VIDEO „Rușine”. Deputații lui Șor au încercat să intre la ședința Parlamentului: forțat, mânerul ușii a fost rupt

NewsMaker, 14 iunie 2024 13:00

După ce au protestat în fața Parlamentului, deputații afiliați oligarhului fugar Ilan Șor au încercat să intre în sala de ședințe a Legislativului. Deși le este interzisă participarea la următoarele 5 ședințe plenare, deputații ar fi forțat ușa sălii și în rezultat a fost rupt mânerul acesteia. Cu toate acestea, parlamentarii nu au reușit să […] The post VIDEO „Rușine”. Deputații lui Șor au încercat să intre la ședința Parlamentului: forțat, mânerul ușii a fost rupt appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 12 ore
20:20
Un cetățean al Republicii Moldova, care a fost rănit într-un accident rutier din Serbia, a fost adus la Aeroportul Chișinău cu avionul Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) din România, iar apoi transportat la un spital din capitală. Informația a fost raportată de ministra Sănătății Ala Nemerenco, care a precizat că acesta este […] The post FOTO Un moldovean rănit într-un accident din Serbia, transportat la Chișinău cu avionul SMURD România appeared first on NewsMaker.
19:50
Scandalul din jurul Teatrului „Luceafărul” din Chișinău, care a izbucnit după ce premiera spectacolului „Invizibil” a fost amânată, după cum susține regizorul producției teatrale David Schwartz, din cauză că ar fi displăcut partidului de guvernământ PAS, a provocat un val de reacții pe rețelele de socializare. În timp ce unii internauți acuză guvernarea de „cenzură”, […] The post „Imaginea teatrului, din nou strictă în fața colegilor din România”. Reacții la scandalul de la „Luceafărul” din Chișinău appeared first on NewsMaker.
16:20
Persoanele care vor călători în orașul Barcelona din Spania, una dintre cele mai populare destinații turistice, nu vor putea închiria apartamente pe termen scurt. Primarul de Barcelona, Jaume Collboni, a anunțat pe 20 iunie că autoritățile locale vor anula licențele care autorizau localnicii să dea în chirie apartamente pe termen scurt turiștilor până în noiembrie […] The post Barcelona plănuiește să interzică darea în chirie a apartamentelor pe termen scurt pentru turiști appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
14:40
Un bărbat din Republica Moldova, stabilit în Italia, ar fi pierdut controlul volanului mașinii în care se afla și a ajuns într-un râu. Cazul a avut loc pe 19 iunie, între comunele Polverara și Ponte San Nicolo. Șoferul a reușit să iasă din apă de unul singur și a plecat acasă, fără să anunțe poliția […] The post Un moldovean a intrat cu mașina într-un râu din Italia. A ieșit din apă de unul singur și a plecat appeared first on NewsMaker.
13:40
Rubrica „Săptămâna 112” – din nou pe NewsMaker. În această ediție vă povestim despre cele mai răsunătoare evenimente din această săptămână: — Un moldovean a fost amendat cu 27.500 de lei, pentru că a amenințat cu moartea un tânăr gay. Pentru fapta comisă, acesta trebuie să achite și prejudiciu moral de 10.000 de lei, iar alte […] The post VIDEO Amendă pentru amenințarea unui soldat gay, „răzbunarea” din cauza colectării gunoiului, dublu accident rutier mortal / Săptămâna 112 appeared first on NewsMaker.
13:30
Din 1 august, cetățenii din țările care au regim fără vize cu Israel vor trebui să dețină o autorizație electronică de călătorie pentru a putea intra în acest stat. Măsura – introdusă de autoritățile de la Tel Aviv – va viza inclusiv persoanele din Republica Moldova. Ambasada Moldovei la Tel Aviv a criticat noua condiție […] The post Străinii din țările cu regim fără vize, obligați să aibă autorizație de călătorie pentru a intra în Israel. Moldova promite măsuri reciproce appeared first on NewsMaker.
