LIVE Ședința Guvernului – Executivul aprobă Politica bugetar-fiscală și vamală pe anul 2025

Politik, 8 iulie 2024 10:10

Guvernul aprobă politica bugetar fiscală și vamală pe anul 2025. Documentul va sta la baza adoptării legii bugetului pentru anul 2025. Documentul conține câteva priorități – asigurarea mobilizării resurselor bugetare necesare pentru finanțarea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă; implementarea instrumentelor fiscale de atragere și menținere a investițiilor; revizuirea mecanismelor de calculare și achitare a impozitelor și ... LIVE Ședința Guvernului – Executivul aprobă Politica bugetar-fiscală și vamală pe anul 2025 The post LIVE Ședința Guvernului – Executivul aprobă Politica bugetar-fiscală și vamală pe anul 2025 appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 24 ore
14:50
Ursula von der Leyen a obţinut joi votul Parlamentului European pentru un al doilea mandat de cinci ani ca preşedinte al Comisiei Europene. Acum, că a obţinut postul pentru încă cinci ani, von der Leyen îşi va aduna echipa, notează News.ro. Cunoscut sub numele de „Colegiu”, acest grup de 27 de membri include un comisar ... Ce se întâmplă după votul confortabil pentru Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene – Când începe noul mandat al executivului european The post Ce se întâmplă după votul confortabil pentru Ursula von der Leyen la șefia Comisiei Europene – Când începe noul mandat al executivului european appeared first on Politik.
14:50
Serviciul Fiscal de Stat a verificat, în primele șase luni ale acestui an, 109 prestatori de servicii de taxi. În total, au fost făcute 355 de controale prin metoda verificării tematice, parțiale, operative, inclusiv trei prin metoda verificării totale, notează zvon.md În urma acțiunilor întreprinse în raport cu firmele de taximetre au fost identificate riscuri ... Sancţiuni de milioane de lei pentru companiile de taxi din Moldova – Ce a depistat FISC-ul The post Sancţiuni de milioane de lei pentru companiile de taxi din Moldova – Ce a depistat FISC-ul appeared first on Politik.
14:30
Partidul Social Democrat European din Moldova(PSDE) va avea un candidat la alegerile prezidențiale din toamnă. Formațiuenea a mers pe o candidatură neutră. Este vorba de fostul rector al Academiei de Studii Economice, Grigore Belostecinic Belostecinic are 64 de ani și este economist de profesie. În perioada 2001 – 2022 a fost rector la ASEM. A ... Încă un aspirant la prezidențiale – Fostul rector al ASEM ,Grigore Belostecinic, candidatul PSDE la scrutinul din toamnă The post Încă un aspirant la prezidențiale – Fostul rector al ASEM ,Grigore Belostecinic, candidatul PSDE la scrutinul din toamnă appeared first on Politik.
14:30
În Republica Moldova va activa o năuă asociație de profil în domeniul irigării. Pe 18 iulie 2024 Asociații de Utilizatori de Apă pentru Irigații (AUAI) au votat formarea unei structuri comune, marcând o nouă etapă în dezvoltarea domeniului de hidroameliorații agricole notează agrobiznes.md Uniunea AUAI „Uniunea ProIrigație” are misiunea de a îmbunătăți cadrul legal în ... În Moldova va activa o Uniune a Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații The post În Moldova va activa o Uniune a Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații appeared first on Politik.
11:20
Microsoft a anunțat vineri o întrerupere a serviciilor care afectează aplicațiile sale Microsoft 365, afectând întreprinderile și utilizatorii din întreaga lume, potrivit Le Figaro. „Investigăm o problemă care afectează capacitatea utilizatorilor de a accesa diverse aplicații și servicii Microsoft 365”, a afirmat multinaționala americană într-o declarație publicată vineri dimineață. „Serviciile noastre sunt îmbunătățite pe măsură ... ULTIMA ORĂ: Microsoft anunță o întrerupere majoră a serviciilor care afectează utilizatori din întreaga lume – Perturbări majore pe aeroporturile din mai multe state The post ULTIMA ORĂ: Microsoft anunță o întrerupere majoră a serviciilor care afectează utilizatori din întreaga lume – Perturbări majore pe aeroporturile din mai multe state appeared first on Politik.
