Realitatea.md

Acum 15 minute
14:20
Primăria Municipiului Chișinău invită locuitorii, dar și oaspeții Capitalei la cea de-a II-a ediție a festivalului „Lumea Copilăriei”, desfășurat în perioada 31 mai – 2 iunie, începând cu ora 10:00, în Parcul „Alunelul”, din Chișinău. „Scopul evenimentului este de a conștientiza importanța drepturilor și bunăstării copiilor în societate. Totodată, este o ocazie de a celebra […] Articolul Intrare liberă la festivalul „Lumea Copilăriei” din Chișinău. Vor cânta Iuliana Beregoi și Cleopatra Stratan apare prima dată în Realitatea.md.
Acum o oră
13:40
Un focar de rujeolă a fost înregistrat recent, în raionul Sîngerei, cu 11 cazuri de îmbolnăviri la copii, dintre care 10 sunt din aceeași familie. Datele au fost prezentate de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), care precizează că toți copiii, cu vârste cuprinse între 2 și 19 ani, au manifestat febră, conjunctivită și erupții […] Articolul Alarmant! Un focar de rujeolă, cu 11 cazuri de îmbolnăviri la copii, înregistrat în raionul Sîngerei apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 2 ore
13:00
Zvonurile privind divorțul dintre Ben Affleck şi Jennifer Lopez continuă în SUA, iar celebra actriță și cântăreață a avut o primă reacție pe marginea subiectului. Artista de origine portoricană a participat în Mexic la un eveniment legat de cel mai recent film al ei, Atlas, ocazie cu care a fost întrebată și despre relația cu Ben […] Articolul Confirmă sau nu zvonurile? Jennifer Lopez, prima reacție publică după ce s-a scris că divorțează de Ben Affleck apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Premierul armean Nikol Paşinian a anunţat sâmbătă că elicopterul care îl transporta a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Incidentul nu a provocat victime, scrie Digi24.ro. „Totul este bine. Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, elicopterul nostru a efectuat o aterizare neprevăzută în Vanadzor. Acum ne continuăm călătoria cu […] Articolul VIDEO Elicopterul care îl transporta pe premierul armean, Nikol Paşinian, a efectuat o aterizare de urgenţă apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 4 ore
11:50
Primăria Municipiului Chișinău informează că duminică, 26 mai 2024, în intervalul 00:00 – 18:00, va fi suspendat traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între strada Mitropolit Gavriil Bănulescu – Bodoni și strada Ismail, inclusiv la traversarea intersecțiilor pe tronsonul nominalizat. Măsura a fost luată în legătură cu desfășurarea unui maraton […] Articolul Important! Duminică va fi sistat traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt apare prima dată în Realitatea.md.
11:00
Radu Lefter este pe cale să câștige primul său titlu european la această categorie de vârstă, anunță Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale. Dacă îi va reuși, sportivul va mai aduce încă o medalie pentru Republica Moldova de la Campionatul European de lupte, U-23, de la Baku, Azerbaijan. Radu Lefter nostru va disputa finala […] Articolul Ținem pumnii pentru Radu Lefter! Sportivul este pe cale să câștige primul său titlu european apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
10:30
Pe 9 iunie, moldovenii care dețin cetățenia României pot vota la europarlamentare. Pe teritoriul țării noastre se vor deschide 52 de secții de votare, iar ambasadorul Cristian Leon Țurcanu precizează că reprezentanții Bucureștiului în Parlamentul european vor putea influența inclusiv și deciziile privind viitorul Republicii Moldova. Potrivit declarațiilor diplomatului, făcute într-un interviu acordat pentru NordNews, […] Articolul De ce trebuie să voteze la europarlamentare moldovenii care dețin cetățenia română? Explică ambasadorul Țurcanu apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Dansatorii Ansamblului „Hecenii” din Republica Moldova, s-au calificat în finala concursului „Românii Au Talent”. Tinerii au avut o prestație excepțională, iar pentru a le asigura un loc în marea finală, au votat cetățenii din Republica Moldova, cei din România, dar și diaspora. La scurt timp după încheierea televotingului, Dionisie Colibaș, conducătorul ansamblului, a venit cu […] Articolul VIDEO „Hecenii” au rupt scena de la „România Au Talent”. Ansamblul de dansatori s-a calificat în finala concursului apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
22:40
Sportiva, Irina Rîngaci a devenit campioană europeană la lupte, în rândul sportivelor sub vârsta de 23 de ani. Aceasta a trecut de Ekaterina Koshkina, sportivă care a evoluat la competiția de la Baku sub drapel neutru, anunță Ministerul Educației și Cercetării. În drumul spre cea mai înaltă distincție a podiumului de premiere, Irina Rîngaci le-a […] Articolul Irina Rîngaci a devenit campioană europeană la lupte, în rândul sportivelor sub vârsta de 23 de ani apare prima dată în Realitatea.md.
