Uniunea Europeană a ajuns la un acord de principiu privind noi sancţiuni la adresa Belarusului

Omniapres, 26 iunie 2024 18:30

Uniunea Europeană a ajuns miercuri la un acord de principiu asupra unui nou pachet de sancţiuni la adresa Belarusului cu scopul de a consolida restricţiile impuse Rusiei pentru războiul său împotriva Ucrainei şi pentru a o împiedica să le eludeze, informează Agerpres. Preşedinţia belgiană a Consiliului UE a informat că s-a ajuns la acest acord […] The post Uniunea Europeană a ajuns la un acord de principiu privind noi sancţiuni la adresa Belarusului appeared first on Omniapres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Omniapres

Acum 4 ore
20:10
PAS închide alte licee în țară, acum în raionul Sîngerei, anunță Ion Ceban. Iată de ce PAS a schimbat în raioanele țării șefii Direcțiilor de Educație. Din 8 întrebări pe ordinea de zi, 5 sunt de lichidare a instituțiilor de învățământ. Aceasta este ordinea de zi a Consiliului raional Sîngerei. În timp ce la Chișinău […] The post Ion Ceban: Iată de ce PAS a schimbat în raioanele țării șefii Direcțiilor de Educație appeared first on Omniapres.
19:20
Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a primit în dar un kuliok în cadrul galei specială dedicată contribuabililor onești, “Gala Contribuabilului Onest 2024”. Maia Sandu: “A fi un contribuabil corect înseamnă a pune umărul la modernizarea țării și ancorarea fermă pe calea europeană The post VIDEO: Ministrul Finanțelor a primit în dar un kuliok appeared first on Omniapres.
Acum 6 ore
19:00
Stimați prieteni vă invit azi seară de la ora 19:00 să vizionați emisiunea renumitului jurnalist Gheorghe Gonța de la “Puterea a 4” a postului de televiziune N4. P.S. Promit să “dezinfectez” scaunul după emisiunea de vineri seara unde în platou a fost ministrul Bolea, după ce “ jurnalistul de satiră” Durbală i-a numit scursuri pe […] The post LIVE: Tudor Ulianovschi la “Puterea a 4” va “dezinfecta” scaunul pe care a stat ministrul Bolea appeared first on Omniapres.
Acum 8 ore
17:10
Serviciul Fiscal de Stat a celebrat Ziua Funcționarului Fiscal și cea de-a 34-a aniversare a instituției printr-o gală specială dedicată contribuabililor onești, “Gala Contribuabilului Onest 2024”. Evenimentul, desfășurat la sediul Ministerului Finanțelor, a reunit oficiali guvernamentali de rang înalt, reprezentanți ai mediului de afaceri și angajați ai Serviciului Fiscal de Stat, transmite Privesc.eu. Ceremonia a […] The post Maia Sandu: “A fi un contribuabil corect înseamnă a pune umărul la modernizarea țării și ancorarea fermă pe calea europeană appeared first on Omniapres.
16:30
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat luni destructurarea unui grup subversiv care convocase un eveniment public în capitala Kiev cu scopul de a răsturna autorităţile civile şi militare şi de a prelua controlul asupra clădirii Radei Supreme (Parlamentul ţării), informează EFE. Un număr necunoscut de persoane au fost arestate pentru implicarea în conspiraţie. […] The post Ucraina anunţă desfiinţarea unui grup subversiv ce intenţiona să preia controlul asupra clădirii Parlamentului appeared first on Omniapres.
16:00
Ministerul Culturii intenționează să facă achiziții de mobilier de 700.000 de lei. Este vorba despre mese de birou, dulapuri și scaune. Doar pentru fotoliile de birou sunt alocate 100.000 de lei. În total, autoritatea planifică să cumpere 20 de scaune, iar dacă facem un calcul simplu, bugetul pentru o unitate ar fi de 5000 de […] The post Realitatea: Ministerul Culturii vrea să cumpere mobilă de 700.000 de lei – doar un scaun costă 5000 de lei appeared first on Omniapres.
