Deschide.md

Acum 12 ore
22:31
Sute de protestatari care cer demisia liderului executiv al metropolei Hong Kong s-au luptat cu scutierii chiar în incinta celui mai mare centru comercial din acest teritoriu chinezesc cu statut special. Protestatarii au folosit umbrele, simbolul revoltei din Hong Kong, pe post de bastoane. Cu asemenea scene violente s-a încheiat o nouă manifestație, cu cel puțin zece mii de oameni, care au cerut mai multă democrație în fosta colonie britanică retrocedată Chinei, în 1997. Hong Kong-ul este de pe...
Acum 24 ore
10:20
Guvernul a publicat dosarele candidaților în conducrsul pentru selectarea judecătorilor din partea Executivului la Curtea Constituțională. Pentru cele două funcții din partea Guvernului luptă 24 de persoane.
09:50
În cadrul unui briefing de presă care a avut loc astăzi, duminică 14 iulie la sediul IGP ministrul afacerilor interne, Andrei Năstase, fiind deranjat de întrebările reporterului Deschide.MD, a dispus ca acestuia să nu-i mai fie permis accesul la evenimentele publice organizate de Inspectoratul General al Poliției.
09:50
Mai mulţi opozanţi ruşi au fost arestaţi de poliţie duminică la Moscova în timpul unei manifestaţii împotriva înlăturării candidaţilor independenţi şi ai opoziţiei din alegerile locale care vor avea loc în septembrie, potrivit AFP.
09:40
Î.S. „Calea Ferată din Moldova” s-a autosesizat pe cazul depistării de către Serviciul Vamal a unui lot de mărfuri în trenul Moscova-Chișinău la data de 12.07.2019, la intrare în țară, prin postul vamal ”Volcineț”.
Ieri
09:10
Fostul președinte al PLDM, Vlad Filat, își acuză fostul său avocat, Igor Popa, de faptul că acesta expedia informația discutată dintre cei doi oponenților politici ai fostului prim-ministru sau încerca să blocheze comunicarea cu societatea și mass-media.
09:00
Fostul prim-ministru Vlad Filat a afirmat că Sergei Iaralov, persoană apropiată ex-liderului Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc și fostul vicepreședinte al formațiunii, este creierul care a zămislit „furtul miliardului” din sistemul bancar al țării. De asemenea, el a declarat că principalul beneficiar al furtului miliardului a fost Ilan Șor, după care urmează Vlad Plahotnic. Totodată, ex-președinte PLDM afirmă că ex-premierul Iurie Leancă nu a înțeles pe deplin esența și consecințele acordării garanțiilor de stat în cazul „furtului miliardului”, iar alt fost premier, Chiril Gaburici, a fost împotriva acesei soluții, pregătită de alți autori.
08:20
Fostul președinte al Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, ex-premier, spune că plecarea din formațiune a lui Alexandru Tănase și Mihai Godea, care dețineau pe atunci funcțiile de vicepreședinți ai partidului, a făcut parte dintr-un scenariu de slăbire a pozițiilor sale. Vlad Filat recunoaște că cel mai dureros pentru el a fost faptul că l-a părăsit anume Alexandru Tănase, care pe atunci ocupa funcția de ministru al justiției. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru emisiunea „Cutia neagră”, de la TV8, transmite IPN.
14 iulie 2019
20:20
Poliția a aflat cine ar fi comis crima din sectorul Botanica și solicită cetățenilor să-i ajute la identificarea locului în care se află acesta.
19:00
Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță a informat că au început lucrările pentru execuția gazoductului Ungheni-Chișinău pe toate cele 7 tronsoane.
18:50
Astăzi, 14 iulie, a avut loc ședința lărgită a Consiliului Republican al PL, la care au participat primarii și aleșii locali și la care s-a decis participarea PL-ului la alegerile locale din 20 octombrie. PL-ul se vede o alternativă sănătoasă pentru electoratul pro-european și unionist, diferită de oferta puterii: o republică bicoloră ACUM-PSRM.
18:10
România este prezentă, în acest weekend, la a treia etapă a Cupei Mondiale de Canotaj de la Rotterdam, cu 11 echipaje şi 42 de sportivi. Tricolorii au obţinut, până acum, aur la feminin dublu vâsle şi bronz feminin patru rame.
17:40
Uniunea Europeană a cerut duminică Rusiei să ia măsuri imediate pentru a asigura respectarea tratatului privind forţele nucleare intermediare, INF, care a restricţionat utilizarea rachetelor cu rază medie de acţiune încă de pe vremea Uniunii Sovietice şi din care Rusia şi-a suspendat oficial participarea la începutul lunii iulie, informează AFP, potrivit Agerpres.
