Cât ar putea costa bugetul de stat implementarea votului prin corespondență – Suma enunțată de președintele CEC

Politik, 16 aprilie 2024 12:30

Implementarea votului prin corespondență ar putea costa bugetul național aproximativ 14 milioane de lei, 8 dintre care sunt cheltuieli poștale. Bugetul este unul estimativ calculat pentru un eșantion de 10 mii de alegători, a precizat președintele Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman. Potrivit acesteia, un vot prin corespondență va costa în medie 16 dolari pentru Statele ... Cât ar putea costa bugetul de stat implementarea votului prin corespondență – Suma enunțată de președintele CEC The post Cât ar putea costa bugetul de stat implementarea votului prin corespondență – Suma enunțată de președintele CEC appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 12 ore
22:40
Jannik Sinner s-a retras înaintea meciului cu Auger-Aliassime, din sferturile de la Madrid, iar cele mai multe motive de bucurie nu sunt ale canadianului, care a scăpat de cel mai în formă tenismen din 2024, ci ale lui Novak Djokovic. Sârbul, deși nu joacă, e cel mai avantajat de abandonul italianului. Jannik Sinner se calificase ... Abandonul lui Sinner și eliminarea lui Alcaraz de la Madrid Open, „Aur”pentru Djokovic – Trei motive uriașe care-l fac pe Nole să jubileze The post Abandonul lui Sinner și eliminarea lui Alcaraz de la Madrid Open, „Aur”pentru Djokovic – Trei motive uriașe care-l fac pe Nole să jubileze appeared first on Politik.
22:30
Moldovagaz, compania fiică a gigantul rus Gazprom a contabilizat un profit de 1,282 miliarde de lei în 2023, față de pierderile de 961,5 milioane de lei în anul 2022, potrivit raportului companiei, notează bani.md Totodată, datele companiei relevă că partea stângă a Nistrului are o datorie la gaz de 10,9 miliarde de dolari, aproape cât ... Moldovagaz, profit de 1,2 miliarde de lei, în 2023 – Datoria colosală a Transnistriei este de…. The post Moldovagaz, profit de 1,2 miliarde de lei, în 2023 – Datoria colosală a Transnistriei este de…. appeared first on Politik.
22:20
Noul sediu în care au urma să treacă Procuratura Anticorupție (PA) încă nu a fost identificat se caută. Șeful PA, Veronica Dragalin, spune că a primit de la Guvern o listă cu potențiale locații. La mai multe clădiri a mers personal. În lista de propuneri, de altfel, s-au regăsit și spații a Hotelului Zarea din ... Epopeea sediului pentru Procuratura Anticorupție continuă – Dragalin: „Am fost personal să văd vreo 10 clădiri” The post Epopeea sediului pentru Procuratura Anticorupție continuă – Dragalin: „Am fost personal să văd vreo 10 clădiri” appeared first on Politik.
22:20
Blocul „Împreună”, format din Platforma DA, LOC, Partidul Schimbării și CUB solicită partidului de guvernământ să nu ulilizeze competențele Autorității Naționale de Integritate, pentru examinarea subiectivă și politizată a cazurilor ce vizează aleșii locali. Astfel, Blocul „Împreună” atrage atenția asupra atribuțiilor excesive ale inspectorilor din cadrul Autorității Naționale de Integritate, în raport cu aleșii locali ... Blocul „ÎMPREUNĂ” acuză guvernarea PAS că șantajează aleșii locali și că utilizează banii publici pentru a încuraja traseismului politic The post Blocul „ÎMPREUNĂ” acuză guvernarea PAS că șantajează aleșii locali și că utilizează banii publici pentru a încuraja traseismului politic appeared first on Politik.
22:20
17 judecători de la Curtea de Apel Chișinău au depus cereri de demisie din funcție, asta în condițiile în care până acum în cadrul instanței activau 35 de judecători în loc de 57 câți ar trebui. Potrivit președintelui interimar al Consiliul Superior al Magistraturii, Sergiu Caraman, demisiile sunt justificate prin faptul că magistrații nu doresc ... În intenția de a evita procedura de vetting, 17 de judecători de la Curtea de Apel Chișinău au depus cereri de demisie – Urmează decizia CSM-lui The post În intenția de a evita procedura de vetting, 17 de judecători de la Curtea de Apel Chișinău au depus cereri de demisie – Urmează decizia CSM-lui appeared first on Politik.
