Compania aeriană Lufthansa a revenit în Moldova: orarul zborurilor Chișinău-Frankfurt

NewsMaker, 30 aprilie 2024 13:10

Începând cu 29 aprilie, compania aeriană germană Lufthansa efectuează zboruri de pe Aeroportul Chișinău spre Frankfurt și retur. Până pe 23 mai vor fi operate 4 curse pe săptămână, din 25 mai – 5, în zilele de luni, marți, miercuri, joi și vineri. Reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău au raportat că, pe 29 aprilie, compania aeriană […] The post Compania aeriană Lufthansa a revenit în Moldova: orarul zborurilor Chișinău-Frankfurt appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 6 ore
21:40
Ministrul Educației și Cercetării Dan Perciun propune modificarea Codului Contravențional cu două articole noi, care să prevadă sancțiuni pentru accesul neautorizat în instituțiile de învățământ și jignirea angajaților din cadrul acestora. Oficialul a anunțat că va solicita Parlamentului să sprijine inițiativa. Aceasta vine în contextul cazului directoarei gimnaziului din satul Drochia, care a fost găsită […] The post Ministrul Educației va propune Parlamentului modificarea Codului Contravențional după cazul directoarei gimnaziului din Drochia appeared first on NewsMaker.
20:50
Un pasager a murit, iar alții 30 au fost răniți în timpul unui zbor operat de compania Singapore Airlines, din cauza turbulențelor. Avionul în care s-a produs incidentul, un Boeing 777-300ER, efectua cursa avia Londra-Singapore. Cazul a avut loc pe 21 mai.  Potrivit Meduza, când avionul a intrat în turbulențe, echipajul a decis să redirecționeze cursa […] The post O persoană a murit, iar 30 au fost rănite din cauza turbulențelor într-un avion de pe ruta Londra-Singapore appeared first on NewsMaker.
Acum 8 ore
19:30
Un tânăr s-a înecat în lacul de pe teritoriul parcului Valea Morilor din Chișinău. Trupul neînsuflețit al victimei a fost recuperat din apă de salvatori în această seară. Informațiile au fost confirmate pentru NM de purtătoare de cuvânt a Poliției capitalei, Natalia Stati.  Oamenii legii au fost alertați pe 21 mai, la ora 18:04, că […] The post Un tânăr s-a înecat în lacul din parcul Valea Morilor din capitală. Trupul neînsuflețit a fost recuperat de salvatori appeared first on NewsMaker.
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Șase pretendenți la fotoliile de judecători la CSJ. Noi exerciții pentru rezerviștii armatei naționale. Un câine din Moldova recunoscut cel mai frumos din România. Grindina face ravagii în Franța. Moldova, prima țară care a semnat un acord de securitate cu UE. Procurorii contestă sentința prin […] The post (VIDEO) „Canibalism” în parlamentul din România, PA contestă achitarea lui Filat, arta de a citi pe buze/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
18:50
Hotărârea Comitetului Executiv al Găgăuziei privind adaosurile lunare la pensie pentru unele categorie de pensionari, din fonduri extrabugetare finanțate de oligarhul fugar Ilan Șor, a fost anulată ca fiind ilegală. Decizia a fost pronunțată pe 15 mai de Curtea de Apel Comrat.  Potrivit deciziei judecătorești, Oficiul Teritorial Comrat al Cancelariei de Stat a solicitat anularea […] The post (DOC) Curtea de Apel Comrat a anulat decizia privind adaosurile la pensiile bătrânilor din Găgăuzia appeared first on NewsMaker.
Acum 12 ore
17:30
Decizia prin care fostul prim-ministrul moldovean Vladimir Filat a fost achitat de acuzațiile de spălare de bani va fi contestată. Anunțul a fost făcut de Procuratura Anticorupție, pe 21 mai. Procurorii acuză instanța că ar fi emis „concluzii contradictorii” și că ar fi favorizat apărarea, în timp ce drepturile acuzării ar fi fost lezate. Potrivit […] The post Procuratura Anticorupție acuză judecătorii care l-au achitat pe Filat de „concluzii contradictorii” și favorizarea avocaților appeared first on NewsMaker.