15:50
Primăria municipiului Chișinău a anunțat astăzi lansarea corturilor anti-caniculă în toate sectoarele orașului, ca răspuns la codul galben de caniculă emis recent. Zece corturi, câte două în fiecare sector, vor fi amplasate în zonele cele mai aglomerate, oferind cetățenilor un loc unde se pot hidrata și adăposti de căldura excesivă, transmite Privesc.eu. “Luând în considerare […] The post Chișinăul se pregătește de caniculă cu corturi anti-caniculă în toate sectoarele appeared first on Omniapres.
15:30
Guvernul Republicii Moldova a anunțat astăzi lansarea celui de-al doilea apel de finanțare dedicat construirii și dotării creșelor publice din țară. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute de Alexei Buzu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, și Andrei Spînu, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, transmite Privesc.eu. Inițiativa vine în continuarea eforturilor […] The post Guvernul lansează al doilea apel de finanțare pentru crearea și extinderea creșelor publice appeared first on Omniapres.
15:20
Mai multe persoane au fost rănite duminică într-un atac cu acid într-o cafenea din oraşul Bochum din vestul Germaniei, trelatează CNN. “Un bărbat a intrat în cafenea în jurul orei 15.25 şi a turnat un lichid acid peste un client care stătea la o masă în zona exterioară”, lăsând victima “grav rănită”, a declarat poliţia […] The post Atac cu acid într-o cafenea din Germania appeared first on Omniapres.
Acum 12 ore
15:00
Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a organizat astăzi o conferință de presă pentru a atrage atenția asupra problemelor stringente cu care se confruntă locuitorii capitalei și pentru a lansa o platformă web care va monitoriza activitatea Primarului General, transmite Privesc.eu. Consilierii municipali PAS susțin că, în ultima jumătate de an, Primăria municipiului Chișinău […] The post VIDEO: Fracțiunea PAS din CMC lansează o platformă web pentru a monitoriza activitatea Primarului General appeared first on Omniapres.
14:10
S-au spus multe despre situația actuală a economiei moldovenești, precum și despre motivele ce au condus la faptul că menținerea ratelor actuale de creștere a PIB-ului aproape de zero nu vor permite țării să facă un salt calitativ în dezvoltarea sa. Prin urmare, voi schița pe scurt și în esență principalele, în opinia mea, probleme […] The post Economia Republicii Moldova: ce se întâmplă și ce trebuie făcut pentru dezvoltarea ei normală appeared first on Omniapres.
13:50
Primele lucruri pe care le va face Renato Usatîi în calitate de președinte al țării este să dizolve Parlamentul, să organizeze alegeri legislative anticipate și să reintegreze Republica Moldova. Despre aceasta președintele Partidului Nostru a vorbit în cadrul unui interviu pentru emisiunea “Radar Politic” cu Ion Harghel. Țara are nevoie de alegeri parlamentare anticipate pentru […] The post Renato Usatîi anunță primele lucruri în calitate de președinte al țării – dizolvarea Parlamentului, alegeri anticipate și reîntregirea Moldovei appeared first on Omniapres.
12:30
În cadrul programului „Satul European”, Ministerul Infrastructurii se confruntă cu dificultăți financiare, suma totală solicitată pentru cele 748 de proiecte ajungând la 3,7 miliarde de lei, depășind cu mult bugetul disponibil. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat în cadrul emisiunii „Realitatea te Privește” de la Rlive TV că obiectivul principal rămâne îmbunătățirea condițiilor de viață […] The post Andrei Spînu: Programului „Satul European” se confruntă cu dificultăți financiare appeared first on Omniapres.
