NewsMaker

Acum 2 ore
19:50
Șaptesprezece judecători de la Curtea de Apel Chișinău au prezentat cereri de demisie, după ce Comisia Vetting a început evaluarea acestora. Cererile de eliberare din funcție vor fi examinate de Consiliul Superior al Magistraturii în cadrul ședinței din 7 mai. Amintim că, pe 12 aprilie, Comisia Vetting a anunțat începerea evaluării eticii și integrității profesionale […] The post DOC Val de demisii la Curtea de Apel Chișinău demisionează: 17 judecători vor să fie eliberați din funcție appeared first on NewsMaker.
Acum 4 ore
19:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Demisii în lanț la Curtea de Apel Chișinău. Incendiu de proporții în capitală. Tariful la gaze naturale se micșorează cu 1,24 lei. S-a aflat prețul de achiziție a gazului de la Energocom în luna mai. Contrabandă cu piese auto în valoare de circa șase milioane […] The post (VIDEO) Demisie în masă la Curtea de Apel Chișinău, gazul, mai ieftin, moldovenii se pregătesc de Paște/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
18:50
Clubul de fotbal Zimbru Chișinău a fost amendat cu 15 000 de lei pentru comportamentul fanilor săi la meciul cu Sheriff  Tiraspol din 24 aprilie, din semifinala Cupei Moldovei. Decizia a fost aprobată de Comisia de Disciplină a Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) pe 2 mai.  Potrivit FMF, înainte de începerea meciului, fanii Zimbru Chișinău […] The post Zimbru Chișinău, amendat cu 15 000 de lei pentru comportamentul suporterilor clubului la meciul cu Sherrif Tiraspol appeared first on NewsMaker.
18:10
Nu există nicio contradicție între a omagia persoanele decedate în cel de-al Doilea Război Mondial și sărbătorirea Zilei Europei. Declarația a fost făcută de Delegația UE la Chișinău pentru NM, în legătură cu protestul față de festivitățile consacrate Zilei Europei care se vor desfășura în centrul capitalei, pe 9 mai, când în oraș va avea […] The post Reacția Delegației UE la Chișinău, după protestul față de festivitățile dedicate Zilei Europei din capitală appeared first on NewsMaker.
Acum 6 ore
17:10
Un bărbat, care, anterior, a fost condamnat pentru violul unei minore, a fost eliberat din închisoare. Pedeapsa i-a fost suspendată condiționat pe un termen de probă de trei ani. Decizia a fost pronunțată de Curtea de Apel Bălți pe 30 aprilie. Potrivit materialelor cauzei penale, cazul a avut loc în luna martie 2022. Inculpatul pe […] The post DOC Un bărbat condamnat pentru violul unei minore, eliberat din închisoare. Decizia Curții de Apel Bălți appeared first on NewsMaker.
17:00
Compania „Teleradio-Moldova” a desemnat câștigătorul concursului de soluții arhitecturale pentru noul său sediu. Reprezentanții Teleradio-Moldova au prezentat imagini cu conceptul propus de o companie și au declarat că acesta reprezintă „o abordare inovatoare și răspunde necesităților de modernizare” ale instituției. Anterior, compania „Teleradio-Moldova” declara că ulterior concursului de soluţii arhitecturale ar urma să fie aleasă, tot […] The post FOTO Cum va arăta noul sediu al companiei Teleradio-Moldova: urmează să fie ales cine îl va construi  appeared first on NewsMaker.
16:10
Începând cu 9 mai, în Republica Moldova va avea loc un exercițiu condus de Comandamentul Statelor Unite ale Americii (SUA) în Europa și Africa. La exercițiu vor participa peste 400 de militari moldoveni dar și militari din SUA. Vor fi implicate inclusiv două aeronave militare C-130 Hercules din cadrul comandamentului SUA în Europa și Africa. […] The post Militari din SUA vin în Moldova, la un exercițiu: vor fi implicate și două aeronave militare C-130 Hercules appeared first on NewsMaker.
