DISINFO.MD

Acum 24 ore
08:00
O firmă de avocatură din Rusia face lobby pentru afaceri corupte în interesul unei companii ruse afiliate Kremlinului și care furnizează transport aerian pentru misiunile ONU de menținere a păcii. Numele acestei firme de avocatură este MZS, scrie site-ul Robert Lansing Institute, un ONG care se ocupă cu cercetarea politicilor publice. Potrivit Secretariatului ONU, rușii […] Articolul Rusia continuă să își infiltreze agenții în organizațiile internaționale pentru a le influența deciziile apare prima dată în Disinfo.
07:30
Ucraina urmează să primească noi tancuri Leopard 2 de fabricație germană, potrivit Ministerului olandez al Apărării. Livrarea include 14 tancuri furnizate ca ajutor militar de Țările de Jos și Danemarca. Rapoartele indică faptul că aceste tancuri au fost supuse unor teste riguroase în ultima lună și sunt acum pregătite pentru desfășurarea în Ucraina. Se crede […] Articolul Europa trimite alte tancuri Leopard 2 în Ucraina apare prima dată în Disinfo.
07:00
Ungaria a împrumutat o sumă de un miliard de euro, cel mai mare împrumut luat vreodată de guvernul de la Budapesta, de la trei bănci din China, conform informațiilor publicate de agenția pentru deficit a guvernului ungar, date citate de Politico. Împrumutul, furnizat de Banca pentru Dezboltare a Chinei, Banca de Import-Export a Chinei și […] Articolul Ungaria se afundă tot mai mult în orbita dictaturii chineze. Orban a luat din China, în tăcere, cel mai mare împrumut din istoria țării apare prima dată în Disinfo.
06:30
Noul şef al armatei britanice, generalul Sir Roly Walker, a declarat că dacă Rusia îşi continuă în acelaşi mod atacurile asupra Ucrainei, este posibil ca forţele sale să aibă nevoie de cinci ani pentru a-şi „croi drum“ către obiectivul minim de a cuceri complet doar cele patru regiuni anexate – Doneţk şi Luhansk în est […] Articolul Rusia va avea nevoie de cinci ani pentru a cuceri regiunile Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie. Pierderile s-ar putea ridica la 1,8 milioane de soldaţi, morţi şi răniţi apare prima dată în Disinfo.
Ieri
06:00
Directorul FBI, Christopher Wray, ridică semne de întrebare dacă Trump a fost lovit de un glonț în timpul tentativei de asasinat, potrivit The Guardian. La scurt timp după ce un bărbat înarmat a deschis focul la mitingul său din Butler, Pennsylvania, Donald Trump a declarat că proiectilul care i-a lovit urechea și i-a provocat sângerarea a fost un […] Articolul Directorul FBI nu este sigur dacă Trump chiar a fost lovit de glonț în timpul tentativei de asasinat: „Există unele îndoieli” apare prima dată în Disinfo.
05:30
Hackerii nord-coreeni încearcă să fure secrete nucleare și militare de la guverne și companii private din întreaga lume, au avertizat Marea Britanie, SUA și Coreea de Sud, transmite BBC. Experții din aceste țări avertizează că grupul de hackeri, cunoscut sub numele de Andariel și Onyx Sleet, vizează entități din domeniul apărării, aerospațial, nuclear și de inginerie pentru a […] Articolul Armata de hackeri a lui Kim Jong Un vrea să fure secrete nucleare. Au încercat să spargă și serverele NASA apare prima dată în Disinfo.
05:00
Pe măsură ce cursa pentru producerea de drone mai eficiente pe câmpul de luptă se încinge, Rusia a dezvoltat un nou sistem de detectare a operatorilor de drone ucrainene, a relatat joi, 25 iulie, presa de stat rusă. Sistemul „Cobra” arată în exterior ca o consolă de jocuri, dar are capacitatea de a urmări operatorii […] Articolul „Cobra”, noul sistem dezvoltat de ruși pentru a-i vâna pe operatorii ucraineni de drone apare prima dată în Disinfo.
