#diez

Acum 5 minute
18:00
Mii de islandezi au vizitat muntele Fagradalsfjall, al cărui vulcan a erupt vineri, la circa 40 de kilometri de capitala Reykjavik. Erupția a avut loc după ce zeci de mii de cutremure au avut loc în ultimele săptămâni în apropierea capitalei Islandei. Fotograful moldovean, Iurie Belegurschi, a reușit să surprindă imagini spectaculoase cu momentul erupției. Articolul Fotograful din Moldova, Iurie Belegurschi și-a topit drona pentru a capta imagini cu erupția unui vulcan apare prima dată în #diez.
Acum o oră
17:30
Compania americană de neurotehnologie fondată de Elon Musk, Neuralink, a prezentat un videoclip în care o maimuță controlează jocuri video simple, cu ajutorul minții, printr-un cip implantat în creierul acesteia. Articolul O maimuță joacă Pong fără joystick, controlând jocul doar cu ajutorul minții. Ce experiment a făcut miliardarul Elon Musk apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
16:30
Niciodată nu este prea devreme să începi să te pregătești pentru examenul de bacalaureat. În acest an, absolvenții treptei liceale vor susține proba la disciplina de profil în data de 15 iunie. Cu toate că, pe parcursul anilor, inevitabil s-au produs numeroase modificări privind desfășurarea examenelor și a itemilor acestuia, rezolvarea cât mai multor teste va contribui la pregătirea ta pentru susținerea cu brio a examenului maturității. #diez îți prezintă toate testele pe care le-au avut absolvenții la disciplina de profil în ultimii șapte ani. Articolul (doc) Pregătire pentru BAC: Toate formulele de care aveți nevoie pentru a susține examenul la matematică cu brio apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
15:45
Cu scopul de ași revigora industria turistică, Malta intenționează să ofere vizitatorilor străini o sumă de până la 200 de euro fiecaruia, dacă stau cel puțin trei zile pe insulă Mediteraneană în această vară. Articolul Malta va oferi 200 de euro turiștilor care vor sta mai mult de trei zile pe insulă apare prima dată în #diez.
14:15
#RedMyLips este o campanie de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală, pornită să lupte împotriva miturilor legate de viol, să condamne deschis blamarea victimelor și să demonstreze sprijin pentru victimele violenței sexuale. Pe tot parcursul lunii aprilie, oameni din toate colțurile lumii vor purta ruj de culoare roșie, pentru a-și arăta susținerea și refuzul de a rămâne nepăsători și de a păstra tăcerea privind hărțuirea sexuală. Articolul Red My Lips 2021: În luna aprilie, rujează-ți buzele în roșu și participă la campania de sensibilizare a opiniei publice cu privire la hărțuirea sexuală apare prima dată în #diez.
14:15
Știi suficient de bine lumea în care trăiești? Dacă ești de părere că da, te provoc să vezi filmele de mai jos. Fiecare întâmplare e ruptă din realitate, îți întoarce lumea pe dos și te face să-ți revizuiești valorile. O selecție foarte aproape de sufletul meu, câteva filme care m-au pus pe gânduri și m-au făcut să mă schimb... puțin, dar ireversibil. Articolul (video) Recomandări de la Mircea, fără spoilere: cinci filme care îți vor schimba viziunea față de lume apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
12:30
Lista documentelor emise de Agenția Servicii Publice, care pot fi livrate la domiciliu, prin intermediul oficiilor poștale, a fost extinsă. Potrivit ASP, documentele sunt livrate la locul de destinație al solicitantului în întreaga țară, cu excepția localităților din stânga Nistrului și municipiul Bender. Articolul ASP a extins lista documentelor care pot fi livrate la domiciliu. Vezi care sunt acestea apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
12:00
Grădina Zoologică este locul perfect pentru cei care preferă să petreacă timpul liber în liniște și în armonie cu natura. Articolul (foto) Cum arată o plimbare prin Grădina Zoologică din Chișinău la început de 2021 apare prima dată în #diez.
11:45
O curiozitate a echipei #diez a fost să caute câte kebăbării există în Chișinău, și ce fel de denumiri mai poți inventa atunci când crezi că deja toate numele cu kebab au fost luate. Articolul Plus, Like, sau Tiktok. (aproape) toate denumirile pe care le poartă kebăbăriile din Chișinău apare prima dată în #diez.
