Și în luna iulie „Moldovagaz” va procura gaze de la „Energocom” – Prețul va fi mai mare, dar nu va schimba tariful

Politik, 1 iulie 2024 18:00

SA „Moldovagaz” anunță că va achiziționa și în luna iulie curent gaze de la SA „Energocom”. Prețul de achiziție va constitui 34,43 euro/MWh sau 366,34 de euro pentru o mie de metri cubi (fără TVA), reieșind din puterea calorifică superioară prognozată de 10,64 kWh pe metru cub și cursul valutar. Prețul este mai mare decât ... Și în luna iulie „Moldovagaz” va procura gaze de la „Energocom” – Prețul va fi mai mare, dar nu va schimba tariful The post Și în luna iulie „Moldovagaz” va procura gaze de la „Energocom” – Prețul va fi mai mare, dar nu va schimba tariful appeared first on Politik.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Politik

Acum 12 ore
12:40
Partidul Laburist condus de Keir Starmer a obținut o victorie categorică la alegerile din Marea Britanie: 411 mandate din cele 650 al Camerei Comunelor, față de 202 la alegerile precedente din 2019. În același timp, Partidul Conservator condus de Rishi Sunak s-a prăbușit la 119 mandate de la 365 acum cinci ani când era condus ... Victorie zdrobitoare a Partidului Laburist în Marea Britanie, după 14 ani – Premierul conservator, Rishi Sunak va demisiona The post Victorie zdrobitoare a Partidului Laburist în Marea Britanie, după 14 ani – Premierul conservator, Rishi Sunak va demisiona appeared first on Politik.
12:40
Prognoză optimistă pentru economia moldovenească din partea deputatului PAS, Radu Marian Acesta menționează că în pofida dificultăților care presistă economia încă nu e în cea mai bună formă, dar sunt câteva semne pozitive de înviorare. Radu Marian a trecut în revistă câțiva indicatori care denotă starea actuală a economiei RM -Produsul intern brut s-a majorat ... Radu Marian: „Economia moldovenească încă nu e în cea mai bună formă, dar sunt câteva semne de înviorare” The post Radu Marian: „Economia moldovenească încă nu e în cea mai bună formă, dar sunt câteva semne de înviorare” appeared first on Politik.
12:40
Un sistem de panouri fotovoltaice în valoare de circa 103, 6 mii de USD a fost instalat pe acoperișul Președinției. Achiziția a fost făcută cu sprijinul partenerilor externi, iar la inaugurare a participat și ministrul Energiei, Victor Parlicov, notează Moldpres. Șeful Cabinetului președintei Republicii Moldova, Adrian Băluțel a menționat că evenimentul de astăzi are două ... Instituția prezidențială va lua energie din panouri fotovoltaice – Va economisi 15% din consum The post Instituția prezidențială va lua energie din panouri fotovoltaice – Va economisi 15% din consum appeared first on Politik.
Acum 24 ore
22:10
Comisia Europeană a confirmat că va institui o majorare semnificativă în privința taxelor asupra vehiculelor electrice aduse pe teritoriul Uniunii Europene din China, informează BBC. Începând de vineri, taxele vor fi instituite inițial pentru o perioadă de patru luni, după care statele membre vor vota pentru ca acestea să devină permanente. Comisia Europeană a concluzionat ... UE îngrijorată de invazia mașinilor electrice din China – Blocul comunitar impune suprataxe la importurile de vehicule electrice chineze The post UE îngrijorată de invazia mașinilor electrice din China – Blocul comunitar impune suprataxe la importurile de vehicule electrice chineze appeared first on Politik.
22:10
Sindicaliștii consideră oportun să fie examinată posibilitatea de a stopa majorarea vârstei de pensionare a femeilor la 61 de ani sau stabilirea unui moratoriu pentru o perioadă. Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a pregătit un proiect în acest sens și l-a transmis Parlamentului, notează IPN. „Am venit cu propunerea ca, începând cu anul 2024, ... Sindicatele din Moldova vor un moratoriu la stabilirea vârstei de pensionare pentru femei – Confederația a transmis Parlamentului un proiect The post Sindicatele din Moldova vor un moratoriu la stabilirea vârstei de pensionare pentru femei – Confederația a transmis Parlamentului un proiect appeared first on Politik.
