TV Nord

Acum o oră
17:50
„Vasul acesta totdeauna îl folosesc de așa ceva, aici ca să fie fixarea aceasta, vopseaua mai bine îi mai punem și oțet.” În Joia Mare, gospodinele vopsesc și încondeiază ouăle de Paște OLGA CIOBANU, locuitoarea satului Plop, raionul Dondușeni: „Chiar și încondeierea are mai multe tehnici. Mă rog, știți cum, fiecare bordei cu a lui […] Acest articol /VIDEO/ Ouăle vopsite în Joia Mare nu se strică tot anul. Gospodinele din nordul țării au „înroșit” ouăle pentru Paști a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 2 ore
17:30
În perioada 9-16 mai, Armata Națională va participa la exercițiul „Swift Response-2024”, condus de Comandamentul Statelor Unite ale Americii în Europa și Africa. Exercițiul se va desfășura pe teritoriul Republicii Moldova, în raioanele din nordul țării. Scopul antrenamentelor este dezvoltarea capabilităţilor şi creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii participanți, precum și punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedurilor moderne de instruire militară individuală şi colectivă. La exercițiu vor participa peste 400 de militari din Brigada […] Acest articol Soldații din SUA împreună cu cei moldoveni vor efectua exerciții militare în nordul țării a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 4 ore
16:40
De Joia Mare se coace păscuța, cu care credincioșii vor merge la sfințit, în Noapte Învierii. Olga Ciobanu a adunat cele mai alese ingrediente pentru a face o pască dulce, așa cum e tradiția în familia ei. Femeia a frământat de cu dimineață și a lăsat aluatul la odihnit, pentru ca să fie pufos și […] Acest articol /VIDEO/ Astăzi gospodinele coc păscuța pentru Paști a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:40
O fostă vinărie a luat foc. Incendiul a izbucnit în după amiaza zilei de azi, 2 mai 2024 pompierii au fost alertați pentru a lichida un incendiu izbucnit pe teritoriul unei fostei vinării de pe strada Grenoble 163/2 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:39. Pentru lichidarea flăcărilor au […] Acest articol /FOTO/ O fostă vinărie din capitală a luat foc. Trei echipe de pompieri lucrează pentru lichidarea incendiului a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Acum 8 ore
12:20
La 30 aprilie 2024, judecătorii din cadrul Curții de Apel Bălți au admis apelul procurorilor anticorupție împotriva sentinței Judecătoriei Soroca, sediul Central din 26 ianuarie 2018, prin care un judecător în cadrul Judecătoriei Drochia, a fost condamnat la 7 ani de închisoare, cu amendă de 160 mii de lei şi privat de dreptul de a […] Acest articol Un judecător din Drochia, condamnat la 10 ani de închisoare pe un dosar instrumentat de CNA a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
„Colegiul Agroindustrial din Rîșcani a venit cu inițiativa de a petrece un maraton caritabil în raionul Rîșcani, în susținerea tânărului Boclinca Rodislav, care are nevoie de suport financiar pentru tratament în sumă de 30 de mii de euro, vreau să mulțumesc la toți cei care s-au implicat în organizarea și petrecerea acestui maraton.” Pentru operația […] Acest articol /VIDEO/ Maraton caritabil pentru Rodislav. Un tânăr din Rîșcani are nevoie de susținerea noastră a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
O olandeză de 28 de ani, sănătoasă din punct de vedere fizic, a decis să fie eutanasiată, pentru că – spune ea – nu mai poate lupta cu depresia, autismul și cu tulburarea Borderline, scrie Digi24.md. Zoraya ter Beek, care locuiește într-o localitate mică de lângă granița cu Germania, a luat decizia dificilă de a-și […] Acest articol O tânără din Olanda cu depresie va fi eutanasiată, pentru că „nu mai poate face față”. Are doar 28 de ani a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
„Înainte cum se sărbătorea, se sărbătorea în masă, oamenii ieșeau, se strângeau, vată dulce, baloane, paradă era, organizațiile ieșeau, acum în general nu este nimic, am venit să vedem, e pustiu, ne întoarcem și plecăm acasă.” Bălțenii își aduc aminte cu nostalgie de vremurile când ieșeau la paradă de Ziua Muncii „Copiii noștri erau așa […] Acest articol /VOX POP/ Ziua Muncii – văzută de bălțeni diferit. Unii duc nostalgia vremurilor sovietice a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