12:00
Consiliera prezidențială în domeniul culturii și relațiilor interetnice, Angela Brașoveanu, confirmă că l-a sunat pe directorul artisctic al Teatrului „Luceafărul” din Chișinău, Slava Sambriș, în contextul scandalului spectacolului „Invizibil”, care a fost contramandat. Angela Brașoveanu a declarat că face parte din atribuțiile sale de serviciu să se informeze despre evenimentele din domeniul culturii. Precizările au […] The post „E parte din munca mea să mă informez”. Reacția consilierei prezidențiale vizate în scandalul de la „Luceafărul” appeared first on NewsMaker.
10:50
Patruzeci și șapte de ucraineni au fost reținuți în apropiere de frontiera cu Republica Moldova, în timp ce încercau să părăsească ilegal Ucraina. Informațiile au fost raportate de jurnalistul ucrainean Vitalii Glagola, care face trimitere la sursele sale din cadrul organelor de drept.  Cazul a avut loc pe 21 iunie, în jurul orei 14:00. Polițiști […] The post Reținere masivă în Ucraina, la frontiera cu Moldova: 47 de persoane au încercat să părăsească ilegal țara appeared first on NewsMaker.
10:00
Vremea în Republica Moldova se încălzește pe 22 iunie. Cerul va fi variabil, iar ploi nu se prevăd. Informațiile au fost confirmate de Serviciul Hidrometeorologic de Stat.  În raionele de nord temperatura aerului va ajunge până la +30°C ziua. Iar timpul nopții mercurul din termometre va coborî până la +13°C. În centrul țării se preconizează […] The post Temperaturi de +33°C și cer variabil. Cum va fi vremea astăzi, în Moldova appeared first on NewsMaker.
09:30
Moldova și UE Președinta Maia Sandu a semnat un decret privind începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Negociatorul-șef din partea Moldovei va fi viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov. Președinta a menționat că pe 25 iunie va avea loc prima conferință interguvernamentală Moldova-UE, care va marca începutul negocierilor. De asemenea, Sandu a cerut tuturor să participe la referendumul din 20 octombrie, subliniind că «integrarea europeană este singura cale, care poate oferi […] The post NM Espresso: Moldova începe negocierile cu UE, Spiridon Vangheli a decedat, Comisia de la Veneția a comentat votul prin corespondență appeared first on NewsMaker.
Ieri
20:30
Regretatul scriitor Spiridon Vangheli va fi înmormântat pe 24 iunie. Astfel, 24 iunie a fost decretată zi de doliu național în Republica Moldova. Un decret care prevede acest lucru a fost semnat de președinta Maia Sandu.  Președinta Sandu a publicat un mesaj de condoleanțe în contextul decesului lui Spiridon Vangheli pe rețelele de socializare. „Spiridon […] The post Decesul lui Spiridon Vangheli: 24 iunie, decretată zi de doliu național. Mesajul de condoleanțe al Maiei Sandu appeared first on NewsMaker.
19:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Amendat pentru că a amenințat un gay. Sandu a semnat decretul: sunt inițiate negocierile de aderare la UE. Sesizare pe declarațiile lui Nantoi despre moldovencele din bordeluri. Guvernul explică decizia Revolut de a pleca din Moldova. Ministerul mediului s-a autosesizat în privința avariei din Bender. […] The post (VIDEO) A murit „tatăl lui Guguță”, apa din Nistru examinată în laborator, de ce a plecat Revolut din Moldova?/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
19:20
Autoritățile de la Chișinău și Bruxelles se pregătesc să dea start negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova. Pe 21 iunie, au fost aprobate Pozițiile de negociere din partea țării noastre și blocului comunitar, precum și Cadrul de negociere.  Pe 20 iunie, în incinta Parlamentului European din Bruxelles, a avut loc dezbaterea „Beneficiile […] The post Pregătirile pentru începerea negocierilor de aderare la UE – pe ultima sută de metri. Documentele aprobare la Chișinău și Bruxelles appeared first on NewsMaker.
18:10
Comisia de la Veneția a dat aviz pozitiv legii care prevede implementarea votului prin corespondență în șase țări. De asemenea, Comisia de la Veneția a recomandat ca, în cazul în care votul prin corespondență – care actualmente este unul pilot – „va avea succes”, să fie implementat permanent și în toate țările care întrunesc condițiile […] The post Comisia de la Veneția dă aviz pozitiv legii privind votul prin corespondență: „Amendamentele nu încalcă principiul stabilității” appeared first on NewsMaker.
