#diez

Acum 2 ore
17:00
La Universitatea de Stat din Moldova (USM) a fost inaugurată Expoziția „Diplome Neemise”. Aceasta comemorează 40 de studenți ucraineni, ale căror speranțe și vieți au fost întrerupte de invazia forțelor rusești din 24 februarie 2022. Сообщение Expoziția „Diplome neemise” a fost inaugurată și la USM. Aceasta aduce un omagiu studenților ucraineni decedați din cauza invaziei ruse появились сначала на #diez.
Acum 4 ore
16:00
Eurovision Song Contest 2024 va avea loc în orașul Malmö din Suedia și se va organiza în data de 7 mai. Din partea Republicii Moldova va evolua interpreta Natalia Barbu, cu piesa In the middle. Ca și de fiecare dată, pentru procesul de comentare și anunțare a punctelor din partea țării noastre s-a făcut o selecție printre doritori. Corneliu Durnescu, șeful postului public de televiziune Moldova 1, a anunțat cine sunt persoanele selectate. Сообщение (foto) Cine va anunța punctele din partea Moldovei la ediția din acest an a show-ului Eurovision Song Contest появились сначала на #diez.
16:00
Al treilea an consecutiv, maib reiterează sprijinul pentru participanții care ne reprezintă țara la Eurovision Song Contest. Și de această dată, mesajele de încurajare au fost exprimate în cadrul unei conferințe de presă organizate în ajunul participării Nataliei Barbu în prima semifinală a concursului. Interpreta și-a dezvăluit emoțiile și ne-a povestit cu ce gânduri pleacă la Malmö, Suedia. Сообщение „Natalia, tu conduci!”. maib i-a urat succes Nataliei Barbu în ajunul participării la Eurovision Song Contest появились сначала на #diez.
16:00
A început votul publicului în competiția „Destinația Anului 2024”. Așadar, cetățenii din Republica Moldova sunt invitați să-și aleagă destinația turistică favorită. În concurs se regăsesc peste 120 de atracții turistice din România și Republica Moldova, iar în acest an țara noastră participă în premieră la acest concurs. Сообщение Moldovenii sunt invitați să voteze pentru atracțiile turistice favorite din țară în cadrul competiției „Destinația Anului” появились сначала на #diez.
15:30
Medicina din Republica Moldova pare a fi o obține tot mai bună pentru persoanele din afara țării. În data de 18 aprilie, în cadrul Adunării Generale a Consiliului Global al Turismului Medical (GHTC), Republica Moldova a reușit să obțină președinția GHTC. Titlu va fi deținut de țara noastră pe parcursul la următorii doi ani. Сообщение Moldova a obținut președinția Consiliului Global al Turismului Medical: „Țara noastră are un potențial uriaș” появились сначала на #diez.
Acum 6 ore
13:45
Organizat pe 15 și 16 iunie la Tekwill, Chișinău Maker Faire este un festival tehnologic pentru toată familia, unde creatorii și inovatorii din Moldova își prezintă creațiile și își împărtășesc cunoștințele într-un mediu dinamic, atrăgând participanți de toate vârstele – minți curioase și îndrăznețe, gata să își pună imaginația la treabă și să testeze diferite tehnologii. Сообщение Întâlnește un inventator la Chișinău Maker Faire 2024 появились сначала на #diez.
12:45
Pacienții au dreptul la servicii medicale de calitate, iar implicarea lor în acest proces poate îmbunătăți activitatea prestatorilor de servicii medicale. Un rol semnificativ îl are și societatea civilă, dar și instituțiile medicale care pot contribui la dezvoltarea unui sistem de sănătate echitabil. Acestea, dar și alte subiecte au fost discutate la Forumul „Ziua Europeană a Drepturilor Pacienților”, care s-a desfășurat recent la Chișinău. Сообщение Pacienții au dreptul la servicii medicale de calitate. Cum ei își pot proteja interesele în sistemul de sănătate появились сначала на #diez.