Acum 8 ore
15:20
Persoana care l-a sunat pe șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP) Viorel Cernăuțeanu este Sergiu Mocanu, care a anunțat zilele trecute că a demisionat din funcția de președinte de partid, partidul „Republica Unirii”, pentru a nu-și declara averea. Informația a fost confirmată pe surse pentru NewsMaker dar și Mocanu a recunoscut că fiul său a […] The post Un politician – persoana care l-a sunat pe șeful IGP, după ce fiul său s-a parcat neregulamentar: „Avea o urgență” appeared first on NewsMaker.
15:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Incendiu de proporții în capitală. Tariful la gaze naturale se micșorează cu 1,24 lei. Contrabandă cu piese auto în valoare de circa șase milioane de lei. Locuri de parcare în PMAN și lângă Catedrală. Participantele la primul concurs de frumusețe al inteligenței artificiale, cursele de […] The post (VIDEO) Gazul, mai ieftin, incendiu la o fabrică de vinuri, contrabandă de 6 milioane de lei, deconspirată de Poliție/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:10
Un tânăr în vârstă de 20 de ani, cercetat penal pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora, a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Suspectul a fost reținut de oamenii legii în timp ce avea asupra sa circa 5 kg de substanțe narcotice. Drogurile valorează aproximativ 3 000 000 de […] The post VIDEO Un băiat de 20 de ani, prins cu droguri de circa 3 mln de lei. Ce pedeapsă riscă appeared first on NewsMaker.
14:40
În luna mai, prețul plătit de Moldovagaz gazele naturale de la compania de stat Energocom va constitui 331,22 euro per 1 000 m3. Anunțul a fost făcut de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban. „În conformitate cu condițiile contractuale de cumpărare a gazelor naturale dintre SA „Moldovagaz” și SA „Energocom”, în luna mai 2024 prețul de achiziție […] The post Moldovagaz va plăti Energocom-ului €331,22 pentru o mie de metri cubi de gaz, în mai. Precizările lui Ceban appeared first on NewsMaker.
Acum 12 ore
13:40
Escrocherie cu folosirea numelui Ministerului Finanțelor. Cetățenii primesc scrisori false transmise din numele instituției cu scop de înșelăciune, care se manifestă prin pretinsa solicitare de a achita impozitul pe venit, urmare a blocării unor transferuri financiare. Precizările au fost făcute de Ministerul Finanțelor, care a menționat că nu a contactat cetățenii pentru a cere achitarea […] The post Moldovenii primesc scrisori în care li se cere achitarea impozitului pe venit. Ministerul Finanțelor: sunt false appeared first on NewsMaker.
13:30
Tatăl unui șofer, care a parcat mașina neregulamentar în centrul Chișinăului apoi a fugit de la fața locului, l-a sunat pe șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP) Viorel Cernăuțeanu „pentru o discuție”. S-a întâmplat pe 29 aprilie, după ce șeful Inspectoratului a observat automobilul parcat neregulamentar și a chemat un echipaj de poliție. Mai mult, […] The post Șeful IGP a chemat un echipaj de poliție, pentru două mașini parcate neregulamentar: între timp – Cernăuțeanu a fost sunat de tatăl unuia dintre șoferi appeared first on NewsMaker.
13:10
Un grup de elevi de la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău au obținut o medalie de argint, două medalii de bronz și două mențiuni de onoare la Olimpiada Balcanică de Matematică, desfășurată în orașul Varna, Bulgaria, în perioada 27 aprilie – 2 mai. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației și Cercetării (MEC). Potrivit MEC, […] The post Medalii de argint și bronz pentru elevii din Chișinău, la o olimpiadă de matematică din Bulgaria appeared first on NewsMaker.
12:40
Autoritățile Republicii Moldova sunt aproape de a lansa vânzarea mașinilor complet online și cu livrarea acasă a documentelor și plăcuțelor de înmatriculare. Deocamdată s-a decis simplificarea procedurii de înmatriculare a vehiculelor. Șoferii nu trebuie să se prezinte la ghișee pentru a prezenta mai multe documente, printre care asigurarea RCA sau dovada achitării taxei de utilizare […] The post Înmatricularea mașinilor în Moldova: actele care nu mai sunt obligatorii appeared first on NewsMaker.
