foto | Canotorul Serghei Tarnovschi și halterofila Gabriela Danilov au devenit campioni europeni

Zugo.md, 16 iunie 2024 10:40

Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european la canoe sprint individual pe distanța de 500 metri, la competiția desfășurată în Szeged, Ungaria, anunță Ministerul Educației. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Tarnovschi a cucerit medalia de aur cu un timp de 1:50.432, devansându-i pe Zakhar Petrov din Rusia (1:51.248), care a concurat sub drapel neutru, și … The post foto | Canotorul Serghei Tarnovschi și halterofila Gabriela Danilov au devenit campioni europeni first appeared on ZUGO. Articolul foto | Canotorul Serghei Tarnovschi și halterofila Gabriela Danilov au devenit campioni europeni apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 24 ore
11:30
Atletele Alexandra Emilianov, Dimitriana Bezede și Andreea Stavila au cucerit medalia de aur la Campionatul Țărilor Mici, care s-a desfășurat în Gibraltar, informează Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Alexandra Emilianov s-a situat pe primul loc la proba aruncarea discului, cu rezultatul de 61.87 metri. Dimitriana Bezede s-a impus în concursul … The post Trei atlete din R. Moldova au cucerit medalia de aur la Campionatul Țărilor Mici din Europa first appeared on ZUGO. Articolul Trei atlete din R. Moldova au cucerit medalia de aur la Campionatul Țărilor Mici din Europa apare prima dată în ZUGO.
11:20
Un copil de doar trei ani a fost lovit de o mașină de taxi la Durlești. Accidentul s-a produs luni seară, 24 iunie. Potrivit poliției, copilul s-ar fi ales cu o fractură la picior. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Preliminar, impactul s-ar fi produs după ce copilul ar fi ieșit brusc din curtea casei. În … The post Un copil de 3 ani, lovit de un taxi. IGP face apel către părinți: „Explicați-le că strada NU este un loc de joacă” first appeared on ZUGO. Articolul Un copil de 3 ani, lovit de un taxi. IGP face apel către părinți: „Explicați-le că strada NU este un loc de joacă” apare prima dată în ZUGO.
10:50
Două focare de lăcuste au fost depistate în raioanele Ceadîr-Lunga și Tararclia, anunță specialiștii din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, focarele au fost depistate în localitățile învecinate Cairaclia, raionul Taraclia, pe o suprafață de circa 600 hectare, și Copceac, raionul Ceadîr-Lunga, UTA … The post video | Două focare de lăcuste au fost depistate în sudul R. Moldova. A fost convocată Comisia pentru Situații Excepționale first appeared on ZUGO. Articolul video | Două focare de lăcuste au fost depistate în sudul R. Moldova. A fost convocată Comisia pentru Situații Excepționale apare prima dată în ZUGO.
10:20
Sportivul din R. Moldova, Maxim Karaion, a cucerit două medalii de aur la Cupa Mondială de role, care a avut loc în Cehia. Ministerul Educației anunță că rezultatele obținute la Cupa Mondială din Cehia sunt cele mai bune din istoria acestei discipline sportive pentru țara noastră. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În concursul probei de … The post Sportivul Maxim Karaion a cucerit două medalii de aur la Cupa Mondială de role first appeared on ZUGO. Articolul Sportivul Maxim Karaion a cucerit două medalii de aur la Cupa Mondială de role apare prima dată în ZUGO.
09:50
Uniunea Europeană, îngrijorată de adoptarea în Georgia a unei legi controversate privind „influența străină”, ar putea să-și închidă ușa față această țară, candidată la aderare, a avertizat luni șeful diplomației UE, Josep Borrell, transmite France Presse. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Ușa Uniunii Europene este deschisă Georgiei”, a declarat Borrell înainte de începerea unei reuniuni … The post Ușa UE s-ar putea „închide”: Avertisment pentru Georgia de la Josep Borrell first appeared on ZUGO. Articolul Ușa UE s-ar putea „închide”: Avertisment pentru Georgia de la Josep Borrell apare prima dată în ZUGO.