10:30
Netflix și Sony Pictures Entertainment (SPE) vor încheia un contract pe mai mulți ani prin care popularul serviciu de streaming va putea să difuzeze viitoarele filme Sony care vor fi lansate și în cinema. Înțelegerea are la bază un contract deja existent în ceea ce privește filmele de animație produse de Sony Pictures Animation, astfel încât Netflix va putea pune la dispoziția utilizatorilor un catalog mult mai extins marca SPE. Articolul Netflix, parteneriat cu Sony. Vor fi difuzate titluri precum Spider-Man sau Venom apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
10:00
De curând, colegii noștri regionali au anunțat în premieră despre lansarea sistemului de susținere a portalului Ziarului Cuvântul. Articolul Ziarul Cuvântul devine prima platformă media regională din Moldova care a lansat un sistem de susținere financiară în mediul online apare prima dată în #diez.
09:45
Sportiva Elena Cîlcic a cucerit trei medalii la Campionatul European de Haltere de la Moscova. Aceasta a obținut aurul la stilul aruncat, bronz la stilul smuls și argint la general. Articolul Sportiva Elena Cîlcic a cucerit trei medalii la Campionatul European de Haltere apare prima dată în #diez.
09:45
La #diez, vă povesteam despre conacele din afara Chișinăului, iar 2021 e anul potrivit în care să cunoaștem și conacele din Chișinău pentru a ști pe lângă ce ne plimbăm și ca să avem ce povesti. Cândva, la #diez, Anatasia Taburceanu vă spunea povești mai personale ale acestor locuri. Acum, haideți să le cunoaștem pas cu pas! Informațiile sunt preluate de pe site-ul Centrului Istoric al Chișinăului – monument.sit.md. Articolul (foto) Plimbări urbane. Care sunt conacele și vilele urbane de pe strada Alexei Șciusev din Chișinău apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
19:00
Săptămâna aceasta află cu America House Chișinău ce profesii ai putea alege dacă faci parte din generația ALPHA sau află de la Mihaela Pînzari cum să îți menții echilibrul mintal cu ajutorul sportului yoga. Articolul America House Chișinău te invită la două webinare practice și utile. Când vor avea loc acestea apare prima dată în #diez.
18:45
Alte 830 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Articolul 830 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 ore apare prima dată în #diez.
Ieri
17:30
Armata britanică a tras salve de tun în mai multe zone din Regat Unit, sâmbătă, în onoarea prințului-consort Philip, duce de Edinburgh, care a murit vineri, la vârsta de 99 de ani. Articolul (video) Momente din Marea Britanie. Salve de tun au fost trase în onoarea prințului Philip apare prima dată în #diez.
17:00
Sfânta Lumină de la Ierusalim va fi adusă în Sâmbăta Mare, 1 mai, și va ajunge în fiecare parohie. Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove anunță că tradiția aducerii Focului Haric nu se întrerupe în perioada de criză pandemică, dar va avea loc cu respectarea normelor de protecție. Articolul Focul Haric de la Ierusalim va fi adus sâmbătă, 1 mai 2021, la Aeroportul Internaţional Chișinău apare prima dată în #diez.
16:30
Un canal navigabil este blocat de bărcile în care se află oamenii care trebuie să traverseze un râu ca să ajungă la serviciu. Imaginile uluitoare au fost surprinse în Bangladesh. Articolul (foto)Cum arată ora de vârf într-o capitală asiatică. „Trafic” plin de bărci și mii de oameni grăbiți să ajungă la serviciu apare prima dată în #diez.
16:15
Instituţiile medico-sanitare contractate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) au realizat anul trecut 131 de operaţii de transplant, cu 35 mai mult faţă de anul precedent. În timp ce numărul transplanturilor hepatice şi renale s-a redus, cele de cornee au fost în creştere. Articolul Peste 130 de operaţii de transplant au finanţate de stat. Cele mai multe intervenții au ținut de transplantul de cornee apare prima dată în #diez.
15:15
Centrul COVID Chișinău de la MoldExpo a împlinit un an de activitate. Prin crearea Centrului de triere COVID, instituției i-a fost atribuită o poziție-cheie în gestionarea crizei epidemiologice și o responsabilitate majoră pentru sprijinirea și fortificarea acțiunilor întregului sistem medical din capitală. Articolul Centrul COVID Chișinău de la MoldExpo împlinește un an de activitate. Câți pacienți au obținut asistență medicală apare prima dată în #diez.
