Agora.md

Acum 2 ore
20:27
Premierul Pavel Filip s-a întâlnit astăzi, la Bruxelles, cu Președintele Consiliului European, Donald Tusk. Cei doi au vorbit despre priorităţile politicii interne şi externe a Republicii Moldova și progresele înregistrate în implementarea reformelor.
Acum 4 ore
19:37
Mai mult de jumătate dintre moldoveni consideră că alegerile prezidențiale din anul 2016, în care s-a dat bătălia dintre Igor Dodon și Maia Sandu, nu au fost libere și corectă, sau au fost, dar într-o foarte mică măsură. Pe de altă parte, 39% sunt încrezuți că acesta a fost un scrutin just. O arată datele unui sondaj realizat de compania IMAS la comanda Promo-LEX.
18:57
Deputații liberali vor depune o sesizare la Curtea Constituțională privind decretul președintelui Igor Dodon care declanșează plebiscitul republican. Aleșii din PL intenționează să o facă imediat ce decretul va fi publicat în Monitorul Oficial. 
18:37
Pe rețelele de socializare a fost publicat un video în care apare o educatoare lovind un copil la grădiniță. Potrivit autorului, imaginile au fost surprinse la grădinița privată „Elitex” din Capitală. Contactat de AGORA, administrația instituției a recunoscut că acest incident a avut loc și că educatoarea a fost deja demisă din funcție, chiar dacă lovitura i-a fost aplicată copilului „pentru a-i salva viața”.  
18:27
Pe rețelele de socializare a fost publicat un video în care apare o educatoare lovind un copil la grădiniță. Potrivit autorului, imaginile au fost surprinse la grădinița privată „Elitex” din Capitală. Contactat de AGORA, administrația instituției a recunoscut că acest incident a avut loc și că educatoarea a fost deja demisă din funcție, chiar dacă lovitura i-a fost aplicată copilului „pentru a-i salva viața”.  
Acum 6 ore
17:57
O broască care strălucește în întuneric a fost găsită în Argentina. La prima vedere, ea arată destul de obișnuit. Dar stingeți lumina și cu ajutorul becului UV veți vedea cum aceasta strălucește într-o culoare verde fluorescentă.
17:27
Președintele Igor Dodon a declarat ieri, după semnarea decretului privind organizarea unui referendum republican consultativ, că va semna un decret de dizolvare a Parlamentului imediat după referendum, dacă rezultatele acestuia vor fi pozitive. Declarația șefului statului ridică întrebarea: care sunt efectele juridice ale rezultatelor pozitive ale unui referendum consultativ? Sunt sau nu obligate autoritățile să acționeze și, dacă o fac, este suficientă justificarea acțiunilor lor pe baza rezultatelor referendumului consultativ? Răspunsurile la aceste întrebări le aflați mai jos.
17:17
Unioniștii bat la „poarta” lui Dodon. Sunt nemulțumiți de studierea obligatorie a limbii ruse și a istoriei Moldovei. Mâine în plenul Parlamentului va fi dezbătută inițiativa privind anularea imunității parlamentare.
17:17
Trăim vremuri în care toate obiectele din jurul nostru devin inteligente. Am văzut încălţăminte conectată, bikini inteligenţi sau un coş de gunoi high-end. Era de aşteptat astfel ca şi modele de jucării clasice, extrem de populare, să devină smart.
17:17
Președintele Igor Dodon a declarat ieri, după semnarea decretului privind organizarea unui referendum republican consultativ, că va semna un decret de dizolvare a Parlamentului imediat după referendum, dacă dacă rezultatele acestuia vor fi pozitive. Declarația șefului statului ridică întrebarea: care sunt efectele juridice ale rezultatelor pozitive ale unui referendum consultativ? Sunt sau nu obligate autoritățile să acționeze și, dacă o fac, este suficientă justificarea acțiunilor lor pe baza rezultatelor referendumului consultativ? Răspunsurile la aceste întrebări le aflați mai jos.
17:17
Ziua de 29 martie va rămâne în istorie drept momentul în care Marea Britanie a început procesul de părăsire a Uniunii Europene. Premierul britanic Theresa May a făcut în Parlamentul de la Londra anunţul inevitabil: Marea Britanie se desprinde de Uniunea Europeană. De acum încolo, britanicii şi europenii se pregătesc de negocieri dificile despre viitoarea relaţie dintre Regatul Unit şi clubul celor 27, scrie digi24.ro.
17:07
Unioniștii bat la „poarta” lui Dodon. Sunt nemulțumiți de studierea obligatorie a limbii ruse și a istoriei Moldovei. Mâine în plenul Parlamentului va fi dezbătută inițiativa privind anularea imunității parlamentare.
17:07
Primăvara continuă cu evenimente deosebite pentru Ludmila Bălan. După ce pe 1 martie a sărbătorit aniversarea fiicei sale, Sanda, astăzi, vedeta marchează ziua sa de naștere, iar din șirul lung de felicitări pe care le-a primit nu a lipsit nici mesajul emoționant din partea lui Dan, scrie ea.md.
