#diez

Acum o oră
13:30
Se zice că prietenii sunt familia pe care ți-o alegi. Aș mai adaugă că prietenii sunt și ceea ce îți rămâne dacă îți pierzi familia sau chiar dacă pierzi totul. Prietenia, ca și alte relații, e foarte diferită, câteodată neînțeleasă, nebunatică sau foarte greu remarcabilă. În acest articol am selectat cinci filme care explorează diversitatea și limitele unei prietenii adevărate. Articolul (video) Recomandări de la Mircea, fără spoilere: cinci filme despre prietenie, care îți vor frământa sufletul apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
13:00
În acest an, opt echipe naționale vor lupta pentru titlul de Campionă a Republicii Moldova la Fotbal. Decizia a fost luată în umra ședinței din 11 iunie 2021 a Comitetului Executiv al FMF.  Articolul Opt echipe naționale vor lupta în acest an pentru titlul de Campionă a Republicii Moldova la Fotbal. Care sunt acestea apare prima dată în #diez.
12:45
În cadrul Conferinței Științifice Internaționale „Tehnologii moderne: actualitate și perspective”, desfășurată în cadrul Săptămânii Științei, organizate de Academia de Științe a Moldovei și dedicate celei de-a 30-a aniversări de la proclamarea independenței Republicii Moldova, împlinirii a 60 de ani de la fondarea AȘM și a 75 de ani de la crearea primelor instituții științifice de tip academic, rectorul Universității Tehnice a Moldovei, prof. univ. dr. hab. Viorel BOSTAN, a prezentat rezultatele obținute de către cercetătorii UTM în cadrul proiectelor de cercetare. Articolul Săptămâna științei la AȘM. Rectorul Viorel Bostan a prezentat rezultatele obținute de către cercetătorii UTM apare prima dată în #diez.
12:30
Începând cu luna mai și până la sfârșitul lunii septembrie, este sezonul florilor de nufăr. În Moldova, am găsit trei locații unde poți admira frumusețea acestor plante acvatice. Dacă nu ai reușit să vizitezi niciuna dintre aceste trei locații, te ajutăm noi cu informațiile și coordonatele necesare. Articolul (foto) Trei locații din Moldova unde poți admira nuferi. Cum ajungi la lacuri și care este prețul unei flori apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
11:30
Echipa #diez crede că pe lângă disciplinele tradiționale, un elev (o elevă) din anul 2021 trebuie să cunoască și alte lucruri ce-i influențează direct viața socială și relațiile cu cei din jur. Din acest motiv, concomitent cu sesiunea de BAC, am decis să publicăm și câteva teste alternative ce vizează subiecte diferite de cele tradiționale. Unul dintre aceste teste ține de educația sexuală, un subiect foarte controversat în societatea noastră.  Articolul BAC alternativ: La ce întrebări ar răspunde elevii dacă ar avea examen la „Educația Sexuală” apare prima dată în #diez.
10:45
Autoritățile locale au publicat planul de reparație a străzilor și proiectele în derulare, care au loc sau urmează să fie efectuate în acest an. Programul municipal de reparație a străzilor și întreținere a infrastructurii rutiere prevede lucrări de întreținere curentă: lucrări de frezare și plombare a porțiunilor degradate a carosabilului, lucrări de aplicare a marcajului, lucrări de injectare a gropilor, lucrări de colmatare a fisurilor existente în asfalt, amenajare pietriș ș.a. Articolul (doc) Injectare, plombare sau aplicarea marcajului. Lista tuturor străzilor din Chișinău care vor fi reparate în 2021 apare prima dată în #diez.
10:15
Consiliul Europei te invită la The Youth Peace Week, o săptămână dedicată tinerilor și organizațiilor de tineret din regiunile afectate de conflicte. În cadrul acestei săptămâni vei obține mai multe competențe și resurse educaționale care te vor ajuta să îți sporești rolul, în calitate de tânăr(ă), în consolidarea păcii și transformarea conflictelor.  Articolul Ești interesat(ă) să descoperi mai multe despre rolul tău în consolidarea păcii? Consiliul Europei te invită la The Youth Peace Week apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
09:30
Autoritățile municipale au emis o notă informativă prin care informează chișinăuienii despre activitatea celor două centre mobile de vaccinare, troleibuzul și autobuzul, în zilele de sâmbătă și duminică curent. Articolul Campania de imunizare mobilă continuă. Unde vor staționa troleibuzul și autobuzul în zilele de sâmbătă și duminică apare prima dată în #diez.
