#diez

Acum 8 ore
21:15
Ministerul de Externe a actualizat alertele de călătorie pentru cetățenii Republicii Moldova. Unele state au scos țara noastră din lista țărilor cu risc epidemiologic sporit, iar în alte țări autoizolarea timp de 14 zile rămâne în continuare obligatorie. Articolul (doc) Alertă de călătorie! Unde pot merge moldovenii fără a sta în carantină și în ce țări intrarea este interzisă apare prima dată în #diez.
20:15
Antreprenorul Artur Gurău, care dezvoltă împreună cu Vitalie Eșanu aplicația mobilă VoteMeApp, soluție ce face posibilă votarea de la distanță cu verificarea identității pentru orice comunități sau organizații, este primul DemTech Fellow anunțat în cadrul unui program lansat de Alliance of Democracies, menit să susțină proiecte inovative în domeniul democrației. Articolul Startup-ul VoteMeApp dezvoltat din Moldova, este primul proiect selectat în cadrul DemTech Fellowship pentru proiecte inovative în domeniul democrației apare prima dată în #diez.
Acum 12 ore
17:30
Apa unui râu din Comrat a devenit mov, pe alocuri însoțit de un miros neplăcut. Serghei Anastasov, primarul orașului, susține că apa ar fi contaminată de scurgerile de la o fabrică din apropiere. Articolul Apele unui râu din Comrat au devenit mov. Cum explică specialiștii modificarea cromatică apare prima dată în #diez.
17:00
După ce a căzut și ultimul ac la pământ de la bradul de Crăciun în timp ce-l scoteai din casă, e timpul pentru o rezoluție. Așa cum ne-a obișnuit tradiția, la început de an punem dorințele și scopurile pe foaie. Ce-ar fi ca în 2021 să crești o plantă nouă? Să urmărești cum crește frunzuliță cu frunzuliță și să te minunezi de ea. Iar la sfârșit de an, să îți dai seama că având grijă de o plantă, ai crescut și tu ca om. Articolul (foto) Crește o nouă plantă în noul an. Floral Soul te ajută să găsești floarea perfectă pentru tine apare prima dată în #diez.
16:45
Z Generation este o competiție pentru tinerele talente din domeniul modei – studenți, tineri designeri și proaspeți absolvenți. În cadrul concursului, ei au oportunitatea de a-și pune în scenă creațiile și a le prezenta publicului larg și de a fi ghidați  de experți locali și internaționali în dezvoltarea propriei colecții. Articolul ZIPhouse a dat start celei de-a IV-a ediție a concursului Z Generation. Tinerii designeri sunt invitați să își prezinte propriile colecții apare prima dată în #diez.
16:45
În Moldova au fost confirmate încă 514 cazuri de infectare cu COVID-19. Din numărul total de cazuri, cinci sunt de import (2 – Germania, 1 – Irlanda, 1 – România, 1 – Nigeria). Articolul Alte 514 cazuri de infectare cu COVID-19 au fost confirmate Moldova apare prima dată în #diez.
16:30
Dacă ar fi acum să răscolești prin documentele din calculatorul tău, cu siguranță vei găsi o mulțime de prezentări. Recunoaște, nu-i așa că unele dintre ele lasă de dorit și ai fi vrut să le faci mai interactive și interesante, dar pur și simplu nu ai avut cum? Odată cu trecerea în online a tuturor activităților curente, competența de a crea prezentări memorabile a devenit ceva imperativ. Articolul Pregătește cele mai memorabile prezentări. Ce este Genially și cum te ajută să creezi apare prima dată în #diez.
16:00
Franța a anunțat că va impune călătorilor care vin din alte țări europene să prezinte un test PCR realizat cu 72 de ore înainte de plecare. Regula este valabilă începând de duminică, 24 ianuarie, relatează Digi24. Articolul Noi reguli de intrare în Franța. Călătorii vor trebui să prezinte un test PCR realizat cu 72 de ore înainte de plecare apare prima dată în #diez.
16:00
Site-ul Rosselhoznadzor a publicat o hotărâre care interzice importarea merelor din Moldova pe teritoriul Federației Ruse a 20,2 tone de mere din cauza necorespunderii acestora cu standardele pieței euroasiatice. În urma controlul fitosanitar a fost depistat un obiect de carantină pentru Uniunea Economică Eurasiatică. Articolul Rusia a întors 20 de tone de mere moldovenești din cauza necorespunderii cu standardele pieței euroasiatice apare prima dată în #diez.
16:00
Echipa #diez continuă să aducă informații și resurse utile pentru tinerii participanți la olimpiade. Pentru a facilita procesul de studiu, am încercat să scriem o serie de sfaturi pentru proba de la limba engleză. Articolul (doc) Ce trebuie să cunoști dacă participi la Olimpiada la Limba engleză. Vezi cerințele și testele din anii precedenți apare prima dată în #diez.
