Democracy.md

Acum 4 ore
10:40
Papa Francisc a marcat Joia Mare, înaintea Paştelui catolic, spălând picioarele a 12 femei deţinute în închisoarea din Rebibbia, o suburbie din Roma. Acest ritual, care simbolizează umilinţa şi slujirea, a fost consacrat exclusiv femeilor pentru prima dată în timpul pontificatului său. În ciuda preocupărilor recente privind starea sa de sănătate, în vârstă de 87 […] Articolul Papa Francisc spală picioarele a 12 deţinute într-o închisoare din Roma apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
În direct cu Igor Dodon. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Articolul LIVE// În direct cu Igor Dodon apare prima dată în DemocracyMD.
Acum 24 ore
19:40
Republica Moldova va suspenda Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa. Un PROIECT de lege care prevede acest lucru a fost votat în prima lectură de 60 deputați. Potrivit notei informative a documentului, necesitatea suspendării Tratatului cu privire la forțele armate convenționale în Europa rezidă din două motive. Mai exact, în 2023, Federația Rusă s-a […] Articolul Republica Moldova va suspenda Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa apare prima dată în DemocracyMD.
19:00
Va fi creat un mecanism de creditare de urgență a producătorilor de cereale pentru acoperirea cheltuielilor pentru lucrările agricole din această primăvara. Parlamentul a votat în lectura întâi un PROIECT de lege care prevede acordarea de credite agricultorilor cu gaj acordat de stat, inițiativă legislativă a deputatului PAS, Alexandr Trubca. Potrivit autorului, necesitatea elaborării proiectului de lege […] Articolul Statul va oferi credite producătorilor de cereale pentru a acoperi cheltuielile la lucrările agricole apare prima dată în DemocracyMD.
18:30
Primarul Capitalei a vorbit, la Strasbourg, și despre reforma justiției din R. Moldova, proces, care, în opinia edilului, este unul esențial, însă a ajuns, pe alocuri, în colaps. „În ultimii ani, această procedură, ce, în mod normal, trebuia să fie bazată pe un exemplu de integritate și abordare la un înalt standard european, s-a transformat […] Articolul Ion Ceban, la Strasbourg: Reforma justiției din R. Moldova este, practic, în colaps apare prima dată în DemocracyMD.
18:20
Avantajele integrării europene, politicile și reformele din sistemul de învățământ și proiectele implementate de Guvern au fost printre subiectele discutate de către prim-ministrul Dorin Recean cu elevii și profesorii de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, din orașul Cantemir, și de la Gimnaziul „Paraskiewa Wiszniowska”, din satul Vișiniovca. Șeful Executivului a îndemnat tinerii să se implice […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu elevii și profesorii din raionul Cantemir: „Tinerii cred în viitorul european al țării noastre și sunt hotărâți să contribuie la acest proces” apare prima dată în DemocracyMD.
17:40
În cadrul emisiunii “ACASĂ”, sociologul Ian Lisnevschi a adus în discuție tendințele actuale ale tinerilor moldoveni, subliniind preferința lor pentru munca online în detrimentul educației tradiționale. Potrivit unui recent studiu publicat de Biroul Național de Statistică, unul din patru tineri din Republica Moldova nu lucrează și nici nu urmează studii. Lisnevschi a evidențiat schimbările majore […] Articolul Rolul crucial al statului în sprijinirea și motivarea tinerilor moldoveni, conform declarațiilor lui Ian Lisnevschi apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Deputații Partidului șor, interzis în Republica Moldova, intenționează să ceară anularea rezultatelor alegerilor locale din Republica Moldova din toamna anului trecut, a declarat joi vicepreședintele formațiunii politice Marina Tauber. La 26 martie, Curtea Constituțională a Republicii Moldova a declarat neconstituționale amendamentele la Codul electoral care restricționează participarea la alegeri, care au afectat, în special, deputații […] Articolul Marina Tauber: Vom solicita anularea alegerilor locale apare prima dată în DemocracyMD.
15:40
Un șir de reforme ale actualei guvernări nu au fost consultate cu instituțiile internaționale specializate, în special Comisia de la Veneția, susține primarul Capitalei Ion Ceban, care a sesizat, în acest sens, oficialii Consiliului Europei. „Anterior, Comisia de la Veneția a venit cu o listă de recomandări, care nu a fost luată în calcul, deși […] Articolul Primarul Ion Ceban critică guvernarea pentru ignorarea recomandărilor Comisiei de la Veneția apare prima dată în DemocracyMD.
