Radio Orhei

Ieri
14:15
Consiliul Suprem de Securitate (CSS), întrunit astăzi în şedinţă, a decis crearea a două comisii parlamentare care să examineze creşterea inflaţiei şi majorările de preţuri din Republica Moldova. Despre aceasta a anunţat şefa statului Maia Sandu, în cadrul unui briefing după şedinţa CSS, transmite MOLDPRES. „Consiliul a audiat mai multe rapoarte cu privire la situaţia ...The post Două comisii parlamentare vor examina creşterea inflaţiei şi majorarea de preţuri first appeared on Radio Orhei.
Mai mult de 2 zile în urmă
22:15
Proiectul de modificare a Legii cu privire la filantropie și sponsorizare a fost votat în prima lectură, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului. Modificările vin să clarifice regimul juridic al activităților de filantropie și sponsorizare și să excludă prevederile care au devenit ineficiente sau inaplicabile, având în vedere că Legea cu privire la filantropie și ...The post Modificările la Legea cu privire la filantropie și sponsorizare au fost votate în prima lectură first appeared on Radio Orhei.
21:30
Deputații au aprobat astăzi în prima lectură un proiect de lege care prevede mai multe modificări în legislația muncii. Documentul prevede extinderea, de la trei la șase luni, a perioadei de probă pentru toate categoriile de salariați, cu excepția muncitorilor necalificați, în scopul verificării complexe a aptitudinilor profesionale ale salariatului. De asemenea, se propune simplificarea ...The post Mai multe modificări la legislația muncii au fost votate în prima lectură first appeared on Radio Orhei.
15:00
Biroul Național de Statistică a publicat datele privind numărul născuților-vii pe orașe și raioane. Potrivit sursei citate în municipiul Orhei, anul trecut s-au născut 270 copii. Cifra este mai mare decât cea din 2020 când potrivit datelor precizate ale BNS în municipiul Orhei s-au născut 261 copii.În localitățile rurale ale raionului natalitatea este însă în ...The post În 2021 numărul copiilor născuți în municipiul Orhei a crescut ușor față de 2020. În raion natalitatea continuă să scadă first appeared on Radio Orhei.
14:15
Peste 2500 de elevi din patru școli din Republica Moldova vor putea învăța profesiile viitorului în laboratoare digitale, dotate cu echipament modern. Donația urmează să fie făcută în toamna anului 2022, în cadrul unui proiect susţinut de partenerii de dezvoltare, transmite MOLDPRES. Utilajul va fi procurat prin intermediul proiectului Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) ...The post Elevii din R. Moldova își vor dezvolta competențele digitale cu sprijinul PNUD și Guvernului României first appeared on Radio Orhei.
10:30
Comisia Electorală Centrală (CEC) a prezentat miercuri, 25 mai, în cadrul unui eveniment, propunerile pentru o nouă redacție a Codului electoral. Activitatea ține de obiectivul strategic al instituției privind revizuirea și îmbunătățirea legislației electorale și a celei conexe, anunță un comunicat al instituției. Evenimentul a reunit reprezentanți ai administrației publice centrale, deputați în Parlamentul Republicii ...The post Comisia Electorală Centrală a prezentat propunerile la Codul electoral și legislația conexă first appeared on Radio Orhei.
25 mai 2022
14:45
Compania Moldovagaz a cerut Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică o majorare de a tarifului mediu la gaze pentru consumatorii finali de la 14,06 de lei până 22,22 lei, fără TVA, pentru o mie de metri cubi, ceea ce reprezintă o creștere de peste 58%, relatează presa de la Chișinău. Tariful cu TVA inclus ar ...The post Moldovagaz cere majorarea tarifului la gaze cu 58%, din 1 iunie first appeared on Radio Orhei.
14:15
Spre finele lunii mai numărul incendiilor de vegetație pare a se diminua în cele patru raioane unde activează pompierii si salvatorii DSE mun. Orhei, anunță un comunicat al DSE Orhei. Totuși cca 70 de hectare de vegetație au ars pe parcursul săptămânii precedente.Totodată în săptămâna precedentă pompierii și salvatorii din Orhei, Rezina, Telenești și Șoldănești ...The post DSE Orhei anunță că numărul incendiilor de vegetație a scăzut săptămâna trecută first appeared on Radio Orhei.
24 mai 2022
09:45
Procurori anticorupție, în comun cu ofițeri CNA și SIS au descins în dimineața zilei de marți, 24 mai, cu percheziții la domiciliul fostului președinte Igor Dodon, liderul informal al Partidului Socialiștilor, astăzi președinte al Uniunii de Afaceri Moldo-Ruse. Descinderi au avut loc și în alte spații și imobile „deținute prin persoane interpuse”. Perchezițiile sunt efectuate ...The post Percheziții la domiciliul fostului președinte Igor Dodon first appeared on Radio Orhei.
