UNIMEDIA

Acum 5 minute
09:50
Alertă la sediul Ministerului Afacerilor Interne. Un pachet suspect a fost găsit într-un coș de gunoi astăzi dimineață, în jurul orei 8:30.
09:50
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-au întrunit astăzi, 19 martie, în ședință. Pe agendă sunt mai multe subiecte, printre care și examinarea rezultatelor evaluării de către Comisia de evaluare a candidatului la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție, Ion Buruiană.
Acum 30 minute
09:30
Comisia Electorală Centrală a luat act de notificarea primarului comunei Salcia, raionul Taraclia, privind întrunirea condițiilor pentru dizolvarea de drept a Consiliului comunal din această localitate. În prezent, Consiliul comunal Salcia are în componență 4 consilieri, ceea ce reprezintă mai puțin de 1/3 din cele 9 mandate de consilieri stabilite pentru această autoritate a administrației publice locale, anunță CEC.
Acum o oră
09:20
În paralel cu omagiile pentru realegerea lui Vladimir Putin, presa rusă „l-a omorât” pe regele Charles al Marii Britanii. Un comunicat fals, atribuit palatului Buckingham, a fost distribuit de publicațiile de stat din Rusia, dar si pe platforma X, prin conturile propagandiștilor. În document scria că regele Marii Britanii a murit subit pe 17 martie. Comunicatul avea și antetul Palatului Buckingham. După câteva ore, Londra a confirmat oficial că Regele Charles este în viață și că își continuă activitatea, scrie digi24.ro.
09:10
DAAC Hermes, importatorul și dealerul mărcii Škoda în Moldova, este încântată să anunțe lansarea unei oferte speciale pentru modelul său emblematic, Octavia, sub forma versiunilor speciale Octavia Classic și Octavia Classic PRO.
09:10
Pe 19 martie, istoria a înregistrat momente marcante în politică, drepturile femeilor și inovații tehnologice.
09:00
Comisia Electorală Centrală a luat act de notificarea primarului comunei Salcia, raionul Taraclia, privind întrunirea condițiilor pentru dizolvarea de drept a Consiliului comunal din această localitate. În prezent, Consiliul comunal Salcia are în componență 4 consilieri, ceea ce reprezintă mai puțin de 1/3 din cele 9 mandate de consilieri stabilite pentru această autoritate a administrației publice locale, anunță CEC.
Acum 2 ore
08:50
Este american, dar cunoaște limba română și vrea să se însoare cu o moldoveancă. Este istoria unui fotojurnalist din SUA, care a locuit 9 luni în Moldova și și-a schimbat radical părerea inițială despre țara noastră. Într-un monolog la Dorin Galben, tânărul a relatat cum a ajuns la Chișinău, care a fost prima impresie despre moldoveni, ce a observat la vorbitorii de limbă rusă de aici, dar și prin ce l-au impresionat fetele noastre.
08:30
Peștii vor descoperi noi orizonturi în fața lor. Un talent considerat până acum doar un hobby ar putea deveni ceva mai mult și s-ar putea să vă găsiți câștigându-vă existența făcând ceea ce iubiți. Sunt așteptate dezvoltări noi pe toate fronturile, care vă vor lărgi orizonturile și ar putea schimba complet caracterul vieții voastre. Veți trăi un moment rar de satisfacție cu viața voastră.
08:10
Președintele Turciei, Erdogan, l-a felicitat, luni, pe dictatorul Putin pentru „realegerea” sa în simulacrul de alegeri organizat în Rusia pe parcursul weekend-ului și s-a oferit din nou să „medieze” o soluție de pace în războiul din Ucraina, a anunțat președinția turcă, scrie digi24.ro.
08:00
Leul moldovenesc a înregistrat o slăbire în fața principalelor valute de referință, euro și dolarul american, conform datelor publicate de Banca Națională a Moldovei.