04:30
Președintele rus Vladimir Putin continuă „epurările” în rândul înalților săi oficiali militari cu arestarea, săptămâna aceasta, a directorului Companiei de construcții militare a Ministerului rus al Apărării, Andrei Belkov, potrivit newsweek.com. Andrei Belkov (46 de ani) este acuzat de abuz de putere în executarea unui ordin de stat în domeniul apărării, scrie ziarul rus Kommersant, care […] Articolul Putin intensifică „epurarea” militară cu arestarea celui de-al șaselea oficial. „O curățenie feroce” apare prima dată în Disinfo.
04:00
O unitate specială a Agenției ruse de informații militare (GRU) recrutează persoane pentru a efectua operațiuni de sabotaj în interiorul Europei prin intermediul Telegram și TikTok, precizează centrul de investigații Dossier, care a obținut acces la documente, scrie Kyiv Independent. Potrivit raportului Dossier, unitatea, condusă de colonelul Denis Smolianinov, este responsabilă pentru mai multe acte […] Articolul O unitate specială a agenției ruse GRU recrutează sabotori în Europa prin intermediul Telegram și TikTok apare prima dată în Disinfo.
25 iulie 2024
17:50
Preşedintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu preşedintele sirian Bashar al-Assad la Kremlin, a anunţat joi serviciul de presă al preşedintelui, care a publicat câteva fotografii de la întâlnire și un schimb de replici între cei doi. Kremlinul a precizat că întâlnirea a avut loc miercuri şi a publicat pe site doar primul schimb de […] Articolul Vladimir Putin l-a primit pe preşedintele sirian Bashar al-Assad la Kremlin: „Nu ne-am mai văzut de mult timp” apare prima dată în Disinfo.
07:30
Moștenirea politică a președintelui american Joe Biden depinde în mare măsură de victoria Ucrainei în războiul cu Rusia. Această chestiune este legată de faptul că liderul de la Casa Albă a adus o contribuție decisivă la capacitatea Statelor Unite, împreună cu aliații lor, de a contracara noua „axă a răului”, formată din China, Rusia, Iran […] Articolul Moștenirea politică a lui Biden depinde de victoria Ucrainei asupra Rusiei, susține publicația Atlantic Council apare prima dată în Disinfo.
07:00
Marea Britanie şi Germania au decis să facă echipă în domeniul apărării, pe măsură ce crește tot mai mult temerea că Donald Trump, dacă va fi ales președinte al SUA, va renunța la Ucraina. Cele două țări au semnat miercuri, 24 iulie, o declaraţie comună în domeniul apărării în care se angajează să lucreze împreună […] Articolul Două puteri NATO din Europa fac echipă în domeniul apărării. Cum s-a ajuns la acest pact militar crucial apare prima dată în Disinfo.
06:30
Prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat miercuri, în fața Congresului SUA, că războiul Israelului în Gaza „nu este o ciocnire a civilizațiilor. Este o ciocnire între barbarie și civilizație.” El i-a mulțumit președintelui Joe Biden pentru ajutor și a cerut Americii să fie alături de Israel, potrivit CNN. Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și-a început discursul în fața Congresului […] Articolul Netanyahu, discurs crucial în fața Congresului SUA: „America și Israelul trebuie să rămână împreună” apare prima dată în Disinfo.
Mai mult de 2 zile în urmă
06:00
Informaticieni experţi din serviciile de informaţii militare ucrainene au perturbat sistemele bancare, telefonia mobilă şi internetul din Rusia, relatează Agerpres. Conform presei ucrainene, care citează surse din domeniul informaţiilor, atacul a avut loc marţi dimineaţa, iar miercuri sectoarele respective erau din nou funcţionale. Clienţilor ruşi le-a fost întrerupt temporar accesul la serviciile bancare online şi […] Articolul Hackerii ucraineni au atacat serviciile bancare online, telefonia mobilă și internetul din Rusia apare prima dată în Disinfo.
