#diez

Acum 8 ore
22:30
Astăzi este a 400-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение În ultima zi, soldații ruși au lansat o rachetă și trei lovituri aeriene pe teritoriul Ucrainei. Cele mai importante evenimente din a 400-a zi de război появились сначала на #diez.
Acum 12 ore
20:00
Dacă nu ți-ai planificat agenda pentru ziua de mâine, îți sugerăm niște evenimente recreative la care ai putea merge în timpul zilei sau după orele de muncă. Alege să-ți petreci timpul frumos relaxându-te în timp ce privești un spectacol, participi la o lansare de carte sau mergi la un concert. Echipează-te cu multă energie pozitivă, dispoziție, și nu uita să profiți de evenimentele la care poți participa vineri, 31 martie. Сообщение Ultima zi a lunii martie te va surprinde frumos. Lista evenimentelor la care poți participa vineri, 31 martie появились сначала на #diez.
18:30
Agenția Servicii Publice (ASP) a publicat pe rețelele de socializare informații cu privire la înregistrarea căsătoriilor din Republica Moldova în perioada 2018-2022. Сообщение În ultimii ani, cele mai multe divorțuri din Moldova au fost realizate în temeiul hotărârilor judecătorești появились сначала на #diez.
18:30
Circa 100 de copii aflați în situație de risc și cu dizabilități din raionul Soroca vor beneficia anual de servicii de recuperare și terapie ocupațională, consiliere şi reabilitare psihosocială, în cadrul Centrului multifuncțional de servicii sociale „O șansă”. Сообщение Circa 100 de copii aflați în situație de risc vor primi ajutor. La Soroca a fost deschis un nou centru multifuncțional появились сначала на #diez.
18:30
Sergiu Beznițchi, Daniela Burlaca, Emilian Crețu, Ana Cernicova, Gabi Marcu și Gabriel Nebunu vor deveni chelneri pentru câteva ore, cu scopul de a colecta fonduri pentru a procura produse alimentare, jucării și dulciuri pentru circa 500 de copiii defavorizați din mai multe sate ale Moldovei. Сообщение Șase persoane publice din Moldova vor deveni chelneri cu scopul de a colecta fonduri pentru o cauză nobilă появились сначала на #diez.
18:30
În legislația națională vor fi introduse noțiuni care vizează monedele virtuale. Asta prevede un proiect de lege, care a fost votat astăzi, 30 martie, în a doua lectură. Сообщение Monedele virtuale vor fi reglementate prin lege în Moldova: „Fără spălări de bani și finanțări ale terorismului” появились сначала на #diez.
18:30
BDC Discoveries caută noi proiecte în 2023. Organizatorii caută realizatori de documentare, care fie provin din Balcani, fie lucrează pe un subiect legat de Balcani și ar dori să colaboreze cu regiunea. BDC Discoveries 2023 vizează proiecte documentare în dezvoltare cu potențial internațional și cu unghi cross-media.  Сообщение Mai ai încă trei zile pentru a te înregistra la BDC Discoveries 2023. Înaintează un proiect de documentar cu potențial internațional появились сначала на #diez.
18:30
În data de 6 aprilie, începând cu ora 19.30, sunteți invitați la un webinar interactiv de gestionare a emoțiilor înainte de examene sau testări. Evenimentul este dedicat atât copiilor, cât și părinților acestora. Сообщение Toți doritorii sunt invitați să participe la un webinar gratuit de gestionare a emoțiilor înainte de examene sau testări появились сначала на #diez.
18:30
În rezultatul celor 37 de percheziții comune în Republica Moldova și România, care au avut loc pe 29 martie 2023, 11 persoane au fost reținute. Acestea sunt bănuite că ar fi obținut suma de cel puțin 1 000 000 euro în urma comercializării substanțelor anabolizante. Сообщение 11 persoane au fost reținute în urma perchezițiilor privind contrabanda cu anabolizante. Bănuiții ar fi obținut peste un milion de euro появились сначала на #diez.
17:15
Deputații au votat în ședința de astăzi propunerea Guvernului de a prelungi starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova cu încă 60 de zile din data de 5 aprilie curent. Сообщение (doc) Parlamentul a votat prelungirea stării de urgență în toată țara cu încă 60 de zile, începând cu 5 aprilie появились сначала на #diez.