22:10
Prim-ministrul Viktor Orban urmează să călătorească vineri la Moscova. Vizita și întâlnirea cu Vladimir Putin au loc după ce prim-ministrul ungar a făcut marți o vizită surpriză la Kiev, unde a purtat discuții cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Ministrul Afacerilor Externe Péter Szijjártó îl va însoți pe Orban la Moscova. Orban a spus că, în ... După vizita la Kiev, premierul ungar, Viktor Orban merge vineri la Moscova, pentru o întâlnire cu Vladimir Putin The post După vizita la Kiev, premierul ungar, Viktor Orban merge vineri la Moscova, pentru o întâlnire cu Vladimir Putin appeared first on Politik.
22:10
Parlamentul a votat în prima lectură modificările în bugetul de stat pentru acest an, aprobate de Guvern anterior. Potrivit rectificării, veniturile se vor micșora cu peste 800 de milioane de lei, de la 66,63 miliarde la 65,83 miliarde de lei. În același timp, cheltuielile vor crește de la 82,22 miliarde de lei la 82,60 de ... Guvernul anticipează o recuperare economică mai lentă după rectificarea de buget în Parlament – Opoziția parlamentară: „Porniţi economia cât nu-i târziu, generatorul de venituri la buget nu merge” The post Guvernul anticipează o recuperare economică mai lentă după rectificarea de buget în Parlament – Opoziția parlamentară: „Porniţi economia cât nu-i târziu, generatorul de venituri la buget nu merge” appeared first on Politik.
22:10
Mijloacele de transport din stânga Nistrului vor putea fi înmatriculate cu numere neutre până la data de 31 decembrie 2026. Un proiect de lege care prevede extinderea acestui termen a fost votat în prima lectură Proiectul de lege a fost elaborat de un grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate” cu scopul de ... Votat în Parlament – Mijloacele de transport din stânga Nistrului cu numere neutre vor putea fi înregistrate până la sfârșitul anului 2026 The post Votat în Parlament – Mijloacele de transport din stânga Nistrului cu numere neutre vor putea fi înregistrate până la sfârșitul anului 2026 appeared first on Politik.
22:10
Coaliția de guvernare de la București a ajuns la un numitor comun după mai multe discuții pe interiorul PNL și PSD privind data alegerilor prezidențiale și parlamentare. Asfel, alegerile prezidențiale primul tur vor fi pe 24 noiembrie și turul doi pe 8 decembrie, iar alegerile parlamentare pe 1 decembrie de Ziua Națională a României. Liderii ... Alegeri prezidențiale și parlamentare pe final de an în România –  Guvernul de coaliție de la București a validat calendarul scrutinelor The post Alegeri prezidențiale și parlamentare pe final de an în România –  Guvernul de coaliție de la București a validat calendarul scrutinelor appeared first on Politik.
Ieri
16:40
Aproximativ 46 de milioane de britanici sunt aşteptaţi joi la secţiile de votare pentru a alege pe cei 650 de membri ai Camerei Comunelor, într-un scrutin în care Partidul Laburist este dat de sondajele de opinie drept favorit pentru a forma un nou guvern la Londra, notează Reuters, DPA şi AFP, citate de AGERPRES Secţiile ... Marea Britanie se pregătește pentru o alternanță la guvernare – Partidul Laburist este favorit în alegerile parlamentare, după o dominație de 14 ani a conservatorilor The post Marea Britanie se pregătește pentru o alternanță la guvernare – Partidul Laburist este favorit în alegerile parlamentare, după o dominație de 14 ani a conservatorilor appeared first on Politik.
16:30
Mai mulți deputați din fracțiunea BCS au susținut un briefing în cadrul căruia au criticat dur practicile vicioase ale majorității PAS de a respinge examinarea în plenul Parlamentului a inițiativelor opoziției parlamentare. Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS a menționat în debutul briefingului că în ședința în plen a Parlamentului de astăzi fracțiunea Blocului ... Fracțiunea BCS indignată că majoritatea PAS a respins inițiativele opoziției parlamentare   The post Fracțiunea BCS indignată că majoritatea PAS a respins inițiativele opoziției parlamentare   appeared first on Politik.
16:30
Parlamentul rectifică Legea bugetului de stat pentru anul în curs la solicitarea Guvernului. Este vorba de o redistribuire a surselor financiare pe intern. Astfel, veniturile planificate la bugetul de stat sunt mai mici decât erau planificate cu 800 de milioane de lei, iar cheltuielile sunt în creștere cu 386 milioane de lei. Va crește și ... Parlamentul rectifică Legea bugetului pentru anul curent – Va cește deficitul bugetar, iar unele alocări vor fi redistribuite The post Parlamentul rectifică Legea bugetului pentru anul curent – Va cește deficitul bugetar, iar unele alocări vor fi redistribuite appeared first on Politik.