Acum 24 ore
14:30
Tradiția spune că în Joia Mare se înroșesc ouăle ca să fie proaspete pentru masa de Paște. Cea mai bună variantă ca să le vopsim este cea tradițională și naturală, cu coji de ceapă, turmeric sau alte ingrediente cu pigment natural.  De asemenea, sfecla roșie este ideală pentru vopsirea ouălor, spun specialiștii. Totodată, nu trebuie ... Ouă roșii frumos colorate, de Paște – Recomandările pentru vopseaua pe care să o folosiți The post Ouă roșii frumos colorate, de Paște – Recomandările pentru vopseaua pe care să o folosiți appeared first on Politik.
14:10
L a1 mai s-au împlinit 20 de ani de la aderarea la UE a 10 state. Opt dintre acestea sunt din regiunea Europei Centrale şi de Est – Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, Slovenia. Celelalte două sunt Cipru şi Malta. Exemplul lor a fost urmat de Bulgaria şi România, în anul 2007, şi ... 20 de ani de la cea mai mare extindere a UE – Cum au crescut, spectaculos, economiile țărilor din Europa Centrală şi de Est The post 20 de ani de la cea mai mare extindere a UE – Cum au crescut, spectaculos, economiile țărilor din Europa Centrală şi de Est appeared first on Politik.
13:50
Ministrul Educației, Dan Perciun, spune un „nu” categoric cedării unui bloc al Universității Pedagogice „Ion Creangă” către Procuratura Anticorupție. Potrivit ministrului, în prezent, în imobilul la care țintește PA au loc ore de studiu, astfel că nu există nicio cale prin care clădirea de pe strada Iablocikin 5 să fie cedată cuiva, notează tv8.md „Din ... Cedează Universitatea „Ion Creangă” un bloc către Procuratura Anticorupție – Ce spune ministrul Perciun The post Cedează Universitatea „Ion Creangă” un bloc către Procuratura Anticorupție – Ce spune ministrul Perciun appeared first on Politik.
13:50
Instituirea noilor reguli de control de către autorități la Aeroportul Chișinău a nemulțumit oamenii, iar din cauza regulilor de acces pe AIC s-a creat un adevărat haos. Astăzi Poliția de Frontieră a venit cu o reacție. „În Aeroportul Internațional Chișinău, Poliția de Frontieră a suplinit numărul de polițiști de frontieră și de echipamente speciale de ... Instituirea noilor reguli de control a produs haos la Aeroportul Chișinău – Reacția Poliției de Frontieră The post Instituirea noilor reguli de control a produs haos la Aeroportul Chișinău – Reacția Poliției de Frontieră appeared first on Politik.
13:50
Comisia Electorală Centrală nu a renunțat la implementarea votului online, dar a stopat acest proces din motive legate de riscurile de securitate cibernetică la care este expusă Republica Moldova, au declarat reprezentanții CEC la o ședință. De cealaltă parte, experții susțin că votul electronic este mult mai ieftin comparativ cu cel clasic sau cu cel ... Implementarea votului electronic în Moldova, din nou, amânată – Ce spune Comisia Electorală Centrală The post Implementarea votului electronic în Moldova, din nou, amânată – Ce spune Comisia Electorală Centrală appeared first on Politik.
13:50
Salariile angajaților în Republica Moldova trebuie majorate pentru a opri exodul forței de muncă. Președintele Confederației Naționale a Sindicatelor (CNSM), Igor Zubcu, a declarat că deși statul investește mult în formarea specialiștilor, aceștea pleacă din țară „În prezent constatăm un exod destul de mare al lucrătorilor calificați. Fiecare al treilea absolvent al colegiilor practic migrează ... Sindicatele îngrijorate de exodul forței de muncă, din cauza salariilor mici din Moldova The post Sindicatele îngrijorate de exodul forței de muncă, din cauza salariilor mici din Moldova appeared first on Politik.
13:50
SA „Moldovagaz” a făcut public prețul de achiziție a gazelor naturale pentru luna mai 2024, în urma licitației recente organizate pe platforma „BRM East Energy”. Conform condițiilor contractuale stabilitate între SA „Moldovagaz” și SA „Energocom”, prețul de achiziție va fi de 31,13 euro pe MWh. Această cifră reprezintă echivalentul a 331,22 euro (450 în aprilie ... Moldovagaz deschide parantezele – Care va fi prețul de achiziție a gazului de la Energocom, în luna mai The post Moldovagaz deschide parantezele – Care va fi prețul de achiziție a gazului de la Energocom, în luna mai appeared first on Politik.
