UNIMEDIA

Acum 30 minute
15:00
Guvernul se întrunește astăzi în ședință. Pe agenda zilei sunt 21 de subiecte.
Acum o oră
14:30
Ruinele fostei case de cultură din orașul Cornești, care de aproape un sfert de secol stau chiar în centrul orașului, „s-a transformat într-un adevărat veceu și un focar de infecții”, susține primarul orașului Vera Buga, scrie expresul.md.
Acum 2 ore
14:20
Până la finele lunii mai, pe teritoriul Grădinii Zoologice din Chișinău va fi deschis un terariu - spaţiu în care vor fi expuse reptile. Lucrările de amenajare a terariului sunt aproape finalizate, acum se lucrează la sistemele de aer condiţionat şi ventilaţie, scrie moldpres.md.
14:10
După ce Ministerul Sănătății a anunțat cu mult fast că persoanele diagnosticate cu diabet zaharat vor primi gratuit glucometre, teste şi lanţete, șefa comisiei de specialitate din CMC, Ala Nemerenco, a ținut să menționeze că, de fapt, acest lucru ridică unele semne de întrebare.
13:50
Jennifer Garner, actriţă, antreprenoare şi activistă pentru drepturile copiilor, a fost desemnată de revista People cea mai frumoasă femeie a anului 2019, scrie news.ro.
13:30
Ministrul Economiei și Infrastructurii anunță că Arena Chișinău este gata în proporție de 60%. La moment se efectuează lucrări la diferite obiecte – corturile de tenis, bazin, arena polivalentă, Aqua Park.
Acum 4 ore
13:20
Anul acesta, vacanţa de Paşte şi de 1 Mai durează o săptămână, perioadă presărată cu multe provocări culinare. Asta dacă ne gândim că din meniul românilor nu lipsesc ouăle, cozonacul, friptura de miel, caşul de oaie, micii, salata de boeuf şi deserturile, toate stropite din belşug cu vin, bere şi sucuri de tot felul.
13:20
Alături de noul Renault Trafic facelift, marca franceză a prezentat şi noul Master, o nouă generaţie a vehiculului comercial ce poate exista şi sub forma unui electromobil. Să analizăm împreună prin ce se remarcă.
13:10
Accident pe strada Mihai Viteazul din sectorul Buiucani al capitalei. O tânără a fost lovită de un automobil în timp ce traversa strada neregulamentar.
12:50
Trenul care l-a transportat de la Phenian pe Kim Jong Un a sosit miercuri la Vladivostok, în Extremul Orient al Rusiei, unde liderul nord-coreean va avea primul summit cu preşedintele rus Vladimir Putin.
12:40
Mai mult de 50 de oameni au fost înghițiți de nămol într-o mină de jad din Myanmar, ca urmare a unei alunecări masive de teren și este cel mai recent accident soldat cu morți într-o industrie considerată foarte periculoasă, relatează Al Jazeera.
12:30
Cum am putea fi siguri de succesul unei tehnologii sau mașinării, dacă nu o testăm în timpul realizării și înainte de a o lansa pe piață? Cu siguranță calculatorul sau telefonul mobil, de pe ecranul căruia citești acum, a fost testat de nenumărate ori de sute de testeri înainte să ajungă în mâinile tale.
12:30
Blocul ACUM este gata să ofere funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, însă doar după votarea pachetului de legi antioligarhic. Declarația a fost făcută de către deputatul Alexandr Slusari, după întâlnirea stabilită pentru astăzi, la care PSRM nu s-a prezentat.
12:10
După 10 minute așteptate, la masa de discuții în incinta Parlamentului Republicii Moldova, a fost prezent doar grupul de lucru de laBlocul ACUM. Partidul Socialiștilor nu a venit la dicuții, după ce ieri Blocul ACUM le-a oferit o invitație repetată pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale legislativului.
12:10
Grupul Renault a decis să facă viaţa clienţilor săi mai uşoară prin creșterea designului și calității produselor sale, a mai multor tehnologii, confort și servicii. În 2019, marca franceză reînnoiește o parte din gama sa de LCV-uri, lansate sub brandul Renault Pro+, pentru a-și confirma rolul de lider pe piaţă, actualmente pe cea europeană.Grupul Renault urmărește o strategie ambițioasă pentru vehiculele utilitare/comerciale ușoare pe care le are şi își propune să-și extindă poziția de lider pe piețe noi, prin lansarea într-o primă fază, acum câteva ore, a patru vehicule. Să începem cu noul Renault Trafic facelift!