16:30
Ministrul Sănătății, Ala Nemernco a fost chemat la Președinție pentru a raporta șefului statului despre implementarea planului de îmbunătățire a serviciilor de sănătate. Astfel, președintele Sandu îi solicită ministrului Sănătății să comunice mai mult despre lista medicamentelor compensate de stat. „Un subiect important pentru oamenii cu care vorbesc când merg în sate sunt medicamentele compensate, ... Președintele Sandu îi solicită ministrului Nemerenco să comunice mai mult despre medicamentele compensate de stat The post Președintele Sandu îi solicită ministrului Nemerenco să comunice mai mult despre medicamentele compensate de stat appeared first on Politik.
16:30
Plecarea companiei Fujikura de pe piața din Republica Moldova este efectul războiului din Ucraina. O spune premierul Dorin Recean care și-a exprimat regretul că mai există politicieni care neagă efectele războiului din țara vecină, notează IPN. „Această plecare o avem din sentimentul de insecuritate și corespunzător, compania-mamă a dispus ca toate comenzile care anterior veneau ... Premierul Recean deschide parantezele – De ce a plecat compania Fujikura de pe piața din Moldova The post Premierul Recean deschide parantezele – De ce a plecat compania Fujikura de pe piața din Moldova appeared first on Politik.
16:30
Activitatea partidului politic „Șansă” ar putea fi temporar stopată, iar formațiunea nu va putea participa la alegerile prezidențiale din toamnă și nici la referendumul constituțional. Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postica, spune că CEC a depistat mai multe abateri în activitatea formațiunii afiliate fugarului Ilan Șor și a cerut, prin intermediul Ministerului Justiției, instanței de ... CEC a solicitat instanței limitarea activității partidului „Șansă” – Formațiunea nu va putea participa la alegeri și referendum The post CEC a solicitat instanței limitarea activității partidului „Șansă” – Formațiunea nu va putea participa la alegeri și referendum appeared first on Politik.
16:30
În timp ce premierul Dorin Recean dă vina pe un grup criminal organizat pentru eșecurile licitațiilor de la Aeroport, opoziția exraparlamentară spune că statul își gestionează prost proprietățile, iar totul plutește într-o largă obscuritate „Este un proces sabotat. Tocmai de asta este absolut important să avem un proces cât mai transparent și credibil ca să nu ... În timp ce premierul Recean dă vina pe un grup criminal organizat pentru licitațiile eșuate de la Aeroport, opoziția spune că statul își gestionează prost proprietățile, iar totul plutește într-o largă obscuritate The post În timp ce premierul Recean dă vina pe un grup criminal organizat pentru licitațiile eșuate de la Aeroport, opoziția spune că statul își gestionează prost proprietățile, iar totul plutește într-o largă obscuritate appeared first on Politik.
09:30
Deputatul Olesea Stamate susține că membrii Consiliului Superior al Magistraturii au atras prea multă atenție la postările de pe rețelele ale magistratei Victoria Sanduța, în contextul în care s-a discutat numirea ei până la plafon. „Acestea sunt, mai degrabă, niște aspecte de disciplină și trebuie examinate prin prisma respectării eticii și disciplinei judecătorului, decât prin ... Stamate, după ce CSM a refuzat-o pe Sanduța pentru comentariile de pe Facebook: „Mi s-a părut exagerat” The post Stamate, după ce CSM a refuzat-o pe Sanduța pentru comentariile de pe Facebook: „Mi s-a părut exagerat” appeared first on Politik.
09:30
Berbec. Iubire – Stabiliţi întâlnirile de afaceri într-un cadru informal. Socializarea pe linie profesională e favorizată. Sănătate – Nu lăsaţi la voia întămplării programul. Includeţi o oră de sport, pauzele de cumpărături. Bani – Fiţi meticulos şi faceţi liste cu ce doriţi. Riscaţi să vi se reproşeze că aţi uitat ceva şi să vă reîntoarceţi. ... Horoscop 4 iulie: Provocări pentru unii nativi și noroc în dragoste pentru anumite zodii The post Horoscop 4 iulie: Provocări pentru unii nativi și noroc în dragoste pentru anumite zodii appeared first on Politik.