09:30
O familie din Florida, SUA, dă în judecată NASA după ce casa acesteia a fost lovită de resturi care au căzut pe Pământ de pe Stația Spațială Internațională. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Firma de avocatură care acționează în numele familiei a declarat că dosarul împotriva NASA este primul de acest gen – și va … The post O familie dă în judecată NASA după ce casa acesteia a fost avariată first appeared on ZUGO. Articolul O familie dă în judecată NASA după ce casa acesteia a fost avariată apare prima dată în ZUGO.
08:50
Circulația rutieră pe Podul Mihai Viteazul din Chișinău ar putea fi sistată integral timp de două luni în urma unei solicitări depuse de agentul economic responsabil de reparația podului. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Vitalie Mihalache, șeful Direcției Generale Mobilitate Urbană, a declarat în cadrul ședinței Primăriei Chișinău că decizia este în prezent în discuție. … The post Atenție, șoferi! Circulația pe podul Mihai Viteazul din capitală urmează să fie închisă timp de două luni first appeared on ZUGO. Articolul Atenție, șoferi! Circulația pe podul Mihai Viteazul din capitală urmează să fie închisă timp de două luni apare prima dată în ZUGO.
08:30
Ucraina şi Republica Moldova lansează oficial marţi, la Luxemburg, negocierile cu Uniunea Europeană menite să permită celor două ţări să devină membre cu drepturi depline ale UE. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Negocierile de aderare dintre UE şi o ţară terţă au loc în cadrul unei conferinţe interguvernamentale (CIG). Conform unei surse diplomatice, UE-27 va … The post Ucraina şi Republica Moldova lansează oficial marţi, la Luxemburg, negocierile cu Uniunea Europeană first appeared on ZUGO. Articolul Ucraina şi Republica Moldova lansează oficial marţi, la Luxemburg, negocierile cu Uniunea Europeană apare prima dată în ZUGO.
08:20
Meci cu final tragic în raionul Telenești. Un bărbat de 39 de ani a decedat, după ce o poartă de fotbal i-a căzut în cap. Tragedia s-a produs pe 23 iunie, pe terenul din satul Ciulucani. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Preliminar, potrivit datelor oferite de către ofițerul de presă de la IP Telenești, Elena … The post Un bărbat de 39 de ani, omorât de o poartă de fotbal la Telenești first appeared on ZUGO. Articolul Un bărbat de 39 de ani, omorât de o poartă de fotbal la Telenești apare prima dată în ZUGO.
Ieri
11:30
Căldura sufocantă ne poate pune viața în pericol. Ținând cont de faptul că temperaturile ar urma să crească, iată câteva informații esențiale despre bolile cauzate de caniculă la care trebuie să fii cu băgare de seamă. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Numărul deceselor cauzate de căldură în SUA a crescut în ultimii ani, cu aproximativ … The post Canicula și efectele pe care le are asupra sănătății: de la insolație, la erupții cutanate first appeared on ZUGO. Articolul Canicula și efectele pe care le are asupra sănătății: de la insolație, la erupții cutanate apare prima dată în ZUGO.
11:10
Un băiat cu epilepsie severă a devenit primul pacient din lume care a testat un nou dispozitiv montat în craniul său pentru a controla crizele, transmite BBC. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Neurostimulatorul, care trimite semnale electrice adânc în creierul său, a redus cu 80% crizele diurne ale lui Oran Knowlson. Mama sa, Justine, a … The post Primul dispozitiv pentru epilepsie din lume a fost montat în craniul unui băiat din Marea Britanie first appeared on ZUGO. Articolul Primul dispozitiv pentru epilepsie din lume a fost montat în craniul unui băiat din Marea Britanie apare prima dată în ZUGO.
10:50
Înotătorii Tatiana Salcutan și Pavel Alovatki vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de la Paris. Calificarea s-a produs în cadrul Campionatului European la înot, care s-a încheiat ieri la Belgrad, Serbia. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Tatiana s-a plasat pe locul 10 în semifinala la distanța de 200 m spate, iar Pavel a demonstrat … The post R. Moldova va avea încă doi sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris first appeared on ZUGO. Articolul R. Moldova va avea încă doi sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris apare prima dată în ZUGO.
