Agora.md

Acum 6 ore
23:10
Partidul Democrat a anunțat cine va fi candidatul formațiunii pentru alegerile parlamentare de la Hâncești. Este vorba despre Ion Mereuță,  fostul șef al Oficiului teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat. Declarația a fost făcută de Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov a declarat în cadru emisiunii „Politica” de la TV8. Potrivit lui Diacov, Mereuță a fost desemnat de organizația teritorială a partidului din Hâncești.
22:30
Partidul Democrat nu mai huzurește ca pe vremuri, în schimb privește în jur cu siguranță. Președintele de onoare al formațiunii, Dumitru Diacov a declarat în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8 a declarat că deși au fost supuși mai multor presiuni în ultimul an, democrații își revin și sunt optimiști.
Acum 8 ore
22:00
Autoritățile de la Chișinău continuă să elibereze plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre pentru conducătorii auto din stânga Nistrului. Declarația a fost făcută de premierul Ion Chicu în cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune. Șeful Cabinetului de Miniștri a explicat că de la 1 aprilie șoferii care nu-și vor schimba plăcuțele cu numere de înmatriculare transnistrene nu vor mai putea traversa punctele de control. 
20:50
Lucrările de reparația a mai multor drumuri naționale vor începe în luna mai a anului curent. Cel puțin asta promite șeful Cabinetului de Miniștri. În cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, Ion Chicu a precizat că autoritățile vor pune mare accent pe calitatea lucrărilor, iar companiile care vor câștiga licitațiile vor fi cele mai bune din domeniu.
20:10
34 omoruri, 54 de violuri, 306 tentative de jaf. Sunt doar câteva dintre cifrele care constituie trabloul infracțional al municipiului Chișinău. Poliția Capitalei a tras linie și a făcut bilanțul activității din anul 2019. Astfel, potrivit oamenilor legii, pe parcursul anului trecut au fost pornite 10012 cauze penale sau cu 1,07% mai mult, comparativ cu perioada analogică a anului 2018.
Acum 12 ore
19:30
Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada 21 – 27 ianuarie va fi suspendat traficul rutier pe strada Columna, tronsonul cuprins între străzile Sfatul Țării și Tricolorului. Măsura este impusă de executarea lucrărilor de reabilitare a colectorului menajer fecaloid. Astfel,  circulația liniilor municipale de microbuz pe perioada efectuării lucrărilor va fi organizată.
19:10
Nu doar șoferii, ci și pietonii pot primi amenzi din partea inspectorilor de patrulare. Oamenii legii au desfășurat astăzi operațiunea „Pietonul” într-un alt format. Astfel,  toate persoanele care traversau strada neregulamentar au fost amendate. Celor care nu aveau acte la ei le-a fost stabilită identitatea și întocmit procesul-verbal pe loc.
18:20
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Centrul Internațional ,,La Strada” își vor intensifica relațiile de colaborare în ceea ce ține de siguranța online a copiilor, adolescenților, studenților și profesorilor. De asemenea, voi fi întreprinde mai multe măsuri pentru a combate violența în familie. Obiectivele au fost trasate în cadrul unei întrevederi dintre ministrul Educației, Corneliu Popovici, secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu și președinta Centrului Internațional „La Strada”, Ana Revenco. 
18:00
A trecut exact o săptămână de când am anunțat că punem la cale o nouă nebunie, o altfel de „zi de naștere” la care te invităm să iei parte -  AntiConferință. The newsroom. Ți-am dezvăluit din prima cine vor fi cei care vor urca pe scenă și vor vorbi despre fricile lor, despre provocările peste care au trecut, cum au trecut și de ce mai aleg să facă media într-o perioadă în care presei aproape că i „se cântă prohodul”. Iată ce-ți va povesti fiecare membru al redacției AGORA, la cei șase ani. 