15:30
Astăzi, Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” a deschis oficial Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) după finalizarea unei ample reparații capitale. La ceremonia de inaugurare au fost prezenți oficialități de frunte, printre care președintele Parlamentului, Igor Grosu, ministra Sănătății, Ala Nemerenco, și viceprimarul municipiului Chișinău, Angela Cutasevici, alături de administrația și personalul medical al spitalului. […] Articolul La Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” a avut loc evenimentul de inaugurare a Secției Anestezie și Terapie Intensivă apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Îmbunătățirea calității serviciilor prestate cetățenilor, modernizarea infrastructurii și implementarea proiectelor la nivel local au fost subiectele abordate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu autoritățile publice locale, dar și cu reprezentanții serviciilor desconcentrate din raionul Cantemir. Șeful Executivului a vorbit despre importanța consolidării eforturilor și implicării active a administrației publice locale în realizarea proiectelor care construiesc Moldova europeană […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean, în discuții cu autoritățile publice locale din raionul Cantemir apare prima dată în DemocracyMD.
15:10
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a vorbit, la Strasbourg, despre importanța rapoartelor OSCE privind alegerile locale din toamna 2023 și despre recomandările experților internaționali pentru viitorul scrutin. „Aici vorbim despre politizarea Comisiei Electorale Centrale, unde 6 din 9 membri sunt delegați de partidul de la guvernare. CEC a fost vădit părtinitor apărând mereu interesele partidului de […] Articolul Ion Ceban denunță politizarea alegerilor locale și susține referendumul pro-UE apare prima dată în DemocracyMD.
14:20
Ion Ceban, în calitate sa de primar și vicepreședinte CALM, a participat, zilele trecute, la cea de-a 46-a sesiune a Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei. Edilul Capitalei a venit cu un șir de critici și recomandări privind îmbunătățirea procesului politic din Capitala țării. „Am transmis rapoarte despre problemele din administrația publică locală […] Articolul Primarul Ion Ceban critică guvernarea și subliniază abuzurile în administrația publică locală apare prima dată în DemocracyMD.
14:10
Serviciul Vamal anunță că a demarat un proiect pilot, la postul vamal Leușeni, de testare a echipamentului staționar și a 24 unități de bodycameră 4G cu care vor fi dotați funcționarii vamali din prima și a doua linie de control. Echipamentul este destinat pentru sporirea siguranței proprii în desfășurarea atribuțiilor de serviciu a funcționarilor vamali. […] Articolul Serviciul Vamal testează bodycamere pentru sporirea siguranței funcționarilor vamali apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
La Consiliul Europei de la Strasbourg, primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a adus în atenția comunității internaționale situația confuză din domeniul administrației publice locale în Republica Moldova. În declarațiile sale, Ceban a subliniat progresele înregistrate în ultimii 2-4 ani în urma recomandărilor Consiliului Europei, evidențiind îmbunătățiri în dialogul instituționalizat între CALM, APL și Guvern, […] Articolul Edilul Capitalei evidențiază îmbunătățiri și probleme în relația dintre guvern și autoritățile locale apare prima dată în DemocracyMD.
13:40
Prim-ministrul Dorin Recean va întreprinde mâine, 28 martie, o vizită de lucru în raionul Cantemir. Șeful Executivului va vizita vinăria Novak – o întreprindere fondată în anul 2004, care combină tradiții și tehnologii inovatoare, păstrând o calitate înaltă a produsului.  Ulterior, premierul se va deplasa spre orașul Cantemir, unde va discuta cu reprezentanții autorităților publice […] Articolul Premierul Dorin Recean va întreprinde o vizită de lucru în raionul Cantemir apare prima dată în DemocracyMD.
13:30
Ungheni, 27 martie – Clubul Vârstnicilor lansat în orașul Ungheni, este un spațiu care reinventează îmbătrânirea în Republica Moldova. Această inițiativă este rezultatul parteneriatului dintre Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Guvernele Marii Britanii și Japoniei, HelpAge International, Fundația Moldcell, Autoritatea Publică Locală – toate unite în angajamentul lor de […] Articolul La Ungheni a fost lansat primul Club al Vârstnicilor – un spațiu pentru îmbătrânire activă și sănătoasă apare prima dată în DemocracyMD.
