UNIMEDIA

Acum 30 minute
16:40
Un şofer din raionul Criuleni, a urcat beat la volan și aîncercat să fugă de poliție. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 44 de anidin raionul Criuleni. Cazul a avut loc la data de 10 mai curent, în jurul orei 20:35, în satul Onițcani.
Acum o oră
16:00
Un tânăr în vârstă de 21 de ani, a fost transportat pe calea aerului de la Edineț la Chișinău. Misiunea a fost îndeplinită cu succes de echipajul SMURD Iași, în după-amiaza zilei de 11 mai.
16:00
Trupulneînsuflețit al unui bărbat, care ar fi dispărut în luna aprilie a anuluitrecut, a fost găsit în stare de putrefacție, într-un iaz din localitatea Hîjdieni,din raionul Glodeni.
Acum 2 ore
15:50
Deputata Platformei DA, Arina Spătaru, va înregistra un proiect de lege în Parlament privind întreținerea și protecția animalelor de companie, consultat cu APL-urile, societatea civilă, organizațiile de protecție a animalelor, alte organizații și instituții de resort. Proiectul vine să protejeze animalele cu și fără stăpân, să ofere condiții echitabile, substanțiale tuturor APL-urilor în vederea reglementării problemei prin micșorarea populației animalelor fără stăpân prin sterilizare, să implementeze programul CSVE (capturare-sterilizare-vaccinare-eliberare), care este cel mai eficient și uman program în vederea micșorării populației de animale fără stăpân, să contribuie la elaborarea bazei de date a animalelor de companie cu și fără stăpân, să promoveze cultura cetățenilor în relația cu animalele inclusiv prin neadmiterea cruzimii față de animale, să interzică luptele de câini și alte animale.
15:10
Continuă investigațiile în dosarul contrabandei cu țigări în valoare de circa 0,5 milioane lei depistată pe malul râului Prut, în perimetrul satului Șirăuți, raionul Briceni. Astfel, după cum anunțau procurorii PCCOCS în comunicatul de presă din 30 aprilie 2021, aceștia urmau să verifice, de comun cu ofițerii SPIA, dacă angajații postului Poliției de Frontieră responsabil de segmentul geografic, în care a fost contracarată infracțiunea, au fost implicați în facilitarea infracțiunii.
Acum 4 ore
14:50
Imagini care ar fi de la reținerea celui de-al doilea suspect în dosarul răpirii cetățeanului ucrainean, Nicolae Ceaus, au fost publicate pe un canal de Telegram, care a scris mai multe detalii despre acest caz.
14:40
Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a convocat astăzi în ședință Executivul politic al formațiunii, la care s-au stabilit acțiunile privind campania electorală.
14:20
Compania Intellect Group a prezentat „Ratingul politic” pentru luna aprilie 2021. Cercetarea este realizată de experți interni și externi, în combinație cu monitorizarea media în baza unui program specializat de monitorizare și cercetare a opiniei experților. Participanții a analizat, apreciat activitatea și ratingul politicienilor, al formațiunilor social-politice din Moldova și au depistat problemele principale, precum și temele importante în baza programului specializat de chestionare electronice. Totodată, a fost efectuată și monitorizarea activității politicienilor, partidelor politice, temelor și problemelor principale reflectate în spațiul media din Republica Moldova.
13:40
Natalia Morari a oferit declarații inedite, în premieră, despre tatăl copilului său. Prezentatoarea TV a organizat o sesiune specială pe contul ei de Instagram, ocazie prin care le-a răspuns internauților la cele mai interesante întrebări. Fanii au profitat imediat și au întrebat-o pe jurnalistă: ce nume poartă Rem, scrie SHOK.md.
13:30
Deși suntem pentru al doilea an consecutiv în pandemie, numărul de treceri ale frontierei de stat este în creștere față de anul precedent. S-ar explica acest fapt prin relaxarea într-o oarecare măsură a restricțiilor de circulație transfrontalieră, deschiderea punctelor de trecere a frontierei și funcționarea acestora în regim normal, posibilitatea realizării testului PCR Covid – 19, dar și vaccinarea anti-Covid a călătorilor, care scutește de regimul de autoizolare pentru 14 zile pe teritoriul Republicii Moldova.