18 mai 2022
21:15
Judecătoria Orhei a finalizat zilele trecute examinarea procesului în care consilierul municipal Sergiu Aga a acționat în instanță Întreprinderea Municipală Servicii Comunal-Locative Orhei.Litigiul a început în prima jumătate a anului trecut după ce întreprinderea fondată de Consiliul Municipal Orhei nu i-a oferit mai multe informații solicitate. Consilierul municipal a solicitat copiile proceselor-verbale și contractele de ...The post Un consilier municipal din Orhei a dat în judecată SCL Orhei într-un proces de acces la informații. Ce a hotărât instanța first appeared on Radio Orhei.
17 mai 2022
17:30
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pentru mâine Cod Galben de vânt puternic, transmite MOLDPRES. Potrivit meteorologilor, miercuri, 18 mai, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic, în rafale de până la 15-20 metri pe secundă.   În aceste condiții, salvatorii recomandă să fie evitate locurile unde sunt copaci uscaţi ori obiecte care prezintă risc ...The post În țară a fost anunțat Cod Galben de vânt puternic first appeared on Radio Orhei.
17:15
Congresul SUA urmează să organizeze o audiere publică cu privire la observarea OZN-urilor săptămâna viitoare Întâlnirea face parte dintr-o încercare serioasă a guvernului SUA de a stabili originile fenomenului OZN. Oficialii serviciilor de informații americane vor fi chestionați de Congres cu privire la ceea ce știu despre fenomen în prima sesiune de acest gen din ...The post Congresul SUA va organiza o audiere publică a oficialilor serviciilor de informații privind fenomenul OZN first appeared on Radio Orhei.
15 mai 2022
16:00
Școala de muzică din Orhei va sărbători 60 de ani de la înființare. Interviu cu directorul instituției, Dumitru ColesnicThe post Școala de muzică din Orhei va sărbători 60 de ani de la înființare. Interviu cu directorul instituției VIDEO first appeared on Radio Orhei.
13 mai 2022
15:00
Pagina de limbă rusă a BBC a publicat un articol în care vorbește despre trecerea în dizgrație a lui Dmitri Kozak, un înalt oficial rus care era însărcinat cu soluționarea problemei Donbasului în Ucraina. Printre altele articolul citează o sursă potrivit căreia din gestiunea lui Kozak a fost retrasă și regiunea transnistreană. Gestiunea acesteia ar ...The post BBC scrie că de regiunea transnistreană în locul lui Dmitri Kozak se ocupă structurile de forță ruse first appeared on Radio Orhei.
15:00
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit preţurile plafon la benzină şi motorină, valabile pentru următoarele trei zile. Astfel, un litru de benzină va costa cel mult 29 de lei şi 29 de bani, sau cu 16 bani mai mult. În acelaşi timp, motorina va fi mai ieftină cu 15 bani şi va costa ...The post ANRE a afişat noi preţuri la carburanţi, valabile în următoarele trei zile first appeared on Radio Orhei.
09:00
Zilele trecute Judecătoria Orhei a emis hotărârea în litigiul ce ținea de ocuparea funcției de director al Spitalului Raional Orhei. Instanța a acceptat cererea vice-directoarei Elena Palanciuc și l-a obligat pe președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu să emită o dispoziția privind numirea acesteia în funcția de directoare. Amintim că procesul de judecată a început un ...The post Judecătoria Orhei a pus punct în litigiul ce viza postul de șef al Spitalului Raional Orhei first appeared on Radio Orhei.
12 mai 2022
09:00
Agenții economici din municipiul Orhei vor trebui să achite de aproape 2 ori mai mult pentru strângerea și colectarea deșeurilor solide, făcută de Î.M Servicii Comunal-Locative Orhei.  La începtul lunii mai Consiliul Municipal Orhei, a aprobat o decizie prin care aceast tarif a crescut de la 117,6 lei/m3 la 217,6 lei/m3. Decizia spune că a ...The post Autoritățile din Orhei au majorat de aproape 2 ori tariful pentru strângerea și transportarea deșeurilor solide, achitat de agenții economici first appeared on Radio Orhei.
10 mai 2022
10:45
În prima săptămână a lunii mai DSE mun. Orhei a înregistrat circa 40 de apeluri de la cetățeni, care au solicitat intervenția pompierilor și salvatorilor în diverse situații de risc, anunță un comunicat al instituției. Potrivit sursei citate, mai mult de jumătate din intervenții pompierii le-au avut la lichidarea incendiilor de vegetație, unde în cele ...The post Cca 40 de intervenții au făcut angajații DSE Orhei în prima săptămână din luna mai first appeared on Radio Orhei.
