Implementarea votului electronic în Moldova, din nou, amânată – Ce spune Comisia Electorală Centrală

Politik, 2 mai 2024 13:50

Comisia Electorală Centrală nu a renunțat la implementarea votului online, dar a stopat acest proces din motive legate de riscurile de securitate cibernetică la care este expusă Republica Moldova, au declarat reprezentanții CEC la o ședință. De cealaltă parte, experții susțin că votul electronic este mult mai ieftin comparativ cu cel clasic sau cu cel ... Implementarea votului electronic în Moldova, din nou, amânată – Ce spune Comisia Electorală Centrală The post Implementarea votului electronic în Moldova, din nou, amânată – Ce spune Comisia Electorală Centrală appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 24 ore
12:30
Inspectoratul General al Poliției (IGP) confirmă informația enunțată de către oligarhul fugar Ilan Șor, privind dobândirea de către acesta a cetățeniei Rusiei. „Oficial nu am fost anunțați de autoritățile Federației Ruse, dar deținem informația că această persoană a primit cetățenia respectivului stat. Mai mult, avem și informația că la sfârșitul lunii ianuarie curent acesta și-a ... Inspectoratul General al Poliției cu ochii pe Ilan Șor – A confirmat că a obținut cetățenia Federației Rusiei The post Inspectoratul General al Poliției cu ochii pe Ilan Șor – A confirmat că a obținut cetățenia Federației Rusiei appeared first on Politik.
12:30
În Parlamentul de la Chișinău a fost anunțată crearea grupului parlamentar „Victorie – Pobeda”, format din 9 deputați, apropiați lui Ilan Șor. Anunțul a fost făcut de deputatul Vasile Bolea. Nouă deputați din Parlament anunță că se unesc într-un grup parlamentar. E vorba de aleșii din fosta fracțiune parlamentară Șor și deputații neafiliați, membri ai ... Un nou grup parlamentar din 9 deputați, în Legislativ – Anunțul făcut de deputatul Vasile Bolea The post Un nou grup parlamentar din 9 deputați, în Legislativ – Anunțul făcut de deputatul Vasile Bolea appeared first on Politik.
12:30
Comuna Stăuceni din componența municipiului Chișinău a obținut statutul de oraș. Parlamentul a adoptat inițiativa legislativă a deputatei PAS Larisa Voloh, ce prevede modificarea Legii privind organizarea administrativ-teritorială a Republicii Moldova în vederea atribuirii comunei Stăuceni a statutului de localitate urbană. Potrivit cadrului normativ în vigoare, schimbarea statutului unității administrativ-teritoriale ține de competența Parlamentului. Aceasta ... Bucurie la Stăuceni – Localitatea a devenit oraș, cu peste nouă mii de locuitori – Ce spune primarul din localitate The post Bucurie la Stăuceni – Localitatea a devenit oraș, cu peste nouă mii de locuitori – Ce spune primarul din localitate appeared first on Politik.
12:30
Exporturile de mărfuri și produse ale Republicii Moldova s-au redus cu 14,0% în perioada ianuarie-martie 2024, comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent. Valoarea totală a exporturilor în acest trimestru a fost de 921,8 milioane dolari SUA, arată datele Biroului Național de Statistică. Exporturile de mărfuri autohtone au reprezentat 77,6% din totalul exporturilor, însumând 715,1 ... Probleme pentru economia Moldovei – Au scăzut exporturile în primul trimestru al anului 2024   The post Probleme pentru economia Moldovei – Au scăzut exporturile în primul trimestru al anului 2024   appeared first on Politik.
12:30
Nicio școală auto din R. Moldova nu întrunește standardele de acreditare pentru pregătirea conducătorilor auto la categoria B. Cel puțin asta reiese dintr-o analiză a Ministerului Educației și Cercetării asupra serviciilor prestate de școlile auto din țară. Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, începând cu data de 2 februarie, de când au intrat în vigoare noile ... Nicio școală auto din Moldova nu întrunește standardele de acreditare pentru pregătirea conducătorilor la categoria B – Analiza alarmantă a Ministerului Educației The post Nicio școală auto din Moldova nu întrunește standardele de acreditare pentru pregătirea conducătorilor la categoria B – Analiza alarmantă a Ministerului Educației appeared first on Politik.