Tot mai multe persoane caută alternative naturale pentru vopsitul ouălor de Paşte. Sfecla, sucul de afine sau ceaiul sunt o soluţie eficientă şi rapidă pentru a colora ouăle de sărbători, scrie știrileprotv.ro. A vopsi ouăle în mod natural necesită uneori o muncă laborioasă, iar ingredientele sunt destul de scumpe dacă e să le cumperi de […] Acest articol Metode ușoare de vopsit ouăle de Paște, în mod natural a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
În Fâşia Gaza există acum mai multe dărâmături şi moloz decât în Ucraina, a afirmat miercuri responsabilul operaţiunilor ONU de deminare în îngustul teritoriu palestinian bombardat constant de Israel în războiul său contra Hamas, transmite digi24.ro. „Pentru a înţelege mai bine, frontul din Ucraina are 600 de mile (ceva mai puţin de 1.00 km) în lungime, […] Acest articol Avertizare ONU: În Gaza e mai mult moloz decât în Ucraina, contaminat cu muniţii neexplodate şi azbest a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
DE MIERCUREA MAREA SE FACE CURAT ÎN CASE LIUBA PATLATÎI, locuitoare s. Sofia: „Până la Sfintele Paști trebuie de făcut oleacă de curățenie. Toată iarna a fost mai frig, mai plouă, mai stăm în casă, mai stăm noi cum mai stăm, dar când ajungem în Postul Mare trebuie oleacă de făcut curățenie. Când lucrez la […] Acest articol /VIDEO / În Miercurea Mare gospodinele fac curățenie. Ce a învățat Liuba Patlatîi din Sofia, Drochia, de la mama ei a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
În Săptămâna Patimilor, credincioşii rememorează, pas cu pas, calea urmată de Iisus Hristos pentru mântuirea omului şi învingerea morţii, cale care culminează cu evenimentul crucial din creştinism: Învierea. Joia Mare este cunoscută şi ca Joia celor 12 Denii sau Joia Neagră, transmite tvrmoldova.md.  În Joia Mare sunt prăznuite patru aspecte: spălarea picioarelor apostolilor de către […] Acest articol Tradiţii şi obiceiuri în Joia Mare sau Joia Neagră a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
Pentru astăzi, 2 mai, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer noros pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi de +21 de grade pe timp de zi. În Centru, termometrele vor indica +23 de grade Celsius. Iar în Sudul țării se așteaptă +25 de grade. În Capitală, maximele se opresc la +23 de grade […] Acest articol /METEO/ Cer noros de Joia Mare. Câte grade vor fi astăzi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
Consumatorii casnici vor achita pentru 1m cub de gaze naturale cu 1,24 lei (fără TVA) mai puțin decât prețul actual. Prețul a fost aprobat de către Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) în ședința de astăzi. Noile prețuri vor intra în vigoare la 3 mai 2024, data publicării în Monitorul Oficial al Republicii […] Acest articol S-a ieftinit gazul. Cât vor achita consumatorii casnici pentru un metru cub a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:50
Un bărbat de 52 de ani din raionul Rîșcani, a fost condamnat la 15 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, fiind învinuit de huliganism și omor intenționat. Pe 3 noiembrie 2023, învinuitul aflându-se la stația de autobuze din satul Vasileuți, raionul Rîșcani, din motive huliganice, a iscat un conflict cu un bărbat. După […] Acest articol Un bărbat din raionul Rîșcani, condmnat la 15 ani de închisoare pentru huliganism și omor intenționat a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Ieri
09:10
Zi importantă pentru creştinii ortodocşi. În Miercurea Mare din Săptămâna Patimilor s-a făcut pomenirea femeii celei păcătoase şi a avut loc vânzarea lui Iisus Hristos de către Iuda, pentru 30 de arginţi. Care sunt obiceiurile şi ce trebuie să facă astăzi un bun creştin, aflaţi în materialul următor, transmite TVRMOLDOVA.  În această zi se oficiază […] Acest articol Miercurea Mare – ziua în care Iisus Hristos a fost vândut de către Iuda a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
Pe 1 mai, în toată lumea este marcată Ziua Internațională a Muncii. În 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat data de 1 mai drept Zi Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Pentru majoritatea țărilor din Europa, inclusiv în Republica Moldova,  1 Mai este zi liberă. […] Acest articol 1 mai – Ziua internațională a muncii a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:00