13:20
Briefing de presă al deputatei Marina Tauber. Articolul LIVE// Briefing de presă al deputatei Marina Tauber apare prima dată în DemocracyMD.
Ieri
12:20
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a făcut un bilanț al vizitei de la Consiliului Europei de la Strasbourg. Edilul a precizat că a avut mai multe întrevederi cu oficiali europeni și a prezentat și transmis rapoarte cu privire la situația actuală din mai multe domenii din Republica Moldova. „Voi bate la fiecare ușă pentru a fi […] Articolul Primarul Capitalei subliniază importanța informării partenerilor europeni despre situația din Republica Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 28 martie 2024. Pentru cele mai importante știri, abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM! Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 28 martie 2024 apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
Alexandr Berlinschii a demisionat din funcția de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC). Informația a fost confirmată pentru Agora de Berlinschii. Alexandr Berlinschii, care era și secretar executiv al CEC, și-a depus demisia. Motivele care s-ar afla în spatele acestei decizii ar fi legate de viața personală, spune Berlinschii. Astfel, Parlamentul urmează să examineze cererea înaintată de […] Articolul Secretarul CEC a demisionat apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
Forţele ucrainene au doborât 26 de drone ruseşti în cursul nopţii de miercuri spre joi, a anunţat armata ucraineană. „Inamicul a lansat (…) 28 de drone de atac de tip Shahed-136/131” în cursul nopţii din regiunea rusă Kursk şi din Capul Tchauda, în peninsula Crimeea anexată de Moscova în 2014, a anunţat comandantul forţelor aeriene […] Articolul Ucraina anunță că a doborât 26 de drone ruseşti miercuri noapte apare prima dată în DemocracyMD.
10:00
Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate și cei de  urmărire penală a INI, de comun cu procurorii  PCCOCS,  anunță reținerea a doi bărbați din Căușeni, după ce ar fi pretins în Germania de la doi muncitori din Moldova suma de 5.000 euro. Mai mult, aceștia i-au amenințat cu moartea și cu un adaos de a câte 1.000 euro lunar […] Articolul Au refuzat să livreze droguri în Germania, dar au fost „sancționați” cu 5.000 euro. Doi bărbați din Căușeni – reținuți (VIDEO) apare prima dată în DemocracyMD.
27 martie 2024
23:00
Un accident grav a avut loc în noaptea de 26 martie la Bender, în apropierea podului peste pârâul Balka. Potrivit unui comunicat, în accident a fost implicat un automobil BMW, care s-a lovit într-o bordură și a derapat de pe carosabil. Șoferul conducea în stare de ebrietate alcoolică pe strada Suvorov, în direcția monumentului “Laleaua […] Articolul Accident grav la Bender: Două persoane au ajuns la spital apare prima dată în DemocracyMD.
22:50
Cazul primarului MAN ales în comuna Bubuieci, mun. Chișinău, Leonid Umaneț, a fost discutat în cadrul unei platforme de dezbateri de la Consiliul Europei. Coraportorul din partea Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, Vladimir Prebilic, a abordat subiectul anulării mandatului primarului MAN ales în comuna Bubuieci, Leonid Umaneț. Raportul a fost prezentat în […] Articolul Anularea alegerilor din comuna Bubuieci și a mandatului primarului MAN din localitate, în atenția Consiliului Europei apare prima dată în DemocracyMD.
20:10
Un bărbat cu cetățenie moldo-română în vârstă de 48 de ani este documentat de oamenii legii după ce ar fi încercat să treacă frontiera cu mai multe cutii de ton și zeci de pachete de cafea. Potrivit Serviciului Vamal, cazul a fost înregistrat la PTF Leușeni, iar bărbatul, care se afla la volanul unui automobil […] Articolul FOTO// Operațiune vamală la PTF Leușeni: Bărbat, prins cu cantități comerciale de ton și cafea ascunse în mașină apare prima dată în DemocracyMD.