10:30
Reguli noi privind utilizarea telefoanelor în școlile din R. Moldova, din septembrie 2024 Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Începând cu luna septembrie 2024, elevii din școlile din Republica Moldova ar putea fi supuși unor noi reguli privind utilizarea telefoanelor mobile în timpul lecțiilor. Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că se lucrează la un regulament … The post În școlile din R. Moldova ar putea fi introduse reguli cu privire la utilizarea telefoanelor de către elevi first appeared on ZUGO. Articolul În școlile din R. Moldova ar putea fi introduse reguli cu privire la utilizarea telefoanelor de către elevi apare prima dată în ZUGO.
10:00
Un bărbat de 26 de ani a căzut de pe o stâncă, la Mănăstirea Saharna din raionul Rezina.  Incidentul a avut loc în seara zilei de 23 iunie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit Poliției, tânărul se îndrepta spre ieșire, din neatenție a lunecat și a căzut în gol, de la o înălțime de aproximativ … The post Un tânăr a căzut în gol de la o înălțime de circa 30 de metri, de pe o stâncă de la Mănăstirea Saharna first appeared on ZUGO. Articolul Un tânăr a căzut în gol de la o înălțime de circa 30 de metri, de pe o stâncă de la Mănăstirea Saharna apare prima dată în ZUGO.
09:20
Doi cetățeni ai Republicii Moldovei au fost inculpați și arestați preventiv sâmbătă la Paris, suspectați fiind că ar fi desenat cu spray șase sicrie pe fațada cotidianului Le Figaro, alături de un mesaj despre Ucraina, relatează AFP, citat de Hotnews. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Cele două persoane au fost inculpate pentru deteriorări și participare … The post Doi moldoveni, arestați preventiv în Franța după ce au desenat sicrie pe fațada unui sediu din Franța first appeared on ZUGO. Articolul Doi moldoveni, arestați preventiv în Franța după ce au desenat sicrie pe fațada unui sediu din Franța apare prima dată în ZUGO.
09:00
În seara zilei de 22 iunie 2024 către ora 20:15 salvatorii și scafandrierii IGSU au fost solicitați pentru efectuarea lucărilor subacvatice, după ce o persoană se presupune că s-ar fi înecat. Cazul a avut loc în lacul din Parcul Valea Trandafirilor din municipiul Chișinău. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. La fața locului au intervenit angajații … The post Un tânăr s-ar fi înecat în lacul din Parcul Valea Trandafirilor din capitală first appeared on ZUGO. Articolul Un tânăr s-ar fi înecat în lacul din Parcul Valea Trandafirilor din capitală apare prima dată în ZUGO.
09:00
Ion Chicu, actualul președinte al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, a fost desemnat drept candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. Decizia a fost luată la Consiliul Politic Național, desfășurat la 22 iunie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Consiliul Politic Național al PDCM a susținut decizia aprobată … The post Ex-premierul Ion Chicu va candida la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova first appeared on ZUGO. Articolul Ex-premierul Ion Chicu va candida la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova apare prima dată în ZUGO.
08:30
Doi turiști din Republica Moldova, aflați în vizită în Slănic Moldova, au fost atacați de un urs, în timp ce se plimbau. Animalul sălbatic i-a atacat din spate și a fugit după ce alți turiști au început să facă zgomot pentru a-l speria. Cei doi au fost răniți și au ajuns la spital. Urmărește-ne pe … The post Doi soţi din Republica Moldova, atacaţi de un urs în România first appeared on ZUGO. Articolul Doi soţi din Republica Moldova, atacaţi de un urs în România apare prima dată în ZUGO.
