Radio Orhei

Mai mult de 2 zile în urmă
21:30
Un nou lot de 100.800 de doze de vaccin anti-COVID produs de compania Astra Zeneca a ajuns astăzi din România în Republica Moldova. Donația este oferită cu titlu gratuit şi suplimentează pachetul de sprijin anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul vizitei de lucru din luna decembrie 2020 la Chișinău, transmite MOLDPRES. Guvernul României ...The post Un nou lot de vaccinuri donat de România a ajuns la Chişinău first appeared on Radio Orhei.
18:00
Cauza penală, inițiată de Procuratura Anticorupție la 29 octombrie 2019 pe faptul pretinselor acțiuni ilegale ale angajaților Agenției Servicii Publice la documentarea dublelor identități ale unor persoane, a fost clasată.În cursul urmăririi penale s-a stabilit că pașapoartele cetățenilor Republicii Moldova, emise pe numele Novak Vladislav și Reznic Alexandr au fost confecționate de către Agenția Servicii ...The post Dosarul dublelor identități, clasat din lipsa faptului infracțiunii first appeared on Radio Orhei.
17:45
Membrii Comitetului Național de Coordonare a Imunizării s-au întrunit astăzi în ședință pentru a analiza posibilitatea lansării etapei a treia de imunizare împotriva COVID-19. În urma discuțiilor, membrii Comitetului au menționat necesitatea lansării graduale și organizate a noilor contigente pentru vaccinare, conform Planului Național de Imunizare împotriva COVID-19. Astfel, pe data de 11 mai, odată ...The post Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea graduală a etapei a treia de vaccinare first appeared on Radio Orhei.
10:00
De Paștele Blajinilor în raionul Orhei securitatea antiincendiară va fi vegheată de 8 angajați ai Direcției Situații Excepționale Orhei. Potrivit Dianei Maxim, ofițer superior al serviciului prevenție din cadrul DSE Orhei aceștia vor fi gata să intervină în zilele de duminică și luni, iar în caz de necesitate acestora li se vor alătura și cei ...The post Angajații DSE Orhei vor fi la datorie de Paștele Blajinilor first appeared on Radio Orhei.
6 mai 2021
20:30
Organizațiile neguvernamentale de media condamnă limbajul folosit de către liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, în raport cu jurnalista Mariana Rață. La 5 mai 2021, Renato Usatîi a manifestat un comportament inadecvat în raport cu moderatoarea emisiunii „Cutia Neagră”. Mai exact, drept răspuns la întrebările adresate de către jurnalista Mariana Rață, politicianul a lansat la adresa ...The post ONG-urile de media condamnă limbajul politicianului Renato Usatîi în raport cu jurnalista TV8 Mariana Rață first appeared on Radio Orhei.
20:30
Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale a organizat astăzi o ședință de lucru, online, cu președinții de raioane și primarii din țară, pentru a-i informa despre situația curentă, la nivel național, în desfășurarea procesului de imunizare împotriva COVID-19. La ședință a participat prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, conducerea Ministerului Sănătății, a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, ...The post Aureliu Ciocoi: „Trebuie să depunem eforturi comune în organizarea cât mai rapidă a imunizării generale a populației” first appeared on Radio Orhei.
20:30
Ministerul Sănătății a îndemnat populația să se abțină de la mersul la cimitir de Paștele Blajinilor, spunând, într-un apel pe site-ul său, că riscul de infectare cu noul coronavirus este „iminent”. Restricțiile antiepidemice nu se impun la nivel central, ci raional, în funcție de incidența COVID-19. În unele raioane, comisiile locale de sănătate publică au ...The post Ministerul sănătății îndeamnă populația să nu meargă la cimitir de Paștele Blajinilor first appeared on Radio Orhei.
12:45
Procuratura Generală a luat act de declarațiile făcute în cadrul unei emisiuni televizate de către fostul deputat român Cristian Rizea, potrivit căruia, fostul deputat Ion Butmalai, dar și oamenii de afaceri Iurie Luncașu și Saro Salemi ar fi fost asasinați. Având în vedere faptul că dosarele penale în cazul decesului lui Ion Butmalai și Iurie ...The post Procuratura Generală a dispus citarea lui Rizea pentru audieri în cazul deceselor lui Butmalai, Luncașu și Salemi first appeared on Radio Orhei.
