UNIMEDIA

Acum 5 minute
12:50
Colonelul Iaroslav Martin a fost numit în funcție de conducător al Serviciului de Protecție și Pază de Stat. Decretul a fost semnat de către preşedintele Igor Dodon, ulterior, în cadrul unei ceremonii oficiale, a fost prezentat efectivului SPPS.
Acum o oră
12:20
Colonelul Iaroslav Martin a fost numit în funcție de conducător al Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Decretul a fost semnat de către preşedintele Igor Dodon, ulterior, în cadrul unei ceremonii oficiale, l-am prezentat efectivului SPPS.
Acum 2 ore
11:40
Partidul Democrat din Moldova (PDM) convoacă Consiliul Național Politic al partidului sâmbătă, 29 iunie. Subiectele ce vor fi dezbătute sunt legate de treburile interne ale partidului. Despre aceasta a anunțat președintele de onoare al PD-ului, Dumitru Diacov, care a menționat că va cere demisii din partea unor membri.
11:40
În urma întâlnirilor dintre vicepremierul rus Dmitrii Kozak și autoritățile din Moldova a fost anunțată „dezghețarea la scară largă a relațiilor” dintre cel două țări, transmite Kommersant. „Vizita planificată pentru 25 iuni a lui Kozak în Tiraspol, de asemenea, promite să fie interesantă”, mai scrie publicația din Rusia.
11:30
Grosolănie cum nu s-a mai văzut! O KIA cu parcurs întors se vinde acum „ca nouă” în Chişinău după ce proprietarul actual i-a întors kilometrajul la starea în care de obicei se află o maşină în primul an de exploatare.
11:20
Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a votat candidatura lui Alexandru Esaulenco în funcția de director al Serviciului Informații și Securitate (SIS).
11:20
Deputații din Blocul ACUM au înregistrat un Proiect de lege privind declararea unor informaţii de acces public.
11:20
Un apel telefonic precum că în Curtea de Apel Chișinău a fost instalat un dispozitiv explozibil a parvenit în adresa poliției la ora 10:15. Angajații instituției și oamenii din preajmă au fost evacuați.
11:00
Ministerul român de Externe informează cetățenii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Franceză că serviciul local de meteorologie – Météo France, a anunțat un episod de caniculă intensă în majoritatea regiunilor Franței începând de luni, 24 iunie 2019 și până la sfârșitul lunii iunie 2019.
11:00
Partidul ȘOR anunță că va desfășura, în următoarele zile, o ședință extinsă a fracțiunii sale parlamentare, „la care va fi elaborată decizia privind tactica și strategia fracțiunii, inclusiv forma de activitate în organul Legislativ suprem”.
Acum 4 ore
10:50
Demisii importante urmează să fie discutate astăzi în cadrul ședinței Consiliului Superior al Magistraturii. Potrivit ordinei de zi a ședinței, magistrați de la Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție au depus cereri în acest sens.
10:50
Co-președintele Blocului ACUM Andrei Năstase a oferit o reacție pentru UNIMEDIA, în care explică de ce a votat „pentru” revenirea Rusiei în APCE. Acesta spune că paradigma politică europeană se redefinește constant, „iar DIALOGUL este, în opinia majorității parlamentarilor europeni, singura cale care poate garanta sustenabilitate proiectului european, în integralitatea acestuia”, se arată în reacție.
10:30
A votat împotriva pentru a susține vecinii ucraineni. Cel puțin astfel comentează reprezentantul Moldovei la APCE, Mihail Popșoi.
10:20
„Leadership în acțiune” este un curs de dezvoltare profesională, dedicat femeilor care conduc întreprinderi mici și mijlocii și care doresc să-și extindă abilitățile de lider și să devină agentul schimbării în afacerea lor, utilizând practici internaționale.
10:20
Un model BMW 327, cumpărat nou din Bucureşti în 1938, are prinsă în caroseria sa originală istoria agitată a Europei de Est. Aflat acum în colecţia BMW Group Classic, automobilul se întoarce după jumătate de secol în România şi va fi prezentat la Concursul de Eleganţă Sinaia ce se va desfăşura în weekendul care vine.
