#diez

Acum 8 ore
16:30
Radio Europa Liberă lansează înscrierile pentru bursa Václav Havel. Oportunitatea este destinată jurnaliștilor independenți aspiranți, originari din Republica Moldova, Ucraina, Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Belarus și Rusia. Scopul bursei este să ofere mentorat participanților, astfel încât aceștia să-și exercite profesia în sprijinul pluralismului și independenței mass-media. Сообщение Jurnaliștii moldoveni sunt invitați în Cehia pentru a beneficia de o bursă și mentorat din partea experților Radio Europa Liberă появились сначала на #diez.
16:00
Dacă citiți acest articol, probabil sunteți interesați de ecosistemul de start-upuri din țara noastră și poate chiar planificați să investiți în unele start-upuri locale. Da, ar putea părea complicat la început – care sunt procesele, de unde să începeți, în ce start-upuri să investiți o sumă de bani, unde puteți face cunoștință cu fondatorii acestora și încă multe alte întrebări. Acest articol are scopul de a vă oferi răspunsurile și de a vă face o mică introducere în lumea start-upurilor din Moldova. Сообщение Ce trebuie să știți dacă vreți să investiți bani în start-upurile din Moldova появились сначала на #diez.
Acum 12 ore
13:30
Până în prezent, Chișinăul păstrează o serie de mozaicuri din perioada sovietică. Acestea ascund poveștile unei întregi epoci, precum și măiestria, și tehnica artiștilor locali. În acest articol vom vorbi despre ansamblul de lucrări „Sportul”, amplasat pe două clădiri de la intrarea în parcul Valea Morilor din capitală (strada Alexei Mateevici, numărul 77). Mozaicurile au fost create de Vladimir Novikov și Filip Nutovici în anul 1962 Сообщение (foto) Canotori, atleți și cicliști. Lucruri pe care să le știi despre ansamblul de mozaicuri „Sportul” din parcul Valea Morilor появились сначала на #diez.
12:45
Astăzi, 19 mai, în nouă localități din țară au loc alegeri locale noi și parțiale. În listele electorale de bază sunt înscriși, în total, 10 765 de alegători. La ora 7.0 au fost deschise toate cele 13 secții de votare. Сообщение În nouă localități din Moldova au loc alegeri locale noi și parțiale. Peste 10 000 de alegători sunt așteptați la urnele de vot появились сначала на #diez.
11:15
Eseul de la examenul de bacalaureat oferă 15 dintre acele 100 de puncte pe care le-ai putea obține la test. Tocmai de aceasta rezolvarea corectă a acestui subiect ar putea să îți influențeze semnificativ nota finală. În acest articol am selectat temele eseurilor de bac la istorie, care au apărut în testele din anii precedenți. Сообщение BAC 2024: subiectele eseurilor de la examenul de istorie din ultimii cinci ani появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
10:00
Vacanța mare bate la ușă, iar asta înseamnă că au mai rămas doar două săptămâni până la finalizarea anului școlar. Această perioadă este destul de plină, deoarece trebuie să susții evaluări finale, iar dacă ești la liceu – tezele semestriale. Tot acum se calculează și mediile pentru semestrul II, dar și cele anuale, și astfel se încheie situația ta școlară pentru clasa pe care o absolvi. Însă nu toți elevii pot trece în următoarea clasă, pentru că rămân corigenți sau repetenți. Despre aceste cazuri îți spunem în cele ce urmează. Сообщение Când poți rămâne corigent sau repetent la școală появились сначала на #diez.
Ieri
18:00
A început sesiunea de colectare a ofertelor în cadrul Programului pentru traducerea și editarea cărții naționale în străinătate din bugetul de stat. Potrivit Ministerului Culturii al Republicii Moldova, valoarea totală acordată unui proiect va fi de până la 300 000 de lei, bugetul total pentru finanțarea proiectelor în anul 2024 fiind de 1 milion de lei. Сообщение Editurile străine pot câștiga până la 300 000 de lei pentru traducerea/editarea cărților semnate de autori moldoveni появились сначала на #diez.