12:45
Mai multe tarife pentru serviciile Agenţiei Servicii Publice (ASP) au fost majorate, iar altele urmează a fi majorate din 1 iulie, în urma unei Hotărâri luate de Guvernul Chicu, înainte de demisionare. Despre aceasta scrie deputatul Alexandru Slusari, care solicită actualuui guvern explicaţii ce ţin de temeiurile ce au stat la baza acestor majorări. De ...The post Mai multe servicii ASP s-au scumpit, altele se vor scumpi de la 1 iulie. Un deputat cere explicaţii şi revizuirea tarifelor first appeared on Radio Orhei.
10:15
Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere a fost promulgată astăzi de către președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției. În urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate din 26 februarie 2021, șefa statului a recomandat Parlamentului modificarea cadrului legal pentru plafonarea prețurilor. Necesitatea de a ...The post Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere a fost promulgată first appeared on Radio Orhei.
5 mai 2021
21:00
Unul dintre judecătorii care examinează dosarul lui Ilan Şor, a fost filmat cum ar primi o pungă de la un avocat al deputatului fugar. E vorba de magistratul Tudor Berdilă de la Curtea de Apel Cahul, care urmează să se pronunţe asupra contestaţiei depuse de avocaţii lui Şor privind condamnarea acestuia la închisoare pentru delapidare ...The post Unul dintre judecătorii care examinează dosarul lui Ilan Şor a fost filmat cum ar primi o pungă de la un avocat al deputatului fugar first appeared on Radio Orhei.
18:00
România va oferi țării noastre încă o donație de o sută de mii de doze de vaccin, transmite MOLDPRES cu referire la pagina oficială a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. De asemenea, autoritățile de la București au aprobat decizia de a oferi Republicii Moldova spre revânzare câte 200.000 de doze de vaccin pe lună. Astfel, ...The post România va dona Republicii Moldova încă o sută de mii de doze de vaccin first appeared on Radio Orhei.
18:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în ședința de astăzi, programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare şi desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate din data de 11 iulie 2021, transmite MOLDPRES. Documentul stabilește acțiunile ce urmează a fi întreprinse pentru organizarea scrutinului, termenele de realizare a acestora, precum și responsabilii de fiecare acțiune, pornind de ...The post CEC a aprobat programul pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie first appeared on Radio Orhei.
18:00
Ziua Europei din acest an a fost lansată astăzi în format online, cu participarea mai multor ambasadori ai statelor membre ale Uniunii Europene în Republica Moldova. Diplomații au spus ce înseamnă pentru ei această zi şi au adresat mesaje cetățenilor din țara noastră, transmite MOLDPRES. Şeful Delegației Uniunii Europene la Chişinău, Peter Michalko, a declarat ...The post La Chişinău a fost lansată oficial Ziua Europei first appeared on Radio Orhei.
4 mai 2021
21:00
Centrul pentru Jurnalism Independent din Republica Moldova, alături de alte opt organizații neguvernamentale de media, semnalează că, pe parcursul ultimului an, libertatea presei în Republica Moldova s-a aflat într-un declin alarmant, autoritățile din Sănătate au manifestat reticență în comunicarea cu reprezentanții presei, iar jurnaliștii au continuat să se confrunte cu amenințări și intimidări în timp ...The post Memoriul privind libertatea presei în Republica Moldova: declinul libertății mass-media este alarmant, iar redacțiile independente au rămas vulnerabile financiar first appeared on Radio Orhei.
18:30
Comisia Electorală Centrală a publicat azi numărul alegătorilor înscriși în Registrul de Stat al Alegătorilor. Potrivit sursei citate la 4 mai 2021 numărul alegătorilor din raionul Orhei este de 98844 persoane. Această cifră este în scădere față de numărul alegătorilor din raionul Orhei care erau înscriși în liste înaintea alegerilor prezidențiale de anul trecut. În ...The post Numărul alegătorilor din Raionul Orhei continuă să scadă first appeared on Radio Orhei.
18:00
Potrivit unui comunicat al DSE Orhei, în săptămâna mare pompierii și salvatorii Direcției Situații Excepționale mun. Orhei au avut diverse intervenții, însă cele mai multe au fost de lichidare a incendiilor de vegetație uscată. Pompierii  din cele patru raioane Orhei, Rezina, Telenești și Soldănești au avut 12 solicitări pentru a stinge incendiu de vegetație uscată ...The post Activitatea pompierilor din Orhei, Șoldănești, Rezina și Telenești în săptămâna 26.04-02.05.2021 first appeared on Radio Orhei.
