Radio Orhei

Mai mult de 2 zile în urmă
19:30
Douăzeci și una de misiuni de salvare au fost realizate de salvatorii și pompierii IGSU în timpul deconectării masive a energiei electrice înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova în după amiaza zilei de 23 noiembrie 2022. Angajații IGSU au efectuat 12 intervenții de deblocarea a oamenilor din ascensoare, printre care se aflau și 2 copii. Mai ...The post 21 misiuni de salvare au fost realizate de salvatori în timpul deconectării masive de energie electrică first appeared on Radio Orhei.
18:45
De peste trei săptămâni, Republica Moldova cumpără din România circa 80% din necesarul de energie electrică, dar curentul românesc parcurge până la consumatorii moldoveni o cale riscantă: vine printr-o singură linie de înaltă tensiune, care trece prin sudul Ucrainei și prin regiunea transnistreană. Când Rusia bombardează țintit infrastructura energetică din unele zone din Ucraina, linia ...The post De ce energia de la Vest vine tot prin Est și ce riscuri implică traseul first appeared on Radio Orhei.
16:00
Rusia a atacat cu rachete sistemul energetic ucrainean, motiv pentru care în Republica Moldova au avut loc deconectări de curent de avarie. “Din cauza bombardamentelor din Odesa și Kiev a căzut linia. Ne-am deconectat de la ucraineni și din partea Ucrainei”, a afirmat directorul Energocom, Victor Bînzari. Și serviciile operatorilor de telefonie mobilă și fixă ...The post Atacul cu rachete al Rusiei asupra Ucrainei a lăsat din nou Moldova, inclusiv Orheiul fără curent electric first appeared on Radio Orhei.
13:15
Aeroportul Internațional Chișinău concesionat în anul 2013 pe vremea Coaliției pentru Guvernare Pro-Europeană companiei Avia Invest SRL, a fost întors în proprietatea statului. O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi de Curtea de Apel Chișinău, după ce anterior Agenția Proprietății Publice a pornit procesul de rezoluțiune a contractului de concesiune.Avia Invest a anunțat ...The post Donatorul de milioane pentru Milsami Orhei, o parte din care au ajuns la o companie afiliată familiei Shor, a fost întors în proprietatea stratului first appeared on Radio Orhei.
22 noiembrie 2022
20:15
Consiliul Municipal Orhei a aprobat în ședința sa din 15 noiembrie, două decizii prin care și-a dat acordul ca Întreprinderea Municipală Servicii Comunal-Locative Orhei să cumpere mai multe bunuri. O decizie, publicată în Registrul de Stat al Actelor Locale prevede exprimarea acordului prealabil pentru achiziționarea produselor petroliere pentru anul 2023, în valoare de peste 5,7 ...The post Acorduri pentru cca 8 milioane lei la Orhei, aprobate înainte de expirarea termenului pentru consultări publice first appeared on Radio Orhei.
20:15
Agenția informațională Associated Press l-a demis pe jurnalistul care a scris că rachetele căzute în Polonia aparțin Rusiei. Despre aceasta comunică The Washinton Post și The Daily Beast.Potrivit acestora jurnalistul de 35 ani a fost demis după o investigație internă. Potrivit Daily Beast de obicei AP plasează o știre doar dacă aceasta a fost confirmată de două ...The post Associated Press l-a demis pe jurnalistul care a scris că în Polonia au căzut rachete rusești first appeared on Radio Orhei.
20:15
Compania ucraineană Naftogaz dezminte informația difuzată de Gazprom precum că o parte din volumele de gaze destinate Rep. Moldova ar rămâne pe teritoriul ucrainean, transmite Radio Chișinău. Operatorul ucrainean de transport gaze precizează într-un comunicat de presă că toate volumele de gaze naturale care au fost primite la punctul de intrare din Fed. Rusă, „Sudzha”, ...The post Compania ucraineană Naftogaz dezminte informația difuzată de Gazprom că o parte din volumele de gaze destinate Rep. Moldova ar rămâne pe teritoriul ucrainean first appeared on Radio Orhei.