12:30
41 de elevi de clasa a XII-a de la un liceu din Chișinău nu vor susține examenul de bacalaureat la limba engleză, după ce au obținut nota 10 din oficiu. Este vorba despre elevii Liceului de Creativitate și Inventică „Prometeu-Protalent”. Promoția de la această instituție de învățământ este formată din 42 de absolvenți, astfel, doar […] The post 41 de elevi de la un liceu din Chișinău nu vor susține bacalaureatul la limba engleză appeared first on NewsMaker.
12:10
Una dintre problemele cu care se confruntă moldovenii în domeniul tranzacțiilor financiare este restricția privind utilizarea criptomonedelor. Persoanele fizice au o limită pentru operațiuni cu criptovalută de doar 50 de mii de lei pe lună. În ciuda interesului în creștere pentru activele digitale, inclusiv în Moldova, mediul legal din țară rămâne destul de incert și […] The post Prima platformă de finanțare digitală Trustee Plus: un nou nivel de libertate financiară cu criptomonedă appeared first on NewsMaker.
11:50
Ministerul de Externe al Ucrainei și-a creat un asistent virtual, care va comenta informațiile consulare pentru jurnaliști. Informația a fost comunicată pe 1 mai de reprezentanții Ministerului. Persoana, creată datorită tehnologiilor de inteligență artificială, a fost proiectată pe baza unei persoane reale – o cântăreață ucraineană.  „Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a creat, folosind tehnologii […] The post VIDEO Ministerul de Externe al Ucrainei și-a creat un asistent virtual: va comenta informațiile consulare  appeared first on NewsMaker.
11:50
Peste 200 de persoane au fost reținute pe 1 mai la Istanbul. Acestea intenționau să ajungă în marș până în Piața Taksim, în semn de protest împotriva inflației în creștere și a dificultăților economice, scrie BBC News. Autoritățile din Istanbul le-au interzis desfășurarea acțiunii în Piața Taksim, invocând motive de securitate, iar forțele speciale turce […] The post VIDEO Peste 200 de persoane, reținute pe 1 mai la Istanbul: intenționau să ajungă în marș până în Piața Taksim appeared first on NewsMaker.
11:50
Autoritățile Republicii Moldova intenționează să impună sancțiuni mai severe pentru cei care sunt surprinși aruncând gunoiul din mașini. Totodată se analizează opțiunea de a confisca vehiculul din care se constată că au fost aruncate volume mari de gunoi la marginea drumurilor, iazurilor, râurilor sau în păduri. Precizările au fost făcute de ministrul Mediului Sergiu Lazarencu. […] The post Ar putea fi sancționați sau să rămână fără automobile. Ministrul Mediului, despre „oamenii iresponsabili” care descarcă gunoi din mașini la marginea drumurilor appeared first on NewsMaker.
11:50
Parlamentul georgian a votat, în a doua lectură, legea „cu privire la transparența influenței străine” – numită inițial „legea agenților străini”, totodată considerată de protestatari și partidele de opoziție din Georgia o copie a legii rusești. După ce deputații au ieșit din clădirea parlamentului, în adresa protestatarilor au început să fie folosite gaze lacrimogene și […] The post FOTO/VIDEO Pe fundalul protestelor, Parlamentul georgian a votat în a doua lectură „legea agenților străini” appeared first on NewsMaker.
11:50
Odesa a fost din nou atacată. S-a întâmplat și în seara zilei de 1 mai. 14 persoane au suferit răni, una din ele a fost transportată la spital. Sub atac au nimerit un depozit de sortare și o sucursală Nova Poshta – a raportat compania, atașând și imagini cu un incendiu.  Șeful administrației militare al […] The post Incendiu și persoane rănite la Odesa. Regiunea a fost din nou atacată FOTO/VIDEO  appeared first on NewsMaker.
