#diez

Acum 4 ore
20:45
Teatrul Național „Mihai Eminescu” te invită la sfârșitul pe 30-31 octombrie la o premieră teatrală. După o pauză de mai bine de jumătate de an, teatrul pregătește spectatorilor o tragicomedie scrisă de Aldo Nicolaj, în regia lui Alexandru Cozub. Vezi care este graficul premierei și pregătește-te să savurezi serile în sala de spectacol. Articolul (foto) Teatrul Național „Mihai Eminescu” te invită la cel mai condimentat spectacol al stagiunii. Ce premieră te așteaptă la sfârșit de octombrie  apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
19:15
Sistemul spitalicesc olandez este supus unei presiuni tot mai mari din cauza internărilor în contextul în care numărul zilnic de cazuri de noul coronavirus a ajuns la un nou record şi ar urma să înceapă să transfere unii pacienţi în Germania în două zile. Articolul Olanda a început să trimită pacienții infectați cu Covid-19 la tratament în Germania apare prima dată în #diez.
18:30
Echipa #diez continuă seria de quiz-uri „Din copilărie țin cu...” destinată microbiștilor. În fiecare săptămână, publicăm câte un test despre o echipă internațională sau națională, iar fanii acestei echipe își pot testa cunoștințele despre istoria echipei. În noua ediție, descoperim Zimbru Chișinău. Articolul (quiz) „Din copilărie țin cu Zimbru Chișinău”. Cât de bine cunoști cea mai populară echipă din Moldova apare prima dată în #diez.
18:15
Universitatea Tehnică a Moldovei în parteneriat cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, lansează proiectul transfrontalier iWastes, finanțat de Uniunea Europeană, programul „CROSS BORDER COOPERATION ROMANIA -REPUBLIC OF MOLDOVA 2014-2020”,  care se va desfășura în perioada septembrie 2020 – februarie 2022, cu implicarea întreprinderilor din sectorul agroalimentar.  Articolul UTM lansează proiectul transfrontalier iWastes, în parteneriat cu o universitate din România apare prima dată în #diez.
18:00
Taraboste Tribut Cabernet Sauvignon 2016 este unicul vin din Moldova medaliat cu aur la prestigiosul concurs international Alliance du Monde Wine & Barrel 2020. Articolul Veste bună! Un vin din Moldova a fost inclus în top 10 vinuri baricate la un concurs internațional prestigios apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
17:15
Te consideri un tânăr ambițios, cu o poziție activă în societate, dornic de a contribui la procesul de integrare europeană și deschis spre noi orizonturi? Dorești să faci parte din una dintre cele mai mari organizații studențești interdisciplinare din Europa? Atunci AEGEE e locul potrivit anume pentru tine! Articolul Ești activ(ă) și vrei să contribui la dezvoltarea societății? Fii parte a echipei AEGEE Chișinău apare prima dată în #diez.
17:15
Astăzi, au fost confirmate 777 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, 5 cazuri sunt de import (Italia-2, Turcia-1, Ucraina-1, România-1). Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 69 568 cazuri. Articolul Alte 777 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Moldova apare prima dată în #diez.
16:45
CNA face percheziții la Ambasada Republicii Moldova din București. Sunt vizați foști angajați ai corpului diplomatic și sunt bănuiți că ar fi comis abuz de serviciu. Articolul La Consulatul Republicii Moldova din București se fac percheziții. Care este motivul apare prima dată în #diez.
16:15
Conducerea Institutului de Medicină Urgentă anunță decesul medicului neurochirurg de categorie superioară Leonid Nagacevschi.  Articolul Încă un deces din cauza COVID-19 în rândurile medicilor. Leonid Nagacevschi a pierdut lupta cu virusul apare prima dată în #diez.
16:00
Colectivul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică anunță încă un deces în rândurile personalului medical. Este vorba despre Maria Botnariuc, dezinfecționistă în cadrul Centrului de Sănătate Publică Hâncești. Articolul O doctoră din Hâncești a decedat din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19 apare prima dată în #diez.
16:00
Agarista CSF Anenii Noi va debuta în deplasare în noul sezon al Ligii Campionilor la fotbal feminin. În urma tragerii la sorți efectuate la sediul UEFA de la Nyon, Elveția, campioana Moldovei va juca în primul tur preliminar pe terenul echipei ŽFK Spartak Serbia. Meciul va avea loc pe 3 sau 4 noiembrie. Articolul Campioana Moldovei la fotbal feminin și-a aflat adversara din Liga Campionilor. Când va fi jucat meciul apare prima dată în #diez.
