#diez

Acum 4 ore
20:30
Bill Gates a avut visul să fie un computer pe fiecare birou. A reușit. Acum vrea să eradicheze bolile grave ale lumii, poate și sărăcia, dar până atunci a investit în prezervativul care rezistă la 1.000 de penetrări. După ce a transformat Microsoft într-o companie de miliarde, Bill Gates s-a concentrat pe cauze umanitare. Acum are aibă de viitorul contracepției: un prezervativ care să reziste și să fie auto-lubrifiat. Articolul Bill Gates a finanțat prezervativul viitorului. Structura lui e lunecoasă și rezistă până la 1000 de penetrări apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
19:45
Ce poate fi mai util decât o zi petrecută activ. În această duminică aveți zeci de ocazii și motive de a vă înveseli. Echipa #diez a selectat doar câteva evenimente la care vă puteți alătura împreună cu oamenii dragi. Articolul Spectacole, festivaluri și ateliere. La care evenimente vă puteți duce în această duminică apare prima dată în #diez.
18:30
Ieri a avut loc ultima etapă a audițiilor pe nevăzute la Vocea României sezonul 8. În echipa Irinei Rimes au intrat 14 peroane, dintre care și finalista show-ului Голос Дети, Eva Timuș. Articolul (video) Care este componența echipe Irinei Rimes la Vocea României. Cine sunt concurenții apare prima dată în #diez.
Acum 8 ore
17:30
Primăria municipiului Chişinău informează că au fost reluate lucrările de reconstrucție a Scării nr. 4 din zona de odihnă și agrement din Parcul „Valea Morilor”. Obiectivul are o lungime de 140 metri, peste 200 trepte și 5 metri lățime. Parapetul și scările sunt confecționate din beton de componență mozaică. Scara cu parapet este, totodată, și răzor pentru flori. Articolul (foto) Reparația celor 200 de trepte din Parcul Valea Morilor a fost reluată. Ce spune primăria despre aceste lucrări apare prima dată în #diez.
17:00
Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău a elaborat un manual video-digital la limba și literatura română, destinat claselor a X-a, XI-a, și a XII-a.  Acesta deja este promovat în rândul profesorilor şi a elevilor. Manualul este un produs revoluționar, de interes general și poate fi găsit pe www.literaturaromana.md. Articolul Au fost elaborate 3 manuale video-digitale la limba și literatura română. Cum le puteți accesa apare prima dată în #diez.
16:45
Reprezentanta Republicii Moldova, Dumitiriţa Izbişciuc, se află pe primul loc în topul preferințelor internauţilor în cadrul concursului internațional de frumusețe Miss Earth 2018. Ce-a de a 18-a ediție a concursului se desfășoară în Filipine, la care concurează reprezentantele din 89 de state. Articolul (foto, video) Reprezentanta Moldovei se află pe primul loc în preferințele internauților. Cup o poți susține să câștige Miss Earth 2018 apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
15:45
Mâine, 21 octombrie, PDM organizează o întâlnire cu susținătorii săi în PMAN pentru a le povesti despre reușitele guvernării din ultimii ani. În presă a apărut un „ghid de conduită” în care se stipulează cum oamenii trebuie să se comporte la miting. Mai mult decât atât, se spune că oamenii sunt forțați să vină la acest protest. Articolul #occupyguguta îndeamnă oamenii să adune probe care ar demonstra mobilizarea forțată a PDM-ului la protestul de mâine. Unde le puteți expedia apare prima dată în #diez.
14:45
Radu Albot a fost învins lejer de italianul Thomas Fabbiano, numărul 131 mondial, în semifinalele turneului Challenger de la Ningbo, transmite IPN. Articolul Radu Albot a fost oprit de tenismenul italian în semifinale turneului ATP din Ningbo apare prima dată în #diez.
14:15
Președintele Igor Dodon spune că, cel mai probabil, nu va candida pe nicio circumscripție uninominală la următoarele alegeri parlamentare. Însă, ar putea să se regăsească pe lista de partid a Partidului Socialiștilor, transmite IPN. Articolul Va candida sau nu pe circumscripția uninominală în alegerile parlamentare din 2019. Ce spune Igor Dodon apare prima dată în #diez.
14:00
Persoanele care vor arde frunzele și deșeurilor menajere fi nevoite să achite amendă. Persoanele care vor încălca interdicția vor fi sancționate cu amendă în mărime de la 600 până la 9.000 de lei. Articolul Amenzi de până la 9 mii de lei pentru persoanele care vor arde frunzele și deșeurilor menajere apare prima dată în #diez.
