UNIMEDIA

Acum 4 ore
21:20
Încă cinci persoane au fost reținute, în urma măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și a altor persoane ce fac parte din grupul infracțional specializat în sustragerea mijloacelor de pe cardurile bancare. Potrivit poliției, unul dintre suspecți deține o funcție de conducere în unul din Penitenciarele din Republica Moldova.
21:00
Noul Guvern italian este așteptat să emită un decret ce va fi valabil timp de o lună, începând cu 6 martie, cu interdicții și restricții inclusiv în preajma Sărbătorilor Pascale, potrivit agenției ANSA. Călătoriile în scop turistic vor fi interzise iar deplasările dintr-o regiune în alta se vor face doar din motive întemeiate.
20:50
Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că SUA nu vor accepta niciodată anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea, potrivit unui comunicat dat publicităţii de Casa Albă în ziua în care se împlinesc 7 ani de la acest eveniment, relatează Reuters şi AFP.
20:40
Ministerul Afacerilor Externe a actualizat informațiile privind accesul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state. Noile restricții de intrare în mai multe state, categoriile de persoane exceptate de la regulile generale impuse de autoritățile țărilor, dar și alte măsuri pe plan intern în fiecare stat au fost actualizate pe 26 februarie.
20:10
Bilanțul zilei de astăzi al pandemiei de coronavirus în Republica Moldova arată 1452 cazuri noi de infectare. Mai mult de jumătate din numărul total de infecții, raportate sunt în municipiul Chișinău.
Acum 6 ore
19:50
Președinta Maia Sandu spune că scumpirea carburanților este o „acțiune concertată din partea companiilor”, iar plafonarea prețurilor este soluția. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul briefingului de presă.
19:30
Teatrele din Republica Moldova se închid din nou. CNESP a aprobat astăzi decizia de a institui un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie 2021, inclusiv. Dat fiin faptul că situația epidemiologică este gravă.
19:20
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a anunțat astăzi că transportul public în munipiul Chișinău va fi suspendat în zilele de sâmbătă și duminică, ca urmare situației epidemiologice grave.
19:00
Toate instituțiile de învățământ trec, timp de 2 săptămâni în online, pe fondul creșterii numărului infecțiilor cu Covid-19. Decizia a fost luată astăzi de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică
18:30
Două persoane au ajuns la spital, în urma unui grav accident rutier, produs în după-amiaza zilei de astăzi. Potrivit poliției, impactul a avut loc la intrarea în localitatea Buțeni, din raionul Hîncești.
18:10
Gigantul inovațiilor tehnologice, compania Samsung, organizează, în regim online, evenimentul care îți pune pe tavă cele mai noi inovații. Pe 2 martie 2021, la ora 17:00, vei putea vedea ecranele care inspiră ale televizoarelor Neo QLED și poți deveni proprietarul unui soundbar marca Samsung!
18:10
După ședința Consiliului Suprem de Securitate, președinta Maia Sandu a explicat de ce președintelui Comisie de Securitate a Parlamentului Sergiu Sîrbu i-a fost interzis accesul la întrunirea CSS.
Acum 8 ore
17:50
Președinta țării, Maia Sandu, face declarații de presă după ședința Consiliului Suprem de Securitate, la care urmau să fie discutate mai multe subiecte, inclusiv privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.
17:10
Alte 1452 cazuri noi de infectare cu Covid-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 15 sunt de import (2-România, 4-Ucraina, 2- Marea Britanie, 2-Olanda, 1- Cehia, 1-Italia, 1-Franța, 1-Rusia, 1- Turcia).
17:10
Alte 28 persoane au fost răpuse de Covid-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății. Bilanțul total ajunge la 3899.
16:50
Pe data de 26 februarie curent a fost desfășurată ședința Comisiei Medicamentului pe lângă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, în timpul căreia s-a decis autorizarea condiționată a vaccinurilor utilizate în prevenirea SARS-CoV-2 (Covid-19), cu emitera Certificatelor de Înregistrare cu termen de 1 an și cu solicitarea prezentării studiilor postautorizare privind siguranța și studiilor postautorizare privind eficacitatea.
