#diez

Acum 5 minute
12:30
Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică a dat aviz pozitiv marţi, 25 iunie, unui proiect de hotărâre a legislativului privind numirea lui Alexandr Esaulenco în funcția de director al Serviciului Informații și Securitate (SIS). Articolul Directorul adjunct de la SIS, Alexandr Esaulenco va fi propus la funcția de director al instituției apare prima dată în #diez.
Acum 30 minute
12:15
O nouă rundă de instruiri din cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” s-a desfășurat săptămâna trecută la Chișinău. Această sesiune are menirea să susțină participarea femeilor-lidere din Moldova în procesul de luare a deciziilor, dar și să fie pregătite pentru alegerile generale locale din 20 octombrie 2019. Articolul Ana Nichita: „A fi femeie în politică nu este dificil…” apare prima dată în #diez.
Acum o oră
12:00
Facebook s-a asociat cu alte 27 de organizaţii din toată lumea pentru înfiinţarea asociaţiei non-profit „Libra” şi crearea unei monede virtuale noi numită tot LibraLibra, a anunţat Mark Zuckerberg printr-o postare pe Facebook. Articolul Poți achita facturile sau călătoriile în transportul public. Facebook anunță lansarea unei monede virtuale „Libra” apare prima dată în #diez.
12:00
În perioada 11-21 iunie 2019, la Chișinău au avut loc ateliere de schimb de experienţe în cadrul Coalițiilor Organizaţiilor Societăţii Civile (OSC) de pe ambele maluri ale Nistrului. Astfel pe 11 iunie 2019, a avut loc atelierul Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități, care întrunește 29 de asociații obștești de pe ambele maluri ale Nistrului. Articolul Coalițiile între organizațiile societății civile de pe ambele maluri ale râului Nistru, construiesc noi punți de cooperare apare prima dată în #diez.
Acum 2 ore
11:00
Fracțiunea Partidului Șor se arată îngrijorată de atitudinea majorității parlamentare (ACUM și PSRM) în raport cu opoziția. Într-un comunicat de presă, Partidul Șor enumeră o serie de încălcări pe care le-a comis deputații din majoritate, una dintre care este „excluderea din activitatea parlamentară normală a fracțiunii Partidului Șor”. Articolul Fracțiunea Partidul Șor declară că majoritatea parlamentară nu i-a chemat la ședințele parlamentului. „Creează condiții neconfortabile pentru opoziție” apare prima dată în #diez.
11:00
Cercetătorii Departamentului Microelectronică și Inginerie Biomedicală din cadrul Facultății Calculatoare, Informatică și Microelectronică, Nicolai Ababii, doctorand, împreună cu conferențiarul universitar Vasilii Crețu, sub îndrumarea profesorului Oleg Lupan, directorul Centrului Nanotehnologii și Nanosenzori, în colaborare cu Universitatea din Kiel, Germania, în premieră au proiectat, obținut și cercetat senzori de acetonă pe bază de nanofire de CuO/Cu2O/Cu rețea de heterojoncțiuni prin metoda printării 3D într-o singură etapă. Articolul Cercetătorii UTM în colaborare cu savanții din Germania au realizat o premieră internațională în domeniul nanoștiinței apare prima dată în #diez.
10:45
Un şef de secţie şi un medic din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfînta Treime” au fost reţinuţi de către ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuiţi de corupere pasivă.  În urma perchiziţiilor desfăşurate, în biroul de serviciu şi domiciliul medicilor au fost găsite peste 155 500 de lei, 2 000 de ruble, 8 500 de lire sterline şi 3 000 de dolari. Articolul Doi medici de la spitalul „Sfânta Treime” au fost reținuți de CNA. Aceștia ar fi estorcat de la pacienți aproape 500.000 de lei apare prima dată în #diez.
Acum 4 ore
10:00
Consiliul Superior al Magistraturii a cerut demisia din funcția de Judecător al Curții Constituționale a lui Corneliu Gurin. O decizie în acest sens a fost anunțată astăzi, la ședința instituției. Articolul CSM solicită demisia lui Corneliu Gurin din funcția de judecător al Curții Constituționale apare prima dată în #diez.
09:30
Primăria municipiului Chișinău informează că luni, 24 iunie, a fost dat startul lucrărilor de reabilitare a zonei pietonale și iluminarea edificiilor din centrul istoric al capitalei, în perimetrul străzilor: Maria Cebotari – str. Alexei Șciusev – str. Sfatul Țării – str. Mihail Kogălniceanu.  Articolul (foto) Zona pietonală în perimetrul a patru străzi din nucleul istoric al Capitalei va fi reabilitată. Cum va arăta apare prima dată în #diez.
