Deschide.md

Acum o oră
18:50
Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova pe lângă Oficiul ONU de la Viena şi alte Organizaţii internaţionale, Victor Osipov, a ținut un discurs în cadrul celei de-a 61-a Conferințe Generale a Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), unde a reafirmat deplina susținere a Moldovei în implementarea completă și efectivă a Tratatului privind neproliferarea armelor nucleare, ca fiind unul din pilonii principali ai regimului internațional de neproliferare și un fundament esențial în dezideratul de dezarmare nucleară.
18:40
Președintele Partidului Național Liberal din România, Ludovic Orban a declarat că formațiunea pe care o conduce nu colaborează sub nicio formă cu Partidul Național Liberal din Republica Moldova condus de Vitalia Pavlicenco. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă organizată la Chișinău de conducerea PNL cu ocazia vizitei lui Ludovic Orban în Republicii Moldova.
18:30
Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,2 a zguduit sâmbătă după-amiază provincia mexicană Oaxaca, pornind sirenele de avertizare la patru zile după seismul devastator din metropola Ciudad de Mexico. De asemenea, şeful executivului din capitala mexicană a cerut reactivarea protocoalelor de urgenţă în urma seismului din apropiere de Ixtepec, o localitate situată în partea sudică a statului Oaxaca şi la peste 500 de kilometri de Ciudad de Mexico, relatează Reuters.
Acum 2 ore
18:20
Igor Dodon „s-a lăudat” recent pe pagina sa de Facebook cu o „captură” impresionantă la pescuit. Șeful statului împreună cu feciorul său mai mare apar în imagini, ținând în brațe un pește uriaș. Asta după ce președintele a anunțat anterior că mâine, 24 septembrie, vor fi organizate proteste în trei orașe din Republica Moldova: Bălți, Anenii Noi și Cahul.
17:50
Igor Dodon „s-a lăudat” recent pe pagina sa de Facebook cu o „captură” impresionantă la pescuit. Șeful statului împreună cu feciorul său mai mare apar în imagini, ținând în brațe un pește uriaș. Asta după ce președintele a anunțat anterior că mâine, 24 septembrie, vor fi organizate proteste în trei orașe din Republica Moldova: Bălți, Anenii Noi și Cahul.
Acum 4 ore
17:20
În Munţii Făgăraş, România, a început să ningă, iar stratul de zăpadă măsoară deja trei centimetri. Drumarii au intervenit pe Transfăgărăşan şi au împrăştiat material antiderapant, transmite corespondentul MEDIAFAX.
17:00
Încă doi boxeri moldoveni, Vasile Cebotari (54 kg) și Vladislav Gudzi (60 kg), vor intra, minimum, în posesia medaliilor de bronz la Campionatul European de juniori, care se desfășoară la Albena (Bulgaria), relatează MOLDPRES.
16:20
Statuia inginerului sovietic Mihail Kalașnikov, inventator al celebrei arme de asalt care îi poartă numele, a trebuit să fie modificată vineri, la mai puțin de o săptămână de la dezvelire, după descoperirea unei greșeli, pe monument figurând o armă de asalt germană, relatează agerpres.ro.
16:00
În contextul începerii noului an de învățământ, Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM), informează elevii și studenții despre procedura de înregistrare la medicul de familie. În cazul elevilor cu vârsta de până la 18 ani cererea este completată de reprezentantul legal. Iar studenții și elevii cu vârsta de peste 18 ani depun personal cererea la medicul de familie ales, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al CNAM.
15:50
Satul Sadova din raionul Călărași, localitatea de baștină a președintelui Igor Dodon, a semnat vineri, 22 septembrie, un acord de înfrățire cu comuna Cuza-Vodă din județul Călărați, România.
15:30
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a comparat războiul declaraţiilor dintre Donald Trump şi Kim-Jong-un cu disputa unor copii de grădiniţă.
Acum 6 ore
15:00
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) s-a autosesizat pe cazul pacientei căreia i s-ar fi aplicat lovituri pe suprafața corpului la Spitalul Clinic de Psihiatrie. Pe de altă parte, Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova (IDOM) anunță că doar în ultimul an au fost documentate alte patru cazuri de încălcare a drepturilor omului în aceste instituții.
14:20
Experţii chinezi au detectat sâmbătă după-amiază o activitate seismică neobişnuită în Coreea de Nord. Este vorba de un seism minor, care a avut loc în jurul orei locale 16.29 (11.29 ora României) la suprafaţă şi ar putea să sugereze efectuarea unui nou test nuclear de către regimul de la Phenian, relatează Reuters..
14:00
Statul a scutit de plata impozitelor moldovenii care își vând locuințele unde au viză de reședință, dar și tranzacțiile imobiliare tip donație și moștenire. Anunțul a fost făcut de către Serviciul Fiscal, în cadrul unei mese rotunde organizate de Uniunea Agențiilor Imobiliare (UAI), structură ce întrunește peste 20 de companii imobiliare, potrivit unui comunicat de presă al UAI.