05:30
Producătorul german de armament Rheinmetall a confirmat miercuri că va construi o fabrică de muniţii în Ucraina, în urma unei comenzi primite din partea guvernului de la Kiev, relatează agenţiile DPA şi EFE. Proiectul a fost anunţat iniţial în februarie şi va avea o valoare de sute de milioane de euro. Producţia de muniţii va […] Articolul Producătorul german de armament Rheinmetall confirmă construcţia unei fabrici de muniţii în Ucraina apare prima dată în Disinfo.
05:10
Războiul din Ucraina şi alegerile prezidenţiale din SUA au dominat summitul NATO de la Washington din această lună, dar, departe de scena publică, planificatorii militari ai Alianţei s-au concentrat pe evaluarea costului enorm al reparării apărării europene, care scârţâie, scrie Reuters, potrivit News.ro. Liderii NATO au convenit anul trecut asupra unor planuri pentru cea mai […] Articolul Reuters: NATO are probleme mari să apere Europa. Care sunt punctele slabe în cazul unui atac rusesc apare prima dată în Disinfo.
04:30
Panică în România, în noaptea de marți spre miercuri, 23 spre 24 iulie. Un mesaj RO-Alert a fost transmis cetățenilor din Tulcea, după ce au fost observate drone care se apropiau de graniță. În urma exploziilor puternice, românii au fost sfătuiți să se adăpostească în beciuri. Generalul în rezervă Ion Petrescu a oferit mai multe […] Articolul Cât de mare e pericolul de la granița României. Explozii la sute de metri de Tulcea: „Armata noastră poate răspunde adecvat” apare prima dată în Disinfo.
04:00
Președinția rusă a reacționat, miercuri, după ce ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a spus la Beijing că țara sa este pregătită de negocieri cu partea rusă „doar atunci când Rusia va fi pregătită să negocieze cu bună-credință”, transmite Agerpres, care citează agențiile internaționale de presă. Kuleba a făcut această declarație în timpul unei întâlniri cu omologul […] Articolul Încep negocierile de pace în războiul din Ucraina? Semnalul dat de Kuleba la Beijing. Care este răspunsul Moscovei apare prima dată în Disinfo.
24 iulie 2024
17:20
Letonia a expediat peste 500 de drone către Ucraina sub egida Coaliției internaționale a dronelor. Ministrul leton al apărării, Andris Sprūds, a împărtășit această veste, însoțită de fotografii ale dronelor ambalate și pregătite pentru expediere. „Un transport de peste 500 de drone este în drum spre Ucraina”, a postat Sprūds pe rețeaua de socializare X. […] Articolul Letonia trimite peste 500 de drone în Ucraina apare prima dată în Disinfo.
05:50
Ucraina va continua să caute modalități de a organiza următoarea conferință de pace cu participarea Rusiei, a declarat Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, Josep Borrell. Acesta a subliniat că discuțiile nu se vor desfășura în condițiile impuse de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin. „Sunt convins că președintele Zelensky va continua ofensiva în aceste negocieri […] Articolul Borrell: Următorul summit de pace ar trebui să aibă loc cu Rusia, dar nu în condițiile lui Putin apare prima dată în Disinfo.
05:20
Aparatul de propagandă al regimului Putin s-a activat imediat ce a devenit clar că vicepreședintele Kamala Harris este cel mai probabil succesor al lui Joe Biden în cursa pentru Casa Albă, relatează Politico. Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a spus că, în cele patru luni rămase până la alegerile din SUA „se pot schimba multe” și că președintele […] Articolul Propagandiștii Kremlinului au luat-o la ochi pe Kamala Harris. Val de insulte la TV și pe rețelele sociale apare prima dată în Disinfo.
