România a aprobat un pachet de ajutor pentru Republica Moldova

Zugo.md, 24 mai 2024 09:30

Guvernul României a adoptat în şedinţa de joi, 23 mai, un pachet de sprijin pentru Republica Moldova, vizând continuarea exportului de energie, reconstrucţia unui cămin studenţesc şi dotarea structurilor de ordine şi securitate publică, scrie Agerpres. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a precizat, într-o conferinţă de presă, la … The post România a aprobat un pachet de ajutor pentru Republica Moldova first appeared on ZUGO. Articolul România a aprobat un pachet de ajutor pentru Republica Moldova apare prima dată în ZUGO.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Zugo.md

Acum 8 ore
14:20
Desfășurarea Marșului Pride a determinat mai mulți cetățeni și preoți să facă acțiuni de contraprotest. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Astfel, lângă monumentului lui Ștefan cel Mare din centrul capitalei mai mulți preoți și enoriați au afișat icoane și pancarte cu mesaje ca „Când tac ortodocșii strigă pietrele” sau „Stop propagării homosexualității”. Foto: newsmaker.md Totodată, … The post foto, video | Contraprotest la Marșul Pride, cu mai mulți preoți și cetățeni. Unii au venit în costume de dezinfecție first appeared on ZUGO. Articolul foto, video | Contraprotest la Marșul Pride, cu mai mulți preoți și cetățeni. Unii au venit în costume de dezinfecție apare prima dată în ZUGO.
Acum 12 ore
12:50
Comunitatea LGBT+ din Republica Moldova desfășoară duminică, 16 iunie, un Marș al Solidarității. Evenimentul a început la ora 12:00 la intersecția străzilor București și Ismail, participanții urmând să meargă până la scuarul Consiliului Europei de la intersecția străzilor Serghei Lazo și Mihail Kogâlniceanu. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Evenimentul are loc anual. Sloganul din acest … The post live | La Chișinău se desfășoară Marșul Pride, organizat de comunitatea LGBT+ first appeared on ZUGO. Articolul live | La Chișinău se desfășoară Marșul Pride, organizat de comunitatea LGBT+ apare prima dată în ZUGO.
11:50
O femeie din Missouri a fost găsită nevinovată după ce a stat 43 de ani în spatele gratiilor, pentru o crimă pe care s-a dovedit că nu a comis-o, relatează The Guardian, preluată de News.ro. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Sandra „Sandy” Hemme, în vârstă de 63 de ani, a fost declarată vinovată – şi … The post O condamnată la închisoare pe viață a fost găsită nevinovată, după 43 de ani petrecuți în spatele gratiilor first appeared on ZUGO. Articolul O condamnată la închisoare pe viață a fost găsită nevinovată, după 43 de ani petrecuți în spatele gratiilor apare prima dată în ZUGO.
11:40
Revenirea soldaților ruși de pe frontul din Ucraina, de unde se întorc cu probleme psihologice grave, pare să fie un risc tot mai mare pentru societatea rusă, avertizează experți citați de DW. Conform acestora, crimele și infracțiunile comise de militari ruși la revenirea acasă cresc și în număr dar și în intensitate. Urmărește-ne pe Telegram … The post Analiză: Soldații ruși reveniți de pe front comit crime și infracțiuni tot mai grave first appeared on ZUGO. Articolul Analiză: Soldații ruși reveniți de pe front comit crime și infracțiuni tot mai grave apare prima dată în ZUGO.
11:30
Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Mihai Popșoi, a declarat că viitorul regiunii transnistrene este alături de Republica Moldova în Uniunea Europeană. Afirmația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe de la Chișinău Mihai Popșoi la Forumul de Securitate al Mării Negre, desfășurat la Odesa. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În cadrul panelului intitulat „Trasarea … The post Popșoi, la Forumul de Securitate al Mării Negre: „Viitorul Republicii Moldova și al regiunii transnistrene va fi în UE” first appeared on ZUGO. Articolul Popșoi, la Forumul de Securitate al Mării Negre: „Viitorul Republicii Moldova și al regiunii transnistrene va fi în UE” apare prima dată în ZUGO.