Acum 8 ore
12:15
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi cod galben de înghețuri. Astfel, pe 20 aprilie 2024, în orele nocturne și ale dimineții, în jumătatea de nord a țării, la suprafața solului și izolat în aer se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-3°C. Сообщение Meteorologii anunță înghețuri. La noapte, în nordul țării vor fi înregistrate până la -3°C появились сначала на #diez.
11:30
GreenTech Hackathon, care a avut loc weekendul trecut, a anunțat care sunt echipele câștigătoare. În finala competiției au ajuns 12 echipe, de la studenți la experți, care au prezentat 12 soluții inovative și au câștigat premii în valoare de până la 40 000 de lei. Сообщение Trei echipe care au propus cele mai bune soluții pentru o economie circulară au fost premiate la GreenTech Hackathon появились сначала на #diez.
11:30
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și UNICEF își unesc eforturile pentru consolidarea competențelor și abilităților studenților, medicilor rezidenți, cadrelor didactice și lucrătorilor medicali în domeniul sănătății, dezvoltării și bunăstării copiilor și adolescenților. Un Memorandum de înțelegere în acest sens a fost semnat astăzi de către rectorul Emil Ceban şi Maha Damaj, reprezentanta UNICEF în Republica Moldova. Сообщение UNICEF și USMF au semnat un memorandum în domeniul sănătății, dezvoltării și bunăstării copiilor și adolescenților появились сначала на #diez.
11:00
Noutate bună pentru studenții români, dar și pentru tinerii din Republica Moldova care urmează să își facă studiile peste Prut, autoritățile din România au votat un proiect de lege care interzice universităților să mărească taxele de studii pe parcursul unui ciclu de studii, pentru aceeași promoție de studenți. De asemenea, legea prevede ca valoarea taxei de studii va trebui să fie adusă la cunoștința candidaților cu cel puțin jumătate de an înainte de desfășurarea concursului de admitere. Сообщение Universitățile din România nu vor mai putea mări taxa pentru studii появились сначала на #diez.
10:45
Estonia este lider în Europa în ceea ce privește startup-urile, unicornii și investițiile pe cap de locuitor. Aproximativ 1 500 de start-upuri au fost înființate în Estonia. De asemenea, Estonia are cei mai mulți unicorni pe cap de locuitor din Europa – 10. Cu unii dintre acești unicorni sunt sigur că deja ați interacționat într-un fel sau altul: Skype, Playtech, Bolt etc. Cum a ajuns o țară atât de „compactă” (așa le place estonienilor să o numească) la un nivel al digitalizării atât de înalt, vă explicăm în acest articol. Сообщение Estonia – țara lider din Europa în rândul start-upurilor și unicornilor pe cap de locuitor. Ce ar putea învăța Moldova din experiența lor появились сначала на #diez.
Acum 12 ore
09:30
Sărbătorile pascale sunt mai frumoase când sunt petrecute la Shopping MallDova, care promovează tradițiile într-un mod inedit și captivant. Сообщение Descoperă surprizele de Paște la Shopping MallDova. Promoții atractive și activități distractive pentru toată familia появились сначала на #diez.
09:15
Educația financiară este cheia prin prisma căreia o persoană dobândește cunoștințe, abilități și înțelegerea în domeniul gestionării banilor și a finanțelor personale. Aceasta include studierea conceptelor financiare fundamentale, cum ar fi investițiile, riscurile, economisirea etc. Сообщение 15 tineri au devenit Ambasadori ai Educației Financiare. Ce au reușit să învețe despre bani și gestionarea acestora появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
19:00
Compania Orange Moldova intenționează să testeze în curând tehnologia 5G, în cooperare cu furnizorii de echipamente și experții Grupului Orange. În acest scop, Orange a solicitat o licență tehnică pentru utilizarea frecvențelor necesare. Aceasta va face posibilă testarea adevăratei experiențe 5G. Сообщение Orange Moldova planifică testarea tehnologiei 5G появились сначала на #diez.
