Realitatea.md

Acum 4 ore
22:40
Papa Francisc va participa la sesiunea dedicată Inteligenței Artificiale (AI) în cadrul summitului G7 al șefilor de stat și de guvern care va avea loc în luna iunie în Italia, a anunțat vineri premierul italian, Giorgia Meloni, conform AFP. „Aceasta este pentru prima dată în istorie când un suveran pontif participă la lucrările. Sunt convinsă […] Articolul Papa Francisc va participa la sesiunea dedicată Inteligenței Artificiale de la summitul G7 apare prima dată în Realitatea.md.
22:10
Viorista Alexandra Conunova a primit titlul onorific de ,,Artist al Poporului”. Șefa statului, Maia Sandu la înmânat, astăzi, pe scena Sălii cu Orgă din Capitală. Președinta  i-a mulțumit artistei, din numele spectatorilor, pentru talentul său prin care aduce atâta bucurie, dar și pentru că sprijină tinerele talente din țara noastră prin fundația sa, „Arta Vie”. […] Articolul Viorista Alexandra Conunova a primit titlul onorific de ,,Artist al Poporului” apare prima dată în Realitatea.md.
21:50
Accident grav la Căușeni. Un autocar încărcat cu 46 de pasageri s-a răsturnat în apropiere de  localitatea Grigorievca după ce ar fi fost tamponat în plin de șoferul unui automobil, a declarat pentru realitatea șefa Secției Comunicare și Protocol a IGP, Diana Fetco. În urma coliziunii șoferul mașinii a decedat pe loc. Totodată, 16 pasageri […] Articolul VIDEO Un autocar cu zeci de pasageri s-a răsturnat în raionul Caușeni! Cel puţin un mort şi mai mulţi răniţi apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
În prezent nu există riscul de inundații, după ce în ultimele zile a crescut nivelul râului Nistru. Precizările au fost făcute de ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, la emisiunea „Realitatea te privește” de la RLive TV. „Astăzi nu există nici-un risc și toate debiturile sunt sub control. Nu există risc de inundație. Noi chiar astăzi am comunicat […] Articolul Am putea avea inundații la hotar cu Ucraina? Răspunsul ministrului Mediului apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 6 ore
20:50
Datele economice recente arată că Republica Moldova a înregistrat un indice al risipei alimentare de 93,4 din 100 în anul 2024, conform unei analize prezentate în emisiunea „Analize economice” de către econoomistul Veaceslva Ioniță. Un moldovean va risipi în medie aproximativ 71 kg de produse alimentare în acest an, scrie Bani.md. Risipa alimentară totală în […] Articolul BANI.MD Risipa alimentară, la cote alarmante! Un moldovean aruncă 71 kg de mâncare pe an apare prima dată în Realitatea.md.
20:10
Președintele Parlamentului, deputatul PAS Igor Grosu, susține că sunt „două ingrediente” pe care Rusia, pentru că nu poate interveni militar pe teritoriul nostru, le folosește la destabilizarea Republicii Moldova. Subiectul a fost desfășurat vineri seara, 26 aprilie curent, la emisiunea „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova. „Sunt două ingrediente de care Rusia niciodată nu […] Articolul Autoritățile cunosc ce provocări pregătește Rusia. Grosu: Pentru că nu poate interveni militar, are 2 ingrediente apare prima dată în Realitatea.md.
20:00
O avocată și jurnalistă, în vârstă de 60 de ani, a intrat în istorie, fiind încoronată Miss Univers Buenos Aires. Alejandra Rodriguez a rupt barierele, fiind prima femeie de 60 de ani din istoria concursurilor de frumusețe care a cucerit acest titlu, relatează The Independent.    View this post on Instagram   A post shared […] Articolul VIDEO O femeie a intrat în istorie, după ce a câștigat Miss Univers Buenos Aires având 60 de ani apare prima dată în Realitatea.md.