12:30
Comisia Pre-Vetting își va continua activitatea și va finaliza procedurile de evaluare reluată cât de curând posibil conform mandatului prevăzut de legislație. O declarație în acest sens a fost publicată de Comisie, după ce a luat act de declarațiile publice ale Procuraturii Anticorupție cu privire la Tatiana Răducanu și de intenția sa de a demisiona ... Comisia Pre-Vetting își continuă activitatea – Parlamentul examinează cererea demisiei Tatianei Raducanu The post Comisia Pre-Vetting își continuă activitatea – Parlamentul examinează cererea demisiei Tatianei Raducanu appeared first on Politik.
12:30
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat Raportul Comisiei de evaluare externă (Comisia Vetting) al candidatului Vladislav Gribincea, fondatorul Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ). „Conform concluziilor Raportului, Comisia a conchis, în unanimitate, că Gribincea corespunde criteriilor de integritate etică și financiară. Până în ... Expertul în drept, Vladislav Gribincea, la un pas de a fi judecător la Curtea Supremă de Justiție – CSM a aprobat raportul Comisiei Vetting The post Expertul în drept, Vladislav Gribincea, la un pas de a fi judecător la Curtea Supremă de Justiție – CSM a aprobat raportul Comisiei Vetting appeared first on Politik.
12:30
Ministerul Justiției a înregistrat la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, cererea de chemare în judecată prin care solicită aplicarea prevederilor Legii cu privire la partidele politice, privind limitarea activității Partidului Politic „Șansă”, pentru un termen de 6 luni. Ministrul Justiției Viorica Mihailov -Moraru spune că organul de conducere al formațiunii nu s-a conformat cerințelor Comisiei Electorale ... Partidul „Șansa” cu restricții la prezidențiale – Instanța ar putea limita activitatea formațiunii – Ce spune ministrul, Mihailov-Moraru The post Partidul „Șansa” cu restricții la prezidențiale – Instanța ar putea limita activitatea formațiunii – Ce spune ministrul, Mihailov-Moraru appeared first on Politik.
Ieri
00:00
Patru candidați s-au înscris la concursul pentru funcția de procuror general al Republicii Moldova, a declarat șeful CSP, Dumitru Obadă Cei patru candidați înscriși sunt Octavian Iachimovschi, Ion Munteanu, Alexandru Cernei, Grigore Vornicescu Așadar, candidații înscriși în concurs sunt adjunctul șefei Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi, actualul procuror general interimar, Ion Munteanu, al treilea este unul ... Patru candidați aspiră pentru funcția de procuror general – Președintele CSP spune ce urmează The post Patru candidați aspiră pentru funcția de procuror general – Președintele CSP spune ce urmează appeared first on Politik.
15 mai 2024
23:10
Premierul Slovaciei Robert Fico a fost împușcat în stradă, miercuri, în localitatea Handlova. Incidentul s-a produs în fața Casei de Cultură, unde se întrunea guvernul în ședință, când premierul a venit în mijlocul oamenilor. Fico a fost transportat la spital și se află în operație, viața sa fiind pusă în pericol. Robert Fico se luptă ... Premierul Slovaciei, Robert Fico, în stare critică – A fost operat de urgență – Ministrul Apărării:„Personalul medical se luptă pentru viața sa” The post Premierul Slovaciei, Robert Fico, în stare critică – A fost operat de urgență – Ministrul Apărării:„Personalul medical se luptă pentru viața sa” appeared first on Politik.
23:00
Președintele Maia Sandu cere probe concrete din partea Procuraturii Anticorupție, condusă de Veronica Drăgălin, privind acuzațiille lansate la adresa magistratei Tatiana Răducanu, suspectată de corupție, abuz de putere și afiliere cu Veaceslav Platon și Ilan Șor. Declarația a fost făcută de Maia Sandu la TV8 . În context, șefa statului a spus că după ce ... Reacția Președintelui Sandu la acuzațiile PA în adresa Tatianei Răducanu – Șeful Statului cere probe de la oamenii legii The post Reacția Președintelui Sandu la acuzațiile PA în adresa Tatianei Răducanu – Șeful Statului cere probe de la oamenii legii appeared first on Politik.
