Economia Republicii Moldova: ce se întâmplă și ce trebuie făcut pentru dezvoltarea ei normală

Omniapres, 1 iulie 2024 14:10

S-au spus multe despre situația actuală a economiei moldovenești, precum și despre motivele ce au condus la faptul că menținerea ratelor actuale de creștere a PIB-ului aproape de zero nu vor permite țării să facă un salt calitativ în dezvoltarea sa. Prin urmare, voi schița pe scurt și în esență principalele, în opinia mea, probleme […] The post Economia Republicii Moldova: ce se întâmplă și ce trebuie făcut pentru dezvoltarea ei normală appeared first on Omniapres.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Omniapres

Acum 6 ore
19:20
Ucraina poartă discuţii privind trimiterea de gaze naturale din Azerbaidjan spre Uniunea Europeană, în contextul în care vrea să îşi menţină rolul de ţară de tranzit şi să îşi ajute vecinii din Vest să poată să îşi asigure securitatea energetică, a declarat miercuri preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat pentru Bloomberg News, transmite Agerpres. […] The post Zelenski vrea să înlocuiască definitiv gazul rusesc pentru UE cu cel din Azerbaidjan. Care sunt riscurile? appeared first on Omniapres.
Acum 8 ore
18:40
Vicepreşedinta Kamala Harris este principala alternativă pentru înlocuirea preşedintelui american Joe Biden în cazul în care acesta decide să nu îşi continue campania în vederea realegerii, potrivit a şapte surse de rang înalt din cadrul campaniei lui Biden, de la Casa Albă şi din Comitetul Naţional Democrat care au cunoştinţă de discuţiile actuale pe această […] The post Kamala Harris, principala opţiune pentru a-l înlocui pe Joe Biden dacă acesta se va retrage appeared first on Omniapres.
Acum 12 ore
14:20
Reședința prezidențială de la Condrița ar putea să fie sanatoriu pentru femei și copii, care n-au posiblitatea să se odihnească peste hotare. Despre aceasta declară Renato Usatîi într-o intervenție video online. Se va întâmpla dacă autoritățile vor accepta propunerea lui Renato Usatîi, care este gata să plătească chiria pentru acest spațiu, pe care-l va transforma […] The post Reședința prezidențială de la Condrița ar putea să fie sanatoriu pentru femei și copii appeared first on Omniapres.
14:20
„Cu privire la convocarea ambasadorului României la Moscova la Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse La data de 3 iulie, Ambasadorul României la Moscova, C. Istrate, a fost convocat la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei și a primit o notă din partea ministerului privind declararea drept ‘persona non grata’ a unui angajat al Ambasadei României. […] The post Un diplomat român, declarat "persona non grata" în Rusia. Tensiunile diplomatice dintre cele două țări escaladează appeared first on Omniapres.
14:00
De ce la toate televiziunile și agențiile de presă finanțate din banii partidului de guvernământ, a guvernului de la București și a unor parteneri de dezvoltare zilnic vedem știri doar cu acțiunile lui Maia Sandu și ale lui Igor Dodon?, se întreabă Tudor Ulianovschi. Nu este această strategie o concertare de manipulare a societății că […] The post Tudor Ulianovschi: PAS-ul are doi candidați la alegerile prezidențiale: Maia Sandu și Igor Dodon appeared first on Omniapres.
13:30
Știu că foarte multă lumea să să revină acasă, în Republica Moldova. Așa am fost și eu când m-am întors. Eu înțelegeam că pentru aceasta, era nevoie de o stabilitate și o independență financiară, declară liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.. Acasă vă veți întoarce atunci, când veți vedea că statul vine în întâmpinarea voastră. Nu […] The post Renato Usatîi: Voi face tot posibilul să îndeplineasc unicul vis pe care încă nu la realizat appeared first on Omniapres.
12:30
Cabinetul de miniștri a aprobat planurile de admitere pentru anul de studii 2023-2024 în școli profesionale, colegii și centre de excelență. În școlile profesionale și centrele de excelență de profil vor fi admise 8267 de persoane cu finanțare de la bugetul de stat, dintre care 1562 de locuri sunt prevăzute pentru învățământul dual, numărul fiind […] The post Admiterea.md: Guvernul a aprobat planurile de admitere pentru anul de studii 2023-2024 appeared first on Omniapres.