09:00
Traficul rutier pe strada Ion Creangă va fi suspendat în totalitate în acest weekend, 12-13 iunie. Este vorba despte tronsonul între str. Alba Iulia și bd. Ștefan cel Mare și Sfânt. Articolul Traficul rutier pe strada Ion Creangă va fi suspendat în acest weekend. Cum urmează să fie redirecționat transportul public apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
20:15
Astăzi, 11 iunie, elevii din țară au susținut proba de bacalaureat la limba străină. La examen au participat 16 121 de candidați, dintre aceștia 4 821 au scris testul la Limba franceză. Mai jos vedeți exercițiile pe care le-au avut tinerii la această disciplină.  Articolul BAC 2021: ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba franceză apare prima dată în #diez.
19:30
Biroul de presă al Ministerului de Externe anunță că din numărul celor 59 de state incluse în tabelul destinațiilor de călătorie pentru moldoveni, în 18 cazuri au fost introduse modificări de conținut, printre acestea, se numără: România, Ucraina, Spania, Grecia, Cehia, Polonia, Serbia, Federația Rusă, Franța, Bulgaria, Macedonia de Nord, Albania, Kazahstan, Letonia, Estonia, Elveția, Emiratele Arabe Unite și Mexic. Articolul (doc) Au fost actualizare alertele de călătorii pentru moldoveni. 18 state anunță noi condiții de intrare în țară apare prima dată în #diez.
18:45
er și Institutul pentru Inițiative Culturale și Educaționale, organizează, în 16 iunie 2021, la ora 17.00, întâlnirea cu genericul IGOR VIERU: opt portrete și un album, care include lansarea volumului Igor Vieru, de Roland Vieru (Editura Cartier, 2021), și vernisarea expoziției de portrete din Colecția de artă plastică a MNL. Articolul Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” te invită la o lansare de carte și vernisarea unei expoziții apare prima dată în #diez.
18:45
Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că astăzi, 11 iunie curent, s-a încheiat perioada de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova la alegerile din 11 iulie 2021. Articolul CEC: „La alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021 am putea avea, cel mult, 24 de concurenți” apare prima dată în #diez.
18:15
În 2020, 160 de milioane de copii munceau în întreaga lume, iar jumătate dintre ei erau puși la munci periculoase, arată Uniunea Europeană care se angajează ca până în 2025 să pună capăt exploatării copiilor prin muncă. Articolul Uniunea Europeană își propune să pună capăt exploatării copiilor prin muncă până în 2025 apare prima dată în #diez.
17:45
Alte 54 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, trei sunt de import: 3 – Rusia. Numărul total de teste efectuate – 5 768, dintre care 1 084 – teste Rapid – Antigen. Articolul Încă 54 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în Moldova apare prima dată în #diez.
17:30
Departamentul de Relații Internaționale al Universității din Geneva (Elveția) a anunțat rezultatele selecției pentru bursele UniGe, oferite în cadrul programului de schimb academic universitar 2021/2022. Articolul Rezultatele selecției pentru bursele universității din Geneva, oferite în cadrul programului de schimb academic 2021/2022 apare prima dată în #diez.
16:45
Fără zgomot, toți cei care mă vor mort și încă trei filme interesante te așteaptă în acest weekend la cinematograful Cineplex. Alegerea o faci tu, dar cu oricare dintre ele nu vei da greș. Articolul (video) Ce filme să privești în acest weekend la cinematograful Cineplex din Chișinău apare prima dată în #diez.
16:45
Pe 12 și 13 iunie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” va continua maratonul imunizării. Astfel, sunt așteptate persoanele care au primit prima doză de vaccin Pfizer şi Sinopharm pe data de 21-23 mai, pentru administrarea celei de-a doua doze. Articolul „De la student la student”. În acest weekend continuă maratonul vaccinării din cadrul USMF apare prima dată în #diez.
16:30
Partidul Schimbării, condus de Ștefan Gligor, a depus, vineri, 11 iunie, la Comisia Electorală Centrală (CEC) actele necesare pentru înregistrare la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Articolul Partidul Schimbării, condus de către Ștefan Gligor, a depus actele pentru înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare apare prima dată în #diez.
16:15
După ce ieri, 10 iunie, antreprenorul moldovean Anatol Untură a anunțat că va oferi o bursă de 3 000 de lei unui tânăr cu rezultate bune la învățătură și care își va continua studiile la o universitate din Moldova, acum spune că i-a „explodat Facebook-ul” cu mai mult de 100 de cereri de participare. Articolul Anatol Untură, despre bursa de 3 000 de lei: „Am primit mai mult de 100 de cereri, vor fi minim două burse” apare prima dată în #diez.
