Rusia zguduită de un nou atac armat – Cel puțin 15 polițiști, un preot și mai mulți civili au murit în regiunea Daghestan

Politik, 24 iunie 2024 10:40

Rusia zguduită de un nou atac armat produs în regiunea caucaziană Daghestan.  Cel puțin 15 polițiști, un preot și mai mulți civili au murit. Atacurile armate au avut loc aproape simultan în două orașe. În Derbent, a fost deschis focul asupra unei biserici ortodoxe și a unei sinagogi, în timp ce în Mahacikala, capitala regiunii ... Rusia zguduită de un nou atac armat – Cel puțin 15 polițiști, un preot și mai mulți civili au murit în regiunea Daghestan The post Rusia zguduită de un nou atac armat – Cel puțin 15 polițiști, un preot și mai mulți civili au murit în regiunea Daghestan appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 12 ore
23:00
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) amână pînă săptămîna viitoare cu cererile unor judecători privind înaintarea propunerii repetate de numire în funcție, până la atingerea plafonului de vârstă când vor fi audiați și ceilalți candidați. Amintim că, acum un an, CSM a anunțat că 25 de judecători au solicitat numirea în funcție până la pensionare. Printre solicitanți ... CSM amână luarea unei deczii privind cererea unor magistarți de numire în funcție, până la atingerea plafonului de vârstă The post CSM amână luarea unei deczii privind cererea unor magistarți de numire în funcție, până la atingerea plafonului de vârstă appeared first on Politik.
23:00
Cinci instituţii de învăţământ din raionul Sîngerei nu vor mai activa începând cu 1 septembrie. Este vorba despre trei gimnazii şi două şcoli-grădiniţe. Se întâmplă după ce consilierii raionali au votat pentru lichidarea acestora, motivând condiţiile precare, dar şi numărul mic de elevi şi profesori. În schimb, Guvernul va oferi cinci microbuze pentru transportul copiilor ... Cinci instituţii de învăţământ din raionul Sîngerei, închise – Soluția de alternativă propusă de ministerul Educaţiei The post Cinci instituţii de învăţământ din raionul Sîngerei, închise – Soluția de alternativă propusă de ministerul Educaţiei appeared first on Politik.
23:00
Dezastru financiar la Ministerul Afacerilor Interne. Curtea de Conturi a stabilit că subdiviziunile acestei instituții au admis o sumedenie de abateri și erori la elaborarea actelor contabile și proiectelor de achiziții. Costul acestor erori este de ordinul sutelor de milioane de lei. Mai mult, în fiecare an, numărul angajaților MAI se micșorează, în timp ce ... Dezastru financiar la MAI constatat de Curtea de Conturi – Ministerul admis o sumedenie de abateri și erori la elaborarea actelor contabile și proiectelor de achiziții The post Dezastru financiar la MAI constatat de Curtea de Conturi – Ministerul admis o sumedenie de abateri și erori la elaborarea actelor contabile și proiectelor de achiziții appeared first on Politik.
23:00
Consilierul Partidului Socialiştilor din Bălţi, Maxim Moroşan, a ajuns după gratii pentru huliganism după ce a fost implicat intr-un scandal violent într-un local din municipiul Bălţi. Poliţia a reţinut patru indivizi din cei 6 participanti la bătaie. Socialiştii sustin că în spatele provocărilor ar sta conducerea Partidului Nostru. Potrivit Poliţiei, scandalul s-a declansat pe 26 ... Consilierul PSRM Maxim Moroşan, a ajuns după gratii după ce a fost implicat într-o bătaie, în municipiul Bălţi The post Consilierul PSRM Maxim Moroşan, a ajuns după gratii după ce a fost implicat într-o bătaie, în municipiul Bălţi appeared first on Politik.
23:00
Completul Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ), format din Stela Procopciuc, președintă, Oxana Parfeni și Ion Malanciuc, s-au pronunțat vineri, 28 iunie curent, în cauza Partidul „Șansă” vs Comisia pentru Situații Excepționale (CSE). Judecătorii au respins recursul Partidului „Șansă” în legătură cu excluderea candidaților săi din cursa electorală ... Decizia CSE prin care au fost excluși candidații Partidului Șansă din alegerile locale este legală – Hotărârea pronunțată de Curtea Supremă de Justiție The post Decizia CSE prin care au fost excluși candidații Partidului Șansă din alegerile locale este legală – Hotărârea pronunțată de Curtea Supremă de Justiție appeared first on Politik.
