NM Espresso: Moldova ia credite noi, cum a fost pedepsită televiziunea găgăuză și despre falsificarea formularelor pentru recensământ

NewsMaker, 27 aprilie 2024 09:00

Parlament: împrumuturi, vot prin corespondență Deputații la ședința de vineri: — au ratificat un acord cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) privind un împrumut de 30,8 milioane de euro, care va fi folosit pentru finanțarea construcției unei linii electrice de înaltă tensiune de la Bălți la Suceava. Împrumutul va acoperi doar 40% din costul proiectului. — au ratificat un acord cu Agenția Franceză de Dezvoltare prin care Moldovei i se acordă un împrumut de 40 de milioane de euro și un grant de 1,2 milioane de euro pentru dezvoltarea […] The post NM Espresso: Moldova ia credite noi, cum a fost pedepsită televiziunea găgăuză și despre falsificarea formularelor pentru recensământ appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 8 ore
18:10
Noi imagini, pe rețelele de socializare, cu deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Radu Marian, în care acesta dansează. În ultimul video, care a apărut pe online și care a devenit viral, deputatul dansează într-un local iar pe fundal ar fi un cântec rusesc, stârnind critici din partea internauților. În replică, parlamentarul a spus că imaginile […] The post Imagini pe online cu Radu Marian, dansând și pe fundal – o piesă în rusă. Parlamentarul, indignat: „Sunt vechi și cu muzica montată” appeared first on NewsMaker.
Acum 12 ore
16:50
Pe 12 și 13 mai, de Paștele Blajinilor, cerul va fi noros. În partea de nord a Republicii Moldova sunt așteptate maxime de până la +14°C, la sud – de până la +19 grade Celsius și în centrul țării +17°C.  În centrul țării, pe 12 mai vor fi maxime de până la +17°C și minime […] The post Prognoza meteorologilor de Paștele Blajinilor. Ce temperaturi ne așteaptă appeared first on NewsMaker.
15:20
Artistul olandez Joost Klein nu va cânta în finala Eurovision 2024. Anunțul a fost făcut de organizatorii concursului. Urmare a deciziei, în marea finală pe 11 mai vor evolua 25 de artiști, fără reprezentantul Olandei.  Organizatorii concursului muzical Eurovision au anunțat pe 11 mai că artistul olandez Joost Klein nu va participa în marea finală […] The post Eurovision 2024: reprezentantul Olandei nu va cânta în finala concursului. Decizia organizatorilor  appeared first on NewsMaker.
14:30
Pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, în Republica Moldova vor fi deschise 52 de secții de votare. Precizările au fost făcute de Ministerul român al Afacerilor Externe pe 11 mai. În total, la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, Ministerul român va organiza peste 900 secții de votare în străinătate.  Ministerul român al Afacerilor […] The post Alegerile europarlamentare din iunie: adresele celor 52 secții de vot care vor fi deschise în Moldova  appeared first on NewsMaker.
13:40
Numărul morților în accidentul de la Sankt Petersburg, unde un autobuz cu pasageri s-a prăbușit într-un râu, a crescut la șapte persoane. Cifra victimelor ar putea crește, scrie Agentstvo. Potrivit sursei, autobuzul implicat în accident a trecut inspecția tehnică pe 7 mai curent. Până în mai, transportul a parcurs 159 mii km, totodată are patru […] The post Autobuzul prăbușit în Rusia: șoferul ar fi fost obligat să iasă la muncă după o tură de 20 de ore; numărul morților a crescut appeared first on NewsMaker.
12:50
Încă o sportivă din Republica Moldova s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. Este vorba de luptătoarea Mariana Draguțan, care la turneul preolimpic de la Istanbul a câștigat-o în meciul decisiv pe tripla campioană europeană, maghiara de origine rusă, Sztalvira Orsos. Precizările au fost făcute de Comitetul național olimpic și sportiv din Republica Moldova.  […] The post Moldova își mărește delegația pentru Paris: luptătoarea Mariana Draguțan s-a calificat la Jocurile Olimpice appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
12:00
A murit Vladimir Iastrebciak, fostul șef al așa-numitului departament de politică externă a Transnistriei. Informația a fost comunicată de instituția de la Tiraspol responsabilă de „relații externe”. Iastrebciak a fost și negociator din partea Tiraspolului.  Instituția de la Tiraspol responsabilă de „relații externe” a anunțat pe 11 mai despre decesul lui Vladimir Iastrebciak. „Plecarea lui din viață […] The post A murit un fost șef al instituției de la Tiraspol responsabilă de „relații externe”: avea 44 de ani  appeared first on NewsMaker.
