Deschide.md

Acum o oră
18:40
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a exclus duminică posibilitatea unui război cu Ucraina, îngrijorată de mai multe zile de o întărire a trupelor ruseşti la frontierele sale, relatează AFP.
18:40
Alte 331 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 1 caz este de import (Ucraina).
18:40
Totodată astăzi au fost înregistrate 18 decese provocate de COVID-19
Acum 2 ore
18:10
Viaţa prinţului Philip, decedat vineri la vârsta de 99 de ani, a fost celebrată duminică la slujbele religioase din întreaga Mare Britanie, Arhiepiscopul de Canterbury rugându-se pentru cei care au descoperit că moartea soţului reginei Elisabeta a II-a a lăsat un „gol imens” în vieţile lor, transmite Reuters, potrivit agerpres. Marcând a treia din cele opt zile de doliu naţional, oamenii s-au adunat la palatele regale pentru a lăsa flori, în timp ce lideri religioşi şi politici şi-au exprimat su...
17:40
Opt mineri au fost salvaţi şi 21 sunt în continuare captivi într-o mină de cărbune din nord-vestul regiunii autonome uigure Xinjiang, inundată în urma unui accident, conform informaţiilor publicate duminică de ziarul China Daily, care citează autorităţile locale, informează Reuters, potrivit agerpres. Accidentul s-a produs sâmbătă seara, în timp ce 29 de mineri lucrau într-o mină din judeţul Hutubi în prefectura autonomă Changji Hui, conform sursei citate. Acţiuni de salvare sunt în curs, mai in...
Acum 4 ore
17:10
Anul trecut au fost intentate 230 de cauze penale pentru infracţiunile din mediul online, iar cele mai multe se referă la furturi prin intermediului reţelelor virtuale. Scrutinul prezidenţial din noiembrie 2020: în timp ce mii de oameni urmăresc cu sufletul la gură cum se derulează evenimentele de la urnele de vot, în spatele monitoarelor se duce o altfel de luptă, relatează Moldova 1.
16:30
Kremlinul a anunţat duminica aceasta că trebuie îndeplinite unele condiţii incluse în acordurile de pace de la Minsk pe tema conflictului din estul Ucrainei înaintea începerii unei noi runde de negocieri de pace, au relatat agenţiile de presă ruse, citate de Reuters.
15:50
India a lansat un „festival al vaccinării” pentru a imuniza un număr cât mai mare de persoane în următoarele patru zile, după o creștere puternică a cazurilor noi de infectare și o zi în care s-a înregistrat un număr record de peste 152.000 de cazuri noi.
Acum 6 ore
14:30
Autorităţile din Coreea de Sud au anunţat duminica aceasta că vor relua luni, 12 aprilie, administrarea vaccinului anticoronavirus produs de compania farmaceutică anglo-suedeză AstraZeneca pentru persoanele de peste 30 de ani, după ce au suspendat inoculările cu acest ser pe fondul îngrijorărilor referitoare la apariţia unor cazuri grave de tromboză, transmite EFE.
14:20
Un incident a avut loc, duminică dimineață, la o uzină de îmbogățire a uraniului din Iran, la puțin timp după ce regimul de la Teheran s-a lăudat cu dezvoltarea unor noi cascade de centrifuge pentru un proces mai rapid de îmbogățire. Autoritățile iraniene au precizat rapid că nu au fost înregistrate victime și nici poluare ca urmare a acestui incident.
13:40
Regatul Unit şi Statele Unite ale Americii "se opun ferm" campaniei Rusiei de destabilizare a Ucrainei şi au cerut Moscovei să detensioneze situaţia, a declarat duminică ministrul de externe britanic Dominic Raab, informează agenţia de presă Reuters.
13:40
Un supersonic de ultimă generație ar putea fi aeronava de serviciu a președintelui Statelor Unite, în deceniul următor.
13:30
Regatul Unit şi Statele Unite ale Americii "se opun ferm" campaniei Rusiei de destabilizare a Ucrainei şi au cerut Moscovei să detensioneze situaţia, a declarat duminică ministrul de externe britanic Dominic Raab, informează agenţia de presă Reuters.