13:50
Statul simplifică procedurile de înmatriculare a vehiculelor. În martie 2024 Guvernul a aprobat o hotărâre de Guvern prin care a fost simplificată procedura de înmatriculare a vehiculelor. Potrivit modificărilor aprobate pentru a reduce numărul vizitelor la ghișeu, un șir de acte nu vor mai fi obligatorii, iar accesul la documentele disponibile pe platforma MConnect va ... Anunț important pentru șoferi – Statul simplifică procedurile de înmatriculare a vehiculelor The post Anunț important pentru șoferi – Statul simplifică procedurile de înmatriculare a vehiculelor appeared first on Politik.
13:50
Premierul cu cel mai lung mandat în RM, Vasile Tarlev, ar putea candida, în toamnă, la funcția de șef al statului. Potrivit lui Tarlev, o decizie clară în acest sens deocamdată nu a fost luată, însă dacă formațiunea politică din care face parte va lua o astfel de hotărîre, atunci acesta nu se va împotrivi, ... Fostul premier, Vasile Tarlev, un posibil candidat la prezidențialele din toamnă The post Fostul premier, Vasile Tarlev, un posibil candidat la prezidențialele din toamnă appeared first on Politik.
13:50
La Londra s-a desfășurat cea de-a 3-a Reuniune a Dialogului strategic Republica Moldova – Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Evenimentul a fost găzduit de către ministrul pentru Europa, Nusrat Ghani și a inclus participarea secretarului de stat pentru afaceri externe, Commonwealth și dezvoltare, Lordul David Cameron și a ministrului pentru Forțele ... Un nou impuls al dialogului strategic între Republica Moldova și Marea Britanie The post Un nou impuls al dialogului strategic între Republica Moldova și Marea Britanie appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
23:30
Premierul Recean a avut o întâlnire cu rectorii instituțiilor de învățământ într-un context în care mai multe instituții superioare se confruntă cu lipsa studenților. Cadrele didactice au solicitat guvernului să intervină în legislația universitară de asemenea a fost solicitată și o intervenție privind rectificarea de buget în vederea alocării mai multor surse financiare pentru salarizarea ... UTM și USM ar putea fuziona – Rectorii solicită Guvernului modificarea legislației universitare și alocarea mai multor bani de la buget The post UTM și USM ar putea fuziona – Rectorii solicită Guvernului modificarea legislației universitare și alocarea mai multor bani de la buget appeared first on Politik.
22:20
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) propune tarife la gaz mai mici decât cele solicitate de furnizor. Astfel, ANRE a examinat solicitarea S.A. ”Moldovagaz” privind revizuirea tarifului la gazele naturale și a elaborat proiectul de decizie, care va fi dezbătut în ședința din 2 mai. ANRE propune un preț de 12,15 lei pentru un ... Este loc de mai mult – ANRE propune un tarif la gaz mai mic decât cel solicitat de Moldovagaz The post Este loc de mai mult – ANRE propune un tarif la gaz mai mic decât cel solicitat de Moldovagaz appeared first on Politik.
22:20
”Criza gazelor naturale din 2023 este de producție locală, iar moldovenii, cei mai săraci din Europa, au plătit unul dintre cele mai mari tarife pentru gazele naturale”, spune expertul, Veaceslav Ioniță, care a prezentat și datele Eurostat în acest sens. El a precizat că este vorba de prețul de import, fără taxe, adică nu este ... Expert: Moldovenii au plătit unul din cele mai mari tarife pentru gazele naturale – Ce spun datele Eurostat The post Expert: Moldovenii au plătit unul din cele mai mari tarife pentru gazele naturale – Ce spun datele Eurostat appeared first on Politik.
