Realitatea.md

Acum 30 minute
10:40
Bursele studenților moldoveni urmează să fie majorate. Guvernul urmează să aprobe la ședința de miercuri, 20 martie, o hotărâre corespunzătoare. Astfel, ăn învățământul superior, tinerii vor primi între 970 și 1255 de lei. Bursa socială va fi de 655 de lei, iar masteranzii vor fi remunerați cu 1325 de lei. În ultimul an de studii […] Articolul Se vor umple buzunarele studenților! Guvernul le majorează bursele apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Municipalitatea va achiziționa un lot de 43 troleibuze cu rulaj din orașul Riga, Letonia, a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban. Potrivit edilului, este vorba despre un lot de 43 troleibuze cu parcurs, model Skoda 24 Tr (clasice, a. 2008-2009) și Grand Solaris Trollino 18 (articulate, a.2004-2005), scoase la licitație de către Întreprinderea de transport public […] Articolul Alte 43 troleibuze cu rulaj, în curând, pe străzile Capitalei. Din ce țară vrea municipalitatea să le cumpere apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Autoritatea Națională de Integritate (ANI) reamintește subiecților declarării averii și intereselor personale despre obligativitatea depunerii declarațiilor anuale până la data limită – 31 martie, inclusiv. „Astfel, potrivit Legii nr. 133 din 17 iunie 2016 privind declararea averii și intereselor personale, subiectul declarării este obligat să depună declarația prin intermediul serviciului electronic disponibil pe pagina web oficială […] Articolul 31 martie – ultima zi de depunere a declarațiilor de avere pentru anul trecut apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
10:30
Pe traseul Chișinău-Leușeni se circulă în condiţii de precipitaţii sub formă de lapoviţă, anunță poliția.  În acest sens, oamenii legii le reamintește șoferilor: – să evite frânările şi accelerările bruşte; – să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfășurarea normală a traficului rutier; – să nu se angajeze în depăşirea […] Articolul Șoferi, fiți atenți la drum! Pe traseul Chișinău-Leușeni se circulă în condiții de lapoviță apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Un bărbat în vârstă de 68 de ani a fost condamnat la 15 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru violul unei minore, anunță Procuratura Generală (PG). Acuzatorii de stat spun că totul s-a întâmplat într-un sat din centrul țării. „Potrivit acuzării înaintate de procurori, inculpatul, acționând cu intenție directă, […] Articolul Bărbat care a violat o copilă de 11 ani, condamnat. A vrut să scape de pedeapsă, însă a fost extrădat apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Doi adolescenți de 17 și respectiv 14 ani s-au prăbușit cu mașina într-un lac din Roșia Montană din România. Au reușit să iasă, dar au ținut incidentul secret și nu au anunțat poliția, transmite Alba24.ro. La data de 17 martie 2024, în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Abrud au fost sesizați cu […] Articolul VIDEO Au furat mașina familiei și au picat cu ea într-un lac. Doi băieți au scăpat teferi, dar au ținut totul în secret apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
Moldova liberalizează comerțul cu statele EFTA: Elveția, Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Acordul urmează să fie aprobat de Guvern și transmis șefei statului. Prin intermediul documentului, autoritățile își propun consolidarea cooperării economice, extinderea schimburilor comerciale bilaterale și crearea unor condiții de concurență echitabile. Acordul acoperă comerțul cu bunuri și servicii, drepturile de proprietate intelectuală, concurență, achizițiile […] Articolul Moldova liberalizează comerțul cu EFTA. Produsele autohtone vor ajunge în Elveția, Islanda, Norvegia și Liechtenstein apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
09:50