09:15
În cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere - construind poduri între societatea civilă și comunitățile de pe două maluri ale Nistrului”, continuă instruirile comune între ONG-urile de pe ambele maluri ale Nistrului, menite să sporească cooperarea și încrederea între reprezentanții și beneficiarii acestora. Articolul „Construim punți, depășim bariere”. A fost lansată prima platformă de instruiri online pentru ONG-urile de pe ambele maluri ale Nistrului apare prima dată în #diez.
09:15
În perioada caniculară, unde mai dai că meteorologii au prelungit codul galben de căldură, specialiștii recomandă întrebuințarea a cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi. Pe arșiță apa e vitală nu doar pentru oameni, ci și pentru prietenii noștri mai mici, patrupezii care vagabondează. În acest sens, fostul candidat pentru toate circumscripțiile din țară, motanul Lunohod, a inițiat o campanie inedită, #OcănuțăCuApă. Articolul #OcănuțăCuApă și nimic mai mult. Motanul Lunohod a lansat o campanie pentru mustăcioșii cu patru lăbuțe apare prima dată în #diez.
08:45
Nu rata ultimul spectacol din această stagiune! Teatrul Național Eugene Ionesco te invită la comedia „Iubirea la proști”, iar după spectacol va fi organizată o tombolă cu premii din partea partenerilor fideli. Nu rata șansa să-ți reîncarci bateriile înainte de a pleca în vacanța de vară! Spectacolul va avea loc pe 29 iunie.  Articolul O comedie franceză cu umor rafinat și replici explozive. Nu rata „Iubirea la proști”, ultimul spectacol din stagiunea curentă apare prima dată în #diez.
Acum 6 ore
08:30
De data aceasta pe ecrane: The Rising of the Shield Hero. Nu știi ce să faci pe 26 iunie, vino la un film, rulat într-o companie de oameni frumoși, creativi și bravi.  Articolul Pe ecrane: „The Rising of The Shield Hero”. Pregătește-ți floricelele de porumb, buna dispoziție și hai la movie night apare prima dată în #diez.
08:30
Aproximativ 50% dintre deșeurile pe care le producem pot fi reciclate, în loc să ajungă să fie depozitate în gunoiști. Aceasta este concluzia proiectului-cercetare „Instigare la Reciclare”. Articolul (video) „Dacă nu acționăm acum, copiii noștri nu vor avea floră și faună”. 50% dintre deșeurile pe care le producem pot fi reciclate apare prima dată în #diez.
08:00
Muzica nu cunoaște hotare, cel puțin, de acest lucru sunt convinși cei de la Ambasada Germaniei la Chișinău. Duminică, pe 30 iunie 2019 la ora 19:30, la Teatrul Verde din Chişinău va avea loc concertul de vară organizat de Ambasada Germaniei. Genericul evenimentului „Muzica nu cunoaşte hotare. Franz Schottky în ospeţie la prieteni”. Articolul „Muzica nu cunoaște hotare”. Ambasada Germaniei organizează un concert la Teatru Verde apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
20:45
Pe 24 iunie sărbătorim Ziua Universală a Iei, simbol al identității și creativității spațiului românesc. Inițiativa a luat naștere în 2013, pe Facebook, devenind ulterior un eveniment internațional. Propusă de comunitatea online „La Blouse Roumaine”, această zi este în prezent sărbătorită în 48 de țări, în peste 100 de orașe de românii de pretutindeni. Articolul (foto) „Folclorul e oxigen pentru un popor astmatic”. Cum s-a văzut Ziua Universală a Iei pe rețelele de socializare apare prima dată în #diez.
19:30
A început o nouă săptămână și asta înseamnă că ne așteaptă o mulțime de evenimente frumoase. I-ați prietenii, buna dispoziție și descoperă cele mai frumoase momente care se întâmplă în ziua de marți, 25 iunie. Articolul Recomandări #diez. Cele mai frumoase evenimente pentru ziua de marți, 25 iunie apare prima dată în #diez.
19:15
După ce Sorin Stati, ex-director al companiei MoldATSA, a făcut o serie de dezvăluiri în cadrul emisiunii „Politica” cu Natalia Morari, unde a declarat că prin intermediul Poștei Moldovei erau exportate zilnic câte 7 – 11 tone de țigări, „Poșta Moldovei” a venit cu o reacție, menționând că acuzațiile sunt false. Articolul Î.S. „Poșta Moldovei” neagă că ar fi implicată într-o schemă frauduloasă cu anabolizante și țigări apare prima dată în #diez.
18:45
După ce prim-ministra Maia Sandu i-a cerut explicații în privința salariului de 70 de mii de lei pe lună, directorul Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, a declarat, pentru tv8.md, că remunerarea este binemeritată în condițiile în care statul a făcut economii de milioane de lei, datorită reformelor implementate la sugestia centrului pe care îl conduce. Articolul Cum explică Iurie Ciocan salariul său de 70 de mii de lei pe lună apare prima dată în #diez.