11:20
Un străin a fost găsit la Aeroportul din Chișinău cu 75 000 euro, nedeclarați. Acesta era pasager al cursei „București – Chişinău”. Deși a spus că nu are nimic de declarat, vameșii au găsit banii în bagajul acestuia. Persoana a rămas fără mijloacele bănești iar cazul urmează a fi cercetat.  Serviciul Vamal al Republicii Moldova […] The post Avea 75 000 euro însă a spus vameșilor „că nu are nimic de declarat”: cazul unui pasager, la Aeroportul din Chișinău  appeared first on NewsMaker.
10:50
Deputata de la Chișinău Marina Tauber, membră a echipei oligarhului fugar Ilan Șor, s-a ales cu „Ordinul Prieteniei” de la Vladimir Putin, înscăunat recent pentru a cincea oară în funcția de președinte al Rusiei. Tauber, care în martie 2024 a fost lipsită de imunitatea parlamentară pentru a 9-a oară în legătură cu statutul de învinuit într-un […] The post Sancționată pentru destabilizarea Moldovei, Tauber s-a ales la Moscova cu „Ordinul Prieteniei” de la Putin appeared first on NewsMaker.
10:20
Rubrica săptămânală „Săptămâna 112″ – din nou pe NewsMaker. În această ediție, ca și anterior, cele mai răsunătoare evenimente ale săptămânii. – Noi detalii în cazul tinerei găsite fără suflare într-o fâșie forestieră, la câteva zile după ce a urcat într-o mașină de ocazie. Mama Anei Maria Guja declară că iubitul fiicei sale și principalul […] The post VIDEO Noi detalii în cazul Anei-Maria, milioane de lei în autobuz, droguri în ascunzișuri la Chișinău / Săptămâna 112 appeared first on NewsMaker.
10:00
De Paștele Blajinilor este timpul amintirilor și rugăciunilor pentru cei care au părăsit această lume. Tradițional, cu ocazia acestei sărbători, moldovenii merg la mormintele rudelor, aduc flori proaspete, aprind lumânări și le oferă trecătorilor pomeni, în amintirea celor care nu mai sunt printre noi. Echipa NewsMaker i-a întrebat pe locuitorii capitalei dacă merg de Blajini […] The post VIDEO „Ultima dată am primit un tricou”. Ce primesc și aduc locuitorii Chișinăului la cimitir appeared first on NewsMaker.
09:50
În noaptea de 10 spre 11 mai, pe cerul din Republica Moldova a fost observat fenomenul Aurora Boreală. Imaginile cu fenomenul optic au fost distribuite de internauți pe rețelele de socializare.  Aurora Boreală a putut fi observată la Bălți, Ungheni, inclusiv la Chișinău. Fenomenul este generat de o furtună solară puternică. The post Aurora Boreală, pe cerul din Republica Moldova. Imagini cu fenomenul  appeared first on NewsMaker.
09:10
9 mai: memorie și pace În Moldova, 9 mai au fost două sărbători: Ziua Victoriei și Ziua Europei. Dimineața, primele persoane și ambasadorul UE au depus flori la memorialul Eternitate în memoria celor căzuți în al Doilea Război Mondial. Maia Sandu a amintit că Germania nazistă a capitulat pe 8 mai 1945, iar 9 mai a fost prima zi de pace în Europa. Prin urmare, «astăzi sărbătorim și Ziua Europei, care a devenit cel mai durabil și de succes proiect […] The post NM Espresso: cum a fost sărbătorită ziua de 9 mai la Chișinău, cum a cântat șeful delegației UE în piață și unde Guțul «nu a reprezentat Moldova» appeared first on NewsMaker.