11:10
Mark Rutte, Premier în exerciţiu al Olandei, va fi noul Secretar general al NATO, începând cu luna octombrie. Cele 32 de state membre ale organizaţiei deja şi-au dat acordul pentru numirea lui în această funcţie. Astfel, NATO va avea un nou şef după 10 ani. Potrivit Irinei Vlah, fondatoarea „Platformei Moldova”, venirea lui Mark Rutte […] The post Irina Vlah: O bună oportunitate pentru a veni cu o solicitare importantă către NATO appeared first on Omniapres.
11:00
Deputatul Adrian Albu declară că anume cei din PAS vor îngropa parcursul european… Sunt proiecte inițiate și falimentate de către guvernare. De exemplu, Satul European este un faliment total, când mulți oameni s-au angajat sub acest proiect, au luat bani, au pornit implementarea și nu li s-a dat toți banii promiși. Guvernarea spune că au […] The post VIDEO Adrian Albu: Cei din PAS vor îngropa parcursul european… appeared first on Omniapres.
Acum 24 ore
07:10
Horoscop 1 iulie – să fim receptivi la nou, să nu ne-mpotrivim schimbărilor ca ne vom modela, în felul ăsta și noi, frumos, pe dinăuntru. RAC O să luați în calcul niște oferte de lucru care să fie pe lungimea voastră de undă și o să vă suplimentați veniturile ca poate vă luați mai multe. […] The post Horoscop 1 iulie – SCORPION – vi se tot fac oferte de colaborare appeared first on Omniapres.
00:40
Bazele, inclusiv garnizoana armatei americane din Stuttgart, Germania, unde are sediul Comandamentului European al SUA, au ridicat duminică nivelul de alertă la Condiția de protecție a forței „Charlie”, au spus oficialii. Acest statut „se aplică atunci când are loc un incident sau se primesc informații care indică o anumită formă de acțiune teroristă sau este […] The post BREAKING NEWS: Risc ridicat de atac terorist – alertă la bazele militare americane din Europa, inclusiv din România appeared first on Omniapres.
Ieri
18:50
Rapperul american Kanye West se află la Moscova pentru o vizită privată, a anunţat duminică presa rusă. Majoritatea muzicienilor occidentali au evitat Rusia de la începutul ofensivei din Ucraina în februarie 2022, care a dus la o avalanşă de sancţiuni împotriva Moscovei şi la o criză gravă în relaţiile cu Occidentul. “Kanye West este la […] The post Rapperul american Kanye West, în vizită la Moscova appeared first on Omniapres.
13:20
Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu partidele populiste din Austria şi Republica Cehă la nivelul UE, denumită „Patrioţi pentru Europa”, pentru a forma un nou grup de extremă dreapta în Parlamentul European. Grupul „Patrioţi pentru Europa”, care reuneşte partidul Fidesz (al lui Orban), Partidul Libertăţii din Austria (FPO) şi […] The post Viktor Orban anunţă o nouă alianţă a partidelor de extremă dreapta în Parlamentul European appeared first on Omniapres.
12:20
De ce pro-occidentalii nu au profesioniști la guvernare și de ce se insistă pe polarizarea geopolitică Est-Vest mai mult decât pe dezvoltarea reală a economiei naționale și creșterea nivelului de trai al cetățenilor din Republica Moldova?, se întreabă fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi. În cadrul “Summit-ului Guvernării […] The post VIDEO Tudor Ulianovschi: Războiul informațional rusesc amplifică tensiunile sociale în cadrul societății appeared first on Omniapres.
12:00
Ministrul norvegian al Culturii și Egalității, pakistaneza Lubna Jaffery, a fost numită miercuri cel mai important aliat al oamenilor “queer” LGBT. Ea si-a aratat sânii în timpul unui eveniment dedicat lunii “mândriei”,scrie ziarul norvegian NRK Marți, ministrul Culturii și Egalității, Lubna Jaffery (Ap) a fost numită „fag hag” din acest an în timpul evenimentului Skeiv […] The post VIDEO: Ministrul Culturii din Norvegia și-a aratat sânii pe scenă în solidaritate cu comunitatea LGBTQ appeared first on Omniapres.
