Agora.md

Acum 6 ore
21:30
Google anunță că va investi 550 de milioane de dolari în gigantul chinez JD.com, cu scopul de a-şi face simţită mai mult prezenţa pe piaţa asiatică în continuă dezvoltare, relatează Reuters.
21:00
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat, luni, decretul de promulgare a proiectului care prevede extinderea valabilităţii paşapoartelor electronice la 10 ani pentru persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani, informează Administraţia Prezidenţială.
20:30
Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a venit cu un mesaj de avertisment adresat șefului democraților, Vlad Plahotniuc. Declarațioa a venit după ce astăzi ședința de validare a alegerilor locale noi din 3 iunie a fost întreruptă urmare a recuzării judecătorului.   
19:50
Hârtia de ziar s-a scumpit cu până la 25 procente. Urmare a acestui fapt publicațiile periodice din țară s-au pomenit într-o situație critică. În acest context, Asociația Presei Independente solicită urgentarea adoptării unor măsuri legislative pentru susţinerea dezvoltării presei de importanţă socială.
Acum 8 ore
19:30
Orășelul sportiv amenajat de Orange și partenerii săi în Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet a prins viață și culoare pe 14 iunie, când a fost dat startul Campionatului Mondial la Fotbal 2018. Sute de microbiști au venit să urmărească transmisiunea live a meciului din deschiderea campionatului, partidă impresionantă disputată de Rusia și Arabia Saudită.  
18:50
Fostul președinte al Republicii Moldova Petru Lucinschi a primit cetățenie română. Despre aceasta a anunțat primarul Sectorului 1 al Bucureștiului, Dan Tudorache. Lucinschi a mers la Primărie împreună cu fostul președinte al României Emil Constantinescu. 
18:30
Un deputat finlandez a fost condamnat de Tribunalul din Helsinki pentru că a hărţuit şi agresat sexual o colegă din parlament, scrie AFP. Potrivit sursei citate, el trebuie să îi plătească victimei daune de 1.400 de euro şi să achite o amendă de 3.060 de euro.
18:10
Ședința de judecată în care urma să fie examinată validarea mandatului de primar ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, a fost întreruptă ca urmare a unei solicitări de recuzare a judecătorului. Cererea a venit din partea secretarului Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Chișinău, Vitalie Miron. În opinia acestuia, în timpul ședinței, judecătorul nu a dat dovadă de imparțialitate.  
17:40
Decizia Curții de Apel, prin care acțiunile lui Andrei Năstase din ziua alegerilor au fost calificate drept agitație electorală, poate crea un precedent periculos. O spun mai mulți experți, care menționează că o astfel de hotărâre nu poate sta la baza nevalidării mandatului de primar.  
Acum 12 ore
17:30
Profesorii, educatorii, dar și medicii de familie și asistenții acestora vor primi compensații bănești pentru circulația în transportul public din Capitală. Decizia a fost aprobată astăzi de către CMC.
17:20
Asociația Presei Independente (API) va lansa o adresare către Parlamentul Republicii Moldova în legătură cu situația „deosebit de dificilă” și „critică” în care s-au pomenit publicațiile periodice după anunțul unor companii privind majorarea prețului de hârtie. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de către directorul executiv al API, Petru Macovei.
17:20
Într-o lume în care bolile cardiovasculare au devenit cea mai mare amenințare, diagnosticul „aritmie” nu mai este o raritate. Până la 1 din 4 adulți peste 40 de ani trăiește cu palpitații incontrolabile, amețeli, respirație dificilă şi dureri în piept, ameliorându-și starea cu pastile, care nu fac decât să amâne un nou acces. 
15:40
În beznă, cu scările și pereții deformați, pline de deșeuri și gherete. Așa arată trecerile subterane din Chișinău. Deși peisajul apocaliptic al subteranelor a fost abordat de nenumărate ori, inclusiv în ședințele săptămânale de la Primărie, carul pare să nu se miște din loc. Este și cazul trecerii subterane din zona Spitalului Clinic Municipal nr. 1, care municipalitatea promitea să o renoveze încă acum câteva luni.
15:20
O femeie din Capitală, însărcinată în 38 de săptămâni, s-a adresat la numărul unic de urgențe 112 cerând ajutor. Femeia acuza ruperea apei, dar lipsa de contracții. În loc să îi ofere o consultație sau să trimită ambulanța, operatorul 112 a sfătuit-o să-și comande un taxi până la spital, scrie ProTV. După ce cazul a fost făcut public, de capul celor de la 112 s-a luat ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.
14:40
Teatrul Național „Mihai Eminescu” din capitală vă așteaptă să vă luați porția de cultură. Spectacole pentru toate gusturile vor fi aduse în scenă și pe parcursul lunii iunie.
14:30
Teatrul Național „Mihai Eminescu” din capitală vă așteaptă să vă luați porția de cultură. Spectacole pentru toate gusturile vor fi aduse în scenă și pe parcursul lunii iunie.
14:00
O femeie de 54 de ani din Indonezia a fost înghițită de un piton, la nici un kilometru de casă. Este pentru a doua oară în puțin peste un an când un șarpe atacă, omoară și înghite un om în această țară, scrie Digi24.
