Mitropolia va organiza, în luna iulie, Drumul Crucii. Programul pentru enoriași

Realitatea.md, 29 iunie 2024 16:40

Mitropolia Moldovei anunță că pe parcursul a două zile, pe 19 și 20 iulie 2024, va avea loc Drumul Crucii şi al Pocăinţei (a XXI-a ediție) în jurul orașului Chișinău. Drumul Crucii se va desfășura conform următorului program: Vineri, 19 iulie 2024 07:00 – Slujba Acatistului Acoperământului Maicii Domnului, la Biserica de lemn de la […] Articolul Mitropolia va organiza, în luna iulie, Drumul Crucii. Programul pentru enoriași apare prima dată în Realitatea.md.

Citeşte toată ştirea

• • •

Alte ştiri de Realitatea.md

Acum 12 ore
22:50
Comuna Goten din vestul Suediei a suspendat temporar vânzarea de terenuri după ce a fost copleșită de solicitări ca urmare a ofertei sale de 10 eurocenți pe metru pătrat, a declarat luni primarul Johan Mansson pentru AFP. „Am lansat această campanie la mijlocul lunii aprilie. A fost o idee puțin nebunească, dar și ca o […] Articolul O comună din Suedia, inundată cu oferte, după ce a scos la vânzare terenuri la un preţ foarte mic apare prima dată în Realitatea.md.
21:40
Peste 300 de persoane au fost spitalizați în urma unui focar de norovirus în localitatea Torri del Benaco de pe malul Lacului Garda din nordul Italiei. Acestea prezentau simptome precum diaree, vărsături, crampe, febră și greață, au raportat luni autoritățile italiene, conform DPA. Peste 900 de cazuri au fost înregistrate în această localitate, o populară […] Articolul Un virus periculos face ravagii în regiunea Lacului Garda din Italia! De la ce a pornit totul apare prima dată în Realitatea.md.
21:20
Zece senzori de monitorizare a calității aerului au fost instalați în municipiul Chișinău. Dispozitivele arată umiditatea, dar măsoară și presiunea și temperatura. Măsurările au loc în cadrul unui proiect  de monitorizare a calității aerului în Republica Moldova, implementat de Asociația Obștească „Renașterea Rurală” și finanțat de Fundația Europeană de Climă, scrie IPN. Proiectul în continuare […] Articolul VIDEO Zece senzori de monitorizare a calității aerului au fost instalați în municipiul Chișinău! Ce măsoară aceștia apare prima dată în Realitatea.md.
21:00
În jur de șase mii de tineri din Republica Moldova lucrează vara pe litoral românesc. Confruntați cu o nevoie mare de angajați, hotelierii și proprietarii restaurantelor sunt bucuroși că pot comunica mai ușor cu ei, decât cu alți Iar tinerii, mulți dintre ei studenți în România, preferă să rămână în vacanţă aici, pentru că salariile […] Articolul Studenții din Republica Moldova la mare căutare pentru a munci pe litoralul românesc. Cât câștigă aceștia apare prima dată în Realitatea.md.
20:40
Președinta Maia Sandu urmează să se întâlnească luna aceasta cu diaspora din Franța, Marea Britanie, și Irlanda. Șefa statului a anunțat pe pagina sa de Facebook, când urmează să aibă loc întâlnirile. „Dragi cetățeni stabiliți peste hotare, în următoarea lună voi întreprinde câteva vizite de lucru în afara țării. Astfel, vă invit să discutăm la […] Articolul Președinta Maia Sandu se pornește într-un turneu prin Europa. Invită diaspora la discuții apare prima dată în Realitatea.md.
Acum 24 ore
20:20
Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, își acuză rivalii din domeniul inteligenței artificiale că vor să „creeze un Dumnezeu”, transmite BFM TV. Potrivit acestuia, dezvoltarea instrumentelor de inteligență artificială în sisteme închise nu este soluția potrivită, fiind nevoie de o abordare colaborativă în open source. Intervievat de influencerul Kane Sutter, șeful Meta nu a ezitat să critice […] Articolul Mark Zuckerberg își acuză concurenții din domeniul inteligenței artificiale că vor să „creeze un Dumnezeu” apare prima dată în Realitatea.md.