16:50
Incident violent în Parlamentul României. Deputatul neafiliat Dan Vîlceanu l-a agresat pe deputatul Partidului Național Liberal (PNL) Florin Roman. S-a întâmplat pe 21 mai pe holul Parlamentului. Roman a declarat că a fost lovit de Vîlceanu cu genunchiul în nas. „A încercat canibalic să mă muște în zona capului”, a adăugat el. De cealaltă parte, […] The post VIDEO „A încercat canibalic să mă muște”. Minus 50% din salariu pentru un deputat din România, după un incident violent cu un parlamentar appeared first on NewsMaker.
16:40
Festivalul Moldova Pride, dedicat comunității LGBTQI+ din țara noastră, va avea loc și în acest an. Acesta se va desfășura în perioada 11 – 16 iunie. Anunțul a fost făcut de organizatorii evenimentului, Centrul GENDERDOC-M (GDM). În acest an, Moldova Pride se va desfășura sub sloganul „De la noi taxe, de la stat lege”. Contactată […] The post „De la noi taxe, de la stat lege”. La Pride 2024, comunitatea LGBTQI+ va cere legi pentru protecția cuplurilor și a persoanelor trans appeared first on NewsMaker.
16:40
Vă invităm la Festivalul vinului Wine Picnic, care va fi însoțit de numerele artistice inedite ale Getei Burlacu, ale prietenilor ei — jazzmeni din Europa și a faimoasei orchestre din Tiraspol Big Band!!! Pe 1 iunie, Geta Burlacu va evolua alături de Anselmo Netto (Londra) și Aleph Aguiar (Spania), care vor crea o atmosferă vibrantă […] The post Festivalul vinului Wine Picnic, însoțit de numerele artistice inedite ale Getei Burlacu, ale prietenilor ei – jazzmeni din Europa și a faimoasei orchestre din Tiraspol Big Band appeared first on NewsMaker.
15:50
Ciuperci cu miros nespecific în magazinele din Republica Moldova. Este vorba de un lot, produs în decembrie 2023, cu denumirea pe etichetă „Lux Menu Ghebe conservate”. S-a hotărât retragerea acestuia de pe piață. Precizările au fost făcute pe 21 mai de Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Instituția a cerut persoanelor, care au procurat produsul, să […] The post Atenție dacă ați cumpărat ciuperci. Un lot este retras din comerț, iar consumatorii sunt îndemnați să nu le mănânce FOTO appeared first on NewsMaker.
15:50
Sistemul de transfer de bani „Zolotaya Korona” a încetat să mai opereze plăți online între Rusia și Moldova. NM a încercat să afle din ce cauză a fost sistat acest serviciu și cum altfel puteți trimite bani din Rusia. Ce s-a întâmplat? Sistemul de plăți rusesc „Zolotaya Korona” a suspendat transferurile online din Rusia în […] The post „Zolotaya Korona” a suspendat transferurile online în Moldova. Cum puteți transfera bani din Rusia și ce legătură are cu aceasta Găgăuzia appeared first on NewsMaker.
15:40
Detector de metale înainte de examen, digitalizarea procesului de contestații și adăugarea unei manevre noi la proba practică de condus sunt câteva dintre noile prevederi cu care ar putea să se confrunte persoanele care vor dori să obțină un permis de conducere. Schimbările au fost propuse de Ministerul Educației și Cercetării (MEC), care a publicat […] The post Detector de metale, minim două intersecții cu virare la stânga și contestații online. Schimbări la examenele pentru viitorii șoferi appeared first on NewsMaker.