20:00
Viceprimarul mun. Chișinău, Olga Ursu, care se află într-o vizită de lucru la Strasbourg, împreună cu Primarul General al capitalei, a avut mai multe întrevederi și ședințe cu mai mulți reprezentanți ai administrațiilor locale din mai multe orașe și țări care au participat la ce-a de-a 46-a sesiune a Congresului Autorităților Locale și Regionale al […] Articolul Chișinăul își întărește legăturile internaționale: Viceprimarul Olga Ursu discută proiecte și colaborări la Strasbourg apare prima dată în DemocracyMD.
18:10
Prim-ministrul Dorin Recean s-a întâlnit, la Palatul Elisabeta din București, cu Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu. Șeful Executivului a exprimat recunoștință pentru susținerea necondiționată a Casei Regale a parcursului european al Republicii Moldova. „Uniunea Europeană este proiectul de pace și democrație la care vrem să fim parte, alături de România, iar […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean, în discuții cu Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Radu apare prima dată în DemocracyMD.
17:30
Certificatul medical constatator al nașterii urmează să fie eliminat în varianta pe suport de hârtie. Conform unui proiect de lege în acest sens, prezentat pentru consultări publice, certificatul se va întocmi doar în format electronic, cu posibilitatea imprimării acestuia pe suport de hârtie, fără semne de protecție, în caz de necesitate sau la solicitare. Așadar, […] Articolul Certificatul de naștere clasic ar putea fi înlocuit cu variante electronice apare prima dată în DemocracyMD.
17:00
Meteorologii români avertizează asupra pătrunderii unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană în regiune. Fenomenul este prognozat să afecteze România în noaptea de joi spre vineri, urmând ca apoi să se extindă spre Republica Moldova și Ucraina. Conform informațiilor furnizate de Administrația Națională de Meteorologie din România, norul de praf […] Articolul Avertizare meteorologică: Praful saharian ajunge în România și Republica Moldova apare prima dată în DemocracyMD.
16:40
Reprezentanții marilor companii din România au fost încurajați să investească în Republica Moldova – țara care oferă numeroase avantaje economice pentru dezvoltarea afacerilor. Îndemnul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean, la deschiderea Forumului investițional „Moldova – România: Capital Bridges”, de la București. Șeful Executivului a menționat că, în calea de aderare la Uniunea Europeană, […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a participat la Forumul „Moldova – România: Capital Bridges” apare prima dată în DemocracyMD.
16:10
Subiectul politizării instituțiilor de stat și ingerința neargumentată a autorităților centrale în activitatea primăriilor au fost câteva subiecte abordate de primarul mun. Chișinău în cadrul unei intervenții în timpul dezbaterilor organizate azi la Strasbourg, la Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei. „Săptămâna trecută, guvernarea a desconsiderat în totalitate o recomandare a OSCE/ODIHR din […] Articolul Primarul Chișinăului, Ion Ceban, denunță politizarea instituțiilor de stat la Strasbourg apare prima dată în DemocracyMD.
15:50
Un român în vârstă de 40 de ani, stabilit în Italia, s-a trezit cu o datorie de 807.000 de euro și a aflat că, după ce și-a pierdut buletinul în urmă cu 20 de ani, un conațional i-a furat identitatea și a trăit o „viață paralelă”, acumulând datorii uriașe în numele său, relatează Radio Siena. […] Articolul Un român stabilit în Italia, care și-a pierdut buletinul acum 20 de ani, a fost surprins de o datorie de 800.000 de euro apare prima dată în DemocracyMD.
15:00
La conferința “Suveranitatea în secolul XXI și viitoarele scenarii”, desfășurată la Geneva pe 26-27 Martie, Ian Lisnevschi, directorul companiei de cercetare, dezvoltare și consultanță politică “Intellect Group”, a prezentat rezultatele unui amplu sondaj referitor la starea Moldovei și eforturile sale de a-și câștiga statutul de stat suveran neutru. Potrivit sondajului, neutralitatea reprezintă viitorul dorit pentru […] Articolul Rezultatele sondajului: Moldova caută independență și suveranitate în fața provocărilor globale apare prima dată în DemocracyMD.