13:50
Ședința de judecată în care urma să fie examinată validarea mandatului de primarului ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, a fost întreruptă ca urmare a unei solicitări de recuzare a judecătorului. Cererea a venit din partea secretarului Consiliului Electoral de Circumscripție Electorală Chișinău, Vitalie Miron. În opinia acestuia, în timpul ședinței, judecătorul nu a dat dovadă de imparțialitate.  
13:50
Cel mai mare festival de muzică clasică din această vară a început la Butuceni, Orheiul Vechi. Cea de-a treia ediție DescOperă se desfășoară pe lunca Răutului, acolo unde stânca și râul alcătuiesc un decor fantastic pentru muzică divină. Operele sunt interpretate de artiștii Teatrului Național Maria Bieșu, ai Filarmonicii Naționale, sub bagheta renumitului dirijor austriac Friedrich Pfeiffer.
13:40
Potrivit Codului Electoral, din momentul primirii rapoartelor consiliilor electorale de circumscripție, instanța de judecată are la dispoziție zece zile pentru a confirma sau a infirma legalitatea alegerilor. În cazul lui Andrei Năstase, magistrații trebuie să emită o hotărâre până joi, 21 iunie.  Ce se întâmplă dacă alegerile locale noi din 3 iunie 2018 nu sunt validate?
13:10
Despre succesul unui business ne vorbesc nu doar indicatorii economico-financiari, dar și popularitatea brandului și cunoașterea lui de către consumatori. Ambele sunt în legătură directă una față de alta, iar recunoașterea notorietății și popularității în rândurile consumatorilor sunt importante și vitale pentru orice companie, mai ales în condițiile unei concurențe acerbe.  
13:00
Consilierii municipali din Chișinău au aprobat astăzi, în unanimitate, proiectul de decizie privind proiectarea și construcția gazoductului Ungheni-Chișinău pe teritoriul Capitalei.
12:50
În perioada 19 septembrie - 13 iunie curent, pe parcursul a nouă luni, s-a desfășurat primul program de instruire în IT al Orange Systems - Orange Java Academy. Scopul acestui program este de a face față provocărilor pieții muncii din Moldova, prin a contribui la pregătirea profesională a tinerilor în domeniul IT, care să suplinească rândurile specialiştilor în acest domeniu..
12:50
În perioada 19 septembrie - 13 iunie curent, pe parcursul a nouă luni, s-a desfășurat primul program de instruire în IT al Orange Systems - Orange Java Academy. Scopul acestui program este de a face față provocărilor pieții muncii din Moldova, prin a contribui la pregătirea profesională a tinerilor în domeniul IT, care să suplinească rândurile specialiştilor în acest domeniu..
12:50
În perioada 19 septembrie - 13 iunie curent, pe parcursul a nouă luni, s-a desfășurat primul program de instruire în IT al Orange Systems - Orange Java Academy. Scopul acestui program este de a face față provocărilor pieții muncii din Moldova, prin a contribui la pregătirea profesională a tinerilor în domeniul IT, care să suplinească rândurile specialiştilor în acest domeniu..
Acum 24 ore
12:30
(UPDATE 12:25) Vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, s-a adresat consilierilor cu solicitarea să excludă pe pe ordinea de zi subiectele legate de planurile urbanistice zonale „Toate documentele permisive au fost eliberate cu încălcări grave de procedură. Primarul ales Andrei Năstase nu are încredere în echipa care se ocupă cu acest subiect. La Bogdan Voievod 1 noi deja avem documente care demonstrează că procedura a fost încălcată. Facem acest lucru în calitate de cetățeni responsabili. Nu avem mandate, dar avem sprijinul poporului”, a declarat Slusari.
12:30
Prim-ministrul Estoniei, Jüri Ratas, a venit într-o vizită oficială la Chișinău. Acesta a avut deja o întrevedere cu premierul Pavel Filip și a depus flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Conform agendei, oficialul estonian urmează să susțină o lecție publică pentru studenții Universității de Stat privind experiența de integrare europeană a Estoniei. Sunt programate întrevederi cu  vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, dar și cu președintele Igor Dodon. 
12:30
Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a declarat astăzi că dacă în zilele următoare nu va fi validat mandatul de primar al lui Andrei Năstase, va fi organizat un protest de amploare în centrul Capitalei. Manifestația va avea un caracter non-stop, a menționat acesta. 
12:00
Businessmanul și primarul de Orhei, Ilan Șor, a vorbit în cadrul unei ediții speciale „Vesti Nedeli” de la RTR Moldova despre frauda bancară. Șor a apărut drept principala victimă în fraudă. El s-a plâns că a pierdut bani, parteneri și prietenia lui Veaceslav Platon și Vlad Filat. Potrivit lui, el nu știa că banii vor fi furați, iar acum îl indică drept beneficiar final al fraudei pe Platon. Printre altele, Șor îi numește „corupți” pe cei din compania Kroll și susține că aceștia au luat bani de la Platon pentru ca numele lui să nu figureze în raport. 
11:50
Consiliul Municipal Chișinău s-a întrunt din nou în ședință astăzi. Consilierii sunt acum la etapa de aprobare a ordinii de zi. Aceștia au inclus suplimentar mai multe subiecte de ordin funciar. Lucrările ar putea fi însă date peste cap, întrucât protestatarii de la Judecătoria Chișinău se îndreaptă acum spre Primărie, ca urmare a întreruperii ședinței de validare a mandatului primarului ales. 
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.