23:00
Contnuă suspansul la alegerea șefiei la Consiliul Superior al Magistraturii. La sedinta de astazi, Ion Guzun și Vasile Șchiopu s-au retras din concursul pentru șefia instituţiei. Erau singurii candidaţi si astfel va fi nevoie de o nouă procedură de concurs care va fi lansată de luni, 1 iulie. Doritorii îşi pot depune dosarele. Şedinţa Consiliului ... Suspans la concursul pentru șefia CSM – Ion Guzun și Vasile Șchiopu s-au retras din concurs – Când începe o nouă procedură The post Suspans la concursul pentru șefia CSM – Ion Guzun și Vasile Șchiopu s-au retras din concurs – Când începe o nouă procedură appeared first on Politik.
23:00
Asociaţia „Forţa Fermierilor” insistă ca autorităţile să prelungească măsurile de control, prin licenţiere, la importul cerealelor şi seminţelor de oleaginoase din Ucraina. Reprezentanţii organizaţiei au trimis din nou scrisori Guvernului, Parlamentului şi Ministerului Agriculturii şi solicită o întrevedere cu premierul Dorin Recean şi deputaţii din Comisia parlamentară de profil. Fermierii sunt îngrijoraţi că piaţa internă ... ”Forţa Fermierilor” vrea prelungirea măsurilor de control la importul cerealelor ucrainene – Fermierii sunt îngrijoraţi că piaţa internă ar putea fi invadată cu cereale ieftine The post ”Forţa Fermierilor” vrea prelungirea măsurilor de control la importul cerealelor ucrainene – Fermierii sunt îngrijoraţi că piaţa internă ar putea fi invadată cu cereale ieftine appeared first on Politik.
23:00
Majoritatea alegătorilor înregistrați în SUA pentru a vota la următoarele alegeri prezidențiale consideră că fostul președinte Donald Trump l-a depășit pe actualul președinte, Joe Biden, în dezbaterea desfășurată joi pe canalul CNN, potrivit unui sondaj realizat chiar de rețea în rândul telespectatorii care au vizionat programul, informează EFE, scrie Agerpres. Astfel, 67% dintre telespectatorii care ... Dezbateri electorale în SUA – Majoritatea alegătorilor cred că Trump a câștigat confruntarea cu Biden – Actualul președinte american recunoaște că “nu mai dezbate la fel de bine ca înainte”, dar promite că va câștiga alegerile The post Dezbateri electorale în SUA – Majoritatea alegătorilor cred că Trump a câștigat confruntarea cu Biden – Actualul președinte american recunoaște că “nu mai dezbate la fel de bine ca înainte”, dar promite că va câștiga alegerile appeared first on Politik.
23:00
În prima rundă de la Wimbledon, tenismenul Radu Albot se va duela cu polonezul Hubert Hurkacz nr. 7 ATP Radu Albot nu a avut noroc la tragerea la sorți pentru prima rundă de la Wimbledon. La debutul său pe tabloul principal, tenismenul din Republica Moldova se va duela cu Hubert Hurkacz. După trei victorii în ... Adversar redutabil în prima rundă de la Wimbledon, pentru Radu Albot – Cu cine se va duela moldoveanul The post Adversar redutabil în prima rundă de la Wimbledon, pentru Radu Albot – Cu cine se va duela moldoveanul appeared first on Politik.
23:00
După presupusele deversări ale sistemului de canalizare a orașului Bender ministerul Mediului spune că apa din râul Nistru „se încadrează în limitele claselor de poluare” Calitatea apei din râul Nistru „se încadrează în limitele claselor de poluare”, iar „concentrația pentru unii indicatori rezultă din deversarea apelor reziduale”. Despre aceasta a anunțat astăzi Ministerul Mediului după ... După deversările sistemului de canalizare a orașului Bender, ministerul Mediului spune că apa din râul Nistru „se încadrează în limitele claselor de poluare” The post După deversările sistemului de canalizare a orașului Bender, ministerul Mediului spune că apa din râul Nistru „se încadrează în limitele claselor de poluare” appeared first on Politik.