3 iulie 2024
23:30
Astăzi am urmărit cu o curiozitate profesională ședința CSM unde a fost audiată judecătoarea Victoria Sanduță. Să fie clar pentru cârcotași: nu o cunosc personal pe această judecătoare. În calitate de avocat, am avut ocazia să particip la o singură (!) ședință de judecată unde dumneaei era judecător de caz. Ascultând ședința CSM, mi-a atras ... DACĂ PROSTIA AR AVEA ARIPI, UNII AR ZBURA CA PORUMBEII The post DACĂ PROSTIA AR AVEA ARIPI, UNII AR ZBURA CA PORUMBEII appeared first on Politik.
23:20
Premierul Recean spune că magistratul Rodica Berdilo, care pe 1 iulie a fost respinsă de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru numirea în funcție până la atingerea plafonului de vârstă, „nu va mai fi niciodată judecător”. Declarația a fost făcută de Recean la JurnalTV „Cetățeanca respectivă nu va mai fi judecător. Eu cred că acest lucru ... Premierul Recean pune punct carierei lui Berdilo „Cetățeanca respectivă nu va mai fi judecător” The post Premierul Recean pune punct carierei lui Berdilo „Cetățeanca respectivă nu va mai fi judecător” appeared first on Politik.
22:20
Republica Moldova va găzdui în perioada 10-12 iulie 2024 Reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale. Evenimentul va reuni înalți reprezentanți ai băncilor centrale și ai ministerelor de finanțe din țările membre ale Constituenței, precum și înalți reprezentanți ai Fondului Monetar Internațional și ai Băncii Mondiale. BNM a precizat că pentru Republica Moldova ... Republica Moldova va găzdui o importantă reuniune a Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale – Precizările BNM The post Republica Moldova va găzdui o importantă reuniune a Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale – Precizările BNM appeared first on Politik.
22:10
Ucraina negociază aprovizionarea cu gaze naturale din Azerbaidjan către Uniunea Europeană, dorind să-și mențină rolul de țară de tranzit și să-i ajute pe aliații occidentali să asigure securitatea energetică, a declarat președintele Vladimir Zelenski într-un interviu pentru Bloomberg. Un acord pentru înlocuirea gazului rusesc cu gaz din Azerbaigian este una dintre propunerile care se discută ... Zelenski spune că Ucraina nu dorește să continue tranzitul gazului rusesc către Europa – Poziția neașteptată a Moscovei The post Zelenski spune că Ucraina nu dorește să continue tranzitul gazului rusesc către Europa – Poziția neașteptată a Moscovei appeared first on Politik.
Mai mult de 2 zile în urmă
17:00
Șoferul bașcanului Evghenia Guțul a rămas fără permisul de conducere, iar mașina a fost ridicată pe evacuator și dusă la o parcare specială, notează PulsMedia.MD. IGP a anunțat astăzi că polițiștii Direcției de poliție UTA Găgăuzia au stopat,  în Comrat, șoferul unei mașini de marca Skoda, care a fost fixată cu 8 încălcări la camerele ... Bașcanul Eugenia Guțul a rămas fără șofer – Permsiul de conducre, a acestuia i-a fost retras, iar Skoda dusă la parcarea de la Trușeni The post Bașcanul Eugenia Guțul a rămas fără șofer – Permsiul de conducre, a acestuia i-a fost retras, iar Skoda dusă la parcarea de la Trușeni appeared first on Politik.
16:50
Liderul partidului „Șansa”, Alexei Lungu, a fost ridicat de poliție în timpul unei acțiuni de protest în fața sediului Judecătoriei Buiucani din Capitală, unde magistrații continuă examinarea dosarului în care figurează bașcanul UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul. În imaginile video apărute pe rețelele de socializare se observă cum Lungu a opus rezistență în timpul reținerii. Potrivit ... Liderul partidului „Șansa”, reținut după un protest în Capitală – Reacția poliției despre reținerea lui Alexei Lungu The post Liderul partidului „Șansa”, reținut după un protest în Capitală – Reacția poliției despre reținerea lui Alexei Lungu appeared first on Politik.
16:20
Guvernul propune condiții de subvenționare mai avantajoase pentru agricultori. Un set de înlesniri privind subvenționarea în agricultură și mediul rural a fost aprobat de Cabinetul de miniștri. Printre principalele modificări se numără îmbunătățirea condițiilor pentru beneficiarii de subvenții în cadrul formelor de subvenționare „plăți complementare”, „plăți în avans”, „plăți post investiție” și „plăți investiții pe ... Statul propune condiții de subvenționare mai avantajoase pentru agricultori – Ce prevede proiectul aprobat de Executiv The post Statul propune condiții de subvenționare mai avantajoase pentru agricultori – Ce prevede proiectul aprobat de Executiv appeared first on Politik.
