Acum 5 minute
15:20
Jah Khalib nu va cânta la concertul din Moldova, care se va desfășura pe sfârșitul lunii august. După ce o bună parte din moldoveni au decis să boicoteze participarea acestui interpret la un festival de amploare, organizatorii au anunțat că „performanța lui Jah Khalib a fost anulată”. Moldovenii s-au revoltat după ce artistul a declarat […] Articolul Presiunea internauților a dat „roade”: Jah Khalib nu va cânta la concertul din Moldova. Mesajul organizatorilor apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziţie Alexei Navalnâi într-o tabără de prizonieri din Arctica în februarie, a relatat sâmbătă Wall Street Journal - transmite Reuters.
15:20
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată, informează, vineri, Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti (AMOFM), scrie observatornews.ro.
15:20
Mia Rusu are 12 ani, este din Chișinău, Moldova, și a dovedit că este talentată și foarte ambițioasă. Pasiunea pentru muzică a descoperit-o la vârsta de 5 ani, când a ... Post-ul ,,Românii au talent”. O fetiță din Chișinău a emoționat-o până la lacrimi pe Andra cu vocea sa apare prima dată în Unica.md.
15:20
Havuzurile din Chișinău vor fi pornite începând cu 1 mai. În prezent, specialiștii verifică echipamentele tehnice, cum ar fi pompele, robinetele și rețelele de distribuție și efectuează lucrări de amenajare și reparație a zonelor din preajmă și a fântânilor arteziene, acolo unde este cazul, așa încât de sărbătorile pascale acestea să fie pornite, transmite IPN cu referire la Primăria municipiului Chișinău. În centrul capitalei, verificări au avut loc la havuzul din Grădina Publică „Ștefan cel Ma...
15:20
Un bărbat de 48 de ani a murit după ce automobilul pe care îl conducea s-a ciocnit frontal cu au autobuz. În urma impactului autocarul s-a răsturnat pe acostament, iar mai mulți pasageri au fost transportați la spital.
Acum 10 minute
15:15
În luna mai, la sfârșitul fiecărui an de învățământ, elevii din Republica Moldova scriu cereri de solicitare a unei discipline opționale pe care o vor studia în viitorul an de învățământ. Disciplinele sunt propuse elevilor de către o comisie a instituției de învățământ, inclusiv la recomandarea Consiliului elevilor, în baza intereselor tinerilor și a gradului de calificare a cadrelor didactice. Сообщение Ce discipline opționale își pot selecta elevii de la liceu în viitorul an de învățământ появились сначала на #diez.
Acum 15 minute
15:10
Momentul în care mașina ministrului israelian al securității naționale se răstoarnă - VIDEO
15:10
Uniunea Europeană a anunțat un nou ajutor umanitar de 68 de milioane de euro pentru palestinienii din Fâșia Gaza. Sprijinul se va concentra pe livrări de alimente, apă potabilă, canalizare și adăposturi și va fi livrat prin intermediul partenerilor locali din regiune.
15:10
Peste două milioane de cetățeni ai Republicii Moldova au beneficiat de regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. Moldovenii au evitat cheltuieli de minim 270 milioane de euro, bani pe care ar fi trebuit să îi achite pentru procedurile de obținere a vizelor, iar în medie o persoană a călătorit de 15 ori în decurs de 10 ani, a declarat directorul executiv al Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Iulian Groza.
15:10
Armata rusă a atacat cu rachete câteva regiuni din Ucraina, în noaptea de 26 spre 27 aprilie. În urma bombardamentului, au fost rănite două persoane. Totodată, au fost avariate obiecte de infrastructură, printre care un spital de psihiatrie. De asemenea, autoritățile ruse au raportat că, noaptea trecută, ar fi doborât 66 de drone lansate de […] The post Ucraina, atacată masiv cu rachete noaptea trecută. Rusia susține că a doborât 66 de drone deasupra teritoriului său appeared first on NewsMaker.