15:45
Comisia Electorală Centrală se întrunește mâine în ședință, pentru a aproba Programul calendaristic al acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate, programate pentru 11 iulie. De asemenea, vor fi repartizate atribuțiile între membrii CEC pe perioada electorală. Amintim că CEC a aprobat săptămâna trecută devizul de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea scrutinului anticipat, ...The post CEC se întrunește în ședință pentru a aproba acțiunile privind organizarea alegerilor anticipate first appeared on Radio Orhei.
15:30
Un număr de 39.900 de doze de vaccin „Sputnik V” au fost distribuite Centrelor de vaccinare din țară pentru administrarea primei doze, comunică MOLDPRES.  În total, ANSP a recepționat din partea Federației Ruse, ca ajutor umanitar, 80 mii de doze de vaccin „Sputnik V” (ambele doze), pentru imunizarea a 40 mii de persoane. Ministerul Sănătății, ...The post Dozele de vaccin „Sputnik V” au fost distribuite Centrelor de vaccinare din țară first appeared on Radio Orhei.
3 mai 2021
13:45
De Ziua Mondială a Libertății Presei, care este marcată astăzi, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulțumit jurnaliștilor și instituțiilor media care stau la straja acestui drept firesc și îi ajută pe oameni să se informeze din surse obiective. „Presa liberă este o valoare fundamentală pentru o societate care se vrea dreaptă și deschisă, construită ...The post Președintele Maia Sandu: „Presa liberă este o valoare fundamentală pentru o societate care se vrea dreaptă și deschisă, construită pe principiile democrației” first appeared on Radio Orhei.
13:15
De Ziua libertății presei, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a adresat un mesaj, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. În mesaj se menționează:   „Acum 28 de ani, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat ziua de 3 mai ca Ziua mondială a libertății presei. Profit de această ocazie pentru a transmite, în ...The post Aureliu Ciocoi: „Libertatea presei este garanția unei societăți democratice și libere” first appeared on Radio Orhei.
10:30
În fiecare an, la 3 mai, este marcată în întreaga lume Ziua mondială a libertăţii presei pentru a sărbători principiile fundamentale ale libertăţii presei, pentru a evalua starea libertăţii presei în întreaga lume şi pentru a aduce un omagiu jurnaliştilor care şi-au pierdut viaţa la datorie. Tema din 2021 a Zilei mondiale a libertăţii presei, ...The post 3 mai – Ziua mondială a libertăţii presei first appeared on Radio Orhei.
30 aprilie 2021
18:45
În următoarele zile, când creștinii ortodocşi vor sărbători Sfintele Sărbători de Paști, vremea va avea un caracter instabil din cauza dominației unor nuclee depresionare dinspre Marea Mediterană, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS). Conform meteorologilor, sâmbătă, 1 mai,  în raioanele nordice, izolat, va ploua slab. Ziua se așteaptă 20-25 grade Celsius, ...The post De Paște se anunță vreme instabilă şi ploioasă first appeared on Radio Orhei.
18:00
În cadrul ședinței de astăzi, Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul de cheltuieli estimativ pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. În acest sens, pentru organizarea și desfășurarea scrutinului au fost estimate ca fiind necesare 125 046,7 mii lei. Hotărârea adoptată se înaintează Guvernului Republicii Moldova în vederea identificării și alocării mijloacelor ...The post Comisia Electorală Centrală a aprobat devizul estimativ de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate first appeared on Radio Orhei.
17:45
Astăzi, 30 aprilie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a avut o ședință de lucru cu Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare privind modul de organizare a testării naționale în învățământul primar și a examenelor naționale de absolvire, în cadrul căreia au fost discutate toate propunerile privind desfășurarea sesiunii de examene 2021, în condițiile impuse de ...The post Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a descongestionat programele pentru examenele naționale de absolvire și a modificat procedura de testare pentru elevii claselor IX-XII, sesiunea de examene 2021 first appeared on Radio Orhei.