02:30
Ambasadorul SUA în Republica Moldova Kent Logsdon își încheie mandatul. Astfel, ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a avut o întrevedere de rămas bun cu diplomatul pe 10 mai.  Potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), în cadrul întrevederii, Mihai Poșoi și Kent Logsdon au au trecut în revistă relațiile bilaterale moldo-americane, suportul oferit […] The post Ambasadorul SUA Kent Logsdon își încheie misiunea. Popșoi: „Sunt convins că veți păstra amintiri frumoase despre Moldova” appeared first on NewsMaker.
Ieri
21:40
În raionul Anenii Noi a fost descoperit un sit arheologic, atribuit celei mai vechi civilizații din Europa – cultura Cucuteni-Trypillia. Specialiștii au găsit la suprafață o locuință, parțial distrusă de apele râului Nistru. Aceasta urmează a fi cercetată prin săpături arheologice. Precizările au fost făcute pe 10 mai de reprezentanții Agenției Naționale Arheologice.  Agenția a […] The post VIDEO La Anenii Noi a fost descoperit un sit arheologic, atribuit celei mai vechi civilizații din Europa appeared first on NewsMaker.
20:50
Mihail Mișustin a fost reales în funcția de prim-ministru al Federației Ruse. Duma de Stat a aprobat candidatura acestuia în cadrul ședinței din 10 mai, relatează Meduza.  Potrivit sursei citate, redesemnarea lui Mișustin în funcția de prim-ministru al Rusiei a avut loc în conformitate cu cerințele legislației țării. După învestire, președintele trebuie să demită prim-ministru […] The post Rusia: Mihail Mișustin a fost reales în calitate de prim-ministru appeared first on NewsMaker.
20:30
Ambasadorul SUA în Republica Moldova Kent Logsdon își încheie mandatul. Astfel, ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, a avut o întrevedere de rămas bun cu diplomatul pe 10 mai, la sediul MAE din Chișinău.  Potrivit unui comunicat publicat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), în cadrul întrevederii, Mihai Poșoi și Kent Logsdon au au trecut în revistă […] The post Ambasadorul SUA Kent Logsdon își încheie misiunea. Popșoi: „Sunt convins că veți păstra amintiri frumoase despre Moldova” appeared first on NewsMaker.
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Prețurile la combustibil continuă să scadă. Rezerviștii armatei naționale, chemați din nou la antrenamente. Cum va circula transportul public din capitală, de blajini? Amenzi pentru cei care au sfidat legea. Bașcana despre parada de la Moscova: „Este puternic, este incredibil!” Zaharova a făcut o analogie […] The post (VIDEO) Zaharova „delirează” despre Sandu, amenzi pentru panglica bicoloră, moldovenii pregătesc pomenele/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
19:10
Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu un grup de tineri moldoveni care își fac studiile la universitățile din România. Întrevederea a avut loc pe 10 mai. Șefa statului a discutat cu studenții despre eurointegrarea Republicii Moldova și referendumul privind aderarea la UE, care va avea loc în această toamnă.  După întrevederea cu studenții moldoveni din […] The post Maia Sandu, întâlnire cu tineri moldoveni care studiază în România: Sunt foarte hotărâți în a participa la referendum appeared first on NewsMaker.
18:30
Traficul rutier de pe strada Decebal din Chișinău va fi suspendat parțial în perioada 14 mai – 30 iunie. Este vorba despre prima bandă, tronsonul între bulevardul Dacia și strada Nicolae Titulescu. Anunțul a fost făcut de Primăria Chișinău, care a precizat că motivul are legătură cu executarea lucrărilor de reparație a trotuarelor de pe […] The post Traficul rutier va fi suspendat parțial pe strada Decebal din Chișinău, până în iunie appeared first on NewsMaker.
17:20
Republica Moldova și Polonia sunt interesate să dezvolte colaborarea în domeniul politic și dialogul politic. Astfel, pe 10 mai, la sediul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) de la Chișinău, au avut loc consultări la care au participat oficiali din cele două țări. Anunțul a fost făcut de ministrul de Externe, Mihai Popșoi. Mihai Popșoi, a anunțat […] The post Moldova și Polonia vor să-și dezvolte cooperarea militară și dialogul politic. Consultări la sediul MAE de la Chișinău appeared first on NewsMaker.