10:30
Preşedintele american Joe Biden se reuneşte duminică cu familia sa la reşedinţa din Camp David pentru a lua în discuţie viitorul campaniei sale de realegere, a relatat sâmbătă NBC, citând cinci surse în temă cu acest subiect. Cu toate acestea, un responsabil al administraţiei de la Washington a asigurat presa că “premisa” ştirii NBC “este […] The post Joe Biden se reuneşte cu familia pentru a discuta despre viitorul său politic appeared first on Omniapres.
10:10
Ați auzit de casele scoase la vânzare, în sudul Europei, cu prețul unei cești de cafea. Acum, o țară din nordul Europei pune în aplicare o schemă similară: vânzarea de terenuri pentru doar câțiva cenți. Götene, la 320 km sud-vest de Stockholm, vinde 29 de parcele de teren cu prețuri începând de la doar 1 […] The post Terenuri care costă cât o ceașcă de cafea pe metru pătrat, scoase la vânzare într-un orășel idilic din Suedia appeared first on Omniapres.
09:40
Plăți de miliarde amenință guvernul german, în procese cu furnizorii de măști anti-COVID. Ministerul Sănătății german a suferit o înfrângere la Tribunalul Regional Superior din Köln, în procesul privind plata măștilor de protecție împotriva COVID. Furnizorilor li s-a dat dreptate, valoarea litigiului fiind acum de 2,3 miliarde de euro. La sfârșitul lunii martie 2020, ministrul […] The post Achiziția de măști COVID de către Ministerul Sănătății a fost haotică și excesivă – o „supra-procurarea masivă” appeared first on Omniapres.
09:30
Curtea de Conturi examinează auditul rapoartelor financiare ale Ministerului Afacerilor Interne pentru anul 2023 Curtea de Conturi a Republicii Moldova a organizat o ședință publică pentru examinarea auditului asupra rapoartelor financiare consolidate ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) încheiate la 31 decembrie 2023. Ședința a avut loc la sediul Curții de Conturi și a fost deschisă […] The post Curtea de Conturi recomandă MAI reevaluarea unor imobile și îmbunătățirea planificării bugetare appeared first on Omniapres.
09:10
Horoscop 30 iunie – o zi cu sare și piper. Știm unde mergem, și cu cine, dar mai pot apărea și variantele B și C, așa că să nu ne împotrivim, că o să avem parte de surprize plăcute. RAC Aveți chef de plimbare și vă duceți la aer curat, să vizitați o expoziție, să […] The post Horoscop 30 iunie – zodia care își poate găsi partenerul de viață appeared first on Omniapres.
09:10
Autoritățile vamale din Lituania au descoperit o schemă de încălcare a sancțiunilor prin exportul de autovehicule către Rusia și Belarus, a relatat vineri postul public lituanian LRT, preluat de The Kyiv Independent. Uniunea Europeană a instituit o interdicție asupra exporturilor către Rusia de autovehicule noi și second-hand ce depășesc o anumită dimensiune a motorului (mai […] The post Autoritățile vamale din Lituania au descoperit o schemă de încălcare a sancțiunilor prin exportul de mașini în Rusia appeared first on Omniapres.
Mai mult de 2 zile în urmă
13:30
Într-o nouă ediție a seriei “Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul a abordat un subiect de importanță majoră și a oferit o perspectivă detaliată asupra stării actuale a populației Republicii Moldova, punând accent pe migrație și natalitate, transmite Privesc.eu. Veaceslav Ioniță a realizat o analiză profundă a datelor demografice, subliniind provocările cu care se confruntă […] The post Veaceslav Ioniță: Moldova trebuie să adopte urgent politici active de aducere a forței de muncă appeared first on Omniapres.