16:57
Alfabetizarea este definită ca fiind „abilitatea de a citi și de a scrie la o anumită vârstă”. Site-ul guvernamental american, Central Intelligence Agency, a realizat un top al țărilor cu cel mai mare număr de locuitori analfabeți.  Agenția americană a analizat țările cu cele mai mici rate de alfabetizare. În unele țări, alfabetizarea ajunge la cote minime.
16:27
În ultimii ani investițiile în plantarea soiurilor noi și tehnologiilor moderne de producere a cireșelor au fost în creștere în țara noastră. Totodată, autoritățile și experții din domeniu susțin că acest sector mai are potențial de creștere, având în vedere cererea mare de pe piețele externe.
16:27
Reglementatorii din Uniunea Europeană au blocat, miercuri, intenția de fuziune în valoare de 21 de miliarde de lire dintre London Stock Exchange şi Deutsche Boerse, bursa de valori din Germania, scrie BBC News online, citat de agenția Mediafax.
16:17
23 de britanici au fost, fără voia lor, actorii unui reality show ratat. Au petrecut un an de zile într-unul dintre cele mai izolate locuri din Scoţia unde credeau că participă la un concurs de supravieţuire.
16:07
UE blochează fuziunea dintre London Stock Exchange şi Deutsche Boerse, de 29 de miliarde de euro. Comisia Europeană a blocat miercuri acordul de fuziune dintre London Stock Exchange (LSE) şi Deutsche Boerse, de 29 de miliarde de euro, afirmând că tranzacţia ar afecta concurenţa din cauza puterii combinate pe care ar fi avea-o pe piaţă operatorul bursier format prin combinarea celor două companii, transmite Reuters, potrivit Profit.
16:07
Săptămâna trecută, mai multe companii de vinuri din Republica Moldova au participat la două expoziții internaționale, „ProWein 2017” din Germania și „China Food and Drink Fair 2017” din China, unde au prezentat cele mai bune vinuri produse în țara noastră. Realizările brandului de țară „Wine of Moldova” au fost prezentate publicului prin masterclass-uri interactive, ghidate de experți interneționali. Astfel, mulți profesioniști au fost convinși că RM a făcut progrese în sectorul vitivinicol.
16:07
Samsung va prezenta astăzi, în cadrul unei conferinţe, modelele Galaxy S8 şi S8 Plus, după ce o serie de imagini şi informaţii despre caracteristicile produsului au fost deja dezvăluite la începutul lunii.
Acum 8 ore
15:27
Agenția Proprietăți Publice a vândut 31,4% din acțiunile companiei Glass Container Company SA, în cadrul noii runde de privatizare anunțate de autorități, scrie mold-street.com.
15:07
Zeci de unioniști protestează în fața Reședinței de stat a președintelui. Aceștia spus că nu sunt de acord cu inițiativele președintelui ce țin de studierea istoriei Moldovei și a limbii ruse în școli.  „Noi suntem români”, au declarat aceștia. 
15:07
„Plahotniuc a dat indicații în teritoriu democraților să nu-i atingă pe consilierii PSRM, din motivul că vor trebui să guverneze împreună după alegerile din 2018”, a declarat Igor Grosu, secretarul general al Partidului Acțiune și Solidaritate.
15:07
Mișcarea Civică Tinerii Moldovei cere Guvernului să nu facă publice datele Recensământului din 2014 pe 31 martie. Potrivit organizației, rezultatele la întrebarea cu privire la limbă și etnie este altul decât cel care va fi prezentat de Biroul Național de Statistică în ultima zi a lunii martie. 
14:47
Dodon este președintele scuzelor și eșecurilor, iar referendumul propus nu este altceva decât un spectacol prost regizat și un joc făcut împreună cu Vlad Plahotniuc pentru a ne sustrage atenția de la probleme reale ale societății. Este poziția membrilor Partidului Acțiune și Solidaritate, făcută publică în cadrul unei conferințe de presă, în care au comentat activitatea președintelui în primele 100 de zile de mandat.
14:17
Despre cazul celor patru copii s-a vorbit tocmai în cadrul unei conferințe, la care s-au adunat mai mulți doctori din domeniu.
Acum 12 ore
13:57
Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a criticat referendumu declanșat de Igor Dodon ieri, prin decret prezidențial. Diacov a adus exemplul precedenților șefi ai statului, Mircea Snegur și Petru Lucinschi, inițiativele de referendum ale cărora au eșuat.
13:17
O companie, cu sediul la Moscova, a decis să spargă tiparele în rândul companiilor de modeling și a decis ca principalele modele să nu aibă o vârsta mai mică de 45. Compania de modeling Oldushka se mândrește cu o listă de modele cu vârsta cuprinsă între 45 și 85 de ani. Agenția este un proiect de suflet a fondatorului, Igor Gavar.
13:17
Proiectul de lege pentru modificarea articolului 70 din Constituție a fost avizat pozitiv în cadrul Comisiei juridice, numiri și imunități din Parlament și va ajunge în plenul Parlamentului. Contactat de AGORA, deputatul PD Sergiu Sîrbu a spus că proiectul urmează a fi votat mâine de către majoritatea parlamentară.
13:07
Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne din Rusia susțin că nu dețin informații referitor la activitatea ilegală a băncilor britanice, care ar fi implicate în schema de spălare a banilor prin utilizarea „schemei moldovenești”, scrie rbc.ru.
Mai multe ştiri
©2004—2017 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.