21 noiembrie 2022
20:45
Moldova va primi peste 100 de milioane de euro în ajutoare internaționale noi pentru a face față consecințelor războiului din Ucraina, a anunțat luni 21 noiembrie Emmanuel Macron, la Paris, unde 45 de țări și instituții, reprezentând în special Uniunea Europeană și Statele Unite, s-au întâlnit pentru a-și spori și consolida sprijinul promis Republicii Moldova, ...The post Nou ajutor internațional de 100 de milioane de euro pentru Moldova first appeared on Radio Orhei.
13:30
Intervenția pompierilor la lichidarea unui incendiu produs în raionul Orhei În dimineața zilei de 21 noiembrie 2022 pompierii au intervenit de urgență pentru a lichida un incendiu izbucnit într-o locuință cu două nivele din localitatea Morovaia, raionul Orhei.Potrivit unui comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei, apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 00:45. ...The post Intervenția pompierilor la lichidarea unui incendiu produs în raionul Orhei first appeared on Radio Orhei.
10:30
Maia Sandu a semnat un decret prin care a acordat cetățenia Republicii Moldova fostului judecător român Cristi Danileț și fostului șef al Oficiului Național de Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din România, Daniel-Marius Staicu. Decretul privind acordarea cetățeniei a fost publicat în Monitorul Oficial din 18 noiembrie 2022.Vasilică-Cristi Danileț este un fos judecător din România. ...The post Fostul judecător român Cristi Danileț și un fost șef al Oficiului Național de Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din România au primit cetățenia Republicii Moldova first appeared on Radio Orhei.
10:15
Maia Sandu a semnat un decret prin care a acordat cetățenia Republicii Moldova fostului judecător român Cristi Danileț și fostului șef al Oficiului Național de Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din România, Daniel-Marius Staicu. Decretul privind acordarea cetățeniei a fost publicat în Monitorul Oficial din 18 noiembrie 2022.Vasilică-Cristi Danileț este un fos judecător din România. ...The post Fostul judecător român Cristi Danileț și un au un fost șef al Oficiului Național de Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din România au primit cetățenia Republicii Moldova first appeared on Radio Orhei.
18 noiembrie 2022
20:30
Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, învinuit de comiterea infracţiunii de corupere pasivă şi organizarea şi acceptarea finanţării partidului politic din partea unei organizaţii criminale, a fost eliberat din arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de magistraţii Judecătoriei Curţii Supreme de Justiţie.„Prima victorie o avem, am fost eliberat din arest la domiciliu. ...The post Igor Dodon a fost eliberat din arest la domiciliu first appeared on Radio Orhei.
20:30
Frig, ploi, ninsori şi lapoviță a anunţat pentru acest sfârșit de săptămână Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS), transmite MOLDPRES. Potrivit meteorologilor, sâmbătă, 19 noiembrie, se prevăd valori termice între 4-13 grade Celsius, ziua. Noaptea, mercurul termometrelor va indica maxima de 0 grade. Mâine, pentru regiunile de centru şi nord sunt anunţate ninsori, iar în sud ...The post În acest sfârșit de săptămână se așteaptă frig, ploi şi lapoviță first appeared on Radio Orhei.
13:00
La Chişinău a fost semnat Acordul de finanţare privind promovarea securităţii energetice a grupurilor vulnerabile printr-un grant din partea Republicii Federale Germania către Republica Moldova. Potrivit unui comunicat al Ministerului Municii şi Protecţiei Sociale, documentul prevede acordarea unui sprijin bugetar nerambursabil în valoare de 40 de milioane de euro ţării noastre. Fondurile din cadrul cooperării ...The post Germania va acorda Republicii Moldova un grant de 40 milioane euro. Documentul a fost semnat la Chişinău first appeared on Radio Orhei.
