Descărcări electrice și temperaturi de până la +35°C: cum va fi vremea săptămâna viitoare 

NewsMaker, 30 iunie 2024 15:50

În prima săptămână din luna iulie, pe teritoriul Republicii Moldova se vor înregistra maxime de până la +35°C. Totodată, pentru unele zile, meteorologii au emis averse cu descărcări electrice. Datele se regăsesc pe platforma Serviciului Hidrometeorologic de Stat.  Până pe 4 iulie, întreg teritoriul Republicii Moldova se află sub cod galben de caniculă. Serviciul Hidrometeorologic […] The post Descărcări electrice și temperaturi de până la +35°C: cum va fi vremea săptămâna viitoare  appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 8 ore
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Un student din Moldova a fost acceptat la Academia Forțelor Aeriene din Colorado, SUA Încă o persoană și-a pierdut viața în timpul scăldatului. Un bărbat de 40 de ani s-a înecat la Ungheni Siguranță de 7 milioane de lei: un nou tip de marcaj rutier […] The post VIDEO „Bombă” la aeroport, investiții de 1 mln de dolari în cireșe, furt de 360 000 lei din Ocolul Silvic / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
Acum 12 ore
17:20
Ministrul Economiei Dumitru Alaiba îl acuză pe edilul de Chișinău Ion Ceban că susține business-ul rusesc, după ce primăria a cumpărat membrane bituminoase pentru reparațiile din oraș de la o companie din Rusia deținută de doi oameni de afaceri sancționați internațional pentru finanțarea invaziei asupra Ucrainei. În reacție, consiliera primarului, Natalia Ixari, a declarat că […] The post Materiale din Rusia, cumpărate de Primăria Chișinău. Alaiba: „Pe timp de război, Ivan continuă să rămână fidel business-ului rusesc” appeared first on NewsMaker.
15:50
Schemă de fraudare deconspirată la Întreprinderea Silvică Tighina, Ocolul Silvic Talmaza. În cadrul unui control, s-a stabilit că ocolul silvic urma să declare obținerea a doar 713 m3 de lemn, când în realitate volumele erau de 1 057 m3. Diferența de masă lemnoasă urma să fie vândută ilegală. Precizările au fost făcute de ministrul Mediului […] The post Schemă frauduloasă deconspirată la Ocolul Silvic Talmaza: 344 metri cubi de lemn urmau a fi vânduți ilegal appeared first on NewsMaker.
15:20
În incita Aeroportului Internațional Chișinău a fost anunțată o alertă cu bombă pe 2 iulie. Autoritățile competente evacuează actualmente personalul aeroportuar și pasagerii. Informațiile au fost confirmate pentru NM de către purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi. „În prezent, Aeroportul Internațional Chișinău a primit o alertă cu privire la […] The post Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău: pasagerii și personalul aeroportuar sunt evacuați appeared first on NewsMaker.
15:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Un student din Moldova a fost acceptat la Academia Forțelor Aeriene din Colorado, SUA Încă o persoană și-a pierdut viața în timpul scăldatului. Un bărbat de 40 de ani s-a înecat la Ungheni Siguranță de 7 milioane de lei: un nou tip de marcaj rutier […] The post VIDEO Tragedie la Ungheni, 7 milioane pentru „covor roșu”, moldovean, admis la Academia Aviatică din SUA / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
14:40
Consiliul Concurenței a dispus inițierea unei investigații cu privire la eventualele acțiuni anticoncurențiale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) și ale Ministerului Sănătății. Consiliul Concurenței urmează să verifice dacă prestarea serviciilor medicale de către A NSP pe piețe concurențiale nu distorsionează mediul concurențial normal.  ANSP este o autoritate administrativă, care asigură supravegherea de stat […] The post ANSP și Ministerul Sănătății, sub lupa Consiliului Concurenței. Ce va fi investigat appeared first on NewsMaker.