19:40
Îndemn organele de drept să aibă mai mult curaj și mai multă determinare în raport cu afiliații fugarului Ilan Șor finanțat de Rusia. Dacă va trebui să fie interpretată legea pe anumite aliniate ale articolului „trădare de pătrie”, suntem la dispoziție și vom oferi toată asistența. Sugestia a venit din partea președintelui Parlamentului, deputatul PAS […] Articolul Parlamentul va sprijini organele de drept în tragerea la răspundere a „alianței bandiților” și „trădătorilor de patrie” apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
„Ceea ce face acum Rusia în Republica Moldova vine din disperare (n.r. crearea Blocului „Victorie/Pobeda”), pentru că pârghii de influență sunt tot mai puține și le este tot mai dificil să propage ideea „lumii ruse” în rândul moldovenilor. Întânirea bașcanei Găgăuziei cu Vladimir Putin, ce înseamnă? Asta înseamnă că „mâna Moscovei” degradează, cine a fost […] Articolul VIDEO „Mâna Moscovei” degradează în Republica Moldova. Kulminski sugerează să ne uităm la cine nu pleacă la Moscova apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 8 ore
18:50
Ministrul ucrainean al agriculturii, Mikola Solski, plasat vineri, 26 aprilie curent, în arest preventiv pentru acuzaţii de corupţie, a fost eliberat mai târziu în cursul zilei, după ce a plătit o cauţiune de 75,7 milioane de grivne, echivalentul a circa 1,78 milioane de euro, a anunţat ministerul său. După eliberare, el „va continua să-şi exercite […] Articolul Ministrul ucrainean al Agriculturii, suspectat de corupție, s-a eliberat din arest cu o cauțiune de 1,78 milioane euro apare prima dată în Realitatea.md.
18:40
Rusia a creat o forță proxi prin Blocul „Pobeda/Victorie” menită să destabilizeze situația din Republica Moldova. Așa încearcă să zădărnicească parcursul către aderarea la Uniunea Europeană a țării. Declarațiile au fost făcute de Vladislav Kulminski, fost vicepremier pentru reintegrare, director executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, vineri seara, 26 aprilie curent, la emisiunea „Realitatea te […] Articolul Șor și-a prescris „moartea” cu programul electoral indicat de Kremlin: Va destabiliza, dar nu va câștiga puterea cu el apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
Mai multe persoane au ajuns la spital după s-au intoxicat cu produse dintr-un local din municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică (ANSP).  Potrivit ANSP, până în prezent, de asistență medicală au solicitat 19 persoane, cu vârste cuprinse între 8-48 de ani, ce manifestau semne clinice de toxiinfecţie alimentară. Dintre […] Articolul 19 persoane au ajuns la spital după ce au mâncat într-un restaurant. ANSP vine cu recomandări apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) vor contesta la Curtea Constituțională legea care permite pilotarea votului prin corespondență. Reglementarea a fost aprobată vineri, 26 aprilie 2024, în Parlament. Socialistul Vlad Bătrîncea afirmă că prevederile nu au fost consultate cu experții Comisiei de la Veneția. Deputatul mai invocă faptul că Republica Moldova s-a angajat în fața Uniunii […] Articolul Comuniștii și socialiștii bat la ușa Curții Constituționale. Sunt nemulțumiți de pilotarea votului prin corespondență apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Localitatea Ialoveni din Moldova a găzduit evenimentul – Târgul locurilor de muncă și meșteșugărit, parte a proiectului „Creșterea rezilienței prin angajare și coeziune socială”. Oamenii s-au adunat din toate colțurile regiunii pentru a explora oportunitățile oferite atât de angajatori, cât și de meșteșugarii talentați din zonă. Managerul de proiect Natalia Hadei a subliniat importanța evenimentului […] Articolul VIDEO Târgul de cariere și meșteșugari din Ialoveni a oferit mai multe oportunități localnicilor apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 12 ore
16:50
Înotătorul român David Popovici s-a înscris anul trecut la Facultatea de Psihologie, din cadrul Universității București, decizia fiind intens mediatizată, sportivul fiind invitat la festivitatea de deschidere, unde a ținut un discurs în fața colegilor săi. Însă campionul are nevoie de mai mult timp pentru antrenamente, mai ales că la vară va participa la Jocurile Olimpice de […] Articolul Înotătorul David Popovici, starul României în sport, „a sacrificat” facultate pentru a se pregăti de Jocurile Olimpice apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Comisia Electorală Centrală prezintă numărul candidaților înregistrați la alegerile locale noi și parțiale care vor avea loc pe data de 19 mai 2024. Consiliile electorale de circumscripție locale au examinat dosarele depuse și au înregistrat în cursă toți candidații la funcțiile elective. Astfel, pentru funcția de primar au fost depuse 22 de dosare de înregistrare, […] Articolul CEC prezintă numărul candidaților înregistrați la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai apare prima dată în Realitatea.md.