08:30
Cetățenii moldoveni vor trebui să obțină autorizație electronică de călătorie pentru a avea acces în Israel, anunță Ambasada Republicii Moldova în Israel. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit sursei, R. Moldova va fi obligată să răspundă cu decizii reciproce, în contextul lansării și implementării, începând cu 1 iulie curent, a sistemului electronic de autorizare a … The post Moldovenii vor avea nevoie de o autorizație specială pentru a intra în Israel first appeared on ZUGO. Articolul Moldovenii vor avea nevoie de o autorizație specială pentru a intra în Israel apare prima dată în ZUGO.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:30
Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost semnat de Maia Sandu, vineri, 21 iunie 2024, anunță șefa statului. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Maia Sandu a subliniat că Republica Moldova a îndeplinit toate recomandările Comisiei Europene. Astfel, la doi ani de la obținerea statutului de țară candidată, va … The post foto | Maia Sandu a semnat Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană first appeared on ZUGO. Articolul foto | Maia Sandu a semnat Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană apare prima dată în ZUGO.
11:00
Mașinile fugarului Ilan Șor vor fi scoase la licitație. Este vorba despre un automobil marca GAZ 2410 din 1988 și un Bentley Continental din 2010. Prețul de pornire pentru aceste vehicule este de 281.598 de lei, respectiv 1.970.752 de lei, scrie tv8.md. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Licitația publică este programată pentru data de 9 iulie … The post foto | Mașinile lui Ilan Șor vor fi scoase la licitație first appeared on ZUGO. Articolul foto | Mașinile lui Ilan Șor vor fi scoase la licitație apare prima dată în ZUGO.
10:40
Este cod roșu în Grecia. Atena și regiunea înconjurătoare sunt sub alertă maximă de incendii. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Serviciile de urgență sunt în alertă maximă, parcurile au fost închise, iar localnicii și turiștii au interdicție să staționeze în zone cu vegetație.  Mai multe incendii au izbucnit inclusiv ieri, iar vântul crește riscul extinderii lor. Pompierii au desfășurat, joi, avioane și elicoptere pentru a stinge flăcările izbucnite la mai puțin de 25 de kilometri de Atena și poliția a … The post Cod roșu de incendii în Grecia. Parcurile sunt închise, serviciile de urgență sunt în alertă maximă first appeared on ZUGO. Articolul Cod roșu de incendii în Grecia. Parcurile sunt închise, serviciile de urgență sunt în alertă maximă apare prima dată în ZUGO.
10:10
Ofițerii CNA și procurorii au reținut-o pe șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei Bălți în dosarul în care este cercetată o schemă de corupție, manifestată prin deposedarea abuzivă de bunuri patrimoniale a unor persoane social-vulnerabile. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Aceasta a fost reținută pentru 72 de ore și este bănuită de … The post Noi rețineri în cazul schemei de corupție de la Bălți, prin care persoane în etate rămâneau fără locuințe first appeared on ZUGO. Articolul Noi rețineri în cazul schemei de corupție de la Bălți, prin care persoane în etate rămâneau fără locuințe apare prima dată în ZUGO.
09:40
Suma a fost anunţată în timpul unei întâlniri de la Paris. Gavi a spus că a strâns deja 2,4 miliarde de dolari, 1,58 miliarde de dolari fiind din Statele Unite ale Americii, scrie Mediafax. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În paralel a fost lansată o schemă de 1,2 miliarde de dolari pentru a stimula producţia de … The post O organizaţie caută 9 miliarde de dolari pentru a-i vaccina pe cei mai săraci copii din lume first appeared on ZUGO. Articolul O organizaţie caută 9 miliarde de dolari pentru a-i vaccina pe cei mai săraci copii din lume apare prima dată în ZUGO.
09:30
Parlamentul olandez a votat joi pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE a Moldovei și Ucrainei, eliminând ultimul obstacol formal pentru ca UE să deschidă în mod oficial discuțiile de aderare cu ambele țări săptămâna viitoare. Deși încă înainte de aceasta noul guvern olandez, condus de prim-ministrul Dick Schoof, a făcut publică decizia că va … The post Parlamentul olandez a votat pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE a R. Moldova și a Ucrainei first appeared on ZUGO. Articolul Parlamentul olandez a votat pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE a R. Moldova și a Ucrainei apare prima dată în ZUGO.
