#diez

Acum 30 minute
19:00
Renato Usatîi a declarat într-un live pe video că Igor Dodon insistă la Moscova să i se deschidă un dosar penal și să-l anunțe în căutare internațională. Asta s-a întâmplat după ce Igor Dodon ar fi văzut că în sondajele pe care le-a efectuat, Usatîi este pe locul trei. Articolul Renato Usatîi povestește cum Igor Dodon a rugat rușii să-l vizeze în dosarul penal legat de laundromat. „Acest dosar o să-ți iasă pe ochi” apare prima dată în #diez.
Acum o oră
18:45
Autoritățile din țară prezintă informații actualizate privind controlul infecției prin coronavirusul de tip nou la nivel național, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19. Articolul (live) Autoritățile prezintă informații actualizate despre situația COVID-19 din țară apare prima dată în #diez.
18:45
Încă două persoane decedat de COVID-19 în Moldova. Anunțul a fost făcut de ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu. În total, în țară sunt înregistrate opt cazuri de deces. Articolul Două persoane au decedat din cauza COVID-19 în Moldova. Numărul deceselor a ajuns la opt apare prima dată în #diez.
18:30
În ultimele 24 de ore au fost investigate 419 probe și confirmate 86 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Dintre acestea, 7 cazuri sunt de import și 79 cu transmitere locală. Articolul Încă 86 cazuri de COVID-19 au fost confirmate în Moldova. În total, în țară sunt înregistrate 591 de cazuri apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
18:15
Dacă locuiești în Chișinău, cu siguranță lucrările semnate de artista Izzy Izvne ți-au atras privirea măcar odată, chiar dacă nu știai cine este autorul acestora. Proiectul Тинереце.mag îți propune să cunoști istoria artistei Inna Jeleascova (Izzy Izvne), care oferă culoare Capitalei prin picturile sale murale. Articolul (video) „Fiecare graffiti își are propria poveste.” Descoperă istoria artistei Izzy Izvne apare prima dată în #diez.
18:15
Facebook are, în sfârşit, aplicaţii dedicate pentru utilizatorii de Windows şi Mac. Ele vor oferi utilizatorilor aceeaşi experienţă şi aceleaşi funcţii ca versiunile mobile. Aplicaţiile de Windows şi Mac se sincronizează cu versiunile mobile, astfel că utilizatorul îşi poate citi şi continua conversaţiile de pe orice device. Articolul Facebook lansează aplicaţiile Messenger pentru Windows şi Mac. La conferințele video vor putea lua parte opt oameni apare prima dată în #diez.
17:45
Liderul Partidul Politic „ȘOR”, deputatul Ilan Șor, a prezentat vineri, 3 aprilie, noi dovezi ce demonstrează că asupra Curții de Apel Cahul, unde este examinat dosarul său, sunt exercitate presiuni enorme de către președintele Igor Dodon, prin intermediul unor persoane din anturajului său, urmărindu-se emiterea unei sentințe convenabile guvernării în așa-zisul „dosar Șor”. Articolul (video) Ilan Șor spune că ar avea o dovadă a presiunilor pe care le exercită Dodon asupra Curții de Apel Cahul apare prima dată în #diez.
17:30
Ai și tu o poveste de succes, dar nu știi cum să o spui? Vrei să vezi și să asculți vorbitori experimentați? Visezi să afli care sunt secretele unor discursuri de succes? Atunci participă la cea mai așteptată conferință de oratorie a acestui an! Articolul Poveștile ne unesc! Cum poți participa la conferința internațională de oratorie „Tell Your Story” apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
17:00
Toate instituțiile de învățământ din țară își vor relua procesul educațional la distanță, începând cu ziua de luni, 6 aprilie. O decizie în acest sens a fost publicată de ministru educației Igor Șarov. Articolul (doc) Începând cu 6 aprilie, toate instituțiile de învățământ din țară vor relua procesul educațional de la distanță apare prima dată în #diez.
16:45
Politicianul Vadim Pistrinciuc pune mai multe întrebări referitoare la măsurile luate de guvern și dacă acestea de fapt ajută producătorii autohtoni și antreprenorii din Moldova pentru ca aceștia să treacă de criză. Articolul Vadim Pistrinciuc, către Ion Chicu: „Care este legătura între măsurile fiscale duty-free și măsurile antipandemie, măsurile anticriză?” apare prima dată în #diez.