17:40
Ministerul Educației a monitorizat examenele de absolvire a gimnaziului din opt raioane și pe 21 iunie a prezentat constatările. Pe lângă monitorizare, au fost reevaluate 4 140 teste din cele opt raioane. În raioanele Cahul, Rezina și Dubăsari s-a depistat diferență mare dintre punctajele acordate – de la 5 până la 15 puncte în plus. […] The post Examenele de clasa a 9-a: un ex-șef de direcție din Glodeni ar fi publicat pe stories testul rezolvat la istorie. Perciun: cazul l-am trimis poliției appeared first on NewsMaker.
17:20
Noi detalii în scandalul spectacolului „Invizibil” de la Teatrul „Luceafărul”, despre care regizorul David Schwartz spune că a fost amânat din cauza cenzurii. Directorul artistic al instituției, Slava Sambriș, a confirmat că a fost contactat telefonic în timpul realizării producției teatrale de o consilieră a autorităților centrale – mai exact, consiliera prezidențială în domeniul culturii […] The post Scandalul de la „Luceafărul”: conducerea teatrului confirmă că a fost sunată o consilieră prezidențială appeared first on NewsMaker.
16:40
În satul Lozova din raionul Strășeni, arheologii și nouă studenți de la Facultatea de Istorie și Geografie a Universității Pedagogice „Ion Creangă” efectuează săpături la o necropolă ce datează din secolele XIV-XV. Descoperirea este deja considerată remarcabilă. Într-un mormânt vechi de 600 de ani, au fost găsite un schelet bine conservat și obiecte medievale: câțiva […] The post (VIDEO) Necropola din perioada Hoardei de Aur: Descoperiri arheologice fără precedent în raionul Strășeni appeared first on NewsMaker.
16:30
Viitorii studenți se vor putea înscrie la universitățile din Moldova începând cu 22 iulie până pe 29 iulie, prin intermediul unei platforme online. Ulterior, în perioada 10-14 august va avea loc turul II. Persoanele vor avea posibilitatea să depună dosarele la 3 universități și câte 3 specialități la fiecare universitate. Anul acesta universitățile din Moldova […] The post Admiterea la universități 2024: unde se va face înscrierea online, când site-ul va fi disponibil și câte locuri bugetare se oferă appeared first on NewsMaker.
15:50
A murit scriitorul Spiridon Vangheli. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker de consilierul prezidențial în domeniul cultură Angela Brașoveanu. Scriitorul a împlinit pe 14 iunie curent 92 de ani.  Spiridon Vangheli s-a născut pe 14 iunie 1932 în satul Grinăuţi, judeţul Bălţi, astăzi raionul Râşcani. Cărţile sale despre Guguţă au făcut înconjurul lumii, fiind traduse […] The post A murit scriitorul Spiridon Vangheli. Președinția confirmă decesul appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Amendat pentru că a amenințat un gay. Sandu a semnat decretul: sunt inițiate negocierile de aderare la UE. Sesizare pe declarațiile lui Nantoi despre moldovencele din bordeluri. Agenții imobiliari, sub lupa autorităților. Absolvenții liceelor, interesați de profesiile viitorului. Rămășițe din secolul XIV, descoperite la Lozova. […] The post (VIDEO) Negocieri de aderare la UE începute, insultarea unui soldat gay, pedepsită, fără scuze de la Nantoi / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
14:10
Guvernul susține că Revolut și-a „întrerupt” activitatea în Moldova și că decizia este „absolut comercială”. Potrivit Guvernului, furnizorul britanic de servicii bancare a luat o asemenea decizie în mai multe state, inclusiv în țara noastră, acolo unde avea aplicația Lite App. „Strategia se schimbă pentru a oferi servicii depline, iar pentru asta utilizatorii urmează să […] The post Guvernul, reacție în cazul Revolut: își schimbă strategia pentru a oferi servicii depline, utilizatorii vor fi anunțați ulterior appeared first on NewsMaker.