Acum 24 ore
10:20
Jana Costache a demisionat din funcția de Secretar de stat al MAI Astăzi în ședința de Guvern vor fi examinate 18 Hotărâri de Guvern Cu privire la resursele umane – Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului de lege cu privire la spațiile de testare inovativă în materie de reglementare în domeniul energiei (număr unic 161/MEn/2024) […] The post ULTIMA ORĂ: Jana Costache a demisionat din funcția de Secretar de stat al MAI appeared first on Omniapres.
10:10
La o săptămână după ce Uniunea Europeană a lansat negocierile de aderare cu Moldova, liderul regiunii separatiste transnistrene s-a plâns, marţi, reprezentantului Bruxelles-ului că autorităţile centrale îi ignoră propunerile de soluţionare a disputei de lungă durată pe care o are cu Chişinăul şi că impun o “blocadă bancară” asupra firmelor din Transnistria, care le împiedică […] The post Liderul Transnistriei se plânge la UE de guvernul de la Chişinău appeared first on Omniapres.
10:00
Astăzi în ședința de Guvern vor fi examinate 18 Hotărâri de Guvern Cu privire la resursele umane – Proiect de hotărâre pentru aprobarea proiectului de lege cu privire la spațiile de testare inovativă în materie de reglementare în domeniul energiei (număr unic 161/MEn/2024) – dl Victor Parlicov – Proiect de hotărâre cu privire la planurile […] The post LIVE Ședința Guvernului Republicii Moldova din 3 iulie 2024 appeared first on Omniapres.
10:00
Contrabanda cu țigări în special electronice, spre R: Moldova prinde popularitate. Aceasta nu doar lovește în bugetul statului, dar și ne omoară copiii, declară Veaceslav Ioniță. Noi vorbim despre contrabanda în Moldova, care lovește dur în bugetul nostru. Bugetul nostru anul trecut la contrabanda de țigări a pierdut vreo 650 milioane de lei. Anul acesta […] The post Contrabanda cu țigări în special electronice ne omoară copiii, declară Veaceslav Ioniță appeared first on Omniapres.
09:50
Liderul rus Vladimir Putin a sosit miercuri în Kazahstan pentru a avea discuţii pe teme de securitate regională şi apărare, precum şi pentru o serie de întâlniri bilaterale, inclusiv cu liderii chinez şi turc, în marja summitului Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OCS), relatează Reuters. Astana, capitala Kazahstanului, găzuieşte miercuri şi joi, summitul Organizaţiei […] The post Vladimir Putin este în Kazahstan pentru summitul OCS, dominat de Rusia şi China. Se va întâlni cu Xi Jinping şi Recep Erdogan appeared first on Omniapres.
09:20
După 810 zile de război, un tânăr de 22 de ani s-a decis să plece din Ucraina. A trecut fraudulos graniţa în Republica Moldova, iar de acolo a ajuns în România. Dacă ar fi fost prins, el putea ajunge pe front. Tânărul şi-a asumat riscuri şi a trăit o aventură periculoasă, pe care le-o destăinuie […] The post Interviu cu tânărul care a fugit din Ucraina şi a traversat Nistrul noaptea: „Nu e important ce spun autorităţile despre mine, ci ce spun apropiaţii mei” appeared first on Omniapres.
09:00
Echipa lui Kamala Harris este îngrijorată că democrații vor instala un candidat alb pentru a-l înlocui pe Joe Biden, argumentând că ar fi „ofensator” pentru alegătorii de culoare să o treacă cu vederea dacă președintele s-ar retrage, scrie The Telegraph. Biden se confruntă cu apeluri de a se retrage din cursă din cauza preocupărilor legate […] The post Kamala Harris e îngrijorată că democrații îl vor înlocui pe Joe Biden cu un candidat alb appeared first on Omniapres.
09:00
Prețul exorbitant la gaz și păstrarea monopolului a bătut nu doar în populație, dar și în agenții economici, în special în micii producători. Explicația vine din partea agentului economic Veaceslav Ioniță. „Am cumpărat gaz scump și, cel mai grav, am păstrat monopolul și am dat și continuăm să dăm în cap la micii producători. Dumneavoastră, […] The post EXPERT: Prețul exorbitant la gaz și păstrarea monopolului a bătut nu doar în populație, dar și în agenții economici appeared first on Omniapres.