16:40
La Galați ar putea fi construit un Aeroport. Europarlamentarul Dan Nica a anunţat că ROMATSA a oferit avizul pentru obiectiv, notează monitoruldegalati.ro, precizând că obiectivul va ocupa circa 250 de hectare. Avizul favorabil de la Autoritatea Aeronautică Civilă a fost primit în luna mai 2022, potrivit sursei citate. Eurodeputatul și administrația publică din Galați au […] Articolul Mai multe zboruri ieftine pentru moldoveni? La Galați ar putea fi construit un Aeroport apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Trupele NATO au creat ameninţări suplimentare pentru Rusia prin apropierea lor de frontierele ruse, dar Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, a declarat vineri, 26 aprilie curent, într-un discurs ministrul apărării rus, Serghei Şoigu. Aflat la o reuniune a Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS) de la Astana, Serghei […] Articolul Şoigu: NATO ne-a creat ameninţări suplimentare, dar Rusia nu are interesul de a ataca state ale Alianței apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
În 8 raioane din țară refugiații din Ucraina și moldovenii își croiesc drumul spre succes prin cursurile profesionale oferite de Helvetas Moldova și Asociația pentru Formare Antreprenorială și Dezvoltare. Printre ei se numără și Victoria Covalciucenco, o tânără din Ucraina hotărâtă să-și urmeze pasiunea pentru mașini și să devină mecanic auto. „Întotdeauna am fost interesată […] Articolul VIDEO Investiție în viitorul profesional al tinerilor și refugiaților din Ucraina apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Republica Moldova va implementa votul prin corespondență la alegerile prezidențiale din toamnă. Parlamentul a votat în lectură finală proiectul de lege care prevede pilotarea „votului în plic”, la ședința de vineri, 26 aprilie 2024. Documentul reglementează principiile de exercitare a dreptului la vot prin corespondență, procedurile electorale specifice, precum și atribuțiile organelor electorale care vor […] Articolul VIDEO Moldovenii din SUA, Canada, Suedia, Islanda, Norvegia și Finlanda vor putea vota prin corespondență apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
SUA au trimis în secret peste 100 de rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune în Ucraina, săptămâna trecută, dintre care unele au fost desfășurate imediat și utilizate pentru a lovi un aerodrom militar rusesc din Geankoi, în Crimeea ocupată, a relatat New York Times. Serviciile de informații militare ucrainene au declarat pe 18 aprilie […] Articolul SUA ar fi trimis în secret Ucrainei peste 100 de rachete cu rază lungă ATACMS apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Spitalul Clinic Bălți a primit astăzi, 26 aprilie, un set de echipamente medicale performante pentru intervențiile laparoscopice ( operatii la nivelul organelor abdominale si genitale interne). Donația face parte din cadrul proiectului „Asistența refugiaților din Ucraina în Europa” cu suportul Guvernului Statelor Unite ale Americii. Suma totală a donației este de 134 000 de dolari și […] Articolul VIDEO Spitalul Clinic Bălți a primit un set de echipamente medicale. Despre ce e vorba apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Moldovenii au economisit în jur de 270 milioane de euro, bani pe care ar fi trebuit să îi achite pentru procedurile de obținere a vizelor, în timpul călătoriilor în Uniunea Europeană. Sunt concluziile experților de la Institutul pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) și Institutul pentru Inițiative Strategice (IPIS), în contextul marcării a zece ani […] Articolul VIDEO Fără vize în UE: În zece ani, cetățenii Republicii Moldova au economisit milioane de euro apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
