UNIMEDIA

Acum 10 minute
14:30
Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) atrage atenția, repetat, asupra incertitudinii privind plata premiului anual, privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, pentru rezultatele activității în anul 2020 și anul 2021.
Acum 30 minute
14:10
Un bărbat a fost reținut, după ce oamenii legii audepistat la domiciliul acestuia din raionul Orhei, o seră pentru cultivareaplantelor de cânepă, dotată cu sistem de irigare. Ca urmare a perchezițiilor,angajații poliției au ridicat aproximativ 60 de plante de cânepă indiană, cuînălțimea de peste 2 metri, pentru care proprietarul urma să primească peste5.000.000 de lei
Acum o oră
14:00
O mașină funerară din orașul Charlotte, SUA, a afișat un slogan neobișnuit, în pas cu vremurile pe care le traversăm și care susțin recomandările autorităților.„Nu vă vaccinați” - este mesajul pe care o companie numită „Wilmore Funeral Home” l-a scris cu litere mari, albe, pe o dubă neagră. Mesajul sugerează în mod evident că afacerile firmei de pompe funebre ar fi în plină expansiune dacă oamenii nu s-ar vaccina anti-Covid-19, pentru că ar exista mai multe decese din cauza virusului, relatează digi24.ro, cu referire la CNN.
13:50
Deputații BCS acuză PAS de mimarea concursului pentru Avocat al Poporului. Vasile Bolea spune că acest concurs „este organizat formal, netransparent, iar rezultatele ar fi deja cunoscute”. „În Parlament vor fi propuse câteva candidaturi, care sunt promovate de majoritatea parlamentară. Candidatul principal este ruda unui deputat al parlamentului”, a declarat Bolea, referindu-se la deputata PAS Doina Gherman. Acesta a venit cu o replică la acuzațiilor parlamentarului.
13:50
De la începutul anului curent, poliția a înregistrat 217 cazuri de pungășie. Cele mai multe cazuri de pungășii sunt săvârșite în spațiile aglomerate. Locurile preferate ale pungașilor sunt piețele comerciale sau transportul public.
13:40
Astăzi are loc echinocțiul de toamnă, ceea ce reprezintă debutul acestui anotimp din punct de vedere astronomic. În acest moment, ziua scade treptat, iar noaptea devine din ce în ce mai lungă până la solstițiul de iarnă marcat pe 22 decembrie. Astăzi, longitudinea astronomică a Soarelui atinge valoarea de 180°.
Acum 2 ore
13:30
Tamara Zastavniţchi, renumita prezentatoare de televiziune, s-a stins din viaţă. Anunţul a fost făcut în dimineaţa zilei de astăzi de fostul coleg al său de televiziune, Sergiu Corcebaş.
13:10
Terence Tao este cel mai deștept om din lume. Bărbatul, în vârstă de 46 de ani, nu ridică niciodată vocea și nu se stresează niciodată, cu referire la antena3.
13:00
În timp ce unii judecători sunt supraîncărcați cu dosare, în special în instanțele de fond din Chișinău, alții, din unele raioane, își permit să își ia câte o zi liberă pe săptămână, în lipsa dosarelor ce ar trebui examinate. Constatarea aparține Galinei Bostan, președinta Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției. Totodată, directorul Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, susține că anume magistrații trebuie să fie cei care își eficientizează timpul de muncă, în loc să se plângă că lucează peste program și în concediu. Declarațiile au fost făcute în cadrul prezentării publice a notei analitice „Volumul excesiv de muncă: Cum influențează integritatea și independența”.
12:50
Un focus de trei filme dedicat actoruluiromân de origine basarabeană Ion Sapdaru, două pelicule clasice ale regizoruluiLucian Bratu, un film pentru copii şi mai multe scurtmetraje studenţeşti dinarhiva UNATC completează programul celei de-a şaptea ediţii a Zilelor FilmuluiRomânesc la Chişinău, care va avea loc între 7 şi 10 octombrie.
12:40
Focuri de armă la Kiev asupra automobilului consilierului președintelui Ucrainei, Serghei Șefir. Potrivit informațiilor, șoferul a fost rănit, iar poliția a demarat de urgență operațiunea „Sirena”, scrie presa locală.
12:40
Luis Figo, fosta vedetă al celor de la Barcelona și RealMadrid este astăzi la Chișinău. Câștigătorul al Balonului de Aur faceparte din impozanta delegație a UEFA care va participa astăzi la ședințaComitetului Executiv al forului european care va avea loc în premieră în țara noastră.
