VIDEO Moldovenii care se află în Rusia nu vor putea vota prin corespondență

Omniapres, 30 aprilie 2024 08:10

La alegerile parlamentare din 2025, moldovenii care se află în Rusia nu vor putea vota prin corespondență, așa cum va fi în alte state, pentru ca Rusia este stat agresor, spune Igor Grosu. The post VIDEO Moldovenii care se află în Rusia nu vor putea vota prin corespondență appeared first on Omniapres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Omniapres

Acum 8 ore
20:40
Echipa Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) din raionul Glodeni a luat decizia privind susținerea candidatului din partea PDCM la alegeri, anunță Ion Chicu, președintele formațiunii. La invitația colegilor noștri din Glodeni am participat la ședința Biroului Executiv al Organizației Teritoriale Glodeni a PDCM. Împreună cu Președintele OT Glodeni a PDCM, Dl Ion Cojocari; Președintele […] The post Ion Chicu: În luna iunie va fi desemnat candidatul din partea PDCM la alegerile prezidențiale appeared first on Omniapres.
Acum 12 ore
15:20
Sursele OBSERVATORUL comunică că în curând se așteaptă un colaps în procuratură, asemenea celui din instanțele judecătorești. OBSERVATORUL prezintă mai jos o listă cu procurori de la PA care ar urma să-și dea demisia foarte curând, după ședința de azi a CSP: Nicolae Mătăsaru Alexandru Găină Mariana Botezatu Irina Gheorghiștean Victor Muntean Dorin Compan Mihail […] The post Se așteaptă un colaps în procuratură, asemenea celui din instanțele judecătorești appeared first on Omniapres.
15:10
Un pasager a murit și alte peste 30 au fost rănite pe un zbor Singapore Airlines de la Londra la Singapore, lovit de turbulențe severe, scrie BBC. Boeing 777-300ER cu destinația Singapore a fost deviat către Bangkok și a aterizat la ora locală 15:45. Aeronava transporta un total de 211 pasageri și 18 membri ai […] The post Un pasager a murit și alți peste 30 au fost răniți în urma unor turbulențe severe pe un zbor Londra – Singapore appeared first on Omniapres.
14:50
Directorul Companiei Naționale pentru Asigurare în Medicină (CNAM),Ion Dodon, a ridicat anul trecut un salariu de 703 343 lei, sau peste 58 de mii de lei pe lună. Comparativ cu 2022, leafa șefului CNAM a crescut cu 6 mii de lei pe lună. Datele se regăsesc în Declarația de avere și interese personale. Totodată, Dodon […] The post Vremurile bune – șefii de la CNAS și CNAM au ridicat salarii de 40 000 și 60 000 lei appeared first on Omniapres.
Acum 24 ore
13:10
Dumitru Diacov constată că aproape în jumătate de raioane organizațiile teritoriale nu sunt funcționale. Chiar și majoritatea vicepreședinților PSDE, aleși la ultimul congres, nu mai vin pe la partid. În unele zone, precum UTA Gagauzia, Taraclia, ele chiar nu există! Potrivit lui, în 2020 eu mult am insistat ca PDM să participe cu candidat propriu […] The post Dumitru Diacov: Știu sigur că starea de spirit în PSDE nu este cea mai fericită appeared first on Omniapres.
12:20
Tudor Ulianovschi anunță că va continua să discut cu fiecare cetățean indiferent de viziunea lui politică pentru că fiecare vot contează Potrivit lui, sunt nou în toată isteria asta politică și chiar îmi par stranii anumite momente care țin de bun simț. Zilele trecute am văzut multe comentarii în care am fost vizat inclusiv și […] The post VIDEO Tudor Ulianovschi: Ar fi regretabil să asistăm la una din cele mai “spectaculoase” fraudări ale alegerilor electorale din istoria țării. appeared first on Omniapres.
10:00
Alexandru Bujorean, primarul orașului Leova, nu exclude că cheltuielile suportate de către autoritățile locale au fost puse pe seama companiei de construcții, iar banii au ajuns la acel SRL și împărțiți între băieții deștepți. Potrivit lui, nu avem transparență, inclusiv drumul Leova – Bumbăta. Mi-ar părea rău dacă acest drum va deveni primul muzeu al […] The post DECLARAȚIE: Veronica Drăgălin are o șansă unică să devină un model de luptă contra corupției appeared first on Omniapres.