08:50
GirlsGoIT a dat startul  înscrierilor pentru cea de-a 10-a ediție a taberei de vară, un eveniment devenit deja tradiție și punct de referință în domeniul educației IT pentru fete. Această ediție promite nu doar învățare intensă, ci și distracție pe măsură. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În perioada 19-28 iulie 2024, la Chișinău, 100 de … The post 10 ani de GirlsGoIT: Înscrierile pentru Tabăra de Vară 2024 sunt deschise first appeared on ZUGO. Articolul 10 ani de GirlsGoIT: Înscrierile pentru Tabăra de Vară 2024 sunt deschise apare prima dată în ZUGO.
08:40
Mai mulți tineri din zonele rurale ale țării beneficiază de cursuri gratuite în cadrul Programului de educație extrașcolară privind sănătatea reproductivă a adolescenților și tinerilor. La aceste cursuri, adolescenții completează un chestionar, apoi sunt repartizați în mai multe grupuri, după care participă la diverse exerciții și discursuri. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit organizatorilor, scopul … The post Mai mulți tineri din zonele rurale au parte de cursuri gratuite privind sănătatea reproductivă first appeared on ZUGO. Articolul Mai mulți tineri din zonele rurale au parte de cursuri gratuite privind sănătatea reproductivă apare prima dată în ZUGO.
08:40
Armata rusă a utilizat joi pentru prima oară o bombă glisantă de trei tone (FAB-3000) împotriva unui punct de concentrare a trupelor ucrainene în regiunea Harkov (nord-est), potrivit EFE. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Forţele aerospaţiale ruse au utilizat pentru prima oară o bombă FAB-3000 cu modul de glisare şi control al zborului UMPK”, a … The post Rusia ar fi folosit pentru prima oară în Ucraina o bombă de 3 tone first appeared on ZUGO. Articolul Rusia ar fi folosit pentru prima oară în Ucraina o bombă de 3 tone apare prima dată în ZUGO.
08:10
Activitatea agenților imobiliari din Republica Moldova va fi reglementată prin lege. Asta prevede proiectul prezentat joi, 20 iunie, de către deputații fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian și Marina Morozova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Radu Marian a explicat că vine cu un set de propuneri legislative, după ce ar fi primit foarte multe … The post Cursuri și contracte: Activitatea agenților imobiliari ar urma să fie reglementată first appeared on ZUGO. Articolul Cursuri și contracte: Activitatea agenților imobiliari ar urma să fie reglementată apare prima dată în ZUGO.
20 iunie 2024
10:50
Ministerul Mediului îndeamnă oamenii să evite scăldatul în râu, în urma unei avarii la sistemul de canalizare din Tighina. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Laboratorul Agenției de Mediu urmează să preleve și să examineze de urgență probe din mai multe zone ale fluviului, inclusiv în regiunea municipiului Tighina. Conform informațiilor preliminare, avaria la sistemul de … The post Ministerul Mediului îndeamnă oamenii să evite scăldatul în râul Nistru: „Avarie la sistemul de canalizare” first appeared on ZUGO. Articolul Ministerul Mediului îndeamnă oamenii să evite scăldatul în râul Nistru: „Avarie la sistemul de canalizare” apare prima dată în ZUGO.
10:30
Solstițiul de vară 2024 va avea loc joi, 20 iunie, și va fi cel mai devreme solstițiu din ultimii 228 de ani. În următoarele decenii, solstițiul se va produce tot mai des pe 20 iunie, și nu doar în 21, cum suntem obișnuiți. Până acum 30-40 de ani era ceva normal ca „ziua cea mai … The post Solstițiul de vară 2024 vine cu un record: 20 iunie, cea mai lungă zi din ultimii 228 de ani first appeared on ZUGO. Articolul Solstițiul de vară 2024 vine cu un record: 20 iunie, cea mai lungă zi din ultimii 228 de ani apare prima dată în ZUGO.