11:20
Fostul premier al țării, Ion Sturza, aduce critici actualei guvernări. În opinia ex prim-ministrului, puterea de la Chișinău „s-a izolat de societate”. Sturza a declarat la TV8 că guvernarea a greșit atunci cînd a insistat să își promoveze de una singură agenda, iar oamenii care au vrut să facă parte din sistem au ajuns să ... Ion Sturza: Guvernarea s-a autoizolat de societate, iar oamenii care au vrut să facă parte din sistem au ajuns să se simtă marginalizați The post Ion Sturza: Guvernarea s-a autoizolat de societate, iar oamenii care au vrut să facă parte din sistem au ajuns să se simtă marginalizați appeared first on Politik.
11:20
Fostul preşedinte american Donald Trump (2017-2021) a declarat joi noaptea că divizarea societăţii trebuie vindecată şi, în discursul de acceptare a nominalizării sale în calitate de candidat al Partidului Republican la Casa Albă, a dat asigurări că va fi liderul tuturor americanilor, nu doar al celor din partidul său, informează agenţiile internaţionale de presă, preluate ... Donald Trump a acceptat nominalizarea republicanilor la alegerile prezidențiale din SUA ”Trebuie să vindecăm divizarea societăţii noastre, voi fi preşedintele tuturor” The post Donald Trump a acceptat nominalizarea republicanilor la alegerile prezidențiale din SUA ”Trebuie să vindecăm divizarea societăţii noastre, voi fi preşedintele tuturor” appeared first on Politik.
11:20
Cadrul normativ cu privire la serviciul diplomatic va fi îmbunătățit. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost votat în prima lectură de Parlament Documentul a fost elaborat de un grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” și are drept scop ajustarea cadrului normativ la evoluțiile activității instituțiilor serviciului diplomatic. Respectiv, ... Ministerul de Externe va putea deschide birouri și în alte localități decât cele în care este stabilită misiunea diplomatică, iar un ambsador al RM ar putea activa și în țară fără înființarea unei misiuni în străinătate The post Ministerul de Externe va putea deschide birouri și în alte localități decât cele în care este stabilită misiunea diplomatică, iar un ambsador al RM ar putea activa și în țară fără înființarea unei misiuni în străinătate appeared first on Politik.
11:20
Asociația „Forța Fermierilor” cere declararea Stării de Urgență în agricultură la nivel de țară, menționând că „această măsură este absolut necesară pentru a salva sectorul agricol din Republica Moldova”. Potrivit Asociației, clima aridă cu arșiță, temperaturile record și fenomenele climaterice extreme pentru Republica Moldova, înregistrate în ultimele săptămâni, au creat record la pagube pe tot ... Forța Fermierilor face apel la instituțiile statului să declare stare de urgență în agricultură la nivel național The post Forța Fermierilor face apel la instituțiile statului să declare stare de urgență în agricultură la nivel național appeared first on Politik.
11:20
Judecătorii și procurorii care nu vor promova evaluarea externă ar putea să nu aibă dreptul de a emite acte de dispoziție până la examinarea contestației de către CSJ O inițiativă legislativă care are drept scop eficientizarea evaluării externe a judecătorilor și procurorilor a fost votată în prima lectură de 58 de deputați. Proiectul prevede că ... Parlamentul vrea să se asigure că judecătorii și procurorii care nu au trecut vettingul nu vor comite abuzuri judiciare – Ce nu vor avea dreptul să facă The post Parlamentul vrea să se asigure că judecătorii și procurorii care nu au trecut vettingul nu vor comite abuzuri judiciare – Ce nu vor avea dreptul să facă appeared first on Politik.
Ieri
23:30
Securitatea R. Moldova este foarte importantă pentru securitatea Europei, a declarat președintele Maia Sandu la Summitul Comunităților Politice Europene. În cadrul reuniunii, șeful statului a discutat cu liderii UE despre provocările cu care se confruntă țara noastră, inclusiv dezinformarea. În context, oficialii și-au exprimat sprijinul despre cum pot să lucreze împreună în combaterea atacurilor hibride ... Președintele Sandu la Summitul Comunității Politice Europene – Securitatea RM este foarte importantă pentru securitatea Europei The post Președintele Sandu la Summitul Comunității Politice Europene – Securitatea RM este foarte importantă pentru securitatea Europei appeared first on Politik.
20:50
Parlamentul a aprobat o nouă structură organizatorică a Consiliului Concurenței. Noua structură organizatorică include 9 subdiviziuni specializate, cu un număr total de 120 de unități, fiind cu 10 unități mai puțin decât prevede actuala structură. 3 direcții care se ocupă de evaluarea și monitorizarea ajutorului de stat au fost comasate. În contextul deschiderii negocierilor de ... Parlamentul modifică statele de personal la Consiliul Concurenței – Instituția va avea mai puțini angajați, iar structurile teritoriale vor fi lichidate The post Parlamentul modifică statele de personal la Consiliul Concurenței – Instituția va avea mai puțini angajați, iar structurile teritoriale vor fi lichidate appeared first on Politik.