10:40
Consilierul municipal Bălți, Maxim Moroșan a primit 30 de zile de arest, după bătaia recentă din capitala nordului. Pe lângă consilierul municipal socialist, au fost plasați în arest un fostul consilier socialist, Dmitrii Galagoț, dar și alte două persoane, cu care aceștia s-au bătut. Alți doi bărbați au părăsit țara. Redacția Telegraph.md a intrat în […] The post Bătăușii din echipa lui Nicolae Grigorișin s-au încăierat cu Maxim Moroșan appeared first on Omniapres.
09:50
Comisia Națională pentru Consultări și Negocieri Colective s-a reunit vineri, 28 iunie 2024, pentru a discuta propunerile Ministerului Finanțelor privind politica bugetară fiscală și vamală pentru anul 2025, precum și cadrul bugetar pe termen mediu pentru următorii trei ani, transmite Privesc.eu. Ședința a reunit reprezentanți ai Guvernului, patronatelor și sindicatelor, într-un dialog deschis și constructiv. […] The post Guvernul dezbate propuneri pentru politica fiscală și vamală 2025, cu accent pe stabilitate și claritate appeared first on Omniapres.
07:30
Albania numără 2.402.113 de locuitori, cu 419.831 mai puţini decât în 2011, potrivit rezultatelor celui mai recent recensământ naţional publicat vineri, informează AFP. “Populaţia rezidentă a Republicii Albania se ridica pe 18 septembrie 2023 la 2.402.113 de persoane, o scădere de circa 420.000 de persoane în raport cu recensământul din 2011”, potrivit raportului elaborat de […] The post Țara din Europa care riscă să rămână fără locuitori. Oamenii au plecat cu sutele de mii în ultimi ani appeared first on Omniapres.
07:10
Horoscop 29 iunie – o zi chiar frumoasă. Avem energie, chef de viață, și o să facem tot posibilul să consolidăm relația. RAC: Poate plecați cu grupul pe undeva și o să vă bucurați de o preocupare comună care să v-ajute să descărcați tot stresul acumulat, să puteți funcționa la parametri de top. Vă scoate […] The post Horoscop 29 iunie – SCORPION – se poate să aflați abia acum un adevăr appeared first on Omniapres.
28 iunie 2024
20:20
Din ce în ce mai mulți tineri din Republica Moldova lucrează vara pe litoral. Anul acesta sunt în jur de 6.000 Confruntați cu o nevoie mare de angajați, hotelierii și proprietarii restaurantelor sunt bucuroși că pot comunica mai ușor cu ei, decât cu alți Iar tinerii, mulți dintre ei studenți în România, preferă să rămână […] The post VIDEO: Cât câștigă o studentă din Republica Moldova pe litoralul românesc, cu masă și casă asigurate. „Vreau să îmi cumpăr telefon” appeared first on Omniapres.
20:00
Republica Moldova are nevoie de o structură independentă anticorupție, cu implicarea judecătorilor străini imparțiali, pentru întărirea statului de drept și limitarea influenței guvernării în actul justiției. Mai mult, este nevoie de prezența presei libere și independente, care să scoată la suprafață cazurile de corupție și să tragă la răspundere autoritățile. Concluziile aparțin mai multor experți […] The post Dacă nu aveți o presă liberă, nu puteți expune corupția și nu puteți trage la răspundere autoritățile appeared first on Omniapres.
19:40
Tradițiile Portului Popular din regiunea de centru a Republicii Moldova au fost prezentate, astăzi, la Budești. La Parada Portului Popular au participat reprezentanții primăriilor din suburbiile Budești, Vadul lui Vodă, Cruzești, Tohatin, Colonița, din satele Bălțata și Hârbovăț. La manifestare au participat viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, pretorul sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic. Angela Cutasevici a […] The post Primăria Municipiului Chișinău marchează Ziua Portului Popular appeared first on Omniapres.
