Subiectul Zilei

Acum 6 ore
17:40
Dezvoltarea și modernizarea infrastructurii suburbiilor municipiului Chișinău prinde și mai mult contur, inclusiv cea din cadrul domeniului educației. Astfel, datorită implicării directe a municipalității, peste 800 de elevi și 70 de angajați de la Liceul Teoretic „Al. Mateevici” din Cricova beneficiază de condiții mai bune pentru studii. Și asta după ce, în comun, Primăria Chișinău, […] Articolul Infrastructura educațională din suburbiile Chișinăului este în continuă dezvoltare și modernizare apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 8 ore
16:00
Pe 20.04.2024, în orele nocturne și ale dimineții, în jumătatea de nord a țării, la suprafața solului și izolat în aer se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1..-3°C, anunță sinopticienii. sursa Articolul Atenție! Înghețuri nocturne în nordul țării pe 20 aprilie apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 12 ore
15:00
Mercenari est-europeni sunt suspectați că au înjunghiat un jurnalist iranian disident la Londra. Poliția crede că atacul e cel mai recent exemplu de angajare de către Teheran a unor criminali pentru a-și ataca criticii în Occident. Imagine simbol Trei suspecți căutați pentru înjunghierea unui jurnalist disident iranian pe o stradă din suburbiile Londrei au fost […] Articolul Jurnalist iranian înjunghiat la Londra: Suspecții, mercenari din Europa de Est apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
În perioada 11 – 17 aprilie, autoritățile au sancționat nouă persoane după ce au dat foc vegetației uscate, amenzile având valoarea totală de 18.750 de lei. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratul pentru Protecția Mediului și Inspectoratele teritoriale de Poliție au întocmit nouă procese-verbale la Bălți, Râșcani și Fălești în suma de 18.750 […] Articolul Nouă persoane amendate și cinci condamnate la muncă neremunerată pentru incendierea vegetației uscate apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
Situația presei din Găgăuzia s-a agravat mai ales după alegerile pentru funcția de bașcan, afirmă președinta Consiliului Audioviziualului, Liliana Vițu. „Presa de acolo e în declin și în derapaj. Noi ne facem treaba. Am dat sancțiuni, am făcut controale, am arătat că acolo este activitatea fără autorizare, fără licență. Am dat amenzi de jumătate de […] Articolul Amenzi și controale, dar situația presei în Găgăuzia rămâne îngrijorătoare, afirmă Liliana Vițu apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Urmau să devină părinţi şi erau fericiţi, dar toată bucuria lor s-a sfârşit într-o clipă, în aer, într-un zbor Ryanair din Torino. Giuseppe Stilo și soția sa, Federica Marrella, erau așezați la poluri opuse ale avionului, Giuseppe în față și Federica în spate, din cauza alocării aleatoare a locurilor companiei aeriene. După doar 15 minute, […] Articolul Durere și șoc în avionul din Torino: Un bărbat și-a pierdut viața sub ochii soției sale însărcinate apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Instituțiile de parchet din Polonia și Ucraina au anunțat joi arestarea unui bărbat suspectat că ar fi avut legături cu serviciile de spionaj ruse și că i-ar fi ajutat să planifice un posibil atentat împotriva președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. Cetățeanul polonez, identificat doar sub numele Pawel K., a fost implicat în „colectarea și furnizarea de informații […] Articolul Cetățean polonez acuzat că a ajutat serviciile secrete ruse în organizarea unui posibil asasinat împotriva lui Zelenski apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:10
Judecătoria Drochia, sediul Glodeni, a pronunțat la 16 aprilie o sentință de condamnare a unui bărbat, în vârstă de 53 de ani, învinuit de comiterea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății (art. 151 alin. (1) din Codul penal). Dosarul a fost instrumentat de procuratura raionului Glodeni. Bărbatului i-a fost stabilită […] Articolul Pedeapsă pentru agresiune: Bărbatul din Glodeni condamnat la închisoare pentru bătaie apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:10
Ofițerii Serviciului Vamal sub conducerea procurorilor PCCOCS au pus în executare ieri, 18 aprilie 2024, patru mandat de percheziție într-o cauză penală de contrabandă cu obiecte din metale prețioase, în valoare de 1 584 290 lei. La această etapă cu statut de bănuit în dosar este un conațional, care a fost depistat la vama Leușeni, […] Articolul Contrabandă cu metale prețioase: Bănuit depistat la vama Leușeni, investigațiile continuă apare prima dată în Subiectul Zilei.