20:00
Amenzi aplicate de peste 37 milioane de lei și 15 investigații finalizate privind practicile anticoncurențiale și acțiuni de concurență neloială Raportul de activitate al Consiliului Concurenței pentru anul 2023 a fost prezentat în plenul Parlamentului. Potrivit documentului, 15 investigații privind practicile anticoncurențiale și acțiuni de concurență neloială au fost finalizate. Datele arată că trei dintre ... Care a fost valoarea amenzilor aplicate de Consiliul Concurenței în 2023 – Parlamentul a audiat raportul de activitate al insituției The post Care a fost valoarea amenzilor aplicate de Consiliul Concurenței în 2023 – Parlamentul a audiat raportul de activitate al insituției appeared first on Politik.
20:00
Deputații au examinat în prima lectură textul Acordului internațional privind comercializarea unui teren pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei SUA. Potrivit documentului, prețul de achiziție constituie 18 milioane de euro, plus 7,5 milioane de euro ce vor fi rambursate de SUA pentru cheltuielile aferente transferului lotului de teren. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au ... Acordul de vânzare a terenului pentru Ambasada SUA ratificat în prima lectură – Opoziția BCS: Nu este clară metodologia de evaluare a terenului, iar statul nu obține beneficii maxime The post Acordul de vânzare a terenului pentru Ambasada SUA ratificat în prima lectură – Opoziția BCS: Nu este clară metodologia de evaluare a terenului, iar statul nu obține beneficii maxime appeared first on Politik.
20:00
Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai putea să se folosească de tertipuri juridice pentru a evita extrădarea din Republica Moldova și eschivarea de la răspundere penală. Un proiect de lege care are drept scop depășirea problemelor depistate în cadrul evaluării procedurilor de extrădare cu implicarea cererilor de azil a fost votat ... Parlamentul schimbă cadrul normativ privind azilul- Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai putea să evite extrădarea din RM The post Parlamentul schimbă cadrul normativ privind azilul- Cetățenii străini care au probleme cu legea nu vor mai putea să evite extrădarea din RM appeared first on Politik.
17:50
Maia Sandu a semnat decretul de numire în funcție până la atingerea plafonului de vârstă în privința a 18 magistrați în 15 iulie, scrie Ziarul de Gardă. În mai, în urma unui concurs pentru suplinirea posturilor vacante de judecător în unele instanțe, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a solicitat Președinției numirea a 24 de candidați. ... Președintele Sandu a numit în funcție 18 magistrați, până la atingerea plafonului de vârstă – Cine sunt judecătorii care au obținut acordul șefului statului The post Președintele Sandu a numit în funcție 18 magistrați, până la atingerea plafonului de vârstă – Cine sunt judecătorii care au obținut acordul șefului statului appeared first on Politik.
17:50
Programul „Prima casă” va fi extins pentru a oferi acces mai multor cetățeni ai Republicii Moldova la finanțare pentru cumpărarea de locuințe. Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de modificare a Legii privind unele măsuri în vederea implementării Programului de stat „Prima casă”. Astfel, urmează a fi eliminate o serie de bariere în ... Programul „Prima casă” devine mai accesibil – Ce noutăți conține proiectul prezentat în Parlament The post Programul „Prima casă” devine mai accesibil – Ce noutăți conține proiectul prezentat în Parlament appeared first on Politik.
17:50
Deputații au examinat în prima lectură, în cadrul ședinței plenare de astăzi, proiectul de lege care prevede asigurarea integrității bunurilor sistemelor centralizate de irigare și desecare. Documentul stabilește că bunurile și infrastructura sistemelor de irigare/desecare care aparțin statului și unităților administrativ-teritoriale sunt din domeniul public. Prin urmare, aceste bunuri nu vor putea fi înstrăinate, depuse ... Mecanismul de administrare a infrastructurii de irigare și desecare va fi îmbunătățit – Parlamentul a susținut un proiect de lege prezentat de Guvern The post Mecanismul de administrare a infrastructurii de irigare și desecare va fi îmbunătățit – Parlamentul a susținut un proiect de lege prezentat de Guvern appeared first on Politik.