09:30
O mai mare surpriză decât a fost în 2019 coaliția PSRM-PAS și Maia Sandu – prim-ministru măsluită de Dmitrii Kozak, nu poate fi. Plahotniuc a fost dat jos de la putere de ruși, declară Vlad Filat. Dacă rușii spuneau Partidului Socialist să facă coaliție cu PD, nu ajutau nici americanii, nici altcineva. Următoarea guvernare va […] The post VIDEO Vlad Filat: O mai mare surpriză decât Maia Sandu – prim-ministru măsluită de Dmitrii Kozak, nu poate fi appeared first on Omniapres.
08:40
Kremlinul a confiscat activele unor companii occidentale din Rusia prin decrete semnate de preşedintele Vladimir Putin şi ordine judecătoreşti legate de procese pentru proiecte oprite sau fonduri blocate pe fondul sancţiunilor occidentale. Mai jos este o listă cu companiile afectate până acum, transmite Reuters. AGROTERRA Rusia a confiscat companiile aparţinând grupului agricol AgroTerra şi le-a […] The post Moscova a confiscat activele unor companii occidentale din Rusia appeared first on Omniapres.
08:20
Deși reforma justiției este una anevoioasă, ea va continua. Asigurările sunt date de deputatul PAS, membru al Comisiei juridice a Parlamentului, Igor Chiriac. Potrivit deputatului, reforma justiției va dura mai mult decât au anticipat autoritățile, însă ea va fi dusă la bun sfârșit. De cealaltă parte, reprezentantul PSRM, Adrian Lebedinschi, spune că în urma scandalului […] The post Adrian Lebedinschi: Încrederea cetățenilor în procesul de vetting a scăzut dramatic appeared first on Omniapres.
07:50
Alexandru Bujorean susține că Maia Sandu are cel mai mare antirating în Republica Moldova, conform sondajelor. Ea mai are o șansă ca să devină un candidat comun a mai multor partide pro-europene și condiția noastră a fost ca să demită Guvernul sau unii miniștri care nu fac față și asupra cărora planează suspiciuni de corupție, […] The post VIDEO Alexandru Bujorean: Maia Sandu a refuzat să demită miniștrii toxici din Guvern appeared first on Omniapres.
07:30
Traian Băsescu: Republica Moldova are o șansă să intre în UE sau chiar putem ajunge la situația de reunificare, cu o singură condiție, să renunțe la Transnistria. Rusia poate să renunțe la Moldova, nu la Transnistria Republica Moldova are o șansă să devină membră a UE sau chiar putem ajunge la situația de reunificare, cu […] The post SCANDALOS: Traian Băsescu: Moldova va putea adera la UE dacă va renunța la Transnistria appeared first on Omniapres.
07:20
Andrei Nastase revine la chestiunea procuraturii pentru a elucida unele aspecte mai amănunțit. Potrivit lui, în momentul în care PAS a ajuns la guvernare cu 63 de mandate, trebuia să analizeze cu maximă atenție legea procuraturii cu experți locali care cunosc realitățile, care cunosc mecanismele, după care apelezi și la cei mai buni experți internaționali. […] The post Andrei Nastase: Cei din PAS au modificat legea procuraturii în interesul partidului appeared first on Omniapres.
Ieri
22:50
Traian Băsescu: Republica Moldova are o șansă să intre în UE sau chiar putem ajunge la situația de reunificare, cu o singură condiție, să renunțe la Transnistria. Rusia poate să renunțe la Moldova, nu la Transnistria Republica Moldova are o șansă să devină membră a UE sau chiar putem ajunge la situația de reunificare, cu […] The post Traian Băsescu: Moldova va putea adera la UE dacă va renunța la Transnistria appeared first on Omniapres.
18:10
Astăzi, 20 mai 2024, a avut loc o nouă ședință a Colegiului Penal al Curții Supreme de Justiție (CSJ), în cadrul căreia se examinează cererea de revizuire înaintată de Vladimir Filat și apărătorii acestuia. Cererea de revizuire vizează: Sentința Judecătoriei Buiucani mun. Chișinău din 7 iunie 2016. Decizia Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău […] The post Detalii din cadrul ședinței CSJ privind cererea de revizuire înaintată de Vladimir Filat appeared first on Omniapres.