14:10
Extinderea Uniunii Europene în Europa de Est și Balcanii de Vest este o investiție în pace, în contextul invaziei ruse din Ucraina, iar Republica Moldova este pregătită să contribuie la aceasta. Moldova împărtășește valorile europene deja implementând reforme în diverse domenii, inclusiv în cel al justiției pentru a contracara corupția. Acesta este mesajul transmis de […] The post Dorin Recean, la Forumul de la Atena: „Extinderea UE este o investiție în pace; suntem pregătiți să contribuim” appeared first on NewsMaker.
13:50
Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a depus flori la bustul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din orașul Drochia. S-a întâmplat pe 2 iulie, cu ocazia comemorării a 520 de ani de la moartea domnitorului.   „Am comemorat, azi, la Drochia, 520 de ani de la moartea lui Ștefan cel Mare și Sfânt, cel mai apreciat […] The post Maia Sandu a depus flori la bustul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Drochia appeared first on NewsMaker.
12:50
Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, a sosit într-o vizită oficială la Kiev. Aceasta este prima sa călătorie în capitala Ucrainei de la începutul invaziei pe scară largă, informează publicația Hromadske pe 2 iulie. Orban a avut o întrevedere cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski. Ultima dată când Orbán a vizitat Ucraina a fost în 2010. Vladimir Zelenski […] The post Premierul Ungariei, în vizită-surpriză la Kiev. Este prima sa călătorie în Ucraina de la începutul războiului provocat de Rusia appeared first on NewsMaker.
12:40
Pe piața muncii a Moldovei, luna iulie este tradițional una liniștită, în legătură cu sezonul concediilor. Însă această situație este avantajoasă pentru cei care sunt gata să aplice pentru funcțiile vacante în timp ce alții se odihnesc, deoarece în lipsa concurenței le este mai ușor să obțină jobul de vis. Vedeți selecția funcțiilor vacante bine […] The post Lucru în Moldova: 10 funcții vacante cu salarii de la 1000 până la 3500 dolari appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
12:10
Festivalul Lupilor 2024 promite să fie unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii, aducând împreună iubitorii de muzică, cultură și natură într-o atmosferă vibrantă și plină de energie. Desfășurat între 9 și 11 august în pitorescul sat Trebujeni din raionul Orhei, acest festival oferă un program impresionant, activități captivante și o experiență de camping […] The post Festivalul Lupilor 2024: Un Sărbătoare Muzicală și Culturală în Inima Naturii appeared first on NewsMaker.
12:00
Un bărbat de 40 de ani s-a înecat într-un lac din raionul Ungheni. Incidentul s-a produs în data de 1 iulie, în apropierea satului Zagarancea, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).  Apelul de la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 16:43. La fața locului au intervenit scafandrierii din cadrul Unității salvatori și […] The post Încă o persoană și-a pierdut viața în timpul scăldatului. Un bărbat de 40 de ani s-a înecat la Ungheni appeared first on NewsMaker.
11:30
Vizite O delegație a Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a sosit în Moldova. În cadrul vizitei, aceasta va trebui să evalueze situația politică din țară și pregătirile pentru alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea la UE. Intervențiile din străinătate și reforma justiției sunt, de asemenea, pe ordinea de zi. Programul vizitei include întâlniri cu președintele țării, cu speakerul și vice-speakerul Parlamentului, cu Ministrul de Externe, cu deputații din Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, precum și cu reprezentanți ai Comisiei […] The post NM Espresso: despre discriminarea din Moldova, amenzi pentru refuzul de a participa la recensământ și «plimbările fără sens» ale primarului Ceban appeared first on NewsMaker.
11:30
Primul parteneriat între persoane de același sex din Letonia a fost înregistrat pe 1 iulie. Și-a oficializat uniunea un cuplu gay. Începând cu 1 iulie, în Letonia a intrat în vigoare decizia care introduce o nouă instituție juridică – parteneriatul. Janis și Maxim, un cuplu gay, au profitat de această ocazie și și-au legalizat uniunea […] The post VIDEO Primul cuplu homosexual din Letonia și-a înregistrat oficial uniunea appeared first on NewsMaker.
