#diez

Acum 2 ore
16:15
Probabil, unii dintre voi, având anul acesta examene, înainte de somn, se întâmplă să se mai gândească: „Ah, ce bine ar fi dacă mama sau vreo rudă de-a mea ar lucra la minister și mi-ar spune ce subiecte vor cădea. Cine oare mai scrie și testele acestea?”. Dacă ți-au apărut și ție vreodată asemenea întrebări, atunci avem pentru tine două noutăți: una bună și una rea. Сообщение Și în cea de-a șaptea zi, entitatea a creat… testele. Cine compune examenele din clasa a IX-a появились сначала на #diez.
Acum 4 ore
15:00
Se apropie luna martie, ceea ce înseamnă o noua întâlnire a Clubului de carte #diez și Librăriile Cartier! Așteptăm cu nerăbdare să ne revedem în data de 23 martie, la ora 13.00 la Librăria din Centru din municipiul Chișinău, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, numărul 126. Cartea despre care vom discuta este „Câinele de bronz”, scrisă de Emanuela Iurkin. Сообщение Scrisori pentru cei mai importanți bărbați din viața unei femei. Ce vom citi la întâlnirea din martie a Clubului de carte #diez появились сначала на #diez.
13:45
Pe 14 aprilie 2024, Centrul Republican al Voluntarilor se va alătura pentru a noua oară mișcării mondiale Good Deeds Day, care anual unește 4 milioane de oameni din 109 țări ale lumii. Сообщение Pe 14 aprilie, alătură-te mișcării mondiale „Ziua Faptelor Bune”. Unde te poți înregistra появились сначала на #diez.
Acum 6 ore
12:45
Cum obișnuiești, de obicei, să lecturezi articolele pe #diez? Le citești cap-coadă sau tragi cu ochii doar pe titluri? Am găsit o soluție interactivă prin care să te încurajăm să citești mai iscoditor materialele noastre. Este vorba despre un quiz săptămânal care cuprinde întrebări din articolele publicate săptămâna curentă. Сообщение Weekly quiz: odată citit pe #diez, nu se uită vreodată. Ce ții minte din materialele publicate săptămâna curentă появились сначала на #diez.
12:15
Ești pasionat(ă) de cuvinte și vrei să descoperi ce se ascunde dincolo de aceste litere și sunete? Liceul de Creativitate și Inventică „Prometeu-Prim” și Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova organizează Olimpiada Națională de Lingvistică „Eugen Coșeriu”. În cadrul acestei competiții, elevii din Republica Moldova vor avea ocazia să-și dezvolte abilitățile de comunicare, colaborare și soluționare a problemelor printr-o abordare inovatoare, iar cei mai buni dintre participanți vor fi selectați pentru a ne reprezenta țara la etapa internațională. Сообщение Au început înscrierile la Olimpiada Națională de Lingvistică. Elevii câștigători vor reprezenta Moldova la etapa internațională появились сначала на #diez.
11:30
„Numai nu-I loviți. Scuipați-I! Și iată ei toți treceau și mă scuipau" - aceste amintiri de groază vor rămâne pe viață în memoria lui Valentin Botezatu, unul dintre veteranii războiului de pe Nistru, locotenent-colonel de poliție, în rezervă, cavaler al Ordinului „Ștefan cel Mare". Сообщение Istoria vie a MAI. Valentin Botezatu: „Războiul e iadul pe pământ, iar inamicul are chip de fiară появились сначала на #diez.
Acum 8 ore
10:45
Serialul TV „Harry Potter”, realizat în baza cărților fantasy scrise de J.K. Rowling, va fi lansat în 2026 pe serviciul de streaming Max (fostul HBO Max). Potrivit Warner Bros. Discovery, producția cinematografică va fi difuzată timp de 10 ani. Сообщение (video) Serialul „Harry Potter” va fi lansat în 2026 și va dura 10 ani. Unde-l veți putea urmări появились сначала на #diez.