Ieri
20:40
Asociația Promo-LEX a prezentat astăzi raportul privind „Finanțarea partidelor politice în Republica Moldova- Retrospectiva anului 2023”. Potrivit raportului prezentat, anul 2023 a fost marcat de intrarea în vigoare a noilor prevederi legale relevante finanțării partidelor politice. Cele mai importante modificări au vizat interzicerea organizării de către partidele politice a actelor de caritate (filantropice) sau de ... Promo-LEX despre finanțarea partidelor politice în 2023: Este necesar de un echilibru între finanțarea publică și cea privată a formațiunilor politice – Care a fost norma cea mai des încălcată The post Promo-LEX despre finanțarea partidelor politice în 2023: Este necesar de un echilibru între finanțarea publică și cea privată a formațiunilor politice – Care a fost norma cea mai des încălcată appeared first on Politik.
20:40
Cerealele care provin din Ucraina și sunt transportate în regim de tranzit pe teritoriul Republicii Moldova, vor fi, în continuare, exceptate de la de la controlul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA). Astăzi, Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege care prevede acest lucru. Documentul propune instituirea unei derogări de la prevederile ... ANSA nu va supune controlulului cerealele care provin din Ucraina și tranzitează teritoriul RM – Derogarea prelungită de Parlament The post ANSA nu va supune controlulului cerealele care provin din Ucraina și tranzitează teritoriul RM – Derogarea prelungită de Parlament appeared first on Politik.
18:00
Tenismenul moldovean, Radu Albot, 35 ani ,145 ATP, a reușit o performanță remarcabilă calificîndu-se pe tabloul principal la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului. După o serie de meciuri dificile în calificări, Albot a triumfat în fața adversarilor săi. În ultima paridă de tenis din calificări, l-a învins pe tenismenul columbian Daniel Galan în ... ULTIMA ORĂ: Radu Albot s-a calificat pe tabloul principal la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului The post ULTIMA ORĂ: Radu Albot s-a calificat pe tabloul principal la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului appeared first on Politik.
16:40
Statul majorează salariile inspectorilor de integritate de la ANI și le oferă competențe sporite în efectuarea controalelor averii și intereselor personale. Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege care vine să fortifice rolul vicepreședintelui ANI și al inspectorilor de integritate, precum și pentru a stabili limite clare pentru efectuarea controalelor averii și ... Statul majorează salariile inspectorilor de integritate și le oferă competențe sporite în efectuarea controalelor averii și intereselor personale – Ce conține proiectul votat de Paralment The post Statul majorează salariile inspectorilor de integritate și le oferă competențe sporite în efectuarea controalelor averii și intereselor personale – Ce conține proiectul votat de Paralment appeared first on Politik.
16:40
Comisia Electorală Centrală are un nou membru. Este vorba de Mircea Catîrău candidatura căruia a fost propusă de fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate, după ce Alexandr Berlinschii și-a dat demisia din această funcție. Mircea Catîrău a absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și are experiență de muncă în serviciul public. Acesta a activat la ... Comisia Electorală Centrală are un nou membru – Mircea Catîrău a depus jurământul în fața Parlamentului The post Comisia Electorală Centrală are un nou membru – Mircea Catîrău a depus jurământul în fața Parlamentului appeared first on Politik.
16:20
Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a redus ușor tariful reglementat aplicat de operatorul sistemului energetic național, Transelectrica, tuturor tranzacțiilor de import, export și tranzit de energie electrică programate cu sistemele electroenergetice ale așa-ziselor ″țări perimetrice″, care în cazul României sunt statele vecine nemembre UE Republica Moldova și Ucraina, notează profit.ro Începând din ... România reduce taxa pe importurile și exporturile de energie electrică din și către Republica Moldova și Ucraina The post România reduce taxa pe importurile și exporturile de energie electrică din și către Republica Moldova și Ucraina appeared first on Politik.
14:30
Proiectul noului Cod al subsolului a fost votat, astăzi de Parlament în prima lectură. Documentul are ca scop instituirea cadrului normativ în vederea folosirii raționale a subsolului pentru satisfacerea necesarului de materie primă minerală și a altor necesități ale economiei naționale, sporirea securității lucrărilor și diminuarea efectelor negative asupra mediului. Noul Cod al subsolului specifică ... Parlamentul a votat conceptul noului Cod al subsolului – Opoziția BCS: Proiectul este în interesul „mafiei din construcții și a drumarilor” The post Parlamentul a votat conceptul noului Cod al subsolului – Opoziția BCS: Proiectul este în interesul „mafiei din construcții și a drumarilor” appeared first on Politik.
