Ucraina a atacat cu drone două depozite de petrol din Rusia VIDEO

NewsMaker, 20 iunie 2024 13:10

Două depozite de petrol din Federația Rusă au fost lovite de drone ucrainene noaptea trecută. În rezultat, pe teritoriul ambelor depozite au avut loc incendii puternice. Victime nu au fost raportate, The Moscow Times În același timp, în cursul nopții trecute, armata rusă a bombardat teritoriul Ucrainei cu nouă rachete și 27 de drone. Toate aparatele […] The post Ucraina a atacat cu drone două depozite de petrol din Rusia VIDEO appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 6 ore
21:00
Adunarea Populară a Găgăuziei (APG) a adoptat în prima lectură un proiect de lege care prevede instituirea unei noi proceduri de licențiere a posturilor TV și de radio din autonomie. Iar asta în condițiile în care Consiliul Audiovizualului (CA) este singura autoritate care emite licențe pentru difuzarea posturilor de televiziune și radio din Moldova. Președinta […] The post Autoritățile de la Comrat vor să ofere licențe posturilor TV și de radio ocolind deciziile CA? Reacția Consiliului Audiovizualului appeared first on NewsMaker.
Acum 8 ore
19:40
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Jurnalistul rus, reținut în stânga Nistrului, a fost eliberat. Regulile privind declararea cadourilor ar putea fi înăsprite. Se cere atitudine în cazul lui Nantoi: protest împotriva sexismului în politică. Vine canicula: Cod Galben în toată țara. Absolvenții și-au aflat notele la BAC: 69% dintre ei […] The post (VIDEO) Caniculă în Moldova, o treime dintre absolvenți au picat BAC-ul, Nemerenco se simte în pericol/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
Acum 12 ore
17:50
Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei din România a anunțat o reducere a tarifului reglementat aplicat de operatorul sistemului energetic național, Transelectrica, pentru toate tranzacțiile de import, export și tranzit de energie electrică programate cu Republica Moldova și Ucraina, transmite IPN. Începând din septembrie 2022, tariful reglementat pentru schimburile de energie electrică cu țările […] The post România reduce taxele pentru importul și exportul energiei electrice din și către Moldova și Ucraina appeared first on NewsMaker.
17:20
Un bărbat din Dubăsari este cercetat penal pentru organizarea migrației ilegale în privința a șapte ucraineni apți de serviciul militar. În cel mai recent episod, acesta a fost prins în flagrant în timp ce transporta din regiunea transnistreană spre Chișinău. Bănuitul a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Precizările au fost făcute […] The post Un bărbat, prins în flagrant în timp ce transporta la Chișinău 3 ucraineni: este cercetat pentru organizarea migrației ilegale appeared first on NewsMaker.
17:10
Inspectorii de integritate vor avea pârghii suplimentare la efectuarea controlului averii și intereselor personale. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat, în prima lectură, de 59 de deputați. Dacă vor constata o diferență mare între venituri, cheltuieli și avere, inspectorii vor putea lăsa fără serviciu subiecții vizați. Mai mult, vor avea […] The post Vor putea lăsa fără serviciu pe cei cu avere nejustificată și aplica amenzi: proiectul ce vizează inspectorii de integritate, votat în lectura I appeared first on NewsMaker.
16:50
Un nou marcaj rutier la Chișinău. Acesta, denumit „covorul roșu”, se regăsește pe 4 străzi. Potrivit autorităților capitalei, marcajul este trasat pe carosabil, în fața trecerilor de pietoni, pentru a atrage atenția șoferilor și a spori siguranța pietonilor. Marcajul ar avea un material special cu o suprafață abrazivă. Asemenea marcaje, a menționat autoritatea locală, vor […] The post „Covoare roșii” în capitală, în fața trecerilor de pietoni: ce semnifică noul marcaj rutier FOTO appeared first on NewsMaker.
