Juridice Moldova

Ieri
10:40
Compania “eBloc” este în căutarea unui jurist sau juristă cu experiență în domeniu   Activități principale: Asistența juridică completă a activității întreprinderii; Analiza legală a documentelor juridice și pregătirea avizelor cu privire la aspecte problematice; Efectuarea expertizei judiciare a contractelor; Elaborarea și redactarea contractelor; Lucrul legat de înaintarea pretențiilor și a cererilor de chemare în […] Articolul Compania “eBloc” angajează în funcția de jurist apare prima dată în JMD.
Mai mult de 2 zile în urmă
14:40
Marți, la data de 30 aprilie 2024, ora 09:45, în sala de conferințe „216” a Facultății de Drept USM, va avea loc lecția publică cu genericul: „Principiile constituționale ale UE, într-o continuă redefinire”. Lecția va fi prezidată de Doctor Honoris Causa, doctor în drept, profesorul Tudorel TOADER. Articolul Invitație la lecția publică – „Principiile constituționale ale UE, într-o continuă redefinire” apare prima dată în JMD.
14:20
Studenții Facultății de Drept USM au participat, în perioada 24-27 aprilie, la Hexagonul Facultăților de Drept, Ediția 2024 – o manifestare științifică, care a reunit managerii, profesorii și studenții de la Facultățile de Drept de la Universitățile din București, Chișinău, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Sibiu și Timișoara. Evenimentul a fost organizat la Iași, România. Pentru studenți, […] Articolul Hexagonul Facultăților de Drept – Ediția 2024 apare prima dată în JMD.
12:30
Omul își petrece o parte semnificativă din viață studiind, pentru a obține funcția dorită și, ulterior, serviciul îi acaparează cea mai mare parte din timpul său. Având în vederea ponderea ocupației profesionale, o problemă mai rar abordată, dar actuală, este cea a deformării profesionale. Fenomenul nu reprezintă o noutate. Acesta a fost abordat încă de […] Articolul Deformarea profesională – efectul idolatrizării profesiei apare prima dată în JMD.
27 aprilie 2024
11:20
Grațierea este actul prin intermediul căruia, persoana condamnată este liberată, în tot sau în parte, de pedeapsa stabilită sau pedeapsa stabilită este comutată. Actul de clemență se înscrie în atribuțiile Președintelui Republicii Moldovei, fiind acordat în mod individual. Grațierea nu are efecte asupra pedepselor complementare, cu excepția cazului în care se dispune altfel prin actul […] Articolul Aplicarea grațierii individuale în referința condamnaților minori  apare prima dată în JMD.
22 aprilie 2024
12:20
Biroul de avocați GLADEI ȘI PARTENERII selectează un Asociat Junior și/sau un Asociat SĂ CREȘTEM ÎMPREUNĂ! Dacă vrei: – să fii parte dintr-o echipă de profesioniști, apreciați de clienți și colegi (Tier 1 / Band 1 – conform Legal 500, Chambers Global și IFLR1000); – să crești profesional, rapid și durabil, într-un mediu prietenos și […] Articolul Ultima zi de aplicare: GLADEI ȘI PARTENERII selectează un Asociat Junior și/sau un Asociat apare prima dată în JMD.
18 aprilie 2024
13:40
Subcultura criminală – provocare care complică problemele deja existente în sistemul penitenciar Subcultura criminală în mediul penitenciar este un fenomen complex, caracterizat de reguli stricte și norme de comportament impuse de către deținuți pentru a reglementa interacțiunile lor în cadrul instituțiilor penitenciare. Subcultură se bazează pe o lege criminală penitenciară, un sistem informal care stabilește […] Articolul Subcultura criminală în instituțiile penitenciare din Republica Moldova apare prima dată în JMD.
11:50
Pe portalul The National Law Review, Av. Stefanie Marrone oferă o perspectivă detaliată asupra modului în care firmele de avocatură mici și mijlocii, împreună cu specialiștii în marketing care conduc eforturile lor de promovare, pot aborda în mod strategic social media pentru a avea un impact maxim în ceea ce privește brandingul și dezvoltarea afacerilor. […] Articolul Strategii de succes pentru firmele de avocatură cu resurse limitate apare prima dată în JMD.
17 aprilie 2024
10:40
SC ”ASTIS INTERNAȚIONAL” SRL recrutează persoane cu experiență pentru funcția valabilă de jurist. Cerințe: Studii superioare de specialitate; Abilități profesionale bine definite; Cunoașterea limbilor română și rusă; Utilizator avansat al calculatorului, Windows, Excel, Word.   Cerințe generale: Experiență în domeniu mai mult de 5 ani; Abilități bune de comunicare și negociere; Atitudine proactivă și orientare […] Articolul SC ”ASTIS INTERNAȚIONAL” SRL angajează în funcția de jurist apare prima dată în JMD.
11 aprilie 2024
10:40
SRL “Top Leasing & Credit” recrutează în funcția de jurist Cerințe: Studii superioare de specialitate; Abilități profesionale bine definite; Cunoașterea limbilor română și rusă; Utilizator avansat al calculatorului, Windows, Excel, Word.   Cerințe generale: Experiență în domeniu; Abilități bune de comunicare și negociere; Atitudine proactivă și orientare către rezultate; Ambiții de creștere profesională.   Ce […] Articolul SRL “Top Leasing & Credit” angajează pentru postul vacant de jurist apare prima dată în JMD.