14:30
Fondul Monetar Internațional va acorda Republicii Moldova asistență financiară prin intermediul mecanismului de finanțare pentru reziliență și durabilitate. Parlamentul a adoptat un proiect de lege privind atragerea împrumutului de stat extern din partea FMI. Este vorba de suma de 129,375 milioane de drepturi speciale de tragere, echivalentul a circa 160 milioane de dolari. Banii vor ... Un nou împrumut pentru Moldova de la FMI – Banii vor fi utilizați pentru efectele produse de schimbările climatice și fortificarea sectorului energetic The post Un nou împrumut pentru Moldova de la FMI – Banii vor fi utilizați pentru efectele produse de schimbările climatice și fortificarea sectorului energetic appeared first on Politik.
14:30
Republica Moldova și România se vor sprijini reciproc în contextul pregătirii și participării la misiuni și operațiuni de menținere a păcii în cadrul unor coaliții multinaționale sub egida ONU, OSCE, NATO sau UE. Acest fapt se prevede într-un amendament adoptat astăzi de Parlamentul de la Chișinău la acordul interguvernamental dintre statele noastre, semnat în 2012. ... Republica Moldova și România se vor sprijini reciproc în cadrul unor misiuni de menținere a păcii sub egida ONU, OSCE, NATO sau UE The post Republica Moldova și România se vor sprijini reciproc în cadrul unor misiuni de menținere a păcii sub egida ONU, OSCE, NATO sau UE appeared first on Politik.
14:30
Opoziția parlamentară BCS a cerut sancționarea deputatului PAS Oazu Nantoi după declarațiile discriminatorii ale acestuia în adresa femeilor din ansamblul de dansuri populare „Joc” Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Grigore Novac, a propus sancționarea deputatului PAS, Oazu Nantoi, în conformitate cu Regulamentul Parlamentului și Legea privind statutul deputatului, și interzicerea participării acestuia la lucrările a ... Opoziția BCS a cerut sancționarea lui Nantoi după declarațiile discriminatorii ale acestuia în adresa femeilor din ansamblul de dansuri „Joc” – Igor Grosu: Examinăm la comisia juridică, Biroul Permament și în Plen The post Opoziția BCS a cerut sancționarea lui Nantoi după declarațiile discriminatorii ale acestuia în adresa femeilor din ansamblul de dansuri „Joc” – Igor Grosu: Examinăm la comisia juridică, Biroul Permament și în Plen appeared first on Politik.
11:20
Şefii de stat şi de guvern din Uniunea Europeană se reunesc în zilele de 27-28 iunie 2024, la Bruxelles, luând în discuţie numeroase subiecte între care se va dezbate şi sprijinul acordat Republicii Moldova, pentru a aborda provocările generate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei, precum şi parcursul Republicii Moldova către aderarea la UE, în vederea ... Consiliul UE în ședință la Bruxelles – Republica Moldova pe agenda de discuții The post Consiliul UE în ședință la Bruxelles – Republica Moldova pe agenda de discuții appeared first on Politik.
11:20
Consiliul Superior al Magistraturii CSM va examina, în următoarele zile, cererile unor judecători privind înaintarea propunerii repetate de numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă. Este vorba de magistrații: Amintim că, acum un an, CSM a anunțat că 25 de judecători au solicitat numirea în funcție până la pensionare. Printre solicitanți erau și ... 11 judecători urmează să fie numiți repetat în funcție până la atingerea plafonului de vârstă – Acceptă sau nu CSM magistrații respinși de șeful statului The post 11 judecători urmează să fie numiți repetat în funcție până la atingerea plafonului de vârstă – Acceptă sau nu CSM magistrații respinși de șeful statului appeared first on Politik.
10:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) oferă detalii privind procedura de vot la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional. Astfel, precizează autoriatea electorală în lista electorală pentru scrutinul din 20 octombrie se propune includerea rubricilor dedicate alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și, corespunzător, referendumului republican constituțional. Funcționarii electorali vor înmâna alegătorului două buletine de vot. ... CEC oferă detalii – Cum se va vota, concomitent, la prezidențiale și la referendumul constituțional The post CEC oferă detalii – Cum se va vota, concomitent, la prezidențiale și la referendumul constituțional appeared first on Politik.
10:00
Gata cu interimatul la conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Organul de autoadministrare judecătorească este decis să-și aleagă șeful. Doi candidați s-au înscris în concursul pentru funcția de președinte al CSM. Este vorba despre Ion Guzun și Vasile Șchiopu. Consursul ar putea avea loc în ședința extraordinară a CSM, programată pentru ziua de vineri, 28 ... Bătălia pentru șefia CSM pe ultima sută de metri – Cine sunt candidații The post Bătălia pentru șefia CSM pe ultima sută de metri – Cine sunt candidații appeared first on Politik.