16:00
Ministra Sănătății Ala Nemerenco a declarat că se simte în pericol, după ce a dezvăluit că pneurile de la mașină i-au fost tăiate. Oficiala a menționat că a sesizat poliția despre caz, însă deocamdată făptașul nu a fost identificat. Precizările au fost făcute în cadrul unor declarații de presă din 27 iunie.  Pe 25 iunie, […] The post Ala Nemerenco, după ce a dezvăluit că i-au fost tăiate pneurile de la mașină: „Mă simt în pericol” appeared first on NewsMaker.
16:00
Mircea Catîrău a venit în locul lui Alexandr Berlinschii la Comisia Electorală Centrală (CEC), în funcția de membru. Pe 27 iunie, 60 de parlamentari au susținut candidatura lui Catîrău. El a fost propus în această funcție de fracțiunea Partidului de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS).   Mircea Catîrău a fost desemnat de Parlament în funcția […] The post „Nu am făcut parte din niciun partid politic”. Mircea Catîrău este noul membru al CEC appeared first on NewsMaker.
15:30
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Jurnalistul rus, reținut în stânga Nistrului, a fost eliberat. Regulile privind declararea cadourilor ar putea fi înăsprite. Se cere atitudine în cazul lui Nantoi: protest împotriva sexismului în politică. Romantica în timpul Euro 2024: Cină cu persoana iubită sau un meci de fotbal? Abonați-vă la […] The post (VIDEO) Recean cere reguli noi pentru cadouri, femeile împotriva sexismului, jurnalistul Iliușin, eliberat/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
14:30
Cei mai mulți dintre moldovenii, care au participat la un studiu efectuat recent, cred că „ceea ce își doresc cu adevărat femeile este să aibă familie și copii” și că atunci „când există puține locuri de muncă, bărbații au dreptul la slujbă mai mult decât femeile”. Totodată 46% din respondenții studiului au spus că, „în […] The post Opiniile rămân tradiționale? Studiu: moldovenii consideră că salariul unui bărbat trebuie să fie mai mare decât al unei femei appeared first on NewsMaker.
14:20
Replici tăioase la ședința Parlamentului din 27 iunie, pe marginea unui proiect de lege care prevede participarea militarilor moldoveni la misiuni internaționale inclusiv sub egida NATO. Deputatul comunist Vladimir Voronin a sugerat că orice interacțiune cu NATO ar putea face ca Federația Rusă să atace militar Republica Moldova, cum se întâmplă în prezent în Ucraina. […] The post „Dați-i un telefon prietenului dvs. Putin”. Grosu și Voronin, replici aprinse pe tema relației Moldova-NATO appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
13:20
Un vameș și un transportator au fost plasați în izolator pentru 72 de ore. Aceștia au fost reținuți pe 26 iunie, după ce primul ar fi acceptat peste 10 mii de euro de la al doilea. Transportatorul ar fi intenționat să aducă în Moldova, prin contrabandă, un lot de marfă. Cazul a avut loc la […] The post AUDIO „Eu mai mult risc: lucru, mită, variante”. Un vameș de la Sculeni, reținut în flagrant când ar fi primit €10 mii appeared first on NewsMaker.
12:20
Persoanele publice care primesc cadouri mai scumpe de 5 000 de euro la zile de naștere și aniversări vor trebui să indice în declarația de avere și interese personale inclusiv numele „generoșilor” de la care provin darurile. Inițiativa îi aparține premierului Dorin Recean. În cadrul ședinței de Guvern din 27 iunie, Recean s-a adresat către […] The post Persoanele publice, obligate să dezvăluie donatorii cadourilor de peste €5000. Propunerea lui Recean appeared first on NewsMaker.
12:20
Deputatul Oazu Nantoi a explicat, pe 27 iunie – la Parlament, că nu a avut intenția să insulte femeile și că nici pe ansamblul Joc nu l-a vizat în declarația sa care a stârnit reacții. El a spus că reacțiile au apărut după ce „un dirijor de la Kremlin, specialist în manipularea opiniei publice, a […] The post Nantoi, cu scuze și nu prea pentru afirmații pretins sexiste: „Un dirijor de la Kremlin a ridicat bagheta” VIDEO appeared first on NewsMaker.