Dosarul în care este vizat un angajat al Direcției Consulare de la Ministerul de Externe ar putea să nu vizeze acțiuni de corupție. Declarația a fost făcută de Mihai Popșoi, în studioul televiziunii naționale. Șeful diplomației de la Chișinău a declarat în cadrul emisiunii „Bună seara” că nu poate oferi prea multe detalii, deoarece acțiunile […] Articolul Popşoi, despre percheziţiile de la MAE: Nu sunt sigur că este vorba de corupție. (…) Avem diplomaţi profesionişti apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
O moldoveancă de 39 de ani a fost prinsă la frontiera Costești cu un permis de conducere falsificat, iar acum riscă dosar penal. Documentul era emis pe numele unui alt conațional, iar femeia își asumase rolul de „curier”. Pasagera de pe ruta „Chișinău-Sankt Petersburg” urma să transmită actul în Rusia. „Ca urmare a controlului suplimentar, […] Articolul O moldoveancă și-a asumat rolul de „curier”, iar acum riscă dosar penal. A fost prinsă la vama Costești apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Nivelul Nistrului crește în regiunea Odesa, anunță hidrologii ucraineni. Conform specialiștilor, terenurile joase din apropierea hotarului cu Moldova ar putea fi inundate. Serviciul hidrometeorologic din țara vecină a emis Cod galben de inundații. Nivelul apei din Nistru în regiunea Odesa ar putea crește cu o,2 – 0,5 metri, comparativ cu nivelul actual, se menționează în […] Articolul VIDEO Nivelul Nistrului crește în regiunea Odesa. Hidrologii ucraineni prognozează inundații la hotar cu Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Un bărbat de 47 ani din raionul Hîncești a fost reținut de oamenii legii. Individul este bănuit de omorul fratelui său.  Suspectul, la data de 25 aprilie 2024, în intervalul de timp cuprins între orele 15:00 – 17:00, aflându-se la domiciliul său situat în satul Buțeni raionul Hîncești, pe fonul consumului băuturilor alcoolice, în urma […] Articolul Alcoolul i-a sucit mințile. Un bărbat din Hîncești, reținut pentru omorul fratelui său apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Donald Trump este gata să reînnoiască alianţa conservatoare cu premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban, a transmis candidatul republican în alegerile prezidenţiale din SUA într-un mesaj video difuzat vineri, relatează Reuters, potrivit presei de peste Prut. O nouă preşedinţie a lui Trump ar putea facilita relaţiile SUA cu Ungaria, care a fost criticată de Washington […] Articolul Donald Trump și Viktor Orban vor să facă alianță pentru „a salva civilizația occidentală” apare prima dată în Realitatea.md.
14:20
Compozitorul și interpretul de muzică populară și clasică, Vasile Advahov, este astăzi, 26 aprilie, omagiat. În context, Primăria municipiului Chișinău a venit cu un mesaj de felicitare.  „La Mulți Ani, maestrului Vasile Advahov. Primăria Municipiului Chișinău adresează sincere felicitări și urări de bine violonistului și dirijorului Vasile Advahov, Cetățean de Onoare al municipiului Chișinău, cel […] Articolul La mulți ani! Maestrul Vasile Advahov își sărbătorește astăzi ziua de naștere apare prima dată în Realitatea.md.
13:40
Starea de sănătate a Regelui Charles, care se luptă cu cancerul, s-ar fi înrăutățit, fiind un motiv de îngrijorare în rândul apropiaților acestuia, scrie Sky News, care preia o relatare a tabloidului The Daily Beast, potrivit Digi24.ro. Acest lucru a provocat o serie de schimbări importante, inclusiv ajustări la planurile pentru viitoarea sa înmormântare.Tom Sykes […] Articolul Starea de sănătate a Regelui Charles ”nu e deloc bine”. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
Parlamentul a aprobat joi, în prima lectură, proiectul de lege privind crearea camerelor agricole. Reprezentanții fermierilor critică inițiativa și cer consultări urgente. Camerele ar urma să fie constituite în două nivele: 10 regionale și Camera Agricolă Națională. Activitatea camerelor agricole va fi finanțată din contul cotizațiilor de membru, din serviciile de consultanță și/sau asistență prestate contra […] Articolul Parlamentul a aprobat crearea camerelor agricole în prima lectură. Fermierii le critică și solicită consultări urgente apare prima dată în Realitatea.md.