16:10
Parlamentul Rusiei a aprobat miercuri suspendarea participării ţării la Adunarea Parlamentară a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi oprirea contribuţiilor acesteia, făcând referire la imposibilitatea „un dialog constructiv” în cadrul acestui organism, transmite Agerpres. Rusia a invocat inclusiv decizia României de a nu permite participarea delegaților ruși la un eveniment OSCE de ... Rusia și-a suspendat participarea la Adunarea Parlamentară a OSCE după ce România a interzis intrarea delegației ruse pe teritoriul său The post Rusia și-a suspendat participarea la Adunarea Parlamentară a OSCE după ce România a interzis intrarea delegației ruse pe teritoriul său appeared first on Politik.
15:50
Ambasadorul României la Moscova, Cristian Istrate, a fost convocat miercuri la Ministerul rus de Externe unde i s-a înmânat o notă privind declararea persona non grata a unui membru al Ambasadei României. Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti apreciază drept neîntemeiată decizia părţii ruse de a declara un diplomat român persona non grata. „Această măsură ... Tensiuni între București și Moscova – Rusia a expulzat un diplomat român – Reacția MAE al României The post Tensiuni între București și Moscova – Rusia a expulzat un diplomat român – Reacția MAE al României appeared first on Politik.
15:40
În fruntea Biroului Interpol Moldova urmează să fie numit un șef interimar după ce Viorel Țentiu, cel care a fost la cârma instituției, a fost învinuit de corupere pasivă și plasat în arest la domiciliu. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros. El a precizat că, în prezent, sunt luate în calcul ... Interimat la Biroul Interpol Moldova, după scandalul de corupție – Ce spune ministrul Efros The post Interimat la Biroul Interpol Moldova, după scandalul de corupție – Ce spune ministrul Efros appeared first on Politik.
15:40
Deși se confruntă cu o problemă de imagine, Aeroportul Internațional Chișinău reușește să mențină un flux sporit de pasageri. Numărul călătorilor care au decis să aleagă Aeroportul Internațional Chișinău în primele șase luni ale anului 2024 a crescut cu 39%. Cel puțin așa susține ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, Andrei Spînu. Prieteni, ... În pofida scandalurilor în jurul Aeroportului Chișinău, Guvernul constată o creștere a fluxurilor de pasageri – Care ar fi explicația autorităților The post În pofida scandalurilor în jurul Aeroportului Chișinău, Guvernul constată o creștere a fluxurilor de pasageri – Care ar fi explicația autorităților appeared first on Politik.
15:40
Companiile din Republica Moldova vor putea dezvolta soluții inovatoare în domeniul producției, distribuției sau consumului de energie. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, la inițiativa ministerului Energiei, proiectul legii privind spațiile de testare inovativă în materie de reglementare în domeniul energiei. Proiectul permite companiilor din sectorul energetic să testeze soluții inovative cu derogări de la ... Companiile din Moldova vor putea dezvolta soluții inovatoare în domeniul energetic – Care va fi contribuția statului The post Companiile din Moldova vor putea dezvolta soluții inovatoare în domeniul energetic – Care va fi contribuția statului appeared first on Politik.
15:40
Statul urmează să introducă un mecanism de licențiere a importului de cereale, care va fi valabil până la sfârșitul anului 2024. Decizia a fost luată la ședința de Guvern din 3 iulie. Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a precizat că măsura va fi implementată pentru a proteja fermierii autohtoni. „Proiectul are drept scop ... Guvernul a avizat pozitiv proiectul privind prelungirea licențierii pentru importurile de cereale, până la sfârșitul anului 2024 The post Guvernul a avizat pozitiv proiectul privind prelungirea licențierii pentru importurile de cereale, până la sfârșitul anului 2024 appeared first on Politik.
15:40
Deputații fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia, au prezentat astăzi un proiect de modificare a Legii asigurării cu pensii a militarilor şi a persoanelor din corpul de comandă şi din trupele organelor afacerilor interne care are scopul de a alinia aceste categorii cu toți ceilalți pensionari în ceea ce ... PSRM propune recalcularea pensiilor militarilor – Proiectul va fi înregistrat în Parlament The post PSRM propune recalcularea pensiilor militarilor – Proiectul va fi înregistrat în Parlament appeared first on Politik.