Ieri
18:00
Pentru prima dată, în perioada 12-14 aprilie, la Chișinău a avut loc Model European Union Moldova 2024, în cadrul căruia 80 de tineri din diverse localități ale Republicii Moldova au simulat activitatea Parlamentului European fiind în rolul unor adevărați europarlamentari. Сообщение Sunt interesați tinerii de politică? Cum a avut loc simularea Parlamentului European la Chișinău появились сначала на #diez.
17:45
Fagura, platforma de investiții alternative în finanțarea antreprenorilor, marchează o nouă etapă în parcursul său, dezvăluind o identitate vizuală proaspătă și modernizată, precum și o nouă strategie de poziționare. Nu e doar o schimbare, ci și un pas semnificativ în expansiunea și consolidarea poziției brandului pe piața europeană, reflectând evoluția și ambițiile brandului pentru viitor. Toate elementele de brand subliniază promisiunea platformei de a da „şanse viselor înaintea celorlalţi” și de a construi o „comunitate de creștere financiară”. Сообщение (foto) Fagura anunță lansarea unei noi identități vizuale, strategice și de brand появились сначала на #diez.
17:30
Primii câștigători ai promoției „Anul Premiilor Olimpice împreună cu Visa” au fost premiați de Victoriabank. Primii 40 de norocoși au spart gheața în cadrul celei mai așteptate campanii promoționale. 20 dintre ei s-au ales cu o pereche de căști Panasonic, după ce și-au deschis un card SALUT, iar alți 20 au câștigat valize Samsonite, pentru că au făcut tranzacții de pe cardurile lor Visa de la Victoriabank. Сообщение Și tu poți obține bilete gratuite la Jocurile Olimpice de Vară din Paris появились сначала на #diez.
17:00
Vacanța de Paște la universitățile din România începe în mai puțin de 10 zile. De aceea, studenții sunt mult mai relaxați acum în privința cursurilor de la facultate și probabil mulți dintre ei caută alternative pentru a petrece timpul liber. Pentru iubitorii de artă am selectat cinci expoziții care pot fi vizitate până la sfârșitul lunii aprilie. Fie că studiezi la Iași, Galați, Brașov, Cluj-Napoca sau în orașele din apropiere, cu siguranță vei găsi ceva potrivit în lista ce urmează. Сообщение Ești pasionat(ă) de artă și muzee? Cinci expoziții de vizitat în România până la sfârșitul lunii aprilie появились сначала на #diez.
16:45
Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Spania. Șoferii din Republica Moldova care dețin permise de conducere vor avea posibilitatea să conducă temporar în Regatul Spaniei fără a fi necesar să obțină un permis local și invers. Procesul de conducere va fi simplificat datorită unui acord semnat între Republica Moldova și Regatul Spaniei. Сообщение Permisele de conducere moldovenești vor fi recunoscute în Spania появились сначала на #diez.
16:30
Probabil cel puțin o dată v-ați întrebat ce se ascunde în spatele unor versuri care v-au plăcut. Probabil v-a fost interesant ce gânduri și ce emoții avea persoana care a scris poezia pe care n-o puteți uita sau măcar cine este cu adevărat cel sau cea care a semnat-o. În acest material vom încerca să descoperim trăirile și povestea poetei Laura Tugarev, care în februarie 2024 și-a lansat prima carte de poezii – „oamenii și închisorile din aburi”. Сообщение (foto) „Sunt un rob al sufletului. Ce-mi dictează el, aceea scriu.” Laura Tugarev, despre poezie și prima sa carte появились сначала на #diez.
