#diez

Acum 2 ore
01:45
Comisia Electorală Centrală prezintă rezultatele preliminare pentru alegerile parlamentare noi în cele 4 circumscripții electorale uninominale. Informația a fost menționată într-un comunicat de presă publicat la miezul nopții, Articolul Parlamentarele noi – PSRM și PD iau câte un mandat iar ACUM – 2 apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
00:30
Chișinăul se pregătește de turul doi al alegerilor locale 2019. Astfel, potrivit datelor preliminare CEC, cele mai multe voturi, până în prezent (70 % dintre voturi), ar fi fost acumulate de către Ion Ceban, 43.52 % și Andrei Năstase, 30.04 %. Amintim că pe 20 octombrie au avut loc alegerile generale locale în toate localitățile din țară, […] Articolul Vom avea turul doi al alegerilor locale din Chișinău. Ion Ceban și Andrei Năstase au acumulat cele mai multe voturi apare prima dată în #diez.
00:30
Candidatul independent Nicolae Dandiș a câștigat primăria Cahul a doua oară consecutiv. Potrivit 8 din 14 procese verbale procesate acesta a acumulat 81.84 %. Articolul Nicolae Dandiș a câștigat a doua oară primăria Cahul. Ce scor a acumulat apare prima dată în #diez.
20 octombrie 2019
23:45
La Chișinău au ieșit la vot 229 637 locuitori sau 36,05%. După procesarea a peste 50% din procesele verbale (157 din 307 secții de vot), liderii sunt Ion Ceban cu peste 42% din voturi și Andrei Năstase cu peste 30%. Articolul Care sunt rezultatele preliminare din Chișinău după procesarea a 50% din procesele verbale apare prima dată în #diez.
23:30
Onuțu Stela, candidata din partea Partidului Nostru a câștigat a doua oară consecutiv fotoliul de primară în orașul Glodeni. După cinci procese-verbale din 6, se vede clar că aceasta învinge categoric primăria în fața socialistului Ruslan Bernic. Articolul Stela Onuțu de la Partidul Nostru a devenit primara orașului Glodeni a doua oară consecutiv. A depășit de cinci ori candidatul socialist apare prima dată în #diez.
23:00
Dorin Chirtoacă a făcut primele declarații după închiderea secțiilor de votare. Acesta a menționat că suntem cu toții în așteptarea rezultatelor și susține că această campania electorală a fost fraudată din start. În același context, Chirtoacă a menționat că potrivit primelor informații va fi turul doi la alegeri, în care se vor duela Ion Ceban și Andrei Năstase. Dorin Chirtoacă își îndeamnă electoratul să voteze pentru Năstase, motivând acest vot „împotriva lui Ceban”.  Articolul (video) „Împotriva lui Ceban la primărie în turul doi.” Chirtoacă își îndeamnă electoratul să voteze pentru Năstase apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
22:45
Renato Usatîi susține o conferință de presă în cadrul căreia a declarat că a câștigat primăria din Bălți din primul tur. Asta dacă, deocamdată, au fost procesate 5 procese-verbale. Articolul (video) Renato Usatîi: „Steaua socialistă s-a stins la Bălți. Noi am învins din primul tur” apare prima dată în #diez.
22:30
Toate secțiile de votare din Moldova s-au închis. Prezența la urne este de 41,68% sau 1.173.834 locuitori au Moldovei. Alegerile pot fi considerate valide. Articolul Câți locuitori din Moldova au votat la alegerile locale din 20 octombrie 2019 apare prima dată în #diez.
22:30
După procesarea a proceselor verbale din 15 secții de votare din 307, printre lideri se găsesc Ion Ceban, Andrei Năstase și Dorin Chirtoacă. Articolul Rezultate preliminare la Chișinău: Ceban, Năstase și Chirtoacă printre lideri apare prima dată în #diez.
22:15
Conducerea Comisiei Electorale Centrale urmează să iasă într-un briefing de presă după închiderea secțiilor de vot de pe teritoriul Republicii Moldova. Articolul (live) Prima declarație de la CEC după închiderea secțiilor apare prima dată în #diez.
22:15
Fântâna arteziană din centrul orașului Bălți a fost renovată și deschisă cu implicarea autorităților locale, asta după ce Renato Usatîi a convins un agent economic să întoarcă havuzul în gestiunea orașului. Articolul (foto) Havuzul din Bălți a prins culori pe timp de noapte. Cum arată după restaurare apare prima dată în #diez.