15:40
Economia Republicii Moldova nu poate crește, din cauza industriei subdezvoltate, care nu produce mărfuri scumpe (cu înaltă valoare adăugată). În mare parte, exporturile se bazează de materia primă, pentru care veniturile sunt mai mici. Din această cauză, potențialul de dezvoltare economică este limitat, iar bunăstarea populației este plafonată. Mai mult, poziționarea Republicii Moldova în calitate ... Guverul vrea să scoată economia moldovenească din subdezvoltare – A aprobat un nou Program național de atragerea investițiilor și promovare a exporturilor The post Guverul vrea să scoată economia moldovenească din subdezvoltare – A aprobat un nou Program național de atragerea investițiilor și promovare a exporturilor appeared first on Politik.
15:40
Amendă colosală de de 480 de milioane de lei aplicată de stat unor jucători pe piața petrolieră. Consiliului Concurenței, a adoptat o decizie în așa-numitul „Dosar al petroliștilor” unde a constatat că șase companii prezente pe piața de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere au încheiat un acord anticoncurențial cu scopul de a coordona prețurile ... Amendă fabuloasă din partea Consiliului Concurenței pentru șase companii petroliere – Regulatorul invocă aranjamente pe piața de carburanți The post Amendă fabuloasă din partea Consiliului Concurenței pentru șase companii petroliere – Regulatorul invocă aranjamente pe piața de carburanți appeared first on Politik.
15:30
Șeful Biroului Vamal „Nord” al Serviciului Vamal, precum și alți șase funcționari vamali, inclusiv șefi ai posturilor vamale din cadrul Biroului Vamal „Nord”, sunt cercetați de către ofițerii CNA și procurorii Procuraturii municipiului Chișinău în cadrul unei cauze penale, în care sunt bănuiți de fapte de corupere pasivă. În urma perchezițiilor, efectuate în această dimineață, ... CNA cu percheziții la Biroul vamal Nord – Șase vameși bănuiți de corupție, inclusiv șeful biroului, reținuți pentru 72 de ore – Reacția Serviciului Vamal The post CNA cu percheziții la Biroul vamal Nord – Șase vameși bănuiți de corupție, inclusiv șeful biroului, reținuți pentru 72 de ore – Reacția Serviciului Vamal appeared first on Politik.
15:30
Soarta referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană poate fi decisă de 17% dintre alegătorii care se vor prezenta la urne. Precizările au fost făcute de vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate, care a menționat că acest scenariu este valabil dacă la plebiscit se vor prezenta o treime dintre alegătorii cu drept de ... Dputat PAS: Organizarea concomitentă a alegerilor și a referendumului a fost necesară pentru a asigura o prezență mai mare la urne – Soarta plebescitului ar putea fi decisă doar de 17% din alegători The post Dputat PAS: Organizarea concomitentă a alegerilor și a referendumului a fost necesară pentru a asigura o prezență mai mare la urne – Soarta plebescitului ar putea fi decisă doar de 17% din alegători appeared first on Politik.
15:30
Guvernul a aprobat ratificarea unui Acord de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în valoare de 18,2 milioane de euro, pentru reabilitarea coridorului feroviar Nord-Centru în cadrul inițiativei „Coridoarele de Solidaritate”. Obiectivul proiectului vizează reabilitarea coridorului feroviar Vălcineț-Ocnița-Bălți-Ungheni-Chișinău-Căinari, cu o lungime de 446 km, din care 128 km de cale ... Un nou împrumut pentru Calea Ferată din Moldova – Statul vrea să reabiliteze o porțiune din coridorul feroviar Nord The post Un nou împrumut pentru Calea Ferată din Moldova – Statul vrea să reabiliteze o porțiune din coridorul feroviar Nord appeared first on Politik.
15:30
Republica Moldova va putea accesa finanțare din fonduri europene pentru implementarea proiectelor care vizează ocuparea forței de muncă și inovarea socială. Un acordul dintre R. Moldova și UE în acest sens a fost examinat de membrii Comisiei politică externă și integrare europeană. Scopul Acordului este crearea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, ... Moldova va avea acces la fonduri europene ce vizează ocuparea forței de muncă și inovarea socială – Proiectul va fi examinat de Parlament The post Moldova va avea acces la fonduri europene ce vizează ocuparea forței de muncă și inovarea socială – Proiectul va fi examinat de Parlament appeared first on Politik.
