Doi tineri inventatori din Moldova au obținut aurul în SUA: o universitate din New York le-a oferit o bursă 

NewsMaker, 16 iunie 2024 12:10

Doi tineri inventatori din Moldova au obținut medalia de aur, la concursul internațional de invenții Genius. Anterior, tinerii s-au calificat în marea finală internațională a concursului, care a avut loc la Universitatea Rochester în SUA. La acel moment, Universitatea Rochester le-a oferit deja o bursă parțială dacă vor să studieze în cadrul instituției. Acum, cu […] The post Doi tineri inventatori din Moldova au obținut aurul în SUA: o universitate din New York le-a oferit o bursă  appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 6 ore
23:00
Republica Moldova și Ucraina, care în prezent merg „la pachet” în procesul de integrare în Uniunea Europeană, se vor separa după ce vor fi deschise capitolele de negociere. Din acel moment fiecare dintre cele două țări va parcurge drumul spre aderarea la UE „cu pasul său”. Precizările au fost făcute de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană […] The post Când procesul de aderare la UE al Moldovei va fi separat de cel al Ucrainei? Răspunsul vicepremierului Gherasimov appeared first on NewsMaker.
22:50
Republica Moldova și Ucraina, care în prezent merg „la pachet” în procesul de integrare în Uniunea Europeană, se vor separa după ce vor fi deschise capitolele de negociere. Din acel moment fiecare dintre cele două țări va parcurge drumul spre aderarea la UE „cu pasul său”. Precizările au fost făcute de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană […] The post Când procesul de aderare la UE al Moldovei va fi separat de ce la Ucrainei? Răspunsul vicepremierului Gherasimov appeared first on NewsMaker.
22:40
Pe online au apărut informații că un prestator de servicii medicale din Moldova, din domeniul fertilizării in vitro, ar activa fără autorizația eliberată de Agenția de Transplant. Prestatorul a numit informația „falsă” și a anunțat că va iniția procedurile legale pentru a-și apăra reputația profesională. Într-o reacție la subiect, ministra Sănătății Ala Nemerenco a precizat […] The post Prestează servicii de fertilizare in vitro fără autorizația Agenției de Transplant? Nemerenco reacționează appeared first on NewsMaker.
22:40
Prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE, care a marcat startul negocierilor de aderare la UE, a luat sfârșit. În timpul evenimentului, conducătorul delegației Republicii Moldova, premierul Dorin Recean, a prezentat Poziția de negociere din partea țării noastre. Documentul prevede, printre alte, că țara noastră își propune să adere la UE până în 2030 – obiectiv setat anterior […] The post Gherasimov: În timpul negocierilor de aderare la UE, Moldova ar putea cere perioade de tranziție pentru două domenii appeared first on NewsMaker.
Acum 8 ore
21:30
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Moscova interzis difuzarea a 81 de instituții mass-media pe teritoriul Federației Ruse. Trei dintre acestea – Pro TV, B1TV și Digi24 – sunt din România. Potrivit MAE-ului rus, decizia este o „măsură de răspuns” la decizia UE din luna mai, privind blocarea accesului la trei instituții mass-media ruse pro-Kremlin […] The post Optzeci și unu de instituții mass-media europene, interzise în Rusia. Trei sunt din România appeared first on NewsMaker.
Acum 12 ore
19:50
La scurt timp înainte de începerea primei Conferințe Interguvernamentale Moldova-UE din 25 iunie, premierul Dorin Recean, care conduce delegația țării noastră, a făcut primele declarații de presă. Prim-ministrul a spus că autoritățile lucrează pentru a se asigura că Republica Moldova va deveni o țară prosperă, dar și un membru contributiv al Uniunii Europene.  „Acesta este […] The post Primele declarații ale premierului Recean înainte de începerea primei Conferințe Interguvernamentale Moldova-UE appeared first on NewsMaker.
19:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Zi istorică: Moldova și Ucraina încep negocierile de aderare la UE. ANRE propune un tarif mai mic pentru căldură. Un jurnalist rus ar fi fost reținut în regiunea transnistreană. Ministrul culturii a comentat scandalul de la teatrul „Luceafărul”. Cer demisia președintelui Adunării Populare a Găgăuziei. […] The post (VIDEO) Locul regiunii transnistrene în UE, acuzații și insulte în Găgăuzia, noi tarife la căldură/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
17:10
Tinerii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au lansat o petiție prin care se dorește ca o stradă din Chișinău să poarte numele lui Spiridon Vangheli. În petiție, semnatarii sunt întrebați în ce sector locuiesc dar și ce stradă ar trebui să poarte numele scriitorului. Pentru NewsMaker, vicepreședintele fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) Dumitru Ivanov […] The post Stradă în onoarea lui Spiridon Vangheli. Care sunt pașii pentru redenumire și cine ia decizia finală appeared first on NewsMaker.
16:30
Pe online au apărut informații că un prestator de servicii medicale din Moldova, din domeniul fertilizării in vitro, ar activa fără autorizația eliberată de Agenția de Transplant. Prestatorul a numit informația „falsă” și a anunțat că va iniția procedurile legale pentru a-și apăra reputația profesională. Într-o reacție la subiect, ministra Sănătății Ala Nemerenco a precizat […] The post Prestează servicii de fertilizare in vitro fără autorizația Agenției de Transplant? Nemerenco reacționează appeared first on NewsMaker.
15:40
Chișinăul va propune autorităților nerecunoscute de la Tiraspol să implementeze acquis-ul comunitar (legislația Uniunii Europene) pe teritoriul regiunii transnistrene, în contextul în care Republica Moldova începe negocierile de aderare la UE. Autoritățile constituționale ale țării noastre mizează pe faptul că Tiraspolul va fi cointeresat să implementeze acquis-ul comunitar dat fiind atractivitatea economică a piețelor din […] The post Tiraspolului i se va propune să implementeze legislația UE în regiunea transnistreană. Precizările Cristinei Gherasimov appeared first on NewsMaker.
15:30
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Zi istorică: Moldova și Ucraina încep negocierile de aderare la UE. Un jurnalist rus ar fi fost reținut în regiunea Transnistreană. Ministrul culturii a comentat scandalul de la teatrul „Luceafărul”. Campionatul European de fotbal: Cine va câștiga? Ministerul Muncii urmează calea digitalizării. Abonați-vă la canalul […] The post (VIDEO) Start negocierilor Moldova-UE, jurnalist rus reținut în regiunea transnistreană, scandalul „cenzurii” în teatru continuă/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:20
Asociația Promo-LEX a cerut Guvernului de la Chișinău, printr-o scrisoare, să intervină de urgență pentru eliberarea jurnalistului rus Timofei Iliușin „dacă acesta se mai află în detenție” în regiunea transnistreană. Totodată, asociația a solicitat autorităților să pedepsească persoanele responsabile de eventuala reținere a jurnalistului. Pentru NewsMaker, reprezentanții Promo-LEX au spus că sunt îngrijorați de cazurile […] The post Promo-LEX cere Guvernului să intervină de urgență în cazul jurnalistului rus Timofei Iliușin appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
13:30
Un minor, în vârstă de 17 ani, a murit într-un accident rutier. S-a întâmplat noaptea trecută, pe centura de ocolire a orașului Cahul. El era pasagerul unui automobil, condus de un tânăr în stare de ebrietate avansată. Șoferul a fost reținut pentru 72 de ore.  Poliția Republicii Moldova a anunțat pe 25 iunie că, noaptea […] The post Un minor a murit într-un accident la Cahul: șoferul era în stare de ebrietate avansată. A fost reținut appeared first on NewsMaker.