08:20
Cea mai mare greșeală a guvernării este că nu ascultă de mediul de afaceri, de aceea investitorii pleacă. De această părere este expertul economic, Veaceslav Ioniță. Vorbiți cu oamenii. Ceea ce a fost scandal cu compania că s-au dus fiscul nostru și abuziv a venit peste dânșii, nu l-am transformat într-o oportunitate. Am sunat compania, […] The post Veaceslav Ioniță: Cea mai mare greșeală a guvernării este că nu ascultă de mediul de afaceri appeared first on Omniapres.
08:10
Comasarea alegerilor prezidențiale cu referendumul republican constituțional a fost necesară pentru a asigura o prezență mai mare la urne. Declarația a fost făcută de vicepreședinta PAS, deputata Olesea Stamate, în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RliveTV. Potrivit Codului Electoral, pragul de validare a referendumului este de 33%, iar Constituția va fi modificată dacă mai mult […] The post PAS recunoaște că la referendum 17% din alegători pot decide modificările din Constituție appeared first on Omniapres.
07:50
Alexander Keyssar, un eminent profesor de la Harvard şi unul dintre cei mai apreciaţi specialişti în politica şi sistemul electoral din Statele Unite ale Americii a vorbit în exclusivitate pentru „Adevărul“ despre dezbaterea Biden-Trump și despre alegerile prezidențiale SUA. Profesor de istorie şi politici sociale la Harvard, una dintre cele mai importante universităţi din Statele […] The post Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale appeared first on Omniapres.
07:10
Horoscop 3 iulie – o zi cu reușite. O să aflăm vești bune care să ne încurajeze să ducem la bun sfârșit obiectivele în care ne-am implicat de la începutul anului. RAC Se vine cu propuneri de colaborare, ba chiar se poate să semnați un contract de job permanent ca să vă asigurați o continuitate […] The post Horoscop 3 iulie Cine primește bani în plus la salariu appeared first on Omniapres.
Ieri
20:20
Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova a organizat marți, 2 iulie 2024, o recepție elegantă cu ocazia celei de-a 248-a aniversări a Zilei Independenței Statelor Unite. Evenimentul a reunit oficiali moldoveni de rang înalt, reprezentanți ai comunității diplomatice, lideri ai societății civile și parteneri cheie ai Ambasadei SUA, transmite Privesc.eu. Recepția a debutat […] The post Ambasada SUA sărbătorește Ziua Independenței Americii alături de oficiali moldoveni și parteneri locali appeared first on Omniapres.
15:00
Cum Președinta Maia Sandu deja de câteva săptămâni de zile și-a schimbat narativul discursului populist electoral și nu mai zice că “Republica Moldova va fi țară membră UE până în 2030” cum declara triumfător și hiperbolizat pe parcursul ultimilor 3 ani zile, dar actualmente ne informează că “guvernarea PAS va PREGĂTI Moldova de aderare la […] The post Tudor Ulianovschi: Abia acum politicienii şi-au dat seama ce complicat este procesul de negociere appeared first on Omniapres.
12:30
Ministerul Mediului a organizat astăzi o conferință de presă pentru a prezenta rezultatele preliminare ale unor controale efectuate în cadrul Întreprinderilor Silvice. Rezultatele controalelor au scos la iveală o schemă infracțională prin care se aducea prejudicii mediului și sectorului silvic, prin punerea în valoare a masei lemnoase pe picior, transmite Privesc.eu. Din prima zi a […] The post Controale ample ale Ministerului Mediului scot la iveală prejudicii de sute de mii de lei în Întreprinderile Silvice appeared first on Omniapres.
11:30
Horoscop 2 iulie – o să găsim suficiente motivații ca să atacăm obiective de succes și o să facem eforturi, în continuare, să ne păstrăm la înălțime. RAC O să bifați niște reușite, se-adună bani în cont, faceți niște achiziții și vă bucurați de aprecierea unor oameni care beneficiază de ajutorul vostru de o bună […] The post Horoscop 2 iulie – pentru unele zodii se-adună niște bani appeared first on Omniapres.
11:30
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se întrunește din nou în ședință. Pe ordinea de zi sunt 21 de subiecte, printre care și cele cu privire la examinarea rezultatelor Comisiei de evaluare a unor candidați la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. The post LIVE: Ședința Consiliului Superior al Magistraturii din 2 iulie 2024 appeared first on Omniapres.
