#diez

Acum 15 minute
18:00
Astăzi, 12 decembrie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a transmis Școlii Sportive Specializate de ciclism din mun. Chișinău 11 biciclete și echipament special. Articolul (foto) Școala Sportivă Specializată de ciclism din Chișinău fost dotată cu biciclete și echipament special apare prima dată în #diez.
18:00
Bălți a găzduit pentru prima dată o competiție la Karate WKF. Evenimentul a avut loc sub auspiciile Ministerului Culturii, Educației și Cercetării, Comitetului Național Olimpic și Sportiv, Primăriei mun. Bălți, fiind organizat de Federația Națională de Karate-Do din Republica Moldova. Articolul Orașul Bălți a găzduit, în premieră, o competiție la Karate WKF. Cine sunt câștigătorii turneului apare prima dată în #diez.
Acum o oră
17:30
Liderul DA, Andrei Năstase spune că nu își va cere scuze și nu va dezminte ceea ce a spus într-o dezbatere televizată în această primăvară, asta după ce azi Judecătoria Chișinău l-a obligat pe acesta să plătească un leu despăgubiri, și să dezmintă afirmația sa. Declarațiile au fost făcute într-o transmisiune live.  Articolul Năstase despre decizia justiției: „Asta e un fleac. Dacă vrea un leu, de ce nu l-ar cere de la stăpânul său” apare prima dată în #diez.
17:15
În contextul aprobării de Parlament a noului sistem electoral și pornind de la rolul bibliotecilor publice în calitate de promotori ai educației civice, IREX și Ambasada SUA în Republica Moldova lansează o campanie de informare și educare a cetățenilor cu genericul Articolul Bibliotecile publice – platforme neutre de informare în domeniul electoral pentru tineri apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
16:45
Divinul din Republica Moldova are o calitate ireproșabilă și poate concura cu produsele similare din regiunile vitivinicole mondiale. Producerea băuturii cu Indicație Geografică Protejată „Divin”, urmată de o mai bună promovare pe piața internă, dar și în afara țării, ar contribui la relansarea acestui produs select. Despre perspectivele divinului au discutat mai experți în domeniu, inclusiv din străinătate, în cadrul seminarului „Stejarul, vinul si divinul”, organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului. Evenimentul a avut loc în ajunul celei de-a XV-a ediții a Vernisajului Vinului, care va fi dedicată, în premieră, și divinurilor produse în Moldova. Articolul Divinul moldovenesc țintește recunoașterea internațională, odată cu aplicarea Indicației Geografice Protejate „Divin” apare prima dată în #diez.
16:30
Metarankingul Universitar reprezintă un clasament al universităţilor din România, realizat de către un grup de profesori universitari, numiți de către Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice din România. Articolul (foto) Care este topul celor mai bune universități din România, conform Metarankingului Universitar 2018 apare prima dată în #diez.
16:30
Lansarea primului volum de poezii a poetei basarabence a avut loc în librăria Bookstore&Tea din Mangalia din România. „Valsul frunzelor de dor” este o lucrare de debut a Marianei Păduraru, originară din Nisporeni. Articolul Tânăra poetă din Moldova, Mariana Păduraru, și-a lansat cartea de debut „Valsul frunzelor de dor”, în România apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
16:00
Un uriaş „râu” de ciocolată, provenind de la o fabrică de praline, a inundat miercuri străzile oraşului Werl din vestul Germaniei şi a îngreunat activitatea serviciilor de urgenţă mobilizate la faţa locului, informează DPA. Articolul Aproape o tonă de ciocolată a inundat străzile unui oraș din Germania: „Am strâns totul cu lopeţile” apare prima dată în #diez.
15:45
Direcția generală transport public și căi de comunicație a prezentat raportul privind reparația și întreținerea căilor de comunicație din municipiu, precum și proiectele aflate în derulare, pentru anul 2018. Articolul Câți bani s-au cheltuit în anul 2018 pentru întreținerea și reparația drumurilor din Capitală apare prima dată în #diez.
15:30
Deputatul PD, Artur Reșetnicov este numit în calitate de judecător a Curții Constituționale. Anunțul a fost făcut la începutul ședinței de Guvern de astăzi. Reșetnicov a fost ales pe listele PCRM, dar a părăsit rândurile formațiunii la finalul anului 2015. Înainte de 2009, Reșetnicov a ocupat funcția de președinte al SIS. Articolul Artur Reșetnicov a fost numit de Guvern în calitate de judecător la Curtea Constituțională apare prima dată în #diez.