13:45
Situație incredibilă la o biserică din Ialomița. Enoriașii au fost pedepsiți pentru că nu au fost la vot la referendumul pentru familie. Episcopul Sloboziei și Călărașilor a refuzat să le dea oamenilor binecuvântarea, spunând că biserica este în doliu. Articolul (video) „Biserica este în doliu”. Un părinte din România a refuzat să-i binecuvânteze pe enoriași din cauza că nu au fost la referendum apare prima dată în #diez.
13:15
În contextul evenimentelor care vor avea loc la 21 octombrie, în centrul Capitalei, Poliția a anunțat lista străzilor care vor fi închise pe o perioadă scurtă de timp și modificarea itinerarului transportului public. Articolul Circulația rutieră din nou suspendată în centrul Chișinăului. Ce străzi vor fi închise în timpul mitingului organizat de PDM apare prima dată în #diez.
13:00
Vrei să susții un examen, să călătorești, să-ți faci noi prieteni de peste hotare, să privești filme în limba de origine? Toate aceste lucruri pot deveni realiate grație unei aplicații moderne și interactive care te va ajuta să studieze (nu ca la școală) o limbă sau mai multe limbi străine. Articolul Descarcă Fun easy learn – aplicație interactivă unde poți învăța mai multe limbi străine. Succesul îți este garantat apare prima dată în #diez.
12:45
E dimineață. Ești la un coffee shop și îți aștepți cafeaua la pachet cu care îți începi ziua de muncă. Barista apasă butonul care pune în funcție espressorul, care, la rândul lui, râșnește doza necesară de boabe de cafea pentru un espresso. Imediat după, prin cafeaua râșnită va trece jetul de apă clocotită. În mai puțin de un minut espresso va fi gata și barista îți va pregăti capuccino pe care abia aștepți să-l savurezi. Între timp, te uiți peste etichetele pungilor de cafea din spatele tejghelei și citești, pentru a mia oară, numele brandului de cafea servită exclusiv în acest coffee shop. Articolul Tehnologiile viitorului pe înțelesul tuturor. Cum o cană de capuccino te ajută să înțelegi tehnologia blockchain apare prima dată în #diez.
12:15
În această săptămână, în Moldova, toată opinia publică s-a concentrat asupra vizitei președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, la Chișinău. Principalele artere ale orașului au fost blocate, oamenii nu aveau dreptul să meargă pe stradă, prin parcuri atunci când în oraș circula cortegiul prezidențial. Articolul (foto) Rezumatul săptămânii prin prisma celor mai ingenioase meme-uri cu ocazia vizitei lui Erdogan în Moldova apare prima dată în #diez.
11:45
Președintele Comitetului Româno-American pentru Basarabia, Nicholas Dima, a expediat, pe 15 octombrie curent, o scrisoare la adresa Secretarului de Stat al SUA, Michael Pompeo, prin care cere Deparatamentului de Stat să ia atitudine față de acțiunile autorităților Republicii Moldova vizavi de cetățeanul român George Simion și să „ia apărarea națiunii române”. Articolul (doc) „Rog să luați apărarea națiunii române”. Expulzarea din Moldova a lui George Simion va fi discutată la Departamentul de Stat al SUA apare prima dată în #diez.
11:15
Vizita Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii a fost redusă de până la două zile. Despre acest lucru a anunțat la un post de televiziune Igor Dodon. Articolul Vizita Patriarhului Kirill în Moldova a fost la un pas de anulare. Care era motivul apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
11:00
Pe 21 octombrie, PDM va organiza în PMAN un miting pentru „anunțarea rezultatelor Guvernului și anunțarea viziunilor de viitor al țării”. În acest sent, Partidul Democrat a elaborat un „ghid” de conduită pentru participanții la întrunire în care este stipulat cu lux de amănunte în ce stil vestimentar să vină oamenii, de ce nuanțe să fie hainele, cum să intoneze imnul țării și ce să spune jurnaliștilor în caz că sunt întrebați. Articolul (foto) „La costum, fără telefoane și text învățat pe de rost”. Cum arată instrucțiunile pe care trebuie să le respecte oamenii la mitingul organizat de PDM apare prima dată în #diez.
09:30
Pentru îmbunătăţirea serviciilor prestate clienţilor, RED UNION FENOSA”. anunţă că azi,, 20 octombrie, vor avea loc întreruperi programate ale furnizării energiei electrice în intervalele de timp și pe străzile indicate mai jos: Articolul Pe mai multe străzi din Chișinău, dar și în alte localități din Moldova va fi întreruptă energia electrică apare prima dată în #diez.
09:15
Federația de Tenis din Republica Moldova organizează un curs pentru arbitri de tenis în Chișinău. Evenimentul, organizat cu sprijinul președintelui FTM, Ceslav Ciuhrii, va avea loc în perioada 7 – 9 decembrie 2018 în incinta Școlii Sportive Specializate de Tenis. Articolul Persoanele pasionate de tenis de câmp pot deveni arbitru. Cum pot să se înregistreze la curs apare prima dată în #diez.