22:20
O creangă a căzut peste o femeie din Capitală. Incidentul a avut loc astăzi în parcul Valea Trandafirilor. La această oră nu se știe în ce stare este victima. Informația a fost confirmată pentru realitatea.md de directorul interimar al Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi”( AGSV), Tudor Gîrbu. Acesta ne-a declarat că a căzut […] Articolul VIDEO O femeie a fost doborâtă la pământ de o creangă! Reacția reprezentanților de la Spații Verzi apare prima dată în Realitatea.md.
21:50
Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării și-a început activitatea la turații foarte mici, a declarat membru acestui centru ți președintele Asociației Obștești WatchDog.MD, Valeriu Pașa, la emisiunea Realitatea te privește de la Rlive TV. „Acest centru și-a început activitatea la turații foarte mici. Foarte recent, chiar ieri a fost angajat ultimul om în […] Articolul Valeriu Pașa, despre Centrul pentru Combaterea Dezinformării: Și-a început activitatea la turații foarte mici apare prima dată în Realitatea.md.
21:30
Exporturile de mere din Republica Moldova au înregistrat o scădere semnificativă în 2023, diminuându-se cu aproape 30%. Economistul Veaceslav Ioniță a prezentat aceste date în cadrul emisiunii „Analize economice”, evidențiind impactul asupra veniturilor din sectorul pomicol, scrie Bani.md. Comparativ cu anii anteriori, veniturile din vânzarea merelor au avut următoarele evoluții: în 2015, acestea au fost […] Articolul BANI.MD „Fructele politizate” ale Republicii Moldova au fost exportate cu aproape 30% mai puțin în 2023 apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
În orașul Rezina și localitățile învecinate Solonceni, Saharna Nouă și Lalova, voluntarii s-au mobilizat în cadrul evenimentului „Ziua Nistrului” pentru a promova protecția și gestionarea durabilă a resurselor de apă, anunță Inspectoratul Pentru Protecția Mediului. Această inițiativă comunitară a fost marcată de acțiuni concrete de salubrizare pe malul râului, reflectând angajamentul locuitorilor pentru conservarea și […] Articolul FOTO Zeci de voluntarii din Rezina s-au mobilizat pentru a salubriza malul râului Nistru apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Ministrul moldovean de Externe, Mihai Popșoi, care s-a aflat într-o vizită oficială la București până vineri, 24 mai curent, invitat în platoul Euronews România la „Vocile care contează”, a oferit o reacție la declarațiile purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, care l-a acuzat pe prim-ministrul român, Marcel Ciolacu, de „imixtiune grosolană […] Articolul VIDEO Popșoi, despre Zaharova care „ne apără” de România: Cineva delirează și o face a nu știu câta oară apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi, a efectuat vineri, 24 mai curent, o vizită oficială la București, la invitația omologului său român, Angel Tîlvăr. În marja dialogului oficial, miniștrii au semnat, la sediul Ministerului Apărării Naționale al României, cel de-al doilea Protocol de amendare a Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind […] Articolul Al doilea Protocol de amendare a Acordului între Republica Moldova și România privind cooperarea în domeniul militar apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
Un grant de două milioane de euro va fi acordat Republicii Moldova din partea Austriei. Acordul a fost agreat între Alexei Buzu, care se află la Viena, și omologul său de la Viena Johannes Rauch. Programul este țintit să reducă sărăcia, iar resursele financiare sunt nerambursabile. Conform Ministerului Protecției Sociale, ele vor contribui la atenuarea […] Articolul Grant din Austria pentru servicii sociale mai calitative în Moldova. Buzu anunță că obținem 2 milioane de euro apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
