#diez

Acum 4 ore
20:45
Probabil că majoritatea dintre noi au auzit despre expresia „Hakuna Matata”, ceea ce înseamnă „nu vă faceți griji” în Swahili. Fraza celebră a fost popularizată de filmul animat Disney „The Lion King” și a inspirat fotograful Thomas Subtil, din Paris, să creeze o serie de imagini despre viața fără îngrijire animalelor sălbatice în absența oamenilor. Articolul (foto) „Cât oamenii nu se uită”. Un artist și-a imaginat viața animalelor sălbatice în absența ochilor curioși și a aparatelor de fotografiat apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
20:00
Super Luna plină de Zăpadă, vizibilă şi în Moldova, va avea cea mai mare dimensiune şi va fi cea mai luminoasă din 2019. Articolul Pregătește-ți plapuma caldă, ceaiul și fugi la geam. Super Luna Zăpezii va putea fi urmărită astăzi în Moldova apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
18:00
Băieți și fete, copii și adulți, tineri și bătrâni, fiți mai vioi în aceste zile, pentru că afară se încălzește treptat, iar organismul are nevoie de vitamina D, adică are nevoie de Soare. Iar pentru a suplini orgnismul cu acest element necesar, echipa #diez v-a pregătit o listă de evenimente „digerabile”. Articolul Hey, cei faci marți, 19 februarie? Vezi ce evenimente ți-a pregătit echipa #diez apare prima dată în #diez.
17:30
Piesa „Dragostea din tei”, interpretată de moldoveanca Katerina Begu în noul sezon al show-ului Vocea Ucrainei, a adunat cele mai multe vizualizări pe YouTube. Tmp de 2 săptămâni, videoul de la audiția pe nevăzute are peste 4 milioane de vizualizări. Articolul (video) Audiția pe nevăzute a unei moldovence a devenit cel mai popular video la Vocea Ucrainei apare prima dată în #diez.
16:45
Locuitorii unei regiuni de exploatare a cărbunelui din Siberia (Rusia) au postat mai multe videouri, în care apar străzi și regiuni întregi acoperite cu zăpadă neagră toxică. Mai multe persoane susțin că aceasta este o catastrofă ecologică provocată de om. Articolul (video) „Imagini post-apocaliptice”. Într-o regiune din Rusia a nins cu zăpadă de culoare neagră apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
16:15
Piesa „On a Sunday”, cântată de Ester Peony, a câştigat selecţia naţională pentru a reprezenta România la concursul Eurovision care va avea loc în luna mai la Tel Aviv, în Israel. Articolul (video) A fost desemnată piesa care va reprezenta România la Eurovision 2019. Cum sună aceasta apare prima dată în #diez.
15:45
Echipa #diez continuă să discute cu candidații de pe circumscripțiile uninominale 9 și 10, Bălți. În a patra ediție discutăm cu candidata Blocului Electoral ACUM, pe circumscripția 9, Elena Bordianu. Am discutat despre reforma în învățământ și despre legalizarea căsătoriilor între persoanele LGBT. Urmăriți mai jos interviul pentru a face cunoștință cu concurenta electorală, Elena Bordianu. Articolul (video) Despre legalizarea căsătoriilor între persoanele LGBT și învățământ superior fără conspecte. Elena Bordianu, candidata ACUM pe circumscripția 9, Bălți apare prima dată în #diez.
15:45
Cea mai mare problemă la nivel național, semnalată de cei care au accesat platforma avemcevotam.md este Lipsa locurilor de muncă. Cea de a doua problemă semnalată de cei care au accesat platforma se referă la Corupție. Articolul (grafic) Șomajul și corupția, semnalată de peste 50% din moldoveni ca cea mai importantă problemă la nivel național apare prima dată în #diez.
15:30
După ce a de pus o cerere de examinare pe cazul liceului din Ungheni, unde tunsoarea elevilor care învață acolo este dictată de un regulament, activistul civic, Rodion Gavriloi, a anunțat că Consiliul pentru prevenirea discriminării a trimis un răspuns, în care sunt menționate și măsurile care vor fi luate de către instituție. Articolul (doc) Ce s-a hotărât în cazul liceului din Ungheni, unde tunsoarea elevilor este dictată de un regulament apare prima dată în #diez.