22:00
Dorin Chirtoacă a făcut primele declarații după închiderea secțiilor de votare. Acesta a menționat că suntem cu toții în așteptarea rezultatelor și susține că această campania electorală a fost fraudată din start.  Articolul (video) Dorin Chirtoacă a făcut primele declarații după închiderea secțiilor de votare. „Campania a fost o paradă a demagogiei” apare prima dată în #diez.
22:00
Astăzi, 20 octombrie, a avut loc primul tur al alegerilor locale în toate localitățile din țară, printre care și municipiul Chișinău. Respectiv, începând cu ora 7.00 și finalizând cu ora 21.00, cetățenii au putut să-și exprime dreptul de a vota. Mai mult, și-au ales primarii și consilierii locali pentru următorii patru ani. Articolul Cum au votat raioanele țării la Alegerile locale din acest an apare prima dată în #diez.
21:45
Astăzi, 20 octombrie, cetățenii Chișinăului au participat în mod activ la alegerile locale, începând cu ora 7.00 și finalizând cu ora 21.00. Astfel, cetățenii au ales primarii și consilierii locali pentru următorii 4 ani. Articolul Alegeri locale 2019. Cele mai active sectoare din Chișinău, unde s-a votat pe tot parcursul zilei apare prima dată în #diez.
21:30
Candidatul blocului ACUM pentru funcția de primar, Andrei Năstase, și prim-ministra Maia Sandu au susținut un briefing de presă la sediul Partidului DA acum câteva minute. Aceștia au mulțumit alegătorilor pentru prezența la vot și sunt încrezători pentru ziua de mâine. Articolul (video) Andrei Năstase și Maia Sandu, despre alegerile de astăzi: „Așteptăm cu nerăbdare rezultatele și dorim să ne apucăm de treabă” apare prima dată în #diez.
21:15
Secțiile de vot de pe teritoriul Republicii Moldova s-au închis la ora 21:00. În scurt timp, potrivit procedurii membrii Birourilor Electorale vor trebui să deschidă urnele și să sorteze buletinele, numărându-le. Primele rezultate sunt așteptate după ora 22:00. Articolul Stop Vot! Secțiile de pe teritoriul Republicii Moldova s-au închis apare prima dată în #diez.
21:15
Peste 1 milion de oameni au ieșit astăzi să voteze pentru primarii și consilierii locali. Au închis televizoarele, și-au sunat rudele și prietenii și au mers să-și încredințeze votul cuiva care îi va ajuta, poate, să trăiască mai bine. Echipa #diez a mers azi pe străzile Chișinăului și a surprins în fotografii emoțiile oamenilor care au mers la vot, într-un proiect fotografic special, pe un taburet călător. Articolul (galerie foto) Așezați pe taburet, 38 de chișinăuieni privesc spre viitor. Cu ce fețe au votat oamenii în Capitală apare prima dată în #diez.
21:15
Candidatul la funcția de primar al Capitalei din partea PSRM, Ion Ceban, a ieșit cu primele declarații după ce au fost închise secțiile de votare. Articolul (video live) Primele declarații ale lui Ion Ceban după închiderea secțiilor de votare apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
20:30
Ziua de 20 octombrie a fost una liniștită, totuși au fost mai multe momente prin care politicienii din Moldova s-au remarcat. Unii au dansat, alții s-au jucat cu animalele. Articolul (video) Cele mai trăsnite acțiuni ale politicienilor din Moldova în ziua alegerilor apare prima dată în #diez.
20:00
Candidatul independent la funcția de consilier raional în Cimișlia, Ion Cornescu, a dansat în mijlocul drumului. În schimb a fost claxonat și a venit poliția. Articolul (video) Cel mai dansator candidat din campania electorală. Cimișlia dansează după vot chiar în mijlocul drumului apare prima dată în #diez.
20:00
Astăzi avem parte de Alegerile locale 2019, prin urmare fiecare cetățean poate să-și exercite dreptul la vot. În urma acestora, cetățenii își vor alege primarii și consilierii locali pentru următorii patru ani. Articolul Alegeri locale 2019. Lista celor cinci, cele mai pasive raioane din Republica Moldova apare prima dată în #diez.