10:40
Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european la canoe sprint individual pe distanța de 500 metri, la competiția desfășurată în Szeged, Ungaria, anunță Ministerul Educației. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Tarnovschi a cucerit medalia de aur cu un timp de 1:50.432, devansându-i pe Zakhar Petrov din Rusia (1:51.248), care a concurat sub drapel neutru, și … The post foto | Canotorul Serghei Tarnovschi și halterofila Gabriela Danilov au devenit campioni europeni first appeared on ZUGO. Articolul foto | Canotorul Serghei Tarnovschi și halterofila Gabriela Danilov au devenit campioni europeni apare prima dată în ZUGO.
10:30
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a ținut sâmbătă, 15 iunie, un discurs la Summit-ul pentru pace în Ucraina. Discursul său a fost axat pe susținerea fermă a Ucrainei și pe angajamentele R. Moldova în direcția păcii și securității în regiune. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Maia Sandu a început discursul adresându-se invitaților, reiterând faptul că … The post video | Președinta Maia Sandu a ținut un discurs la Summit-ul pentru pace în Ucraina: „Pacea nu poate fi încorsetată în interiorul granițelor” first appeared on ZUGO. Articolul video | Președinta Maia Sandu a ținut un discurs la Summit-ul pentru pace în Ucraina: „Pacea nu poate fi încorsetată în interiorul granițelor” apare prima dată în ZUGO.
Ieri
12:10
Regizorul Arcadie Spoială, bărbatul de 36 de ani decedat luni, strivit de un copac în timpul unei furtuni, s-a stins din viață înainte de a ajunge la ambulanță. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Interpretul Ionel Istrati era în acea seară împreună cu regizorul Arcadie Spoială într-un cort pe malul Nistrului, unde plecaseră la odihnă. Potrivit … The post „A murit în brațele mele, în drum spre ambulanță”. Ionel Istrati, dezvăluiri despre decesul tragic al regizorului Arcadie Spoială first appeared on ZUGO. Articolul „A murit în brațele mele, în drum spre ambulanță”. Ionel Istrati, dezvăluiri despre decesul tragic al regizorului Arcadie Spoială apare prima dată în ZUGO.
11:50
Procedura de recunoaștere a cetățeniei Republicii Moldova va fi mai sigură, după ce în legislație au fost incluse reguli mai stricte, care urmăresc scopul de a exclude vulnerabilitățile și riscurile în adresa securității statului și a ordinii publice. Parlamentul a votat în a doua lectură un proiect de modificare a Legii cetățeniei Republicii Moldova. Urmărește-ne pe … The post Parlamentul impune reguli mai stricte pentru obținerea cetățeniei R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul Parlamentul impune reguli mai stricte pentru obținerea cetățeniei R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
11:30
Lunar, Federația Rusă ar investi minimum peste două milioane de dolari, echivalentul a circa 36 de milioane de lei, pentru activitatea grupării Șor. Declarația a fost făcută de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), pentru „Moldova live”. Potrivit lui Viorel Cernăuțeanu, „gruparea criminală” ar fi utilizată de Moscova pentru a destabiliza situația în Republica Moldova. … The post Șeful IGP: Lunar, Federația Rusă ar investi minim două milioane de dolari pentru activitatea „grupării Șor” first appeared on ZUGO. Articolul Șeful IGP: Lunar, Federația Rusă ar investi minim două milioane de dolari pentru activitatea „grupării Șor” apare prima dată în ZUGO.
11:10
În ultimele zile, pe rețelele de socializare și pe unele site-uri circulă o informație precum că persoane fără adăpost și migranți din Franța ar putea să se mute în Republica Moldova pe durata Jocurilor Olimpice, care vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august, la Paris. Propagandistul rus Vladimir Soloviov s-a referit și … The post Atenție, FALS! : 1500 de persoane fără adăpost și migranți din Franța vor fi plasați în R. Moldova în perioada Jocurilor Olimpice first appeared on ZUGO. Articolul Atenție, FALS! : 1500 de persoane fără adăpost și migranți din Franța vor fi plasați în R. Moldova în perioada Jocurilor Olimpice apare prima dată în ZUGO.