15:20
Republica Moldova și Uniunea Europeană au semnat un Partenerariat în domeniul Securitate și Apărare. Documentul a fost semnat pe 21 mai, la Bruxelles, de prim-ministrul Dorin Recean și Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell. Astfel, Republica Moldova a devenit prima țară care are un astfel de parteneriat cu […] The post Moldova, prima țară care semnează cu UE un parteneriat în domeniul securității și apărării. Anunțul făcut de la Bruxelles appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Șase pretendenți la fotoliile de judecători la CSJ. Noi exerciții pentru rezerviștii Armatei Naționale. Un câine din Moldova recunoscut cel mai frumos din România. Grindina face ravagii în Franța. Moldova va semna un Parteneriat de Apărare și Securitate cu UE. Victorie în 10 secunde: Paralimpicul […] The post (VIDEO) Fifa din Moldova a cucerit România, rezerviștii pun mâna pe arme, șase potențiali judecători la CSJ/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:00
Vladislav Gribincea, care a fost exclus din concursul pentru funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a anunțat că va contesta decizia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Acesta a criticat rigorile impuse de comisie, pe care le-a calificat drept „o reminiscență birocratică din trecut la care trebuie de renunțat”. Potrivit lui Gribincea, certificatul […] The post „Sper că este o neînțelegere”. Gribincea va cere CSM să își revizuiască decizia prin care i-a respins dosarul la funcția de judecător appeared first on NewsMaker.
14:20
Federaţia Sindicală a Educaţiei şi Ştiinţei din Moldova a declarat că o anchetă riguroasă a organelor de drept îi va responsabiliza pe cei „care în ultimii doi ani au lovit necruțător în Natalia (nota red. directoarea gimnaziului din Drochia, găsită fără viață)”. Federația a spus că nu caută vinovatul, însă statul trebuie să ofere „protecție […] The post „În ultimii doi ani au lovit necruțător în Natalia”. Sindicatele cer măsuri de combatere a arderii profesionale la pedagogi appeared first on NewsMaker.
13:50
Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a publicat lista celor mai bine plătite job-uri vacante de pe piața muncii din Republica Moldova, la ora actuală, conform declarațiilor agenților economici. Cel mai bun salariu printre ofertele de muncă vacante este, în prezent, în domeniul construcțiilor și constituie – 50 000 de lei.  Potrivit ANOFM, […] The post Unde poți lucra în Moldova cu un salariu de 50 000 de lei? Lista celor mai bine plătite funcții vacante appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
13:20
O femeie, care se ocupă de decorațiuni interioare, s-a plâns pe online că a rămas fără 80% din vazele aduse de ea la Vernisajul Vinului, care a avut loc pe 17 mai la Palatul Republicii din Chișinău. Deși organizatorii evenimentului i-au promis să-i compenseze cheltuielile, femeia s-a arătat nemulțumită dat fiind faptul că obiectele care au […] The post „Să vă fie rușine”. O femeie, indignată că 80% din vazele aduse la Vernisajul Vinului ar fi dispărut VIDEO appeared first on NewsMaker.
12:40
Președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, se află într-o vizită în Federația Rusă. Politicianul a anunțat pe 21 mai, pe rețelele de socializare, că a ținut o lecție publică audienții de la Centrul universitar Sberbank din Moscova. Liderul PSRM a precizat că a discutat cu aceștia despre „dinamica relațiilor economice și politice […] The post VIDEO Dodon, din nou în Rusia. Politicianul anunță că a ținut o lecție publică la Centrul universitar Sberbank appeared first on NewsMaker.
12:00
Un câine din Republica Moldova a câștigat titlul de campion al României la o expoziţie chinologică care s-a desfășurat la Suceava pe 18 și 19 mai. Vlada Rotaru, proprietara câinelui, a spus pentru NewsMaker că la expoziția din România au participat patru câini din Moldova, de diferite rase, și toți au obținut titlul de campion […] The post Câinele din Moldova, care a cucerit România: „Cosmetica ei ocupă mai mult loc decât toate produsele noastre” (FOTO) appeared first on NewsMaker.
11:40
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a declarat inadmisibil dosarul lui Vladislav Gribincea, candidat la funcția de judecător în Curtea Supremă de Justiție (CSJ). Decizia a fost luată, potrivit CSM, din cauza neprezentării în termen a certificatului medical privind starea sănătății și două referințe de la persoane notorii.  Vladislav Gribincea nu prezentat la timp certificatul medical […] The post Vladislav Gribincea ratează șansa de a deveni judecător la Curtea Supremă de Justiție. CSM i-a respins dosarul appeared first on NewsMaker.