17:50
Ministerul Agriculturii anunță că în sudul ţării, roada la porumb și floarea-soarelui este compromisă Specialiștii au evaluat mai multe terenuri din sudul ţării şi au constatat că culturile de porumb au fost compromise în proporţie 70-100%, iar cele de floarea-soarelui – în proporţie de 60-80% din cauza secetei și a temperaturillo nocturne de peste 20 ... Ministerul Agriculturii anunță că în sudul ţării, roada la porumb și floarea-soarelui este compromisă – Ce sfat le dă, ministrul Bolea, agricultorilor The post Ministerul Agriculturii anunță că în sudul ţării, roada la porumb și floarea-soarelui este compromisă – Ce sfat le dă, ministrul Bolea, agricultorilor appeared first on Politik.
16:00
Curtea Constituțională s-a expus astăzi pe marginea unei sesizări a deputatului vasile Bolea care a sesizat CC cerând ca Înalta Curte să spună dacă un Consiliu Superior al Magistraturii incomplet este în drept sau nu să inițieze concursul de selectare și să numească un judecător la Curtea Constituțională. Pe 24 noiembrie, 2023 președintele interimar a ... Un CSM incomplet nu este în drept să selecteze un judecător la Curtea Constituțională – Înalta Instanță a declarat parțial neconstituționale prevederile legii cu privire la CSM – Hotărârea CC are efect pe viitor The post Un CSM incomplet nu este în drept să selecteze un judecător la Curtea Constituțională – Înalta Instanță a declarat parțial neconstituționale prevederile legii cu privire la CSM – Hotărârea CC are efect pe viitor appeared first on Politik.
15:30
Vot crucial în Parlamentul European. Ursula von der Leyen va conduce Comisia Europeană încă cinci ani după ce a primit voturile a 401 europarlamentari, 284 – împotrivă, 15 s-au abținut, iar 7 voturi au fost anulate, potrivit numărării buletinelor. Majoritatea necesară era de 360 de voturi. În discursul său de astăzi, Ursula von der Leyen ... ULTIMA ORĂ: Ursula von der Leyen rămâne președintele Comisiei Europene pentru încă cinci ani, după ce a primit voturile a 401 europarlamentari The post ULTIMA ORĂ: Ursula von der Leyen rămâne președintele Comisiei Europene pentru încă cinci ani, după ce a primit voturile a 401 europarlamentari appeared first on Politik.
15:10
Țara noastră va beneficia de un grant în valoare de șase milioane de euro pentru asigurarea standardelor de eficiență energetică pentru locuințele sociale care urmează a fi construite sau renovate. Banii vor fi oferiți de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. În acest sens, Parlamentul a ratificat un Acord care prevede acest lucru. Acordul vizează ... Locuințe sociale, cămine studențești și aziluri de bătrâni renovate – Moldova va primi un grant de șase milioane de euro The post Locuințe sociale, cămine studențești și aziluri de bătrâni renovate – Moldova va primi un grant de șase milioane de euro appeared first on Politik.
15:10
Opoziția extraparlamentară acuză Guvernul PAS că vrea să fenteze procedurile standart de adoptare a actelor normative normative. Este vorba de modificarea legii privire la Guvern, prin care i-a oferit Executivului dreptul să decidă singur care acte necesită să fie adoptate prin procedura standard și care nu Iurie Mărgineanu, vicepreședinte al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei ... Opoziția acuză Guvernul PAS că vrea să fenteze procedurile standart de adoptare a actelor normative The post Opoziția acuză Guvernul PAS că vrea să fenteze procedurile standart de adoptare a actelor normative appeared first on Politik.
15:00
Republica Moldova și România se vor sprijini reciproc în contextul pregătirii și participării la misiuni și operații de menținere a păcii în cadrul coalițiilor multinaționale sub egida ONU, OSCE, NATO sau UE. Un proiect de protocol la Acordul dintre cele două state privind cooperarea în domeniul militar a fost ratificat de Parlament. Conform protocolului, România ... România și Republica Moldova se vor sprijini reciproc în operațiuni de menținere a păcii The post România și Republica Moldova se vor sprijini reciproc în operațiuni de menținere a păcii appeared first on Politik.