16:00
S-a dat startul înscrierilor pentru cea de-a 18-a ediție a Premiului Internațional Manga Japonia – un concurs global organizat de către statul nipon. Astfel, artiștii de manga din Moldova, dar și cei care doresc să se încerce în acest domeniu își pot depune lucrarea în cadrul competiției pentru a câștiga o călătorie în Țara Soarelui Răsare, iar tot ce trebuie să facă pentru asta se găsește în acest articol. Сообщение Ghid de înregistrare a artiștilor din Moldova la concursul Japan International MANGA Award 2024 появились сначала на #diez.
16:00
La începutul lunii aprilie, partidul care deține majoritatea în Parlamentul Georgiei, „Visul Georgian”, a reintrodus pe agenda parlamentară un proiect de lege cu privire la „agenții străini”. Proiectul a fost propus încă în martie 2023 și a fost votat atunci în prima lectură. Drept urmare, zeci de mii de cetățeni au ieșit în stradă cu drapele ale Georgiei și ale Uniunii Europene. După două zile de proteste neîntrerupte, partidul „Visul Georgian” a retras proiectul de lege, dar fără a retrage și inițiativa. În data de 17 aprilie, parlamentarii au votat din nou în prima lectură această lege, iar oamenii au ieșit din nou să protesteze. Сообщение Legea „agenților străini”: ce se întâmplă în Georgia și de ce oamenii protestează появились сначала на #diez.
15:30
Delucru.md vine cu o nouă oportunitate pentru angajatorii din țara noastră. Delucru.md revoluționează interacțiunea și colaborarea dintre angajatori și candidați, prin integrarea inteligenței artificiale în crearea anunțurilor de angajare. Ca urmare, angajatorii vor putea crea rapid anunțuri mai atractive, economisind timp. Сообщение Delucru.md integrează inteligența artificială în crearea anunțurilor de angajare появились сначала на #diez.
15:00
Universitatea de Stat a Moldovei felicită studenții anului I, Mădălina Guțanu și Daniel Gherasimov, de la Facultatea de Științe Economice, pentru că au fost desemnați beneficiari ai unui grant în cadrul proiectului BizForward. Сообщение Studenții Universității de Stat din Moldova au câștigat un grant de 200 000 de lei în cadrul proiectului BizForward появились сначала на #diez.
15:00
Teatrul Fără Nume te invită la premiera spectacolului „Lorca. Casa. Alba”, după piesa „Casa Bernardei Alba” de poetul Federico García Lorca. Piesa de teatru relatează povestea unor femei închise într-o casă, după voința mamei. Сообщение Teatrul Fără Nume te invită la spectacolul „Lorca. Casa. Alba”. În scenă va fi transpusă o dramă a vieții cu elemente de comedie появились сначала на #diez.
15:00
Nu este un secret economic faptul că planificarea bugetului reprezintă un instrument necesar pentru gestionarea activităților tale financiare. Dacă dorești să înveți cum să monitorizezi cheltuielile lunare, atunci acest articol este pentru tine. Îți vom explica cum să faci corect planificarea bugetului și cum să administrezi eficient banii ca aceștia să-ți ajungă pentru situații neprevăzute. De asemenea, îți vom recomanda o serie de aplicații interactive care te vor ajuta să urmărești detaliat  cheltuielile. Сообщение (video) Cum te poate ajuta planificarea bugetului să ai o situație financiară mai bună появились сначала на #diez.
14:30
Filarmonica Municipală Cahul, în parteneriat cu organizația Junior Chamber Internaţional și Primăria Municipiului Cahul, organizează un concert de muzică clasică. Evenimentul, intitulat, „Harpa lui David” se va desfășura în scop caritabil. Сообщение Dress code black tie la un eveniment din Cahul. Cât costă biletele și când se va desfășura concertul de caritate „Harpa lui David” появились сначала на #diez.