12:00
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Inspectoratul Național de Investigații și Serviciul Vamal au deconspirat o rețea infracțională cu activitate în contrabandă valutară, de la care au fost ridicați circa $400.000.Banii ridicați se prezumă a fi aduși în Moldova din statele europene, însă fără ca să fie declarați la ...The post Doi cetățeni străini și un director de companie din Orhei – reținuți pentru contrabandă cu valută din Europa, de circa $400.000, într-o schemă de contrabandă de milioane de dolari americani first appeared on Radio Orhei.
10:00
Comisia Situații Excepționale a aprobat mai multe decizii în hotărârea sa din 17 noiembrie.Documentul prevede că pe perioada stării de urgență prin derogare de la Codul Administrativ nu vor putea fi suspendatea) actele administrative individuale prin care s-a dispus eliberarea din funcție a unei persoane cu funcţie de demnitate publică;b) actele administrative individuale prin care ...The post Articole din Codul Administrativ suspendate de Comisia Situații Excepționale first appeared on Radio Orhei.
09:15
Consiliul Municipal Orhei a votat în ședința sa din 15 noiembrie o decizie prin care a aprobat condițiilor Contractului de sponsorizare între Asociația Obștească ”Proiecte Sociale pentru Moldova” și Autoritatea Executivă a Consiliului municipal Orhei.Potrivit documentului, publicat în Registrul de Stat al Actelor Locale,  Asociația Obștească oferă ajutor material Primăriei Orhei în sumă de peste ...The post Concertul unei interprete ruse și ”reportaje de promovare” din luna iunie acceptate de Primăria Orhei drept ”sponsorizare” în luna noiembrie first appeared on Radio Orhei.
17 noiembrie 2022
17:30
La ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control de astăzi, care s-a desfășurat la Bender, în centrul atenției s-a aflat subiectul posturilor structurilor de forță transnistrene, instalate abuziv în Zona de Securitate, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare. După audierea raportului Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate în perioada ...The post Posturile ilegale din Zona de Securitate rămân în atenția Comisiei Unificate de Control first appeared on Radio Orhei.
16:45
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat joi că nu îşi poate imagina negocieri publice cu Ucraina, acesta acuzând Kievul că modifică obiectivele unor eventuale tratative de pace, relatează Reuters și Agerpres. El a acuzat de asemenea că suferinţele civililor sunt o consecinţă a refuzului Ucrainei de a negocia. „Este consecinţa lipsei de voinţă a ...The post Kremlinul exclude negocieri publice de pace cu Ucraina, dând vina pe Volodimir Zelenski first appeared on Radio Orhei.
16:30
Guvernul va oferi, şi în această iarnă, compensaţii în factură pentru consumul de energie. Anul acesta compensaţiile vor fi oferite la gazele naturale, energia termică şi electrică, în baza categoriilor de vulnerabilitate energetică în care este încadrată familia pe baza cererii depusă de către aceasta, precum şi în baza plafonului stabilit de autorităţi. Potrivit ministrului ...The post În sezonul rece vor fi oferite compensații în valoare de 5 miliarde de lei first appeared on Radio Orhei.
11:30
Judecătorii Sediului Centru al Judecătoriei Chișinău solicită președintei, Maia Sandu, să comunice sistemului judecătoresc, dar și societății, motivele care au stat la baza respingerii candidaturilor celor 24 de judecători pentru a fi numiți până la plafon. Potrivit unui comunicat emis de instanță, respingerea celor 24 de magistrați a afectat grav activitatea instanțelor de judecată și calitatea ...The post Judecătoria Centru cere Maiei Sandu motivația deciziei de a respinge 24 de magistrați: Aceasta a afectat grav activitatea instanțelor first appeared on Radio Orhei.