14:40
În cadrul conferinței “Suveranitatea în secolul XXI și viitoarele scenarii”, desfășurată la Geneva pe 26-27 Martie, Ian Lisnevschi, directorul companiei de cercetare, dezvoltare şi consultanţă politică “Intellect Group”, a prezentat rezultatele unui amplu sondaj referitor la starea Moldovei și eforturile sale de a-și câștiga statutul de stat suveran neutru. Potrivit studiului, încrederea în instituțiile de […] Articolul Sondaj// Încrederea în instituțiile de conducere a Moldovei în cădere apare prima dată în DemocracyMD.
14:20
În cadrul conferinței “Suveranitatea în secolul XXI și viitoarele scenarii”, desfășurată la Geneva pe 26-27 Martie, Ian Lisnevschi, directorul companiei de cercetare, dezvoltare și consultanță politică “Intellect Group”, a prezentat rezultatele unui amplu sondaj referitor la starea Moldovei și eforturile sale de a-și câștiga statutul de stat suveran neutru. Potrivit studiului, Moldova, deși mică ca […] Articolul Studiul Intellect Group: Moldova, o țară cu patru regiuni distincte și limbi variate apare prima dată în DemocracyMD.
14:20
În cadrul conferinței “Suveranitatea în secolul XXI și viitoarele scenarii”, desfășurată la Geneva pe 26-27 Martie, Ian Lisnevschi, directorul companiei de cercetare, dezvoltare şi consultanţă politică “Intellect Group” a prezentat rezultatele unui amplu sondaj referitor la starea Moldovei și eforturile sale de a-și câștiga statutul de stat suveran neutru. Potrivit sondajului, există un sprijin masiv […] Articolul Perspective economice: Sondajul Intellect Group dezvăluie prioritățile Moldovei apare prima dată în DemocracyMD.
14:00
În cadrul conferinței “Suveranitatea în secolul XXI și viitoarele scenarii”, desfășurată la Geneva pe 26-27 Martie, Ian Lisnevschi, directorul companiei de cercetare, dezvoltare şi consultanţă politică “Intellect Group” a prezentat rezultatele unui amplu sondaj referitor la starea Moldovei și eforturile sale de a-și câștiga statutul de stat suveran neutru. Potrivit prezentării lui Lisnevschi, Moldova, o țară mică […] Articolul Conferința internațională de la Geneva: Intellect Group analizează eforturile Moldovei pentru suveranitate apare prima dată în DemocracyMD.
13:50
Antreprenorii, studenții și profesorii din Cahul au participat la cea de-a șaptea ediție a evenimentului Innovation Talks, unde au discutat despre criptomonede și tehnologiile blockchain. Subiectul a fost livrat de Ernest Bîtca, CTO-ul aplicației de crypto tracking Toki Tracker. Specialistul a vorbit despre necesitatea criptomonedelor în era digitală, structura unui blockchain, securitatea BTC și altele, […] Articolul Criptomonedele și tehnologiile blockchain pe piața europeană. Tendințe și oportunități în era digitală apare prima dată în DemocracyMD.
13:10
Sfatul Ţării, întrunit în şedinţă solemnă la Chişinău, a votat, la 27 martie/9 aprilie 1918, unirea provinciei româneşti Basarabia cu România. Astăzi, 27 martie 2024 sărbătorim 106 ani de la marele eveniment. Preşedintele Sfatului Ţării, Ion Inculeţ, care a anunţat rezultatul votului (86 de voturi pentru, trei împotrivă, 36 de abţineri şi 13 absenţi) a […] Articolul 27 martie 1918 – Ziua Unirii Basarabiei cu România apare prima dată în DemocracyMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
12:50
Fostul director al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor din Republica Moldova și expert în domeniul arhitecturii urbane, Ion Ștefăniță, consideră că conceptul privind renovarea Centrului comercial UNIC, realizat de către renumita companie Chapman Taylor, lider mondial în domeniul proiectelor mixte de dezvoltare urbană, vor face Chișinăul mai confortabil, mai agreabil pentru citadini și […] Articolul FOTO// La Centrul comercial UNIC va apărea o zonă de agrement confortabilă. Proiectul, realizat de renumita companie Chapman Taylor apare prima dată în DemocracyMD.
12:40
Agenda moldo-română, cooperarea economică dintre cele două state, procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană, dar și alte subiecte de interes pentru relația bilaterală dintre Republica Moldova și România au fost discutate, la București, de prim-ministrul Dorin Recean și omologul său român, Marcel Ciolacu.  Șeful Executivului de la Chișinău a apreciat suportul oferit […] Articolul Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu omologul său român, Marcel Ciolacu apare prima dată în DemocracyMD.