14 semafoare din intersecția Sfântul Gheorghe și Alexandru Hâjdeu au fost înnoite. Cele două instituții de învățământ din zonă au fost un motiv în plus pentru securizarea pietonilor care traversează strada. „Au fost înlocuite în totalitate cele 8 semafoare pietonale și 6 pentru transport, începând de la fundație și înlocuirea pilonilor, care aveau o durată […] Articolul VIDEO Siguranța pietonilor – prioritară. 14 semafoare noi, într-o intersecție din capitală apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Comisia de Evaluare a Procurorilor a inițiat vineri, 24 mai curent, evaluarea procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), în conformitate cu legea nr. 252/2023 și a Regulamentului Comisiei. Legea menționată prevede evaluarea în mod prioritar a procurorilor din cadrul PA. Lista procurorilor anticorupție care urmează a fi supuși evaluării a fost transmisă Comisiei de către Consiliul […] Articolul În pofida scandalului, Comisia de Evaluare a Procurorilor începe evaluarea procurorilor anticorupție apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Codul Penal al Republicii Moldova urmează să fie modificat la articolul 337 „Trădarea de patrie”. În lege urmează să fie introdusă o nouă formă a trădării de patrie, și anume acordarea de ajutor unui stat străin, unei organizații străine, unei entități anticonstituționale sau reprezentanților lor în vederea desfășurării unor activități ostile împotriva securității statului. „Acest […] Articolul O nouă formă a trădării de patrie va fi introdusă în Codul Penal al Republicii Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Digitalizarea sistemului educațional reprezintă o prioritate pentru Republica Moldova. Tranziția digitală înseamnă crearea unui sistem comun care permite autorităților să reformeze sistemul de învățământ, iar instituțiilor de resort să aibă acces la date actualizate. În acest sens, cu sprijinul Uniunii Europene și al Guvernului Austriei, sunt demarate o serie de proiecte care au menirea de […] Articolul UE și Guvernul Austriei susțin, prin eforturi comune, digitalizarea sistemului de educație și formare profesională apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Ratificarea Acordului cu Regatul Spaniei privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor naționale de conducere; grantul în sumă de 5,4 milioane acordat de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru proiecte în domeniul managementului deșeurilor solide; Acordul cu Republica Franceză cu privire la cooperarea în domeniul apărării, sunt doar câteva din subiectele care vor fi examinate […] Articolul Aleșii poporului se întrunesc joi în şedinţa Parlamentului apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
În ședința de vineri, 24 mai curent, a Consiliului Audiovizualului (CA), fondatoarea serviciului de televiziune „GLOBAL 24”, Instituția Privată Studio de Televiziune „VIZIUNEA LIBERĂ”, a fost amendată cu 61 000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ce țin de produsul local. În perioada monitorizată, „Global 24” a difuzat programele: „Fii sănătos”, „Secretele lumii”, „Сам себе доктор”, „Новости GLOBAL […] Articolul Furnizorul postului tv Global 24 – amendat cu zeci de mii de lei. A difuzat puține programe autohtone și în română apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
Filmul „Noire”, realizat de Tania de Montaigne, ce prezintă povestea puţin cunoscută a lui Claudette Colvin, o femeie afro-americană care s-a confruntat cu segregarea rasială în anii 1950, a câştigat joi seară, 23 mai curent, premiul pentru cea mai bună producţie imersivă – într-o secţiune înfiinţată în acest an – la cea de-a 77-a ediţie a […] Articolul VIDEO Filmul care a câştigat la Cannes 2024 premiul pentru cea mai bună producţie de parcă despre o altă lume apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Un accident violent a avut loc în apropiere de orașul Tiraspol. Vinovat s-ar face șoferul care a ieșit la depășire în zonă interzisă și s-a ciocnit cu un alt automobil care venea din sens opus, conform În accident au fost implicate două mașini, o Honda condusă de un șofer de 22 ani și un Volkswagen […] Articolul FOTO Accident grav în stânga Nistrului. Un șofer a scăpat ca prin urechile acului apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
14:30