14:00
Principalul suspect în cazul asasinării de la Brăiala, a Marinei Gavril, stomatologul din Republica Moldova, în vârstă de 41 de ani, ar putea fi chiar soţul femeii. Potrivit presei din România, victima a fost găsită găsită moartă în vestiarul cabinetului stomatologic şi avea răni deschise la gât și tăieturi pe mâini, care le-au indicat polițiștilor ... Apar noi vresiuni despre omorul cu cruzime a moldovencei din Brăila – Cine ar putea fi principalul suspect The post Apar noi vresiuni despre omorul cu cruzime a moldovencei din Brăila – Cine ar putea fi principalul suspect appeared first on Politik.
14:00
Republica Moldova a exportat 133 mii de tone de mere din recolta sezonului 2023-2024, în peste 30 de țări ale lumii, comparativ cu 124 de mii de tone în sezonul 2022-2023, precizează asociația Moldovafruct, notează IPN. Exporturile către UE practic s-au dublat, de la 12 mii de tone în 2022-2023, la 22 de mii de ... Moldova a exportat 133 mii de tone de mere din recolta sezonului 2023-2024 – Care sunt statele unde sunt solicitate merele moldovenești The post Moldova a exportat 133 mii de tone de mere din recolta sezonului 2023-2024 – Care sunt statele unde sunt solicitate merele moldovenești appeared first on Politik.
14:00
Iurie Ciocan, fostul președinte al Comisiei Electorale Centrale și actualul președinte al filialei PSD România pentru R. Moldova, l-a criticat dur pe actualul ministru al Finanțelor, Petru Rotaru, prin intermediul unei postări pe Facebook. Ciocan a acuzat oficialul de neglijență și de lipsă de înțelegere a impactului economic al plecării companiilor Fujikura și Coroplast din ... Un lider de partid îl face praf pe ministrul de Finanțe, după o declarație a acestuia despre plecarea unor companii din Republica Moldova The post Un lider de partid îl face praf pe ministrul de Finanțe, după o declarație a acestuia despre plecarea unor companii din Republica Moldova appeared first on Politik.
14:00
10 milioane de lei va costa studiul de fezabilitate necesar construcției Stadionului National. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Dan Perciun, la RLIVE. TV. Oficialul a precizat că suma va fi oferită din bugetul de stat. „La prima etapă o să avem studiu de fezabilitate, pe care îl finanțăm, costă 10 milioane de lei, ... Statul va oferi 10 milioane de lei pentru un studiul de fezabilitate necesar construcției Stadionului Național – Ce spune ministrul Perciun The post Statul va oferi 10 milioane de lei pentru un studiul de fezabilitate necesar construcției Stadionului Național – Ce spune ministrul Perciun appeared first on Politik.
14:00
Ministrul Educației, Dan Perciun dă de înțeles că salariile pentru pedagogi în anul curent nu vor fi majorate. Lefurile cadrelor didactice vor fi majorate de la 1 ianuarie 2025. „Eu am spus și anterior că majorări în acest an nu vor fi. Urmează, de la 1 ianuarie 2025. Nimeni n-o să dea acum detalii cu ... În 2024 nu vor fi majorări de salarii pentru profesori – Minstrul Perciun spune de când ar putea crește lefurile pentru pedagogi The post În 2024 nu vor fi majorări de salarii pentru profesori – Minstrul Perciun spune de când ar putea crește lefurile pentru pedagogi appeared first on Politik.
14:00
Bugetul apărării naționale va crește treptat, astfel încât până în 2030 să atingă un procent din Produsul Intern Brut, față de 0,65% cât e acum. În mod prioritar, banii vor fi alocați pentru dezvoltarea Armatei Naționale, inclusiv modernizarea acesteia. Noile măsuri se regăsesc în noua Strategie Națională de Apărare pentru anii 2024-2034, aprobată de Guvern. ... Noua Strategie Națională de Apărare obligă statul să sporească bugetul armatei până la 1% din PIB The post Noua Strategie Națională de Apărare obligă statul să sporească bugetul armatei până la 1% din PIB appeared first on Politik.
14:00
Deputații afiliați lui Ilan Șor, „interziși” la cinci ședințe plenare, se adresează la Procuratură. Aceștia cer tragerea la răspundere penală a președintelui Parlamentului, Igor Grosu, dar și a conducerii Serviciului Protecție și Pază de Stat (SPPS). Parlamentarii insistă că decizia lui Grosu de a le limita accesul în plen este una „ilegală”. „Am încercat mai ... Deputații „interziși” la ședințele Parlamentului sesizează Procuratura – Cer răspundere penală pentru Igor Grosu și conducerea SPPS The post Deputații „interziși” la ședințele Parlamentului sesizează Procuratura – Cer răspundere penală pentru Igor Grosu și conducerea SPPS appeared first on Politik.