15:45
Dragostea constă din lucruri mici. Artista Amanda Oleander din Los Angeles surprinde aceste momente în ilustrațiile ei. Ea colecționează momente pentru creațiile sale din propria relație, cât și din amintirile celor apropiați, iar într-un final arată lumii întregi adevăratul chip al dragostei atunci când nimeni nu se uită la cei doi îndrăgostiți. Articolul (foto) Dragostea stă în lucruri simple. O artistă arată relația dintre soț și soție într-o serie de ilustrații apare prima dată în #diez.
15:30
Andrei Năstase, candidatul Platformei DA pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și deputatul Dinu Plîngău au depus la Procuratura Generală un denunț privind încălcarea flagrantă de către Igor Dodon a articolelor 327 328, 37 din Codul Penal al Republicii Moldova (inclusiv crima de trădare de Patrie). Articolul (video, doc) Năstase a depus la Procuratură un denunț prin care îl acuză pe Dodon de trădare de patrie apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
15:15
Primara oraşului Strasbourg, ecologista Jeanne Barseghian, a anunţat că municipalitatea anulează târgul de Crăciun din cauza agravării situaţiei sanitare. Potrivit acesteia autoritățile vor renunța la cele 300 de căsuţe prezente în mod tradiţional în piaţă, dar vor păstra spectacolele. Articolul Mai multe orașe europene au anunțat că vor anula Târgul de Crăciun din acest an apare prima dată în #diez.
15:00
240 de scanere vor fi utilizate la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie 2020, pentru a facilita procedura de înregistrare a alegătorilor în Sistemul Informațional Automatizat de Stat „ALEGERI”. Articolul Alegătorii din diasporă, din regiunea transnistreană și din Chișinău vor fi identificați prin scanere la alegerile prezidențiale apare prima dată în #diez.
15:00
Un concert de muzică barocă, susținut de Orchestra Națională de Cameră, prim-dirijor – Cristian Florea, va avea loc astăzi, la ora 18.00, la Sala cu Orgă din Chișinău, informează MOLDPRES. Articolul Sala cu Orgă își redeschide ușile pentru a găzdui primul concert în sală, după șapte luni de restricții apare prima dată în #diez.
14:45
În contextul alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020, din Republica Moldova, Organizația Studenților Basarabeni din București (OSB București), își exprimă interesul pentru promovarea exercitării votului în rândul cetățenilor din Republica Moldova, aflați în București și, în general, în România. Articolul (video) „Pe 1 noiembrie, Votul TĂU face diferența.” Tinerii basarabeni din București te îndeamnă să participi la vot apare prima dată în #diez.
14:30
NASA a difuzat în premieră imagini cu momentul în care sonda Osiris-Rex ajunge pe suprafața asteroidului Bennu, aflat la 330 de milioane de kilometri distanță. Misiunea are rolul de a colecta mostre de sol de suprafața acestuia. Este ceea ce oficialii agenției spațiale au numit „un moment istoric”. Articolul (video) NASA a publicat imagini cu momentul în care sonda Osiris-Rex ajunge pe suprafața asteroidului Bennu apare prima dată în #diez.
14:15
În cadrul Conferinței științifice cu participare internațională dedicată aniversării a 28 de ani de la fondarea ULIM, organizată în perioada 19-20 octombrie 2020, dr. hab., prof. univ. Larisa BUGAIAN, coordonatoarea proiectului MHELM, a prezentat scopul, obiectivele şi activitățile proiectului. Articolul Proiectul MHELM a fost prezentat în cadrul conferinței aniversare a ULIM  apare prima dată în #diez.
14:15
Exploatarea prin muncă a cetățenilor străini pe teritoriul Republicii Moldova, pentru prima dată, a fost confirmată în cadrul unui studiu elaborat de experții CI La Strada Moldova. Articolul (studiu) Tot mai mulți cetățeni străini sunt exploatați prin muncă în Moldova. „E clar regresul sistemului național anti-trafic” apare prima dată în #diez.
14:00
Descoperirea a fost una complet accidentală, dorind să studieze cancerul la prostată cercetătorii de la Institutul olandez al cancerului au descoperit noul organ. Regiunea nazo-faringiană, aflată în spatele nasului, adăposteşte o serie de glande salivare microscopice, scrie adevărul.ro. Articolul (video) Oamenii de ştiinţă au descoperit din greşeală un nou organ. El se află în regiunea nasului apare prima dată în #diez.