13:30
„Trebuie să scăpăm de PAS și de Maia Sandu, dar sigur nu trebuie să-l întoarcem pe Dodon”. Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, în tr-un video publicat pe rețelele de socializare. „Oamenii au obosit tare de actuala guvernare. Nu e vorba doar de electoratul opoziției, ci chiar și cei care […] Articolul VIDEO Renato Usatîi: „Trebuie să scăpăm de PAS, dar sigur nu trebuie să-l întoarcem pe Dodon” apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
O nouă scrisoare publică din partea Irinei Vlah, fondatoarea „Platformei Moldova”, urmare a campaniei lansate „Vocea Poporului”. De această dată, fostul bașcan al Găgăuziei se adresează directorului general al „Teleradio Moldova”. Stimate Dle Vlad Ţurcanu! După cum bine ştiţi, libertatea presei în Republica Moldova a regresat mult în ultimii doi ani – instituţiile media incomode […] Articolul Irina Vlah se adresează directorului general al „Teleradio Moldova” apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Premierul Dorin Recean și Președintele Parlamentului, Igor Grosu, au venit cu un mesaj de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Catastrofei de la Cernobîl – cea mai gravă catastrofă nucleară din istorie, care a afectat grav și Republica Moldova. „Astăzi marcăm Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Catastrofei de la Cernobîl – cea mai gravă […] Articolul Dorin Recean și Igor Grosu, mesaj de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Catastrofei de la Cernobîl apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Copii din Florești au marcat astăzi, 26 aprilie, alături de profesorii săi, Ziua Drapelului de Stat. Aceștia, în fața Consiliului raional, au purtat un tricolor de mari și mici dimensiuni.  Deși timpul de afară nu e cel mai grozav, micuții s-au arătat bucuroși. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Amintim că […] Articolul VIDEO Ziua Drapelului de Stat, sărbătorită la Florești. Un grup de copii, aduși în fața Consiliului raional apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România s-a implicat în acțiunile de urmărire penală care se referă la întreprinderea „Mioara” din Bălți. Oamenii legii au desfășurat percheziții în mai multe orașe de peste Prut, la domiciliile bănuiților. Conform Centrului Național Anticorupție (CNA), au fost sechestrate bunuri în valoare de […] Articolul Percheziții DIICOT în dosarul societății „Mioara” din Bălți. Bunuri de 1,5 milioane de euro, sechestrate apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Cândva ramura de producere a tutunului era una din ramurile de bază a economiei în Republica Moldova. În perioada sovietică (dacă luăm drept referinţă anii 1983-1985) în Moldova se cultiva tutun pe aproximativ 77 mii hectare, transmite curentul.md. Ulterior, producerea de tutun s-a redus, dar, totuşi, aceasta avea o pondere economică importantă. În primii ani […] Articolul Cum Republica Moldova poate crea circa 40 000 noi locuri de muncă şi asigura creşterea PIB cu peste 1% apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Un cetățean ucrainean a fost reținut de către polițiștii de frontieră după ce a traversat ilegal frontiera de stat. Bărbatul care părea suspect se deplasa pe jos. polițiștii de frontieră și carabinierii din cadrul Direcției regionale „Nord” patrulau prin sectorul Briceni-Grimcăuți pentru monitorizarea frontierei statului „După o oprire în vederea verificării, s-a stabilit că bărbatul […] Articolul Ucrainean, reținut de polițiștii de frontieră din nordul Moldovei. Bărbatul părea suspect apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
11:40
Relațiile Republicii Moldova cu România și Ucraina s-au îmbunătățit, susține Mihai Popșoi. Conform lui, actualmente, cooperarea este cea mai bună din istoria țării noastre, după declararea independenței. Ministrul de Externe a declarat în cadrul emisiunii „Bună seara” de la Moldova 1 că au existat perioade în care țara noastră era izolată total, iar autoritățile nu […] Articolul Mihai Popșoi: Cu România avem cele mai bune relații din istoria independenței Republicii Moldova apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Jah Khalib nu mai e binevenit în Republica Moldova, pentru o bună parte din moldoveni, care au decis să boicoteze participarea acestui interpret la un festival de amploare care urmează să se petreacă în luna august. Asta după ce artistul a declarat în cadrul unei emisiuni că unul dintre „motivele” violurilor ar fi „îmbrăcămintea nepotrivită” […] Articolul VIDEO Revoltă de proporții din cauza concertului lui Jah KHALIB în Moldova. „Nu vrem misogini!” apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Primăria municipiului Chișinău vine cu un mesaj în contextul zilelor de sărbătoare nelucrătoare din luna mai. Mai exact, aduce la cunoștință că, instituțiile educaționale din Capitală, școli primare-grădinițe și gimnazii-grădinițe, vor activa după următorul program. – 30 aprilie-08 mai, 2024, instituțiile vor activa conform programului de activitate de la 7:00 – 17:00 (în ajunul zilelor […] Articolul Vezi cum vor activa instituțiile educaționale din Chișinău în zilele de sărbătoare nelucrătoare din luna mai apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Bărbatul de 66 ani din raionul Ștefan Vodă, care a plecat de acasă la 23 aprilie, într-o direcție necunoscută, a fost găsit strangulat. Anunțul a fost făcut de poliție.  „Astăzi, bărbatul a fost găsit strangulat într-o fâșie forestieră din preajma localității Feștelița, la aproximativ 3 km de la domiciliu. Corpul neînsuflețit al acestuia a fost […] Articolul Bărbatul din raionul Ștefan Vodă, care a plecat de acasă și nu s-a mai întors, găsit mort. Ce spune poliția apare prima dată în Realitatea.md.