16:00
Dacă te gândești să studiezi Business și Administrare la o universitate din Moldova, atunci aceste informații sunt pentru tine. Echipa #diez a organizat cel de-al șaptelea eveniment online din acest an în cadrul proiectului „Dacă rămân acasă, merg la...”. Despre cum este să fii student(ă) la Business și Administrare, inclusiv la o universitate din regiune, ce oportunități oferă domeniul, ce îți oferă aceasta după absolvire, cum este pregătită piața muncii pentru o astfel de meserie, dar și de ce proiecte poți beneficia dacă vrei să studiezi Business și Administrare ne-au povestit invitații noștri: Irina Todos, conferențiară universitară la Catedra de Științe Economice, Facultatea de Economie, Inginerie și Științe Aplicate a Universității de Stat „B.P Hasdeu” din Cahul, Petru Dubrovin, care este parte a echipei MAIB de aproape 13 ani, în prezent, șef al Serviciului Achiziții, și Cristina Vîzîi, studentă în anul I la Business și Administrare din cadrul UTM. Articolul (video) „Oferim posibilitatea de a studia simultan la două instituții.” Ce oportunități ai dacă vrei să studiezi Business și Administrare apare prima dată în #diez.
15:00
Singurul punct de trecere a frontierei nefuncțional până acum, în contextul pandemiei, Lipcani-Rădăuți Prut, se redeschide traficului transfrontalier. Articolul Punctul de trecere a frontierei Lipcani-Rădăuți Prut își reia activitatea începând de mâine, 12 iunie apare prima dată în #diez.
14:45
Urmăriți în spotul de mai jos ce eforturi fac organizațiile societății civile și mass-media locale pentru informarea corectă a cetățenilor despre ce înseamnă servicii publice de calitate. Articolul (video) Mai aproape de UE. Ce eforturi fac ONG-urile și media locale pentru informarea corectă a oamenilor despre servicii publice de calitate apare prima dată în #diez.
14:15
Astăzi, 11 iunie, elevii din țară au susținut proba de bacalaureat la limba străină. La examen au participat 16 121 de candidați, dintre aceștia 4 821 au scris testul la Limba franceză. Mai jos puteți vedea testul la franceză, pe care l-au avut de scris elevii care au învățat în clase bilingve. Articolul BAC 2021: ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba franceză (clase bilingve) apare prima dată în #diez.
14:15
Partidul Politic „ȘOR” s-a lansat astăzi în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Dar, lansarea a fost un pic mai diferită în comparație cu alți concurenți electorali, deoarece Ilan Șor s-a lansat în campania electorală singur, fără echipă, fiind proiectat pe un ecran. Acesta spune că echipa sa se află în teren și din acest motiv n-au putut fi prezenți. Totodată, Șor a menționat că se vede premier al țării. Articolul Fără echipă și proiectat pe un ecran. Ilan Șor a anunțat lansarea Partidului „ȘOR” în campania electorală apare prima dată în #diez.
Ieri
14:00
La mai bine de șaptezeci de ani de la încheierea sa, Institutul Polonez București, Ambasada Republicii Polone la Chișinău și Consiliul Voievodatului Wielkopolska vă invită, în perioada 14-30 iunie 2021, la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, să vizitați expoziția intitulată „Enigma. Victoria decriptării”. Articolul Muzeul Național de Istorie al Moldovei va găzdui expoziția „Enigma. Victoria decriptării”, în perioada 14-30 iunie apare prima dată în #diez.
13:45
Partidul „Puterea Oamenilor” s-a lansat, astăzi, 11 iunie, în campania electorală pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie curent. Lansarea a avut loc în mediul online, pe platforma Zoom, în semn de solidaritate cu elevii și profesorii care au făcut orele online. Articolul Partidul „Puterea Oamenilor”, condus de Ruslan Codreanu, s-a lansat în campania electorală apare prima dată în #diez.
13:30
Astăzi, 11 iunie, elevii din țară au susținut proba de bacalaureat la limba străină. La examen au participat 16 121 de candidați, iar cei mai mulți au scris proba la limba engleză. Iată subiectele testului la această disciplină. Articolul BAC 2021: ce subiecte au avut de rezolvat elevii la Limba engleză apare prima dată în #diez.
13:00
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova a organizat astăzi, 11 iunie, Ceremonia de depunere a Jurământului de medic și farmacist pentru absolvenții din Promoția 2021. Articolul (video) 990 de absolvenți au depus Jurământului de medic și farmacist. Evenimentul a avut loc pe Stadionul Zimbru apare prima dată în #diez.
