Deschide.md

Acum 4 ore
21:40
Ministrul de externe al Lituaniei, Linas Linkevičius​, a declarat după o discuție pe tema R. Moldova cu colegii săi din UE, la Bruxelles, că printre ei există îngrijorări legate de deznodământul încă necunoscut al alegerilor din R. Moldova și de viitorul reformelor democratice moldovene. Reuniunea de la Bruxelles, având pe agendă evoluțiile din R. Moldova de la precedenta întrunire în acest format, din urmă cu un an, nu a avut ca scop luarea vreunor decizii referitoare la politica față de Chișin...
21:00
Familia australianului inculpat în atacul la două moschei, vineri, de la Christchurch, soldat cu 50 de morţi, este „zdrobită“ de faptele sale, a declarat bunica sa la televiziuna australiană, relatează AFP.
20:40
Republica Moldova este un partener cheie în Parteneriatul Estic, de aceea Uniunea Europeană va urmări îndeaproape discuţiile privind formarea guvernului. şi implementarea Acordului de Asociere R Moldova - UE.
Acum 6 ore
20:20
Zilele trecute, deputatul ales pe listele „ACUM”, Igor Munteanu, a declarat că lucrurile din cadrul blocului electoral merg spre înființarea a două fracțiuni. Examinând din punct de vedere juridic, divizarea blocului i-ar aduce o pierdere din punct de vedere al reprezentativității, și avantaj din punct de vedere logistic.
19:50
Președintele Klaus Iohannis, a semnat luni decretul privind promulgarea Legii pentru ratificarea Protocolului de aderare a Republicii Macedonia de Nord la Tratatul Atlanticului de Nord, semnat la Bruxelles, la 6 februarie 2019, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro. Decretul semnat de șeful statului a fost posibil după ce Senatul a ratificat, săptămâna trecută, cu unanimitate de voturi – 96 – în calitate de Cameră decizională, proiectul de lege pentru r...
19:30
Intrat în premieră pentru tenisul moldovenesc în top 50 mondial, Radu Albot nu are timp de odihnă.
19:10
Asteroidul a explodat pe 18 decembrie 2018, deasupra peninsulei Kamchatka din Rusia, eliberând o energie echivalentă cu 173 de kilotone de TNT.
18:50
Cincisprezece transportatori au fost amendați, iar alți 12 au fost lăsați fără plăcuțe de înmatriculare în urma unor controale desfășurate, duminică seara, la punctele de trecere a frontierei de stat Leușeni, Sculeni și Costești. Transportatorii au fost sancționați pentru transport ilicit de mărfuri și persoane în traficul internațional, transmite IPN. • Într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii, se spune că în urma verificărilor au aplicate amenzi în valoare de apr...
Acum 8 ore
18:20
Românca Cristina Neagu a fost desemnată „cea mai bună jucătoare a anului 2018” de către Federația Internațională de Handbal Neagu devine astfel prima sportivă care a câștigat titlul de patru ori,
17:50
Marea Britanie poate cere teoretic o amânare a Brexitului chiar în ultimul moment, 'cu o oră înaintea' separării programate la miezul nopţii pe 29 martie, a declarat luni, sub rezerva anonimatului, un înalt responsabil european pentru France Presse.
17:40
În ultimii 3 ani, în Republica Moldova au fost înregistrate 405 cazuri de intoxicații acute neprofesionale exogene cu pesticide, în urma cărora 14 persoane au decedat, informează Moldpres.
Acum 12 ore
16:30
Un bărbat de 37 de ani, de naţionalitate turcă, este cărutat de poliţia olandeză, fiind considerat principalul suspect în atacul armat de la Utrecht, soldat cu moartea unei persoane şi cu rănirea altora.
16:30
După ce deputații blocului ACUM au încercat fără succes să ajungă azi la colegul lor, Gheorghe Petic, care se află în custodia Penitenciarului nr.17 (Rezina), acuzând autoritățile de îngrădirea accesului în instituția dată, Administrația Națională a Penitenciarelor vine cu mai multe precizări. Instituția dă de înțeles că aleșii poporului ar trebui să consulte legislația și să se conformeze normelor legale.
16:20
Șeful unei direcții din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, Ruslan Ghenciu, dar și un agent economic, implicați în dosarul cazinourilor, au fost reținuți pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor efectuate astăzi de către Procuratura Anticorupție.
16:20
Focuri de armă s-au auzit luni în diferite locuri din oraşul Utrecht, în centrul Olandei, făcând mai mult victime, fiind vorba de un act „potenţial terorist”, a anunţat Agenţia naţională pentru securitate şi contraterorism (NCTV), potrivit AFP şi Reuters, anunță și agerpres.
15:50
Șeful unei direcții din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI, Ruslan Ghenciu, dar și un agent economic, implicați în dosarul cazinourilor, au fost reținuți pentru 72 de ore, în urma perchezițiilor efectuate astăzi de către Procuratura Anticorupție.