11:10
Moldovenii îi doresc drept vecini pe ruși, cuplurile necăsătorite, ucraineni, români inclusiv pe persoanele care nu vorbesc limba de stat. Nu-i doresc drept vecini pe persoanele dependente de droguri, alcoolici, persoanele LGBTQ+, persoanele care trăiesc cu HIV dar și persoanele care au fost deținute. Datele se regăsesc într-un studiu, realizat în perioada 25 martie-17 mai […] The post Studiu: moldovenii vor vecini ruși și cupluri necăsătorite. Care este atitudinea față de persoanele LGBTQ+? appeared first on NewsMaker.
10:20
Regizorul-dramaturg din România David Schwartz, care s-a plâns pe „cenzură” la Chișinău, a anunțat că textul spectacolului „Invizibil”, în jurul căruia s-a iscat un scandal, a fost publicat pe online. El a spus că a fost nevoit să publice scenariul, după ce a văzut reacția teatrului „Luceafărul” dar și a ministrului Culturii de la Chișinău. […] The post Textul spectacolului „Invizibil”, în jurul căruia s-a iscat un scandal, a fost publicat. Regizor: Este important să fie citit appeared first on NewsMaker.
09:40
Biroul politici de reintegrare a reacționat la eliberarea jurnalistului rus Timofei Iliușin, reținut pe 24 iunie în regiunea transnistreană. Biroul a confirmat că Iliușin a fost eliberat pe 26 iunie și a menționat că salută decizia. Totodată, reprezentanții Biroului au spus că Iliușin a fost privat ilegal de libertate și că lipsa pluralismului de opinii în […] The post Prima reacție a Chișinăului după ce jurnalistul rus, reținut în regiunea transnistreană, a fost eliberat appeared first on NewsMaker.
09:10
Compania „Lux Proba Grup” se alătură unuia dintre cele mai importante proiecte ale Ministerului Educației și Cercetării. Investițiile companiei în proiectul „Moldova pentru Educație” vor valora 1 milion de lei. Ministrul Dan Perciun a mulțumit reprezentanților companiei “Lux Proba Grup” pentru angajamentul pe care și l-au asumat,  menționând că investițiile în școli sunt o prioritate […] The post Lux Proba Grup va investi un milion de lei în proiectul „Moldova pentru educație” al Ministerului Educației și Cercetării appeared first on NewsMaker.
09:00
Au fost afișate rezultatele preliminare ale examenului național de bacalaureat. Notele pot fi văzute la cele 93 de centre instituite în întreaga țară. Rezultatele se regăsesc și pe o platformă online a Ministerului Educației, tot aici sunt prezentate testele verificate. Au promovat examenul, în sesiunea de bază – până la desfășurarea contestațiilor, 12 526 de […] The post BAC 2024: elevii își pot afla notele. Trei candidați au fost eliminați pentru fraudă  appeared first on NewsMaker.
08:30
Jurnalistul rus Timofei Iliușin, reținut pe 24 iunie – în regiunea transnistreană, a fost eliberat. Anunțul a fost făcut în seara zilei de 26 iunie de publicația SOTAvision, unde Iliușin activa.  Reprezentanții publicației din Rusia au anunțat că Iliușin i-a contactat și le-a spus că se află la Chișinău. El le-a mai declarat colegilor că […] The post Jurnalistul rus Timofei Iliușin, reținut în regiunea transnistreană, a fost eliberat appeared first on NewsMaker.
08:10
Alegeri  Conform calculelor Comisiei Electorale Centrale, alegerile prezidențiale și referendumul privind integrarea europeană vor costa Moldova peste 310 milioane de lei. CEC a propus majorarea cu 10% a numărului de secții de votare în străinătate pentru a evita cozile mari. În unele cazuri, votarea poate avea loc pe parcursul a două zile. Aproximativ 12,5 mii de reprezentanți ai diasporei moldovenești din șase țări vor putea vota prin poștă. Bani din […] The post NM Espresso: cât ne costă alegerile, €257 milioane pentru cinci proiecte moldovenești și soarta jurnalistului rus reținut la Tiraspol appeared first on NewsMaker.
