Creșe pentru localitățile din Moldova, până la sfârșitul anului: Guvernul a lansat un concurs

NewsMaker, 1 iulie 2024 17:20

Primăriile din Moldova pot aplica la un concurs, lansat de Guvern, pentru ca în localități să fie construite creșe. Guvernul va contribui cu 1,5 milioane de lei pentru fiecare proiect. Pot depune dosarul, până pe 30 iulie, primăriile cu mai mult de 5 mii de locuitori. Potrivit autorităților, creșele vor fi construite până la sfârșitul […] The post Creșe pentru localitățile din Moldova, până la sfârșitul anului: Guvernul a lansat un concurs appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 15 minute
11:40
Coaliția de guvernare din România – formată din Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) – a stabilit calendarul electoral pentru 2024. Astfel, primul tur al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 24 noiembrie, iar cel de-al doilea – 8 decembrie. Alegerile parlamentare vor fi organizate pe 1 decembrie.  În dimineața zilei de […] The post Alegeri prezidențiale și parlamentare în România în 2024. Coaliția PSD-PNL au ajuns la un compromis appeared first on NewsMaker.
11:40
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a refuzat numirea în funcție a judecătoarei Victoria Sanduța și a încă trei judecători până la atingerea plafonului de vârstă (65 de ani). Membrii CSM i-au adresat mai bine de o oră întrebări Victoriei Sanduța despre publicațiile și comentariile ei de pe Facebook. Și, până la urmă, i-au recomandat Președintelui […] The post „Și eu sunt o vrăjitoare” și „Salut, Maya”. A fost demisă judecătoarea Victoria Sanduța pentru postările ei de pe Facebook? appeared first on NewsMaker.
Acum o oră
11:10
Ungaria deține acum președinția Consiliului UE. Prietenul european al lui Putin, premierul ungar Viktor Orban va fi practic la cârma Uniunii Europene în următoarele șase luni. NM vă spune cu ce se ocupă Consiliul UE și președintele acestuia și la ce să ne așteptăm de la Orban în această perioadă. Consiliul UE: ce este și […] The post „Prietenul lui Putin”, la cârma UE. La ce să se aștepte Moldova și UE de la președinția Ungariei și a lui Orban în Consiliul UE appeared first on NewsMaker.
11:10
Marcarea celei de-a 31 aniversări de la fondarea FinComBank S.A. ne duce cu gândul la drumul parcurs, la realizările frumoase, dar şi la provocările care au făcut ca banca să devină mai puternică şi mai stabilă. Pe întreg parcursul activităţii sale, banca a realizat reforme esenţiale, menite să îmbunătăţească serviciile financiare, care să consolideze încrederea clienţilor săi, dar şi a societăţii în general. Cu același optimism, privim şi la cele ce urmează a fi realizate sub conducerea Doamnei Nataliei Codreanu, noua […] The post Natalia Codreanu, noua Președintă a Comitetului de Conducere FinComBank appeared first on NewsMaker.
11:00
Tucker Carlson, jurnalistul american controversat care a realizat un interviu cu liderul rus Vladimir Putin, a reușit să ajungă din nou în atenția presei mondiale. De această dată, el a anunțat un interviu cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Carlson a scris pe rețeaua X că a reușit acest lucru „după o perioadă de doi ani […] The post După ce a devenit celebru datorită interviului cu Putin, Tucker Carlson anunță un interviu cu Zelenski appeared first on NewsMaker.
Acum 2 ore
10:50
Interziși la 5 ședințe plenare, deputații lui Șor în frunte cu Marina Tauber au scandat „Jos Maia Sandu” și „Jos Grosu” pe holul Parlamentului în timp ce președintele Legislativului oferea declarații jurnaliștilor. Potrivit corespondentului NewsMaker de la fața locului, Tauber – nemulțumită că nu s-a permis accesul deputaților în sala de ședințe pentru a treia […] The post Scandal la Parlament: deputații lui Șor, interziși la ședințe, au strigat „Jos Maia Sandu” și au chemat poliția VIDEO appeared first on NewsMaker.