21:00
Noțiunea de femicid, definită ca uciderea intenționată a unei femei din motive misogine sau bazate pe gen, ar urma să fie introdusă în legislația Republicii Moldova, urmare a apelului public venit din partea mai multor organizații ai societății civile. Subiectul a fost discutat la audierile publice organizate de Parlament privind răspunsul sistemic al statului la ... Audieri publice în Parlament, după tragedia de la Orhei – Legislația privind fenomenul de violență asupra femeilor și fetelor urmează a fi ajustată The post Audieri publice în Parlament, după tragedia de la Orhei – Legislația privind fenomenul de violență asupra femeilor și fetelor urmează a fi ajustată appeared first on Politik.
21:00
Sistemul electroenergetic al Republicii Moldova va fi conectat la rețeaua românească și cea europeană prin intermediul celei de-a treia linii electrice aeriene care va uni stațiile electroenergetice Strășeni și Gutinaș, construcția sa fiind prevăzută de memorandumul semnat de Guvernul moldovean și cel american. Noua linie electrică aeriană de 400 kV are o lungime de circa ... Moldova multiplică interconectarea electrică cu România – A fost semnat un memorandum între Guvernul moldovean și cel american The post Moldova multiplică interconectarea electrică cu România – A fost semnat un memorandum între Guvernul moldovean și cel american appeared first on Politik.
21:00
Arnaud Lagardère, directorul general al grupului francez cu același nume, care vrea să preia spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău, a fost pus sub acuzare în Paris în legătură cu anchete privind finanțarea stilului său de viață luxos și cheltuielile personale. După o zi de interogatoriu, Lagardère a fost inculpat pentru difuzarea de informații false ... Tăcere la Chișinău – Directorul companiei Lagardère care vrea să preia spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău, pus sub acuzare la Paris The post Tăcere la Chișinău – Directorul companiei Lagardère care vrea să preia spațiile comerciale de la Aeroportul Chișinău, pus sub acuzare la Paris appeared first on Politik.
21:00
Agenții economici din Republica Moldova vor putea exporta în Uniunea Europeană carne de găină proaspătă și înghețată, nu doar procesată. Un anunț în acest sens a fost făcut de premierul Dorin Recean, la începutul ședinței de astăzi a Guvernului. „Este un semn că instituțiile dacă se mobilizează atunci pot obține aceste rezultate pentru agenții noștri ... Moldova a obținut dreptul de a exporta carne proaspătă și înghețată în UE – Ar fi vorba, deocamdată, de un singur agent economic The post Moldova a obținut dreptul de a exporta carne proaspătă și înghețată în UE – Ar fi vorba, deocamdată, de un singur agent economic appeared first on Politik.
14:30
Trei partide ar accede în viitorul Parlament, în caz de alegeri, arată datele Barometrul iData, prezentat astăzi. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) ar obține 25,9%, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) – 13,5%, Partidul „Șansă” – 13,1%. Alte partide nu ar trece pragul de 5%. Sondajul iData a fost realizat în perioada 22-26 aprilie 2024, ... SONDAJ: Trei partide ar accede în Parlament The post SONDAJ: Trei partide ar accede în Parlament appeared first on Politik.
14:30
Guvernul a aprobat, astăzi, eliberarea lui Vladimir Cuc din funcția de secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și numirea lui în funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Confederația Elvețiană și, concomitent, în calitate de reprezentant permanent al țării noastre pe lângă Oficiul Organizației Națiunilor Unite (ONU) la Geneva. citat de ziua.md „Mulțumim domnului ... Moldova va avea un nou Ambasador în Confederația Elvețiană și reprezentant al RM pe lângă Oficiul ONU The post Moldova va avea un nou Ambasador în Confederația Elvețiană și reprezentant al RM pe lângă Oficiul ONU appeared first on Politik.
14:30
Consiliul directorilor executivi al Băncii Mondiale a aprobat acordarea unui pachet de finanțare Republicii Moldova în valoare de 105,98 milioane de dolari destinat Proiectului „Conectivitate rurală în Moldova” (MRCP), care ne va ajuta să ne îmbunătățim conectivitatea rutieră rezilientă la schimbările climatice în comunitățile rurale, să sporească traficul de tranzit rutier prin punctele de trecere ... Un nou pachet de finanțare pentru Moldova – Banca Mondială va sprijini reabilitarea infrastructurii rutiere The post Un nou pachet de finanțare pentru Moldova – Banca Mondială va sprijini reabilitarea infrastructurii rutiere appeared first on Politik.