11:50
Schemă de contrabandă cu piese auto din Uniunea Europeană și Marea Britanie. Piesele au fost aduse în Republica Moldova și urmau să ajungă în vânzare, la stațiile de dezasamblare. Au fost efectuate peste 10 percheziții la Anenii Noi, Chișinău, Criuleni, Orhei și Ungheni. Patru bărbați au statut de bănuit. Ofițerii Poliției de Frontieră și procurorii […] The post Motoare, cutii de viteză, injectoare. Percheziții în Moldova într-o schemă de contrabandă cu piese auto VIDEO appeared first on NewsMaker.
11:50
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat tarife noi pentru gaz. S-a întâmplat pe 2 mai, după ce Moldovagaz a depus o solicitare în adresa instituției. Astfel, potrivit deciziei ANRE, consumatorii casnici vor achita cu 1,24 lei (fără TVA) mai puțin pentru un metru cub de gaz.  Noul preț va fi 12 lei […] The post Gazul se ieftinește. ANRE a aprobat noi tarife  appeared first on NewsMaker.
11:50
Aproximativ 70 locuri publice de parcare sunt amenajate în Piața Marii Adunări Naționale pentru șoferii care vor participa la slujba, din noaptea de Paște, de la Catedrala Metropolitană. Potrivit autorităților capitalei, șoferii vor putea lăsa automobilele și pe străzile adiacente. Totodată mai multe rute de transport public vor activa cu program prelungit, până la ora […] The post Circa 70 locuri de parcare vor fi disponibile în PMAN, în noaptea de Paște: cum va circula transportul public  appeared first on NewsMaker.
11:50
Printre pelerinii Mitropoliei Moldovei, care au plecat în Israel pentru a aduce focul haric, a fost observat și membrul partidului Renaștere, afiliat fugarului Ilan Șor, Iuri Vitneanski. Însuși Vitneanski a scris pe o rețea de socializare că „împreună cu Mitropolia Moldovei am plecat în pelerinaj” la Ierusalim, iar „rezultatul pelerinajului nostru va fi primirea Focului […] The post Fugarul Ilan Șor, implicat în aducerea focului haric în Moldova? Ce spun reprezentanții Mitropoliei Moldovei appeared first on NewsMaker.
11:50
Șoferul unui autocar, care venea din Odesa, a încercat să introducă $100 000 (circa 2 milioane de lei) în Republica Moldova, fără să-i declare, însă tentativa a fost deconspirată. Cazul a avut loc la punctul de trecere a frontierei (PTF) Palanca. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a inițiat o cauză penală, […] The post VIDEO $100 000 ascunși în treptele unui autocar care venea în Moldova din Odesa. Cui aparțin banii appeared first on NewsMaker.
Ieri
09:50
Noi detalii cu privire la incidentul din ajun, din centrul Chișinăului, când un bărbat a fost rănit prin împușcare. Înainte de aceasta, victima și agresorul au consumat împreună băuturi alcoolice. Ulterior, între ei s-a iscat un conflict în timpul căruia a fost efectuată împușcătura. Ambii bărbați se află în vizorul poliției, agresorul a fost anterior […] The post Cazul bărbatului împușcat în centrul Chișinăului: agresorul – amicul de pahar al victimei, anterior a fost 9 ani în detenție  appeared first on NewsMaker.
09:10
Știri prezidențiale Președinta Maia Sandu, în cadrul vizitei sale în Belgia, a participatla un eveniment organizat de către diaspora moldovenească în centrul Bruxelles-ului, unde belgienii au fost familiarizați cu mâncărurile, cultura și obiceiurile naționale moldovenești. Sandu a remarcat că oamenii din Moldova nu-și uită rădăcinile, chiar și atunci când sunt departe de casă. În plus, Sandu i-a felicitat pe sportivii moldoveni Daria Cozorez, Alexandru Paraschiv și Vasile Cebotari, care au câștigat trei medalii […] The post NM Espresso: ce sărbătorim în Moldova pe 9 mai, de ce s-a amânat ședința de judecată în dosarul Guțul, și ce împușcături s-au auzit în centrul Chișinăului appeared first on NewsMaker.