18:15
Vinul a devenit băutura care nu lipsește din casele oamenilor, aceștia alegând de cele mai dese ori să se răsfețe cu gustul fin al bobițelor de poamă, iar tot mai multe vinării din Moldova țin cont de acest fapt și crează diferite soiuri de vin cu care ne putem delecta papilele gustative. Articolul (foto) Moldova, văzută prin filtrele de pe Instagram. Vinăria Purcari – locul care ademenește prin culori, vin și rafinament apare prima dată în #diez.
17:30
Liderul Mișcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, a dezvăluit o informație, precum că, potrivit informațiilor pe care le-a primit, în curând, în Transnistria, urmează să fie înlăturat chiar de ruși oligarhul Victor Gușan. Tot Mocanu adaugă că în urma acestui lucru, urmează să fie instalat o guvernare loială Chișinăului ca urmare a constituirii guvernării dintre ACUM și PSRM. Articolul (video) Sergiu Mocanu spune că rușii intenționează să dea jos regimul din Tiraspol și să instaleze un guvern loial Chișinăului apare prima dată în #diez.
17:30
În perioada 21-23 iunie, Institutul pentru Politici Publice și Reforme Europene a organizat o școală de vară, cu tematica „Parteneriatul pentru pace la 25 de ani: rezultatele cooperării dintre Republica Moldova și NATO”. La școală au participat 30 de tineri lideri, interesați de acest subiect. Articolul #youth4NATO. Mai mulți tineri au studiat despre domeniile de activitate ale NATO în cadrul Școlii de Vară IPRE apare prima dată în #diez.
17:15
Ți-ai dorit mereu să devii parte a unei companii internaționale? Compania Google angajează experți pe conturi, vânzări și soluții Google pentru clienți.  Articolul Compania Google angajează. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinești apare prima dată în #diez.
16:45
Fostul prim-ministru, Vlad Filat a comentat demisia lui Vlad Plahotniuc din funcția de prim-ministru. Întrebat după ședința de azi de judecată despre acest lucru, fostul lider al PLDM s-a întrebat când Plahotniuc „va reveni”. Articolul Cum comentează Filat plecarea lui Plahotniuc: Trebuie să vedem când revine apare prima dată în #diez.
16:30
Ministrul de Interne, Andrei Năstase, nu consideră că simpla demisie din funcția de președinte al Partidului Democrat îl poate absolvi pe Vlad Plahotniuc de toate fărădelegile comise în perioada guvernării PDM-iste. În acest context, acesta va solicita de la toate instituțiile internaționale de investigație, inclusiv la FBI pentru suport instituțional. Articolul Andrei Năstase: „Voi cere ajutorul de la FBI în investigarea fraudei bancare și a spălării banilor din Rusia” apare prima dată în #diez.
16:15
Jucătoarea de tenis din Moldova, Emilly Șarpe, este campioana turneului austriac pentru juniori „Zillertaler Raiffeisen Jugencup 2.Turnier”. Competiția a avut loc în perioada 19 și 21 iunie în Austria. Articolul Jucătoarea de tenis din Moldova, Emilly Șarpe, a câștigat un turneu pentru juniori în Austria apare prima dată în #diez.
16:00
Eckyo este un tânăr artist care-şi împarte talentul cu mulţi alţi tineri pasionaţi de desene, fiind şi un profesor în arta picturii. De curând, acesta a lansat un proiect bazat pe benzi desenate, care speră să inspire, să motiveze oamenii şi să-i facă să se iubească pe ei înşişi. Articolul (foto) Un tânăr artist motivează oamenii să fie fericiți printr-un proiect de benzi desenate apare prima dată în #diez.
15:45
Cu trei stele ale norocului și un arbore al vieții – simbol al veșnicii tinereți și al vieții fără de moarte. Așa arata ia tradițională a gospodinelor din satul Vadul-Rașcov, raionul Șoldănești, la începutul secolului XIX. Expuse în casa familiei poetului Dumitru Matcovschi, costumele tradiționale au fost reconstituite în cadrul proiectului „Comorile stâncilor Nistrene”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova. Articolul (foto) Apus de soare, levănțică și ie. Locuitorii satului Vadul-Rașcov și-au reconstituit straiele naționale apare prima dată în #diez.
15:30
Îți place modul sănătos de viață și vrei să încerci să practici yoga? Absolvenții programului de schimb academic FLEX te invită la cea de-a doua ediție Yoga for Everyone cu Tatiana Minceva, instructoare de yoga. Articolul Ia-ți propriul covoraș și participă la cea de a doua ediție Yoga for Everyone. Cum te poți înscrie apare prima dată în #diez.
15:00
În contextul campaniei „Un doctor pentru tine”, în săptămâna 24-28 iunie, echipele de specialiști vor consulta populația din mai multe localități din țară. Vezi care sunt acestea mai jos. Articolul „Un doctor pentru tine”. Care sunt localitățile care vor beneficia de consultația specialiștilor în această săptămână apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.