14:45
La ora actuală, în Moldova sunt confirmate 240 056 de cazuri, dintre care 5 339 de persoane au murit. Luând în considerare datele oficiale, echipa #diez a realizat topul celor 10 raioane/municipii din Moldova cu cele mai multe decese provocate de COVID-19. Articolul Top 10 raioane din Moldova cu cele mai multe decese din cauza COVID-19 apare prima dată în #diez.
14:15
La ora actuală, în Moldova sunt confirmate 240 056 de cazuri de COVID-19, dintre care 220 881 de persoane s-au însănătoșit. Luând în considerare datele oficiale, echipa #diez a realizat topul celor 10 raioane/municipii din Moldova cu cea mai înaltă rată de tratare a infecției de COVID-19. Articolul COVID-19: top 10 raioane din Moldova cu cea mai înaltă rată de însănătoșire apare prima dată în #diez.
14:00
„Educația financiară trebuie să înceapă cât mai curând posibil”, spune psihologa Cezara Dilevschi. Aceasta poate începe la vârsta de patru-cinci ani și poate să implice de la început cunoașterea generală despre bani, cum au apărut și ce valoare au. În noua ediție a proiectului „Preț în privat” de la primii bani de buzunar și până la prima pensie, discutăm despre cum începem să vorbim cu copiii noștri despre bani și prin ce metode ei își pot agonisi primii bani. Articolul (video) „Permitem copilului să achite produsele la magazin și să ia restul.” Cum îl învățăm să-și câștige primii bani apare prima dată în #diez.
12:45
Agenția Servicii Publice a prezentat informația statistică privind greșelile comise în procesul de examinare la obținerea permisului de conducere în perioada 12 octombrie 2002-31 martie 2021. Aceste informații au fost contabilizate în funcție de categoria la care susținea elevul examenul. Articolul Cele mai frecvente greșeli comise la examenul practic de obținere a permisului de conducere după categorie apare prima dată în #diez.
11:45
Forţe de securitate ale FSB au percheziţionat vineri locuinţa redactorului-şef al unei publicaţii de investigaţie, Roman Anin, autor al unor anchete recente care au vizat serviciile de securitate din Rusia. Articolul Locuința unui jurnalist de investigație rus, care a cercetat serviciile de securitate din Rusia, a fost percherziționată de FSB. El riscă până la patru ani de închisoare apare prima dată în #diez.
11:30
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) va examina posibilitatea ca la cele 15 centre de informare COVID-19, deschise în localitățile din țară de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), să fie detașat câte un lucrător medical care să efectueze testarea rapidă a populației. Articolul MSMPS ar putea delega câte un lucrător medical la centre de informare COVID-19, care va efectua și teste rapide de COVID apare prima dată în #diez.
11:15
Persoanele fizice și juridice care au bancnote sau monede metalice necorespunzătoare circulației – uzate sau deteriorate, însă autentice și cu putere circulatorie – le pot schimba. Schimbul poate fi făcut la Banca Națională a Moldovei (persoanele fizice) sau la băncile licențiate din Republica Moldova, inclusiv la subdiviziunile acestora (persoane fizice și juridice). Articolul Banii rupți, deteriorați sau murdari pot fi schimbați. Află unde te poți adresa apare prima dată în #diez.
11:15
În una dintre regiunile cele mai puternic afectate de pandemia de coronavirus de pe glob, America Latină, Chile a devenit un exemplu atipic. Joi, autoritățile sanitare au anunțat că pacienții cu vârste de sub 39 de ani au devenit mai numeroși în secțiile de terapie intensivă decât cei de peste 70 de ani. Articolul Țara în care secțiile de Terapie Intensivă COVID au internat mai mulți tineri decât vârstnici.„Schimbare radicală, față de primul val al pandemiei” apare prima dată în #diez.
10:45
O schemă-pilot demarată de o companie municipală din orașul spaniol folosește 35 de tone de portocale, care altfel s-ar fi irosit, și produce electricitate pentru alimentarea unei uzine de purificare a apei. Ambiția este de a recicla mai multe fructe și de a produce suficientă energie pentru alimentarea a mii de case din oraș. Articolul Portocalele generatoare de energie. Un oraș din Spania își propune să recicleze portocale și să le transforme în energie pentru circa 73 000 de case apare prima dată în #diez.