16:15
Chiar dacă ești într-o vacanță forțată, nu pierde timpul în zadar și pregătește-te de bacalaureat, cu atât mai mult cu cât există mai multe platforme, dar și universități care-ți permit să faci acest lucru. Articolul UTM a anunțat programul lecțiilor online de pregătire pentru BAC pentru perioada 6-10 aprilie apare prima dată în #diez.
16:15
Astăzi a decedat un medic de la Substația Medicală Urgentă din Soroca. Femeia a fost testată cu COVID-19 printre primii colaboratori ai instituției. Informația a fost confirmată pentru diez.md și de purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, fără a oferi mai multe detalii. Articolul Un medic de la Substația Medicală Urgentă din Soroca a decedat din cauza infecției cu COVID-19 apare prima dată în #diez.
16:00
Consiliul Superior al Magistraturii, în anul 2019, a anunțat patru concursuri pentru suplinirea funcției vacante de judecător, iar în consecință au fost numiți în funcție de judecător pe termen de cinci ani 31 de magistrați. Datele sunt prezentate în raportul activității CSM și judecătoriilor pentru anul 2019. Articolul În 2019, sistemul judecătoresc a fost împrospătat cu 37 de judecători. 12 dintre aceștia sunt absolvenții INJ apare prima dată în #diez.
15:30
Irina Rimes și Carla's Dreams își bucură fanii cu o colaborarea frumoasă. Astăzi a fost lansată piesa „3 Inimi”, la care au lucrat artiștii din Moldova. Articolul (video) „Fericirea nu are aparat de măsurare.” Irina Rimes și Carla’s Dreams au lansat piesa „3 inimi” apare prima dată în #diez.
15:30
Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Liberal Democrat din Moldova și Mișcarea Politică Unirea cer guvernului să conștientizeze că siguranța medicilor este prioritatea numărul 1. Astfel, cele 4 partide au înaintat o declarație comună Guvernului. Articolul PAS, PPDA, PLDM, MPU cer Guvernului să conștientizeze că protejarea medicilor este prioritatea numărul 1 apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
15:00
Spitalul MAI va prelua pentru tratament angajații Ministerului infectați cu virusul COVID-19. Conform unui ordin semnat astăzi, angajații Ministerului Afacerilor Interne vor fi transferați și tratați în Spitalul MAI, pentru a reduce volumul mare de lucru a Spitalelor Ministerului Sănătății. Articolul Angajații Ministerului Afacerilor Interne infectați cu COVID-19 vor fi tratați la spitalul MAI apare prima dată în #diez.
14:45
Zilnic, pe adresa redacției ne vin mesaje de la diverse companii care solidarizează în această perioadă cu societatea și ajută cu bani sau prin alte metode sistemul medical din țară și alții implicați în lupta cu coronavirusul de tip nou COVID-19. Am decis să le publicăm pe toate, iar în acest mod să le mulțumim celor care se implică. Articolul Cum s-au mobilizat companiile în această săptămână pentru combaterea epidemiei COVID-19 apare prima dată în #diez.
14:30
În Moldova a apărut o platformă unde puteți denunța anonim pe cei care încalcă prevederile impuse de carantină și creează pericol în jurul lor. Articolul denunta.online – a apărut platforma unde puteți sesiza când cineva din Moldova încalcă prevederile carantinei apare prima dată în #diez.
14:30
Coronavirus, COVID-19 sau carantină sunt niște cuvinte cu care te ciocnești în fiecare zi, mai ales dacă urmărești știrile și stai acasă. Pe timp de pandemie e greu la toți: de la Ministra Sănătății până la un elev care urma să ia examenul de bacalaureat în acest an, mai cu toții am rămas izolați în casă. De aceea, acum ai alegerea: de a urmări cele întâmplate sau de a aduce un aport în îmbunătățirea lucrurilor. Articolul Soluții digitale pe timp de pandemie. Cunoaște-i pe cei de la Code for Moldova și află cum te poți implica pentru o cauză nobilă apare prima dată în #diez.
14:15
Interpreta din Moldova Irina Rimes a lansat piesa Letters from he în colaborare cu trupa elvețiană Kadebostany. Proiectul muzical cu denumirea „DRAMA”, Act 1, reprezintă o colaborare între mai mulți artiști și trupe din lume. Articolul (video) „Mă simt străină în brațele tale.” Irina Rimes a lansat o piesă în colaborare cu trupa elvețiană Kadebostany apare prima dată în #diez.