13:10
Un sportiv din Moldova a obținut două medalii de aur la Cupa Mondială de role. El a participat la două probe, rezervate sportivilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 18 ani, și i-a câștigat pe reprezentanții Poloniei, Ucrainei și Cehiei. Potrivit Ministerului Educației de la Chișinău, rezultatele obținute sunt cele mai bune din istoria acestei discipline […] The post Aur pentru Moldova la Cupa Mondială de role. Ministerul Educației: sunt cele mai bune rezultate din istoria acestei discipline appeared first on NewsMaker.
12:40
Un brâu românesc al Centrului Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, Germania, a intrat în Cartea Recordurilor, scrie Hotnews. Acesta a înregistrat două recorduri: pentru cel mai lung brâu românesc confecţionat în trei luni, care măsoară 1 667,41 de metri, şi pentru cel mai greu brâu, care a cântărit 70 de kilograme. Brâul românesc […] The post Cel mai lung și greu brâu românesc. Noi titluri în Cartea Recordurilor appeared first on NewsMaker.
12:30
Diana Iovanovici-Şoşoacă, cunoscută în special pentru mesaje pro-ruse și care în urma alegerilor din 9 iunie a devenit europarlamentar din partea Partidului SOS România, va candida și la Președinția statului român. Candidatura acesteia a fost susținută „cu unanimitate de voturi” de reprezentanții partidului.  Pe 24 iunie, comitetul naţional al Partidului S.O.S. România a decis „cu […] The post Diana Şoşoacă, cunoscută în special pentru mesaje pro-ruse, va candida la Președinția României appeared first on NewsMaker.
12:00
Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a felicitat Republica Moldova și Ucraina, care încep pe 25 iunie negocierile de aderare la UE. Oficiala a declarat că acest eveniment este unul „important” și „transformațional” atât pentru cele două țări, cât și pentru Uniunea Europeană. Ursula von der Leyen  „Este o veste foarte bună: astăzi UE […] The post „Este o veste foarte bună“. Mesajul președintei Comisiei Europene înainte de lansarea negocierilor cu Moldova și Ucraina appeared first on NewsMaker.
11:40
Moldoveanca Alisa Glinka va participa totuși la Jocurile Olimpice de la Paris la proba de călărie, scrie realmedia.md. Anterior, sportiva a fost suspectată de dopaj și s-a decis suspendarea temporară de la competiții. După examinarea circumstanțelor s-a decis ridicarea tuturor restricțiilor impuse sportivei.  Potrivit sursei citate, Federația Națională de Echitație a Republicii Moldova a anunțat că perioada […] The post Moldoveanca Alisa Glinka, suspectată de dopaj, va participa la Jocurile Olimpice appeared first on NewsMaker.
11:00
Un jurnalist al publicației SOTAvision, care mediatizează despre încălcările drepturilor omului și a persecuțiilor politice din Rusia, ar fi fost reținut în regiunea transnistreană. Reprezentanții publicației susțin că jurnalistul Timofei Iliușin a luat legătura cu ei și i-au avertizat că el riscă să fie arestat în regiune. Potrivit SOTAvision, jurnalistul se afla în regiunea transnistreană […] The post Un jurnalist rus ar fi fost reținut în regiunea transnistreană. Acesta ceruse azil politic în Moldova appeared first on NewsMaker.
09:50
Pe 25 iunie, la Luxembourg, va avea loc prima Conferință Interguvernamentală Uniunea Europeană-Republica Moldova. Viceprim-ministra pentru integrare europeană Cristina Gherasimov, desemnată negociator-șef din partea Republicii Moldova, a spus că prima conferință reprezintă momentul solemn de începere a negocierilor de aderare. Șeful Biroului pentru Integrare Europeană a declarat că la prima conferință se adoptă cadrul de […] The post „Vom avea o imagine clară cât de pregătiți suntem”. Gherasimov explică momentul istoric care va avea loc la Luxemburg appeared first on NewsMaker.
