UNIMEDIA

Acum 5 minute
14:50
Președintele Igor Dodon, la invitația Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, a participat la ședința Consiliului Republican al formațiunii, unde, potrivit lui, au fost discutate mai multe subiecte actuale ce țin de politica internă a țării.
Acum 30 minute
14:30
Guvernul a creat Consiliul de coordonare a politicilor anticorupție și reformei justiției pe lângă prim-ministru și un Birou consultativ pe politici anticorupție și reforma justiției pe lângă prim-ministru.
14:30
Ilan Șor ar trebui să fie foarte atent că poate să fie arestat oriunde ar fi. Declarația aparține Ministrului de Interne Andrei Năstase și a fost făcută înainte de ședința Guvernului.
14:30
Membrii Guvernului au aprobat astăzi, 21 august, în cadrul ședinței, lista persoanelor care vor primi Premiul Naţional pentru anul 2019. Drept urmare, șase persoane și un grup de cercetători vor primi în acest an Premiul Național.
14:20
O versiune îmbunătățită a Pininfarina Battista a fost prezentată la un eveniment cu uşile închise, organizat în House of Automobili Pininfarina în cadrul Monterey Car Week, acum câteva zile. Creatorii şi-au anunţat clienţii că au reuşit să mărească autonomia maşinii.
14:20
DeclarațiidepresădupăședințaGuvernului.
Acum o oră
14:10
Ambasadorul Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Andrei Neguţa, a fost chemat la Chișinău. Anunțul a fost făcut de către ministrul de Externe, Nicu Popescu, imediat după ședința de Guvern.
14:00
Guvernul a aprobat demisia a peste 20 de secretari de stat din cadrul minisiterelor. Câțiva dintre aceștia pleacă în baza cererii de demisie.
14:00
Persoana care i-a trimis un mesaj judecătoarei Liuba Şova, prin care îi sugera să-l înainteze pe Vladimir Țurcan la funcția de președinte al Curții Constituționale (CC), iar acesta o va numi președinte în absența lui, ar fi un funcționar din cadrul Secretariatului Parlamentului și coleg cu Șova la Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova (USM). Declarațiile au fost făcute de către Sergiu Litvinenco, deputatul Blocului ACUM, în cadrul emisiunii „Cotidianul LIVE”.
Acum 2 ore
13:50
Liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, refuză să spună dacă va candida la funcția de primar al capitalei din 20 octombrie.
13:40
Ministerul Finanțelor va aloca, din fondul de rezervă al Guvernului, bugetului local al orașului Otaci, raionul Ocnița, mijloace financiare în sumă de 6 889 167 lei pentru despăgubirea valorii locuințelor sinistraților din blocul locativ afectat din str. Prieteniei, nr.153 A, orașul Otaci.
13:30
Guvernul a emis o dispoziție prin care ziua de 23 august va fi recunoscută drept Ziua europeană a comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare.
13:00
Miniștrii se întrunesc în ședință executivă. Pe agenda zilei sunt 17 subiecte.
Acum 4 ore
12:30
Cu ocazia producției de prototipuri BMW iNEXT, germanii ne oferă o privire exclusivă în culisele uzinei sale pilot din inima Centrului de Cercetare și Inovare (FIZ).Modelul complet electric va fi lansat în 2021 şi va fi asamblat pe aceeaşi linie cu automobilele cu motoare cu ardere internă sau sisteme de propulsie plug-in hybrid.
12:20
Compania de pariuri online și Barça semnează un acord de sponsorizare pentru următoarele cinci sezoane, până pe 30 iunie 2024.
12:00
Ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova
11:50
Deputatul din partea Blocului ACUM, Lilian Carp, susține o conferință de presă.
11:30
Comisia Electorală Centrală anunță că astăzi începe desemnarea și înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare noi din 20 octombrie curent în circumscripțiile electorale uninominale nr.17, 33, 48 și 50.
11:20
În preajma unei piste de curse, imediat lângă o autostradă din statul american Colorado, 170 de automobilişti au făcut burnout simultan. S-a întâmplat în weekend-ul care a trecut şi se pare că acesta este un nou record mondial!
11:10
Se pare că hoții au „insomnie”, iar noapte umblă prin ogrăzile. Cel puțin asta s-a întâmplat cu locuitor din orașul Sîngera. Este vorba de patru persoane, care sunt căutați de poliție.
11:00
Grupul informatic american Apple va concura în curând cu Disney, Netflix şi Amazon pe piaţa de streaming video prin lansarea, în luna noiembrie a acestui an, a serviciului denumit Apple TV+, parte a strategiei sale de a genera 50 de miliarde de dolari din servicii în anul 2020, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar, scrie Agerpres.
11:00
Am identificat cea mai ciudată competiţie cu maşini din lume! Aceasta se desfăşoară în statul american Oregon şi este deja la a 94-a ediţie!Cursa este interesantă prin faptul că şoferii trebuie să conducă un vechi Ford Model T cu o mână şi cu cealaltă să ţină un purcel!
Acum 6 ore
10:30
Ilan Șor critică decizia lui Andrei Năstase de a candida din nou pentru alegerile din Chișinău. „Ca să conduci un oraș trebuie să ai niște cunoștințe elementare. Pe care nu le ai! Și nici nu te duce capul să le înveți”, scrie deputatul.
10:20
Salariul minim lunar din Venezuela a ajuns la cea mai mică valoare din istorie, echivalentul a 2 dolari americani și 76 de cenți, scrie digi24.ro.
10:10
Procuratura Anticorupție anunţă despre finalizarea şi transmiterea în judecată a dosarului de învinuire a lui Platon Veaceslav, în acţiunile căruia procurorii au reţinut fabricarea şi punerea în circulaţie a cardurilor false, în interesul organizaţiei criminale şi spălarea banilor - infracţiuni săvârşite în proporţii deosebit de mari.
10:00
A patra generaţie a modelului Audi RS 6 Avant a fost lansată în această noapte şi în anul în care divizia Audi Sport marchează 25 de ani de la introducerea liniei de maşini sportive. Noul RS 6 Avant în caroserie C8 adoptă tehnologiile hibride pentru a dezvolta tocmai 600 de CP dintr-un TFSI cu opt cilindri.În premieră absolută, break-ul german va fi lansat şi pe piaţa Statelor Unite ale Americii.
09:20
La două zile de la acordul încheiat prin care NR Investments Ltd a achiziționat 95% din Avia Invest, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, Platforma Demnitate și Adevăr vine cu o reacție. În acest sens, Platforma DA cere instituirea unui moratoriu cu privire la tranzacționarea Aeroportului și de a nu recunoaște legalitatea tranzacției dintre Avia Invest și NR Investments Ltd, „până când nu va fi o decizie definitivă a instanțelor de judecată cu privire la legalitatea concesionării Aeroportului Chișinău în baza urmării penale inițiate de către Procuratura Generală și CNA”.
Acum 8 ore
08:40
Președintele Igor Dodon a anunțat că convoacă de urgență Consiliul Suprem de Securitate, după vânzarea companiei Avia Invest, concesionara Aeroportului Internațional Chișinău pe un termen de 49 de ani.
08:30
Consiliul Republican al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) se întrunește astăzi, 21 august, în ședință. Potrivit unui comunicat emis de socialiști, evenimentul va avea loc la ora 12:00.
08:10
Serviciul ”InfoTrafic” al INP, informează că în capitală transportul rutier circulă fluent, flux mediu de transport la această oră, se stabilește pe unele străzi.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.