Evghenia Guțul se plânge pe rețelele de socializare că a vrut să intre la o ședință a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, dar nu i s-a permis. Canalele de Telegram apropiate de Ilan Șor au publicat pe rețelele de socializare și un video, în care guvernatoarea vorbește la intrarea în Executiv.  Guvernatoarea spune că nu […] Articolul VIDEO Guțul, ținută la ușa Guvernului. Cerea să intre la o ședință cu Spînu apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Un taximetrist a fost atacat în timp ce efectua o comandă. Suspecții sunt doi tineri de 18 și 25 de ani care au încercat să-l stranguleze. Ulterior, indivizii au fost reținuți pentru tentativă de omor. Victima este un taximetrist de 55 de ani care le-a spus polițiștilor că în noaptea de 23 aprilie curent a […] Articolul VIDEO Taximetrist atacat în timpul unei comenzi. Pasagerii au încercat să-l stranguleze apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Veaceslav Moldovan, administrator ML Energy-Group explică discrepanțele de prețuri la energie electrică în Moldova, provocările generate de liberalizarea pieței și acuzațiile aduse privind strategiile de vânzare. El aduce în discuție argumente esențiale legate de transparența pieței, eficiența politicilor energetice și impactul asupra consumatorilor, scrie BANI.MD. Mai multe detalii și perspective aflați în interviul detaliat de […] Articolul BANI.MD Veaceslav Moldovan, ML Energy: „Adevărul din spatele prețurilor energiei electrice în Moldova” apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a venit cu un comentariu după ce biroul unui angajat, consultant al Secției Licențiere, a fost luat la puricat de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA). „Cu referire la acțiunile de urmărire penală desfășurate azi, 24.05.2024, de către ofițerii CNA în biroul de lucru al unui angajat, Agenția Națională […] Articolul ANRE reacționează la perchezițiile efectuate de CNA: Angajatul vizat a manifestat cooperare cu organul de drept apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Un român a fost încătușat joi, 23 mai curent, fiind prins că spiona pentru Federația Rusă, informează Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Potrivit oamenilor legii de peste Prut, acesta filma și fotografia convoaie militare și instituții-cheie din România, iar informațiile le trimitea la Kremlin prin ambasada rusă. Românul este […] Articolul Un spion al Rusiei, încătușat în România. FOTO Își anunțase candidatura pentru primăria Ploiești apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Un microbuz a fost cuprins de fum chiar lângă Hotelul Național din capitală. Imaginile video au fost publicate pe rețelele de socializare. Deocamdată nu este clar ce s-a întâmplat. Pompierii și polițiștii nu au fost sesizați. Precizările au fost făcută pentru realitatea.md de către ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), […] Articolul Fum dens în centrul capitalei. Imagini VIDEO cu un microbuz apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Un șofer a fost filmat cum se deplasează prin centrul Capitalei cu muzica pornită la maxim. Conform internauților, conducătorul automobilului s-a deplasat pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. În automobil se aflau mai mulți indivizi. Pe rețelele de socializare a reacționat și deputatul Radu Marian, care susține că persoanele au trecut inclusiv pe lângă […] Articolul VIDEO Să-i audă toată lumea muzica din mașină! Un șofer, filmat cum circulă prin centrul Capitalei cu boxa la maxim apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Doi tineri din raionul Leova au fost surprinși de o cameră de bord a unui autovehicul cum circulă într-o mașină cu capul scos pe geam și pe trapă.  Natalia Golovco, ofițerul de presă al Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) a comunicat pentru Realitatea.md că se vor autosesiza în baza cazului și că șoferul va […] Articolul VIDEO scandalos. Un tânăr ieșit prin trapă, iar altul – pe geamul unei mașini, filmați la Leova apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, ar putea veni săptămâna viitoare într-o vizită la Chișinău. Va fi a doua vizită a șefului diplomației americane după cea din 5 martie 2022, la două săptămâni după lansarea agresiunii ruse în Ucraina. Funcția de secretar de stat al SUA este considerată a fi echivalentul guvernamental al […] Articolul Valeriu Pașa, președintele Asociației Obștești WatchDog.MD, invitat în platoul RLIVE TV apare prima dată în Realitatea.md.