Mai mult de 2 zile în urmă
21:10
Șeful holding-ului francez Lagardere Group, Arnaud Lagardere, a renunțat pe 30 aprilie la mandatele sale executive, inclusiv la cel de director general. Se întâmplă după ce în ajun a fost pus sub acuzare pentru că ar fi folosit bani din conturile holdingului în scopuri personale. Potrivit G4Media, Arnaud Lagardere este suspectat că a apelat la conturile […] The post Șeful Lagardere Group, cercetat penal, a demisionat. Firma a participat la licitația de la Aeroportul Chișinău appeared first on NewsMaker.
20:40
Minstrul Afacerilor Externe Mihai Popșoi, aflat într-o vizită oficială la Londra, a avut o întrevedere cu omologul său englez, David Cameron, și ministra pentru Europa, Nus Ghani. Oficialii au discutat, printre altele, despre procesul de integrarea la Uniunea Europeană al Republicii Moldova. După întâlnire, David Cameron a declarat că Londra va fi „întotdeauna” alături de […] The post Mihai Popșoi, întâlnire cu omologul britanic la Londra. Cameron: „Vom fi întotdeauna alături de Moldova” appeared first on NewsMaker.
20:10
Un tânăr de 28 de ani a fost transportat la spital, după ce a fost împușcat în centrul Chișinăului. Cazul a avut loc în seara de 30 aprilie. Atacatorul a fost reținut de oamenii legii. Informațiile au fost raportate de Inspectoratul General al Poliției (IGP) într-un comunicat. Potrivit IGP, întâmplarea a avut loc pe 30 […] The post Un tânăr de 28 de ani a fost împușcat în Chișinău. Victima a fost transportată la spital, iar suspectul – reținut appeared first on NewsMaker.
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Prima ședință de judecată în dosarul lui Guțul, amânată. Numiri și demisii la Guvern: un nou ambasador în Elveția. Ghilețchi se vrea președinte la comisia europeană. Descinderi la Spitalul de Psihiatrie Bălți. Moldova poate exporta în UE carne proaspătă de pasăre. Lipsiți de la adunările […] The post (VIDEO) Ghilețchi aspiră la funcția de șef al Comisiei Europene, în Moldova se va introduce termenul „feminicid”, iar în școli – jurnalul electronic/ Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
19:00
Comisia Europeană a deschis marți, 30 aprilie, o anchetă împotriva rețelelor de socializare Facebook şi Instagram ale Meta, suspectate că nu au respectat obligațiile în materie de combatere a dezinformării înaintea alegerilor din iunie pentru Parlamentul European, scrie Agerpres cu referire la AFP şi dpa. „Comisia a creat instrumente pentru a proteja cetățenii europeni de […] The post Anchetă împotriva Facebook şi Instagram, în UE. Nu ar fi respectat obligațiile privind combaterea dezinformării appeared first on NewsMaker.
18:40
Vicedirectoarea Spitalului de Psihiatrie din Bălți, suspectată că ar fi majorat nejustificat unele cheltuieli ale instituției pentru a-și mobila din diferența de bani propria casă, a fost concediată. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco, pe 30 aprilie. Oficiala susține că ministerul pe care îl conduce va promova și în continuare toleranță zero […] The post Vicedirectoarea Spitalului de Psihiatrie din Bălți, suspectată de corupție, concediată. Nemerenco declară „toleranță zero” appeared first on NewsMaker.
18:40
Un bărbat înarmat cu o sabie a atacat mai mulți trecători și polițiști lângă o stație de metrou din Londra. Cazul a avut loc în dimineața de 30 aprilie. Un băiat în vârstă de 13 ani s-a stins din viață la scurt timp după atac, la spital. Alte patru persoane sunt internate. Atacatorul a fost […] The post VIDEO Atac cu sabie la Londra: Un băiat de 13 ani a murit la spital, iar alte 4 persoane sunt internate appeared first on NewsMaker.
