Reuters: Țările NATO vor aloca €40 de miliarde pentru ajutor militar Ucrainei

NewsMaker, 3 iulie 2024 18:20

Țările NATO vor aloca 40 miliarde de euro în vederea finanțării ajutorului militar pentru Ucraina, care se confruntă cu invazia rusă, în 2025. Informația a fost raportată pe 3 iulie de agenția de presă Reuters, care face trimire la doi diplomați din Europa de Vest.  Potrivit Reuters, decizia privind alocarea a €40 de miliarde Ucrainei […] The post Reuters: Țările NATO vor aloca €40 de miliarde pentru ajutor militar Ucrainei appeared first on NewsMaker.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de NewsMaker

Acum 12 ore
18:00
La Basarabeasca a fost finalizată reparația podului de pe drumul R3. Circulația rutieră pe podul de șosea a fost redeschisă pe 5 iulie, informează Administrația de Stat a Drumurilor.  Podul reparat are o lungime de 89,1 m și o lățime totală de 11,30 m, incluzând parapetele de siguranță a traficului și parapetele pietonale. Lucrările de […] The post (FOTO) Lucrările de reparație a podului din Basarabeasca au fost finalizate. Cât au costat appeared first on NewsMaker.
17:10
Arheologii au descoperit un artefact rar din piatră în timpul săpăturilor în raionul Slobozia, regiunea transnistreană. Este vorba despre un vas ornamentat din cultura catacombelor Ingul, care are o vechime de circa 4 500 de ani. Anunțul a fost făcut pe 5 iulie de presa din stânga Nistrului. The post (FOTO) Un artefact vechi de circa 4 500 de ani a fost descoperit în raionul Slobozia appeared first on NewsMaker.
16:40
Reformistul Masoud Pezashkian a câștigat alegerile prezidențiale din Iran. Acesta a acumulat 53,3% din voturile exprimate. Pezashkian l-a învins detașat pe contracandidatul său, ultraconservatorul Saeed Jalili, care a obținut 44,3% din sufragii, relatează BBC. Primul tur al alegerilor prezidențiale din Iran a avut loc pe 28 iunie, însă niciun candidat nu a obținut număr majoritar […] The post Reformistul Masoud Pezashkian a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al Iranului appeared first on NewsMaker.
15:20
De la începutul anului și până în prezent, 260 de cetățeni ruși au depus cerere de azil în Republica Moldova. Patru cereri au fost respinse definitiv și irevocabil. Informațiile au fost confirmate pentru NM de Inspectoratul General pentru Migrație (IGM). Potrivit IGM, în 2023, cetățenii ruși au depus 148 de cereri de azil în Republica […] The post Cetățenii ruși au depus 260 de cereri de azil în Moldova, timp de un an și jumătate. Câte au fost respinse appeared first on NewsMaker.
14:40
Republica Moldova este dispusă să furnizeze energie electrică Ucrainei în cadrul unui proiect care implică schimbul de gaze naturale pentru energie electrică. Despre acest lucru se menționează în declarația adoptată la sfârșitul reuniunii Trilateralei România-Moldova-Ucraina la nivelul miniștrilor de externe, care a avut loc pe 5 iulie la Chișinău.  „Republica Moldova și-a exprimat disponibilitatea de […] The post (DOC) Republica Moldova este dispusă să furnizeze energie electrică Ucrainei appeared first on NewsMaker.
Acum 24 ore
13:10
Zeci de oameni au comemorat în capitală, pe 6 iulie, memoria victimelor celui de-al doilea val al deportărilor staliniste. Printre participanți la miting s-au numărat inclusiv președinta Maia Sandu, șeful legislativului Igor Grosu și prim-ministrul Dorin Recean. Șefa statului a susținut un discurs în care a cetățenii să cunoască istoria țării noastre, să onoreze memoria […] The post „Noi nu am ales să fim înfometați, uciși, trimiși la război”. Maia Sandu, omagiu victimelor celui mai mare val de deportări staliniste appeared first on NewsMaker.