09:45
Guvernul Tinerilor este un exercițiu de simulare a activității Guvernului Republicii Moldova, destinat tinerilor și tinerelor din țară. Programul vine să formeze, să instruiască și să informeze tinerii cu privire la procesul de elaborare și aprobare a politicilor publice pentru a contribui la participarea tinerilor în procesul decizional. Сообщение „Ne-am simțit în postura funcționarilor publici.” 30 de tineri din Moldova simulează munca Guvernului появились сначала на #diez.
Acum 24 ore
18:00
Ești pasionat de drepturile femeilor și de scris? Te consideri un promotor al egalității de gen? Cu ocazia Zilei Internaționale a femeilor, UN Women te invită să scrii un eseu pe tema „Să investim în femei pentru a accelera progresul”. Primele 10 eseuri, desemnate cele mai bune, vor primi un premiu, iar autorii acestora vor fi invitați la un eveniment unde vor avea ocazia să citească fragmente din lucrările lor. Сообщение UN Women Moldova lansează un concurs de eseuri pentru promotorii egalității de gen. Cele mai bune lucrări vor fi premiate появились сначала на #diez.
17:30
Dacă sunteți pasionați de cărți și iubitori de dulciuri, Centrul comunitar La VIA vă invită pe 2 martie la cea de-a treia vânzare anuală de cărți și prăjituri. Сообщение Sunteți pasionați de lectură și iubitori de dulciuri? Participați la un eveniment de vânzare a cărților secondhand și gustați prăjituri de casă появились сначала на #diez.
Ieri
16:00
În anul de studii 2023/2024, aproximativ 14 700 de persoane au decis să își continue studiile la una dintre universitățile din Republica Moldova. Vorbim aici despre ciclul I, adică studiile de licență. Selectarea facultății potrivite mereu a reprezentat un moment important pentru o bună parte dintre studenți, deoarece de asta ar putea depinde întregul lor viitor. Сообщение Transferul academic. Cum și când te poți muta de la o facultate/universitate la alta появились сначала на #diez.
15:30
NodeShift, un start-up promițător de servicii cloud descentralizate, a reușit să obțină 3,2 milioane de dolari în cadrul unei noi runde de investiții. Start-upul are ca obiectiv să reducă costurile serviciilor de tip clud cu până la 80 %. Unul dintre co-fondatorii start-upului este Mihai Mărcuță, originar din Moldova. Сообщение Un tânăr din Moldova, co-fondator al start-upului NodeShift, a reușit să atragă o investiție de 3,2 milioane de dolari появились сначала на #diez.
15:30
În perioada 13-14 februarie, Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) a dat startul unui proiect ambițios, care va transforma educația în ingineria mecanică din Republica Moldova. Proiectul Erasmus+ KA2 „Îmbunătățirea Educației în Inginerie Mecanică în Moldova pentru Industria 4.0” (NEEDEDU4.0) va accelera tranziția educației superioare către Industria 4.0, îmbunătățind angajabilitatea absolvenților și contribuind la atingerea acquis-ului Uniunii Europene privind tranziția verde și neutralitatea climatică. Сообщение UTM lansează proiectul Erasmus+ NEEDEDU 4.0: educația în ingineria 4.0 pentru Moldova появились сначала на #diez.
14:15
Festivalul Concurs Televizat al Tinerilor Interpreți de Muzică Populară „Prezintă Orchestra Folclor” organizează preselecțiile pentru cea de-a 8-a ediție a evenimentului. Selecția tinerilor interpreți de muzică populară se va desfășura marți, 27 februarie la Palatul Republicii din Chișinău. Сообщение Tinerii cântăreți și instrumentiștii de muzică populară sunt invitați la preselecțiile Festivalului Concurs „Prezintă Orchestra Folclor” появились сначала на #diez.
