„De neînvins la lupte pe plajă”. Un sportiv moldovean a obținut aurul, în Franța, pentru al doilea an consecutiv 

NewsMaker, 30 iunie 2024 09:40

Luptătorul de stil liber din Republica Moldova, Traian Căpățînă, a devenit pentru al doilea an consecutiv campion la Turneul din categoria World Series. Competiția a avut loc în Franța. Pe primul loc al podiumului de premiere a urcat și luptătorul moldovean de stil liber Vasile Diaconu.  Pe 30 iunie, Centrul sportiv de pregătire a loturilor naționale a […] The post „De neînvins la lupte pe plajă”. Un sportiv moldovean a obținut aurul, în Franța, pentru al doilea an consecutiv  appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 24 ore
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Vârsta de pensionare pentru femeile din Republica Moldova a crescut din 1 iulie Amenzi de 2500 lei pentru refuzul de a participa la recensământ Începând cu 18 iunie, șoferii achită tot mai mult pentru carburanți: ANRE a explicat motivul și a anunțat noi scumpiri Rapperul […] The post (VIDEO) Contrabandă de milioane cu mașini de lux, alertă în Turcia și Grecia, admiterea online la universități / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
17:50
Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au lansat o pagină web cu privire la activitatea primarului Ion Ceban. PAS a numărat și a scris pe noua platformă că edilul ar fi „pierdut” 63 de zile din acest an. În acest sens, partidul a creat un calendar „cu absențele de la lucru” ale primarului, totodată a […] The post „Hai la muncă“. PAS a lansat un site despre activitatea edilului Ion Ceban. Reacția consilierei primarului appeared first on NewsMaker.
17:20
Primăriile din Moldova pot aplica la un concurs, lansat de Guvern, pentru ca în localități să fie construite creșe. Guvernul va contribui cu 1,5 milioane de lei pentru fiecare proiect. Pot depune dosarul, până pe 30 iulie, primăriile cu mai mult de 5 mii de locuitori. Potrivit autorităților, creșele vor fi construite până la sfârșitul […] The post Creșe pentru localitățile din Moldova, până la sfârșitul anului: Guvernul a lansat un concurs appeared first on NewsMaker.
16:30
Medicii de pe ambulanță au fost alertați să intervină la o terasă din Chișinău. Patru minori, cu vârste între 12 și 15 ani, s-au intoxicat după ce ar fi consumat droguri. Două echipe medicale au ajuns la fața locului. Minorii au fost găsiți slăbiți, cu uscăciuni în gură, dar și cu membrele inferioare amorțite. După […] The post Medicii, alertați la o terasă din Chișinău: 4 minori s-ar fi intoxicat cu droguri  appeared first on NewsMaker.
16:00
Reprezentanții Aeroportului Chișinău au dat asigurări pe 1 iulie că pe teritoriul aerogării sunt locuri disponibile de parcare. Precizarea a fost făcută după ce presa a publicat, în dimineața zilei, imagini de la Aeroport cu un cetățean nemulțumit că „jumătate” din parcare, unde se află automobile cu numere de înmatriculare ucrainene, este îngrădită și nu […] The post „Jumătate din teritoriu e îngrădit pentru mașini ucrainene”. Nemulțumirea unui cetățean la Aeroport și reacția aerogării VIDEO appeared first on NewsMaker.
16:00
La începutul lunii august, Chișinăul va găzdui mai mulți artiști cu numele internaționale, pentru că în amfiteatrul Arena Chișinău va avea loc prima ediție de vară a RETRO FEST. Vedete ale playlistului anilor ’90 și ’00, oameni care au modelat gustul muzical al mai multor generații, vin în capitala Moldovei. Vânzarea biletelor a început acum două luni, iar acum au mai rămas doar câteva locuri prețioase pentru cei care […] The post Chișinău va găzdui primul RETRO FEST de vară, cu participarea unor vedete mondiale appeared first on NewsMaker.