15:30
 Guvernul a aprobat miercuri un proiect care permite grădinițelor să organizeze alimentația copiilor prin sistemul de catering. Această măsură este destinată instituțiilor de educație timpurie care nu dispun de un bloc alimentar propriu sau care întâmpină dificultăți în pregătirea mâncării. „Sunt aprobate norme sanitare moderne și uniforme pentru toate grădinițele din Republica Moldova, asigurând ca ... Grădinițile care nu dispun de un bloc alimentar vor fi asigurate de sistemul de catering – Ce prevede proiectul aprobat de Guvern The post Grădinițile care nu dispun de un bloc alimentar vor fi asigurate de sistemul de catering – Ce prevede proiectul aprobat de Guvern appeared first on Politik.
2 iulie 2024
23:10
Ana Bogdan a fost eliminată în primul tur la Wimbledon, după ce a fost învinsă în trei seturi de Cristina Bucșa, Victorie pentru Cristina Bucșa (64 WTA) în runda inaugurală la Wimbledon. Sportiva din Hâncești care apără culorile Spaniei a eliminat-o în primul tur pe Ana Bogdan (57 WTA) din România scor 4-6, 6-4, (5)6-7, ... Victorie pentru Cristina Bucșa în runda inaugurală la Wimbledon – Cu cine se va duela sportiva din Hâncești în turul doi The post Victorie pentru Cristina Bucșa în runda inaugurală la Wimbledon – Cu cine se va duela sportiva din Hâncești în turul doi appeared first on Politik.
22:50
România a fost eliminată în această seară de la EURO 2024, fiind învinsă în optimile competiției de Olanda, cu scorul de 3-0. Cody Gakpo și Donyell Malen au fost marcatorii echipei lui Ronald Koeman. Aventura tricolorilor la EURO 2024 s-a încheiat dureros, cu un eşec fără drept de apel, în faţa unei echipe care a ... Visul tricolorilor spulberat de „Portocala Mecanică” – România eliminată în optimi la EURO 2024 The post Visul tricolorilor spulberat de „Portocala Mecanică” – România eliminată în optimi la EURO 2024 appeared first on Politik.
17:50
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a întrunit, din nou, în ședință. Pe ordinea de zi sunt 21 de subiecte, printre care și cele cu privire la examinarea rezultatelor Comisiei de evaluare a unor candidați la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție. Dincolo de examinarea rezultatelor evaluării externe a unor magistrați, CSM l-a eliberat ... CSM în ședință – Un magistrat condamnat la închisoare și dat în căutare, demis din sistem, iar magistratul Anatolie Țurcan, care nu a promovat evaluarea integrității, eliberat din funcție The post CSM în ședință – Un magistrat condamnat la închisoare și dat în căutare, demis din sistem, iar magistratul Anatolie Țurcan, care nu a promovat evaluarea integrității, eliberat din funcție appeared first on Politik.
17:50
Procurorul şef european, Laura Codruţa Kövesi a afirmat că în cadrul investigaţiilor Parchetului European este vizată şi Republica Moldova. Mai exact, este vorba despre ilegalităţi ce ţin de contrabandă, fraudă cu TVA, dar şi diverse tipuri de fraudă cu fonduri europene. „Atribuţia noastră nu este să urmărim cum sunt cheltuiţi, dar în acest proces, pentru ... VIDEO: Moldova vizată într-o investigație privind fraudarea fondurilor europene – Ce spune Procurorul şef european, Laura Kodruța Kövesi The post VIDEO: Moldova vizată într-o investigație privind fraudarea fondurilor europene – Ce spune Procurorul şef european, Laura Kodruța Kövesi appeared first on Politik.
16:10
Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu, alături de directorul Agenției Moldsilva, Victor Durbală, și șeful Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Ion Bulmaga, au anunțat despre rezultatele preliminare a o serie de controale, unde a fost verificată Întreprinderea Silvică Tighina, Ocolul Silvic Talmaza. În urma controlului efectuat la Întreprinderea dată s-au constatat nereguli majore și a fost prevenită o ... Nereguli la Ocolul Silvic Talmaza – Ministrul Lazarencu constată o pagubă  de jumătate de milion de lei The post Nereguli la Ocolul Silvic Talmaza – Ministrul Lazarencu constată o pagubă  de jumătate de milion de lei appeared first on Politik.