11:30
Acordurile bilaterale privind regimul fără vize dintre Republica Moldova și țările-membre ale Comunității Statelor Independente (CSI) continuă să rămână în vigoare. Actualmente, funcționarea acordurilor respective nu este amenințată de nimic. Precizările au fost făcute de ministrul Afacerilor Externe Mihai Popșoi în cadrul ediției din 1 iulie a emisiunii „Novaya Nedelea”, de la TV8.  „Am răspuns […] The post Vor avea nevoie moldovenii de vize pentru țările CSI? Răspunsul ministrului de Externe appeared first on NewsMaker.
11:30
Dorian Ciuhrii, student militar din Republica Moldova, va învăța timp de patru ani la Academia Forțelor Aeriene din Colorado, SUA. Oportunitatea de a-și face studiile de licență în cadrul prestigioasei instituții de învățământ superior cu profil militar din SUA i-a fost oferită de Academia Militară „Alexandru cel Bun” din Chișinău, care are un program de […] The post „Aviația militară este o lume aparte”. Un student din Moldova a fost acceptat la Academia Forțelor Aeriene din Colorado, SUA appeared first on NewsMaker.
11:30
Iulia Navalinaia, văduva opozantului rus Alexei Navalnîi, a fost aleasă președinte al organizației internaționale pentru drepturile omului Human Rights Foundation (HRF). Ea îl va înlocui în această funcție pe fostul campion mondial la șah și opozantul Garry Kasparov, informează portalul Meduza, pe 2 iulie. HRF este o organizație care adună pe cei ce luptă împotriva […] The post Iulia Navalnaia va conduce Human Rights Foundation în locul lui Garry Kasparov appeared first on NewsMaker.
11:30
Serviciul Fiscal de Stat a desemnat Victoriabank drept cel mai onest contribuabil al anului. Banca a fost premiată pentru transparența de care dă dovadă în administrarea afacerii și pentru modul exemplar de onorare a obligațiilor fiscale către bugetul de stat. Reprezentanții companiilor selectate au fost invitați la Ministerul Finanțelor pentru a li se înmâna trofeele. […] The post Victoriabank, desemnată cel mai onest contribuabil al anului appeared first on NewsMaker.
11:30
Cea de-a treia reuniune a Trilateralei România-Moldova-Ucraina la nivelul miniștrilor afacerilor externe va avea loc la Chișinău, la sfârșitul acestei săptămâni. Ministrul de Externe al Moldovei, Mihai Popșoi, cel al României, Luminița Odobescu, și cel al Ucrainei, Dmitro Kuleba, vor discuta despre colaborarea celor trei țări în domeniul energetic și al infrastructurii. Precizările au fost […] The post Cea de-a treia reuniune a Trilateralei România-Moldova-Ucraina: Odobescu și Kuleba, așteptați la Chișinău appeared first on NewsMaker.
Ieri
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Vârsta de pensionare pentru femeile din Republica Moldova a crescut din 1 iulie Amenzi de 2500 lei pentru refuzul de a participa la recensământ Începând cu 18 iunie, șoferii achită tot mai mult pentru carburanți: ANRE a explicat motivul și a anunțat noi scumpiri Rapperul […] The post (VIDEO) Contrabandă de milioane cu mașini de lux, alertă în Turcia și Grecia, admiterea online la universități / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
17:50
Reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au lansat o pagină web cu privire la activitatea primarului Ion Ceban. PAS a numărat și a scris pe noua platformă că edilul ar fi „pierdut” 63 de zile din acest an. În acest sens, partidul a creat un calendar „cu absențele de la lucru” ale primarului, totodată a […] The post „Hai la muncă“. PAS a lansat un site despre activitatea edilului Ion Ceban. Reacția consilierei primarului appeared first on NewsMaker.