Ieri
20:30
La Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, pe 26 iunie, a fost programată o nouă ședință de judecată în dosarul finanțării ilegale a ex-Partidului „ȘOR”, în care este inculpată bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul. Aceasta însă a fost amânată din nou din cauza absenței avocaților lui Guțul. Astfel, judecătoarea care examinează cauza a dispus desemnarea unui avocat din […] The post Încă o ședință de judecată în cazul lui Guțul, amânată din lipsa avocaților. Judecătoarea a dispus desemnarea unui apărător din oficiu appeared first on NewsMaker.
19:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Moldova și Ucraina vor negocia separat integrarea în UE. Chișinăul a cerut eliberarea jurnalistului rus, reținut în stânga Nistrului. O mașină a poliției, implicată în accident rutier. Bașcanei Găgăuziei i s-a desemnat avocat din partea statului. Zăpadă de vară: a nins în nordul Italiei. BCS […] The post (VIDEO) Chișinăul cere eliberarea lui Iliușin, avocat de stat pentru Guțul, 275 mln euro pentru infrastructură/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
18:40
Republica Moldova și Grecia își vor recunoaște reciproc permisele de conducere eliberate în cele două state. Cabinetul de miniștri a aprobat, în cadrul ședinței din 26 iunie, Acordul privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor de conducere dintre guvernele celor două țări.  Astfel, va fi facilitat traficul rutier și vor fi eliminate impedimentele birocratice pentru cetățenii care […] The post Moldova și Grecia își vor recunoaște reciproc permisele de conducere. Guvernul a aprobat Acordul appeared first on NewsMaker.
17:40
Politicianul Sergiu Mocanu a spus că Parlamentul caută o posibilitate prin care cetățenii să participe obligatoriu pe 20 octombrie atât la referendum cât și la alegerile prezidențiale, fără a omite un scrutin. El a mai declarat că s-ar pregăti doar o listă electorală în acest. Fie, a adăugat Mocanu, vor fi două buletine dar care vor […] The post Fals: Cetățenii vor fi obligați să participe atât la referendum, cât și la prezidențiale. De unde au pornit falsurile? appeared first on NewsMaker.
17:10
Inspectorii din cadrul Autorității Naționale de Integritate (ANI) ar putea să dispună direct încetarea mandatului sau raporturilor de serviciu ale persoanei cu funcție de demnitate publică care a încălcat regimul declarării averii și intereselor personale, nu doar să solicite acest lucru, cum se întâmplă actualmente. Iar dacă actul de constatare a încălcării emis de inspectorul […] The post Mai multă putere pentru inspectorii de integritate? Îi vor putea lăsa fără serviciu pe cei cu avere nejustificată appeared first on NewsMaker.
16:30
Viceprimarul de Chișinău Irina Gutnic a spus că municipiul riscă să rămână fără un teren în valoare de peste 100 de milioane de lei, amplasat în sectorul Râșcani. Ea a declarat că terenul este proprietate a municipiului și a fost transmis în gestiunea societății pe acțiuni Autocomtrans. Gutnic a acuzat pe unii reprezentanți ai partidului […] The post Chișinăul riscă să rămână fără un teren de peste 100 mln lei? Acuzațiile Primăriei și reacția PAS appeared first on NewsMaker.
15:20
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a felicitat pe prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte, cu prilejul alegerii sale în calitate de secretar general al NATO. În mesajul transmis, șefa statului și-a exprimat aprecierea pentru parteneriatul Moldova-NATO.  „Felicitări călduroase prim-ministrului Mark Rutte pentru că a fost ales în calitate de următor secretar general al NATO. Prețuim […] The post „Prețuim parteneriatul cu NATO”. Maia Sandu l-a felicitat pe Mark Rutte după ce a fost ales șef al Alianței Nord-Atlantice appeared first on NewsMaker.
