Deschide.md

Acum 6 ore
23:20
UPDATE // 23:12 // Angajatul IP Ștefan Vodă, care se afla la volanul automobilului Honda, din nefericire s-a stins în drum spre spital.
Acum 8 ore
22:00
Guvernul britanic preconizează posibilitatea de a închide frontierele Marii Britanii în faţa apariţiei diferitelor mutaţii ale coronavirusului SARS-CoV-2, a recunoscut vineri ministrul mediului, George Eustice, relatează EFE, potrivit agerpres.
21:30
Dovezile științifice de până acum cu privire la noua variantă de coronavirus care a apărut în Regatul Unit sugerează că aceasta ar fi mai mortală decât varianta obișnuită, spune prim-ministrul țării, Boris Johnson, conform BBC.
21:20
Un bărbat în vârstă de 55 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 5 al Spitalului de Urgență din Chișinău. Totul s-a întâmplat astăzi în jurul orei 18.00. În urma traumelor primite femeia a decedat.
21:20
Belgia va interzice, între 27 ianuarie şi 1 martie, toate călătoriile neesenţiale în afara şi spre această ţară, pentru a opri răspândirea noilor mutaţii ale coronavirusului, a decis comitetul naţional de criză, potrivit media locale, transmit dpa și Agerpres.
20:40
Senatul american a confirmat vineri, cu o majoritate largă, numirea la conducerea Departamentului Apărării de către noul preşedinte american Joe Biden a generalului în rezervă Lloyd Austin, acesta devenind primul afro-american la şefia Pentagonului, relatează AFP şi Reuters.
Acum 12 ore
20:20
Bustul Regelui Mihai Viteazul va fi instalat în satul Cobani, raionul Glodeni. Sculptura va fi înălțată grație împlicării autorităților raionale Glodeni și membrilor Asociației „Euroregiunea Siret-Prut-Nistru”.
19:50
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează i despre actualizarea alertelor de călătorie (conform situației din data de 22 ianuarie 2021).
19:40
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează i despre actualizarea alertelor de călătorie (conform situației din data de 22 ianuarie 2021).
19:30
Un tribunal rus a condamnat-o vineri pe Kira Iarmîş, purtătoarea de cuvânt a opozantului Alexei Navalnîi, la nouă zile de închisoare pentru promovarea protestelor convocate pentru sâmbătă în sprijinul militantului anticorupţie, aflat în prezent în arest preventiv, relatează EFE, potrivit Agerpres.
19:10
O femeie în vârstă de 55 de ani s-a aruncat în gol de la etajul 5 al Spitalului de Urgență din Chișinău. În urma traumelor primite femeia a decedat.
18:40
Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Biroului de țară al Organizației Mondiale a Sănătății, Biroului de Reintegrare și ai UNICEF, au avut astăzi o ședință de lucru în format de video-conferință, cu reprezentanții sistemului de sănătate din stânga Nistrului pentru a discuta despre asigurarea cu vaccinuri anti-COVID-19 în această regiune, dar și etapele de pregătire pentru vaccinarea populației.
18:30
Konstantin Kosaciov, președintele Comisiei pentru afaceri internaționale a Consiliului Federației Ruse califică două decizii recente din Ucraina și Republica Moldova drept atacuri asupra limbii ruse. Este vorba despre decizia CC cu privire la anularea legii care conferă limbii ruse statut de limbă de comunicare interetnică și la legea din Ucraina care a intrat în vigoare pe 16 ianuarie și prin care întregul sector de servicii trece exclusiv în limba ucraineană. Kosaciov vede o legătură între ace...
18:20
Guvernul rus vrea ca Alexei Navalnîi să fie condamnat la peste 13 ani de închisoare, în încercarea de a destructura mișcarea de opoziție creată în jurul acestuia, scrie Bloomberg vineri, citat de Moscow Times.
18:10
Un bărbat a murit, după ce mașina în care se afla a fost implicată într-un accident în această seară, în jurul orei 17:05, în localitatea Olănești, din raionul Ștefan Vodă.
18:00
Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) vine cu o reacție la informația privind majorarea prețurilor la sute de medicamente, dintre care și cele folosite în tratamentul COVID-19 și post-COVID-19. Potrivit unui comunicat de presă al instituției, „înregistrarea de către producători a prețurilor la medicamente se încadrează în normele stabilite de prevederile legale”.