17:00
Instituția prezidențială îndeamnă cetățenii să fie vigilenți și precauți față de informațiile false distribuite în spațiul public, însoțite de imaginea șefei statului, Maia Sandu. Сообщение În spațiul public au apărut informații false însoțite de imaginea Maiei Sandu. Cetățenii sunt îndemnați să fie vigilenți появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
16:00
Astăzi, 30 martie, vicepreședintele BERD pentru Politici și Parteneriate, Mark Bowman și ministra finanțelor, Veronica Sirețeanu, au semnat un acordul de grant în valoare de 5,6 milioane de euro pentru gestionarea deșeurilor în trei raioane din Republica Moldova. La eveniment a participat și ministra mediului, Rodica Iordanov. Сообщение BERD oferă un grant de 5,6 milioane de euro pentru gestionarea deșeurilor în trei raioane din Moldova появились сначала на #diez.
15:15
Primăria municipiului Chișinău informează că aproximativ 300 de bare pentru parcarea bicicletelor sunt în proces de montare în 90 de locații din capitală. Sunt instalate câte trei sau cinci suporturi la fiecare loc. Сообщение (foto) În 13 locații din Chișinău au fost instalate bare pentru parcarea bicicletelor появились сначала на #diez.
15:15
De Ziua umorului, Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din Moldova, te invită la expoziția „Scriitorii promoției ’70” și medalionul literar „Portret în grup: Gheorghe Urschi, 75”, organizate în semn de omagiu pentru artistul și scriitorul Gheorghe Urschi, la cei 75 de ani de la naștere. Сообщение De Ziua umorului, la Chișinău va fi vernisată o expoziție în semn de omagiu pentru artistul Gheorghe Urschi появились сначала на #diez.
14:15
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis un nou cod galben de îngheț pe întreg teritoriul Moldovei. Astfel, în data de 31 martie, în orele nocturne și ale dimineții se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1 și -2 grade Celsius. Сообщение Un nou cod galben de înghețuri! Meteorologii au anunțat pentru mâine temperaturi de până la -2 grade Celsius появились сначала на #diez.
14:00
Medici rezidenți și studenți-doctoranzi de la Disciplina de hematologie, Departamentul Medicină Internă a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, medici hematologi de la Institutul Oncologic și membri ai Societății Hematologilor și Transfuziologilor din Republica Moldova au participat la lucrările conferinței „Tutorial de Hematologie Balcanică EHA-SRH-SHRTM”. Manifestarea științifică s-a desfășurat la București, România, în zilele de 17 și 18 martie.  Сообщение Medici rezidenți și studenți-doctoranzi de la USMF „Nicolae Testemițanu” au partcipat la o conferință internațională în domeniul hematologiei появились сначала на #diez.
14:00
Ofițerii Direcției generale teritoriale (DGT) Sud a Consiliului Național Anticorupție (CNA) și procurorii din cadrul oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție au reținut 11 angajați ai ANSA pentru 72 de ore. Aceștia sunt bănuiți că ar fi perceput plăți ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri. Сообщение Șeful Postului de Inspecție la Frontiera Giurgiulești al ANSA a fost reținut pentru corupere pasivă появились сначала на #diez.
14:00
Tatiana Ciaglic, Ion Guzun și Alexandru Postica au fost numiți în funcții de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru un mandat de șase ani. Parlamentul a votat în cadrul ședinței de astăzi, 30 martie, numirea acestora. Doar acești trei candidați non-judecători au promovat evaluarea Comisiei Pre-Vetting. Сообщение (CV) Tatiana Ciaglic, Ion Guzun și Alexandru Postica au fost numiți de Parlament în funcții de membri ai CSM появились сначала на #diez.
14:00
Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a informat că fostul șef al Calea Ferată din Moldova (CFM) a fost transferat din arest la domiciliu la cel de sub control judiciar. Сообщение Fostul șef al Căii Ferate din Moldova a fost transferat din arest la domiciliu la cel de sub control judiciar появились сначала на #diez.
14:00
„Din inima Basarabiei” este un proiect înființat de Asociația Inițiativa din Timișoara, în cadrul căruia se celebrează unul dintre cele mai însemnate evenimente din istoria românilor de pe ambele maluri ale Prutului – Unirea Basarabiei cu România din 27 martie 1918. În acest sens, tinerii organizează seri cinematografice, un șir de evenimente și întâlniri culturale potrivite tematicii cu scopul de a evidenția legătura strânsă dintre România și Republica Moldova. Сообщение Asociația Inițiativa din Timișoara lansează festivalul „Din inima Basarabiei”. Ce activități vor organiza studenții появились сначала на #diez.