13:30
Cum ar putea fi motivați elevii și studenții să studieze? Se spune că ar trebui să înveți pentru tine pentru a deprinde cunoștințe și pentru a-ți dezvolta abilitățile, însă studiul implică eforturi fizice și morale considerabile. Ar fi corect ca această muncă să fie răsplătită. Probabil știi deja că în perioada studenției poți primi burse sociale sau burse din partea instituției de învățământ pentru rezultate mari la învățătură. Dar știai că mai există și alte tipuri de burse, mai speciale, care la fel sunt oferite pentru rezultate mari și pentru implicare civică și participare la activități extracurriculare. Сообщение Bursele de merit pentru elevi și studenți. Câte tipuri există, care este valoarea acestora și cum le poți obține появились сначала на #diez.
12:30
Colegiul Juridic Franco-român de Studii Europene din București a găzduit un eveniment inedit  pentru viitorii juriști din spațiul francofon –  Concursul de Elocință și argumentare juridică. Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, M2 Droit et Gouvernance des Affaires Internationales et Européennes Paris I, Clinique Juridique du Collège Juridique, Aix-Marseille Université, Université Paris 1 Panthéon-Sorbonne, avec le soutien de l’Ambassade de France en Roumanie et de Institut français de Roumanie à Bucarest. Сообщение Studenții francofoni ai Facultății de Drept a USM au fost premiați la Concursul Internațional de Elocință появились сначала на #diez.
12:00
Maib are onoarea să anunțe că a fost desemnată cea mai bună bancă din Moldova de prestigioasa publicație internațională Global Finance. Acest premiu reconfirmă poziția maib de lider în sectorul bancar din Moldova și reflectă dedicația băncii față de clienții săi și pentru inovare. Сообщение Global Finance declară maib „Cea mai bună bancă în Moldova” pentru al nouălea an consecutiv появились сначала на #diez.
11:45
Începând cu data de 20 aprilie 2024, în fiecare zi de weekend, prin capitală va circula troleibuzul turistic „Chișinău Sightseeing”. Cursa va porni Arcul de Triumf și se va finaliza la Centrul de Informare Turistică (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 83). Сообщение Troleibuzul turistic revine pe străzile capitalei. Care este programul și costul unei călătorii появились сначала на #diez.
11:15
În cadrul proiectului „Rețeaua de școli model”, trei instituții de învățământ din Republica Moldova vor fi eficientizate energetic. Aceste școli vor beneficia de investiții în valoare de un milion de euro cumulativ. Despre acest lucru a menționat ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, în cadrul unei conferințe de presă. Сообщение Trei școli din Moldova vor fi eficientizate energetic появились сначала на #diez.
10:45
Gabriela Ștefîrță are 18 ani și este elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din capitală. Este pasionată de lectură, iar de cinci ani este voluntară la Masa Bucuriei, o campanie națională de Paști, care promovează solidaritatea în sprijinul bătrânilor. Сообщение „Am simțit că astfel pot face lumea un loc mai bun”. Gabriela Ștefîrță despre experiența de voluntariat la „Masa Bucuriei” появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:30
Mentorii comunității EasyBac invită absolvenții claselor a XII-a să participe la o serie de traininguri online gratuite pentru a se pregăti de bacalaureat. În cadrul lecțiilor, instructorii vor dezvălui metode eficiente de rezolvare a testelor și vor veni cu recomandări pentru o pregătire cât mai productivă pentru examen. Сообщение Pregătește-te gratuit pentru bac. EasyBac invită elevii să-și consolideze cunoștințele la limba română, matematică și geografie появились сначала на #diez.
16:30
Școala de Artă Plastică din Briceni a desfășurat Concursul Republican de Artă Plastică cu tema „Tradițiile Naționale ale poporului moldovenesc în Arta tinerilor pictori”. După o selecție, au fost alese desenele micilor artiști, care vor fi imprimate pe tricourile celor de la Iuvas, sponsorul principal al acestei activități. Сообщение (foto) Un producător local de tricot va scoate în vânzare maiouri cu impremeul desenele micilor artiști din Briceni появились сначала на #diez.