09:30
Deși a fost blocat la ordinul SIS încă pe 26 februarie, site-ul sputnik.md este accesat de 4,5% din respondenții unui sondaj. Aceste informații se conțin în studiul „Percepții publice asupra sistemului de securitate și apărare al Republicii Moldova”, lansat ieri. de Platforma pentru Inițiative de Securitate și Apărare.Potrivit aceluiași sondaj peste 46% din respondenți nu ...The post Deși a fost blocat, 4,5% din respondenții unui sondaj spun că urmăresc site-ul Sputnik.md first appeared on Radio Orhei.
09:15
Presa rusească scrie că adjuncta administrației de ocupație rusă din regiunea ucraineană Herson, Ecaterina Gubariova a fost reținută pentru o infracțiune economică. Potrivit mass-media ruse aceasta este acuzată de delapidarea a 60 milioane ruble rusești din buget. Ecaterina Gubariova a fost numită în funcția de adjunctă a șefului administrației de ocupație rusești a regiunii Herson ...The post Adjuncta administrației de ocupație rusă din Herson, este acuzată de delapidarea a 60 milioane ruble first appeared on Radio Orhei.
16 noiembrie 2022
21:00
Avocaţii lui Igor Dodon au declarat, în cadrul unei conferinţe de presă că, dosarul pe numele fostului preşedinte este unul politic, iar investigaţiile sunt părtinitoare. Apărătorii au anunţat că vor face apel la organizaţiile naţionale şi internaţionale, specializate în protecţia drepturilor omului, cărora le vor pune la dispoziţie probe ale încălcărilor din ceea ce ei ...The post Avocaţii lui Igor Dodon susţin că dosarul clientului său ar fi unul politic. Procuratura Anticorupţie „nu comentează mesajele cu tentă provocatoare” first appeared on Radio Orhei.
21:00
Mai mulţi transportatori au organizat o acţiune de protest, fiind nemulţumiţi de faptul că autorităţile îi împiedică să presteze servicii în zilele de duminică. În acelaşi timp, poliţia respinge acuzaţiile şi afirmă că verificările sunt efectuate реntru а exclude riscurile în traficul rutier, relatează Moldova 1.Preşedintele Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, ...The post Transportatorii se plâng că autorităţile nu le permit să presteze servicii în zilele de duminică. Poliţia respinge acuzaţiile first appeared on Radio Orhei.
21:00
Autorităţile vor anunţa mâine tarifele compensate pentru energia termică şi gazele naturale în funcţie de categoria de vulnerabilitate energetică atribuită, anunţul a fost făcut de ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Marcel Spatari, relatează Radio Moldova. „În această seară, după şedinţa de Guvern merg direct la minister unde vom definitiva HO de Guvern cu privire la ...The post Marcel Spatari: „Mâine vom anunţa tarifele compensate pentru energia termică şi gazele naturale” first appeared on Radio Orhei.
16:00
Ministrul Economiei, Sergiu Gaibu, şi-a anunţat astăzi demisia din funcţie. Acest portofoliu va fi gestionat de preşedintele Comisiei parlamentare de profil, Dumitru Alaiba, a anunţat premierul Natalia Gavriliţa, în debutul şedinţei de astăzi a Guvernului, transmite MOLDPRES. De asemenea, în  funcţia de ministru al Mediului va fi numită Iordanca-Rodica Iordanov, secretar de stat la ministerul ...The post Guvernul are noi miniștri first appeared on Radio Orhei.
10:30
Cancelaria de Stat a Republicii Moldova a aprobat, la începutul lunii noiembrie, o instrucțiune privind modul de depersonalizare a actelor administrative în Registrul de stat al actelor locale. Scopul documentului este de a asigura proporționalitatea între dreptul de acces la informația de interes public și cel privind respectarea vieții private. Documentul este unul cu titlu ...The post Problema anonimizării excesive a datelor din Registrul online al actelor locale. O nouă instrucțiune pentru funcționarii publici first appeared on Radio Orhei.
