Subiectul Zilei

Acum 12 ore
18:00
În ciuda faptului că nu deține nave de suprafață mari, Ucraina a reușit să scufunde aproximativ o treime din Flota Rusă a Mării Negre. Ucrainenii au utilizat în aceste misiuni drone maritime kamikaze, dar și rachete, de producție proprie sau furnizate de aliații vestici. Kievul se gândește, însă, la viitor și a comandat mai multe nave […] Articolul Ucraina își reconstruiește marina militară în străinătate apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:40
Sute de cubanezi au manifestat duminică pe străzile oraşului Santiago de Cuba, în sud-estul insulei, pentru a protesta împotriva întreruperilor lungi de curent pe care locuitorii le-au îndurat în weekend. „Oamenii strigau ‘mâncare şi electricitate’”, a declarat telefonic pentru AFP un locuitor al oraşului, situat la 800 km est de Havana, sub protecţia anonimatului. Electricitatea […] Articolul Cubanezii îşi manifestă furia în stradă faţă de întreruperile de curent apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:20
În cadrul unui centru de refugiați din str. N. Testemițanu, aflat în gestiunea Ministerului Muncii, au fost identificate cinci cazuri de rujeolă în rândul rezidenților. În total, în instituție se află până la 160 de persoane, dintre care peste 60 sunt copii. „Asociația Medicală Teritorială Centru a efectuat o vizită la centru și a luat […] Articolul Cinci cazuri de rujeolă identificate într-un centru de refugiați din Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:00
Kremlinul a declarat luni că Iulia Navalnaia, văduva regretatului opozant rus Alexei Navalnîi, și-a pierdut „rădăcinile” rusești. „Această Iulia Navalnaia pe care ați menționat-o este din ce în ce mai mult unul dintre acei oameni care își pierd rădăcinile, își pierd legătura cu patria lor, își pierd înțelegerea patriei lor, nu mai simt pulsul țării […] Articolul Kremlinul spune că Iulia Navalnaia și-a „pierdut rădăcinile rusești” apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:30
Negocierile dintre Hamas și Israel avansează. David Barnea, șeful Mossad, se deplasează în această luni la Doha, unde era așteptat inițial duminică. El va propune un armistițiu de șase săptămâni în schimbul eliberării a 40 de ostatici, relatează un oficial israelian, care a adăugat că negocierile ar putea dura două săptămâni. Până de curând, mișcarea […] Articolul Israelul va oferi Hamas un armistițiu de șase săptămâni în schimbul eliberării ostaticilor apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 24 ore
16:00
Ambasada Statelor Unite la București a transmis duminică un mesaj de solidaritate cu România după declarațiile fostului președinte rus Dmitri Medvedev cu privire la țara noastră, condamnând afirmațiile oficialului de la Moscova. Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, în prezent vicepreşedinte ale Consiliului Securităţii, a declarat vineri că rezoluţia Parlamentului European privind returnarea aurului românesc trimis […] Articolul SUA condamnă afirmațiile lui Dmitri Medvedev despre România apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:50
Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost pus sub învinuire în dosarul penal privind atacul de pe Aeroportul Internațional Chișinău din 30 iunie 2023, soldat cu moartea a două persoane. Atacul de pe Aeroportul Chișinău: Rosian Vasiloi, pus sub învinuireImagine simbolProcuratura Generală a confirmat pentru Zdg.md că pe 6 […] Articolul Dosarul penal privind atacul de la Aeroport: Învinuirea fostului șef al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Primarul General al capitalei, Ion Ceban, a venit cu o solicitare către autorităţile centrale, de a informa cetăţenii, inclusiv pe cei plecaţi peste hotare, despre condiţiile de achitare a primei de asigurare medicală pentru anul 2024, întrucât foarte mulți oameni se adresează verbal și în scris la Primăria Chișinău, având neclarităţi la acest subiect. Subiectul […] Articolul Primarul Chișinăului îndeamnă la clarificarea condițiilor de plată a primei de asigurare medicală pentru cetățenii din diaspora apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Un bărbat de 35 de ani din Glodeni a fost trimis pe banca acuzaților, fiind învinuit de huliganism și tentativă de omor, anunță Procuratura Generală. Mai exact, precizează autoritățile, acesta a lovit un minor de doar 12 ani care, dar și a amenințat angajații unei instituții de învățământ. Potrivit învinuirii, totul s-a produs la data […] Articolul Incidentul de la Liceul Dimitrie Cantemir: Un bărbat acuzat de huliganism și tentativă de omor apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