15:15
În data de 24 februarie 2019 pentru prima dată în Republica Moldova se vor desfășura alegeri parlamentare după sistemul mixt, ceea ce presupune că 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, în alegeri generale și alții 51 - în circumscripții uninominale. Articolul (infografic) Pronostic iData: Câte mandate ar lua fiecare partid după alegerile din 24 februarie 2019 apare prima dată în #diez.
15:00
Andrei Năstase este obligat de Judecătoria Chișinău să îi plătească daune materiale în valoare de un leu lui Ion Ceban, și să dezmintă public o afirmație, făcută de acesta în cadrul unor dezbateri electorale din timpul campaniei electorale ce a avut loc în vara acestui an. Totul, după ce Năstase ar fi afirmat în cadrul acelei dezbateri că fracțiunea PSRM ar fi votat în CMC pentru înstrăinarea unor terenuri. Decizia poate fi atacată la o instanță superioară. Articolul Ecourile campaniei electorale pentru primăria capitalei din 2018: Andrei Năstase, obligat să-i achite un leu lui Ion Ceban apare prima dată în #diez.
14:45
Deputatul PDM Marian Lupu, a rămas blocat timp de şapte ore, alături de alţi oficiali, în sediul Parlamentului European de la Strasburg, în urma atacului, produs în Târgul de Crăciun din localitate. Parlamentarul de la Chişinău participa la Adunarea Parlamentară Euronest. Articolul Deputat moldovean, blocat în sediul Parlamentului European, în urma atacului de la Strasbourg apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
14:00
Poliția engleză caută un bărbat în vârstă de 64 de ani, din România, după ce acesta a folosit o pungă suspectă pentru a jefui o bancă, săptămâna trecută, în orașul Luton. Articolul (foto) Un român a jefuit o bancă din Anglia cu ajutorul unei pungi. Bărbatul este căutat de poliție apare prima dată în #diez.
14:00
Fundaţia Orange Moldova a desemnat câştigătorii celei de-a opta ediţii a proiectului Burse pentru formare profesională. Scopul proiectului este de a facilita accesul tinerilor din medii dezavantajate la educaţie de calitate în cadrul colegiilor, centrelor de excelență sau școlilor profesionale din Moldova. Implementarea proiectului are un impact social major întrucât contribuie la reducerea inegalităţii accesului la studii, facilitarea obţinerii unei profesii, dar şi integrarea mai uşoară în societate a beneficiarilor.  Articolul Burse pentru formare profesională. Vezi cine sunt câștigătorii ediției 2018 – 2019 apare prima dată în #diez.
13:45
Cupa Mondială de Fotbal s-a situat pe primul loc în topul celor mai numeroase căutări online realizate în acest an pe motorul Google, a anunţat marţi compania americană, potrivit căreia clasamentul global din 2018 a fost însă dominat de starurile decedate în ultimele 12 luni, informează AFP. Articolul Staruri decedate sau Cupa Mondială de Fotbal. Google a publicat topul căutărilor în 2018 apare prima dată în #diez.
13:45
Pe 15 decembrie, în cadrul Conferinţei Non-Formale va fi lansat programul Corpul European de Solidatitate în Republica Moldova, informând tinerii şi organizaţiile de tineret despre oportunităţile oferite de către noul program Erasmus +. Evenimentul se va desfășura Events & Conference Center, Chişinău, str. Tighina 49/3, sala New York, începând cu ora 10:00. Articolul Erasmus+ lansează un nou program pentru tineri pasionați de voluntariat și educație non-formală apare prima dată în #diez.
13:30
Mustafa Çankaya este un fotograf din Istanbul care lucrează la Aeroportul Atatürk. În martie 2018 acesta pornit proiectul „100 de țări, 100 de fețe”, iar până în prezent acesta a realizat peste 100 de portrete a persoanelor din 77 de țări. Articolul (foto) O tânără din Moldova a fost surprinsă în cadrul proiectului „100 fețe, 100 țări”, realizat de un fotograf turc apare prima dată în #diez.
13:15
Decretul de promulgare a legii cu privire la transmiterea cu titlu oneros a unui bun imobil a fost semnat de preşedintele parlamentului, Andrian Candu. Documentul a fost publicat în Monitorul Oficial și face parte din cele cinci documente semnate de speaker după ce șeful statului, Igor Dodon, a refuzat repetat să le promulge, comunică MOLDPRES. Articolul Dodon a refuzat, Candu a semnat. Stadionul Republican a fost transmis în proprietate Ambasadei SUA în Moldova apare prima dată în #diez.
13:00
Începând de astăzi, carabinierii, alături de polițiști, vor putea constata contravenții și aplica amenzi, având statut de agent constatator. Legea cu privire la Inspectoratul General al Carabinierilor, care prevede acordarea acestor competențe către carabinieri, a intrat astăzi în vigoare, fiind publicată în Monitorul Oficial, scrie bizlaw.md. Articolul Începând cu ziua de azi, carabinierii pot constata contravenții și aplica amenzi apare prima dată în #diez.
