Subiectul Zilei

Acum 12 ore
17:10
Cinci membri ai unui grup infracțional, care ar fi implicați într-o schemă de trafic de droguri, au fost reținuți după o captură de substanțe narcotice, în valoare de circa 100.000 de lei. Cazul a avut loc la Bălți. Informația a fost raportată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), care a precizat […] Articolul Captură de droguri de 100.000 de lei la Bălți: Dumitru Șumilov și alți patru membri ai grupării, reținuți apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
În primele șase luni ale anului 2024, veniturile totale ale bugetului de stat au constituit circa 31,3 miliarde de lei, înregistrând o creștere de peste 2,3 miliarde de lei sau cu 8,2% față de aceeași perioadă a anului trecut. Potrivit datelor Ministerului de Finanțe, încasările din veniturile administrate de către Serviciul Fiscal de Stat reprezintă […] Articolul Bugetul de stat al Moldovei înregistrează o creștere a veniturilor de 2,3 miliarde de lei apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:10
O epidemie de holeră a izbucnit în Avdeevka ocupată de ruși, regiunea Donețk, a declarat șeful administrației militare a orașului Avdeevka, Vitali Barabaș. Ocupanții ruși au capturat Avdiivka în februarie 2024. Potrivit lui Barabash, în primele luni după aceasta, rușii au încercat să lanseze utilități publice, oamenii au greblat drumurile de călătorie și au fost […] Articolul Epidemie de holeră în orașul ocupat Avdeevka: Orașul este copleșit de cadavre și câini vagabonzi apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Un bărbat a fost înjunghiat de vecinul său în ochi și a primit mai multe lovituri de cuțit în regiunea capului. Cazul a avut loc într-o localitate din Ștefan Vodă. Agresorul este o persoană vulnerabilă și obișnuia să consume alcool. În ziua tragediei, pe 3 august 2022, victima intenționa să își cheme vecinul la masă, […] Articolul Conflict sângeros între vecini în Ștefan Vodă: Victima a fost atacată cu un cuțit în ochi și cap apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:20
Pe canalul său de Telegram, Vasile Tarlev a anunțat angajamentul său ferm față de cetățenii Republicii Moldova și participarea activă la viața politică, inclusiv la viitoarele alegeri. „Dragi prieteni, ieri am anunțat despre responsabilitatea pe care mi-am asumat-o în fața Dumneavoastră și, așa cum am promis, sunt hotărât să îmi îndeplinesc datoria cu demnitate și […] Articolul Vasile Tarlev anunță planul său anticriză: Neutralitate și pace pentru Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:10
Un bărbat a fost condamnat la închisoare cu suspendare, iar altul a fost amendat cu 150.000 de lei, după ce aceștia au obținut ilegal un certificat medical. Cauzele penale au fost pornite de către Centrul Național Anticorupție în anul 2021. Potrivit Procuraturii, indivizii au încercat să obțină ilegal certificatul medical de la IMSP Dispensarul Municipal […] Articolul Doi bărbați, condamnați pentru obținerea ilegală a unui certificat medical apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Cetățenii Republicii Moldova pot solicita schimbarea prenumelui sau a numelui de familie dacă pentru aceasta există motive temeinice. De exemplu, în cazul în care numele este format din expresii indecente, ridicole sau dacă numele este pronunțat dificil. De asemenea, schimbarea poate cerută dacă persoană își dorește un nume sau prenume corespunzător naționalității pe care o […] Articolul Schimbarea numelui și prenumelui în Moldova: Condiții și proceduri explicate apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 24 ore
14:10
În satul Berezovka, din regiunea Belgorod, de la granița cu Ucraina, un tanc rusesc a trecut peste o mașină. Șoferul în vârstă de 73 de ani a murit strivit, scrie ediția în limba rusă a Deutsche Welle, notează Libertatea. Tancul armatei circula pe șosea și a trecut peste o mașină NIVA în satul din raionul Borisov. […] Articolul Tanc rus zdrobește un automobil în Belgorod, șoferul de 73 de ani moare pe loc apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:40