14:30
Centrala electrică de la Cuciurgan și în luna mai va fi principalul furnizor de energie electrică pentru malul drept al Nistrului, se arată într-un comunicat emis de către Compania Energocom. Potrivit sursei, întreprinderea va achiziționa aproximativ 277 de mii de MWh. Alți peste 43 de mii de MWh vor fi asigurați de energia electrică produsă ... Centrala de la Cuciurgan va livra și în luna mai energie electrică, pentru malul drept al Nistrului The post Centrala de la Cuciurgan va livra și în luna mai energie electrică, pentru malul drept al Nistrului appeared first on Politik.
14:30
Prima ședință în dosarul în care este vizată bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul a avut loc astăzi la Judecătoria Chișinău, sectorul Buiucani. Astfel, ședința a fost amânată până pe data de 27 mai, după ce apărarea a cerut ca materialelele din dosar să fie traduse în limba rusă. Mai mulți susținători ai bașcanului Guțul au venit ... Prima ședință în dosarul în care este vizat bașcanul Găgăuziei a fost amânată până pe 27 mai – Guțul spune că nu-și recunoaște vina The post Prima ședință în dosarul în care este vizat bașcanul Găgăuziei a fost amânată până pe 27 mai – Guțul spune că nu-și recunoaște vina appeared first on Politik.
00:10
Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg l-a invitat luni pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski să asiste la summitul Alianţei care va avea loc în iulie la Washington, dar a avertizat că nu se aşteaptă în stadiul actual la un acord între statele membre care să permită adresarea unei invitaţii de aderare Ucrainei, transmite agenţia EFE ... Stoltenberg îl invită pe Zelenski la summitul Alianței de la Washington, dar exclude un acord pentru aderarea Ucrainei la NATO The post Stoltenberg îl invită pe Zelenski la summitul Alianței de la Washington, dar exclude un acord pentru aderarea Ucrainei la NATO appeared first on Politik.
29 aprilie 2024
23:50
Rafael Nadal, câștigător a cinci titluri la Madrid, s-a calificat la ediția din acest an în optimile de finală, după ce l-a învins în trei seturi, la mare luptă, pe argentinianul Pedro Cachin, ocupant al locului 91 ATP. Rafa s-a impus cu scorul de 6-1, (5) 6-7, 6-3, la capătul unui meci care a durat ... Rafael Nadal e în optimi la Mastersul ATP 1000 de la Madrid – Pe cine îl va întâlni în sferturi The post Rafael Nadal e în optimi la Mastersul ATP 1000 de la Madrid – Pe cine îl va întâlni în sferturi appeared first on Politik.
23:30
FOTO: IPN Până la sfârșitul lunii mai, la Chișinău vor ajunge 7 troleibuze articulate din Salzburg, Austria și 18 troleibuze din Riga. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Ceban „Alte 7 troleibuze articulate procurate din Austria, or. Salzburg, plus 18 troleibuze, procurate din Riga, se preconizează să ajungă la Chișinău pana la sfârșitul lunii ... Regia Transport Electric Chișinău își lărgește parcul de troleibuze – Noi unități de transport urmează să vină din Austria și Letonia The post Regia Transport Electric Chișinău își lărgește parcul de troleibuze – Noi unități de transport urmează să vină din Austria și Letonia appeared first on Politik.
23:30
Șeful statului moldovean, Maia Sandu a avut o discuție la Bruxelles cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, despre procesul de reforme, dezvoltarea economiei afectate de război, rolul Moldovei în securitatea regională și viziunea noastră pentru o Europă unită, stabilă și prosperă. Președintel Sandu a abordat subiectul accelerării procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea ... Maia Sandu la întâlnirea cu președintele Consiliului European -„Prioritatea noastră este organizarea primei Conferințe interguvernamentale cu UE pentru a începe, oficial, negocierile de aderare” The post Maia Sandu la întâlnirea cu președintele Consiliului European -„Prioritatea noastră este organizarea primei Conferințe interguvernamentale cu UE pentru a începe, oficial, negocierile de aderare” appeared first on Politik.
17:00
Prețul biletelor pentru o călătorie cu trenul Chișinău- Iași va fi mai mare, începând cu 10 mai, curent. Anunțul a fost făcut de Calea Ferată din Moldova, pe 29 aprilie. Întreprinderea nu a explicat care sunt motivele care au stat la baza majorării prețului. Astfel începând cu data de 10 mai, prețul pentru un bilet ... Călătoriile la Iași, cu trenul, devin mai scumpe – Anunțul făcut de CFM The post Călătoriile la Iași, cu trenul, devin mai scumpe – Anunțul făcut de CFM appeared first on Politik.