16:00
În Moldova, situația privind respectarea drepturilor omului rămâne una dificilă, în pofida unor schimbări pozitive privind percepția despre calitatea asistenței medicale, justiției, protecției sociale și condițiilor de muncă. În același timp, în Transnistria situația privind respectarea drepturilor se înrăutățește. Despre aceasta se menționează în raportul avocatului poporului Ceslav Panico, pentru anul 2023. Dreptul la sănătate […] The post Reținerea persoanelor pe aeroport și „separatismul” din Codul Penal. Cum (nu) s-au respectat drepturile omului în Moldova în ultimul an appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție:  Vârsta de pensionare pentru femeile din Republica Moldova a crescut din 1 iulie Amenzi de 2500 lei pentru refuzul de a participa la recensământ Începând cu 18 iunie, șoferii achită tot mai mult pentru carburanți: ANRE a explicat motivul și a anunțat noi scumpiri Rapperul […] The post VIDEO Primele amenzi pentru refuzul recensământului, crește vârsta de pensionare și prețul la carburanți / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:10
Oficialii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalniņa-Lukaševica, se vor afla, în perioada 1 – 3 iulie, într-o vizită în Republica Moldova. Aceștia vor analiza recentele schimbări politice, pregătirile pentru alegerile prezidențiale și a referendumului constituțional, precum și implementarea votului prin corespondență. Alte subiecte discutate vor include imixtiunea […] The post APCE, cu ochii pe pregătirea alegerilor prezidențiale și a referendumului. Vizită de documentare în Moldova appeared first on NewsMaker.
14:40
De 10 ani Festivalul IA MANIA îi face pe moldoveni mai mândri de țara lor, onorând tradițiile, cultura și folclorul autentic! Peste 100 de artizani din Moldova, România și Ucraina și-au vândut produsele la IA MANIA. Catrințe, traiste, opinci, cușme de miel, accesorii brodate manual, covoare tradiționale— de toate s-au putut cumpăra la festival. Iar peste 15 meșteri populari […] The post IA MANIA 2024: peste 15 meșteri populari de ii au fost la târgulmeșteșugarilor appeared first on NewsMaker.
14:10
Începând cu 18 iunie, șoferii din Republica Moldova achită tot mai mult pentru benzină și motorină. Dacă pe 17 iunie un litru de benzină costa 24 lei și 12 bani, atunci pe 2 iulie va fi 25 lei. În cazul motorinei, pe 17 iunie, aceasta valora 20 lei și 42 bani/litru iar mâine va fi […] The post Începând cu 18 iunie, șoferii achită tot mai mult pentru carburanți: ANRE a explicat motivul și a anunțat noi scumpiri  appeared first on NewsMaker.
13:30
Șapte mașini de lux, în valoare de 4 milioane de lei, au fost aduse prin contrabandă în Republica Moldova din Franța, Italia și Olanda. Cinci moldoveni sunt investigați. Trei se află în țară, alți doi – în Franța. Toate mașinile sunt fabricate după anul 2020. Unele dintre automobile, au comunicat procurorii, erau anunțate ca furate […] The post Mașini de lux, fabricate după 2020, aduse prin contrabandă în țară: cinci moldoveni, investigați VIDEO  appeared first on NewsMaker.
12:40
Un ex-judecător din Republica Moldova a fost recunoscut vinovat în dosarul „Laundromat”, însă a fost eliberat de pedeapsă penală. S-a întâmplat pentru că a survenit prescripția tragerii la răspundere penală, un act prin care statul renunță la pedepsirea unei persoane care a comis o infracțiune din cauza că s-a scurs un timp îndelungat de la […] The post Încă un ex-judecător a fost găsit vinovat în dosarul „Laundromat”: a fost eliberat de pedeapsă penală  appeared first on NewsMaker.
12:20
Începând cu data de 1 iulie, în municipiul Chișinău, au fost instalate puncte de prim-ajutor în locurile publice aglomerate din orașul Chișinău. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Primăriei, care au precizat că va fi distribuită apă potabilă pentru a proteja locuitorii de temperaturi ridicate și pentru a le ajuta să facă față căldurii […] The post Corturi anticaniculă în Chișinău. Când expiră Codul Galben de căldură? appeared first on NewsMaker.