Poliția a fost alertată în jurul orei 8:30 despre un pachet suspect, găsit în apropiere de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). La fața locului a intervenit un echipaj al oamenilor legii. Din fericire, pericolul nu s-a adeverit. În urna de gunoi erau doar niște hârtii, a precizat pentru Realitatea ofițera de presă a Poliției Capitalei, Natalia […] Articolul Niște hârtii din urna de gunoi au declanșat „alertă” la MAI. Detalii de la Poliție despre „pachetul suspect” apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a venit cu precizări despre focarul de rujeolă de la centrul de plasament temporar pentru refugiați din municipiul Chișinău. Potrivit responsabililor, până la moment, în urma investigațiilor de laborator, au fost confirmate trei cazuri de rujeolă la copii cu vârste de 5, 12 și respectiv, 17 ani. „Alte șapte […] Articolul ANSP, precizări despre focarul de rujeolă de la centrul de plasament: Alte 7 cazuri sunt suspecte apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Anual, în ultima zi de sâmbătă din luna martie, o lume întreagă sărbătoreşte Ora Pâmântului, eveniment care are drept scop salvarea Planetei prin economisirea curentului electric. Un eveniment similar are loc şi la Castel Mimi, unde în seara de 24 martie este organizată o cină exclusiv la lumina lumânărilor. Toate sursele de curent electric vor […] Articolul Sărbătoreşte Ora Pâmântului la o cină cu lumânări, la Castel Mimi, împreună cu milioane de oameni din întreaga lume apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Într-un microbuz, ce se deplasa din Marea Britanie, au fost găsite încălțăminte și articole vestimentare de brand, nedeclarate organului vamal.  În urma controlului fizic detaliat, în habitaclul marfar, printre bagaje și transmisiuni neînsoțite au fost depistate articole vestimentare și încălțăminte, cu înscrierile unor branduri Internaționale, ce nu au fost declarate organului vamal. Șoferul autovehicului s-a […] Articolul FOTO Încălțăminte și articole vestimentare de brand, tăinuite printre bagaje, găsite la vama Leușeni apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Aproape 14 mii de moldoveni, au solicitat în perioada perioada 11-17 martie curent, ambulanța. Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), după acordarea primului ajutor medical la etapa de prespital, 5541 pacienți, dintre care 4435 maturi și 1106 copii au fost transportați la spital. CNAMUP precizează că în perioada menționată, Serviciul de […] Articolul Mii de moldoveni au chemat ambulanța în ultima săptămână. Ce urgențe au avut apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
08:40
A fost pus lacătul pe ușa cantinei unui liceu din Timișoara în urma unui control făcut de inspectorii de la Protecția Consumatorilor.   Autoritățile au primit o reclamație, iar la fața locului au dat peste mâncare expirată, excremente de șoareci pe veselă și pe pereți, dar și o mizerie de nedescris, informează stirileprotv.ro. Frigiderele și congelatoarele […] Articolul Elevii unui liceu erau hrăniți la cantină cu excremente de șoareci. Descoperire șocantă a autorităților din Timișoara apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 19 martie, în direct pe RLIVE TV și rlive.md:  09:30 Ședința Consiliului Superior al Magistraturii din 19 martie 2024 10:00 Ședința Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică din 19 martie 2024 10:00 Evenimentul de încheiere a proiectului Twinning „Consolidarea supravegherii, guvernanței corporative și gestionării riscurilor în sectorul financiar” […] Articolul Evenimentele pe care le poți urmări astăzi în direct pe RLIVE TV și rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
Un român stabilit în Spania și-a otrăvit cele două fiice, una de 2 ani și o alta de 4 ani, după care s-a sinucis. Gestul reprobabil al acestuia a fost generat de faptul că a fost părăsit de soția sa. O comunitate rurală din Spania este în stare de șoc după ce un bărbat de origine română […] Articolul Un român supărat că l-a părăsit soția și-a otrăvit copiii, apoi s-a sinucis apare prima dată în Realitatea.md.
07:20
În ciuda protestelor „Amiază împotriva lui Putin” care au avut loc la Moscova, Sankt Petersburg și la ambasadele Rusiei din întreaga lume, despotul a mers în capitală pentru a sărbători votul zdrobitor. Ucraina a intrat în ziua 755 a războiului. Vladimir Putin urmărește o nouă ordine mondială și intenționează să conteste dominația occidentală, după ce […] Articolul Cum vrea Putin să schimbe lumea: planul de a da peste cap dominația Occidentului apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
06:50
Loviturile pe teritoriul Ucrainei sunt efectuate de ruși după ce primesc imagini din satelit realizate de companii americane, scrie The Atlantic, citând o sursă militară ucraineană dar și oficiali ai oficialilor și companiilor Maxar și Planet. Secvența este clară: un satelit fotografiază un loc, apoi, câteva zile sau săptămâni mai târziu, o rachetă aterizează. Uneori, […] Articolul Rusia lansează lovituri cu rachete folosind imagini din satelit furnizate de companii americane apare prima dată în Realitatea.md.