17:15
Cinematograful „Odeon” va găzdui în perioada 25-26 mai patru filme premiate la nivel internațional. Acestea sunt proiectate în contextul Festivalului de Film și Cultură Europeană, care se desfășoară pe parcursul lunii mai la Chișinău. Intrarea la cinema va fi gratuită. Сообщение Patru filme, premiate la nivel internațional, vor fi proiectate la „Odeon”. Intrarea este liberă появились сначала на #diez.
16:00
Dacă te afli într-o perioadă dificilă în viața ta, este esențial să îți amintești că cererea de ajutor din exterior reprezintă un pas semnificativ. Una dintre opțiunile disponibile este să accesezi un centru de asistență psihologică gratuită din apropierea locuinței tale. Pentru a-ți fi de ajutor, am întocmit o listă cu astfel de spații sigure din centrul țării. Сообщение Lista centrelor din centrul Moldovei, unde poți beneficia gratuit de terapie появились сначала на #diez.
15:15
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” și reprezentații Gărzii Naționale din statul Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii, vor desfășura instruiri de simulare despre comportamentul în caz de calamități și situații de urgență, precum și acordarea primului ajutor. Сообщение Garda Națională a Carolinei de Nord și USMF vor desfășura instruiri despre comportamentul în caz de calamități появились сначала на #diez.
14:30
Convertible notes sunt instrumente financiare folosite în lumea start-upurilor pentru a atrage investiții în fazele inițiale ale dezvoltării lor. Ele sunt felul în care investitorii împrumută bani unei companii în schimbul promisiunii că acești bani vor fi convertiți ulterior în acțiuni la o rundă de finanțare ulterioară. Сообщение Ce înseamnă convertible note în lumea start-upurilor появились сначала на #diez.
13:00
Dacă există un lucru preferat de către toți elevii la școală, atunci cu siguranță aceasta este pauza. Ea oferă copiilor posibilitatea de a se odihni și de a-și încărca bateriile pentru următoarea lecție. Totuși, v-ați gândit vreodată că cele 10-15 minute de recreere ar putea fi folosite într-un mod ceva mai distractiv și chiar util? De exemplu, puteți organiza un joc de echipă. Сообщение O listă cu jocuri ce pot fi desfășurate în pauza școlară. Idei de activități recreative pentru clasele primare, gimnaziu și liceu появились сначала на #diez.
12:30
Zilele de duminică nu merită a fi petrecute în casă. Tocmai de aceasta, pe 26 mai, vă puteți alătura evenimentului sportiv „Semimaraton Legal Run”, devenit deja celebru în România. Acesta se va desfășura pe bulevardul Ștefan cel Mare, între strada Ismail și Mihai Viteazul. Organizatorii îndeamnă șoferii să aleagă rute alternative, în contextul evenimentului. Сообщение Pe 26 mai, hai la un semimaraton în centrul Capitalei! Pe ce străzi nu va putea circula transportul появились сначала на #diez.
10:15
Programul Social Impact Award revine cu o nouă ediție! Oportunitatea este destinată tinerilor care își doresc să descopere domeniul antreprenoriatului social și să facă primii pași în calitate de antreprenori sociali. Proiectul își propune să ofere ajutor în construirea întreprinderilor sociale care vor identifica soluții la cele mai dificile probleme ale timpului nostru. Сообщение Oportunitate pentru tinerii antreprenori. Programul Social Impact Award oferă mentorat și finanțare pentru ideile de afaceri sociale появились сначала на #diez.