16:30
Andrei Năstase constată că guvernarea având atâta putere în țară și să faci doar atât de puțin pentru oamenii, asta înseamnă că cetățenii ar trebuie să înțeleagă o dată și pentru totdeauna – domnule, dacă nu ai făcut treabă, trebuie să pleci. Să ai Parlament, să ai Guvernul, să ai Ministere, să ai SIS, etc […] The post Andrei Năstase: Avânt întreaga putere și să nu facă măcar ceea ce au promis, înseamnă că trebuie să plece appeared first on Omniapres.
15:20
Președintele bulgar Rumen Radev a declarat că este „imposibil” ca Ucraina să câștige războiul împotriva Rusiei și că tentativa de asasinare a premierului slovac Robert Fico este legată de acest conflict, relatează Euractiv și Ukraîinska Pravda. „Fiecare zi în care acest război continuă este dezastruos pentru Ucraina, Rusia și noi restul. Acest lucru afectează inevitabil […] The post Țară europeană pune tentativa de asasinare a lui Robert Fico pe seama războiului din Ucraina și cere oprirea livrărilor de arme către Kiev appeared first on Omniapres.
14:20
Fadei Nagacevschi declară că Veronica Dragalin a fost prinsă în jocul tâmpit al unor corupți din cadrul PAS care fură Astăzi toți încearcă să o arate pe Dragalin că ea cumva afectează stabilitatea activității PAS-ului. Este un neadevăr. Dragalin a fost prinsă în jocul tâmpit al unor corupți din cadrul PAS care fură și, în […] The post VIDEO: Nagacevschi declară că Veronica Dragalin a fost prinsă în jocul tâmpit al unor corupți din cadrul PAS care fură appeared first on Omniapres.
13:50
Cred că există prea puțină înțelegere a cât de complicată este situația în Republica Moldova și că a deveni Președinte, fără a avea capacitatea pentru a stabiliza și a duce la dezvoltare țara, nu are sens, susține Vlad Filat. Pentru mine personal și pentru PLDM candidatura domnului Stoianoglo se încadrează în calitațile profesionale și nu […] The post VIDEO Vlad Filat: Nu crede că există mari șanse să fie identificat un candidat unic appeared first on Omniapres.
13:30
Irina Vlah, președinta Asociației „Platforma Moldova”, a elaborat un Angajament pentru Pace pe care-l propune șefei statului, Maia Sandu, spre semnare. „Anterior, de nenumărate ori am semnalat despre o preocupare majoră care există în societatea noastră – cetățenii se tem că veți atrage țara în scenarii în stare să submineze pacea. Dvs ați evitat să […] The post VIDEO Irina Vlah cere Maiei Sandu să semneze un Angajament pentru Pace și siguranța propriilor cetățeni appeared first on Omniapres.
12:40
Ucraina va introduce opriri de energie, din oră în oră, pentru consumatorii industriali și casnici, începând cu ora locală 18:00 și la miezul nopții. Restricțiile nu vor afecta instalațiile de infrastructură critică, a declarat operatorul energetic de stat ucrainean, Ukrenergo, la 19 mai, scrie kyivindependent.com. O recentă intensificare a loviturilor rusești a pus la grea […] The post Ucraina va introduce întreruperi de energie electrică în toată țara începând de astăzi appeared first on Omniapres.
12:30
Problemele au ajuns la o masă critică, foarte multe lucruri trebuie făcute rapid, iar birocrația în care s-a înglodat sistemul nu permite acest lucru. Starea de urgență în economie ar permite, în termeni foarte rapizi, crearea unei companii aeriene de stat, a unei bănci de stat în care statul să aibă 49%, iar cetățenii moldoveni […] The post VIDEO: Una dintre primele decizii ale lui Renato Usatîi la guvernare va fi instituirea stării de urgență în economie appeared first on Omniapres.
08:20
Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a fost ucis într-un accident de elicopter, au anunţat luni un oficial iranian şi agenţia de presă Mehr. Presa iraniană a confirmat decesul preşedintelui iranian Ebrahim Raisi, în vârstă de 63 de ani, şi al ministrului de externe Hossein Amir-Abdollahian, în urma prăbuşirii unui elicopter în provincia muntoasă a ţării, Azerbaidjanul […] The post Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a fost ucis într-un accident de elicopter appeared first on Omniapres.
08:20
Viitorul șef al Serviciului Vamal “va fi o rudă a prim-ministrului, numele lui care începe cu litera C”, spune președintele Partidului Nostru Renato Usatîi. The post VIDEO Renato Usatîi: Viitorul șef al Serviciului Vamal va fi o rudă a lui Recean appeared first on Omniapres.
