UNIMEDIA

Acum 15 minute
18:40
Fostul șef al Centrului Național Anticorupție (CNA), Viorel Chetraru, a câștigat concursul pentru funcția vacantă de membru al Curții de Conturi al Republicii Moldova (CCRM), scrie tribuna.md
18:40
Teroristul care a ucis 2 oameni şi a rănit alţi 13, marți seară, în Strasbourg este de negăsit. El este căutat şi acum de sute de poliţişti, după ce le-a scăpat de două ori printre degete. Este rănit, iar ultima oară a fost văzut, imediat după atac, în sudul oraşului. Patru dintre cunoscuţii săi au fost reţinuţi de poliţie şi sunt anchetaţi. Martori ai atacului spun că l-au auzit pe tânăr strigând "Allah este mare!", înainte de a-şi executa victimele. Între timp apar imagini noi filmate aseară în timpul atacului - surprind schimbul de focuri şi momentele de panică de după, scrie digi24.ro
Acum 30 minute
18:30
„După faimoasa Declarație a Guvernului PDM/PPEM-ist din 6 puncte privind sistarea asistenței financiare și raporturile viitoare cu UE, ar fi cazul să stăruim și noi, la fel, asupra a 6 puncte, doar că momentul de referință va fi cea de-a cincea roată a „Căii a Patra”, reflectă mesajul ex-ambasadorul RM în România, Iurie Reniță, care a ținut să facă o analiză a așa-zisului nou drum al Partidului Democrat.
Acum 2 ore
17:10
Astăzi, 12 decembrie, are loc o nouă ședință de judecată în cazul lui Gheorghe Petic, acuzat de viol. Fostul angajat al Poliției de Frontieră, în momentul când a fost adus în această seară în fața judecătorului, a reușit să declare că este torturat și supus foamei.
17:00
Centrul de Reprezentare și Susținere a Concetățenilor de la Bologna a desemnat miercuri, 12 decembrie, prin tragere la sorți, cei 500 de moldoveni care vor avea posibilitatea să călătorească gratuit în Moldova, în perioada sărbătorilor de iarnă pentru a-și revedea familiile și pe cei dragi.
17:00
Spania, a patra economie a zonei euro, va majora cu 22% salariul minim lunar, la 900 de euro, a anunţat miercuri premierul Pedro Sanchez, transmite Reuters.
Acum 4 ore
16:40
Cel mai „accesibil” electromobil, marca Tesla, va ajunge peste câteva zile la primii proprietari din Europa. Până atunci, compania americană promovează pe cât de mult posibil această maşină pentru a atrage potenţiali clienţi şi iată o primă reclamă realizată în acest sens.
16:20
După ce în Parlament a făcut trimitere către un articol neconstituțional, încă din anul 2016, președintele legislativului, Andrian Candu, de această dată a explicat exact cum poate să îl demită pe președintele țării Igor Dodon.
16:20
Noul ministru al Finanțelor face declarații de presă, după ședința Guvernului.
16:10
Actualul deputat PDM, Artur Reşetnicov, a fost numit de către Guvern, judecător la Curtea Constituțională. Fostul director SIS (Serviciul de Informaţii şi Securitate) şi mâna dreaptă a ex-preşedintelui comunist Vladimir Voronin are un CV politic mai interesant.
16:10
Germania va susţine prelungirea sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană împotriva Rusiei, a declarat miercuri, 12 decembrie, cancelarul german Angela Merkel.
15:40
Guvernul mai alocă alte trei milioane de lei la bugetul prevăzut pentru Târgul de Crăciun. Până acum era anunțată suma de opt milioane de lei pentru organizarea târgului care se va desfășura în perioada 15 decembrie 2018 - 15 ianuarie 2019.
15:40
Pomeni electorale de la PDM pentru locuitorii sectorului Botanica. Într-o postare făcută de PDM Botanica se vede că democrații au împărțit crupe și ulei.
15:40
Președintele Parlamentului, Andrian Candu, cataloghează ca fiind „cinică” propunerea lui Igor Dodon privind migrația deputaților dintr-un partid în altul.