11:30
Procurorii vor cere arest preventiv pentru fostul inginer cadastral din cadrul Primăriei Elizaveta, municipiul Bălți, suspectat de comiterea traficului de influență și reținut de ofițerii anticorupție. Instanței i se va solicita aplicarea măsurii pentru 30 de zile. Potrivit denunțului parvenit la Centrul Național Anticorupție (CNA), funcționarul ar fi pretins și primit mijloace financiare ce nu […] Articolul Procuratura: Inginerul cadastral din Bălți, reținut de ofițerii anticorupție, riscă arest preventiv apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Sportiva din Moldova, Nicoleta Cojocaru, a obținut trei medalii de aur la Campionatul Mondial de Haltere Under 17. Campionatul are loc în Peru. Halterofila Nicoleta a înregistrat 80 kg la proba smuls, 103 kg la aruncat și a terminat pe primul loc în categoria de 55 de kilograme cu un total de 183 kg, transmite Comitetul […] Articolul Nicoleta Cojocaru a obținut trei medalii de aur la Campionatul Mondial de Haltere Under 17 apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Un turc a încercat să introducă în Republica Moldova marfă nedeclarată organului vamal. Este vorba despre un lot comercial de reactivi de laborator.  Cazul a fost înregistrat de către vameșii de la Aeroportul Internațional Chișinău, de la ruta Istanbul – Chişinău. „Controlului vamal a fost supus bagajul unui nerezident, care a selectat coridorul ”verde – […] Articolul Vameșii au găsit bunuri nedeclarate în bagajul unui turc. Bărbatul a rămas fără marfă apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Orange lansează în Moldova noua semnătură de brand – „Orange e aici”, care vine să reconfirme angajamentul companiei de a fi un operator de încredere, mereu alături de clienții săi, însoțindu-i în fiecare etapă a vieții și în orice circumstanțe. Noua semnătură transmite un mesaj simplu, informal și prietenos, ancorat în realitatea de zi cu […] Articolul „Orange e aici” devine noua semnătură a brandului Orange – acum și în Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
08:30
Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi 20 au fost rănite în urma prăbuşirii unui restaurant în insula spaniolă Mallorca, a declarat o purtătoare de cuvânt a serviciilor de urgenţă din arhipelagul turistic Baleare, relatează AFP. Printre victime se află mai mulţi cetăţeni străini, a spus ea, fără a da mai multe detalii. Şapte […] Articolul VIDEO Un restaurant s-a prăbușit în insula Mallorca. Cel puțin patru morți și zeci de răniți apare prima dată în Realitatea.md.
08:20
Evenimentele pe care le poți urmări astăzi, 24 mai în direct pe RLIVE TV și rlive.md: 09:00 Ședința Consiliului Superior al Procurorilor din 24 mai 2024 09:00 Inaugurarea Picturii Murale din bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 6 și prezentarea a 5 unități de transport public 10:00 Licitație pentru obținerea dreptului de locațiune a încăperilor […] Articolul Evenimentele pe care le poți urmări astăzi în direct pe RLIVE TV și rlive.md apare prima dată în Realitatea.md.
07:50
La Tiraspol nu există dorință de a implica regiunea transnistreană într-un conflict deschis, nici cu Chișinăul și nici cu Ucraina. Despre acest lucru informează vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, potrivit căruia administrația de la Tiraspol are o retorică împăciuitoare când e vorba de securitatea regiunii, notează ipn.md. „Nu am sentimentul că la Tiraspol există dorință […] Articolul Oleg Serebrian: Ucraina devine un război de poziții, asta înseamnă că este de durată apare prima dată în Realitatea.md.
07:30
Statele Unite pregătesc un pachet de ajutor militar de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina, care va include obuze de artilerie de 155 mm, muniţie aeriană de precizie şi vehicule terestre, au declarat joi trei oficiali americani pentru Reuters. Forţele Moscovei au bombardat luni de zile oraşul Harkov din nord-estul ţării şi au lansat […] Articolul SUA pregătesc un pachet de armament în valoare de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.
07:30
Aproximativ 247 de kilograme de cocaină au fost descoperite în cartoane de banane de către angajații unui depozit logistic din Colmar, Franța, a anunțat Parchetul General, citat de AFP. Descoperirea a fost făcută în noaptea de marți spre miercuri, a declarat procurorul general din Colmar, Jean Richert. „Pachete de cocaină cântărind în jur de un […] Articolul Franța: aproape 250 de kilograme de cocaină descoperite în banane apare prima dată în Realitatea.md.