Acum 24 ore
10:00
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei Republicii Moldova, fluxul de persoane a constituit 41.030 traversări. De asemenea, un număr mai mare a fost consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 20.792 traversări persoane. Mai multe traversări au fost ale cetățenilor străini – 24.160 iar traversările cetățenilor moldoveni au […] Articolul Fluxul de traversări la frontiera Republicii Moldova: Peste 41.000 de persoane în ultimele 24 de ore apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:30
Declarație șocantă a unui preot cunoscut în toată țara pentru centrul social de la Valea Plopului. Nicolae Tănase susține că fetele abuzate sexual trebuie și ele să facă pușcărie pentru că, prin faptul că sunt frumoase, atrag bărbații care le fac rău. Trei – patru luni de închisoare, estimează preotul. „Fetele frumoase atrag băieți și, […] Articolul Preotul Nicolae Tănase: Fetele violate ar trebui să facă pușcărie apare prima dată în Subiectul Zilei.
Ieri
22:20
De Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, primarul Capitalei, Ion Ceban, a celebrat contribuțiile remarcabile pentru protejarea, îmbunătățirea și promovarea patrimoniului cultural al țării noastre în cadrul unui eveniment special – Gala Premiilor Patrimoniului Cultural 2024. „Suntem recunoscători pentru contribuțiile extraordinare ale persoanelor și organizațiilor care au dedicat timp și energie protejării, reabilitării și valorificării […] Articolul Ion Ceban la Gala Premiilor Patrimoniului Cultural: Recunoașterea eforturilor pentru conservarea și promovarea moștenirii culturale apare prima dată în Subiectul Zilei.
22:20
Partidul Mișcarea Alternativa Națională are viitorul asigurat, grație tinerilor din echipă, care, în vederea dezvoltării calităților lor sociale și politice, au lansat seria de discuții „Dialog Politic”. Prezent la eveniment, Primarul General al municipiului Chișinău și liderul formațiunii, Ion Ceban, a declarat că, pentru el este o onoare să muncească împreună cu tânăra generație pentru […] Articolul MAN lansează “Dialogul Politic” pentru promovarea implicării tinerilor în procesele decizionale și formarea unei cetățenii active apare prima dată în Subiectul Zilei.
22:20
Procuratura raionului Hâncești a condamnat unui bărbat pentru o tentativă de omor. Astfel, în timpul zilei de 13 iulie 2022, inculpatul se afla la domiciliu împreună cu soția sa într-un sat din raionul Hâncești. În vizită la ei a venit fratele soției lui, cu care a consumat băuturi alcoolice. Ulterior, cei doi bărbați au intrat […] Articolul Tentativă de omor în Hâncești: Inculpatul condamnat la 15 ani de închisoare pentru atacul asupra cumnatului apare prima dată în Subiectul Zilei.
22:10
Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat astăzi Comisia Națională pentru Integrare Europeană, într-o nouă componență, numită prin decret prezidențial. Suplinirea Comisiei cu noi membri vine din necesitatea unei implicări mai mari în procesul de aderare la UE, atât din partea statului, cât și din partea societății civile și a sectorului privat. „Acest efort trebuie […] Articolul Maia Sandu convoacă Comisia Națională pentru Integrare Europeană apare prima dată în Subiectul Zilei.
22:00
La Chișinău, continuă seria de acțiuni dedicate Săptămânii Mondiale a Creativității și Inovației. Joi, 18 aprilie, Primăria Chișinău, prin Î.M. Regia „Autosalubritate” și S.A. „Apă-Canal Chișinău”, a venit cu un apel pentru 60 de copii din Capitală – „Împreună pentru sănătatea omului și a mediului”. Evenimentul a avut loc în cadrul unei lecții publice, care […] Articolul Educație pentru viitor: Copiii din Chișinău învață despre importanța conservării mediului în cadrul unei lecții publice apare prima dată în Subiectul Zilei.