12:20
La 31 de ani de la înființare, FinComBank își reafirmă angajamentul de a oferi servicii de înaltă calitate, de a susține economia locală și de a se dezvolta continuu pentru a răspunde provocărilor viitorului. Această aniversare frumoasă marchează o etapă importantă în istoria băncii, reflectând experiență, valori, responsabilitate, transparență, clienți mulțumiți și parteneriate de lungă […] The post FinComBank: Lumea se schimbă, noi ne schimbăm appeared first on NewsMaker.
11:40
Începând cu 1 iulie 2024, vârsta standard de pensionare pentru femei este de 61 de ani iar stagiul complet de cotizare este de 34 de ani. Pentru bărbați, vârsta de pensionare rămâne neschimbată – 63 de ani, cu un stagiu de cotizare de 34 de ani.  Vârsta standard de pensionare pentru femei în fiecare an se […] The post Vârsta de pensionare pentru femeile din Republica Moldova a crescut din 1 iulie appeared first on NewsMaker.
11:10
40 de moldoveni, care au refuzat să prezinte date la recensământ, au primit notificări la domiciliu că sunt pasibili de amendă. Ulterior, 22 dintre aceștia și-au schimbat opinia și și-au dat acordul de a fi recenzați. Datele au fost comunicate pentru NewsMaker de reprezentanții Biroului Național de Statistică (BNS), solicitați să ofere un comentariu urmare […] The post Amenzi de 2500 lei pentru refuzul de a participa la recensământ. Câți cetățeni ai R. Moldova au primit deja notificări (DOC) appeared first on NewsMaker.
11:00
40 de moldoveni, care au refuzat să prezinte date la recensământ, au primit notificări la domiciliu că sunt pasibili de amendă. Ulterior, 22 dintre aceștia și-au schimbat opinia și și-au dat acordul de a fi recenzați. Datele au fost comunicate pentru NewsMaker de reprezentanții Biroului Național de Statistică (BNS), solicitați să ofere un comentariu urmare […] The post Recensământ: 40 de moldoveni, notificați despre riscul amenzilor de până la 2500 lei (DOC) appeared first on NewsMaker.
10:50
Dragă TU, dacă citești aceste rânduri, înseamnă că s-au întâmplat două conexiuni în viețile noastre: sau mă cunoști (salut, mama!), sau ești cititor NewsMaker. Sau ambele. Sau poate ai ajuns aici absolut întâmplător, ceea ce mă bucură și mai mult. Astăzi este o zi specială pentru redacția mea preferată: pentru a treia oară de la […] The post Schimbarea suntem noi. Stela Untila, despre cum a ajuns o vorbitoare de română în fruntea NewsMaker și ce urmează. Editorial appeared first on NewsMaker.
10:40
În luna iulie, Farmacia Familiei celebrează 19 ani de activitate! De-a lungul acestei perioade, am fost alături de tine și familia ta, oferind grijă, suport și soluții de sănătate. Cu ocazia aniversării, dorim să-ți răsplătim fidelitatea și încrederea pe care ni le-ai arătat. În perioada 1 — 19 iulie, te invităm să participi la tombola aniversară organizată în Farmacia Familiei și Dita Hyper Farmacie. Cum participi: Procură din Farmacia Familiei/Dita Hyper Farmacie, în perioada 01 iulie — 19 iulie, orice […] The post Farmacia Familiei Celebrează 19 Ani! Participă la tombola aniversară și câștigă premii valoroase appeared first on NewsMaker.
10:00
În Republica Moldova a început sesiunea suplimentară a examenelor de absolvire a gimnaziului. Pe 1 iulie are loc examenul la limba și literatura română pentru 186 de elevi alolingvi. Ultimul examen va avea loc pe 4 iulie, la istoria românilor și universală, și vor participa 802 elevi. Pe 6 iulie vor fi deja afișate rezultatele.  […] The post Încă o șansă pentru elevii de clasa a 9-a: a început sesiunea suplimentară a examenelor. Când vor fi rezultatele  appeared first on NewsMaker.