07:10
Horoscop 20 mai – o zi cu noutăți. Avem energie și suntem puși pe treabă de luni, că sunt multe de făcut și mai apar oameni care se oferă să ne ajute. GEMENI O să puteți da drumul proiectelor pe care le-ați început mai demult și o să reușiți să atrageți de partea voastră niște […] The post Horoscop 20 mai – o zodie își poate negocia bani pentru tot anul appeared first on Omniapres.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:00
Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, declară că Nu poți face o reformă autentică promovând în funcții doar rude și încă să te uimești de ce oamenii se revoltă sau nu au încredere în corectitudinea proceselor. Salut mesajul de astăzi al doamnei Drăgălin. Doar miopii nu pot observa că în Moldova reforma justiției a devenit o […] The post DECLARAȚIE: Doar miopii nu pot observa că în Moldova reforma justiției a devenit o afacere de familie appeared first on Omniapres.
19:30
Ucraineanul Oleksandr Usyk, 37 de ani, deţinător al titlurilor WBA-WBO-IBF la categoria grea, l-a învins, sâmbătă seara, pe englezul Tyson Fury, 35 de ani, deţinătorul titlului WBC la categoria grea. Meciul s-a disputat în Kingdom Arena din Riad, Arabia Saudită, în faţa a 16.000 de spectatori. Usyk a devenit astfel primul campion incontestabil la categoria […] The post VIDEO: Oleksandr Usyk – ucraineanul a obținut victorie controversată în fața lui Fury appeared first on Omniapres.
11:10
Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin declară că Vladislav Gribincea și Ilie Chirtoaca au lansat acuzații publice că nu am fost eu autoarea scrisorii din 14 mai 2024 din ce motiv? 1) Educația și experiența mea profesională nu demonstrează că sunt suficient de inteligentă să pot analiza informație din punct de vedere de procuror conform […] The post ULTIMA ORĂ: Veronica Dragalin declară că Vladislav Gribincea și Ilie Chirtoaca au lansat acuzații publice appeared first on Omniapres.
10:30
Scandalul care o vizează pe Tatiana Răducan nu este altceva decât continuarea epopeii care reprezintă un eșec total al reformei justiției, spune liderul PLDM, Vlad Filat. “Autorul acestei reforme eșuate, care a dus la colapsul justiției, este Maia Sandu, chiar dacă unii încearcă să o scoată din această situație. Este promisiunea ei electorală pentru care […] The post VIDEO: Vlad Filat: Autorul acestei reforme eșuate, care a dus la colapsul justiției, este Maia Sandu appeared first on Omniapres.
10:10
Republica Moldova exporta în România, în trimestrul III 2021, o cantitate de 14.699 de tone de grâu, iar după începerea războiului, în trimestrul III din 2022, a urcat la 74.000 de tone de grâu, pentru ca în trimestrul III al anului 2023 cifra să urce exploziv, la 317.000 de tone. Invitat în cadrul emisiunii Proiect […] The post VIDEO: Cum devine moldovenesc grâul ucrainean. ”În război se fac cele mai mari profituri!” appeared first on Omniapres.
07:10
Horoscop 19 mai – o zi cu noutăți. O să ne bucurăm de prezența unor oameni și de veștile bune pe care ni le-aduc, ca să ne luăm de-acolo energia pentru zilele care vor urma. TAUR O reușită în planul comunicării c-o să-i aduceți pe ai voștri la un numitor comun și o să vă […] The post Horoscop 19 mai – o zodie poate să înceapă o frumoasă poveste de dragoste appeared first on Omniapres.
18 mai 2024
10:40
Horoscop 18 mai – o zi cu bucurie. O să ne facem drum prin împrejurimi, poate chiar mai departe de casă, c-or fi oameni care ne așteaptă și o să consolidăm relațiile, atât cele de afaceri, cât și personale. TAUR Poate ați chemat niște prieteni pe la voi de zi aniversară, sau pur și simplu […] The post Horoscop 18 mai – zodia care va avea parte de o surpriză plăcută appeared first on Omniapres.