14:00
Prim-ministrul Dorin Recean a întreprins o vizită de lucru în sudul Republicii Moldova, împreună cu vicepremierul, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea. Șeful Executivului a discutat cu autoritățile publice și agricultorii locali despre starea culturilor de câmp și gradul de afectare a acestora, în contextul temperaturilor ridicate din ultima perioadă și lipsei de precipitații. ... Premierul Recean a discutat cu fermierii din sudul țării despre starea culturilor de câmp – „Căutăm resurse financiare pentru a sprijini agricultorii”   The post Premierul Recean a discutat cu fermierii din sudul țării despre starea culturilor de câmp – „Căutăm resurse financiare pentru a sprijini agricultorii”   appeared first on Politik.
14:00
FOTO: IPN Cunoscuta jurnalistă, Natalia Morari anunță că va candida independent la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. În cadrul unui briefing de presă ea a declarat că decizia de a candida a fost dictată de durerea profundă și dezamăgirea că anii trec, iar schimbările în bine nu se văd. „Vreau ca fiul meu și toți ... Încă un concurent la prezidențiale – Natalia Morari va candida independent la funcția de președinte al Republicii Moldova The post Încă un concurent la prezidențiale – Natalia Morari va candida independent la funcția de președinte al Republicii Moldova appeared first on Politik.
14:00
Patru vameși au fost reținuți de CNA, într-un dosar de corupție la Postul vamal Leușeni. Aceștea ar fi acceptat diverse sume de bani de la transportatorii de colete Mai multe percheziții au avut loc în această dimineață la Postul vamal Leușeni precum și la domiciliile unor funcționari vamali în cadrul unei cauze penale pornite pe ... Patru vameși reținuți de CNA, într-un dosar de corupție la Postul vamal Leușeni – Ar fi acceptat sume de bani de la transportatorii de colete – Reacția Serviciului Vamal The post Patru vameși reținuți de CNA, într-un dosar de corupție la Postul vamal Leușeni – Ar fi acceptat sume de bani de la transportatorii de colete – Reacția Serviciului Vamal appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:30
Petrocub Hâncești a învins pe campioana cazahstanului Ordabasî Șîmkent cu 1-0 în a doua manșă a primului tur preliminar al Ligii Campionilor. Eroul meciului de pe stadionul Zimbru a fost Teodor Lungu, care a marcat singurul gol. „Meciul a fost foarte greu, dar nu în fiecare zi avem ocazia să jucăm în astfel de turnee. ... Debut de senzație pentru echipa Petrocub Hâncești în cupele europene – Elevii lui Andrei Martin s-au calificat în turul doi preliminar al Ligii Campionilor The post Debut de senzație pentru echipa Petrocub Hâncești în cupele europene – Elevii lui Andrei Martin s-au calificat în turul doi preliminar al Ligii Campionilor appeared first on Politik.
14:40
Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis miercuri, cu o zi înainte ca Parlamentul European să supună la vot un nou mandat al Ursulei von der Leyen la șefia Comisiei Europene, că executivul european nu a oferit publicului “un acces suficient de larg” la contractele privind vaccinul anti-COVID-19, constatând nereguli în justificarea sa pentru ... Cu o zi înainte de votul pentru un nou mandat, Von der Leyen și Comisia Europeană pierd la Curtea de Justiție a UE procesul privind transparența contractelor de vaccinare The post Cu o zi înainte de votul pentru un nou mandat, Von der Leyen și Comisia Europeană pierd la Curtea de Justiție a UE procesul privind transparența contractelor de vaccinare appeared first on Politik.
12:50
Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi Strategia Apărării Naționale pentru anii 2024-2034. Documentul,  la fel ca și Strategia Securității Naționale a RM adoptată de Parlament la sfârșitul anului trecut, evidențiază  Federația Rusă ca principală amenințare în adresa Republicii Moldova și a întregii regiuni, notează Radio Chișinău. „În prezent, Republica Moldova parcurge un proces accelerat de ... Guvernul a aprobat noua Strategie a Apărării Naționale pentru anii 2024-2034 – Cine este principală amenințare în adresa Republicii Moldova The post Guvernul a aprobat noua Strategie a Apărării Naționale pentru anii 2024-2034 – Cine este principală amenințare în adresa Republicii Moldova appeared first on Politik.