12:20
Rubrica „Săptămâna 112” – din nou pe NewsMaker. În această ediție vă povestim despre cele mai răsunătoare evenimente din această săptămână: — Tragedie în raionul Ungheni: un bărbat s-a înecat într-un lac Un bărbat de 40 de ani s-a înecat în lacul din apropierea satului Zagarancea, raionul Ungheni. Tragedia s-a produs în după amiaza zilei […] The post VIDEO Tragedie la Ungheni, 3 ani de închisoare pentru o badantă, amendă pentru un Live într-un cimitir / Săptămâna 112 appeared first on NewsMaker.
11:40
O locuință din sectorul Centru al capitalei arde. Actualmente, cinci echipe de salvatori și pompieri lucrează pentru a stinge flăcările, care au cuprins în totalitate clădirea. O persoană a fost evacuată din interiorul clădirii. Informațiile au fost confirmate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).  Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat pe 6 […] The post O locuință din Chișinău, cuprinsă în totalitate de flăcări. Cinci echipaje de pompieri lucrează la stingerea incendiului appeared first on NewsMaker.
10:40
La câteva zile după ce a fost la Kiev, premierul Ungariei, Viktor Orban, a efectuat o vizită în capitala Federației Ruse, Moscova. Politicianul s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin, cu care a discutat despre posibilitatea negocierilor de pace cu Ucraina pentru încheierea invaziei ruse. După discuțiile cu Putin, Orban a declarat că pozițiile Kievului […] The post „Europa are nevoie de pace”. Orban s-a întâlnit cu Putin la Moscova. Reacția UE appeared first on NewsMaker.
09:00
Moldova, România și Ucraina La Chișinău a avut loc întâlnirea miniștrilor de externe ai Moldovei, României și Ucrainei. Șefii diplomațiilor Mihai Popșoi, Luminița Odobescu și Dmitri Kuleba au convenit să colaboreze în activitatea de combatere a dezinformării și a ingerințelor străine și au semnat un memorandum în acest sens. Părțile au mai discutat despre proiecte energetice, dezvoltarea infrastructurii de transport și tranzitul mărfurilor din/către Ucraina prin Moldova și România. Distincție pentru Nantoi Șeful Ministerului de Externe ucrainean i-a înmânat […] The post NM Espresso: Sandu speră la «cel mai ieftin gaz», Nantoi a primit o medalie de la Zelenski, pompierii moldoveni au plecat în Grecia appeared first on NewsMaker.
Ieri
20:50
Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove Vladimir s-a întâlnit, din nou, cu ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov. În cadrul discuțiilor, cei doi și-au promis să continue „să lucreze împreună” pentru „a asigura pacea și stabilitatea în regiune”. Iar asta în condițiile în care armata rusă își continuă agresiunea militară împotriva Ucrainei.  Capul […] The post Mitropolitul Vladimir, întâlnire cu Vasnețov. În plin război în Ucraina, cei doi își promit să lucreze pentru „a asigura pacea în regiune” appeared first on NewsMaker.
20:10
Deputatul PAS Oazu Nantoi și-a primit Ordinul pentru Merit, gradul III, care i-a fost conferit de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Distincția de stat i-a fost înmânată de ministrul Afacerilor Externe de la Kiev, Dmytro Kuleba, care se află într-o vizită la Chișinău.  Ceremonia de decernare a Ordinului pentru Merit, gradul III, a avut loc în […] The post (FOTO) Deputatul PAS Oazu Nantoi a primit Ordinul pentru Merit, oferit de Vladimir Zelenski appeared first on NewsMaker.
19:10
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: 57 de absolvenți care au obținut, în acest an, zece pe linie la examenele de Bacalaureat au primit diploma președintelui Republicii Moldova Bătaia de la Bălți: Socialistul Moroșan, eliberat din arest. A scăpat de prevenție și ex-consilierul Galagoț Moldova se pregătește de un nou val […] The post VIDEO Nantoi a primit distincția lui Zelenski, Rusia continuă atacurile hibride, Live cu sicriu în cimitir / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
18:30
Pe acoperișul clădirii Președinției de la Chișinău au fost instalate panouri solare. Sistemul fotovoltaic este format din 114 panouri solare și costă 103,6 mii de dolari. Banii pentru instalarea acestuia au fost alocați de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Ambasada Marii Britanii în Moldova. Sistemul fotovoltaic a fost inaugurat în cadrul unei ceremonii […] The post Președinția de la Chișinău trece la energia verde. 114 panouri fotovoltaice, instalate pe acoperișul instituției appeared first on NewsMaker.