15:10
Misiunea Socială „Diaconiaˮ organizează astăzi, 27 aprilie, colectarea națională de produse alimentare pentru a le oferi ulterior celor nevoiași. Masa Bucuriei” este una dintre cele mai longevive campanii care se desfăşoară anual în ultima săptămână a postului Paştelui. Pentru al 15-lea an consecutiv, moldovenii sunt îndemnați să doneze produse alimentare care vor ajunge pe mesele […] Acest articol Misiunea Socială „Diaconiaˮ a început campania națională „Masa Bucuriei” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:10
15:10
Banca Națională a Moldovei ia în calcul schimbarea designului bancnotelor naționale. Guvernatorul BNM, Anca Dragu, a confirmat că există un plan de actualizare a aspectului leului moldovenesc. Urmează consultări și ... Post-ul Leul moldovenesc va avea o nouă față. Guvernatorul BNM: ,,Va fi un proiect foarte frumos” apare prima dată în Unica.md.
15:10
Dronele ucrainene au lovit două rafinării ruseşti de petrol şi un aerodrom militar, într-un atac nocturn de mare anvergură, declară sâmbătă o sursă din apărarea ucraineană, transmite News.ro cu referire la AFP. Ucraina a lovit „instalaţii tehnologice-cheie” în două rafinării în regiunea Krasnodar (sud). Autorităţile ruse au anunţat anterior un incendiu la o rafinărie în oraşul Slaviansk-pe-Kuban.  Presa de stat rusă scrie că această instalaţie şi-a întrerupt parţial producţia.  What a mystery! A...
15:10
Ultimele vești de pe frontul ucrainean au fost mai degrabă sumbre, vorbind despre dezavantajul Kievului în materie de arme și forță de luptă și despre așteptatul asalt al Rusiei. Experții și oficialii citați de Financial Times cred însă că, deocamdată, Rusia nu are un avantaj major la niciun capitol și că ofensiva ce ar putea începe în mai sau iunie nu va oferi Moscovei un progres serios pe câmpul de luptă, transmite Hotnews.ro. Rusia a asigurat în ultimele zile că armele americane care vor ajun...
Acum 30 minute
15:00
Autoritățile din Veneția vor amenda turiștii care nu plătesc taxa de intrare în centrul istoric Vizitatorii din Veneția care nu plătesc taxa de intrare în centrul istoric al orașului se vor confrunta cu amenzi începând de la de 10 ori prețul biletului de 5 euro. Începând din acest an, turiștii vor trebui să plătească pentru a intra în orașul lagunar, o măsură introdusă de autorități pentru a limita turismul excesiv. Taxa va fi în vigoare în 29 de zile între aprilie și jumătatea lunii iulie. Vene...
15:00
De câte ori ați călătorit prin țările Uniunii Europene, probabil ați observat că pentru a părăsi România este necesară trecerea frontierei româno-ungare. Însă odată ce ajungi în Ungaria, procedurile de verificare a identității de către autoritățile de frontieră nu mai sunt aplicate, oamenii având libertatea de a călători din Germania în Franța spre Italia și...
15:00
Natalia Rotaru-Sîrbu, psihoterapeut pentru cuplu și familie ne-a spus cum ar trebui să lucreze părinții cu copiii referitor la comportamentele de independență.
15:00
Socialiștii au participat la ceremonia de reînhumare a rămășițelor soldaților Armatei Roșii care au căzut pentru eliberarea Moldovei de fascism. „Trebuie să păstrăm memoria despre faptele eroice ale părinților și bunicilor noștri care și-au dat viața în lupta împotriva fascismului”, se arată într-un comunicat.
15:00
Centrul comercial „UNIC” trece printr-un proces de renovare și modernizare. Acesta include modernizarea fațadei edificiului, scuarului și zonei înconjurătoare. În zonă, au fost eliminate toate construcțiile ușor demontabile, cum ar ... Post-ul Cum ar putea arăta scuarul din faţa Centrului Comercial „UNIC” după renovare apare prima dată în Unica.md.