05:10
Ungaria va continua să blocheze programul de finanțare de 6,5 miliarde de euro destinat ajutorului militar pentru Ucraina din Fondul european de pace, până când Kievul va relua livrările de petrol rusesc. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Peter Szijjártó, într-un interviu acordat ATV Hirado. Acesta a subliniat că […] Articolul Ungaria emite un ultimatum Ucrainei pentru deblocarea fondurilor UE destinate armamentului apare prima dată în Disinfo.
23 iulie 2024
19:10
Directoarea interimată a ansamblului „Joc”, Aliona Strâmbeanu, a fost demisă, urmare a scandalului cu artiștii care au participat la forumul din Sankt-Petersburg și au dansat hora alături de mai mulți politicieni și oficiali ruși, inclusiv Ilan Șor și Maria Zaharova. Ordinul a fost semnat pe data de 19 iulie 2024. Liuba Lupașco, purtătoarea de cuvânt […] Articolul Directoarea de la „Joc” a fost demisă după hora lui Șor și Zaharova. Cine preia conducerea ansamblului? apare prima dată în Disinfo.
19 iulie 2024
16:00
Un tribunal din orașul Ekaterinburg, din Rusia, l-a condamnat vineri pe jurnalistul american de la Wall Street Journal, Evan Gerschkovich, la 16 ani de detenție în închisoare de maximă securitate, pentru spionaj. Jurnalistul, angajatorul lui și guvernul american au respins mereu acuzația. Gershkovich, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat pe 29 martie […] Articolul Ziaristul american Evan Gerschkovich, condamnat în Rusia la 16 ani de închisoare. Ar putea avea loc un schimb între Rusia și SUA? apare prima dată în Disinfo.
15:20
Editorial de Anatol Țăranu Sondajele sociologice arată o ușoară depășire numerică a adepților integrării europene printre cetățenii Republicii Moldova asupra susținătorilor aderării la Uniunea Eurasiatică cuplați împreună cu cei nedeterminați. Situația în această privință se va limpezi sau, invers, se va complica în urma referendumului din 20 octombrie curent, când cetățenii Republicii Moldova își vor […] Articolul Aderarea Moldovei la Uniunea Europeană: avantajele așteptate apare prima dată în Disinfo.
07:30
Ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a apreciat miercuri decizia candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, de a-l desemna ca eventual vicepreşedinte pe senatorul J.D. Vance, cunoscut pentru poziția sa împotriva sprijinului pentru Ucraina. „Nu putem decât să salutăm asta, deoarece este exact ceea ce avem nevoie – încetarea inflamării Ucrainei cu arme”, […] Articolul „Este exact ce avem nevoie”. Lavrov apreciază decizia lui Trump de a-l desemna pe J.D. Vance ca partener de campanie apare prima dată în Disinfo.
07:00
Rusia nu exclude posibilitatea de a amplasa arme nucleare la frontierele sale occidentale ca răspuns la desfăşurarea de rachete americane cu rază lungă de acţiune pe teritoriul Germaniei, a declarat joi viceministrul rus de Externe Serghei Riabkov, citat de agenţia EFE, potrivit Agerpres.  „Dacă reprezentanţii guvernului federal german consideră justificată declanşarea unei escaladări sub pretextul […] Articolul Rusia amenință că va desfășura arme nucleare la frontiera sa occidentală dacă SUA amplasează rachete în Germania apare prima dată în Disinfo.
06:30
Diana Șoșoacă a fost dată afară, joi, din plenul Parlamentului European, în timpul dezbaterii de dinaintea votului pentru validarea candidaturii Ursulei von der Leyen la conducerea Comisiei Europene, pentru un al doilea mandat. Preşedinta Parlamentului, Roberta Metsola, a anunţat că a luat această măsură după ce Şoşoacă a întrerupt verbal de trei ori vorbitorii. Nerespectarea regulilor […] Articolul Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European. În ce condiții îi poate fi suspendat sau retras mandatul apare prima dată în Disinfo.