18:00
Oamenii percep un diagnostic oncologic ca pe o condamnare la moarte, deși nu este cazul: în stadii incipiente, cancerul este complet vindecabil. Doctorul Dmitrii Cojuhari s-a convins de aceasta după câțiva ani de lucru în calitate de medic oncolog în raionul Orhei. Are 2 mii de pacienți în evidențe, unii în ultimul stadiu. El își […] The post „Copiii mici nu trebuie să vadă cum le moare mama sau tata”. Istoria unui medic oncolog din Orhei despre vindecarea cancerului, „insensibilitate” profesională și munca la periferie appeared first on NewsMaker.
17:50
Noțiunea de femicid, definită ca uciderea intenționată a unei femei din motive misogine sau bazate pe gen, ar putea fi introdusă în legislația Republicii Moldova, urmare a apelului public venit din partea mai multor organizații ai societății publice. Subiectul a fost discutat la audierile publice organizate de Parlament privind răspunsul sistemic al statului la cazuri […] The post Noțiunea de femicid ar putea fi introdusă în lege. Rezultatul audierilor din Parlament, urmare a cazului Anei-Maria appeared first on NewsMaker.
17:40
Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove, Vladimir, a ținut o slujbă de sfințire a produselor pascale la combinatul de panificație „Franzeluța” din capitală. Evenimentul a avut loc pe 30 aprilie, în Săptămâna Patimilor. Precizările au fost făcute de Mitropolia Moldovei într-un comunicat.  La slujba de sfințire a produselor pascale de la „Franzeluța”, alături de mitropolitul […] The post Cozonacii de la „Franzeluța”, sfințiți de mitropolitul Vladimir: „Dumnezeu să înmulțească în inimile noastre pacea” appeared first on NewsMaker.
17:30
Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP) admite că Ana-Maria, tânăra însărcinată găsită moartă la opt zile de la dispariție putea fi salvată, dacă oamenii legii aveau la dispoziție mai multe pârghii de acțiune. Viorel Cernăuțeanu a recomandat în acest sens modificarea legislației, care să permită acces direct poliției la camerele de supraveghere din spațiile publice. […] The post Ana-Maria, tânăra însărcinată găsită moartă, putea fi salvată? Cernăuțeanu: „Poate că reușeam” appeared first on NewsMaker.
16:50
Un judecător din Republica Moldova a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Totodată acesta va trebui să achite o amendă în valoare de 200 mii lei. În plus a fost dispusă confiscarea din contul inculpatului, cu trecerea forțată și gratuită în proprietatea statului, a sumei de 6 400 euro. Judecătorul ar fi pretins 200 […] The post Judecător din Moldova, condamnat la închisoare: ar fi primit peste 6 mii EUR în schimbul unei „hotărâri favorabile” appeared first on NewsMaker.
16:10
Un incendiu a izbucnit într-o anexă de pe teritoriul unui local din orașul Căușeni, în după-amiaza zilei de 30 aprilie. Flăcările se răspândesc spre acoperișul construcției. Cinci echipe de salvatori lucrează pentru stingerea incendiului. Informațiile au fost raportate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) într-un comunicat. Apelul la Servciul 112 a fost recepționat […] The post VIDEO Incendiu într-un local din Călărași: cinci echipe de salvatori luptă cu focul appeared first on NewsMaker.
16:10
Pe 29 aprilie, la Palatul Republicii a avut loc o întâlnire cu scriitorul Vladimir Sorokin. Iar Galeria de Artă Contemporană Plai găzduiește expoziția „Slănina albastră” bazată pe romanul cu același nume al lui Sorokin. Expoziția, pe care scriitorul a deschis-o împreună cu galeristul Marat Ghelman, este rezultatul colaborării dintre Sorokin și a inginerului Evgheni Nikitin […] The post „Potretul lui Pușkin stă la o groapă de gunoi din Kiev și e normal”. Interviu NM cu scriitorul Vladimir Sorokin despre Moldova, războiul din Ucraina și literatura rusă appeared first on NewsMaker.