16:30
Susținătorii bașcanei Găgăuziei au ieșit astăzi la protest la Comrat pe motiv că autoritățile statului ar împiedica realizarea proiectului GagauziaLand. Ilan Șor a criticat autoritățile pentru că ar vi blocat la vamă importul unui lot de utilaje. Suntem împiedicați să finalizăm GagauziaLand, iar de această dată echipamentul a fost reținut la vamă. Vameșii au refuzat […] The post Susținătorii bașcanei Găgăuziei au ieșit astăzi la protest la Comrat appeared first on Omniapres.
16:00
Prestația foarte slabă a președintelui Joe Biden la dezbaterea cu Donald Trump a fost catalogată un dezastru pentru echipa de campanie a liderului democrat, care se confruntă cu sondaje de opinie defavorabile în toate statele americane în măsură să decidă soarta alegerilor. Un sondaj realizat de NBC News, considerat printre cele mai de încredere în […] The post Prestația foarte slabă a președintelui Joe Biden la dezbaterea cu Donald Trump a fost catalogată un dezastru appeared first on Omniapres.
15:50
Președintele Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a declarat că utilizarea cardurilor bancare din sistemul MIR în Moldova este „ilegală și atrage sancțiuni penale”. Se presupune că acesta este un război hibrid, căruia i se „opune” autoritățile moldovenești. Liderul blocului politic ”Victoria”, Ilan Șor, a criticat declarațiile Ancăi Dragu și a clarificat că multe sisteme […] The post Ilan Șor: Dacă Anca Dragu nu dorește să susțină vreun sistem de plată, aceasta nu face ca sistemul în sine să fie ilegal appeared first on Omniapres.
15:20
Partidul Nostru a venit cu o reacție la declarațiile precum că în spatele reținerii consilierului socialist Maxim Moroșan, ar sta Renato Usatîi. PSRM a demonstrat încă o dată că este un partid de mincinoși. Nu ne-a mirat ce s-a întâmplat în cazul violențelor de la Bălți cu implicarea lui Maxim Moroșan. Astfel de situații au fost […] The post Partidul Nostru declară că PSRM a demonstrat încă o dată că este un partid de mincinoși appeared first on Omniapres.
13:30
Ministerul rus de Externe (MAE) rus a acuzat faptul că „acționând la ordinele de la Washington, autoritățile sud-coreene și române se implică din ce în ce mai mult în aprovizionarea cu arme și muniții a regimului de la Kiev”, potrivit unui comunicat publicat pe contul de Facebook al ambasadei Rusiei în România. „Cu privire la […] The post ULTIMA ORĂ: Moscova acuză România că se implică în războiul din Ucraina appeared first on Omniapres.
12:00
Astăzi am depus o plângere penală la Procuratura Generală, prin care cer investigarea schemelor ilegale de influențare a procesului de atribuire a spațiilor comerciale din incinta Aeroportului Internațional Chișinău. Astăzi, am depus o plângere penală în care cer procuraturii investigarea schemelor ilegale de influențare a procesului de atribuire a spațiilor comerciale din incinta Aeroportului Internațional […] The post BREAKING NEWS: Andrei Nastase a depus un denunț la Procuratura Generală appeared first on Omniapres.
11:00
Viena a obţinut din nou titlul de cel mai plăcut oraş din lume, iar Tel Avivul înregistrează cea mai importantă cădere din cauza Războiului din Fâşia Gaza, potrivit unui raport anual al The Economist Intelligence Unit (EIU), relatează AFP. Capitala austriacă, pe primul loc în 2018 şi 2019, cu spaţiile sale verzi, oferta sa culturală […] The post Viena rămâne pe primul loc în clasamentul mondial al calităţii vieţii appeared first on Omniapres.
10:40
Democrații sunt disperați de performanța catastrofală a preşedintelui Joe Biden în dezbaterea cu Donald Trump. Se vorbeşte în culise dacă ar trebui să rămână candidatul partidului la prezidenţialele din toamnă. Joe Biden și Donald Trump s-au confruntat joi seara, la CNN, în prima dezbatere directă a campaniei electorale americane. Biden a apărut răguşit, s-a poticnit […] The post Democrații sunt disperați după performanța catastrofală a lui Joe Biden în dezbaterea cu Trump: “We are f***ed” appeared first on Omniapres.