14:45
Purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice, respectarea igienei mâinilor și păstrarea distanței fizice de cel puțin un metru între persoane, rămân măsuri obligatorii pentru populația Republicii Moldova, chiar și după anularea stării de urgență. Comisia națională pentru sănătate publică s-a întrunit în ședință și a mandatat comisiile teritoriale să ia decizia de a ...The post CNESP a mandatat comisiile teritoriale să ia decizia de a institui stare de urgență în sănătate publică la nivel local. Restricțiile care rămân în vigoare first appeared on Radio Orhei.
29 aprilie 2021
13:30
Intr-o analiză publicată astăzi, deputatul Platformei DA, Igor Munteanu, aduce în atenție un subiect important pentru un stat sărac, cum este R.Moldova, arătând nu doar cum sume uriașe de bani nu ajung în buget, dar și cum această pierdere a banilor poate fi oprită: „Unde pierdem banii care lipsesc în bugetul statului? Deficitul bugetar a ...The post Igor Munteanu: „Noi știm cum să oprim această moară stricată a risipei” first appeared on Radio Orhei.
12:00
Fostul prim-ministru, Vlad Filat, a anunțat ieri că demisionează din funcția de lider al Partidului Liberal Democrat. Vlad Filat a „invocat motive personale”, în cadrul Consiliul Național Politic al formațiunii, au  declarat pentru UNIMEDIA surse din cadrul PLDM. Interimatul funcției de președinte al liberal-democraților va fi asigurat de către vicepreședintele PLDM, primarul orașului Leova, Alexandru Bujorean. ...The post Vlad Filat a demisionat din funcția de lider al PLDM first appeared on Radio Orhei.
12:00
În seara zilei de marți, 27 aprilie 2021, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Serviciului Vamal au reținut șoferul unui autocamion la postul vamal Giurgiulești, în care au fost depistate rezerve de tutun de model Heets – IQOS, cu valoarea estimativă preliminară de peste 1,3 milioane ...The post Tentativă de contrabandă cu tutun de peste 1,3 milioane de lei la postul vamal Giurgiulești first appeared on Radio Orhei.
12:00
Cercetările în dosarul penal cu implicarea transportului diplomatic arondat ambasadei Moldovei la Moscova continuă. Astfel, sub conducerea procurorilor din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), ofițerii Serviciului de Informații și Securitate și cei ai Serviciului Vamal au reținut patru persoane bănuite de producerea și livrarea anabolizantelor, în seara zilei de marți, ...The post Alți patru bănuiți în dosarul anabolizantelor cu implicarea mijlocului de transport diplomatic arondat ambasadei Moldovei la Moscova, reținuți first appeared on Radio Orhei.
28 aprilie 2021
19:45
Liderul socialiștilor Igor Dodon a venit cu un mesaj, după ce Curtea Constituțională a anulat starea de urgență, iar președinta Maia Sandu a anunțat că a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a propus desfășurarea anticipatelor pe 11 iulie. Aceasta a scris pe pagina sa de Facebook că partidul pe care îl conduce este ...The post Cum comenteaza Igor Dodon dizolvarea Parlamentului si declansarea alegerilor anticipate first appeared on Radio Orhei.
19:15
Procuratura Generală a anunțat astăzi că a examinat, în ordine prioritară, adresarea deputaților Sergiu Litvinenco și Virgiliu Pâslariuc din 26 aprilie 2021, prin care au solicitat examinarea pretinselor fapte de uzurpare a puterii de stat și tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate, comunică MOLDPRES. Într-un comunicat emis de Procuratură se spune că „prin Ordonanța ...The post Procuratura Generală a examinat adresarea privind pretinse fapte de uzurpare a puterii de stat first appeared on Radio Orhei.
19:00
Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat acum câteva minute că a semnat decretul de dizolvare a Legislativului, iar alegerile parlamentare anticipate vor avea loc pe data de 11 iulie, comunică MOLDPRES. “Am semnat decretul de dizolvarea a actualului Parlament și am deschis calea pentru cetățeni care vor putea să își aleagă un Legislativ care ...The post Maia Sandu a semnat decretul de dizolvare a Legislativului first appeared on Radio Orhei.