15:00
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Moldova și Ucraina vor negocia separat integrarea în UE. O mașină a poliției, implicată în accident rutier. Zăpadă de vară: a nins în nordul Italiei. BCS contestă legalitatea fuzionării a două spitale. Cum percep Chișinăuienii începutul negocierilor de aderare la UE? Abonați-vă la canalul nostru […] The post (VIDEO) BCS la CC pentru fuziunea spitalelor, Moldova și Ucraina, negocieri separate cu UE, zăpadă în Italia/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
14:50
Premierul Țărilor de Jos, Mark Rutte, va fi noul secretar general al NATO. Candidatura politicianului olandez a fost aprobată de toți ambasadorii celor 32 de țări-membre ale Alianței Nord-Atlantice în cadrul unei reuniuni din 26 iunie, la Bruxelles. Mark Rutte va prelua funcția din 1 octombrie, atunci când expiră mandatul actualului șef NATO, Jens Stoltenberg.  […] The post Premierul Țărilor de Jos va deveni noul șef NATO. Candidatura lui Rutte, aprobată de toți Aliații appeared first on NewsMaker.
14:20
Portalul Stopfals.md a comunicat pe 26 iunie despre o reclamă frauduloasă, care se regăsește pe Facebook, cu utilizarea imaginii edilului capitalei Ion Ceban și a redacțiilor media NewsMaker și TV8. La accesare, pagina te duce la un articol înșelător care promovează o schemă frauduloasă de oferire a datelor personale pentru estorcare de bani.  Portalul a […] The post Imaginea NewsMaker, folosită din nou de escroci: promovează o schemă pentru a obține bani FOTO appeared first on NewsMaker.
14:10
Cu ocazia lansării platformei, a fost dezvoltat un tur exclusiv și un spațiu multi-senzorial în sprijinul perlei naturale a Moldovei – Rezervația Prutul de Jos Mastercard a lansat în Moldova platforma globală de experiențe exclusive și privilegii – priceless.com. Platforma deschide accesul utilizatorilor Mastercard la sute de experiențe din întreaga lume potrivite pasiunilor fiecăruia precum […] The post Experiențe de neprețuit și oportunități exclusive: Mastercard lansează platforma priceless.com în Moldova appeared first on NewsMaker.
13:40
Reprezentanții Chișinăului au cerut clarificări Tiraspolului în cazul informației despre reținerea jurnalistului rus Timofei Iliușin. Totodată s-a solicitat „eliberarea necondiționată a jurnalistului”. Precizările au fost făcute pentru NewsMaker de reprezentanții Biroului politici de reintegrare. Biroul a mai spus că a sesizat și instituțiile naționale de resort cu privire la „încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană”.  […] The post Chișinăul a cerut explicații Tiraspolului, în cazul jurnalistului rus Timofei Iliușin appeared first on NewsMaker.
13:30
Banca Europeană de Investiții (BEI) plănuiește să acorde Republicii Moldova împrumuturi în valoare de €257,5 milioane pentru cinci proiecte de infrastructură în următorii ani. Despre acest lucru a aflat corespondentul NM Daria Slobodcicova în timpul unei vizite la BEI în data de 26 iunie.  Reprezentanții BEI au discutat despre acordarea de împrumuturi pentru următoarele proiecte: […] The post Vești bune de la Bruxelles. Banca Europeană de Investiții planifică investiții de peste €257 mln în Moldova appeared first on NewsMaker.
13:10
Un cititor NewsMaker ne-a scris că activistul John Onoje, originar din Sierra Leone și care s-a refugiat în Republica Moldova în 1999, ar fi decedat la Bruxelles. Urmare a informațiilor activistul Oleg Brega, care îl cunoștea pe Onoje, a confirmat pentru NewsMaker moartea acestuia. Onoje, în vârstă de 64 de ani, a murit pe 14 […] The post Activistul John Onoje a murit. Acesta a locuit în ultimii ani în Belgia appeared first on NewsMaker.