17:00
Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) au ales, în cadrul ședinței de luni, 29 aprilie, Secretarul Comisiei. Astfel, cu votul secret al membrilor, Dana Munteanu a fost aleasă în această funcție. Dana Munteanu a fost numită membru al CEC în anul 2022. Este licențiată în drept și și-a început activitatea în cadrul Comisiei Electorale Centrale în ... Comisia Electorală Centrală are un nou secretar – Cine este Dana Munteanu The post Comisia Electorală Centrală are un nou secretar – Cine este Dana Munteanu appeared first on Politik.
17:00
Secretarul General NARO, Jens Stoltenberg, a efectuat o vizită neanunțată la Kiev. Șeful NATO i-a promis lui Zelenski că livrările de arme către Ucraina vor crește. Stoltenberg și Zelenski au susținut o conferință Șeful NATO, a transmis că este încrezător că lucurile se vor schimba pe frontul ucrainean și a dat asigurări că fluxul de ... Șeful NATO, vizită neanunțată la Kiev – Alianța i-a promis lui Zelenski că livrările de arme vor crește – Ce a spus Stoltenberg despre apropierea Ucrainei de NATO The post Șeful NATO, vizită neanunțată la Kiev – Alianța i-a promis lui Zelenski că livrările de arme vor crește – Ce a spus Stoltenberg despre apropierea Ucrainei de NATO appeared first on Politik.
17:00
Președintele Maia Sandu participă la Conferința anuală privind bugetul UE care se desfășoară la Bruxelles. Șeful statului moldovean a avut un discurs în care a exprimat un mesaj că RM va avea nevoie de mai mult sprijin din partea UE din următorul buget pe măsură ce țara nostră se pregătește pentru aderarea la UE. Maia ... Președintele Sandu la Conferința anuală privind bugetul UE: „Pentru a ne transforma aspirațiile în realitate, vom avea nevoie de mai mult sprijin din partea UE din următorul buget pe măsură ce ne pregătim pentru aderare” The post Președintele Sandu la Conferința anuală privind bugetul UE: „Pentru a ne transforma aspirațiile în realitate, vom avea nevoie de mai mult sprijin din partea UE din următorul buget pe măsură ce ne pregătim pentru aderare” appeared first on Politik.
13:50
Municipalitatea va asigura în zilele 12 și 13 mai o sută de unități de transport, circa 80 de autobuze și 20 de troleibuze, care vor transporta cetățenii la cimitirele din Chișinău, inclusiv la cimitirul „Sfântul Lazăr”. Pe lângă acestea, rutele C – D și 27 vor fi gratuite în cele două zile, cheltuielile fiind suportate ... Transport gratuit de Paștile Blajinilor la cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chișinău – Decizia luată de municipalitate The post Transport gratuit de Paștile Blajinilor la cimitirul „Sfântul Lazăr” din Chișinău – Decizia luată de municipalitate appeared first on Politik.
13:00
Vicepreședintele Radei Supreme de la Kiev, Olena Kondratiuk, se află într-o vizită oficială la Chișinău. În cadrul unei conferințe de presă la Parlament, oficiala a venit cu o rugăminte către deputați, astfel încât să fie adoptată o nouă declarație pentru dreptate. „Ne-am adresat cu rugămintea să fie adoptată încă o declarație, referitoare la dreptate. Este ... Solicitarea vicepreședintelui Radei Supreme de la Kiev, pentru Parlamentul de la Chișinău – Ar viza condamnarea Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni The post Solicitarea vicepreședintelui Radei Supreme de la Kiev, pentru Parlamentul de la Chișinău – Ar viza condamnarea Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni appeared first on Politik.
13:00
Irina Vlah, președintele Asociației „Platforma Moldova”, în cadrul unei conferințe de presă, s-a adresat cetățenilor. Ea a spus că, în ultimele două luni, „Platforma Moldova” a implementat campania „Vocea Poporului” – cu scopul de a identifica problemele reale cu care se confruntă cetăţenii şi de a le face publice, inclusiv prin adresări către conducerea de ... Irina Vlah: Guvernarea are propria agendă axată pe interesele personale sau înguste de partid The post Irina Vlah: Guvernarea are propria agendă axată pe interesele personale sau înguste de partid appeared first on Politik.