10:00
Georgia a furnizat cea mai mare surpriză de la EURO 2024. La prima participare din istorie la un turneu final, gruzinii s-au calificat în optimi după o victorie cu 2-0 în fața Portugaliei. Georgia a obținut succesul având o posesie de numai 28%, record absolut în istoria Campionatului European. Precedentul record îi aparținea României, care ... Georgia cea mai mare surpriză de la EURO 2024 – La prima participare din istorie la un turneu final, gruzinii s-au calificat în optimi The post Georgia cea mai mare surpriză de la EURO 2024 – La prima participare din istorie la un turneu final, gruzinii s-au calificat în optimi appeared first on Politik.
10:00
Deputații examinează proiectul de modificare a Legii Bugetului de Stat pentru anul în curs. Guvernul a aprobat recent rectificarea bugetului pentru anul 2024. Potrivit documentului este vorba de redistribuirea banilor în interiorul bugetului va crește și deficitul bugetar. Totodată deputații vor audia și raportul  Avocatului Poporului privind respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova ... LIVE: Ședința Parlamentului – Deputații examinează proiectul de modificare a Legii Bugetului de Stat pentru anul în curs – Va fi audiat și raportul Avocatului Poporului privind respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova în anul 2023 The post LIVE: Ședința Parlamentului – Deputații examinează proiectul de modificare a Legii Bugetului de Stat pentru anul în curs – Va fi audiat și raportul Avocatului Poporului privind respectarea drepturilor și libertăților omului în Republica Moldova în anul 2023 appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:00
România a remizat în această seară cu Slovacia, scor 1-1, și a terminat pe primul loc în clasamentul grupei E de la EURO 2024, înaintea Belgiei, care a obținut tot un rezultat de egalitate cu Ucraina, scor 0-0. Toate echipele din grupă au câte 4 puncte, stabilindu-se un record în istoria Campionatelor Europene. În urma ... România accede în optimi la EURO 2024 – Va da peste Olanda sau Slovenia – Ce nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria Campionatelor Europene în grupa tricolorilor The post România accede în optimi la EURO 2024 – Va da peste Olanda sau Slovenia – Ce nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria Campionatelor Europene în grupa tricolorilor appeared first on Politik.
11:30
Mijloacele de transport din stânga Nistrului ar putea fi înmatriculate cu numere neutre până la data de 31 decembrie 2026. Un proiect de lege care prevede extinderea acestui termen a fost examinat la ședința de astăzi a Comisiei economie, buget și finanțe și va fi propus spre aprobare în plenul Parlamentului. Proiectul de lege a ... Chișinăul extinde termenul de înregistrare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului cu numere neutre, până la sfârșitul anului 2026 The post Chișinăul extinde termenul de înregistrare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului cu numere neutre, până la sfârșitul anului 2026 appeared first on Politik.
11:20
Moldova a prezentat la prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE, Cadrul de negociere, din partea țării noastre. Documentul prevede, printre alte, că RM își propune să adere la UE până în 2030, dar și faptul că statul nostru ar putea solicita perioade de tranziție pentru sectoarele agricol și mediul înconjurător. „Pe parcursul ultimelor luni, colegii din cadrul ... Moldova ar putea soliciata anumite clauze în Cadrul de negociere cu UE pentru anumite sectoare – Precizările Guvernului The post Moldova ar putea soliciata anumite clauze în Cadrul de negociere cu UE pentru anumite sectoare – Precizările Guvernului appeared first on Politik.
11:20
Asociația „Forța Fermierilor” cere „de urgență” Guvernului prelungirea procedurii de licențiere a importurilor de cereale și oleaginoase. Conform unui comunicat al Asociației, deși țările din regiune mențin în continuare un regim controlat la importuri ucrainene, autoritățile de la Chișinău nu au prelungit, deocamdată, măsura de protecție, ea fiind activă doar câteva luni. Agricultorii susțin că ... Fermierii solicită Guvernului prelungirea „de urgență” a licențierii a importurilor de cereale și oleaginoase – În caz contrar, pierderile agricultorilor vor fi colosale The post Fermierii solicită Guvernului prelungirea „de urgență” a licențierii a importurilor de cereale și oleaginoase – În caz contrar, pierderile agricultorilor vor fi colosale appeared first on Politik.