19:50
În contextul internațional tensionat, Republica Moldova devine centrul atenției într-un scandal referitor la transportul ilegal de petrol rusesc, denumit „Shadow Fleet”. Datele recente furnizate de Grupul de Monitorizare al Institutului pentru Cercetarea Strategică a Mării Negre și portalul BlackSeaNews dezvăluie că navele înregistrate în Moldova sunt implicate în transportul ilegal de petrol rusesc în proporție […] Articolul BANI.MD Pe la spatele Chișinăului, „flota fantomă” a lui Putin ar transporta milioane de tone de petrol rusesc apare prima dată în Realitatea.md.
19:30
Polițiștii s-au mobilizat și întreprind măsuri complexe de căutare a unui copil. Este vorba de un băiat de 11 ani, care a dispărut seara trecută în localitatea Covurlui din raionul Leova. Despre dispariția lui Poliția a fost anunțată, astăzi, în jurul orei 16:00, de primarul localității. „Semnalmente: înălțimea 1.50 m, ochi verzi și păr negru. […] Articolul FOTO A dispărut un copil de 11 ani din Leova! Poliția cere ajutorul oamenilor apare prima dată în Realitatea.md.
19:20
Mircea Geoană, adjunctul secretarului general al NATO, a respins acuzațiile de plagiat aduse tezei sale de doctorat finalizate cu două decenii în urmă. Într-o postare pe o rețea socială, Geoană a legat aceste acuzații de presupusa sa candidatură la alegerile prezidențiale, afirmând că „probabil unii s-au speriat de discuțiile din spațiul public” despre această eventualitate, […] Articolul Mircea Geoană, acuzat că și-a plagiat lucrarea de doctorat. Reacția oficialului NATO: Încă o campanie de fake news apare prima dată în Realitatea.md.
17:50
14 obiecte explozive au fost nimicite de geniștii Armatei Naționale, pe parcursul lunii iunie, anunță Ministerul Apărării al Republicii Moldova. Acestea au fost descoperite în raioanele Chișinău, Bălți, Anenii Noi, Cimișlia, Cahul, Râșcani, Lipcani și Hâncești. Una dintre cele mai periculoase misiuni de deminare a avut loc în municipiul Bălți, unde geniștii militari din Brigada […] Articolul În iunie, geniștii moldoveni au efectuat 15 misiuni de deminare. Care a fost cea mai periculoasă? apare prima dată în Realitatea.md.
17:40
În ciuda opoziției părinților ruși îngrijorați, Vladimir Putin intenționează să trimită copii la o tabără de vară în Coreea de Nord, unde se spune că activitățile includ curățarea statuilor liderilor, potrivit The Telegraph, transmite g4media.ro. Grigory Gurov, șeful Mișcării celor Dintâi, organizația de tineret a lui Putin, a anunțat planul. Copiii vor face parte din […] Articolul Putin va trimite școlari ruși în taberele de vară din Coreea de Nord: „Condițiile de acolo sunt bune” apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Cetățenii străini pot intra în Israel doar cu aprobarea autorităților și după o verificare prealabilă. Măsura va fi pilotată în perioada 1 iulie – 1 august 2024, apoi va funcționa a sistem instituțional de control a persoanelor venit din alte state. „Statul Israel pune în aplicare sistemul ETA-IL www.israel-entry.piba.gov.ilde verificare prealabilă și pre-aprobare a intrării […] Articolul În Israel, doar cu aprobare şi taxă! Ce trebuie să facă moldovenii, pentru a avea acces? apare prima dată în Realitatea.md.