17:50
Parlamentul anunță că a renunțat la sticle de plastic, începând cu anul acesta. Decizia, spun autoritățile, va aduce o economie de cca 100.000 de lei anual, din bani publici. Totuși, presei nu li s-au prezentat cifre concrete a executării bugetului.
17:40
Într-un orășel șters, de provincie, Profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. În așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară, cu cea a Monei – tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.
17:20
Lucrările de restaurare a Muzeului Național de Artă au fost subiectul unei vizite efectuate la instituție de șefii de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Oficialii au discutat cu directorul Muzeului despre stadiul lucrărilor de restaurare a edificiului, obiectivele propuse pentru anul 2020 și proiectele pe care le implementează instituția. De asemenea, au vizitat și spațiile de depozitare a lucrărilor de artă.
16:40
Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, autocarul a luat foc în jurul orei 15 în această după-amiază. Vehiculul s-ar fi aprins chiar în timpul deplasării.
16:30
Soluţiile propuse de Igor Dodon pentru rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău nu au reușit să o convingă pe fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate. În cadrul unei postări pe Facebook, Olesea Stamate a calificat declarațiile șefului statului drept  „PR ieftin”. Fosta șefă de la Justiție este de părere că singura opțiune viabilă în acest sens este solicitarea declarării nulității contractului de concesiune - prin demonstrarea unei fraude la încheierea contractului.
16:20
35 de mistreți au fost găsiți morți pe teritoriul Rezervației Naturale Pădurea Domnească. Agenţia Naţională pentru Siguranța Alimentelor anunţă despre înregistrarea unui nou focar de pestă porcină în vestul raioanelor Glodeni și Fălești.
16:10
Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, persoana bolnavă are 22 de ani. Într-un comunicat de la ANSAP scrie că acest caz se află în proces de investigare, iar persoana este în vizorul medicilor.
15:50
Soluţiile propuse de Igor Dodon pentru rezilierea contractului de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău nu au reușit să o convingă pe fosta ministră a Justiției. În cadrul unei postări pe Facebook, Olesea Stamate a calificat declarațiile șefului statului drept  „PR ieftin”. Fosta șefă de la Justiție este de părere că singura opțiune viabilă în acest sens este solicitarea declarării nulității contractului de concesiune - prin demonstrarea unei fraude la încheierea contractului.
15:30
Reprezentanții sectorului zootehnic au solicitat susținerea Guvernului în promovarea exportului, asistență financiară în monitorizarea lanțului de trasabilitate a calității produselor și identificarea unor măsuri de protejare a pieței interne. De asemenea, fermierii au accentuat necesitatea avansării încheierii Acordului de Liber Schimb cu China. Discuții în acest sens au fost purtate în cadrul unei ședințe convocate de premierul Ion Chicu pentru examinarea problemelor din sector.
Acum 24 ore
15:00
Oameni și echipe care au muncit la mai multe filme made in Moldova au fost premiați la Gala Cineaștilor 2020. Premiile s-au împărțit pentru cel mai bun film de animație, montaj, scenariu, documentar și alte categorii. 
14:00
Carnea de porc la borcan, dăruită unor jurnaliști prezenți la o întâlnire „neformală” la președinție, în ajunul Crăciunului, a fost făcută chiar de președinte. O spune chiar Igor Dodon, fiind întrebat dacă a mai prezentat certificatele ce ar confirma proveniența și calitatea produselor dăruite, solicitate de deputatul PAS, Dumitru Alaiba. Mai mult, el a chemat jurnaliștii la făcut șuncă și s-a plâns că la subiectul deja celebrei cărni la borcan „se face prea multă politică”.
13:50
Un minor, o femeie și doi bărbați sunt audiate de către procurorii PCCOCS, după ce câteva luni, aceștia au fost documentați. Potrivit unui comunicat de presă al Poliției, bănuiții lăsau pachetele cu droguri sintetice strict lângă instituții de învățământ. Doi dintre aceștia sunt arestați pe 30 de zile, iar minorul și o persoană sunt cercetați în libertate.