12:00
Procuratura municipiului Chișinău continuă lupta cu infracțiunile contra patrimoniului, obținând o nouă sentință de condamnare a unei persoane pentru comiterea infracțiunii de escrocherie, săvârșită în proporții deosebit de mari (art. 190 alin.(5) Codul penal).  Potrivit unei sentințe, recent pronunțate de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, inculpata, în vârstă de 37 de ani, originară din capitală, a […] Articolul Femeie condamnată pentru escrocherie: I-a promis că se va căsători cu el, însă după ce l-a înșelat de bani pentru un apartament, s-a făcut că nu îl cunoaște apare prima dată în DemocracyMD.
11:40
În contextul vizitei de studiu la Serviciul Vamal a delegației Comitetului Vamal de Stat al Republicii Azerbaidjan, au fost organizate două vizite de documentare la posturile vamale de frontieră cele mai traversate: Leușeni și Sculeni. Conducerea Serviciului Vamal a desfășurat un tur prin postul vamal Sculeni, recent renovat și modernizat la standarde internaționale, fiind dublată […] Articolul O delegație din Azerbaidjan a vizitat vămile Leușeni și Sculeni apare prima dată în DemocracyMD.
11:10
Municipiul Chișinău a ajuns în lista orașelor finaliste ce luptă pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027. Lista scurtă a finaliștilor a fost publicată de Forumul European de Tineret, anunță primarul Ion Ceban. „M-am bucurat să aflu această noutate pentru tinerii noștri și pentru toate eforturile pe care le depunem în dezvoltarea segmentului de […] Articolul Chișinău, în lista orașelor finaliste ce luptă pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2027 apare prima dată în DemocracyMD.
10:40
UE și Moldova au decis să prelungească valabilitatea actualului lor acord privind transportul rutier până la 31 decembrie 2025. Acordul urmărește să ajute Moldova să acceseze piețele mondiale prin facilitarea tranzitului prin țările UE și, de asemenea, prin dezvoltarea în continuare a legăturilor sale cu piața UE. Acest acord cu Moldova, semnat pentru prima dată la 29 […] Articolul UE și Moldova prelungesc acordul privind transportul rutier până la 31 decembrie 2025 apare prima dată în DemocracyMD.
10:10
În acest weekend ceasurile se dau înainte, iar noaptea devine mai scurtă. Astfel, noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, să nu uităm să schimbăm acele ceasornicelor în cazul în care mai avem ceasuri mecanice. Cu un anunț în acest sens a venit purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă. „Vestea bună este […] Articolul În weekendul ce urmează se schimbă ora apare prima dată în DemocracyMD.
09:40
Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească implicarea unui membru al guvernului său într-un caz de corupţie, transmite AFP, preluată de Agerpres. Apelul la manifestaţie a fost lansat după difuzarea în cursul zilei a unei înregistrări de către […] Articolul Mii de oameni au ieșit în stradă, în Budapesta, pentru a cere demisia premierului Viktor Orban apare prima dată în DemocracyMD.
26 martie 2024
18:30
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a avut, azi, la Parlamentul European întrevederi cu coraportorii din cadrul Congresului Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei, Vladimir Prebilic, Carla Dejonghe și Stéphanie Poirel. „Am relatat poziția despre situația actuală în Republica Moldova în diverse domenii. Am adus la cunoștință despre procesele electorale care au avut loc la alegerile […] Articolul Primarul capitalei prezintă perspectivele Republicii Moldova la Parlamentul European apare prima dată în DemocracyMD.
18:00
Alte 30 de mii de familii vulnerabile vor beneficia de vouchere gratuite pentru procurarea becurilor LED. Acestea vor fi acordate după ce astăzi a fost lansată o nouă sesiune în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice”. Voucherele în valoare de 500 de lei pentru achiziționarea becurilor economice, vor fi distribuite consumatorilor înregistrați în sistemul informațional compensatii.gov.md […] Articolul Mii de familii vulnerabile vor beneficia de vouchere pentru becuri LED apare prima dată în DemocracyMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.