17:30
Compania low-cost Wizz Air anunță că va opera zboruri din Chișinău spre Viena, cu o frecvență de trei ori pe săptămână, scrie Bani.md. Așadar, din 30 septembrie până la 26 octombrie 2024, zborurile vor fi operate în zilele de luni, miercuri și sâmbătă, iar din 27 octombrie 2024 – 29 martie 2025, în zilele de […] Articolul Anunț pentru moldoveni! Compania Wizz Air va opera zboruri din Chișinău spre Viena apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
În acest weekend, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți a găzduit cel mai mare eveniment dedicat tinerilor din Republica Moldova – Forumul Tinerilor din Republica Moldova 2024 (Moldova Youth Forum 2024). Evenimentul a întrunit atât oficiali moldoveni, cât și europeni, dar și peste 300 de tineri, inclusiv 30 din afara țării. Activitățile organizate în cele […] Articolul Moldova Youth Forum 2024: Tinerii din Moldova, încurajați să devină lideri activi  apare prima dată în Realitatea.md.
17:20
Renato Usatîi a dezvăluit că, dacă câștigă alegerile prezidențiale din toamnă, va dizolva Parlamentul și va organiza alegeri legislative anticipate. La fel, integrarea Republicii Moldova în marea familie europeană, va fi pe agenda „Partidului Nostru”. Despre asta Renato Usatîi a vorbit în cadrul unui interviu pentru „Radar Politic”. „Apoi vom crea un Guvern profesionist cu […] Articolul Renato Usatîi, într-un interviu VIDEO: „Primele lucruri pe care le voi face în calitate de președinte al țării” apare prima dată în Realitatea.md.
16:50
Proiectul de modificare a legii licențierii importului de cereale a fost înregistrat în Parlament, anunță Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA). Între timp, fermierii precizează că au fost invitați marți de vicepremierul Bolea la discuții.  La întrevederea ar urma să se vorbească despre riscurile pe care le invocă agricultorii, dacă licențierea importului de cereale nu […] Articolul Bolea a invitat marţi agricultorii la MAIA. Proiectul de modificare a legii licenţierii, înregistrat în Parlament apare prima dată în Realitatea.md.
16:30
Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a lansat luni, 1 iulie, pagina web hailamunca.md. PAS spune că este vorba despre o platformă de monitorizare a activității primarului Ion Ceban, unde poate fi văzut calendarul cu absențe de la lucru. Vicepreședintele fracțiunii PAS din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ivanov Dumitru, a precizat, în cadrul unei conferințe […] Articolul Ce vor să afle cei din PAS? Au lansat o platformă web pentru a monitoriza activitatea primarului Ion Ceban apare prima dată în Realitatea.md.
16:20
În Grecia și Turcia persistă risc sport de incendii de vegetație. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează moldovenii care tranzitează, se află sau intenționează să călătorească în regiune despre pericolul flăcărilor. Conform datelor MAE, în Turcia au fost înregistrate 44 de focare de incendii, 30 dintre acestea în zonele rurale și 14 în cele forestiere. În […] Articolul ALERTĂ de călătorie în Turcia și Grecia. Se înregistrează zeci de focare de incendii apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Ministerul Culturii intenționează să facă achiziții de mobilier de 700.000 de lei. Este vorba despre mese de birou, dulapuri și scaune. Doar pentru fotoliile de birou sunt alocate 100.000 de lei. În total, autoritatea planifică să cumpere 20 de scaune, iar dacă facem un calcul simplu, bugetul pentru o unitate ar fi de 5000 de […] Articolul Un scaun costă 5000 de lei? Ministerul Culturii vrea să cumpere mobilă de 700.000 de lei apare prima dată în Realitatea.md.