15:45
EasyBac este o comunitate de traineri, instructori și profesori tineri care împărtășesc, prin cursuri structurate și creative, experiența și cunoștințele sale elevilor dornici de a obține un rezultat maxim la examenul de bacalaureat. Сообщение Gata de bac într-o lună! Vino la cursurile fizice și online EasyBac sau beneficiază de lecții video-înregistrate cu materiale utile incluse появились сначала на #diez.
15:45
Istoria educației formale în Estonia datează din secolele XIII și XIV, când au fost înființate primele școli monahale și catedrale. Până în prezent, Estonia a combinat educația cu tehnologia pentru a crea unul dintre cele mai bune sisteme de învățământ din lume. Acest lucru îl putem observa și în testele PISA de-a lungul timpului. Ultimele rezultate PISA arată că Estonia se află pe primul loc în Europa la capitolul educație. Сообщение Cum Estonia a devenit o țară lider în Europa în domeniul educației și ce ar putea învăța Moldova din experiența estonienilor появились сначала на #diez.
15:45
Sectorul agricol reprezintă una dintre ramurile de bază ale economiei Republicii Moldova. În agricultură, riscurile nu sunt doar parte a jocului - ele pot determina soarta întregii tale munci. De aceea, asigurarea în agricultură de la maib îți oferă soluția perfectă pentru a te bucura de roadele muncii tale. Alege să fii cu un pas înaintea incidentelor neașteptate și protejează-ți investițiile cu maib, permițându-ți să te concentrezi pe ceea ce faci mai bine – să cultivi viitorul. Сообщение Asigurarea în agricultură de la maib – cultivăm siguranță, protejăm viitorul появились сначала на #diez.
15:45
Doar între 17 și 24 aprilie, Xiaomi dă startul în Moldova mult așteptatului eveniment anual Xiaomi Fan Festival - cea mai mare campanie de reduceri de primăvară. Сообщение Start Xiaomi Fan Festival. Reduceri de până la 35 % până în 24 aprilie появились сначала на #diez.
14:15
Un grup de peste 40 de organizații neguvernamentale din Republica Moldova au inițiat o acțiune de salvare a patrimoniului național, și anume a Rezervației peisagistice Țâpova. În această zona s-ar desfășura lucrări de construcție neautorizate ale unui complex turistic. Сообщение „Rezervația peisagistică Țâpova se află în Pericol”. În zonă ar avea loc lucrări neautorizate ale unui complex turistic появились сначала на #diez.
13:30
Yard Sale vă invităm la un Târg Pascal grandios cu o mulțime de iepurași, ouă, produse specifice sărbătorii, decorațiuni și obiecte de designer neconvenționale! „EASTER YARDSALE MARKET” se va desfășura în acest weekend, 20 și 21 aprilie. Сообщение Yard Sale vă invită în acest weekend la un Târg Pascal cu produse specifice sărbătorii. Intrarea este liberă появились сначала на #diez.
13:30
La sfârșitul anului 2023, Meta a introdus în sistemele sale de operare un nou serviciu pentru utilizatori, și anume criptarea end-to-end. În ultima perioadă, această funcție a devenit mai vizibilă și utilizată de un număr tot mai mare de oameni. Dacă te-ai împiedicat cu mențiunea end-to-end într-o conversație și vrei să cunoști mai multe despre ce ar semnifica, atunci această informație este pentru tine. Сообщение Criptarea end-to-end de pe Messenger. Cum funcționează și de ce este importantă появились сначала на #diez.
13:00
În zilele de 13 și 14 aprilie, Clubul Tinerilor Makeri din Chișinău a fost gazda unui eveniment tehnologic – Makeathonul local de primăvară cu tema „Agricultura Inteligentă”. În incinta FabLab, elevi din diverse școli profesionale, colegii și centre de excelență au dat viață ideilor lor inovatoare în domeniul agricol. Сообщение (video) Makeathonul local de primăvară „Agricultura Inteligentă” a adus inovația în centrul atenției la Clubul Tinerilor Makeri появились сначала на #diez.