11:30
Sugrumată de datorii la plata salariilor, conducerea CFM recurge la noi disponibilizări. Pînă acum au rămas fără muncă 60 de persoane. Este vorba despre pensionari cu vîrste de peste 70 de ani, susține șeful interimar de la CFM. În ultimii patru ani, numărul angajaților CFM s-a redus de aproape două ori, notează tv8. „Până acum […] The post Pensionarii de la Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova vor fi concediați appeared first on Omniapres.
11:30
Igor Munteanu, președintele CUB, susține că Raportul Comisiei Europene din 8.11.2023 (SWD/698) atribuie o importanță crucială evaluării magistraților prin intermediul unor proceduri obiective, transparente și meritocratice a judecătorilor și procurorilor, inclusiv al celor evaluați de Comisia Prevetting sau aleși în cadrul CSM/CSJ, în corespundere cu standardele europene, ca etalon al bunei guvernări în justiția din […] The post Igor Munteanu: Este incredibil cât de nepotrivită poate fi dorința unor de a bloca anumiți candidați indezirabili politic appeared first on Omniapres.
11:30
Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a participat marți, 2 iulie, la Forumul anual pe teme de actualitate organizat de publicația The Economist, unde a susținut un discurs puternic în favoarea aderării țării la Uniunea Europeană. În cadrul sesiunii dedicate impactului alegerilor europene asupra extinderii Uniunii Europene, Prim-ministrul Recean a subliniat angajamentul ferm al Republicii Moldova […] The post Dorin Recean pledează pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană la Forumul Anual The Economist appeared first on Omniapres.
11:30
LIVE Ședința Consiliului Național al Audiovizualului din 2 iulie 2024 The post LIVE Ședința Consiliului Național al Audiovizualului din 2 iulie 2024 appeared first on Omniapres.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:10
PAS închide alte licee în țară, acum în raionul Sîngerei, anunță Ion Ceban. Iată de ce PAS a schimbat în raioanele țării șefii Direcțiilor de Educație. Din 8 întrebări pe ordinea de zi, 5 sunt de lichidare a instituțiilor de învățământ. Aceasta este ordinea de zi a Consiliului raional Sîngerei. În timp ce la Chișinău […] The post Ion Ceban: Iată de ce PAS a schimbat în raioanele țării șefii Direcțiilor de Educație appeared first on Omniapres.
19:20
Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a primit în dar un kuliok în cadrul galei specială dedicată contribuabililor onești, “Gala Contribuabilului Onest 2024”. Maia Sandu: “A fi un contribuabil corect înseamnă a pune umărul la modernizarea țării și ancorarea fermă pe calea europeană The post VIDEO: Ministrul Finanțelor a primit în dar un kuliok appeared first on Omniapres.
19:00
Stimați prieteni vă invit azi seară de la ora 19:00 să vizionați emisiunea renumitului jurnalist Gheorghe Gonța de la “Puterea a 4” a postului de televiziune N4. P.S. Promit să “dezinfectez” scaunul după emisiunea de vineri seara unde în platou a fost ministrul Bolea, după ce “ jurnalistul de satiră” Durbală i-a numit scursuri pe […] The post LIVE: Tudor Ulianovschi la “Puterea a 4” va “dezinfecta” scaunul pe care a stat ministrul Bolea appeared first on Omniapres.
17:10
Serviciul Fiscal de Stat a celebrat Ziua Funcționarului Fiscal și cea de-a 34-a aniversare a instituției printr-o gală specială dedicată contribuabililor onești, “Gala Contribuabilului Onest 2024”. Evenimentul, desfășurat la sediul Ministerului Finanțelor, a reunit oficiali guvernamentali de rang înalt, reprezentanți ai mediului de afaceri și angajați ai Serviciului Fiscal de Stat, transmite Privesc.eu. Ceremonia a […] The post Maia Sandu: “A fi un contribuabil corect înseamnă a pune umărul la modernizarea țării și ancorarea fermă pe calea europeană appeared first on Omniapres.
16:30
Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat luni destructurarea unui grup subversiv care convocase un eveniment public în capitala Kiev cu scopul de a răsturna autorităţile civile şi militare şi de a prelua controlul asupra clădirii Radei Supreme (Parlamentul ţării), informează EFE. Un număr necunoscut de persoane au fost arestate pentru implicarea în conspiraţie. […] The post Ucraina anunţă desfiinţarea unui grup subversiv ce intenţiona să preia controlul asupra clădirii Parlamentului appeared first on Omniapres.