22:40
Unul dintre cei mai aprigi critici ai reformei justiției, în special a evaluării externe vetting, fostul judecător Victoria Sanduța ar avea probleme grave de integritate și chiar legături cu anumite grupări certate cu legea   Este vorba despre judecătoarea Victoria Sanduța, care este și fondatoare a Asociației ”Vocea Justiției”. Potrivit unei investigații jurnalistice, Sanduța are ... Unul dintre cei mai aprigi critici ai reformei justiției, fostul judecător Victoria Sanduța, ar avea probleme de integritate și chiar legături cu anumite grupări certate cu legea  The post Unul dintre cei mai aprigi critici ai reformei justiției, fostul judecător Victoria Sanduța, ar avea probleme de integritate și chiar legături cu anumite grupări certate cu legea  appeared first on Politik.
17:00
Premierul Slovaciei, Robert Fico a fost împușcat după ședința de guvern. El a fost dus la spital miercuri, anunță publicația DennikN. Fico a fost împușcat în localitatea Handlova. Incidentul s-a produs în fața Casei de Cultură, unde se întrunea guvernul în ședință, când premierul a venit în mijlocul oamenilor. Robert Fico a fost dus cu elicopterul ... ULTIMA ORĂ: Premierul Slovaciei, Robert Fico împușcat după ședința de guvern – A fost dus cu elicopterul la un spital din Bratislava The post ULTIMA ORĂ: Premierul Slovaciei, Robert Fico împușcat după ședința de guvern – A fost dus cu elicopterul la un spital din Bratislava appeared first on Politik.
16:50
Șeful diplomației europene, Josep Borrell le-a cerut miercuri autorităților georgiene să-și retragă controversata lege privind „influența străină”, considerată „negativă” pentru continuarea procesului de aderare a Georgiei la UE, relatează AFP Adoptarea acestei legi, marți, de către parlamentul georgian „are un impact negativ asupra progresului Georgiei pe drumul său către UE”, a declarat Borrell într-un comunicat ... UE și SUA critică controversata lege georgiană privind „influența străină”- Borrell: „Are un impact negativ asupra progresului Georgiei pe drumul spre UE” The post UE și SUA critică controversata lege georgiană privind „influența străină”- Borrell: „Are un impact negativ asupra progresului Georgiei pe drumul spre UE” appeared first on Politik.
14:10
The post LIVE: Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și secretarul de stat, Galina Rusu, despre calitatea instruirii în școlile auto din Republica Moldova appeared first on Politik.
13:40
Scandalul demisiei Tatianei Raducanu se amplifică în mediul politic. Mai mulți lideri de partide spun că scrisoarea doamnei dragalin și demisia lui Răducanu de la Comisia compromit iremediabil reforma justiției „O problemă cu mult mai gravă chiar decât scandalul lui Hebel”, spune liderul CUB, Igor Munteanu despre noul scandal legat de Tatiana Răducanu, care, în ... Scandalul demisiei Tatianei Raducanu compromit iremediabil procesele în justiție – Reacția politicienilor de la Chișinău The post Scandalul demisiei Tatianei Raducanu compromit iremediabil procesele în justiție – Reacția politicienilor de la Chișinău appeared first on Politik.
12:50
Scrisoarea semnată de procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, adresată către candidații nepromovați de către Comisia Pre-Vetting din 14 mai 2024, unde este vizată și fostul membru al comisiei Pre-Vetting Tataiana Răducanu, este autentică, confirmă instituția. În comunicatul de presă, PA menționează că instituția „nu are scopul să discrediteze procedura de pre-vetting și vetting”. „Scrisoarea ... Procuratura Anticorupție deschide parantezele – Scrisoarea lui Dragalin, în care Răducanu este bănuită de legături cu Șor și Platon, este autentică The post Procuratura Anticorupție deschide parantezele – Scrisoarea lui Dragalin, în care Răducanu este bănuită de legături cu Șor și Platon, este autentică appeared first on Politik.
12:10
Permisele de conducere eliberate de autoritățile din Republica Moldova vor fi recunoscute în Spania și invers, după ce Guvernul de la Chișinău a aprobat Acordul semnat pe 18 aprilie curent la Chișinău de către miniștrii Afacerilor Interne ai R. Moldova și Regatului Spaniei, Adrian Efros și Fernando Grande-Marlaska, „Prin ratificarea acordului, va fi asigurată recunoașterea ... Spania ar putea recunoaște permisele de conducere moldovenești și invers – Guvernul de la Chișinău a aprobat un Acord interguvernamental The post Spania ar putea recunoaște permisele de conducere moldovenești și invers – Guvernul de la Chișinău a aprobat un Acord interguvernamental appeared first on Politik.