08:45
Comisia Electorală Centrală a respins în zilele de odihnă contestația depusă de Gheorge Crăciun, care dorea să candideze în calitate de candidat independent pentru funcția de primar la Ghetlova. Potrivit unui comunicat al CEC, instituția a examinat documentele aferente contestației domnului Gheorghe Crăciun, pretendent la calitatea de candidat independent pentru funcția de primar al comunei ...The post CEC a respins contestația unui pretendent la funcția de candidat în alegerile primarului din Ghetlova, Orhei first appeared on Radio Orhei.
9 mai 2022
19:45
ObservatORThe post ObservatOR first appeared on Radio Orhei.
6 mai 2022
10:15
Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii INI, desfășoară percheziții în dosarul tentativei de deposedare a statului de edificiul Consulatului Moldovei în orașul Odesa din Ucraina. Perchezițiile se desfășoară în mai multe locații din Chișinău, inclusiv la un fost prim-ministru al Moldovei, a unui fost consul ...The post Percheziții la un fost prim-ministru și o persoană afiliată „Grupului Andronachi” în dosarul care vizează Consulatul Moldovei la Odesa, Ucraina first appeared on Radio Orhei.
10:00
Parlamentul European a dezbătut și adoptat joi, 5 mai, rezoluția privind Republica Moldova, text care sprijină deplin cererea de aderare la UE înaintată de Chișinău. „Noi, Parlamentul European, cerem acordarea Republicii Moldova a statutului de țară candidată la intrarea în Uniunea Europeană”, se arată în rezoluție. Europarlamentarul român Siegfried Mureșan, unul din autorii rezoluției, a ...The post Parlamentul European cere statutul de țară candidată la UE pentru R. Moldova first appeared on Radio Orhei.
09:00
Consiliul Electoral Ghetlova a înregistrat ultimul candidat pentru alegerile anticipate ale primarului din localitate. Este vorba de Anastasia Svetlicinîi din partea Partidului Șor. Potrivit datelor biografice publicate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale aceasta are studii în jurnalism. Anastasia Svetlicinîi este originară din Chișinău, anterior a fost propusă de partidul Șor în calitate de membră în ...The post A fost înregistrat ultimul candidat pentru funcția de primar la Ghetlova, Orhei first appeared on Radio Orhei.
5 mai 2022
12:00
Republica Moldova a întrecut Statele Unite ale Americii la indicele libertății presei. Potrivit organizației Reporteri fără Frontiere țara noastră se află pe locul 40, iar SUA pe locul 42. Revoluția Republicii Moldova, potrivit raportului, se datorează (că și în cazul Bulgariei) schimbări i guvernării. Media-azi.md scrie că, cercetarea a fost elaborată în baza unei noi ...The post Spectaculos! Moldova a întrecut SUA! Afla la ce capitol first appeared on Radio Orhei.
10:15
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis pe banca acuzaților administratorul și contabilul-șef al unei companii agricole din Edineț pentru evaziune fiscală de peste nouă milioane lei, comisă în anul 2017. Cei doi sunt un bărbat și o femeie, ambii cu studii superioare, cu vârste de puțin peste 40 de ani. ...The post Administrator și contabil al unei companii din Edineț, care au ascuns de la stat impozite de peste nouă milioane lei – trimiși în judecată first appeared on Radio Orhei.
09:30
Consiliul Electoral Ghetlova a înregistrat până în prezent 3 pretendenți la fotoliul de primar. Potrivit hotărârilor publicate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale este vorba de candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Elena Gîrneț, candidatul independent Grigore Filimon și candidatul independent Rotari Igori.Potrivit datelor biografice, Elena Gîrneț este de profesie psiholog și activează în calitate de secretară ...The post Până în prezent au fost înregistrați 3 concurenți pentru fotoliul de primar de Ghetlova, Orhei first appeared on Radio Orhei.
3 mai 2022
09:00
Primăria Orhei și Ministerul Culturii amână peste termenul legal oferirea de informații privind banii alocați Muzeului de Istorie și Etnografie din Orhei.  Jurnalistul Radio Orhei, Maxim Djamanov a adresat pe 11 aprilie, prin intermediul portalului vreuinfo.md câte o solicitare de informații de interes public celor două instituții în care  a solicitat datele privind sumele alocate ...The post Primăria Orhei și Ministerul Culturii mână în mână în amânarea răspunsurilor la o solicitare de informații ce vizează bani first appeared on Radio Orhei.
Mai multe ştiri
©2004—2022 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.