17:20
Primăriile din Moldova pot aplica la un concurs, lansat de Guvern, pentru ca în localități să fie construite creșe. Guvernul va contribui cu 1,5 milioane de lei pentru fiecare proiect. Pot depune dosarul, până pe 30 iulie, primăriile cu mai mult de 5 mii de locuitori. Potrivit autorităților, creșele vor fi construite până la sfârșitul […] The post Creșe pentru localitățile din Moldova, până la sfârșitul anului: Guvernul a lansat un concurs appeared first on NewsMaker.
16:30
Medicii de pe ambulanță au fost alertați să intervină la o terasă din Chișinău. Patru minori, cu vârste între 12 și 15 ani, s-au intoxicat după ce ar fi consumat droguri. Două echipe medicale au ajuns la fața locului. Minorii au fost găsiți slăbiți, cu uscăciuni în gură, dar și cu membrele inferioare amorțite. După […] The post Medicii, alertați la o terasă din Chișinău: 4 minori s-ar fi intoxicat cu droguri  appeared first on NewsMaker.
16:00
Reprezentanții Aeroportului Chișinău au dat asigurări pe 1 iulie că pe teritoriul aerogării sunt locuri disponibile de parcare. Precizarea a fost făcută după ce presa a publicat, în dimineața zilei, imagini de la Aeroport cu un cetățean nemulțumit că „jumătate” din parcare, unde se află automobile cu numere de înmatriculare ucrainene, este îngrădită și nu […] The post „Jumătate din teritoriu e îngrădit pentru mașini ucrainene”. Nemulțumirea unui cetățean la Aeroport și reacția aerogării VIDEO appeared first on NewsMaker.
16:00
La începutul lunii august, Chișinăul va găzdui mai mulți artiști cu numele internaționale, pentru că în amfiteatrul Arena Chișinău va avea loc prima ediție de vară a RETRO FEST. Vedete ale playlistului anilor ’90 și ’00, oameni care au modelat gustul muzical al mai multor generații, vin în capitala Moldovei. Vânzarea biletelor a început acum două luni, iar acum au mai rămas doar câteva locuri prețioase pentru cei care […] The post Chișinău va găzdui primul RETRO FEST de vară, cu participarea unor vedete mondiale appeared first on NewsMaker.
16:00
În Moldova, situația privind respectarea drepturilor omului rămâne una dificilă, în pofida unor schimbări pozitive privind percepția despre calitatea asistenței medicale, justiției, protecției sociale și condițiilor de muncă. În același timp, în Transnistria situația privind respectarea drepturilor se înrăutățește. Despre aceasta se menționează în raportul avocatului poporului Ceslav Panico, pentru anul 2023. Dreptul la sănătate […] The post Reținerea persoanelor pe aeroport și „separatismul” din Codul Penal. Cum (nu) s-au respectat drepturile omului în Moldova în ultimul an appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție:  Vârsta de pensionare pentru femeile din Republica Moldova a crescut din 1 iulie Amenzi de 2500 lei pentru refuzul de a participa la recensământ Începând cu 18 iunie, șoferii achită tot mai mult pentru carburanți: ANRE a explicat motivul și a anunțat noi scumpiri Rapperul […] The post VIDEO Primele amenzi pentru refuzul recensământului, crește vârsta de pensionare și prețul la carburanți / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:10
Oficialii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalniņa-Lukaševica, se vor afla, în perioada 1 – 3 iulie, într-o vizită în Republica Moldova. Aceștia vor analiza recentele schimbări politice, pregătirile pentru alegerile prezidențiale și a referendumului constituțional, precum și implementarea votului prin corespondență. Alte subiecte discutate vor include imixtiunea […] The post APCE, cu ochii pe pregătirea alegerilor prezidențiale și a referendumului. Vizită de documentare în Moldova appeared first on NewsMaker.