Acum 8 ore
12:10
Exerciţiul RAPID FALCON II a avut loc sâmbătă, 10 aprilie, în Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, cu participarea a două sisteme Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare - HIMARS din cadrul Brigăzii 41 Artilerie Terestră dislocată în garnizoana Grafenwoehr din Germania.
Acum 12 ore
10:50
Unitățile logistice din cadrul Forțelor Aeriene Regale Britanice (RAF) au început pregătirile pentru dislocarea în România a unui detașament de avioane Eurofighter Typhoon pentru misiuni de poliție aeriană, se arată într-un comunicat al aviației britanice.
10:20
Poliţia a arestat 14 persoane care au manifestat sâmbătă la Viena împotriva reglementărilor impuse de stat pentru gestionarea pandemiei de COVID-19, transmite dpa.
10:00
La sfâșitul acestei săptămâni Traian Băsescu, fostul președinte al României, a vorbit despre conflictul din Ucraina. El a lansat un atac dur la adresa Angelei Merkel, pentru că „baletul” acesteia cu „Putin nu mai e credibil. De câte ori vorbesc la telefon, Rusia ocupă câte ceva.”
09:40
Meteorologii anunţă pentru astăzi cer variabil şi vreme frumoasă. La Briceni şi Soroca se vor înregistra 12 grade, iar la Bălţi 13. La Orhei vor fi 14 grade, la Tiraspol 15, iar la Leova cu unul mai mult. 17 grade se aşteaptă la Comrat şi Cahul.
09:20
Patru persoane au murit recent în Rusia, la scurt timp după ce au fost vaccinate cu Sputnik V, cazurile fiind luate în serios de autoritatea de reglementare a UE, Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), relatează EUobserver.
Acum 24 ore
22:40
Forţele pentru operaţiuni speciale ale Escadrilei 352 şi cele ale Brigăzii 41 Artilerie Terestră au efectuat sâmbătă cu succes o nouă inserare rapidă pe cale aeriană (HIRAIN) a sistemului de rachete cu mobilitate ridicată (HIMARS), în apropiere de Constanţa, anunţă Ambasada SUA.
22:10
Neuralink, startup-ul antreprenorului miliardar Elon Musk, a lansat un clip în care o maimuţă care joacă un joc video simplu după ce a i-a fost implantat un cip în creier, relatează Reuters.
21:50
Blocuri murdare, fără lumină şi cu ascensoare vechi care nu oferă o siguranţă locatarilor. Aşa arată unele clădiri vechi din capitală care de ani buni nu au fost reparate. Locatarii se plâng că în scară se face doar curăţenie, iar pentru a trăii în siguranţă sunt nevoiţi să facă singuri reparaţie. Potrivit autorităţilor municipale, în scurt timp, în blocurile vechi care au nevoie de o reabilitare urgentă vor începe lucrările de renovare, relatează TRM. Maria Fulga locuieşte într-un bloc de la Po...
21:30
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut sâmbătă să se pună capăt evenimentelor "îngrijorătoare" din regiunea Donbas, din estul Ucrainei, după o întrevedere la Istanbul cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, şi a adăugat că ţara sa este gata să ofere ajutorul necesar, transmite Reuters.
21:00
O curte marţială a dictat pedeapsa capitală împotriva a 19 persoane acuzate de asasinarea unui soldat, acestea fiind primele condamnări la moarte anunţate după lovitura de stat militară din 1 februarie în Myanmar, informează sâmbătă EFE.
20:40
Primăria municipiului Chișinău informează că din 10 aprilie, a.c., vor fi operate modificări în itinerarele rutelor de microbuz nr. 112, nr. 138, nr. 173 și 185. Măsura a fost aplicată în baza Programului de transport rutier al municipiului Chișinău, aprobat prin dispoziția nr. 154-d din 07.04.2021, pentru sporirea calităţii serviciilor de transport rutier şi a nivelului de deservire a locuitorilor municipiului Chişinău. Ruta nr. 112, str. Studenților - str. Arheolog Ion Casian-Suriceamu, va cir...