13:45
Universitatea de Stat din Moldova (USM) organizează, tradițional, evenimentul „Student USM pentru o zi!” în care deschide larg ușile pentru toți absolvenții liceelor din Republica Moldova. Сообщение Fii student(ă) pentru o zi la USM și află totul despre viața de după liceu. Care este programul появились сначала на #diez.
13:30
Pe lângă faptul că sunt despre distracție, festivalurile oferă o ocazie unică de a experimenta ceva nou: descoperirea unei noi bucătării, ascultarea muzicii live sau participarea la ateliere creative. Mai mult, acestea reprezintă momentul oportun pentru a-ți petrece timpul cu cei apropiați, așa că am adunat în acest articol 10 festivaluri din Moldova la care să mergi în acest an. Сообщение 10 festivaluri care se vor desfășura în Moldova în 2024 появились сначала на #diez.
12:30
Cât timp îți ia să mănânci un hotdog? Trei-cinci minute? Dar cât timp îți ia să „iubești” o persoană? Odată cu dezvoltarea rețelelor sociale și ale celor de dating a devenit popular fenomenul dragostei de tip fast-food. Acesta se caracterizează simplu, putem să-l comparăm cu o mâncare rapidă de la care obții o plăcere instantă. Dragostea de tip fast-food se asociază cu o fericire scurtă sau de moment. Exact așa ca mâncarea de acest tip, „dragostea” rapidă poate avea consecințe mai puțin sănătoase. Împreună cu sexologa Natalia Grecu am deconstruit acest fenomen și am analizat pentru tine fiecare aspect. Сообщение Dragostea de tip fast-food. Ce este și cum să o consumi fără riscuri появились сначала на #diez.
11:15
Jocurile Olimpice este una dintre cele mai importante competiții care este urmărită de întreg globul pământesc. Toți așteaptă cu nerăbdare să vadă cum va evolua țara sa la acest turneu, dar și cele mai neașteptate sau frumoase victorii. Astfel, noi am decis să adunăm câteva dintre cele mai curioase informații despre participarea Republicii Moldova (ca stat independent) la Jocurile Olimpice. Deci, dacă vrei să știi cine este cea mai tânără sportivâ sau cel mai vârstnic atlet, câte medalii sau alte curiozități despre participarea țării noastre, te invităm să citești articolul de mai jos. Сообщение (foto) 12 curiozități despre participarea Moldovei la Jocurile Olimpice появились сначала на #diez.
11:00
Un șir de evenimente notabile, de o încărcătură emoționantă aparte și desfășurate în acest sezon de iarnă, au atras o atenție deosebită asupra activității Federației de Biatlon din Republica Moldova (FBRM). Printre ele se înscriu evoluția sportivilor noștri la competiții internaționale într-un echipament nou și atractiv, ornat în culorile naționale, precum și participarea la Cupa Mondială din Italia, unde ei s-au bucurat de o susținere consistentă, de-a dreptul însuflețitoare, din partea Ambasadei și a diasporei. De asemenea, vom remarca medalia de argint cucerită de Alina Stremous la Campionatul European și, mai recent, un nou proiect, NEXTGEN, destinat copiilor, acesta fiind prezentat la Criuleni. În spatele tuturor acestor inițiative se află, după cum relatează Federația națională de profil, însuși președintele forului Dmitri Torner. Se vor dezvolta oare ideile creative respective în ceva profund și solid? Cum va influența acest lucru progresul sportului în Moldova? – sunt subiectele discutate în interviul de mai jos cu conducătorul FBRM. Сообщение Dmitri Torner, despre un noul proiect NEXTGEN dedicat copiilor: „În sport, timpul trebuie măsurat în generații” появились сначала на #diez.
10:45
Ilie Postica, un tânăr din Moldova, a obținut locul 2 la Campionatul Mondial de Pizza desfășurat la Rimini, Italia. Ilie a concurat în categoria „Pizza in Pala”, scrie TOMM REVIEWS. Сообщение (foto) Un tânăr din Moldova a obținut locul 2 la Campionatul Mondial de Pizza desfășurat la Rimini, Italia появились сначала на #diez.