14:40
De 10 ani Festivalul IA MANIA îi face pe moldoveni mai mândri de țara lor, onorând tradițiile, cultura și folclorul autentic! Peste 100 de artizani din Moldova, România și Ucraina și-au vândut produsele la IA MANIA. Catrințe, traiste, opinci, cușme de miel, accesorii brodate manual, covoare tradiționale— de toate s-au putut cumpăra la festival. Iar peste 15 meșteri populari […] The post IA MANIA 2024: peste 15 meșteri populari de ii au fost la târgulmeșteșugarilor appeared first on NewsMaker.
14:10
Începând cu 18 iunie, șoferii din Republica Moldova achită tot mai mult pentru benzină și motorină. Dacă pe 17 iunie un litru de benzină costa 24 lei și 12 bani, atunci pe 2 iulie va fi 25 lei. În cazul motorinei, pe 17 iunie, aceasta valora 20 lei și 42 bani/litru iar mâine va fi […] The post Începând cu 18 iunie, șoferii achită tot mai mult pentru carburanți: ANRE a explicat motivul și a anunțat noi scumpiri  appeared first on NewsMaker.
13:30
Șapte mașini de lux, în valoare de 4 milioane de lei, au fost aduse prin contrabandă în Republica Moldova din Franța, Italia și Olanda. Cinci moldoveni sunt investigați. Trei se află în țară, alți doi – în Franța. Toate mașinile sunt fabricate după anul 2020. Unele dintre automobile, au comunicat procurorii, erau anunțate ca furate […] The post Mașini de lux, fabricate după 2020, aduse prin contrabandă în țară: cinci moldoveni, investigați VIDEO  appeared first on NewsMaker.
12:40
Un ex-judecător din Republica Moldova a fost recunoscut vinovat în dosarul „Laundromat”, însă a fost eliberat de pedeapsă penală. S-a întâmplat pentru că a survenit prescripția tragerii la răspundere penală, un act prin care statul renunță la pedepsirea unei persoane care a comis o infracțiune din cauza că s-a scurs un timp îndelungat de la […] The post Încă un ex-judecător a fost găsit vinovat în dosarul „Laundromat”: a fost eliberat de pedeapsă penală  appeared first on NewsMaker.
12:20
Începând cu data de 1 iulie, în municipiul Chișinău, au fost instalate puncte de prim-ajutor în locurile publice aglomerate din orașul Chișinău. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Primăriei, care au precizat că va fi distribuită apă potabilă pentru a proteja locuitorii de temperaturi ridicate și pentru a le ajuta să facă față căldurii […] The post Corturi anticaniculă în Chișinău. Când expiră Codul Galben de căldură? appeared first on NewsMaker.
12:20
La 31 de ani de la înființare, FinComBank își reafirmă angajamentul de a oferi servicii de înaltă calitate, de a susține economia locală și de a se dezvolta continuu pentru a răspunde provocărilor viitorului. Această aniversare frumoasă marchează o etapă importantă în istoria băncii, reflectând experiență, valori, responsabilitate, transparență, clienți mulțumiți și parteneriate de lungă […] The post FinComBank: Lumea se schimbă, noi ne schimbăm appeared first on NewsMaker.
11:40
Începând cu 1 iulie 2024, vârsta standard de pensionare pentru femei este de 61 de ani iar stagiul complet de cotizare este de 34 de ani. Pentru bărbați, vârsta de pensionare rămâne neschimbată – 63 de ani, cu un stagiu de cotizare de 34 de ani.  Vârsta standard de pensionare pentru femei în fiecare an se […] The post Vârsta de pensionare pentru femeile din Republica Moldova a crescut din 1 iulie appeared first on NewsMaker.
11:10
40 de moldoveni, care au refuzat să prezinte date la recensământ, au primit notificări la domiciliu că sunt pasibili de amendă. Ulterior, 22 dintre aceștia și-au schimbat opinia și și-au dat acordul de a fi recenzați. Datele au fost comunicate pentru NewsMaker de reprezentanții Biroului Național de Statistică (BNS), solicitați să ofere un comentariu urmare […] The post Amenzi de 2500 lei pentru refuzul de a participa la recensământ. Câți cetățeni ai R. Moldova au primit deja notificări (DOC) appeared first on NewsMaker.