05:30
Thomas Matthew Crooks, tânărul care a încercat să-l asasineze pe fostul președinte american Donald Trump, a scris pe populara platformă de jocuri video Steam: „Premiera mea va fi pe 13 iulie, urmăriți desfășurarea”, a declarat pentru CNN o sursă familiarizată cu această chestiune. Sursa nu a precizat momentul în care a fost scris acest mesaj […] Articolul Anunțul făcut de atacatorul lui Trump pe o platformă de gaming: „Premiera mea va fi pe 13 iulie, urmăriți desfășurarea” apare prima dată în Disinfo.
05:00
Potrivit unui sondaj recent, o mare parte dintre ucraineni consideră că ar trebui să existe un acord de pace cu Rusia, dar nu în condițiile lui Putin. Experții spun că societatea ucraineană este divizată și confuză pe fondul unui război care durează mai mult decât se aștepta. Se vorbește tot mai mult despre negocieri de […] Articolul Sondaj: Ucrainenii vor negocieri de pace cu Rusia, dar nu în condițiile impuse de Putin apare prima dată în Disinfo.
18 iulie 2024
10:00
Șeful NATO a anunţat miercuri că a desemnat un înalt oficial care să coordoneze activitatea Alianței Nord-Atlantice în Ucraina, ca parte a unui efort mai amplu de a intensifica sprijinul pentru Kiev în lupta împotriva invaziei Rusiei. Reprezentanța NATO în Ucraina va fi condusă de Patrick Turner, un oficial britanic care a ocupat posturi importante […] Articolul NATO va avea un reprezentant permanent în Ucraina, din septembrie. Stoltenberg trimite un britanic la Kiev apare prima dată în Disinfo.
09:30
Kremlinul a negat miercuri că ofensiva sa în regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, a eşuat, chiar dacă obiectivul anunţat de Vladimir Putin de a crea o „zonă tampon” pentru a împiedica tirurile în direcţia Rusiei nu a fost atins, relatează AFP. Rusia a anunţat marţi restricţionarea accesului, începând din 23 iulie, în 14 localităţi din regiunea rusă […] Articolul Kremlinul neagă eşecul ofensivei sale în regiunea ucraineană Harkov apare prima dată în Disinfo.
09:00
Circa 42.000 de persoane sunt date dispărute în prezent în Ucraina, cifră ce include atât soldaţi, cât şi civili, a anunţat miercuri, 17 iulie, un oficial al Ministerului de Interne ucrainean, informează dpa. Numărul a fost la un moment dat de 51.000, dar a scăzut uşor după ce mii de prizonieri de război au fost […] Articolul Cel puțin 42.000 de persoane sunt date dispărute în Ucraina, susțin oficiali de la Ministerul de Interne apare prima dată în Disinfo.
08:30
Statele NATO vor fi „sub o presiune mai mare” pentru a face mai mult în materie de securitate, dacă Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale din toamnă în SUA, a declarat ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, potrivit Agerpres. „Parlamentul este cel care decide în final ce parte din buget ar trebui să aibă un […] Articolul Alegeri SUA 2024. Ce se întâmplă cu statele NATO dacă Donald Trump se întoarce la Casa Albă apare prima dată în Disinfo.
08:00
Atacurile de tip DDoS împotriva site-urilor instituțiilor guvernamentale din România sunt în creștere potrivit unui analist de securitate ASERT. Mai multe grupări de hackeri au revendicat atacurile, iar motivul pare a fi legat de susținerea oferită Ucrainei de către București. Analistul principal de securitate al ASERT, Chris Conrad, a publicat pe platforma X grafice care […] Articolul Hackerii vizează tot mai mult site-urile autorităților din România. Care ar fi motivele și cine revendică atacurile apare prima dată în Disinfo.
07:30
Într-o mișcare care a reaprins temerile în Europa, Donald Trump l-a selectat pe JD Vance ca partener de cursă lungă. Mai exact, Vance va fi vicepreședinte, daca fostul președinte va câștiga un nou mandat la Casa Albă. Acest lucru a ridicat semne de întrebare cu privire la posibilitatea ca SUA să adopte o politică externă bazată pe […] Articolul Alegerea lui Trump pentru postul de vicepreședinte, JD Vance, stârnește îngrijorări în Europa: „O veste îngrozitoare pentru Ucraina” apare prima dată în Disinfo.