09:00
Criticul literar din România Iulia Popovici a făcut publică o secvență a spectacolului „Invizibil”, în jurul căruia s-a iscat un scandal. Popovici a menționat că versiunea integrală a spectacolului va apărea online, cu permisiunea lui David Schwartz, săptămâna aceasta. Potrivit ei, „a declanșat panică față de spectacol” o replică că „președinta actuală nu este coruptă, […] The post Ministrul Culturii comentează, în premieră, scandalul de la Teatrul „Luceafărul”. Textul piesei de teatru va fi publicat appeared first on NewsMaker.
08:20
Adio, Spiridon Vangheli! Republica Moldova și-a luat rămas bun de la scriitorul Spiridon Vangheli. Ceremonia a avut loc la Palatul Național. Scriitorul a fost înmormântat la Cimitirul Central al capitalei. Să-și ia rămas bun de la autorul poveștilor cu Guguță au venit președintele Maia Sandu, ministrul culturii Sergiu Prodan, ministrul educației Dan Perciun, președintele parlamentului Igor Grosu, primarul Chișinăului Ion Ceban și fostul prim-ministru Ion Chicu. Despre cum […] The post NM Espresso: Moldova începe negocierile cu UE, Spiridon Vangheli a fost condus pe ultimul drum, Chicu se vrea președinte appeared first on NewsMaker.
Ieri
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Chicu va candida la funcția de președinte. Atac terorist în Daghestan: printre victime sunt 15 polițiști. Spiridon Vangheli a fost petrecut pe ultimul său drum. Invazie de lăcuste în sudul țării. Prețul la carburanți continuă să crească. Un șofer de microbuz a ieșit pe traseu […] The post (VIDEO) Lăcustele ne invadează, pasagerii contra unui șofer de microbuz beat, EURO2024: Cine va câștiga?/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
18:00
Deși și-a declarat susținerea pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, fiind cosemnatar al Pactului „Pentru Europa”, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) va boicota referendumul care se va desfășura în paralel cu alegerile prezidențiale, în toamna anului 2024. Contactat de NM pentru o explicație, liderul formațiunii, fostul prim-ministru Ion Chicu, a precizat că, în opinia […] The post Susține integrarea europeană, dar boicotează referendumul. Chicu explică decizia partidului appeared first on NewsMaker.
17:10
Ex-premierul Ion Chicu a declarat că decizia formațiunii pe care o conduce – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) – de a nu participa la promovarea referendumul privind eurointegrarea Moldovei din această toamnă se bazează pe trei argumente: intangența cu „accelerarea” procesului de aderare la UE, fiindcă ar fi o „tactică electorală” concepută în folosul […] The post „Indirect, chemăm oamenii la boicot și cabina de vot”. Ion Chicu, despre decizia PDCM privind referendumul appeared first on NewsMaker.
15:40
Numărul-record de accidente rutiere din Moldova, soldate cu decese, provoacă îngijorare. Avocatul poporului Ceslav Panico a aunțat că, în 2022, în țara noastră s-a înregistrat aproape cea mai înaltă mortalitate în urma accidentelor rutiere din Europa – 83 de decese la un milion de oameni. În țările-membre UE, mai multe decese în rezultatul accidentelor rutiere […] The post Drumurile din Moldova, la cel mai scăzut nivel din Europa. Avertizarea Avocatului poporului appeared first on NewsMaker.
15:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Chicu va candida la funcția de președinte. Atac terorist în Daghestan: printre victime sunt 15 polițiști. Spiridon Vangheli a fost petrecut pe ultimul său drum. Abonați-vă la canalul nostru de YouTube ca să aflați primii despre cele mai noi buletine de știri și pentru a […] The post (VIDEO) Moldova și-a luat adio de la „tatăl lui Guguță”, Chicu vrea președinția, atac terorist în Daghestan/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
14:00
Un bărbat de 39 de ani și-a pierdut viața după ce s-a agățat de o poartă de fotbal, care a căzut și l-a lovit în regiunea capului. Cazul a avut loc pe 23 iunie, pe terenul de fotbal din satul Ciulucani, raionul Telenești. Informațiile au fost confirmate pentru NM de către purtătoarea de cuvânt a […] The post Un bărbat de 39 de ani a decedat după ce a căzut peste el o poartă de fotbal de pe un teren din Telenești appeared first on NewsMaker.