21:50
O delegație a Primăriei Municipiului Chișinău participă în aceste zile la cea mai mare mare reuniune globală în domeniul mobilității inteligente – InterTraffic Amsterdam 2024. Potrivit Primarului General, Ion Ceban, la evenimentul din Țările de Jos, Primăria Capitalei este reprezentată de managerii Direcției Generale Mobilitate Urbană și Regiei Transport Electric Chișinău, care, în mod sigur, […] Articolul Delegație a Primăriei Municipiului Chișinău la InterTraffic Amsterdam 2024: Căutând inovații în mobilitatea urbană apare prima dată în Subiectul Zilei.
21:50
Funcționarii postului vamal Leușeni au depistat la punctul de trecere a frontierei un cetățean ce intenționa să introducă ilicit în țară șapte biciclete din carbon și electrice. Bărbatul se deplasa din Germania spre Republica Moldova la volanul unui microbuz de model „Mercedes Vito”. În cadrul controlului fizic detaliat, în compartimentul marfar au fost depistate șapte […] Articolul Tentativa de introducere ilegală a bicicletelor în Moldova, depistată la punctul vamal Leușeni apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:40
O femeie din China care se afla într-un supermarket a fost prinsă într-o scară rulantă ce avea o placă lipsă. Pompierii s-au chinuit o oră ca să salveze victima. O femeie a rămas blocată până la brâu în jos într-o scară rulantă defectă, în interiorul unui supermarket din Shanghai, China. Victima nu a observat că […] Articolul Femeie din China riscă amputarea membrelor inferioare după ce a fost prinsă într-o scară rulantă defectă apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:30
Oficial. Complexul Memorial „Eternitate” a trecut în gestiunea Primăriei Chișinău. Și asta după ce, în ședința Consiliului Municipal Chișinău din 18 aprilie, subiectul inclus pe ordinea de zi la propunerea Primarului General, Ion Ceban, a adunat 48 de voturi pentru. Totodată, consilierii municipali au votat și un amendament în care se stipulează că, în continuare, […] Articolul Complexul Memorial „Eternitate” trece în gestiunea Primăriei Chișinău apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:10
În Brazilia, o femeie ar fi dus corpul unchiului ei într-un scaun cu rotile la o bancă. Aceasta a vurt să ia un împrumut de peste trei mii de dolari pe numele bărbatului. După ce angajatele băncii au observat că ceva nu este în regulă, femeia a fost arestată. Erika de Souza Vieira Nunes s-a […] Articolul Femeie arestată pentru că a încercat să ducă cadavrul unui membru al familiei într-o bancă pentru a lua împrumut apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:20
Un permis de conducere cu semne clare de falsificare a fost depistat de către polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord. Documentat este un pasager al unei curse ocazionale, ce se îndrepta spre România. În punctul de trecere a frontierei Costești s-a prezentat un moldovean pentru formalitățile de ieșire din țară. Acționând în baza […] Articolul Moldoveanul prins cu un permis de conducere falsificat la frontiera cu România apare prima dată în Subiectul Zilei.
13:10
O explozie puternică neurmată de incendiu s-a produs, miercuri seară, într-un bloc din municipiul Craiova din România. O femeie a murit, iar alte trei persoane au ajuns la spital, după ce o parte din primul etaj s-a prăbușit. „În urma deflagrației, patru persoane au fost afectate, dintre care o persoană găsită în stare de inconștiență, […] Articolul Alertă în Craiova: Bloc afectat de explozie, o femeie decedată și trei răniți apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:40
Mereu la datorie. Primăria Municipiului Chișinău informează că, lucrătorii Î.M. „Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” își continuă fără întrerupere activitățile zilnice de salubrizare și întreținere a spațiilor verzi aflate în gestiune, în ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile din ultimele zile. Astfel, în toate parcurile din Capitală, au loc acțiuni de menținere a curățeniei, prin lucrări […] Articolul Eforturi continue de salubrizare și întreținere a spațiilor verzi în Chișinău, chiar și în condiții meteorologice dificile apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:30
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei au fost înregistrate 43.033 de traversări, un flux mai mare fiind pe sensul de ieșire din Republica Moldova – 22.110 persoane. Cea mai „activă” frontieră a fost cu România, unde s-au înregistrat 19.604 traversări, urmată de granița moldo-ucraineană, unde au fost semnalate 14.036 de […] Articolul Flux intens la frontieră: Peste 43.000 de traversări în ultimele 24 de ore apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:20
Fiul lui Mircea Snegur, primul președinte al R. Moldova, Vitalie Snegur, a murit pe 15 aprilie. Anunțul a fost făcut de către Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, care a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj de condoleanțe pentru rudele îndurerate. „În aceste momente de profundă tristeţe omenească, Vă aducem sincere condoleanţe, […] Articolul Tragedie în familia Snegur: Fiul primului președinte al R. Moldova s-a stins din viață apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:10