13:20
Reprezentanții companiilor „Memphis-Construct” și „Global Construcții” susțin că, deși au prezentat public toată informația despre proiectul lor imobiliar din strada Andrei Doga, 13/7, asupra lor, în continuare, sunt exercitate presiuni și chiar acțiuni de intimidare. Doina Calaraș, care a vorbit în numele celor două companii, a declarat că administrația grădiniței private din preajmă implică părinții copiilor care frecventează această instituții, chemându-i să recurgă la acțiuni de protest și să semneze petiții pentru a împiedica construcția, potrivit IPN.md.
13:20
Agenția Națională de Transport Auto (ANTA),  în perioada 26 aprilie - 11 mai 2021, aaplicat sancțiuni contravenționale, pentru transportatorii de  mărfuri șipasageri, întocmind în total 168 de procese verbale.
13:10
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării au aprobat, astăzi, în cadrul unei ședinte, contigentele de persoane din etapa trei de vaccinare împotriva Covid-19, care urmează să fie imunizate începând cu ziua de astăzi. 
Acum 6 ore
12:50
Bucură-te decumpărături oriunde și oricând, achită cu LiberCard, iar MAIB te răsplătește cupremii valoroase, oferite în cadrul promoției „Sărbătorește cu LiberCard”. Poți câștiga unul dintre cele patru laptopuriACER Aspire A315-55KG Charcoal Black (NX.HEHEU.02J), puse în joc. Promoția esteorganizată în perioada 19 aprilie – 31 mai a.c..
12:50
În cadrul forumului internațional „Digital Forum 2021”, FinComBank a fostnominalizată ca una din TOP-3 bănci din Republica Moldova, prestatoare de serviciionline pentru business! 
12:40
O femeie în vârstă de 35 de ani, originară dintr-un sat din raionul Ocnița, a fost reținută de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Buiucani, fiind suspectată de escrocherie.
12:20
Persoane necunoscute au intrat astăzi dimineață în gimnaziul nr. 175 din Kazani, Tatarstan și au deschis focul asupra elevilor și profesorilor.
11:40
Autoritatea Națională de Integritate s-a autosesizat în baza unui articol de presă și a pornit o cauză contravențională pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale de către un membru al Consiliului Superior al Procurorilor. Și un consilier raional din Consiliul raional Glodeni riscă să fie sancționat contravențional pentru nedepunere și depunerea tardive a declarației de avere și interese personale.
11:10
Un șofer s-a răsturnat cu mașina pe care o conducea pe acostament, la Nisporeni. Cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dintre care o minoră de 15 ani. Totul a avut loc în această dimineață, la ora 03:15 pe traseul Nisporeni-Milești în apropiere de satul Păruceni. Informația a fost confirmată de către ofițera de presă al IP Nisporeni, Cristina Vicol. 
11:00
Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, va întreprinde o vizită oficială la Chișinău, în perioada 13-14 mai, la invitația președintei Maia Sandu. Aceasta este prima vizită a unui președinte lituanian în țara noastră în ultimii 6 ani.
Acum 8 ore
10:50
Strada Sculeni din sectorul Buiucani a fost subiect de discuție în cadrul ședinței Primăriei de astăzi. Asta după ce a fost săpată o groapă, pentru a fi efectuate niște lucrări, iar astăzi „ar putea încăpea un om în picioare în ea”. Edilul și-a arătat nemulțumirea față de unii colegii, menționând că despre astfel de situații s-a discutat de nenumărate ori. Mai mult, Ceban a spus că vor recăpăta încrederea oamenilor, iar pentru asta vor da și oameni afară dacă va fi nevoie.
10:30
Încă un complice în cazul răpirii fostului judecător Nicolae Ceaus a fost reținut duminică, 9 mai, la intrarea în țară. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 de ani. Procurorii vor cere astăzi aplicarea arestului preventiv.
10:30
Timp de 3 luni, ne propunem ca împreună cu tine să ajutăm 18 familii cu mulți copii frumoși, cuminți și muncitori, ce traîiesc la limita subzistenței să le reamintim că orice lucru micuţ este de fapt un lucru mare, atât de mare cât zâmbetul unui copil.
10:10
Un tânăr, în vârstă de 28 de ani, a ajuns ieri la spital după ce a intrat cu mașina într-un pilon de electricitate. Impactul s-a produs pe strada Turgheni 12/1, la Soroca.
09:40
Un incendiu în care a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc în dimineața zilei de 11 mai. Potrivit primelor informații acoperișul unei case de locuit din strada Tineretului nr.12 din orașul Orhei a luat foc. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la 01:13.