Ieri
09:20
Rapperul american Kanye West, care și-a schimbat numele în Ye, se află la Moscova, scrie Meduza. Producătoarea din Rusia, Iana Rudkovskaya, a fost prima care a anunțat despre vizita rapperului – în dimineața zilei de 30 iunie. Potrivit datelor Baza și Mash, Kanye West a ajuns la Moscova pentru a fi prezent la ziua de naștere a […] The post Rapperul american Kanye West se află la Moscova: ar fi venit la o zi de naștere VIDEO appeared first on NewsMaker.
08:40
Începând cu luna iulie, în Uniunea Europeană se interzice vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul atașat. Decizia a fost luată anul trecut, iar acum devine obligatorie. Potrivit cercetătorilor, de cele mai multe ori, capacele sunt confundate de animale cu hrana și, în fiecare an, peste 100.000 de animale mor din cauza plasticului aruncat […] The post O nouă regulă în UE: se interzice vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul atașat appeared first on NewsMaker.
30 iunie 2024
17:40
Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a recunoscut acțiunile Rusiei împotriva Ucrainei drept genocid asupra poporului ucrainean. O rezoluție în acest sens a fost aprobată pe 30 iunie la cea de-a 31-a sesiune anuală a Adunării, care are loc la București.  Potrivit membrului delegației ucrainene la Adunarea Parlamentară, Pavel Frolov, organizația […] The post Adunarea OSCE, reunită la București, a recunoscut acțiunile Rusiei în Ucraina drept „genocid” appeared first on NewsMaker.
16:40
Ministerul Apărării din Rusia a declarat pe 30 iunie că trupele ruse au preluat controlul asupra a două sate din Ucraina, Novoaleksandrovka și Spornoe din regiunea Donețk. Deocamdată, Ucraina nu a comentat declarația Rusiei. Potrivit Meduza, în raportul de dimineață al forțelor armate ucrainene se preciza că luptele de la Novoaleksandrovka continuă, despre Spornoe nu […] The post Rusia pretinde că a obținut controlul asupra a două sate ucrainene appeared first on NewsMaker.
15:50
În prima săptămână din luna iulie, pe teritoriul Republicii Moldova se vor înregistra maxime de până la +35°C. Totodată, pentru unele zile, meteorologii au emis averse cu descărcări electrice. Datele se regăsesc pe platforma Serviciului Hidrometeorologic de Stat.  Până pe 4 iulie, întreg teritoriul Republicii Moldova se află sub cod galben de caniculă. Serviciul Hidrometeorologic […] The post Descărcări electrice și temperaturi de până la +35°C: cum va fi vremea săptămâna viitoare  appeared first on NewsMaker.
15:00
Anual, în ultima zi de duminică a lunii iunie, în Republica Moldova este marcată Ziua Națională a Portului Popular. Cu această ocazie, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chișinău are loc o expoziție cu piese din patrimoniul instituției. Între timp, președinta Maia Sandu a scris pe o rețea de socializare că aceste […] The post În Moldova este marcată Ziua portului popular. Maia Sandu: „Tot mai mulți poartă cu drag această bogăție” appeared first on NewsMaker.
13:30
Presa din România scrie că tot mai mulți tineri din Republica Moldova lucrează vara pe litoralul românesc. Aproximativ 6 mii de cetățeni ai Republicii Moldova, cei mai mulți cu vârste de până la 25 de ani, sunt în acest moment pe litoral. 800 dintre ei sunt doar în Constanța și Mamaia. Subiectul a fost abordat […] The post Tot mai mulți tineri din Moldova lucrează vara pe litoralul românesc: „Sunt foarte muncitori” VIDEO appeared first on NewsMaker.