Acum 4 ore
07:30
Meci de foc pentru Simona Halep la revenirea în circuitul mondial. Adversara din primul tur de la Miami va fi Paula Badosa, a doua jucătoare a lumii în 2022, scrie observatornews.ro.
07:20
Astăzi, Moldova se confruntă cu o zi predominant înnorată, potrivit Serviciul Hidrometeorologic de Stat. Cerul va fi acoperit, cu o posibilitate de precipitații pe parcursul zilei.
07:10
Uber a fost condamnat să plătească compensaţii în valoare de 271,8 milioane de dolari australieni (164 milioane de euro) taximetriştilor australieni din cauza unor pierderi de venit, au anunţat luni avocaţi ai taximetriştilor, după cinci ani de bătălie juridică, relatează digi24.ro.
Acum 12 ore
22:10
În 2021, Kirill Tereshin, în vârstă de 27 de ani, luptătorul rus supranumit „Popeye” din cauza bicepșilor imenși, a admis că și-a injectat ulei de motor în brațe din nesăbuință și că ar fi suferit o primă intervenție chirurgicală pentru a reveni la normal, scrie digisport.ro.
21:40
Apă-Canal Chișinău anunță sistări în procesul de furnizare a apei pentru ziua de mâine, 19 martie, pe mai multe străzi ale capitalei, dar și în două suburbii. Vezi mai jos graficul și adresele.
21:20
Ping pong-ul între Ion Ceban și Dorian Istratii continuă. Deputatul PAS recunoaște că a lucrat în calitate de șofer la Oriflame, după ce declarații în acest sens au fost făcute de primarul capitalei. „Nu-mi e rușine, am lucrat 6 luni, apoi am fost promovat la funcția de Coordonator operațiuni în administrația companiei. Am fost si vicepretor, apreciat de acest Ivan Ceban”, a scris parlamentarul.
21:10
Ping pong-ul între Ion Ceban și Dorian Istratii continuă. Deputatul PAS recunoaște că a lucrat în calitate de șofer la Oriflame, după ce declarații în acest sens au fost făcute de primarul capitalei. „Nu-mi e rușine, am lucrat 6 luni, apoi am fost promovat la funcția de Coordonator operațiuni în administrația companiei. Am fost si vicepretor, apreciat de acest Ivan Ceban”, a scris parlamentarul.
Acum 24 ore
20:40
Fostul oligarh Mihail Hodorkovski, opozant al Kremlinului aflat în prezent în exil, a îndemnat guvernele occidentale să nu recunoască victoria în alegeri a lui Vladimir Putin şi a dat asigurări că opoziţia este unită împotriva preşedintelui rus, scrie AFP, citată de hotnews.ro.
20:20
Fostul premier, Ion Chicu, liderul PDCM, spune că „toată esența Maiei Sandu este să atace pe oricine, dacă nu-i convine”. Declarațiile vin, după ce șefa statului s-a arătat deranjată de întrebările unei jurnaliste de la Canal 5, despre licitația pe spațiile comerciale de la aeroport, și a venit cu o replică tăioasă la adresa reporterei. „Aeroportul a fost dat lui Șor în 2013 de Guvernul, în care Sandu și Recean erau miniștri” a scris Chicu pe rețele.
20:10
După un val de critici pe intenția Procuraturii Anticorupție de a se muta în una dintre clădirile Universității Pedagogice, se pare că decizia nu va fi pusă în aplicare. Președinta Maia Sandu spune că Guvernul se află în căutarea unui alt spațiu pentru instituția de urmărire penală.
19:40
În acest weekend, oamenii legii au tras pe dreapta 4266 șoferi, care ignorat regulile de circulație rutieră. Potrivit Poliției Republicii Moldova, 1656 dintre automobiliști au fost amendați pentru depășirea limitei de viteză.
19:00
China i-a acuzat duminică pe americani că ameninţă securitatea globală, la câteva zile după ce Reuters a dezvăluit că SpaceX, compania lui Elon Musk, construieşte sute de sateliţi spioni pentru o agenţie americană de informaţii, NRO, scrie observatornews.ro.