10:10
Specialiștii ne avetizează că înțepărturile de țânțar devin tot mai periculoase. Pe lângă speciile tradiţionale, schimbările climatice au dus la răspândirea altor specii. Țânțarul tigru Asiatic a apărut și pe la noi iar mușcătura acestuia poate cauza boli deosebit de grave, scrie TVR Moldova. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Mirosul corpului, produsele cosmetice sau chiar … The post Specialiștii avertizează că înțepăturile de țânțar devin tot mai periculoase first appeared on ZUGO. Articolul Specialiștii avertizează că înțepăturile de țânțar devin tot mai periculoase apare prima dată în ZUGO.
09:30
Pe 27 iunie, Moldova sărbătorește inovația și spiritul antreprenorial al tinerilor și tinerelor prin evenimentul de absolvire a programului național Startup School, ediția 5. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Învățăm despre startup-uri, de la Cahul la Ocnița În această ediție a Startup School by Dreamups, 2500 de tineri/tinere și 101 profesori/profesoare din Moldova au aplicat … The post Vino la evenimentul de absolvire a programului național Startup School și află care vor fi cele trei echipe câștigătoare first appeared on ZUGO. Articolul Vino la evenimentul de absolvire a programului național Startup School și află care vor fi cele trei echipe câștigătoare apare prima dată în ZUGO.
09:20
În acest an, R. Moldova s-a clasat pe locul 13 din 146 de țări în clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen. Cu 6 poziții superioare comparativ cu 2023. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Mai multe servicii de ocupare, mai multe creșe și mai multe grădinițe reparate, mai multe programe de susținere a afacerilor, … The post Republica Moldova a urcat în clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen first appeared on ZUGO. Articolul Republica Moldova a urcat în clasamentul mondial cu privire la egalitatea de gen apare prima dată în ZUGO.
09:00
Revolut Lite, serviciul de online banking, a anunțat că își va înceta activitatea în Republica Moldova începând cu 20 iulie. Informația a fost comunicată utilizatorilor aplicației printr-un mesaj. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Revolut Lite nu a oferit detalii suplimentare despre motivele acestei decizii. Pe măsură ce se apropie data de 20 iulie, utilizatorii sunt … The post Revolut Lite își închide operațiunile în R. Moldova. Ce mesaj au primit utilizatorii first appeared on ZUGO. Articolul Revolut Lite își închide operațiunile în R. Moldova. Ce mesaj au primit utilizatorii apare prima dată în ZUGO.
08:40
Federația de Judo a Republicii Moldova contrazice informațiile Ministerului Educației și Cercetării și declară că nu a delegat niciun sportiv la competiții BRICS, o versiune rusească a Jocurilor Olimpice organizate în orașul Kazan, Rusia. „Informația este falsă”, precizează Federația. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Federația de Judo a Republicii Moldova declară că este falsă și … The post „Informația este falsă”: Una dintre Federațiile vizate în scandalul sportivilor care ar participa la versiunea rusă a JO respinge acuzațiile MEC first appeared on ZUGO. Articolul „Informația este falsă”: Una dintre Federațiile vizate în scandalul sportivilor care ar participa la versiunea rusă a JO respinge acuzațiile MEC apare prima dată în ZUGO.
08:00
Un șofer, implicat într-un accident rutier, a fost preluat de o ambulanță. Însă în drum spre spital, mașina de salvare a fost tamponată de un alt automobil. În urma impactului, felcerul ambulanței a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar șoferul a decedat. Informația a fost confirmată pentru Agora, de către ofițera de presă a Inspectoratului … The post Un bărbat a fost rănit într-un accident, dar a murit în altul, în ambulanță first appeared on ZUGO. Articolul Un bărbat a fost rănit într-un accident, dar a murit în altul, în ambulanță apare prima dată în ZUGO.
