Agora.md

Acum 6 ore
22:56
Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan a declarat că a fost interzisă intrarea în țară a zeci de artiști din Federația Rusă care urmau să participe la aniversarea a 25 de ani de la începutul operaţiunii de menţinere a păcii în regiunea transnistreană.
22:06
Apusul de astăzi a inspirat zeci de internauți să imortalizeze momentul și să posteze imagini pe rețelele de socializare. Astfel, Facebook și Instagram a fost inundat cu imagini realizate în timpul apusului.
21:56
Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin a solicitat Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova să intervină în situația privind interzicerea participării artiștilor ruși la manifestațiile dedicate aniversării misiunii de menținere a păcii în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, transmite Agora cu referire la tass.ru.
Acum 12 ore
18:56
Medicii ruși propun ca certificatele medicale să fie eliberate muncitorilor migranți doar în spitalele de stat. Asta pentru a reduce la minim cazuri de corupție. Noile prevederi îi vor viza în primul rând pe cetățenii străini din fostele republicii sovietice, inclusiv din Republica Moldova, informează Life.ru citat de Agora
17:36
O companie americană din Wisconsin a devenit prima care va implanta cipuri în proprii angajaţi şi se aşteaptă ca peste 50 de membri să fie „cipaţi” săptămâna viitoare. Iniţiativa, care este în întregime opţională (sic) pentru angajaţii firmei Three Square Market (32M), va avea în vedere implantarea unor cipuri RFID (radio-frequency identification) în mâinile angajaţilor, între degetul mare şi cel arătător, scrie Science Alert.
17:26
Recent, pe o rețea de socializare, a apărut un filmuleț în care un locuitor din orașul Hîncești arată cum din robinet curge apă cu viermi. Internauții, dar și locuitorii orașului, se arată indignați și afirmă că situația dată persistă de mai mulți ani, iar autoritățile nu ar întreprinde nimic pentru a rezolva problema.
17:16
Comisia republicană de evaluare a lucrărilor de bacalaureat la fizică neagă cu vehemență faptul că anumiți itemi din testele de la examen ar fi fost fără rezolvare. Fizicienii își exprimă regretul că nu au fost chemați să participe la discuțiile pe acest subiect care s-au desfășurat la Guvern și Parlament.  
16:56
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a venit cu o reacția la decizia de astăzi a Curții Constituționale, prin care a fost anulat referendumul anunțat de președintele Igor Dodon. Într-o postare pe pagina sa de facebook, Andrian Candu se arată mulțumit de faptul că Curtea a așezat lucrurile pe făgașul lor legal. Totodată, acesta crede că președintele ar trebui să ia în considerare acest semnal, care presupune că inițiativele sale nu pot să iasă din cadrul constituțional.
16:56
Recent, pe o rețea de socializare, a apărut un filmuleț în care un locuitor din orașul Hîncești arată cum din robinet curge apă cu viermi. Internauții se arată indignați și afirmă că situația dată persistă de mai mulți ani, iar autoritățile nu ar întreprinde nimic pentru a rezolva problema.
16:36
Accident spectaculos în Italia, unde o maşină a sărit pur şi simplu peste un sens giratoriu, scrie digi24.ro. S-a întâmplat în nordul ţării, în momentul în care autoturismul a rămas fără frâne. Şoferul nu a avut timp să reacţioneze, aşa că maşina a intrat cu viteză în intersecţie. A evitat la limită impactul cu alt autovehicul, după care a trecut prin fântâna din sensul giratoriu.
16:36
În perioada 27 - 28 iulie în republică se prevede vreme cu caracter instabil: se vor menține descărcări electrice, seara izolat se prevăd averse puternice cu grindină și vijelie 15-20 m/s. 
16:26
Alexei Kudrin, fost ministru de Finanţe şi consilier al preşedintelui rus Vladimir Putin, a declarat că sancţiunile impuse de Statele Unite ar putea afecta creşterea economică a Rusiei în următoarele decenii, informează agenţia de ştiri Reuters, citată de mediafax.ro.
16:26
Postul de televiziune Realitatea TV anunță că începând de sâmbătă, 29 iulie 2017, își suspendă activitatea pentru o perioadă nedeterminată. Se întâmplă după de trei ani de efir.  
16:26
Adunarea Naţională franceză a adoptat, joi, o interdicţie ca parlamentarii să-şi angajeze colaboratori membri ai familiei, informează News.ro, citat de digi24.ro. Deputaţii au dat undă verde printr-un vot prin ridicarea mâinii articolului 4 al proiectului legii ordinare „pentru încrederea în viaţa publică” care prevede această interdicţie, aşa cum au făcut miercuri în privinţa membrilor Guvernului.
15:56
Tânăra interpretă din Moldova, Lia Taburcean, a lansat videoclipul la piesa „Mânză”. Videoclipul a fost regizat de Vasile Bânzari. Textul piesei a fost scris de rapperul Kapushon (Marin Crețu), iar aranjamentul muzical aparține celor de la Smally Music. În videoclip apare actorul Ion Banaru alături de Lia și mai multe prietene ale interpretei.
