Acum 30 minute
01:40
Vicepreşedintele Parlamentului ucrainean, Andrei Parubii, a anunţat miercuri, 4 martie, pentru postul de televiziune 5 Kanal că reprezentanţi ai Kievului şi Washingtonului au nceput discuţiile privind livrarea de armament Ucrainei, relatează Interfax.
01:40
Parlamentul sloven a adoptat marţi, 3 martie, o lege care autorizează căsătoriile ntre persoanele de acelaşi sex, devenind astfel al 11-lea stat al Uniunii Europene care legalizează aceste căsătorii, relatează Euronews, citată de Mediafax. La nivel mondial, Slovenia va deveni cel de-al 21-lea stat care legalizează aceste căsătorii.
01:40
Premierul israelian Benjamin Netanyahu a susţinut, marţi, 3 martie, cel de-al treilea discurs n Congresul american din cariera sa, performanţă egalată doar de Winston Churchill. Totuşi, prezenţa la Washington a şefului guvernului de la Ierusalim a iscat o mare controversă.
01:30
22.VII.1995 La premiera cărţii lui Serafim Saka Ko (scriu cu simpatie) au participat şi coautorii ei domnii Crihan, Pirogan, Usatiuc, Guşilă, Holban Citind Basarabia n Gulag , eram pe o undă ncă ne ntreruptă chiar n dimineaţa acelei zile terminasem lectura Arta refugii a lui Paul Goma. M-am g ndit şi la 20 de ani n Siberia a doamnei ţărance Aniţa Nandriş din Mahala, Cernăuţi, pe care acum un an mi-o oferise la Sibiu doctorul Nandriş şi pe care la puţin timp am parcurs-o dintr-o grea şi dureroasă răsuflare.
01:29
O structură modestă din piatră şi mortar, amplasată la mijlocul pantei unui deal, ar putea fi casa n care Iisus şi-a petrecut primii ani din viaţă. Potrivit unui arheolog britanic, acea casă datează din secolul I e.n. şi a fost descoperită pe baza unui text străvechi, dat nd din anul 670 e.n., care vorbeşte despre o clădire din Nazaret n care fecioara Maria şi Iosif l-au crescut pe Iisus, informează dailymail.co.uk, citată de Mediafax.
01:29
Monument de arhitectură de nsemnătate locală, introdus n Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău, alcătuit de Academia de Ştiinţe, amplasat pe strada Maria Cebotari, 61. Casa datează din anii interbelici ai secolului al XX-lea, datare rezultată din analiza arhitecturii stil neorom nesc cu reminiscenţe ale unor forme ale stilului eclectic.
Acum o oră
01:10
Verificarea CV-lui lui Chiril Gaburici ne împiedică să înțelegem ce se va întâmpla în politica moldovenească în viitorul apropiat în subiecte de mare importanță. O temă majoră de care depinde soarta țării este Transnistria și procesul de negocieri. Înlocuirea negociatorului-șef prin readucerea lui Victor Osipov.
01:10
Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a avertizat statele baltice să se pregăatească pentru agresiune rusă .
Acum 2 ore
00:50
00:30
Gata de lupta pentru Cupa Davis 2015. Cei patru jucători care vor apăra onoarea Republicii Moldova pe terenurile de la Gyor, Ungaria, sunt gata de luptă. Astfel, tenismenii, în frunte cu sportivul Radul Albot, deja au început antrenamentele pe teritoriul țării gazde.
00:30
Pe lângă grijile și nevoile de a rezolva probleme țării, aleșii poporului nu au uitat că se apropie cu pași rapizi de ”Ziua Internațională a Femeilor”. Cu această ocazie, deputații nu au ezitat să felicite toate doamnele și domnișoarele din Moldova. Iar, femeile din Parlament au primit câte un trandafir roșu în semn de recunoștință.
00:30
A plouat cu oferte turistice. Destinațiile precum Grecia, Turcia, România și mai nou, Spania sunt locurile în care moldovenii vor să-și petreacă vacanța de vară. Astăzi, la Târgul de Turism al Republicii Moldova, agenții economici s-au întrecut în oferte originale încununate cu reduceri considerabile.