10:20
Premierul Dorin Recean așteaptă ca reprezentanții Consiliului Concurenței să verifice piața cerealelor, a fertilizanților, inclusiv media. Cea din urmă, a adăugat Recean, „era monopolizată și exploatată”. Acum, potrivit oficialului, abuzurile trebuie constatate. Precizările au fost făcute de premier, după ce a fost întrebat cum califică acțiunile Consiliului Concurenței în raport cu cele 6 companii petroliere, […] The post După petrolieri, Recean așteaptă să fie verificată inclusiv piața media: „Era monopolizată și exploatată” appeared first on NewsMaker.
10:20
Partidul „Șansă”, afiliat politicianului Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, ar putea fi exclus din scrutinul prezidențial. Mai mult, activitatea formațiunii ar putea fi suspendată. Declarația a fost făcută de către vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postica, în cadrul ediției din 3 iulie a emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE […] The post Vicepreședinte CEC: „Șansă” riscă să nu poată participa la alegerile prezidențiale și referendum appeared first on NewsMaker.
Acum 4 ore
09:40
Apa Nistrului de pe plaja din Soroca este mai curată decât cea de pe plaja de la Vadul lui Vodă. Prima se află în categoria III, care permite scăldatul, cea de-a doua – în categoria a patra, considerată poluată. Cu privire la lacurile din capitală, la începutul sezonului de scăldat, la Valea Trandafirilor și La […] The post Scăldatul în Nistru, periculos? Teste de laborator: apa de la Vadul lui Vodă, mai murdară decât cea din Soroca appeared first on NewsMaker.
08:40
Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în luna iulie curent sau în septembrie. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean.  La emisiunea Secretele Puterii de la Jurnal TV, Dorin Recean a spus că a convenit cu Laura Codruța Kovesi, la Luxemburg, că va efectua […] The post Laura Codruța Kovesi va efectua o vizită în Republica Moldova  appeared first on NewsMaker.
08:20
Transnistria Statutul nereglementat al Transnistriei a dus la înăsprirea mecanismelor represive locale, iar formatul de negocieri «5+2» nu mai este funcțional. Aceste concluzii se menționează în rezoluția finală a sesiunii Adunării Parlamentare a OSCE, desfășurată la București. Un capitol al rezoluției este dedicat regiunii transnistrene. Adunarea parlamentară a OSCE a cerut din nou Rusiei să-și retragă trupele și armamentul de pe teritoriul rmn, iar Tiraspolului i s-a cerut să elibereze imediat toți deținuții politici. […] The post NM Espresso: despre «consolidarea mecanismelor represive» din Transnistria, extinderea aeroportului Chișinău și probarea trădării de patrie appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
19:30
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Amenzi usturătoare pentru petroliști. Cea mai mare trece de 190 de milioane de lei 17% dintre alegători ar putea decide soarta referendumului SIS răspunde acuzațiilor Marinei Tauber, care pretinde că „cetățeni străini” i-au blocat accesul în Parlament Mascații de la „Fulger”, cu blindate, în centrul […] The post VIDEO Alexei Lungu se luptă cu Poliția, șoferul lui Guțul, fără permis, memorialul, în gestiunea Primăriei / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
19:20
Petrom Moldova califică drept „nejustificată” amenda de 77,8 milioane de lei pe care a primit-o pentru înțelegere de cartel privind coordonarea prețurilor la carburanți. Într-o reacție, compania petrolieră a anunțat că va contesta sancțiunea aplicată de Consiliul Concurenței în instanță. De asemenea, întreprinderea a pus la îndoială „fezabilitatea economică” a afacerilor din Moldova. „Grupul OMV […] The post Reacția Petrom după ce a fost amendat cu 77,8 mln lei pentru înțelegere de cartel: Ne vom adresa în instanță appeared first on NewsMaker.