13:40
Tânărul de 26 de ani care a căzut de la înălțimea de circa 30 de metri la mănăstirea Saharna este locuitor al regiunii transnistrene. Acesta a suferit mai multe traumatisme, însă viața sa se află în afara pericolului. Informațiile au fost raportate de presa din stânga Nistrului, care face trimitere la reprezentanții spitalului din orașul […] The post Detalii despre incidentul de la Saharna. În ce stare este tânărul care a căzut de la 30 de metri appeared first on NewsMaker.
13:00
Igor Talmazan, fostul șef al Serviciului Vamal, care a demisionat după scandalul de corupție de la Aeroportul Chișinău din aprilie, a fost numit secretar general al Parlamentului. Un decret care prevede acest lucru a fost semnat de președintele Parlamentului Igor Grosu pe 24 iunie. De asemenea, Tamara Gheorghița, care a deținut funcția de secretar general […] The post Fostul șef al Serviciului Vamal, Igor Talmazan, a fost numit în funcția de secretar general al Parlamentului appeared first on NewsMaker.
12:20
Armata rusă a atacat cu rachete infrastructura civilă din  regiunea Odesa, Ucraina, în dimineața de 24 iunie. Trei persoan au fost rănite, fiind la moment spitalizate. Informațiile au fost confirmate de autoritățile ucrainene.  Potrivit Comandamentului „Sud” al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, trupele ruse au lansat două rachete de croazieră Iskander-K înspre Odesa. Datorită sistemului de […] The post Armata rusă a atacat infrastructura civilă din Odesa. Trei persoane se află la spital în stare de gravitate medie (VIDEO) appeared first on NewsMaker.
11:40
Bărbați necunoscuți au deschis focul, aproape simultan, asupra a două biserici ortodoxe, două sinagogi și un post de poliție în două localități din Republica autonomă Daghestan din componența Federației Ruse, care este populată preponderent de musulmani. Cazul a avut loc pe 23 iunie. Cel puțin 20 de persoane au fost ucise în atacurile armate, iar […] The post Atacuri armate aproape simultane în mai multe biserici din Rusia. Cel puțin 20 de oameni au fost uciși appeared first on NewsMaker.
10:30
Regretatul scriitor Spiridon Vangheli este condus pe ultimul drum pe 24 iunie. Sicriul cu trupul neînsuflețit a fost adus la Palatul Național „Nicolae Sulac” din Chișinău, unde a început deja ceremonia funerară. În țară este declarată zi de doliu.  După slujba de la Biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din capitală, sicriul a fost adus […] The post Spiridon Vangheli este condus pe ultimul drum. Primele imagini de la ceremonia funerară appeared first on NewsMaker.
10:10
Doi soți din Republica Moldova au fost răniți, după ce au fost atacați de un urs. Cazul a avut loc în stațiunea Slănic Moldova din România, pe 23 iunie. Bărbatul și femeia au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Bacău a raportat că doi soți din Republica Moldova au […] The post Moldoveni atacați de urs într-o stațiune din România. Autoritățile au emis RO-ALERT appeared first on NewsMaker.
09:50
Înotătorii din Republica Moldova Tatiana Salcutan și Pavel Alovatki s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după rezultatele obținute la Campionatul European de la Belgrad. Informația a fost confirmată de Federația Independentă de Sporturi Nautice din țara noastră.  Campionatul European de înot de la Belgrad, Serbia, s-a desfășurat în perioada 17 – 23 iunie. […] The post Moldova va avea încă doi sportivi la Jocurile Olimpice de la Paris. Înotătorii Tatiana Salcutan și Pavel Alovatki s-au calificat appeared first on NewsMaker.