00:30
Au răscolit prin amintirile celui de-al doilea război mondial. În cadrul Centrului Cultural Rus de la Chișinău, a avut loc primul forum dedicat Victoriei asupra fascismului, la care au participat mai mulți oficiali , oameni de știință, istorici dar și veterani.
00:30
Italia şi Lituania vor continua să sprijine Republica Moldova în parcursul său european și vor intensifica schimburile comerciale cu Republica Moldova. Asigurările vin din partea ambasadorilor celor două state europene la Chișinău, care au avut, astăzi, o întrevedere cu premierul Chiril Gaburici.
00:30
Mai multă transparență în mass-media. Parlamentul a adoptat, astăzi, o lege care obligă proprietarii instituţiilor să-și dezvăluie identitatea și sursele de finanțare.
00:30
Directorul ANRE și Ministrul Economiei, la raport în fața deputaților. Liberalii și socialiștii au solicitat la ședința de astăzi a Legislativului ca, la următoarea oră a Guvernului, directorul ANRE și Ministrul Economiei să prezinte un raport despre creșterea prețurilor la produsele petroliere, energia electrică și la produsele de primă necesitate.
00:30
Toate hotărârile și deciziile de la CEDO cu referire la Republica Moldova vor fi plasate pe o platformă online. Site-ul www.agent.gov.md a fost astăzi lansat de Ministerul Justiției, care își propun ca informația publicată să fie disponibilă tuturor categoriilor de oameni.
00:30
Criza de pe piața medicamentelor a fost discutată la Parlament. După ce mai multe instituții medicale s-au confruntat cu un deficit de medicamente, ministrul Sănătății, Mircea Buga a fost chemat la Parlament să dea explicații celor întâmplate. Buga a declarat că lipsa medicamentelor din spitale a fost cauzată de iresponsabilitate managerilor.
00:20
Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.
00:20
Iată până când ar putea fi construite alte trei linii care ar face legătura cu sistemul electroenergetic românesc
Acum 4 ore
23:51
"Banii de la BEM pot fi ÎNTORȘI în țară". Ioniță prezintă cei opt pași care ar permite restituirea acestora
23:51
Preşedintele Federaţiei de Tenis, Marina Tauber a decis ce cadou vrea de Ziua Internaţională a Femeii. Aceasta spune că îşi doreşte o calificare a Moldovei în rundă următoare din grupa a doua valorică a zonei euro-africane a Cupei Davis. Cite te mai departe...
23:40
23:31
Cea de-a patra etapă a concursului de schi freestyle, World Tour, a avut loc în staţiunea franceză La Clusaz. Prima probă, cea de slopestyle a fost câştigată de americanul Williams McRae. Acesta a câştigat medalia de aur după ce a obţinut 93,8 puncte din partea arbitrilor. Cite te mai departe...
23:31
O inimă sănătoasă trebuie întreținută încă din copilărie, afirmă medicii. Examenul medical periodic, plimbările în aer liber și emoţiile pozitive sunt doar câteva metode care ne vor proteja cordul. În același timp, trebuie evitate alimentele bogate în grăsimi şi fumatul. Cite te mai departe...
23:30
În prag de 8 martie, iată 8 argumente de ce o femeie sa aleagă o carieră în Sistemul Afacerilor Interne.
23:20
Attila este cea mai nouă adiție la faimoasa serie de jocuri de strategie, însă cerințele acesteia la detalii maxime sunt prea mari pentru orice calculator existent. Conform unei postări pe TWCenter.net, titlul nu va putea fi jucat de către niciun calculator cu toate detaliile la maxim. Cite te mai departe...
23:10
Armata Naţională a testat tehnica din dotare în cadrul unor exerciţii desfăşurate la Centrul de instruire militară de la Negreşti. Aplicaţiile a avut loc sub supravegherea ministrului Apărării, Viorel Cibotaru, şi a şefului Marelui Stat Major, Igor Gorgan. Cite te mai departe...
23:10
În Republica Moldova s-au marcat în această săptămână 23 de ani de la declanşarea războiului de pe Nistru, provocat şi susţinut pe toate căile de Rusia. Peste 300 de oameni
23:10
Mihai Ghimpu: Se știa din toamnă că prim-ministru va fi Chiril Gaburici, el era "G". I-am spus și lui Iurie Leancă...
Mai multe ştiri
©2004—2015 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.