Un bărbat de 55 de ani a murit după ce s-a înecat în lacul din satul Mereșeni, raionul Hâncești, iar conform autorităților, tragedia a avut loc pe 24 iulie, în jurul orei 18:55. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General al Poliției, Mariana Bețivu, la Serviciul 112 a parvenit informația că în lacul din satul […] Articolul Tragedie în satul Mereșeni: Un bărbat de 55 de ani s-a înecat în lac apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:30
Doi bărbați de 38 și 45 de ani au fost reținuți de oamenii legii după ce ultimii, în urma unor percheziții efectuate la domiciliile suspecților, au găsit mai multe substanțe narcotice în valoare totală de peste 100.000 de lei. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în urma perchezițiilor efectuate, oamenii legii au ridicat mai multe droguri, […] Articolul Percheziții și rețineri: Droguri în valoare de 100.000 de lei confiscate de poliție apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Un bărbat în vârstă de 65 de ani s-ar fi înecat într-o fântănă. Conform autorităților, tragedia a avut loc pe data de 25 iulie, în localitatea Hirova, raionul Călărași. Potrivit ofițerului de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Tatiana Muntean, pe 25 iulie a fost solicitată intervenția salvatorilor pentru a extrage corpul neînsuflețit […] Articolul Tragedie în Călărași: Un bărbat de 65 de ani s-a înecat într-o fântână apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:40
Parlamentul a votat în lectură finală proiectul de modificare a anexei la Legea privind administrarea și deetatizarea proprietății publice. Documentul conține lista bunurilor proprietate publică nepasibile privatizării, întocmită în baza propunerilor autorităților administrației publice centrale și locale. Președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Radu Marian, a declarat că întreprinderile de stat și societățile comerciale […] Articolul Modificări legislative: Activele întreprinderilor de stat nu vor putea fi privatizate, conform noii legi apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:10
Armata Marii Britanii a testat, în premieră, arma cu laser integrată pe un vehicul blindat. Imaginile fac înconjurul lumii. Ministerul britanic al Apărării (MoD) a anunțat că a testat cu succes o armă cu laser, amplasată pe un vehicul blindat, și care distruge ținte cu viteza luminii. Este vorba despre un sistem cu arme laser […] Articolul Arma cu laser a Marii Britanii: O inovație care promite protecție avansată și eficiență pe câmpul de luptă apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
Un copil de doar trei ani a ajuns la spital, după ce s-a electrocutat de la un cablu electric. Incidentul s-a produs pe 24 iulie, într-o localitate din raionul Criuleni. „Serviciul de Gardă a primit un apel din partea unei femei care a comunicat că fiul său, un minor de trei ani, a suferit o […] Articolul Criuleni: Un copil de 3 ani a ajuns la spital după ce s-a electrocutat apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:40
Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Polone la Chișinău, Tomasz Kobzdej, în contextul încheierii mandatului atașatului militar al apărării, colonel Paweł Stuleblak, și prezentarea succesorului acestuia, colonel Maciej Zajac. Cu acest prilej, Anatolie Nosatîi i-a mulțumit colonelului Paweł Stuleblak pentru contribuția la intensificarea relațiilor de colaborare dintre cele două state […] Articolul Ministrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadorul Poloniei și noul atașat militar apare prima dată în Subiectul Zilei.
03:30
O pensionară de 71 de ani este căutată de oamenii legii după ce ar fi plecat de la un Centru de plasament din Capitală, în care se afla pentru o perioadă de o lună, timp în care fiica sa a fost plecată peste hotare. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în dimineața zilei de 20 iulie, […] Articolul Alertă 112: Pensionară de 71 de ani, dispărută de la un Centru de plasament din Capitală apare prima dată în Subiectul Zilei.