12:20
Președintele Senatului României Nicolae Ciucă a vorbit, la Adunarea Parlamentară a OSCE de la București, despre importanța măririi sprijinului internațional pentru Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Ciucă în timpul unui discurs despre războiul din Ucraina.  În perioada 29 iunie-3 iulie 2024, Parlamentul României găzduiește cea de-a 31-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare a […] The post Ciucă, la adunarea OSCE: Subliniez încă o dată importanța întăririi sprijinului internaţional pentru Moldova appeared first on NewsMaker.
11:40
Șase elevi din Chișinău, care au reprezentat Moldova la o olimpiadă de matematică în Turcia, au obținut medalii de argint, bronz și o mențiune de onoare. În total, la competiție au participat 135 elevi din 22 de țări.  Pe 30 iunie, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o […] The post Argint și bronz pentru 5 elevi din Chișinău: au participat la olimpiada de matematică, în Turcia FOTO appeared first on NewsMaker.
10:50
Presa germană a publicat o listă a ţărilor cu cea mai mare prezenţă de fani la meciurile Euro 2024 din Germania. Cifrele se referă doar la cele trei meciuri din faza grupelor. Turcii conduc lista, urmaţi de gazdele germane, iar pe locul trei sunt croaţii. După croaţi sunt albanezii, iar top cinci este completat de […] The post Țările cu cei mai mulți fani la meciurile Euro 2024 din Germania: România se află în top 5 appeared first on NewsMaker.
09:40
Luptătorul de stil liber din Republica Moldova, Traian Căpățînă, a devenit pentru al doilea an consecutiv campion la Turneul din categoria World Series. Competiția a avut loc în Franța. Pe primul loc al podiumului de premiere a urcat și luptătorul moldovean de stil liber Vasile Diaconu.  Pe 30 iunie, Centrul sportiv de pregătire a loturilor naționale a […] The post „De neînvins la lupte pe plajă”. Un sportiv moldovean a obținut aurul, în Franța, pentru al doilea an consecutiv  appeared first on NewsMaker.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:00
Profesorilor universitari din Republica Moldova Anatolie Petrenco și Dumitru Patrașcu le-au fost conferite „Ordinul de Onoare” și, respectiv, „Meritul civic”. Două decrete în acest sens au fost semnate pe 26 iunie de președinta Maia Sandu.  „Ordinul de Onoare” pentru Anatol Petrenco Lui Anatolie Petrenco i-a fost conferit „Ordinul de Onoare”. Potrivit decretului prezidențial, Petrenco a […] The post (DOC) Maia Sandu a apreciat cu distincții de stat doi profesori universitari din Moldova appeared first on NewsMaker.
16:50
Direcția principală de informații a Ministerului Apărării de la Kiev a anunțat că, în noaptea de 28 spre 29 iunie, s-a încheiat cel de-al cincizeci și treilea schimb de prizonieri de război dintre Ucraina și Federația Rusă. Astfel, în Ucraina au fost întorși 90 de militari și 10 civili, iar în Rusia – 90 de […] The post Al 53-lea schimb de prizonieri dintre Ucraina și Rusia: printre cei 100 de ucraineni eliberați se numără 10 civili appeared first on NewsMaker.
15:20
Consiliul editorial al renumitului ziar american The New York Times îndeamnă Partidul Democrat să desemneze un nou candidat la alegerile pentru funcția de președinte SUA, în locul actualului șef al statului Joe Biden. Potrivit publicației, Biden este „o umbră a unui măreț demnitar”. Precizările au fost făcute într-un editorial, după prestația slabă a lui Joe […] The post The New York Times îndeamnă Partidul Democrat din SUA să înainteze alt candidat la alegerile prezidențiale, în locul lui Biden appeared first on NewsMaker.
14:40
Prieteni, cel mai mare festival de tradiții din Republica Moldova își deschide porțile în câteva ore, iar noi vrem să-ți fim utili, de aceea v-am pregătit o listă de răspunsuri la cele mai frecvențe întrebări despre Festivalul IA MANIA 2024! Putem fi biletele cumpărate la intrare și cât costă? Da, puteți cumpăra bilete la intrare. Un […] The post Vii la ia mania 2024? Vezi tot ce trebuie să știi despre festival appeared first on NewsMaker.
