Deschide.md

Acum 30 minute
12:06
Liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahri, le-a cerut jihadiștilor sunniți din Siria să poarte un război de gherilă împotriva inamicilor, de la președintele sirian Bashar al-Assad și aliații acestuia sprijiniți de Iran, până la puteri occidentale, transmite Reuters.
Acum o oră
11:36
Primarul Dorin Chirtoacă a primit în „dar” de la consilierii socialiști o pereche de mănuși, un fierăstrău și ciubote din cauciuc, drept „premiu pentru trântorul anului”. Reacția aedilului a fost una pe măsură: Dar voi mari viței sunteți, „poshol von” (pleacă de aici).
Acum 2 ore
11:06
Ministerul Finanţelor a deschis conturi bancare destinate colectării de fonduri pentru lichidarea consecinţelor ninsorilor abundente.
10:57
Războiul din Siria şi conflictul din estul Ucrainei vor fi principalele subiecte la masa de discuţii dintre şefa diplomaţiei europene şi ministrul de Externe al Rusiei. Federica Mogherini efectuează astăzi prima vizită oficială la Moscova, de când a preluat funcţia de înalt reprezentant pentru afaceri externe al UE.
10:46
Primarul Capitalei Dorin Chirtoacă se arată indignat de faptul că unii chișinăuieni își băteau joc de angajații primăriei în timp ce aceștia depuneau toate eforturile pentru a lichida consecințele zăpezii din ultimele zile.
Acum 4 ore
10:16
Acoperișuri distruse la 9 școli, curți de bloc și instituții de stat - încă blocate din cauza temperiilor din ultimele zile. Sunt doar câteva concluzii ale autorităților municipale care s-au convocat azi pentru a face un prim-bilanț. Primarul Capitalei a anunțat că va cere convocarea Consiliului Municipal pentru a fi aprobate cheltuielile pentru toate lucrările de lichidare a consecințelor ninsorilor abundente. În cadrul aceleași ședințe responsabilii de la Primărie și-au exprimat nemulțumirea față de criticile primite din partea cetățenilor.
09:57
09:27
Guvernul lui Donald Trump a pronunțat cea mai dură decizie împotriva Exxon Mobil, firma condusă până la preluarea funcției de Secretar de Stat de către Rex Tillerson. Astfel, Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, a anunțat că administrația Trump a respins cererea gigantului petrolier privind acordarea unei excepții de la embargo pentru a relua forările și cooperarea cu Rusia întrerupte în februarie 2014. Decizia a fost luată vineri în directă consultare cu Președintele Donald Trump, potrivit lui Mnuchin.
09:17
Centristul Emmanuel Macron și candidata de extrema dreaptă Marine Le Pen s-au calificat duminică pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța organizat la 7 mai. AFP prezintă reacțiile principalilor responsabili politici europeni:
09:17
Peste 88 de localități încă rămân fără curent electric iar salavatorii, pompierii, carabinierii, polițiștii și militarii dar și angajații mai multor întreprinderi de stat sunt antrenați pentru a depăși situația de criză.
08:57
Rusia a luat locul Arabiei Saudite în 2016, în pofida crizei economice pe care o traversează, situându-se pe poziția a treia în lume în materie de cheltuieli militare, în urma SUA și a Chinei, a afirmat luni Institutul Internațional de Studii pentru Pace din Stockholm (SIPRI), citat de AFP.
Acum 12 ore
00:27
23 aprilie 2017
23:57
Acum 24 ore
21:37
Centristul Emmanuel Macron și lidera Frontului Național (FN, extremă dreapta), Marine Le Pen, s-au calificat pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța, potrivit estimărilor oficiale, anunță AFP.
20:06
Circa 140 de echipe de intervenție operativă continuă lucrările de lichidare a consecințelor calamităților naturale. La moment toate eforturile sunt îndreptate spre reabilitarea liniilor de 10 kV din zona de deservire a Companiei ”Gas Natural Fenosa” din centrul și sudul țării.
19:47
În punctul de trecere „Cuciurgan”, pe teritoriul Ucrainei, reprezentanții autorităților control de frontieră și autorităților de control vamal al Republicii Moldova și Ucrainei s-au reunit în ședință de lucru, la data de 18 aprilie 2017. Scopul întrevederii a fost definitivarea și aprobarea actelor organizatorice tehnice pentru demararea controlului în comun, etapizat în punctul de trecere „Pervomaisc - Cuciurgan”.