09:15
Trei oficiali americani au afirmat că evaluările preliminare au sugerat că racheta care a ajuns în Polonia a fost lansată de forţele ucrainene asupra uneia ruseşti care a vizat teritoriul ucrainean în timpul atacului de marţi. Oficialii au vorbit sub rezerva anonimatului deoarece nu erau autorizaţi să discute public pe acest subiect, precizează AP.Conform AP, ...The post Trei oficiali americani au afirmat că evaluările preliminare au sugerat că racheta care a ajuns în Polonia a fost lansată de forţele ucrainene asupra uneia ruseşti – AP first appeared on Radio Orhei.
15 noiembrie 2022
21:45
Prim-ministrul polonez a convocat o reuniune urgentă a unei comisii pentru securitate naţională şi afaceri de apărare, a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al guvernului, citat de Reuters.Comitetul, format din şefi ai ministerelor apărării, internelor, justiţiei şi afacerilor externe, precum şi coordonatorul serviciilor de informaţii, este un organism care pregăteşte şi coordonează deciziile privind securitatea ...The post Două rachete ar fi căzut pe teritoriul Poloniei, ţară membră a NATO first appeared on Radio Orhei.
19:30
O schimbare de guvern în urma scandalului Telegram nu se așteaptă, pentru că partidul de guvernământ, PAS, nu are destule cadre, dar guvernarea „trebuie curățată”, dacă discuțiile unor demnitari scurse în presă sunt adevărate, spune analistul Igor Boțan într-un interviu săptămânal la Europa Liberă. Director al Asociației pentru Democrație Participativă (ADEPT), Boțan crede că PAS ...The post Igor Boțan: Vrem o investigație pe bune, iar cei care au călcat pe alături trebuie să plece first appeared on Radio Orhei.
17:45
În această după-amiază în mai multe raioane din republică, inclusiv Orhei s-au înregistrat deconectări de curent electric. Într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook, ministrul infrastructurii și dezvoltării regionale Andrei Spînu spun că :” Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, una din liniile electrice care asigură transportul de electricitate ...The post Deconectări de curent electric în mai multe raioane, inclusiv la Orhei. Care este cauza first appeared on Radio Orhei.
13:15
Republica Moldova a primit din partea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) peste șase tone de echipament individual de protecție și trei ventilatoare pulmonare, asnunță un comunicat al Ministerului Sănătății   Ventilatoarele au fost distribuite Institutului Mamei și Copilului, Spitalului Clinic Bălți și Spitalului Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”. Donația a fost livrată în țară cu ...The post Republica Moldova a primit din partea NATO peste șase tone de echipament individual de protecție și trei ventilatoare pulmonare first appeared on Radio Orhei.
12:00
Deputații Fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vlad Batrîncea și Vasile Bolea, în cadrul unui briefing de presă, au anunțat că vor depune moțiune simplă asupra activității Ministerului Justiției și a cerut demisia șefului Procuraturii Anticorupție (PA), informează CURENTUL. „Am văzut eclipsa de lună, dar și cea de soare, iar acum vom vedea ...The post Deputații BCS cer demisia ministrului Justiției și șefului Procuraturii Anticorupție first appeared on Radio Orhei.
10:45
Săptămâna trecută în raionul Orhei au avut loc două cazuri de intoxicație cu monoxid de carbon, soldate cu patru victime, anunță un comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei. Potrivit sursei citate, primul caz a avut loc în noaptea de 9 noiembrie 2022 într-un apartament din or. Orhei, unde trei persoane printre care doi copii, au ...The post Cazuri de intoxicație în raionul Orhei. Salvatorii îndeamnă la verificarea instalațiilor de încălzire first appeared on Radio Orhei.
10:45
În spatele atacurilor cibernetice asupra canalelor de Telegram ale unor demnitari ar sta unele servicii speciale ale altor ţări, a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune directorul Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) Alexandru Musteaţa, relatează Radio Moldova. Potrivit lui, aceste acţiuni ar fi coordonate fiind o operaţiune specială ...The post Alexandru Musteaţa: În spatele atacurilor cibernetice stau unele servicii speciale ale altor state first appeared on Radio Orhei.