12:40
Mai multe percheziții sunt operate de ofițerii CNA într-un dosar de corupere pasivă și luare de mită, în care este cercetat un președinte al Întovărășirii Pomicole din mun. Chişinău și un fost specialist al Direcției funciare a Primăriei mun. Chișinău. Cei doi bănuiți ar fi pus la cale o schemă de transmitere ilegală în proprietate ... ULTIMA ORĂ: CNA efectuează percheziții într-un dosar de transmitere ilegală în proprietate a terenurilor, amplasate în Chişinău The post ULTIMA ORĂ: CNA efectuează percheziții într-un dosar de transmitere ilegală în proprietate a terenurilor, amplasate în Chişinău appeared first on Politik.
12:40
Republica Moldova a consemnat cea de-a zecea aniversare a liberalizării regimului de vize cu UE. În această perioadă, mai mult de 2,54 milioane de cetățeni moldoveni au efectuat peste 31 de milioane de călătorii în statele din spațiul Schengen. Delegația UE la Chișinău a venit cu un mesaj pentru cetățenii Republicii Moldova în contextul celei ... Moldova a consemnat 10 ani de la instituiea regimului fără vize – Mesajul delegației UE la Chișinău The post Moldova a consemnat 10 ani de la instituiea regimului fără vize – Mesajul delegației UE la Chișinău appeared first on Politik.
12:40
După ce Republica Moldova va începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană, progresele sale vor fi examinate separate de cele ale Ucrainei, chiar dacă ambele ţări au primit în acelaşi timp statul de candidat. Precizările au fost făcute, pentru TVR Moldova, de şeful delegaţiei Uniunii Europene, Janis Mazeiks. „După ce negocierile încep, acestea vor reprezenta ... Ambasadorul Mazeiks: Republica Moldova și Ucraina vor fi evaluate separat în parcursul european The post Ambasadorul Mazeiks: Republica Moldova și Ucraina vor fi evaluate separat în parcursul european appeared first on Politik.
12:40
Guvernul acordă prioritate educației în Republica Moldova, oferind programe menite să îmbunătățească condițiile de muncă pentru învățători dar și în sine, procesul educațional, a declarat Prim-ministrul Dorin Recean la un eveniment de promovare a profesiei de cadru didactic. Potrivit oficialului, printre măsurile luate se numără acordarea unei alocații unice de 200 de mii de lei ... Sistemul educațional din Moldova fără cadre didactice – Mesajul autorităților pentru cei care vor să îmbrățișeze profesia de învățător The post Sistemul educațional din Moldova fără cadre didactice – Mesajul autorităților pentru cei care vor să îmbrățișeze profesia de învățător appeared first on Politik.
12:40
În perioada 1-9 mai cetățenii vor marca mai multe evenimente, Ziua Muncii, Sărbătorile Pascale și Ziua Europei. Cu acest prilej, șeful Inspectoratului General de Poliție, Viorel Cernăuțeanu a lansat un apel în care îndeamnă populația să dea dovadă de responsabilitate, să respecte legislația rutieră, cea cu privire la întruniri și să renunțe, așa cum prevede ... Recomandările autorităților în ajunul sărbătorilor de mai – Reguli noi de acces și în Aeroportul Internațional Chișinău The post Recomandările autorităților în ajunul sărbătorilor de mai – Reguli noi de acces și în Aeroportul Internațional Chișinău appeared first on Politik.
28 aprilie 2024
23:20
Autoritățile din Galați au anunțat vineri, 26 aprilie 2024, că proiectul Aeroportului internațional Galați-Brăila a primit acord de la ROMATSA. Asta ar însemna că el va fi inclus în Master Planul General de Transport și mai are nevoie de câteva studii pentru a fi organizată licitația pentru desemnarea constructorului. Specialiștii au stabilit că aeroportul din ... Concurență la nivel regional – Încă un aeroport se construiește în apropiere de RM The post Concurență la nivel regional – Încă un aeroport se construiește în apropiere de RM appeared first on Politik.