16:00
Prima ședință de judecată în dosarul în care este vizată bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, a fost amânată. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au decis să întrerupă ședința la cererea avocaților Evgheniei Guțul, care este acuzată că ar fi acceptat cu bună știință bani din partea unui grup criminal organizat. Aceștia susțin că procurorii nu au […] The post Prima ședință de judecată în dosarul Evgheniei Guțul – amânată. Bașcana s-a plâns că nu a primit rechizitoriul în română appeared first on NewsMaker.
16:00
Cafeneaua Crizantema din Chișinău, care anterior a aparținut Academiei de Științe a Moldovei (AȘM) iar în 2018 a fost înstrăinată de guvernul Filip, a fost cumpărată la începutul acestui an de SRL Ultra Distribution, companie ce deține unul dintre cele mai mari magazine de electrocasnice din Moldova, scrie anticoruptie.md. Potrivit sursei, firma de construcții Astercon […] The post Fostă cafenea din Chișinău, cumpărată de la stat cu 6,6 mln de lei, vândută: cine este noul proprietar și ce legături ar avea appeared first on NewsMaker.
15:40
Ucraina, care de peste doi ani se confruntă cu invazia rusă, nu intenționează să reîntoarcă forțat bărbații aflați la vârsta de recrutare din străinătate. Declarația a fost făcută de viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică, Olga Ștefanișina, într-un interviu pentru Deutsche Welle publicat pe 30 aprilie. Olga Ștefașina a declarat că furnizarea datelor personale comisariatelor […] The post Oficial de la Kiev: Ucraina nu va întoarce forțat, din străinătate, bărbații aflați la vârsta de recrutare appeared first on NewsMaker.
15:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Prima ședință de judecată în dosarul lui Guțul, amânată. Numiri și demisii la Guvern: un nou ambasador în Elveția. Ghilețchi se vrea președinte la comisia europeană. Descinderi la Spitalul de Psihiatrie Bălți. Moldova poate exporta în UE carne proaspătă de pasăre. Protest pentru promovarea egalității […] The post (VIDEO) Carnea din Moldova va ajunge în UE, ședință amânată, din cauza limbii, în dosarul bașcanei, descinderi la Psihiatrie / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:10
Președinta Maia Sandu a felicitat, pe 30 aprilie, sportivii din Moldova medaliați la competiții internaționale. Șefa statului a amintit ajutorul oferit de Guvern în ultimii doi ani sportivelor de performanță din țară, urându-le, acestora, succese la competițiile următoare. „Ne mândrim!”, a scris Maia Sandu pe rețelele de socializare. Maia Sandu a felicita-o pe campioana Daria […] The post „Ne mândrim”. Sportiva din Moldova, campioană europeană la box, felicitată de Maia Sandu appeared first on NewsMaker.
14:40
Una dintre cele mai mari companii de telecomunicații din lume, Huawei, va investi 1 000 000 de lei pentru crearea de „clase digitale” în câteva instituții de învățământ din cadrul Rețelei de Școli Model din Moldova. Anunțul a fost făcut pe 30 aprilie de Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun. Ministrul a precizat că 12 […] The post Școlile „model” din Moldova vor fi susținute cu 18 mln lei. Câți bani va investi o companie chineză de telecomunicații appeared first on NewsMaker.
14:40
Procuratura Generală (PG) investighează implicarea fratelui lui Gheorghe Cotorobai, principalul suspect în omorul Anei-Maria, tânăra însărcinată dispărută la Orhei, în cazul de deces al unui copil de 10 luni, care s-a produs acum 14 ani, scrie Ziarul de Gardă. Fratele lui Gheorghe Cotorobai este acuzat de rudele copilului că ar fi omorât bebelușul și ar […] The post Fratele principalului suspect în omorul Anei-Maria, investigat de procurori în cazul morții unui bebeluș de 10 luni appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.