09:00
După Vlad Plahotniuc și Igor Dodon, Ilan Șor este următorul politician care își clădește un holding media – asta, în timp ce o mare parte din emisiunile anunțate la posturile Orhei TV și Televiziunea Centrală (anterior Euro TV), afiliate acestuia, vor fi moderate de persoane apropiate primarului Orheiului. Astfel, soția lui Ilan Șor, Jasmin, va prezenta „Conversație de suflet”, iar adjuncta acestuia, Diana Memeț, – „Ora locală” și, probabil, „Ora primarului”. Emisiunile vor fi difuzate la ambele televiziuni. Articolul Noile televiziuni afiliate lui Ilan Șor au fost constituite pe împrumuturi și cu funcționari publici pe post de moderatori. Cine sunt aceștia apare prima dată în #diez.
Ieri
19:45
Zeci de persoane au murit după ce un tren a lovit cu viteză un grup de oameni, vineri, în nordul Indiei, anunţă autorităţile locale, citate de agenţiile Reuters şi Associated Press. Articolul (video) Un tren a lovit un grup de oameni care participa la o procesiune religioasă în India. Cel puțin 50 de persoane au decedat apare prima dată în #diez.
18:45
Nu pierdeți în van clipele fericite pe care le puteți avea în ziua de sâmbătă. Încă e cald, e soare, mai aveți timp să vă bucurați de anotimpul frumos pe care ni-l dăruie toamna. Echipa #diez a selectat o serie de evenimente pentru cei mai activi oameni. Articolul (18+) Evenimente pentru o sâmbătă călduroasă. Unde să mergi dacă te plictisești acasă apare prima dată în #diez.
18:00
Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” va găzdui săptămâna viitoare o lectură bilingvă (română-germană). Autorul german, Tim Holland, va citi din proiectul său „Futur drei”, care urmează a fi publicat în 2019. Articolul Dacă ești pasionat de cultura germană, vino la o lectură publică a unui autor german care vizitează Chișinăul apare prima dată în #diez.
17:45
199.000 de oameni au acces la energie accesibilă și curată produsă în Republica Moldova. În perioada 2011-2018, 265 de şcoli, grădiniţe, centre comunitare, spitale au înlocuit încălzirea pe cărbune şi gaze cu cea pe biomasă. 70 dintre ele au obținut acces la apă caldă produsă de energia solară. Articolul 200 de mii de oameni din Moldova au acces la energia verde. Pentru acest proiect au fost alocați peste 23 de milioane de euro apare prima dată în #diez.
17:45
Deputata Alina Zotea a născut.  Deputata a refuzat să-și ia concediul de maternitate după 7 luni de sarcină, prin urmare și-a continuat activitatea în Parlament. Cu toate acestea,la ultima ședință, deputata nu a fost prezentă, deoarece astăzi, alături de soțul său, a devenit pentru prima dată părinte. Tânăra a adus pe lume un băiețel. Articolul (foto) Alina Zotea a devenit mămică. Deputata liberală a născut apare prima dată în #diez.
17:45
Din numărul total de bănuiţi, şase au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi au fost plasaţi în izolatoarele CNA şi ale Poliţiei. Este vorba despre şeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, doi subalterni de-ai săi, un expert tehnic şi doi intermediari. Articolul 6 persoane au fost reținute pentru 72 de ore. CNA cercetează zeci de cazuri de corupție la Primărie apare prima dată în #diez.
17:30
La Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării, întâlnirile cu personalitățile notorii au devenit o tradiție. Vineri, 19 octombrie, la facultate, cu o lansare de carte de poezie a venit scriitorul Andrei Langa.  Articolul „Nu e nimic fals sau inventat aici”. Poetul Andrei Langa a lansat cartea „Portrete plutitoare” apare prima dată în #diez.
17:15
Timp de două zile președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, s-a aflat în Republica Moldova. Nu doar presa națională a reflectat acest subiect, ci și presa turcă. Ziarul de Gardă a adunat materialele informaționale care au apărut în presa Turcească despre această vizită. Articolul Cum a reflectat presa din Turcia vizita președintelui Erdogan în Republica Moldova apare prima dată în #diez.
16:45
În perioada 25-28 octombrie, Teatrul Național „Mihai Eminescu” vă invită la o serie de spectacole. Îi veți regăsi pe marea scenă a teatrului pe actori îndrăgiți. Iată care este repertoriul spectacolelor al săptămânii viitoare. Articolul Hai la teatru! Care este repertoriul spectacolelor la Teatrul Național „Mihai Eminescu” apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2018 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.