Peste 105 milioane de dolari vor fi investiți în modernizarea infrastructurii rutiere și a punctelor de frontieră de pe teritoriul Republicii Moldova. Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare (AID) și cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) în vederea realizării Proiectului […] Articolul Investiții masive în infrastructura Moldovei: Proiectul „Conectivitate rurală” primește aprobare și finanțare apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
Startup Moldova Summit 2024 s-a încheiat cu un succes remarcabil, marcând un moment important pentru inovație și antreprenoriat în Republica Moldova. Deschiderea evenimentului a fost marcată de prezența Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, care a accentuat importanța dezvoltării antreprenoriale și a ecosistemului de startup-uri din Moldova, subliniind rolul crucial al inovației, educației și evoluției tehnologice […] Articolul Startup Moldova Summit 2024: Rezultate și perspective pentru viitorul comunității de startup-uri din Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:10
UNICEF estimează că peste 13.000 de copii au fost ucişi în ofensiva israeliană din Fâşia Gaza, iar mulţi alţii suferă de malnutriţie şi „nu mai au nici măcar energia de a plânge”, relatează Reuters. „Alte mii de persoane au fost rănite sau nici măcar nu ştim unde se află. Oamenii ar putea fi sub dărâmături […] Articolul UNICEF: Peste 13.000 de copii uciși în ofensiva israeliană din Fâșia Gaza apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:10
Regele britanic Charles al III-lea, fiul Elisabetei a II-a, a murit. Acest lucru a fost anunțat de Palatul Buckingham. De notat că Charles a urcat pe tron în urmă cu mai puțin de un an – încoronarea a avut loc pe 6 mai 2023. Articolul A murit regele Charles al III-lea, la mai puțin de un an de la încoronare apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Funcționarii din conducerea Primăriei Chișinău și din alte subdiviziuni sunt nevoiți să piardă ore în șir și să nu-își îndeplinească atribuțiile, deoarece sunt chemați pe la structuri de drept pentru a oferi „explicații” în diferite dosare inventate de exponenții guvernării. Declarația a fost făcută de edilul Ion Ceban la ședința de azi a Primăriei. Primarul […] Articolul Primarul Chișinăului, Ion Ceban, acuză guvernarea că folosește instituțiile de drept în scopuri politice apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Un accident grav s-a produs în raionul Telenești. Un BMW, la volanul căruia se afla un șofer de 20 de ani, a lovit o căruță. Drept urmare, un adolescent de 15 ani a decedat la fața locului, până la sosirea ambulanței. Potrivit ofițerului de presă Elena Băetrău, sâmbătă seara, 16 martie, în jurul orei 20:11, […] Articolul Tragedie în Telenești: Un adolescent de 15 ani a decedat în urma unui accident provocat de un BMW apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Un șofer moldovean de 28 de ani, care transporta bagaje neînsoțite, este documentat pentru tentativă de transportare ilicită a bunurilor. Potrivit Serviciului Vamal, cazul a fost înregistrat la postul vamal Leușeni, în cadrul controlului de specialitate asupra unui microbuz de model Mercedes-Benz Sprinter, care se deplasa din Germania spre Republica Moldova, transportând bagaje și transmisiuni […] Articolul Transport ilegal de produse cosmetice: Șoferul unui microbuz, documentat pentru încercarea de fraudă vamală apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
