Agora.md

Acum 5 minute
22:00
Rusia nu intenționează să voteze astăzi rezoluția pentru încetarea focului în Siria, informează BBC. Oficialii ruși spun că rezoluția are nevoie de modificări, în timp ce diplomați occidentali susțin că Kremlinul încearcă să tragă de timp pentru a-i oferi regimului lui Bashar al-Assad posibilitatea de a aplica o lovitură finală forțelor rebele.
Acum 2 ore
20:40
Își doresc mai puține controale administrative și o altă modalitate de tragere la răspundere penală. Mai mulți primari din țară au avut astăzi o discuție cu premierul Pavel Filip. Unii dintre ei susțin că au obosit de verificările administrative, mai ales în condițiile în care numărul specialiștilor care activează la Primărie este extrem de mic.
20:30
Guvernatorul republican al Floridei s-a pronunţat vineri pentru prezenţa obligatorie a unui agent al forţelor de ordine în fiecare şcoală publică din acest stat american. Oficialul a pledat, de asemenea,  pentru creşterea vârstei legale de 21 de ani pentru a putea cumpăra o armă. Potrivit agerpres, în planul său de acţiune prezentat după atacul armat de la şcoala din Parkland, soldat cu 17 morţi la 14 februarie, guvernatorul Rick Scott şi-a exprimat dorinţa să facă cât mai dificilă posibilitatea de a cumpăra o armă de foc.
Acum 4 ore
19:20
Locuitorii capitalei nu vor mai avea justificări pentru a traverse neregulamentar strada pe timp de noapte. Toate trecerile pietonale subterane din oraș  vor fi deschise și noaptea. Anunțul a fost făcută prin intermediul unui comunicat de presă de către Primăria municipiului Chişinău. Potrivit informației, astăzi,  angajaţii serviciilor municipale au demontat porţile de acces de la trecerea subterană de pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt intersecţie cu strada Ismail.
19:10
Două persoane şi-au pierdut viaţa, după ce au fost împuşcate în unul dintre cele mai dezvoltate oraşe ale Elveţiei. Potrivit primelor informaţii, reprezentanţii poliţiei au declarat că nu au detalii care să confirme faptul că incidentul ar avea legătură cu un act terorist, scrie Reuters.
19:00
Două persoane şi-au pierdut viaţa, după ce au fost împuşcate în unul dintre cele mai dezvoltate oraşe ale Elveţiei. Potrivit primelor informaţii, reprezentanţii poliţiei au declarat că nu au detalii care să confirme faptul că incidentul ar avea legătură cu un act terorist, scrie Reuters.
18:50
Agenţia pentru Reglementare în Energetică a  propus dezbaterilor publice revizuirea tarifelor la gazele naturale. Prețul acestora s-ar putea micșora cu 20,3%. Potrivit unui comunicat emis de către ANRE,  pentru consumatorii casnici prețul ar putea fi de 4,42 lei pentru un metru cub, sau cu 20,3% mai mic decât în prezent.
Acum 6 ore
17:50
Prezența inspectorilor de patrulare pe străzile publice poate face diferența. Concluzia am tras-o în urma unui experiment, în care am ales o trecere pietonală aglomerată, și anume pe cea de lângă intrarea în Gara Auto de Nord din Chișinău.După ce preț de câteva minute am filmat comportamentul conducătorilor auto în fața zebrei atunci când în preajma acesteia era un echipaj de patrulare, am făcut același lucru în absența oamenilor legii.Vă întrebați, probabil, câți șoferi au acordat prioritate pietonilor în ambele situații. Răspunsul îl găsiți în materialul de mai jos.
17:30
Profa de vin Anastasia Sărătură ne vorbește astăzi despre Cabernet Sauvignon, un soi de struguri negru, un soi nobil pentru producerea vinului de calitate sau de consum curent. Este originar din Franța însă îl găsiți cam peste tot in lume.
17:10
Cmisia Electorală Centrală anunță că a recepționat astăzi actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă privind desfășurarea referendumului republican legislativ de anulare a sistemului electoral mixt.Cererea și actul de predare-recepționare pot fi văzute aici.
16:50
Da, de luni până vineri. La această perioadă mă voi referi în continuare. Perioadă în care subiectul investigației RISE „Bani din caritate” a fost capul de afiș în rândul jurnaliștilor de la Chișinău. Perioadă în care un grup de jurnaliști au ajuns și la Istanbul. Au urmat reacții și comentarii: Ce? Cum? Pe banii cui? Să le luăm pe rând.
16:50
Trupele de carabinieri ar putea să preia responsabilitatea de menținere, asigurare și restabilire a ordinii publice pe parcursul întrunirilor publice. Un proiect de lege în acest sens a fost prezentat astăzi în cadrul conferinței „10 ani de la adoptarea Legii privind întrunirile publice”, eveniment organizat de Promo-LEX.
16:40
Adoptat cu proteste și în urma mai multor presiuni din partea societății civile, Regulamentul privind modul de publicare a hotărârilor judecătorești pe portalul instanțelor naționale de judecată pare să nu fie respectat cu strictețe, deși de la intrarea în vigoare a acestuia au trecut trei luni. În unele acte continuă să fie anonimizate numele participanților la proces, sumele de bani sau datele calendaristice, scrie anticoruptie.md. Joi, 23 februarie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a expediat instanțelor judecătorești din republică un demers prin care solicită ca cerințele regulamentului să fie respectate de angajații sistemului.