09:10
Un tânăr a căzut de pe o stâncă de la o înălțime de circa 30 de metri. Cazul a avut loc în seara de 23 iunie, pe teritoriul mănăstirii Saharna din Rezina. Victima a fost transportată la Spitalul raional Rezina, iar ulterior – la Rîbnița, regiunea transnistreană.  Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Rezina, […] The post Saharna: Un tânăr s-a prăbușit în gol de pe o stâncă de la 30 metri appeared first on NewsMaker.
08:30
Ex-premierul Ion Chicu va candida la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din această toamnă, din partea formațiunii sale – Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM). Anunțul a fost făcut pe 24 iunie de către PDCM. Totodată, formațiunea a menționat că boicotează referendumul privind eurointegrarea țării noastre, prin nepromovarea acestuia, pe motiv că […] The post Ion Chicu va candida la funcția de președinte al Moldovei. Partidul său boicotează referendumul appeared first on NewsMaker.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:30
124 de persoane au suferit răni în urma unor atacuri cu rachete asupra orașului Sevastopol din Crimeea anexată de Rusia, scrie Meduza. Printre răniți sunt 27 de copii. Alte 3 persoane au murit, printre care un copil de doi ani, o fată de 9 ani și o femeie în etate.  Potrivit Meduza, care face referire […] The post Morți și peste 120 răniți: datele Rusiei după un anunț că Sevastopolul anexat a fost atacat cu rachete FOTO/VIDEO appeared first on NewsMaker.
17:00
Astăzi se împlinesc doi ani de când Republica Moldova a obținut statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană, alături de Ucraina. „Doi ani de muncă intensă pentru a putea lansa negocierile de aderare”, a comunicat șefa statului Maia Sandu. Iar viceprim-ministra pentru integrare europeană Cristina Gherasimov, desemnată negociator-șef din partea Republicii Moldova, a […] The post Doi ani de când Moldova a obținut statutul de țară candidat pentru aderare la UE. Maia Sandu: „Ani de muncă intensă” VIDEO appeared first on NewsMaker.
16:20
Începând cu ziua de mâine, 24 iunie, și până pe 31 august circulația transportului public din orașul Durlești va suferi modificări. O rută de autobuz își va înceta activitatea, o altă rută de troleibuz va fi suplinită cu două unități de transport. Celelalte autobuze și microbuze vor circula după un itinerar modificat. În această perioadă […] The post Transportul public, care face legătura între Durlești și Chișinău, va suferi modificări până pe 31 august appeared first on NewsMaker.
15:30
Începând cu luna septembrie 2024, în școlile din Moldova ar putea fi introduse reguli cu privire la utilizarea telefoanelor de către elevi. Regulamentul va explica ce se va întâmpla cu telefoanele elevilor în timpul lecțiilor, cine va purta responsabilitate pentru acestea și cum ulterior vor fi returnate. Ministrul Educației Dan Perciun a precizat că nu […] The post Telefoanele mobile, în școli: autoritățile din Moldova pregătesc un regulament pentru elevi appeared first on NewsMaker.
14:30
Săptămâna viitoare va începe izolat cu ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Pe parcursul săptămânii vom avea maxime de până la +30°C. Datele se regăsesc pe platforma Serviciului Hidrometeorologic de Stat.  Luni, pe 24 iunie, în partea de nord a țării vor fi maxime de până la +26°C, în partea centrală – până la […] The post Ce temperaturi ne așteaptă în următoarele zile: au fost prognozate ploi cu descărcări electrice appeared first on NewsMaker.