12:10
Localităţile din Zona de Securitate vor beneficia și în anul 2024 de mai multe proiecte de dezvoltare durabilă, de modernizare a infrastructurii și suport instituțional. Guvernul a aprobat Programul activităților de reintegrare a țării pentru anul 2024, care prevede un șir de acțiuni pentru îmbunătățirea condițiilor de trai a persoanelor din preajma Zonei de Securitate. ... Localităţile din Zona de Securitate vor beneficia și în 2024 de mai multe proiecte de dezvoltare durabilă, de modernizare a infrastructurii și suport instituțional – Decizia luată de Guvern The post Localităţile din Zona de Securitate vor beneficia și în 2024 de mai multe proiecte de dezvoltare durabilă, de modernizare a infrastructurii și suport instituțional – Decizia luată de Guvern appeared first on Politik.
12:10
Programul „Prima Casă Plus” va fi definitivat într-o săptămână de către Guvern. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean, după ce Președintele Maia Sandu a cerut cabinetului de miniștri să actualizeze programul de creditare, destinat achiziționării locuințelor. Șeful Executivului a dat indicații funcționarilor de la Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și ODA ... Statul relansează Programul Prima Casă – Președintele Sandu a solicitat guvernului să actualizeze programul de creditare, destinat achiziționării locuințelor The post Statul relansează Programul Prima Casă – Președintele Sandu a solicitat guvernului să actualizeze programul de creditare, destinat achiziționării locuințelor appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:50
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat marţi ajutorul „crucial” al SUA, mulţumind Washingtonului pentru sprijinul bipartizan, dar în acelaşi timp a cerut SUA să trimită două sisteme de rachete Patriot suplimentare pentru a apăra oraşul Harkov şi restul regiunii nord-estice atacate de Rusia, relatează EFE şi Reuters, transmite Agerpres. În cadrul unei întrevederi marţi cu ... Zelenski îi cere lui Blinken două sisteme Patriot pentru apărarea Harkovului – România gata să ofere și ea o astfel de baterie, dar decizia aparține CSAT-lui de la București The post Zelenski îi cere lui Blinken două sisteme Patriot pentru apărarea Harkovului – România gata să ofere și ea o astfel de baterie, dar decizia aparține CSAT-lui de la București appeared first on Politik.
21:40
Simona Halep nu se află pe lista jucătoarelor care au primit wildcard la ediția din 2024 a Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului. Sportiva din România a cucerit titlul pe zgura pariziană în 2018, însă acest argument nu a fost îndeajuns pentur organizatorii turneului Simona Halep, ajunsă pe locul 1149, a ... Simona Halep, OUT de la Roland Garros – Francezii nu i-au dat wilcard, campioanei din 2018 The post Simona Halep, OUT de la Roland Garros – Francezii nu i-au dat wilcard, campioanei din 2018 appeared first on Politik.
21:10
Mâine expiră termenul limită pentru înscrierea la concursul pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General. Octavian Iachimovschi, cel care a fost declarat câștigător a concursului anulat, este, deocamdată, singurul candidat înscris în competiție. Dumitru Obadă președintele CSP ne-a declarat pentru politik.md că urmează să mai depună dosarele și alți candidați iar mâine organul de ... O nouă cursă pentru șefia Procuraturii Generale – Primul candidat care s-a înscris la concurs – Mâine expiră termenul limită pentru depunerea dosarelor The post O nouă cursă pentru șefia Procuraturii Generale – Primul candidat care s-a înscris la concurs – Mâine expiră termenul limită pentru depunerea dosarelor appeared first on Politik.
21:10
Tatiana Răducanu, care a deținut concomitent funcția de membră a Comsiei Pre-Vetting și a Comisiei Vetting, și-a depus demisia. S-a întâmplat după ce, în spațiul public, a fost distribuită o scrisoare semnată de șeful Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, în care este menționat că „ Răducanu este apropiată și a executat comenzile lui Platon, Colenco ... Reacție tăioasă a Tatianei Răducanu în adresa lui Dragalin – „A trimis scrisoarea pentru a denigra vettingul și pre-vettingul, iar acțiunile ei sunt la comanda grupurilor criminale” The post Reacție tăioasă a Tatianei Răducanu în adresa lui Dragalin – „A trimis scrisoarea pentru a denigra vettingul și pre-vettingul, iar acțiunile ei sunt la comanda grupurilor criminale” appeared first on Politik.