În această dimineață, 18 martie, oamenii legii au fost informați telefonic despre faptul că Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiu” din Capitală ar fi minat. Potrivit șefului Serviciului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, în urma verificării clădirii de către specialiștii din cadrul serviciului „Bombteh”, careva obiecte suspecte sau explozibile nu au fost depistate. Astfel, pe […] Articolul Alertă cu bombă la Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiu” din Capitală apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Republica Moldova are nevoie de pace acasă și în toată lumea. Acest lucru ni-l dorim cu toții. Este afirmația primarului Capitalei, Ion Ceban, care îndeamnă factorii responsabili să cântărească bine orice comentariu făcut. „Nu am început să spun despre aceste lucruri ieri, ci am menționat-o mereu. Suntem contra oricăror provocări. Oamenii din Republica Moldova vor […] Articolul Ceban: Republica Moldova are nevoie de pace acasă și în lume apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Creștinii ortodocși intră de astăzi, 18 martie, în Postul Paștelui. Postul Mare pregătește oamenii de Sfintele Paști, sărbătorit anul acesta pe data de 5 mai. Potrivit calendarului ortodox, timp de șapte săptămâni, credincioșii nu vor mai mânca lactate, ouă, carne și pește și nu vor consuma băuturi alcoolice. Postul Mare durează 40 de zile, la […] Articolul Creștinii ortodocși încep Postul Paștelui apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
În perioada 11 – 17 martie 2024, încasările Serviciului Vamal la bugetul de stat se ridică la peste 692,34 milioane de lei, ceea ce constituie îndeplinirea cifrei de control pentru perioada de referință în mărime de 104%, iar de la începutul anului curent, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat circa 6,85 miliarde lei, […] Articolul Serviciul Vamal a încasat peste 692,34 milioane de lei în săptămâna 11-17 martie 2024 apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:40
Nicio autoritatea centrală nu poate veni cu diferite condiționalități în cazul unor probleme ce țin direct de responsabilitatea Guvernului. Nu poți pune pe seama locuitorilor mun. Chișinău o povară financiară, ce trebuie să fie asumată la nivel central. Este o nouă reacție a primarului Capitalei, Ion Ceban, în problema achitării salariilor pentru asistenții personali. „Am […] Articolul Ion Ceban condamnă condiționalitățile guvernului în problema salariilor asistenților personali apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
Un bărbat a murit la Torino în timp ce își fotografia soția, după ce a căzut în fluviul Po și s-a înecat. Victima nu știa să înoate. Bizara tragedie a avut loc sâmbătă după amiază, în timp ce bărbatul în vârstă de 53 de ani făcea poze soției sale, pe marginea fluviul Po, care traversează […] Articolul Tragedie în Italia: Un bărbat a murit în timp ce făcea poze soției sale apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:20
În urma incendiului care a izbucnit în stânga Nistrului, pe teritoriul unei unități militare, Biroul politici de reintegrare a venit cu o reacție. „Biroul politici de reintegrare a luat legătura cu celelalte autorități publice ale Republicii Moldova, iar în urma examinării imaginilor video și din schimbul de informații, comunicăm că incidentul în cauză este o tentativă […] Articolul Incendiu și explozie în stânga Nistrului: Preliminarii indică un atac cu drone kamikaze apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:20
Articolul LIVE// Conferință de presă susținută de Maia Sandu apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:30
Rusia se laudă că mai puțin de o treime din țările membre ONU condamnă ”alegerile” câștigate dinainte de dictatorul Vladimir Putin și publică un fel de ”listă neagră” a celor mai importante state care nu recunosc scrutinul moscovit. Mai puțin de o treime din țările membre NATO condamnă alegerile prezidențiale din Rusia, scrie agenția de […] Articolul Rusia publică o “listă neagră” a țărilor care nu recunosc alegerile lui Putin, inclusiv România apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai mult de 2 zile în urmă
09:20