14 noiembrie 2022
19:45
După o toamnă lungă şi frumoasă, la mijloc de noiembrie iarna va da primele semne sub formă de ninsoare slabă şi lapoviţă, iar în următoarele zile vremea se va răci semnificativ, transmite MOLDPRES. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), marţi şi miercuri, 15-16 noiembrie, vremea va fi determinată de prognoze relativ liniştite, cu temperaturi diurne ...The post Săptămâna curentă va aduce primele semne de iarnă first appeared on Radio Orhei.
18:45
Directorul Agenției Centrale de Informații (CIA), William Burns, s-a întâlnit luni cu omologul său rus în Turcia pentru a avertiza Rusia împotriva folosirii armelor nucleare în Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe, potrivit The New York Times. Kremlinul a confirmat că luni au avut loc discuții între oficiali ai serviciilor secrete ...The post Directorul CIA s-a întâlnit cu șeful spionajului rusesc în Turcia first appeared on Radio Orhei.
18:30
Curtea Constituțională a emis un comunicat în care se spune că în procedura Curții se află spre examinarea sesizarea nr. 184h/2022 referitoare la verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”. În legătura cu această cauză au fost solicitate opinii de la partidul vizat și de la autorități. Evoluția cauzei va fi reflectată pe pagina web a Curții ...The post Ce spune Curtea Constituțională despre sesizarea referitoare la verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor” first appeared on Radio Orhei.
15:45
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a dosarului de învinuire a unui fost viceministru de interne, responsabil de crearea și dirijarea unui grup criminal organizat, care a filat doi procurori anticorupție, în octombrie 2020.Pentru atingerea acestui scop, învinuitul a creat un grup în cadrul organizației criminale „Plahotniuc,” iar ...The post Fost viceministru al MAI – trimis pe banca acuzaților pentru filarea a doi procurori anticorupție first appeared on Radio Orhei.
15:30
Publicația rusă Kommersant, citată de pagina rusă a BBC scrie că azi în Turcia au loc negocieri între delegațiile Rusiei și SUA. Partea rusă la Ankara este reprezentată de șeful servicului de spionaj extern, Serghei Narîșkin. Anterior despre această întâlnire nu s-a anunțat. Detaliile despre mersul negocierilor la fel, nu se oferă. Secretarul de presă ...The post ”Kommersant”: reprezentanții SUA și Rusiei au negocieri secrete la Ankara first appeared on Radio Orhei.
13:00
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță condamnarea unui cetățean al Moldovei pentru infracțiunea mercenariat în Donețc, Ucraina, în perioada 2016-2021.Bărbatul este din raionul Strășeni și are vârsta de 34 de ani. În baza probelor acumulate de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, acesta a fost reținut la revenirea în țară, la ...The post Fost comandant de pluton din Donețc, Ucraina, remunerat cu 150.000 ruble rusești anual – condamnat la închisoare în Moldova first appeared on Radio Orhei.
12:00
În Monitorul Oficial din 11 noiembrie curent a fost publicat Decretul prezidențial prin care satele Puțintei, Dîșcova și Vîprova din cadrul comunei Puținte și întreaga comună  vor avea propriile drapele și steme. Acestea au fost aprobate prin Decizia ConsiliuluiComunal Puțintei nr. 10.8 din 15 septembrie 2022, fiind examinate la sfârșitul lunii mai în ședința Comisiei ...The post Președinția a aprobat decretul prin care 3 sate din raionul Orhei va avea propriile drapele și steme DOC first appeared on Radio Orhei.
