#diez

Acum 15 minute
09:30
În praf de ziua Independenței, în perioada 25 august, ora 23:00 - 28 august, ora 05:00, va fi sistată circulația traficului rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, tronsonul cuprins între strada Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și strada A. Pușkin, în legătură cu organizarea în Piața Marii Adunări Naționale a repetiţiei şi a manifestărilor consacrate Zilei Independenței a Republicii Moldova. Articolul Atenție, șoferi! Cum va fi redirecționat traficul rutier și circulația transportului public în perioada 25-28 august apare prima dată în #diez.
09:30
O nouă ediție a Salonului Internaţional de Carte „Bookfest Chişinău” va fi inaugurată miercuri, 28 august, ora 12:00, în incinta Centrului Internaţional de Expoziţii ,,Moldexpo”, Pavilionul Central. Articolul „Bookfest Chişinău” revine. Care este programul ediției curente apare prima dată în #diez.
Acum 30 minute
09:15
Jucătorul de tenis moldovean, Ilie Snițari, a ocupat locul doi în proba de dublu a turneului internațional ITF WTT J5 Chișinău. Articolul Jucătorul de tenis moldovean, Ilie Snițari, a ocupat locul doi la dublu la turneul internațional J5 Chișinău apare prima dată în #diez.
Acum 24 ore
17:00
Biroul Naţional de Statistică informează că în ianuarie-iunie 2019 au fost date în exploatare 3676 locuințe (apartamente și case individuale de locuit) cu suprafaţa totală de 271,1 mii m², în creştere cu 30,3% față de perioada similară a anului 2018. După regiuni, în centru s-au vândut cele mai multe apartamente decât la nord și sud Articolul (tabel) Construim mai mult decât anul trecut. Câte case au fost date în exploatare, în 2019 apare prima dată în #diez.
17:00
Apriori începutului noului an de studii, Facultatea Tehnologia Alimentelor a găzduit, astăzi, un eveniment aniversar, prilej cu care rectorul Viorel Bostan a transmis, în numele administrației Universității Tehnice a Moldovei, felicitări cordiale profesorului universitar, doctor Jorj Ciumac. Articolul Jorj Ciumac: „Pentru mine UTM înseamnă ACASĂ!” apare prima dată în #diez.
16:30
Într-un grup pe Facebook a fost publicat un video în care se vede cum microbuzul 186 este hiper aglomerat, iar un pasager stă cu capul afară, fiind supus pericolului în trafic. La scurt timp după încărcare pe online, internauții au dat frâu liber comentariilor și noi le-am strâns pe cele mai interesante și amuzante. Articolul (video) „186, simte-te ca în cabriolet”. Un bărbat din Chișinău a călătorit în microbuz cu capul afară apare prima dată în #diez.
16:15
Cu aproape 200.000 de vizualizări pe youtube, noul videoclip al interpretei Irina Rimes cucerește internauții prin simplitate. Videoclipul piesei „24:00”, din albumul Comos, a fost lansat ieri, și a ajuns la un numărul considerabil de aprecieri. Articolul „Mă duc acasă, eu sunt extraterestru”. Irina Rimes a lansat videoclipul piesei „24:00” apare prima dată în #diez.
16:00
Deputatul Ilan Șor a fost anunțat în căutare în toate țările, pentru arest și extrădare. Dosarul său este vizibil în sistem în toate cele 194 de state, fiind acceptat de birourile Interpol. Șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a anunțat că la orice traversare de frontieră acesta va fi reținut. Acest lucru, însă, nu-l încurcă pe Șor să transmită mesaje video pe Facebook. Articolul (video) În timp ce se află în căutare internațională, Ilan Șor transmite mesaje video pe Facebook apare prima dată în #diez.
16:00
Organizatorii concursului pentru ocuparea funcției șef al BRD au anunțat că în urma probei de scris, care a avut ieri, în etapa finală au acces doar 4 persoane. Articolul Patru candidați vor lupta pentru șefia la Biroul Relații cu Diaspora. Cine sunt aceștia apare prima dată în #diez.
15:45
Igor Dodon spune că dreptul de gestiune a Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) nu a fost cedat companiei străine NR Investments Ltd. Declarația a fost făcută după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Articolul Dodon spune că nu au fost înstrăinate cotele de capital ale Avia Invest: „Contractul trebuie să fie reziliat” apare prima dată în #diez.
