Deschide.md

Acum 6 ore
23:50
Fostul ministru de interne, Alexandru Jizdan, a fost uimit de decizia SUA de al declara neeligibil pentru viză pe fostul lider PD, Vlad Plahotniuc, însă în acelaşi timp recunoaşte că a fost o decizie calculată. Totodată, fostul ministru este de părere că, peste o perioadă de timp, „oamenii îl vor jeli pe Vlad Plahotniuc”.
Acum 8 ore
22:10
Circa 10.000 de poliţişti sunt desfăşuraţi la Ierusalim şi pe rutele care duc spre acest oraş pentru a asigura securitatea celor 47 de delegaţii din lumea întreagă aşteptate să sosească săptămâna aceasta în Israel pentru a marca împlinirea a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz, informează marţi publicaţia Times of Israel.
21:40
Epava pachebotului Titanic a intrat sub protecția SUA și a Marii Britanii, după ce ambele state au ratificat un acord care le oferă dreptul de a accepte sau respinge accesul pe navă. Totodată, SUA și Marea Britanie vor decide și în privința obiectelor găsite în afara epavei.
21:20
O misiune de audit la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord analizează, în perioada 20-23 ianuarie, modul cum a fost desfășurată etapa de elaborare a documentației tehnice pentru șase proiecte regionale de aprovizionare cu apă, canalizare și eficiență energetică în clădirile publice. Elaborarea acestei documentații a fost posibilă datorită suportului Uniunii Europene, oferit prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), transmite MOLDPRES.
Acum 12 ore
20:50
Doar 23% din toţi părinţii sunt consultaţi de către administraţiile şcolare cu privire la nivelul de calificare a cadrelor didactice care le învaţă copiii, iar circa 51% din toţi părinţii consideră că propunerile şi opiniile exprimate de ei, practic nu influenţează deciziile pe care le ia conducerea şcolii. Acestea sunt cifrele prezentate în cadrul unui studiu sociologic cu genericul „Participarea părinţilor şi a reprezentanţilor comunităţilor în guvernarea învăţământului general”, relatează Radio Moldova Actualităţi.
20:30
Ozzy Osbourne a mărturisit că suferă de Parkinson și a recunoscut că nu-şi mai poate ascunde problemele de sănătate. S-a întâmplat în cadrul unui interviu acordat postului ABC News, Refuză, totuşi, să se lase pradă bolii şi va merge în Elveţia ca să ceară sfatul unui doctor.
20:20
Curtea Constituțională constată că este în creștere semnificativă numărul sesizărilor depuse repetat, abuziv și nejustificat privind ridicarea excepțiilor de neconstituționalitate. Astfel, CC recomandă Curții Supreme de Justiție, Consiliului Superior al Magistraturii, ca în comun cu Uniunea Avocaților, să facă o analiză a practicii cu privire la ridicarea excepțiilor de neconstituționalitate, transmite IPN.
19:50
Andrei Samonia, fostul milițian de la Tiraspol despre care presa din stânga Nistrului a scris că ar fi fost „răpit”, de fapt a fost reținut de autoritățile de la Chișinău, după ce însăși Smonia a participat la răpirea și torturarea unui cuplu de moldoveni din localitatea Vertiujeni, raionul Florești. Informația a fost confirmatăp pentru Deschide.MD de Ion Caracuian, șeful-interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.
19:50
Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 21 - 27 ianuarie, a.c., va fi suspendat traficul rutier pe str. Columna, tronsonul str. Sfatul Țării - str. Tricolorului. Măsura este impusă de executarea lucrărilor de reabilitare a colectorului menajer fecaloid.
19:40
Deputații din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei au venit cu mai multe critici în adresa președintelui Igor Dodon, aflat astăzi într-o vizită de lucru în autonomia găgăuză. În cadrul întrevederii cu șeful statului, deputatul APG, Serghei Cimpoeș, i-a amintit lui Dodon că acesta a făcut mai multe promisiuni în cadrul alegerilor parlamentare și prezidențiale, fapt pentru care a fost susținut masiv de locuitorii autonomiei, însă, până la această oră aceste promisiuni nu au fost îndeplinite.
19:30
Stăpânii guvernului de la Chișinău, cât și a administrației separatiste de la Tiraspol se află la Moscova și de aceea nu trebuie să ne mire faptul că autoritățile moldovenești au cedat rușinos în războiul plăcuțelor de înmatriculare, Dodon umilindu-se în fața liderului separatist, Krasnoselski. De această părere este analistul politic, Anatol Țăranu.
18:50
Pretinsul minister de externe de la Tiraspol cere de la reprezentantul politic în procesul de negocieri să ofere informații cu privire la locul aflării a lui Andrei Samonia, care, ar fost sechestrat de autoritățile de la Chișinău.