15:30
Concursul anual Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair), ediția a VII-a s-a desfășurat în perioada 15 – 17 februarie 2019, în incinta Liceului Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc” din Chișinău.  Articolul (foto) Au fost desemnați câștigătorii Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2019. Vezi lista premianților apare prima dată în #diez.
15:30
Sportivul de origine moldovenească, Stefan Okunbor, a devnit titlul de cel mai mare hit în Liga Austrialiană de Fotbal. Articolul (foto) Un moldovean a obținut titlul de cel mai mare hit al Ligii Australiene de Fotbal apare prima dată în #diez.
15:15
732 asociații obștești, fundații, instituții private și culte religioase și părțile componente ale acestora au fost înregistrate de Ministerul Justiției în lista beneficiarilor desemnării procentuale pentru anul 2019. Articolul (doc) Lista organizațiilor și cultelor religioase cărora puteți alege să donați 2% din impozitul pe venit în 2019 apare prima dată în #diez.
15:00
O femeie de 42 de ani din Moldova planifică să ajungă în Cartea Recordurilor lui Guinness. Ludmila Golteanova este din Edineț, aceasta are o dizabilitate locomotorie din copilărie. Pentru că s-a plictisit de cărți și lucru manual, Ludmila și-a găsit un nou hobby. Articolul (video) O femeie din Moldova, cu dizabilități locomotorii, face puzzle și planifică să ajungă în Cartea Recordurilor lui Guinness apare prima dată în #diez.
14:45
Persoanele cu dizabilități de vedere vor putea vota individual la scrutinul din 24 februarie cu ajutorul plicului șablon. Au fost tipărite 2300 de plicuri șablon, care vor fi distribuite în toate secțiile de votare. Plicurile vor fi de două tipuri, pentru alegerile parlamentare și pentru referendumul consultativ. Articolul Persoanele cu dizabilități de vedere vor putea vota individual cu ajutorul plicului șablon apare prima dată în #diez.
14:30
În contextul campaniei „Un doctor pentru tine”, în săptămâna 18-22 februarie, echipele de specialiști vor consulta populația din mai multe localități din țară. Vezi care sunt acestea mai jos. Articolul „Un doctor pentru tine”. Care sunt localitățile care vor beneficia de consultația specialiștilor în ceastă săptămână apare prima dată în #diez.
14:30
Mihail este un interpret din Moldova apreciat și la nivel internațional, în special în Italia. Piesa „Who you are” a artistului a fost pe primul loc în topul difuzărilor din Italia. În acest an, artistul a primit discul de platină în Italia din partea FIMI (Federazione Industria Musicale Italiana).  Articolul (video) Mihail, un interpret din Moldova, a fost premiat cu discul de platină în Italia. Care este piesa apreciată apare prima dată în #diez.
14:15
Potrivit programelor politice ale candidaților pe circumscripțiile 9 și 10 Bălți, cele mai populare promisiuni sunt repararea capitală a drumurilor, salarii mai mari și reforma în învățănânt. Articolul Drumuri bune, salarii mai mari și învățământ modern. Ce promit candidații din circumscripțiile 9 și 10, Bălți apare prima dată în #diez.
14:15
Tinerii pasionați de voluntariat sunt invitați să participe în cadrul unui proiect Erasmus+ care va avea loc în Transilvania. Voluntarii vor lucra în mare parte în Sovata, unde se organizează majoritatea programelor și unde este condus Centrul Internațional de Tineret, de asemenea aici are loc organizarea programelor în aer liber pe tot parcursul anului. Articolul Ești tânăr ambițios pasionat de voluntariat? Participă la un proiect Erasmus+ și descoperă ținutul lui Dracula apare prima dată în #diez.
14:15
Asfaltarea curții blocurilor, transport public și curățenie. Asta promit candidații circumscripției 23 din Chișinău, care cuprinde sectorul Botanica și partea orașului de până la Aeroport. Articolul Ce promit candidații din circumscripția 23, Botanica (Aeroport) că vor face din postura de deputați apare prima dată în #diez.
13:15
Unul din argumente cand a fost adoptat votul mixt a fost că multe persoane dubioase se pot ascunde pe listele de partid, prin urmare, oamenii își pot alege singuri deputații lor. Numai că, aparent, persoanele dubioase pot candida și în circumscripții, acolo unde nimeni nu se uită la ele. Numai că, aici suntem noi să vă spunem despre ei. În ajutor vă vine Felicia Nedzelschi de la AGORA și Ștefan Grigorița de la #diez. Articolul (podcast) Un lăutar, doi lăutari, trei lăutari. Cine dorește „Bilet în Parlament” în circumscripțiile din sudul Moldovei? apare prima dată în #diez.