16:30
Republica Moldova și UE vor încheia în timpul apropiat un Parteneriat de Securitate și Apărare – un aranjament politic privind cooperare sporită în sfera securității și apărării. Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, acesta va fi încheiat în concordanță cu obiectivele stabilite în Strategia Securității Naționale ale statului. UE este în proces de stabilire ... Reacția MAE de la Chișinău la semnarea Parteneriatului de Securitate și Apărare dintre RM și UE The post Reacția MAE de la Chișinău la semnarea Parteneriatului de Securitate și Apărare dintre RM și UE appeared first on Politik.
16:20
FOTO: Zdg.md Membru al comisiei de pre-vetting și evaluare a procurorilor, Tatiana Răducanu, a demisionat din funcție. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei Juridice, Numiri și Imunități, Veronica Roșca. Presa de la Chișinău scrie că Procuratura Anticorupție, o bănuește pe Răducan de legături cu Veaceslav Platon și Aureliu Colenco, actualul avocat principal care reprezintă ... Cutremur în justiție -Tatiana Răducanu a demisionat din funcţia de membrul al comisiei pre-vetting – Ar figura într-un proces penal inițiat de Procuratura Anticorupție The post Cutremur în justiție -Tatiana Răducanu a demisionat din funcţia de membrul al comisiei pre-vetting – Ar figura într-un proces penal inițiat de Procuratura Anticorupție appeared first on Politik.
16:20
Deputatul PAS, Radu Marian spune că a înregistrat un amendament la legislația în vigoare prin care include Î.S. ”Aeroportul Internațional Chișinău” în lista bunurilor care nu pot fi privatizate Această modificare, mai spune deputatul, va garanta că Aeroportul rămâne în proprietatea statului și va corecta o nedreptate comisă în timpul guvernărilor precedente. De asemenea, modificarea ... Parlamentul vrea să includă Aeroportul Chișinău în lista bunurilor nepasibile privatizării – Ce scop urmărește proiectul de lege The post Parlamentul vrea să includă Aeroportul Chișinău în lista bunurilor nepasibile privatizării – Ce scop urmărește proiectul de lege appeared first on Politik.
16:20
Legea privind implementarea parțială a votului prin corespondență a fost promulgată de șeful statului, Maia Sandu, asta în pofida asigurărilor date de deputații PAS de a supune proiectul unei expertize din partrea Comisiei de la Veneția. Republica Moldova se află sub monitorizarea Consiliului Europei, este o țară candidată la Uniunea Europeană și s-a angajat să ... Legea privind votul prin corespondență promulgată de șeful statului fără avizul Comisiei de la Veneția – Opoziția contestă documentul la Curtea Constituțională The post Legea privind votul prin corespondență promulgată de șeful statului fără avizul Comisiei de la Veneția – Opoziția contestă documentul la Curtea Constituțională appeared first on Politik.
13:10
Vladimir Putin instalează mașina militară rusă pe termen lung, notează Financial Times. Putin l-a numit pe Serghei Șoigu responsabil pentru declanșarea conflictului în 2022, cu ordin de capturare a Kievului în câteva zile, iar după doi de conflict președintele rus l-a demis pe ministrul apărării pentru a îndeplini o cu totul altă sarcină în Ucraina ... Schimbarea lui Serghei Șoigu este un semn de pregătire a Rusiei pentru un război prelungit The post Schimbarea lui Serghei Șoigu este un semn de pregătire a Rusiei pentru un război prelungit appeared first on Politik.
12:30
Consumul de gaze naturale s-a micșorat, în luna aprilie, cu 35,7 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit Serviciului relații publice al SA ”Moldovagaz”, fața de luna martie 2024, consumul s-a micșorat cu 72,1 milioane de metri cubi sau cu 71 la sută, de la 101,5 milioane de metri cubi la 29,4 ... Tendințe de scădere a consumului de gaze în Moldova – Cu cât au coborât cifrele The post Tendințe de scădere a consumului de gaze în Moldova – Cu cât au coborât cifrele appeared first on Politik.