12:40
Piațaimobiliară din Republica Moldova cunoaște, în prezent, o creștere a prețurilor.Directorul companiei PROIMOBIL, Vlad Musteață, a făcut o analiză și ne-acomunicat că factorul primordial al acestui impas economic este lipsa ofertelorpe piață, generată de creșterea prețurilor.
Acum 4 ore
12:30
Organizat în inima Clujului, în perioada 17–19 septembrie 2021, Festivalul Internațional de Modă Transilvania Fashion a întrunit designeri din 8 țări, dintre care și reprezentanți ai Facultății Textile și Poligrafie din cadrul Universității Tehnice a Moldovei.
12:30
Un bărbat din Comrat a refuzat să fie testat alcooscopic, după ce ofițerii l-au prins la volan. O femeie, care ar fi soția acestuia, aflată la bordul mașinii, i-a ținut apărarea acestuia, refuzând să lase ofițerii să se apropie de șofer. Oamenii legii anunță că 10 șoferi în stare de ebrietate, 6 fiind beți criță au fost prinși în ultimele 24 de ore.
12:20
Mai multe oportunități de dezvoltarea în domeniul online pentru fetele și femeile din nordul țării. Proiectul „Women in Online Work” (WOW) se extinde în municipiul Bălți și raioanele vecine. Inițiativa își propune să instruiască și să ghideze femeile pentru ca să poată presta servicii digitale prin intermediul platformelor internaționale de angajare pentru liberi profesioniști. Programul se desfășoară în cadrul Proiectului Tekwill cu sprijinul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare și al Suediei.
12:20
Ofițerii Direcției investigații complexe a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu reprezentanții instituțiilor cu atribuții în domeniu, pe parcursul a cinci luni, au documentat activitatea unui agent economic care gestionează o carieră din zona de Nord a țării.
12:10
Autoritatea Națională de Integritate a emis act de constatare pe numele președintelui raionului Florești, Ștefan Paniș, care, potrivit inspectorului, a încălcat regimul juridic al declarării averii și intereselor personale. Controlul a fost inițiat în iunie 2020, în baza unei sesizări. Paniș este la al treilea mandat, primul fiind obținut în anul 2012. Astfel, controlul averii a fost extins pentru toată perioada exercitării funcției de demnitate publică, fiind efectuat și pe numele soției acestuia.
12:00
Fluctuații slabe pe piața carburanților. Agenția Națională pentru Reglementări în Energetică a afișat prețurile de referință pentru astăzi.
12:00
Caz nefericit în capitală. Un băiat, în vârstă de 17 ani, ar fi căzut în gol de pe acoperișul unui bloc de locuințe, de pe Bulevardul Ștefan cel Mare. Unii oameni, care locuiesc în preajmă, au publicat imagini pe o rețea de socializare, menționând că au auzit împușcături.
12:00
Un cadavru în stare de putrefacție a fost găsit într-un vagonet dintr-un parc de pe strada Ghioceilor, sectorul Buiucani. Descoperirea macabră a fost făcută marți, 21 septembrie, în jurul orei 20:00. Informația a fost confirmată de ofițera de presă Svetlana Scripnic.
12:00
Liderii Marii Britaniei şi Olandei au făcut ieri un apel public prin care au îndemnat SUA şi China să accelereze procesul de interzicere a motoarelor cu ardere internă pe teritoriul lor, ca aceste două ţări mari să poată anunţa la summit-ul COP26 din luna noiembrie asemenea decizii, cu referire la mediafax.
11:50
ANRE recomandă agricultorilor să procure carburanți direct de la rafinării, ceea ce „i-ar scuti de costurile suplimentare”, în contextul scumpirii prețului pentru aceștia. „Nu este nevoie de o licență specială sau o licență generală cum o au toate companiile”, a declarat directorul ANRE, Eugen Carpov.
11:40
Incendiu la o uscătorie de floarea soarelui dinlocalitatea Bleșteni, raionul Edineț. Trei echipaje de salvatori aiInspectoratului General pentru Situații de Urgențe (IGSU) au intervenit la fațalocului pentru a opri răspândirea focului. Din fericire, victime nu au fostînregistrate.