09:15
La începutul lunii mai, Ministerul Educației și Cercetării a elaborat și propus consultărilor publice un nou concept de dezvoltare a curriculumului școlar. Acesta prevede mai multe modificări care ar putea apărea în sistemul de învățământ până în 2027. Una dintre ele propune ca în toate instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal să existe cinci discipline de bază, care să contribuie la dezvoltarea culturii generale a elevilor. Сообщение Din 2027, mediile de absolvire a elevilor ar putea fi calculate în baza notelor de la cinci discipline появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:30
Echipa Infolence invită toți doritorii la un eveniment special, care va avea loc sâmbătă, 18 mai 2024, în incinta Academiei de Studii Economice din Moldova (ASEM), în cadrul căruia își propune să aducă împreună două comunități, sărbătorind diversitatea și solidaritatea. Astfel, sunteți invitați să luați parte la un concert inedit, dedicat exprimării solidarității față de refugiații ucraineni și integrării lor în comunitatea noastră. Сообщение Echipa Infolence invită doritorii la un concert dedicat solidarității față de refugiații ucraineni. Evenimentul se va desfășura la ASEM появились сначала на #diez.
17:00
Universitatea de Stat din Moldova găzduiește, începând de astăzi, Forumul Educației România – Republica Moldova, cu genericul: „Ecosistemul educațional în lumea digitală” care reunește cadre didactice din țara noastră și România, dar și profesori din Ucraina, Serbia, Ungaria. Tema centrală a ediției a IV-a este „Profesorul față în față cu provocările diversității în educație". Сообщение La USM s-a desfășurat Forumul Educației România – Moldova. Platforma a reunit profesori din mai multe state din Europa появились сначала на #diez.
15:45
Noaptea Muzeelor din acest an va avea loc sâmbătă, pe 18 mai. Sute de obiective turistice vor putea fi vizitate cu această ocazie. Muzee, galerii, case memoriale, dar și multe alte tipuri de instituții culturale, țin luminile aprinse și porțile deschise, în aceeași noapte, de 18 mai. Сообщение Programul evenimentelor pentru Noaptea Muzeelor 2024 появились сначала на #diez.
15:30
Absolvent al Facultății de Arte Plastice și Design de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău a luat premiul „CEL MAI BUN SCENARIU DE SCURTMETRAJ DRAMATIC” în cadrul Cannes 7th Art Awards 2024. Сообщение Oleg Condrea, absolvent al Facultății de Arte Plastice și Design, a câștigat un premiu la Festivalul Internațional de Film Independent din Cannes появились сначала на #diez.
15:15
Maib a fost onorată cu prestigiosul premiu „Cea mai activă bancă emitentă din Moldova în 2023” în cadrul celei de-a 33-a reuniuni anuale a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care a avut loc în perioada 14-16 mai 2024. Сообщение Maib a fost desemnată de BERD „Cea mai activă bancă emitentă din Moldova în 2023” în cadrul Trade Facilitation Program появились сначала на #diez.
14:15
Irlanda intenționează să ridice vârsta minimă legală pentru cumpărarea de tutun la 21 de ani, devenind astfel cea mai mare limită de vârstă din Uniunea Europeană. Ministrul sănătății al Irlandei a prezentat pe 14 mai propunerea cabinetului de miniștri și a fost aprobată de Guvernul irlandez. Сообщение Irlanda ar putea deveni prima țară din UE care va interzice fumatul pentru persoanele sub 21 de ani появились сначала на #diez.
13:45
Centrul de Resurse Juridice din Moldova a dat start înscrierilor pentru o nouă ediție a școlii de vară „Democrația aplicată”. Oportunitatea este destinată tuturor studenților sau absolvenților unei facultăți din țară, interesați de promovarea democrației în Republica Moldova. Сообщение O nouă ediție a școlii de vară „Democrația aplicată”. Studenții sunt invitați să învețe gratuit despre justiție și combaterea dezinformării появились сначала на #diez.
13:30
Hubul de învățare pentru viitor Orange Digital Center aduce lumea IT mai aproape de tine. Cursul gratuit Quality Assurance #manual adună oamenii pasionați de tehnologie și facilitează procesul de învățare și construire a carierei în domeniul IT. Сообщение Înscrie-te la cursul gratuit Quality Assurance #manual. Învață să asiguri calitatea în lumea IT cu Orange Digital Center появились сначала на #diez.
