#diez

Acum 12 ore
18:15
Compania Nika TV Media a primit undă verde din partea Consiliului Audiovizualului (CA) pentru lansarea postului de televiziune cu tematică religioasă Nika TV. Acordarea licenței a fost decisă cu unanimitate de voturi la ședința din 13 februarie. Canalul va difuza emisiuni religioase autohtone din România și din Rusia și promite că nu va fi afiliat politic. Articolul În Moldova a fost lansat primul canal creștin-ortodox. „Nika TV nu va fi o televiziune politică” apare prima dată în #diez.
18:15
Pentru a avea o zi cât mai frumoasă și plină de emoții, echipa #diez îți vine în ajutor, ca de obicei, cu o listă cu recomandări de evenimente care vor avea loc pe parcursul zilei de 18 februarie. Articolul Recomandări #diez. Vezi la ce evenimente poți merge în ziua de marți, 18 februarie la Chișinău apare prima dată în #diez.
17:30
Vineri, 14 februarie 2020, la Universitatea de Stat din Moldova, în Sala Mare a Senatului, reprezentanţa Asociației Barourilor Americane Inițiativa pentru Supremația Legii din Republica Moldova (ABA ROLI Moldova) în parteneriat cu Facultatea de Drept a USM, a organizat pentru prima dată etapa națională a competiției Jessup Moot Court Competition. Articolul Cine sunt câștigătorii finalei naționale a primei ediții a competiției Jessup Moot Court Competition, la USM apare prima dată în #diez.
17:30
Concursul anual Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” (Moldova Science and Engineering Fair), ediția a VIII-a s-a desfășurat în perioada 14 – 16 februarie 2020, în incinta Liceului Teoretic cu Profil Real „Mihai Marinciuc” din Chișinău.  Articolul (doc) Au fost desemnați câștigătorii Concursului Național de Științe și Inginerie „Mold SEF” 2020. Vezi lista premianților apare prima dată în #diez.
17:15
Legenda rock Brian May, înaintea concertului umanitar „Fire Fight Australia”, a vizitat clinica pentru animale sălbatice din Brisbane. Chitaristul formației Queen a publicat pe contul său de Instagram mai multe fotografii alături de unul dintre „beneficiarii” centrului de îngrijire pentru animalele afectate de incendiile de vegetație. Articolul (video) Chitaristul englez Brian May a cântat pentru un koala salvat din incendiile din Australia apare prima dată în #diez.
17:15
Ești gata să surprinzi sectorul FoodTech cu ideile tale? Atunci participă la primul eveniment de antreprenoriat dedicat FoodTech – Startup Weekend FoodTech Chisinau, care va avea loc în perioada 28 februarie- 1 martie 2020, la Generator Hub Articolul Când la Chișinău va fi organizat primul eveniment de antreprenoriat dedicat sectorului foodtech apare prima dată în #diez.
16:30
Actorul Jackie Chan a promis pe o reţea de socializare chineză suma de un milion de yuani, aproximativ 132.000 de euro, persoanei sau instituţiei care va inventa un vaccin contra coronavirusului. Articolul Jackie Chan promite 132 000 de euro persoanei sau instituției care va elabora un vaccin contra coronavirus apare prima dată în #diez.
16:30
Bilanţul epidemiei de pneumonie virală a crescut luni la 1.770 de morţi în China continentală, potrivit cifrelor oficiale publicate luni care confirmă o încetinire a ratei zilnice de decese, chiar dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat că răspândirea coronavirusului rămâne „imposibil de prevăzut”. Articolul Peste 1700 de oameni au decedat din cauza coronavirusului. „Este imposibil de prezis ce direcţie va lua epidemia” apare prima dată în #diez.
16:30
La un secol de la revoluţia bolşevică, liderul Partidului Comunist din Rusia, Ghenadi Ziuganov, propune de a introduce conceptul de Dumnezeu în Constituţie.  Articolul Comuniştii din Rusia vor introducerea lui Dumnezeu în Constituţie apare prima dată în #diez.
16:15
Fiecare s-a gândit vreodată la o idee de afacere. Cu toate acestea, să ai o idee nu înseamnă să ai succes în realizarea ei. Cel mai des se renunță la începuturi, când apar primele greutăți. Într-adevăr, când pornești o companie, există o multitudine de variabile pe care nu le cunoști și uneori totul devine într-atât de complicat, încât îți vine să zici: „Altă dată!”. XY Accelerator vine să te ajute. Articolul Cine sunt cei care se pot înscrie la finanțare pentru afaceri în valoare de 8.000 de dolari apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
16:00
Un proiect de hotărâre de Guvern promovat de Agenţia Proprietăţii Publice prevede reorganizarea prin fuziune a trei întreprinderi de stat ce aveau sau au în gestiune aeroporturi. E vorba de întreprinderile de stat Moldaeroservice, care are în gestiune aeroportul Bălţi-Leadoveni şi Aeroportul Internaţional Chişinău, care vor fuziona prin absorbţie cu întreprinderea de stat Aeroportul Internaţional Mărculeşti, scrie Mold-Street.com. Articolul Aeroporturile mari din Moldova vor ajunge sub controlul unei companii. Cum argumentează inițiativa Agenţia Proprietăţii Publice apare prima dată în #diez.