Pe cazul dosarului de corupție la Spitalul de Psihiatrie din Bălți, în baza materialelor de urmărire penală, vicedirectoarea care deținea și interimatul funcției de administrator a fost astăzi concediată. Anunțul a fost făcut de către Ministra Sănătății, Ala Nemerenco. „Comiterea de către persoanele cu funcții administrative care gestionează mijloace bănești sau valori materiale a unor […] Acest articol Cazul dosarului de corupție de la Spitalul de Psihiatrie din Bălți: directoarea a fost demisă a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
07:40
Ieri seara un bărbat a fost rănit prin împușcare în centrul capitalei. Potrivit Inspectoratului General al Poliției precizează că cei doi bărbați (victima și agresorul) au consumat împreună băuturi alcoolice la domiciliul persoanei care a folosit arma. La un moment dat între cei doi s-a iscat un conflict în timpul căruia a fost efectuată împușcătura. […] Acest articol Și-a împușcat amicul de pahar. Poliția recomandă consumul moderat de alcool în timpul sărbătorilor a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
07:10
Vremea rămâne stabilă: Soare, temperaturi plăcute și vânt blând, prognozează meteorologii pentru 1 mai. Fără precipitații. Vântul își schimbă direcția de la sud-est slab la moderat. Ziua ne vom bucura de temperaturi maxime ce vor atinge +19..+24°C. Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram Acest articol /METEO/ Ne bucurăm in continuare de soare. Cum va fi vremea azi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:20
Polițiștii solicită sprijinul cetățenilor pentru a găsi un bărbat de 63 de ani, din orașul Bălți, care la data de 26 martie 2024 a plecat de la domiciliu într-o direcție necunoscută. Oamenii legii ieri au fost sesizați de către sora acestuia. La momentul dispariției, purta un pulover albastru, pantaloni negri, geacă neagră și încălțăminte cafenie. […] Acest articol Un bărbat din orașul Bălți este căutat de rude și poliție. Poliția solicită sprijinul cetățenilor a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:20
„I-a uitați-vă ce frumusețe, nu are lumea bani să cumpere. I-a uitați-vă perfecți, de dimineață tăiați, la ora cinci dimineața tăiați. – Care e prețul? – Prețul e mizer, 90-100. – La kilogram da? – La kilogram desigur, nu unul.” Mai bine de o lună, la Piața Centrală din Bălți se vând cârlani pentru masa […] Acest articol /VIDEO/ Cât costă un miel la Piața Centrală din Bălți. „I-a uitați-vă ce frumusețe, nu are lumea bani să cumpere”    a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:00
Elevele din patru instituții de învățământ au participat la concursul Beauty Day, organizat la Bălți ARINA CEREVATOVA, elevă: „Acest machiaj l-am ales pentru că o prinde pe model. Acum printre tendințe este smoky eyes, în deosebi în nuanțe de maro. Acest machiaj este foarte întrebat de către clientele mele.” ALEXANDRA GROZA, elevă: „Am decis să […] Acest articol /VIDEO/ Concurs național de frumusețe, organizat la Bălți. Fetele s-au întrecut la patru compartimente a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
16:40
Ivan Cimpoieș, un criminal extrem de periculos, extrădat în decembrie 2023 din Bulgaria, a fost condamnat marți de Judecătoria Comrat, sediul central, la închisoare pe viață, transmite anticorupție.md.  În perioada 1999-2004, Ivan Cimpoeș, 50 de ani, a creat și a condus un grup criminal organizat specializat în infracțiuni de tâlhărie. El a participat la 13 […] Acest articol Prins după 18 ani de căutori. Bărbat condamnat la detențiune pe viață a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:20
Ofițerii CNA au efectuat mai multe percheziții în care este vizat directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți, un consultant juridic al instituției și reprezentantul unei persoane juridice într-un dosar penal de delapidare a bugetului instituției. DORIN RUSU, jurnalist TV Nord: „La domiciliul unuia dintre suspecți au fost depistate mai multe articole din mobilier […] Acest articol /VIDEO/ Percheziții la Spitalul de Psihiatrie Bălți. Mai multe persoane au fost reținute a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:00