16:30
Din cauza răspândirii cazurilor de infectare cu virusul Covid-19, Administrației Universității Tehnice a Moldovei a anunțat pe 26 februarie că studenții săi vor studia de la domiciliu în următoarele două săptămâni. Anunțul a fost făcut de către universitate pe pagina de Facebook.
16:30
„Scrisoare lui Serioja Sîrbu”, astfel ar fi fost denumit mesajul, în format pdf, primit de deputatul Sergiu Sîrbu, prin care i se recomandă să se abțină de la participarea la ședința CSS de astăzi. Deputatul a publicat invitație primită pe 24 februarie, dar și notificarea trimisă cu o zi mai târziu în care se explică de ce ar fi bine să nu fie prezent la ședință.
Acum 12 ore
15:50
Peste 300 de eleve au fost răpite după un atac armat într-o școală din Jangebe, statul Zamfara din nord-vestul Nigeriei, scrie digi24.ro.
15:30
Pentru unii asta ar putea fi o mare descoperire, dar totuşi, cei mai mulţi dintre admiratorii mărcii Porsche ştiu că a existat o perioadă a istoriei când Porsche producea tractoare. Mijlocul secolului al XX-lea a fost perioada în care Porsche a încercat să producă şi vehicule militare, şi tractoare, dar ce e important să ştim e că până şi atunci, cu mai mult de jumătate de secol în urmă, marca germană avea reputaţia perfecţiunii inginereşti, informează PiataAuto.md. Aşa că orice produs care ajungea să aibă numele Porsche pe el, era instantaneu admirat.
15:30
Fostul subaltern al șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Roman Statnîi, va fi cercetat în libertate. Demersul procurorilor privind solicitarea prelungirii măsurii preventive a fost respins.
15:20
Liderul PSRM, Igor Dodon, susține că în țara noastră a fost înregistrat oficial vaccinul rusesc împotriva Covid-19, Sputnik-V. Acesta mai spune că primul lot va fi livrat în curând.
15:20
Momentul în care cei doi câini ai vedetei americane Lady Gaga sunt furați, într-un incident în care s-au tras focuri de armă, iar bărbatul angajat să plimbe patrupezii a fost rănit, a fost surprins de camera de supraveghere de la casa unui vecin, scrie digi24.ro.
15:10
Cadavrul unui bărbat a fost găsit fără suflare în beciul din curtea casei sale de către fiul său. Descoperirea cadavrului a avut loc astăzi, în jurul orei 10:40, în localitatea Onești, din raionul Hîncești.
15:00
Un minor în vârstă de 16 ani și un tânăr de 18 ani, au fost reținuți de oamenii leii, pentru comiterea mai multor furturi. Tinerii nu sunt la prima abatere de așa gen, ei fiind cercetați penal pentru infracțiuni analogice.
14:40
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a aprobat lista statelor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea persoanelor pe teritoriul Republicii Moldova. Lista nouă intră în vigoare din 1 martie 2021.
14:40
Regina Elisabeta a II-a i-a îndemnat pe oameni să „se gândească la ceilalți”și să se vaccineze împotriva Covid-19 atunci când devin eligibili pentru vaccinare, relateazăBBC, citat de digi24.ro.
14:20
Primul lot de vaccin împotriva Covid-19 urmează să ajungă în țară în cel puțin 3 zile. Ministerul Sănătății anunță că a primit o notificare de la platforma COVAX, prin care a fost confirmată livrarea primului lot de vaccinuri pentru Moldova.
14:00
Președinta țării, Maia Sandu, face declarații de presă după ședința Consiliului Suprem de Securitate, la care urmau să fie discutate mai multe subiecte, inclusiv privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.
13:50
Deputatul Sergiu Sîrbu a venit cu niște precizări după ce nu a fost admis astăzi la ședința CSS. Deputatul susține că, deși este membru din oficiu, aseară a primit invitația la ședința, iar astăzi dimineață, o altă scrisoare prin care i se recomandă să se abțină de la participare. Sîrbu susține că s-a prezentat la Președinție, însă a fost bruscat de ofițerii SPPS și dat afară.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.