12:10
46 de școli din întreaga țară vor fi renovate pentru a asigura standardele de eficiență energetică, cu suportul financiar al partenerilor externi. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizele consultative pentru inițierea negocierilor unor acorduri de grant și de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Valoarea asistenței ... Peste 40 de școli din Moldova vor fi renovate conform standardelor de eficiență energetică The post Peste 40 de școli din Moldova vor fi renovate conform standardelor de eficiență energetică appeared first on Politik.
12:10
Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a lansat un apel către Președintele țării, Maia Sandu. Formațiunea constată cu îngrijorare că, începând cu 1 martie 2024, mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova se confruntă cu probleme serioase, dat fiind faptul că nu au fost suficient informați despre schimbările ce au survenit ca urmare a aderării României ... PLDM cu un apel către autorități – Tot mai mulți cetățeni ai RM se confruntă probleme privind intrarea în spațiul Schengen The post PLDM cu un apel către autorități – Tot mai mulți cetățeni ai RM se confruntă probleme privind intrarea în spațiul Schengen appeared first on Politik.
12:10
Moldova și Uniunea Europeană (UE) intenționează să-și aprofundeze cooperarea în sectorul apărării – scrie Financial Times. Ar fi vorba desfășurarea de exerciții militare cu țările UE, schimb de date și participarea la achizițiile comune de arme. Jurnaliștii de la Financial Times au declarat că au studiat o propunere a Uniunii Europene care urmează să fie ... Moldova și UE își aprofundează cooperarea în domeniul apărării – Ce sectoare vor fi fortificate The post Moldova și UE își aprofundează cooperarea în domeniul apărării – Ce sectoare vor fi fortificate appeared first on Politik.
12:10
Consiliul Uniunii Europene a aprobat luni, 13 mai, suspendarea pentru încă un an a taxelor de import și a cotelor la exporturile ucrainene și moldovenești către UE, relatează Ziarul de Gardă, citat de Rador Radio România. Astfel, încă un an producătorii din R. Moldova vor exporta pe piața europeană struguri de masă, roșii, usturoi, mere, ... Consiliul European a prelungit cu încă un an liberalizarea comerțului dintre UE și RM The post Consiliul European a prelungit cu încă un an liberalizarea comerțului dintre UE și RM appeared first on Politik.
12:10
Șeful Direcției principale de personal a Ministerului rus al Apărării, generalul-locotenent Iuri Kuznețov, a fost reținut la Moscova, relatează agenția rusă de presă TASS, citată de BBC. Anterior, informația a fost vehiculată pe canalele rusești de Telegram. Acesta este suspectat de luare de mită în proporții deosebit de mari în afaceri privind contractele ministerului Apărării ... Șeful departamentului de resurse umane al Ministerului rus al Apărării reținut la Moscova pentru luare de mită The post Șeful departamentului de resurse umane al Ministerului rus al Apărării reținut la Moscova pentru luare de mită appeared first on Politik.
10 mai 2024
17:10
Situația actuală la Curtea de Apel Chișinău dezvăluie cu claritate consecințele nefaste ale reformei justiției inițiate de PAS și administrația Președintei Republicii Moldova Maia Sandu, scrie ex-procurorul anticorupție, Victoria Furtună. „Ne confruntăm cu un sistem judiciar paralizat, unde Colegiul penal fixează termene de judecată abia pentru anul 2025, lăsând mii de dosare în așteptare. Această ... Victoria Furtună: Demisiile masive de la Curtea de Apel Chișinău nu sunt un semn al reformei, dar al unei crize create artificial The post Victoria Furtună: Demisiile masive de la Curtea de Apel Chișinău nu sunt un semn al reformei, dar al unei crize create artificial appeared first on Politik.
17:10
Cel puțin 189 de persoane riscă amenzi, pentru că au purtat panglica Sf. Gheorghe, interzisă în Republica Moldova, la evenimentele organizate pe 9 mai. Potrivit șefului Secției comunicare și protocol a Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco, peste 70 de persoane au fost deja identificate. Identitatea celorlalte persoane care au încălcat prevederile legale urmează ... Poliția a făcut bilanțul după 9 mai  – Câte persoane riscă amenzi pentru că au purtat panglica Sf. Gheorghe, interzisă în Moldova The post Poliția a făcut bilanțul după 9 mai  – Câte persoane riscă amenzi pentru că au purtat panglica Sf. Gheorghe, interzisă în Moldova appeared first on Politik.