23 mai 2024
22:50
Un adolescent care a murit de leucemie în 2006 ar putea fi declarat sfânt. Papa Francisc i-a atribuit un al doilea miracol, deschizând astfel calea pentru ca primul milenial să fie declarat sfânt de Biserica Catolică. Carlo Acutis, supranumit „influencerul lui Dumnezeu” datorită utilizării abilităților digitale pentru a răspândi credința catolică, a murit la vârsta […] Articolul Un adolescent care a murit de leucemie în 2006 ar putea fi declarat sfânt. Papa Francisc i-a atribuit un al 2 miracol apare prima dată în Realitatea.md.
22:40
Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a declarat că apreciază comportamentul, fostei membre a comisiei vetting și pre-vetting Tatianei Răducanu. Precizările au fost făcute la o emisiune de la PRO TV. „Trebuie să apreciem că doamna Tatiana Răducanu imediat ce a apărut informația și-a depus cererea de demisie şi a venit și cu o poziție clară ce […] Articolul Ministra Justiției: Trebuie să apreciem că Tatiana Răducanu a demisionat imediat ce a apărut informația apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Mai multe produse agricole moldovenești vor ajunge pe piața britanică, fără taxe, pentru încă cinci ani. Astăzi, a fost semnat amendarea Acordului de Parteneriat Strategic, Comerț și Cooperare între Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Protocolul prevede extinderea liberalizării comerțului cu Republica Moldova prin eliminarea integrală a taxelor vamale […] Articolul Mai multe produse agricole moldovenești vor ajunge pe piața britanică, fără taxe, pentru încă cinci ani apare prima dată în Realitatea.md.
20:30
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a respins plângerile fostului președinte georgian Mihail Saakașvili, care contestase corectitudinea a două cazuri și sentințe penale. El a reclamat persecuție politică, încălcarea dreptului la un proces imparțial și „pedeapsă fără lege”. Este vorba despre două sentințe pronunțate asupra lui Saakașvili după schimbarea puterii în țară. Fostul președinte a fost […] Articolul CEDO respinge plângerile fostului președinte georgian Mihail Saakașvili apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
O șoferiță s-a plâns pe rețelele sociale că i-a fost zgârâiată mașina de marca Tesla. O femeie a scris cu creta pe ușile vehiculului cuvântul „gazon”.  Șoferița a recunoscut că a parcat neregulamentar și și-ar fi dorit ca autoarea „semnăturii” de pe mașină să anunțe poliția și, în conformitate cu legislația în vigoare, deja să […] Articolul GAZON! O femeie a scris cu creta pe o Tesla parcată neregulamentar. Șoferița mașinii s-a plâns pe rețele apare prima dată în Realitatea.md.
19:10
Bărbatul acuzat de tentativă de asasinare a prim-ministrului slovac, Robert Fico, le-a declarat anchetatorilor că a acţionat din dezacord cu politica guvernului, că nu a intenţionat să-l omoare pe premier şi îşi regretă gestul, potrivit unui document obţinut joi, 23 mai curent, de AFP, citată de Agerpres. Robert Fico a fost împuşcat cu patru gloanţe […] Articolul Bărbatul care l-a împușcat pe premierul Fico a făcut noi declarații. Nu a vrut să-l omoare și își regretă gestul apare prima dată în Realitatea.md.
19:00
Ministrul Energiei din Republica Moldova, Victor Parlicov, și omologul său român, Sebastian Burduja, au cantat împreună cu voce și instrumental piesa formației muzicale Zdob și Zdub, acompaniată de Frații Advahov, „Trenulețul”. Imaginile video au fost publicate joi seara, 23 mai curent, pe rețelele sociale. Eurovision 2022: „Trenulețul Chișinău-București” aduce Moldovei de la Torino locul șapte […] Articolul STOP CADRU Voce și instrumental! Ministrul Energiei, Victor Parlicov, cântând „Trenulețul” împreună cu omologul român apare prima dată în Realitatea.md.
18:30
Comisia de Evaluare a Procurorilor a invitat cinci candidați pentru Colegiile Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) la audierile publice programate pentru 30-31 mai 2024. Toți cinci aspiră la funcția de membru al Colegiului pentru selecția și evaluarea procurorilor din cadrul CSP. Este vorba despre procurorii Marcel Dimitraș, Mariana Gornea, Cornel Lavciuc, Alexandru Nichita și Constantin […] Articolul Alți cinci candidați în Colegiile CSP au fost invitați la audieri publice apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.