15:40
Decizia de Guvern, aprobată la finele săptămânii trecute, potrivit căreia parcarea mașinilor pe trotuare va fi permisă, dacă șoferii vor lăsa 1,5 metri liberi pentru circulația pietonilor, s-ar referi numai la ocurile unde pot fi organizate parcări ale autoturismelor.
15:10
Primarul satului Budești, Nina Costiuc, cere Primăriei capitalei să se implice pentru ca o porțiunde de drum plină de gropi de lângă localitate să fie reparată. Costiuc susține că pe acolo este imposibil de mers deja de mai multă vreme, iar șoferii sunt nevoiți să facă slalom printre gropi. Solicitarea primăriței l-a cam iritat pe viceprimarul Nistor Grozavu, care i-a sugerat să găsească singură resurse pentru reparația drumului, iar asta pentru că porțiunea respectivă, nu este la balanța Primăriei Chișinău.
14:40
Cei 35 de deputați socialiști vor ocupa scaunele din partea stângă a sălii de ședințe a Parlamentului, în sectorul 1, dar șapte deputați vor sta și în sectorul 2 din centru, lângă cei 30 de deputați democrați.
14:10
Consiliul Nord-Atlantic a marcat luni, printr-un comunicat, cinci ani de la anexarea ilegală a Crimeii de către Rusia.
13:30
Ofițerii Centrului Național Anticorupție, dar și procurorii, au descins astăzi cu percheziții la postul vamal Sculeni și la sediul central al Serviciului Vamal. Acțiunile au loc într-un dosar de corupție, în care mai mulți vameși sunt suspectați că ar fi făcut să dispară din baza de date mai multe unități de transport cu plăcuțe de înmatriculare străine, care au trecut frontiera în R.Moldova.
13:10
Un bărbat a deschis focul asupra persoanelor care circulau cu un tramvai din orașul olandez Utrecht. Potrivit presei locale, șapte persoane au fost rănite.
13:00
O femeie dispărută de acasă de aproape o săptămână, a fost găsită moartă într-o fântână. Descoperirea macabră a avut loc ieri, în jurul orei 18:35, în localitatea Șuri, din raionul Drochia.
12:40
Ministerul Turismului a prezentat, duminică seara, videoclipul de promovare a zonelor turistice din România.
12:20
Președintele Igor Dodon l-a invitat pe deputatul ales din partea PSRM, Eduard Smirnov, la o întrevedere pentru a discuta scenariul ședinței de constituire a Parlamentului de legislatura a X-a. Acest lucru are loc în contextul în care Smirnov, fiind cel mai vârstnic deputat, va prezida prima ședință, iar data trecută când parlamentarul a prezidat ședința de constituire a precedentului Legislativ, au fost comise mai multe încălcări de ordin procedural.
12:00
Reprezentanții Blocului „ACUM” ar comite greșeli încontinuu după alegerile parlamentare, iar acest lucru se întâmplă din cauza că sunt foarte „verzi” în politică. De această părere este jurnalistul Anatol Golea, scrie Ziarul Național. „Ei ar avea nevoie de sfaturi, ar avea nevoie nu de sfaturile noastre, Doamne ferește, de sfaturile, nu știu, unor polit-tehnologi. Ei sunt, ca să zic așa, foarte verzi, nu sunt copți în politică, comit greșeli, ei sunt foarte previzibili pentru Partidul Democrat....
12:00
Astăzi, 18 martie 2019, în cadrul licitației cu strigare desfășurate pe piața reglementată a Bursei de Valori, compania „Doverie-Invest” S.A. din Bulgaria, care a obținut permisiunea prealabilă a Băncii Naționale a Moldovei, a achiziționat 3 173 751 acțiuni ale băncii de importanță sistemică B.C. „Moldindconbank” S.A., ca pachet unic, la valoarea totală de 764 048 815,74 MDL, expuse la vânzare de Agenția Proprietății Publice (APP)
11:40
Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă, după ce o butelie de gaz a explodat în locuința acestuia. Deflagrația a avut loc aseară, în jurul orei 18:14, în localitate Ocnița, din raionul cu aceeași denumire.
11:40
Ofițerii Centrului Național Anticorupție, dar și procurorii, au descins astăzi cu percheziții la postul vamal Sculeni, dar și la sediul central al Serviciului Vamal. Acțiunile au loc într-un dosar de corupție, în care mai mulți vameși sunt suspectați că ar fi făcut să dispară din baza de date mai multe unități de transport cu plăcuțe de înmatriculare străină, care au trecut frontiera în R.Moldova.
Acum 24 ore
11:30
Deputații blocului „ACUM” au mers în această dimineață la Penitenciarul nr.17 (Rezina), solicitând acces la membrul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Gheorghe Petic, încarcerat aici.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.