17:10
Preşedintele rus Vladimir Putin a propus ca Mikhail Mişustin să fie numit din nou prim-ministru, a anunţat, vineri, preşdintele camerei inferioare a Parlamentului, ceea ce ar însemna păstrarea şefului tehnocrat al lui Putin la conducerea Guvernului, în timp ce Moscova insistă cu războiul său în Ucraina, scrie Reuters, citată de News.ro. Aprobarea de către Duma ... Putin îl propune din nou pe Mişustin prim-ministrul Rusiei – Marea dilemă, rămâne sau nu Șoigu ministrul Apărării The post Putin îl propune din nou pe Mişustin prim-ministrul Rusiei – Marea dilemă, rămâne sau nu Șoigu ministrul Apărării appeared first on Politik.
17:10
10 milioane de euro vor fi oferite autorităților de la Chișinău pentru lansarea proiectului UE-PNUD „Facilitarea unei tranziții verzi incluzive în Republica Moldova”, cu o durată de patru ani. Proiectul, centrat pe Pactul Verde al UE, un set de inițiative de politici care urmează să fie transpuse de R. Moldova în procesul său de aderare ... Moldova sprijinită de UE spre tranziția la energia verde – Un proiect de 10 milioane de euro va fi transpus în țara noastră The post Moldova sprijinită de UE spre tranziția la energia verde – Un proiect de 10 milioane de euro va fi transpus în țara noastră appeared first on Politik.
17:10
În perioada 8 aprilie-9 mai au fost recenzate circa 1,4 milioane de persoane (numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită) și 953 mii de locuințe (inclusiv cele neocupate). Potrivit Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova (BNS), printre persoanele care au fost chestionate până în prezent se ... Recensământul în desfășurare – Peste 1,4 milioane de persoane din Republica Moldova au fost recenzate The post Recensământul în desfășurare – Peste 1,4 milioane de persoane din Republica Moldova au fost recenzate appeared first on Politik.
9 mai 2024
23:40
Zeci de mii de armeni au ieşit în stradă joi la Erevan pentru a cere demisia premierului Nikol Paşinian din cauza deciziei sale de a „ceda” pământuri Azerbaidjanului, ţară vecină şi rivală Armeniei, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres. Armenia a declarat luna trecută că va returna patru sate nelocuite- al căror control îl ... Protest de amploare în Armenia – Cedarea a patru sate către Azerbaidjan provoacă furie la Erevan The post Protest de amploare în Armenia – Cedarea a patru sate către Azerbaidjan provoacă furie la Erevan appeared first on Politik.
23:00
Prim-ministrul Dorin Recean a participat, astăzi, la cea de-a 10-a ediție a Conferinței de Investiții din Europa Centrală și de Est. Premierul a invitat investitorii să exploreze potențialul economic al Republicii Moldova, remarcând acțiunile Guvernului pentru a crea un climat investițional favorabil. „Ne debirocratizăm, ne digitalizăm, ne modernizăm, dar mai ales ne integrăm în Uniunea ... Premierul Recean plin de optimism, la un for investițional la București – A invitat investitorii să exploreze potențialul economic al RM The post Premierul Recean plin de optimism, la un for investițional la București – A invitat investitorii să exploreze potențialul economic al RM appeared first on Politik.
22:30
Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn, aflat într-o vizită la Chișinău, a fost întrebat, de jurnaliști, dacă e posibil sau nu ca Republica Moldova să devină stat membru al Uniunii Europene până în anul 2030, așa cum și-a exprimat încrederea președintele Sandu Johannes Hahn, aflat într-o vizită la Chișinău, a fost decorat cu ... Va fi Moldova în UE până în 2030 – Ce spune comisarul European, Johannes Hahn   The post Va fi Moldova în UE până în 2030 – Ce spune comisarul European, Johannes Hahn   appeared first on Politik.