18:30
Curtea Constituțională a calificat astăzi ca fiind neconstituțională hotărârea Parlamentului privind declararea stării de urgență. Un magistrat a avut o opinie separată, comunică MOLDPRES. Magistrații au decis și anularea hotărârii Guvernului cu privire la propunerea declarării stării de urgență. Decizia Curții este definitivă și nu poate fi supusă niciunei căi de atac. În R. Moldova ...The post Hotărârea Parlamentului privind declararea stării de urgență a fost declarată neconstituțională first appeared on Radio Orhei.
18:30
Banca Mondială a aprobat finanțarea adițională, în suma de 24,8 milioane de euro, pentru Proiectul „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”, care va susține Guvernul de la Chișinău în asigurarea accesibilă și echitabilă a populației cu vaccinurile împotriva noului coronavirus, transmite MOLDPRES. Finanțarea adițională va susține achiziționarea vaccinurilor eligibile împotriva COVID-19, cu scopul de ...The post Republica Moldova va primi peste 24 mln de euro de la Banca Mondială pentru procurarea vaccinurilor anticovid first appeared on Radio Orhei.
16:45
Guvernatoarea Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, și ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, sunt vecini într-un bloc din sectorul Botanica al mun. Chișinău, construit cu aproximativ 15 ani în urmă. Ambele locuințe au câte trei camere, o suprafață ce depășește 100 de metri pătrați și ambele au fost cumpărate de părinții pensionari, apoi donate celor doi demnitari. Deși ...The post Vecini cu apartamente donate de părinți, Victor Gaiciuc și Irina Vlah. Locuința ministrului este, oficial, de zece ori mai ieftină decât a bașcanei first appeared on Radio Orhei.
27 aprilie 2021
19:45
Situația de la Calea Ferată din Moldova a fost subiectul discutat astăzi în cadrul Consiliului Suprem de Securitate, convocat de către președintele Maia Sandu. „Este un subiect urgent și important, care afectează mii de oameni și economia țării”, a argumentat șefa statului abordarea prioritară a acestei probleme la CSS, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul ...The post Consiliul Suprem de Securitate propune un set de măsuri imediate pentru a remedia situația la CFM first appeared on Radio Orhei.
17:30
Ziua drapelului național al Republicii Moldova a fost astăzi, marcată pe întreg teritoriul țării. Mai multe evenimente au fost organizate de reprezentanții raioanelor din competența Oficiilor  teritoriale de informare ale Parlamentului,inclusiv la Orhei.Potrivit unui comunicat al Direcției generale comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova la Orhei, a avut loc o sesiune de informare ...The post Activități de Ziua Tricolorului la Orhei first appeared on Radio Orhei.
15:30
Serviciul de Informații și Securitate (SIS) rămâne în subordinea Președintelui Republicii Moldova. Magistrații Curții Constituționale au declarat astăzi neconstituționale prevederile legii care au exclus serviciul din subordinea șefului statului, comunică MOLDPRES. Decizia a fost luată de înaltul for în urma sesizării depuse de către deputații Dinu Plîngău, Maria Ciobanu și Sergiu Litvinenco. Prezenta hotărâre este ...The post SIS rămâne în subordinea Președinției first appeared on Radio Orhei.
15:15
Ministerul Educației anunță că laptopurile achiziționate în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” au ajuns în mai multe raioane printre care și Orhei. Potrivit ordinului ministerului din 9 aprilie, în raionul Orhei vor fi distribuite 569 de laptopuri, dintre care 542 pentru elevii claselor a V-XII,  iar 27 pentru elevii claselor I-IV . Același document ...The post Peste 500 de laptopuri din partea Ministerului Educației au ajuns în raionul Orhei pentru a fi distribuite elevilor first appeared on Radio Orhei.
11:45
Curtea Constituțională va examina astăzi ,27 aprilie, constituționalitatea deciziilor de vineri ale Parlamentului de a o retrage pe Domnica Manole din funcția de membră a Curții Constituționale și a o înlocui cu Boris Lupașcu. Cu numai câteva ore înainte de începerea deliberărilor, Lupșacu, fost procuror, a cerut însă anularea deciziei prin care era numit la ...The post Candidatul PSRM – Șor la Curtea Constituțională se retrage first appeared on Radio Orhei.