10:50
Dirijorul Nicolae Botgros a venit cu noi precizări, după ce s-a plâns că orchestra Lăutarii a fost ținută peste 2 ore la vamă. Deși Poliția de Frontieră din România a menționat că verificarea transportului în care se afla artistul a durat 20 de minute, Botgros insistă că a fost ținut „2 ore și ceva” la […] The post „Eu nu vreau să fiu diplomat, dacă vroiam – eram”. Botgros recunoaște că a ridicat tonul la polițiștii de frontieră appeared first on NewsMaker.
10:10
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat despre modernizarea proiectului Prima Casă. Deși după lansarea acestui proiect de către Vladimir Plahotniuc, reprezentanții PAS l-au criticat în repetate rânduri și intenționau să-l anuleze. Cum a trecut Prima Casa de la Plahotniuc la Sandu, si de ce politicienii au nevoie de proiecte sociale într-un an electoral  – în materialul NM.  Ce este Prima Casa […] The post Prima Casă – de la Plahotniuc la Sandu. De ce PAS are nevoie de proiectul democraților? appeared first on NewsMaker.
10:00
Premierul Israelului Benjamin Netanyahu a numit acuzațiile procurorului-șef al Curții Penale Internaționale de la Haga „absurde” și „false” și s-a arătat nemulțumit de încercarea de a pune liderii Israelului la același nivel cu „organizația teroristă genocidă” Hamas, relatează BBC News. Totodată, Netanyahu l-a acuzat pe Khan de „antisemitism”. Iar un reprezentant al Hamas a spus […] The post „O rușine istorică”. Netanyahu îl acuză de „antisemetism” pe procurorul-șef al Curții de la Haga appeared first on NewsMaker.
09:50
Acțiunile Gazprom s-au prăbușit luni seară la bursa de la Moscova, după ce s-a aflat că societatea nu va plăti dividende pentru activitatea din 2023. Capitalizarea de piață a Gazprom a scăzut în puțin peste o oră cu 144 de miliarde de ruble, echivalentul a aproape 1,6 miliarde de dolari, informează The Moscow Times. Cotațiile […] The post Capitalizarea de piață a Gazprom a scăzut cu aproape $1,6 miliarde timp de o oră appeared first on NewsMaker.
09:10
Pe 21 mai, premierul Republicii Moldova Dorin Recean se află la Bruxelles. Oficialul conduce delegația națională la cea de-a 8-a reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană. Recean va avea întrevederi cu Charles Michel, Josep Borrell, inclusiv cu Oliver Varhelyi. Tot la Bruxelles, au anunțat reprezentanții Guvernului de la Chișinău, va avea […] The post Recean, vizită la Bruxelles: în agendă – reuniunea Consiliului de Asociere Moldova-UE și întrevederi cu oficiali europeni appeared first on NewsMaker.
08:40
Unul dintre magistrații vizați în cunoscutul dosar Laundromat, Serghei Popovici, ar putea primi despăgubiri de 850 de mii de lei de la stat după ce a fost scos de sub urmărire penală pe capătul de acuzare privind complicitate la spălare de bani, scrie TV8. Judecătorul a câștigat procesul civil intentat împotriva Ministerului Justiției, privind modul […] The post Laundromat: statul, obligat să achite 850 mii lei unui judecător vizat în dosar  appeared first on NewsMaker.
08:20
Va retrage PAS cetățenia? Partidul de guvernământ PAS a introdus modificări în legislație care ar putea permite retragerea cetățeniei persoanelor care sunt supuse sancțiunilor internaționale. Activiștii pentru drepturile omului sunt de părere că amendamentele ridică semne de întrebare din punct de vedere al respectării drepturilor omului. Șeful Centrului de Resurse Juridice din Moldova, Ilie Chirtoacă, a amintit că «dreptul la cetățenie, conform normelor internaționale, este un drept fundamental». «Privarea […] The post NM Espresso: cui i se poate retrage cetățenia, cum PAS a «interceptat» Prima Casa și ce instituții de învățământ vor fi comasate appeared first on NewsMaker.