18:40
Luptătorii de stil liber Pavel Graur și Gheorghe Erhan au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere la Turneul Internațional „Memorialul Kristjan Palusalu”, care s-a desfășurat în Tallinn, Estonia, informează Centrul Sportiv de Pregătire a Loturilor Naționale.
18:10
O tentativă de contrabandă cu masă lemnoasă în valoare de aproximativ 700.000 lei a fost dejucată de ofițerii Direcției „Centru” a INI și procurorii PCCOCS.
18:00
Kremlinul a atacat-o pe văduva lui Aleksei Navalnîi, într-o declarație transmisă luni, după ce președintele Vladimir Putin a fost reales cu 87% dintre voturile exprimate, spunând că Iulia Navalnaia a pierdut „legătura cu patria” şi a pierdut ”pulsul” ruşilor, scrie digi24.ro.
17:30
Un val de căldură care afectează America Latină de la începutul anului a crescut temperatura resimţită la un nivel-record de 62,3°C la Rio de Janeiro, în Brazilia, în acest weekend, în timp ce ploi ameninţau sudul ţării, relatează AFP, citat de news.ro.
17:00
Vitezomanul, care a mers pe contrasens pe o stradă din Bălți şi s-a filmat a fost privat de dreptul de a conduce pentru un an. Despre aceasta a scris Poliția Republicii Moldova.
16:40
Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță despre un suport financiar care va fi oferit tuturor asistenților personali din municipiul Chișinău. Plățile vor fi efectuate fără necesitatea depunerii unei solicitări și vor putea fi ridicate la oficiile „Poșta Moldovei”.
16:20
Președinta Maia Sandu s-a arătat deranjată de întrebările unei jurnaliste de la Canal 5, adresate la conferința de presă de astăzi și a decis să o întrebe pe reporteră ce buget are instituția de presă pe care o reprezintă. Nemulțumirile au venit după o întrebare despre licitația pe spațiile comerciale de la aeroport.
15:50
Astăzi, artista Adriana Ochișanu este omagiată. „Vreau să fiu fericită și să îmi văd copii realizați”, este dorința interpretei la cea de-a 46-a aniversare.
15:50
Fostul șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost pus sub învinuire în dosarul privind atacul de la Aeroport.
15:40
Agenția Națională Transport Auto anunță restricții de circulație pe drumurile publice din orașul Tbilisi, începând cu 20 martie 2024.
15:00
Startup Moldova Summit 2024 s-a încheiat cu un succes remarcabil, marcând un moment important pentru inovație și antreprenoriat în Republica Moldova. Deschiderea evenimentului a fost marcată de prezența Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, care a accentuat importanța dezvoltării antreprenoriale și a ecosistemului de startup-uri din Moldova, subliniind rolul crucial al inovației, educației și evoluției tehnologice a Moldovei, în contextul integrării europene.
14:50
Noi detalii privind caracterul trucat al licitației pentru darea în arendă a spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău. Bloggerul Eugen Luchianiuc a publicat o scrisoare din partea celei mai vechi companii din domeniul vânzărilor în aeroporturi - Gebr. Heinemann, care confirmă că prevederile din caietul de sarcini sunt cel puțin dubioase și păguboase pentru stat. Mesajul a fost expediat către aeroport încă în perioada primei licitații, care a eșuat, după ce la ea s-au înscris doar scandaloasele Lagardere Travel Retail și LeBridge.
14:40
Un bărbat de 35 de ani din Glodeni, riscă până la 6 ani de închisoare după ce acesta a intrat în clasa feciorului său, a pălmuit un coleg al ultimului și i-a amenințat cu moartea pe ceilalți elevi. Intențiile huliganice și încălcarea ordinii publice a apărut pe fundalul unei cerți dintre feciorul bărbatului și colegul acestuia de clasă în vârstă de 12 ani.