13:00
Lumea înconjurătoare se digitalizează tot mai rapid, iar necesitatea de a interacționa și de a lucra eficient de la distanță devine tot mai simțită. Vizualizarea este punctul de legătură. Iată de ce, BEST Chișinău, organizație creată de către studenți pentru studenți, desfășoară în această vară un curs pe tema – Realitate Mixată. Articolul Echipa BEST Chișinău invită studenții la un curs cu tema „Realitatea Mixată” apare prima dată în #diez.
12:45
100 800 doze de vaccin produs de compania AstraZeneca au plecat, vineri, din România către Republica Moldova, în sprijinul autorităților implicate în lupta de combatere a pandemiei COVID-19. Articolul România donează Republicii Moldova alte 100 800 de doze de vaccin anti-COVID-19 apare prima dată în #diez.
12:45
Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță o avertizare meteorologică pentru ziua de vineri, 11 iunie. Meteorologii prognozează cod galben de instabilitate atmosferică. Articolul A cincea zi la rând meteorologii anunță cod galben de descărcări electrice și grindină apare prima dată în #diez.
12:00
Cea de-a V-a ediție a Concursului Universitar de Pictură „Limbajul simbolurilor culturale în viziunea artistică”, organizat de Facultatea Urbanism și Arhitectură a Universității Tehnice a Moldovei în perioada 23-24 aprilie 2021, și-a desemnat câștigătorii. Articolul Limbajul simbolurilor culturale, în viziunea artistică a studenților UTM apare prima dată în #diez.
10:30
Campionatul European de fotbal începe vineri, 11 iunie, meciurile urmând a se disputa, până pe 11 iulie, în 11 orașe de pe bătrânul continent, printre care și București. În partida de deschidere se întâlnesc Italia și Turcia, la Roma, pe „Stadio Olimpico”, cu începere de la ora 22.00, iar finala se va juca pe stadionul „Wembley“ din Londra. Articolul Astăzi începe Campionatul European la fotbal, EURO 2020. Vezi care este programul complet al competiției apare prima dată în #diez.
09:45
Guvernul României a actualizat joi seara lista țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de incidența cazurilor de COVID-19, pe coduri – verde, galben și roșu. Astfel, Moldova rămâne în zona verde pentru statul vecin. Articolul (doc) România a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Moldova rămâne în zona verde apare prima dată în #diez.
09:30
Autoritățile municipale au emis o notă informativă prin care au anunțat cum vor funcționa cele două centre mobile de vaccinare, troleibuzul și autobuzul. Articolul Adresele unde vor staționa astăzi cele două puncte mobile de vaccinare anti-COVID-19 apare prima dată în #diez.
09:15
11 iunie curent, este ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021. Articolul Ultima zi pentru depunerea documentelor în vederea înregistrării candidaților pentru alegerile anticipate apare prima dată în #diez.
09:00
Centrul Municipal de Tineret Chișinău a lansat câteva programe de dezvoltare pentru tineri, și anume: programul de dezvoltare a abilităților antreprenoriale și cluburile de interese pentru tineri. Articolul Filme, muzică și antreprenoriat. Centrul Municipal de Tineret Chișinău a lansat două programe de dezvoltare pentru tineri apare prima dată în #diez.
08:00
Astăzi, 11 iunie, elevii din țară susțin proba de Bacalaureat la limba străină. La examen vor participa 16 121 de candidați, iar cei mai mulți vor scrie proba la limba engleză. Articolul BAC 2021: peste 16 000 de elevi din țară susțin astăzi bacalaureatul la limba străină apare prima dată în #diez.
10 iunie 2021
20:15
Tabloul „Atelierul”, de Pablo Picasso, a fost expus miercuri într-un supermarket din Essonne, la sud de Paris, departament unde va fi inaugurat în 2025 un „Centru Pompidou regional”, care va adăposti opere din Muzeul Naţional de Artă Modernă al Franţei. Articolul Un tablou pictat de Picasso a fost expus într-un supermarket din Essonne, o suburbie a Parisului apare prima dată în #diez.
19:45
Elevii care învață cel puțin în clasa a VIII-a pot deveni membri ai Consiliului National al Elevilor pentru mandatul 2021-2022. Articolul Dorești să faci o schimbare în domeniul educațional? Devino membru al Consiliului National al Elevilor apare prima dată în #diez.