15:00
Cetățenii au posibilitatea de a verifica online statutul certificatului medical, informează Casa Națională de Asigurări Sociale. Pentru aceasta, e nevoie de accesat pagina web a instituției și de făcut click pe butonul „Servicii electronice prestate de CNAS”, iar după click pe „Statutul certificatului medical”, transmite Noi.md.Pentru a utiliza acest serviciu electronic, seria și numărul certi
15:00
Ieri, 26 aprilie, Președintele PSRM, Igor Dodon, împreună cu vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, Vlad Bătrîncea, și membrul Comitetului Executiv al PSRM, Olga Cebotari, au avut o întrevedere cu Janis Mazeiks, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău.În cursul dialogului, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la situația social-politică și economică din R
15:00
Mia Rusu, o adolescentă de 12 ani din Republica Moldova, s-a calificat în etapa următoare la un concurs internațional ”.S-a întîmplat după ce, în timpul ediției competiției din 26 aprilie, tînăra a obținut patru de „Da” din partea membrilor juriului, pe care i-a impresionat interpretînd o piesă în limba franceză, transmite Noi.md cu referire la protv.ro.Mia Rusu a cîntat piesa Le Temps des
14:55
Împreună cu acest drapel construim o Moldovă puternică, liberă și europeană. Cu acest drapel istoric, vom merge în viitor, în Uniunea Europeană. Mesajul a fost transmis de președintele Parlamentului, Igor Grosu, în contextul marcării astăzi a Zilei Drapelului de Stat, informează MOLDPRES.
Acum o oră
14:50
Un autocar cu 50 de pasageri la bord s-a răsturnat după ce ar fi fost tamponat în plin de un Nissan Qashqai, scrie Studio-L Căușeni. Șoferul mașinii a decedat la fața locului. Accidentul a avut loc în seara zilei de vineri, 26 aprilie, între localitățile Grigorievca și Baccealia din raionul Căușeni. Autocarul era plin cu colaboratori … Articolul Accident tragic în raionul Căușeni: Un autocar cu pasageri s-a răsturnat după o coliziune apare prima dată în BreakingNews.
14:40
Echipa Partidului MAN discută și astăzi cu cetățenii din raioanele Republicii Moldova. Reprezentanți formațiunii se întâlnesc și abordează cu localnicii subiecte din toate domeniile. “Împreună cu colegii vorbim, informăm și răspundem la întrebări. Oamenii noștri sunt cei mai buni și primitori. Din numele tuturor colegilor mei, vă mulțumesc din suflet pentru primirea călduroasă. Fiecare sfat […] Articolul MAN continuă dialogul direct cu cetățenii din raioanele țării apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
Operațiune comună a ofițerilor CNA și ofițerilor din România a fost desfășurată dintr-un dosar de spălare de bani, rezultat dintr-o însușire istorică a 75,11% din patrimoniul Republicii Moldova, deținut în cadrul societății pe acțiuni „Mioara” din municipiul Bălți. Potrivit CNA, polițiștii și procurorii D.I.I.C.O.T., asistați de către ofițerii CNA, au efectuat o serie de acțiuni … Articolul Dosarul Mioara: Percheziții soldate cu sechestrarea a 1,5 milioane de euro în bunuri apare prima dată în BreakingNews.
14:40
Liderul blocului politic “Victorie” Ilan Șor a comentat inițiativa absurdă a regimului Sandu – PAS de a sărbători pe 9 mai “Ziua Europei”. Potrivit lui, este timpul ca autoritățile să se așeze în băncile școlii și să învețe istoria, în loc să o rescrie “sub dictarea din afară”. “Așa cum bunicii noștri i-au alungat pe … Articolul “Pasiștilor, pregătiți-vă. Noi vom sărbători următorul 9 mai în uniforma armatei sovietice, purtată de către poporul, care a învins fascismul” – Ilan Șor a comentat noua inițiativă a autorităților apare prima dată în BreakingNews.
14:40
14:30
Banca Națională a Moldovei (BNM) anunță că a dat curs solicitărilor venite de la cetățeni de a extinde termenul desfășurării concursului de design grafic pentru monedele jubiliare și comemorative, emisiunea anilor 2024 și 2025. Astfel, persoanele interesate au posibilitatea să depună proiecte de design până la data de 7 mai 2024, ora 14:00. „Banca Națională încurajează […] Articolul Concursul de design grafic pentru monedele jubiliare și comemorative, extins de BNM. Termenul limită apare prima dată în Realitatea.md.
