UNIMEDIA

Acum 6 ore
20:00
Referendumul propus de PD este perfect realizabil din punct de vedere tehnic și practic. Cel puțin asta spune democratul Sergiu Sîrbu.
19:10
Cancelarul german Angela Merkel a declarat sâmbătă, în timpul unui congres regional al formaţiunii sale politice, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), că, dacă partidul său mai continuă să discute despre afluxul de migranţi din 2015, gruparea îşi va pierde vocaţia majoritară, informează EFE.
19:10
17 funcționari publici de la Primăria Chișinău, bănuiți că ar fi semnat acte pentru legalizarea unor construcții ilegale, au fost escortați vineri, 19 octombrie, la Centrul Național Anticorupție. Ei sunt cercetați într-un dosar de corupție. Centrul de Investigații Jurnalistice a deconspirat mai multe scheme de corupție legate de cosntrucții abuzive în Chișinău, dar nici unul din cazurile investigate nu a intrat în vizorul CNA și Procuraturii Anticorupție, scrie anticorupție.md.
Acum 8 ore
18:30
După ce au dat în august 2015 în exploatare un teren de fotbal pentru care au fost cheltuiți peste cinci milioane de lei din bani publici, democraţii de la Nisporeni au decis să mai construiască un stadion, tot în or. Nisporeni, de această dată de peste 80 de milioane de lei. Şi asta în condiţiile în care numărul populaţiei din acest raion a scăzut din cauza crizei şi a lipsei locurilor de muncă cu peste 15 la sută pe parcursul ultimilor ani, scrie Jurnal de Chișinău.
18:10
O anchetă a fost deschisă în Franţa după moartea unui adolescent care lua parte la „Momo Challenge”, un joc macabru care îi ameninţă pe participanţi incitându-i să comită acte periculoase, au informat surse judiciare citate sâmbătă de AFP.
18:00
Președintele Igor Dodon va efectua o vizită în Turcia pe 29 octombrie, când este sărbătorită Ziua Națională a acestei țări. Totodată, pe 31 octombrie, șeful statului va merge într-o vizită oficială în Federația Rusă, transmite IPN.
18:00
Deși nu există vreo dovadă medicală că dieta fructariană este benefică pentru organismul uman, un cuplu susține că meniul lor bazat doar pe fructe le-a schimbat viața, ajutându-i din mai multe puncte de vedere.
17:40
Centru capitalei este blocat în aceste momente din cauza pregătirilor pentru mitingul Partidului Democrat.
17:40
MitropolitulVladimiraconvocatastăzi,19octombrie,starețiișistarețele,protopopiișișefiidesectoaresinodalelaReședințamitropolitană.ÎncadruladunăriiafostabordatșisubiectulviziteicanoniceaPatriarhuluiMoscoveișiaîntregiiRusiilaChișinău, scrie Ziarul de Gardă.
17:30
Compania Lamborghini a făcut public în un filmuleţ în care explică mai pe înţelese cum funcţionează sistemul Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA) de nouă generaţie, găsit deocamdată doar pe noul supercar Aventador SVJ.Multitudinea de elemente aerodinamice active produc o forţă de apăsare cu 40% mai mare decât cele de pe un Aventador SV, în timp ce forţa de rezistenţă aerodinamică frontală poate fi redusă cu un procent.
17:20
Câteva mii de oameni au protestat sâmbătă în centrul capitalei Croaţiei, Zagreb, faţă de planurile guvernului de a creşte vârsta de pensionare la 67 de ani şi de a diminua pensiile pentru cei care optează pentru pensionarea anticipată, informează Reuters, citat de digi24.ro.
17:10
Pentru a face Integrarea Europeană, este în primul rând Acordul de Asociere dintre RM și UE, iar referendumul care a fost anunțat de către PD, este doar o fumigenă electorală. Cel puțin asta este părerea mai multor deputați.
Acum 12 ore
16:40
Comunitatea #occupyguguta cer persoanelor care sunt intimidați și forțați să participle la protestul PD-ului de mâine, să vină cu probe și să facă acest lucru public.
15:50
John Bolton, consilierul preşedintelui Donald Trump pe probleme de securitate naţională, a făcut o recomandare pentru retragerea Statelor Unite din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF), relatează The Guardian.