06:40
Miniştrii de externe ai Uniunii Europene au convenit să impună sancţiuni persoanelor şi organizaţiilor care poartă responsabilitatea pentru moartea liderului opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, a anunţat şeful politicii externe a UE, Josep Borrell. Decizia miniştrilor a fost luată la o zi după ce liderul rus Vladimir Putin a revendicat o victorie zdrobitoare în alegerile care […] Articolul Miniştrii de externe din UE au convenit să impună sancţiuni persoanelor vinovate de moartea lui Navalnîi apare prima dată în Realitatea.md.
06:10
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pentru ziua de marți, 19 martie curent că vremea se va răci. Pe parcursul zilei, cerul va fi noros. În nordul țării, noaptea au fost înregistrate 0 grade. Pe parcursul zilei, indicele din termometre va atinge maxime de 6 grade Celsius. În Capitală, dar și în raioanele din […] Articolul O zi caldă, alta rece. Ce temperaturi anunță meteorologii pentru ziua de marți, 19 martie apare prima dată în Realitatea.md.
05:50
Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică (ANRE) a anuțat noile prețuri la carburanți pentru ziua de marți, 19 martie 2024. Astfel, prețul benzinei scade cu 2 bani, iar cel al motorinei scade cu 4 bani. Astfel, șoferii vor trebui să achite pentru un litru de benzină 25,16 lei, iar pentru unul de motorină 21,89 lei. […] Articolul Benzina cu doi bani mai ieftină decât luni. ANRE a anunțat noile prețuri la carburanți pentru marți apare prima dată în Realitatea.md.
05:40
Astrologii au veşti bune şi întrevăd surprize frumoase pentru unii nativi ai zodiacului, mai ales în dragoste, dar şi în afaceri.  Berbec Berbecii au o gândire foarte pozitivă astăzi. Acest lucru vă ajută să atrageţi foarte uşor o sumă de bani, pe care o puteţi cheltui, de altfel, cu familia. Taur Taurii sunt originali, dar […] Articolul HOROSCOP 19 martie. Zodiile care găsesc echilibrul perfect între familie și locul de muncă apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
22:30
Tânăra cântăreață, supranumită „regina TikTok-ului”, Andreea Bostanica și-a făcut apariția în acest weekend în compania unui tânăr chipeș, într-un club din București, România. Tânăra a postat abia astăzi un nou vlog, pe contul său de YouTube, și a dezvăluit că tânărul alături de care s-a distrat este fratele său. Alte detalii, pe cancan.md. Pentru cele […] Articolul Cine e tânărul cu care s-a distrat Andreea Bostanica într-un club din București? apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
21:50
Sute de persoane din cel de-al doilea oraş ca mărime din Cuba, Santiago, au ieşit duminică, 17 martie cure, pe străzi să protesteze, un eveniment rar, determinându-l pe preşedintele cubanez Miguel Diaz-Canel să facă apel la dialog într-o „atmosferă de linişte şi pace”. Protestatarii din Santiago au ieşit în stradă scandând „lumină şi mâncare”, potrivit videoclipurilor […] Articolul Țara în care oamenii au ieșit în stradă și au cerut „lumină şi mâncare”. VIDEO Reacția președintelui apare prima dată în Realitatea.md.
21:30
Copiii internați la Spitalul Clinic Municipal de Ftiziopneumologie au participat la un atelier de desen pe tema „Viața fără tuberculoză”. Acțiunea face parte din campania „Da! Putem învinge TB” lansată de Ziua mondială de combatere a tuberculozei, marcată pe 24 martie 2024.Atelierul a fost organizat de Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate în parteneriat […] Articolul FOTO Copiii afectați de tuberculoză și-au desenat visele într-o lume sigură și sănătoasă apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Consulatul Onorific al Republicii Moldova, în Principatul Monaco, a fost inaugurat vineri, 15 martie, în cadrul unei ceremonii oficiale organizate cu acest prilej. Consulatul va fi condus de consulul onorific al țării noastre, Iacopomichele Cassiano, numit recent în această funcție de Guvernul Republicii Moldova. Un comunicat de presă în acest sens a fost emis luni, […] Articolul La Monaco a fost inaugurat Consulatul Onorific al Republicii Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
21:10
Alegerile prezidenţiale din Rusia nu au fost „nici corecte, nici democratice, nici libere”, a declarat, luni, 18 martie curent, ministrul Afacerilor Externe al României, Luminiţa Odobescu, înainte de participarea la Consiliul şefilor diplomaţiilor din UE, care are loc la Bruxelles. „Nu e nevoie să comentez rezultatele alegerilor prezidenţiale din Rusia. Ştim cu toţii că aceste […] Articolul Nici România nu recunoaște rezultatele alegerilor din Rusia. Declarațiile ministrului Afacerilor Externe apare prima dată în Realitatea.md.