22:30
Bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul oligarhul fugar Ilan Șor dar și deputatul independent Marina Tauber, s-au aflat pe 9 mai la parada de la Moscova Guțul a spus că va participa la „parada din Piața Roșie” și că ar fi fost invitată de liderul de la Kremlin Vladimir Putin, căruia i-a și mulțumit. „Este o mare ... Șor, Tauber și Guțul au participat la parada de la Moscova – Ar fi reprezentat RM – Reacția Guvernului de la Chișinău The post Șor, Tauber și Guțul au participat la parada de la Moscova – Ar fi reprezentat RM – Reacția Guvernului de la Chișinău appeared first on Politik.
22:30
Republica Moldova va încheia procesul de screening al legislației naționale cu cea comunitară, până la sfârșitul lunii mai. Declarația a fost făcută de viceprim-ministru pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, notează Moldova1.md Negociatorul-șef al Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană (UE) spune că negocierile propriu-zise vor începe și se vor încheia cu reforma ... Prognoza vicepremierului Gherasimov – Moldova va încheia procesul de screening al legislației naționale cu cea a UE, până la sfârșitul lunii mai The post Prognoza vicepremierului Gherasimov – Moldova va încheia procesul de screening al legislației naționale cu cea a UE, până la sfârșitul lunii mai appeared first on Politik.
22:30
Spitalul Foișor a anunâat, într-un comunicat de presă, că Florin Piersic a fost operat în regim de urgență, având în vedere starea sa gravă, iar în prezent actorul se află la Terapie Intensivă, în stare stabilă: „În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o ... Actorul, Florin Piersic operat în regim de urgență -Se află la terapie intensivă, în stare stabilă The post Actorul, Florin Piersic operat în regim de urgență -Se află la terapie intensivă, în stare stabilă appeared first on Politik.
11:00
Ambasadorul Uniunii Europene (UE) la Chișinău, Jānis Mažeiks, îndeamnă cetățenii R. Moldova să participe la referendumul pentru integrare europeană din toamnă, pentru „a-și face auzite vocile”. Într-un mesaj video adresat de Ziua Europei, marcată anual pe 9 mai, diplomatul se arată sigur că, „împreună putem construi calea spre un viitor mai luminos și mai european ... Mesajul Delegației UE la Chișinău, de Ziua Europei – O semnificație specială pentru Moldova în contextul referendumului privind aderarea țării la UE The post Mesajul Delegației UE la Chișinău, de Ziua Europei – O semnificație specială pentru Moldova în contextul referendumului privind aderarea țării la UE appeared first on Politik.
10:40
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și blocul politic „Victorie”, format la Moscova din partidele apropiate fugarului Ilan Șor, sărbătoresc victoria, în ziua de 9 mai. Opoziția organizează, în această dimineață, marșul „Regimentul Nemuritor”, care a început din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Mulțimea va merge spre Complexul Memorial „Eternitate”, unde vor avea loc depuneri de ... 9 mai – Ziua Victoriei, sărbătorită la Chișinău, cu panglica sf. Gheorghe la piept The post 9 mai – Ziua Victoriei, sărbătorită la Chișinău, cu panglica sf. Gheorghe la piept appeared first on Politik.
10:20
Andrei Spînu a mers joi dimineața cu trenul spre Ungheni. Ministrul Infrastructurii a transmis un mesaj pe rețelele de socializare, cu ocazia Zilei Europei. „Ne-am trezit devreme și mergem la Ungheni. Cu trenul. E plin, oamenii merg spre Iași, spre Uniunea Europeană”, a scris oficialul. Ministrul Spînu le-a oferit pasagerilor și câte un cadou. Este ... De 9 mai, ministrul Spînu, cu trenul spre Ungheni – A împărțit pasagerilor vouchere de călătorie The post De 9 mai, ministrul Spînu, cu trenul spre Ungheni – A împărțit pasagerilor vouchere de călătorie appeared first on Politik.
10:10
În această dimineață conducerea țării a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, pentru comemorarea celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial La ceremonia solemnă au participat șefa statului, Maia Sandu, speakerul, Igor Grosu și Comisarul European pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn. „Astăzi îi comemorăm pe pământenii noștri care au luptat în cel de-al ... 9 mai la Chișinău – Autoritățile și oaspeții europeni au comemorat victimele celui de-al Doilea Război Mondial și sărbătoresc pacea în Europa The post 9 mai la Chișinău – Autoritățile și oaspeții europeni au comemorat victimele celui de-al Doilea Război Mondial și sărbătoresc pacea în Europa appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.