Deschide.md

Acum 6 ore
20:47
Acum 8 ore
18:27
Banca Centrală a Federaţiei Ruse susţine că a stopat schema de spălare a banilor ruseşti prin Republica Moldova în 2014 şi că nu ar fi primit nicio solicitare de informaţii privind această schemă de la autorităţile bancare europene şi nici de la autorităţile Republicii Moldova. Reacţia a fost expusă la solicitarea presei afiliate administraţiei de la Kremlin şi pare să aibă intenţia de plasa greşit accentele pe acest caz, întrucât organele de anchetă de la Chişinău nici nu au dreptul de a solicita careva informaţii de la Banca Centrală. Solicitările se adresează prin intermediul comisiilor rogatorii instituite la nivelul Procuraturii Generale a Federaţiei Ruse.
17:37
Acum 12 ore
16:47
15:47
15:27
14:57
Liceenii de la „Spiru Haret”, împreună cu actorul și regizorul Andrei Sochircă au marcat ziua internațională a poeziei printr-un spectacol de prolitcultism din epoca stalinistă - „Di la’ntuneric la luninî” - pe textele poeților din regiunea transnistreană. Coloana sonoră a spectacolului a fost un rock comunist, interpretată de trupa „Plumbum” formată din liceenii claselor absolvente ale liceului.
14:17
14:17
13:57
12:57
12:37
Acum 24 ore
11:57
Dacă nu ai ce face în Președinție, pentru că nu ai nici majoritate în Parlament și nici împuterniciri constituționale, poate e mai bine să găseşti o undiță şi să te duci să prinzi pește - opinează liderul PCRM Vladimir Voronin referindu-se la şeful statului Igor Dodon.
11:27
11:07
11:07
10:47
10:07
09:27
08:57
După zece ani de manifestări, Ora Pământului (Earth Hour) se marchează, în 2017, pe 25 martie, în intervalul 20.30 - 21.30, fiind cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istoria omenirii.
Ieri
19:47
Delegaţia Chişinăului în CUC a difuzat pe 23 martie două adresări către toţi reprezentanţii şi Centrul de presă al Comisie: „Cu privire la asigurarea ordinii publice şi menţinerea unui regim simplificat de comunicare dintre cele două maluri ale Nistrului şi Zona de Securitate, în perioada 15 – 25 aprilie 2017, cu prilejul Sfintelor Sărbători de Paşte şi comemorării răposaţilor;
19:37
Postul de Televiziune TVC 21 urmează să fie sancționat pentru încălcarea drepturilor de autor. Membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului au luat act, în cadrul ședinței de astăzi, de încălcarea drepturilor patrimoniale sesizate, după ce o companie a relatat că postul din Moldova a transmis mai multe emisiuni și filme fără permisiune.
18:37
Parlamentul a decis, la propunerea fracțiunii Partidului Socialiștilor, crearea unei comisii speciale pentru elaborarea și aprobarea pachetului de modificări legislative în domeniul prevenirii suicidului. Comisia are în sarcină să evalueze situația în ansamblu privind suicidul, dar și să analizeze factorii care determină copiii și tinerii la comportament suicidal, transmite IPN.
17:57
Primarii din Republica Moldova nu sunt de acord cu decizia instanței de judecată, prin care a fost menținut mandatul de arest al primarului de Basarabeasca, Valentin Cimpoeș. Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM) s-a convocat în ședința extraordinară lărgită a Consiliului de Administrare, pentru a lua o atitudine consolidată față ”de abuzurile organelor de control și de anchetă/justiție la adresa primarilor”. Aleșii locali spun că acest caz crează precedente periculoase și că ei nu-și mai exercită atribuțiile în siguranță. Mai spune ei, dacă Cimpoeș nu va fi eliberat CALM este gata să iasă la proteste.
17:57
32 de membri ai Partidului Comuniștilor din Republica Moldova din raionul Hâncești, părăsesc formațiunea politică și aderă la Pertidul Democrat. În scrisoarea adresată locuitorilor raionului Hâncești, semnatarii spun că nu doresc să mai facă parte dintr-un partid care a dezamăgit și nu mai vor să facă parte dintr-o opoziție destructivă.
17:57
Raportul de activitate al Comisiei speciale pentru eficientizarea cadrului legislativ privind alimentația copiilor în instituțiile preșcolare și de învățământ a fost prezentat astăzi, plenului Parlamentului.
17:37
17:37
Președintele moldovean, Igor Dodon, a anunțat că o echipă de profesioniști turna un film documentar despre istoria „poporului moldovenesc”, de la începuturi până în prezent. Dodon spune că pelicula va fi o producție cinematografică excepțională, pe care o va prezenta în toamnă, în ajunul împlinirii a 100 de ani de la fondarea Republicii Democratice Moldovenești, la 2 decembrie 2017.
16:57
În textul precedent am analizat sistemul electoral majoritar în varianta când „câștigătorul ia totul”, adică majoritatea relativă. Sistemul majoritar mai cunoaște o formulă: cea absolută. De data aceasta câștigătorul va trebui să acumuleze 50+1 din voturi. Dacă nu reușește din prima, atunci se va organiza turul doi de alegeri între primii doi candidați. Un sistem majoritar uninominal în două tururi de scrutin este utilizat în Franța pentru alegerea deputaților în Adunarea Naţională , care reprezintă camera inferioară a parlamentului francez. De asemenea, formula majoritară absolută se aplică și în statele unde se folosește sistemul mixt: când sunt desemnați deputații în circumscripțiile uninominale (Lituania și Ungaria).
16:47
Doar o singură companie ce a livrat produse alterate în instituțiile de învățământ a ajuns în „lista neagră”. Este vorba despre compania care în anul 2012 livra instituțiilor de învățământ carne de cal. Declarația aparține președintelui comisiei speciale privind alimentația copiilor în instituțiile de învățământ, Radu Mudreac.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.