19:17
Centristul Emmanuel Macron și lidera forțelor de extremă dreapta Marine Le Pen conduc în exit-poll-uri în primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, potrivit postului de radio și televiziune de limbă franceză din Belgia RTBF, informează duminică agenția de presă DPA.
19:06
Ca urmare a ultimelor calamități naturale, iazul din satul Iurceni, raionul Nisporeni, este pe cale de a se revărsa. Acest lucru va cauza inundații considerabile în zonă și blocarea traseului internațional M1.
17:06
Francois Hollande, președintele Franței aflat la sfârșit de mandat, i-a îndemnat pe alegătorii francezi să "arate că democrația este mai puternică decât orice", informează duminică AFP.
15:46
Trotuarul instalat recent în centrul Chișinăului a început să se surpe în pământ. Internauții au distribuit imagini cu o porțiune de trotuar instalat recent care se prăbușește în pământ, deși lucrările pe acel segment încă nici nu au fost finalizate.
15:27
Castelul care aparține familiei Stati situat în satul Trușeni din suburbia Chișinăului a fost filmat cu drona. Imaginile video relevă o opulență inimaginabilă pentru Republica Moldova.
14:57
Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a postat un mesaj prin care mulțumește Organizației Națiunilor Unite pentru donația de tehnică făcută în favoarea Serviciului Situațiilor Excepționale. Donația de tehnică și echipament care depășește suma de 1.000.000 de lei a fost astăzi distribuită Serviciului Situațiilor Excepționale.
14:17
În ultimele 24 de ore, în municipiul Chișinău, salvatorii, carabinierii și soldații Ministerului Apărării au acționat pentru deblocarea de crengi și copaci rupți în 105 curți ale blocurilor locative. La ceste lucrări, au fost implicate forțe din cadrul Administrației publice locale (Direcția locative comunală, Spații verzi, Exdrupo,
13:46
Conform situației operative, de la ora 7.00 a zilei de 23 aprilie curent, mai rămân deconectate de la sura de energie electrică total sau parțial încă 244 de localități, unde locuiesc circa 85 mii de locuitori. Dintre aceștia circa 15 mii nu au acces la sursa de energie electrică mai mult de 48 de ore.
13:37
Astăzi, 23 aprilie, a avut loc distribuirea și înmânarea echipamentului donat de către Organizaţia Naţiunilor Unite Moldova, care a răspuns prompt la solicitarea dată, și prin intermediul organizaţiilor sale UNICEF, UNDP, UNFPA, UN Women, OIM şi UNAIDS, a mobilizat toate fondurile de suport la dezastre.
13:27
Ministrul mediului, Valeriu Munteanu anunță că pe parcursul zilelor de 21 și 22 aprilie, peste 150 de oameni, cu mai multe unități de tehnică, reprezentanți ai Ministerului Mediului, Ministerului de Interne, Ministerului Apărării și ai Primăriei Chișinău, au curățat râul Bâc de sutele de arbori doborâți de stihie, ce barau cursul apei, creând pericole de inundații.
13:17
Distrugătorul britanic HMS Daring, considerat cea mai avansată și puternică navă de război din clasa sa, va acosta peste câteva zile în portul Constanța pentru a participa la un amplu exercițiu naval în Marea Neagră alături de Fregata “Regele Ferdinand”.
Ieri
11:46
Grădina Botanică și-a sistat accesul pentru vizitatori până la înlăturarea consecințelor ninsorii din 20-21 aprilie. Specialiștii anunță că 80% din arborii și arbuști decorativi au avut de suferit de pe urma calamității.
10:46
Departamentul de externe de la Tiraspol invitat șefii a 23 de misiuni diplomatice acreditate la Chişinău să vină la Tiraspol joi, 21 aprilie, pentru o discuție neoficială de lucru unde să fie examinate modalitățile de ieșire din ceea ce Tiraspolul numește situația de criză generată de instituire de către Chişinău și Kiev a controlului mixt moldo-ucrainean pe segmentul transnistrean al frontierei comune.
10:27
Francezii au început duminică să voteze în primul tur al alegerilor prezidențiale, un scrutin cu un rezultat extrem de imprevizibil, pentru care au fost mobilizate forțe de securitate sporite după noul atentat de la Paris, relatează AFP.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.