07:00
Comisia Europeană a anunţat miercuri că a aprobat eliberarea către Ucraina a unei noi tranşe, de 4,2 miliarde de euro, din ajutorul macrofinanciar de 50 de miliarde de euro oferit acestei ţări de UE până în anul 2027, considerând că guvernul de la Kiev a îndeplinit condiţiile cerute. Aceste condiţii fac referire la implementarea a […] Articolul Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro apare prima dată în Disinfo.
06:30
Departamentul de Securitate Internă a SUA a anunțat o anchetă cu privire la modul în care Secret Service a gestionat securitatea pentru fostul președinte Donald Trump în ziua în care un atacator armat a încercat să-l asasineze la un miting în Pennsylvania, relatează AP News. Într-un aviz publicat de Inspectoratul General, departamentul a declarat că obiectivul anchetei […] Articolul Secret Service, anchetat în urma tentativei de asasinare a lui Donald Trump apare prima dată în Disinfo.
06:00
Marți, ex-președintele american Donald Trump, candidatul Partidului Republican pentru un nou mandat la Casa Albă, s-a întâlnit cu fostul prim-ministru britanic Boris Johnson în Milwaukee, unde are loc convenția națională a Partidului Republican, informează EFE, potrivit Agerpres. Johnson a confirmat întâlnirea pe X (fostă Twitter), postând o fotografie cu el și Trump, care zâmbea cu […] Articolul Boris Johnson îl sprijină pe Donald Trump, despre care spune că este „în formă maximă” apare prima dată în Disinfo.
05:30
Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, a declarat într-un interviu pentru canalul de televiziune Black Entertainment Television că ar putea renunța la lupta pentru un nou mandat prezidențiale, dacă i se vor descoperi probleme de sănătate, scrie Unian. „Dacă aș avea vreo boală, dacă cineva, medicii, ar veni și mi-ar spune că am o […] Articolul Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat circumstanțele în care ar putea abandona cursa prezidențială apare prima dată în Disinfo.
05:10
Strategia Națională de Apărare a Republicii Moldova, aprobată în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului, identifică potenţialele riscuri şi ameninţări în contextul situației actuale de securitate, iar printre ele este războiul Rusiei contra Ucrainei și acțiunile hibride împotriva Chișinăului.  „Scopul Strategiei constă în dezvoltarea unui sistem național de apărare robust și modern, cu o resursă umană profesionalizată și capabilități corespunzătoare provocărilor […] Articolul Guvernul a aprobat Strategia Națională de Apărare. Războiul Rusiei contra Ucrainei, printre riscurile de securitate apare prima dată în Disinfo.
05:00
În ultima perioadă Rusia a trecut la utilizarea unei bombe devastatoare de trei tone și recent ministerul Apărării de la Moscova a publicat imagini cu ”colosul” ucigaș, care face prăpăd într-un grup de clădiri din Ucraina. Avioanele armatei roșii se folosesc de un șiretlic pentru a se feri de sistemele de apărare antiaeriană inamice, acela […] Articolul VIDEO Imagini cu bomba devastatoare de trei tone a Rusiei: Șiretlicul avioanelor de a scăpa de inamic apare prima dată în Disinfo.
04:30
Mișcarea „România Renaște!” trage un semnal de alarmă în ceea ce privește imixtiunea rusească în viitoarele alegeri din România și solicită instituțiilor abilitate să ia măsuri pentru contracararea acestui pericol.  „Traversăm un context geopolitic complicat, ne aflăm într-o vecinătate vulnerabilă și instabilă și suntem subiecți, din ce in ce in ce mai vizați, ai unui război hibrid […] Articolul Mișcarea „România Renaște!” trage un semnal de alarmă în ceea ce privește imixtiunea rusească în viitoarele alegeri din România apare prima dată în Disinfo.