11:20
Republica Moldova și Ucraina, care în prezent merg „la pachet” în procesul de integrare în Uniunea Europeană, se vor separa după ce vor fi deschise capitolele de negociere. Din acel moment fiecare dintre cele două țări va parcurge drumul spre aderarea la UE „cu pasul său”. Precizările au fost făcute de vicepremierul pentru Integrare Europeană ... Se separă sau nu Moldova de Ucraina în procesul de aderare la UE – Răspunsul guvernului de la Chișinău The post Se separă sau nu Moldova de Ucraina în procesul de aderare la UE – Răspunsul guvernului de la Chișinău appeared first on Politik.
25 iunie 2024
23:20
Cele 32 de state membre ale NATO vor confirma, miercuri, nominalizarea lui Mark Rutte în postul de secretar general al Alianţei, au anunţat, marţi, surse diplomatice. Ambasadorii statelor membre vor oficializa această numire în timpul unei reuniuni a Consiliului Atlanticului de Nord, forul de decizie politică al NATO. Retragerea candidaturii lui Klaus Iohannis şi a ... Fostul premier olandez, Mark Rutte nominalizat oficial pentru funcția de secretar general al NATO – Va intra în atribuții pe 1 octombrie – Cinci probleme dificile cu care va trebui să se confrunte The post Fostul premier olandez, Mark Rutte nominalizat oficial pentru funcția de secretar general al NATO – Va intra în atribuții pe 1 octombrie – Cinci probleme dificile cu care va trebui să se confrunte appeared first on Politik.
23:00
Judecătorii Curții Penale Internaționale (CPI) au emis mandate de arestare pentru fostul ministru rus al Apărării Serghei Șoigu și șeful Statului Major, Generalul Valeri Gherasimov. Cei doi sunt acuzați pentru presupuse crime comise în timpul războiului din Ucraina, transmite Associated Press. Este vorba de atacuri asupra infrastructurii energetice și de vătămarea civililor ucraineni. Curtea a ... Mandate de arestare pentru Șoigu și Gherasimov din partea Curții Penale Internaționale – Generalii ruși sunt vizați în legătură cu crimele din Ucraina The post Mandate de arestare pentru Șoigu și Gherasimov din partea Curții Penale Internaționale – Generalii ruși sunt vizați în legătură cu crimele din Ucraina appeared first on Politik.
22:50
Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a salutat marți, într-un mesaj video, deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și cu Republica Moldova „Este o veste foarte bună faptul că astăzi Uniunea Europeană deschide negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova. Ne aflăm în pragul unui moment semnificativ și transformator pentru aceste două țări și ... Ursula von der Leyen salută debutul negocierilor de aderare la UE cu Moldova și Ucraina – „Calea va fi plină de provocări, dar împreună putem făuri o Europă mai mare” The post Ursula von der Leyen salută debutul negocierilor de aderare la UE cu Moldova și Ucraina – „Calea va fi plină de provocări, dar împreună putem făuri o Europă mai mare” appeared first on Politik.
22:40
Consiliul Europei l-a ales pe fostul președinte elvețian Alain Berset ca viitor secretar general, a anunțat marți seara organizația, dând o lovitură candidatului belgian și comisarului european pentru justiție, Didier Reynders, relatează POLITICO. Organizația cu sediul la Strasbourg a organizat marți un vot secret în două tururi. Berset a obținut majoritatea voturilor în cel de-al ... Fostul președinte al Elveției ales noul secretar general al Consiliului Europei – Lovitură dată candidatului belgian și comisarului european pentru justiție, Didier Reynders The post Fostul președinte al Elveției ales noul secretar general al Consiliului Europei – Lovitură dată candidatului belgian și comisarului european pentru justiție, Didier Reynders appeared first on Politik.
22:40
Pe 25 iunie, la Luxembourg, a avut loc prima Conferință Interguvernamentală Uniunea Europeană-Republica Moldova. A fost un moment solemn de începere a negocierilor de aderare a RM la blocul comunitar, proces care va dura mai mulți ani. Totuși, conjunctura regională și europeană complicată ar putea grăbi unele procese de apropiere a Moldovei de UE. La ... Republica Moldova a lansat oficial negocierile de aderare la UE – Ce urmează, în următoarele luni, pentru guvernul de la Chișinău The post Republica Moldova a lansat oficial negocierile de aderare la UE – Ce urmează, în următoarele luni, pentru guvernul de la Chișinău appeared first on Politik.