20:30
Funeraliile prinţului Philip, duce de Edinburgh, care a murit vineri la vârsta de 99 de ani, vor avea loc la 17 aprilie, sâmbăta viitoare, la Capela St. George, la Palatul Windsor, la ora locală 15:00, a anunţat Palatul Buckingham, informează sâmbătă Reuters şi BBC.
20:30
Primăria municipiului Chișinău informează că din 10 aprilie, a.c., vor fi operate modificări în itinerarele rutelor de microbuz nr. 112, nr. 138, nr. 173 și 185. Măsura a fost aplicată în baza Programului de transport rutier al municipiului Chișinău, aprobat prin dispoziția nr. 154-d din 07.04.2021, pentru sporirea calităţii serviciilor de transport rutier şi a nivelului de deservire a locuitorilor municipiului Chişinău. Ruta nr. 112, str. Studenților - str. Arheolog Ion Casian-Suriceamu, va cir...
20:00
Circa 26 la sută dintre persoanele din Republica Moldova, care au avut COVID-19 se confruntă cu o consecinţă tardivă a virusului şi anume căderea părului. Medicul triholog, Ecaterina Tcacenco, a explicat în cadrul emisiunii „Reporter pentru sănătate” de la Moldova 1 că COVID-ul aduce nişte schimbări metabolice foarte grave în organismul nostru, transmite TRM „Persoanele care se îmbolnăvesc de COVID pot avea o varietate de simtome, dar căderea părului a fost întâlnită în cazuri foarte multe la pa...
19:40
La Muzeul Național de Istorie a Moldovei a fost deschisă astăzi expoziția temporară cu genericul „Doliul național al polonezilor după catastrofa de la Smolensk”, informează MOLDPRES.
Ieri
19:10
Membri ai comisiei pentru afaceri externe a parlamentului german au descris tratamentul aplicat lui Aleksei Navalnîi, principalul opozant al Kremlinului, drept "tortură ţintită", transmite sâmbătă dpa.
18:40
Alte 830 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 0 cazuri sunt de import. Numărul total teste efectuate – 5704, dintre care 1031 teste Rapid- Antigen.
18:20
În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea nr.60 din 5 aprilie curent a Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), care a decis să mențină la același nivel rata de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt la nivelul de 2,65% anual. Totodată, rămân neschimbate ratele de dobândă la creditele și depozitele overnight (5,15% și, respectiv, 0,15% anual), iar normele rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în lei moldovenești și în valută neconvertibilă au fost diminuate cu 2,0 puncte procentuale (până la 28,0% din baza de calcul), normele rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în valută liber convertibilă fiind menținute la nivelul actual de 30% din baza de calcul.
18:00
Subiectul vaccinurilor anti Covid-19 a ajuns să fie intens politizat, iar de acest fapt se declară îngrijorați unii deputați din Parlament, informează Realitatea. Parlamentara PAS, Veronica Roșca, susține că acest lucru este foarte important în procesul de comunicare cu populația, scrie realitatea.md. „Până în prezent s-a reușit vaccinarea a nici 2% din populația R Moldova. Și atunci când se va invoca faptul că nu avem Guvern – să știți că acesta nu este un motiv de a nu vaccina. Până în prezent...
17:30
Militarii britanici au tras salve de tun sâmbătă la prânz în Regatul Unit, pe uscat şi pe mare, în onoarea prinţului Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, decedat vineri la 99 de ani la castelul Windsor.
17:10
Alte câteva localități vor beneficia de compensarea diferenței de tarife la energia electrică și la gazele naturale.
16:50
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, nu mai doarme bine noaptea după incidentul de la Ankara de săptămâna aceasta, botezat ''sofagate'', în care colegei sale Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, nu i-a fost alocat un scaun alături de el la întâlnirea cu preşedintele turc, Tayyip Erdogan, relatează DPA sâmbătă.
16:20
Noii ambasadori ai Italiei și Cehiei la Chișinău au prezentat copiile scrisorilor de acreditare. Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Dumitru Socolan, i-a primit în audiență la minister, transmite IPN.