Complexul Memorial „Eternitate” va trece în gestiunea municipalității. Despre acest lucru a informat astăzi, Primarul General, Ion Ceban, care a menționat că, decizie respectivă a fost luată după o discuție cu ministrul Apărării, care a avut loc miercuri, 17 aprilie. „Am acceptat ca acest parc simbolic pentru cetățeni să fie la balanța Primăriei Chișinău”, a […] Articolul Primăria Chișinău preia gestiunea Complexului Memorial „Eternitate” apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:00
Un nou șir de ateliere de lucru, parte a Proiectului „MOVE IT like Lublin”, s-au desfășurat la Chișinău, în perioada 16-17 aprilie. De această dată, atelierele au fost dedicate elaborării studiului privind biletul electronic, la discuții, participând, inclusiv viceprimarul Capitalei Ilie Ceban, Unitatea de Implementare a Proiectului, precum și reprezentanți ai Direcției Generale Mobilitate Urbană, […] Articolul Continuarea atelierelor de lucru în cadrul Proiectului „MOVE IT like Lublin” apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:20
Balconul unui apartament din Capitală a fost cuprins de flăcări în seara zilei de miercuri, 17 aprilie. Incendiul a fost stins de pompieri, iar în timpul intervenției a fost salvat un bărbat.  Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cazul a fost înregistrat la ora 21:53. La etajul superior al unui bloc de locuit […] Articolul Incendiu în Capitală: Balconul unui apartament cuprins de flăcări, un bărbat salvat de pompieri apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:00
Un tânăr de 24 de ani a murit în timpul unui meci de fotbal, la Ciorescu. Acestuia i s-a făcut rău și a decedat până la venirea ambulanței. Cazul a avut loc pe 17 aprilie, în jurul orei 22:40, pe stadionul din adiacentul Complexului sportiv „Futsal Arena”. Bărbatul s-a prăbușit în timp ce juca fotbal. […] Articolul Tragedie la Ciorescu: Un tânăr de 24 de ani a murit în timpul unui meci de fotbal apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:10
Un șofer drogat a fost reținut de inspectorii de patrulare în timp ce conducea mașina, în capitală. Totul s-a petrecut în seara zilei de 16 aprilie, pe strada Nicolae Testemițeanu, din cartierul Telecentru. Patrula de poliție ce monitoriza circulația rutieră în zonă, au observat un automobil ce se deplasa haotic. Oamenii legii au stopat șoferul […] Articolul Incident rutier în capitală: Șofer drogat, oprit de polițiști pe strada Nicolae Testemițeanu apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:30
Lucrările de amenajare a spațiului verde din preajma Incubatorului Municipal de Afaceri, amplasat pe str. Mihai Viteazul, Nr. 2, sunt pe ultima sută de metri. Acestea presupun instalarea sistemului de irigare, așternerea gazonului rulat și amenajarea spațiilor adiacente. De asemenea, lucrările de amenajare a zonei din apropierea Incubatorului presupun și instalarea mobilierului urban. Astfel, zonele […] Articolul Lucrările de amenajare a spațiului verde din jurul Incubatorului Municipal de Afaceri se apropie de finalizare apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:10
Procedura de control a Autorității Naționale de Integritate (ANI), în privința unui primar și membrilor familiei sale, a stabilit o avere cu caracter nejustificat în mărime de 802 692 leirezultată din diferența substanțială între averea dobândită, veniturile obținute și cheltuielile suportate pentru anii 2019 – 2022. Potrivit ANI, inspectorul de integritate va transmite cauza în […] Articolul Primarul și familia sa, sub controlul ANI: Avere nejustificată de peste 800 000 lei apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:30
Un bărbat de 43 de ani din R. Moldova va sta 15 ani la pușcărie, după ce a fost găsit vinovat de mai multe acțiuni cu caracter sexual neconsimțite și viol, comise în privința fiicei sale biologice în vârstă de 17 ani.Cazul a ieșit la iveală după ce fata s-a săturat să îndure batjocura tatălui […] Articolul Bărbat din R. Moldova, condamnat la 15 ani de închisoare pentru violul fiicei sale de 17 ani apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:30
S.A. „Apă-Canal Chișinău” rămâne antrenată în continuarea și finalizarea Proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”. Astfel, miercuri, 17 aprilie, S.A. „Apă-Canal Chișinău” a semnat ante-contractele cerute de finanțator, care constituie precondiția pentru acceptarea demarării lucrărilor de construcție a apeductului magistral de transport al apei potabile pe tronsonul Chișinău-Strășeni-Călărași. Acestea includ angajamentele Operatorului din Chișinău […] Articolul S.A. „Apă-Canal Chișinău”, undă verde pentru continuare Proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” apare prima dată în Subiectul Zilei.