16:00
Ministerul Culturii intenționează să facă achiziții de mobilier de 700.000 de lei. Este vorba despre mese de birou, dulapuri și scaune. Doar pentru fotoliile de birou sunt alocate 100.000 de lei. În total, autoritatea planifică să cumpere 20 de scaune, iar dacă facem un calcul simplu, bugetul pentru o unitate ar fi de 5000 de […] The post Realitatea: Ministerul Culturii vrea să cumpere mobilă de 700.000 de lei – doar un scaun costă 5000 de lei appeared first on Omniapres.
15:50
Primăria municipiului Chișinău a anunțat astăzi lansarea corturilor anti-caniculă în toate sectoarele orașului, ca răspuns la codul galben de caniculă emis recent. Zece corturi, câte două în fiecare sector, vor fi amplasate în zonele cele mai aglomerate, oferind cetățenilor un loc unde se pot hidrata și adăposti de căldura excesivă, transmite Privesc.eu. “Luând în considerare […] The post Chișinăul se pregătește de caniculă cu corturi anti-caniculă în toate sectoarele appeared first on Omniapres.
15:30
Guvernul Republicii Moldova a anunțat astăzi lansarea celui de-al doilea apel de finanțare dedicat construirii și dotării creșelor publice din țară. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute de Alexei Buzu, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, și Andrei Spînu, Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, transmite Privesc.eu. Inițiativa vine în continuarea eforturilor […] The post Guvernul lansează al doilea apel de finanțare pentru crearea și extinderea creșelor publice appeared first on Omniapres.
15:20
Mai multe persoane au fost rănite duminică într-un atac cu acid într-o cafenea din oraşul Bochum din vestul Germaniei, trelatează CNN. “Un bărbat a intrat în cafenea în jurul orei 15.25 şi a turnat un lichid acid peste un client care stătea la o masă în zona exterioară”, lăsând victima “grav rănită”, a declarat poliţia […] The post Atac cu acid într-o cafenea din Germania appeared first on Omniapres.
15:00
Fracțiunea PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a organizat astăzi o conferință de presă pentru a atrage atenția asupra problemelor stringente cu care se confruntă locuitorii capitalei și pentru a lansa o platformă web care va monitoriza activitatea Primarului General, transmite Privesc.eu. Consilierii municipali PAS susțin că, în ultima jumătate de an, Primăria municipiului Chișinău […] The post VIDEO: Fracțiunea PAS din CMC lansează o platformă web pentru a monitoriza activitatea Primarului General appeared first on Omniapres.
14:10
S-au spus multe despre situația actuală a economiei moldovenești, precum și despre motivele ce au condus la faptul că menținerea ratelor actuale de creștere a PIB-ului aproape de zero nu vor permite țării să facă un salt calitativ în dezvoltarea sa. Prin urmare, voi schița pe scurt și în esență principalele, în opinia mea, probleme […] The post Economia Republicii Moldova: ce se întâmplă și ce trebuie făcut pentru dezvoltarea ei normală appeared first on Omniapres.
13:50
Primele lucruri pe care le va face Renato Usatîi în calitate de președinte al țării este să dizolve Parlamentul, să organizeze alegeri legislative anticipate și să reintegreze Republica Moldova. Despre aceasta președintele Partidului Nostru a vorbit în cadrul unui interviu pentru emisiunea “Radar Politic” cu Ion Harghel. Țara are nevoie de alegeri parlamentare anticipate pentru […] The post Renato Usatîi anunță primele lucruri în calitate de președinte al țării – dizolvarea Parlamentului, alegeri anticipate și reîntregirea Moldovei appeared first on Omniapres.
12:30
În cadrul programului „Satul European”, Ministerul Infrastructurii se confruntă cu dificultăți financiare, suma totală solicitată pentru cele 748 de proiecte ajungând la 3,7 miliarde de lei, depășind cu mult bugetul disponibil. Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat în cadrul emisiunii „Realitatea te Privește” de la Rlive TV că obiectivul principal rămâne îmbunătățirea condițiilor de viață […] The post Andrei Spînu: Programului „Satul European” se confruntă cu dificultăți financiare appeared first on Omniapres.