17:40
Explorarea Moldovei, o țară cu peisaje pitorești și o istorie plină de culoare, poate fi o aventură de neuitat pentru oricine dorește să se apropie de frumusețea Europei de Est. Cu o planificare atentă și urmând câteva sfaturi, călătoria ta poate fi atât relaxantă, cât și eficientă. De exemplu, pentru a călători cu ușurință între orașe precum Chișinău Drochia și altele, puteți folosi site-ul Infobus, care oferă informații detaliate și posibilitatea de a rezerva bilete direct online. Când să vizitați […] The post Ghid turistic al Moldovei: Unde și cum să călătoriți ușor prin țară appeared first on NewsMaker.
17:00
Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a avut o întrevedere cu ministra afacerilor externe a României Luminița Odobescu, care efectuează o vizită la Chișinău. Sandu a mulțumit oficialului român „pentru sprijinul constant acordat Chișinăului în procesul de aderare la Uniunea Europeană” și a dat asigurări că Republica Moldova „va continua să facă progrese în parcursul european […] The post Maia Sandu, la întrevedere cu Luminița Odobescu: „România este unul dintre cei mai importanți donatori ai R.Moldova” appeared first on NewsMaker.
16:50
Cristian Diaconu, fiul șefului de cabinet al prim-ministrului Dorin Recean, care a accidentat mortal un pieton beat, a fost condamnat la trei de închisoare cu suspendare condiționată. Tânărul va trebui să achite 300 000 de lei prejudicii morale rudelor victimei și 19 000 de lei pentru cheltuielile de asistență juridică. Decizia a fost pronunțată pe […] The post Fiul șeful de cabinet al premierului Recean, care a accidentat mortal un pieton beat, condamnat la închisoare cu suspendare appeared first on NewsMaker.
16:40
Cei 12 mii de euro, ajunși în mâinile escrocilor la Ungheni, au fost adunați pentru tratamentul unei femei care suferă de cancer. Iar victima care a căzut în plasa escrocilor este mama femeii în vârstă de 68 de ani. Potrivit surselor NewsMaker, doar o parte din banii femeii au fost recuperați de polițiști. Pe ceilalți, […] The post Cei €12 mii, ajunși în mâinile escrocilor la Ungheni, au fost adunați pentru tratamentul unei femei care suferă de cancer appeared first on NewsMaker.
16:10
Ministrul Afacerilor Externe Mihai Popșoi, împreună cu omologul său din România, Luminița Odobescu, și cel din Ucraina, Dmytro Kuleba, susțin o conferință de presă. Înainte de aceasta, miniștrii – reuniți la Chișinău în formatul Trilaterala România-Moldova-Ucraina – au purtat discuții despre colaborarea celor trei țări vecine în domeniul energeticii și al infrastructurii.      Precizăm […] The post LIVE Miniștrii de Externe ai României și Ucrainei, declarații la Chișinău, alături de Mihai Popșoi appeared first on NewsMaker.
15:30
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: 57 de absolvenți care au obținut, în acest an, zece pe linie la examenele de Bacalaureat au primit diploma președintelui Republicii Moldova Bătaia de la Bălți: Socialistul Moroșan, eliberat din arest. A scăpat de prevenție și ex-consilierul Galagoț Moldova se pregătește de un nou val […] The post VIDEO Chișinăul și Tiraspolul, împreună către UE, socialiștii eliberați după bătaie, caniculă în Moldova / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
14:50
Ministrul Afacerilor Externe de la Kiev, Dmytro Kuleba, a ajuns în Republica Moldova, unde urmează să participe la Trilaterala România-Moldova-Ucraina. Înainte de reuniune, șeful diplomației ucrainene a avut o întrevedere bilaterală cu omologul său din Republica Moldova, Mihai Popșoi.  „M-am bucurat să-l întâlnesc la Chișinău pe ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba. I-am mulțumit […] The post Dmytro Kuleba se află la Chișinău. Ce a discutat cu Mihai Popșoi înainte de Trilaterala România-Moldova-Ucraina appeared first on NewsMaker.