12:45
Un curs nou de educație medicală continuă cu denumirea „Imunoprofilaxia bolilor infecțioase și comunicarea interpersonală” a fost lansat recent de către Disciplina de epidemiologie, Departamentul Medicină Preventivă, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu”.  Сообщение „Imunoprofilaxia bolilor infecțioase și comunicarea interpersonală” – un nou curs de educație medicală continuă появились сначала на #diez.
12:45
Compania Bis Concert a informat că interpretul și rapperul rus Alisher Morgenshtern vine la Chișinău cu un concert ce va fi susținut la Chișinău Arena în data de 21 mai 2023. Сообщение Morgenshtern vine la Chișinău. Concertul artistului rus va avea loc în data de 21 mai появились сначала на #diez.
12:45
Banca Comercială Română S.A. și Banca Comercială Victoriabank S.A., una dintre cele mai mari bănci din Republica Moldova, au agreat un acord de vânzare integrală a acțiunilor deținute de Banca Comercială Română în filiala BCR Chișinău S.A.. Victoriabank este a treia bancă din Republica Moldova după active, cu aproape 300.000 de clienți activi și 70 de sedii în toată țara. Сообщение BCR pregătește vânzarea filialei BCR Chișinău S.A. către Victoriabank S.A. появились сначала на #diez.
11:30
Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii a postat o imagine cu un stol de pelicani comuni fotografiați acum câteva zile la sudul Moldovei, deasupra lacului Taraclia. Сообщение Mai mulți pelicani au fost fotografiați în luna martie în Moldova. În care oraș au fost observați aceștia появились сначала на #diez.
11:00
Agenția Servicii Publice a anunțat extinderea listei localităților pentru care este disponibilă comandarea on-line a serviciilor electronice din domeniul cadastral. Сообщение A fost extinsă lista localităților din Moldova, unde cetățenii vor avea ocazia să perfecteze on-line actele cadastrale появились сначала на #diez.
10:30
Clienții alto au fost invitați la un brunch pentru a comunica despre diverse aspecte privind experiența personală în relația cu serviciile și produsele maib, a partaja impresii și a identifica experiențele care pot fi îmbunătățite. Сообщение Un nou brunch cu clienții maib și primul dedicat alto: „Satisfacția clienților este nucleul activității noastre” появились сначала на #diez.
10:15
Nadeja Crajevschi și Irina Sciogoleva, originare din municipiul Chișinău, au evoluat recent pe scena de la „Românii au Talent”. Duo-ul mamă-fiică a reușit să obțină patru de DA din partea juriului, după ce au interpretat o piesă în stil pop opera. Сообщение (video) Un duo format din mamă și fiică, de la Chișinău, a primit patru de DA la concursul „Românii au Talent” появились сначала на #diez.
10:15
Agenția Națională a Arhivelor a făcut publica un desen animat din anul 1984. Este vorba despre „Măturării”, o peliculă care face parte din serialul despre Guguță. Сообщение (video) Agenția Națională a Arhivelor a publicat un desen animat din 1984, despre Guguță появились сначала на #diez.
10:15
Asociația Obștească Centrul pentru Resurse Media lansează prima ediție a proiectului cultural – educativ „Teatru pe roți – activități cultural – educative, premise a consolidării coeziunii comunităților locale prin asigurarea accesului liber la cultură”. Сообщение Copiii și tinerii din trei localități ale Moldovei vor putea viziona gratuit spectacole în cadrul proiectului „Teatrul pe roți” появились сначала на #diez.
09:15
Van Gogh s-a născut în data de 30 martie 1853. Acesta este considerat unul dintre cei mai importanți și influenți artiști din istorie, fiind figura centrala a mișcării post-impresioniste. Cu ocazia zilei de naștere a celebrului artist olandez Vincent van Gogh, ne-am gândit să facem un tur al celor mai cunoscute și reprezentative picturi ale sale. De la celebrele sale floarea-soarelui, la albastrul intens al nopții stelate, vom explora capodoperele lui Van Gogh și vom descoperi ce face ca aceste lucrări să fie atât de memorabile și de iubite de către public. Сообщение (foto) O călătorie virtuală printre lucrările lui Van Gogh. De la floarea-soarelui, la albastrul intens al nopții stelate появились сначала на #diez.
09:15
Nina Hariton este prima femeie de la emisiunea românească „Chefi la cuțite” care a reușit să obțină trei cuțite de aur, informează Antena 1. Originară din satul Slobozia Mare, municipiul Cahul, Nina Hariton, lucrează ca agentă imobiliară la Paris. Сообщение (video) O tânără din Moldova a devenit prima femeie de la „Chefi la cuțite” care a primit trei cuțite de aur появились сначала на #diez.