09:40
Havuzurile din capitală urmează a fi puse în funcțiune. Primarul capitalei, Ion Ceban, a solicitat să fie testate în această săptămână pentru a putea fi lansate etapizat. Astfel, locuitorii din capitală se vor bucura putea bucura de acestea începând cu 15 mai.
09:00
Șeful de departament de la Banca Națională a Moldovei, reținut pentru abuz de serviciu în dosarul fraudei bancare, a primit încă 20 de zile de arest. Măsura a fost solicitată de procurorii PCCOCS în fața magistraților de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.
Acum 12 ore
08:30
Primarul capitalei, Ion Ceban, a convocat pentru astăzi, 11 mai, ședința Primăriei. 5 subiecte figurează pe ordinea de zi.
08:10
Catedra Ortopedie și Traumatologie și întreg colectivul a USMF „Nicolae Testemițanu”, Membrii Asociației Ortopezilor și Traumatologilor din Republica Moldova (ATORM), Societatea Română de Ortopedie și Traumatologie și Asociația Traumatologilor și Ortopezilor din Moldova (A. T. O. M) aduc sincere condoleanțe familiei, rudelor și celor apropiați cu trecerea în eternitate a conferențiatului universitar Darciuc Mihail, răpus de Covid-19 pe 8 mai. Începând cu ora 11:00, cortegiul funerar va porni spre Cimitirul Central din Chișinău, unde la 11:30 va avea loc mitingul de doliu, iar la 12:00 înmormântarea.
07:50
Horoscop 11 mai 2021. Este o zi bună pentru călătorii și pentru decizii cruciale pentru viitor. Trebuie doar să vă ascultați instinctele și inima, scrie observatornews.ro
07:40
Banca Națională a stabilit pentru astăzi, 11 mai, un curs de 21,51 lei pentru un euro.
07:20
Meteorologii anunță pentru astăzi cer variabil, fără precipitații, și maxime care vor oscila între +17 și +22 grade Celsius. Începând cu ziua de mâine, vor cădea ploi slabe în centrul și regiunea de sud a țării, iar de  miercuri, și la nord. Precipitațiile vor dura până sâmbătă.
Acum 24 ore
21:20
Un motociclist, în vârstă de 23 de ani, a fost oprit în această dimineață de inspectorii INSP, după ce a fost observat deplasându-se haotic cu motocicleta. Tânărul nu a reacționat la somațiile ofițerilor, iar fiind în stare de ebrietate, s-a dezechilibrat și a căzut jos. Aceștia s-au oferit să-l ajute, însă s-au ales cu cuvinte necenzurate din partea șoferului, fiind nevoiți să-l încătușeze. La fața locului, s-au apropiat și câțiva localnici, veniți să-și ajute amicul. Despre incident, a fost înștiințat procurorul de serviciu a Procuraturii Criuleni.
21:00
Guvernul României a aprobat astăzi noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat. Și de aceasta dată, Republica Moldova se află în lista „zonelor verzi”, pentru care nu se impun cele 14 zile de carantină. Cei care vor să călătorească în România, dintr-o țară aflată în zona roșie, pot fi scutiți de carantină dacă au fost vaccinați cu ambele doze de vaccin sau dacă au avut Covid-19, în ultimele 90 de zile.
20:10
Intepreta Natalia Gordienko, care va reprezenta țara la concursul Eurovision, a ajuns pe scena de la Rotterdam. Artista a ajuns ieri în Olanda, iar astăzi a avut prima repetiție pentru semifinala care va avea loc pe 20 mai. 
19:40
Doar 48 de persoane au fost vaccinate împotriva Covid-19 în ultimele 24 de ore. Din numărul total, 43 sunt persoane care au primit a doua doză, potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății. De la începutul campaniei de vaccinare, din luna martie, peste 185 mii de persoane au fost imunizate.
19:30
Platforma Demnitate și Adevăr anunță că este „deschisă pentru exponenți ai tuturor forțelor civice și politice proeuropene și naționale care militează pentru unitate și consolidarea eforturilor de realizare a schimbării în bine a vieții oamenilor, pentru siguranța și prosperitatea lor și punerea în serviciul cetățeanului a unui Parlament și Guvern fără oligarhi,  corupți și hoți”. Declarația a fost făcută de către liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în exclusivitate pentru UNIMEDIA, solicitat să comenteze zvonurile că s-ar negocia cu alte formațiuni de dreapta crearea unui eventual bloc electoral.