19:00
În Moldova a fost lansată o linie modernă de sortare și ambalare a cireșelor. Investițiile în echipament au constituit peste un milion de dolari. Linia selectează automat fructele în funcție de trei criterii: mărime, culoare și calibru și, de asemenea, recunoaște cireșele cu defecte interne. Lanțul de producție include un hidrocooler pentru răcirea cireșelor culese. […] The post VIDEO Investiție în valoare de un milion de dolari. Cele mai bune cireșe din Moldova vor ajunge mai rapid pe piețele mondiale appeared first on NewsMaker.
18:20
Țările NATO vor aloca 40 miliarde de euro în vederea finanțării ajutorului militar pentru Ucraina, care se confruntă cu invazia rusă, în 2025. Informația a fost raportată pe 3 iulie de agenția de presă Reuters, care face trimire la doi diplomați din Europa de Vest.  Potrivit Reuters, decizia privind alocarea a €40 de miliarde Ucrainei […] The post Reuters: Țările NATO vor aloca €40 de miliarde pentru ajutor militar Ucrainei appeared first on NewsMaker.
17:10
Circa 2 500 de elevi din toate raioanele țării vor vizita obiectivele turistice din Chișinău, până pe data de 18 august, în cadrul unui program lansat de Guvern. Elevilor le va fi organizată inclusiv o excursie la Președinție și Parlament, iar la finalul zilei vor merge la un cinematograf din capitală. Elevii vor ajunge la […] The post „Excursie europeană”. Peste 2 mii de elevi din raioanele țării vor vizita Chișinăul, în cadrul unui program al Guvernului FOTO  appeared first on NewsMaker.
17:00
Centrul Național Anticorupție (CNA) a publicat, pe 3 iulie, stenograma unei discuții dintre doi figuranți în dosarul pentru corupere pasivă de la Biroul Vamal „Nord”. În înregistrarea audio, cele două persoane vorbesc inclusiv despre sumele obținute din vicierea procedurilor vamale. „Vocea 1 – Acesta ce, tot nu dă nimic la voi? Ap cum?   Vocea […] The post „Nu ne iese nouă socoteala”. Înregistrare audio din dosarul de corupție de la vamă, soldat cu reținerea a 6 persoane appeared first on NewsMaker.
16:30
Liderul Partidului „Șansă”, apropiat fugarului Ilan Șor, Alexei Lungu a fost reținut și dus la Inspectoratul de Poliție Buiucani, după ce a protestat la Judecătoria Chișinău cu sediul Buiucani. Politicianul nu s-ar fi „subordonat cerințelor legale ale polițiștilor”, a „manifestat agresivitate” și a lovit „în bunurile instituțiilor statului”. Precizările au fost făcute de reprezentanții Poliției. […] The post Lungu, de la „Șansa” lui Șor, reținut și condus la inspectorat. Poliția: va fi documentat contravențional și penal VIDEO appeared first on NewsMaker.
15:50
Serviciul Vamal a venit cu o reacție după ce șase angajați ai Biroului Vamal „Nord”, inclusiv șeful acestuia Nicolae Mazanca, au fost reținuți într-un dosar de corupție pasivă. Instituția a menționat că a inițiat o anchetă internă și acordă sprijin organelor de drept pentru tragerea la răspundere a persoanelor responsabile. „Pe acest caz a fost […] The post Serviciul Vamal reacționează după ce 6 angajați au fost reținuți într-un dosar de corupție: a fost demarată o investigație internă appeared first on NewsMaker.
15:30
Poliția din Găgăuzia a depistat, pe 3 iulie – în trafic, un automobil care avea opt încălcări la camerele de supraveghere. În toate cazurile, a fost depășită limita de viteză. Șoferului, în vârstă de 54 de ani, i-au fost întocmite 5 procese verbale și a fost sancționat. Pentru că a depășit numărul punctelor de penalizare, […] The post Surse NM: șoferul bașcanului Găgăuziei – lăsat fără permis de conducere. Poliția: a depășit viteza în 8 cazuri appeared first on NewsMaker.