14:30
Premierul Dorin Recean, de Ziua Drapelului de Stat: „Drapelul reprezintă esența istoriei, identității și aspirațiilor europene a poporului nostru. El reflectă rezistența, curajul și determinarea oamenilor noștri - de la mișcarea de emancipare națională și până la eforturile comune de a construi Moldova Europeană.
14:30
Echipa Partidului MAN discută și astăzi cu cetățenii din raioanele Republicii Moldova. Reprezentanți formațiunii se întâlnesc și abordează cu localnicii subiecte din toate domeniile. “Împreună cu colegii vorbim, informăm și răspundem la întrebări. Oamenii noștri sunt cei mai buni și primitori. Din numele tuturor colegilor mei, vă mulțumesc din suflet pentru primirea călduroasă. Fiecare sfat … Articolul Echipa Partidului MAN, noi discuții prin țară apare prima dată în BreakingNews.
14:30
Într-un articol anterior, Valeria Cojocaru ne-a arătat cum e primăvara ei în Bournemouth (Anglia), pe malul oceanului. De această dată, schimbăm destinația și ajungem în Lappeenranta, în sud-estul Finlandei. Împreună cu Jessica Iaconi parcurgem traseul pe care îl face zilnic de la cămin la universitate și înapoi. Astfel, reușim să cunoaștem și primăvara pe care o simte tânăra în orașul ei. Сообщение (foto) „Primăvara mea în…”. Descoperă sud-estul Finlandei în luna aprilie împreună cu Jessica Iaconi появились сначала на #diez.
14:30
Drapelul de Stat al Republicii Moldova, a cărui zi este sărbătorită astăzi, 27 aprilie, a fost arborat anterior pe multe dintre cele mai înalte vârfuri montane din lume.Acesta a fost ridicat acolo de reprezentantul DAAC Hermes, alpinistul experimentat Andrei Elistratov și colegii săi , relatează Noi.mdCu ocazia sărbătorii de astăzi a drapelului de Stat al Republicii Moldova, Andrei Elistra
14:30
Pe 25 și 26 aprilie, Comisia Vetting a desfășurat audieri pentru trei subiecți ai evaluării extraordinare, notează Noi.md.Cei trei candidați sînt evaluați în baza criteriilor de integritate stabilite în Legea 26/2022 privind unele măsuri aferente selecției candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.{{738411}} Judecătorii Ghenadie Mîr
14:30
Primăria municipiului Chișinău informează că a fost deschis un studiou de cercetare și valorificare a patrimoniului cultural, notează Noi.md.Potrivit viceprimarului Angela Cutasevici, prezentă la eveniment, în cadrul studioului se vor organiza manifestări cultural artistice, unde vor fi promovate tradițiile și obiceiurile neamului nostru, transmite Știri.md.„Identitatea unui popor este con
14:30
Invitatul emisiunii OAMENI ȘI IDEI de la Radio Chișinău a fost interpretul Vlad Sabajuc sau așa cum e cunoscut de foarte mulți - Satoshi.
Acum 2 ore
14:20
Activează în Armata Națională de 21 de ani, iar în această perioadă a avut onoarea să poarte drapelul Republicii Moldova la ceremoniile oficiale naționale și misiunile internaționale, inclusiv în misiunea de menținere a păcii în Kosovo. Vorbim despre Vitalie Josan, ofițer principal Direcția planificare strategică a Ministerului Apărării. Într-un interviu pentru Radio Moldova, el a povestit cum a ajuns tricolorul nostru să fie ridicat la o altitudine de 1860 de metri în Kosovo dar și cât de mare este responsabilitatea pentru un militar să facă acest lucru.
14:20
Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP) anunţă despre înregistrarea unui caz de toxiinfecţie alimentară în grup, asociat consumului unor produse într-un local de alimentație publică din municipiul Chișinău. Până în prezent, au solicitat asistenţă medicală 19 persoane, cu vârste cuprinse între 8-48 de ani, ce manifestau semne clinice de toxiinfecţie alimentară, menționează reprezentanții Agenției.
14:20
Un autocar cu 50 de pasageri la bord s-a răsturnat după ce ar fi fost tamponat în plin de un Nissan Qashqai, scrie Studio-L Căușeni. Șoferul mașinii a decedat la ... Post-ul Noi detalii despre accidentul de la Căușeni: un mort și zeci de răniți apare prima dată în Unica.md.