12:40
Marina Gavril un medic stomatolog în vârstă de 41 de ani, originară din Republica Moldova a fost omorâtă la Brăila. Femeia a fost găsită moartă, în seara zilei de 16 iulie, în propriul cabinet stomatologic, iar potrivit ultimelor informaţii, aceasta a fost omorâtă cu bestialitate, cu trei lovituri de cuţit în zona gâtului. Cadavrul doctorului ... Crimă terifiantă peste Prut – Un medic stomatolog din RM a fost ucis cu un cuţit la Brăila – MAE de la Chișinău sunt în contact cu autoritățile române The post Crimă terifiantă peste Prut – Un medic stomatolog din RM a fost ucis cu un cuţit la Brăila – MAE de la Chișinău sunt în contact cu autoritățile române appeared first on Politik.
12:00
Fostul bașcan al UTA Găgăuzia, Irina Vlah, a anunțat oficial că va candida la alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. Anunțul a fost făcut pe site-ul acesteia. „Pe fondalul sărăciei și haosului, care crește, sunt tot mai multe indicii că Moldova se pregătește de război! Aceasta nu e o declarație politică, ci o constatare a ... Încă un candidat la prezidențiale – Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah a anunțat că va candida la alegerile din toamnă The post Încă un candidat la prezidențiale – Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah a anunțat că va candida la alegerile din toamnă appeared first on Politik.
12:00
Guvernul de la Kiev a decis să majoreze, începând cu 1 iunie, ponderea procentuală minimă din totalul necesarului de energie pe care consumatorii industriali din Ucraina sunt obligați să și-o asigure prin importuri pentru a li se garanta că nu li se întrerupe alimentarea cu curent electric de către operatorii de distribuție, de la 50% ... Ucraina îi obligă pe consumatorii industriali să își asigure 80% din energie prin importuri – Solicitarea Kievului ar putea duce la scumpirea curentului în regiune – Care este poziția Chișinăului The post Ucraina îi obligă pe consumatorii industriali să își asigure 80% din energie prin importuri – Solicitarea Kievului ar putea duce la scumpirea curentului în regiune – Care este poziția Chișinăului appeared first on Politik.
11:00
Guvernul sporește accesul tuturor copiilor la studii de calitate. Fiecare elev care va fi transferat dintr-o școală cu mai puțin de 50 de copii într-o instituție publică de învățământ primar sau secundar mai mare va beneficia de o alocație lunară, în valoare de 1000 de lei, timp de doi ani. Alocațiile nu se acordă pe ... Guvernul sporește accesul la studii de calitate – Elevii care se vor transfera din școli cu puțini copii, vor beneficia de alocații lunare de 1000 de lei The post Guvernul sporește accesul la studii de calitate – Elevii care se vor transfera din școli cu puțini copii, vor beneficia de alocații lunare de 1000 de lei appeared first on Politik.
11:00
Guvernul a aprobat, astăzi, modificările legislative ce vor asigura implementarea Programului de stat „Prima Casă Plus”. Astfel, va fi extinsă accesibilitatea programului și oferite condiții mai avantajoase de cumpărare a locuințelor. Programul va putea fi accesat și de către persoanele care nu au statut de angajat în Republica Moldova, precum liber profesioniști, avocați, executori judecătorești, ... Statul extinde accesibilitatea la programul Prima Casă plus – Ce decizie a aprobat Guvernul The post Statul extinde accesibilitatea la programul Prima Casă plus – Ce decizie a aprobat Guvernul appeared first on Politik.
11:00
Președintele R. Moldova, Maia Sandu, va pleca astăzi la Londra, unde urmează să aibă întrevederi cu diaspora. Iar mâine șeful statului va participa la Summitul Comunității Politice Europene, care se va desfășura la Palatul Blenheim, din Oxfordshire, Marea Britanie. În mod tradițional, la eveniment sunt așteptați cei circa 50 de lideri ai statelor comunității europene. ... Președintele Sandu pleacă la Londra – Va participa la Summitul Comunității Politice Europene The post Președintele Sandu pleacă la Londra – Va participa la Summitul Comunității Politice Europene appeared first on Politik.
10:40
Statul micșorează suma compensațiilor la căldură pentru sezonul rece, iar ministrul Finanțelor, Petru Rotaru spune că „în decembrie, vom ști exact cît va fi prețul gazului și al curentului și, în funcție de asta, va fi decisă o sumă alocată” El a precizat că suma este mai mică în jumătate comparativ cu perioada similară a ... Statul micșorează suma compensațiilor la căldură pentru sezonul rece – Ministrul Rotaru: „În decembrie, vom ști exact cât va fi prețul gazului și al curentului și, în funcție de asta, va fi decisă o sumă alocată” The post Statul micșorează suma compensațiilor la căldură pentru sezonul rece – Ministrul Rotaru: „În decembrie, vom ști exact cât va fi prețul gazului și al curentului și, în funcție de asta, va fi decisă o sumă alocată” appeared first on Politik.
