UNIMEDIA

Acum 6 ore
22:50
Fadei Nagacevschi a explicat de ce evaluarea procurorilor a fost scoasă din proiectul de reformă a justiției. Potrivit ministrului Justiției, evalurea procurorilor va fi avea loc după modelul evaluării judecătorilor, însă „tehnic este foarte greu să elaborezi două seturi de acte. Este vorba de reformă în două sisteme”.
22:50
Potrivit deputatului PD Alexandru Jizdan, candidatul Partidului Democrat la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hîncești ar putea fi Ion Mereuță.
Acum 8 ore
21:50
Fadei Nagacevschi a declarat că, în activitatea sa de avocat, nu a văzut eficiența Procuraturii Anticorupție și a Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, iar raportul procurorului general ar veni să îi confirme acest fapt.
21:30
Alexandru Jizdan a declarat că decizia Statelor Unite de a-l declara indezirabil ar avea la bază mai mult decât emoții. Totodată, fostul ministru de Interne este de părere că, peste o perioadă de timp, „oamenii îl vor jeli pe Vlad Plahotniuc”.
Acum 12 ore
20:00
Face gimnastică de dimineață, ascultă podcasturi și ajunge acasă pe la ora nouă seara. Fosta prim-ministră Maia Sandu a povestit cum arată o zi din viața ei, în cadrul emisiunii „Iubește Viața” de la TV8.
19:10
Forțe de ordine – un astfel de atribut, descriere sau denumire alternativă poartă instituțiile de poliție, însă severitatea caracterelor și modurile de acțiune ale oamenilor care îndeplinesc acest post de muncă, în diferite cazuri, diferă de la o țară la alta.Unii dintre cei mai severi și profesioniști (pe bun drept) polițiști sunt considerați cei americani, motiv pentru care și sunt respectați, unde mai pui că nivelul de încredere în aceștia este mai mare decât în alții.
19:10
Circa 10.000 de poliţişti sunt desfăşuraţi la Ierusalim şi pe rutele care duc spre acest oraş pentru a asigura securitatea celor 47 de delegaţii din lumea întreagă aşteptate să sosească săptămâna aceasta în Israel pentru a marca împlinirea a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz, informează Times of Israel.
18:30
După ce săptămâna trecută Vlad Plahotniuc și toți membrii familiei sale au fost adăugați în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul SUA, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a trimis repetat Interpol-ului o cerere de dare în căutare internațională a fostului lider PDM.
18:30
Potrivit Centrului de Resurse Juridice din Moldova, între anii 2004 și 2018, bugetul alocat justiției s-a mărit de opt ori, „grosul majorării se datorează creșterii salariilor judecătorilor și procurorilor”.
18:30
O femeie în vârstă de 34 de ani a decedat, după ce s-a aruncat în gol de la etajul zece al unui bloc de locuit din sectorul Ciocana al capitalei.
17:30
Un bebeluş care s-a născut prematur într-un spital de la periferia Varşoviei în urmă cu trei săptămâni, având o alcoolemie de peste 3,2 miligrame la mililitru de sânge, a murit, au anunţat marţi reprezentanţii Procuraturii poloneze, citaţi de DPA.
17:30
În perioada 10 - 15 ianuarie, pe teritoriul Republicii Moldova au fost depistate două cazuri pozitive de rabie, confirmate în secţia virusologie.
17:20
La moment, pe mai multe străzi ale capitalei, s-au format ambuteiaje. Inspectoratul Național de Patrulare recomandă șoferilor să utilizeze sistemul de iluminare al vehiculului în mod corespunzător, să adepteze viteza de deplasare la condițiile de drum și să evite efectuarea manevrelor periculoase în trafic.
17:10
Patru chișinăuieni au fost reținuți, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), fiind suspectați de producere, contrabandă și circulație ilegală a drogurilor sintetice, estimate la peste 150 de mii de lei, în cadrul unui grup criminal.
16:30
Douăzeci şi şase de kilograme de cocaină, ascunse sub o încărcătură de banane, au fost confiscate de vameşii francezi săptămâna trecută pe o autostradă în apropiere de Gye (est), iar şoferul camionului, care transporta marfa pe ruta Barcelona - Luxemburg urmează să apară în faţa justiţiei miercuri, au informat marţi autorităţile judiciare regionale, transmite AFP.