11:50
După 10 minute așteptate, la masa de discuții în incinta Parlamentului Republicii Moldova, a fost prezent doar Blocul ACUM. Partidul Socialiștilor nu a venit la dicuții, după ce ieri Blocul ACUM le-a oferit o invitație repetată pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale legislativului.
11:50
Deputatul democrat Sergiu Sîrbu își va dona primul salariu de deputat, din această legislatură, către două persoane de pe caritate.md. Cel puțin asta a scris acesta pe pagina sa de Facebook.
11:40
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a traversat granița cu Rusia, miercuri, cu trenul. Aceasta este prima sa călătorie în Federația Rusă, menită să închege sprijinul președintelui Vladimir Putin, în timp ce discuțiile nucleare cu Washington sunt în plină desfășurare, transmite reuters.com.
11:40
După 10 minute așteptate, la masa de discuții în incinta Parlmentului Republicii Moldova, a fost prezent doar Blocul ACUM. Partidul Socialiștilor nu au dat curs invitației Blocului ACUM, după ce ieri le-a oferit o invitație repetată pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale legislativului.
11:30
Patru persoane din Republica Moldova și un cetățean al României, membrii unei grupări infracționale, cu vârste cuprinse între 21-43 de ani, sunt suspectați de trafic de ființe umane.
Acum 6 ore
11:20
Un accident pe strada Mihai Viteazul din sectorul Buiucani al capitalei s-a produs acum câteva minute. O tânără a fost lovită de un automobil în timp ce traversa strada neregulamentar.
11:20
Doi locuitori ai raionului Briceni au fost condamnaţi, recent, la câte 15 ani închisoare, în penitenciar de tip închis, după ce procurorii au demonstrat că aceştia şi-au violat vecinele minore.
10:40
Un prizonier din Arabia Saudită a fost executat și crucificat, anunță presa din regat, citată de BBC News. Bărbatul se numără printre cele 37 de persoane executate marți, sub acuzații de terorism.
10:40
Un tată care și-a pierdut doi copii în atentatele din Sri Lanka a fost pus în situația de a lua o decizie imposibilă pentru orice părinte. Matthew Linsey a trebuit să aleagă pe care dintre cei doi copii ai lui să îl salveze, ambii fiind grav răniți în atacul din restaurantului Table One, relatează Birmingham News.
10:30
Renault ZOE a încheiat călătoria de peste 26.800 km ca mașină oficială în proiectul „Electric Tour”. Lansat de compania energetică Restart Energy din Timișoara, proiectul şi-a propus să stabilească un nou record mondial pentru cel mai lung traseu parcurs cu un vehicul electric într-o singură țară, dar şi să contribuie la conștientizarea responsabilității pe care ar trebui să ne-o asumăm cu toții pentru a avea un mediu mai curat.
10:20
Mai mulți deputați ai blocului ACUM au depus ieri, 23 aprilie, un demers adresat Ministrului Justiției și directorului Penitenciarului Nr.13 din Chișinău, prin care solicită o întrevedere cu deținutul Gheorghe Petic.
10:10
Toate posturile vamale interne vor activa fără întreruperi pe tot parcursul perioadei sărbătorilor pascale și a minivacanțelor de 1 și 9 mai. Totodată, acestea își vor extinde programul de activitate cu încă două sau trei ore, în funcție de numărul de tranzacții, se anunță într-un comunicat de presă emis de Serviciul Vamal.
10:00
Cel puțin 91 de membri ai comisiilor electorale au decedat și 374 au fost spitalizați după desfășurarea alegerilor generale din Indonezia, informează publicația locală Tempo, citat de meduza.io.
09:50
ISIS a revendicat atentatele şi a făcut publică o poză cu cel care, se pare, că a fost creierul atacurilor, scrie stirileprotv.ro.
09:50
În anul 2019, PIB-ul Moldovei va creşte cu doar 2,5%, cel mai scăzut nivel din anul 2015, ajungând la 205 mliliarde de lei în expresie nominală, se arată în studiul “Tendinţe în economia Moldovei” elaborat de experţii de la Institutul Naţional de Cercetări Economice (INCE), scrie mold-street.com.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.