17 mai 2024
19:10
Întreaga populație a Moldovei nu vrea să lupte cu nimeni și este îngrijorată de declarațiile militariste ale autorităților. Drept urmare, ei sînt nevoiți să scoată din țară copiii de 16-17 ani, pentru ca aceștia să nu fie nevoiți să lupte mai tîrziu. O astfel de opinie a exprimat expertul în securitate și fostul viceministru de […] The post Valeriu Ostalep: „Populația Republicii Moldova nu vrea să lupte cu nimeni” appeared first on Omniapres.
15:40
Șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, ar vrea să investigheze anumite dosare de rezonanță, precum licitația de la aeroport, drumul Leova-Bumbăta și altele, dar acest lucru nu i se permite. De această părere este avocatul Iurie Mărgineanu, care susține că, în PAS, există „persoane care sunt intangibile”, în momentul de față. Declarațiile au fost făcute la […] The post VIDEO: Iurie Mărgineanu: Dragalin ar porni dosare de corupție și împotriva actualei puteri, dar nu i se permite appeared first on Omniapres.
15:20
Maia Sandu o va exclude pe Tatiana Răducanu din CSS imediat cum va sesiza că aceasta îi afectează imaginea. De această părere este fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi. „Persoana doamnei Răducanu astăzi este în criză de legitimitate, în criză de încredere, putem spune juridic, prezumția nevinovăției, percepția publică este cea care este. Există o […] The post DECLARAȚIE VIDEO: Maia Sandu, păstrând-o pe Răducanu în Consiliul Suprem de Securitate, își face un deserviciu sie appeared first on Omniapres.
15:00
Europa de acum nu mai este la fel ca cea de acum 10-15 ani și, din păcate, se abate de la principiile și valorile sale și aplică standarde duble, ceea ce este inadecvat. O astfel de opinie a exprimat președintele PLDM, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vlad Filat, în cadrul emisiunii „Главное” de la postul […] The post VIDEO: Vlad Filat: „Europa de astăzi nu mai este ca cea de acum 10-15 ani, de aceea, eu nu doresc o astfel de Europă appeared first on Omniapres.
10:00
Despre probleme de integritate a Tatianei Răducanu se cunoaște bine în societate de mulți ani, dă de înșeles avocatul Iurie Mărgineanu. El a dezvăluit informația că unii judecători avea carduri bancare oferite de oligarhi din țară, pe care se făceau transferuri de bani, pentru că magistrații să le apere interesele. The post Iurie Mărgineanu dezvăluie informații precum că unii judecători au avut carduri bancare oferite de oligarhi appeared first on Omniapres.
08:00
Ședința Curții de Conturi de examinare a auditului asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene încheiate la 31 decembrie 2023 The post VIDEO: Curții de Conturi examinează rapoartelor financiare la MAE appeared first on Omniapres.
07:40
Criza din sistemul justiției era inevitabilă în contextul înc are au fost implementate vettingul și prevettingul. De această părere este fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi. „Noi observăm o tentativă a PAS și a susținătorilor ei de a identifica o formulă pentru a anihila acest demers al PA. Dar problema nu este în Tatiana Raducanu […] The post Fadei Nagacevschi: Sandu a fost avertizată că se va ajunge la blocajul total al sistemului judecătoresc appeared first on Omniapres.
07:30
Situația cu Răducan le-a pus pe baricade pe Veronica Dragalin și Maia Sandu. De această părere este doctorul în drept constituțional Teo Cârnaț. „Doamna Dragalin se află pe baricade cu PAS și Maia Sandu. Doamna Dragalin atunci când a spus că va face curățenie la PA credea că într-adevăr sunt procurorii corupți, într-adevăr mușamalizează, când […] The post VIDEO: Teo Cârnaț: Tatiana Răducanu le-a pus pe baricade pe Veronica Dragalin și Maia Sandu appeared first on Omniapres.
07:30
“Cine este doamna Dragalin să expedieze acea scrisoare?”, se întreabă supărat membrul Consiliului Superior al Magistraturii, Ion Guzun. The post Ion Guzun: Cine este doamna Dragalin să expedieze acea scrisoare? appeared first on Omniapres.
07:20
Fostul ministru al Justiției Sergiu Litvinenco o consultă informal pe șefa statului Maia Sandu, însă nu este consilier pe domeniul justiției. Declarația a fost făcută de președintă la o emisiune de la TV8. Potrivit ei, Sergiu Litvinenco consultă și alte instituții ale statului, în cadrul unui proiect privind reforma justiției. Amintim că, Sergiu Litvinenco a […] The post VIDEO Maia Sandu recunoaște că Sergiu Litvinenco o consultă în domeniul juridic appeared first on Omniapres.