În Republica Moldova vor fi deschise trei remize noi de salvatori și pompieri, construite în cadrul Programului tehnic umanitar al Departamentului Apărării SUA. Construcțiile urmează a fi ridicate în orașele Ocnița, Dondușeni și Căinari. Lucrările de construcție urmează să fie finalizate pe parcursul acestui an, iar inaugurarea noilor unități vor spori securitatea cetățenilor din nordul […] Acest articol În orașele Ocnița și Dondușeni vor fi construite noi stații pentru salvatori a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:30
Poliția din Soroca a fost alertată cu privire la un accident rutier survenit în localitatea Rublenița, raionul Soroca, în urma căruia un tânăr de 18 ani a ajuns la spital. În urma intervenției poliției, s-a constatat preliminar că un bărbat în vârstă de 30 de ani, locuitor al raionului Soroca, conducând un automobil de marcă […] Acest articol /FOTO/ Accident grav la Soroca. Un tânăr de 18 ani, internat la spital a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:10
Agenția Servicii Publice anunță că din cauza unor deficiențe tehnice ale Sistemului Guvernamental de plăți electronice MPAY a fost sistată temporar prestarea serviciilor publice ale ASP pe întreg teritoriul țării. Specialiștii tehnici din cadrul ASP, Agenția de Guvernare Electronică și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică lucrează, în prezent, asupra remedierii problemelor tehnice apărute. Fii […] Acest articol Agenția Servicii Publice anunță sistarea temporară a prestării serviciilor a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:40
Ofițerii CNA desfășoară mai multe percheziții în care este vizat directorul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Bălți, un consultant juridic al instituției și reprezentantul unei persoane juridice într-un dosar penal de delapidare a bugetului instituției. Potrivit faptelor investigate, în perioada anului 2023, directorul interimar al instituției medicale ar fi majorat nejustificat unele cheltuieli astfel […] Acest articol Percheziții la directorul Spitalului de Psihiatrie din Bălți. Este vizat într-un dosar pornit de CNA pe delapidarea bugetului instituției a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:40
Judecătorii Curții de Apel Bălți au declarat venituri de milioane pentru anul 2023. În timp ce unii au conturi în euro, roni și dolari obținuți din donații, alții s-au ales cu apartamente la preț preferențial. TV Nord a analizat declarațiile de avere ale acestora și a realizat un top a celor mai bogați magistrați ai […] Acest articol /DOC/ Unii au case de milioane, alții sunt latifundiari: Cine sunt cei mai bogați judecători de la Curtea de Apel Bălți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
Vreme frumoasă cu cer variabil, fără precipitații, prognozează pentru astăzi, 30 aprilie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat. La nordul țării se așteaptă maxime de +23 de grade Celsius și minime de +9 grade. La Chișinău mercurul în termometre poate urca până la +23 de grade, iar în regiunile de sus maxima zilei va ajunge până la […] Acest articol /METEO/ Cer senin și vreme caldă. Cum va fi ziua de azi, 30 aprilie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
29 aprilie 2024
17:20
Unde vor să se odihnească bălțenii la vară „Poate în România, eu știu, la Suceava poate. La Marea Neagră, eu știu, o să vină soțul acasă și cu el o să planificăm. Am dori da să călătorim, să ne odihnim puțin.” „Abia am revenit din concediu. În Italia am fost. În Germania vreau, nu am […] Acest articol /VOX POP/ Unde vor să se odihnească bălțenii la vară? a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
17:10
Lori și George Schappell, cei mai în vârstă gemeni siamezi din lumea, au decedat la vârsta de 62 de ani. Gemenii s-au născut cu craniile parțial fuzionate și au împărțit 30% din creier, scrie a1.ro Cei mai bătrâni gemeni siamezi din lume, Lori și George Schappell, și-au pierdut viața la vârsta de 62 de ani. […] Acest articol Au decedat cei mai în vârstă gemeni siamezi din lume. Au trăit până la 62 de ani a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:50
Mai mulți aleși locali din Bălți au fost surprinși în timp ce stăteau pe rețelele de socializare la ședința consiliului municipal, din 24 aprilie. Vădit deranjată de faptul că operatorul TV Nord filma în sală, consiliera municipală din partea formațiunii politice Partidul Nostru, Elena Grițco a ținut să ne zică că presa are locul ei […] Acest articol /VIDEO/ La primăria Bălți presa trebuie să stea „la loc”. O consilieră, deranjată de jurnaliștii TVN a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:40