14:50
Liderul Partidului „Șansă” Alexei Lungu nu a prezentat poliției expertiza medicului legist și nici nu a depus o plângere care să vizeze anumite acțiuni ale oamenilor legii. Informația a fost comunicată pentru NewsMaker de șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP) Diana Fetco, după ce Lungu și soția lui s-au […] The post Prima reacție a poliției după ce Lungu s-a plâns de „vătămări” corporale appeared first on NewsMaker.
14:20
Consilierul Partidului Socialiștilor (PSRM) din Bălți, Maxim Moroșan, și ex-consilierul socialist din municipiu Dmitri Galagoț, care au fost plasați în arest preventiv după o bătaie într-un local, au fost eliberați. Decizia a fost pronunțată pe 5 iulie de Curtea de Apel Bălți.  „Cererile apărătorilor a doi învinuiți au fost admise. S-a dispus eliberarea ultimilor din […] The post Bătaia de la Bălți: Socialistul Moroșan, eliberat din arest. A scăpat de prevenție și ex-consilierul Galagoț appeared first on NewsMaker.
13:40
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), „cel mai probabil”, va boicota referendumul privind integrarea europeană a Republicii Moldova. Precizarea a fost făcută de secretarul executiv al PSRM, deputatul Vlad Batrîncea, în cadrul ediției din 4 iulie a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.  „Poziția PSRM o vom anunța după data de 8-10 iulie, când o […] The post Vlad Batrîncea: Cel mai probabil, PSRM va boicota referendumul privind integrarea europeană a Moldovei appeared first on NewsMaker.
13:20
Timp de șase zile, în Republica Moldova, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult. Meteorologii au emis, în acest sens, cod galben de caniculă. Avertizarea va intra în vigoare duminică, pe 7 iulie. Potrivit datelor Serviciului, în partea de sud a țării se vor înregistra maxime de până la +36°C.  […] The post Temperaturi de până la +36°C: în Moldova a fost anunțat cod galben de caniculă   appeared first on NewsMaker.
13:10
Ministra Afacerilor Externe a României, Luminița Odobescu, care se află într-o vizită la Chișinău, s-a întâlnit cu omologul său din Republica Moldova, Mihai Popșoi. Oficialii au discutat, printre altele, despre dezvoltarea colaborării dintre cele două țări în mai multe domenii: al infrastructurii, mediului, educației, culturii și energetic.  Moldova și România intenționează să-și aprofundeze cooperarea Întrevederea […] The post Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău pentru Trilaterala România-Moldova-Ucraina. Întrevedere cu Mihai Popșoi appeared first on NewsMaker.
12:50
Liderul Partidului „Șansă” Alexei Lungu și-a făcut apariția, pe 5 iulie – la un protest din fața Judecătoriei Buiucani, cu mâna în suport. El a spus că „acesta este rezultatul” manifestației din 3 iulie, soldată cu reținerea sa. El a dat vina pe conducerea poliției și a spus că va ajunge și la Curtea Europeană […] The post Lungu, de la „Șansa” lui Șor, și soția lui se plâng „vătămări” corporale după protestul de la judecătorie: cum și-a făcut apariția politicianul appeared first on NewsMaker.
12:20
O îngrijitoare din Republica Moldova, în vârstă de 60 de ani, a fost condamnată la 3 ani și 2 luni de închisoare de către Tribunalul din Pesaro, Italia. S-a întâmplat după ce a fost găsită vinovată de maltratarea bătrânei pe care trebuia să o îngrijească. Badanta a fost acuzată că a creat un mediu de […] The post Italia: O badantă din Moldova a maltratat bătrâna pe care o îngrijea. Ce pedeapsă a primit? appeared first on NewsMaker.