09:40
Pe portalul Above The Law, Av. Olga V. Mack explorează provocările și oportunitățile pe care le prezintă integrarea inteligenței artificiale (AI) și a tehnologiei juridice în profesia juridică. Articolul „Navigating The Tech Tightrope In Law: A Blueprint For The AI-Driven Future” susține că, deși aceste inovații oferă un potențial enorm de transformare, ele vin și […] Articolul Navigarea pe firul tehnologic în drept: Un plan pentru viitorul condus de AI apare prima dată în JMD.
10 aprilie 2024
17:00
În data de 4 aprilie 2023, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în cauza Mașaev v. Republica Moldova. Reclamantul se plânge de încălcarea drepturilor sale în baza articolului 5 § 1 din Convenție. Situația de fapt: În luna februarie 2017 a fost inițiată o urmărire penală cu privire la presupuse acte de corupție comise […] Articolul CEDO. Mașaev v. Republica Moldova. Privarea de libertate în lipsa unei bănuieli rezonabile și încălcarea Articolului 5 § 1 CEDO apare prima dată în JMD.
09:00
Examinarea investițiilor de importanță pentru securitatea statului este un concept pe larg utilizat în majoritatea statelor occidentale care a fost introdus recent și în legislația Republicii Moldova. Deși, la moment, mecanismul dat nu funcționează la “turații maxime”, contextul regional și geopolitic a impus autoritățile statului să-i acorde o atenție sporită acestui concept și, prin urmare, […] Articolul Examinarea investițiilor de importanță pentru securitatea statutului. Ce reprezintă și cum funcționează. apare prima dată în JMD.
08:40
Tatiana Balan: Mulțumesc, stimată doamnă Alina Șavga, pentru atenția acordată cititorilor JMD. Proiectul „Women in law JMD” este despre cele care luptă întru triumful justiției, despre calea lor spre succes și nu doar. Alina Șavga: Plăcut surprinsă să particip la acest interviu și vă multumesc pentru interesul manifestat. Tatiana Balan: D. Alina, ce calitate vă […] Articolul Alina Șavga: „Nu renunțați! Atunci când credeți că nu mai sunt soluții, o șansă mereu există!” apare prima dată în JMD.
9 aprilie 2024
09:40
IP „Oficiul Naţional al Viei şi Vinului”, în calitatea sa de autoritate competentă în implementarea politicii statului în sectorul vitivinicol şi asigurarea dezvoltării durabile a acestuia, anunţă concurs pentru ocuparea funcţiei de Consilier Juridic/Consilieră Juridică. Scopul general al funcţiei: asigurarea consultanţei juridice în procesul de activitate al ONVV şi respectarea uniformă a legislaţiei întru realizarea optimă a obiectivelor […] Articolul Instituția Publică „OficiuI național al viei și vinului” angajează Consilier Juridic | Consilieră Juridică apare prima dată în JMD.
5 aprilie 2024
17:50
Doamna Oxana Novicov este Secretar general al Uniunii Naţionale a executorilor judecătoreşti, lector universitar la Facultatea de Drept, Universitatea de Stat din Moldova, doctor în drept. Tatiana Balan: D. Oxana, suntem onorați să fiți invitata noastră. Vă mulțumim ! Oxana Novicov: E o plăcere și pentru mine această discuție, care o vreau cât mai lejeră și aerisită. Tatiana […] Articolul Oxana Novicov: ,,Aș dori o executare silită mai eficientă, mai clară și mai puțin consumantă.” apare prima dată în JMD.
4 aprilie 2024
16:40
Data: 12 aprilie | 15:00 Locul: Mediacor (locația) Bilete: – Prețul pentru participare este de 450 MDL; – Vă rugăm să contactați: biletejmd@gmail.com sau 060476491 (Diana). Veniturile obținute din vânzarea biletelor sunt esențiale pentru acoperirea costurilor asociate organizării conferinței JMD, precum și pentru susținerea altor inițiative sub egida JMD. Suntem profund recunoscători pentru sprijinul acordat. Participanții care […] Articolul AVUȚIA NAȚIUNII – Conferință JMD PRO dedicată dreptului succesoral apare prima dată în JMD.
16:30
Pe portalul The National Law Review, Av. Stefanie M. Marrone oferă sfaturi practice pentru utilizarea eficientă a rețelelor de socializare fără a cheltui prea mult. Articolul “10 Strategii eficiente de social media pentru firmele mici de avocatură cu buget redus” subliniază importanța strategiilor ce pot ajuta firmele mici de avocatură să-și crească prezența și să atragă […] Articolul Strategii eficiente de social media pentru firmele mici de avocatură cu buget redus apare prima dată în JMD.
3 aprilie 2024
09:40
S.A. ”MOLDTELECOM” este în căutarea unui Specialist principal (jurisconsult), Serviciul reglementări și documentare internă, Direcția juridică și reglementări Atribuții de funcție: verificarea actelor cu caracter normativ elaborate şi aprobate de către managerii subdiviziunilor companiei, dacă corespund legislaţiei în vigoare, iar după caz, prezintă propuneri în vederea modificării sau abrogării acestora; studiază practica aplicării legislaţiei naţionale […] Articolul S.A. “MOLDTELECOM” angajează în funcția de Specialist principal (jurisconsult) apare prima dată în JMD.
2 aprilie 2024
14:40
Ministerul Finanțelor anunță inițierea procesului de înmatriculare la Programul de instruire în domeniul auditului intern în sectorul public, pentru nivelul de bază. Sesiunea de instruire pentru nivelul de bază, cu o durată de 62 ore academice, se va desfășura în format on-line (pe platforma ZOOM) pe parcursul lunilor mai-iunie curent. Cursul de instruire este finanțat de […] Articolul Program de instruire în domeniul auditului intern în sectorul public – nivelul de bază apare prima dată în JMD.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.