13:50
Liderul PPDA, Andrei Năstase, a depus un denunț la Procuratura Generală pe numele lui Igor Dodon, pentru îmbogățire ilicită. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, și el membru PPDA. La rândul său, Slusari a transmis o solicitare la Autoritatea Națională de Integritate și la Serviciul Fiscal de Stat în care cere estimarea cheluielilor făcute de Dodon.
13:30
Un influent lider „spiritual” din Rusia intenţionează să construiască cea mai mare biserică din Rusia centrală, și, totodată, din lume, potrivit The Moscow Times, citată de Digi24. Edificiul, care ar urma să aibă 25 de etaje, va fi construit pe locul unde există acum o mânăstire de femei în regiunea Sverdlodvsk şi va putea găzdui 37,000 de pelerini.
12:40
Şeful Direcţiei Deservire Călători şi un instructor al Rezervei însoţitorilor de vagoane al ÎS „Calea Ferată din Moldova" au fost escortaţi la CNA, astăzi, în urma unor percheziţii, desfăşurate de ofiţerii şi procurorii anticorupţie. Alți 13 angagați CNF vor fi audiați. Toţi 15 sunt bănuiţi de corupere pasivă şi riscă până la 10 ani de închisoare, dacă vor fi găsiţi vinovaţi.
12:20
O companie din Finlanda dezvoltă o nouă o pudră proteică folosind doar aer, apă și energie electrică, potrivit CNN, citat de HotNews. Această nu are niciun gust și este asemănătoare pudrelor proteice de pe piață. Diferența este că amprenta de carbon va fi una mult mai mică.
12:20
Tabletele pe care Parlamentul vrea să le cumpere pentru deputați sunt necesare pentru implementarea sistemelor e-Parlament și e-vot. Tabletele vor fi montate în sala de plen și nu vor fi mobile, precizează serviciul de presă al Legislativului. 
12:20
Republica Moldova mai are mult de lucru pentru a-și îmbunătăți poziția la capitolul luptei împotriva corupției și a spălării banilor, iar autoritățile statului trebuie să dea dovadă de o abordare proactivă în investigarea și condamnarea crimelor economice grave. La această concluzie au ajuns experții Comitetului pentru combaterea spălării banilor din cadrul Consiliului Europei (MONEYVAL). De cealaltă parte, ministrul Justiției se arată nedumerit de ce stagnăm, întrucât adoptăm legi și strategii. 
12:00
„MADE IN MOLDOVA” de Constantin Cheianu este un spectacol care reușește să sublinieze durerile acestei națiuni, dar și să-i inspire speranță într-o zi de mâine mai bună. Actorii de la teatrul „Satiricus I.L. Caragiale” vă așteaptă la un spectacol de viziune, modern şi percutant. Piesa împlinește un deceniu de când se joacă pe scena teatrului. O poți vedea în această săptămână. Iată și alte spectacole se vor mai juca în curând pe scena de la Satiricus. 
12:00
La o săptămână de când a fost declarat indezirabil de către autiritățile de la Washington, Ministerul de Interne de la Chișinău a trimis o cerere de dare în căutare a fostului lider democrat Interpol-ului, după ce Oficiul Central al Interpol-ului i-a respins o cerere de căutare a lui Vlad Plahotniuc anul trecut.
11:40
Carnea de porc la borcan, dăruită unor jurnaliști prezenți la o întâlnire „neformală” la președinție, în ajunul Crăciunului, a fost făcută chiar de președinte. O spune chiar Igor Dodon, fiind întrebat dacă a mai prezentat certificatele ce ar confirma proveniența și calitatea produselor dăruite, solicitate de deputatul PAS, Dumitru Alaiba. Mai mult, el a chemat jurnaliștii la făcut șuncă și s-a plâns că la subiectul deja celebrei cărni la borcan „se face prea multă politică”.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.