19 iunie 2024
11:30
Biroul Național de Statistică (BNS) a anunțat că, după încheierea Recensământului Populației și Locuințelor din acest an, în mai multe localități din Republica Moldova se va desfășura Ancheta Postrecenzare (APR). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Ancheta Postrecenzare include un subset de întrebări din chestionarele utilizate la recensământ și este realizată pe un eșantion reprezentativ din … The post După Recensământ, în mai multe localități se va desfășura Ancheta Postrecenzare. Precizările BNS first appeared on ZUGO. Articolul După Recensământ, în mai multe localități se va desfășura Ancheta Postrecenzare. Precizările BNS apare prima dată în ZUGO.
11:20
Senatul a adoptat şi amendat, marţi, în plen un proiect de completare a Legii cetăţeniei, iniţiat de Guvern, care stabileşte că cetăţenia română se poate acorda, la cerere, unei persoane străine care este căsătorită şi convieţuieşte în afara graniţelor cu un cetăţean român, de cel puţin 10 ani, potrivit Agerpres. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Senatul … The post Legea se modifică: Străinii căsătoriți de 10 ani cu cetățeni ai României ar putea obține cetățenia română first appeared on ZUGO. Articolul Legea se modifică: Străinii căsătoriți de 10 ani cu cetățeni ai României ar putea obține cetățenia română apare prima dată în ZUGO.
11:10
„Europa, şi odată cu ea Germania, se află în vizorul organizaţiilor jihadiste, în special ISIS şi ISIS-K”, a declarat, marţi, ministrul german de Interne Nancy Faeser, făcând referire la filiala cu sediul în Afganistan numită Isis-Khorasan, care a revendicat masacrul din martie din Moscova, informează Financial Times, citat de Mediafax. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Un … The post Germania avertizează că mai multe organizaţii teroriste plănuiesc atentate la EURO 2024 precum atacul de la Moscova first appeared on ZUGO. Articolul Germania avertizează că mai multe organizaţii teroriste plănuiesc atentate la EURO 2024 precum atacul de la Moscova apare prima dată în ZUGO.
10:40
Un copil de doar doi ani a ajuns la spital infectat cu salmonella și alți viruși periculoși după ce s-a bălăcit în fântâna arteziană de la intrarea în Parcul „Valea Trandafirilor”. Mama copilului a făcut public cazul, pe Internet. Inspectorii Centrului de Sănătate Publică s-au autosesizat și analizează calitatea apei, scrie TVR Moldova. Urmărește-ne pe … The post Un copil de doi ani, infectat cu salmonella și alți viruși după ce s-a jucat într-un havuz din Chișinău first appeared on ZUGO. Articolul Un copil de doi ani, infectat cu salmonella și alți viruși după ce s-a jucat într-un havuz din Chișinău apare prima dată în ZUGO.
10:20
Halterofilul Alexandru Baldji a devenit în premieră campion european printre juniori. Sportivul a cucerit trei medalii de aur la europenele de haltere din Grecia, în categoria de greutate de până la 67 kg. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. La proba smuls, Alexandru Baldji a înregistrat rezultatul de 124 kg, iar la proba aruncat a ridicat … The post Halterofilul Alexandru Baldji a devenit în premieră campion european first appeared on ZUGO. Articolul Halterofilul Alexandru Baldji a devenit în premieră campion european apare prima dată în ZUGO.
09:40
Italia sprijină cu fermă convingere parcursul european al Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute de președintele italian, Sergio Mattarella, care s-a aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, în cadrul unei conferințe de presă cu șefa statului, Maia Sandu. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Totodată, în debutul evenimentului a fost semnate două acorduri în acest … The post Italia sprijină parcursul de aderare a R. Moldova la UE. Mattarella: „Sunteți la nivel istoric parte a familiei europene” first appeared on ZUGO. Articolul Italia sprijină parcursul de aderare a R. Moldova la UE. Mattarella: „Sunteți la nivel istoric parte a familiei europene” apare prima dată în ZUGO.
09:10
Teatrul Național Eugene Ionesco te așteaptă la ultimul spectacol din această stagiune. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Sâmbătă, 22 iunie, ora 18:30 „GAIȚELE” de Alexandru KIRIȚESCU #comedie tragică +15 Piesa „Gaițele” (sau „Cuibul de viespi”) este una dintre comediile de valoare ale perioadei interbelice din dramaturgia națională. O comedie tragică în două acte. Autorul atacă … The post Teatrul Național Eugene Ionesco te invită la spectacolul „Gaițele” first appeared on ZUGO. Articolul Teatrul Național Eugene Ionesco te invită la spectacolul „Gaițele” apare prima dată în ZUGO.