07:10
Horoscop 28 iunie – o zi a reveriei. Suntem, bineînțeles, ancorați în realitate, dar ne rămâne și dimensiunea visării. RAC: Acum depinde și de voi ca să vă-mpliniti un vis, să fiți fericiți și să pregătiți terenul și pentru anul viitor când cerul poate fi și mai generos. Se poate să primiți niște daruri, de […] The post Horoscop 28 iunie – o zodie are fler în afaceri și știe ce să facă cu banii appeared first on Omniapres.
27 iunie 2024
20:20
În ultima zi în Parlamentul României, senatorul independent Diana Şoşoacă a cerut referendum pentru ieșirea României din NATO, alianța care ne oferă garanții de securitate având un război la graniță. Mai exact, Diana Şoşoacă a depus l-a Senat această întrebare chiar înainte de a-și da demisia pentru a-și prelua mandatul de europarlamentar. Astfel, senatorul cere […] The post Europarlamentar român cere referendum pentru ieșirea României din NATO appeared first on Omniapres.
19:30
Deputatul Adrian Albu constată că singura aspirație a guvernării PAS este de a transforma organele de control într-un instrument docil al regimului Potrivit lui Albu, în ciuda sloganurilor despre democrație, singura aspirație a guvernării PAS este de a prelua controlul asupra tuturor organelor de control și de a le transforma într-un instrument docil. Astfel, guvernarea […] The post Adrian Albu: În ciuda sloganurilor despre democrație, guvernarea se transformă întrun regim dictatorial appeared first on Omniapres.
18:30
Maia Sandu pregătește amânarea alegerilor prezidențiale?! Guvernarea a elaborat un proiect de lege prin care se interzic alegerile prezidențiale și parlamentare, dar și referendumurile naționale în perioada stării de urgență, susține Renato Usatii Maia Sandu și PAS înțeleg că puterea lor este pe sfârșite și iau în calcul declararea unei noi stări de urgență, pentru […] The post Renato Usatîi: Maia Sandu pregătește amânarea alegerilor prezidențiale?! appeared first on Omniapres.
17:10
Partidul Mișcarea Alternativa Națională, alături de alte 12 partide, a semnat „Pactul pentru Europa”, reconfirmând că drumul Republicii Moldova este integrarea în Uniunea Europeană, un proces ireversibil. Partidul MAN susține referendumul și subliniază în programul său politic că integrarea europeană trebuie să devină o idee națională. Totodată, reiterăm că Partidul MAN se opune monopolizării procesului […] The post MAN: Nu vom tolera practicile ilegale ale partidului de guvernare care încalcă Codul Electoral și bunele practici electorale appeared first on Omniapres.
15:10
Andrei Năstase susține că nu mai este niciun dubiu – piesei regizorului român a fost cenzurată și nimeni nu are voie să vorbească despre corupție în Moldova. Toți politicienii de la putere sunt imaculați.  Așteptăm demisiile celor responsabili de actul de cenzură: consiliera cenzor de la președinție Angela Brașoveanu, verișoara Maiei Sandu care lucrează la […] The post Andrei Năstase: Nimeni nu are voie să vorbească despre corupție în Moldova appeared first on Omniapres.
12:10
Consultantul politic, Cristian Hrituc, constată că în Moldova, indicațiile prin telefon sunt la rang de lege. Actorii sunt plătiți cu salarii de mizerie. Nu o să își riște nimeni cariera. Dacă s-a dat ordin să fie scoasă piesa, s-au executat și nici nu vor ieși public să spună asta. Zilele trecute la Chișinău a fost oprită […] The post Cristian Hrituc: Este cenzură? Da, sunt toate elementele care să te ducă la această ipoteză appeared first on Omniapres.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.