22:00
Fostul lider al Platformei DA, Andrei Năstase a dat un semnal clar, astăzi, în ziua Floriilor, că începe procedura de colectare a semnăturilor pentru înaintarea drept candidat la funcția de președinte al Republicii Moldova. Năstase a adunat simpatizanții în fața sediului fostului partid al Platformei DA și Le-a vorbit despre ețecul actualei guvernări. „Astăzi, în ziua Floriilor, ... Andrei Năstase, încă un pas spre prezidențiale – Vrea să colecteze semnături pentru înaintarea la funcția de președinte al Republicii Moldova The post Andrei Năstase, încă un pas spre prezidențiale – Vrea să colecteze semnături pentru înaintarea la funcția de președinte al Republicii Moldova appeared first on Politik.
27 aprilie 2024
22:40
Stefanos Tsitsipas a fost eliminat în mod surprinzător de brazilianul Thiago Monteiro în turul al doilea la Madrid. Grecul nr. 7 mondial, câştigător al titlului la Monte Carlo şi finalist la Barcelona, a fost eliminat din debutul său la turneul ATP Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.877.020 de euro, fiind ... Mastersul ATP 1000 de la Madrid: Tsitsipas trimis acasă de un jucător din afara top 100 – Victorie de moral și calificare în turul trei pentru Nadal – Sorana Cîrstea demolată de Swiatek The post Mastersul ATP 1000 de la Madrid: Tsitsipas trimis acasă de un jucător din afara top 100 – Victorie de moral și calificare în turul trei pentru Nadal – Sorana Cîrstea demolată de Swiatek appeared first on Politik.
22:40
Leul moldovenesc ar putea să-și schimbe configurația chiar în acest an, a declarat guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Anca Dragu, care însă nu a dat detalii despre modificările care ar putea fi operate. Într-un răspuns pentru TV8, Dragu a menționat că publicul va fi informat după ce vor mai avea loc discuții la acest ... Banca Națională a Moldovei pregătește surpriza – Configurația leului moldovenesc s-ar putea schimba The post Banca Națională a Moldovei pregătește surpriza – Configurația leului moldovenesc s-ar putea schimba appeared first on Politik.
22:40
La Chișinău a fost celebrată Ziua Drepelului de Stat. La eveniment au participat șeful statului Maia Sandu, premierul Dorin Recean, miniștri, președintele Parlamentului, Igor Grosu. Au avut loc prestații ale Orchestrei Prezidențiale, ale Gărzii de Onoare, ale Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”, ale studenților Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare” și ale mai multor coruri ... Onor la Tricolor – Moldova a celebrat  Ziua Drapelului de Stat – Maia Sandu: „De fiecare dată când privim spre Tricolor, să ne amintim de suveranitatea și dreptul de a ne făuri destinul, mai ales în aceste vremuri tulburi” The post Onor la Tricolor – Moldova a celebrat  Ziua Drapelului de Stat – Maia Sandu: „De fiecare dată când privim spre Tricolor, să ne amintim de suveranitatea și dreptul de a ne făuri destinul, mai ales în aceste vremuri tulburi” appeared first on Politik.
26 aprilie 2024
23:20
Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul și adjunctul ei, Iurii Cuznețov, au fost supuși unui control riguros la Aeroportul Chișinău după întoarcerea de la Moscova. Aceștea au fost preluați de forțele de ordine de la Aeroport pentru control special. În incinta Aeroportului a fost multă poliție, dar și multe persoane, venite să o întâmpine pe bașcanul de la ... Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul și adjunctul ei, supuși unui control riguros la Aeroport, după întoarcerea de la Moscova The post Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul și adjunctul ei, supuși unui control riguros la Aeroport, după întoarcerea de la Moscova appeared first on Politik.
23:00
Consiliul Uniunii Europene a decis vineri să prelungească până la 29 aprilie 2025 măsurile restrictive împotriva unui număr total de 11 persoane și unei entități „responsabile de acțiuni menite să destabilizeze, să submineze sau să amenințe suveranitatea și independența Republicii Moldova”. Printre persoanele care vor fi supuse sancțiunilor în următorul an sunt: Ilan Șor, Marina ... Consiliul Uniunii Europene prelungește măsurile restrictive împotriva unui număr de 11 persoane care încearcă să destabilizeze RM The post Consiliul Uniunii Europene prelungește măsurile restrictive împotriva unui număr de 11 persoane care încearcă să destabilizeze RM appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.