Ieri
20:40
Corespondenta NewsMaker Alina Mihalchina a fost apreciată cu Tulip Press Award, un trofeu care premiază eforturile jurnaliștilor de a explora subiectul drepturilor omului în materialele lor. Alina Mihalchina a câștigat premiul la secțiunea „Presa online/Presa scrisă”. Ceremonia de decernare a avut loc pe 20 mai. Juriul Tulip Press Awards a selectat cele mai bune materiale […] The post Jurnalista NewsMaker Alina Mihalchina, premiată la concursul Tulip Press Awards appeared first on NewsMaker.
20:10
Examinarea cererii de revizuire înaintată de ex-premierul Vlad Filat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), care vizează deciziile judecătorești privind condamnarea sa anterioară, va fi reluată. Se întâmplă după ce doi magistrați din completul de judecată care urma să se pronunțe pe caz au demisionat. Precizările au fost făcute de Procuratura Anticorupție (PA) într-un comunicat. […] The post Cererea lui Filat de revizuire a procesului în care a fost condamnat: examinarea va fi reluată, din cauza demisiei a doi judecători appeared first on NewsMaker.
19:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Președintele Iranului a murit într-un accident de elicopter. Directoarea unui gimnaziu, găsită fără suflare în sala de sport. Nicolae Botgros, revoltat pe rețelele sociale. Șapte școli și colegii vor fi comasate. Mașina primarei din comuna Budești s-a răsturnat, în urma unui accident. Un elev s-a […] The post (VIDEO) Botgros „invidiază” diplomații, Dodon și Filat caută un candidat comun, iar chișinăuienii – un job/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
18:30
Poliția de Frontieră din România a venit cu detalii după ce dirijorul Nicolae Botgros s-a plâns în spațiul public că, împreună cu orchestra „Lăutarii”, ar fi fost nevoit să petreacă mai mult de două ore în vama moldo-română, din cauza controalelor. Instituția a precizat că verificările mijlocului de transport în care se afla artistul au […] The post 20 de minute cât două ore? Autoritățile române reacționează la nemulțumirile lui Nicolae Botgros de la frontieră appeared first on NewsMaker.
17:30
Salariul net al unui europarlamentar depășește 7 800 de euro pe lună. În plus, acesta este completat de diurne, gratuități și multe alte beneficii consistente, transmite Europa Liberă România. Lunar, la salariul de 7 800 de euro se adaugă indemnizația de aproape 5 000 de euro, bani care să fie folosiți pentru funcționarea birourilor parlamentare și […] The post Salariu de europarlamentar. Câte mii de euro primesc membrii Parlamentului European appeared first on NewsMaker.
17:20
Locuitorii din centrul și nordul Republicii Moldova vor putea observa, pe timp de noapte, cum circulă unități de tehnică militară. Ministerul Apărării a atenționat că tehnica aparține Armatei Naționale și se va deplasa din locurile de dislocare permanentă spre cele temporare, în legătură cu procesul de renovare a unor unități militare. S-a decis ca tehnica […] The post Unități de tehnică militară, pe timp de noapte, pe drumurile din centrul și nordul Moldovei: Ministerul Apărării a explicat appeared first on NewsMaker.
17:00
Părinții lui Dan Osipciuc, tânărul împușcat mortal în iunie 2018 la o piscină din Hâncești, susțin că ucigașii fiului lor sunt în libertate. Proprietarul centrului de agrement a reușit să fugă din Republica Moldova, iar fostul șef al Poliției criminale din Hâncești a fost eliberat din detenție după ce 5 ani, deși fusese condamnat la […] The post Părinții tânărului împușcat mortal la o piscină din Hâncești, apel de disperare: ambii inculpați sunt în libertate appeared first on NewsMaker.
16:40
Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a depus o sesizare la Curtea Constituțională (CC) împotriva Legii privind votul prin corespondență, se arată într-un comunicat de presă publicat pe 20 mai. Bătrîncea susține că legea, aprobată de majoritatea PAS, ar încălca principiile constituționale și internaționale, oferind avantaje nejustificate anumitor alegători, în […] The post La o săptămână după Blocul „Victorie” a lui Șor, și Batrîncea a contestat legea votului prin corespondență la CC appeared first on NewsMaker.