13:45
Instituțiile medico-sanitare publice din capitală implicate în tratarea bolnavilor cu COVID-19, beneficiază în continuare de susținere prin donație de echipamente medicale din partea organizațiilor și a agenților economici, care răspund apelului de solidarizare lansat de autoritățile publice locale. Articolul Donațiile pentru lupta contra COVID-19 continuă. Spitalul „Sfântul Arhanghel Mihail” a primit două ventilatoare apare prima dată în #diez.
13:30
Investiții și parteneriate de succes pentru dezvoltarea regiunii Cahul! Pentru creșterea potențialului economic și digital, sporirea competitivității locale și a mediului investițional regional a fost semnat un Memorandum de Înțelegere între Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC), Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) și Asociația Națională a Companiilor TIC (ATIC) cu autoritățile municipiului Cahul, privind implementarea proiectului „EU4Moldova: Startup City Cahul”. Proiectul va fi realizat cu susținerea Suediei prin asistența financiară a Uniunii Europene, care se aliniază la prioritățile parteneriatului estic și abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, completând acoperirea regională a asistenței de cooperare, acordată Republicii Moldova de către Uniunea Europeană. Articolul EU4Moldova: Startup City Cahul – proiectul care va contribui la dezvoltarea economiei digitale în regiune apare prima dată în #diez.
13:30
A şasea ediţie a Zilelor Filmului Românesc (ZFR) din Republica Moldova începe joi, iar publicul va putea să vadă până duminică 11 filme noi şi clasice, inclusiv propunerea României la Oscar, exclusiv online, pe site-ul zfrmd.ro. Articolul Se dă startul ediției VI a Zilelor Filmului Românesc cu lucrări de Cannes, Veneţia şi Oscar. Accesul la filme este gratuit apare prima dată în #diez.
13:00
Cel mai bătrân exemplar de rinocer negru din lume a murit, la vârsta de 46 de ani, la grădina zoologică din Berlin. Informația a fost publicată pe pagina oficială a grădinii zoologice. Articolul Cel mai bătrân exemplar de rinocer negru din lume a murit. Femela avea 46 de ani apare prima dată în #diez.
13:00
Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” în parteneriat cu  Friedrich-Ebert-Stiftung Moldova a lansat Raportul de Stare a Țării 2020 (RST 2020). Documentul este o analiză complexă a situației economice și sociale din Republica Moldova. Raportul scoate în evidență principalele probleme de ordin economic și social, cauzate de pandemia de COVID-19 și seceta din acest an. Articolul (studiu) Pandemia de COVID-19 și seceta au plasat Moldova în pragul unei recesiuni economice severe apare prima dată în #diez.
13:00
Radio Moldova Tineret (RMT) organizează o nouă dezbatere publică online pe tema „Vaccin anti-discriminare: ce facem cu efectele adverse?" Articolul „Vaccin anti-discriminare” – o nouă dezbatere publică on-line marca RMT. Când o puteți urmări apare prima dată în #diez.
13:00
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a anunțat deschiderea căminului nr.8, proaspăt reconstruit.  Articolul (video) „S-a schimbat radical tot.” USMF a anunțat deschiderea căminului nr.8, proaspăt reconstruit apare prima dată în #diez.
12:45
Conectat la așteptările moldovenilor care doresc să se stabilească în România și să obțină mult mai ușor dreptul la muncă, Andrei Năstase, candidatul Platformei Demnitate și Adevăr la președinția Republicii Moldova a transmis un mesaj public tuturor unioniștilor. Articolul Apelul lui Andrei Năstase pentru unioniști: „Voi obține simplificarea obținerii dreptului la muncă în România pentru cetățenii noștri!” apare prima dată în #diez.
12:45
Pensionarii trebuie să fie asigurați cu medicamente gratuite, consideră Violeta Ivanov, candidata Partidului „ȘOR” la funcția de președinte al țării. Totodată, Ivanov consideră că statul trebuie să susțină crearea unei rețele de magazine sociale în care produsele de primă necesitate să fie vândute la prețuri de 50% mai mici decât în alte magazine. Prevederile se conțin în programul său electoral „Moldova-2024”. Articolul Violeta Ivanov: „Statul trebuie să le asigure pensionarilor gratuit medicamente” apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.