13:00
Federația de Sambo din Republica Moldova riscă sancțiuni, fie îi va fi sistată finanțarea de la stat pentru anul viitor, fie vor fi sancționați unii antrenori și sportivi. Se întâmplă după ce Ministerul Educației a depistat că sportivii federației au participat la jocurile BRICS din Rusia, o versiune rusească a Jocurilor Olimpice. Ministrul Educației Dan Perciun […] The post Jocurile BRICS din Rusia: o federație din Moldova riscă sancțiuni. Perciun: Cu bună știință a delegat reprezentanții săi  appeared first on NewsMaker.
12:20
Salvatorii și scafandrierii au găsit cadavrul persoanei, de 31 de ani, despre care se presupunea că s-a înecat în lacul din Parcul Valea Trandafirilor din Chișinău. Cadavrul a fost extras la mal. Este vorba despre un bărbat, care nu ar fi respectat regulile de comportament în timpul scăldatului.  Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) […] The post Căutările de la Valea Trandafirilor: scafandrierii au găsit cadavrul persoanei, de 31 de ani  appeared first on NewsMaker.
12:00
Trei persoane au murit în Republica Moldova, în ultimele ore, urmare a unor accidente rutiere. Primul accident a avut loc pe strada Studenților din Chișinău. Un șofer, în vârstă de 29 de ani, a ajuns cu mașina într-un copac și a murit. Al doilea accident a avut loc pe traseul Chișinău-Leușeni. Un șofer s-ar fi […] The post Accidente mortale în Moldova: 3 persoane au decedat, printre care un adolescent de 17 ani FOTO appeared first on NewsMaker.
11:40
Republica Moldova marchează pe 23 iunie Ziua Suveranităţii. Cu această ocazie, șefa statului Maia Sandu a declarat că țara noastră a avut un drum plin de dificultăți, dar peste 34 de ani rămâne pașnică și democratică „în care poporul este suveran și decide soarta țării”. Maia Sandu a adăugat că poporul va decide „și la […] The post Maia Sandu, de Ziua Suveranității: Poporul va decide și la referendumul din această toamnă soarta țării appeared first on NewsMaker.
10:40
Corpului neînsuflețit al scriitorului Spiridon Vangheli va fi depus, în seara zilei de 23 iunie, la biserica „Sfânta Teodora de la Sihla” din Chișinău, în dimineața zilei de 24 iunie va fi transportat la Palatul Național. Tot luni va avea loc o ceremonie funerară dar și un miting de doliu. Ulterior, cortegiul funerar se va […] The post Programul funeraliilor lui Spiridon Vangheli: când și unde cetățenii își pot lua rămas bun de la scriitor appeared first on NewsMaker.
10:10
O persoană, în vârstă de 31 de ani, s-ar fi înecat în lacul din parcul Valea Trandafirilor. Serviciul 112 a fost anunțat despre caz în seara zilei de 22 iunie. La fața locului au intervenit scafandrierii, salvatori și pompieri. Persoana încă nu a fost găsită. Lucrările de căutare continuă și pe 23 iunie.  Purtătoarea de […] The post Căutări în lacul de la Valea Trandafirilor: o persoană de 31 de ani s-ar fi înecat VIDEO appeared first on NewsMaker.
09:40
Panică la un teren de joacă din satul Semeni, raionul Ungheni. Doi tineri, care intenționau să organizeze o farsă unui localnic – mai exact să însceneze răpirea acestuia, au coborât dintr-o mașină cu cagule pe cap la terenul de joacă, acolo unde se aflau mai mulți copii. Potrivit oamenilor legii, tinerii au greșit adresa. Acum, […] The post Panică la un teren de joacă din Ungheni: doi tineri, cu cagule pe cap, au ieșit dintr-o mașină VIDEO appeared first on NewsMaker.
22 iunie 2024
20:20
Un cetățean al Republicii Moldova, care a fost rănit într-un accident rutier din Serbia, a fost adus la Aeroportul Chișinău cu avionul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) din România, iar apoi transportat la un spital din capitală. Informația a fost raportată de ministra Sănătății Ala Nemerenco, care a precizat că acesta este […] The post FOTO Un moldovean rănit într-un accident din Serbia, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.