09:15
Ecosistemul de start-upuri din Moldova este în plină expansiune, cu tot mai mulți antreprenori care aleg să lanseze start-upuri tehnologice ce rezolvă probleme reale ale consumatorilor. În țara noastră există deja peste 100 de start-upuri active. În articolul de mai jos veți găsi o listă cu start-upuri promițătoare, pe care merită să le urmărim în 2024. Сообщение Start-upurile din Moldova pe care merită să le urmărești în 2024 появились сначала на #diez.
22 februarie 2024
18:00
FLYONE anunță despre reluarea zborurilor directe din/spre Tel Aviv. Astfel, la panoul de zbor, se poate vedea că începând cu data de 25 februarie 2024 se reiau cursele spre Israel. Сообщение Compania FLYONE reia cursele spre și din Tel Aviv. Care este orarul zborurilor появились сначала на #diez.
17:30
Consiliul Uniunii Europene a impus astăzi, 22 februarie, măsuri restrictive împotriva a șase persoane și a unei entități responsabile de acțiuni menite să „destabilizeze, să submineze sau să amenințe suveranitatea și independența Republicii Moldova”. Printre cei sancționați se află un ofițer din FSB, fruntași găgăuzi și doi proprietari de presă. Сообщение UE a sancționat șase persoane pentru amenințări la adresa independenței Moldovei появились сначала на #diez.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:15
Centrul Național de Inovații Digitale în Educație primește în vizită profesori și elevi pentru a cunoaște și explora echipamentele din Laboratorul de Tehnologii Educaționale din incinta Centrului Național de Inovații Digitale Educație „Clasa Viitorului”.. Ultima vizită a fost efectuată de elevii liceelor „M. Koțubinski” și „Vasile Vasilache” din Chișinău. Сообщение Elevii și profesorii se pot înregistra pentru o vizită în „Clasa Viitorului” și în Laboratorul de Tehnologii Educaționale din cadrul UPSC появились сначала на #diez.
17:15
Elevii din Republica Moldova sunt invitați să se aboneze la un formular de interes pentru a primi notificări referitoare la ziua când vor începe înregistrările pentru programul FLEX 2025/2026. Сообщение Vrei să înveți la un liceu din SUA? Abonează-te la un formular de interes pentru a afla când încep înregistrările pentru bursa FLEX появились сначала на #diez.
16:30
Federația Tinerilor Basarabeni din România (FTB) este o structură națională care reprezintă interesele elevilor și studenților basarabeni aflați la studii în România. Paula Bodlev, președinta (FTB), mi-a povestit despre obiectivele și realizările organizației în sprijinul tinerilor basarabeni. Tânăra pune accent pe importanța consolidării echipei și a colaborării între tinerii din România și Republica Moldova pentru a aduce schimbări pozitive în comunitate. Vă invit să aflați care sunt principalele proiecte ale federației și cu ce provocări se confruntă biroul de conducere la apărarea drepturilor și intereselor studenților basarabeni. Сообщение „Noi mereu suntem aici.” Paula Bodlev, președinta FTB România, despre suportul oferit tinerilor basarabeni появились сначала на #diez.
15:30
Maib, cea mai mare bancă din Republica Moldova, anunță despre faptul că Giorgi Shagidze își va continua mandatul de Președinte al băncii până la 31 decembrie 2025. În cazul unui IPO de succes al băncii, mandatul va fi prelungit până la 31 decembrie 2026. Decizia de a extinde mandatul lui Giorgi Shagidze urmează a fi supusă aprobărilor corespunzătore. Se anticipează că o decizie de aprobare va fi luată în următoarele zile, asigurând o continuitate fluentă a managementului și a dezvoltării strategice pentru maib. Сообщение Giorgi Shagidze își va continua mandatul de Președinte al maib появились сначала на #diez.