10:50
Pe 25 iunie, Republica Moldova și Ucraina vor iniția oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, a anunțat că Președinția belgiană a UE va convoca primele conferințe interguvernamentale cu cele două țări. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Ambasadorii țărilor membre pe lângă Uniunea Europeană au agreat, de principiu, cadrele … The post S-a decis: R. Moldova și Ucraina vor începe oficial negocierile de aderare la UE first appeared on ZUGO. Articolul S-a decis: R. Moldova și Ucraina vor începe oficial negocierile de aderare la UE apare prima dată în ZUGO.
10:30
Alertă falsă cu bombă în avionul din Erevan spre Chișinău. Informația a fost confirmată pentru TV8 de către directorul general al companiei avia care opera zborul. Aeronava, cu aproximativ 170 de pasageri la bord, dintre care marea majoritate cetățeni ai Republicii Moldova, s-a întors în Armenia. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Au intervenit serviciile speciale … The post Alertă falsă în avionul cu simpatizanți Șor. Aeronava și pasagerii s-au întors în Armenia first appeared on ZUGO. Articolul Alertă falsă în avionul cu simpatizanți Șor. Aeronava și pasagerii s-au întors în Armenia apare prima dată în ZUGO.
Mai mult de 2 zile în urmă
11:40
Directoarea Ansamblului „Joc”, Aliona Strâmbeanu a fost suspendată din funcție pentru perioada anchetei interne, pornite de ministerul Culturii după ce câțiva dansatori ai ansamblului au dansat la o festivitate în Rusia la care a participat și Ilan Șor. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Urmare a participării unor angajați ai IP Ansamblul Național Academic de Dansuri … The post Directoarea „Joc”, suspendată din funcție după participarea membrilor ansamblului la evenimentul din Rusia pentru Ilan Șor first appeared on ZUGO. Articolul Directoarea „Joc”, suspendată din funcție după participarea membrilor ansamblului la evenimentul din Rusia pentru Ilan Șor apare prima dată în ZUGO.
11:20
Vineri, 14 iunie, în fața Parlamentului, mai multe persoane s-au adunat pentru a protesta în sprijinul blocului politic „Victorie”, cu doar câteva momente înainte ca deputații să se întrunească în ședință. Protestul survine după ce, ieri, 13 iunie, Marina Tauber, Vasile Bolea și alți cinci parlamentari neafiliați au primit interdicția de a participa la următoarele … The post video | Susținătorii blocului „Victorie” au ieșit la protest. Verejanu anunță că mai multe persoane au fost reținute first appeared on ZUGO. Articolul video | Susținătorii blocului „Victorie” au ieșit la protest. Verejanu anunță că mai multe persoane au fost reținute apare prima dată în ZUGO.
10:50
Bacalaureatul nu înseamnă decât un examen pentru patru absolvenți de liceu din țară. Aceștia au deja câte trei de zece din oficiu, pentru că sunt premianți ai olimpiadelor republicane. Sunt atât de geniali, încât pot fi admiși fără niciun efort la orice universitate, scrie TV8. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Patricia Caraman, absolventă a Liceului … The post video | Nota 10 din oficiu: Cine sunt elevii care au scăpat de trei examene de BAC și ce planuri de viitor au first appeared on ZUGO. Articolul video | Nota 10 din oficiu: Cine sunt elevii care au scăpat de trei examene de BAC și ce planuri de viitor au apare prima dată în ZUGO.
10:20
Festivalul Lupilor 2024 promite să fie unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii, aducând împreună iubitorii de muzică, cultură și natură într-o atmosferă vibrantă și plină de energie. Desfășurat între 9 și 11 august în pitorescul sat Trebujeni din raionul Orhei, acest festival oferă un program impresionant, activități captivante și o experiență de camping … The post Ritmuri și tradiții la Festivalul Lupilor 2024. Când se va desfășura evenimentul și ce artiști vor evolua pe scenă first appeared on ZUGO. Articolul Ritmuri și tradiții la Festivalul Lupilor 2024. Când se va desfășura evenimentul și ce artiști vor evolua pe scenă apare prima dată în ZUGO.