17:10
Coletele care nu au fost ridicate de către destinatari de la Poșta Moldovei sunt returnate către expeditor. Acestea nu sunt vândute de către întreprinderea de stat. Pe 10 mai, Poșta Moldovei a anunțat că s-au intensificat cazurile de escrocherie. Oamenilor li s-ar solicita, potrivit întreprinderii, datele cardurilor bancare sau datele portofelelor online. Astfel, Poșta Moldovei […] The post „Poșta Moldovei nu vinde coletele pierdute”. Întreprinderea atenționează despre un caz de escrocherie appeared first on NewsMaker.
16:30
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a venit cu o reacție după ce purtătoarea de cuvânt a MAE-ului Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toată legislația și Constituția Republicii Moldova ar fi un element de „genocid” al populației din țara noastră. MAE-ul de la Chișinău a declarat că afirmațiile […] The post „Delir halucinant”. Reacția Chișinăului, după ce Zaharova a calificat impunerea limbii române în legislație drept „genocid” appeared first on NewsMaker.
16:20
Un autobuz cu 15 pasageri a lovit mai multe automobile și a căzut într-un râu. Accidentul s-a produs în orașul Sankt Petersburg din Rusia, după ce șoferul a pierdut controlul volanului, scrie RIA Novosti. 15 pasageri se aflau în autobuz. Potrivit ultimelor date, 3 persoane au murit. Șoferul autobuzului a fost reținut. Totodată, în Rusia […] The post VIDEO Rusia: momentul în care un autobuz cu pasageri se prăbușește într-un râu. Sunt morți; șoferul a fost reținut appeared first on NewsMaker.
15:40
În raionul Anenii Noi a fost descoperit un sit arheologic, atribuit celei mai vechi civilizații din Europa – cultura Cucuteni-Trypillia. Specialiștii au găsit o locuință la suprafață, parțial distrusă de apele râului Nistru. Aceasta urmează a fi cercetată prin săpături arheologice. Precizările au fost făcute pe 10 mai de reprezentanții Agenției Naționale Arheologice.  Agenția a […] The post VIDEO La Anenii Noi a fost descoperit un sit arheologic, atribuit celei mai vechi civilizații din Europa appeared first on NewsMaker.
15:20
Trecerea Kremlinului de la acuzațiile privind persecutarea vorbitorilor de limbă rusă din Republica Moldova la cele privind vorbitorii de „limbă moldovenească” indică faptul că autoritățile din Federația Rusă „încearcă probabil să justifice viitoarea agresiune” pe întreg teritoriul țării noastre. Precizarea a fost făcută de Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), după ce purtătoarea de cuvânt a […] The post Rusia acuză autoritățile de la Chișinău de „genocid” împotriva poporului. ISW: Probabil încearcă să justifice viitoarea agresiune appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Prețurile la combustibil continuă să scadă. Rezerviștii armatei naționale, chemați din nou la antrenamente. Cum va circula transportul public din capitală, de blajini? Amenzi pentru cei care au sfidat legea. Bașcana despre parada din Moscova: „Este puternic, este incredibil!” Abonați-vă la canalul nostru de YouTube […] The post (VIDEO) Guțul încântată de parada de la Moscova, carburanți mai ieftini, rezerviștii chemați la antrenamente/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
14:50
Muzeul Național al Țăranului Român găzduiește până în data de 19 mai 2024 expoziția „Culorile «dezghețului». Satul basarabean în pictura anilor 1960“, care prezintă creațiile a 14 maeștri din stânga Prutului, nume sonore care s-au remarcat prin contribuția la înnoirea limbajului plastic al momentului. Expoziția prezintă, în mare, creații necunoscute, provenite din colecțiile de familie […] The post „Atunci s-a produs o schimbare majoră în istoria artei din Moldova”. Interviu cu Ludmila Toma, curatorul expoziției „Culorile «dezghețului». Satul basarabean în pictura anilor 1960“ appeared first on NewsMaker.