15:50
Judecătorul Curții Supreme de Justiție (CSJ), Anatolie Țurcan, insistă că Lavly Perling, membru internațional în Comisia Vetting, încalcă legea atunci când participă la evaluarea integrității etice și financiare a actualilor și viitorilor judecători ai CSJ, întrucât este membra unui partid politic în Estonia. Într-o scrisoare expediată pe adresa redacției realitatea.md Țurcan face următoarele precizări. „Cu […] Articolul DOC Judecătorul Țurcan insistă pe incompatibilitatea unui membru al Comisiei Vetting. Reacția la refuzul CSM-ului apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
În luna iulie 2024, prețul gazelor naturale achiziționate de SA „Moldovagaz” de la SA „Energocom” va crește conform condițiilor contractuale. Bani.md scrie că noul preț de achiziție va fi de 34,43 euro/MWh, comparativ cu 32,875 euro/MWh din luna precedentă, potrivit datelor publicate de companie. Aceasta reprezintă un echivalent de 366,34 euro pentru o mie de […] Articolul Prețul gazelor naturale, achiziționate de la Energocom, crește în luna iulie apare prima dată în Realitatea.md.
15:30
Consiliul de Administrare provizoriu al SA „Moldovagaz” a fost prezentat astăzi și va activa pentru o perioadă de trei luni. Noul consiliu este format din Anton Bubenov, Pavel Vlasov, Denis Emelianov, Roman Jelnov, Mihail Iuriev, Vadim Ceban și Serghei Korin. Pentru această perioadă, Vadim Ceban a fost numit președinte al Consiliului, în timp ce Denis […] Articolul BANI.MD: Moldovagaz are un Consiliu de Administrație pentru trei luni. Cine a fost numit șeful companiei apare prima dată în Realitatea.md.
15:20
O femeie de 30 ani din raionul Taraclia a născut în ambulanță o fetiță sănătoasă. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de luni, 1 iulie. „La ora 07:41, Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei femei gravide de 30 ani dintr-o localitate a raionului […] Articolul Dimineață plină de emoții pentru o mamă din Taraclia. A născut în ambulanță o fetiță apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
Peste 2,4 milioane de persoane din Republica Moldova au fost recenzate, din aprilie și până în iunie curent, informează Biroul Național de Statistică (BNS). Potrivit datelor statistice, în perioada menționată mai sus, au fost recenzate aproximativ 1,6 milioane de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate). Locuitorii țării care nu au participat încă la recenzare pot să […] Articolul Ultimele zile pentru recensământ. Câte persoane au fost recenzate până duminică, 30 iunie apare prima dată în Realitatea.md.
15:10
Jurnaliștii absolvenți de la Universitatea de Stat din Moldova (USM) au primit pe 1 iulie 2024 diplomele de licență și master. Tinerii au fost felicitați de rectorul Igor Șarov, prorectorul Georgeta Stepanov, decanul facultății Victoria Bulicanu, dar și de invitatul special al ceremoniei, șeful Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu. „Evenimentul reprezintă […] Articolul Jurnaliștii absolvenți de la USM au primit diplomele de licență și master. Dupu, invitat special la ceremonie apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Câțiva angajați ai Serviciului Fiscal de Stat au fost decorați cu medalia „Meritul Civic” de către președinta Maia Sandu. Șefa statului a semnat luni, 1 iulie, un decret în acest sens. Totodată, astăzi, se împlinesc 34 de ani de la fondarea Serviciului Fiscal de Stat (SFS) și este sărbătorită Ziua profesională a funcționarului fiscal. Cu […] Articolul FOTO Ziua profesională a funcționarului fiscal: Câțiva angajați ai SFS, decorați de președinta Maia Sandu apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
„Nivelul de profesionalism al cineaştilor din Moldova a crescut mult în ultimii ani”. Declarația a fost făcută de regizorul român Tudor Giurgiu, care a menționat că tinerii noștri merită să fie susținuți și au povești de spus. Invitat în studioul RLIVE TV, artistul a menționat că oamenii de artă europeni sunt interesați de filmele moldovenești. […] Articolul VIDEO Regizorul român Tudor Giurgiu: Nivelul de profesionalism al cineaştilor din Moldova a crescut mult în ultimii ani apare prima dată în Realitatea.md.