15:30
Artur Reșetnicov a fost numite judecător la Curtea Constituțională, astăzi, în cadrul ședinței Guvernului.
15:30
93 de oi au fost furate de pe câmp unei familii din raionul Hîncești. Cazul a fost înregistrat de oamenii legii la data de 3 decembrie, însă aproape după două săptămâni de căutări, poliția nu a dat nici de urma făptașilor, nici a ovinelor.
15:20
O lună şi două zile! Atât a mai rămas până la momentul în care noua generaţie Toyota va fi dezvăluită după câţiva ani de aşteptări. Se va întâmpla acest lucru la NAIAS 2019, cunoscut ca Salonul Auto Internaţional de la Detroit.Până atunci, iată că avem ocazia să vedem, deja acum, designul exterior final al modelului de serie. Un exemplar pre-serie a fost fotografiat rapid într-un camion care îl transporta.
15:10
Miniștrii se întâlnesc într-o nouă ședință de Guvern. Pe agendă cu 13 subiecte.
15:10
Piața muncii este supusă în prezent unor transformări ample, cu schimbări majore în setul de abilități și cunoștințe pe care o persoană trebuie să le dețină pentru a face față noului peisaj economic.
Acum 6 ore
14:50
Elevii din învăţământul preuniversitar obligatoriu care frecventează cursurile unei instituţii de învăţământ din Bucureşti, România, și însoţitorii pensionarilor vor beneficia de gratuitate la utilizarea mijloacelor de transport.
14:50
Socialistul Ion Ceban a comentat decizia instanței prin care liderul Platformei DA, Andrei Năstase, urmează să-i achite un prejudiciu de un leu.
14:30
În urma scandalului de pe holul oficiului Botanica al Judecătoriei Chișinău, unde avocata Ala Popa susține că a fost lovită și insultată de activistul civic Alexei Dimitrov, iar Dimitrov declară contrariul, că el este acel care a fost agresat fizic, avocata a scris o plângere pe numele acestuia.
14:30
DeclarațiileluiAndrianCandudupăședințaBirouluipermanentalParlamentului.
14:30
Deputatul socialist Grigore Novac spune că prejudiciul în valoare de un leu pe care Andrei Năstase urmează să îl plătească lui Ion Ceban este puțin.
14:30
Când un serviciu de internet îți promite că primești ceva nelimitat, trebuie să știi că există întotdeauna niște termeni și condiții care îți arată, de fapt, realitatea.
14:30
Printre victimele atacului armat de la Strasbourg, unde trei persoane au fost ucise, iar alte 12 au fost rănite, potrivit informaţiilor prealabile oferite de către poliţia franceză printre victime nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova.
13:50
Judecătoria Chișinău a decis că Andrei Năstase este obligat să îi plătească un leu lui Ion Ceban pentru o frază defăimătoare spusă la adresa lui Cebanîn cadrul emisiunii „Eu vreau să fiu primar”, din 11 mai 2018.
13:50
Se întâmplă şi în Moldova! Paradox sau nu, dar unele maşini moderne îi pot pune în situaţii delicate pe proprietari, în comparaţie cu unele făcute acum câţiva zeci de ani, care n-au „murit” încă. O astfel de realitate a fost surprinsă de un cititor AutoBlog.MD la intrarea în Chişinău, pe şoseaua Hânceşti.
13:50
Cetățenii Republicii Moldova care au interdicție de a intra în Federația Rusă și care au depășit termenul de ședere pe teritoriul statului rus ar putea fi „iertați” dacă vor revenit acasă în perioada alegerilor parlamentare. Cel puțin asta prevede un nou acord semnat de președinții Igor Dodon și Vladimir Putin.
13:40
Un bărbat în vârstă de 47 de ani, originar din orașul Ialoveni, în stare de ebrietate la volan, cu amenzi neachitate și lipsit de dreptul de a conduce, a fost reținut în trafic de către ofițerii de patrulare.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.