15:10
Șeful Biroului Vamal „Nord”, Nicolae Mazanca, precum și șase dintre subalternii săi sunt cercetați penal în cadrul unui dosar pentru corupție pasivă. Ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au descins cu percheziții la cele șapte persoane vizate, în urma cărora șase vameși, inclusiv Nicolae Mazanca, au fost reținuți. Cel de-al șaptelea funcționar urmează a fi cercetat […] The post Șase vameși, inclusiv șeful biroului „Nord”, reținuți: sunt cercetați penal într-un dosar de corupție appeared first on NewsMaker.
15:10
Mai multe tabere de vară din Republica Moldova au fost găsite cu abateri. S-a întâmplat în lunile mai și iunie, când au fost verificate de inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Unele din ele care ulterior s-au conformat cerințelor și-au deschis ușile, altele „nepregătite pe deplin pentru odihna copiilor” rămân închise. Printre încălcările depistate […] The post Nereguli la mai multe tabere de vară din Moldova: unele sunt încă „nepregătite pentru odihna copiilor” appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Amenzi usturătoare pentru petroliști. Cea mai mare trece de 190 de milioane de lei 17% dintre alegători ar putea decide soarta referendumului SIS răspunde acuzațiilor Marinei Tauber, care pretinde că „cetățeni străini” i-au blocat accesul în Parlament Mascații de la „Fulger”, cu blindate, în centrul […] The post VIDEO Petroliști amendați cu 500 mln de lei, „ostatici salvați” de mascați, SIS îi răspunde lui Tauber / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
14:40
În primele șase luni ale lui 2024, fluxul de pasageri care au călătorit prin Aeroportul Internațional Chișinău a crescut cu 462 540 de persoane față de aceiași perioadă a anului precedent. Cel puțin asta arată datele prezentate de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu, pe 2 iulie. Oficialul a menționat că tendința de sporire […] The post Aeroportul Chișinău: numărul pasagerilor a crescut cu 39%. Datele autorităților în comparație cu anul trecut appeared first on NewsMaker.
13:50
La Chișinău a apărut un nou tip de marcaj rutier – „covoare roșii”, care a costat 7 milioane de lei. Covoarele au fost realizate la inițiativa Primăriei Chișinău de către o firmă moldovenească, care a folosit un material special cu suprafață abrazivă, ce le va permite șoferilor să reducă distanța de frânare, iar culoarea aprinsă […] The post VIDEO „Covoare roșii” de 7 mil lei. În Chișinău a apărut un nou tip de marcaj rutier appeared first on NewsMaker.
13:30
Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalnina-Lukasevica, care se află într-o vizită la Chișinău, au avut întrevederi cu președinta Maia Sandu și președintele Parlamentului Igor Grosu. Discuțiile au vizat scrutinele electorale naționale din această toamnă și consolidarea instituțiilor statului. Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalnina-Lukasevica, s-au întâlnit […] The post O delegație APCE, în vizită de documentare în Moldova. Ce a discutat cu Maia Sandu și Igor Grosu appeared first on NewsMaker.
13:20
Grădinițele din Republica Moldova vor putea trece la servicii de catering pentru alimentația copiilor. Opțiunea va putea fi aleasă de instituțiile fără bloc alimentar sau de cele în care sunt dificultăți în prepararea bucatelor. Hrana va trebui transportată, către grădinițe, în recipiente alimentare speciale cu asigurarea temperaturii bucatelor. Pe 3 iulie, Guvernul a aprobat, la inițiativa […] The post Catering în grădinițe pentru alimentația copiilor. Însă nu pentru toate instituțiile appeared first on NewsMaker.
13:00
Casa Albă respinge orice suspiciune precum că Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden suferă de Alzheimer. Răspunsul este: ”NU”, a răspuns oficialul Casei Albe, în cadrul briefingului  de presă din 2 iulie, la întrebarea unui reporter, notează The Independent. Întrebată de un reporter dacă deține vreo informație despre o eventuală afecțiune a președintelui Biden, […] The post „Răspunsul este NU!” Reacția Casei Albe, după ce un reporter a întrebat dacă Biden suferă de Alzheimer appeared first on NewsMaker.