16:00
Vrei să lansezi un portal de știri sau sa devii producator de content media? În discuții tete-a-tete cu Alexandru Lebedev vei discuta: Articolul Cum lansezi de la zero un portal de știri? Discuții tête-à-tête cu Alexandru Lebedev, fondator #diez apare prima dată în #diez.
15:45
Prestigioasa revistă fDi Magazine ce face parte din grupul publicației Financial Times, a acordat Zonei Economice Libere „Bălți” două distincții în cadrul clasamentului anual fDi FREE ZONES OF THE YEAR 2019, categoriile Supplier Development și Expansions. ZEL ,,Bălți” se numără printre primele 75 de Zone Economice Libere ce au fost nominalizate de către publicație din numărul total de 5383 de identități din întreaga lume. Articolul Zona Economică Liberă „Bălți” a fost inlcusă în Top 75 din 5385 la fDi Global Free Zones of the Year 2019 apare prima dată în #diez.
15:30
Parlamentul urmează să modifice legea cu privire la patenta de întreprinzător. Noile prevederi va facilita activitățile mediului de afaceri din domeniul turismului, inclusiv cel rural. Articolul (doc) Patenta de întreprinzător pentru pensiuni rurale va fi valabilă până în anul 2023 apare prima dată în #diez.
15:30
Judocanul Nicon Zaboroșciuc s-a clasat pe locul 5 la European Judo Open Oberwart 2020. Articolul Judocanul Nicon Zaboroșciuc s-a clasat pe locul 5 la European Judo Open Oberwart 2020 apare prima dată în #diez.
15:15
Vestea că un băiat a dispărut în drum spre școală a pus pe jar orașul Chișinău săptămâna trecută. Oamenii s-au mobilizat, iar un tânăr taximetrist a dat o lecție de viață multora dintre noi. Articolul Un taximetrist a salvat un copil de 13 ani, care s-a pierdut în Chișinău. „În locul meu, oricine ar fi procedat la fel” apare prima dată în #diez.
15:00
Dacă visai să rămâi măcar pe o noapte într-un castel medieval, acum dorința ta se poate materializa. Pentru cei care își planifică o călătorie frumoasă în Spania, am găsit o ofertă interesantă pe Airbnb. Pe site a fost plasată oferta unui sejur într-un castel medieval ca din filele de poveste. Articolul (foto) Planifici o călătorie în Spania cu prietenii? Cum puteți rezerva un castel medieval cu câte 34 de dolari pe noapte apare prima dată în #diez.
14:45
Zeci de comercianți care închiriază spații comerciale în preajma Gării Auto din zona Pieței Centrale au organizat în această dimineață un flashmob prin care și-au dorit să atragă atenția asupra situației în care au ajuns. Protestatarii au purtat pancarte: „Vrem să mâncăm”, „Vrem să lucrăm”, „Stop vandalism” Articolul Protest la Gara Auto. Comercianții susțin că sunt intimidați și presați să renunțe la spațiile pe care le arendează în preajmă apare prima dată în #diez.
14:45
Prestigioasa revistă fDi Magazine ce face parte din grupul publicației Financial Times, a acordat Zonei Economice Libere „Bălți” două distincții la nominalizarea fDi FREE ZONES OF THE YEAR 2019, categoriile Supplier Development și Expansions. ZELB se numără printre cele 68 de Zone Economice Libere ce au fost nominalizate de către publicație din numărul total de 5383 de identități din întreaga lume. Articolul ZEL „Bălți” a fost nominalizată la fDi Global Free Zones of the Year 2019 apare prima dată în #diez.
14:30
În perioada 10-16 februarie, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat peste 462,5 milioane de lei. Pe parcursul săptămânii trecute, au fost constatate 128 de încălcări ale legislației vamale, dintre care 69 se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a autoturismelor cu numere de înmatriculare străine. Tot în perioada vizată, au fost întocmite 65 de procese-verbale cu privire la contravenție și aplicate amenzi în sumă de peste 231 000 de lei. Articolul Serviciul Vamal a adunat în bugetul de stat aproape jumătate de miliard de lei într-o săptămână apare prima dată în #diez.
14:15
Un inspector din cadrul aparatului central al Inspectoratului pentru Protecţia Mediului şi altul din Direcţia control al fondului forestier, ariilor naturale protejate şi spaţiilor verzi au fost reţinuţi, cu puţin timp în urmă, de CNA şi procurorii anticorupţie. Bărbaţii sunt suspectaţi că au primit 60 000 de lei de la şeful unui ocol silvic pentru a trece cu vederea încălcările depistate în timpul verificărilor. Articolul Doi angajaţi ai Inspectoratului pentru Protecţia Mediului au fost reţinuţi de CNA pentru o mită de 60 000 de lei apare prima dată în #diez.