15:26
„Curtea Constituțională a așezat lucrurile pe făgașul lor legal și a dat un semnal clar președintelui Dodon că inițiativele nu pot să iasă din cadrul constituțional”, a declarat președintele Parlamentului, după pronunțarea deciziei Curții, prin care Decretul șefului statului privind inițierea unui referendum consultativ a fost declarat neconstituțional.
15:16
În primele șapte luni ale anului curent la exportul de fructe în stare proaspătă se atestă o creștere a ponderii produselor cu valoare adăugată înaltă, precum și o diversificare a acestora.
15:06
Istoria ține de competența mediului academic și nu poate fi supusă votului popular prin referendum. Considerația se regăsește în dispoziția hotărârii Curții Constituționale (CC) de declarare a neconstituționalității Decretului lui Igor Dodon privind inițierea referendumului consultativ pe patru subiecte. Unul dintre subiectele propuse la referendum era introducerea studierii disciplinei „Istoria Moldovei” în instituțiile de învățământ din Republica Moldova.
14:56
Libertatea de circulaţie a cetăţenilor între statele membre ale Uniunii Europene şi Marea Britanie se va încheia în luna martie a anului 2019 şi va fi instituit un nou sistem pentru imigranţi, a declarat joi ministrul britanic pentru Imigraţie, Brandon Lewis, relatează site-ul BBC News, citat de Mediafax.
14:36
Pe 26 iulie curent, pe strada Haltei din sectorul Centru al Capitalei, un echipaj mobil 902 a observat un automobil de model Dacia Logan, ce ar aparține unei companii de taxi, parcat dubios pe o margine de stradă. La apropierea polițiștilor de automobil, pe bancheta din spate a fost depistat taximetristul, în vârstă de 41 ani, care și-ar fi injectat substanțe narcotice.
Acum 24 ore
14:06
Organizațiile neguvernamentale de media condamnă cazurile tot mai frecvente de impunere a unor restricții de către autoritățile statului în ceea ce privește accesul presei la evenimentele de interes public.
14:06
„Majoritatea parlamentară și partidele de dreapta-unioniste se tem de referendumul pro-Moldova inițiat de președinte. Și au decis să blocheze acțiunile mele, trădându-și din nou slăbiciunea și teama”. Este reacția președintelui Igor Dodon la decizia Curții Constituționale de a declara neconstituțional decretul privind Referendumul consultativ.
13:56
Emisiunea DigitalMUST revine cu o nouă ediție. Anterior, am anunțat că lansăm o rubrică intitulată „Mai Vino...”, unde Daniela Donici merge în vizită la diverse companii din țară. De această dată, Daniela a fost în vizită la agenția PRofile Moldova. Turul a fost organizat de Viorel Barbănouă.
13:46
Liderul PAS susține că legea privind schimbarea sistemului electoral „înseamnă sfârșitul democrației și mărește șansele lui Plahotniuc și Dodon de a rămâne la putere împotriva voinței cetățenilor”. În acest context, Partidul Acțiune și Solidaritate, îndeamnă cetățenii să iasă duminică la protest.
13:36
Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui avocat de comiterea a patru fapte de trafic de influenţă, primind, prin pretindere, de la clienţii săi circa 40 mii euro pentru a le „aranja dosarele”.
13:26
Pe 26 iulie, președintele RM Igor Dodon a organizat o conferință de presă pe teritoriul vilei prezidențiale de la Condrița. Conferința de presă a durat aproximativ 2 ore. Totodată, președintele a promis să facă un tur al vilei pentru jurnaliști și a le arăta ce a reușit să realizeze pe teritoriul vilei din momentul numirii în funcție.
12:56
„Nu mă gândeam că Curtea Constituțională se va coborî la un nivel atât de jos. Pentru mine e penibil că Curtea, deși ar fi trebuit să fie un pic mai obiectivă, continuă aceeași practică care vrea să limiteze competențele președintelui”, a declarat consilierul prezidențial pe probleme juridice, Maxim Lebedinschi, care a calificat hotărârea CC drept „o acțiune pur politică”, după ce Curtea a declarat neconstituțional Decretul lui Igor Dodon prin care acesta declanșează organizarea unui referendum consultativ pe patru subiecte.
12:36
„Un stat de drept și democratic nu înseamnă că dacă tu ajungi la conducere faci ce vrei”, a comentat Mihai Ghimpu, unul dintre autorii sesizării la Curtea Constituțională, care a dus la declararea neconstituționalității Decretului lui Dodon privind organizarea unui referendum consultativ. „Sunt foarte mulțumit, decizia e argumentată mai mult decât am cerut noi. Se vede că sunt oameni care cunosc foarte bine Constituția, au experiența”, a spus liderul Partidului Liberal.
11:46
„Uniunea Europeană nu cere nimic cetățenilor Republicii Moldova, însă, le cere politicienilor să respecte legea și cetățenii, să aplice o lege egală pentru toți, așa cum se aplică pentru oamenii de rând”. Declarația aparține deputatului european, Siegfried Mureșan.
11:46
Referendumul consultativ propus de președintele Dodon nu poate avea loc. Este hotărârea dată astăzi de Curțea Constituțională a R. Moldova la sesizarea depusă de Partidul Liberal privind controlul constituționalității decretului lui Igor Dodon privind desfășurarea referendumului republican consultativ.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.