13:00
Un grup de liceeni de la Liceul Aristotel din Chișinău a triumfat la Copenhagen Democracy Summit 2024, câștigând prestigiosul People's Award și un premiu de 10 000 de dolari în cadrul The Democracy Tech Entrepreneur Fellowship. Сообщение Un grup de liceeni din Chișinău au câștigat premiul People’s Award și 10 000 de dolari în cadrul summitului Democrației din Danemarca появились сначала на #diez.
13:00
Sunteți așteptați în data de 30 mai la cinematograful Odeon! Începând cu ora 19.00, va avea loc premiera filmului Lead for Justice, tradus mot à mot în limba română ca Conduce pentru Dreptate, în Republica Moldova. După proiecție va avea loc o conversație între cei cinci protagoniști ai filmului și publicul prezent la eveniment. Сообщение (video) La Odeon va avea loc premiera filmului Lead for Justice. Intrarea este liberă появились сначала на #diez.
12:15
Moldova Digital Summit revine pe 6-8 iunie, mai grandios și mai ambițios! Sub sloganul “Powering a 100% digital tomorrow”, evenimentul reafirmă angajamentul stabilit de țara noastră de a deveni un stat 100% digital până în 2030. Сообщение Moldova Digital Summit 2024. Nu rata cel mai mare eveniment digital al anului появились сначала на #diez.
12:15
Nu știu cum este sau a fost la voi, însă în clasele primare eu cunoșteam foarte bine că „agenda este fața elevului”, iar temele pentru acasă nu pot începe nicidecum altfel decât cu completarea „caiețelului magic”. Sunt sigur că fiecare dintre noi își poate aminti cu ușurință cel puțin o istorie interesantă în care a fost implicată și agenda sa. Problema este că istoriile interesante nu au fost neapărat și pozitive. Astfel, atunci când în agendă apărea o notă „nu la locul ei” sau un mesaj emoționant adresat părinților, unii dintre noi au filosofat măcar puțin asupra „necesității vitale de existență” a agendei elevului. Сообщение De ce elevii au nevoie de agendă în era digitală și când ar putea dispărea fraza: „Am uitat-o acasă” появились сначала на #diez.
12:15
Universitatea Tehnică a Moldovei a marcat, împreună cu comunitatea internațională din domeniu, Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale. Tonul a fost dat de către Facultatea Electronică și Telecomunicații și, implicit, Departamentul Telecomunicații și Sisteme Electronice, care, în parteneriat cu Institutul Național de Inovații în Securitatea Cibernetică „CYBERCOR” și Fundația pentru Dezvoltare din Republica Moldova, au organizat un dialog la masa-rotundă cu genericul „Transformarea digitală și impactul inteligenței artificiale asupra securității cibernetice în domeniul telecomunicațiilor și tehnologiei informației”. Сообщение Transformarea digitală și impactul AI asupra securității cibernetice: La UTM a fost marcată Ziua Mondială a Telecomunicațiilor Societății Informaționale появились сначала на #diez.
10:15
Îți mai amintești cum te-ai simțit când cineva drag ți-a îndeplinit unul dintre visurile tale cele mai frumoase din copilărie? Sau ce sentiment ai trăit când nu ai putut împlini acel vis, chiar dacă era unul mic? În perioada 15 mai–1 iunie 2024, Fundația de Binefacere „Caritas Moldova” invită toți doritorii să se alăture să se alăture campaniei caritabile „Culege Visurile Copilăriei” pentru a face ca visurile copiilor din familiile social-vulnerabile să devină realitate. Сообщение „Culege Visurile Copilăriei”. Caritas Moldova te invită să transformi visul unui copil în realitate появились сначала на #diez.