20:50
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere luni, 18 martie curent, cu Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine F. Marshall, aflată într-o vizită de lucru la Chișinău. În timpul întâlnirii, s-a discutat despre aspectele cruciale ale relațiilor dintre Republica Moldova și Statele Unite, în mod special sprijinul oferit de SUA în […] Articolul Secretarul de Stat al Carolinei de Nord, Elaine F. Marshall, decorată cu „Ordinul Republicii” de Maia Sandu apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
Superstarul internaţional Nicki Minaj va cânta pentru prima dată în România, la SAGA Festival care are loc între 5 şi 7 iulie la Romaero, anunţă organizatorii. Artista va cânta la Bucureşti în cadrul „Pink Friday 2 World Tour”, relatează protv.ro.  Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Nicki Minaj, născută la […] Articolul VIDEO Nicki Minaj va cânta pentru prima dată în România. Unde și când va avea loc concertul apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va deține rolul de entitatea responsabilă de gestionarea și monitorizarea procesului de implementare a proiectului „Consolidarea managementului riscurilor de dezastre și rezilienței Republicii Moldova” (P504278) pe care țara noastră urmează să-l implementeze. „Proiectul va fi derulat cu implicarea directă a Ministerului Afacerilor Interne, fiind finanțat de Banca Internațională pentru Reconstrucție și […] Articolul Rolul MAI în implementarea proiectului „Consolidarea managementului riscurilor de dezastre și rezilienței R. Moldova” apare prima dată în Realitatea.md.
20:20
Maia Sandu susține că actualmente nu există riscul ca depozitul de la Cobasna să devină țintă militară. La o întâlnire cu jurnaliștii, președinta a dezvăluit că încă înainte de începerea războiului a insistat ca armele păstrate acolo să fie distruse. Președinta a menționat că Federația Rusă nu a acceptat asemenea scenariu. În același timp, conform […] Articolul VIDEO Depozitul de la Cobasna ar putea deveni țintă militară? Maia Sandu calmează spiritele apare prima dată în Realitatea.md.
20:10
Andrei Brighidin a fost desemnat drept membru al Comisiei Europene împotriva Rasismului și Intoleranței din partea Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de Ministerul Justiției. „Brighidin a obținut majoritatea voturilor membrilor comisiei de selectare, din totalul celor patru candidați care au aplicat la concurs. Candidatura lui Andrei Brighidin urmează a fi propusă organelor decizionale ale Consiliului […] Articolul Andrei Brighidin, desemnat membru al Comisiei Europene împotriva Rasismului și Intoleranței din partea R. Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Lipsa educaţiei sexuale face ravagii printre tineri atunci când vorbim de boli cu transmitere sexuală. La nivel european, numărul persoanelor diagnosticate au fost și cu 46% mai mari în 2022 față de anul precedent, scrie observatornews.ro. Numărul celor care au ajuns la spital după infectarea cu o boală cu transmitere sexuală a atins cote alarmante […] Articolul Bolile cu transmitere sexuală fac ravagii printre tinerii din România apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Astrologia este mai mult decât un horoscop pentru nativii născuți într-o zodie. În materialul de astăzi, te vom ajuta să înțelegi cum poate să-ți facă personalitatea, ego-ul și caracterul înțelese. Află în continuare de ce ar trebui (sau nu) să ai o relație cu o persoană născută în același semn zodiacal ca al tău. Cum […] Articolul Ai o relație cu cineva născut în aceeași zodie ca tine? Iată ce înseamnă pentru viitorul vostru apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
Ministrul apărării, Anatolie Nosatîi, va participa, marți, 19 martie curent, la cea de-a XX-a Reuniune a Grupului de Contact pentru susținerea Ucrainei. Evenimentul va avea loc la Ramstein, Germania. „Agenda discuțiilor va cuprinde subiecte cu privire la situația actuală de securitate din regiune, criza din Ucraina și prioritățile de asistență pentru țara vecină”, precizează Ministerul […] Articolul Ministrul Nosatîi sprijină Ucraina din Germania. Va participa la cea de-a XX-a Reuniune a Grupului de Contact apare prima dată în Realitatea.md.