11:50
Rishi Sunak va demisiona din funcția de prim-ministru al Marii Britanii. Anunțul a fost făcut, pe 5 iulie, după primele rezultate ale alegerilor parlamentare, informează The Guardian. Sunak a remarcat că a fost o „noapte dificilă” și că poporul britanic a dat un „verdict încurajator”. Politicianul a spus că va merge la Londra, unde va […] The post Marea Britanie va avea un nou prim-ministru? Laburiștii preiau puterea după 19 ani appeared first on NewsMaker.
11:50
Republica Moldova, România și Ucraina vor semna, pe 5 iulie, la Chișinău, un memorandum privind combaterea dezinformării. Se va întâmpla în marja celei de-a treia reuniuni la nivelul miniștrilor afacerilor externe.  Într-un interviu pentru Radio Moldova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Liliana Barbăroșie, a subliniat importanța memorandumului care urmează a fi semnat. „Tema […] The post România, Moldova și Ucraina vor combate dezinformarea împreună. Un memorandum va fi semnat la Chișinău appeared first on NewsMaker.
11:40
Compania aeriană FlyOne a introdus o interdicție pentru transportarea unei sume mai mari de 3 mii de euro în numerar pe cursa Erevan-Chișinău. În plus, pentru acest zbor se vor aplica și alte reguli suplimentare. NM a analizat cum ar funcționa acest lucru în practică și dacă compania aeriană are dreptul să introducă astfel de […] The post FlyOne a interzis transportarea unei sume mai mari de 3 mii de euro în numerar pe cursa Erevan-Chișinău. Să fie Șor de vină? appeared first on NewsMaker.
11:40
Chișinăul așteaptă un răspuns de la Tiraspol, după ce a venit „cu primele discuții” la subiectul integrării europene. Între timp, Biroul pentru reintegrare și Biroul pentru reintegrare europeană analizează cum autoritățile de la Chișinău vor „dialoga” cu regiunea transnistreană în acest proces. Precizările au fost făcute de viceprim-ministra pentru integrare europeană Cristina Gherasimov. Potrivit viceprim-ministrei, […] The post Chișinăul așteaptă un răspuns de la Tiraspol, după ce a venit „cu primele discuții” la subiectul integrării europene appeared first on NewsMaker.
11:10
Sub sloganul «Bei și tot o vrei!», brandul Gotter a cucerit inimile amatorilor de bere din întreaga țară. Începând cu anul 2007, Gotter a adus pe piața din Moldova produse de înaltă calitate, devenind rapid un nume de referință în industria berii. Materia primă de calitate, importată din Cehia, stă la baza produselor Gotter. Ion Pînzaru, fondatorul fabricii, subliniază că toate rețetele sunt inspirate de tehnologiile cehe, ceea ce conferă berii […] The post Ion Pînzaru: Secretul berii Gotter și rețetele inspirate ale gustului unic appeared first on NewsMaker.
10:40
Pe 5 iulie, Curtea de Apel Bălți examinează demersul avocaților lui Maxim Moroșan, consilier al Partidului Socialiștilor în municipiu, și al ex-consilierului municipal socialist Dmitri Galagoț, care au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Apărătorii cer eliberarea celor doi. Între timp, în fața instanței de judecată are loc un protest.  În susținerea […] The post Bătaia de la Bălți: avocații cer eliberarea lui Moroșan și Galagoț; instanța examinează demersul. Protest în susținerea socialiștilor VIDEO appeared first on NewsMaker.
10:10
O femeie de 68 de ani a fost lăsată fără 12 mii de euro. Suspectul s-a dovedit a fi un tânăr de 18 ani din Ungheni, care a fost reținut deja de polițiști. Potrivit oamenilor legii, acțiunea face parte din schema cu „ruda implicată în accident”. Dacă la început escrocheria prevala în capitală, au menționat […] The post O femeie de 68 de ani a dat €12 mii pentru o „rudă implicată în accident”. Poliția a reținut un tânăr VIDEO appeared first on NewsMaker.
