Deschide.md

Acum 4 ore
22:10
Uniunea Europeană şi Marea Britanie au instituit joi sancţiuni împotriva şefului serviciului rus de informaţii militare, Igor Kostiukov, şi a unui alt oficial al GRU pentru responsabilitatea lor în atacul informatic asupra parlamentului german în 2015, informează Reuters.
21:50
Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, mizează pe faptul că în alegerile din R.Moldova, moldovenii vor aprecia eforturile lui Igor Dodon de apropiere a R. Moldova de Federația Rusă. Declarația a fost făcută în cadrul întâlnirii Clubului de discuţii Valdai.
21:40
Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, mizează pe faptul că în alegerile din R.Moldova, moldovenii vor aprecia eforturile lui Igor Dodon de apropiere a R. Moldova de Federația Rusă. Declarația a fost făcută în cadrul întâlnirii Clubului de discuţii Valdai.
21:20
Vremurile în care SUA şi Rusia decideau asupra celor mai importante problemele ale lumii au trecut, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, afirmând că acum Germania şi China se îndreaptă spre statutul de superputeri, scrie Agerpres. Susţinând un discurs printr-un link video în cadrul întâlnirii Clubului de discuţii Valdai, Putin a dat de înţeles că rolul SUA s-a diminuat, ca şi cel al Regatului Unit şi al Franţei, în timp ce Berlinul şi Beijingul - în termeni de importanţă politică şi e...
21:10
Zvonurile despre vizitele unor femei misterioase la Președinție circulă în spațiul virtual din Republica Moldova de mai mult timp, scrie Jurnal.md care a intrat în posesia mai multor imagini care l-ar discredita Igor Dodon, candidat independent pentru un nou mandat de președinte. O tânără a prezentat sursei citate frânturi de discuții de pe o rețea socială și imagini video. După cum scrie Jurnal, tânăra din Capitală este maseuză profesionistă și anternor de fitness și i s-ar fi adresat lui Igor...
Acum 6 ore
20:00
Al doilea val al pandemiei de coronavirus afectează cu severitate Polonia – țara înregistrează în ultimele 24 de ore 168 de decese din cauza Covid-19, o cifră de patru ori mai mare decât recordul din primul val. Mai mult, Polonia înregistrează peste 12.000 de infectări în 24 de ore, un număr imens față de cele din primul val – recordul a fost, atunci, de 599 de cazuri, conform datelor worldometers.info.  Numărul total de decese din cauza Covid-19 din Polonia ajunge, după acest nou bilanț negru,...
19:50
Gara Part-Dieu din Lyon a fost evacuată în întregime, iar poliţia franceză efectua o intervenţie, în urma unui comportament suspect al unui bărbat, relatează Le Figaro.
19:10
Zvonurile despre vizitele unor femei misterioase la Președinție circulă în spațiul virtual din Republica Moldova de mai mult timp, scrie Jurnal.md care a intrat în posesia mai multor imagini care l-ar discredita Igor Dodon, candidat independent pentru un nou mandat de președinte. O tânără a prezentat sursei citate frânturi de discuții de pe o rețea socială și imagini video. După cum scrie Jurnal, tânăra din Capitală este maseuză profesionistă și anternor de fitness și i s-ar fi adresat lui Igor...
18:30
Avertizorul de integritate Edward Snowden - un fost consultant al serviciilor americane de infornaţii căutat de Washington - a obţinut titlul de rezident permanent în Rusia, unde s-a refugiat din 2013, a anunţat joi avocatul său, relatează AFP.
Acum 8 ore
18:10
Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) vine cu un șir de precizări, având în vedere mesajele din spațiul online (diverse site-uri din Republica Moldova) cu privire la presupuse taxe necesare pentru depunerea cererii de cetățenie sau programarea pentru depunerea jurământului de credință față de România.
17:50
Trei soldați ruși s-au îmbătat de bucurie că au primit un TAB nou și au dat cu el în gardul aeroportului din Volgograd, scrie presa rusă.
17:50
Cosmin Boiangiu, reprezentantul permanent adjunct al României pe lângă Uniunea Europeană, a fost numit joi director executiv al Autorității Europene a Muncii, o nouă agenție a Uniunii Europene înființată în acest an. Anunțul a fost făcut de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, într-o postare pe contul său de Twitter, transmite caleaeuropeana.ro.  „România a câștigat astăzi alegerile pentru funcția de director executiv al Autorității Europene a Muncii! Felicitări diplomatului român Cosmi...
17:30
La întrunirea din 22 octombrie 2020 delegația Republicii Moldova și-a reiterat propunerea de a pune în discuție problemele acute care persistă în Zona de Securitate. A fost specificat că încălcările comise de către structurile de forță subordonate Tiraspolului – posturi ilegale „grănicerești”, îngrădirea liberei circulații și chiar sechestrări de persoane – constituie o sfidare deschisă a actelor de bază ale operațiunii de pacificare, iar Comisia este obligată, prin statutul său, să ia atitudine...
17:20
Alte 777 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.
17:20
Influența materialelor proiectului #Kremlinovici despre „departamentul moldovenesc” al administrației președintelui rus și legăturile ruse ale lui Igor Dodon este mult mai largă decât codrul îngust al campaniei prezidențiale. Nu este exclus că asupra mersului și rezultatelor campaniei prezidențiale aceasta va avea nu va avea o influență foarte mare, decât cum pare la prima vedere. Cel puțin datorită faptului că electoratul nucleic al lui Dodon nu vede nimic în neregulă în cooperarea candidatului lor cu diferitele structuri rusești, iar oponenții acestuia l-au criticat și înainte de campanie pentru colaborarea excesiv de strânsă cu Kremlinul. Pe lângă aceasta, nu trebuie să uităm că orice materiale publicate și nedestinate „pentru toată lumea” sunt doar un instrument, de care te poți folosi în mod eficient sau fără rost. Nu se cunoaște cum îl folosi și dacă îl vor folosi oponenții lui Dodon.