11:00
40 de moldoveni, care au refuzat să prezinte date la recensământ, au primit notificări la domiciliu că sunt pasibili de amendă. Ulterior, 22 dintre aceștia și-au schimbat opinia și și-au dat acordul de a fi recenzați. Datele au fost comunicate pentru NewsMaker de reprezentanții Biroului Național de Statistică (BNS), solicitați să ofere un comentariu urmare […] The post Recensământ: 40 de moldoveni, notificați despre riscul amenzilor de până la 2500 lei (DOC) appeared first on NewsMaker.
10:50
Dragă TU, dacă citești aceste rânduri, înseamnă că s-au întâmplat două conexiuni în viețile noastre: sau mă cunoști (salut, mama!), sau ești cititor NewsMaker. Sau ambele. Sau poate ai ajuns aici absolut întâmplător, ceea ce mă bucură și mai mult. Astăzi este o zi specială pentru redacția mea preferată: pentru a treia oară de la […] The post Schimbarea suntem noi. Stela Untila, despre cum a ajuns o vorbitoare de română în fruntea NewsMaker și ce urmează. Editorial appeared first on NewsMaker.
10:40
În luna iulie, Farmacia Familiei celebrează 19 ani de activitate! De-a lungul acestei perioade, am fost alături de tine și familia ta, oferind grijă, suport și soluții de sănătate. Cu ocazia aniversării, dorim să-ți răsplătim fidelitatea și încrederea pe care ni le-ai arătat. În perioada 1 — 19 iulie, te invităm să participi la tombola aniversară organizată în Farmacia Familiei și Dita Hyper Farmacie. Cum participi: Procură din Farmacia Familiei/Dita Hyper Farmacie, în perioada 01 iulie — 19 iulie, orice […] The post Farmacia Familiei Celebrează 19 Ani! Participă la tombola aniversară și câștigă premii valoroase appeared first on NewsMaker.
10:00
În Republica Moldova a început sesiunea suplimentară a examenelor de absolvire a gimnaziului. Pe 1 iulie are loc examenul la limba și literatura română pentru 186 de elevi alolingvi. Ultimul examen va avea loc pe 4 iulie, la istoria românilor și universală, și vor participa 802 elevi. Pe 6 iulie vor fi deja afișate rezultatele.  […] The post Încă o șansă pentru elevii de clasa a 9-a: a început sesiunea suplimentară a examenelor. Când vor fi rezultatele  appeared first on NewsMaker.
09:20
Rapperul american Kanye West, care și-a schimbat numele în Ye, se află la Moscova, scrie Meduza. Producătoarea din Rusia, Iana Rudkovskaya, a fost prima care a anunțat despre vizita rapperului – în dimineața zilei de 30 iunie. Potrivit datelor Baza și Mash, Kanye West a ajuns la Moscova pentru a fi prezent la ziua de naștere a […] The post Rapperul american Kanye West se află la Moscova: ar fi venit la o zi de naștere VIDEO appeared first on NewsMaker.
08:40
Începând cu luna iulie, în Uniunea Europeană se interzice vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul atașat. Decizia a fost luată anul trecut, iar acum devine obligatorie. Potrivit cercetătorilor, de cele mai multe ori, capacele sunt confundate de animale cu hrana și, în fiecare an, peste 100.000 de animale mor din cauza plasticului aruncat […] The post O nouă regulă în UE: se interzice vânzarea sticlelor de plastic care nu au capacul atașat appeared first on NewsMaker.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:40
Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) a recunoscut acțiunile Rusiei împotriva Ucrainei drept genocid asupra poporului ucrainean. O rezoluție în acest sens a fost aprobată pe 30 iunie la cea de-a 31-a sesiune anuală a Adunării, care are loc la București.  Potrivit membrului delegației ucrainene la Adunarea Parlamentară, Pavel Frolov, organizația […] The post Adunarea OSCE, reunită la București, a recunoscut acțiunile Rusiei în Ucraina drept „genocid” appeared first on NewsMaker.