15:30
Delegația UE în Republica Moldova anunță înscrierea tuturor doritorilor (eligibili) la un program de stagiu plătit în mai multe instituții din Uniunea Europeană. Data limită de completare a formularului este 30 august.  Articolul Ai planuri pentru anul 2020? Obține un stagiu plătit în una dintre pricipalele instituții din UE apare prima dată în #diez.
15:00
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a solicitat ajustarea tarifelor pentru serviciile regulate rutiere de pasageri. Aceasta susține că dacă solicitarea va fi ignorată, atunci ar putea fi organizată o grevă a transportatorilor. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a declarat că autoritățile încearcă să identifice soluții pentru această problemă. Articolul Companiile de transport auto solicită ajustarea tarifelor: „Nu avem șoferi, deoarece nu le putem asigura un venit decent” apare prima dată în #diez.
14:45
Astăzi, în cadrul unui salon de frumusețe din capitală a pornit un protest în urma măsurilor luate de către FISC. Patronul salonului a făcut un mesaj public pe Facebook, menționând că suma pe care FISC a solicitat-o pentru servicii este mult prea mare. În urma acestui protest, Serviciul Fiscal de Stat a venit cu o reacție. Articolul FISC-ul despre protestul salonului din Capitală: „Toate acțiunile întreprinse de noi corespund legislației fiscale” apare prima dată în #diez.
14:45
36 tineri din localitățile partenere ale proiectului „Migrație și dezvoltare locală” se vor alătura Asociațiilor de Băștinași (AdB) existente și vor implica semenii din comunitate, precum și pe cei plecați în străinătate în dezvoltarea localităților natale. Toate acestea au fost agreate la tabăra de vară „E-drumul ACASĂ”, organizată în perioada 20-22 august 2019 de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), cu sprijinul Guvernului Elveției. Articolul 36 de tineri vor deveni promOMotori ai dezvoltării locale și vor conecta semenii lor din diasporă la prioritățile comunităților natale apare prima dată în #diez.
14:30
Monika Marija este o tânără interpretă din Lituania care participă la Concursul Internațional de Interpretare Cerbul de Aur 2019 din Brașov. Finalista a interpretat, ieri, piesa lui Mihail „Mă ucide ea” în limba română. Articolul (video) O artistă din Lituania a interpretat piesa lui Mihail „Mă ucide ea” la Cerbul de Aur din Brașov apare prima dată în #diez.
14:15
Premieră pentru Moldova. Un tren al vinului va fi lansat pe șine în 6 septembrie. Special pentru VinOPERĂ - un eveniment cu recital de muzică și vin nelimitat la Castelul Mimi, trenul va transporta pasagerii de la Chișinău până la Bulboaca și înapoi. Articolul (foto) Trenul Vinului va porni din gară pe 6 septembrie apare prima dată în #diez.
14:15
Săptămâna viitoare Republica Moldova va fi vizitată de către John Bolton, consilierul președintelui SUA pentru securitate națională. Anunțul a fost făcut de prim-ministra, Maia Sandu, pe pagina sa de Facebook. Articolul Consilierul președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, va vizita Republica Moldova apare prima dată în #diez.
14:00
Deoarece îi place să se implice și să aducă un folos comunității, Anna Katharina Scheidereiter, managera CSR Kauflant România și Kaufland Moldova, timp de 3 ani a fost alături de tinerii din La La Play. Mai mult, aceasta a călătorit câteva zile alături de ei și a rămas cu amintiri amuzante, frumoase, dar și impresii pozitive. Articolul (video) Anna Katharina Scheidereiter, managera CSR Kaufland România și Moldova, despre amintirile și impresiile La La Play apare prima dată în #diez.
13:45
Un vlogger din Hawaii a hotărât să viziteze Republica Moldova, impresiile sale acesta le-a lăsat pe pagina sa de YouTube. În Chișinău, tânărul s-a plimbat pe mai multe străzi, remarcând trotuarele în reparație, subteranele și piața „Tiraspol”. Articolul (video) Impresiile unui vlogger din Hawaii care a vizitat Moldova: „Un colț uitat al Europei” apare prima dată în #diez.
13:45
Medalia de bronz a Campionatului European de seniori, desfășurat anul trecut în Rusia, i-a fost atribuită luptătorului de stil greco-roman Daniel Cataraga. Articolul Un luptător moldovean a obținut medalia de bronz, după ce adversarul său a fost depistat pozitiv la controlul anti-doping apare prima dată în #diez.