17:20
17:00
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a confirmat pentru DESCHIDE.MD că Centrul Național Anticorupție a efectuat acțiuni de urmărire penală la Secția consulară a Ambasadei Republicii Moldova la București în cadrul unei cauze penale pornite pe numele unui fost angajat al ambasadei.
16:50
O femeie în vârstă de 52 de ani și fiicele sale, de 22 și, respectiv, 28 de ani, din municipiul Bălți, sunt cercetate penal pentru proxenetism. Acestea ar fi racolat și determinat mai multe tinere cu vârste cuprinse între 23 și 26 de ani, din diferite raioane ale țării, să practice prostituția pe teritoriul Republicii Elene.
16:50
Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău nu pot decide cine ar urma să examineze contestația depusă de liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, împotriva lui Igor Dodon. Mai exact, politicianul îl acuză pe Dodon de folosirea resurselor administrative în campania prezidențială și cere sancționarea actualului șef al statului, iar magistrații celor două instanțe își declină competența în acest caz.
16:40
Institutul de Medicină Urgentă informează despre trecerea în nefiinţă a medicului neurochirurg categorie superioară, Leonid Nagacevschi, care a activat la IMU 33 de ani, fiind răpus de noul tip de coronavirus, COVID-19. Instituția exprimă sincere condoleanţe şi sentimente de profundă compasiune familiei, colegilor de serviciu, prietenilor, rudelor.
16:30
Candidatul Platformei DA la prezidențiale, Andrei Năstase, vine cu un mesaj pentru unioniști. Acesta este convins că va aduce R. Moldova mai aproape de România prin proiecte concrete, subliniind că va avea sprijinul Guvernului român în implementarea acestora.
16:20
UPDATE (16:12) Ofițerii Centrului Național Anticorupție a R. Moldova desfășoară percheziții la consulatul R. Moldova la București. Informația a fost confirmată pentru DESCHIDE.MD de ofițerul de presă al CNA Angela Starinschi.
Acum 12 ore
16:10
Ofițerii Centrului Național Anticorupție a R. Moldova desfășoară percheziții la Ambasada R. Moldova la București. Informația a fost confirmată pentru DESCHIDE.MD de surse din cadrul misiunii diplomatice.
16:10
Agenția Națională pentru Sănătate Publică informează despre trecerea în neființă a Mariei Botnariuc, dezinfecționist în Secția controlul bolilor transmisibile și managementul urgențelor de sănătate publică din cadrul Centrului de Sănătate Publică Hîncești, din cauza complicațiilor provocate de infecția COVID-19. ANSP exprimă sincere condoleanțe și compasiune familiei, rudelor și prietenilor.
15:50
Unsprezece lungmetraje vor putea fi văzute în cadrul celei de-a șasea ediție a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) din Republica Moldova. Evenimentul este organizat de Asociaţia Cineaştilor Independenţi „Alternative Cinema din Republica Moldova” și casa de producţie „Rova Film din România”, cu suportul financiar al Centrului Național al Cinematografiei din România, Uniunii Cineaștilor din România, Centrului Național al Cinematografiei din Moldova și Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău și se va desfășura online în perioada 22-25 octombrie.
15:50
Unul dintre riscurile legate de participarea votanților din regiunea transnistreană la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie ține de libera circulație. Aceasta chiar dacă autoritățile de la Tiraspol au anunțat public că pe 1 noiembrie nu va fi obstrucționată deplasarea alegătorilor din stânga Nistrului. Or, deciziile administrației transnistrene, inclusiv instituirea stării de urgență, au fost adoptate unilateral. Unilaterală și ilegală a fost și instalarea posturilor de control în Zona de Securitate, iar orice tentativă de a documenta aceste încălcări este blocată. Sunt îngrijorări formulate în cadrul unor dezbateri organizate de Institutul pentru Politici și Reforme Europene, transmite IPN.
15:20
Tânărul refugiat rus de origine cecenă Abdoullakh Anzorov, care l-a decapitat pe profesorul Samuel Paty, se afla în contact cu un jihadist rusofon din Siria, a cărui identitate nu a fost stabilită în acest stadiu, însă adresa IP a acestuia îl plasează în Idleb, a declarat joi o sursă apropiată dosarului pentru AFP.
15:20
Andrei Năstase a depus astăzi un denunț la Procuratura Generală pe numele lui Igor Dodon în legătură cu investigațiile Dossier-RISE, care demonstrează că președintele este coordonat de serviciile secrete ale Federației Ruse. Năstase a menționat că a venit timpul să interzicem serviciilor secrete străine să folosească R. Moldova drept poligon pentru experimente.
15:20
Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Azerbaidjanului în Moldova Gudsi Osmanov a scris despre acest lucru pe pagina sa de Facebook. Publicăm articolul Ambasadorului așa cum este. „Oamenii din Azerbaidjan, împreună cu armata lor victorioasă condusă de Suprem Comandantul-șef, președintele Republicii Azerbaidjan Ilham Aliyev scrie astăzi pagini noi de istorie. Istoria victoriei asupra inamicului, asupra ocupantului. Pas cu pas soldații noștri elibereaza pământul lor de ocupație. Inca un pic...
15:10
Azi am fost la taică-meu la țară și ne-am certat la cuțite, eu încercând să-l conving să-l voteze pe Țâcu și el pe mine, pe Maia Sandu.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.