14:40
Pe 12 și 13 mai, de Paștele Blajinilor, circulația pe trei rute de autobuz din capitală care vor ajunge la Cimitirul „Sfântul Lazăr” va fi gratuită. Autoritățile au prezentat orarul de circulație al acestora. Vor ajunge la Cimitirul „Sfântul Lazăr” și alte rute de transport public, însă pentru acestea pasagerii vor trebui să-și achite călătoria. […] The post Circulația pe 3 rute de autobuz din capitală, de Paștele Blajinilor, va fi gratuită appeared first on NewsMaker.
14:10
189 de moldoveni au fost înregistrați de poliție pentru că au sfidat legea purtând panglica „Sfântul Gheorghe” pe 9 mai, de Ziua Victoriei. Dintre aceștia, 73 au fost identificați deja. Informația a fost confirmată de șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco, pentru TV8. Precizăm că legislația Republicii Moldova […] The post Au sfidat legea și au purtat panglica Sf. Gheorghe. Poliția a făcut totalurile la nivel de țară; 73 de persoane deja identificate appeared first on NewsMaker.
13:30
Luptătorul de stil greco-roman Valentin Petic s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris. S-a întâmplat după ce sportivul moldovean a obținut patru victorii la turneul de calificare de la Istanbul, Turcia. Informațiile au fost confirmate de Comitetul Național Olimpic și Sportiv pe 9 mai.  Valentin Petic a evoluat în categoria de greutate 67 kg […] The post Încă un sportiv la Jocurile Olimpice de la Paris pentru Moldova. Luptătorul de stil greco-roman Valentin Petic s-a calificat appeared first on NewsMaker.
13:00
Mama Anei-Maria, fata dispărută în aprilie la Orhei și care a fost găsită moartă la Telenești, crede că bărbatul suspectat de moartea fiicei sale se cunoștea cu Ion, iubitul tinerei. Potrivit ei, cei doi au lucrat împreună la penitenciar, „în aceeași încăpere”. Cât era în viață, a spus femeia, fiica ei venea rar acasă pentru […] The post Cazul Anei-Maria: mama fetei crede că principalul suspect îl cunoștea pe iubitul tinerei. „Au lucrat în aceeași încăpere” appeared first on NewsMaker.
13:00
Zece persoane au fost reținute în capitala Germaniei, Berlin, în timpul manifestațiilor de comemorare a victimelor celui de-al Doilea Război Mondial de lângă monumentele sovietice au avut obiecte și simboluri interzise. Reținerile au avut loc între 8 și 9 mai, scrie BILD. În perioada 8-9 mai, câteva sute de persoane au venit la memorialele sovietice […] The post Zece persoane, reținute la Berlin după ce au sfidat legea la manifestațiile din 8 și 9 mai. Au purtat inclusiv panglica „Sf. Gheorghe”” appeared first on NewsMaker.
12:10
Armata Republicii Moldova va desfășura în luna mai noi exerciții de mobilizare cu rezerviștii. Astfel, rezerviștii sunt chemați la Centrele Militar Teritoriale pentru clarificarea situației militare și înmânarea ordinului de participare. Informațiile au fost raportate de Ministerul Apărării într-un comunicat din 10 mai.  Exercițiile cu participarea rezerviștilor vor avea loc în perioadele 20-24 mai și […] The post Rezerviștii din Moldova, chemați la exerciții de mobilizare. Precizările Ministerului Apărării appeared first on NewsMaker.
11:10
Unicul sistem Patriot operaţional din România a fost mutat lângă București, în apropiere de un important obiectiv strategic, scrie observatornews.ro. Măsura ar fi fost luată „pentru a asigura apărarea aeriană a capitalei României, în contextul în care Rusia a reuşit să câştige tot mai mult teren pe frontul din Ucraina”. Presa română a mai scris […] The post Presă: unicul sistem Patriot operaţional din România a fost mutat lângă București appeared first on NewsMaker.
10:30
Guvernul a reacționat la prezența lui Șor, Guțul și Tauber pe 9 mai la parada de la Moscova. Purtătorul de cuvânt al Executivului a spus că aceștia „au preferat să fie alături de Kremlin, elogiind războiul decât alături de moldoveni celebrând pacea”. Potrivit lui Daniel Vodă, cei trei nu au reprezentat Moldova așa cum a […] The post „Au preferat să fie alături de Kremlin”. Reacția Guvernului la prezența lui Șor, Guțul și Tauber la parada de la Moscova appeared first on NewsMaker.