17:20
O fată a murit prin asfixie în Palermo (Sicilia, în sudul Italiei) în timp ce participa la o provocare numită ''jocul cu eşarfa'' de pe reţeaua socială TikTok, relatează vineri AFP care citează media italiene, transmite Agerpres.  • Antonella, în vârstă de 10 ani, care participa la o ''blackout challenge'' pe TikTok, în baia din casa familiei sale, şi-a legat o curea în jurul gâtului cu scopul de rămâne fără răsuflare cât mai mult timp, în timp ce se filma cu telefonul mobil.Sora ei în vârstă de...
17:20
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a emis un comunicat prin care cere misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova să se abțină de la comentarii pe marginea deciziei Curții Constituționale de amânare legii prin care limba rusă a fost declarată limbă de comunicare interetnică. „În contextul recentelor declarații pe marginea Hotărârii nr. 4 a Curții Constituționale pentru controlul constituționalității Legii nr. 234 din 16 decembrie 2020 cu privire la funcționarea limbi...
16:50
Alte 514 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova.
16:40
Conducerea fracțiunilor PAS și PSRM din Parlament au avut astăzi o întrevedere. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către deputatul Sergiu Litvinenco, unul dintre participanții la discuții.
16:10
Octavian Nicolaescu, ex-director al Autorității Aeronautice Civile, a fost repus în funcție prin hotărârea instanței de judecată, transmite IPN.
16:10
Germania a anunţat vineri detectarea unui prim caz suspect de infectare cu varianta braziliană a coronavirusului SARS-CoV-2, după descoperirea altor cazuri de infectare cu alte două mutaţii recent identificate – britanică şi sud-africană -, a căror trăsătură comună pare să fie capacitatea mai ridicată transmitere a virusului, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.
16:10
Polițistul de patrulare suspectat de accidentarea mortală a unei femei, pe 13 ianuarie,  a consumat alcool înainte de a urca la volan. Contactat de IPN, șeful interimar al Procuraturii municipiului Chișinău, Oleg Afanasii, a declarat că rezultatele expertizei de laborator au arătat o concentrație de alcool în sânge de 0,68 g/l. Întrucât șoferul a refuzat testarea alcooscopică și nu a putut fi determinată pe loc concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat, este necesară o expertiză judiciar...
15:50
Deputatul PAS Dumitru Alaiba vine o replică, după reacția ministrului de interne Pavel Voicu la solicitarea parlamentarului, făcută împreună cu colegul său Lilian Carp, prin care au cerut anularea ordinului prin care Petru Corduneanuf a fost numit în funcția de șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.
15:50
În toată activitatea sa, Igor Dodon nu a fost capabil să merite măcar titlul de măgar de onoare al Găgăuziei. De această părere este fostul președinte al R.Moldova, Vladimir Voronin.
Acum 24 ore
15:10
Prim-ministrul în exercițiu, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o întrevedere cu E.S. ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko. În cadrul ședinței, premierul interimar a dat asigurări că acest Guvern va face tot posibilul, în conformitate cu atribuțiile legale, pentru a continua implementarea acțiunilor prevăzute în Acordul de Asociere cu UE și DCFTA. Aureliu Ciocoi a mai precizat că va fi asigurată funcționalitea structurilor executive în perioada de criză, până la instituirea noului Guvern. În context, Aureliu Ciocoi a exprimat mulțumiri Uniunii Europene pentru susținerea constantă a Republicii Moldova, inlcusiv pe dimensiunea economică și sanitară.
15:00
Poliţia din Moscova a atenţionat vineri că orice manifestaţie ilegală ''va fi reprimată'', cu o zi înainte de manifestaţiile neautorizate anunţate în Rusia pentru susţinerea opozantului Aleksei Navalnîi, plasat în arest, şi pe care Kremlinul le-a calificat drept ilegale, informează AFP şi Reuters.
15:00
Astăzi, 22 ianuarie 2021 un echipaj aero-medical SMURD a efectuat o intervenție pentru a prelua de la Chişinău ser antibotulinic pentru o pacientă din România.
14:40
Noua administrație americană este la fel de vehementă împotriva construcției conductei Nord Stream 2, susținută de Rusia, ceea ce reprezintă un obstacol în relația Washington-Berlin. Într-o declarație recentă, cancelarul Angela Merkel a declarat că „sancțiunle impuse recent de SUA nu sunt ok”, potrivit Politico.
14:40
„Partidul Nostru” anunță că urmărește cu îngrijorare și atenție cazul primarului de la Merenii Noi (r-nul Anenii Noi), Andrei Druzi, al cărui locuința a fost atacată în această noapte.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.