14:40
Doi bărbați, unul în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat și altul în stare de ebrietate narcotică, au fost depistați în trafic de polițiștii de patrulare, anunță Poliția Națională. Potrivit informațiilor, primul caz a fost înregistrat în orașul Căușeni. „Noaptea trecută, pe o stradă din orașul Căușeni, polițiștii au stopat un Mercedes, la volanul […] Articolul Iresponsabilitate maximă! Șoferi drogați și băuți, trași pe dreapta de polițiști apare prima dată în Realitatea.md.
14:10
Minorii care ce s-au intoxicat cu droguri au fost trimiși acasă de către doctori. Medicii de la Institutul Mamei și Copilului au stabilit că aceștia nu au nevoie de spitalizare. „Au aduși la noi 4 minori cu vârste între 12-15 ani. Au fost consultați la Unitatea de Primiri urgențe, după care s-a constatat că nu […] Articolul Medicii de la Institutul Mamei și Copilului: Adolescenții care s-au intoxicat cu droguri, trimiși acasă apare prima dată în Realitatea.md.
14:00
O armă pneumatică și 750 de gloanțe au fost găsite în bagajul unui moldovean de 22 ani. Totul s-a întâmplat duminică, 30 iunie, în postul vamal Leușeni. Potrivit Serviciului Vamal, tânărul a evitat să declare bunurile controlului vamal. „Funcționarii vamali în conlucrare cu polițiștii de frontieră au supus unui control suplimentar pasagerii de pe ruta […] Articolul FOTO O armă pneumatică și 750 de gloanțe, descoperite la vama Leușeni. În bagajul cui au fost găsite? apare prima dată în Realitatea.md.
13:50
Elevii moldoveni au obținut rezultate deosebite la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori, desfășurată în Antalya, Turcia, în perioada 25-30 iulie 2024. La cea de-a 28-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru Juniori au participat 135 de elevi din 22 de țări. Republica Moldova a fost reprezentată de 6 elevi și 2 conducători. Medalie […] Articolul Mândrie! Elevii moldoveni au obținut mai multe medalii la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori apare prima dată în Realitatea.md.
13:20
Patru copii s-au intoxicat cu droguri la o terasă din municipiul Chișinău. Ambulanța a fost solicitată duminică, în jurul orei 13:35. Primul echipaj medical a intervenit în 10 minute la fața locului. Tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani acuzau cefalee, amețeli, grețuri, uscăciuni în gură, vomă, amorțirea membrelor inferioare și slăbiciune generală. […] Articolul Patru copii s-au intoxicat cu droguri la o terasă din Capitală. Cel mai mic are 12 ani apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
Perioada iulie – septembrie se caracterizează prin creșterea numărului de alergii cauzate de ambrozie, ceea ce coincide cu sezonul de înflorire a acestei plante. Pe timp secetos, polenul ambroziei poate fi purtat de vânt pe distanţe lungi, devenind periculos şi pentru persoanele care nu locuiesc în zonele unde creşte planta. În această perioadă, medicii avertizează asupra […] Articolul Moldovenii și ambrozia: Cum să se protejeze de alergiile provocate de această plantă apare prima dată în Realitatea.md.
13:10
Oamenii legii au curmat o schemă de contrabandă cu vehicule de lux. Șapte mașini cu valoare de peste 4,2 milioane de lei erau aduse ilegal din Franța, Italia și Olanda. Trei bărbați originari din Hîncești, cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani, au fost reținuți. Un Range Rover Vogue a fost ridicat la […] Articolul Contrabandă de 4,2 milioane cu mașini de lux. Oamenii legii au găsit vehiculele la Chișinău și la Hîncești apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Doi militari moldoveni îi vor oferi lecții celor din Somalia în domeniul Apărării. Conaționalii urmează să ajungă în țara africană, fiind participanți la Misiunea de Instruire a Uniunii Europene (EUTM). Ofițerii vor fi detașați începând cu 15 iulie 2024. Aceștia vor fi asigurați cu echipament necesar și muniție, li se vor perfecta documentele, li se […] Articolul Consiliere pentru africani! Militarii moldoveni îi vor instrui pe cei din Somalia în domeniul Apărării apare prima dată în Realitatea.md.