16:00
Asistentele medicale din Brazilia au venit cu o idee nouă pentru a-i consola pe pacienții cu COVID-19 care petrec zile întregi izolați, departe de cei dragi.
15:30
Un bărbat a ajuns la spital, după ce clegul de pahar l-a lovit cu toporul. Incidentul a avut loc astăzi într-o curte din localitatea Budești, din municipiul Chișinău.
15:30
Valoarea împrumuturilor acordate, anul trecut, de organizațiile de creditare nebancară (OCN) a depășit 8 miliarde de lei. Potrivit datelor statistice publicate de Comisia Națională a Pieței Financiare, 461.672 de persoane s-au împrumutat de la organizațiile de creditare nebancară. Cifra este în scădere față de sfârșitul anului 2019 când aveau contractate credite la OCN 496.700. Astfel, valoarea creditelor acordate a crescut de la 7,8 miliarde de lei la sfârșitul lui 2019 până la 8,1 miliarde de lei în 2020.
15:00
Primăria municipiului Chișinău informează că Centrul COVID Chișinău de la CIE MoldExpo" a împlinit un an de activitate. Prin crearea Centrului de triere COVID, instituției i-a fost atribuită o poziție-cheie în gestionarea crizei epidemiologice și o responsabilitate majoră pentru sprijinirea și fortificarea acțiunilor întregului sistem medical din capitală.
14:50
Lista documentelor emise de Agenția Servicii Publice, care pot fi livrate la domiciliu, prin intermediul oficiilor poștale, a fost extinsă. Potrivit ASP, documentele sunt livrate la locul de destinaţie al solicitantului în întreaga țară, cu excepția localităților din stânga Nistrului și municipiul Bender, transmite IPN.
14:20
Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a, va fi înmormântat cel mai probabil sâmbăta viitoare, după opt zile de doliu național. Ducele de Edinburgh a murit vineri, la vârsta de 99 de ani.
14:00
Din numărul total al locurilor de parcare, 4% vor fi rezervate pentru parcarea gratuită a persoanelor cu dizabilități. Parlamentul a aprobat, în cadrul ședinței din 9 aprilie, proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilități și Codului contravențional.
13:30
A pătruns ilegal într-o gospodărie din satul Cărpineni, raionul Hâncești, iar în consecință s-a ales cu un glonte în picior. Este vorba de un adolescent de 17 ani care, după ce a intrat pe furiș într-o ogradă străină, ar fi încercat să-l agreseze și pe stăpânul casei, un bărbat de 67 de ani. Poliția a fost alertată de fiul victimei.  Potrivit oamenilor legii, pentru a se apăra, bătrânul a luat un pistol pe care-l deținea legal și ar fi tras în direcția adolescentului, scrie realitatea.md. Ulteri...
13:20
Regatul Unit este în doliu după decesul, vineri, al ducelui de Edinburgh, soţul reginei Elisabeta a II-a. De la ora 17:00 GMT vineri, clopotul mănăstirii Westminster a sunat de 99 de ori în fiecare minut. Până la înmormântare, a cărei dată este încă necunoscută, Regatul Unit va respecta o perioadă de doliu naţional, transmite AFP.
13:20
Cadavrul unui bărbat a fost găsit cu gâtul tăiat în curtea propriei locuințe. Descoperirea macabră a avut loc în această dimineață, în jurul orei 09:10, în localitatea Slobozia Mare, din raionul Cahul.
13:00
Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă în Sâmbăta Mare, 1 mai, și va ajunge în fiecare parohie. Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove anunță că tradiția aducerii Focului Haric nu se întrerupe în perioada de criză pandemică, ci va avea loc cu respectarea normelor de protecție, transmite IPN.
12:30
Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, este de părerea că indiferent cum se numește colaborarea socialiștilor cu Partidul „Șor” – coaliție sau majoritate parlamentară, aceasta va afecta negativ imaginea PSRM în rândul alegătorilor.
12:30
Trupul neînsuflețit al unei femei a fost găsit spânzurat în propria locuință. Descoperirea macabră a avut loc în această dimineață, în jurul orei 09:00, în localitatea Budjac, din municipiul Comrat.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.