Ieri
23:00
Astăzi este a 399-a zi de război. În acest material vă prezentăm cele mai importante evenimente care au avut loc în țara vecină și nu doar în legătură cu subiectul invaziei Rusiei pe parcursul acestei zile. Сообщение În ultima zi, soldații ruși au lansat 18 atacuri aeriene și trei atacuri cu rachete asupra Ucrainei. Cele mai importante evenimente din a 399-a zi de război появились сначала на #diez.
20:00
Ți-ai făcut planurile pentru joi? Dacă nu, atunci ai ajuns la articolul potrivit. Așa cum te-am obișnuit, ți-am pregătit o listă de evenimente, care te vor inspira să îți planifici activitățile pentru 30 martie. Сообщение Ești pregătit(ă) pentru o nouă zi? La ce evenimente petrecem timpul joi, 30 martie появились сначала на #diez.
19:15
Vinuri, gustări alese, muzică live și atmosferă potrivită pentru socializare. Vinador anunță deschiderea sezonului de Primăvară – Vară, 2023, pe 6 aprilie, cu Marea Degustare de Saperavi. Сообщение Revine Campionatul de Vinuri din Moldova –primul campionat pentru publicul larg появились сначала на #diez.
18:00
Consiliul Audiovizualului a publicat un raport, realizat de către organizația Reporters Without Borders, care valorifică indicele privind libertatea presei la nivel mondial în anul 2022. Anul precedent țara noastră s-a situat pe locul 40 din 180 de țări analizate privind nivelul libertății presei. Сообщение A fost publicat clasamentul privind libertatea presei pentru anul 2022. Pe ce loc se află Republica Moldova появились сначала на #diez.
17:15
Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis cod galben de îngheț pe întreg teritoriul țării. Astfel, în perioada 29-30 martie, în orele nocturne și ale dimineții se prevăd înghețuri cu intensitatea de -1 și -6 ℃. Сообщение Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de îngheț pe întreg teritoriul țării появились сначала на #diez.
16:30
La următorul Civil Society Talk, pe 1 aprilie, începând cu ora 18.00, o să discutați despre știrile false cu Petru Macovei - Director Executiv al Asociației Presei Independente (API). Сообщение Cum identificăm care sunt știrile false? Queer Café te invită la o discuție cu Petru Macovei появились сначала на #diez.
16:15
Pe 28 martie 2023, în ședința extinsă a Senatului, rectorul Universităţii Tehnice a Moldovei, prof. univ., dr. hab. Viorel Bostan, a prezentat raportul anual privind activitatea Administrației UTM și executarea bugetului în anul 2022. Evenimentul s-a desfășurat în Amfiteatrul Amdaris din cadrul UTM Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică. Сообщение Senatul a audiat raportul de activitate a UTM pentru anul 2022 появились сначала на #diez.
16:15
În lunile ianuarie – martie 2023, Endava a desfășurat un program de Internship în Recruitment IT, primul și unicul de acest fel pentru Moldova. Internii au avut parte de mentori și sesiuni tehnice livrate de către Senior Recruiters din Romania, Moldova și Bulgaria. Сообщение Endava a desfășurat primul Internship în IT Recruitment pe piața din Moldova появились сначала на #diez.
15:15
Mauricio Martin Blas Vera are 25 de ani și vine din Peru, o țară frumoasă din America de Sud, cu o cultură bogată, cu mâncare gustoasă, cu agricultură dezvoltată, cu destinații turistice impresionante și cu vreme plăcută. S-a născut în Chimbote, dar a locuit în Lima și se consideră „băiat de capitală”. După studii, familia i-a sugerat să plece în Europa, spre un viitor mai plin de oportunități. Peruvienii care emigrează aleg ca destinație Spania, Portugalia, Germania, dar sigur nu Polonia. Deja de doi ani, Mauricio se adaptează la viața din Varșovia, la gramatica limbii poloneze și la iarna friguroasă și posomorâtă. Сообщение „Acasă al meu” cu Mauricio Blas: „Peru este mai mult decât alpaca, Machu Picchu și haine colorate” появились сначала на #diez.
15:00
Fundația Orange anunță lansarea unei noi ediții a proiectului Women Digital Center, dedicat educației digitale și antreprenoriale a femeilor și fetelor. Сообщение Fundația Orange Moldova ajută femeile din Ucraina să dezvolte competențe digitale și antreprenoriale появились сначала на #diez.