14:30
Centrul Municipal de Învățare și Educație a Adulților (CMIEA) invită locuitorii Municipiului Chișinău să se înregistreze la cursuri și programe de dezvoltare personală, profesională și educație civică gratuite. Printre cele 33 de cursuri se regăsește studierea programei „Microsoft Office Excel”, studierea limbii engleze și chiar a teatrului social. Сообщение Învață limba engleză și teatru social. Chișinăuienii se pot înscrie la cursurile gratuite de dezvoltare profesională появились сначала на #diez.
14:30
Ești pasionat(ă) de tenisul de masă? Centrul Municipal de Tineret Chișinău te invită să participi la Campionatul de tenis de masă. Oportunitatea este destinată tinerilor amatori, cu vârsta cuprinsă între 14 și 35 de ani. Сообщение Ai între 14 și 23 de ani? Participă la Campionatul de tenis de masă și câștigă premii bănești появились сначала на #diez.
13:30
Peste 200 000 de adolescente vor avea acces gratuit la produse de igienă menstruală. Acest lucru a devenit posibil după ce 41 de centre de sănătate prietenoase tinerilor din rețeaua Youth Klinic și 24 de Centre de tineret din Republica Moldova au fost dotate cu dispensere ce includ absorbante gratuite pentru fete. Сообщение 65 de centre pentru tineri, dotate cu aparate care vor oferi absorbante gratuite: „Mi-aș dori să le avem și în școală” появились сначала на #diez.
13:00
CCF Moldova a dat start campaniei „Să nu lăsăm nicio copilărie fără poveste. Donează o carte și dăruiește speranță”. Pentru a te alătura și tu campaniei, vizitează până în data de 19 martie 2024 librăriile Cărturești din Chișinău și lasă acolo propriile cărți care vor ajunge la familiile asistate de CCF Moldova. De asemenea, poți cumpăra o carte din librărie, iar Cărturești îți va oferi 20 % reducere la ea. Сообщение Fiecare copilărie merită o poveste. Donează o carte pentru copiii asistați de CCF Moldova появились сначала на #diez.
12:00
În luna mai, la sfârșitul fiecărui an de învățământ, elevii din Republica Moldova scriu cereri de solicitare a unei discipline opționale pe care o vor studia în viitorul an de învățământ. În anul de studii 2023/2024, gimnaziștii au putut să aleagă dintre 46 astfel de discipline, iar elevii claselor liceale – 44. În acest articol, vă vom explica care e faza cu aceste discipline, de ce ele se numesc opționale, cum e posibil ca dintre 46 elevii să fie obligați să aleagă doar din câteva și care este rolul Consiliului elevilor în promovarea și selecția disciplinelor opționale. Сообщение Ce trebuie să cunoască fiecare elev despre disciplinele opționale și ce rol are aici Consiliul elevilor появились сначала на #diez.
10:30
Adori fotbalul, adori spiritul londonez, preferi să faci achitări cu cardurile maib și Mastercard? Atunci visul tău de a ajunge pe legendarul Wembley Stadium la o finală Champions League e foarte aproape de realizare. Сообщение Trăiește pasiunea la maxim: hai cu maib și Mastercard la UEFA Champions League Final London 2024 появились сначала на #diez.
10:00
Universitatea Tehnică a Moldovei a lansat pe 21 februarie patru proiecte noi, cu suportul financiar obținut în cea de-a II-a rundă de granturi, acordate în cadrul Proiectului „Învățământul Superior din Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării și finanțat de Banca Mondială. Valoarea acestora depășește 3 milioane de euro și vor fi implementate până în anul 2025. Сообщение UTM a beneficiat de un grant de peste 3 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii universitare, dotări tehnice, modernizarea programelor de studii появились сначала на #diez.
09:00
Primăvara anului 2024 vine cu premiere și tendințe noi în lumea spectacolelor. În data de 30 martie, Media Show Grup prezintă spectacolul-concert „Manifest” pe scena Palatului Național „Nicolae Sulac” din Chișinău.  Сообщение Spectacolul-concert „Manifest” este un nou pas în arta modernă națională! появились сначала на #diez.