10:40
Conducerea întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldo­va” se confruntă, din nou, cu datorii la plata salariilor. Unii angajați de aici nu și-au pri­mit lefurile din luna martie. Și asta nu e tot. Din cauza dato­riilor, conducerea CFM recurge la noi disponibilizări. Este vor­ba despre pensionari cu vârsta de peste 70 de ani, susține Serghei ... Calea Ferată din Moldova, din nou, cu restanțe la plata salariilor – Întreprinderea recurge la disponibilizări The post Calea Ferată din Moldova, din nou, cu restanțe la plata salariilor – Întreprinderea recurge la disponibilizări appeared first on Politik.
10:40
Ministerul Afacerilor Interne anunță că la Inspectoratul General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne a fost inițiată o anchetă de serviciu cu privire la funcționarii antrenați în documentarea cazului cetățeanului turc, victimă a omorului comis la 10 iulie curent. Ancheta de serviciu este întreprinsă de către Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) la ordinul Ministrului ... SPIA va efectua o anchetă de serviciu la Inspectoratul General pentru Migrațiune al MAI, după omorul din 10 iulie din capitală The post SPIA va efectua o anchetă de serviciu la Inspectoratul General pentru Migrațiune al MAI, după omorul din 10 iulie din capitală appeared first on Politik.
10:40
Premierul Recean și ministrul agriculturii Vladimir Bolea vor efectua o vizită în sudul țării pentru a vedea care sunt pagubele agricultorilor cauzate de temperaturile mari și pentru a avea „grijă de agricultori, în mod special de producătorii de cereale” „Avem parțial vești bune, va scădea temperatura, dar nu vom avea precipitații”, a menționat Recean Totuși o eventuală ... Guvernul exclude starea de urgență în agricultură – Premierul Recean și ministrul Bolea vor efectua o vizită în sudul țării pentru a vedea care sunt pagubele agricultorilor cauzate de temperaturile mari The post Guvernul exclude starea de urgență în agricultură – Premierul Recean și ministrul Bolea vor efectua o vizită în sudul țării pentru a vedea care sunt pagubele agricultorilor cauzate de temperaturile mari appeared first on Politik.
10:40
Încrederea procurorilor anticorupție în procesul de vetting „a scăzut foarte mult”, constată șeful Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin. „Este o provocare destul de dificilă… La început, când am ajuns în această funcție, în 2022, era destul de optimistă opinia procurorilor față de acest concept. Între timp, în acești doi ani, a scăzut foarte mult încrederea în ... Veronica Dragalin: „Încrederea procurorilor anticorupție în procesul de vetting a scăzut foarte mult” – Câți procurori au plecat din sistem The post Veronica Dragalin: „Încrederea procurorilor anticorupție în procesul de vetting a scăzut foarte mult” – Câți procurori au plecat din sistem appeared first on Politik.
10:40
Președintele francez Emanuel Macron a acceptat demisia guvernului și a premierului francez Attal. În prezent, nu există un interval de timp clar în Franța când Macron va numi un nou prim-ministru. Attal și miniștrii fostului guvern se vor ocupa de afacerile curente până la numirea unui nou guvern, care potrivit experților ar putea fi unul ... Inevitabiliul s-a produs – Macron a acceptat demisia guvernului și a premierului francez Attal – Ce urmează The post Inevitabiliul s-a produs – Macron a acceptat demisia guvernului și a premierului francez Attal – Ce urmează appeared first on Politik.
16 iulie 2024
16:40
Sportivii moldoveni calificați la Jocurile Olimpice de la Paris încep aventura în capitala Franței. În ajunul plecării la cometiții olimpicii din RM au vizitat președinția acolo unde șeful statului Maia Sandu a transmis, lotului olimpic național drapelul de stat care va fi dus la Jocurile Olimpice de la Paris. Acesta a fost înmânat arcașilor Dan ... Olimpicii moldoveni încep aventura spre Paris – Președintele Sandu a transmis drapelul de stat sportivilor care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice de vară The post Olimpicii moldoveni încep aventura spre Paris – Președintele Sandu a transmis drapelul de stat sportivilor care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice de vară appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.