12:20
Brandul francez Louis Vuitton a retras din vânzare bluza inspirată dintr-o ie românească, pentru care nu a creditat originile, după scandalul care a izbucnit în mediul online. Reprezentanții renumitei case de modă au prezentat scuze statului român, într-o discuție cu ambasadoarea României în Franța. De asemenea, casa de modă a convenit cu Ministerul Culturii de […] The post Louis Vuitton cere scuze României. Decizia privind ia românească, inclusă într-o colecție recentă appeared first on NewsMaker.
11:50
O nouă escrocherie în Republica Moldova. Persoanelor, care sunt în așteptarea coletelor poștale, li se transmit conturi de plată pentru a-și primi ulterior bunurile de peste hotare. Conturile de plată le sunt transmise prin mesaje din numele autorităților vamale. Serviciul Vamal a menționat pe 26 iunie că nu transmite conturi de plată și a îndemnat […] The post O nouă schemă pusă la cale de escroci: trimit conturi de plată celor care așteaptă colete FOTO appeared first on NewsMaker.
11:00
Comisarul european pentru vecinătate și extindere Oliver Varhelyi a subliniat că Uniunea Europeană sprijină integritatea teritorială a Republicii Moldova, de aceea la negocierile de aderare se discută despre regiunea transnistreană ca parte a țării noastre. Menționăm, Varhelyi a participat pe 25 iunie la Luxemburg la prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE.  Întrebat de jurnalista NewsMaker Daria Slobodcicova dacă […] The post Comisar european: Sperăm că regiunea transnistreană, ca parte a Moldovei, va fi și ea în UE appeared first on NewsMaker.
10:20
Lucrări de construcție cu final tragic într-un sat din suburbia municipiului Chișinău. Un muncitor a fost electrocutat în timp ce efectua lucrări de betonare. Acesta, aflându-se la sol și manevrând furtunul de beton, ar fi atins linia electrică aeriană. Persoana a fost preluată în stare gravă la spital, unde ulterior a decedat. Cazul a avut […] The post Lucrări de construcție cu final tragic, în municipiul Chișinău: un muncitor a fost electrocutat appeared first on NewsMaker.
09:50
TV6 și Orhei TV au rămas fără licență. Consiliul pentru promovarea proiectelor investiționale de importanță națională, din cadrul Agenției de Investiții, a retras actele permisive pentru compania, asociată cu Ilan Șor, Media Resurse – care deținea licență pentru TV6 și Orhei TV. Consiliul a luat decizia pe 18 iunie și a publicat-o pe site-ul Guvernului pe 24 […] The post Posturile TV6 și Orhei TV, asociate cu Ilan Șor, au rămas fără licență appeared first on NewsMaker.
09:10
Șeful armatei române efectuează o vizită în Republica Moldova. Gheorghiță Vlad a avut întrevederi deja cu ministrul Apărării Anatolie Nosatîi și comandantul Armatei Naționale Eduard Ohladciuc. Părțile au vorbit despre colaborarea bilaterală pe segment militar dar și situația de securitate regională. Până pe 27 iunie, oficialul român va avea întrevederi la Președinția și Parlamentul Republicii […] The post Șeful armatei române a venit la Chișinău. Discuții cu ministrul moldovean al Apărării despre colaborări appeared first on NewsMaker.
08:40
Scuarul Parlamentului de la Chișinău a fost iluminat, în seara zilei din ajun, în culorile drapelului Uniunii Europene. S-a întâmplat după ce Republica Moldova a început negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că „ne așteaptă un drum lung, unde va trebui ca fiecare dintre noi să depună efort și determinare […] The post Scuarul Parlamentului a fost iluminat în culorile drapelului UE, după startul negocierilor de aderare appeared first on NewsMaker.