16:10
Fundația de caritate „Sfântul Gheorghe” a venit cu o declarație de presă în care respinge informațiile prezentate de investigația jurnaliștilor. Reprezentanții platformei caritate.md au publicat un comunicat de presă prin care solicită o serie de lucruri platformei Rise Moldova.
Acum 8 ore
15:40
Nu au reușit să-l facă pe Chiril Gaburici să plece de la Ministerul Economiei. Moțiunea simplă a socialiștilor asupra politicii interne în domeniul economiei, realizate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, condus de ministrul Gaburici, a fost respinsă în Parlament.Inițiativa PSRM nu a fost susținută de niciun deputat, întrucât socialiștii au părăsit sala plenului înainte de vot.
15:40
Consumul excesiv de băuturi cu un grad sporit de aciditate, cum ar fi ceaiuri de fructe, poate duce la deteriorarea smalțului dentar, conform unui studiu citat de BBC.
15:30
Deputații PSRM nu au mai așteptat să voteze moțiunea contra politicii executate de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, și au părăsit sala.
14:30
Primăria municipiului Chişinău anunţă despre suspendarea traficului rutier pe str. Ion Creangă, în perimetrul străzilor Eugen Coca - Vissarion Belinski, pe data de 24 februarie 2018, între orele 7.00 - 16.00, în legătură cu executarea lucrărilor de defrişare şi curăţare sanitară a arborilor.
14:20
Soții Doina și Ali Sirikci au confirmat autenticitatea convorbirilor difuzate în investigația RISE Moldova „Bani din caritate”, atât cea dintre ei doi, cât și cea dintre Doina Sirikci și Veronica Cebotari. 
Acum 12 ore
14:00
După ce vedeta TV, Kylie Jenner, a postat alaltăieri un Tweet în care susține că nu mai folosește aplicația Snapchat, valoarea de piață a companiei pe Wall Street a scăzut cu 1,3 miliarde de dolari, informează BBC.
13:40
Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, se află astăzi în plenul Parlamentului, fiind supus unei moțiuni simple. În sesiunea de întrebări, oficialul a fost rugat să comenteze scandalul diplomei sale. Gaburici a răspuns că era sigur că această întrebare va răsuna astăzi și a declarat că faptele lui sunt cele care contează.
13:10
Antologia de versuri Falsul Dimitrie, de Dumitru Crudu, apărută în 2014 la Editura Cartier și tradusă în 2018 în poloneză de Jakub Kornhauser si Joanna Kornaś-Warwas (editată de Instytut Kultury Miejskiej, Gdańsk ), a fost nominalizată la prestigiosul premiu literar Europejski Poeta Wolności. Acesta se acordă o dată la doi ani în orașul polonez Gdansk și acum doi ani a fost câștigat de Ana Blandiana. Pentru acest premiu, Falsul Dimitrie concurează cu încă șapte cărți scrise de poeți din Europa. Premiul va fi acordat 23-25 martie curent.
12:30
Salariile mici îi determină pe specialiștii din administrația publică locală să părăsească satele și să migreze la oraș. Mai mulți primari au avut astăzi o discuție cu prim-ministrul Pavel Filip. Printre principalele probleme semnalate de către conducătorii localităților din țară au fost salariile mici, dar și controlul excesiv din partea instituțiilor statului.
12:30
Rusia nu intenționează să voteze astăzi rezoluția pentru încetarea focului în Siria, informează BBC. Oficialii ruși spun că rezoluția are nevoie de modificări, în timp ce diplomați occidentali susțin că Kremlinul încearcă să tragă de timp pentru a-i oferi regimului lui Bashar al-Assad posibilitatea de a da o lovitură finală forțelor rebele.
12:30
Deputata din partea PLDM, Maria Ciobanu, spune că a primit un apel telefonic ieri, aproape de miezul nopți. Politiciana ar fi fost amenințată că dacă „mai deschide gura în Parlament, va fi pentru ultima oară”. Ciobanu a depus o plângere la Procuratura Generală.
12:30
Înainte de examinarea moțiunii simple asupra politicii interne în domeniul economiei, realizate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, liberalii i-au pregătit o surpriză ministrului Chiril Gaburici. Deputații au plasat mai multe pancarte în sala plenului Parlamentului cu mesajul „DIPLOMA?”. 
12:10
Da, de luni până vineri. La această perioadă mă voi referi în continuare. Perioadă în care subiectul investigației RISE „Bani din caritate” a fost capul de afiș în rândul jurnaliștilor de la Chișinău. Perioadă în care un grup de jurnaliști au ajuns și la Istanbul. Ce? Cum? Pe banii cui? Să le luăm pe rând.
12:00
Președintele Donald Trump se confruntă cu mai multe critici după ce agenția Reuters a publicat niște imagini de la întâlnirea lui Trump cu supraviețuitorii mascarului din Parkland. În fotografiile se vede cum Trump ține în mână o hârtie pe care scrie „Ce putem face pentru ca voi să vă simțiți în siguranță?” și „Vă aud”.
12:00
Deputata din partea PLDM, Maria Ciobanu, spune că a primit un apel telefonic ieri, aproape de miezul nopți. Politiciana ar fi fost amenințată că dacă „mai deschide gura în Parlament, va fi pentru ultima oară”. Ciobanu a depus o plângere la Procuratura Generală.
11:50
Replici dure la adresa lui Dorin Chirtoacă din partea Președintelui Parlamentului, Andrian Candu. Președintele Parlamentului s-a arătat indignat de faptul că primarul demisionar al capitalei învinuiește Partidul Democrat și pe Vlad Plahotniuc de situația din oraș. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.