13:45
Igor Ceaika, Ambasadorul de afaceri în Moldova al Asociaţiei „Delovaia Rossia”, a decis să acopere toate cheltuielile pentru reparația Casei-muzeu „A. S. Pușkin” din Chișinău. Despre acest lucru a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Articolul Casa-muzeu „A. S. Pușkin” din Chișinău va fi renovată cu suportul fiului ex-procurorului rus, Igor Ceaika. Despre care sumă este vorba apare prima dată în #diez.
13:45
Constantin Borosan, lector în cadrul Departamentului Energetica, Facultatea Energetică și Inginerie Electrică, doctorand al Școlii Doctorale „Energetică și Inginerie Electrică”, anul II, a prezentat rezultatele unui amplu studiu privind „Securitatea Energetică a Republicii Moldova în contextul funcționării pieței concurențiale”, elaborat sub egida profesorului universitar, doctor habilitat Valentin Arion, în cadrul Programului de Burse în domeniul Politicilor Publice al Fundației „Soros-Moldova”. Articolul Studiu de politici publice: Securitatea energetică a Moldovei în contextul pieței concurențiale apare prima dată în #diez.
13:00
În cadrul ședinței operative de luni a serviciilor primăriei, Eugenia Ciumac, șefa Direcției Management Financiar a Primăriei Chișinău, a venit cu raportul de activitate a întreprinderilor municipale. Raportul a fost întocmit pentru anul 2019.  Articolul Raport la primărie. Care este întreprinderea municipală ce generează cel mai mare profit și câți bani aduce apare prima dată în #diez.
12:45
Viața continuă chiar dacă ești diagnosticat cu diabet zaharat. Un exemplu este că 85 de persoane din localitățile Edineț şi Briceni, care suferă de diabet zaharat ori sunt în grupul de risc de a face diabet zaharat de tip 2, și-au îmbunătățit cunoștințele despre modul în care pot preveni boala și complicațiile ei în cadrul seminarului „Diabetul zaharat – un mod deosebit de viață”. Seminarul a fost susținut de Rodica Galearschi, doctor endocrinolog la Centrul de Sănătate Publică Edineț al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Articolul Persoanele din regiunea de nord a țării, care suferă de diabet zaharat, au învățat cum să ducă un mod de viață fără griji apare prima dată în #diez.
12:45
Teama de coronavirus a dus nu numai la cumpărături impulsive, în Hong Kong, ci și la jafuri. Poliția a anunțat că investighează un furt de hârtie igienică în valoare de aproape 100 de lire sterline, relatează BBC. Articolul Doi hoți înarmați au furat sute de role de hârtie igienică în Hong Kong apare prima dată în #diez.
12:30
Se apropie perioada de susținere a examenelor de bacalaureat, prin urmare, ar fi oportune cât mai multe ore de istorie. Este util să iei din cărți și ore particulare cunoștințele de care ai nevoie, dar pentru a le fortifica, ți-ar prinde bine și careva ore non-formale. IstoriaMoldovei.md este un site care te va ajuta să înțelegi mai bine unele aspecte ale istoriei. Articolul (audio) Episod nou al podcastului „Istoria Moldovei”. Află mai multe despre originile evreilor, Israel și Iudeea apare prima dată în #diez.
12:30
Peste 60 de militari ai Armatei Naţionale participă în perioada 18 februarie-6 martie curent, la exerciţiul „KFOR 27 Mission Rehearsal Exercise” (KFOR 27 MRE), care se desfăşoară la Centrul de instruire militară din Hohenfels, Germania. Articolul Peste 60 de militari ai Armatei Naţionale se antrenează în Germania apare prima dată în #diez.
12:15
Vocalistul îndrăgitei trupe din Moldova Zdob și Zdub, Roman Iagupov, a fost în vizită la emisiunea culinară rusă „Smak” cu Andrei Makarevici. În bucătărie s-a discutat despre muzică, dat fiind faptul că Makarevici este un cantautor și chitarist, pianist, compozitor, fondatorul celei mai vechi formații rock încă active în Rusia, „Mașina Vremeni”, și despre bucate. Articolul (video) Zeamă, mămăligă și gustarea unui haiduc. Roman Iagupov, vocalistul trupei Zdob și Zdub, a fost în vizită la „Smak” apare prima dată în #diez.
12:15
Dosarul de învinuire a fostului șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari se confruntă la prima etapă cu probleme majore din cadrul sistemului judecătoresc. Despre acest lucru comunică Procuratura Generală. Articolul Procuratura Generală solicită strămutarea cazului Viorel Morari la o altă instanță. „Președinții judecătoriilor controlează în continuare sistemul” apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2020 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.