07:10
Horoscop 17 mai – o zi cu sare și piper. Sunt multe de făcut, dar o să găsim energia necesară să le ducem la bun sfârșit și să ne ocupăm și de noi și de ai noștri. TAUR Se poate să aveți o serie de reușite-n lanț și o să vă croiți drum spre vârful […] The post Horoscop 17 mai – zodia pentru care se anunță niște bani de care nu știa appeared first on Omniapres.
16 mai 2024
17:40
Comisia Europeană, împreună cu Ucraina, Republica Moldova, România şi SUA, inaugurează joi punctul renovat de trecere a frontierei dintre Ucraina şi Republica Moldova de la Reni, Ucraina. În cadrul iniţiativei privind culoarele solidarităţii, Comisia Europeană a sprijinit lucrările la acest punct de trecere a frontierei pentru a permite o mai mare fluiditate a traficului la […] The post CE, Ucraina, Republica Moldova, România şi SUA inaugurează punctul renovat de trecere a frontierei de la Reni, Ucraina appeared first on Omniapres.
17:30
În contextul informației eronate care continuă să circule în spațiul public, Procuratura Anticorupție vine cu următoarele precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de Procuratura Anticorupție, o parte din care au fost reflectate în scrisoarea Procuraturii Anticorupție din 14 mai 2024. În cadrul cauzei penale ,,Frauda Bancară” aflată în gestiunea Procuraturii Anticorupție, se află trei telefoane […] The post ULTIMA ORĂ: În contextul informației eronate care continuă să circule în spațiul public, Procuratura Anticorupție vine cu următoarele precizări appeared first on Omniapres.
17:10
Președintele Parlamentului Igor Grosu atacă procurorii și judecătorii pentru atacul în adresa Comisiei Pre-vetting și vetting. Declarația vine în contextul acuzațiilor Procuraturii Anticorupție în adresa Tatianei Răducanu. “Procurorii și judecătorii trebuie să se ocupe de corupți, iar ceea ce vedem noi acum este o luptă cu propria evaluare, un atac asupra membrilor comisiei de vetting. […] The post VIDEO: Igor Grosu atacă procurorii și judecătorii appeared first on Omniapres.
16:50
Tatiana Răducanu, membra Comisiilor Pre-vetting și Vetting, vizată într-un proces penal inițiat de Procuratura Anticorupție a decis să demisioneze din aceste funcții „pentru a-și păstra demnitatea și statutul de judecător în demisie pe care îl are”, dar și pentru a evita degenerarea acestei controverse. Într-o scrisoare expediată presei, ea afirmă că vettingul în justiție este […] The post BREAKING NEWS: Tatiana Răducanu respinge acuzațiile Veronicăi Dragalin appeared first on Omniapres.
15:10
Scandal în sportul moldovenesc, după ce Comitetul Național Olimpic și Sportiv (CNOS) ar fi anunțat că va fi un singur antrenor pentru 2 luptători ai Republicii Moldova care vor reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Paris, anunță Unimedia. Anunțul a fost făcut de Ivan Gheorghiu, ex-secretar de stat al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), […] The post Ivan Gheorghiu fost multiplu campion la kickboxing, anunță despre un nou scandal în sportul moldovenesc appeared first on Omniapres.
13:10
Sistemul judecătoresc este blocat, iar instituțiile nu funcționează din motiv că au plecat practic toți judecătorii, afirmă fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi. “Astăzi ședințele se numesc pentru anul 2024, 2026. Dacă vreți să înțelegeți ce se întâmplă în sistem depuneți o cerere de chemare în judecată și vedeți când va fi numită ședința. În […] The post Fadei Nagacevschi: Sistemul judecătoresc este blocat, iar ședințele se numesc pentru 2026 appeared first on Omniapres.
11:10
La 15 mai 2024, colegiul penal al Curții de Apel Chișinău, a menținut sentința primei instanțe din 23 septembrie 2022, prin care inculpatul ex-judecător Gheorghe Marchitan, a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii – pronunțarea cu bună-știință a unei hotărâri contrare legii (art. 307 alin.(1) din Codul penal). Cauza penală a fost pornită în septembrie […] The post ULTIMA ORĂ: Curtea de Apel Chișinău a pronunțat prima sentință în dosarul ,,Laundromat” – un ex-judecător recunoscut vinovat appeared first on Omniapres.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.