Un individ necunoscut s-a filmat în timp ce pare că urinează pe mormântul părinților președintelui rus Vladimir Putin, din cimitirul Serafimovsky din Sankt Petersburg. Imaginile au apărut online chiar în prima zi de alegeri și au devenit rapid virale. Filmarea respectivă a fost postată vineri pe Telegram și a fost distribuită masiv în ultimele ore. […] Articolul Scandal în Rusia: Videoclipul viral cu un individ care urinează pe mormântul părinților lui Putin apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:20
Cel puțin 60 de migranți au murit după ce o barcă de cauciuc a rămas fără motor în Marea Mediterană, potrivit supraviețuitorilor. Cei 25 de supraviețuitori au fost preluați de Ocean Viking, o navă folosită de grupul umanitar SOS Mediterranee pentru salvarea migranților pe mare. Ei le-au spus salvatorilor că au plecat de la Zawiya, […] Articolul Tragedie în Marea Mediterană: Cel puțin 60 de migranți au murit de foame și sete pe o barcă fără motor apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:10
Cancelarul german Olaf Scholz a anunţat vineri că Franţa, Germania şi Polonia au convenit să cumpere de pe piaţa internaţională arme care să fie livrate Ucrainei şi să ajute de asemenea această ţară în războiul cu Rusia prin crearea unei noi coaliţii pentru a-i furniza rachete cu rază lungă de acţiune. „Nu vom înceta sprijinul […] Articolul Franța, Germania și Polonia vor cumpăra arme pentru Ucraina și vor crea o nouă coaliție pentru sprijin militar apare prima dată în Subiectul Zilei.
15 martie 2024
18:50
Autoritățile centrale anunță un nou scenariu, trecut legal în acte, de disponibilizări în școlile din Republica Moldova. Un șir de specialiști din cadrul instituțiilor de învățământ din țară, inclusiv cadre didactice din administrație, au fost anunțați subit sau urmează să primească vestea că, în curând, nu vor mai preda în instituțiile în care erau angajați. […] Articolul Edilul capitalei: Guvernul pregătește disponibilizări masive în școli apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:40
Tatăl unui minor care și-a împușcat colegii la școală a fost condamnat pentru ucidere din culpă și riscă 15 ani de închisoare, o pedeapsă similară cu a soției sale. Este pentru prima dată când părinții unui atacator sunt condamnați în SUA. Jurații au ajuns la concluzia că James Crumbley, în vârstă de 47 de ani, […] Articolul SUA: Tatăl minorului care și-a împușcat colegii la școală a fost condamnat la 15 ani de închisoare apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:40
În sectorul Ciocana al Capitalei va fi construită o închisoare, cu peste o mie de locuri pentru deținuți. Declarația a fost făcută de ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru. Oficiala susține că noua închisoare, care ar urma să înlocuiască vechiul penitenciar nr.13 din centrul capitalei, va fi dată în exploatare peste patru ani, adică în 2028. Proiectul […] Articolul Moldova va avea o închisoare nouă și modernă în sectorul Ciocana apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:10
Liderul MAN, Ion Ceban, a declarat că este deschis mereu pentru dialog, iar, în cadrul CMC, prima formațiune care a fost chemată la discuții a fost PAS, care, cu regret, a ales o altă cale, susține edilul. „Noi discutăm cu toată lumea. PAS a fost chiar primul partid politic pe care l-am invitat la un […] Articolul Ceban afirmă că MAN este deschis pentru dialog și a invitat PAS la discuții, dar aceștia au ales o altă cale apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Un incendiu s-a produs astăzi, 15 martie, în municipiul Chișinău. Un depozit cu tehnică a fost cuprins de flăcări. La fața locului au intervenit nouă echipe de pompieri și salvatori ai IGSU. Potrivit IGSU, în după-amiaza zilei de 15 martie, în jurul orei 14:27, pompierii din Capitală au fost solicitați să intervină la lichidarea unui […] Articolul FOTO// Incendiu în municipiul Chișinău: Depozit cu tehnică cuprins de flăcări apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
Un bărbat a fost reținut de ofițerii CNA pe Aeroportul Internațional Chișinău, la întoarcerea sa din Federația Rusă. Potrivit Centrului Național Anticorupție, acesta a fost dat în căutare în 2019 pentru trafic de influență. Mai exact, în vara lui 2019, bănuitul ar fi pretins 8.000 de euro de la mama unui tânăr învinuit de furt, […] Articolul Bărbat reținut de CNA la Aeroportul Chișinău la întoarcerea din Rusia pentru trafic de influență apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:30