22:40
Liderii europeni negociatori, în frunte cu Macron, Scholz și Tusk, au aprobat pachetul “Ursula von der Leyen – Antonio Costa – Kaja Kallas” pentru funcțiile de top din UE Cei șase lideri europeni care negociază posturile de conducere ale instituțiilor Uniunii Europene au convenit ca Ursula von der Leyen (PPE, Germania), António Costa (Socialiști, Portugalia) ... Liderii europeni au convenit funcțiile de top din UE – Urmează votul din Consiliul și Parlamentul European The post Liderii europeni au convenit funcțiile de top din UE – Urmează votul din Consiliul și Parlamentul European appeared first on Politik.
24 iunie 2024
15:00
Rusia lovită de noi sancțiuni din partea Occidentului. Miniștrii de externe ai statelor membre ale Uniunii Europene au adoptat noi măsuri punitive pentru a contracara eludarea sancţiunilor şi a împiedica Rusia să obţină tehnologie occidentală pentru fabricarea de arme. Încă 69 de persoane şi 47 de entităţi legate de invazia rusă împotriva Ucrainei au intrat ... UE aplică noi sancțiuni împotriva Rusiei – Vizează industria de armament și reexportul materiei prime rusești în terțe state The post UE aplică noi sancțiuni împotriva Rusiei – Vizează industria de armament și reexportul materiei prime rusești în terțe state appeared first on Politik.
13:20
Igor Talmazan, fostul șef al Serviciului Vamal, care a demisionat în aprilie, curent, a fost numit secretar general al Parlamentului. Un dispoziție care prevede acest lucru a fost semnat de președintele Parlamentului Igor Grosu pe 24 iunie. De asemenea, Tamara Gheorghița, care a deținut funcția de secretar general al legislativului în perioada septembrie 2021 – ... Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, intrat în funcția de secretar general al Parlamentului –  Igor Grosu a semnat dispoziția The post Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, intrat în funcția de secretar general al Parlamentului –  Igor Grosu a semnat dispoziția appeared first on Politik.
10:40
Rusia zguduită de un nou atac armat produs în regiunea caucaziană Daghestan.  Cel puțin 15 polițiști, un preot și mai mulți civili au murit. Atacurile armate au avut loc aproape simultan în două orașe. În Derbent, a fost deschis focul asupra unei biserici ortodoxe și a unei sinagogi, în timp ce în Mahacikala, capitala regiunii ... Rusia zguduită de un nou atac armat – Cel puțin 15 polițiști, un preot și mai mulți civili au murit în regiunea Daghestan The post Rusia zguduită de un nou atac armat – Cel puțin 15 polițiști, un preot și mai mulți civili au murit în regiunea Daghestan appeared first on Politik.
10:40
Corpului neînsuflețit al scriitorului Spiridon Vangheli a fost depus în seara zilei de ieri la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din centrul Chișinăului, unde a avut loc serviciul divin și o slujbă de pomenire. În dimineața zilei de luni,Spiridon Vangheli a fost adus la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Aici, de la ora 10.00 până ... Moldova în doliu – Îndrăgitul scriitor pentru copii, Spiridon Vangheli, petrecut pe ultimul său drum The post Moldova în doliu – Îndrăgitul scriitor pentru copii, Spiridon Vangheli, petrecut pe ultimul său drum appeared first on Politik.
10:40
Premierul Recean va conduce delegația Moldovei la lansarea negocierilor de aderare la UE la Luxembourg acolo unde va avea loc prima conferință interguvernamentală Republica Moldova-Uniunea Europeană. Aceasta este planificată pentru 25 iunie și va da startul negocierilor de aderare Din cadrul delegației guvernamentale fac parte vicepremierul pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, vicepremierul Mihai Popșoi, ministru ... Delegația guvernamentală de la Chișinău pleacă la Luxemburg pentru lansarea negocierilor de aderare la UE The post Delegația guvernamentală de la Chișinău pleacă la Luxemburg pentru lansarea negocierilor de aderare la UE appeared first on Politik.
10:40
Sâmbătă, 22 iunie 2024, la Chișinău a avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei. Subiectul principal de discuție al ședinței conducătorilor PDCM a fost participarea formațiunii la alegerile prezidențiale și poziția partidului față de referendumul constituțional din 20 octombrie 2024. Astfel, Consiliul Politic Național al PDCM a susținut decizia aprobată ... Fostul premier, Ion Chicu va candida la alegerile prezidențiale – Ce decizie a luat partidul său față de referendumul constituțional The post Fostul premier, Ion Chicu va candida la alegerile prezidențiale – Ce decizie a luat partidul său față de referendumul constituțional appeared first on Politik.