14:20
Misiunea Socială „Diaconiaˮ organizează sâmbătă, 27 aprilie, colectă națională de produse alimentare. Contactat de IPN, directorul executiv al Misiunii, Igor Belei, a declarat că tradițional campania se desfășoară în Chișinău, practic în toate rețelele de supermarketuri, și în alte peste 20 de localități din țară.„Colecta de Paști se întâmplă doar în sâmbăta Floriilor, în a
14:20
Cursa de ciclism „Velohora”, ediția 2024, se va desfășura în această duminică în capitală. În legătură cu acțiunea social-sportivă, organizată de către AO Clubul Sportiv „Sporter”, traficul rutier va fi parțial restricționat, transmite IPN.Primăria capitalei precizează că duminică, între orele 06.00-18.00, va fi sistat traficul rutier, inclusiv a transportului
14:20
Rusia nu poate interveni militar în Republica Moldova, pentru că există armata ucraineană care apără întreaga Europă de agresiunea Kremlinului. O spune președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu. Totuși, potrivit oficialului, Rusia folosește în Republica Moldova propaganda și coruperea alegătorilor pentru a slăbi încrederea cetățenilor în instituțiile statului. Președintele Pa
14:20
Republica Moldova marchează pe 27 aprilie Ziua Drapelului de Stat. Cu această ocazie, astăzi în fața Guvernului este organizată o ceremonie solemnă, la care participă conducerea țării –președinta Maia Sandu, premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu, transmite IPN.„Tricolorul este un simbol oficial major al suveranității și al independenței țării noa
14:20
Liberalizarea regimului de vize reprezintă un beneficiu concret pentru cetățenii Republicii Moldova. O spune directorul Institutului pentru Politici și Reforme Europene, Iulian Groza, la zece ani de la liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. Potrivit directorului IPRE, apropierea de Uniunea Europeană le oferă cetățenilor moldoveni beneficii palpabile, cum ar fi liberalizare
14:20
Havuzurile din Chișinău vor fi pornite începând cu 1 mai. În prezent, specialiștii verifică echipamentele tehnice, cum ar fi pompele, robinetele și rețelele de distribuție și efectuează lucrări de amenajare și reparație a zonelor din preajmă și a fântânilor arteziene, acolo unde este cazul, așa încât de sărbătorile pascale acestea să fie pornite, transmite IPN cu referire la Primăria mu
14:20
Festivalul destinat promovării tradițiilor românești în Moldova și consolidării dialogului cultural bilateral revine la Chișinău cu cea de-a doua ediție. Evenimentul va fi organizat în perioada 17-19 mai, la Grădina Botanică. Festivalul cuprinde un program bogat, cu muzică și meșteșuguri din toate comunitățile istorice ale României, transmite IPN.Publicul va avea acces gratuit la expo
14:20
Premierul Dorin Recean și președintele Parlamentului, Igor Grosu, au onorat astăzi Drapelul Național, alături de președintele Maia Sandu. Însoțiți de adulți și copii îmbrăcați în straie naționale, fanfare militare și defileul gărzii naționale, primii demnitari de stat au venit să onoreze unul din cele mai importante simboluri naționale ale Republicii Moldova. Cu acest prilej, înalții oficiali au transmis și mesaje de înaltă apreciere a drapelului de stat. Dorin Recean susține că drapelul reprezi...
14:15
Ruxanda Năstase este studentă în anul II la Facultatea de Medicină Dentară, specializarea Medicină Dentară, din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș. Pe lângă cursurile de la facultate, tânăra se implică în activitățile Asociației Studenților Basarabeni din Mureș, unde îndeplinește funcția de secretară, participă la conferințe și traininguri și organizează evenimente pentru tineri. O săptămână din viața de studentă a Ruxandei presupune multă teorie, pacienți, lucrări practice și cursuri care durează câte două ore. Сообщение De la cursul de microbiologie la întâlnirea cu Maia Sandu. O săptămână la facultate cu Ruxanda Năstase, studentă la medicină dentară появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.