09:40
57 de profesori de limba română din Găgăuzia, raionul Taraclia și municipiul Bălți vor participa la cursuri de perfecționare a limbii române, în România.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Cursurile de limba română se vor desfășura în perioada 16 iunie – 10 iulie la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Universitatea de Vest din Timișoara … The post Zeci de profesori din Găgăuzia, Taraclia și Bălți pleacă în România pentru a-și perfecționa limba română first appeared on ZUGO. Articolul Zeci de profesori din Găgăuzia, Taraclia și Bălți pleacă în România pentru a-și perfecționa limba română apare prima dată în ZUGO.
09:20
Ministerul Apărării de la Chișinău a anunțat că Armata Națională își va consolida capacitățile de apărare antiaeriană prin intermediul unui nou pachet de sprijin nerambursabil al Uniunii Europene pentru Republica Moldova, în cadrul Instrumentului European pentru Pace (EPF). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Pachetul de sprijin, în valoare de 9 milioane de euro, presupune cumpărarea … The post Armata Națională își va consolida capacitățile de apărare antiaeriană. UE acordă Ministerului Apărării 9 milioane de euro first appeared on ZUGO. Articolul Armata Națională își va consolida capacitățile de apărare antiaeriană. UE acordă Ministerului Apărării 9 milioane de euro apare prima dată în ZUGO.
08:50
Guvernele Statelor Unite ale Americii, Canadei și Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei avertizează într-o declarație comună despre tentativele Kremlinului de a se amesteca în procesul electoral din R. Moldova în contextul alegerilor prezidențiale din această toamnă. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Într-o declarație comună, cele trei Guverne și-au exprimat susținerea pentru R. Moldova, … The post SUA, Canada și Marea Britanie avertizează: Rusia va încerca să intervină în alegerile prezidențiale din R. Moldova first appeared on ZUGO. Articolul SUA, Canada și Marea Britanie avertizează: Rusia va încerca să intervină în alegerile prezidențiale din R. Moldova apare prima dată în ZUGO.
08:40
Nouă procurori din cadrul Procuraturii Anticorupție au depus cereri de demisie, informează Procuratura Generală. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit unui comunicat emis de PG, acest lucru se întâmplă în legătură cu notificarea despre inițierea procesului de evaluare externă a procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție. Numele procurorilor care demisionează deocamdată nu au fost dezvăluite. De … The post Nouă procurori au înaintat cereri de demisie după inițierea Vettingului first appeared on ZUGO. Articolul Nouă procurori au înaintat cereri de demisie după inițierea Vettingului apare prima dată în ZUGO.
08:10
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a deschis o cauză penală pe numele fostului șef al Statului Major, Igor Gorgan, care, conform investigației realizate de The Insider, ar fi furnizat secrete de stat către GRU, serviciul de informații militare al Rusiei. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Într-un comunicat remis presei, … The post Dosarul Igor Gorgan. PCCOCS a pornit o cauză penală pentru acțiuni subversive first appeared on ZUGO. Articolul Dosarul Igor Gorgan. PCCOCS a pornit o cauză penală pentru acțiuni subversive apare prima dată în ZUGO.
13 iunie 2024
11:30
O țară din Europa a fost desemnată cel mai fericit loc din lume pentru copii și persoane sub 30 de ani. Este considerată o adevărată bijuterie ascunsă, cunoscută pentru peisajele sale pitorești, cultura vibrantă și un nivel de trai ridicat. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Lituania a reușit să creeze un mediu prietenos și favorabil … The post O țară din Europa a fost desemnată cel mai fericit loc din lume pentru persoanele sub 30 de ani first appeared on ZUGO. Articolul O țară din Europa a fost desemnată cel mai fericit loc din lume pentru persoanele sub 30 de ani apare prima dată în ZUGO.
11:10
Președintele raionului Edineț, Nicolai Melnic, a fost găsit vinovat de huliganism în urma unui incident petrecut în 2023 și condamnat la plata unei amenzi de 27,500 lei și despăgubiri morale în valoare de 10,000 lei. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Edineț, sediul Central. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Învinuitul Nicolai Mihail a fost acuzat … The post Președintele raionului Edineț, condamnat pentru huliganism first appeared on ZUGO. Articolul Președintele raionului Edineț, condamnat pentru huliganism apare prima dată în ZUGO.