12:40
Gelato Ciao Cacao este o veritabilă mostră de măiestrie italiană în producția de înghețată, realizată cu pasiune chiar în Moldova. Acest produs premium, fabricat conform tehnologiei tradiționale italiene, oferă un gust unic și o textură deosebită, care îl deosebesc printre alte deserturi. Caracteristici ale Producției Procesul de producție al Gelato Ciao Cacao se remarcă prin […] The post Gelato Ciao Cacao: Înghețată Italiană de Cea Mai Înaltă Calitate, Fabricată în Moldova appeared first on NewsMaker.
12:30
12 moldoveni și trei ucraineni au fost reținuți, în Franța, în cadrul unei investigații care vizează furturi de biciclete performante din Franța, în valoare de circa 1.800.000 euro. Alți patru moldoveni sunt investigați în Republica Moldova. Bicicletele erau vândute inițial în alte țări europene, însă de curând au început să fie transportate în Moldova și […] The post Biciclete în valoare de €1,8 mln, furate din Franța și vândute în Moldova. Sunt investigate 19 persoane appeared first on NewsMaker.
12:20
Pentru anul de studii 2024-2025 au fost anunțate peste 8 mii de locuri, cu finanțare de la bugetul de stat, în școlile profesionale și centrele de excelență de profil. Cu achitarea taxei de studii, la școlile profesionale, vor fi 393 de locuri. În colegii și centre de excelență vor fi admise 3 900 de persoane […] The post Admiterea la colegii, centre de excelență și școli profesionale: câte locuri sunt oferite la buget și contract appeared first on NewsMaker.
Ieri
11:50
Cel puțin trei oameni au murit, iar 18 au fost răniți în urma unui atac al armatei ruse asupra orașului Dnipro din Ucraina, informează, pe 3 iulie, publicația Ukrainskaya Pravda. De cealaltă parte, autoritățile ruse acuză Ucraina că a atacat cu drone maritime orașul Novorossiisk din regiunea Krasnodar, unde Rusia a transferat o parte din […] The post Trei morți în urma unui atac rusesc în Dnipro. Rusia acuză Ucraina că a atacat cu drone maritime orașul Novorossiisk appeared first on NewsMaker.
11:40
Consiliul Concurenței a aplicat amenzi în sumă de circa 480 milioane de lei pentru șase companii petroliere: Bemol, Dontario, Lukoil, Petrom, Rompetrol și Tirex Petrol. S-a întâmplat după ce, în cadrul unei investigații, s-a constatat că companiile au încheiat un acord anti concurențial cu scopul de a coordona prețurile de comercializare a benzinei, motorinei și […] The post Amenzi usturătoare pentru petroliști. Cea mai mare trece de 190 de milioane de lei appeared first on NewsMaker.
11:40
Politicienii moldoveni care se află tot mai des la Moscova, printre care Marina Tauber și Alexei Lungu, trebuie verificați dacă acordă sau nu sprijin „unui stat străin în desfășurarea activităților ostile pe teritoriul Republicii Moldova pentru a le putea fi incriminată infracțiunea de trădare de patrie”. Precizarea a fost făcută de vicepreședinta Partidului de guvernare […] The post Politicienii moldoveni, care merg la Moscova, riscă să cadă sub incidența legii privind trădarea de patrie? Răspunsul Olesei Stamate appeared first on NewsMaker.
11:10
O nouă schemă frauduloasă în Republica Moldova. Potrivit unui comunicat publicat de Inspectoratul General al Poliției (IGP), pe 3 iulie, escrocii se dau drept avocați și propun oamenilor să apeleze la servicii de recuperare a bunurilor financiare. Mai mult, în acest scop este folosită imaginea unor persoane publice și demnitari de stat. Potrivit poliției, escrocii […] The post O nouă escrocherie: persoane publice și demnitari de stat, care recomandă servicii false de recuperare a bunurilor appeared first on NewsMaker.