10:00
Înființată în 2019, Aurelius Winery se evidențiază ca un far al excelenței în producția de vinuri. Ne specializăm în crearea de vinuri nobile și spumante premium. Aurelius reprezintă aurul sufletului, noblețea gândurilor celor care se dedică procesului de creare a vinurilor selecte și unice. La Aurelius, nu suntem doar vinificatori; suntem păstrători ai tradiției și inovatori dedicați. Viile noastre, amplasate în pitoreasca regiune Codru, sunt îngrijite cu mare atenție, respectând profund înțelepciunea strămoșească și practicile durabile. Fiecare […] The post Aurelius – nobil precum aurul appeared first on NewsMaker.
09:40
O echipă de pompieri din Republica Moldova va ajuta la stingerea incendiilor forestiere din Grecia. Alături de echipe din România, Bulgaria, Polonia inclusiv Italia, pompierii moldoveni vor ajunge în orașul Nea Makri. Acțiunea face parte dintr-un program care este finanțat de Uniunea Europeană. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, țara noastră va suporta o […] The post Pompierii din Moldova vor ajuta la stingerea incendiilor din Grecia appeared first on NewsMaker.
09:10
Marșul solidarității – Pride 2024 – în susținerea comunității LGBT, care a avut loc pe 16 iunie la Chișinău, a stârnit reacții în mediul activist, dar și printre internauți. Moldova.org a atras atenția că la eveniment unii au venit cu pancarte de susținere a Palestinei. Acestea, potrivit sursei, au trezit întrebări și nedumeriri. Unul din […] The post Mesaje pro-Palestina, de la marșul în susținerea comunității LGBT, au provocat critici. Explicația unuia dintre organizatori appeared first on NewsMaker.
08:30
Memoria istorică Ședința Parlamentului din 4 iulie a început cu un minut de reculegere în memoria victimelor celui de-al doilea val de deportări staliniste. În acest sens, a luat cuvântul o deputată din partidul de guvernământ PAS, Valentina Ghețu, părinții căreia au fost deportați, iar ea însăși s-a născut în Siberia. «Am câteva întrebări pentru cei cărora le este dor de regimul sovietic. «Ar vrea cineva din voi să fie deportat în vagoane pentru vite […] The post NM Espresso: deficitul bugetar a crescut cu încă un miliard, victimele deportărilor comemorate în Parlament, compania aeriană FlyOne a introdus noi reguli pentru pasageri appeared first on NewsMaker.
Mai mult de 2 zile în urmă
19:40
Deși a fost înregistrat în Parlament cu mai bine de un an în urmă, proiectul de lege care prevede înființarea crematoriilor în Republica Moldova nu a fost examinat de deputați. Unul dintre co-autorii inițiativei legislative, deputatul PAS Oazu Nantoi, a declarat pentru NM că proiectul a trecut audierile în comisiile parlamentare și „urmează” să aibă […] The post De ce se tergiversează examinarea în Parlament a proiectului privind înființarea crematoriilor în Moldova? Răspunsul lui Nantoi (VIDEO) appeared first on NewsMaker.
19:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Scandal la Parlament: deputații lui Șor, interziși la ședințe, au strigat „Jos Maia Sandu” și au chemat poliția Vicepreședinte CEC: „Șansă” riscă să nu poată participa la alegerile prezidențiale și referendum Trei curse noi de la Aeroportul Chișinău, din toamnă Teste de laborator: apa de […] The post VIDEO Tauber a chemat poliția la Parlament, noi rute aeriene din Chișinău, locuitorii capitalei discută despre sex / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
19:00
Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, a escaladat cel mai mare perete de cățărare interior din Republica Moldova, care se află în incita Centrului de Turism și Escaladă din Bender, regiunea transnistreană. Oficialul a relatat pe rețelele de socializare că urcarea pe peretele respectiv nu a fost o experiență ușoară, însă i-a plăcut.  „Marți am […] The post VIDEO Ambasadorul UE a escaladat cel mai înalt perete de cățărare interior din Moldova: „Nu a fost ușor” appeared first on NewsMaker.