19:45
Chiar dacă sunt în spatele gratiilor, deținuții au participat astăzi la vot. Dintre cei 2068 de persoane private de libertate cu drept de vot la scrutinul din 20 octombrie curent, 1851 deținuți şi-au exercitat dreptul la vot (circa 89,5% prezență la vot), iar 207 au refuzat să voteze în fața Comisiilor electorale. Articolul (foto) Au votat de după gratii. Cum s-au desfășurat alegerile locale în penitenciarele din Moldova apare prima dată în #diez.
19:45
Candidatul la funcția de primar general al Capitalei Ion Ceban a răspuns mai bine ca principalul său contracandidat în această campanie la un test despre Chișinău. De asemenea, Dorin Chirtoacă s-a lăudat că a răspuns corect. Articolul (video) Ceban vs Năstase vs Chirtoacă: Cum au răspuns aceștia la un test despre Chișinău apare prima dată în #diez.
19:45
Misiunea de Observare Promo-LEX (MOPL) a alegerilor locale generale și parlamentare noi a prezentat ultimele informații despre neregulile la secțiile de votare din întreaga țară. Articolul (video) Doi observatori intimidați psihologic și tentative de mituire a alegătorilor. Încălcări depistate în procesul electoral apare prima dată în #diez.
19:30
Și în acest scrutin electoral, sectorul de vârstă de până la 25 de ani este cel mai pasiv din punct de vedere al prezenței la vot. Tinerilor le este greu să conecteze schimbările pe care ar dori să le vadă în societate cu propriu-zis ieșitul la vot, iar oportunitățile de peste hotare le oferă din ce în ce mai puține motive să-și vadă viitorul acasă. În acest context, am întrebat patru tineri liceeni cum ar trebui să fie localitatea în care să vrea să trăiască.  Articolul (vox) „Până la 18 ani ni se spune să nu punem întrebări și să nu vorbim de politică.” Mai mulți tineri ne-au spus în ce fel de localitate ar vrea să trăiască apare prima dată în #diez.
19:15
Astăzi, 20 octombrie, se petrec Alegerile locale 2019, în care fiecare cetățean cu drept de vot poate să-și aleagă favoriții. În urma acestora, vor fi aleși 898 de primari, 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 consilieri raionali/municipali și 10 472 de consilieri sătești (comunali). Articolul Alegeri locale 2019. Top cinci cele mai active raioane, din Republica Moldova apare prima dată în #diez.
19:00
O grădină zoologică din Paris a prezentat un organism nou şi misterios, supranumit „blob”, o formă de viaţă de dimensiuni mici, unicelulară, care arată ca o ciupercă, dar care se comportă ca un animal, relatează Reuters. Articolul (foto) „Blob”. Un nou organism misterios a fost prezentat la o grădină zoologică din Paris apare prima dată în #diez.
19:00
Când erai mic îți făceai griji pentru Jerry atunci când motanul Tom îl necăjea? Ții minte cum striga stăpâna motanului ori de câte ore vedea șoricelul cafeniu alergând prin casă? Unul dintre cele mai îndrăgite seriale animate din copilărie a câștigat, în istoria sa, șapte premii Oscar. Printre episoadele premiate se regăsesc atât cele în care nesuferitul Jerry îl cicălea pe Tom, iar motanul căuta să-l prindă pentru a-l mânca, cât și cele în care șoricelul și pisoiul erau la etapa de pace și făceau năzbâtii împreună.  Articolul (video) Lista episoadelor din „Tom și Jerry” care au câștigat premiul Oscar apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
18:45
Astăzi, la secția de vot din satul Inești, raionul Telenești, a fost multă culoare. Pe lângă alegerile ordinare care se organizează, s-au mai întâmplat și alte lucruri. De exemplu, membrii comisiei au decis să poarte costume naționale în această zi, iar o pereche de tineri însurăței au venit de la ceremonie, direct la urna de vot. Articolul (foto) Îmbrăcați în costum și rochie de mireasă, doi tineri însurăței și-au exercitat dreptul de vot chiar în ziua nunții apare prima dată în #diez.
18:15
Astăzi, cetățenii Republicii Moldova participă la alegerile locale, respectiv începând cu ora 7.00 până la ora 21.00, cetățenii își pot exprima dreptul la vot. Până la ora 18.00, la Chișinău, cele mai multe voturi aparțin sectoarelor Rîșcani și Centru, dar și suburbiilor. Articolul Alegeri locale 2019. Vezi care sunt cele mai active sectoare din Chișinău, până la ora 18.00 apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.