10:10
Lasă-te surprins și de această dată de programul artistic inedit pregătit cu grijă de către Dirijorul, Dumitru Cârciumaru. Cele mai surprinzătoare duete le găsești la "O seară în parc".
10:00
Mai mulți locuitori din Ialoveni au organizat un protest în această dimineață în fața Consiliul Raional pentru a cere demisia președintelui de raion, Ghenadie Sajin. Acesta a fost numit în funcție la sfârșitul lunii martie curent și este unul dintre cei mai de încredere oameni ai fostului lider PD, Vladimir Plahotniuc.
10:00
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a votat în noaptea de luni spre marţi un text ce face posibilă revenirea Rusiei în această instanţă, după cinci ani de criză instituţională în relaţia cu Moscova.
09:50
„În sistemul judecătoresc sunt judecători corupți, acest CSM trebuia să curățe sistemul și să-i promoveze pe cei onești”, a declarat Maia Sandu, după ce a mers în această dimineață la ședința Consiliului superior al Magistraturii și a îndemnat judecătorii să ia decizii în conformitate cu legea.
09:40
Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au cerut în cadrul ședinței de astăzi demisia judecătorului de la Curtea Constituțională, Corneliu Gurin. Ce-i drept, asta la scurt timp după plecarea prim-ministrei Maia Sandu care a ținut să participe la ședința, în care se analizează avizul Comisiei de la Veneția.
09:20
Un nou set de imagini spion au fost publicate acum câteva ore în spaţiul online, fotografii reuşind să surprindă atât designul cockpit-ului digitalizat, cât şi să-şi bage camerele sub partea posterioară a maşinii.
09:10
Prim-ministra Maia Sandu și ministra Justiției Olesea Stamate participă la ședința Consiliului Superior al Magistraturii.
09:00
Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Ala Nemerenco, spune că situaţia la minister este una mult mai rea decât se aştepta să găsească. Declarația a fost făcută aseară, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.
Acum 6 ore
08:50
Horia Brenciu revine la „Vocea României“, în locul Andrei, în sezonul nouă al show-ului de la Pro TV. Horia Brenciu, Irina Rimes, Smiley şi Tudor Chirilă formează echipa de antrenori a competiţiei şi în curând vor începe filmările pentru emisiunea care va reveni pe micile ecrane în toamnă.
08:30
Astăzi, 25 iunie 2019, Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru euro un curs valutar de 20 lei și 73 de bani, cu 15 bani mai mult decât ieri.
08:20
Serviciul ”InfoTrafic” al INP informează că în capitală transportul rutier circulă fluent, iar flux majorat de transport la această oră se stabilește:
08:10
Deputata din blocul ACUM, Maria Ciobanu, s-a adrest cu un mesaj către locuitorii raionului Nisporeni, după ce ieri, Vlad Plahotniuc și-a anunțat demisia de la șefia Partidului Democrat, însă a declarat că nu renunță la mandatul de deputat care i l-au oferit nisporenenii.
08:00
Primăria municipiului Chişinău informează că în perioada 26 iunie – 26 iulie 2019, va fi suspendat traficul rutier pe strada Dumitru Râșcanu, în perimetrul str. Tudor Vladimirescu și str. Academician Andrei Saharov, în legătură cu necesitatea executării de către S.A. „Termoelectrica” a lucrărilor de reabilitare a rețelelor termice.
07:40
După ce ieri Valentina Buliga a fost eliberată din funcția de șefă a Companiei Naționale de Asigurări Sociale printr-o hotărâre de Guvern, democrata a publicat două fotografii cu colectivul de la CNAS și a scris un mesaj în care și-a enumerat realizările.
07:20
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru astăzi, 25 iunie, ploi cu descărcări electrice în centrul și sudul republicii. Maxima termică va urca până la 32 de grade Celsius.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.