în județul Tulcea. În acest context, Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost convocat la MAE, potrivit evz.ro. MAE a transmis un mesaj ferm oficialului rus, subliniind condamnarea României față […] Articolul România protestează după atacurile rusești cu drone. Ambasadorul Rusiei a fost convocat la MAE apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
În cazul în care duminica viitoare ar avea loc un referendum privind aderarea la UE, majoritatea cetățenilor Republicii Moldova ar vota „pentru”. Sunt datele proaspătului sondaj IMAS, potrivit căruia pentru aderarea la UE ar vota 53%, în timp ce 33% ar fi împotrivă. Dar, la 20 octombrie, în aceeași zi, vor avea loc alegeri prezidențiale […] Articolul Liliana Palihovici, preşedinta Asociaţiei Obşteşti „Institutum Virtutes Civilis”, invitată în platoul RLIVE TV apare prima dată în Realitatea.md.
08:50
Rechini din apele de coastă ale oraşului brazilian Rio de Janeiro au fost testaţi pozitivi la cocaină. Acești prădători au consumat drogurile în urma eliberării continue a substanţei din staţii neconforme de tratare a apelor uzate şi din operaţiuni de rafinare clandestine. Este posibil ca unii dintre ei să fi atacat pachete cu cocaină pe […] Articolul Rechini testați pozitiv la cocaină, în largul coastelor orașului Rio de Janeiro apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Considerat şi vedeta verii, pepenele roşu este cunoscut pentru beneficiile pe care le are pentru sănătate, dar şi pentru eficienţa sa în curele de slăbire. Dieta cu pepene roşu. Pepenele roşu este o sursă bogată de vitamine şi antioxidanţi. Datorită conţinutului ridicat de apă, pepenele roşu are atât proprietăţi dietetice, cât şi diuretice. Potrivit studiilor, […] Articolul Cea mai rapidă metodă de slăbit cu pepene roșu. Elimină celulita şi toxinele apare prima dată în Realitatea.md.
08:40
Schimbările climatice provoacă modificări în ceea ce priveşte precipitaţiile în întreaga lume, afirmă oamenii de ştiinţă într-un studiu publicat vineri, care mai menţionează de asemenea intensificarea taifunurilor şi a altor furtuni tropicale. Taiwan, Filipine şi apoi China au fost lovite de cel mai puternic taifun al anului în această săptămână, şcolile, firmele şi pieţele financiare fiind […] Articolul Schimbările climatice provoacă mai multe modificări în ceea ce priveşte precipitaţiile şi taifunuri mai puternice apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 26 iulie, în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 09:30 Eveniment de recepție-predare a tractoarelor Kubota livrate în cadrul Proiectului „Modernizarea Tehnicii și Echipamentelor Agricole” și demararea oficială a proiectului „Asigurarea Fermierilor cu Fertilizanți” 09:30 Conferință de presa sustinuta de Fracțiunea Mișcarea Alternativa Națională în CMC 10:00 Ședința […] Articolul Parlamentarii se întrunesc în ședință. Ce alte evenimente poți urmări în direct pe RLIVE TV și Rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că vineri, 26 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere, renovare și modernizare a rețelelor electrice pe adresele și în intervalele de timp indicate mai jos. Potrivit responsabililor deconectările vor avea loc pe următoarele adrese: 1. Chişinău, sectorul Botanica:bd. Dacia 18, 18/1, […] Articolul Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice. Vezi în ce localități nu va fi lumină pe 26 iulie apare prima dată în Realitatea.md.
07:30
Fumatul va deveni interzis în spațiile publice deschise, cum ar fi terase, stații de așteptare, parcuri de distracții. Restricțiile se aplică nu doar pentru țigările obișnuite, dar și pentru țigările electronice. Despre acest lucru informează Ala Nemerenco, notează ipn.md. „Trebuie să înțelegem că țigareta electronică și utilizarea ei se răspândește mult mai repede decât tutunul. […] Articolul Ala Nemerenco: Fumatul, interzis în în spațiile publice deschise. Restricțiile se aplică și pentru țigările electronice apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.