11:10
Un băiat de 18 ani și-a pierdut viața după ce mașina la volanul căreia se afla s-a izbit într-un copac. Iar doi pasageri din interiorul vehiculului au fost răniți, fiind transportați la spital. Cazul a avut loc la Chișinău, pe 2 iulie. Informațiile au fost raportate de Inspectoratul General al Poliției (IGP). Accidentul rutier s-a […] The post Chișinău: Un tânăr de 18 ani a decedat după ce mașina pe care o conducea s-a izbit într-un copac appeared first on NewsMaker.
10:20
17% dintre alegători ar putea decide soarta referendumului și anume modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Se va întâmpla dacă la scrutin vor participa 33% din alegători, iar jumătate dintre aceștia – 17% – vor spune „Da” modificărilor. Precizările au fost făcute de vicepreședinta Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) […] The post 17% dintre alegători ar putea decide soarta referendumului. Stamate recunoaște: „Nu este foarte mult” appeared first on NewsMaker.
09:30
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a calificat drept „speculații” informația că „cetățeni străini” au restricționat accesul deputaților lui Șor, sancționați, pe 14 iunie – la ședința Parlamentului. Instituția a spus că cea care asigură protecția demnitarilor din Moldova și sediile lor de lucru este exclusiv Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) și a […] The post SIS răspunde acuzațiilor Marinei Tauber, care pretinde că „cetățeni străini” i-au blocat accesul în Parlament appeared first on NewsMaker.
09:10
Pensii mai mici pentru pensionarii născuți din ianuarie până în martie, criminalizarea HIV, alocații insuficiente pentru copiii cu nevoi speciale, care și-au pierdut părinții. Acestea sunt doar câteva dintre aspectele evidențiate în raportul anual al Consiliului pentru Egalitate, care va fi examinat în Parlament. Discriminare la calcularea pensiilor Consiliul pentru Egalitate a depistat o discriminare […] The post O treime dintre cazurile de discriminare din Moldova au la bază limba. Ce a mai identificat raportul Consiliului pentru Egalitate appeared first on NewsMaker.
08:40
Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger” va efectua, pe 3 și 4 iulie, exerciții în teren. Mascații vor putea fi văzuți, inclusiv cu vehicule blindate, pe trasee sau în localitățile din centrul și nordul țării. Oamenii legii au atenționat că exercițiile sunt destinate „strict pentru perfecționarea abilităților profesionale ale polițiștilor”. Astfel populația a fost […] The post Mascații de la „Fulger”, cu blindate, în centrul și nordul Moldovei: au ieșit la exerciții tactice appeared first on NewsMaker.
08:20
Vizite Extinderea UE în Europa de Est și în Balcanii de Vest este o investiție în pace și securitate, a declarat premierul moldovean, Dorin Recean, vorbind la forul economic de la Atena. El a mai menționat că liderii unei Europe unite trebuie să facă tot posibilul ca invazia rusă în Ucraina să devină ultimul război de pe continent. Premierul moldovean a chemat europenii să mențină unitatea în jurul unor valori precum libertatea, prosperitatea, statul de drept și respectul pentru viața omului. La Atena, […] The post NM Espresso: Recean a chemat la pace în Atena, PAS a făcut concesii fermierilor, judecătorul pe dosarul Dodon a fost destituit appeared first on NewsMaker.
2 iulie 2024
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Un student din Moldova a fost acceptat la Academia Forțelor Aeriene din Colorado, SUA Încă o persoană și-a pierdut viața în timpul scăldatului. Un bărbat de 40 de ani s-a înecat la Ungheni Siguranță de 7 milioane de lei: un nou tip de marcaj rutier […] The post VIDEO „Bombă” la aeroport, investiții de 1 mln de dolari în cireșe, furt de 360 000 lei din Ocolul Silvic / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
17:20
Ministrul Economiei Dumitru Alaiba îl acuză pe edilul de Chișinău Ion Ceban că susține business-ul rusesc, după ce primăria a cumpărat membrane bituminoase pentru reparațiile din oraș de la o companie din Rusia deținută de doi oameni de afaceri sancționați internațional pentru finanțarea invaziei asupra Ucrainei. În reacție, consiliera primarului, Natalia Ixari, a declarat că […] The post Materiale din Rusia, cumpărate de Primăria Chișinău. Alaiba: „Pe timp de război, Ivan continuă să rămână fidel business-ului rusesc” appeared first on NewsMaker.