Doi nerezidenți depistați la Aeroport cu 1580 pachete de țigări, pe care intenționau să le transporte ilicit în Israel. Cazurile au fost documentate ieri, 14 martie 2024, de către funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chișinău în conlucrare cu angajații IGPF.  În timpul controlului de securitate al pasagerilor de la ruta Chișinău – Tel Aviv, echipa […] Articolul FOTO// Contrabandă la Aeroport: 1580 de pachete de țigări depistate în bagajele a doi nerezidenți apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:30
O nouă grupă-creşă a fost deschisă, după reparaţie capitală, la Grădiniţa nr. 56 din sectorul Râșcani al Capitalei. Aceasta este a 57-a pentru micuții de până la trei ani, deschisă în ultimii ani în instituţiile de educaţie timpurie din municipiu. În total, în ultimii patru ani, municipalitatea a inaugurat peste 150 de grupe noi în […] Articolul O nouă grupă-creșă, a 57-a la număr, inaugurată la o grădiniță din sectorul Râșcani al Capitalei apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:20
Un fost judecător din Moldova a fost condamnat la cinci ani de pușcărie cu suspendare pentru trafic de influență. În același dosar penal, la închisoare cu suspendare a fost condamnat și intermediarul acestuia. Sentința a fost pronunțată joi, 14 martie, de magistrații de la Judecătoria Hâncești. Cauza penală respectivă a fost pornită în martie 2021 […] Articolul Fost judecător condamnat pentru trafic de influență: Cinci ani de închisoare cu suspendare apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:10
Toți reprezentanții partidelor care au participat la masa de rotundă organizată de Maia Sandu, unde s-a discutat despre desfășurarea referendumului privind integrarea europeană a Republicii Moldova, nu au fost de acord cu ideea ca acesta să aibă loc în ziua alegerilor prezidențiale. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Puterea […] Articolul Liderii partidelor nu sunt de acord cu referendumul în ziua alegerilor, spune Ion Ceban apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Proiectul privind votul prin corespondență a fost scris în mare grabă și cu grave abateri, mai ales că s-a discutat pe ascuns despre acest document timp de un an. Declarația a fost făcută de primarul general, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” prezentată de Gheorghe Gonța. „Regulile de joc nu se modifică în […] Articolul Critici asupra proiectului votului prin corespondență: Scris în grabă și cu abateri apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:50
În Republica Moldova îmbătrânirea activă și sănătoasă devine o prioritate. Proiecțiile demografice arată că în 2040, generațiile cu vârsta de peste 50 de ani vor constitui aproximativ jumătate din totalul populației. Conform Studiului “Generații și Gen” (GGS), înaintarea în vârstă este asociată cu un nivel înalt al singurătății. Aproximativ a treia parte din populația 60+ […] Articolul Generații unite împotriva singurătății: Lansarea Hackathon-ului dedicat inovațiilor IT pentru vârstnici apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, se află într-o vizită de lucru în Germania.  „Sunt astăzi într-o vizită de lucru la Berlin. Voi avea, în capitala germană, discuții cu oficiali de rang înalt din Bundestag, din Cancelaria Federală și din Guvernul Federal, în cadrul cărora vom aborda subiecte prioritare pentru țara noastră și pentru parcursul […] Articolul Cristina Gherasimov în Vizită la Berlin: Priorități pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Partidul de la guvernare continuă să mintă cetățenii țării cu lozinci, iar în loc să construiască ceva, PAS doar distruge și simulează procese democratice și de integrare europeană. Este declarația primarului Capitalei, Ion Ceban, care susține că partidul de la putere nu încetează să-și subjuge instituții și să mimeze reforme. „Cu lozinci încearcă să mintă […] Articolul Ion Ceban: PAS mizează pe lozinci dar nu construiește nimic pentru cetățeni apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:40