11:40
O fabrică de urși de pluș din Coburg, Germania a creat un ursuleț de pluș cu ocazia plecării cancelarului german Angela Merkel din funcție, cu referire la antena3.
11:40
Președinta Maia Sandu a discutat marți, la New York, cu Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, António Guterres, despre provocările cu care se confruntă țara și regiunea noastră.
11:30
Pe 18 şi 19 septembrie, în premieră, 25 de vinării din Moldova au fost expuse în lounge-ul dedicat brandului de ţară Wine of Moldova, în cadrul festivalul vinurilor româneşti RoWine, găzduit de Fratelli.
11:30
„Azi la ONU despre noi, democrație și moldoveni mândri - plăcut pe bune, dar dacă „mândria americanilor” va continua să guverneze aici cum a început va fi trist, pe bune”. Astfel a comentat fostul premier Chicu discursul președintelui SUA, Joe Biden, în care menționează Republica Moldova.
11:30
Poziția de lider a Moldindconbank pe piața cardurilor bancare din Republica Moldova a fost confirmată, repetat, de către compania globală de plăți Mastercard Worldwide. Banca a fost distinsă cu titlul ”Market Leader 2021”. Trofeul a fost oferit în cadrul forumului anual Mastercard Day organizat în data de 17 septembrie.
11:20
Kaufland Moldova continuă eforturile de susținere aautorităților în lupta cu pandemia. În parteneriat cu Primăria MunicipiuluiChișinău, Kaufland lansează o nouă inițiativă de promovare a imunizăriiîmpotriva Covid-19. Campania de vaccinare - „Un gest mic cu impact mare” se vadesfășura timp de două weekenduri, în parcările magazinelor Kaufland dinChișinău. 
11:10
Patru artiști, originari din Republica Moldova, au făcut Show la unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Craiova, România. La festivalul „The Artist Awards”, care a fost la III-a ediție.
11:10
Directorul ANRE, Eugen Carpov, este indignat de criticile aduse în adresa instituției, pe care le consideră „declarații, care nu corespund realității” și influențează publicul. „Noi ne asumăm responsabilitatea pentru fiecare bănuț inclus în prețurile zilnice”, a afirmat Carpov în cadrul unei conferințe de presă.
10:40
În urma acțiunilor întreprinse în ultimele 24 de ore, angajații Serviciului Vamal au contracarat mai multe tentative de trafic ilicit de mărfuri. Două dintre acestea au fost prevenite de vameșii de la Leușeni. În baza analizei de risc, au fost depistate compresoare, electrocasnice, piese auto, dar și un rucsac plin cu țigări nedeclarate (150 de pachete). Rucsacul aparținea unui pasager al cursei regulate Republica Moldova-România.
10:40
Liderul Partidului Socialiștilor din Moldova, Igor Dodon, a venit cu un comentariu după discursul președintelui SUA, Joe Biden, în care menționează țara noastră. „În 2011, Joe Biden, vicepreședinte SUA, în vizită la Chișinău pentru a susține guvernarea proeuropeană, a urmat furtul miliardului, privatizarea Băncii de Economii, concesionarea Aeroportului Chișinău, iar în 2021 Joe Biden, Președinte SUA, laudă de la tribuna ONU guvernul proeuropean de la Chișinău, ce va urma?”, se întreabă Dodon.
10:40
Inspectoratul Național pentru Securitate Publică vine cu soluții pentru ambuteiajele din capitală, dar și împotriva curselor ilegale, organizate la ieșirile din municipiu sau chiar pe bulevardele principale din oraș. Acestea au fost prezentate, ieri, în cadrul primei ședințe a grupului de lucru format din specialiștii în domeniul circulației și siguranței rutiere din cadrul INSP și reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău.
10:40
Studentul Timur Bekmansurov, cel care a omorât 8persoane iar pe alte 24 le-a rănit, în urma unui atac armat într-o universitatedin orașul Perm, a fost operat și i-a fost amputat un picior. Potrivit presei din Rusia, tânărul de 18 ani rămâne în stareextrem de gravă, fiind internat în secția de terapie intensivă.
Acum 6 ore
10:30
Cadavrele a doi bărbați au fost găsite strângulate în curteaogrăzii, după ce s-ar fi spânzurat. Totul s-ar fi întâmplat ieri, în localitatea din raionul Sângerei și Orhei. Cadavrele au fost descoperite de către vecini.