17:10
Miniștrii de externe din UE au luat o decizie finală cu privire la alocarea unei sume suplimentare de 5 miliarde de euro pentru sprijin militar acordat Ucrainei în cadrul Instrumentului european pentru pace, se menționează în mesajul Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei. Decizia a fost convenită printr-un compromis, că se va acorda prioritate armelor produse […] Articolul Miniștrii UE convin asupra a 5 miliarde de euro pentru a ajuta Ucraina cu arme în 2024 apare prima dată în Realitatea.md.
17:00
Cât majoritatea liderilor lumii nu recunosc rezultatele alegerilor din Rusia, liderilor socialiștilor îl felicită pe Vladimir Putin. Politicianul de la Chișinău consideră că scorul de la scrutin reprezintă „dovadă a încrederii” cetățenilor pentru liderul de la Kremlin. Dodon a publicat un mesaj pe rețelele de socializare, în care a scris că Putin a obținut „rezultat […] Articolul Doar Dodon mai crede că Putin a câștigat alegerile? Mesaj de felicitare pentru „rezultatul record, dovadă a încrederii” apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Prim-ministrul Dorin Recean sprijină inițiativa șefei statului Maia Sandu privind organizarea referendumului. „Împreună cu toți cetățenii acestei țări, alături de președinta Sandu, avem un obiectiv comun: cel de a construi Europa la noi acasă. Pentru asta, Guvernul construiește infrastructură europeană în satele și orașele noastre, locuri de muncă bine plătite și servicii publice de calitate […] Articolul Recean: „Suntem uniți pentru Moldova europeană și este momentul potrivit să fim uniți pentru aderarea la UE” apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Permisele de conducere moldovenești ar putea fi recunoscute în Italia. Guvernul inițiază negocierile, pentru a semnat un acord prin care să fir posibilă convertirea reciprocă a documentelor. Executivul a publicat proiectul care urmează să fie supus aprobării. Conform documentului, cabinetul de miniștri urmează să aprobe și lista negociatorilor. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul […] Articolul DOC Oportunități pentru moldoveni! Permisele moldovenești ar putea fi recunoscute în Italia apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Un băiat de 2 ani, care dispăruse dintr-o localitate din Botoșani, a fost găsit în viață, la 25 de ore după ce a fost dat dispărut. Copilul a fost găsit în pădurea de lângă satul în care locuia. A fost găsit conștient, dar cu hipotermie, deoarece a petrecut noaptea din pădure. Băiatul era la aproximativ […] Articolul Copil de 2 ani din România, găsit după 25 ore de căutări. Era la câțiva kilometri de locuința sa apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Fujikura una dintre companiile din domeniul atomotive ar putea să-și încheie businessul din Republica Moldova. Mihai Șalvir, administratorul Zonei Economice Libere Vulcănești a declarat pentru BANI.MD că deocamdată nu există o solicitare oficială în acest sens. „Nu am primit vreo  solicitarea oficială. Mai multe companii se confruntă cu problema contractatelor noi pentru Republica Moldova. Or, […] Articolul BANI.MD: O companie japoneză de automotive și-ar putea închide businessul în Moldova? apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
În perioada 19-22 martie, ministrul afacerilor externe Mihai Popșoi, va întreprinde două vizite de lucru, la Bruxelles și Budapesta.  „Pe 19 martie, la Bruxelles, voi avea întrevederi cu Înaltul reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, cu Comisarul European pentru Extindere și Vecinătate, Olivér Várhelyi, dar și cu membri ai […] Articolul Ministrul Mihai Popșoi, vizite de lucru la Bruxelles și Budapesta. Cu ce oficiali europeni se va întâlni apare prima dată în Realitatea.md.