Ieri
17:50
Un sondaj realizat de Intellect Group subliniază că negativitatea și ura față de politicieni au devenit reacții aproape instinctuale ale societății. Analiza timpului necesar pentru formularea emoțiilor arată că alegătorii petrec mult mai mult timp în exprimarea sentimentelor pozitive față de politicieni decât în exprimarea celor negative. Acest lucru poate indica: • Dificultăți în identificarea […] Articolul Emoțiile negative predomină în percepția politicienilor, conform sondajului Intellect Group apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:50
Un sondaj realizat de compania de consultanță politică și cercetare Intellect Group evidențiază rolul crucial pe care îl joacă încrederea și respectul în susținerea candidaților politici. Maia Sandu, Irina Vlah și Andrei Năstase se remarcă printr-un nivel ridicat de încredere din partea electoratului lor. Acest avantaj este un indicator al unui electorat bine definit și […] Articolul Sondaj// Maia Sandu, Irina Vlah și Andrei Năstase, în topul încrederii electoratului apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:00
Un focar de pestă porcină africană a fost identificat într-o fermă comercială din raionul Sângerei. „Eu consider că întreprinderea de veterinărie nu-și face lucrul complet, nu merg cu vaccinarea, cum era înainte. Veneau și puneau și la găini, și tot, dar acum nu se aude nimic. Eu sunt nevoit să cumpăr, pentru că eu nu […] Articolul Focar de pestă porcină africană identificat în raionul Sângerei apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:30
Starea băiatului de șase ani, care a fost electrocutat în timp ce se juca în parcul de la intersecția străzii Sarmizegetusa cu bulevardul Cuza Vodă din sectorul Botanica, este stabil pozitivă. Micuțul fiind transferat în secția de neurologie. Purtătorul de cuvânt de la Institutul Mamei și Copilului din Capitală, Maxim Cazacu, a precizat că în […] Articolul Băiatul de șase ani electrocutat în parcul Botanica se află în stare stabilă și pozitivă apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Mijloacele de transport din stânga Nistrului vor putea fi înmatriculate cu numere neutre până la 31 decembrie 2026. Un proiect de lege care prevede extinderea acestui termen a fost votat în a doua lectură de 72 de deputați. Proiectul de lege a fost elaborat de un grup de deputați din fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” cu scopul de […] Articolul Transnistria: Numerele neutre pentru autovehicule vor fi disponibile până în 2026 apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Doi moldoveni au fost reținuți pentru 72 de ore după ce ar fi încercat să treacă frontiera cu un microbuz burdușit cu 85.600 de țigări de contrabandă. Potrivit Serviciului Vamal, cazul a fost înregistrat pe data de 24 iulie, la punctul de trecere a frontierei Cahul. Mai exact, pe direcția de ieșire din R. Moldova s-a […] Articolul Contrabandă de mari proporții la PTF Cahul: Doi moldoveni reținuți cu 85.600 de țigări apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
O femeie de 51 de ani, condamnată la 15 ani de închisoare pentru omorul concubinului său de 71 de ani. Acestea și-ar fi ucis cu sânge rece bărbatul chiar de 8 martie, într-un apartament din Bălți. Inculpata locuia împreună cu concubinul. În timpul unui conflict cu îmbrânceli, a lovit bărbatul în cap cu un vas […] Articolul Crima de 8 martie: O femeie din Bălți, condamnată pentru omorul concubinului apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:00
O captură de droguri de circa 200.000 de lei a fost ridicată de oamenii legii în raionul Drochia. Totodată, trei bărbați au fost reținuți. Ofițerii Direcției investigații „Nord” a INI, de comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Drochia și procurorii PCCOCS, au efectuat 12 percheziții. Astfel, au fost ridicate drogurile de tip PVP și marijuana, […] Articolul Captură de droguri de 200.000 de lei în Drochia: Trei bărbați reținuți apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:40
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a unei tinere de 22 de ani din raionul Anenii Noi, pentru exploatarea sexuală prin înșelătorie a unei tinere și facilitarea practicării prostituției de către mai multe femei, în Belgia. Potrivit PCCOCS, faptele au avut loc în primăvara lui 2021, atunci când […] Articolul Moldoveancă, trimisă în judecată pentru exploatarea sexuală și facilitarea prostituției în Belgia apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:00