Mai multe percheziții sunt efectuate astăzi, 15 martie, de ofițerii Centrului Național Anticorupție în municipiul Chișinău și municipiul Comrat pe o cauză penală privind influența susținută asupra funcționarilor publici la eliberarea permiselor de conducere. Potrivit CNA, patru percheziții au fost efectuate în mai multe locații, printre care și două școli auto din Comrat, iar în […] Articolul Operațiunea CNA la Comrat: Descinderi la școli auto pentru investigarea permiselor de conducere false apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
Reprezentanții Mișcării Alternativă Națională vor depune un denunț, conform unei noi proceduri, la CNA în cazul licitațiilor organizate la Aeroportul Internațional Chișinău. Despre acest lucru a declarat liderul MAN, Ion Ceban, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra”, de la N4. „Cum adică, se creează condiții pentru o singură companie, spui că nu te-ai văzut cu […] Articolul Ceban: MAN va sesiza CNA cu privire la licitațiile de la Aeroport apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:20
Preparate destinate injectărilor faciale, ce urmau să fie introduse ilicit în țară, au fost depistate de vameși pe Aeroportul Internațional Chișinău, în bagajul unei persoane străine. Potrivit Serviciului Vamal, de către funcționarii postului vamal Aeroport Internațional Chişinău au fost supuse controlului de specialitate bagajele pasagerilor de la ruta Tel-Aviv – Chişinău. În urma controlului vamal, […] Articolul Cetățean străin prins cu preparate nedeclarate pentru injectări faciale la Aeroportul Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:50
Primarul Capitalei, Ion Ceban, a reamintit că dosarul inițiat la Agenția Națională de Integritate este unul fabricat la comanda reprezentanților PAS. Edilul susține că, în prezent, litigiul continuă și că dispune de informații că șefa statului face ingerințe pentru a fi luată o decizie împotriva sa. „Este un dosar fabricat la comanda celor de la […] Articolul Ion Ceban avertizează despre presiunile politice în dosarul său de integritate apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:40
Un bărbat de 49 de ani a fost condamnat la închisoare pentru comiterea infracțiunilor de răpire a mijlocului de transport și conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat. Mai mult, acesta nu deținea permis de conducere. Potrivit Procuraturii Generale, totul s-a întâmplat la data de 9 iulie 2023, în jurul […] Articolul Bărbatul beat care a răpit o mașină și a condus fără permis, condamnat la închisoare apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
Liderul Mișcării Alternativă Națională, Ion Ceban, nu exclude că ar putea fi candidatul formațiunii la alegerile prezidențiale din toamnă. Președintele MAN a precizat însă că subiectul nu a fost discutat, deocamdată, în cadrul formațiunii și că orice decizie va fi luată doar în urma discuțiilor cu colegii. „Acest subiect nu l-am discutat pe intern. Am […] Articolul Ceban: Candidatura la Președinție, o posibilitate, dar decizia finală va fi luată în echipă apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:40
Kent Logsdon își încheie mandatul de ambasador al Statelor Unite ale Americii în R. Moldova. Locul acestuia va fi ocupat de Kelly Adams-Smith, nominalizată de președintele american Joe Biden pentru această funcție. Pe 14 martie, Kelly Adams-Smith a fost nominalizată de Joe Biden pentru funcția de ambasador extraordinar și plenipotențiar în Republica Moldova. În prezent, […] Articolul Cine este noul ambasador al SUA în R.Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
14 martie 2024
18:10
Angajaţii producătorului de maşini de lux Porsche AG vor primi un bonus de până la 9.690 de euro (10.587 dolari) datorită rezultatelor solide din 2023, transmite DPA. Valoarea bonusului anual este semnificativ mai mare faţă de anii precedenţi: 9.050 euro în 2022 şi 7.900 euro în 2021. Banii vor ajunge la angajaţi odată cu plata […] Articolul Porsche acordă angajaţilor un bonus de până la 9.690 de euro, datorită rezultatelor solide din 2023 apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.