11:45
Plenul Curții Constituționale a declarat astăzi neconstituționale Hotărârile Parlamentului din 23 aprilie 2021 referitoare la revocarea unui judecător constituțional și la numirea altui judecător, comunică MOLDPRES. Astăzi, magistrații înaltului for au examinat sesizarea depusă de deputații Sergiu Litvinenco și Dinu Plîngău cu privire la controlul constituționalității Hotărârii Parlamentului privind anularea prin retragere parțială a Hotărârii Parlamentului ...The post Curtea Constituțională a declarat neconstituționale deciziile Legislativului din 23 aprilie first appeared on Radio Orhei.
11:30
Peste 274 mii litri de motorină vor primi agricultorii din Orhei din ajutorul umanitar oferit de România. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a finalizat procedura de stabilire a cuantumului de motorină din ajutorul extern acordat de către România și a întocmit lista finală a potențialilor beneficiari. Potrivit sursei citate 160 de agenți ...The post Agricultorii din raionul Orhei vor primi peste 274 mii litri de motorină, din ajutorul umanitar oferit de România VEZI LISTA first appeared on Radio Orhei.
26 aprilie 2021
18:45
ObservatOr 26.04.2021The post ObservatOr 26.04.2021 first appeared on Radio Orhei.
18:45
Potrivit unui comunicat al Direcției Situații Excepționale Orhei, săptămâna trecută angajații DSE mun. Orhei au avut parte de diverse intervenții, care a început cu salvarea unui bărbat de 59 ani de la o înălțime de 30 m. Cazul a avut loc la Orhei, pe un șantier de construcții, când macaragiului i s-a făcut rău și ...The post Activitatea pompierilor din Orhei, Șoldănești, Telenști și Rezina în perioada 19-25.04.2021 first appeared on Radio Orhei.
18:45
Plenul Curții Constituționale a confirmat astăzi Decizia nr. 60 din 23 aprilie 2021 emisă de judecătorul Liuba Șova, în calitate de Președinte ad-interim, comunică MOLDPRES. Decizia emisă de Șova în 23 aprilie a suspendat acțiunea Hotărârilor Parlamentului din 23 aprilie 2021 referitoare la revocarea unui judecător constituțional și la numirea altui judecător. La 23 aprilie, ...The post Curtea Constituțională a confirmat decizia emisă de magistratul Liuba Șova first appeared on Radio Orhei.
18:45
Curtea Constituțională de la Chișinău a anunțat luni că va examina în 27 aprilie constituționalitatea deciziilor de vineri ale Parlamentului de a o retrage pe Domnica Manole din funcția de membră a Curții Constituționale și a o înlocui cu altcineva. Majoritatea parlamentară PSRM-Partidul Șor a anulat vineri hotărârea Parlamentului din 16 august 2019 privind numirea ...The post CC va examina marți constituționalitatea deciziei de a o retrage pe Domnica Manole din funcția de membră a Curții first appeared on Radio Orhei.
18:45
Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, ultima din Postul Paștelui, precum şi din luna aprilie, va fi caracterizată de vreme variabilă – de la rece până la călduri văratice, izolat ploi de diferită intensitate, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS). Potrivit meteorologilor, marţi, 27 aprilie, vremea va deveni mai răcoroasă și posomorâtă, ...The post Ultima săptămână din aprilie va fi cu vreme instabilă şi ploi first appeared on Radio Orhei.
23 aprilie 2021
22:45
Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, cere Parlamentului R. Moldova să abroge deciziile de astăzi privind starea de captivitate a Curţii Constituţionale şi anularea actului de numire a Domnicăi Manole în funcţia de magistrat al CCM. Declaraţia a fost publicată pe site-ul Comisiei de la Veneţia. „Sunt extrem de alarmat de situaţia actuală din ...The post Comisia de la Veneţia: Deciziile Parlamentului în privinţa CCM sunt „neconstituţionale”. Cerem să fie abrogate first appeared on Radio Orhei.
22:00
Curtea Constituțională (CC) a suspendat acțiunea celor două decizii de astăzi ale Parlamentului privind revocarea Domnicăi Manole și numirea unui alt judecător la CC.  „Astăzi, 23 aprilie 2021, Președintele ad-interim al Curții Constituționale a admis, în baza articolelor 71 alineatele (2) și (4) din Codul jurisdicției constituționale și 251 alin. (2) și (4) din Legea cu privire la Curtea ...The post Curtea Constituțională a suspendat acțiunea celor două decizii de astăzi ale Parlamentului privind revocarea Domnicăi Manole și numirea unui alt judecător la CC first appeared on Radio Orhei.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.