08:40
Un tânăr în vârstă de 29 de ani, originar din R. Moldova și rezident de mult timp într-o localitate italiană de lângă Torino, a decedat în cursul zilei de duminică, 16 iunie 2024, într-un grav accident de motocicletă, anunță presa locală. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Accidentul s-a produs pentru că motociclistul s-ar fi implicat … The post Un tânăr moldovean, lovit mortal de o mașină în Italia first appeared on ZUGO. Articolul Un tânăr moldovean, lovit mortal de o mașină în Italia apare prima dată în ZUGO.
08:30
Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat cu privire la presupusele participări ale sportivilor moldoveni la așa-zisele competiții BRICS, organizate în orașul Kazan, Rusia. Ministerul a solicitat explicații de la federațiile din care fac parte sportivii – Asociația de Lupte la Brâu, Federația de Judo, Federația de Sambo, Federația de Gimnastică Ritmică. Urmărește-ne pe Telegram și … The post Sportivi moldoveni participă la „versiunea rusească” a Jocurilor Olimpice. Reacția Chișinăului first appeared on ZUGO. Articolul Sportivi moldoveni participă la „versiunea rusească” a Jocurilor Olimpice. Reacția Chișinăului apare prima dată în ZUGO.
08:00
Un moldovean de 26 de ani din raionul Cahul a murit, după ce a fost împușcat mortal de polițiști în orașul Viena, din Austria. Asta după ce acesta și-ar fi ucis colega de apartament, iar ulterior ar fi amenințat oamenii legii cu toporul. Despre asta scrie presa locală. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Crima ar … The post Un moldovean, împuşcat la Viena de poliţişti după ce şi-a ucis iubita first appeared on ZUGO. Articolul Un moldovean, împuşcat la Viena de poliţişti după ce şi-a ucis iubita apare prima dată în ZUGO.
18 iunie 2024
11:30
Șeful NATO a declarat pentru BBC că Beijingul ar trebui să suporte consecințele pentru că a sprijinit războiul Rusiei în Ucraina, dacă nu își schimbă modul de acțiune. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Jens Stoltenberg a afirmat că Beijingul încearcă să joace la ambele capete, susținând efortul de război al Rusiei și încercând în același … The post Șeful NATO: „China ar trebui să plătească pentru sprijinul acordat Rusiei în războiul din Ucraina” first appeared on ZUGO. Articolul Șeful NATO: „China ar trebui să plătească pentru sprijinul acordat Rusiei în războiul din Ucraina” apare prima dată în ZUGO.
11:10
La data de 16 iunie 2024 numărul de locuințe în R. Moldova este cu minim 21% sau 284 mii locuințe, mai mare decât s-a știut până acum. Astfel oficial, în Moldova sunt înregistrate circa 1.330 mii locuințe, dar deja la data de 23 Mai 2024, în procesul de Recensământ această cifră a fost depășită, iar … The post Expert: Recensământul a arătat că moldovenii sunt cu 4,4 miliarde de dolari mai bogați decât credeau first appeared on ZUGO. Articolul Expert: Recensământul a arătat că moldovenii sunt cu 4,4 miliarde de dolari mai bogați decât credeau apare prima dată în ZUGO.
10:30
Lucrările de amenajare a punctului de trecere a frontierei Leova-Bumbăta, a drumului de acces și a parcării pentru camioane au fost finalizate. De la deschiderea sa, au avut loc deja peste 39.100 de traversări ale frontierei, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Autoritățile moldovenești și române vor colabora … The post foto | Amenajarea punctului de trecere a frontierei Leova-Bumbăta a fost finalizată first appeared on ZUGO. Articolul foto | Amenajarea punctului de trecere a frontierei Leova-Bumbăta a fost finalizată apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.