12:45
Primarul de la Orhei, Ilan Șor, tot el și președinte al Partidului Șor promite că timp de 18 luni, dacă va câștiga un candidat de al lui în Circumscripția de la Chișinău, în oraș va apărea un așa-numit „Chișinău-Moldova Land”. Articolul După Orheiland, Șor promite și „Moldova Land”, construit în Chișinău apare prima dată în #diez.
12:45
Timp de sute de ani, cetățenii statelor lumii au luptat și continuă să o facă, pentru un proces electoral corect și integru, în cadrul căruia fiecare poate să-și exprime decizia politică, indiferent de rasă, etnie, statut social sau sex. În rezultat, sufragiul universal (dreptul egal al fiecărei persoane de a vota) a fost implementat, reprezentând o nouă etapă în procesul de apărare a drepturilor omului. Articolul Ai peste 16 ani și vrei să-ți faci vocea auzită? Participă la prima simulare publică a unui proces electoral apare prima dată în #diez.
12:45
Guvernul român va oferi un grant în valoare de 10 milioane de euro pentru curățarea și amenajarea albiei râului Bâc. Un anunț în acest sens a fost făcut de primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, în ședința săptămânală a serviciilor primăriei municipale. Articolul Guvernul României va acorda un grant de 10 milioane de euro pentru curățarea și amenajarea albiei râului Bâc apare prima dată în #diez.
12:45
La cea de-a treia ediție a Galei Super Eroilor 2019, 21 de tineri și tinere din țară s-au învrednicit de titlul de Super Erou al Moldovei, oferit pentru merite deosebite în domeniile în care activează. La ediția din acest an au fost înaintate peste o mie de nominalizări la cele 20 de categorii, iar o comisie de evaluare a candidaților a selectat foarte minuțios câștigătorii. Articolul (foto) Galei Super Eroilor 2019 și-a desemnat câștigătorii. Cine sunt cei 21 de tineri premiați apare prima dată în #diez.
12:30
Autobuzele din Piața Marii Adunări Naționale nu sunt proprietatea municipalității, ci doar e o expoziție amenajată de agentul economic care a câștigat licitația de circa 80 de milioane de lei. Despre aceasta a anunțat primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, în cadrul ședinței serviciilor Primăriei. Articolul Autobuzele din PMAN sunt doar pentru expoziție. Acestea vor fi expuse până la alegerile parlamentare apare prima dată în #diez.
12:15
Centrul Republican pentru Copii și Tineret ARTICO invită tinerii să se înregistreze pentru proiectul Erasmus+ „My Own Values (MOV)” organizat de către asociația AR Vocational and Investment Solutions din România. Articolul Ești un lucrător de tineret și activist al societății civile? Participă la proiectul Erasmus+ „My Own Values (MOV)” apare prima dată în #diez.
12:00
De acum înainte, sosirea mașinei de urgență va fi mai rapidă și accesibilă. Recent, a fost lansată o aplicaţie care transmite cu exactitate locaţia solicitantului de serviciul 112. Articolul A fost lansată aplicația care arată cu precizie adresa solicitantului al serviciului 112 apare prima dată în #diez.
12:00
Curățirea deșeurilor și transport public, integrarea europeană și unirea cu România. Asta promit, în linii generale candidații electorali din circumscripția 33 din suburbiile Chișinăului. Mai multe detalii în ceea ce urmează. Articolul Ce promit candidații din circumscripția 33, suburbiile de sud ale Chișinăului apare prima dată în #diez.
11:45
Acum câteva zile, s-a încheiat Gala Premiilor „Omul Anului 2018” organizată de revista VIP magazin. Peste 200 de invitați au participat la evenimentul fastuos ce s-a desfășurat la Radisson Blu Leogrand Hotel Chișinău. Articolul (foto) Lista câștigătorilor premiului „Omul Anului 2018”. Cum a decurs gala organizată de VIP magazin apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
11:15
Asociația Studenților în Drept invită întreaga comunitate studențească la un eveniment apolitic, unde tinerii vor avea posibilitatea să afle toate detaliile despre alegerile din 24 februarie. Articolul Ești student cu drept de vot? Participă la un eveniment apolitic și află totul despre alegerile din 24 februarie apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.