16:40
Sportivul paralimpic din Republica Moldova Ion Basoc a obținut medalia de aur la un turneu internațional, găzduit de capitala Georgiei. Este vorba despre Grand Prix-ul IBSA de para judo. Basoc l-a depășit pe nr. 1 mondial, multiplul campion mondial Wilians de Araujo, în doar 10 secunde. Precizările au fost făcute de Comitetul Paralimpic al Republicii Moldova […] The post Aur pentru Moldova. Un judocan paralimpic l-a depășit pe nr.1 mondial în doar 10 secunde VIDEO appeared first on NewsMaker.
16:20
Vicepreședinții fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Dumitru Ivanov și Sergiu Stoian, au depus un denunț la Procuratura Generală, acuzând primarul Ion Ceban de depășirea atribuțiilor de serviciu și abuz de putere. Conform denunțului, Ceban ar fi contractat împrumuturi în valoare totală de 735 milioane de lei fără aprobarea CMC, crescând datoria municipală de […] The post PAS denunță primarul Ceban pentru presupuse credite ilegale. Reacția lui Ceban appeared first on NewsMaker.
16:20
Moldova Security, una dintre cele mai cunoscute și inovatoare companii din industria securității, marchează o istorie impresionantă de realizări sub conducerea inspirată a directoarei și fondatoarei companiei, Veronica Spînu. De la începuturile sale până la statutul actual de lider al pieței, Moldova Security și-a consolidat reputația ca un furnizor de servicii de securitate de încredere și tehnologii avansate. În urmă cu 15 ani, Veronica Spînu a pășit în lumea securității, găsindu-și locul într-un domeniu dominat în mare […] The post Spînu Veronica: De 15 ani, Moldova Security mizează pe siguranță și inovație appeared first on NewsMaker.
16:10
Pentru a celebra cea de-a 20-a aniversare a magazinului de echipament turistic X-style, compania organizează un mare FESTIVAL OUTDOOR pentru toată lumea. Timp de trei zile pline de emoții, distracții revigorante, sport și activități captivante: începând cu 31 mai, campingul BACOTA, situat într-o locație uimitoare cu vedere spre Orheiul Vechi, își va deschide porțile pentru participanții la festival. Teritoriul oferă toate facilitățile pentru o înnoptare confortabilă în corturi, iar […] The post Dacă încă nu știi ce să faci de 1 iunie, avem o variantă excelentă pentru tine: o vacanță de familie, plină de activități fizice, desfășurate în aer liber appeared first on NewsMaker.
16:00
Poliția de Frontieră a reacționat la declarațiile dirijorului Nicolae Botgros, care s-a revoltat că orchestra Lăutarii a fost ținută la vamă peste 2 ore. Într-un comentariu pentru NewsMaker, instituția a declarat că angajații Poliției de Frontieră „ca de fiecare dată au perfectat rapid și operativ trecerea frontierei ale respectivilor artiști” și că „pe partea moldoveană […] The post Poliția de Frontieră, reacție la supărarea lui Botgros: „La vama moldovenească timpul de așteptare nu a depășit 20 de minute” appeared first on NewsMaker.
15:50
Procurorul-șef al Curții Penale Internaționale (CPI) de la Haga, Karim Khan, solicită mandate de arestare pentru mai mulți oficiali Israelieni și reprezentanți ai organizației teroriste palestiniene Hamas, acuzați de crime de război și crime împotriva umanității pentru atacurile din 7 octombrie 2023 asupra Israelului și războiul care a urmat în Gaza. Printre persoanele vizate de […] The post Procurorul-șef al Curții de la Haga cere mandate de arest pentru premierul Israelului și liderul Hamas appeared first on NewsMaker.