17:10
Ministrul de Externe și Integrare Europeană, Nicu Popescu a oferit un interviu pentru presa română în care a vornit despre rolul pe care l-a jucat România în transferul pașnic de putere de la Chișinău.
16:20
Un seism puternic, cu magnitudinea 7,3, s-a produs la est de Indonezia duminică, lovind Insulele Moluce (Insulele Mirodeniilor), conform unei informări a Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), transmite AFP.
16:00
Investițiile din Uniunea Europeană, Turkmenistan, Turcia și România au făcut ca Găgăuzia să se află într-un boom economic, cel puțin așa arată statisticile pe ultimii 4 ani. Autonomia găgăuză a simțit un avânt economic, caracterizat printr-o creștere economică importantă, creșterea investițiilor străine, dezvoltarea industriei și apariția a câteva mii locuri de muncă. Datorită investițiilor străine, în UTA Găgăuzia, nivelul de trai este din ce în ce mai ridicat, fiind reparate drumurile, rețelele de aprovizionare cu apă, grădinițele, școlile și instituțiile culturale.
15:50
Alexandru Jizdan, ex-ministru MAI, a venit cu o reacție pe pagina sa de Facebook, la acuzațiile aduse astăzi de către actualul ministru MAI, Andrei Năstase, făcute în cadrul unui breifing de presă la IGP.
14:40
Un bărbat înarmat care a atacat un centru de retenţie a imigranţilor la Tacoma, în nord-vestul Statelor Unite, a fost împuşcat după o confruntare cu poliţia, declară autorităţile pentru AFP.
14:30
În cadrul unui briefing de presă care a avut loc astăzi, duminică 14 iulie la sediul IGP ministrul afacerilor interne, Andrei Năstase, fiind deranjat de întrebările reporterului Deschide.MD, a dispus ca acestuia să nu-i mai fie permis accesul la evenimentele publice organizate de Inspectoratul General al Poliției.
13:40
Opt persoane au fost spitalizate, trei dintre acestea fiind împunse cu coarnele, în ultima zi a festivalului anual de curse cu tauri, San Fermin, de la Pamplona, ​​a anunţat duminică Crucea Roşie spaniolă, potrivit Reuters.
13:20
Accident grav pe traseul Chișinău-Leușeni, segmentul Mîrzoaia - Mirești . O autospecială s-a ciocnit violent cu un automobil. În urma impactului, pe traseu s-a creat ambuteiaj. Nu se cunoaște dacă vreo persoană a avut de suferit.
12:50
Centrul hidrologic al Serviciului Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare de subinundaţii locale, valabilă în perioada 14-15 iulie, transmite MOLDPRES.
12:40
Furtuna tropicală Barry - care a fost uragan timp de doar câteva ore - îşi continua înaintarea înceată în statul Louisiana, unde New Orleans, principalul oraş, a reiterat ultime avertismente cu privire la riscul unor inundaţii puternice, relatează AFP.
12:10
Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost fluierat şi aplaudat la începutul paradei organizate la Paris cu ocazia ocazia Zilei Naţionale a Franţei, potrivit postului Franceinfo.
12:10
Persoana care a ucis o mamă a doi copii în capitală a fost identificată aseară, fiind dată în căutare pentru a fi reținută. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Andrei Năstase, într-un briefing de presă.
12:00
Preşedintele francez Emmanuel Macron a fost fluierat şi aplaudat la începutul paradei organizate la Paris cu ocazia ocazia Zilei Naţionale a Franţei, potrivit postului Franceinfo.
11:30
Pe parcursul lunilor aprilie-iunie ale anului curent, conducerea Serviciului Fiscal de Stat a primit în audiență 171 de persoane, potrivit datelor privind funcționarea sistemului de petiționare publicate de SFS. Pentru comparație, în aceiași perioadă a anului 2018 în audiență au fost primite 206 persoane, iar în anul 2017 – 173 persoane.
11:00
Adrian Boldurescu revine în funcția deținută anterior, de șef al Direcției generale transport public și căi de comunicație, ca urmare a executării de către Administrația publică locală Chișinău a hotărârii instanței de judecată
10:30
Prea mult soare poate dăuna grav sănătăţii pielii, atenţionează dermatologii. Razele ultraviolete la care ne expunem în timpul băilor solare influenţează negativ aluniţele de corpul uman.
10:10
Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon şi a intrat în istoria selectă a sportivilor care au triumfat pe iarba londoneză. După victoria cu Serena Williams, Simona a fost felicitată personal de duucesa Kate Middleton, care a întâllnit-o la vestiare.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.