15:45
Circa 26 de milioane de lei vor fi achitați pentru 11 locuri de amplasare a gheretelor pe teritoriul Chișinăului. Negocierile au avut loc între municipalitate și agenții economici în cea de-a 3-a licitație. Locurile de amplasare a gheretelor vor fi achitate în rate pe o durată de cinci ani. Articolul Circa 26 de milioane de lei vor fi achitați pentru 11 locuri de amplasare a gheretelor în Chișinău apare prima dată în #diez.
15:15
„Talk For Moldova” te invită să participi gratuit la un eveniment online, unde vei avea posibilitatea să cunoști partea tehnică a unui proiect de succes din Republica Moldova. Articolul Participă gratuit la un eveniment marca „Talk For Moldova” și află partea tehnică a unui proiect de succes apare prima dată în #diez.
15:00
Pilotarea programului de instruire profesională pentru conducătorii din instituțiile de învățământ superior „Leadership si Management” se referă la pachetul de lucru 2.2. Scopul pilotării este ca membrii proiectului să urmeze programul de instruire, ca formabili. La finele pilotării se va face evaluarea programului de către toți membrii proiectului, în scopul îmbunătățirii acestuia şi ajustarea în vederea livrării programului viitorilor formabili. Articolul În instituțiile de învățământ superior din țară are loc pilotarea proiectului „Leadership și Management” apare prima dată în #diez.
14:30
Garanţia reprezintă perioadă de timp, stabilită de lege care curge de la data livrării produsului, serviciului şi în cadrul căreia vânzătorul, prestatorul sau producătorul se angajează faţă de consumator, fără solicitarea unor costuri suplimentare, de a restitui preţul plătit, de a înlocui, de a repara sau întreține produsul cumpărat. Uneori, vânzătorii apelează la șiretlicuri pentru a nu-și onora obligațiile, iar clienții sunt nevoiți să scoată o sumă de bani pentru repararea produsului neconform. Articolul Ce trebuie să știm despre garanția produselor noi? Specialiștii vin cu recomandări apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
14:15
De fiecare dată când cunoaștem moldoveni care au emigrat peste hotare și au reușit să se realizeze acolo, ne bucurăm mult pentru succesele lor și încercăm să vă facem cunoscute și vouă istoriile lor. Exact asta și-a propus să facă și Arina Diaconu, o tânără din Moldova care s-a stabilit la Londra acum doi ani. Articolul (video) Descoperă istoriile de succes ale moldovenilor din Marea Britanie. O tânără a lansat un canal de YouTube dedicat diasporei apare prima dată în #diez.
13:30
Preşedintele american, Joe Biden, a anunţat joi că orice persoană care ajunge cu avionul în Statele Unite va fi obligată de acum înainte să intre în carantină, scrie agerpres.ro. Articolul Joe Biden a anunțat noi reguli pentru toate persoanele care ajung în SUA cu avionul apare prima dată în #diez.
13:15
Dacă vrei să-ți faci studiile la o universitate din Federația Rusă, atunci să știi că pe 20 ianuarie a început selecția de admitere a cetățenilor din Moldova la învățământul universitar (bugetar) pentru anul 2021/2022.  Articolul Tinerii din Moldova, care vor să-și facă studiile în Federația Rusă, pot depune dosarele pentru procesul de admitere apare prima dată în #diez.
12:45
Compania Paynet oferă posibilitatea de a plăti facturile din întreaga Europă. Acum serviciile de plăți online s-au extins și oferă acces moldovenilor aflați în afara țării, să achite orice servicii din Moldova, ușor, rapid și în siguranță. Articolul (video) Cum plătești facturile din Moldova aflându-te peste hotare apare prima dată în #diez.
12:45
Alegerea unei cariere sau schimbarea acesteia este, pentru majoritatea dintre noi, o experiență confuză și neliniștitoare. Mulți îți vor spune „urmează-ți pasiunea” sau „fă ceea ce îți place”, dar acest sfat nu este de foarte mare ajutor. Articolul American House te invită la un workshop dedicat doritorilor de a găsi sau schimba locul de muncă apare prima dată în #diez.
12:30
Leonid Oleinicenco a fost reales în funcția de președinte al Federației Moldovenești de Fotbal. Acesta urmează să dețină funcția pentru următorii 4 ani (2021-2025). Pentru Leonid Oleinicenco au votat 104 din cei 111 delegați ai Congresului. Articolul Leonid Oleinicenco a fost reales în funcția de președinte al Federației Moldovenești de Fotbal apare prima dată în #diez.