13:45
Deputatul Ilan Șor a fost anunțat în căutare în toate țările, pentru arest și extrădare. Dosarul său este vizibil în sistem în toate cele 194 de state, fiind acceptat de birourile Interpol. Articolul Ilan Șor se află în Israel. Șeful Interpol Moldova spune că acesta va fi reținut la orice traversare de frontieră apare prima dată în #diez.
13:00
Astăzi, fanii concursului internaţional Cerbul de Aur îşi pot vota favoriţii printr-un poll indicat pe pagina de Facebook a Festivalului. Articolul Publicul şi presa Festivalului Cerbul de Aur își aleg astăzi câștigătorii apare prima dată în #diez.
12:45
Ziua de 23 august este un plină de contraste, deoarece comemorarea evenimentelor din cel de-al doilea război mondial a stârnit întotdeauna divergențe în Republica Moldova, iar dacă unii sărbătoresc evenimente cu tentă triumfalistă, alții preferă să comemoreze victimele. Același lucru se întâmplă și la nivel de conducere: președintele țării a ales astăzi să sărbătorească victoria eliberării de sub ocupația fascistă, iar prim-ministra a ales să comemoreze victimele regimurilor totalitare și autoritare. Articolul Contrastele zilei de 23 august. Igor Dodon sărbătorește la Comrat, Maia Sandu comemorează la Chișinău apare prima dată în #diez.
12:45
În perioada 7 septembrie - 3 noiembrie, platforma comunitară „PRIMĂRIA MEA” organizează o campanie de informare privind alegerile locale din municipiul Chișinău, care se vor desfășura la data de 20 octombrie. Doritorii pot participa la această campanie, timp de 2 ore pe săptămână. Articolul Devino comisar electoral pentru două luni, descoperă probleme și cere soluții de la candidații primăriei locale apare prima dată în #diez.
12:30
Curtea Constituțională a validat mandatele a trei noi deputați. Este vorba despre Serghei Cataranciuc, de la Blocul ACUM, Igor Himici de la Partidul Politic ȘOR, dar și Ruxandra Glavan, care va reprezenta Partidul Democrat din Moldova.  Articolul (video) Trei deputați au fost validați în Parlament de către Curtea Constituțională. Cine sunt aceștia apare prima dată în #diez.
12:15
Angajații unui salon de frumusețe din capitală vor lucra astăzi în uniforme de deținuți în semn de protest la adresa FISC-ului. Protestul a luat naștere după ce FISC a solicitat de la respectivul salon o sumă în valoare de 30 de mii de lei, în urma unor calcule prin deducție privind lumina și apa consumată. Articolul Deținuți pentru o zi. Angajații unui salon din Capitală protestează inedit împotriva măsurilor de la FISC apare prima dată în #diez.
11:45
În comuna Băcioi, în instituția preșcolară nr.101, a avut loc intoxicație în masă a copiilor. La momentul de față sunt internați 25 copii, 2 angajați ai instituției, 2 copii sunt în drum spre spital, 3 copii sunt la examinare la medici de familie din localitate, cu marea probabilitate de-a fi internați. Articolul La grădinița nr. 101 din Băcioi a avut loc intoxicație în masă: 25 de copii sunt internați la spital apare prima dată în #diez.
11:30
Membrii Consiliului Național pentru Curriculum au examinat și aprobat curricula pentru 4 discipline opționale: Educație pentru sănătate, (cl. V-XII); Geografie aplicată, (cl. V); Educație pentru media, (cl. X-XI) și Învățăm să vorbim argumentat, (cl. X). Articolul Ministerul educației a aprobat curricula pentru patru discipline opționale. Care sunt acestea apare prima dată în #diez.
11:30
Drapelul de stat de pe clădirea Primăriei municipiului Chişinău a fost coborât, astăzi, 23 august 2019, în bernă. De asemenea, în bernă au fost coborâte şi cele trei drapele de la intrarea in sediul Primăriei, drapelul oraşului Chişinău, al Uniunii Europene şi drapelul de stat, care au fost legate şi cu o panglică de culoare neagră. Articolul (foto) Primăria Chișinău a arborat în bernă drapelul de stat apare prima dată în #diez.
11:00
La Chișinău a fost organizat un Angular CodeLab, pentru membrii comunității Connect.IT, cu un mentor de la Google, New York City.  Articolul (foto) Angular CodeLab la Chișinău cu un mentor de la Google apare prima dată în #diez.
Mai multe ştiri
©2004—2019 Eltonic SRL | Atomate. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.