10:30
După un an de încercări, Asociația Studenților în Drept din cadrul USM, revine cu cel mai tare proiect – „Autostrada de Drept”.  Articolul Oportunitate pentru studenții Facultății de Drept. Proiectul „Autostrada de Drept” va reuni în format online studenți din Moldova și România apare prima dată în #diez.
10:00
Petru Cliofos este un fotograf, animator și un tată al doi copiii căruia îi place să călătorească împreună cu familia. El preferă să surprindă cele mai emoționante clipe din călătorii și una dintre ultimele proiecte fotografie pe care le-a realizat este „UP”. Articolul „Mai aproape de stele”. Un proiect fotografic al lui Petru Cliofos, la care a muncit șase ani apare prima dată în #diez.
09:45
Poate ai auzit de phishing sau de „pescuirea de date online”. E cea mai frecventă metodă de fraudă prin care ți se iau și folosesc informațiile bancare și, de multe ori, și banii. Asta se face prin site-uri false, uneori asemănătoare site-urilor cunoscute și de încredere. Articolul Poliția atenționează posesorii de carduri bancare despre frauda devenită tot mai populară „phishing”. Cum să ne protejăm banii apare prima dată în #diez.
9 aprilie 2021
21:00
De la începutul pandemiei, în fiecare zi auzim cifre și date înspăimântătoare despre decesele cauzate de infecția de COVID-19. Mor oameni simpli, dar și persoane publice: scriitori, jurnaliști, artiști... Unele din aceste decese au survenit deoarece oamenii cred în diferite teorii ale conspirației, sunt convinși că virusul nu există sau el nu este atât de periculos. În consecință, se adresează târziu la medic, fiind răpuși de boală... Articolul Dezinformarea care ucide apare prima dată în #diez.
20:15
Cântărețul de muzică rap DMX a murit, vineri, la o săptămână după ce a suferit un atac de cord, relatează The Guardian. Articolul Rapperul american DMX a decedat la vârsta de 50 de ani în urma unui atac de cord apare prima dată în #diez.
19:45
După ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență, prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a susținut un briefing de presă în care a menționat că din cauza tulpinii britanice de COVID-19 copiii au început să se îmbolnăvească mai des. La momentul dat, numărul copiilor bolnavi de COVID-19 se ridică la 12 568. Articolul Aureliu Ciocoi, despre tulpina britanică de COVID-19: „Copiii se îmbolnăvesc mai des, peste 12 000 sunt deja infectați” apare prima dată în #diez.
19:45
Ministerul de Externe a actualizat alertele de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova. Unele state au scos țara noastră din lista țărilor cu risc epidemiologic sporit, iar în alte țări autoizolarea timp de 14 zile rămâne în continuare obligatorie. Articolul (doc) Alertă de călătorie! Unde pot merge moldovenii fără a sta în carantină și în ce țări intrarea este interzisă apare prima dată în #diez.
19:00
Lacul Dănceni, situat la o distanță de 15 km de Chișinău, a fost surprins plin de culoare, oscilând între două extreme – apă și „foc”. Lacul Dănceni este un bazin de acumulare a râului Ișnovăț, care are o capacitate de 4 milioane metri cubi și o suprafață de 2,2 km², fiind cel mai mare bazin de acumulare din raionul Ialoveni. Articolul (foto) „Acolo unde focul cu ploaia dansează.” Cum se vede cerul deasupra lacului Dănceni apare prima dată în #diez.
18:45
Șeful Centrului Medicilor de Familie din raionul Briceni, Liviu Petrov, a decedat în urma complicațiilor cauzate de infecția cu COVID-19. Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății. Articolul Liviu Petrov, directorul Centrului Medicilor de Familie din Briceni, a decedat din cauza COVID-19 apare prima dată în #diez.
18:30
910 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, două sunt de import. Articolul Încă 910 cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în Moldova apare prima dată în #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
18:00
Deputații PAS Sergiu Litvinenco și Veronica Roșca au sesizat Curtea Constituțională cu privire la declararea stării de urgență. Aceștia spun că starea de urgență este „un fake clasic” și că la adoptarea hotărârii parlamentului și a guvernului ar fi fost încălcate mai multe norme constituționale. Articolul Deputații PAS au contestat astăzi la Curtea Constituțională instituirea stării de urgență apare prima dată în #diez.