15:50
Mohammed Dewji, cel mai bogat om din Tanzania, a fost răpit când ieşea dintr-un hotel din Dar es Salaam.
14:40
Parlamentul Macedoniei a votat, vineri seara, schimbarea numelui țării din “Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei” în cel de “Republica Macedoniei de Nord”, a anunțat Reuters.
14:30
Inspectoratul General al Poliţie informează posesorii de arme cu destinație civilă, că în conformitate cu prevederile Legii nr.130 din 08.06.2012 privind regimul armelor şi al muniţiilor cu destinaţie civilă (în vigoare de la 26.10.2013), toate persoanele fizice şi juridice care deţin în posesie arme au obligaţia ca, în termen până la 25 octombrie 2018 inclusiv, să se prezinte la organele de poliţie în a căror rază de competenţă teritorială îşi au domiciliul ori sediul pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor necesare pentru deţinerea ori portul şi folosirea armelor, pentru eliberarea documentelor corespunzătoare, în condiţiile legii.
14:20
În perioada președinției României în UE, 1 ianuarie – 30 iunie 2019, nu va fi înaintată o cerere de aderare la Uniunea Europeană de către Republica Moldova. Declarația a fost făcută de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul de televiziune RTR Moldova, transmite IPN.
13:50
Un avion de vânătoare rusesc a fost interceptat în apropierea spaţiului aerian românesc, deasupra Mării Negre. Ministrul Apărării Naţionale din România, Mihai Fifor, a declarat, sâmbătă, că acesta este modul Federaţiei Ruse de a testa forţele româneşti şi ale NATO.Aparatul - un avion de vânătoare de tip Suhoi 27 - a fost detectat de Centrul de comandă şi control al Forţelor Aeriene Române. Apoi piloţii canadieni au decolat la comanda primită de la Centrul NATO de la Torrejon, Spania şi au monitorizat îndeaproape avionul rusesc până când a părăsit zona, au anunţat forţele aeriene canadiene pe pagina de Facebook.
13:50
„Un raport și o dare de seamă al Partidului Democrat”. Asta spune democratul Sergiu Sîrbu despre programul PD-ului de mâine din Piața Marii Adunări Naționale.
13:40
Briefing de presă susținut de Președintele ACRE, Jan Zahradil, și Președintele Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor.
13:40
„VerdepentruUnire”.Estegenericulunuimarșautomobilisticunionist,organizatdeAlianțapentruCentenar,carevaavealocduminică,21octombrie,laChișinău.Evenimentulvaîncepelaora12:00,lasensulgiratoriudepestradaIonCreangădincapitală.
13:40
PreședinteleIgorDodonafirmăcăestepuținprobabilsăcandidezeînvreocircumscripțieuninominalălaurmătoarelealegeriparlamentare,dararputeasăseregăseascăpelistaPartiduluiSocialiștilordinRepublicaMoldova,transmiteIPN.
13:20
Capitala Libertății se mută la Ungheni. Despre asta a anunțat analistul Octavian Țîcu pe pagina s-a de Facebook.
13:10
În contextul evenimentelor care vor avea loc la 21 octombrie curent, în centrul capitalei, Poliția se va afla la datorie pentru a asigura, prioritar, siguranța participanților, precum și desfășurarea pașnică a evenimentelor.
13:00
Întreprindereamixtămoldo-rusăMoldovagazfinalizeazălucrărilelanoulsediuoficialdepestradaPuşkin64dinmunicipiulChişinău, scrie Mold-Street.
12:50
Procuratura Anticorupție anunță despre finisarea urmăririi penale și transmiterea în judecată a cauzei penale în privința unui responsabil de calificare a conducătorilor auto din mun.Chișinău din cadrul Departamentului înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto a Agenției Servicii Public, fiind învinuit de abuz de serviciu.
12:30
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova împlinește astăzi 25 de ani de la fondare. Despre aceasta a anunțat deputata comunistă Inna Șupac pe pagina sa de Facebook.
12:10
În rezultatul desfășurării activităților de supraveghere și control la frontiera de stat, prevenire și combatere a migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, angajații Poliţiei de Frontieră, pe parcursul a 24 de ore, au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
12:00
36 din 44. Atâția polițiști din cadrul Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger” au câștigat bereta neagră. Aceștia au pornit într-un marș de peste 20 de km, prin diferite obstacole.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.