16:00
În cadrul vizitei de lucru de la Atena, în perioada 1-2 iulie, prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a avut o întrevedere și cu prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, în cadrul căreia au discutat despre organizarea unui forum al oamenilor de afaceri dintre cele două țări, la Chișinău, dar și despre extinderea numărului de acorduri bilaterale, în ... Recean la Atena: „Legăturile economice și comerciale dintre Moldova și Grecia sunt tot mai strânse” – A fost semnat un document ce vizează permisele de conducere The post Recean la Atena: „Legăturile economice și comerciale dintre Moldova și Grecia sunt tot mai strânse” – A fost semnat un document ce vizează permisele de conducere appeared first on Politik.
16:00
Ungaria a preluat președenția rotativă a UE, iar odată cu preluarea mandatului premierul ungar Viktor Orban a sosit într-o vizită la Kiev pentru a discuta cu președintele Ucrainei „posibilitatea de a crea pace”, notează G4Media.ro În timpul unei întâlniri cu Volodimir Zelenski, Orban a spus că i-a cerut președintelui Ucrainei să se gândească „dacă este ... Ungaria a preluat președenția UE – Victor Orban în vizită la Kiev: „ E nevoie de o pauză, să înceteze focul și apoi să înceapă negocierile” – Reacția Moscovei The post Ungaria a preluat președenția UE – Victor Orban în vizită la Kiev: „ E nevoie de o pauză, să înceteze focul și apoi să înceapă negocierile” – Reacția Moscovei appeared first on Politik.
16:00
Autorităţile intenţionează să reintroducă restricţii la importurile de cereale şi oleaginoase din Ucraina. Despre asta a anunţat ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, care a precizat că în Parlament a fost înregistrat de urgenţă un proiect în acest sens.  Declaraţiile au fost făcute în urma unei întâlniri cu Asociaţia „Forţa Fermierilor”, din data de ... Autoritățile s-au răzgândit – Ministrul Bolea anunță că restricțiile la importurile de cereale şi oleaginoase din Ucraina vor fi introduse din nou The post Autoritățile s-au răzgândit – Ministrul Bolea anunță că restricțiile la importurile de cereale şi oleaginoase din Ucraina vor fi introduse din nou appeared first on Politik.
16:00
Activitatea Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică şi a Ministerului Sănătăţii va fi analizată într-o anchetă iniţiată de către Consiliul Concurenţei. Instituţiile sunt bănuite de presupuse acţiuni anticoncurenţiale. „Consiliul Concurenței urmează să verifice dacă prestarea serviciilor medicale de către ANSP pe piețe concurențiale nu distorsionează mediul concurențial normal. Agenția Națională pentru Sănătate Publică este o autoritatea ... Anchetă din partea Consiliului Concurenței la Agenţia Naţionale pentru Sănătate Publică – Se examinează presupuse acţiuni anticoncurenţiale The post Anchetă din partea Consiliului Concurenței la Agenţia Naţionale pentru Sănătate Publică – Se examinează presupuse acţiuni anticoncurenţiale appeared first on Politik.
1 iulie 2024
18:00
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a acceptat astăzi cererile a nouă judecători și a propus repetat președintelui Maia Sandu numirea acestora în funcția de judecători până la atingerea plafonului de vârstă. Este vorba despre judecătorii Ina Pruteanu, Rodica Nicula, Irina Dascăl, Galina Ciobanu, Angela Vasilenco, Ion Chirtoacă, Marcel Gandrabur, Iurie Movilă și Victor Olărescu. Totodată, ... Președintele Sandu, obligată să numească nouă judecători, până la atingerea plafonului de vârstă – Cine sunt magistrații acceptați și respinși de CSM The post Președintele Sandu, obligată să numească nouă judecători, până la atingerea plafonului de vârstă – Cine sunt magistrații acceptați și respinși de CSM appeared first on Politik.
18:00
Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare anunţă că urmează să fie aplicată măsura de licenţiere a importului de cereale pe parcursul anului 2024. Potrivit autorităţilor, în acest sens, a fost depus un proiect la Parlament, pentru a permite aplicarea măsurii de licențiere pe parcursul acestui an. MAIA precizează că modificările sunt necesare pentru a anticipa posibilele ... Statul reintroduce licenţierea la importul de cereale – Proiectul a fost depus la Parlament The post Statul reintroduce licenţierea la importul de cereale – Proiectul a fost depus la Parlament appeared first on Politik.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.