13:50
Studenții de la Animație, Game Design și Producție multimedia au dat întâlnire absolvenților de licee și colegii din toată țara la o nouă ediție a Forumului Profesiile Viitorului. Deja pentru al treilea an, forumul reprezintă platforma celor peste 500 de studenți din anul I și II de la noile specialități introduse în 2021 la Universitatea […] The post Viitorii specialiști în game design, animație și producție multimedia s-au întâlnit la o nouă ediție a Forumului Profesiile Viitorului appeared first on NewsMaker.
13:30
Republica Moldova a scos la vânzare mașinile confiscate de la oligarhul fugar Ilan Șor. Este vorba despre un Bentley Continental și o Volga, care urmează să fie licitate pe 9 iulie. Banii obținuți din vânzare vor recupera o mică parte din prejudiciul adus de Ilan Șor în frauda bancară. Precizările au fost făcute pentru TV8 […] The post (FOTO) Șor rămâne fără Bentley-ul Continental și Volga din Moldova. Statul scoate mașinile la licitație appeared first on NewsMaker.
12:50
Escrocii răspândesc reclame cu informații false pe Facebook, folosind imaginea NewsMaker. Pe această rețea de socializare circulă o publicație sponsorizată cu imaginea unei știri despre o pretinsă schemă infracțională, în care este utilizat logo-ul și design-ul site-ului NM. Pagina de Facebook Soul news a publicat o postare sponsorizată despre o presupusă schemă infracțională. Cu scopul […] The post O nouă reclamă frauduloasă pe Facebook. Imaginea NewsMaker, folosită de escroci din nou appeared first on NewsMaker.
12:50
Deputata socialistă de la Chișinău Adela Răileanu a luat apărarea regizorului român David Schwartz, care s-a plâns de cenzură în procesul de realizare a unui spectacol pentru teatrul Luceafărul din Republica Moldova. Parlamentara a spus că a adresat o interpelare ministrului Culturii și directoarei Teatrului „Luceafărul”, în care a solicitat „detalii clare și transparente despre […] The post „Practicile amintesc de epoca sovietică“. O deputată socialistă cere explicații de la Prodan în cazul scandalului din teatru appeared first on NewsMaker.
11:40
Președinta Maia Sandu a semnat un decret prin care sunt inițiate negocierile de aderare la Uniunea Europeană și este desemnată Cristina Gherasimov, viceprim-ministră pentru Integrare Europeană, în calitate de negociator-șef din partea Republicii Moldova. Decretul a fost semnat pe 21 iunie.  Instituția prezidențială a anunțat că pe 21 iunie, în ajunul Conferinței interguvernamentale Moldova – […] The post Maia Sandu a semnat decretul prin care sunt inițiate negocierile de aderare la UE (DOC) appeared first on NewsMaker.
11:30
Președinta Maia Sandu a devenit ținta unui nou deep fake. De această dată șefa statului ar îndemna moldovenii, potrivit imaginilor trucate, să completeze un formular după ce escrocii le-au furat „ultimii bani”. Persoana prezentată drept Maia Sandu a anunțat despre crearea unui comitet, care va întoarce banii cetățenilor și va oferi și compensații „de zece ori […] The post Un nou FALS cu imaginea Maiei Sandu: „Urmați pașii juriștilor noștri și vă vor întoarce toți banii” (VIDEO) appeared first on NewsMaker.
11:10
Chișinăul este renumit pentru oamenii creativi și evenimentele originale, iar serile de vară sunt pentru petrecerea timpului în aer liber. Pe 23 iunie, ARTCOR îi invită pe toți iubitorii de artă și muzică să petreacă o seară în companie plăcută. Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice este una dintre cele mai vechi universități din Moldova, dar și una dintre cele mai deschise la idei noi. Pe 23 iunie, publicul va fi așteptat în formatul «examenului […] The post Pe 23 iunie, ARTCOR îi invită pe toți iubitorii de artă și muzică să petreacă o seară în companie plăcută appeared first on NewsMaker.