10:10
Fadei Nagacevschi, fostul ministru al Justiției, actual consilier al vice-președintelui Parlamentului, Vlad Batrîncea, spune că eliberarea lui Dumitru Pulbere din funcția de membru al CSP este un nou abuz politic și se îndoiește că va trece testul constituționalității. O declarație în acest sens a fost făcută aseară la emisiunea Puterea a 4-a.
09:50
Ministra MAI, Ana Revenco, a venit cu un mesaj după ce 3 polițiști au fost denunțați la CNA, de la începutul săptămânii. Aceasta spune că astfel de acțiuni denigrează imaginea celor care lucrează onest și vine cu un apel către toți angajații MAI. „Vreau să fim solidari și să preîntâmpinăm cu promptitudine orice fel de acțiuni ilegale”, a spus Revenco, ieri, într-o postare pe pagina sa de Facebook. La fel, a menționat că este pregătită să asculte fiecare angajat și să caute soluții pentru problemele cu care se confruntă zilnic.
09:40
Echipa națională de fotbal feminin a Elveției nu i-adat nici o șansă reprezentativei similare a Moldovei în preliminariileCampionatului Mondial din 2023. Selecționata din "Țara Cantoanelor" acâștigat meciul, disputat pe stadionul Zimbru de la Chișinău, cu scorul de 6-0. 
09:30
Râul de lavă care a apărut după erupția vulcanului din La Palma continuă să avanseze cu 300 de metri pe oră către ocean și distruge tot ce îi stă în cale. Când va ajunge la Atlantic, experții spun că va provoca explozii și degajări mari de fum și abur, informează Digi24.ro.
09:30
Cel mai bun tenismen moldovean Radu Albot a început înforță turneul de tip Challenger de la București. Compatriotul nostru l-a învinsîn primul tur al „Trofeului Țiriac-Năstase” pe croatul Nino Serdarušić cuscorul de 6-2. 7-5.
09:20
Ministrul de Externe, Nicu Popescu, i-a adresat omologul său portughez rugămintea de a examina recunoașterea certificatelor de vaccinare emise de autoritățile din Moldova, asta pentru a putea asigura călătorii fără restricții în Portugalia. O solicitare în acest sens a fost făcută ieri, în marja Segmentului Înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite care se desfășoară la New York.
09:20
Primăria municipiului Chișinău informează că miercuri, 22 septembrie, în intervalul orelor 10:00-18:00, cele 2 puncte de vaccinare mobile se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Ciocana, bulevardul Mircea cel Bătrân, 32, adiacent Centrul Comercial „Kaufland”, iar autobuzul se va deplasa în comuna Trușeni, strada Ștefan cel Mare, 1, adiacent Centrul Comercial „Zurzulea”.
09:10
Un bărbat de 63 de ani a fost găsit înecat într-un iaz din localitatea Negrea raionul Hîncești.
09:10
În această zi, problemele personale devin mai importante decât cele profesionale, potrivit horoscop 22 Septembrie 2021, trebuie să vă adunaţi gândurile pentru a vedea clar situaţia și a profita de oportunităţile care apar în cale. Câștigurile financiare sunt la tot pasul, mai ales pentru Tauri și Capricorni. Aceștia se vor bucura de o situație financiară foarte prosperă. Acest lucru nu este valabil și în cazul Vărsătorilor, căci aceștia vor avea de făcut cheltuieli semnificative.scrie SHOK.md.
09:00
Negocierea unui împrumut este întotdeauna o etapă delicată, care trebuie parcursă cu cea mai mare meticulozitate pentru a vă mări șansele de a obține un împrumut.
08:50
Potrivit unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății, cancerele respiratorii, orale și esofagiene sunt de patru ori mai frecvente la fumători. Substanțele toxice din fumul de țigară ajung chiar și în organele digestive, iar statisticile arată o legătură directă între fumat și ulcerul gastric și duodenal. Mortalitatea cauzată de aceste boli este de 3-4 ori mai mare la fumători decât la nefumători, relatează Infotag.
Acum 8 ore
08:10
Banca Națională a Moldovei a stabilit astăzi, 22 septembrie, pentru euro un curs valutar de 20 lei și 74 de bani, iar un dolar costă 17,67 lei.
08:00
Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează astăzi, 22 septembrie, cer variabil în toată țara. Maximele vor oscila între +11 și +15 grade Celsius pe timp de zi, iar minimele între +2 - +6.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.