17:40
Președintele ucrainean Vladimir Zelenski nu exclude faptul că omologul său rus Vladimir Putin va primi o invitație la următorul summit pentru pace în Ucraina. Precizarea a fost făcută într-un interviu pentru Bloomberg, care a fost publicat în seara de 3 iulie.  Vladimir Zelenski a declarat că dacă Rusia și Ucraina vor reuși să găsească o modalitate […] The post Vladimir Zelenski nu exclude că Putin ar putea primi o invitație la următorul Summit pentru pace în Ucraina appeared first on NewsMaker.
17:10
Legea bugetului de stat pentru 2024 va fi modificată. Ar urma să fie alocați mai mulți bani în sănătate, asigurare socială, educație, infrastructură și agricultură. Un proiect pentru modificarea legii a fost aprobat de deputați în prima lectură.  Pe 4 iulie, deputații au votat în prima lectură un proiect pentru modificarea Legii bugetului de stat […] The post Modificări la bugetul de stat pentru 2024: se prevăd alocări majorate pentru unele domenii  appeared first on NewsMaker.
16:50
Organul responsabil de relații externe al regiunii transnistrene a publicat, pe 4 iulie, o declarație în care critică rezoluția adoptată de Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) privind represiunile de pe malul stâng al Nistrului. Autoritățile nerecunoscute de la Tiraspol au calificat documentul Adunării Parlamentare a OSCE drept „propagandă” și […] The post Tiraspolul, supărat pe Adunarea Parlamentară a OSCE: „Un exemplu de propagandă” appeared first on NewsMaker.
16:40
Compania aeriană Wizz Air lansează trei curse noi de la Aeroportul Internațional Chișinău. Din toamnă, pasagerii vor putea zbura direct spre Viena, Varșovia și Abu Dhabi. Informația a fost comunicată de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu.  Pe 4 iulie, Spînu a anunțat despre trei noi destinații de la Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit oficialului, […] The post Wizz Air lansează trei curse noi de la Aeroportul Chișinău, din toamnă appeared first on NewsMaker.
16:10
Pe 4 iulie, în Marea Britanie se desfășoară alegeri generale. Peste 46,5 milioane de britanici cu drept de vot sunt așteptați în cele 650 de circumscripții separate din Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord, informează Reuters , joi, 4 iulie, 2024. Premierul britanic, Rishi Sunak, a mers să voteze  după aproximativ o oră […] The post Alegeri generale în Marea Britanie. Guvernul conservator, la putere de 14 ani, poate fi detronat cu o victorie istorică appeared first on NewsMaker.
15:50
Președinta Maia Sandu i-a vorbit ministrei Sănătății Ala Nemerenco despre necesitatea accelerării programului guvernamental „Farmacie în satul tău”. Potrivit șefei statului, locuitorii satelor sunt nevoiți să facă drumuri lungi pentru a avea acces la medicamente. Totodată, Sandu a convenit cu Nemerenco să comunice mai mult cu cetățenii la subiectul medicamentelor compensate. Unii cetățeni, a menționat […] The post Mai multă comunicare și să fie accelerat un program. Maia Sandu, discuție cu Ala Nemerenco appeared first on NewsMaker.
15:20
Știrile NewsMaker sunt din nou pe fir. În această ediție: Scandal la Parlament: deputații lui Șor, interziși la ședințe, au strigat „Jos Maia Sandu” și au chemat poliția Vicepreședinte CEC: „Șansă” riscă să nu poată participa la alegerile prezidențiale și referendum Memorialul „Eternitate”, în gestiunea primăriei Amenzi usturătoare pentru petroliști. Cea mai mare trece de […] The post VIDEO Tauber strigă „Jos Sandu!”, „Șansă” poate fi interzis la alegeri, „Eternitate”, în gestiunea Primăriei / Știri NewsMaker appeared first on NewsMaker.
15:10
Liderul Partidului „Șansă” Alexei Lungu, condus pe 3 iulie la Inspectoratului de Poliție Buiucani, a fost eliberat în aceeași zi. Totuși el s-a ales cu un proces penal pentru huliganism și un material administrativ – pentru nesubordonare. Informația a fost comunicată pentru NewsMaker de șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției […] The post Huliganism și nesubordonare. Decizia luată de polițiști în privința liderului „Șansă appeared first on NewsMaker.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.