10:30
Liderii statelor din G7 au ajuns la un acord „asupra debursării a 50 de miliarde” de dolari pentru Ucraina prin utilizarea activelor ruse îngheţate, a anunţat miercuri seara preşedinţia franceză, precizând că această debursare (cheltuire) va avea loc „înainte de sfârşitul lui 2024”. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Există un acord. Ca întotdeauna în G7, … The post Țările G7 au ajuns la un acord pentru a pune la dispoziţia Ucrainei 50 de miliarde de dolari din utilizarea activelor ruse îngheţate first appeared on ZUGO. Articolul Țările G7 au ajuns la un acord pentru a pune la dispoziţia Ucrainei 50 de miliarde de dolari din utilizarea activelor ruse îngheţate apare prima dată în ZUGO.
10:20
Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul Ana-Maria, tânăra de 19 ani din Orhei torturată și găsită fără suflare după opt zile de căutări, s-a ales cu un nou capăt de acuzare. Acesta este acuzat acum și de violul fetei, care era însărcinată. Învinuirea i-a fost prezentată de magistrații judecătoriei Orhei. Până în prezent, Cotorobai era … The post Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul Ana-Maria, este învinuit și de viol first appeared on ZUGO. Articolul Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în cazul Ana-Maria, este învinuit și de viol apare prima dată în ZUGO.
09:40
Sinopticienii au emis o avertizare meteorologică de COD GALBEN pentru instabilitate atmosferică, valabilă pe întreg teritoriul țării pe 13 iunie, între orele 11:00 și 22:00. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Pe arii extinse se prevăd averse puternice însoțite de descărcări electrice, izolat cu grindină (în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra … The post Alertă meteo: A fost emis Cod Galben de instabilitate atmosferică first appeared on ZUGO. Articolul Alertă meteo: A fost emis Cod Galben de instabilitate atmosferică apare prima dată în ZUGO.
09:10
Accident fatal pe bulevardul Dacia din Chișinău. Un bărbat în vârstă de 53 de ani a murit. Tragedia a avut loc în dimineața zilei de joi, 13 iunie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit oamenilor legii, șoferul mașinii ar fi ieșit pe contrasens și s-a ciocnit cu un alt automobil. Poliția Republicii Moldova a raportat … The post Accident grav în capitală: Un bărbat a murit pe loc first appeared on ZUGO. Articolul Accident grav în capitală: Un bărbat a murit pe loc apare prima dată în ZUGO.
09:00
Moartea regizorului Arcadie Spoială a adus o undă de șoc în rândul cunoscuților și celor care l-au apreciat. Irina Rimes, Ionel Istrati și mulți alți colegi și prieteni au transmis mesaje de condoleanțe. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. „Prietenii vin și pleacă, dar amintirile rămân. Drum lin, Arcadie Spoială. Pentru tot ce ai făcut, vei … The post Artiștii și prietenii lui Arcadie Spoială, îndurerați de vestea tragică a decesului: „Atât de nedreaptă a fost soarta cu tine” first appeared on ZUGO. Articolul Artiștii și prietenii lui Arcadie Spoială, îndurerați de vestea tragică a decesului: „Atât de nedreaptă a fost soarta cu tine” apare prima dată în ZUGO.
08:40
Cel puțin zece medalii a cucerit Republica Moldova la Campionatul Mondial de Kettlebell și Para Kettlebell (haltere mici), care s-a desfășurat în orașul Rszesow, Polonia, anunță Ministerul Educației și Cercetării al Republicii (MEC). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit MEC, cmai bun rezultat l-a înregistrat Nicolae Frangu care a devenit campion mondial la proba biatlon … The post R. Moldova a câștigat cel puțin zece medalii la Campionatul Mondial de haltere mici, în Polonia first appeared on ZUGO. Articolul R. Moldova a câștigat cel puțin zece medalii la Campionatul Mondial de haltere mici, în Polonia apare prima dată în ZUGO.