10:00
În dimineață de ieri, 16 mai, în trei instituții de învățământ din municipiul Chișinău au fost anunțate alerte cu bombă. Este vorba despre Liceul Teoretic „Natalia Gheorghiu”, Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” și Liceul Teoretic „Alecu Russo”, toate trei fiind din sectorul Râșcani. Oamenii legii spun că alertele au fost anunțate prin apel telefonic, iar sesizarea a venit din partea directorul uneia dintre instituțiile de învățământ. Сообщение Ce faci dacă ești într-o instituție în care s-a anunțat o alertă cu bombă появились сначала на #diez.
10:00
Într-un articol recent, ți-am povestit despre experiența unei tinere care a participat la o simulare a modului în care se iau decizii și se adoptă legi în Parlamentul European. În cadrul conferințelor Model European Union Moldova, participanții au dezbătut propuneri legislative reale de pe agenda politicienilor de la Bruxelles, au negociat și au identificat soluții pentru provocările cetățenilor. Dacă ți-am trezit curiozitatea și te-am convins să te înscrii la viitoarele ediții, în acest material găsești o serie de recomandări din partea Veronicăi Rurac, astfel încât să mergi pregătit(ă) la dezbateri. Сообщение Sfaturi pentru viitorii participanți la simularea Model European Union: cum redactezi luarea de poziție și cum comunici în timpul dezbaterilor появились сначала на #diez.
09:45
Elena este angajată într-un spital privat din Chișinău și activă pe platforma de socializare Instagram de aproape doi ani. Tânăra împărtășește cu urmăritorii săi informații din pediatrie, domeniu pe care-l profesează de cinci ani. Dacă reacțiile la postările text sunt pozitive sau neutre, comentariile pe care le citește sub video-urile Reels pe care le postează sunt deseori legate de felul în care arată, sunt ofensatoare. Сообщение Instagram și presiunea socială: Cum imaginea distorsionată a frumuseții online afectează fetele tinere  появились сначала на #diez.
09:30
După absolvirea gimnaziului, mulți tineri se confruntă cu alegerea: liceu sau colegiu. Pentru cei care încă nu și-au definit profesia, liceul este o opțiune evidentă, dar pentru cei care știu deja că își doresc o carieră într-un anumit domeniu, colegiul ar fi o decizie evidentă. Romeo Coliba e un tânăr elev din Moldova pasionat de tehnologiile informaționale. Respectiv, atras de confortul, interesul și atractivitatea domeniului IT, Romeo a decis să își urmeze pasiunea și să se înscrie la Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale (CEITI) dun Chișinău. Сообщение Trei așteptări cu care vin elevii la colegiul de IT. Romeo Coliba ne spune despre experiența sa появились сначала на #diez.
16 mai 2024
17:45
Matematica, cu formulele și problemele sale complexe, poate fi adesea intimidantă și dificil de înțeles. Dar pentru elevii lui Stanislav Ciubotaru, profesor la Școala Internațională Heritage, aceasta prinde viață și devine mai mult decât o disciplină – o lume pe care sunt nerăbdători să o exploreze. Сообщение Stanislav Ciubotaru, profesorul Heritage datorită căruia elevii devin fascinați de matematică появились сначала на #diez.
17:30
Andriano Marian, fondatorul și dirijorul Moldovan National Youth Orchestra, susține campania „Fii ONEST, nu copia!", lansată de Ministerul Educației și Cercetării. Muzicianul a transmis un mesaj tinerilor care susțin examenele în anul curent, exemplificând prin prisma muzicii importanța integrității morale și a corectitudinii. Potrivit lui Andriano Marian, atât în domeniul muzicii, cât și în viața de zi cu zi, este important să depunem efort și să muncim, pentru a atinge rezultatele dorite. Сообщение (video) Andriano Marian despre integritate: „Orice capacitate sau talent, trebuie dezvoltat onest” появились сначала на #diez.
17:00
Dreamups te invită la Startup Grind Chișinău, ediția Pitch Battle. Aici fondatorii de start-upuri din Moldova se vor duela între ei, iar tu vei alege învingătorul. Evenimentul va avea loc în data de 24 mai, la Orange kITchen, începând cu ora 18.15. Сообщение Ești interesat de lumea start-upurilor? Participă la un Pitch Battle și promovează-ți ideea появились сначала на #diez.