11:45
Asigurarea Republicii Moldova cu gaze naturale, energie electrică, păcură şi lemne de foc, sunt doar o parte din acţiunile României din ultima perioadă. Afirmaţia a fost făcută de ministrul de Externe de la Bucureşti, Bogdan Aurescu în cadrul unui interviu de la digi24, citat de Radio Moldova. El susţine că securitatea energetică a Republicii Moldova ...The post Bogdan Aurescu: Asigurarea Republicii Moldova cu gaze naturale, energie electrică, păcură şi lemne de foc, câteva dintre acţiunile României first appeared on Radio Orhei.
12 noiembrie 2022
18:45
Comisia pentru Situații Excepționale (CSE) republicană, prezidată de prim-ministrul Natalia Gavrilița a aprobat mai multe decizii. Între acestea se numără și cea care ține de întreprinderea unor acțiuni în vederea economisirii resurselor energetice la nivel local. Astfel, Comisiile pentru Situații Excepționale ale autorităților administrației publice locale, inclusiv din raionul Orhei vor aproba, în termen de ...The post Comisiile pentru pentru Situații Excepționale ale APL-urilor, inclusiv din raionul Orhei sunt obligate să aprobe un plan de măsuri, care va contribui la reducerea consumului de energie first appeared on Radio Orhei.
11 noiembrie 2022
16:45
Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii INI au finalizat perchezițiile de vineri desfășurate în Chișinău și Hâncești, în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă, iar în rezultat au fost ridicați peste 250.000 lei și alte probe.Oamenii legii au temei să bănuiască că banii ridicați au fost acumulați din activități ilicite. Aceștia ar fi urmat să ...The post Peste 250.000 lei ridicați, urmare a perchezițiilor în Chișinău și Hâncești, în dosarul privind pregătirea dezordinilor în masă first appeared on Radio Orhei.
16:15
O schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere a fost deconspirată de Procuratura Anticorupție cu suportul ofițerilor CNA. Procuratura Anticorupție instrumentează, în prezent, mai multe cauze penale, pornite pentru trafic de influență, corupere pasivă și activă. Șeful Comisiei de examinare a subdiviziunii teritoriale Orhei, un instructor auto și doi intermediari au fost reținuți, în ...The post Schemă de corupție la eliberarea permiselor de conducere, la Orhei, deconspirată de Procuratura Anticorupție în comun cu CNA first appeared on Radio Orhei.
10 noiembrie 2022
14:30
Ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și procurorii oficiului Nord al Procuraturii Anticorupție au reținut, astăzi, un bărbat din Orhei, bănuit de trafic de influență. Potrivit materialelor cauzei, bănuitul ar fi pretins 35 000 de euro de la o persoană, cercetată penal pentru trafic de ființe umane, susținând că poate interveni în soluționarea dosarului ...The post CNA a reținut un bărbat din Orhei, suspectat de pretinderea a 35 000 de euro în schimbul soluționării unui dosar penal first appeared on Radio Orhei.
13:30
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a pornit un dosar penal pe faptul survolării spațiului aerian al Moldovei de rachete, la 10 octombrie 2022 și urmare a detonării unui dispozitiv exploziv în apropierea localității Naslavcea, Ocnița la 31 octombrie curent.Dosarul penal a fost pornit urmare a cercetării faptelor investigate în cadrul unui ...The post Dosar penal pe faptul survolării spațiului aerian al Moldovei de rachete, la 10 octombrie curent și urmare a detonării unui dispozitiv exploziv în apropierea localității Naslavcea, Ocnița la 31 octombrie curent first appeared on Radio Orhei.
11:30
Consilierul independet Sergiu Aga spune că a fost blocat pe pagina de facebook a Primăriei Orhei. Într-o postare pe pagina sa acesta a publicat un mesaj în care spune că: ” Primăria orașului Orhei nu este a unui singur partid! Este a tuturor orheienilor, iar blocarea cetățenilor incomozi administrației ESTE ILEGALĂ!!!”.Acesta a solicitat deblocarea contului ...The post Un consilier independent cere explicații de ce a fost blocat pe pagina de facebook a Primăriei Orhei first appeared on Radio Orhei.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.