13:00
În premieră pentru Republica Moldova a fost în transmisiune live o lecție eTwinning online cu participarea elevilor din Republica Moldova și România, membri ai comunității eTwinning Plus Moldova și participanți la proiectele comune ale portalului etwinning.net . Articolul (foto) Premieră pentru Moldova. Lecția eTwinning online dintre elevii din Moldova și cei din România în transmisiune live apare prima dată în #diez.
13:00
Pe parcursul anului 2019, cu suportul Băncii Mondiale, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului împreună cu experți internaționali vor efectua un studiu de diagnosticare a securității apei din țara noastră. Studiul va conține, drept anexă un document cu recomandări, pentru facilitarea luării deciziilor în sectorul apei. Recent, în cadrul unui eveniment public, desfășurat la Chișinău, a avut loc lansarea Studiul Diagnostic şi Perspective în domeniul Securității apei în Republica Moldova. Articolul Moldova va primi suport de la Banca Mondială pentru a face un studiu de diagnostic în domeniul securității apei apare prima dată în #diez.
12:45
Teatrul-studio de improvizare „ZaO” prezintă spectacolul - improvizare „Arca Apocatastaza” la care sunt invitați să participe și spectatorii chiar și fără experiență actoricească. Deschiderea sezonului al XII-lea va avea pe 15 și 16 decembrie, la ora 16.00, la  CC ”Jumbo”. Intrarea este liberă. Articolul Îți place teatrul și ți-ai dori să joci într-un spectacol alături de actori profesioniști? Teatrul-studio de improvizare „ZaO” îți poate realiza visul apare prima dată în #diez.
12:15
Locatarii casei nr. 130 de pe strada 9 ianuarie din Voronej, Rusia, s-au plâns autorităților locale de faptul că balcoanele lor sunt într-o stare dezastruoasă și au cerut ajutor pentru a le repara. Însă, bani pentru aceste lucrări nu au fost preconizate în buget, de aceea, serviciul Gospodăria Comunală a identificat o soluție „safe”. Lucrătorii au „îmbrăcat” pe aceste balcoane niște „scutece” anti-avariere. Articolul (foto) Lifehack din Rusia. Autoritățile din Voronej au „îmbrăcat” balcoanele avariate cu o plasă, pentru a evita căderea cărămizilor pe trotuar apare prima dată în #diez.
12:15
Pe 11 decembrie, 2018, a fost condusă în ultimul drum Elena Rotaru (1938 - 2018). A fost petrecută foarte modest, fiind înconjurată de cei mai apropiați oameni și câțiva reprezentanți oficiali ai comunității profesionale. Articolul A murit Elena Rotaru, una dintre cele mai cunoscute artiste a goblenului modern moldovenesc apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
11:45
Studenții de la Facultatea de Business și Administrarea Afacerilor din cadrul ASEM sunt buni nu doar la cifre, documente și afaceri. În acest an, tinerii au confecționat pomi de Crăciun, care sunt expuși într-o expoziție. Articolul (foto) La ASEM se alege cel mai frumos pom de Crăciun. Cum poți vota bradul care îți place cel mai mult apare prima dată în #diez.
11:30
În această noapte angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI au fost alertați să intervină la lichidarea unui incendiu produs într-un bloc locativ pe strada Matei Basarab nr.5/4, mun. Chișinău. Articolul O persoană a decedat în urma unui incendiu care s-a produs ieri seara în sectorul Rîșcani apare prima dată în #diez.
11:30
La Chișinău vor fi instalate tomberoane pentru colectarea deșeurilor de echipamente electrice şi electronice. Acestea vor fi localizate în 80 de puncte de colectare, special amenajate, atât în instituții publice cât și private, inclusiv, instituții de învățământ. Articolul Chișinăul va deveni prietenos cu natura. În oraș vor fi instalate 80 de tomberoane pentru colectarea deșeurilor electrice şi electronice apare prima dată în #diez.
11:00
Un viitor fără fum de țigară este mai ușor de proiectat atunci când ai un aliat creativ și inovativ. Articolul Toți vorbesc despre el. IQOS – deja pe darwin.md  apare prima dată în #diez.
10:30
Prețurile de consum au crescut în Venezuela cu 1,3 milioane la sută în anul care se încheie în noiembrie, a anunţat luni Adunarea Naţională, controlată de opoziţie, în condiţiile în care hiperinflaţia şi recesiunea afectează ţara, informează Reuters. Articolul Țara în care inflația a atins cota de 1.300.000% în anul 2018. Salariul minim ajunge până la 10 dolari apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.