16:00
Î.M. Regia „Autosalubritate” colectează zilnic, de la platformele de stocare a deșeurilor din raza Chișinăului, precum și din câteva suburbii ale orașului, circa 550 de tone de deșeuri. Această cantitate de deșeuri echivalează cu aproape jumătate din greutatea Turnului Eiffel. Pentru a evacua această cantitate de deșeuri, zilnic, începând cu ora 05:30, din parcarea Î.M. […] Articolul Eforturi uriașe pentru salubrizarea Chișinăului: Peste 550 de tone de deșeuri colectate zilnic apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:20
Ucraina spune că aerodromul Djankoy din nordul Crimeei ocupate este o țintă militară legitimă, după ce s-au raportat explozii și un incendiu la această unitate rusă. Șefa Centrului de Coordonare al Forțelor ucrainene de Sud, Natalia Gumeniuk a declarat că Peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014 este folosită ca un puternic centru militar. Gumeniuk nu […] Articolul Forțele ucrainene confirmă atacul asupra bazei aeriene din nordul Crimeii apare prima dată în Subiectul Zilei.
15:00
O tânără din Capitală s-a aruncat în gol de la etajul 15 al unui bloc locativ. Aceasta a scris un mesaj de adio pe pagina sa de Facebook. Tragedia s-a întâmplat în seara zilei de marți, 16 aprilie, în jurul orei 22.  La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă, unde a fost depistat cadavrul […] Articolul Tragedie în capitală: O tânără s-a aruncat în gol de la etajul 15 apare prima dată în Subiectul Zilei.
14:40
În cadrul emisiunii “Обсуждаем вместе”, politologul Ian Lisnevschi a adus critici aspre proiectului de lege care propune revizuirea hărții judiciare. Lisnevschi a subliniat că acest proiect ar putea duce la o replicare a erorilor din anii 1992-1993, când reformele în domeniul justiției și al altor sectoare au fost discutate fără a lua în considerare diversitatea […] Articolul Revizuirea hărții judiciare în Moldova: Critici dure și avertismente de la politologul Ian Lisnevschi apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:30
Noul secretar de stat al Ministerului Justiției, Ruslan Lungu, care va fi responsabil inclusiv de domeniul penitenciar și cel al probațiunii, a fost prezentat echipei Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, i-a urat succes și s-a arătat convinsă că experiența profesională și abilitățile manageriale ale lui Ruslan Lungu vor contribui la continuarea […] Articolul Noul secretar de stat al Ministerului Justiției, prezentat echipei ANP apare prima dată în Subiectul Zilei.