13:40
Sute de voluntari, susţinuţi de autorităţile centrale şi cele locale, participă astăzi la Ziua Curăţeniei Globale, desfăşurată în acest an în R. Moldova cu sloganul „Împreună vom reuşi să facem ţara mai curată”, informează MOLDPRES.
Acum 8 ore
13:20
Mai multe țări cer Organizației Națiunilor Unite să își reformeze Consiliul de Securitate. Subiectul a fost redeschis de așa-numitul grup G4 cu ocazia celei de-a 72-a Adunări Generale a ONU, relatează AFP, citează Agerpres.
13:00
Liderii opoziției, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, împreună cu președintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, anunță un nou protest pe data de 1 octombrie 2017. Decizia a fost luată după ce conducerea postului public de televiziune a respins solicitările acestora de a le acorda o oră de emisie pe săptămână.
12:30
Președintele american Donald Trump a respins vineri afirmațiile făcute de Facebook conform cărora rețeaua de socializare a publicat mii de materiale publicitare care proveneau din Rusia, de la grupuri care încercau să influențeze alegerile prezidențiale de anul trecut din SUA, chiar dacă Kremlinul a negat orice implicare, relatează DPA.
12:00
Postul public de televiziune „Moldova 1” a lansat o invitaţie liderului Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu şi preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, pentru a discuta revendicările opoziţiei extraparlamentare privind introducerea sistemului mixt de vot.
11:40
Guvernul Germaniei va susține eforturile autorităților de la Chișinău privind crearea Colegiului de Inginerie, care va pregăti cadre calificate pentru companiile care activează în Republica Moldova, în special cele cu capital german. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de noul ambasador al Germaniei în Republica Moldova, Julia Monar, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei și Infrastructurii, potrivit unui comunicat de presă al ministerului.
Acum 12 ore
11:10
Andrei Năstase vrea să fie liderul opoziției de la Chișinău, dar nu înțelege sau se face că nu înțelege mecanismele democratice. Ieri, acesta a cerut nici mai mult nici mai puțin, printr-o scrisoare deschisă adresată Ministului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu să demareze o anchetă privind activitatea unuia dintre cele mai importante portaluri de știri din Moldova, Deschide.md, precum și a ziarului Timpul de dimineață.
11:00
Festivalul Național al Prunei se organizează la Nisporeni și în acest an, duminică, 24 septembrie, transmite IPN. Începând cu ora 10.00, În piața Ștefan cel Mare și Sfânt din Nisporeni, vizitatorii vor putea gusta prune proaspete direct de la producător, vor putea savura gustul plăcintelor cu prune făcute la cuptor, precum și al dulciurilor din prune. Doritorii vor putea degusta și țuică proaspăt fiartă din pruna acestui an.
10:10
Banca de stat rusă „Sberbank” intenționează să se retragă din mai multe țări europene, a declarat președintele instituției, Gherman Gref.
09:40
Problema poluării mărilor și oceanelor a devenit atât de gravă încât activiștii de mediu au înscris o zonă cu deșeuri din Oceanul Pacific la Organizația Națiunilor Unite pentru a fi recunoscută oficial ca țară.
09:10
Agenția Europeană pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat două apeluri pentru proiecte de cooperare în cadrul Programului Europa Creativă - subprogramul „Cultura”.
08:40
Astăzi, 23 septembrie, de la ora 14.00, și până mâine, la aceeași oră, va fi sistată circulația rutieră pe strada Gh. Asachi, intersecție cu str. Mitropolit Gurie Grosu, în legătură cu executarea lucrărilor de reparație capitală a rețelelor termice. De asemenea, între orele 7.00 şi 18.00, va fi sistată circulația rutieră și în Piața Marii Adunări Naționale în legătură cu organizarea unor competiții sportive, potrivit unui comunicat de presă al autorităților municipale.
08:10
Porsche se pregăteşte să lanseze primul iaht. GTT 115, aşa cum este botezat luxosul vas, va fi dotat cu piscină, zonă spa, spaţiu de luat masa în aer liber, patru dormitoare şi un living imens de unde poate fi admirată priveliştea graţie ferestrelor panoramice.
Acum 24 ore
22:20
21:10
Preşedintele american Donald Trump a lansat vineri un nou atac împotriva liderului nord-coreean Kim Jong-un, subliniind că acesta va fi “testat ca niciodată până acum”, relatează Reuters.
20:50
Pe vremuri era cunoscut pentru calculatoare, astăzi, pentru concedieri. Hewlett Packard Enterprise dă cincii mii de oameni afară, a aflat Bloomberg, adică un angajat din zece.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.