10:40
După ce a amenințat cu moartea un tânăr gay din Moldova, un moldovean va trebui să achite o amendă de 27 500 lei, un prejudiciu moral de 10 mii de lei și alți 21 500 lei – pentru cheltuielile de judecată ale reclamantului. Ilegalitatea a avut loc în 2022, în timp ce bărbatul se afla […] The post Prejudicii morale și amendă. Suma usturătoare pe care o va plăti un moldovean care a amenințat cu moartea un tânăr gay appeared first on NewsMaker.
10:00
Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor Adela Răileanu a solicitat, printr-o adresare, Consiliului pentru Egalitate din Moldova să se expună cu privire la declarațiile parlamentarului Oazu Nantoi despre „perspectiva strălucitoare” a „fetelor frumoase din Moldova” în condițiile „lumii ruse”. Răileanu crede că Nantoi „a insultat femeile din Moldova în plenul Parlamentului” și a cerut Consiliului să […] The post „Femeile din Moldova merită respect”. Socialista Răileanu s-a plâns Consiliului pentru Egalitate, urmare a declarațiilor lui Nantoi appeared first on NewsMaker.
09:20
Noi rețineri în cazul schemei de corupție de la Bălți, prin care persoane în etate rămâneau fără locuințe. A fost reținută, pentru 72 de ore, șefa fostei Direcții generale asistență socială și protecția familiei (în prezent – Agenția teritorială de asistență socială nord-nord-vest) a Primăriei Bălți. Aceasta este bănuită că ar fi acceptat 5 000 […] The post Cât costă tăcerea? Ce mită a luat o funcționară din Bălți ca să închidă ochii la schema prin care bătrânii au rămas fără locuință appeared first on NewsMaker.
08:40
Ex-șeful Serviciului Vamal Igor Talmazan a fost propus pentru funcția de secretar general al Parlamentului. Candidatura a fost înaintată de președintele Legislativului Igor Grosu și a primit aviz pozitiv din partea Comisiei parlamentare juridice, numiri și imunități, scrie One TV.  Talmazan a primit aviz pozitiv pe 20 iunie. Numirea secretarului general al Legislativului se face […] The post Ex-șeful de la vamă, Igor Talmazan, propus la funcția de secretar general al Parlamentului appeared first on NewsMaker.
08:30
Integrare europeană Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu reprezentanții a opt partide neparlamentare pentru a discuta cu aceștia calea europeană de dezvoltare a țării. Săptămâna viitoare, pe 25 iunie, Bruxelles-ul urmează să înceapă negocierile privind aderarea Moldovei și Ucrainei la UE. După întâlnire, Gherasimov a spus că «a făcut apel la participanții la discuții să promoveze activ valorile europene și le-a mulțumit pentru disponibilitatea de a ajuta». Alegeri Ambasadorul SUA la OSCE, […] The post NM Espresso: SUA au avertizat despre principala amenințare la adresa Moldovei, Chișinăul a oferit asistență Tiraspolului, la Moldovagaz va avea loc un concurs appeared first on NewsMaker.
Mai mult de 2 zile în urmă
20:40
România va dona un sistem de apărare antiaeriană Patriot Ucrainei, în contextul invaziei ruse cu care se confruntă. Decizia a fost aprobată de Consiliul Suprem de Apărare al Țării (CSAT) în cadrul ședinței din 20 iunie.  Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis că România va dona Ucrainei un sistem de rachete Patriot. Donația […] The post România donează Ucrainei unul din sistemele sale de rachete Patriot. Decizia Consiliului de Apărare al Țării appeared first on NewsMaker.
19:50
Delegația Tiraspolului din Comisia Unificată de Control (CUC) se plânge că aeronave de pe malul drept al Nistrului, dar și ale țărilor NATO, ar survola, „necoordonat”, spațiul aerian din Zona de Securitate. Potrivit acesteia, 118 astfel de cazuri ar fi avut loc din luna martie. Contactat de NM, Biroul politici de reintegrare a declarat că, […] The post Zboruri „necoordonate” în Zona de Securitate? Ce spune Chișinăul despre acuzațiile Tiraspolului appeared first on NewsMaker.
19:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Cenzură în teatrele din Republica Moldova? Alegerile prezidențiale sunt în pericol? Răspunsul unui oficial american Agenții imobiliari, sub lupa autorităților Absolvenții liceelor, interesați de profesiile viitorului Rămășițe din secolul XIV, descoperite la Lozova Dezastru ecologic pe Nistru? Ape reziduale au ajuns în râu The post VIDEO Săpături arheologice la Lozova, agenții imobiliari, sub lupă, „Profesiile Viitorului” în universități / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
17:40
Președintele Partidului Democrația Acasă (PDA), Vasile Costiuc, a fost escortat astăzi de la Consiliul Raional Ștefan-Vodă la sectorul de poliție din oraș și i-a fost întocmit un proces verbal. S-a întâmplat după ce politicianul a încercat să discute cu șeful-adjunct al Oficiului Teritorial Căușeni al Cancelariei de Stat din Ștefan Vodă și vicepreședintele Organizației Teritoriale […] The post „Filmează și dă întrebări”. Costiuc, escortat la poliție după solicitarea unui reprezentant al Guvernului de la Ștefan-Vodă appeared first on NewsMaker.
16:50
Extinderea termenului de dare în chirie a spațiilor comerciale de la Aeroportul Chișinău, de la 3 la 5 ani, propusă de PAS a fost declarată neconstituțională. Decizia a fost luată de Curtea Constituțională și anunțată pe 20 iunie, urmare a unei sesizări depuse de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.  Amendamentul PAS și sesizarea la Curtea […] The post Curtea Constituțională a anulat modificările PAS prin care se extindea darea în arendă a spațiilor de la Aeroport. Reacția socialiștilor appeared first on NewsMaker.
15:20
Vicepremierul pentru Integrare Europeană Cristina Gherasimov a avut, pe 20 iunie, o întrevedere cu reprezentanții mai multor partide extraparlamentare, în cadrul căreia s-a discutat despre negocierile de aderare la UE cu Moldova. Întâlnirea vine în contextul în care la sfârșitul lunii va avea loc prima Conferință Interguvernamentală Republica Moldova-Uniunea Europeană, care va marca începerea oficială […] The post Cristina Gherasimov a chemat la consultări 8 partide extraparlamentare înainte de deschiderea oficială a negocierilor de aderare la UE appeared first on NewsMaker.
15:00
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Cenzură în teatrele din Republica Moldova? Alegerile prezidențiale sunt în pericol? Răspunsul unui oficial american. Țineți-vă bine, meteorologii au emis Cod Galben de vânt puternic. Mașini de serviciu noi, în valoare de peste 850 de mii de euro. Cum preferă chișinăuienii să-și achite cumpărăturile în […] The post (VIDEO) Cenzură în teatrele din Moldova?, Cod Galben de vânt puternic, alegerile prezidențiale sub pericol? / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
14:50
Agenții imobiliari din Republica Moldova vor trebui să urmeze un curs de pregătire profesională. Ulterior, cu un certificat de autorizare a prestării serviciilor, aceștia vor putea activa. De cealaltă parte, cetățenii vor putea verifica dacă agenții imobiliari sunt autorizați sau nu. În acest sens va fi creat un registru electronic de stat al agenților imobiliar. […] The post Gata cu milioanele din comisioane? PAS propune reglementarea activității agenților imobiliari: contracte, bonuri de plată și cursuri appeared first on NewsMaker.
14:00
Furnizorul britanic de servicii bancare Revolut își va încheia activitatea în Republica Moldova luna viitoare. Acesta a lucrat în țara noastră aproximativ un an.  Fintech-ul Revolut va înceta să mai opereze serviciul Revolut Lite în Moldova, începând cu 20 iulie. Despre acest lucru s-a aflat în urma unei scrisori trimise de Revolut utilizatorilor săi din […] The post Furnizorul britanic de servicii bancare Revolut pleacă din Republica Moldova după un an de activitate appeared first on NewsMaker.