15:40
Republica Moldova își va apăra interesele la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO), după ce membrii partidului Șor, scos în afara legii, s-au plâns pe declararea formațiunii drept neconstituțională, susține Maia Sandu. Președinta consideră că autoritățile de la Chișinău au argumente pertinente, pentru a-și demonstra dreptatea. Printre explicațiile invocate se numără inclusiv faptul că reprezentanții […] Articolul Șor la CtEDO, după ce partidul i-a fost scos în afara legii. VIDEO cu reacția Maiei Sandu apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
Fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost pus sub învinuire în dosarul penal privind atacul de pe Aeroportul Internațional Chișinău din 30 iunie 2023, soldat cu moartea a două persoane. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de Violina Moraru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG). Procurorii i-au înaintat lui Vasiloi învinuirea […] Articolul Rosian Vasiloi, pus sub învinuire în dosarul penal privind atacul de pe Aeroportul Internațional Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
Nu toți specialiștii din justiție sunt bucuroși de vetting și pre-vetting, însă autoritățile vor continua procesul, acesta fiind unul primordial pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, consideră Maia Sandu. Șefa statului a precizat în cadrul unei conferințe de presă că și-ar fi dorit ca evaluarea judecătorilor și procurorilor să aibă loc mai repede. „Reforma justiției […] Articolul VIDEO Președinta, despre problemele de reformare a justiției: Nu toată lumea este bucuroasă de acest proces apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare au publicat testele de exersare pentru candidații la examenele naționale de absolvire, sesiunea 2024. Potrivit MEC, este vorba de 12 teste pentru testarea națională în învățământul primar, 14 teste pentru examenele naționale de absolvire a gimnaziului și 53 de teste pentru examenul național de […] Articolul În atenția absolvenților! Au fost publicate testele de exersare pentru sesiunea de examene 2024 apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
„Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a murit la vârsta de 75 de ani”, potrivit mai multor surse media internaționale și canale de telegram. Cu toate acestea, decesul nu a fost confirmat oficial la Palatul Buckingham. Nu există informații despre deces pe site-ul familiei regale și în mass-media britanică. Știrea s-a bazat pe o […] Articolul Mass-media a anunțat despre moartea regelui Charles al III-lea, dar palatul neagă acest lucru apare prima dată în Realitatea.md.
15:00
Trei călători porniți spre Marea Britanie au fost depistați cu bagajele ticsite cu țigări. Marfa urma să fie scoasă din țară, însă intențiile le-au fost dejudecate de funcționarii vamali în conlucrare cu angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF). Potrivit informațiilor, cele trei tentative au fost contracarate în Aeroportul Internațional Chișinău, la aceeași rută […] Articolul Trei moldoveni și-au burdușit valizele cu țigări și urmau să părăsească țară. Ce s-a întâmplat la aeroport apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
La ce vârstă este gata un copil să meargă la școală? Cum ne dăm seama cât de pregătit este un copil de școală? Când este cazul să apelăm la un specialist pentru a stabili nivelul de pregătire a copilului de școală? Care sunt riscrurile atunci când ne grăbim sau întârziem să merge în clasa întâi? […] Articolul În luna aprilie începe înscrierea elevilor în clasa întâi. Te-ai gândit la ce școală merge copilul tău? apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Un moldovean, care avea asupra sa o carte de identitate cu însemnele autorităților române și care era falsă, este cercetat de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca. „În data de 15 martie a.c., în jurul orei 14:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – ITPF Iași, s-a prezentat pentru […] Articolul A ascuns o identitate românească falsă în ambalajul unui parfum. Ce le-a spus moldoveanul vameșilor de la Stânca apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Cahul Capitala Tineretului 2024 și-a intrat în drepturi. Motto-ul de anul acesta al programului este „Uniți prin Acțiune!” inspiră determinare, solidaritate și responsabilitate, transmite IPN. Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sergiu Gurin, a spus că ministerul încurajează tinerii din țară să fie mult mai activi, pentru că aceștia pun bazele unei societăți […] Articolul Orașul Cahul, desemnat pentru a treia oară Capitala Tineretului apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.