21 februarie 2024
18:45
S-a dat startul înregistrărilor pentru Moldova Digital Summit 2024! Evenimentul reunește experți naționali și internaționali din domeniul tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC). Aceasta este o platformă strategică pentru a facilita dialogul și colaborarea dintre sectorul public și privat în vederea accelerării transformării digitale a Moldovei.  Сообщение Moldova Digital Summit 2024: a fost dat startul înregistrărilor timpurii  появились сначала на #diez.
18:15
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a comunicat că la sfârșitul lunii februarie, transportatorii vor opri pentru trei zile rutele regulate raionale și interraionale din țară, în semn de protest. Această decizie vine ca urmare a analizei reacțiilor primite din partea reprezentanților statului, ca răspuns la revendicările transportatorilor expuse în cadrul protestului din 15 februarie 2024. Сообщение Transportatorii protestează. Timp de trei zile vor fi suspendate rutele raionale și interraionale появились сначала на #diez.
18:15
Valeriu Daraban este locotenent-colonel de poliție în rezervă, cavaler al Ordinului „Ștefan cel Mare”. Veteranul își amintește, că începând cu septembrie 1989, în partea stângă a Nistrului a fost declanșat un șir de acțiuni anti moldovenești. Сообщение (video) Istoria vie a MAI. Veteranul de război, Valeriu Daraban: „Eliberarea națională este inevitabilă” появились сначала на #diez.
17:45
Asociația Obștească „DVV International” lansează cea de-a IV-a ediție a concursului „Dezmințirea propagandei în istoria secolului al XX-lea - îndemn la Pace și dezvoltare”. Oportunitatea este destinată profesorilor de istorie și educație civică, elevilor de gimnaziu și liceu din Republica Moldova. Сообщение Îți place istoria și cercetarea? Înscrie-te la un concurs de eseuri și explorează modul în care propaganda a influențat viața oamenilor появились сначала на #diez.
17:00
Dacă îți place să dansezi pe ritmuri electronice notează în calendar data de 1 martie, în această zi la Arena Chișinău va avea loc festivalul Electric Spring. Organizatorii concertului își propun să te familiarizeze cu frumusețea și diversitatea muzicii electronice din Moldova. Astfel, vei reuși să descoperi talente noi și să savurezi din muzica artiștilor deja preferați din Moldova. De asemenea,  pe scenă vor urca muzicieni remarcabili din Marea Britanie și Germania. Сообщение Distrează-te la „Electric Spring”. Cine sunt artiștii care vor evolua și cât costă biletele появились сначала на #diez.
16:00
Standupovka continuă seria de evenimente Stand-Up Solo! În data de 9 martie, Vlad Sliusarenco este următorul comediant care va urca pe scena Teatrului Fără Nume din Chișinău! Сообщение „Tata Copkiilor” vine cu un concert solo de stand-up. Unde poți procura biletele появились сначала на #diez.
15:45
Standupovka continuă seria de evenimente Stand-Up Solo! În data de 9 martie, Vlad Sliusarenco este următorul comediant care va urca pe scena Teatrului Fără Nume din Chișinău! Сообщение Pe 9 martie, Vlad Sliusarenco te așteaptă la o seară plină cu glume despre cum e să fii un părinte появились сначала на #diez.
15:00
Deși Codul educației din Republica Moldova a fost votat în anul 2014, pe parcursul ultimilor 10 ani acesta a suferit mai multe modificări. Codul este format din 157 de articole, cinci dintre care ne vorbesc despre drepturile și obligațiile elevilor sau studenților, ale cadrelor didactice și ale părinților care au copii ce frecventează o instituție de învățământ. Сообщение Ce spune Codul educației despre drepturile și responsabilitățile părinților care au elevi появились сначала на #diez.