Anatolie Caisîn, soț și tată a trei copii care a fost diagnosticat cu cancer, are nevoie de ajutor pentru a fi adus în țară. Soția lui spune că, din cauza că actele acestuia nu au fost reînnoite la timp, acum bărbatul se află ilegal în Malta. „În familia noastră s-a întâmplat o tragedie. Soțul și […] Articolul Donații pentru transportul lui Anatolie Caisîn: Bărbatul cu cancer avansat se află în Malta fără acte apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:00
Doi bărbați în stare de ebrietate cu grad avansat au fost depistați în trafic de către polițiștii de patrulare. Cazurile au fost înregistrate în raioanele Taraclia și Cahul. Astfel, în apropierea localității Albota de Jos, raionul Taraclia, șoferul unui Volkswagen a fost oprit de agenții de patrulare fiind suspectat că ar fi în stare de […] Articolul Accidente în Taraclia și Cahul: Doi bărbați, prinși conducând sub influența alcoolului apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Un sondaj realizat de compania de consultanță politică și cercetare Intellect Group evidențiază o serie de probleme semnificative în percepția alegătorilor asupra candidaților în cursa electorală. Potrivit sondajului, nivelurile ridicate de dezamăgire și îngrijorare sunt semnale de alarmă pentru candidați. Aceste sentimente sunt îngrijorătoare, deoarece pot conduce la votul de protest și la radicalizarea societății. […] Articolul Intellect Group: Impactul emoțiilor negative asupra campaniilor electorale și soluții posibile apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:00
O femeie din Ucraina a încercat să corupă o polițistă de frontieră, ca aceasta din urmă să influențeze decizia ca doi cetățeni turci să poată intra în Republica Moldova. Cazul a avut loc ieri, 24 iulie, la Aeroportul Internațional Chișinău. Potrivit Poliției de Frontieră, în cadrul controlului asupra pasagerilor sosiți din Turcia, cu ruta „Istanbul-Chișinău”, […] Articolul Mită în aeroport: O ucraineancă a fost prinsă oferind bani pentru a facilita intrarea a doi turiști turci apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:40
În Registrul de stat al populației, la 30 iunie, erau la evidență 369.183 de locuitori domiciliați în regiunea transnistreană. Dintre aceștia, 360.215 dețin cetățenia Republicii Moldova, 339.377 posedă pașapoarte ale cetățeanului Republicii Moldova, iar 303.708 au buletine de identitate. „Grație amendamentelor operate la cadrul normativ privind simplificarea procedurii de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova, în […] Articolul Câți locuitori din Transnistria dețin cetățenia R.Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
Zona de nord a județului Tulcea a fost vizată joi, pentru a doua noapte consecutiv, de mesaje RO-Alert legate la posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian, în apropierea graniței cu Ucraina. În ultimele luni, fragmente de dronă au ajuns pe teritoriul României. „În cursul nopții trecute, în jurul orei 01:20, Inspectoratul General pentru Situații […] Articolul Județul Tulcea pe radarul RO-Alert: Mesaje de informare privind posibile fragmente de drone apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:40
Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 25 iulie 2024. Articolul LIVE// Ședința Parlamentului Republicii Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:30
Compania de consultanță politică și cercetare, Intellect Group, a realizat un sondaj sociologic care evidențiază sentimentele și emoțiile alegătorilor față de candidați. Rezultatele dezvăluie câteva concluzii esențiale privind percepțiile electoratului: Încredere (27,4%): Aproape o treime dintre alegători simt încredere în candidați. Acest sentiment este crucial într-o societate polarizată, unde obținerea și menținerea încrederii reprezintă o […] Articolul Sondaj Intellect Group: Încrederea în candidați Politici rămâne un factor cheie pentru stabilitate apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:50