16:45
Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) și Virginia State University (VSU) din SUA își consolidează parteneriatul printr-o serie de acțiuni menite să stimuleze schimbul de cunoștințe și colaborarea în domenii de interes reciproc. Recenta vizită la Facultatea Inginerie Economică și Business, UTM a profesorilor Ceslav CIOBANU (DHC UTM) și Veaceslav PITUȘCAN a marcat un nou capitol în această colaborare fructuoasă. Сообщение Inteligența Artificială a devenit subiectul colaborării dintre UTM și Universitatea de Stat din Virginia din SUA появились сначала на #diez.
15:45
Biroul relații cu diaspora lansează apelul pentru o nouă rundă de granturi în cadrul Programului de susținere a activităților culturale și educaționale în diasporă – Diaspora Engagement Hub. Oportunitatea este destinată asociațiilor din diaspora și centrelor educaționale de studiere a limbii române peste hotare, înregistrate oficial în țara de reședință. Сообщение Moldovenii din diasporă pot obține granturi de până la 10 000 de lei pentru proiectele care promovează imaginea țării peste hotare появились сначала на #diez.
15:15
Comuna Stăuceni, comuna municipiului Chișinău, a primit statutul de oraș. Inițiativa a fost aprobată de către parlament în data de 16 mai 2024. Alexandru Vornicu, primarul comunei, a felicitat locuitorii pentru noul statut obținut, declarând că „16 mai va rămâne în istoria localității ca una dintre cele mai importante zile". Сообщение Comuna Stăuceni a primit statutul de oraș! Cum a comentat primarul acestă schimbare появились сначала на #diez.
14:45
Laboratoarele Facultății Energetică și Inginerie Electrică (FEIE) din cadrul Universității Tehnice a Moldovei (UTM) au beneficiat de un impuls semnificativ în modernizarea echipamentelor, grație unei donații generoase de 350 000 de dolari SUA, acordată în cadrul proiectului „Abordarea crizei energetice în Republica Moldova” implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova (PNUD Moldova), cu sprijinul Uniunii Europene. Сообщение Laboratoarele FEIE din cadrul UTM au fost modernizate. Costul investițiilor este de 350 000 de dolari появились сначала на #diez.
14:15
Ca în oricare altă meserie, și cadrele didactice au o serie de drepturi și obligații pe care trebuie să le respecte atât timp cât se află la locul de muncă. În școlile din Republica Moldova, din personalul didactic fac parte profesorii, psihologii, pedagogii sociali, cadrele didactice de sprijin și conducătorii de cerc. Lucrând împreună, aceștia ar trebui să le asigure elevilor un mediu educațional sigur și favorabil în care aceștia să poată învăța și să se dezvolte. În același timp, și lor trebuie să le fie asigurat un astfel de mediu pentru ca să își poată desfășura activitatea eficient și ca să-și îndeplinească responsabilitățile în mod corespunzător. Сообщение Ce drepturi și ce obligații au profesorii появились сначала на #diez.
14:00
Inotek – EU Innovation Centre Cahul, un hub susținut de Uniunea Europeană și Suedia, dedicat promovării inovației și digitalizării în regiunea de sud a Republicii Moldova, celebrează pe data de 17 mai un an de activitate și realizări importante. Prin prioritizarea educației STEM și sprijinirea antreprenoriatului, Inotek își propune să transforme regiunea într-un centru tehnologic de referință, contribuind la dezvoltarea economică și socială durabilă a țării. Сообщение Centrul Inotek marchează un an de inovații și inițiative transformatoare în sudul Moldovei появились сначала на #diez.