08:20
Negocieri  La Luxemburg s-a desfășurat Conferința Interguvernamentală, care a dat startul oficial al negocierilor de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană. Prim-ministrul moldovean Dorin Recean a declarat că acest moment este unul așteptat de peste 30 de ani. Potrivit lui, Conferința Interguvernamentală demonstrează că suntem capabili să construim până în 2030 un stat european prosper. Viceprim-ministrul pentru integrare europeană al Moldovei, Cristina Gherasimov, a menționat că cel mai dificil în procesul de negocieri va fi primul […] The post NM Espresso: Moldova a început negocierile de aderare la UE, tariful la încălzire în Chișinău va fi redus, stradă în onoarea lui Vangheli appeared first on NewsMaker.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:00
Republica Moldova și Ucraina, care în prezent merg „la pachet” în procesul de integrare în Uniunea Europeană, se vor separa după ce vor fi deschise capitolele de negociere. Din acel moment fiecare dintre cele două țări va parcurge drumul spre aderarea la UE „cu pasul său”. Precizările au fost făcute de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană […] The post Când procesul de aderare la UE al Moldovei va fi separat de cel al Ucrainei? Răspunsul vicepremierului Gherasimov appeared first on NewsMaker.
22:50
Republica Moldova și Ucraina, care în prezent merg „la pachet” în procesul de integrare în Uniunea Europeană, se vor separa după ce vor fi deschise capitolele de negociere. Din acel moment fiecare dintre cele două țări va parcurge drumul spre aderarea la UE „cu pasul său”. Precizările au fost făcute de viceprim-ministra pentru Integrare Europeană […] The post Când procesul de aderare la UE al Moldovei va fi separat de ce la Ucrainei? Răspunsul vicepremierului Gherasimov appeared first on NewsMaker.
22:40
Pe online au apărut informații că un prestator de servicii medicale din Moldova, din domeniul fertilizării in vitro, ar activa fără autorizația eliberată de Agenția de Transplant. Prestatorul a numit informația „falsă” și a anunțat că va iniția procedurile legale pentru a-și apăra reputația profesională. Într-o reacție la subiect, ministra Sănătății Ala Nemerenco a precizat […] The post Prestează servicii de fertilizare in vitro fără autorizația Agenției de Transplant? Nemerenco reacționează appeared first on NewsMaker.
22:40
Prima Conferință Interguvernamentală Moldova-UE, care a marcat startul negocierilor de aderare la UE, a luat sfârșit. În timpul evenimentului, conducătorul delegației Republicii Moldova, premierul Dorin Recean, a prezentat Poziția de negociere din partea țării noastre. Documentul prevede, printre alte, că țara noastră își propune să adere la UE până în 2030 – obiectiv setat anterior […] The post Gherasimov: În timpul negocierilor de aderare la UE, Moldova ar putea cere perioade de tranziție pentru două domenii appeared first on NewsMaker.
21:30
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Moscova interzis difuzarea a 81 de instituții mass-media pe teritoriul Federației Ruse. Trei dintre acestea – Pro TV, B1TV și Digi24 – sunt din România. Potrivit MAE-ului rus, decizia este o „măsură de răspuns” la decizia UE din luna mai, privind blocarea accesului la trei instituții mass-media ruse pro-Kremlin […] The post Optzeci și unu de instituții mass-media europene, interzise în Rusia. Trei sunt din România appeared first on NewsMaker.
19:50
La scurt timp înainte de începerea primei Conferințe Interguvernamentale Moldova-UE din 25 iunie, premierul Dorin Recean, care conduce delegația țării noastră, a făcut primele declarații de presă. Prim-ministrul a spus că autoritățile lucrează pentru a se asigura că Republica Moldova va deveni o țară prosperă, dar și un membru contributiv al Uniunii Europene.  „Acesta este […] The post Primele declarații ale premierului Recean înainte de începerea primei Conferințe Interguvernamentale Moldova-UE appeared first on NewsMaker.
19:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Zi istorică: Moldova și Ucraina încep negocierile de aderare la UE. ANRE propune un tarif mai mic pentru căldură. Un jurnalist rus ar fi fost reținut în regiunea transnistreană. Ministrul culturii a comentat scandalul de la teatrul „Luceafărul”. Cer demisia președintelui Adunării Populare a Găgăuziei. […] The post (VIDEO) Locul regiunii transnistrene în UE, acuzații și insulte în Găgăuzia, noi tarife la căldură/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.