În ultimele 24 de ore, 28 de persoane străine au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 67.264 de traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de intrare în țară – 34.609. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – […] Articolul 28 de străini au primit refuz de intrare în Moldova în ultimele 24 de ore apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:40
În incinta Legislativului va avea loc o ședință solemnă dedicată celor 30 de ani de la adoptarea Legii Supreme – Constituția. Aceasta este planificată pentru luni, 29 iulie, cu începere de la ora 11:00. Sesiunea va fi deschisă prin intonarea imnului Republicii Moldova și onorarea drapelului de stat. Ulterior, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, […] Articolul Trei decenii de la Constituția Republicii Moldova: Ședință solemnă în Parlament apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:10
Cu ocazia aniversării a 160 de ani de la înființarea Poliției de Frontieră din România, angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) din Republica Moldova au venit cu un mesaj de felicitare către colegii lor de peste Prut. IGPF a menționat că, într-un context marcat de provocări și riscuri, este apreciat modul exemplar în […] Articolul Poliția de Frontieră din România marchează 160 de ani: Mesaj de felicitare din partea colegilor moldoveni apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:50
Un minor a fost transportat la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” după ce a avut de suferit în urma unui accident rutier produs pe Șoseaua Balcani. Potrivit șefului Serviciului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, oamenii legii au stabilit preliminar că în accident au fost implicate trei automobile: o mașină de marca […] Articolul Accident rutier pe Șoseaua Balcani: Un copil transportat de urgență la spital apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:10
Un studiu recent realizat de Intellect Group arată că o parte semnificativă a electoratului este fie nehotărâtă, fie nemulțumită de situația actuală. Această constatare oferă candidaților o oportunitate unică de a atrage aceste voturi prin campanii targetate și informative, îmbunătățirea imaginii și propunerea de soluții concrete pentru problemele actuale. Înțelegerea problemelor care preocupă electoratul și […] Articolul Intellect Group organizează consultări private pentru politicieni în august 2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
Rezultatele unui studiu Intellect Group arată că, înainte de alegeri, o parte semnificativă a electoratului rămâne nehotărâtă sau nemulțumită de situația actuală. Aceasta oferă candidaților ocazia să atragă aceste voturi prin campanii țintite și informative, îmbunătățirea imaginii și propunerea de soluții concrete pentru problemele actuale. Cel mai important și provocator pentru candidați în acest moment […] Articolul Consultări private pentru liderii politici: Înțelegerea problemelor electoratului înainte de alegeri apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
O femeie de 28 de ani, din Sângerei, a născut o fetiță în ambulanță. Totul a avut loc pe data de 19 iulie. Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a recepționat o solicitare la ora 15:33 din partea unei gravide (Sarcina a IV-a, 39 de săptămâni), care avea contracții frecvente și prezenta semne de […] Articolul O femeie din Sângerei a născut în ambulanță apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Un moldovean a încercat să ascundă un lot comercial de marfă, dar a fost descoperit la vama Leușeni. Funcționarii postului vamal Leușeni au supus controlului de specialitate un microbuz de model „Mercedes Vito”, ce se deplasa din Spania. „În habitaclul mijlocului de transport au fost depistate mărfuri de larg consum, în cantități comerciale nedeclarate autorității […] Articolul Moldovean prins la vama Leușeni cu marfă nedeclarată: Mărfurile au fost confiscate apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Serviciul Național Unic pentru Apelurile de Urgență 112 informează că în prima jumătate a anului 2024 au fost recepționate şi tratate 1.128.819 apeluri. Potrivit datelor statistice, în medie, timp de 24 ore, la numărul de urgență sunt înregistrate 6.236 de apeluri, cele de urgență reală reprezentând 58%. Totodată, timpul de răspuns la apelurile intrate în […] Articolul Peste un milion de apeluri la 112 în prima jumătate a anului 2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:50