09:50
Grupul Fly One, afiliat lui Vladimir Cebotari (ministru al justiției în Guvernul Streleț și Filip, fost deputat și ex-vicepreședinte al PDM) şi lui Mircea Maleca, a cumpărat un avion Gulfstream G450 din clasa business, scrie MoldStreet. Anterior, potrivit sursei, avionul ar fi aparţinut unui oligarh rus, partener de afaceri cu fostul președinte rus Dmitri Medvedev. Pe […] The post Presă: compania aeriană afiliată unui ex-deputat PDM a cumpărat un avion de lux. Ar fi aparținut unui oligarh rus appeared first on NewsMaker.
09:20
Chișinăul a declarat, în contextul Zilei Europei, că în primele trei luni din acest an 80,9% din exporturile regiunii transnistrene au mers spre țările din Uniunea Europeană (UE). 56,3% este cifra importurilor regiunii către UE. Menționăm, în 2023, exportul agenților economici din regiunea transnistreană către țările din UE a constituit 70,48%, o creștere cu peste […] The post Record? Mărimea exporturilor din Transnistria către UE a ajuns la 80% appeared first on NewsMaker.
Mai mult de 2 zile în urmă
01:00
Pe 9 mai, la Chișinău, s-a desfășurat un „marș al Victoriei”. Manifestația, potrivit Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a fost organizată de „Comitetului național de coordonare „Pobeda””. Au participat la marș reprezentanții PSRM cât și blocul politic „Victorie”, format din partidele apropiate fugarului Ilan Șor. Cu flori, panglici interzise, drapele, pancarte, tricouri cu inscripția […] The post Fotoreportaj de 9 mai: Stalin, flori, panglici, tricouri cu inscripția „Rusia”. Cum a fost la „Marșul Victoriei”  appeared first on NewsMaker.
9 mai 2024
21:30
Ziua de 9 mai a fost sărbătorită și în acest an cu fast în capitala Republicii Moldova. În timp ce partidele din opoziție au organizat marșuri din centrul orașului spre complexul memorial „Eternitate” (vedeți aici fotoreportajul), guvernarea a organizat în Piața Marii Adunări Naționale așa-numitul „Orășel European”, cu concursuri tematice, ateliere de lucru, activități interactive […] The post (FOTOREPORTAJ) 9 mai în Chișinău. Cum a fost sărbătorită Ziua Europei în Piața Marii Adunări Naționale appeared first on NewsMaker.
19:20
Șefa statului Maia Sandu a vorbit la telefon cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski. Cei doi președinți au discutat despre următorii pași pentru aderarea Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană. Totodată, Maia Sandu și-a confirmat participarea la Summitul pentru Pace în Ucraina, găzduit de Elveția în iunie.  Instituția prezidențială a declarat că șefa statului a […] The post De Ziua Europei, Maia Sandu și Vladimir Zelenski au vorbit la telefon  appeared first on NewsMaker.
19:00
Pe 9 mai, la Chișinău, s-a desfășurat un „marș al Victoriei”. Manifestația, potrivit Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), a fost organizată de „Comitetului național de coordonare „Pobeda””. Au participat la marș reprezentanții PSRM cât și blocul politic „Victorie”, format din partidele apropiate fugarului Ilan Șor. Cu flori, panglici interzise, drapele, pancarte, tricouri cu inscripția […] The post Fotoreportaj de 9 mai: Stalin, flori, panglici, tricouri cu inscripția „Rusia”. Cum a fost la „Marșul Victoriei”  appeared first on NewsMaker.
18:30
Pe 9 mai în Moldova este marcată Ziua Europei și Ziua comemorării victimelor celui de-al Doilea Război Mondial. Corespondenții NewsMaker Daria Slobodcicova și Denis Borșevici au povestit și au arătat, live, timp de peste două ore și jumătate cum s-a desfășurat marșul Victoriei și Ziua Europei, au vorbit cu politicienii și cetățenii de rând, pentru […] The post „Ei susțin războiul sângeros”. 9 mai în Moldova: cum s-a desfășurat marșul Victoriei și Ziua Europei appeared first on NewsMaker.