04:00
Războiul Rusiei din Ucraina, care a depășit borna de 870 de zile, se află într-o dinamică continuă. Însă acum, o lovitură neprevăzută a fost primită de Putin din partea forțelor armate ale Kievului. ”Amintiți-vă de această zi”, când Rusia și-a pierdut un punct strategic important, baza navală din Crimeea, a anunțat purtătorul de cuvânt al […] Articolul Lovitură neprevăzută primită de Putin: ”Amintiți-vă această zi”, când Rusia și-a pierdut o bază strategică apare prima dată în Disinfo.
17 iulie 2024
18:00
Parlamentul European și-a reconfirmat miercuri, printr-o rezoluție, opinia, potrivit căreia UE trebuie să continue să sprijine Kievul atât timp cât va fi nevoie până la victorie, se arată într-un comunicat al Parlamentului European. Potrivit documentului, votat de 495 de eurodeputați, țările UE trebuie să-și mențină și să-și extindă politica de sancțiuni împotriva Rusiei și Belarusului, să […] Articolul Parlamentul European nou-ales și-a reconfirmat sprijinul pentru Ucraina și a condamnat vizita lui Orban la Moscova apare prima dată în Disinfo.
17:30
Rusia vrea să creeze un coridor terestru spre Moldova, se arată Strategia Națională de Apărare a Republicii Moldova, aprobată pe 17 iulie de Guvern. Documentul stabileşte principalele ameninţări, obiectivele politicii de securitate, precum şi resursele necesare pentru a ne proteja de eventuale riscuri. „Ambiția Federației Ruse de a crea, prin mijloace și pe căi de […] Articolul Din Strategia de Apărare a țării: Rusia vrea să creeze un coridor terestru spre Moldova apare prima dată în Disinfo.
16:40
Jurnalista Natalia Morari, considerată agent al serviciilor speciale ruse, se pregătește activ pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Pentru a se spăla de colaborarea cu Moscova, jurnalista a decis s-o utilizeze pe una din apropiatele regretatului opozant rus, Alexei Navalnîi, Maria Gaidar. Maria Gaidar are 41 de ani și este fiica fostului prim-ministru interimar al […] Articolul Natalia Morari se pregătește de alegerile prezidențiale. Vrea să își spele imaginea cu ajutorul apropiaților lui Navalinii apare prima dată în Disinfo.
10:10
Un nou sistem de apărare antiaeriană cu rază scurtă de acțiune protejează una dintre reședințele lui Vladimir Putin din vestul Rusiei, arată un raport susținut de imagini din satelit, distribuite luni de serviciul în limba rusă al postului Radio Liberty susținut de SUA, scrie Newsweek. Imaginile din satelit distribuite luni par să arate un sistem de apărare antiaeriană Pantsir-S1 „instalat […] Articolul Obiecte misterioase lângă o reședință a lui Putin din vestul Rusiei. Un nou sistem de apărare antiaeriană văzut din satelit apare prima dată în Disinfo.
10:00
Autoritățile americane au obținut informații pe surse cu privire la un complot al Iranului pentru a încerca să îl asasineze pe Donald Trump, o evoluție care a determinat Secret Service să sporească securitatea în jurul fostului președinte în ultimele săptămâni, au declarat pentru CNN mai multe persoane informate cu privire la acest subiect. Nu există niciun indiciu că […] Articolul CNN: Secret Service a primit informații despre un posibil complot iranian de asasinare a lui Trump apare prima dată în Disinfo.
09:30
Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, lansează noi acuzații la adresa ONU, despre care spune că a numit o ordine internaţională dominată de SUA şi de o lume occidentală care „interpretează Carta ONU şi dreptul internaţional într-un mod pervers şi selectiv, conform instrucţiunilor Casei Albe”. Acuzaţiile sale au fost contestate puternic de către ambasadorii UE […] Articolul Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, critică la ONU: „ordinea internațională, dominată de SUA” apare prima dată în Disinfo.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.