15:50
Maib anunță că este pregătită să acorde credite conform noilor modificări aprobate în cadrul Programului guvernamental «373». Aceste modificări aduc o serie de facilități suplimentare pentru antreprenori, menite să sprijine dezvoltarea și creșterea afacerilor din diverse domenii. Despre Programul «373» Programul «373» este un proiect guvernamental dedicat întreprinderilor micro, mici și mijlocii din Moldova. Prin intermediul acestui program, antreprenorii pot obține credite cu rate avantajoase […] The post Maib susține antreprenorii cu noi facilități prin Programul guvernamental «373» appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Președintele Iranului a murit într-un accident de elicopter. Directoarea unui gimnaziu, găsită fără suflare în sala de sport. Nicolae Botgros, revoltat pe rețelele sociale. Șapte școli și colegii vor fi comasate.  Alergiile sezoniere le dau mari bătăi de cap moldovenilor. Abonați-vă la canalul nostru de […] The post (VIDEO) Directoare de școală găsită moartă la Drochia, Botgros, blocat la vamă și moartea președintelui Iranului/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:00
Un bărbat în vârstă de 44 de ani din orașul Drochia a omorât două persoane cu dizabilități: o pensionară și fiul acesteia. Crima a avut loc la sfârșitul anului trecut în apartamentul victimelor, unde individul locuia în chirie. Pe 17 mai, acesta fost condamnat la 19 ani și 6 luni de închisoare. Precizările au fost […] The post Drochia: o pensionară și fiul său, omorâți cu sânge rece de propriul chiriaș. Ce pedeapsă a primit individul appeared first on NewsMaker.
14:30
Un canal de Telegram a scris că elevul unui liceu din Chișinău ar fi încercat să-și pună capăt zilelor în toaleta instituției de învățământ, după ce nu i s-a permis accesul la sesiune. Se menționa că acesta „și-ar fi tăiat venele cu un cuțit”. Într-un comentariu pentru NewsMaker, directoarea liceului a spus că „totul este […] The post „Totul este exagerat”. Un elev din Chișinău, găsit sângerând în toaleta liceului, după ce nu i-a permis accesul la teză appeared first on NewsMaker.
14:20
Rezidenții localităților Sagaidac din raionul Cimișlia și în Hănăsenii Noi din raionul Leova și-au ales primarii din primul tur la scrutinul desfășurat duminică, 19 mai. Și localitățile Cotovscoe și Chioselia Rusă din UTA Găgăuzia s-au ales cu primari din primul tur, unde pe buletinul de vot figura o singură opțiune, candidații participând în alegeri fără […] The post Alegeri locale: moldovenii s-au ales cu patru noi primari din primul tur appeared first on NewsMaker.
14:10
Conducerea orașului Orhei, subordonată lui Ilan Șor – condamnat la 15 ani de închisoare, care se ascunde de justiție în Rusia, a mărșăluit duminică cu icoane și pancarte alături de preoți ai Mitropoliei Moldovei. Aceștia susțin că au vrut să sărbătorească „Ziua Internațională a Familiei” și „valorile familiei tradiționale: bărbatul și femeia”. „Marșul familie” de […] The post Icoane, copii și… politică. Conducerea orașului Orhei și Mitropolia Moldovei, împreună pentru promovarea „valorilor tradiționale” appeared first on NewsMaker.
13:30
Luni dimineață, autoritățile iraniene au confirmat moartea președintelui țării, Ebrahim Raisi, în urma prăbușirii unui elicopter. Redactorul-șef al postului Russia Today, Margarita Simonian, și liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (PLDR), Leonid Sluțki, au răspândit o teorie a conspirației potrivit căreia nu este exclus că Raisi ar fi fost asasinat de către Occident. Primul Canal […] The post (FOTO) Propagandiștii ruși promovează teoria conspirației despre moartea președintelui iranian appeared first on NewsMaker.
13:10
Percheziții și o reținere la Ialoveni. Trei membri ai Comisiei Medicale a conducătorilor de autovehicule din oraș sunt bănuiți că primeau sistematic bani de la diferite persoane, în schimb aceștia ar fi eliberat adeverințe medicale fără a supune șoferii și viitorii conducători auto examenului medical. Ar fi primit între 300 și 800 de lei pentru […] The post Adeverințe medicale la Ialoveni, pentru viitorii șoferi, pe bani? Percheziții și o reținere FOTO/VIDEO appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.