16:10
Unautocar a fost cuprinsdeflăcărilaintrareaînlocalitateaPeresecina, raionul Orhei. Incendiul s-a produs în jurul orei 15:07, iar mai multe imagini au fost surprinse de martori oculari.
Acum 24 ore
15:30
Rapper-ul Eminem (Marshall Mathers) a stabilit un nou record la viteza de citire în compoziția Godzilla din noul său album Music To Be Murdered By. În piesă, el citește 229 de cuvinte în 30 de secunde - 11,3 silabe pe secundă.
15:00
Orice automobil nou, în momentul în care este prezentat pentru prima dată, este arătat în marea majoritate a cazurilor în cea mai bună echipare, poate chiar cea de top, cu toate dotările incluse, însă puţini îşi pot da seama din start dacă vor primi sau nu în schimbul celui mai mic preţ exact aceeaşi maşină admirată în primele imagini.
15:00
Henley Partners invită toate părțile interesate, atât din Republica Moldova, cât și cele internaționale, să se angajeze în dezbateri pozitive și obiective cu privire la Programul de Cetățenie prin Investiție din Republica Moldova (MCBI)
15:00
Un bărbat a fost salvat de către angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, după ce acesta a căzut într-o fântână de canalizare. Incidentul s-a produs în seara zilei de ieri, 20 ianuarie, în jurul orei 19:52.
14:30
Doar 23% din toți părinții sunt consultați de către administrațiile școlare cu privire la nivelul de calificare a cadrelor didactice care le învață copiii, iar circa 51% din toți părinții consideră că propunerile și opiniile exprimate de ei practic nu influențează deciziile pe care le ia conducerea școlii. Acestea sunt cifrele prezentate în cadrul unui studiu sociologic cu genericul ”Participarea părinților și a reprezentanților comunităților în guvernarea învățământului general”.
14:30
Un caz suspect de rujeolă a fost depistat la o persoană, în vârstă de 22 de ani, originară din Chișinău, anunță Agenția Națională pentru Sănătate Publică.
14:30
Kremlinul a promis marţi o amplă dezbatere publică asupra amendamentelor la Constituţie propuse de preşedintele rus Vladimir Putin, exprimându-şi totodată susţinerea pentru ritmul accelerat al acestei reforme-surpriză, informează AFP.
14:20
Î.S. „Calea Ferată din Moldova” vine cu o reacție după ce ofițerii CNA și procurorii au efectuat percheziţii la domiciliile şi birourile de serviciu ale 15 angajaţi ai întreprinderii, bănuiţi de corupere pasivă, și l-au reținut pe şeful Direcţiei deservire călători.
14:10
Te așteptăm pe tine împreună cu jumătatea Ta la concertul unde muzica dă suflet universului!
13:50
O expoziţie de fotografie cu portrete în format mare ale 75 de supravieţuitori ai Holocaustului se va deschide miercuri pentru public în oraşul Essen, din vestul Germaniei, relatează dpa.
13:20
Președintele țării, Igor Dodon, susține că decizia de a sista aplicarea excepției temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a fost necesară ca șoferii din stânga Nistrului să-și procure plăcuțe de înmatriculare neutre, în contextul în care „acest proces nu era atât de activ”.
13:00
Experţii din Comisia Naţională pentru Sănătate din China au confirmat luni transmiterea de la om la om a unui nou tip de coronavirus (2019-n-CoV) şi infecţii în rândul personalului medical, informează Xinhua, citează Agerpres.
12:40
Peste 3.000 de oameni, dintre care o mie de copii, şi-au părăsit forţat locuinţele în Columbia din cauza confruntărilor dintre bandele de narcotraficanţi pentru controlul zonelor de producţie a cocainei, au anunţat autorităţile, citate de AFP.
12:40
Recent am analizat numărul maşinilor electrice care sunt înmatriculate în prezent în Moldova şi ne-am convins de faptul că acesta este unul infim. Doar aproximativ 350 de moldoveni au ales vehicule pe care să le alimenteze cu electricitate în loc de carburanţi fosili, însă nu ştim dacă toţi conduc exclusiv electromobilele şi dacă nu mai utilizează paralel şi maşini cu combustie internă.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.