08:00
Statele Unite ale Americii au anunțat astăzi sancțiuni împotriva bașcanei Găgăuziei, Evghenia Guțul, pentru complicitate activă cu oligarhul condamnat fugar, Ilan Șor, și partidul Șor, declarat neconstituțional, precum și pentru înlesnirea acțiunilor lor de interferență politică ilegală, susținute de Kremlin. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Sancțiunile includ blocarea tuturor proprietăților din Statele Unite sau aflate … The post Sancțiuni SUA împotriva Evgheniei Guțul și a trei companii din R. Moldova. Reacția Chișinăului first appeared on ZUGO. Articolul Sancțiuni SUA împotriva Evgheniei Guțul și a trei companii din R. Moldova. Reacția Chișinăului apare prima dată în ZUGO.
12 iunie 2024
19:40
Mai mulți deputați din opoziție au fost surprinși de jurnaliști, pe 12 iunie, la Ambasada Federației Ruse de la Chișinău. Politicienii ar fi fost invitați la un eveniment dedicat Zilei naționale a Federației Ruse. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Printre cei care au mers la Ambasada Rusiei pentru a felicita misiunea diplomatică cu această sărbătoare … The post video | Ziua Națională a Rusiei, marcată de deputați asociați cu Ilan Șor la Ambasada din Chișinău first appeared on ZUGO. Articolul video | Ziua Națională a Rusiei, marcată de deputați asociați cu Ilan Șor la Ambasada din Chișinău apare prima dată în ZUGO.
16:10
Bărbatul care a murit în urma prăbușirii unei crengi de copac peste cortul în care se afla este cunoscutul regizor Arcadie Spoială. Tragedia a avut loc marți seară, 11 iunie, în zona localității Harmațca din stânga Nistrului, acolo unde acesta a campat împreună cu familia sa. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Decesul lui Arcadie Spioală … The post Bărbatul ucis de căderea unei crengi peste un cort este regizorul Arcadie Spoială first appeared on ZUGO. Articolul Bărbatul ucis de căderea unei crengi peste un cort este regizorul Arcadie Spoială apare prima dată în ZUGO.
11:30
Procuratura municipiului Chișinău a anunțat pronunțarea unei sentințe de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, într-o cauză penală în care un medic anesteziolog-reanimatolog este acuzat de încălcare din neglijență a regulilor de acordare a asistenței medicale. Procurorii au contestat sentința cu apel solicitând aplicarea sancțiunii complementare. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Inculpatul a fost condamnat la închisoare … The post Un medic de la Institutul Oncologic, judecat pentru malpraxis. Procurorii au contestat sentința first appeared on ZUGO. Articolul Un medic de la Institutul Oncologic, judecat pentru malpraxis. Procurorii au contestat sentința apare prima dată în ZUGO.
11:10
Furtuna care a lovit țara noastră a făcut două victime. În Chișinău și stânga Nistrului, au fost găsite cadavrele unei femei și unui bărbat, ambele decese fiind cauzate de condițiile meteo severe. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În Dubăsari, o creangă a căzut peste un cort, strivindu-l mortal pe un bărbat de 36 de ani. … The post Furtună cu consecințe tragice: Doi morți în urma furtunii de marți seara first appeared on ZUGO. Articolul Furtună cu consecințe tragice: Doi morți în urma furtunii de marți seara apare prima dată în ZUGO.
10:40
Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO a pregătit o serie de evenimente captivante pentru luna iunie, menite să educe și să inspire participanții. Află mai jos cum poți participa. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Educație pentru Sănătate Data: 14 iunie 2024 Ora: 15:00 Locație: Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO, Chișinău, bd. Ștefan … The post Seria evenimentelor ARTICO din luna iunie. Cum poți participa first appeared on ZUGO. Articolul Seria evenimentelor ARTICO din luna iunie. Cum poți participa apare prima dată în ZUGO.
10:10
Teatrul Național „Eugène Ionesco” vă invită să petreceți serile de vară împreună cu actorii TEI!   Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Vineri, 14 iunie, ora 18:30 „Adi” de Constantin CHEIANU #monodramă +16  „Adolf Hitler conduce Germania între 1933 – 1945. Un șir de factori, evenimente și idei îi creează personalitatea, transformându-se în figura care a declanşat al … The post Teatrul Național Eugene Ionesco te invită la spectacolul „Adi” first appeared on ZUGO. Articolul Teatrul Național Eugene Ionesco te invită la spectacolul „Adi” apare prima dată în ZUGO.