23 iunie 2024
20:10
Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Duminica Mare, numită și sărbătoarea Sfintei Treimi sau Pogorârea Sfântului Duh. Potrivit rânduielilor bisericești, în această zi preoții oficiază slujbe precum cea din ziua Sfintelor Paști. Duminica Mare este una dintre cele 12 sărbători împărătești. Pogorârea Sfântului Duh este sărbătorită în fiecare an la o dată diferită, fiind marcată în a ... Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Duminica Mare The post Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Duminica Mare appeared first on Politik.
20:10
Magnatul ucrainean Rinat Ahmetov, patronul echipei de fotbal Șahtior Donețk, își deschide o nouă afacere, de data aceasta în România, scrie presa de peste Prut DTEK, grupul controlat de miliardarul Rinat Ahmetov, a intrat puternic pe piața de energie din România și a achiziționat un parc voltaic în județul Dâmbovița. Grupul lui Ahmetov a avut ... Rinat Ahmetov își mută afacerile în România – Miliardarul ucrainean investește pe piața de energie verde The post Rinat Ahmetov își mută afacerile în România – Miliardarul ucrainean investește pe piața de energie verde appeared first on Politik.
20:10
Novak Djokovic nu este 100% sigur dacă va participa la Wimbledon, fiind în prezent în plin proces de recuperare după accidentarea la genunchi suferită la Roland Garros. Cu toate acestea, Nole a luat în urmă cu puțin timp o decizie extrem de interesantă, care dă impresia că jucătorul sârb este mai aproape de a juca ... Participă sau nu Novak Djokovic la Wimbledon? – Decizia de ultimă oră luată de Nole The post Participă sau nu Novak Djokovic la Wimbledon? – Decizia de ultimă oră luată de Nole appeared first on Politik.
01:20
Naționala de fotbal a României a cedat în fața reprezentativei Belgiei cu 0-2 în al doilea meci la EURO 2024, care se desfășoară în Germania. Partida a avut loc pe RheinEnergieStadion din orașul Koln. Tricolorii păstrează șanse de calificare în optimi dar vor trebui să facă cel puțin un egal în ultimul meci cu Slovacia ... Învinsă de Belgia, în cel de-al doilea meci la EURO 2024, România păstrează șanse la accederea în optimi de finală – Scenariile din Grupa E The post Învinsă de Belgia, în cel de-al doilea meci la EURO 2024, România păstrează șanse la accederea în optimi de finală – Scenariile din Grupa E appeared first on Politik.
21 iunie 2024
11:50
Furnizorul britanic de servicii bancare Revolut își retrage serviciile din Republica Moldova, după un an de activitate începând cu 20 iulie, potrivit unui mesaj afișat pe conturile utilizatorilor. „Ne pare rău să vă informăm că am decis să întrerupem Revolut Lite servicii, în vigoare din 20 iulie. Aceasta nu a fost o decizie ușoară, dorim ... Un furnizor britanic de servicii bancare se retrage din Moldova – Reacția Guvernului The post Un furnizor britanic de servicii bancare se retrage din Moldova – Reacția Guvernului appeared first on Politik.
11:30
Președintele Maia Sandu a semnat vineri, 21 iunie, Decretul privind inițierea negocierilor de aderare a R.Moldova la Uniunea Europeană. De asemenea, la ședința de astăzi a Comisiei Naționale pentru Integrare Europeană, șeful statului a discutat despre poziția generală de negocieri a R. Moldova, ce urmează a fi aprobată de Guvern, și a desemnat-o pe Cristina ... ULTIMA ORĂ: Președintele, Maia Sandu a semnat decretul privind inițierea negocierilor de aderare la UE The post ULTIMA ORĂ: Președintele, Maia Sandu a semnat decretul privind inițierea negocierilor de aderare la UE appeared first on Politik.
11:20
Guvernul aprobă o rectificare de buget pentru anul în curs. Este vorba de o redistribuire a surselor financiare pe intern. astfel, veniturile planificate la bugetul de stat sunt mai mici decât erau planificate cu 800 de milioane de lei iar cheltuielile sunt în creștere cu 386 milioane de lei. Va crește și deficitul bugetar de ... LIVE: Ședința Guvernului – Executivul aprobă o rectificare a legii Bugetului de Stat pentru anul 2024 The post LIVE: Ședința Guvernului – Executivul aprobă o rectificare a legii Bugetului de Stat pentru anul 2024 appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.