12:50
Cristina Baba este o tânără antreprenoare cu un vis dulce, dar cu provocări amare. Cristina își dorește să deschidă o patiserie, aspirând să câștige 5000 de euro lunar. Totuși, visul ei se lovește de realitatea dură a cheltuielilor mari și a obstacolelor financiare. Ea a apelat la Programul de Mentorat cu Alexandru Bordea, un expert […] Articolul Cum faci 5.000 de euro din patiserie: Realitate sau Mit – Afaceri la Microscop apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Apele au făcut noi victime în acest weekend, 30 iunie. Este vorba despre un bărbat de 43 ani și un minor de 17 ani, care s-au înecat în timpul scăldatului. Informația a fost oferită de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU). Primul caz a fost înregistrat în dimineața zilei de duminică, într-un lac din […] Articolul Apele continuă să facă victime: Un minor și un bărbat s-au înecat în acest weekend apare prima dată în Realitatea.md.
12:40
Fondatoarea „Platformei Moldova”, Irina Vlah, consideră că venirea lui Mark Rutte, în fruntea NATO, este o bună oportunitate pentru Republica Moldova de a veni cu o solicitare către Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, potrivit unui mesaj publicat pe Telegram. Mai exact, Vlah crede că „adoptarea de către NATO a unei declaraţii de recunoaştere a neutralităţii […] Articolul Irina Vlah: O bună oportunitate pentru a veni cu o solicitare importantă către NATO apare prima dată în Realitatea.md.
12:30
Tânăra de 24 ani din Ocnița, care în februarie 2024 a sustras, dintr-un magazin de bijuterii din Capitală, un inel de 101 972 lei, a fost condamnată la 4 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de probă de 2 ani. Potrivit comunicatului emis de Procuratura Generală (PG), Inculpata și-a […] Articolul Femeia care a furat un inel de 100 mii lei, dintr-un magazin de bijuterii din Chișinău, condamnată apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Primăriile sunt îndemnate de către miniștrii Andrei Spînu și Alexei Buzu să aplice pentru finanțări destinare construcției și renovării creșelor.  Cheltuielile acoperite de Guvern ajung la 1,5 milioane de lei pentru un proiect. Autoritatea locală poate aloca încă maxim 15% din suma solicitată pentru construcția sau modernizarea creșei. Dosarele vor putea fi depuse în perioada […] Articolul Buzu și Spînu: Primăriile pot aplica pentru finanțări, ca să construiască și să renoveze creșe apare prima dată în Realitatea.md.
12:20
Republica Moldova a ajuns fruntașă în clasamentul cu privire la egalitatea de gen. Studiul a fost făcut de Forumul Economic Mondial și are în vizor 146 de țări din lume. Țara noastră s-a clasat pe locul 13 în lume la egalitate de gen alături de țări precum Suedia, Germania, Irlanda, Islanda, Spania sau Belgia. După […] Articolul Republica Moldova, fruntașă la egalitatea de gen. Cum sunt resimțite aceste realități de femei și bărbați apare prima dată în Realitatea.md.
11:50
La un an de la atacul de la Aeroportul Internațional Chișinău, urmare a căruia au decedat două persoane, dosarul privind neglijența de serviciu încă se prăfuiește prin sertare. Acesta nu poate fi examinată deocamdată în instanță, deoarece avocatul lui Rosian Vasiloi a depus o solicitare privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a unui text din articolul […] Articolul Solicitarea lui Vasiloi, motiv de a tergiversa dosarul atacului de la Aeroport? Un articol din lege, verificat la CC apare prima dată în Realitatea.md.