12:10
Poliția solicită ajutor pentru identificarea a doi tineri. Aceștia sunt bănuiți că au bătut crunt o persoană pe o stradă din capitală. Potrivit Poliției, victima, un bărbat de 30 de ani, ar fi fost agresată fizic pe 18 februarie, pe strada Milescu Spătaru din sectorul Ciocana al capitalei, în spatele unui bloc de locuit, fiindu-i […] Articolul Apel către cetățeni: Poliția caută doi tineri bănuiți de o agresiune în sectorul Ciocana al capitalei apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:50
Victimele Pogromului de la Chișinău din aprilie 1903 au fost comemorate azi în cadrul tradiționalei ceremonii de la monumentul din Parcul „Alunelul”, unde, odinioară, se afla cimitirul evreiesc. La acțiune a participat și primarul Capitalei, Ion Ceban. Privind tragedia care s-a produs în urmă cu 121 de ani, Ion Ceban spune că Pogromul evreiesc de […] Articolul Comemorarea victimelor Pogromului de la Chișinău din primăvara anului 1903 apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:40
Operaţiunile de pe Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) au fost suspendate marţi timp de 25 de minute din cauza unei furtuni puternice, au anunţat reprezentanţii aeroportului într-un comunicat. În total, 21 de zboruri cu decolare de pe Aeroportul Internaţional Dubai şi 24 cu aterizare pe acesta au fost anulate începând de la ora locală 12:02, iar […] Articolul FOTO// Aeroportul din Dubai se transformă într-un lac în urma unei furtuni violente apare prima dată în Subiectul Zilei.
11:40
Liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, fostul premier Ion Chicu, întenționează să candideze la alegerile prezidențiale din acest an. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la Rlive TV. Potrivit lui, cei mai mulți membri ai biroului executiv al formațiunii sunt de părere că PDCM ar trebui să aibă un candidat propriu la […] Articolul Ion Chicu intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
10:10
Ședința Guvernului Republicii Moldova din 17 aprilie 2024. Articolul LIVE// Ședința Guvernului Republicii Moldova apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:40
Peste 200 de animale au murit pe 16 aprilie într-un incendiu la o grădină zoologică din Eupatoria, din Crimeea ocupată de ruși. Un reprezentant al grădinii zoologice, citat de TASS, a spus că toate cele 200 de animale din Grădina Zoologică Tropicpark au murit, dar RIA Novosti a transmis că angajații Ministerului pentru Situații de […] Articolul Tragedie în Crimea: Peste 200 de animale mor într-un incendiu devastator la o grădină zoologică apare prima dată în Subiectul Zilei.
09:30
Un accident teribil s-a produs în această dimineață, 17 aprilie, la Bender, stânga Nistrului. La fața locului au intervenit oamenii legii și ambulanța. O persoană a decedat. Potrivit presei din stânga Nistrului, un automobil de model BMW a intrat cu viteză într-o stație de așteptare a transportului public, unde se aflau mai multe persoane. O persoană a […] Articolul VIDEO// Tragedie la Bender: BMW-ul intră în plin într-o stație de autobuz, provocând un deces apare prima dată în Subiectul Zilei.
16 aprilie 2024
18:10
Un bărbat de 50 de ani a murit după ce a căzut de la etajul zece al unui bloc de locuit din sectorul Botanica al municipiului Chișinău. Potrivit șefului Serviciului de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, cazul a avut loc în după-amiaza zilei de 16 aprilie, pe strada Sarmizegetusa. Oamenii legii au constatat că, […] Articolul Tragedie în Chișinău: Un bărbat a decedat după o cădere de la etajul zece al unui bloc din sectorul Botanica apare prima dată în Subiectul Zilei.
18:00
Elevii Liceului „Liviu Deleanu” din sectorul Buiucani al Capitalei, acolo unde în 5 aprilie a avut loc un incendiu, vor învăța și în această săptămână de la distanță. Decizia privind prelungirea orelor online a fost luată la ședința de azi a Comisiei pentru Situații Excepționale a sectorului Buiucani. „De luni, 22 aprilie, copiii vor reveni […] Articolul Elevii Liceului „Liviu Deleanu” din Buiucani vor învăța online și în această săptămână apare prima dată în Subiectul Zilei.
17:40
Primăria Municipiului Chișinău a lansat marți, 16 aprilie, cea dea II-a ediție a Programului Municipal „Centrul de Tineret Mobil”. Scopul acestui Program este de a oferi servicii prietenoase tinerilor din Capitală și de a-i informa despre oportunitățile de dezvoltare de care pot beneficia, prin intermediul celor cinci Centre de tineret, amplasate în fiecare Sector al […] Articolul Primăria Chișinău lansează a II-a ediție a Programului “Centrul de Tineret Mobil apare prima dată în Subiectul Zilei.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.