16:40
Ministerul Apărării din Rusia a declarat pe 30 iunie că trupele ruse au preluat controlul asupra a două sate din Ucraina, Novoaleksandrovka și Spornoe din regiunea Donețk. Deocamdată, Ucraina nu a comentat declarația Rusiei. Potrivit Meduza, în raportul de dimineață al forțelor armate ucrainene se preciza că luptele de la Novoaleksandrovka continuă, despre Spornoe nu […] The post Rusia pretinde că a obținut controlul asupra a două sate ucrainene appeared first on NewsMaker.
15:50
În prima săptămână din luna iulie, pe teritoriul Republicii Moldova se vor înregistra maxime de până la +35°C. Totodată, pentru unele zile, meteorologii au emis averse cu descărcări electrice. Datele se regăsesc pe platforma Serviciului Hidrometeorologic de Stat.  Până pe 4 iulie, întreg teritoriul Republicii Moldova se află sub cod galben de caniculă. Serviciul Hidrometeorologic […] The post Descărcări electrice și temperaturi de până la +35°C: cum va fi vremea săptămâna viitoare  appeared first on NewsMaker.
15:00
Anual, în ultima zi de duminică a lunii iunie, în Republica Moldova este marcată Ziua Națională a Portului Popular. Cu această ocazie, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Chișinău are loc o expoziție cu piese din patrimoniul instituției. Între timp, președinta Maia Sandu a scris pe o rețea de socializare că aceste […] The post În Moldova este marcată Ziua portului popular. Maia Sandu: „Tot mai mulți poartă cu drag această bogăție” appeared first on NewsMaker.
13:30
Presa din România scrie că tot mai mulți tineri din Republica Moldova lucrează vara pe litoralul românesc. Aproximativ 6 mii de cetățeni ai Republicii Moldova, cei mai mulți cu vârste de până la 25 de ani, sunt în acest moment pe litoral. 800 dintre ei sunt doar în Constanța și Mamaia. Subiectul a fost abordat […] The post Tot mai mulți tineri din Moldova lucrează vara pe litoralul românesc: „Sunt foarte muncitori” VIDEO appeared first on NewsMaker.
12:20
Președintele Senatului României Nicolae Ciucă a vorbit, la Adunarea Parlamentară a OSCE de la București, despre importanța măririi sprijinului internațional pentru Republica Moldova. Declarația a fost făcută de Ciucă în timpul unui discurs despre războiul din Ucraina.  În perioada 29 iunie-3 iulie 2024, Parlamentul României găzduiește cea de-a 31-a Sesiune anuală a Adunării Parlamentare a […] The post Ciucă, la adunarea OSCE: Subliniez încă o dată importanța întăririi sprijinului internaţional pentru Moldova appeared first on NewsMaker.
11:40
Șase elevi din Chișinău, care au reprezentat Moldova la o olimpiadă de matematică în Turcia, au obținut medalii de argint, bronz și o mențiune de onoare. În total, la competiție au participat 135 elevi din 22 de țări.  Pe 30 iunie, Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o […] The post Argint și bronz pentru 5 elevi din Chișinău: au participat la olimpiada de matematică, în Turcia FOTO appeared first on NewsMaker.
10:50
Presa germană a publicat o listă a ţărilor cu cea mai mare prezenţă de fani la meciurile Euro 2024 din Germania. Cifrele se referă doar la cele trei meciuri din faza grupelor. Turcii conduc lista, urmaţi de gazdele germane, iar pe locul trei sunt croaţii. După croaţi sunt albanezii, iar top cinci este completat de […] The post Țările cu cei mai mulți fani la meciurile Euro 2024 din Germania: România se află în top 5 appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.