11:40
Rapperul Kanye West, care și-a schimbat numele în Ye acum câțiva ani, a zburat de la Moscova. Un post de televiziune pro-Kremlin a publicat pe canalul său de Telegram o fotografie a unei cărți de îmbarcare pe numele acestuia pentru zborul Turkish Airlines spre Berlin, care a decolat în noaptea de 1 iulie, transmite platforma […] Articolul Rapperul american Kanye West, în vizită la Moscova. Ar fi venit la o zi de naștere apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Protestele împotriva extremei drepte au izbucnit duminică seara în Place de la République din Paris, unde alegătorii de stânga s-au adunat pentru a-și exprima sprijinul pentru Noul Front Popular, care s-a clasat pe locul al doilea în primul tur al alegerilor, scrie Le Figaro. Poliția a estimat că aproximativ 8.000 de persoane s-au adunat în […] Articolul Proteste masive în Franța: Oamenii, nemulțumiți de ascensiunea extremei drepte apare prima dată în Realitatea.md.
11:20
Fostul primar din Negureni, Grigore Munteanu, va rămâne fără circa 900.000 de lei. În perioada exercitării mandatului, bărbatul a semnat contracte de vânzare cumpărare a bunurilor localității, urmare a unor licitații, cu soția și nepoții săi. În septembrie 2020, Autoritatea Națională pentru Integritate (ANI) inițiat un control și a identificat averea nejustificată. Resursele au fost […] Articolul Fostul primar de Negureni a vândut terenuri din sat soției și nepoților. Va rămâne fără circa 900.000 de lei apare prima dată în Realitatea.md.
09:50
Un cetățean român, anunțat în căutare de INTERPOL, a fost reținut de polițiștii de frontieră. La 28 iunie curent, în Punctul de trecere al frontierei de stat Leușeni – Albița, acesta a fost extrădat de organele de drept autorităților din țara vecină. Potrivit Poliției de Frontieră, în luna aprilie 2024, bărbatul de 40 ani a […] Articolul VIDEO Un bărbat, anunțat în căutare de INTERPOL, extrădat de Poliția de Frontieră. Ce infracțiune a comis apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Partidul populist de dreapta „Adunarea Națională” și asociații săi au obținut cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor legislative anticipate din Franța, cu o marjă semnificativă față de blocul proprezidențial, potrivit datelor publicate de Ministerul de Interne, transmite BFMTV. Peste 10,6 milioane de alegători francezi au sprijinit candidații „Adunării Naționale”, oferindu-le un avans […] Articolul Victorie pentru extrema dreaptă la alegerile legislative din Franța. Blocul președintelui Macron, pe locul trei apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
Partidul Liberal susține referendumul constituțional în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Decizia a fost luată la ședința Consiliului Republican al Partidului Liberal (PL) din 30 iunie curent. „Integrarea europeană e un lucru bun, dar UE nu poate oferi RM și scut de apărare în cazul unei invazii ruse, precum s-a întâmplat cu Ucraina. […] Articolul Partidul Liberal susține referendumul din octombrie, dar… Ce decizie a fost aprobată la ședința din weekend apare prima dată în Realitatea.md.
09:30
În perioada 1-3 iulie, coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Pierre-Alain Fridez și Zanda Kalniņa-Lukaševica, se vor afla într-o vizită de documentare în Republica Moldova. Aceasta va viza evoluțiile politice recente, pregătirea alegerilor prezidențiale și a referendumului constituțional, implementarea votului prin corespondență. În cadrul vizitei, vor fi aboradate și alte […] Articolul Republica Moldova are oaspeți! Coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE se află la Chișinău apare prima dată în Realitatea.md.
Ieri
08:50
Guillermo Söhnlein, cofondatorul OceanGate, organizează o excursie la o dolină descrisă drept „portalul către iad” la un an de la tragedia din Oceanul Atlantic, acolo unde cinci pasageri au murit în urma unei implozii a submersibilului Titan, scrie The Independent. După tragedia cu submersibilul Titan Guillermo Söhnlein, în vârstă de 58 de ani, a mai fondat o companie, […] Articolul La un an după implozia Titanului, co-fondatorul OceanGate organizează o expediție spre „portalul iadului” apare prima dată în Realitatea.md.
Mai multe ştiri
©2004—2024 News.yam.md. Toate titlurile si continutul stirilor apartin surselor respective.
Republicarea materialelor este posibila doar cu acordul sursei.Condiţii de utilizare.