19:15
Vin zile călduroase și vrem să profităm maxim de ele. Balcoanele și terasele pot fi mici, dar asta nu ne oprește să creăm minigrădina noastră privată. Mai ales că plantele atrag fluturi, păsări și polinatori, lucru ce ne face să savurăm cu mai multă plăcere cafeaua de dimineața sau frappuccino. Articolul Grădinărit urban. Orangeria Floral Soul vă oferă idei de plante pentru terasă și balcon apare prima dată în #diez.
18:30
Alte 60 de cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Articolul 60 de cazuri noi de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore apare prima dată în #diez.
18:00
Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, pentru data de 11 iulie curent, desfășurarea referendumului local în satul Dancu, raionul Hâncești. Plebiscitul a fost iniţiat de către un grup de cetăţeni pentru revocarea primarului din localitate. Articolul Referendum pentru revocarea primarului, chiar în ziua alegerilor parlamentare într-un sat din raionul Hâncești apare prima dată în #diez.
17:45
Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) a semnat un Acord de colaborare cu Universitatea de Stat din Moldova (USM) pentru a distribui pe larg în mediul academic rezultatele Studiului Generații și Gen (SGG). De asemenea, UNFPA va oferi burse și va susține organizarea unor evenimente academice naționale și internaționale pentru lansarea și prezentarea principalelor studii realizate de profesori și studenți în baza SGG pentru promovarea rezilienței demografice. Articolul Rezultatele studiului „Generații și Gen” vor fi utilizate de mediul academic în cercetările lor apare prima dată în #diez.
17:30
Eclipsa parţială de Soare, care a avut loc astăzi, a fost transmisă live de NASA. Fenomenul astronomic a debutat pe cerul din Canada, a traversat coasta nord-vestică a Groenlandei, Polul Nord și a ajuns până în Siberia Orientala.  Articolul (video) NASA a publicat un video cu eclipsa solară de astăzi, care a fost vizibilă și în țara noastră apare prima dată în #diez.
17:15
Vrei să-ți continui studiile la o universitate din Moldova, dar te pierzi prin informațiile oferite de site-urile oficiale ale universităților și nu știi la ce să te aștepți? Nu ai idee ce cursuri vei studia, unde vei putea face stagiul de practică, unde te vei putea angaja după absolvire și ai multe alte întrebări fără răspuns? Echipa #diez vine și în acest an cu 10 evenimente online la care vor participa câte trei invitați – un profesor, un specialist și un student – care îți vor răspunde la întrebările care te frământă despre o anumită specialitate. De asemenea, vom avea și cinci evenimente speciale cu câte un invitat care are un job interesant pe piața din Moldova, așa încât să te informăm și să te ajutăm să iei o decizie în privința studiilor tale universitare. Urmărește mai jos evenimentul LIVE.  Articolul (video) Vrei să depui actele la Business și Administrare? Urmărește live evenimentul nostru de orientare în carieră despre acest domeniu apare prima dată în #diez.
17:00
Rectorul Universității de Stat din Moldova, dr., conf. univ. Igor Șarov a avut astăzi, 9 iunie, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, E.S. Katayama Yoshihiro. La discuții au mai participat Prim-secretarul Ambasadei Japoniei în Republica Moldova, dl Atsutoshi Hagino și prorectorul pentru informatizare al USM, dl Sergiu Corlat. Articolul Ambasada Japoniei susține demersurile de modernizare a Universității de Stat din Moldova apare prima dată în #diez.
17:00
În cadrul proiectului „Forță de muncă calificată pentru sectorul IT din Moldova: Educație digitală pentru tinere și crearea unei Academii de Securitate Cibernetică”, inițiat de Agenția Europeană pentru Migrație (EMA) și finanțat de Agenția Slovacă pentru Cooperare Internațională în Dezvoltare (SlovakAid) şi ESET, a fost echipat cu toate tehnologiile necesare un nou laborator IT la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică de la UTM. Articolul Academia de Securitate Cibernetică ESET de la UTM este la prima promoție în anul 2021 apare prima dată în #diez.
17:00
Curtea Constituțională a declarat neconstituțională modificarea operată, de către parlament, la legea cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii în legătură cu majorarea numărului membrilor CSM de la 12 la 15. Astfel, prin decizia adoptată de CC, este anulată și hotărârea parlamentului din 17 martie 2020 prin care Elena Belei, Carolina Ciugureanu-Mihăiluță, Valentina Coptileț și Ion Crețu au fost numiți în funcția de membri ai CSM. Articolul CC a declarat neconstituțională hotărârea parlamentului privind numirea a patru membri noi la CSM apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.