14:45
Primăria din Chișinău a anunțat că începând de luni, 3 aprilie, ora 8.0, părinții vor putea depune online actele pentru înscrierea copiilor în clasa I. Procedura de înscriere se va desfășura în două etape și este gratis. În continuare vă invităm să citiți care sunt pașii necesari pentru înscrierea copiilor în instituțiile școlare. Сообщение Din data de 3 aprilie începe procedura de înscriere online a elevilor în clasa I. Pe ce platformă puteți depune actele появились сначала на #diez.
14:30
Republica Moldova a inițiat un apel către marile companii din domeniul IT în care le-a solicitat acestora să contribuie la protejarea democrației și combaterea dezinformării. Scrisoarea deschisă a fost semnată de opt prim-miniștri: din Republica Moldova, Cehia, Letonia, Lituania, Estonia, Slovacia, Ucraina și Polonia. Сообщение Moldova a inițiat o scrisoare deschisă către marile companii IT. Aceasta a fost semnată de către opt țări появились сначала на #diez.
14:30
Cu o experiență de peste trei decenii în domeniul consultanță în afaceri, Lucia Ușurelu este acum manageră de proiect, consultantă, traineră și coacher în cadrul Agenției de consultanță Proentranse. Odată cu lansarea programului Organizației Internaționale a Muncii „SIYB” (Inițiază și Lansează Afacerea /Start and Improve Your Business) și-a dat seama că acest curs de instruire îi va oferi oportunitatea de a-și perfecționa abilitățile de formare și totodată de a-și împărtăși experiența cu alți colegi de breaslă, care își doresc să contribuie la dezvoltarea afacerilor și sectorului de antreprenoriat. Сообщение Workshopuri, sesiuni și idei. Experiența Luciei Ușurelu, după participarea la un program de dezvoltare a afacerilor появились сначала на #diez.
14:30
Maib anunță participarea în perioada 29 martie – 1 aprilie la două dintre cele mai mari expoziții din domeniul imobiliar și energetic din Republica Moldova: Сообщение La expozițiile MoldEnergy și MoldConstruct clienții maib vor dispune de consultanță și oferte speciale появились сначала на #diez.
14:30
Astăzi, 29 martie, elevii la profilele umanist, real, arte și sport au susținut pretestarea la limba de instruire. La examenele naționale de absolvire, sesiunea 2023, participă circa 19 000 de elevi la ciclul liceal. Сообщение BAC 2023: ce subiecte au avut de rezolvat elevii la pretestarea la limba și literatura română, profilele umanist și real появились сначала на #diez.
14:30
Mănâncă sănătos! E o urare de poftă bună, dar și o încurajare pentru o alimentație corectă. O adolescentă de 16 ani a relatat despre obișnuințele alimentare care prezintă un risc pentru sănătatea tinerilor. Сообщение Topul obișnuințelor alimentare cu risc pentru sănătatea ta появились сначала на #diez.
14:30
Absolvenții ciclului liceal au susținut astăzi pretestarea la limba de instruire, inclusiv la limba și literatura rusă. Mai jos puteți vedea testele și baremele la limba rusă, profilele umanist și real. Сообщение BAC 2023: ce subiecte au avut de rezolvat elevii la pretestarea la limba și literatura rusă, profilele umanist și real появились сначала на #diez.
13:30
Conf. univ., dr. Valerii Manziuc, șeful departamentului Horticultură și Silvicultură, și colegul său, conf. univ., dr. Ananie Pesteanu, au organizat pentru studenții anului 1, specialitatea Horticultură, Facultatea Științe Agricole, Silvice și ale Mediului, Universitatea Tehnică a Moldolvei, o vizită la SRL „Terra Vitis” din s. Burlacu, r. Cahul, pentru a se familiariza cu tehnologiile moderne implementate de această întreprindere. Сообщение Studenții de la UTM au aflat cum să gestionezi o afacere în zona de sud a țării ca să obții an de an recolte înalte și calitative появились сначала на #diez.
12:15
Serviciul Vamal a anunțat despre desfășurarea a 37 de percheziții comune în Republica Moldova și România. Acțiunile au loc în baza unei cauze penale privind contrabanda cu substanțe anabolizante și spălarea de bani. Сообщение 37 de percheziții comune în Moldova și România. A fost descoperit primul laborator de produse anabolizante din țara vecină появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2023 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.