09:50
Ministerul Educației și Cercetării s-a autosesizat după ce pe un canal de telegram au fost publicate poze cu testele de examen la matematică și limba română (clasa IX) și rezolvarea acestora. Imaginile au apărut în timpul desfășurării probei de examen, fapt care contravine legislației în vigoare. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. MEC menționează că mecanismele … The post Poze cu testele de matematică și limba română, publicate pe Telegram. MEC sesizează Poliția first appeared on ZUGO. Articolul Poze cu testele de matematică și limba română, publicate pe Telegram. MEC sesizează Poliția apare prima dată în ZUGO.
09:30
În Chișinău este declarată Situație de forță majoră, în urma intemperiei de marți seara, 11 iunie. Decizia a fost luată în cadrul Comisiei Situației Excepționale Chișinău Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Municipalitatea anunță că se fac estimările și evaluările suplimentare ale gradului de prejudicii și se calculează pagubele pentru a fi alocate surse în urma … The post foto | În Chișinău este declarată Situație de forță majoră, în urma furtunii de marți seară first appeared on ZUGO. Articolul foto | În Chișinău este declarată Situație de forță majoră, în urma furtunii de marți seară apare prima dată în ZUGO.
09:20
Detențiunea pe viață a devenit aplicabilă și femeilor. Legislația penală a Republicii Moldova a fost modificată, la 06 iunie 2024. Singurele persoane care nu pot fi private de libertate pentru tot restul vieţii sunt minorii, chiar dacă au fost găsiți vinovați de săvârșirea unor infracțiuni care prevăd detențiunea pe viață, scrie Agora. Urmărește-ne pe Telegram și … The post Detențiunea pe viață a devenit aplicabilă și femeilor first appeared on ZUGO. Articolul Detențiunea pe viață a devenit aplicabilă și femeilor apare prima dată în ZUGO.
09:00
În mediul online au apărut imagini video care surprind momente tensionate în zona de sosiri a Aeroportului Internațional Chișinău, unde un grup de pasageri s-a îmbrâncit și a intrat în conflict cu angajații aeroportului, marți, 11 iunie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Într-unul dintre videoclipuri se vede cum un bărbat este scos din mulțime de … The post video | Scandal pe aeroportul din Chişinău, cu susţinătorii lui Ilan Şor care se întorceau din Rusia. S-au îmbrâncit cu poliţiştii first appeared on ZUGO. Articolul video | Scandal pe aeroportul din Chişinău, cu susţinătorii lui Ilan Şor care se întorceau din Rusia. S-au îmbrâncit cu poliţiştii apare prima dată în ZUGO.
08:30
Precipitațiile abundente și vântul puternic au făcut ravagii în mai multe localități din centrul țării, dar au afectat și capitala. Angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit pentru deblocarea traseelor, dar și pentru a ajuta mai multe persoane. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În total, de pe părțile carosabile, au fost deblocați peste 100 de arbori, … The post foto | Furtună violentă: Un bărbat a ajuns la spital, iar o femeie a fost scoasă de salvatori din mașina peste care a căzut un arbore first appeared on ZUGO. Articolul foto | Furtună violentă: Un bărbat a ajuns la spital, iar o femeie a fost scoasă de salvatori din mașina peste care a căzut un arbore apare prima dată în ZUGO.
08:00
Distincțiile de stat ale lui Igor Gorgan, fostul șef al Statului Major al Armatei Naționale, suspectat de relații cu serviciile speciale ruse, au fost retrase printr-un decret semnat marți de președinta Maia Sandu. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit decretului, lui Igor Gorgan i-au fost retrase distincțiile de stat: Medalia „Meritul Militar”, conferit prin Decretul … The post Fostul șef al Statului Major, Igor Gorgan, a rămas fără distincții de stat first appeared on ZUGO. Articolul Fostul șef al Statului Major, Igor Gorgan, a rămas fără distincții de stat apare prima dată în ZUGO.
11 iunie 2024
11:30
Un stadion de fotbal modern, cu o capacitate între 20.000 și 25.000 de locuri, ar urma să fie construit la Stăuceni, suburbie a capitalei, în apropierea complexului „Chișinău Arena”. Anunțul a fost făcut astăzi de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe de presă. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Investiția … The post În R. Moldova ar urma să fie construit un stadion de 85 de milioane de euro first appeared on ZUGO. Articolul În R. Moldova ar urma să fie construit un stadion de 85 de milioane de euro apare prima dată în ZUGO.