18:00
Canoiștii din Republica Moldova, tandemul Mihai Chihaia – Oleg Tarnovschi, au ocupat locul III la Cupa Mondială de la Szeged, Ungaria. Precizările au fost făcute de Comitetul național olimpic și sportiv din Republica Moldova, pe 9 mai.  Comitetul a raportat că tandemul Mihai Chihaia – Oleg Tarnovschi s-a clasat pe locul 3, pe distanța 500 […] The post Canoiștii din Moldova, la Cupa Mondială din Ungaria: Mihai Chihaia și Oleg Tarnovschi au obținut locul III appeared first on NewsMaker.
17:30
Accident la Chișinău, pe 9 mai, cu implicarea unui troleibuz. Cel din urmă s-a lovit cu un automobil de model Skoda. În momentul impactului, în troleibuz se aflau circa 20 de pasageri. A suferit traumatisme doar șoferița automobilului de model Skoda. Ea a ajuns la spital.  Pentru NewsMaker, ofițera de presă a poliției capitalei Svetlana […] The post Accident la Chișinău între un troleibuz, cu 20 de pasageri, și o mașină: o persoană a ajuns la spital  appeared first on NewsMaker.
17:00
Așa-numitul lider al regiunii transnistrene Vadim Krasnoselski a spus că sunt multe lucruri care „separă” Chișinăul de Tiraspol. „Avem atitudini diferite față de istorie, dar în înțelegerea asupra păcii coincidem”, a menționat acesta pe 9 mai.  Liderul nerecunoscut de la Tiraspol ar fi fost întrebat de jurnaliștii locali, pe 9 mai, dacă „există riscul de […] The post „Avem atitudini diferite față de istorie dar în înțelegerea asupra păcii coincidem”. Krasnoselski, o nouă declarație de la Tiraspol  appeared first on NewsMaker.
16:40
Bașcana Găgăuziei Evghenia Guțul se află pe 9 mai la Moscova. Tot acolo este oligarhul fugar Ilan Șor dar și deputata independentă Marina Tauber, membră a echipei fugarului Șor. Guțul a spus că va participa la „parada din Piața Roșie” și că ar fi fost invitată de liderul de la Kremlin Vladimir Putin, căruia i-a […] The post Guțul, de la Moscova, i-a mulțumit lui Putin. Fugarul Șor: o parte din focul veșnic din capitala Rusiei este adus acum în Moldova VIDEO appeared first on NewsMaker.
15:40
Comisarul european pentru buget și administrație Johannes Hahn a fost decorat, de președinta Maia Sandu, cu „Ordinul de Onoare”. Oficialului european i s-a acordat distincția pentru susținerea parcursului european și promovarea intereselor Republicii Moldova. Precizările au fost făcute de reprezentanții Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.  Delegația a menționat pe 9 mai că Johannes Hahn a […] The post Aflat la Chișinău, comisarul european Johannes Hahn a fost decorat de Maia Sandu cu „Ordinul de Onoare” appeared first on NewsMaker.
14:30
Din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), președinta Maia Sandu a declarat că 9 mai este o zi cu semnificație dublă pentru Moldova și pentru întreaga lume. Șefa statului a adăugat că 9 mai 1945 a fost prima zi de pace în Europa. „Ziua Victoriei asupra nazismului și Ziua Europei nu sunt contradictorii”, a menționat Sandu, […] The post Președinta Maia Sandu, în PMAN: 9 mai este o zi cu semnificație dublă pentru Moldova și pentru întreaga lume appeared first on NewsMaker.
13:20
Ceartă pe 9 mai între Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și liderul Partidului „Șansă”, apropiat fugarului Ilan Șor, Alexei Lungu. Ultimul s-a arătat nemulțumit că nu a fost lăsat să treacă „lângă organizatorii” marșului Victoriei și Denis Ulanov, membru al echipei oligarhului Șor, care se afla lângă aceștia. Lungu i-a reproșat socialistului Grigore Novac, […] The post „Pe mine să mă umilească patru gorile?“. Ceartă între PSRM și Lungu, apropiat lui Șor, la marșul Victoriei VIDEO appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.