10:50
Circa 860 de mii de persoane au fost recenzate în perioada 8-25 aprilie curent, anunță directorul Biroului Național de Statistică (BNS). Astfel, recenzorii au reușit să ajungă la aproape 600 de mii de locuințe din țară. Declarații în acest sens au fost făcute într-o conferință de presă transmisă în direct pe Rlive.md. „Conform situației la […] Articolul VIDEO Câți moldoveni au participat la recensământ? TOP-ul raioanelor cu cele mai bune rezultate apare prima dată în Realitatea.md.
10:40
Un grup de copii de la gimnaziul Geamăna, Anenii Noi, au fost oaspeți în Parlament. Elevii au prezentat și un program artistic dedicat Zilei Drapelului Național, marcat anual pe 27 aprilie. Picii au fost însoțiți de profesoara Tatiana Vicol și de primarul localității Eduard Sturza. Aceștia au purtat costume naționale și au recitat deputaților poezii. […] Articolul VIDEO Omagiu Tricolorului în Parlamentul Moldovei! Un grup de copii au recitat deputaților poezii deputaților apare prima dată în Realitatea.md.
10:30
Administratorii a 56 de companii au semnat contracte de finanțare cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) pentru a beneficia de granturi din partea Guvernului Republicii Moldova și a Uniunii Europene. Valoarea totală a finanțării nerambursabile se ridică la 13,4 milioane de lei, în timp ce valoarea totală a investițiilor în economie depășește 25,6  milioane de […] Articolul VIDEO Un nou impuls spre dezvoltarea afacerilor prin programele gestionate de ODA apare prima dată în Realitatea.md.
10:20
O femeie din Cahul, a fost reținută de polițiști, după ce ar fi încercat să comande asasinarea fostului soț, contra sumei de 20.000 de euro. În luna aprilie a anului curent, aceasta a început căutările asasinului. Potrivit poliției, cazul a fost documentat timp de o săptămână de ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate, Direcției urmărire penală, […] Articolul VIDEO A comandat asasinarea soțului său. O femeie din Cahul, reținută de oamenii legii apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Astăzi, 26 aprilie, se împlinesc 38 de ani de la tragicul accident de la centrala nucleară din Cernobîl. În acest sens, cu un mesaj a venit și edilul Capitalei, Ion Ceban.  „La catastrofa de la Cernobîl – a fost și tata! Și doresc multă sănătate tuturor participanților, iar celor care nu mai sunt, memorie vie. […] Articolul FOTO Ion Ceban: „La catastrofa de la Cernobîl – a fost și tata! Celor care nu mai sunt, memorie vie” apare prima dată în Realitatea.md.
09:40
Un copil de 8 ani, din sectorul Ciocana al capitalei, s-ar fi sinucis prin împușcare, anunță Poliția Națională. Potrivit oamenilor legii, părinții minorului au sesizat organele de drept joi seara, la 22:30. „La fața locului, oamenii legii au stabilit preliminar că părinții minorului ar fi ieșit afară, iar băiatul a rămas singur acasă. Când s-au […] Articolul ULTIMA ORĂ! Un băiat de 8 ani din Chișinău s-a împușcat mortal cu arma tatălui apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Ofițerii Poliției de Frontieră de comun cu procurorii PCCOCS anunță deconspirarea unei scheme de migrație ilegală pentru zeci de cetățeni ai Turciei  în alte state, cu un venit de aproape 200.000 euro. Mai exact, aceștia ar fi contribuit la organizarea călătoriilor ilegale în Republica Moldova, Turcia, Ucraina, România, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Ungaria și Georgia. Deși, […] Articolul VIDEO 200.000 € din migrația ilegală a turcilor în 9 state. Ștampile ale autorităților din România și SUA, ridicate apare prima dată în Realitatea.md.
09:10
Premierul Dorin Recean a întreprins joi, 25 aprilie curent, o vizită de lucru în raionul Sîngerei. Acesta a mers la Casa de Cultură din satul Coșcodeni, apoi la ferma „Vilador”, unde familia Prisăcari crește 250 de capre și activează o fabrică de produse lactate. A făcut un popas și la ansamblul „Hecenii”, care va avea […] Articolul VIDEO Clipe jenante pentru Dorin Recean, la Sîngerei. A fost întrebat de un localnic cum îl cheamă apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.