Poliția întreprinde acțiuni în vederea localizării unei tinere dispărută la 27 aprilie. Astăzi, polițiștii din Ialoveni au fost sesizați de o femeie, precum că fiica sa de 23 ani, în seara zilei de 27 aprilie a plecat de la domiciliul familiei din localitatea Malcoci și până la moment nu a revenit. Semnalmente: înălțimea 1.65 m, […] Acest articol /FOTO/ O tânără de 23 de ani, de negăsit de două zile. Este căutată de rude și poliție a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:40
O fetiță de 5 ani a fost operată cu succes de medicii de la Centrul Mamei și Copilului din Chișinău, după ce o suliță de la gard i-a străpuns gâtul. Minora a fost adusă de ambulanță la Chișinău în sala de operații cu tot cu bucata de gard tăiată – pentru că era imposibil de […] Acest articol /FOTO/ O fetiță de 5 ani, salvată de medicii de la Chișinău, după ce o suliță de la gard i-a străpuns gâtul a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:50
Inspectorii de mediu, împreună cu polițiștii de frontieră au organizat o operațiune împotriva braconajului în golful Ciuhur. Aceștia au depsistat opt plase din monofilament, echipament interzise pentru pescuit, cu o lungime totală de aproximativ 600 de metri. Plasele au fost depistate și ridicate în apropierea localităților Văratic și Duruitoarea Veche din raionul Rîșcani. „În timp […] Acest articol /FOTO/ Braconaj în raionul Rîșcani. Inspectorii de mediu au ridicat 600 de metri de plasă pentru pescuit a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
10:20
Locuitorii din Soroca au început să facă curățenie la mormintele răposaților. „Noi acum vom face ca să fie curat, când vor veni oaspeții să nu fie murdar, asta e”. Valentina Preida face curățenie an de an la mormintele celor dragi. VALENTINA PREIDA, locuitoarea orașului Soroca: „Acesta este verișorul meu, verișoara, aici a decedat nu demult. […] Acest articol /VIDEO/ Locuitorii din Soroca fac curățenie la mormintele răposaților. Care este cel mai scump monument din cimitir a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:50
O adolescentă de 17 ani a fost căutată câteva ore noaptea în pădure, după ce a plecat împreună cu fratele său după ciuperci și nu s-a mai întors. Oamenii legii au fost anunțați în jurul orei 22.20, de o femeie din Cimișlia, despre dispariția fiicei sale de 17 ani. Adolescenta a plecat de acasă în […] Acest articol O adolescentă de 17 ani s-a rătăcit noaptea în pădure. Poliția a căutat-o câteva ore a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
09:00
Postul Paștelui se încheie cu Săptămâna Patimilor, numită în popor și Săptămâna Mare, care precede marea sărbătoare a Învierii lui Iisus Hristos. În această săptămână, gospodinele fac curățenie generală în case, vopsesc ouă, coc cozonaci și pregătesc bucate pentru masa de Paște. Din seara Duminicii Floriilor și până în Vinerea Patimilor, în biserici se săvârșește […] Acest articol A început săptămâna patimilor. Ce nu au voie să facă creștinii în aceste zile a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:40
Vreme caldă și fără precipitații prognozează pentru astăzi, 29 aprilie, meteorologii. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, maximele termice vor ajunge până la + 23 de grade, în regiunile de nord. La sud mercurul în termometre se va ridica până la +22 grade Celsius.  La Chișinău, ziua se vor înregistra maxime de +23, iar noaptea minime de […] Acest articol /METEO/ Precipitații nu se prevăd. Cum va fi vremea astăzi, 29 aprilie a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
28 aprilie 2024
16:50
Cazul a fost documentat de funcționarii postului vamal Leușeni, urmare a verificărilor unui microbuz de model „Mercedes-Benz Sprinter”, ce se deplasa din Germania spre Republica Moldova. În cadrul controlului vamal, șoferul, un bărbat cu dublă cetățenie (MDA/ROU), în vârstă de 30 de ani a comunicat că toate bunurile transportare au fost indicate în declarația vamală. […] Acest articol A ”uitat” să declare în vamă peste 70 perechi de încălțăminte presupuse a fi de brand a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:30