15:50
Schemă de fraudare deconspirată la Întreprinderea Silvică Tighina, Ocolul Silvic Talmaza. În cadrul unui control, s-a stabilit că ocolul silvic urma să declare obținerea a doar 713 m3 de lemn, când în realitate volumele erau de 1 057 m3. Diferența de masă lemnoasă urma să fie vândută ilegală. Precizările au fost făcute de ministrul Mediului […] The post Schemă frauduloasă deconspirată la Ocolul Silvic Talmaza: 344 metri cubi de lemn urmau a fi vânduți ilegal appeared first on NewsMaker.
15:20
În incita Aeroportului Internațional Chișinău a fost anunțată o alertă cu bombă pe 2 iulie. Autoritățile competente evacuează actualmente personalul aeroportuar și pasagerii. Informațiile au fost confirmate pentru NM de către purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi. „În prezent, Aeroportul Internațional Chișinău a primit o alertă cu privire la […] The post Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău: pasagerii și personalul aeroportuar sunt evacuați appeared first on NewsMaker.
15:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Un student din Moldova a fost acceptat la Academia Forțelor Aeriene din Colorado, SUA Încă o persoană și-a pierdut viața în timpul scăldatului. Un bărbat de 40 de ani s-a înecat la Ungheni Siguranță de 7 milioane de lei: un nou tip de marcaj rutier […] The post VIDEO Tragedie la Ungheni, 7 milioane pentru „covor roșu”, moldovean, admis la Academia Aviatică din SUA / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
14:40
Consiliul Concurenței a dispus inițierea unei investigații cu privire la eventualele acțiuni anticoncurențiale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) și ale Ministerului Sănătății. Consiliul Concurenței urmează să verifice dacă prestarea serviciilor medicale de către A NSP pe piețe concurențiale nu distorsionează mediul concurențial normal.  ANSP este o autoritate administrativă, care asigură supravegherea de stat […] The post ANSP și Ministerul Sănătății, sub lupa Consiliului Concurenței. Ce va fi investigat appeared first on NewsMaker.
14:10
Extinderea Uniunii Europene în Europa de Est și Balcanii de Vest este o investiție în pace, în contextul invaziei ruse din Ucraina, iar Republica Moldova este pregătită să contribuie la aceasta. Moldova împărtășește valorile europene deja implementând reforme în diverse domenii, inclusiv în cel al justiției pentru a contracara corupția. Acesta este mesajul transmis de […] The post Dorin Recean, la Forumul de la Atena: „Extinderea UE este o investiție în pace; suntem pregătiți să contribuim” appeared first on NewsMaker.
13:50
Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a depus flori la bustul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din orașul Drochia. S-a întâmplat pe 2 iulie, cu ocazia comemorării a 520 de ani de la moartea domnitorului.   „Am comemorat, azi, la Drochia, 520 de ani de la moartea lui Ștefan cel Mare și Sfânt, cel mai apreciat […] The post Maia Sandu a depus flori la bustul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Drochia appeared first on NewsMaker.
12:50
Prim-ministrul Ungariei, Viktor Orbán, a sosit într-o vizită oficială la Kiev. Aceasta este prima sa călătorie în capitala Ucrainei de la începutul invaziei pe scară largă, informează publicația Hromadske pe 2 iulie. Orban a avut o întrevedere cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski. Ultima dată când Orbán a vizitat Ucraina a fost în 2010. Vladimir Zelenski […] The post Premierul Ungariei, în vizită-surpriză la Kiev. Este prima sa călătorie în Ucraina de la începutul războiului provocat de Rusia appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.