17:45
Serviciul de Informație și Securitate din Moldova anunță despre blocarea încă a unui site din Moldova pentru distribuire de fake-news. Este vorba despre ro.portal-news-24h.xyz, identificat ca sursă cu conținut on-line care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire. Articolul SIS anunță că va mai bloca încă un site din Moldova pentru că a distribuit știri false despre COVID-19 apare prima dată în #diez.
17:30
La ședința de astăzi a Comitetului de coordonare a imunizării împotriva COVID-19 a fost examinată oferta producătorului de vaccin împotriva COVID-19 Sinovac Biotech din China, în urma căreia s-a decis contractarea directă a 400 000 de doze de vaccin CoronaVac. Articolul China va oferi Moldovei 400 000 de doze de vaccin Sinovac Biotech apare prima dată în #diez.
17:15
Reprezentanta Moldovei la Eurovision 2021, Natalia Gordienko, a lansat astăzi și varianta în limba rusă a piesei „Sugar”, cu care va participa la concursul din acest an. Articolul Natalia Gordienko a lansat varianta în limba rusă a piesei „Sugar”, cu care va participa la Eurovision apare prima dată în #diez.
17:00
„Spring school 4 active volunteers” este un program format din 5 instruiri în serie, care va oferi celor 20 de participanți/participante contextul prielnic pentru dezvoltarea personală și pentru a cunoaște tineri activi din municipiul Chișinău. Articolul Oportunitate pentru voluntari și viitori voluntari. „Spring school 4 active volunteers” recrutează tineri dornici de a contribui la viitorul comunității lor apare prima dată în #diez.
16:30
Președintele organizației teritoriale a formațiunii politice PACE din Sângerei, care l-ar fi stropit pe vicepreședintele raionului, Tudor Tutunaru, cu verde de briliant, a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Sângerei, care a respins demersul procurorilor de arestare a învinuitului pentru o lună, informează Procuratura Generală. Articolul Președintele organizației teritoriale PACE din Sângerei a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile apare prima dată în #diez.
16:00
Instagram-ul este platforma perfectă pe care vă împărtășiți fotografiile, indiferent dacă sunteți nou în domeniul fotografiei sau v-ați petrecut viața cu aparatul de fotografiat la îndemână. Articolul 20 de astrofotografi de urmărit pe Instagram pentru doza zilnică de peisaje spațiale și cer înstelat apare prima dată în #diez.
15:45
Deputații au votat în unanimitate modificarea unui articol din Codul Contravențional care se referă la amendarea furnizorului de energie electrică în situația în care acesta deconectează consumatorul fără a-l preîntâmpina. Articolul (doc) Furnizorul de energie electrică nu îi va mai putea deconecta de la rețea pe consumatori fără preavizarea lor apare prima dată în #diez.
15:15
Tinerii joacă un rol important în dezvoltarea orașului nostru, care cu ajutorul proiectelor și ideilor pe care le au pot schimba Capitala dincolo de recunoaștere. Ana Romanenco, absolventă a Facultății de Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice din Moldova, și-a împărtășit viziunea sa asupra Chișinăului. Articolul (video) „La stație”. Viziunea unei absolvente de la Facultatea de Urbanism și Arhitectură asupra Chișinăului apare prima dată în #diez.
15:00
Greta Thunberg nu intenţionează să participe la COP26, conferinţa ONU privind schimbările climatice preconizată să se desfăşoare la Glasgow în noiembrie, în semn de protest faţă de inegalităţile în ceea ce priveşte accesul la vaccinuri între ţările bogate şi sărace, a declarat activista vineri pentru AFP, citată de AGERPRES. Articolul Activista Greta Thunberg a anunțat că nu va participa la conferința ONU privind schimbările climatice, în semn de protest în fața accesului inegal la vaccinuri apare prima dată în #diez.
14:45
Palatul Buckingham a anunțat că a murit Prințul Philip. Soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii avea 99 de ani. Articolul Familia Regală a anunțat decesul Prințului Philip. Ducele de Edinburgh avea 99 de ani apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.