11:10
Mark Rutte, Premier în exerciţiu al Olandei, va fi noul Secretar general al NATO, începând cu luna octombrie. Cele 32 de state membre ale organizaţiei deja şi-au dat acordul pentru numirea lui în această funcţie. Astfel, NATO va avea un nou şef după 10 ani. Potrivit Irinei Vlah, fondatoarea „Platformei Moldova”, venirea lui Mark Rutte […] The post Irina Vlah: O bună oportunitate pentru a veni cu o solicitare importantă către NATO appeared first on Omniapres.
11:00
Deputatul Adrian Albu declară că anume cei din PAS vor îngropa parcursul european… Sunt proiecte inițiate și falimentate de către guvernare. De exemplu, Satul European este un faliment total, când mulți oameni s-au angajat sub acest proiect, au luat bani, au pornit implementarea și nu li s-a dat toți banii promiși. Guvernarea spune că au […] The post VIDEO Adrian Albu: Cei din PAS vor îngropa parcursul european… appeared first on Omniapres.
07:10
Horoscop 1 iulie – să fim receptivi la nou, să nu ne-mpotrivim schimbărilor ca ne vom modela, în felul ăsta și noi, frumos, pe dinăuntru. RAC O să luați în calcul niște oferte de lucru care să fie pe lungimea voastră de undă și o să vă suplimentați veniturile ca poate vă luați mai multe. […] The post Horoscop 1 iulie – SCORPION – vi se tot fac oferte de colaborare appeared first on Omniapres.
00:40
Bazele, inclusiv garnizoana armatei americane din Stuttgart, Germania, unde are sediul Comandamentului European al SUA, au ridicat duminică nivelul de alertă la Condiția de protecție a forței „Charlie”, au spus oficialii. Acest statut „se aplică atunci când are loc un incident sau se primesc informații care indică o anumită formă de acțiune teroristă sau este […] The post BREAKING NEWS: Risc ridicat de atac terorist – alertă la bazele militare americane din Europa, inclusiv din România appeared first on Omniapres.
30 iunie 2024
18:50
Rapperul american Kanye West se află la Moscova pentru o vizită privată, a anunţat duminică presa rusă. Majoritatea muzicienilor occidentali au evitat Rusia de la începutul ofensivei din Ucraina în februarie 2022, care a dus la o avalanşă de sancţiuni împotriva Moscovei şi la o criză gravă în relaţiile cu Occidentul. “Kanye West este la […] The post Rapperul american Kanye West, în vizită la Moscova appeared first on Omniapres.
13:20
Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu partidele populiste din Austria şi Republica Cehă la nivelul UE, denumită „Patrioţi pentru Europa”, pentru a forma un nou grup de extremă dreapta în Parlamentul European. Grupul „Patrioţi pentru Europa”, care reuneşte partidul Fidesz (al lui Orban), Partidul Libertăţii din Austria (FPO) şi […] The post Viktor Orban anunţă o nouă alianţă a partidelor de extremă dreapta în Parlamentul European appeared first on Omniapres.
12:20
De ce pro-occidentalii nu au profesioniști la guvernare și de ce se insistă pe polarizarea geopolitică Est-Vest mai mult decât pe dezvoltarea reală a economiei naționale și creșterea nivelului de trai al cetățenilor din Republica Moldova?, se întreabă fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi. În cadrul “Summit-ului Guvernării […] The post VIDEO Tudor Ulianovschi: Războiul informațional rusesc amplifică tensiunile sociale în cadrul societății appeared first on Omniapres.
12:00
Ministrul norvegian al Culturii și Egalității, pakistaneza Lubna Jaffery, a fost numită miercuri cel mai important aliat al oamenilor “queer” LGBT. Ea si-a aratat sânii în timpul unui eveniment dedicat lunii “mândriei”,scrie ziarul norvegian NRK Marți, ministrul Culturii și Egalității, Lubna Jaffery (Ap) a fost numită „fag hag” din acest an în timpul evenimentului Skeiv […] The post VIDEO: Ministrul Culturii din Norvegia și-a aratat sânii pe scenă în solidaritate cu comunitatea LGBTQ appeared first on Omniapres.
10:30
Preşedintele american Joe Biden se reuneşte duminică cu familia sa la reşedinţa din Camp David pentru a lua în discuţie viitorul campaniei sale de realegere, a relatat sâmbătă NBC, citând cinci surse în temă cu acest subiect. Cu toate acestea, un responsabil al administraţiei de la Washington a asigurat presa că “premisa” ştirii NBC “este […] The post Joe Biden se reuneşte cu familia pentru a discuta despre viitorul său politic appeared first on Omniapres.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.