18:40
O persoană a încercat să traverseze pe cale pedestră hotarul de vest al Republicii Moldova, prin ocolirea punctului de trecere din proximitate. Însă, polițiștii de frontieră i-a dat planul peste cap. Acesta a fost reținut și documentat penal.
18:20
„Gala Cineaștilor 2020” și-a desemnat câștigătorii. Prima ediție a evenimentului a adunat oameni din breaslă, regizori, actori, cronicari, reprezentanți ai instituțiilor mass-media și producători.
18:10
La invitația conducerii Adunării Populare a Găgăuziei și împreună cu bașcanul autonomiei, Irina Vlah, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat astăzi la ședința organului legislativ regional.
18:00
Un autocar cu pasageri de pe traseul Chișinău-Orhei a luat foc în apropierea localității Peresecina. Potrivit ofițerului de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, la fața locului s-au deplasat două autospeciale.
17:40
Salariile angajaților din sistemul medical ar urma să fie majorate cu 10% din 1 aprilie. Un proiect de hotărâre pentru modificarea Regulamentului privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurărilor obligatorii de asistență medicală, urmează să fie aprobat în ședința de miercuri, 22 ianuarie, a Guvernului.
17:20
NO COMMENT (VIDEO) // Furtună de nisip în Australia. Vântul a atins o viteză record de 107 km/h...
17:00
Anual, în Republica Moldova sunt înregistrate 370 de cazuri noi de cancer de col uterin, ceea ce reprezintă 20 de cazuri la 100 mii populație. Cazurile de boală depistate în stadii precoce de evoluție constituie 47%. La evidență la Institutul Oncologic sunt 4 200 de paciente afectate de cancer al colului. Datele sunt prezentate în contextul în care în perioada 20-27 ianuarie, se desfășoară Săptămâna Europeană de prevenire a cancerului de col uterin, transmite IPN.
17:00
„Înainte de întâlnirea politicienilor de frunte și a reprezentanților economiei, poliția cantonului Graubunden din Davos a reținut doi posibili spioni din Rusia”, relatează publicația elvețiană Tages-Anzeiger.
16:30
Un autocar cu pasageri de pe traseul Chișinău-Orhei a luat foc în apropierea localității Peresecina. Potrivit ofițerului de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, la fața locului s-au deplasat două autospeciale.
16:10
35 de mistreți au fost găsiți morți în Pădurea Domnească, care se află de-a lungul Prutului, în vestul raioanelor Glodeni și Fălești.
16:00
Un autocar cu pasageri de pe traseul Chișinău-Orhei a luat foc în apropierea localității Peresecina. Potrivit ofițerului de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, la fața locului s-au deplasat două autospeciale.
Acum 24 ore
15:50
Fostul ministru al Justiției, Olesea Stamate, vine cu o reacție după declarațiile șefului statului, Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate de astăzi. Stamate susține că ceea ce a spus Dodon este doar un „PR ieftin”, iar scenariile de anulare a contractului de concesiune a aeroportului, prezentate de acesta, sunt „inventate” și că el, de fapt, nu are soluții în acest caz.
15:30
Un deputat iranian a propus marţi să se plătească o recompensă în valoare de trei milioane de dolari ”oricui îl va ucide (pe preşedintele american Donald) Trump”, potrivit agenţiei iraniene de presă Isna, relatează Reuters.
15:30
Autoritățile au înregistrat un caz suspect la rujeolă, în mun. Chișinău, la o persoană cu vârsta de 22 ani.
15:10
Vladimir Putin i-a propus fostului procuror general al Federației Ruse, Iurii Ceaika, să preia funcția de reprezentant oficial al Districtului Federal Nord-Caucazian, scrie Ria Novosti.
15:00
Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a avut, în seara zilei de ieri, 20 ianuarie, o întrevedere cu delegația Grupului ad-hoc de experți ai Consiliului Europei privind reforma justiției din Republica Moldova, condusă de Christos Giakoumopoulos, Director General al Directoratului General pentru Drepturile Omului și Statul de Drept.
14:40
Joi, 23 ianuarie, curent, ora 14:00, primarul general al capitalei, Ion Ceban, va efectua o vizită de lucru la Staţia de epurare a apelor uzate a S.A. „Apă - Canal Chișinău", str. Lunca Bâcului, 24, sectorul Botanica.
14:10
Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” confirmă faptul că ofiţerii CNA şi procurorii au iniţiat percheziţii la domiciliile şi birourile de serviciu ale unor angajaţi ai Căii Ferate, fapt anunțat acum trei ore de către reprezentanții Centrului Național Anticorupție.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.