12:30
O nouă televiziune cu format generalist a primit licență din partea Consiliului Audiovizualului (CA), cu opt voturi pro și un vot împotrivă. Postul se va nume TV Plus și va fi difuzat prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară. Compania care deține licență de emisie pentru acest canal, TV Entertainment Plus, a fost înregistrată acum o lună. Articolul În Moldova a apărut un nou post de televiziune. Cum se numește și ce va difuza apare prima dată în #diez.
12:30
Au mai rămas trei luni până la cea de-a 93-a ceremonie a premiilor Oscar. În acest an va fi o listă frumoasă cu nominalizări ale lungmetrajelor la categoria cel mai bun film. Să ne amintim doar de „Procesul celor șapte din Chicago”, „Ma Rainey’s Black Bottom”, „The Father”, „Frăția celor cinci” și „Nomadland” care au adunat cele mai multe mențiuni pentru ediția din acest an. Articolul (video) 20 cele mai bune filme care au luat Oscarul din 2000 încoace. În acest an, premiile vor fi acordate în aprilie apare prima dată în #diez.
12:00
Atât Igor Dodon, cât și deputatul socialist Vlad Batrîncea susțin că odată cu deschiderea noii sesiuni parlamentare, socialiștii vor propune un proiect de lege nou legat de oferirea limbii ruse unui statut special în Moldova. Articolul Socialiștii vor înainta în parlament altă lege care să-i ofere limbii ruse statut special în Moldova apare prima dată în #diez.
11:45
Republica Moldova va primi un grant în valoare de 10 milioane de euro pentru extinderea serviciilor de alimentare cu apă în zonele rurale. Grantul va fi oferit în urma Acordul suplimentar de finanțare și Acordul de grant pentru finanțarea proiectului „Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă şi canalizare, Moldova Centru, faza 2” semnat de Ministerul Finanțelor și Banca de Dezvoltare a Germaniei. Articolul Moldova va primi un grant în valoare de 10 milioane de euro pentru extinderea serviciilor de alimentare cu apă în zonele rural apare prima dată în #diez.
11:15
O cățelușă devotată a petrecut zile întregi în fața unui spital din Turcia așteptând ca stăpânul său bolnav să fie externat, scrie The Guardian. Articolul (video) O cățelușă a așteptat zile întregi în fața unui spital în care stăpânul său era internat apare prima dată în #diez.
11:15
În actuala componență a Legislativului Republicii Moldova sunt 26 de deputate, inclusiv președinta forului legislativ. Astfel, aproape fiecare al patrulea deputat în parlamentul de Legislatura a X-a este femeie. Articolul Numărul deputatelor în parlament este în creștere. Care fracțiune are cele mai multe femei componența sa apare prima dată în #diez.
11:00
Igor Dodon continuă să conducă emisiunea „Președintele răspunde”, doar că din postura de președinte al PSRM. Tradițional, el comentează ultimele evenimente politice și răspunde la întrebările oamenilor. Astăzi, s-a referit în mare parte la ultima decizie a CC cu privire la anularea legii care oferea statut special limbii ruse pe teritoriul Moldovei. Articolul Igor Dodon anunță proteste săptămâna viitoare în legătură cu ultima decizie a Curții Constituționale apare prima dată în #diez.
11:00
Din 1 ianuarie 2021, este interzisă utilizarea și comercializarea pungilor și veselei din plastic, precum și a bețișoarelor de unică folosință, cu excepția celor biodegradabile. Astfel, direcția de Poliție a municipiului Chișinău a efectuat mai multe verificări la mai mulți agenți economici. Articolul (foto) Mai mulți agenți economici care vindeau bunuri din plastic au fost sancționați. Care este suma amenzilor aplicate apare prima dată în #diez.
10:30
Inspectoratul General al Poliției (IGP) a făcut bilanțul cu privire la activitatea și rezultatele obținute în anul 2020 și a prezentat prioritățile de lucru pentru anul curent. Fenomenul infracțional în anul 2020 a înregistrat o scădere cu 17,54 %. Din numărul total de infracțiuni, 48 % revin infracțiunilor contra patrimoniului. Articolul IGP a făcut bilanțul cu privire la activitatea și rezultatele obținute în 2020. Fenomenul infracțional a înregistrat o scădere apare prima dată în #diez.
10:15
Orice profesor este mândru de succesele discipolilor săi. La Universitatea Tehnică a Moldovei există foarte multe asemenea experiențe. Una dintre acestea scoate în evidență studenții grupelor ARH-191, ARH-192, Facultatea Urbanism și Arhitectură, specialitatea „Arhitectura”, și pe profesoara lor, lect. univ. Mariana HADJI-BANDALAC, care le predă disciplinele „Desen” și „Pictură”. Articolul Studenții de la UTM au prezentat lucrările semestriale la pictură. „Sunt foarte mândră de discipolii mei” apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2021 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.