13:40
Jurnalista NewsMaker Alina Mihalchina a obținut locul II la un concurs organizat de Oficiul înaltului comisariat ONU pentru Refugiați (UNHCR). La competiția jurnalistică, pentru reflectarea subiectelor legate de situația refugiaților în Republica Moldova, Alina Mihalchina a participat cu un material în care a relatat „cum ajung din Ucraina în Moldova bărbații care nu vor să […] The post Jurnalista NewsMaker Alina Mihalchina, premiată de UNHCR pentru un material despre refugiații ucraineni appeared first on NewsMaker.
13:10
Două depozite de petrol din Federația Rusă au fost lovite de drone ucrainene noaptea trecută. În rezultat, pe teritoriul ambelor depozite au avut loc incendii puternice. Victime nu au fost raportate, The Moscow Times În același timp, în cursul nopții trecute, armata rusă a bombardat teritoriul Ucrainei cu nouă rachete și 27 de drone. Toate aparatele […] The post Ucraina a atacat cu drone două depozite de petrol din Rusia VIDEO appeared first on NewsMaker.
13:00
Un bărbat a fost găsit mort la o stație de așteptare a transportului din Orhei. Poliția a fost alertată cu privire la caz în dimineața zilei de 20 iunie. Potrivit oamenilor legii, bărbatul în vârstă de 75 de ani ar fi decedat în timp ce se afla la stația auto împreună cu o vecină.  Pentru […] The post Poliția, în alertă: un bărbat a fost găsit mort la o stație de așteptare a transportului din Orhei appeared first on NewsMaker.
12:30
Deputații comuniști și socialiști au înregistrat proiectul de hotărâre pentru adoptarea „Declarației de exprimare a votului de neîncredere față de președintele Parlamentului”. Ei au menționat în proiect că Igor Grosu ar încălca „sistematic cadrul normativ în vigoare” și că deputaților din opoziție le sunt îngrădite drepturile „de a-și expune opinia”. Potrivit comuniștilor și socialiștilor, în […] The post Votul de „încredere” a devenit de „neîncredere”. Cum argumentează socialiștii și comuniștii revocarea lui Grosu (DOC) appeared first on NewsMaker.
11:40
Deputatul Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) Oazu Nantoi a venit cu precizări urmare a declarației sale despre „perspectiva strălucitoare” a „fetelor frumoase din Moldova” în condițiile „lumii ruse”, care a stârnit critici. El a spus că la următoarea ședință a Parlamentului va explica, în maniera sa, ce a avut în vedere. Totuși a menționat […] The post „Am să dau explicații în maniera mea”. Nantoi dă vina pe „experții” de la Moscova, după criticile față de discursul din parlament appeared first on NewsMaker.
11:20
Producția agricolă și comerțul cu produse agroalimentare reprezintă un business complex care necesită investiții mari. Din acest motiv, fermierii (care pot fi în același timp și comercianți) au nevoie constantă nu doar de credite specializate pentru domeniul agricol, ci și de o gamă largă de alte servicii bancare. Despre ce servicii este vorba? Despre acest subiect a relatat cititorilor AGROEXPERT Victor Calpacci, Director Adjunct al Sucursalei nr.12 FinComBank din UTA Găgăuzia, care […] The post O gamă largă de instrumente financiare adresate fermierilor, oferită de FinComBank appeared first on NewsMaker.
10:50
Rusia a extrădat în Ungaria un cetățean al Republicii Moldova, acuzat că a furat 300 de mii de euro din bancomate. Presa rusă a scris, pe 20 iunie – cu referire la Ministerul Afacerilor Interne din Rusia, că numele bărbatului este Leonid Hora. Acesta ar fi părăsit Ungaria în 2019 iar în decembrie 2023 a […] The post Extrădat din Rusia în Ungaria: un moldovean, acuzat că a furat 300 mii de euro din bancomate appeared first on NewsMaker.
10:40
Avarie la sistemul de canalizare a orașului Bender. Presa din regiune a scris că s-a rupt o conductă și au loc deversări ale sistemului de canalizare în râul Nistru, totodată s-a interzis scăldatul în rău. Chișinăul susține că a fost solicitat să preleveze și să examineze probe din mai multe zone ale fluviului. Reprezentanții Ministerului […] The post Dezastru ecologic în Nistru? Tiraspolul interzice scăldatul. Reacția Ministerului Mediului de la Chișinău appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.