12:50
Contul de Instagram al bașcanei Găgăuziei Evghenia Guțul – afiliată oligarhului fugar Ilan Șor – a fost blocat. Anunțul a fost făcut pe 29 iunie de Guțul, care a precizat că a depus deja plângere împotriva blocării contului său.  „Din păcate, contul meu de Instagram a fost blocat. Autoritățile încearcă să reducă la tăcere vocea […] The post Contul de Instagram al lui Guțul, blocat. Bașcana Găgăuziei: „Am depus deja plângere” appeared first on NewsMaker.
12:50
Rubrica săptămânală „Săptămâna 112” revine pe NewsMaker. În această ediție:- Un băiat în vârstă de 12 ani s-a înecat într-un bazin acvatic din satul Ghidighici. – Șoferul unui microbuz a venit la serviciu beat. Pasagerii au alertat poliția, iar microbuzul a fost oprit de oamenii legii. – Un chișinăuian este suspectat de extorcarea a 1,1 […] The post VIDEO Un copil s-a înecat la Ghidighici, un urs a atacat un cuplu din Moldova, pasagerii au oprit un șofer beat / Săptămâna 112 appeared first on NewsMaker.
11:30
Consilierul PSRM, Maxim Moroșan, și alte trei persoane care au participat la bătaia dintr-un local din Bălți au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost pronunțată de instanța de judecată din Bălți pe 28 iunie. Cele patru persoane sunt vizate într-un dosar penal pentru huliganism. Informațiile au fost confirmate de […] The post Maxim Morșan va sta 30 de zile după gratii. Procuratura a inițiat un dosar pentru huliganism, după bătaia din Bălți appeared first on NewsMaker.
11:00
Ultimii doi bărbați care au participat la bătaia dintr-un local din Bălți s-au predat oamenilor legii. Informația a fost raportată pe 29 iunie de Inspectoratul General al Poliției (IGP). Astfel, toate cele șase persoane implicate în caz se află în custodia poliției.  „Alți doi bărbați care au participat la altercațiile din Bălți au fost reținuți […] The post Bătaia dintr-un local din Bălți: ultimii doi bărbați implicați s-au predat poliției appeared first on NewsMaker.
09:30
Vremea în Republica Moldova va continua să fie caniculară pe 29 iunie. Cerul va fi predominant senin, iar precipitații nu se prevăd. Informațiile au fost confirmate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat. În raioanele de nord ale țării temperatura aerului va ajunge până la +31°C în timpul zilei. În perioada nocturnă se vor înregistra până la […] The post Temperaturi de +33°C și cer senin. Ce vreme se așteaptă astăzi, în Moldova appeared first on NewsMaker.
09:00
Moldova și UE Mâine, în Franța, va avea loc primul tur al alegerilor anticipate pentru Adunarea Națională. Președintele Emmanuel Macron a dizolvat legislativul după înfrângerea partidului său la alegerile pentru Parlamentul European de la începutul lunii iunie. Pozițiile Frontului Național de extremă dreapta, condus de Marine Le Pen, se pot întări semnificativ în Adunarea Națională. Despre modul în care acest lucru poate afecta politica Uniunii Europene, inclusiv politica de extindere […] The post NM Espresso: Perciun a oferit detalii despre materia «știință», fermierii amenință cu proteste, iar NM va avea un nou redactor-șef appeared first on NewsMaker.
01:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Consiliul European a ales candidații pentru principalele funcții din UE. Consilierul municipal PSRM, Maxim Moroșan, reținut după o bătaie la Bălți. Moldovenii, sfătuiți să evite călătoriile în Liban și regiunea Orientului Mijlociu. Utilizarea fondurilor europene, în atenția procurorilor. Au fost prelungite restricțiile la aeroport. Pentru […] The post (VIDEO) Usatîi „implicat” în bătaia de la Bălți, minor înecat la Ghidighici, restricții prelungite la aeroport / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
28 iunie 2024
19:40
Politicianul Andrei Năstase, fondator al Platformei DA, a anunțat că a depus un denunț la Procuratura Generală în cazul spațiilor comerciale de la Aeroport. El a spus că „la etapa inițială, transmiterea în locațiune a acestor spații urma a fi efectuată în condiții legale generale” însă s-a modificat legea „pentru a permite persoanelor interesate preluarea […] The post „Cei care ne-au spus că iau aeroportul de la Șor umblă cu șmecherii legislative”. Năstase a sesizat Procuratura Generală appeared first on NewsMaker.
19:10
Un nou episod din „Deputații la raport” din nou pe NewsMaker. Vă povestim și vă arătăm: Voronin și Șoimaru: oponenți politici cu trecut comun și simț al umorului Pas istoric al Moldovei către UE: deputații discută negocierile și reformele Cadouri impozitate: deputații nu se tem de noua lege The post (VIDEO) PAS „își sapă propria groapă”, deputații, „împart” darurile de la nunți, nicio supărare pe Voronin/ Deputații la raport appeared first on NewsMaker.
19:00
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Consiliul European a ales candidații pentru principalele funcții din UE. Consilierul municipal PSRM, Maxim Moroșan, reținut după o bătaie la Bălți. Moldovenii, sfătuiți să evite călătoriile în Liban și regiunea Orientului Mijlociu. Utilizarea fondurilor europene, în atenția procurorilor. Au fost prelungite restricțiile la aeroport. Pentru […] The post (VIDEO) Usatîi „implicat” în bătaia de la Bălți, minor înecat la Ghidighici, restricții prelungite la aeroport / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
17:30
Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) au respins recursul Partidului „Șansă”, afiliat politicianului fugar Ilan Șor, împotriva deciziei instanței de apel care a dat dreptate Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) atunci când a anulat înregistrarea la alegerile locale din 2023 a candidaților formațiunii, scrie Ziarul de Gardă. Decizia a fost pronunțată pe 28 iunie. Magistrații […] The post Punct final pentru „Șansa” lui Șor. Decizia Curții Supreme de Justiție privind excluderea din alegerile locale appeared first on NewsMaker.
16:40
Reprezentanții „Partidului Nostru” resping acuzațiile socialiștilor că liderul lor Renato Usatîi ar sta în spatele altercației de la Bălți, soldată cu reținerea lui Maxim Moroșan. Partidul a declarat că Usatîi „investighează cazul dat și va reveni cu detalii”, totodată a adăugat că „orice s-ar întâmpla cu Moroșan, socialiștii încearcă să dea vina pe Renato Usatîi”.  […] The post „PSRM a demonstrat încă o dată că este un partid de mincinoși”. Reacția „Partidul Nostru” la acuzațiile pe cazul Moroșan appeared first on NewsMaker.
15:50
Evoluția sistematică a Republicii Moldova pe calea pro-europeană, condiționată de aspirația unei apropieri tot mai mari de UE și de intenția clară de a face parte din familia europeană, deschide tot mai multe perspective pentru Republica Moldova și îi sporește importanța și rolul pe scena internațională. Lansarea negocierilor de aderare la UE, la doar doi ani de la acordarea statutului de țară candidată, este o dovadă a determinării Republicii Moldova de a finaliza reforma statului și de a duce […] The post Începerea negocierilor de aderare la UE – o nouă etapă în dezvoltarea Republicii Moldova appeared first on NewsMaker.
15:40
Inspectoratul General al Poliției investighează anumite acțiuni în care este vizată Ala Nemerenco. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker, după ce ministra Sănătății a declarat public că se simte amenințată și că a alertat poliția.  Solicitată de NewsMaker pentru un comentariu cu privire la declarațiile ministrei Sănătății, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului […] The post Poliția, după ce ministra Sănătății a declarat că se simte amenințată: documentăm unele acțiuni appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.