14:30
Irina Vlah, președinta Asociației „Platforma Moldova”, aflată într-o vizită în satul Brătușeni, raionul Edineț, a anunțat că va ține Postul mare, care a început astăzi și va dura până pe 5 mai, când se va sărbători Paștele.
14:30
„E dreptul meu prin lege în momentul în care am întrebări la anumiți candidați să reîntorc dosarele la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM)”. Astfel a comentat președinta Maia Sandu scandalul legat de judecătorul Alexei Paniș.
14:00
Un copil de 15 ani a murit, iar alt minor a fost transportat în stare gravă la spital, după ce un BMW a intrat în căruța în care se aflau. Accidentul tragic a avut loc sămbătă seara, în jurul orei 20:11, pe traseul Chiștelnița și Scorțeni.
13:30
Un tribunal local din Pontevedra, Spania, a decis că un bărbat trebuie să-i plătească fostei soții suma de 88.025 de euro drept compensație pentru munca depusă în casă în decursul celor 26 de ani de căsnicie, scrie digi24.ro.
13:20
Președinta Maia Sandu a susținut o conferință de presă. Șefa statului a făcut declarații în legătură cu organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
13:10
O femeie de 33 de ani a fost condamnată la 7 ani de închisoare pentru recrutarea și exploatarea prin muncă a unei femei. Potrivit informațiilor victima a fost dusă în Federația Rusă la cules mere, fiind cazată într-un cămin cu circa 15 persoane în cameră, în condiții inadecvate de trai, luându-i pașaportul pentru ca aceasta să nu poată părăsi țara.
13:00
Președinta Maia Sandu și-a petrecut acest weekend la hotelul și restaurantul unei vinării din Republica Moldova, alături de câteva prietene. Imagini cu șefa statului au fost publicate de jurnalistul Gabriel Călin, potrivit căruia doar pentru cazarea celor 4 oaspeți și o odaie destinată pazei de corp a Maiei Sandu s-ar fi achitat aproximativ 11 mii de lei. Președinta confirmă că a fost liberă în acest în weekend și a ieșit „cu prietenele”.
12:40
Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu o reacție, după ce Rusia a organizat alegeri prezidențiale în regiunea transnistreană. Astfel, președinta a menționat că este „o lipsă de respect” față de Republica Moldova. Totodată, „acțiunea de răspuns va fi anunțată de Guvern”.
12:40
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică anunță pentru mâine, 19 martie, prețuri mai mici la carburanți. Astfel, pentru un litru de benzină șoferii vor plăti cu doi bănuți mai puțin, iar pentru cel de motorină - cu 4 bani.
12:20
Poliția informează despre un grav accident care s-a produs pe traseul R21 din raionul Călărași. Preliminar s-a stabilit că un șofer aflat la volanul unui Ford Transit, fără a se asigura a ieșit la depășire lovindu-se violent de un Volkswagen T5. În urma accidentului 7 persoane au fost spitalizate.
12:10
Președinta Maia Sandu a venit cu un comentariu, după ce ieri, 17 martie pe teritoriul unei unitatăți militare din Tiraspol o dronă Kamikaze a distrus un elicopter. Șefa statului a calificat incidentul drept „o provocare”.
12:00
Recent la Chișinău a avut loc Forumul Internațional de Arhitectură și Tehnologii SHARE Architects Chisinau 2024. Un eveniment care a întrunit cei mai de top arhitecți și designeri din R. Moldova, dar și din afară. Astfel, personalități notorii din Marea Britanie, România, Olanda, Israel, Turcia au discutat cu despre ultimele tendințe și inovații în arhitectură, transmite infomarket.md.
12:00
Vești bune pentru piața imobiliară din Republica Moldova: a fost instituită Legea privind tranzacțiile imobiliare prin transfer între două persoane fizice.
11:40
Fostul șef de stat, Igor Dodon a venit cu un mesaj de felicitare adresat lui Vladimir Vladimirovici Putin pentru victoria în alegerile prezidențiale ale Federației Ruse.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.