19:10
Un moldovean, în vârstă de 25 de ani, și-a pierdut viața într-un accident în Italia, scrie presa locală. Impactul s-a produs sâmbătă, 8 mai, în jurul orei 16:30. Potrivit sursei, moldoveanul se afla la ghidonul unei motociclete alături de iubita sa.
18:50
Impact mortal la Sîngerei. Un bărbat, în vârstă de 51 de ani, și-a pierdut viața după ce a fost lovit de o mașină. Victima se deplasa pe carosabil, potrivit oamenilor legii.
18:30
Aproape 1500 de moldoveni au fost testați astăzi la Covid-19, iar doar 49 dintre ei au primit un rezultat pozitiv, arată datele prezentate de Ministerul Sănătății. Din numărul total, niciunul nu este de import.
18:30
Patru femei și doi bărbați din țară au decedat astăzi din cauza complicațiilor provocate de Covid-19. Bilanțul total se apropie de 6000.
17:00
Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că marți, 11 mai 2021, vor avea loc întreruperi de energie electrică. Astfel vor rămâne fără lumină pentru câteva ore consumatorii din mai multe localități din țară. 
Ieri
16:50
Nicolae Glib își sărbătorește astăzi, ziua de naștere. Interpretul de muzică populară, Artist al Poporului, deținător al Ordinului Republicii, laureat al Premiului Național a împlinit vârsta de 71 ani. Cu această frumoasă ocazie, Directorul „Moldova Concert”, Andrei Locoman i-a adresat un mesaj de felicitare, scrie SHOK.md.
16:30
Aproximativ 75.000 de persoane au susținut o scrisoare deschisă semnată de mai mulți militari care avertizează în privința riscului de război civil din Franța. Mesajul, publicat într-o revistă de dreapta, acuză guvernul francez că a făcut „concesii” în fața islamismului, scrie digi24.ro.
16:00
Peste 70 de mii de moldoveni, stabiliți în afara țării, s-au înscris prealabil, până la 10 mai, pentru a putea participa la alegerile parlamentare anticipate. Scrutinul va avea loc pe 11 iulie 2021.
15:30
Ministerul Sănătății a anunțat că pregătește lansarea celei de-a treia etape de vaccinare împotriva Covid-19, când toți doritorii se pot înscrie în liste pentru a se imuniza. În Republica Moldova sunt disponibile la moment vaccinurile AstraZeneca, Sputnik-V și cel chinezesc Sinopharm.
14:50
Peste 200 de angajaţi ai nodului feroviar Bălţi au intrat în grevă, iar circulația trenurilor în regiune a fost sistată. Muncitorii protestează, solicitând autorităților să intervină pentru a li se achita lefurile, pe care nu le-au mai văzut de aproape jumătate de an.
14:30
Autoritatea Aeronautică Civilă a depus un denunț la Procuratura Generală să verifice acțiunile unei companii aeriene, care a vândut bilete pasagerilor la o cursă ce nu a fost autorizată de către federația Rusă, țara de destinație a zborului. De asemenea, ACC a solicitat sistarea vânzării biletelor de avion pe cursele Chișinău - Moscova și Chișinău - Sankt Petersburg, până la obținerea autorizațiilor corespunzătoare de la autoritățile competente din Federația Rusă.
14:20
Ministrul regional al Sănătății din Omsk, Federația Rusă, Aleksandr Murahovski, a fost găsit astăzi, după trei zile de la așa-numita dispariție. Acesta a apărut, de unul singur, în satul Baslî, este sănătos și acum este examinat medical, se arată într-un comunicat al executivului din Omsk. Se pare că medicul, care l-a examinat pe opozantul Aleksei Navalnîi, a fost la vânătoare și „nu realiza amploarea operațiunilor de căutare”.
14:10
La Memorialul Gloriei Militare a municipiului Comrat au fost aprinse 1418 lumânări în memoria fiecărei zile de război. Participanții evenimentului au avut oportunitatea să guste terciul ostașilor, care a fost preparat la bucătăria militară mobilă aflată lângă Memorialul Gloriei Militare. La evenimentele dedicate sărbătoririi celei de-a 76-a aniversare a Victoriei asupra fascismului a participat și Guvernatoarea Găgăuziei.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.