Cel puțin cinci oameni au murit și 33 au fost răniți în China, după ce o tornadă a făcut ravagii, în apropiere de Hong Kong, transmite digi24.ro Cerul s-a întunecat brusc în toiul zilei, o vijelie puternică a pornit, iar rafalele violente au început să smulgă acoperișuri. Tornada a lovit cu rafale de peste 250 […] Acest articol O tornadă a făcut ravagii în China. Cel puțin 5 oameni au murit, iar alți 33 au fost răniți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
14:20
Peste 170 de atacuri au fost comise împotriva politicienilor în perioada premergătoare alegerilor din iunie. Aceste violențe au tensionat campaniile și au semănat îndoieli cu privire la guvernabilitate în mai multe regiuni. Specialiștii avertizează că linia de demarcație dintre statul mexican și crima organizată este din ce în ce mai neclară, transmite adevarul.ro Violența electorală […] Acest articol Alegeri însângerate în Mexic: 30 de candidați uciși, 77 amenințați și 11 răpiți a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
13:20
Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi, 28 aprilie, Duminica Floriilor, o sărbătoare care marchează intrarea Mântuitorului Isus Hristos în Ierusalim „Este o duminică foarte frumoasă, duminica verde se mai spune în limba rusă, toți creștinii sărbătoresc sărbătoarea aceasta. Iau crenguțele acasă, se slăvesc pe spate, pe cap, copiii, părinții, pentru sănătate, credem în așa ceva, suntem creștini […] Acest articol /VIDEO/ Duminica Floriilor, sărbătorită la Răuțel. Oamenii s-au rugat pentru pace și bunăstare a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
12:10
O linie electrică aeriană de 400 kv va interconecta localitățile Bălți și Suceava. Aceasta are scopul de a crește securitatea energetică a țării noastre și va fi construită cu suportul partenerilor externi. Parlamentul a ratificat Acordul de credit cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru construcţia liniei de transmitere a energiei electrice. Acordul de […] Acest articol O linie electrică aeriană de 400 kv va interconecta municipiile Bălți și Suceava a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
11:20
Republica Moldova marchează astăzi cea de-a zecea aniversare a liberalizării regimului de vize cu Uniunea Europeană, fiind prima țară din cadrul Parteneriatului Estic care a obținut regimul fără vize cu UE, transmite MOLDPRES. Vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe, a declarat că, în această perioadă, „2,54 milioane de cetățeni moldoveni au efectuat peste 31 […] Acest articol Republica Moldova marchează 10 ani de la liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
08:30
Pentru astăzi, 28 aprilie, Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează cer variabil pe întreg teritoriul țării. În Nord se așteaptă temperaturi de +17 de grade pe timp de zi. În Centru, termometrele vor indica +19 de grade Celsius. Iar în Sudul țării se așteaptă +22 de grade. În Capitală, maximele se opresc la +20 de grade […] Acest articol /METEO/ Vreme frumoasă pentru plimbare. Câte grade vor fi astăzi a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
27 aprilie 2024
17:30
Mai multe ţări din Africa de Est au fost lovite de precipitaţii peste nivelul normal. Cel puțin 70 de persoane au murit în Kenya, de la mijlocul lunii martie și până acum, în urma inundațiilor, a declarat, vineri, un purtător de cuvânt al guvernului, transmite AP. Iar ploile nu se vor opri nici în acest […] Acest articol Africa: Cel puțin 70 de persoane au murit în urma inundațiilor masive din Kenya, iar ploile nu se vor opri a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
15:10
Misiunea Socială „Diaconiaˮ organizează astăzi, 27 aprilie, colectarea națională de produse alimentare pentru a le oferi ulterior celor nevoiași. Masa Bucuriei” este una dintre cele mai longevive campanii care se desfăşoară anual în ultima săptămână a postului Paştelui. Pentru al 15-lea an consecutiv, moldovenii sunt îndemnați să doneze produse alimentare care vor ajunge pe mesele […] Acest articol Misiunea Socială „Diaconiaˮ a început campania națională „Masa Bucuriei” a apărut pentru prima dată pe TV-Nord | Știri Televiziunea nordului.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.