15:00
Pe 22 februarie 2024, începând cu ora 16.00, în spațiul cultural alternativ Buncăr din Chișinău va fi vernisată expoziția de pictură a artistului ucrainean Serhii Bojko – ЛІСОСМУГА („CENTURA FORESTIERĂ”). Сообщение În această săptămână, spațiul cultural alternativ Buncăr găzduiește vernisajul artistului ucrainean Serhii Bojko появились сначала на #diez.
14:45
Într-o serie de articole, ne-am propus să-ți relatăm despre experiențele tinerilor din Moldova care au beneficiat de unele burse datorită cărora au reușit să învețe peste hotarele țării sau să participe la diferite programe internaționale. De exemplu, Alina-Maria Țurcanu a împărtășit despre studiile în SUA, de care a avut parte prin intermediul bursei UGRAD, iar Maria Stratan ne-a introdus în lumea leadershipului prin prisma Programului pentru Liderii din Europa al Fundației Obama la care a participat. Alexandru Craevschi este un alt tânăr din Republica Moldova care, după finalizarea liceului, a ales să-și continue studiile în Japonia. Oportunitatea de a studia în Asia a venit după ce Alexandru a beneficiat de o bursă care i-a permis să urmeze un program de licență la Universitatea Tohoku din orașul japonez Sendai. Într-un interviu acordat pentru #diez, studentul ne-a relatat despre procesul de obținere a bursei, despre specificul studiilor asiatice și despre ce a reușit să descopere la cultura japoneză. Сообщение „Amestecam săpunuri și loțiuni crezând că sunt vrăjitor.” Alexandru Craevschi, despre obținerea unei burse la o universitate japoneză și pasiunea pentru chimie появились сначала на #diez.
14:00
Compania aeriană Wizz Air lansează o promoție pentru iubitorii de călătorii și nu doar. Astăzi, 21 februarie, până la ora 0.0, aveți posibilitatea să achiziționați biletele cu o reducere de 20 %. Pentru această ofertă, sunt disponibile 2 milioane de locuri. Сообщение Wizz Air lansează o promoție valabilă doar astăzi, 21 februarie! 2 milioane de biletele pot fi achiziționate cu 20 % reducere появились сначала на #diez.
13:30
În cadrul ședinței din 21 februarie 2024 a celor de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) s-a votat o nouă decizie privitoare la consumul de gaz. Potrivit hotărârii, prețul pentru acest serviciu s-a ieftinit cu trei lei și 59 de bani. Сообщение Începând cu 1 martie, prețul pentru un metru cub de gaz va fi diferit. Cât vor achita cetățenii появились сначала на #diez.
13:00
Uzina Metalurgică din Moldova (MMZ) continuă să conducă în mod sustenabil în domeniul ecologiei, investind sume semnificative în tehnologii moderne și proiecte de reducere a impactului ecologic. Сообщение În ultimii patru ani, Uzina Metalurgică din Moldova a beneficiat de investiții ecologice în valoarea de 7 milioane de dolari появились сначала на #diez.
12:30
Numărul regimurilor autoritare din lume este în creștere. Cel puțin aceasta arată „Indicele democrației” din anul 2023 publicat recent de The Economist Intelligence Unit (EIU). Raportul spune că aproape jumătate din populația lumii trăiește într-un anumit fel de democrație (45,4%), 7,8 % dintre oameni locuiesc într-o „democrație deplină”, iar 39,4 % sunt sub regimuri autoritare. Сообщение Numărul regimurilor autoritare din lume este în creștere. Ce loc ocupă Moldova în „Indicele democrației” появились сначала на #diez.
12:30
Singurul program de accelerare pentru industriile creative din Moldova revine. Yep!Moldova lansează o altă ediție a Creative Accelerator. Acesta este un program care oferă sprijin, informații, suport, resurse creative și antreprenoriale pentru echipele şi companiile care activează în domeniile createch¹. Сообщение Faci parte din comunitatea creativă a Moldovei și ai o idee de start-up? Participă la Creative Accelerator появились сначала на #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.