14:15
În legătură cu situația epidemiologică din țară, activitatea Centrelor de relații cu consumatorii ale „Moldovagaz” se va sista pentru încă o săptămâna, până luni, 13 aprilie. Toate întrebările apărute pot fi adresate specialiștilor întreprinderii, apelând numărul 1304 în cazul locuitorilor municipiului Chișinău sau la subdiviziunile teritoriale, contactele cărora pot fi găsite pe site-ul întreprinderii. Articolul Activitatea Centrelor de relații cu consumatorii ale „Moldovagaz” se sistează pentru încă o săptămână apare prima dată în #diez.
14:15
Interviu cu Olesea Frunza, administratorul „Chemix Grupp” SRL Articolul Olesea Frunza: „Indiferent de situaţia creată, «Chemix Grupp» SRL încearcă să facă faţă tuturor cererilor” apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
13:15
Carantina ne-a schimbat mult modul de viață, dacă obișnuiam să mergem seara la plimbări, la multe evenimente sau să ne vedem cu prietenii și cei apropiați, acum activitățile noastre se limitează în parametrii apartamentului. În încercarea de a ne proteja de virus, pentru a minimiza contactul cu lumea exterioară, ne-am adus activitățile acasă, teritoriu care acum ne servește ca loc de muncă, sală de studii, restaurant, sală de cinema sau concerte, iar atunci când deschidem geamul avem impresia că mai suntem într-un parc. Mai multe persoane, însă, s-au văzut nevoite să muncească din teritoriu, iar carantina din afara caselor noastre arată un pic diferit.  Articolul (foto) „Măști și mănuși aveți?” Cum decurge o zi din viața tinerei farmaciste Diana Șchiopu pe timp de pandemie apare prima dată în #diez.
13:15
Militarii Armatei Naționale au donat salariul pentru o zi de lucru în susținerea acțiunilor de prevenire a virusului de tip nou COVID-19. În rezultatul inițiativei au fost colectată suma de circa 700 000 lei. Articolul Militarii Armatei Naționale au donat circa 700 000 de lei pentru combaterea coronavirsului în Moldova apare prima dată în #diez.
13:00
În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 901 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 2 097 de traversări persoane, dintre care 1 202 treceri la frontiera moldo-română, 673 de treceri la frontiera cu Ucraina și 222 de treceri ale frontierei aeriene (rute charter). Articolul În ultimele 24 de ore, în Moldova au intrat 2 097 de persoane. Prin rutele charter s-au întors 222 de persoane apare prima dată în #diez.
13:00
Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a explicat care este procedura de înregistrare pe listele ambasadelor. Astfel, după ce cetățenii completează formularul, reprezentanții companiilor aeriene vor fi contactați și li se vor spune cât costă biletul de zbor. Articolul Moldovenii care s-au înregistrat la ambasade vor fi sunați pentru a li se comunica prețul biletului apare prima dată în #diez.
12:45
Comisia Națională a Pieței Financiare vrea să cumpere articole textile (covoare) în valoare de 100 000 de lei pe timp de pandemiei. Instituția a plasat o licitație pe serviciul guvernamental digital MTender. Articolul (foto, doc) Comisia Națională a Pieței Financiare vrea să procure covoare în valoare de 100 000 de lei, pe timp de pandemie apare prima dată în #diez.
12:00
Trainerii MAIB au selectat din cinematecă mai multe recomandări de filme, valoroase din perspectiva educaţiei financiare.  Articolul (video) Trainerii MAIB recomandă mai multe filme de educaţie financiară, bune de urmărit cât #StaiAcasă apare prima dată în #diez.
12:00
Mai multe rețele de benzinării au afişat în dimineaţa zilei de vineri, 3 aprilie, preţuri noi pentru carburanți. Prețurile motorinei au scăzut cu peste 50 de bani. Articolul Rețelele de benzinării din țară au ieftinit din nou prețurile carburanților apare prima dată în #diez.
12:00
Doina Gherman, deputată, președinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice a adresat o solicitare președintelui Comisiei pentru Situații Excepționale, Ion Chicu. Gherman spune că toți cetățenii Republicii Moldova merită respectul și grija statului, iar modul de traversare a frontierei nu trebuie să fie motiv de discriminare. Articolul (doc) Solicitare către Ion Chicu: „Modul de traversare a frontierei de stat nu trebuie să fie motiv de discriminare” apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.