11:20
Armata Națională anunță că va desfășura exerciţiul multinațional „Scutul Păcii 2024” în perioada 17-28 iunie. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Potrivit sursei, pe parcursul lunii iunie, pe drumurile naționale vor avea loc mai multe deplasări de tehnică militară din locurile de dislocare permanentă spre Centrul de Instruire al Armatei Naționale Reprezentanții Ministerului Apărării menționează că … The post Militarii Armatei Naționale vor participa la exercițiul „Scutul Păcii 2024”. Vor avea loc deplasări de tehnică militară first appeared on ZUGO. Articolul Militarii Armatei Naționale vor participa la exercițiul „Scutul Păcii 2024”. Vor avea loc deplasări de tehnică militară apare prima dată în ZUGO.
11:00
De la începutul perioadei Situaţiei Excepţionale în Republica Moldova la 07.06.2024, ANOFM a primit notificări de la agenţi economici despre angajarea a 1423 cetăţeni din Ucraina, dintre care 977 femei şi 446 bărbaţi. Cei mai mulţi cetăţeni ucraineni sunt angajaţi în mun. Chişinău (1101), UTA Găgăuzia (58), Bălţi (68). Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Conform notificărilor angajatorilor, cetățenii din Ucraina au ocupat … The post Câți refugiați din Ucraina şi-au găsit un loc de muncă în R. Moldova, până în prezent first appeared on ZUGO. Articolul Câți refugiați din Ucraina şi-au găsit un loc de muncă în R. Moldova, până în prezent apare prima dată în ZUGO.
10:40
Ministerul rus al Apărării a început a doua etapă a exercițiilor cu arme nucleare tactice. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. În cadrul acestuia, „problemele de pregătire comună a unităților forțelor armate ale Federației Ruse și ale Belarusului pentru utilizarea în luptă a armelor nucleare tactice vor fi rezolvate”, a spus departamentul într-un comunicat, scrie publicația … The post Ministerul rus al Apărării a anunțat începerea celei de-a doua etape a exercițiilor nucleare – cu participarea Belarusului first appeared on ZUGO. Articolul Ministerul rus al Apărării a anunțat începerea celei de-a doua etape a exercițiilor nucleare – cu participarea Belarusului apare prima dată în ZUGO.
10:20
Serviciul Fiscal de Stat informează persoanele fizice-cetățeni și gospodăriile ţărăneşti (de fermier) – subiecți ai impunerii cu impozitul pe bunurile imobiliare/impozitul funciar că, pentru anul 2024, termenele-limită de achitare a acestora sunt: Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Pe 1 iulie curent este termenul limită în cazul bunurilor imobiliare şi a terenurilor persoanelor fizice – cetăţeni, … The post SFS anunță termenul limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare first appeared on ZUGO. Articolul SFS anunță termenul limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare apare prima dată în ZUGO.
09:30
Grecia se pregătește începând de marți pentru primul val de caniculă din acest an, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius și un risc „foarte ridicat” de incendii, a declarat luni ministrul pentru crize climatice, Vassilis Kikilias, informează AFP, potrivit Agerpres. Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Valul de căldură care va dura trei zile … The post Atenționare pentru persoanele care pleacă în vacanță în Grecia first appeared on ZUGO. Articolul Atenționare pentru persoanele care pleacă în vacanță în Grecia apare prima dată în ZUGO.
09:10
Marți, 11 iunie 2024, absolvenții de liceu vor susține cea de-a treia probă a examenului de bacalaureat, la disciplina limba străină. La sesiune participă peste 18 mii de candidați, dintre care 2514 candidați restanțieri din sesiunile anterioare.  Urmărește-ne pe Telegram și Instagram. Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că în acest an peste 2590 de … The post Absolvenții de liceu susțin examenul de bacalaureat la limba străină. Aproape 2 600 au 10 din oficiu first appeared on ZUGO. Articolul Absolvenții de liceu susțin examenul de bacalaureat la limba străină. Aproape 2 600 au 10 din oficiu apare prima dată în ZUGO.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.