13:00
Lotul olimpic al Republicii Moldova a obținut o medalie de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, desfășurată în Tskaltubo, Georgia, în perioada 11-17 aprilie 2024. Сообщение Moldova a obținut o medalie de bronz și o mențiune de onoare la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete появились сначала на #diez.
12:45
„Masa Bucuriei” a devenit cea mai longevivă și de amploare campanie națională care promovează solidaritatea în sprijinul bătrânilor. Astfel, în contextul lansării celei de-a 15-a ediție a Campaniei de Paști „Masa Bucuriei” destinată colecției de produse alimentare în sprijinul oamenilor nevoiași, în special al bătrânilor singuri, Misiunea Socială Diaconia ne povestește despre istoria doamnei Irina de 80 de ani. Сообщение Campania de Paști „Masa Bucuriei” ajută și în acest an cu o masă caldă oamenii nevoiași. Povestea unei foste profesoare появились сначала на #diez.
12:30
În prezent, industria igienei se dezvoltă și oferă alternative pentru persoanele care au menstruație – de la clasicele absorbante până la cupe menstruale de diferite mărimi și tipuri –, deși, cu părere de rău, nu toate persoanele au acces la multitudinea de resurse. Recent, unele magazine care se specializează în comercializarea produselor de tip bio au început să propună persoanelor din Moldova o nouă opțiune – lenjeria menstruală. Cu siguranță ai mai auzit despre chiloții magici pe care îi pui pe tine și îți iei rămas bun de la posibilele situații incomode, iar în caz că nu știi despre ce e vorba, nicio grijă, te familiarizăm noi. Сообщение Lenjeria menstruală – alternativă pentru absorbante și tampoane. Cu ce este specială, cât costă și cum se folosește появились сначала на #diez.
12:00
Oxana ZAPORONIUC, studentă a Universității Tehnice a Moldovei, Facultatea Design, Departamentul Design Industrial și de Produs, specialitatea „Design industrial”, a fost desemnată de către Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (OMPI) Ambasador al Proprietății Intelectuale pentru Tineri în Republica Moldova. Ceremonia virtuală de acordare a titlului a avut loc la inițiativa Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu OMPI, punând în lumină contribuțiile inovatoare ale tinerei în domeniul designului de ambalaje. Сообщение Studenta UTM Oxana Zaporoniuc a fost desemnată Ambasadoare a Proprietății Intelectuale pentru Tineri în Moldova появились сначала на #diez.
12:00
Care sunt drepturile pacienților și cum aceștia pot influența echitatea și calitatea asistenței medicale de care beneficiază? Dar în ce mod pot fi susținute instituțiile medicale să utilizeze mecanismele de responsabilizare socială? Aceste subiecte, dar și altele vor fi puse în discuție la Forumul „Ziua Europeană a drepturilor pacienților”, care va avea loc pe data de 18 aprilie. Evenimentul se desfășoară în contextul în care anual, în această zi, este marcată Ziua Europeană a drepturilor pacienților și are drept scop creșterea gradului de conștientizare a tuturor celor implicați pentru a spori siguranța pacienților. Сообщение Drepturile pacienților și accesul la servicii medicale vor fi subiectele puse în discuție la Forumul „Ziua Europeană a Drepturilor Pacienților” появились сначала на #diez.
11:45
UpNext by Dreamups, unicul accelerator de tracțiune din Moldova, lansează înscrierile pentru fondatorii de start-up și echipele lor. Pe o durată de șase luni, cinci cele mai promițătoare start-upuri vor beneficia de mentorat unu la unu, sesiuni de învățare cu fondatori și investitori, ghidare personalizată, spațiu de incubare și investiții de 25 000 de euro pentru a-și accelera creșterea. Сообщение Investiții de 25 000 de euro, mentorat și șase luni de incubare. Cinci start-upuri vor fi selectate în acceleratorul UpNext by Dreamups, ediția 2024 появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.