14:00
Facultatea de Drept a USM a devenit membră cu drepturi depline în cadrul Rețelei Francofone de Drept Internațional (RFDI). Reușita vine după prestația excelentă a echipei Filierei Francofone a Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova, în cadrul Concursului de drept internațional „Charles Rousseau”, ediția 2024, care s-a desfășurat la Universitatea Liberă din Bruxelles, Belgia, în perioada 6-12 mai. Сообщение Facultatea de Drept a USM a devenit membră a Rețelei Francofone de Drept Internațional появились сначала на #diez.
13:15
Vineri, 17 mai, la librăria Cărturești de la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, va avea loc o nouă ediție a proiectului „Biblioteca de Oameni”. Este un eveniment despre acceptare, toleranță și „nu judecă”. Activitatea este organizată de Fabrica de Fericire și va începe la ora 17.30. Сообщение La Chișinău va avea loc o nouă ediție a proiectului „Biblioteca de Oameni”. Cine sunt invitații появились сначала на #diez.
13:15
Industria electronică deschide oportunități remarcabile de carieră pentru tineri și perspective de afaceri cu cifre fascinante, atât la nivel global, cât și în Republica Moldova. Pe 21 și 22 mai 2024, la Chișinău va avea loc o serie de evenimente de o importanță majoră pentru industria electronică – una dintre cele mai promițătoare sectoarele industriale din țară, cu peste 210 companii și 6 instituții de învățământ de profil, care instruiesc specialiști conform standardelor și nevoilor industriei. Сообщение Industria electronică din Moldova prezintă oportunități de carieră și dezvoltare, cu accent pe inovații și tendințe появились сначала на #diez.
12:45
S-a confruntat cu discriminare din partea profesoarei sale din școala primară, care o trata diferit de ceilalți elevi din cauza dizabilității sale. Este istoria Vioricăi Țîlea, care astăzi este psihologă la Serviciul de Asistență Psihopedagogică din Drochia și profesoară de geografie la Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hasdeu” și ajută zeci de copii cu dizabilități și cerințe educaționale speciale să se integreze în școală. Сообщение Viorica Țîlea, psihologă: „Școala nu-i a profesorului și nici a directorului, școala e a copiilor” появились сначала на #diez.
12:45
Centrul educațional America House Chișinău anunță despre lansarea unei noi ediții din cadrul programului de voluntari. Oportunitatea este destinată pentru tinerii din Chișinău, cu vârsta cuprinsă între 14 și 21 de ani. Сообщение Ai între 14 și 21 de ani? Devino voluntar(ă) la American Spaces Moldova și beneficiază de sesiuni de instruire gratuite появились сначала на #diez.
11:30
A fost anunțată o alertă cu bombă în trei instituții de învățământ din municipiul Chișinău. Conform oamenilor legii, alertele au fost anunțate prin apel telefonic la ora 09.18. Poliția a fost sezizată de directorul uneia dintre instituțiile de învățământ. Сообщение A fost anunțată o alertă cu bombă în trei instituții de învățământ din Chișinău. Experții au intervenit la fața locului появились сначала на #diez.
11:15
În contextul Zilei Internaționale a Familiei, care se celebrează la mijlocul lunii mai, îți propunem să celebrezi dragostea alături de cei dragi, iar pentru asta ți-am pregătit o listă cu activități și localuri unde poți să-ți petreci timpul cu familia. Сообщение O listă cu activități și localuri unde poți să-ți petreci timpul cu familia появились сначала на #diez.
11:15
Universitatea Tehnică a Moldovei a sărbătorit reușita unor studenți excepționali, marcând absolvirea cu succes a studiilor de licență și începutul unei noi etape academice în cariera lor. Într-un gest de recunoaștere a excelenței lor academice, UTM, rectorul, Viorel BOSTAN, a decis să le ofere, precum o face în fiecare an, un cadou special: câte un laptop și un premiu bănesc fiecărui șef de promoție care a aplicat la programul de masterat. Сообщение Premii pentru excelență. Rectorul UTM, Viorel Bostan, a oferit laptopuri cadou șefilor de promoție появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.