În intervalul 24 iulie, ora 13:00 – 25 iulie, ora 21:00, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de instabilitate atmosferică. Astfel, în intervalul menționat se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice cu grindină (în intervale scurte sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 15-25 l/m2) […] Articolul Cod Galben de instabilitate atmosferică: Avertisment de ploi puternice și grindină apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Republica Moldova va beneficia de sprijin bugetar în valoare de circa 37,3 milioane de euro și de un grant de cinci milioane de dolari. Membrii Comisiei economie, buget și finanțe au examinat proiectul de ratificare a Acordului de împrumut dintre țara noastră și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea realizării Programului „Operațiunea Politica de dezvoltare […] Articolul R.Moldova primește sprijin bugetar de 37,3 milioane euro de la Banca Mondială apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Conform unei analize recente realizate de compania de cercetare politică și consultanță Intellect Group, sistemul politic din Republica Moldova se confruntă cu o criză severă de încredere. Majoritatea politicienilor sunt evaluați negativ de către public, ceea ce reflectă o scădere semnificativă a încrederii în liderii politici. Raportul relevă o polarizare puternică a opiniei publice. Deși […] Articolul Analiza Intellect Group: Nivel ridicat de nemulțumire și incertitudine în rândul alegătorilor apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:50
Un atentat a avut loc la Moscova în această dimineață, când mașina unui înalt oficial militar a fost aruncată în aer de un dispozitiv exploziv. Incidentul a avut loc în jurul orei 6:30, în apropierea unei clădiri rezidențiale din nordul Moscovei, când Andrei Torgașov, șeful adjunct al centrului de telecomunicații al armatei ruse, și soția […] Articolul VIDEO// Atentat la Moscova: Mașina unui oficial militar, aruncată în aer de un dispozitiv exploziv apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:40
Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Vasile Tarlev, a anunțat astăzi într-o conferință de presă că își va depune candidatura pentru funcția de Președinte al țării. Într-un discurs adresat cetățenilor, Tarlev a subliniat motivele care l-au determinat să revină pe scena politică, răspunzând astfel solicitărilor venite din partea multor compatrioți. „În aceste timpuri grele, pentru Patria […] Articolul Vasile Tarlev își anunță candidatura și solicită sprijinul „Pentru salvarea și dezvoltarea patriei noastre Moldova” apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Directoarea Secret Service, Kimberly Cheatle, a demisionat marţi, după ce agenţia a fost criticată dur pentru eşecul său de a împiedica tentativa de asasinat contra fostului preşedinte Donald Trump în timpul unui miting de campanie. Potrivit presei americane, Kimberly Cheatle şi-a anunţat marţi intenţia de a-şi părăsi funcţia într-o scrisoare adresată personalului agenţiei. „După cum […] Articolul Tentativa de asasinat asupra lui Trump: Șefa Secret Service a demisionat apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Vasile Tarlev, fost Prim-ministru al Republicii Moldova (2001-2008), și-a anunțat oficial candidatura pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Într-un mesaj adresat cetățenilor, Tarlev și-a exprimat profunda îngrijorare față de situația actuală a țării, comparând-o cu perioada de criză economică din anii ’90. El a subliniat necesitatea unei dezvoltări avansate și a promis să lupte […] Articolul Vasile Tarlev își anunță candidatura pentru funcția de Președinte al R.Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:40
Poliția din Ștefan Vodă investighează circumstanțele unui accident rutier produs aseară, în jurul orei 23:20, în apropierea satului Răscăieții Noi, în urma căruia o femeie de 47 de ani a decedat. Preliminar, polițiștii au stabilit că un bărbat 64 de ani, cetățean al Ucrainei, conducând un Mercedes Vito, având ca pasageri doi bărbați de 33 […] Articolul Accident rutier grav în Ștefan Vodă: A femeie a decedat, mai mulți răniți apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.